Välkommen 

Lennart Kihlmans Travblogg

December 2005

Lördag 31 dec - 3,3C


Kan skratta åt framgångarna. Ulf Ohlsson, 41, har lyckats med något
som ingen annan har gjort tidigare. Han blev i år champion på sex olika travbanor.
 Foto: Lars Jakobsson.

Ulf Ohlsson historisk

Blev champion på sex banor
STOCKHOLM

Ulf Ohlsson, 41, har lyckats med något som ingen annan har gjort tidigare.
Han blev i år champion på sex olika travbanor.
- Det hade jag aldrig kunnat tro tidigare, säger Ohlsson.


Bergsåkerstränaren har flyttat fram sina positioner ordentligt i år. Han har vunnit 230 lopp i Sverige och blir fyra i den allsvenska kuskligan. När det gäller V75 har det blivit 16 triumfer och en sjundeplats i V75-ligan.
I prispengar har Ulf Ohlsson kört in drygt 13,6 miljoner kronor.
I torsdags på Bergsåker hyllades han för sitt sjätte banchampionat den här säsongen. Ulf Ohlsson har vunnit flest lopp på Bergsåker, Bollnäs, Dannero, Hagmyren, Solänget och Östersund.
- Det är jag såklart otroligt nöjd med. Jag har slagit alla personliga rekord det här året som givetvis är mitt bästa i karriären. Något jag är extra glad över är att det har gått så bra på V75. Det är viktigt att synas i de stora sammanhangen, säger Ulf Ohlsson.
Han driver även ett litet stall med drygt 20 hästar i träning. Stjärnan är givetvis Bellman Töll som vann "Lilla Elitloppet" och flera V75-lopp under året.
Hur är läget med Bellman Töll för dagen?
- Han har vilat helt efter sista starten men ska börja köras igång nästa vecka. Jag tycker att hästen ser fräsch och fin ut och ser fram emot nästa säsong. Jag hoppas att han kan göra årsdebut i början av april. Sedan får vi se hur hästen fungerar i loppen och matcha honom därefter.

Inblandad i olycka på torsdagen
Du var även inblandad i en olyckshändelse i samband med tävlingarna på Bergsåker under torsdagen.
- Jag körde Big Pegas och krokade ihop med ett annat ekipage kort efter start. Det var en häst som stod stilla framför oss och vi körde ihop och jag tippade ur sulkyn.
- Jag slog i höften och armbågen ganska rejält, så man känner sig lätt mörbultat nu. Jag bet ihop och fullföljde ändå tävlingarna på torsdagen, men det gjorde rejält ont. Däremot har jag lämnat återbud till mina styrningar på Romme under fredagskvällen. Jag har problem att ta mig upp i sulkyn och att köra nio lopp vore väl tufft. Däremot hoppas jag kunna köra som planerat på Solvalla på måndag, säger Ulf Ohlsson.

Michael CarlssonSkickat V75-systemen till ICA-Kristinehamn och Gran Canaria Se nedan

Fredag 30 dec -1.8C Snöfall
 

Adielsson om att bli Stig H:s förstekusk
"Det största uppdrag man kan få som catchdriver"

Stig H Johansson tillsammans med Erik Adielsson som kommer
att sköta de flesta styrningar åt Stall Stig H Johansson i framtiden.
Foto: Claes Kärrstrand

I onsdags blev han förstekusk åt Stig H Johansson.
På lördag kan Erik Adielsson avgöra V75-ligan.
- Att vara förstekusk åt Stig H är det största uppdrag man kan få som catchdriver, säger Erik som kör sex V75-lopp.


I onsdags briserade nyårsbomben. Beskedet om att Stig H Johansson slutar köra travlopp kom hastigt överraskande just nu. Att det däremot blev Erik Adielsson som blev förstekusk var inte lika oväntat. Duon har haft ett framgångsrikt samarbete de senaste åren och trivs bra med varandra.
Stig H Johansson, vad är din åsikt om Erik som kusk?

- Till att börja med så har han hög potential, och så mycket begåvning, att han passar bra på alla typer av hästar. Vi fungerar bra ihop och det här var ett ömsesidigt beslut. Jag ville ha Erik som kusk och han var intresserad. Så enkelt är det, säger Stig H.
Erik Adielsson har haft ett kanonår med flera storloppssegrar. Han har bland annat vunnit Sprintermästaren med Profit Ås, Svenskt Travoaks med Electra Skift, Svenskt Mästerskap och storlopp i Frankrike med Dumle Loss, storseger i Milano med Le Reve. Adielsson är nominerad till Årets Kusk och har kört in drygt 26,3 miljoner kronor och tagit 244 segrar.

Blandade känslor i onsdags
Och numera kan han alltså titulera sig förstekusk åt stall Stig H. En drömsits som torde innebära ännu större framgångar kommande år.
- Det känns väldigt hedrande. Att vara förstekusk åt Stig H Johansson är det största uppdraget man kan få som catchdriver, säger Erik Adielsson.
- Jag har vetat om det en tid och hunnit vänja mig vid tanken. Men trots det var det med blandade känslor jag körde på Solvalla i onsdags. Jag kommer att sakna Stig som konkurrent i loppen men samtidigt känns det väldigt positivt för mig. Jag tror att vi kommer att bli slagkraftiga tillsammans.
Hur kommer du att göra med pappa Hans hästar, om Stig H samtidigt har hästar i samma lopp?
- Jag kör i första hand både åt Stig och åt farsan. Visst, det kan bli kollision någon enstaka gång, men jag är övertygad om att det kommer att lösas på bästa sätt. Båda två har sagt att de ska ta hänsyn till varandra, och eftersom Stig sällan startar hästar på en tisdag kan jag exempelvis köra på Jägersro som tidigare.
Kommer du att lämna Malmö för Stockholm nu?
- Nej, inte som det känns i dagsläget. Jag har hela min familj och 80 procent av mina vänner i Malmö och trivs väldigt bra där. Vi får se hur det blir framöver men just nu är det inte aktuellt med någon flytt.

I topp i V75-ligan
På torsdagsmorgonen tog Erik ett tidigt flyg till Paris. Han körde där Breeze Brodde som kom fyra i ett lopp på Vincennes.
På lördag är det V75 i Örebro som gäller. Eftersom Adielsson vann ett rikstotolopp med Inspector Godiva på Solvalla har han nu lika många segrar (33) som Örjan Kihlström och Åke Svanstedt i V75-ligan. Åke Svanstedt kör inte i Örebro och Örjan Kihlström leder på fler andraplatser.
- Jag ska göra vad jag kan för att vinna V75-ligan. Jag tycker inte att någon av mina hästar är helt chanslös på förhand.
Så här kommenterar Erik Adielsson sina V75-styrningar:
- Starly d'Aunou (V75-1) fick ett för tufft lopp i "dödens" senast och orkade inte. Det är inte så tokig häst i grunden och den långa distansen är inget minus anser jag. Hon kan vara en liten rysare med klaff på bitarna.
- Idholmens Kenzo (V75-2) har varit bra i två raka segrar och är en ganska trevlig häst. Jag är inte helt säker på hur han hanterar ett fjärdespår på Örebros lite snäva bana. Men går hästen iväg felfritt är det min bästa chans i omgången.

"Skrällchans"
- Bon Roc (V75-3) är en grundkapabel häst som jag tidigare har vunnit lopp med. Nu möter han bra hästar som bland annat King One, General du Lupin och Born At Last. Men jag tycker ändå att Bon Roc kan vara en skojig rysare om han trampar iväg från femtespåret. Och speciellt om han skulle komma till ledningen ser jag det som en liten skrällchans.
- Athina O. (V75-4) har jag aldrig kört och vet inte så mycket om. Nu har vi springspår och i ett öppet stolopp kan det vara intressant ändå. Tar man med flera hästar på kupongen tycker jag att man kan plocka med henne.
- Green Chili (V75-6) fick bestämma i ledningen senast och kändes väldigt fin i en snabb avslutning. Då mötte hon jämnåriga kamrater men nu är det tuffare motstånd med silverdivisionshästar. Hon har dessutom bakspår och jag tycker inte att hon känns jättehet. Garderar man upp loppet med några stycken tycker jag i alla fall att hon platsar på kupongen.
- Iffy (V75-7) är en jämn och säker häst som nu har fått innerspår bakom startbilen. Det är en liten nackdel på Örebros bana och risken finns att vi blir över från start. Hon behöver tur under vägen för att duga, säger Erik Adielsson.

Michael Carlsson

 

 

Torsdag 29 dec -2,9C
Skickat "lilla V75-systemet till ICA-Kristinehamn

Rydgren slutar som referent på Solvalla
STOCKHOLM


Bo Rydgren har refererat travlopp i 25 år på Solvalla.
Nu slutar han efter att ha refererat sitt sista lopp i onsdags. Foto: Kanal 75.

Bo Rydgren, 46, slutar som referent på Solvalla.
När Stig H Johansson körde sitt sista lopp under onsdagen var det också Rydgrens sista referat på banan.
- Det känns inte kul men vi har inget kontrakt för nästa år, säger han.


Bo Rydgrens röst är väl förknippat med Solvalla. I 25 års tid har han varit banans referent - och en mycket uppskattad sådan.
Men nu har Rydgren refererat sitt sista lopp på huvudstadsbanan. Han gjorde det i onsdagens elfte lopp - för övrigt det sista loppet som Stig H Johansson körde.
- Mitt företag har inget nytt kontrakt efter nyår, bekräftar Bo Rydgren.
Han driver företaget Rylan som bland annat svarar för innehåll och tips till Solvallas intern-tv och hemsida.
- Solvalla har valt att inte förlänga vårt samarbete och så enkelt är det. Jag har inte fått något konkret erbjudande.

Patric Skoglund tar över

Ny referent blir sannolikt Patric Skoglund, känd som programledare och tipsexpert i tv4:s travsändningar samt i ATG-live. Skoglund är dessutom banreferent på Rommetravet.
- Jag har fått en förfrågan om att bli referent på Solvalla, säger han.
- Men jag har inte bestämt mig ännu. Jag tycker fortfarande det är kul att jobba med tv och vill inte sumpa några sådana jobb på grund av Solvalla. Förhoppningsvis går det att kombinera och jag kommer att lämna besked inom kort.
Klart är i alla fall att Patric Skoglund refererar premiärdagen på Solvalla, måndagen den 2 januari då banan har V65-tävlingar.

Michael Carlsson
Sista segerdefileringen i livet som travkusk. Hästen heter Taylor Boko.
Foto: Lars Jakobsson.
 

Stig H tog farväl med en trippel
STOCKHOLM

Stig H Johansson slutade sin långa och framgångsrika kuskkarriär på topp.
"Mäster" tog en trippelseger och hyllades med champagne.
- Det kan inte bli bättre än att få avsluta med att vinna tre lopp här på Solvalla, sa 60-åringen som nu tävlat färdigt i sulkyn.


På onsdagseftermiddagen kom det drastiska beslutet från Sveriges i särklass mest kände travprofil: "Jag slutar som travkusk". Trots att Stig H Johansson i nästa andetag lovade att fortsätta som tränare, kom beskedet som en chock. En mörk och iskall V64-kväll på Solvalla förvandlades plötsligt till något minnesvärt. Och Stig H fick en kväll han sent, om någonsin, kommer att glömma. Han vann tre segrar och avslutade med att sätta dit Taylor Boko i sitt livs näst sista lopp. I det allra sista blev det "bara" en fjärdeplats - men det spelade mindre roll. Stig H var som så många gånger förr kung av Solvalla.
- Jag är jättenöjd och det här var en riktig höjdare. Det kan inte bli bättre än att få avsluta med att vinna tre lopp här på Solvalla, sa han.
Inom V64-spelet blev det en seger för Stig H Johansson. I den andra avdelningen segrade han tillsammans med treårige Adrian du Nord efter en tuff resa i dödens.
- Han blev entömd till slut och var inte helt lätt att manövrera. Jag tycker han gjorde det riktigt bra som höll farten starkt till slut efter en utvändig resa i högt tempo, sa Stig H, som har vunnit från just den positionen många gånger under sin karriär.

Goop till Florida
I skymundan av kvällens obestridde huvudperson passade även Björn Goop på att ta farväl med en seger. Att uppståndelsen inte blev lika stor kring honom berodde på att han bara ska på semester till Florida i två veckor. Segern togs med formtoppade Arifant som därmed tog sin andra raka. Femåringen kopplade grepp på ledande Big Ivan direkt vid upploppets början, och försvarade sig sedan starkt mot spurtande konkurrenter.
- Han gjorde ett bra lopp senast och var ännu bättre idag. Jag trodde loppet var kört när Big Ivan, som var den värste motståndaren, fick ledningen men den hästen såg ut som om han kvävde sig varvet kvar och tröttnade sedan tidigt, sa Björn Goop.

Stig H:s ersättare fick segerdefilera
V64-1 vanns av en kusk som nästa år kommer få ett stort ansvar, Erik Adielsson. Han blir den som tar över som förstekusk hos stall Stig H Johansson.
- Även om jag har väldigt många positiva känslor känner jag också ett visst vemod. Det är inget snack om att jag kommer att sakna Stig på banan, och den saknaden känns nästan större än glädjen över att få köra hans hästar.
Segern tog Erik Adielsson med Inspector Godiva i V64-inledningen, som var ett rikstotoförsök, efter ledning från start till mål. 15-oddsaren Inspector Godiva höll enkelt ifrån sig storfavoriten Jewish Banker över upploppet.
- Han var väldigt löpglad i dag och vann på ett riktigt bra sätt. Nu kvitterade jag också Örjan Kihlströms ledning i V75-ligan, men jag tror att han fortfarande har fler andraplatser, sa Erik Adielsson.
Övriga V64-vinnare blev Fantasy Accent, Orchidee d'Aunou, och Inlines, vilket innebar att utdelningen på sex rätt blev 35 201 kronor.
 

Historiska Stig H-segrar
STOCKHOLM
1:a segern:
Zabrina, 25 augusti 1963 på Hagmyren.
1000:e segern:
Ingo Takstens, 26 maj 1978 på Eskilstuna.
2000:e segern:
Lass Line, 24 april 1985 på Solvalla.
3000:e segern:
Union Shark, 29 juni 1990 på Bergsåker.
4000:e segern:
Historic Öhrs, 15 juni 1994 på Solvalla.
5000:e segern:
S:t Göran, 3 juli 1999 på Romme.
6000:e segern:
Thuram, 8 september 2004 på Solvalla.
1000:e rikstotosegern:
Victory Tilly, 26 november 2005 på Kalmar.
6222:a och sista segern:
Taylor Boko, 28 december 2005 på Solvalla.Pär Andersson

 
Victory Tilly - Årjäng Foto: Lennart Kihlman

Onsdag 28 dec -3,3C


Stig H Johansson kör i kväll sitt livs sista lopp som kusk.
I fortsättningen kommer "Mäster" enbart att träna hästar. Foto: Lars Jakobsson.

Stig H Johansson slutar som travkusk
STOCKHOLM

Stig H Johansson lägger av som travkusk.
En fenomenal karriär som innehållit 6 219 segrar är över.
I kväll på Solvalla kör han sitt allra sista lopp, sedan ska Stig H enbart ägna sig åt tränarrollen.
- Beslutet är oåterkalleligt, säger han.


För 42 år sedan tog en av världens främsta travkuskar sin allra första seger. Segerdefileringen med hästen Zabrina gav Stig H Johansson mersmak. Minst sagt. När han i kväll kör ut till sitt livs sista lopp, med Ymers Diamant på Solvalla, kan han se tillbaka på en karriär som innehållit allt. Prix d'Amerique-triumfen med Queen L. 1993, och vinsten i Elitloppet med Victory Tilly år 2000, är två av de abslolut största höjdpunkterna. I fortsättningen kommer Stig H enbart att uppleva segrar, förluster, glädje och besvikelse, från sidan av tävlingsbanan - som tränare.
- Det har inte varit något enkelt beslut, och jag vill understryka att jag med oförminskad ambition fortsätter att träna hästar. Men att köra dem i tävling får andra göra i framtiden. Jag är 60 år fyllda och verkligheten går inte att lura, säger han till TT.
Beslutet, som offentliggjordes väldigt plötsligt, har i själva verket varit fattat sedan en lång tid tillbaka. Redan för drygt ett år sedan bestämde Stig H sig för när han skulle sluta köra travlopp.
- Jag har inte velat gå ut med uppgiften förrän i dag. Främst för att slippa en massa uppståndelse under den tid jag fortfarande var aktiv i sulkyn. På det här sättet blir det förhoppningsvis lite lugnare.
- Naturligtvis kommer det att kännas konstigt att stå vid sidan av när mina hästar tävlar. I alla fall till en början. Men jag är grundligt förberedd på det psykiska planet och känner mig komfortabel i situationen, säger Stig H Johansson till TT.

Fortsätter träna hästar
Trots den 42 år långa kuskkarriären är det inte kroppen som säger ifrån. Enligt Stig H själv är han i dagsläget smidigare än på flera år. Däremot hoppas Sveriges mest framgångsrike travkusk genom tiderna att beslutet att lägga av som sulkyartist ska innebära fördelar för hans träningsverksamhet.
- Framför allt hoppas jag få mer tid över för kontakter med mina kunder, hästägarna. De har ibland hamnat på undantag under alla de år jag både tränat och tävlat på högsta nivå.
- Jag ska nog också kunna managera deras hästar bättre när jag slipper ägna mig åt dubbeljobbet att både träna och tävla. Mycket av stressen i vardagen kommer jag att slippa i och med den här förändringen, säger Stig H Johansson.
Stallets hästar kommer framöver i första hand att köras av 31-årige Erik Adielsson.

Pär Andersson


Tisdag 27 dec -1C

Big Ivan och Håkan Petterson är en av favoriterna i V64-5 på onsdag.
Foto: Thomas Blomqvist

Hästen har varit sjuk och formen är ett frågetecken.
Kusken har inte vunnit lopp på Solvalla på över två år.
Ändå hoppas Håkan Pettersson vinna V64-5 med Big Ivan.
- Det är dags nu och min häst brukar vara bra direkt efter vila, säger han.


Örebrotränaren Håkan Pettersson har med sin lilla rörelse haft ett lysande år. Fjolårssiffrorna vad gäller inkörda pengar har mer än fyrdubblats, och segerprocenten har ökat från två till 22(!). En enda tränarseger i fjol har blivit 21 i år, och på onsdag på Solvalla kan den siffran stiga ytterligare.
- Det har fungerat bra överlag. Egentligen har jag bara 4-5 starthästar, och ingen av dem har fallit ur ramen.
Varför har det fungerat så bra just i år?
- Jag har bra hästar helt enkelt. Nu har jag till och med några
 hästar efter Lindy's Crown, och det var ju inte igår man hade det, säger Håkan Pettersson.

Big Ivan har mognat
På onsdagens V64 har Håkan Pettersson två hästar till start.
Bäst chans har Big Ivan, en femårig hingst som i somras radade
upp segrar. Efter en av segrarna fick Håkan Pettersson frågan i
vinnarcirkeln om Big Ivan skulle testa V75. Svaret blev blankt nej.
- Då tyckte jag att han hade för lite rutin. Nu däremot känns det
som om hästen har mognat till och nästa år är det inte omöjligt att
vi siktar på V75. Sedan vet man aldrig om det verkligen är en så pass
bra häst som man har trott.
Efter några sämre insatser har Big Ivan de senaste två månaderna
vilat helt från tävlingsbanan. Luftvägsproblem har gjort att han
mestadels har fått stanna hemma i stallet. Trots det hoppas
Håkan Pettersson på att toppformen inte ska vara alltför långt borta.
- Vi har jobbat upp honom igen, och han brukar vara bra direkt efter vila.
Jag tycker inte det finns någon anledning att tro annorlunda den här gången,
säger han.
Vilken är Big Ivans bästa egenskap?
- Att han är stark. Dessutom kan han vara rätt snabb, och han har till och med spetsat några gånger. Däremot är han lite fransk i aktionen vilket gör att han springer och kränger och kan vara besvärlig när han är vid sidan av formen.
Senast Håkan Pettersson vann lopp på Solvalla var den 15 december 2003.
Då hette segerhästen Freelander, och han startar i V64-1 på onsdag.
Läge för repris?
- Han är bra igång men räcker inte till mot det här motståndet.
Det är pengar som gäller.

Pär Andersson

 


 

Måndag 26 dec +,07C

Alltid med kameran "där det händer"


Skickat V75-systemen till Gran Canaria San Agustin

Söndag 25 dec +0,7C

ATG-Live-Örebro V65 via datorn hemma,
Björn Goop inledde och tog årets 410:e seger med Dream of Rapida


Det ser ut att bli en solig dag

Christian Gustafsson meddelar:
"Jag blir ny A-tränare på Färjestad i april 2006"

Lördag julafton 24 dec + 2,4C

Inför V75 till Gran Canaria

Skickat stora systemet till ICA i Kristinehamn

Fredag 23 dec +0,7C

Kent Gustavsson blev årets sista segerkusk på Färjestad med Atack Krum

Björn Goop överlägsen champion på Färjestad 2005

Larome övertygade vid lunchtravet med Björn Goop


Lunch-V5-tips + V65-tips till Färjestads fredagstävlingar längre ner på sidan


ICA-Tipset Kristinehamn

Lunch-V5-tips + V65-tips till Färjestads fredagstävlingar nedan

V5-1...6-1-3-8
V5-2...5
V5-3...7-8-2
V5-4...6
V5-5...Alla 12 hästar
96 Rader
V65-1...1
V65-2...Alla 12 hästar
V65-3...6
V65-4...3
V65-5...3-5-1
V65-6...Alla 10 hästar
360 Rader

Torsdag 22 dec +1.7C

Öhlander ny direktör för försäljning
STOCKHOLM

Kent Öhlander, 45, har anställts som ny försäljningsdirektör på
ATG, AB Trav och Galopp.
Kent tillträder som försäljningsdirektör på ATG så snart som
möjligt och ersätter den tidigare försäljningschefen Bård Ljöstad.


Kent kommer närmast från en vd-post på Färjestadstravet i Värmland,
där han även fungerat som regionchef för banorna Färjestad, Årjäng,
Åmål och Arvika.
- Jag är mycket glad över att få hälsa Kent Öhlander välkommen i gänget.
Vi är fortsatt framgångsrika i en allt mer hårdnande konkurrens och måste ha toppkompetens på alla poster inom företaget. Kent har redan gjort
uppmärksammade insatser för travsporten och kommer att passa
perfekt i den nya rollen, säger ATG:s vd Remy Nilson.

Tre ATG-ombud bakom sig
Kent Öhlander har under en period jobbat som marknadschef på
Solvalla och tidigare även drivit tre olika ATG-ombud i Värmland.
- Visst är det ett stort steg att lämna Värmland och flytta till
Stockholm med hela familjen. Men chansen att få fortsätta och
fördjupa arbetet med att utveckla försäljningen inom spel på
hästar kunde jag bara inte missa, säger Kent Öhlander.

 

Åter i "verkligheten"

21 dec kl. 15.30

Mellan 14 - 21 dec semester på Gran Canaria


15 dec + 22C San Agustin

Onsdag 14 dec - 4,5C

Björn Goop närmar sig 400 segrar 2005
4 segrar i går på Axevalla
Bilden: Årets Häst ? Conny Nobell vinner på Solvalla Europeiskt 4-års

Tisdag 13 dec + 0,6C

Skickat V64-systemet till Gran Canaria

 

Ludde hotar med stryk(ningar)
STOCKHOLM

Senast Lutfi Kolgjini var på Åby strök han samtliga sina hästar.
Orsak - banan var för dålig.
På lördag återvänder "Ludde" till västkusten med fem V75-chanser.
- Jag hoppas att Åby-ledningen har gjort något åt banan. Annars tvekar jag inte en sekund på att stryka mina hästar igen, säger han.


Torsdagen den 17 november reste Lutfi Kolgjini från Malmö till Åby för att starta tre av sina hästar. Han kom, han sågs, han strök. Redan efter första värmningen tog han sina hästar och återvände till Skåne. Anledningen var att "Ludde" ansåg Åbys bana så usel att hans hästars hälsa riskerades.
- I dagens travsport ska man inte behöva stryka hästar i normalt väder för att banan inte är i tävlingsmässigt skick. Jag är rädd om mina hästar och skulle inte tveka en sekund att göra samma sak igen. Det kommer alltid nya lopp, men inte om man kör sönder hästarna på usla banor, säger Lutfi Kolgjini, som skickade en räkning till Åby för alla kostnader den dagen.
På lördag kör "Ludde" i fem lopp när V75 avgörs på just Åby. Banans sportchef, Per Wetterholm, tror inte att Jägersrokusken behöver oroa sig inför helgen.
- Banpersonalen har som mål att banan ska vara bra till första start. Även om det är svårt att förutspå vädret i Göteborg tror jag inte att det är någon risk för dåligt underlag på lördag.
Kommer ni att betala Lutfi Kolgjinis räkning som han har skickat till er?
- Jag har inte sett den ännu. Han brusade väl upp lite då när det inträffade, men jag tror att han har lugnat ner sig nu, säger Per Wetterholm.

"Hellre Paris än Stockholm"
I söndags kväll kom Lutfi Kolgjini hem från Frankrike där han körde Olimede i ett stort treåringslopp. På onsdag och torsdag är han tillbaka på Vincennes för att köra Joel James, King Cobra och Ladon du Goutier. Sedan hem till Sverige igen för V75. En minst sagt hektisk vecka.
- Självklart är det jobbigt med alla resor. Samtidigt ska jag villigt erkänna att jag hellre tar flyget till Paris än till Stockholm och Solvalla. Dels är det trevligare, dels är det helt andra pengar, säger "Ludde".
Är det svårt att ställa om mellan franskt och svenskt trav?
- I och med att det är en annan bana och ett annat körsätt på Vincennes får man ju tänka om. I söndags med Olimede försökte jag köra svenskt och stänga in Jean Michel Bazires häst, men det var ju bara löjligt. Han tog sig ut ändå. I fortsättningen ska jag bara koncentrera mig på att köra min egen häst.

Lill Adolf tillbaka på V75
I gulddivisionen, V75-3, på lördag kör Lutfi Kolgjini femårige Lill Adolf. En häst som "Ludde" hade stora framgångar med som treåring, men som sedan slutade fungera och flyttades till andra tränare. Nu är Lill Adolf tillbaka hos Kolgjini.
- Han kom helt fel i ett montélopp i Frankrike senast. Efter det har han jobbat bra, och nu får han göra några starter på hemmaplan.
Kan Lill Adolf fortfarande bli en riktig stjärna eller är det för sent?
- Faktum är att han aldrig varit så lovande som folk har trott. Det är en bra häst, men ingen superhäst. Det kommer han aldrig att bli, säger "Ludde".
Vad tror du om hans chanser på lördag?
- Det ska bli lika spännande för mig som för alla andra. Han har gått ett vasst jobb hemma på gården, och jag tror på en bra insats.

Lutfi Kolgjini om sina övriga V75-chanser...
Face the Evil (V75-1): - Han är i sitt livs form. Senast galopperade han efter att ha brutit ner på Örjan Kihlströms häst i dödens. I det läget kändes min häst hur stark som helst. Den här gången hoppas jag bli tvåa eller trea, Ebel tror jag är oslagbar på distansen.
Symfoni Sund (V75-2): - Hon fick ett snällt lopp senast och gick i mål med lite krafter sparade. Nu tror jag på toppchans och det är min bästa segerchans i omgången.
Move Closer (V75-4): - Vet jag inget om.
Viggo Dorann (V75-7): - Blev stressad senast när han gick med halvstängt huvudlag och tappade mycket kraft på det. Han gör säkert ett bra lopp nu men jag har inte full koll på motståndet.

Pär Andersson

 

Måndag 12 dec + 2,5C


Björn Goop närmar sig 400 segrar

STOCKHOLM
Eftersom Björn Goop tagit fyra segrar utomlands krävs det bara elva till för att han ska klara drömgränsen 400 segrar under ett år. I den allsvenska körsvensligan står Goop på 385 segrar, nytt rekord så klart, när 19 tävlingsdagar återstår.

Namn Bana Etta Tvåa Trea

1. Björn Goop Åby 385 247 190
2. Åke Svanstedt Axevalla 228 156 119
3. Ulf Ohlsson Bergsåker 227 168 155
4. Erik Adielsson Jägersro 218 174 134
5. Örjan Kihlström Solvalla 208 159 155
6. Jorma Kontio Solvalla 180 141 135
7. Stig H Johansson Solvalla 174 117 84
8. Thomas Uhrberg Jägersro 167 144 136
9. Robert Bergh Bergsåker 123 66 64
10. Torbjörn Jansson Solvalla 117 120 99
11. Jörgen Sjunnesson Jägersro 116 125 106
12. Lars Lindberg Bergsåker 111 92 56
13. Ove A Lindqvist Umeå 98 81 81
14. Jan-Olov Persson Hagmyren 90 42 31
15. Daniel Olsson Romme 88 84 84


Vi var på plats på höstmötet

Kari Lähderkorpi föreläste på Hästägarnas höstmöte

En trevlig föreläsning med mycket humor
* "Jag delägare ca 70 hästar själv"
* "Jag gillar inte att åka på vardagstrav, ser hellre loppen på TV hemma"
* "Jag har ca 120 hästar i träning och debiterar 288:-/dag + 12%"
* "Vi finnar fikar aldrig vi tränar tills vi är klara, fika är ett Svenskt påhitt"


Drygt 100 personer på plats till en välfylld "Callitlokal"


Kari pratar Lukas Lupin med uppfödaren Conny Evensson

Söndag 11 dec + 2C


Lucia-tåg på Färjestad

Julmarknad i totohallen på Färjestad 11 dec

Nina Lundin vann montéloppet med Andy S.G.

Skogsbackens Einar övertygade för Dagfinn Aarum

Counts Dream med Olle Goop vinst och dagens AGRIA-Häst


Perfect Hornline - Magnus Jakobsson
en V65-vinnare i dag på Färjestad ?
V65-förslag nedan

V65-1...1-3-4-5-6
V65-2...1-2-3-9-11
V65-3...3-5-7-11
V65-4...3 Alm Viktor
V65-5...2-7-12
V65-6...4-6
600 raderEn pigg ekorre utanför vårt fönster

Fler bilder i kväll från Tomas Andersson nya gård.

Tomas Andersson med sin nya gård i bakgrunden
Se längre ner på sidan, här står Tomas vid rakbanan

Erik Adielsson nobbade Paris och tog en trippel
MALMÖTidskrocken tvingade Erik Adielsson att välja mellan storlopp i Paris och V75 på hemmabanan Jägersro.
Han valde hemmaplan - och han valde rätt.
- När det stämmer så här bra har jag världens roligaste jobb, sa Erik Adielsson efter sin trippelseger.


För bara knappt två veckor sedan vann Erik Adielsson ett storlopp på Vincennes med Dumle Loss. När det var dags för ny start i Frankrike för Dumle Loss valde Erik Adielsson att tacka nej. I stället körde han samtliga sju V75-lopp på hemmabanan Jägersro. Anledningen var hans pappa - tränaren Hans Adielsson.
- Det här var en av årets största dagar för farsan med fyra hästar till start på V75 på hemmaplan. Det känns som om han har stått bakom mig i 30 år, nu ville jag stå vid hans sida, sa Erik Adielsson.
Medan Dumle Loss, körd av Örjan Kihlström, galopperade bort sig i Paris, hade Erik Adielsson stor show med tre segrar och två andraplatser. Mest värmde säkert segern med i silverdivisionen, V75-6. Tränaren till segerhästen Prince Valliant heter nämligen - Hans Adielsson.
- Prince Valliant har en vilja av stål, och i dag visade han verkligen killerinstinkt, sa Erik Adielsson.
Det krävdes ett topplopp på nytt för att Prince Valliant skulle vinna. När favoriten Rado vek ned sig i början av upploppet, spurtade Prince Valliant starkt och lyckades på något mirakulöst sätt hålla undan för utvändige Dustin Diamant. Därmed tog förvandlingsnumret Prince Valliant sin nionde seger för året. I fjol blev det inte en enda.
- Han har gjort enbart topplopp i år och utvecklats fantastiskt. Det var inget jag trodde på när vi fick in hästen i vintras, men han har verkligen visat hög kapacitet, sa Erik Adielsson.

Nästan en halv miljon inkört
Förutom segern i silverdivisionen blev det ytterligare två triumfer för Jägersros bäste kusk. I V75-1 skrällvann han med amatörtränade Made in France, och i den sista avdelningen höll Ixias Winner undan trots ett tungt lopp i dödens. Dessutom tog Erik Adielsson två andraplatser, med Caramba Hall i gulddivisionen och med storfavoriten Information Center i V75-5. Totalt körde han in 422 500 kronor - bara på V75.
- Verkligen bra. Det är de här dagarna man lever för och då är det fantastiskt skoj att köra travlopp.
Du ångrar knappast att du valde Jägersro framför Paris?
- Nej. Självklart är jag nöjd med det här.

Digger Crown tillbaka som en vinnare
Digger Crown har, trots en minst sagt märklig säsong, tjänat nästan tre miljoner kronor i år. För några månader sedan insjuknade han under en utlandsresa och var nära döden. Comebacken som följde slutade med seger, bara för att i sin senaste start förnedras av sina yngre konkurrenter med Giant Diablo i spetsen. Därför fanns det många frågetecken inför starten i gulddivisionen på Jägersro. Digger Crown svarade med att göra precis som han har gjort så många gånger tidigare. Han ledde loppet från start till mål.
- Han var pigg i dag och det är en fin häst när han är på det här viset, sa Stig H Johansson.
Den förväntade spetsdramatiken uteblev. Digger Crown blåste till ledningen och svarade enkelt ut Noa Savoy. Sedan fick Stig H Johansson sänka tempot och Digger Crown tackade genom att dansa undan till en förkrossande triumf.
- Han känns fortfarande pigg och fräsch efter en lång säsong. Det är tänkbart att Digger Crown gör sin sista start för året i gulddivisionsfinalen, sa Stig H.

Seger trots galopp
En av dagens mest imponerande vinnare var Riva del Sole. Trots galopp i starten kämpade hon till sig segern i V75-2. Galoppen skyllde kusken Tom Horpestad på sig själv.
- Jag blev alltför ivrig i början, och när jag manade på henne galopperade hon in i svängen. Jag borde ha tagit det lugnare, särskilt eftersom hästen är ovan vid volt, sa norrmannen.
De två övriga V75-avdelningarna vanns av hemmakusken Mikael Mårtensson bakom Cotton Road, och av Åke Svanstedt tillsammans med Västerbovivinnare. Utdelningen på sju rätt blev 22 074 kronor.

Pär Andersson

 

Lördag 10 dec -3.5C

20051210 17:17
Vinst till ATG-konto
Internet
695,00
20051210 17:17
Vinst till ATG-konto
Internet
695,00
20051210 17:17
Vinst till ATG-konto
Internet
695,00
Ovan visas vinster på tre Gran Canaria system


Vi besöker Tomas Andersson på hans nya gård.

Vy över Tomas Anderssons nya gård Fagerhult
Tomas har flyttat sin licens från Årjäng till Färjestad
Gården Fagerhult är belägen knappt 3 mil från Färjestad, ca 2 km från
Fagerås efter 46:an mot Grums

Välkommen åter på söndag så får ni veta vad Tomas pekar på och var hans gård är belägen ?


Tomas visar här sin rakbana, 700m ca 200m från stallet

Bostadshuset ett stenkast från stallet

Här ser man avståndet mellan bostadshus och stallet


Tomas har satsat på uteboxar, idag 7 rymliga som skall bli 14

med rymliga hagar alldeles intill

Stora "stallbyggnaden" ett stenkast från bostadshuset


Tom Horpestad Foto: Kanal75

Toppchans för Horpestad både på
V75 och V65

STOCKHOLM

Tom Horpestad har laddat i helgen.
På lördagen toppchans på V75 med Riva del Sole.
På söndagen toppchans på V65 med Alsace Ås.
- Det ser i alla fall bra ut på förhand, säger Årjängstränaren.


Tom Horpestad, 38, har etablerat sig som ett toppnamn inom svensk travsport.
Norrmannen, som valde kärleken och flyttade till Sverige och blev tränare i Årjäng 1998,
fick sitt stora genombrott i fjol när han vann Svenskt Travderby med Gazza Degato.
I år har han matchat sin stjärna försiktigt, men nästa år är det meningen att han ska ge
de bästa en match.
- Det ser väldigt bra ut. Hästen ska börja gå vinterträning nu och går allt som planerat
så siktar vi på de riktigt stora loppen. Först siktar vi på Forus Open på min gamla
hemmabana, går det bra där hoppas vi på inbjudan både till Oslo Grand Prix och
Elitloppet, säger Tom Horpestad.

Flera V75-segrar
En annan häst som snabbt gjort sig ett namn är Riva del Sole. Det fyraåriga
fuxstoet har två segrar på V75 och har tjänat drygt 440 000 kronor den här säsongen.
Förra lördagen vann hon ett V75-lopp i Drammen i Norge.
- Vi tog ledningen och hon vann sedan lätt med krafter kvar, berättar Tom Horpestad.
Riva del Sole är en av de största favoriterna i helgens V75-omgång på Jägersro.
- Allt är bra med henne. Jag hoppas banan blir fin och att det går att köra barfota,
då är det en toppchans, säger Tom Horpestad.
På söndagen väntar sedan V65-tävlingar på Färjestad för Årjängskusken, som kör
fyra hästar.
Alsace Ås (V65-1)?
- Han har en riktigt fin uppgift här och fungerar han ska det också vara en toppchans.
Men han har galopperat en del på slutet och i den senaste starten blev det en alldeles
för hård öppning. Galopperna tror jag beror på problem med en hov och att han
därför inte klarat att gå barfota. Nu kommer han att gå med skor och då hoppas
jag han går felfritt, säger Tom Horpestad.
Madame (V65-3)?
- Jag har kört henne ett par gånger tidigare, men det var länge sedan och jag kan inte dagsformen. Vi får smyga med och ta vad vi får.
Brumme I.L. (V65-5)?
- Det här är en häst jag bara sett från sidan tidigare. Han har en hög högstanivå,
men jag kan inget om dagsformen. Det ser väl ut som att han möter några för tuffa på pappret.
Hot Dream (V65-6)?
- Han blev över senast och jag fick sedan köra fram utvändigt om ledaren i högt tempo, det blev alldeles för tufft för honom. Han tröttande, men jag tycker han ska vara ursäktad. Han har en bra avslutning och löser det sig tycker jag han ska räknas här. Han ska definitivt streckas om man garderar loppet, säger Tom Horpestad.
Helgens bästa chans?
- Riva del Sole.
Söndagens bästa chans?
- Alsace Ås.

Lars-Ove Pettersson


Skickat till ICA-Maxis i Kristinehamn

Fredag 9 dec +-0C
Skickat till Gran Canaria


Dagsstatistik på väg uppåt med travbloggan

Torsdag 8 dec + 1.9C

Dumle Loss


Dumle Loss med i Prix de Bourbonnais

STOCKHOLMNu är startlistan klar till Prix de Bourbonnais som körs på Vincennes
på lördag.
Det är det andra preparéloppet inför Prix d'Amerique och förstapriset
är 50.000 euro.
Fyra svensktränade hästar finns med i startfältet; Dumle Loss,
Giant Superman, Super Light och Gigant Neo.


Startlista Prix de Bourbonnais, 2850 meter:
1) Macaraika (Bruno Angot)
2) Dumle Loss (Örjan Kihlström)
3) Kamilo d'Authon (Bernard Piton)
4) Kuza Viva (Stephane Levoy)
5) Giant Superman (Fredrik B Larsson)
6) Super Light (Jörgen Westholm)
7) Lady d'Auvrecy (Sebastian Baude)
8) Pegasus Boko (Roberto Andreghetti)
9) Java Darche (Pierre Vercruysse)
10) Jeanbat du Vivier (Bruno Marie)
11) Lets Go (Enrico Bellei)

2875 meter:
12) Kazire de Guez (Stephane Delasalle)
13) Mara Bourbon (Jean Pierre Dubois)
14) Joyau d'Amour (Jos Verbeeck)
15) Jardy (Christian Bigeon)
16) Freiherr As (Pierre Levesque)
17) Ilster d'Espiens (JH Treich)
18) Kesaco Phedo (Jean Michel Bazire)
19) Gigant Neo (Dominik Locqueneux)
20) Jag de Bellouet (Christophe Gallier)

 


V75-andelssystem till Gran Canaria och ICA-Kristinehamn

Ovan ICA-Maxis i Kristinehamn

Skickat till Gran Canaria "inför" V75-Jägersro 10/12

Onsdag 7 dec + 1,5C

Ludde inledde V64

Örjan avslutade

Tisdag 6 dec + 1.8C

19 segrar kvar till drömgränsen
STOCKHOLMBjörn Goop ångar vidare mot drömgränsen 400 segrar.
Förra veckan blev det tio nya triumfer, och just nu ståtar Björn
med 381 segrar hittills i år.
Bakom honom är det hård kamp om andraplatsen.
Ulf Ohlsson har just nu silvret före Åke Svanstedt och Erik Adielsson.


Namn Bana Etta Tvåa Trea

1. Björn Goop Åby 381 241 185
2. Ulf Ohlsson Bergsåker 222 167 151
3. Åke Svanstedt Axevalla 218 153 117
4. Erik Adielsson Jägersro 212 167 133
5. Örjan Kihlström Solvalla 206 158 153
6. Jorma Kontio Solvalla 176 136 131
7. Stig H Johansson Solvalla 170 114 81
8. Thomas Uhrberg Jägersro 158 139 132
9. Robert Bergh Bergsåker 121 64 62
10. Torbjörn Jansson Solvalla 117 120 99
11. Jörgen Sjunnesson Jägersro 115 125 99
12. Lars Lindberg Bergsåker 108 91 56
13. Ove A Lindqvist Umeå 96 79 81
14. Jan-Olov Persson Hagmyren 89 42 31
15. Daniel Olsson Romme 86 82 84Björn Goop med "lermask" efter gårdagens trippel på Färjestad

Stockholm med tåg över dagen
Skickat V64-system till Gran Canaria

Måndag 5 dec +1.5C
Några bilder från kvällens tävlingar

Foreign Crown - Peter Ådefors vinst från vinnarhålet i V5-3

Kvällens AGRIA-Häst blev Javelin Q, imponerade med spetsseger på 1.15,6
I kväll trav på Färjestad

Staro Washington övertygade vid spetsseger för Erik Svensson

Vimseld med "Delad glädje är Dubbel Glädje"
En av Björn Goop's tre kvällssegrar.

Spray, nu som valack spurtar från kön till seger för Björn Goop

Björns tredje seger - Simb Sonsy

Earth Bound -Månadens Häst

Lite känslor bland de som "fixat" månadens häst

Lennart Gustafsson

V5-förslag:

V5-1....Alla 11 hästar
V5-2....3-2
V5-3....Alla 12 hästar
V5-4....6 Staro Washington
V5-5....8-11
528 rader


V5-4 Rocky Briljant Paw Mahony ett vinstbud i kväll om favoriten sviker


Maraton - Mikael J Andersson ett hett V5-tips i V5-2

L'american - Magnus Jakobsson avslutar V5:an med toppchans

Söndag 4 dec

Tittar på ATG-Live från Eskilstuna V65
Mycket bra service direkt in i bostaden.

Vi  fick se en duell mellan Björn Goop och Erik Adielsson i de två första V65-loppen där
Erik avgjorde till sin fördel i båda.

Mikael J Andersson tidigt till ledning med Royal Will, sedan aldrig hotad i V65-3.

4:e V65-avd gick till Fay Rivner - Håkan Eriksson efter tidigt suttit i ledning.
Rite On Track med Jörgen Westholm spurtvann V65-5.

V65.avslutningen till Robert Bergh med Fantasy Broline

Tord en av delägarna i Wishful Dream som startar
på Bjerke idag 4 dec  Klicka för resultatlista>>>>>>


Skickat "spelreklam" till Gran Canaria
Om Du reser till Gran Canaria kan Du vara med och spela V75
samt se loppen på TV
läs mer>>>>>>>>>>>


Conrads Comet Tomas Eklund
Startar på V64- Solvalla 7 dec
Läs mer om Conrads Comet i Rondens Vinternummer
********************************************


Lördagen 3 dec då vi startade......

Tom vann V75 på Drammen med Riva Del Sole

Foto: Kanal75 : Pampino - Stig H inledde V75 på Gävle

Favoriterna föll en efter en på Gävletravet.
När krutröken skingrats fanns bara ett system med alla rätt på V75.
Belöningen blev drygt 21,3 miljoner kronor.
- Det är bara att konstatera, V75 är det bästa spelet i hela världen, sa Tommy Hanné, en av lördagens skrällkuskar.


Guldivisionen blev en taktisk triumf för Tommy Hanné och speedkulan Flying Herkules.
När bilen släppte fältet var Flying Herkules som väntat snabbast och tog hand om täten. Men Örjan Kihlström bakom franske Joyau d'Urbain var tidigt framme och då valde Tommy Hanné att släppa.
- Jag hade tänkt att köra i ledningen i dag, men när Örjan kom så tidigt med sin tanks var det bara att tänka om, sa Tommy Hanné.
Joyau d'Urbain var pigg och höll ett högt tempo och i andrapar utvändigt satt favoriten Malabar Circle Ås och gottade sig.
I sista svängen anföll Malabar Circle Ås. Samtidigt tröttnade Pirate Copy i positionen utvändigt ledaren och i vinnarhålet satt Tommy Hanné och bara väntade på luckan bakom Flying Herkules.
Direkt in på upploppet fick Flying Herkules fritt fram och det blev ett upplopp helt i publikens smak där de båda speedkulorna Flying Herkules och Malabar Circle Ås jagade ledaren. Mitt på upploppet ebbade speeden ut för favoriten medan Flying Herkules istället fortsatte att accelerera.
- Min häst tillhör de bästa i landet på speed. Jag tycker nog han är likvärdig med till exempel Malabar Circle Ås. I dag fick min häst den bästa resan och det var det som avgjorde. Det är exakt sådana här lopp han ska ha, sa Tommy Hanné.
Flying Herkules tog fem V75-segrar tidigt i år men sedan skadade sig sexåringen i samband med V75 i Romme i början av juli. Först var Tommy Hanné orolig att karriären var över.
- Men skadan var inte så farlig. Det var en blödning i en kotsenskida. Skönt att han är tillbaka. Det här kan bli en trevlig vinter, sa Tommy Hanné.

Fällde kall storfavorit
I kallblodsloppet använde Tommy Eriksson samma taktik som Tommy Hanné när han tog spets med Hafell Kongen, släppte till V75-omgångens största favorit Åkre Lurifax för att sedan få lucka in på upploppet. Hafell Kongen växlade tempo på bara ett par steg och sprintade enkelt förbi till en överlägsen seger.
Det var för övrigt första segern på V75 för Tommy Eriksson efter olyckan i början av juli då han miste synen på vänster öga.
- Äh, det är inget jag vill prata om. Det var i alla fall jättekul att vinna i dag, sa Romme-tränaren.
Åkre Lurifax, som många räknar som Järvsöfaks arvtagare nummer ett, klarade andrapriset och han var tapper i sitt nederlag sedan han tvingats trava i tredjespår drygt hela första varvet.
Taktiken att ta spets, släppa och sedan få lucka och spurta till vinst var lyckosam i Gävle. Erik Adielsson använde samma taktik bakom Lilie M. i E3-revanschen som avslutade V75-spelet. Hela 300 000 kronor var den segern värd och en stor framgång för tränaren Dan Widegren.

Stig H:s chansning gick hem
Stig H Johansson har stallet i storform och han inledde lördagen med seger i V75-1. Med 1000 rikstotosegrar i ryggen valde Stig H Johansson att köra på chans med Pampino, som lite tursamt fick luckan 300 kvar och sedan kunde spurta till målfotoseger mot en tapper Calippo Cake. Favoriten Ågårds Nisse fick aldrig travet att stämma i ledningen och fick nöja sig med ett tredjepris efter sex raka segrar.
I V75-2 profiterade Slowstarter G. och Göran Jansson på ett tufft tempo i täten. Från fjärde utvändigt följde vinnarekipaget med i avancemang i tredjespår på sista bortre långsidan och fick sedan draghjälp tills upploppet. När sedan fuxen fick full anfallsorder avgjorde han enkelt.
- Det stämde det mesta i dag och det kändes hela vägen att det var vår tur. Det var länge sedan jag vann V75-lopp, så det här var verkligen kul, sa Göran Jansson.

Vann över 21 miljoner kronor
V75-5 avgjordes när Ulf Ohlsson forcerade Figure Of Eight till ledningen efter drygt 500 meter. Tio-oddsaren såg sedan till att hålla inne Cartright Cafe i ryggen och segern blev till slut säker. Ulf Ohlsson följde sedan upp med seger även i silverdivisionen med Kipketer Zon efter en resa i tredje par invändigt och lucka på upploppet.
En ensam vinnare lyckades pricka in samtliga sju vinnare. Belöningen på sju rätt blev drygt 20 miljoner kronor. Tillsammans med sexor och femmor kunde spelaren som lämnat in sitt system hos Saras Tips & Tobak i Mölndal räkna in 21 335 044 kronor.

Lars-Ove Pettersson

 


Andy S.G - Anna Rönning
"Vinst på Jarlsberg - Monté på fredagskväll 2/12"
****************************************************************

Lite unika bilder nedan från Thuressons när vi tog bilder för reportaget i Ronden

Rune Thuresson hamnade i ett djupt dike när hans häst backade

Urban hjälper Rune upp ur diket

Allt gick bra och Urban visar Rune "dikesbilderna"
 

 Foto/text: Lennart Kihlman