Välkommen


     
     
     
     
     
     
   


 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNNär det gäller trav klicka här >>>>>>>>


     

 

 

 


Foto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>


OBS. All bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN

Lördag dag 3 november 2018

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.se

Kihlmans V75-Tips - Romme kommer ca 11.45

Fredag 2 november 2018

Erik Berglöfs Quantanamera tog sin 24 seger på ett övertygande sätt


Ägare/tränare-kretsen nöjda efter Kantens Rose seger i går

 

Torsdag 1 november 2018

I dag lunchtrav från Färjestad

Dagens ALN-Häst = Quantanamera
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 8 Quantanamera - Erik Berglöf


Lopp 2 Nr 3 Quite Right - Björn Goop


Lopp 3 V4-3 Nr 4 Gossip´s Cash - Carl Johan Jepson


Lopp 4 V4-4 V5-1 Nr 4 Grose Photo - Carl Johan Jepson


Lopp 5 V5-2 Nr 3 Kantens Rose - Björn Goop


Lopp 6 V5-3 Nr 10 Linguini - Carl Johan Jepson


Lopp 7 V5-4 Nr 10 Arvika By Knight - Björn Goop


Lopp 8 V5-5 Nr 6 Amigo Racer - Morgan Ivarsson

 

 Kihlmans V4 & V5-Tips - Färjestad

V4-Tipset - Färjestad
 

V4-1...4-6
V4-2...1-2-3-4-9
V4-3...2-4-5-11-12
V4-4...1-4-5-8
200 rader = 400 kr

V5-Tipset - Färjestad
 

V5-1...1-4-5-8-10-12
V5-2...2-3-5
V5-3...1-10
V5-4...4-5-10-12
V5-5...1-2-10
432 rader = 432 kr

Onsdag 31 oktober 2018

V86: Omöjligt för spelarna

 
 

Adrian Kolgjini bjöd på kvällens största skräll bakom egentränade Arapaho Ghostdance. Foto av TR Bild

stockholm. Publicerad: 2018-10-31 22:32 Senast ändrad: 2018-10-31 22:58

Ingen vinnare med åtta rätt.
V86-spelet fortsätter att gäcka spelarkåren.
Två framgångsrika tränarsöner bjöd upp till dans och fixade jackpot till kommande onsdag.
Ingen lät speciellt förvånad efteråt.

Med två utdelningar över fem miljoner kronor bara i oktober blev onsdagens V86-rad ännu mer svårfunnen för spelarkollektivet.
Av 625 110 inlämnade system återstod endast två inför den avslutande avdelningen.

Inget hade streck för Timo Nurmos-tränade Ile Saint Louis som spurtade till vinst för Jorma Kontio och såg till att 5,6 miljoner kronor vandrar vidare till kommande onsdag.
Den största skrällen kom från en nybakad stortränare inom svensk travsport.
Adrian Kolgjini har flera storloppssegrar under bältet som kusk, men tränarkarriären är i sin linda sedan han nyligen fått överta 45 hästar från sin far Lutfi.

På onsdagen kom andra segern som proffs med Arapaho Ghostdance.
- Jag är inte speciellt förvånad måste jag säga. Hästen har visat smygform och jag hade lite feeling för att det skulle kunna gå över denna distans i ett ganska ihåligt lopp. Men jag måste säga att det är första gången jag upplever att han fightas på riktigt och det gör att jag är jäkligt nöjd och stolt över honom idag, förklarade Adrian Kolgjini om hästen som var spelad till två procent på V86.

”Riktigt på gång”
Kevin Oscarsson har ännu inte tagit ut någon proffslicens, även om hans status som elitlärling ger samma förutsättningar när det kommer till att köra lopp.

Efter några år på vift har han återvänt till pappa Jims träningsrörelse och dominerade varje meter bakom stallskriket Andthedanceisover.
- Hästen har känts riktigt bra i de tre senaste starterna så det var ingen skräll för oss. Han är naturligt startsnabb och nu hade vi läge att göra ett ordentligt försök mot ledningen, sade Kevin vars häst hade nio procent av V86-insatserna i ryggen, men blev betydligt mer påpassad på vinnarspelet.
Och ska man tro segerkusken vankas fler vinnare från stallet framöver.
- Det känns som att vi är riktigt på gång. Hästarna börjar hitta riktig form och allt börjar sätta sig på nya gården.

Mer oväntat för Ohlsson

Ulf Ohlsson levererade nästa smäll när han valde samma taktik bakom Svante Båth-tränade Mister Selfie i ett treåringslopp.
- Lite överraskad är jag. Hästen har gått bra i enklare gäng och det såg tuffare ut idag. Men eftersom han har fungerat bäst i ledningen hittills så ville jag prova lite framåt ändå, sade Ohlsson.

Kvällens femte singelprocentare på V86-spelet signerades den inte alltför vanliga kombinationen Per Lennartsson/Robert Bergh. Logo Light var bara tuffast trots att han fick trava slutvarvet i tredjespår utan draghjälp.

En betydligt vilsammare resa bjöds Eric Martinssons Rafale d’Inverne i händerna på Carl-Johan Jepson, vilket var precis tillräckligt för att slugga sig förbi ledande Sincerely Face.

”Inte många ston som är så tuffa”

Favoriterna som höll var två till antalet och även här handlade det om far och son, i detta fall Untersteiner.
Com Milton spårade hela vägen för Johan.

- Det var en helt annan häst jämfört med senast. När de andra började smacka på sina hästar 600 kvar hade jag fullt att åka med, konstaterade Untersteiner junior som sex avdelningar senare fick se sin far sänka motståndet bakom Stonewashd Diamant.
- Det finns inte många ston som är så tuffa, mös pappa Peter efter en helgjuten insats utanpå ledaren.

Robin Johansson, Kanal 75Kihlmans V86-Tips

Peter Untersteiner kör/tränar V86-Spiken Stonewashd Diamant

V86-1...3-4-6-7
V86-2...1-6-11
V86-3...2-5-7
V86-4...2-3-8
V86-5...1-3-9-10
V86-6...2-5-12
V86-7...7 Stonewashd Diamant
V86-8...5-14
2592 rader = 648 kr

Tisdag 30 oktober 2018

Inför V86: Startar egen rörelse efter rekordåret

 

I förra veckan tog lärlingen Oskar J Andersson karriärens 300:e seger. På onsdag kör han Amalia Cash i V86. Foto av /TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-10-29 17:23 Senast ändrad: 2018-10-29 17:41

I förra veckan kom kuskseger nummer 300.
Nästa år tar han ut proffslicens.
Det rör på sig för lärlingen Oskar J Andersson som kör ett formstarkt segerbud i onsdagens V86-omgång.

Oskar J Andersson som ponnykusk 2002 (10år) på Hagforsbanan Foto Lennart Kihlman

Oskar J Andersson, 26, går mot sitt bästa år hittills i sulkyn. Med 64 fullträffar och över sju miljoner kronor inkört är han både den lärling i landet som vinner flest lopp och kör in i särklass mest pengar.
- Det har varit ett fantastiskt år. Jag har valt att köra lite mer lopp än tidigare och det har slagit väl ut. Jag har inlett en del nya samarbeten och utvecklat dem jag hade sedan tidigare. Det känns viktigt även som kusk att man försöker samarbeta med dem man kör åt. Man gör inte bara ett jobb i det lopp man kör utan man måste försöka utvecklas ihop för att nå nya framgångar, säger Oskar J Andersson.
Totalt sedan körlicensen togs 2008 står han på 300 segrar som kusk, en milstolpe som nåddes tillsammans med Ma Runnig på Gävletravet i torsdags. Samma kväll straffade Oskar J Anderssons arbetsgivare Jörgen Westholm sitt tidigare rekord (13,5 miljoner kronor) i inköra pengar under ett år.
- Vi har inte hunnit fira något än men eftersom vi slog till med all time high i stallet samtidigt som jag slog rekord i antal segrar och tog min 300:e seger ska det bli firande med hela teamet i nästa vecka.

Egen rörelse till våren
Förra vintern gick Oskar J Andersson den avslutande proffstränarkursen och snart är tiden mogen att kvittera ut proffstränarlicens och börja stå helt på egna ben.

Paula Pettersson Foto Lennart Kihlman
- Jag och min sambo Paula planerar att starta upp en tränarrörelse i vår. Jag har haft oerhört lärorika år hos Jörgen och jag både tror och hoppas att vi fortsätter att ha en bra kontakt och samarbete i framtiden, men jag har alltid drömt om att träna själv och dessa planer har växt fram på sistone. Vi kommer hålla till på mina föräldrars gård fyra mil norr om Västerås där det i nuläget finns plats för 40 hästar.

”Har gjort fantastiska lopp”
Men ett tag till är Oskar J Andersson en del av team Westholm och på onsdagen startar stallet fyra hästar inom V86-spelet på Solvalla. Andersson ska köra Amalia Cash (V86-8) som imponerade stort i sin senaste start när hon via ett varv i tredjespår rundade till seger från femte par utvändigt. Då hon nu startar från spår 14 bakom bilen lär det krävas en svettig prestation på nytt.
- Amalia Cash har gjort fantastiska lopp på slutet och framför allt senast. Tidigare har hon varit ojämn och inte helt lätt att komma till rätta med, men det känns som att vi ligger rätt på det nu. Visserligen har vi varit optimistiska vissa gånger när hon inte fått till det också, som i V75 på Hagmyren för tre starter sedan, men nu har hon varit bra två gånger i rad och vi tror förstås på en ny bra insats. Utgångsläget gör att vi är lite utelämnade till hur loppet blir kört, vad det blir för tempo och vilka ryggar vi får, men om hon fortsätter att hålla den goda formen och vi har lite tur på vägen skulle det absolut kunna gå igen.
I samma lopp startar stallkamraten Mellby Fashion från spår fem.
- Hon är väldigt startsnabb och trivs i ledningen så förhoppningen är att komma dit. Med tanke på utgångslägena tycker jag att hon och Amalia Cash har likvärdig segerchans.

”Vettig chans”
Stallets övriga V86-hästar kommenterar Oskar J Andersson så här:
- Hossiana Boko (V86-2) har bättre form än vad raden påvisar. Hon fick ett tufft lopp senast men höll bra och innan det satt hon fast ett par gånger. Hon är ganska startsnabb och från spår sju blir det till att ladda framåt. Kommer hon till från start, når ledningen eller hamnar bra till någonstans, tycker jag att hon ska räknas.
- Ninepoints Lover (V86-4) har varit lite sen men gått helt okej. Han har rätt så hög grundkapacitet och vi tror på en fin fyraåringssäsong för honom. Senast gick han med bra fart över mål i en snabb avslutning och förhoppningen är att han kan sitta lite längre fram den här gången, kanske till och med i ledningen. Han öppnade klart godkänt bakom bilen senast och borde ha lärt sig lite av det. Om han tar ledningen körs han där och även om det inte blir ledningen måste han ändå ses med vettig chans. Eventuellt kommer han att gå med rycktussar för första gången.

Ola Johansson, Kanal 75

Måndag 29 oktober 2018

Allsvenska kuskligan: Goop vann flest i veckan


Björn Goop Foto Lennart Kihlman

Medan Ulf Ohlsson och Jorma Kontio närmar sig varsitt hundratal så knaprade Örjan Kihlström in två pinnar på Carl-Johan Jepson i kampen om det allsvenska kuskbronset.
Båda dessa kan emellertid få fullt upp med att hålla undan för Björn Goop som satte upp farten i veckan med nio segrar.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 298-199-183
2. Jorma Kontio, Solvalla, 189-119-88
3. Carl Johan Jepson, Färjestad, 169-161-139
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 169-133-100
5. Björn Goop, Färjestad, 167-119-98
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 156-110-120
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 125-92-102
8. Christoffer Eriksson, Jägersro, 103-91-73
9. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 98-93-113
10. Robert Bergh, Åby, 97-53-49
11. Kaj Widell, Solvalla, 92-94-88
12. Erik Adielsson, Solvalla, 92-67-65
13. Kim Eriksson, Mantorp, 88-86-83
14. Ulf Eriksson, Bollnäs, 80-84-93
15. Mikael J Andersson, Färjestad 74-78-76
Siffror till och med 28 oktober.

Kanal 75

 

V75 (söndag): Vilken svepning, Welcome!

 

Global Welcome i vinnarcirkeln med sin skötare Moa Thörngren och kusken Erik Adielsson. Foto: Lars Jakosson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-10-28 15:49 Senast ändrad: 2018-10-28 17:53

En stjärna som tvååring med seger i Svensk Uppfödningslöpning.
Som treåring har Svante Båth-tränade Global Welcome fortsatt att ta för sig.
Efter en mäktig rökare från kön på Solvalla kvalade hingsten in till en ny stor final – nu i Breeders’Crown.
- Jag bara lät honom springa på helt enkelt, sa Erik Adielsson efter segern på svenskt rekord.


Om två veckor är det dags för finalerna i unghästserien Breeders’Crown.
Vägen dit travades via Solvalla på söndagen där samtliga tolv lopp var semifinaler där de fyra främst placerade hästarna i vardera lopp blev klara för finalerna i Eskilstuna söndagen 11 november.
En av de treåriga hingstarna och valackernas uppgörelser fick en suverän vinnare i form av Global Welcome som stegade ifrån lekkamraterna och vann avstannades med fyra längder efter att ha vänt ut och in på motståndet.
En stjärna som tvååring. Nu tar Global Welcome för sig bland treåringarna också. Innan söndagen hade hästen kvalat in till en E3-final och segrat i tröstloppet till Svenskt Travkriterium.
På söndagen svarade Svante Båths häst för dagens kanske vassaste insats med en svepning från fjärdeparet utvändigt som påbörjades 800 meter från mål.
Erik Adielsson brottades med ett bakspår och beslutade sig under slutrundan för att köra till ute i tredjespår.
- När jag lyfte ut honom så petade jag en gång på honom och då tog han i så pass att jag kände att jag skulle komma till ledningen. Så då lär jag honom springa på helt enkelt. Han gick en tolvtid som tvååring med skor och vanlig vagn så nog har den här visat att han springa, sa Erik Adielsson, efter segern på nya svenska rekordet på distansen för treåringarna, 1.12,0 över 2140 meter
Olof Brodin i Sollentuna äger Global Welcome och även tvåan i mål Baritone Artist, körd och tränad av Markus B Svedberg.
Svante Båth vann dubbla semifinaler i Breeders' Crown för de treåriga hingstarna och valackerna. Erik Adielsson körde Global Withdrawl, en  av landets rappaste bakom bilen, och försatte inte chansen att ta sig till ledningen.
Global Withdrawl tog nu sin tolfte seger i nittonde starten och vann före Jerry Riordans Betting Gangster som sprang med punktering på ett sulkyhjul de sista 800 meterna.

Duell i publikens smak
Duellen i tredje semifinalen för de treåriga stona var en klar publikfriare. Mika Forss körde fram utvändigt ledaren varvet från mål med Staro Miami. Ungefär samtidigt började Per Lennartsson leta sig framåt från den djupaste kön med A Sweet Dance.

Helena Burmans segerstaplare avslutade toppenbra i tredjespår och segergreppet var kopplat vid upploppets början - men Staro Miami visade prov på fin uppfattning och kontrade till sig segern.
- Hon är så fin. A Sweet Dance såg stark ut 300 kvar men hon går till slut den här. Hon är stark och speedig och jag kände mig inte slagen, sa Mika Forss om Ari-Pekka Pakkanens sto.
Per Lennartsson fick hoppa in bakom A Sweet Dance.
- En drömhäst att köra. Den andra var lite bättre i dag tack vare det något bättre läget, sa Per Lennartsson.
Svante Båth var framgångsrik men för favoriten Very Kronos slutade det med ännu ett galoppmisslyckande.
Segern i de fyraåriga hingstarna och valackernas uppgörelse i V75-7 gick i stället till Perfect Spirit, jänkaren som kom till Sverige och Daniel Redéns träning och i år vunnit både Kungapokalen och Sprintermästaren.
- Han vann med både rycktussarna och det norska huvudlaget oryckta, kommenterade Örjan Kihlström.

 I övrigt noterade vi att…

Chianti fick bestämma framme i ledningen i sin semifinal. Björn Goops derbytvåa anförde även i Europaderbyt i Paris för några veckor sedan men där blev det för tuff.
- Det blev jobbigt med den första långresan för honom då men jag tycker ändå att han underpresterade. Nu var han lagom laddad och fin i både värmning och lopp, sa Goop om dagens största favorit på V75.
…det faktiskt inte blev lugna gatan för Flash Am (treåriga ston) efter att Örjan Kihlström fått bestämma första varvet till 1.14,5. Men seger blev det, om än en knapp sådan för Roger Walmanns häst. Fanny Chenal blev närgången efter att ha fått tugga i spåren.

… tvåan från Stochampionatet Vamp Kronos var stor favorit i sin semi och redde också ut loppet tillsammans med Carl Johan Jepson. Peter Untersteiner körde till ledningen med Global Upper Style men blev tvingad att släppa då favoriten kom dånande och även om Untersteiners häst var bra och utmanade till slut såg det ändå inte ut att vara någon större fara för Jerry Riordans häst.
...sju rätt på V75 delade ut blygsamma 355 kronor, det blev inte någon utdelning på varken fem eller sex rätt rätt. och stor jackpot på lördag då kan en ensam vinnare bli runt 65 miljoner kronor rikare.

Mikael Wikner, Kanal 75
 

Breeders’ Crown: Knappt men säkert för Who's Who

 

Who's Who efter segern i de fyraåriga hingstarnas semifinal på söndagen. Lars Jakobsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-10-28 14:06 Senast ändrad: 2018-10-28 14:17

Derbyvinnaren Who's Who fick sträcka på sig för att vinna sitt uttagningslopp till Breeders’Crown på söndagen.
- Vi fick ett bra lopp och det kanske var tur det när de andra var så bra, sa Örjan Kihlström som trots allt lär sitta bakom favoriten i finalerna i Eskilstuna om två veckor.


Solvallatränaren Pasi Aikios Who's Who bollade med motståndet i Svenskt Travderby i september och kom som jättefavorit till hemmabanan på söndagen.
Who's Who inledde kvaldramatiken i det allra första loppet av 12 semifinaler och var en favorit som hade lagts utanför V75-spelet på grund av förmodad överlägsenhet.
Mika Forss svarade ut favoriten med Selmer I.H. på den första bortre långsidan och Örjan Kihlström tackade för resan i andraparet utvändigt. En position derbyvinnaren fick lämna först i mitten av den sista kurvan.
Who's Who trycktes bara av upploppet ner och vann knappt men ganska säkert (en halv längd) före tappre Selmer I.H. isom travade i dödspositionen. Kövras So Far drog hårt i ledningen och var loppets överraskning.
- Vi fick ett bra lopp och det kanske var tur det när de andra var så bra. I början av upploppet kändes det ändå som att han skulle greja det. Han gjorde ett bra lopp men det är klart att det inte är samma superform han hade runt derbyt kanske. Nu får han 14 dagar till på sig att slipa formen och förhoppningsvis är han ännu lite vassare i finalen, summerade Örjan Kihlström.
Who’s Who fick underskrida det egna rekordet för att vinna. Segertiden skrevs till 1.11,3 över 2140 meter med bilstart.

En jaguar från rygg ledaren
Solvalla hade lagt några av de namnkunnigaste hästarna utanför V75-spelet.
Who’s Who inledde dagen vid 12.50 och följdes av Timo Nurmos färske kriterievinnare i loppet efter.

Inti Boko kom igenom bra från elftespåret och forcerades till ledningen efter 600 meter. Kriterievinnaren höll mycket bra men fick sträcka vapen sista biten mot överraskningen Jaguar Dream som sköt till seger när luckan uppenbarade sig kort före mål.
Claes Sjöström valde att släppa ifrån sig ledningen vilket belönades. 
- Jag hade mycket krafter kvar i min häst och satt och väntade på att luckan skulle komma, sa en mycket Claes Sjöström vars häst nu passerade en miljon kronor intjänade.

Vem ska stoppa rödluvan?
Vem som blir favorit i de treåriga stonas final i Eskilstuna söndag 11 november?

Ja, blir hon inte sjuk och struken är det garanterat favoritskap på Conrads Rödluva. Örjan Kihlström satt bekvämt tillbakalutad bakom storfavoriten då han tog över ledningen dryga varvet från mål.
Conrads Rödluva, färsk Oaks-vinnare och en produkt från Daniel Redéns stall, joggade till överlägsen seger på tiden 1.13,1 över 2140 meter med bilstart.
- Hon är något alldeles extra. Nu hade jag gått tillbaka till järnskor på henne men det spelade ingen roll. Hon skulle väl kunna vinna utan kusk och träna sig själv också! Ja, jag vet inte var det ska sluta med den här, sa Daniel Redén med ett skratt.
Candy la Marc vann semin för fyraåriga ston från ledningen på V4-spelet för Björn Goop. Danske Lars Marcussen tränar stoet. Två Timo Nurmos-tränade Hevin Boko efter ett starkt slutvarv.

Mikael Wikner, Kanal 75


Lysjö Wilda i lördags på Färjestad med tre glada flickor

Söndag 28 oktober 2018


Kihlmans V75-Tips - Solvalla

Dagens bästa V75-Spik = Vamp Kronos

V75-1...4-5-11-12
V75-2...1-5-11-12
V75-3...1-2-3-8-9
V75-4...2-4-8
V75-5...3-8-12
V75-6...2 Vamp Kronos
V75-7...5-11
1440 rader = 720 kr

Lördag 27 oktober 2018

 

V75: En säsong till för Propulsion

 

Propulsion och Örjan Kihlström. Foto av Mikael Rosenqvist, TR Bild

stockholm. Publicerad: 2018-10-27 19:00 Senast ändrad: 2018-10-27 20:52

Till synes obrukad efter en historisk säsong.
Propulsion glänste som aldrig förr då han lunkade hem C.L. Müllers Memorial.
- Det vete tusan om han inte kommer att ta ytterligare ett steg till nästa säsong, sade en upprymd Daniel Redén.

Det började med ett tredjepris i Prix d’Amerique.
Kanske avslutades det med en joggingtur på Jägersro.
Propulsions säsong 2018 kommer hur som helst att gå till historien som en av de främsta av en svensktränad travare genom tiderna.
Nästan elva miljoner intjänat på tio månader med fyra 1.09-prestationer och sex raka avrundande segrar.
Den sista blev kanske den enklaste.

Örjan Kihlström satte sig lugn i tredjespår innan han övertog ledningen från Cyber Lane efter ett halvvarv. Därpå tävlade övriga hästar om andrapriset medan Propulsion behagligt lufsade på i sin sällsynt vägvinnande stil.
- Han kanske börjar hitta lite form nu, skojade Örjan Kihlström direkt efter målgång och kunde inte hålla inne med superlativerna:
- Hästen känns så fin som han kan kännas, väldigt smidig och pigg och fin. Det kan inte kännas bättre helt enkelt.

”Tror att vi kommer at tävla ett år till”

Med stoägarna uppradade hade tränaren Daniel Redén i förhandssnacket åter flaggat för att det kunde vara det sista loppet i karriären.
Efteråt kunde han inte neka till att vi med all sannolikhet får se superstjärnan på banan ett bra tag till.
- Han blir bättre och bättre. Som han var i värmningen idag, det vete tusan om han inte kommer att ta ytterligare ett steg nästa säsong. Jag ser ingen anledning till att han inte skulle göra det, sade Redén och vederlade därmed i princip sitt eget resonemang om att tävlingskarriären kunde vara över.
- Det är en hel del pengar involverat, men stall Zet vill gärna visa upp sina hästar och jag hoppas och tror att vi kommer att tävla ett år till.
Prix d’Amerique i vinter?
- Det såg bra ut idag, det vore väl kul, summerade Redén som däremot inte gav någon indikation på var eller när vi får se Sveriges vinstrikaste travare 2018 på tävlingsbanan inför det stora slaget i Paris, sista söndagen i januari.

Fler som vill till Frankrike
Om Propulsion åker till Frankrike i vinter lär han få sällskap av åtminstone två av lördagens övriga V75-vinnare.
Firma Magnus Dahlén/Carl-Johan Jepson har i princip renrakat höstens långlopp runt om i landet och fortsatte när Vincent As stod i en klass för sig i Oktoberstayern. Detta sedan Jepson bestämt kört sig främst halvvägs in i loppet.
- Han är otroligt stark den här hästen. Vi hade tänkt åka till Frankrike med några hästar, han behöver lite mer pengar på kontot, men idag fick vi lite grann, mös Dahlén.
Johan Untersteiners SM-silvermedaljös Dear Friend stod emot grabbarna i silverdivisionen via tuff spetskörning.
- En riktig racermaskin att köra. Öppningen kostade lite mer än jag hoppats på, men sedan fick vi dämpa och det blev ingen riktig körning förrän 200 kvar. Nu kör vi silverfinalen, sedan har hon lite lopp i Frankrike, det ska bli kul att prova henne där, sade Untersteiner som några avdelningar senare gav sig in i en ännu rivigare spetskubbning bakom Can Lane och utkämpade en våldsam och långdragen kamp med Norton Commander. Den förre högg i galopp i samband med att klockorna visade 1.05,6 första halvvarvet, månne den snabbaste öppning som körts när termometern visar fem plusgrader?
Den som profiterade mest var Heart of Steel som närmast utklassningsvann på för årstiden utmärka 1.10,4/1 640 meter autostart.
- Det är bra, hästen är bara fyra också och tussarna var oryckta. Det var en hare med i loppet, men ändå, han öppnade 1.10 första varvet. Jag är imponerad av hästen hur han utvecklats, kommenterade Peter Untersteiner.

Dubbeljackpot på lördag
För Untersteiner senior blev det en dubbel som tränare sedan Klas Olsson hittat rätt från tredjeled bakom startbilen med Happy Steel och fixat ännu en favoritseger lärlingsloppet.


Som om inte det vore nog för att hålla utdelningen nere så kunde inte målkameran skilja favoritduon Espirit Sisu och Global Trust i V75-6 varpå värdet sjönk(!) från 329 till 233 kronor.
De som stod i vägen för att V75 skulle fira sin 25-årsdag med historiskt låg utdelning var Thomas Uhrberg och Cobbys Olifant, med 13 procent av spelet på sig.
Propulsions triumf innebar att värdet ökade en krona och att utdelningen uteblev på såväl sex- som fem rätt.
Det gör att drygt 32 miljoner kronor vandrar vidare i form av dubbeljackpot till lördagens V75-omgång på Rommetravet.

Robin Johansson, Kanal 75

 

 Kihlmans V75-Tips - Jägersro

En bra V75-Spik = Propulsion

V75-1...4-9-12
V75-2...1-2-4-5-9
V75-3...1-10-11
V75-4...2-4-8-14
V75-5...1-5
V75-6...1-5-10-11
V75-7...6 Propulsion
1440 rader = 720 kr

Inför V75: Ett farväl av Propulsion på lördag?

 

Propulsion i Östersund efter segern i finalen av Trotting Masters. Foto: Maria Holmén, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-10-26 15:19 Senast ändrad: 2018-10-26 15:21

Starten i C.L. Müllers Memorial på lördagen kan bli det sista loppet i karriären för en av världens bästa hästar.
Propulsion blir dagens tyngsta favorit på V75-spelet på Jägersro.


Efter segern i Mastersfinalen i Östersund i mitten av september berättade Propulsions tränare Daniel Redén att det kunde ha varit sista gången publiken fick se hästen tävla.
Avelskarriären väntade och hingsten skulle tappas på sperma.
I startlistorna till lördagens tävlingar dyker världsartisten upp igen. Propulsion blir V75-omgångens tyngsta favorit i V75-7, C.L. Müllers Memorial, tillsammans med Örjan Kihlström.
Reportern Åsa Elmroth intervjuade i onsdags på Solvalla där han redde ut begreppen.
- Alla kan ju ändra sig och i mitt fall är det hästen som bestämmer. Nu kanske det är sista starten han gör i sitt liv, det vet vi ju inte än. Vi har inte bestämt något. Han är så pigg nu att han måste springa av sig lite energi, sa Daniel Redén i TV12.
Stoägarna står i kö för att använda den sjuårige hingsten som bara i år sprungit in en bit över tio miljoner kronor.
- Det har strulat lite med det avelsarbete han skulle göra. Alla papper var inte klara, ja vi har inte kommit igång helt enkelt. Så han ska börja efter starten på Jägersro. Humörmässigt känns han precis som då han kom till oss. Det känns fortfarande som att han är en sprallig fyraåring. Han känns jättefin. Annars skulle jag inte ha anmält, sade Daniel Redén.

”Vet var mållinjen är”
Propulsion slutade trea i vinterns upplaga av Prix d’Amerique men en ny start där i januari har stallet meddelat inte är aktuell.
På lördag möter stjärnan bland andra On Track Piraten och Cyber Lane i en mycket fin upplaga av C.L. Müllers Memorial. Ett sjättespår bakom bilen är bra för Propulsion.
- Örjan får sköta taktiken och konkurrenterna får lägga upp det som de vill. Han trivs när han är med där framme i spets eller döden, han har även legat sist och vunnit ändå. Han vet var mållinjen är. Jag försöker ha ”Proppen” i så bra ordning som jag kan ha och jag hoppas och tror att det är väldigt bra med honom för dagen.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

 


I kväll V65 från Färjestad

Dagens ALN-Häst = Super Photo Bood
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 2 Amore Passo V.W. - Magnus Jakobsson


Lopp 2 Nr 1 Likeitalot - Per Nilsson


Lopp 3 Nr 6 Firebird Scoop - Micael Lindblom


Lopp 4 V65-1 Nr 2 Super Photo Bood - André Bood


Lopp 5 V65-2 Nr 6 Lysjö Wilda - Kristina Larsson


Lopp 6 V65-3 Nr 2 Econic - Peter Ådefors


Lopp 7 V65-4 Nr 6 M.T.Laroche - Rudolf Lichtenwörther


Lopp 8 V65-5 Nr 10 Rob Dyrdek - Magnus Jakobsson


Lopp 9 V65-6 Nr 8 Viking´s Topline - Anders Svanstedt


Lopp 10 Nr 2 Molly Mi - Julia NilssonKihlmans V65-Tips - Färjestad

En bra V65-Spik = Orvar Mollyn

V65-1...2-4-5-6-7-9-11
V65-2...13 Orvar Mollyn
V65-3...1-4-8-10-12-14
V65-4...1 Mill Ultra
V65-5...1-2-4-8
V65-6...2-4-8
504 rader = 504 krEn bra V65-Spik = Mill Ultra

Fredag 26 oktober 2018

Nu ny säsong på Lenas IT-Cafe på Gran Canaria

Torsdag 25 oktober 2018

V86: Bergh vinnare på två V86-banor när två vann sex miljoner

 

Robert Bergh skrällde på V86 med Elcamino Dimanche. Foto av  TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-10-24 22:21 Senast ändrad: 2018-10-24 22:30

Skrällseger på Åby.
Favoritseger på Solvalla.
På Robert Bergh blev kvällens tränare på V86 med segrar på två banor inom loppet av tio minuter.
Två spelare klarade åtta rätt och belönades med över sex miljoner kronor.

Trots att vi fick se tre favoritsegrar blev det miljonutdelning på V86.
Åtta rätt denna jackpotkväll gav 6 190 345 kronor till två vinnare. Sju rätt gav 9 723 kronor och sex rätt 395 kronor.
Båda systemen med åtta rätt var inlämnade via ATG.se.
Det ena kostade över 2 000 kronor och gav totalt 6 749 723 kronor.
Det andra kostade 66 kronor men var en del av ett större filinlämnat system och gav 6 373 958 kronor.

Bergh på två banor

Elcamino Dimanche imponerade stort när han vände ut och in på konkurrenterna i V86-5. Robert Bergh gav anfallsorder från femte utvändigt 850 meter före mål och 100 meter senare satt treåringen i ledningen. Väl i spets öppnade Elcamino Dimanche upp en stor ledning och vann till slut mycket säkert.
- Det var härligt, han var riktigt fin i dag. Vi kastrerade honom i somras och nu har han mycket mer tro på sig själv, konstaterade Robert Bergh.

Robert Bergh kunde minuter senare, via ATG Live, se Caligula infria favoritskapet i V86-6 på Solvalla. Ledning från start till mål var segerreceptet för hela omgångens mest streckade häst och kusken Per Lennartsson hade full kontroll från start till mål. Segern var nummer fem på sex starter i år för Caligula.

Två favoritsegrar inledde

Conrad Lugauer gav favoriten Super Steve ett perfekt lopp i rygg på ledaren och via open stretch speedade treåringen vasst till en knapp men säker seger i V86-1. Tvåa blev en tapper Enjoy Ginco som klev fram utvändigt ledaren Glowbull Fusion 1500 meter från mål.

Björn Goop hade bra koll hela vägen då han ledde V86-2 från start till mål med favoriten He’s Marvelous.

Amatörtjejer i vinnarcirkeln

V86-3 bjöd på en överraskning då 15-oddsaren Actually imponerade stort med en mäktig avslutning i tredjespår sista 700 tillsammans med Christoffer Eriksson. Marie Runhammar har gjort tränarjobbet och hon var kanske gladast av alla på hemmabanan.
- Helt otroligt, helt sanslöst att äga en sådan häst, jublade Åbyamatören.

I V86-4 var Lullaby S.I.R. och Chacha Sisu i stort sett jämsides i mål men målfotot gav segern till den förstnämnda som var mycket tapper efter ett lopp utvändigt ledaren. Niclas Benzon satt i segersulkyn och tränar gör Färjestads-amatören Anna Björlin.

Största skrällen

Dagens största skäll kom i V86-7 där 23-oddsaren Bambi Rozz avgjorde med en vass avslutning från tredje utvändigt tillsammans med Magnus Jakobsson. Eric Martinsson, Axevalla, tränar vinnaren.
V86-omgången avslutades med en mycket imponerande seger för Sir Henry P.Hill, som efter en inledningen i spåren klev fram utvändigt ledaren och avgjorde i läcker stil. 600 meter från mål tryckte Jörgen Westholm till och övertog ledningen och sedan var det bara en häst på banan.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

 

Onsdag 24 oktober 2018


Kihlmans V86-Tips

Christoffer Eriksson kör en bra V86-Spik = Bankrubber

V86-1...1-5-6-7
V86-2...2-3-6-11
V86-3...2-4-6-7
V86-4...1-4-5-7
V86-5...1 Bankrubber
V86-6...1 Caligula
V86-7...1-10-12
V86-8...2-3-7-11
3072 rader = 768 krPer Lennartsson kör en V86-Spik = Caligula


 

Tisdag 23 oktober 2018

Carl Johan Jepson 164 segrar (Tredje plats)

Björn Goop 158 segrar (5:e plats)

Mikael J Andersson 73 segrar (15:e plats)

Måndag 22 oktober 2018

Vi får se Propulsion på V75 lördag Jägersro
 

Allsvenska kuskligan: Ohlsson leder med 109 segrar

Ulf Ohlsson Foto Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2018-10-22 12:50

Det är oförändrat i toppen av den allsvenska kuskligan.
Både Ulf Ohlsson och Jorma Kontio vann åtta lopp vardera förra veckan.
Därmed leder Ohlsson med 109 segrars försprång före Kontio.
Det är hårdare strid om tredjeplatsen.


Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 293-194-182
2. Jorma Kontio, Solvalla, 184-118-87
3. Carl Johan Jepson, Färjestad, 164-156-138
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 162-130-91
5. Björn Goop, Färjestad, 158-119-98
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 154-107-113
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 121-88-97
8. Christoffer Eriksson, Jägersro, 99-87-70
9. Robert Bergh, Åby, 96-52-46
10. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 94-91-110
11. Kaj Widell, Solvalla, 91-90-86
12. Erik Adielsson, Solvalla, 88-66-63
13. Kim Eriksson, Mantorp, 86-83-82
14. Ulf Eriksson, Bollnäs, 77-82-93
15. Mikael J Andersson, Färjestad 73-77-75
Siffror till och med 21 oktober.

Kanal 75

Söndag 21 oktober 2018

V75: Jättetalang fixade första Svampen-segern för Båth

 

Svante Båth fick en ny lagerkrans att lägga till samlingen efter Global Adventures seger i Svampen Örebro. Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-10-20 19:19 Senast ändrad: 2018-10-20 19:52

Svante Båth har vunnit det mesta i unghästcirkusen.
Men aldrig tidigare har han tagit hem Svampen Örebro.

På lördagen var det dags när hans obesegrade jättetalang Global Adventure krossade motståndet i tvååringsloppet.
- Han var bara bäst, konstaterade segerkusken Erik Adielsson.

Då Global Adventure dragit nummer tolv ur spårtombolan såg det mörkt ut på förhand. Men Erik Adielsson lyckades hitta andra par utvändigt och sedan han rundat fram till positionen utvändigt om ledande Ultion Face knappa varvet från mål var Global Adventure starkast över upploppet.

- Han fick ett hyggligt styggt lopp men det var också vad jag var tvungen att ge honom för att kunna vinna, men han var fantastiskt alltså, berömde Erik Adielsson.
Precis som för Global Adventures tränare Svante Båth var det första segern i Svampen för Erik Adielsson.
- Det är jätteskoj att vinna det här loppet och det är också roligt att hästen fortfarande är obesegrad. Jag är full av beundran för den här hästen. Det känns som att han går framåt för varje lopp och det här är ännu ett bevis för Svantes och hela hans personals skicklighet. Det är otroligt tacksamt att sitta upp bakom såna här hästar.
Global Adventures sköts av Camilla Björk som har arbetat hos Svante Båth i många år och för att visa henne sin uppskattning har ägarna (Veckestrands El AB, m.fl.) gett henne tio procent i hästen.
- Det är ren lycka att ha hand om den här hästen. Det är en så otroligt positiv och glad häst, han tycker verkligen att livet leker, sa Camilla Björk.
Global Adventure tangerade löpningsrekordet 1.13,3 över 1 609 meter med bilstart och fick för segern 515 000 kronor. Efter fyra segrar på lika många försök ståtar han med 740 000 kronor på vinstkontot. Tvåa i loppet blev favoritspelade Belker som sköt till vasst den sista biten efter en slutkurva i tredjespår. Ultion Face höll till tredjeplatsen från ledningen.

Briljant gulddebut av höstens häst

Antonio Tabac
har utvecklats enormt sedan han kom till Gävletränaren Oskar Kylin-Blom i somras. Under hösten har hästen radat upp segrarna i V75 och när han nu gjorde gulddebut fortsatte triumftåget.
- Det är helt sjukt egentligen, sa Oskar Kylin-Blom efter att hans häst tagit ledningen, svarat ut storfavoriten Love Matters och sprintat undan före vrålspurtande Nadal Broline.
- Han kändes jäkligt fin i dag och när jag fick ledningen och höll ut Love Matters tänkte jag att vi testar. Jag ville inte ge bort loppet för jag litar mycket på min häst. Att han skulle vinna guld direkt hade jag kanske inte räknat med men i dag visade han att han matchar de här hästarna.

Med fem raka segrar i ryggen väntar härnäst ett nederländskt storlopp.
- Vi är faktiskt inbjudna till Prijs det Giganten så det är nästa mål. Jag har inte sagt det till någon före loppet men det kan jag berätta nu.
Prijs det Giganten med ett förstapris på cirka 300 000 kronor körs på Victoria Park i Wolvega 11 november.

Urladdning av Ural

Även Ural gav en riktig styrkedemonstration när han debuterade i bronsdivisionen. I jänkarvagn och barfota runt om för första gången stod han i en klass för sig från positionen utvändigt om ledaren. Redan på sista bortre långsidan pressade han sig till ledningen och sedan tågade han undan till överlägsen seger i bländande stil.
- Vilken häst jag har! Han är helt fantastiskt! Jag hoppas få åka ner till Frankrike och visa upp honom, sa hästens tränare Susanne Richter.
- Han räcker nog långt oavsett var han startar så länge det är på den här planeten, sa segerkusken Örjan Kihlström.

Susanne Richter, med endast tio hästar på träningslistan, nöjde sig inte heller med en V75-seger. I silverdivisionen gjorde M.T.Joinville som sin stallkamrat och mosade konkurrenterna den tunga vägen med Jorma Kontio i sulkyn.

- Det är inte sant! Jag är helt överlyckligt! Det är helt fantastiskt, en dubbel på V75! Jag fattar det inte, segerjublade den överlyckliga Rommeamatören.

Bra betalt för sju rätt

I klass II var skrällen Ricke huvudet högre än sin konkurrenter. Den femårige bjässen kördes offensivt från start av Örjan Kihlström och sedan han kommit till ledningen var segern aldrig i fara.
- Jag har aldrig varit i närheten av en V75-seger tidigare. Vilken känsla! sa hästens tränare Markus Hamberg.

I Calle Lindbloms lopp för ston vann Björn Goops storfavorit Valetta enkelt från ledningen och det avslutande klass I-försöket tog

 Timo Nurmos-tränade Lexington Hall och Jorma Kontio hem från ledningen. Det låg jackpotmiljoner i sjurättspotten och det gjorde att den inte allt för svårfunna raden betalade fina 74 058 kronor. Sex rätt delade ut 442 kronor och för fem rätt fick man 47 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Lördag 20 oktober 2018


Kihlmans V75-Tips - Örebro

En bra V75-Spik = Valetta

V75-1...1-3-4-5-6-8
V75-2...1 Valetta
V75-3...3-5-8-9-10
V75-4...1-2-7-12
V75-5...6-9
V75-6...5-7
V75-7...1-5-12
1440 rader = 720 kr


 

Fredag 19 oktober 2018

En ny fredag med nya möjligheter

Nyrenoverad stenbro med ljus på kvällen

Camilla Boström har Vernissage på Herrhagen i Karlstad


Camilla visar motivet som skall pryda ett sjukhus i Stockholm
5 X 34 m i nio våningar

 

Torsdag 18 oktober 2018

V86: Månprinsen skojade med motståndet

 

Kallblodskungen Månprinsen A.M. var ensam på plan på Bergsåker. Foto: David Schreiner, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-10-17 22:26 Senast ändrad: 2018-10-17 22:46

Månprinsen A.M. hade gjort sin sista start för året.
Det trodde alla inklusive tränaren Gunnar Melander.
- Men han kändes så fin i träningen och då blir man ju sugen! sa Melander efter att kallblodskungen vänt ut och in på motståndet i V86 på Bergsåker på onsdagen.


I slutet av augusti blev det seger för Månprinsen A.M. i Svenskt Mästerskap på Bergsåker. En titel kallblodskungen tog hem för femte gången.

Gunnar Melander meddelade efter loppet att han siktade på nya äventyr 2019 med kallblodskungen men det bkev inte så. Elvaåringen återkom i startlistorna till onsdagens tävlingar på Bergsåker.
I Paul Oscarsons Minne var distansen är 1640 meter – sämsta tänkbara för stjärnan som är bättre över längre distanser och Gunnar Melander blev inte ens favoritspelad i loppet.
Med en lätt seger i V75 i Skellefteå över kort distans spelades Lome Brage och Erik Adielsson till klara favoriter på V86. Lome Brage försökte försvara sig men kröp liksom ihop förvandlades till en högst normal häst då Månprinsen kom fram och visade sig i den sista kurvan.
Elva år gammal tycker tränaren att hans häst blivit mera komplett och förbättrat sin startsnabbhet…
- Ja, nu känns det som att man kan köra fort med han’ från start och det hjälper ju till, sa Gunnar Melander.
Erik Adielsson använde den givna taktiken och höll ett hårt tempo hela vägen. Varvsnotering 1.20,5 räckte dock inte när Månprinsen A.M. visade hyfsad startsnabbhet och fick en drömresa i andraparet utvändig. 600 meter från mål vek Gunnar Melander ut och skaffade sig övertaget direkt om Lome Brage i mitten av den sista kurvan.
- Han var helt fantastiskt och han vann ju på ett väldigt lätt sätt. Jag hade ju inte tänkt starta mer i år men han kändes så fin i träningen och då blir man ju sugen - för det är roligt det här! sa Gunnar Melander.

100:e årssegern för Westholm

Jörgen Westholm går mot ett rekordår som tränare. Hundrade segern för året kom i V86 på Bergsåker med femåriga stoet Amalia Kash i ett försök i Diamantstoet.
”Spårtrappan” gjorde att Amalia Cash hade ett trettondespår (!) bakom bilen. Efter grovjobb som förstahäst i tredjespår var Westholms häst ändå helt överlägsen i loppet. Höstform!
Solvallatränaren Reijo Liljendahl hade skickat en häst till Sundsvall. Mellby Emeralds glänste verkligen och vann det inledande sprinterloppet från positionen utvändigt ledaren.
Ulf Ohlsson satt med sträckta tömmar loppet igenom.
I treåringsloppet stod hästar som tjänat ett par-tre hundra tusen lika start med miljonärer. Global Withdrawl med rutin från betydligt tuffare sammanhang än onsdagens, spårade varje meter av loppet och stack undan på lätta fötter.
Svante Båths häst har haft det lite motigt och galopperat bort en finalplats i E3 och satt senast fastlåst när det skulle kvalas in till Svenskt Travkriterium.

Moses riktigt vass
38 mil söderöver kördes Solvallas fyra avdelningar på V86-spelet.

Daniel Redén-tränade Moses hade galopperat i tre av fem starter i karriären innan onsdagen och tagit två segrar. I ett treåringslopp visade hästen att han kan bli en kommande profil i det framgångsrika stallet. En krabat Solvallatränaren tidigt utsåg till en av sina mest lovande i kullen men kommit lite fel med under året.
Örjan Kihlström blåste till ledningen varvet från mål och över upploppet svarade Moses på kuskens små maningar och sprintade undan. Segertiden nya rekordet 1.14,9 över 2140 meter, auto.
- Det kändes som att det var en hel del krafter kvar i mål också, sa Kihlström.

Första med Goop

Nicklas Westerholm har ett stall i högform. Inför onsdagen hade Rommetränaren fem segrar på de åtta senaste starterna. I Solvalla V86 kom sjätte pinnen då stallet lät Björn Goop prova Knifetown Winner för första gången.
Knifetown Winner rasslade till ledningen i en snabb öppning från andraspåret bakom bilen och loppet var i praktiken över när startkatapulten M.T.Insider testades från åttondespåret men rullade över i den första kurvan
En samling orutinerade treåriga ston ställdes mot varandra i V86-6.

Storfavoriten Cactus slog på en galopp när hon var på väg mot ledningen i den första kurvan och trots att hon tappade en hel del blev det seger ändå. Jorma Kontio fick en rygg att gå 700 meter från mål och Cactus bara blåste till motståndet när hon veks ut i den sista kurvan.
- Hon bromsade sig i fel och har en del att lära men jag trodde på chans trots den där galoppen, sa Kontio, om stoet som har många ägare i Stall Kennys andelshästar.
Jorma Kontio rundade av V86-spelet på Solvalla i ett fyraåringslopp med Frode Hamres Humble Hill.
Åtta rätt på V86-spelet delade ut 1747 kronor, sju rätt gav 25 kronor och i kolumnen för sex rätt stod ordet Jackpot.

Mikael Wikner, Kanal 75

Väderbilder från en låg Älv (Klarälven) och stenbron från 1797
 

Onsdag 17 oktober 2018


Kihlmans V86-Tips

En bra V86-spik Global Withdrawl
 

V86-1...2-3-4-6-11
V86-2...2-4-6
V86-3...2-5
V86-4...1-2-8-10
V86-5...4 Global Withdrawl
V86-6...3-5-7
V86-7...1-14-15
V86-8...1-2-9
3240 rader = 810 kr

Tisdag 16 oktober 2018

Bilbo B.S  gav "delad glädje är dubbel glädje"

 

Måndag 15 oktober 2018


Dagens ALN-Häst = Southwind Feji

Lopp 1 Nr 3 Finii - Gunnar Austevoll


Lopp 2 Nr 3 Laza Magic - Josefine Ivehag


Lopp 3 Nr 5 Astronascente Zac - Björn Goop


Lopp 4 V64-1 Nr 4 Southwid Feji - Mikael J Andersson


Lopp 5 V64-2 Nr 1 Nosignatall - Andreas Andersson


Lopp 6 V64-3 V4-1 Nr 7 Flashing Boko - Christa A Hande


Lopp 7 V64-4 V4-2 Nr 6 Wir Ideal - Björn Goop


Lopp 8 V64-5 V4-3 Nr 1 Speedy Tilly - Mikael J Andersson


Lopp 9 V64-5 V4-3 Nr 14 Aisa Simoni - Carl Johan Jepson


Lopp 10 V64-6 V4-4 Nr 1 Bilbo B.S. - Gunnar Austevoll


Lopp 11 Nr 6 Cendrillon - Micael LindblomKihlmans V64-Tips - Färjestad

En bra V64-Spik = Southwind Feji

V64-1...4 Southwind Feji
V64-2...2-9-10-12
V64-3...2-6-7-9-10
V64-4...6 Wir Ideal
V64-5...2-3-6-9
V64-6...2-6-7-10-11-13-14En bra V64-Spik = Wir Ideal

V4-Tipset - Färjestad

En bra V4-Spik = Wir Ideal

V4-1...1-2-3-5-6-7-9-10-11
V4-2...6 Wir Ideal
V4-3...2-3-6-9
V4-4...6-7-10-13-14
180 rader = 360 kr


 

Allsvenska kuskligan: Ohlsson uppe i 285 segrar

 

Ulf Ohlsson en ligaledare på resande fot. Foto: Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2018-10-15 10:34

Ulf Ohlsson fortsätter utöka sin ledning i allsvenska kuskligan. Efter förra veckans åtta triumfer skiljer det nu 109 segrar till tvåan Jorma Kontio som endast bokfördes för en seger under veckan som gick.


Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 285-191-175
2. Jorma Kontio, Solvalla, 176-117-85
3. Carl Johan Jepson, Färjestad, 162-151-135
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 157-127-87
5. Peter Untersteiner, Halmstad, 150-105-110
6. Björn Goop, Färjestad, 148-110-93
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 119-86-93
8. Christoffer Eriksson, Jägersro, 98-86-68
9. Robert Bergh, Åby, 95-51-45
10. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 93-87-105
11. Kaj Widell, Solvalla, 86-89-81
12. Kim Eriksson, Mantorp, 86-81-80
13. Erik Adielsson, Solvalla, 86-63-63
14. Ulf Eriksson, Bollnäs, 75-81-90
15. Mikael J Andersson, Färjestad 71-77-75
Siffror till och med 14 oktober.

Kanal 75

 

 

Söndag 14 oktober 2018


Dagens ALN-Häst =Global U.Neverknow
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 1 Goes All Magic - Henrik Åslund


Lopp 2 Nr 6 Egge Piril - Magnus Jakobsson


Lopp 3 V5-1 Nr 6 O´Hara Garbo - Peter Strömberg


Lopp 4 V5-2 Nr 4 Mill Ultra - Niclas Benzon


Lopp 5 V5-3 Nr 11 Alonso O.R. - Espen A Schem


Lopp 6 V5-4 V4-1Nr 9 Global U.Neverknow - Johan Ole Östre


Lopp 7 V5-5 V4-2 Nr 5 Pax -Björn Goop


Lopp 8 V4-3 Nr 3 Chilling Star - Anna Sedström


Lopp 9 V4-4 Nr 1 Kantens Rose - Magnus Jakobsson

 Kihlmans V5 & V4-Tips - Åmål
V5-Tipset

En bra V5-Spik = Dolorosa AM

V5-1...2-9-11-14
V5-2...2-3-4-9-10
V5-3...1-10-11-12-13
V5-4...7 Dolorosa AM
V5-5...1-3-5-7-8
500 rader = 500 kr


V4-Tipset - Åmål
 

V4-1...7-9-12
V4-2...5-8
V4-3...2-3-8-9-10
V4-4...1-3-6-11
120 rader = 240 kr

Lördag 13 oktober 2018

V75: Världens bäste svensk mästare igen

 

Bäst igen. Readly Express vann Svenskt Mästerskap för andra året i rad. Foto: Malin Albinsson, TR Bild Foto av TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-10-13 18:14 Senast ändrad: 2018-10-14 07:01

Prix d’Amerique-vinnaren Readly Express matchas för andra raka i Paris.
På lördagen var stjärnan dagens överlägset största favorit i V75 på Åby och skulle också visa sig överlägsen då han bärgade Svenskt Mästerskap för andra året i rad.

- Han var otroligt tapper i Östersund men kändes faktiskt ännu bättre i dag, sa Björn Goop.


Åbytravet bjöd på en verkligt blågul V75-omgång på lördagen med sex svenska mästerskapslopp på kupongen.
Dagens stora begivenhet var klassikern Svenskt Mästerskap för den högsta klassens hästar, ett lopp som var vikt för Readly Express.
Trots sämsta utgångsläget var hästen dagens överlägset största favorit. Hela 80 procent var Timo Nurmos Prix d’Amerique-vinnare spelad på i V75.
Readly Express inledde i det bakre ledet bakom bilen. Eftersom värsta hotet Cyber Lane fanns där framme testade Björn Goop att kuppa sig fram längst ut i banan direkt startbilen lämnade.
Goop fick dock hejda sig och backade tillfälligt ner sin häst i andraspår – för att i momentet efter lyfta ut storfavoriten igen.
Christoffer Eriksson som körde Cyber Lane gav sig utan strid och dryga 2000 meter från mål satt Readly Express i ledningen.
- Man kan ju aldrig vara säker men jag kände mig ganska komfortabel med att jag skulle få ledningen med honom, bara vi skulle komma tidigt i loppet. Det finns ju open stretch på Åby, sa Björn Goop.

”Mot Prix d’Amerique”
Efter att ha inlett 1.13,1 första 1500 meterna fick världens bästa häst börja dra lite lagom på den sista bortre långsidan. Sista halvvarvet klockades till 1.08,0.

Andra raka SM-tecknet och ett fint formbesked av Readly Express som länsade undan och hängde av Cyber Lane som testades på det extra innerspåret.
- Han var mera rapp i steget i dag faktiskt. Hästen är ett år äldre och mera rutinerad och har flera månader på sig att träna. Så absolut ska han försöka försvara färgerna i Prix d’Amerique i vinter, kommenterade Björn Goop.
Goop fyllde 42 år på lördagen – en födelsedagspresent således.
- Vart årtionde har ju sina stjärnor. Men vem som är bästa hästen jag kört… Readly Express får man ju säga. Jag har aldrig kört någon som vunnit Prix d’Amerique och det är världens största lopp.
Tränaren Timo Nurmos vann Europaderbyt på fredagen i Paris med Villiam och var själv inte på plats i Mölndal.
Readly Express ägare Rolf Andersson fick ta emot SM-bucklan.
- Vi har ju stuckit ut hakan och sagt att vi ska försöka försvara titeln i Prix d’Amerique, sa Rolf Andersson efter segern värd 500 000 kronor.

Cash Crowe bästa stoet

Efter sju sorger är fjolårets drottning i 2013 års kull på stosidan en vinnare igen – den här gången passande nog i Sto-SM. Christoffer Eriksson satt bakom Cash Crowe och körde resolut till ledning efter 600 meter och sedan var loppet över.
Det har trilskats för Petri Puros madam med borrelia och problem med ett sår i maj. Lördagens start var den tredje för året.
- Nu börjar hon komma till sin rätt igen och jag är väldigt lycklig, sa Halmstadtränaren.
Segertiden skrevs till 1.11,6 över 2140 meter, autostart och förstapriset uppgick till 500 000 kronor.

Dubbla guld till Åsberg

Jenni H Åsberg gick från Åby med dubbla SM-guld. Bollnästränaren är hundraprocentig med Order To Fly och tog nu tredje raka segern i ridande trav med åttaåringen i Monté-SM.
Åsberg inledde från spåret längst ut bakom bilen och bäddade in sin häst i sistaparet invändigt. Favoritspelade Sofia Aronsson såg ut att ha kopplat grepp med Julio de Luxe men var chanslös mot Order To Flys slutrökare - via femtespår i den sista kurvan!
Kanske är detta Sveriges kommande topphäst i monté.
Jenni H Åsberg hade tidigare under dagen vunnit Montéryttar-SM med Robin Hood.
- Tävlingsmässigt är det här så klart min största dag. Man har kämpat så länge och att få rida såna här fina hästar är förstås tacksamt, sa Åsberg.

Micael Lindblom vann Lärlings-SM med Athos Race. 27-årige körde enligt sin plan. Det blev ledningen och sedan höll ekipaget undan ganska enkelt. Men visst var det lite kritiskt sista biten?
- Ja, han är ju sämre med bakskor så jag fick hålla i och försöka njuta samtidigt! sa Micael Lindblom.
Lärlingsmästaren jobbar hos Juhani Partanen i Örebro. Athos Races tränare Åke Lindblom är Micaels pappas kusin. Athos Race är i sällan skådat slag. Sju starter sedan i juni har slutat med fem segrar och två andraplatser.

Malin vann Amatör-SM

Malin Viklund heter 2018 års svenska mästare bland amatörkuskarna. SM-mästarinnan, som kommer från Umeå, körde till ledningen efter 400 meter med Markus Pihlström-tränade Mellby Entre.
Väl i frontpositionen provade hon ett beprövat recept med att strypa tempot och köra undan. En skräll spelad endast på sju procent.
- Det var tacksamt att jag fick lugna ner honom under vägen. Att få vinna V75 som dessutom är SM är det största jag gjort, sa Malin Viklund som i fjol knep 32 segrar som kusk men nästan kört in lika mycket i år på sina tio segrar och nu passerade miljonen.

Ungdoms-SM vanns av Mats E Djuse med Robert Bergh-tränade Hakon von Haithabu. 20-årige Mats är den näst yngste i en skara på fyra bröder Djuse som antingen är på uppgång eller har etablerat sig i travsporten.
Många spelare hittade alla vinnare på V75 och belöningen för sju rätt blev 4 437 kronor, sex rätt delade ut 69 kronor medan det blev jackpot på femmorna och miljoner som vandrar vidare till Örebrotravet nästa lördag.

Mikael Wikner, Kanal 75Kihlmans V75-Tips Åby

En bra V75-Spik = Cash Crowe

V75-1...2-8-9-11-12-13
V75-2...3-4-9-11
V75-3...3-5-6-8
V75-4...1-2-9
V75-5...2 Cash Crowe
V75-6...1-2-8-9-10
V75-7...12 Readly Express
1440 rader = 720 krEn bra V75-Spik = Readly Express


 

Fredag 12 oktober 2018

Vi får en ny brittsommardag i karlstad
 

Pånyttfödd Villiam tog hem Europaderbyt

 

Foto av Scoopdyga

stockholm.

Tillbaka på tronen.
Treåringskungen Villiam var tuffast i Europaderbyt på Vincennes.
- Det är absolut en häst för Prix d’Amerique, kommenterade körande Jorma Kontio efter den övertygande återuppståndelsen.

I fjol hölls han som en av tidernas främsta svenska treåringar.
Men efter vinsten på världsrekordtid i Svenskt Travkriterium har det mesta gått snett.
Fram till fredagskvällen på Vincennes.
Då visade sig Villiam åter från sin bästa sida och sänkte konkurrenterna i Europaderbyt via en makalös långspurt i fjärdespår från absolut köposition.
- Han har haft lite otur i år med två galopper. Men det är en häst av samma klass som Readly Express, kommenterade Kontio som körde den senare till seger i samma lopp på samma bana för två år sedan.
Då blev segertiden 1.12,0/2 100 meter autostart, visserligen i hällande regn, men Villiam visade med råge att han kan gå i sin berömda stallkamrats fotspår då han travade sju tiondelar snabbare på Vincennes lilla bana.

Och Kontio drog sig inte för att göra en jämförelse med årets Prix d’Amerique-vinnare.
- Han är i samma klass som Readly Express. Det är absolut en häst för Prix d’Amerique.
Nästan två miljoner kronor blev belöningen för ägaren, tränaren och uppfödaren Timo Nurmos som därmed är hack i häl på Daniel Redén i kampen om det svenska tränarchampionatet.

”Inte samma form som i derbyt”
Hårt favoritspelad var svenske derbyvinnaren Who’s Who som satte upp tempot utvändigt ledande Chianti, men föll på eget grepp.
- Han har inte samma form som i derbyt, godkänd form, men kanske inte 100 procent. Jag kände redan i kvalet att han inte var lika bra som i derbyt, kanske hade han toppform den dagen och har tappat lite efter det, men han gjorde ett okej lopp, sade Örjan Kihlström sedan han fått släppa tre hästar förbi sig över upploppet.
Den ende som kunde utmana Villiam var istället Björn Goops andrahäst Mellby Free. Loppets enda sto slank ut i vinnarens rygg i slutsvängen och fullföljde förträffligt för Eric Raffin.
Främsta hemmahäst blev Jarmo Niskanen-tränade Earl Simon som spurtade invändigt till sista pallplaceringen.

Femte raka för Balfour
Mycket svenskt blev det även i ramloppen.
Robert Berghs styrkefenomen Balfour hade radat upp fyra raka segrar sedan han kom ner till Frankrike i somras och följde upp med sin kanske främsta prestation hittills i karriären.
Björn Goop kastade loss från femte par utvändigt på sista bortre långsidan och sköljde över fältet till överlägsen triumf i avstannande stil. Segertiden 1.12,0/2 875 meter talar för att den numera trefaldige miljonären fortfarande har stora pengar att tjäna i sitt fädernesland.
Goop följde upp med att sätta dit Sebastien Guaratos Face Time Bourbon trots tung resa i Europeiskt Treåringschampionat , där Tomas Malmqvists sanslöst gedigne penningplockare Holy Water spurtade till andrapriset för Christoffer Eriksson.
Malmqvist knep ännu ett välbetalt andrapris då Calle Crown med Björn Goop i sulkyn följde upp sin seger i Frankrikedebuten med en habil prestation i Prix Bohemia för fyra- och femåringar.
Den stora hundraprocentiga hemmatriumfen dröjde till Europeiskt Femåringschampionat där Dijon spårade hela vägen i en taktikuppgörelse.

Robin Johansson, Kanal 75

Torsdag 11 oktober 2018

V86: Succéåret fortsätter för Elias och Toddler

 

Toddler och Marc Elias har vunnit sex av tio lopp i år. Foto av Mikael Rosenqvist/TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-10-10 22:47 Senast ändrad: 2018-10-10 23:50

Sex segrar på tio starter.

Att Marc Elias går mot sitt i särklass bästa år hittills kan han till stor del tacka Toddler för.
- Jag är så klart nöjd, sa Jägersrolärlingen efter onsdagens V86-seger.

Danske segermaskinen Bandit Brick såg ut att gå mot ännu en fullträff sedan han fått överta ledningen av Toddler med två varv kvar av kvällens långlopp på Jägersro. Men på upploppet kom luckan och när Marc Elias lyfte ut Toddler avgjorde sexåringen i ett nafs.
- Jag valde den sparsamma vägen i dag och släppte till en fin rygg. Jag tycker att Toddler har visat att han kanske är bättre i ryggar och väldigt bra på speed och i dag visade han återigen att han kan växla tempo väldigt bra. Det kanske är så här man ska köra honom i framtiden, sa Marc Elias.
Kusktalangen har kört hästen tio gånger i år och sex gånger har de fått vända upp för defilering. Men trots att resultatet på nytt blev bästa tänkbara var inte Marc Elias helt tillfreds med Toddlers uppträdande.
- Han var inte 100 procent i värmningen i dag utan stressad och mer på g än vanligt. Nu får vi kolla upp honom och beroende på vad veterinären säger kanske han får sluta för i år för att komma tillbaka till våren, förhoppningsvis bättre än någonsin.
Toddler, som tränas av Marc Elias pappa och arbetsgivare Conrad Lugauer, passerade i och med segern en miljon kronor insprunget. För Marc Elias var det årets 26:e seger och i kolumnen för inkörda pengar under 2018 står det 2,5 miljoner kronor.

Hedersman bäst över ett varv

På Jägersro kördes även en Supersprint över 1 140 meter och där visade Veronica Haglund-tränade åldermannen Mr Pellegrino att han fortfarande har bra sprutt i benen. Han stack till ledningen från spår fyra bakom startbilen och pinnade därefter undan till enkel triumf.
- Det här är en gammal hedersman. Han är elva år och gör det så här bra, det är otroligt kul, sa skrällkusken Håkan B Johansson som även är med och äger hästen.

Peter Untersteiner tog av skorna på Powderfinger för första gången och sedan hästen tagit hand om ledningen blev resten av loppet en promenad i parken.

- Det blev ett väldigt lugnt lopp för oss när favoriten galopperade och vi fick bestämma i ledningen, men han vann med krafter kvar och jag är nöjd med honom, sa Halmstadtränaren som i det efterföljande loppet på Jägersro räknade in en stalltrippel när han själv satte dit Stonewashd Diamant före Absolut Gehör och Tour Knight.

Lennartsson delade ut käftsmäll

På Solvalla bar Svante Båth-tränade Esprit Sisu ett blytungt favoritskap och när enda orosmolnet på förhand, voltstarten, hade skingrats sände Erik Adielsson fram till ledningen. Därifrån vann hästen mycket enkelt.  
- Han gör det bra men han var lite stökig innan loppet och det gick verkligen på guds försyn i starten. Får jag välja väntar vi några starter innan det blir voltstart igen, sa Adielsson.
Finska gästen Stoneisle Ocean spelades också till stor favorit efter tredjeplatsen i stoeliten senast men efter ett tungt inledningsvarv till positionen utvändigt om ledaren fick hon nöja sig med andraplatsen.

Det såg David Persson-tränade Dealwithakiss till när hon från ledningen sprintade undan till karriärens 4:e seger i 39:e starten.
- När hon levererar såna här prestationer tycker man att hon borde ha fått vinna fler lopp, sa kusken Claes Sjöström.
Dealwithakiss sänkte många V86-system men det var ingenting mot den käftsmäll

Ivan
Pavlov A.T. och Per Lennartsson delade ut kort senare. Hemmatränaren lämnade tredje par utvändigt för att köra fram utvändigt om ledaren efter ett halvvarv och därifrån mosade den serbiske 40-oddsaren motståndet och vann säkert.
- Han är bäst när han får vara med där framme så jag tog chansen och körde fram, sa Lennartsson.

I kvällens avslutande V86-lopp skrällde det ännu en gång när Quick Crown kom som skjuten ur en kanon den sista biten. När sexprocentaren skar mållinjen som etta innebar det att åtta rätt på V86 betalade 5,4 miljoner kronor. Sju rätt delade ut 7 933 kronor och sex rätt belönades med 335 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Onsdag 10 oktober 2018


Kihlmans V86-Tips

En bra V86-Spik = Esprit Sisu

V86-1...2-5-7-8
V86-2...1-3-5-9-11
V86-3...2-5-7
V86-4...3-5-6-8-11
V86-5...2-3
V86-6...11 Esprit Sisu
V86-7...14 Bandit Brick
V86-8...1-2-4-5
2400 rader = 600 krEn bra V86-Spik = Bandit Brick

Tisdag 9 oktober 2018

Björn värre än pappa Olle i segrar

 

Björn Goop vann finalen vann finalen av treåringsloppet Sikta Mot Stjärnorna med stallets Fanny Chenal. Senare på kvällen tog han seger 6745 i karriären. Foto: Magnus Strömsten, ALN Foto av Magnus Strömsten, ALN

Stockholm. Publicerad: 2018-10-08 22:00 Senast ändrad: 2018-10-08 22:08

Björn Goop fick en minnesvärd kväll i regnet på Mantorptravet på måndagen.
Junior passerade sin pappa Olle i antal segrar i karriären och står nu på 6746 segrar.
- För mig är han ändå mycket bättre än vad jag är - han har varit med i så många år och gjort det så otroligt bra, sa Björn som även vann finalen av treåringsloppet Sikta Mot Stjärnorna med stallets Fanny Chenal.


Björn Goop tangerade pappa Olles notering 6745 segrar på Mantorptravet på måndagen då stallets Fanny Chenal slog hingstarna i finalen av treåringsloppet Sikta Mot Stjärnorna.

I loppet efter satte han dit Mantorptränaren Tomasz Wisniewskis Catch my Love – och blev historisk.
Finländaren Jorma Kontio är med sina drygt 10 600 segrar med marginal Nordens segerrikaste kusk. Björn Goop är Sveriges segerrikaste kusk.
- Ja, det är många segrar. Men vi pratar faktiskt inte alls så mycket om segrar hemma, vi har annat att prata om. Även om jag gick om nu är Olle ändå mycket bättre än vad jag är med tanke på den karriär han haft. Han är världens snällasta pappa som alltid stöttat och inspirerat mig och gett mig fria händer att prova mig fram som kusk och tränare, sa Björn Goop.

”Björn är mer utbildad”
I ett pressutskick från Svensk Travsport uttalar sig pappa Olle om att han är tvåa i familjen räknat i segrar.
- Jag är gladare när Björn vinner! Det känns fantastiskt med alla stora segrar Björn tar och på det sätt han driver den omfattande tränarverksamheten på. Jämfört med min karriär? Björn är mer utbildad men det är svårt att jämföra. Jag verkade i en annan tid med andra förhållanden. Tänk att han en gång var på väg till högskolan i Stockholm, men ändrade sig en vecka innan och valde travet, säger Olle Goop i pressmeddelandet.
Enligt Svensk Travsport leds maratontabellen för kuskar av Jorma Kontio med över 10 600 segrar. Därefter följer Björn Goop och Olle Goop med 6746, respektive 6745 segrar.
Över 6 000 segrar har även Åke Svanstedt, Örjan Kihlström och Stig H Johansson.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

 

Måndag 8 oktober 2018

12 årige Kickstart My Heart avgjorde från dödens med tiden 1.12,5
 

Allsvenska kuskligan

 

Ulf Ohlsson. Foto av  Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2018-10-08 11:46 Senast ändrad: 2018-10-08 11:58

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 278-187-174
2. Jorma Kontio, Solvalla, 175-117-85
3. Carl Johan Jepson, Färjestad, 158-150-128
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 153-125-82
5. Peter Untersteiner, Halmstad, 143-102-106
6. Björn Goop, Färjestad, 142-110-88
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 119-85-93
8. Christoffer Eriksson, Jägersro, 95-82-68
9. Robert Bergh, Åby, 92-49-44
10. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 91-85-98
11. Kaj Widell, Solvalla, 85-86-81
12. Kim Eriksson, Mantorp, 84-79-77
13. Erik Adielsson, Solvalla, 84-61-62
14. Ulf Eriksson, Bollnäs, 73-78-87
15. Mikael J Andersson, Färjestad 71-75-72
Siffror till och med 7 oktober.

Kanal 75

 

 

Söndag 7 oktober 2018

I dag GS75 från Årjäng

Dagens ALN-Häst =Kickstart My Heart

Carl Johan Jepson 2018 års champion på Årjäng
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 4 Furderud Princessa - Bård Humborstad


Lopp 2 Nr 8 Fossens Wally - Magnus Jakobsson


Lopp 3 Nr 6 Twist Lane - Carl Johan Jepson


Lopp4 Nr 5 Alize Kitzner - Mikael J Andersson


Lopp 5 GS75-1 Nr 4 Red Bar - Johan Ole Östre


Lopp 6 GS75-2 Nr 5 Grose Photo - Carl Johan Jepson


Lopp 7 GS75-3 Nr 6 Idfaxen - Adrian Axelsen Solberg


Lopp 8 GS75-4 Nr 5 Mellby Frodo - Kristian Malmin


Lopp 9 GS75-5 Nr 6 Nikals M.J. - Emma Smedeby


Lopp 10 GS75-6 Nr 4 Kickstart My Heart - Niclas Benzon


Lopp 11 GS75-7 Nr 11 A Taste Of Honey - Maria TörnqvistKihlmans GS75-tips - Årjäng

En bra GS75-Spik = Mellby Frodo

GS75-1...1-3-4-7-11
GS75-2...2-5-11
GS75-3...2-3-6-8
GS75-4...5 Mellby Frodo
GS75-5...4-6-11-12
GS75-6...8 Mack Dragan
GS75-7..11-12
480 rader = 480 krMack Dragan = En bra GS75-Spik

Lördag 6 oktober 2018

 

V75: On Track Piraten bästa varmblod på V75

 

On Track Piraten är bäst bland varmbloden med 28 V75-segrar. Foto av Ola Westerberg TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-10-06 20:17 Senast ändrad: 2018-10-06 20:24

28 V75-segrar.
On Track Piraten är bäst genom tiderna på V75 - bland varmbloden.
- Vilken häst! Det är fantastiskt. Det finns inga ord längre, det är helt otroligt, helt otroligt, sa tränaren Hans R Strömberg.

Kallblodskungen Järvsöfaks vann 48 V75-lopp och är förstås bäst genom tiderna, men bäst bland varmbloden är numera On Track Piraten som petade ner Callit från tronen efter karriärens 28:e fullträff på V75.

Erik Adielsson satt i sulkyn och trots att On Track Piraten satt sist dryga varvet kvar så blev det till slut en enkel seger för den tioårige stjärnan i Stig Lindmarks Styrkeprov.
- Han var fantastiskt bra. Jag kände mig som den största clownen 1 200 kvar, men sedan kom vi bra på det och det löste sig perfekt. Det var den gamle Piraten i dag, sa Erik Adielsson.

Hattrick för Adielsson
Erik Adielsson var lyckosam i sulkyn denna lördag och det blev ett hattrick för Solvallakusken. Förutom segern med On Track Piraten i

V75-6 blev det även segrar tillsammans med favoriterna Very Kronos

i V75-1 eller Lome Brage i V75-3. Dessutom var Erik Adielsson tvåa med Ile Saint Lous i V75-4 och med Celebrity Lane i V75-7.
Very Kronos skötte sig klanderfritt i silverdivisionen och när den högkapable fyraåringen vaknar på rätt sida är han mycket svårslagen i klassen. Erik Adielsson styrde tidigt fram utvändigt ledaren Cab Hornline och sedan avgjorde Very Kronos enkelt på sista bortre långsidan.
Segern var den tolfte på 17 starter för den Svante Båth-tränade talangen som även noterades för ett banrekord på 1.12,2 över distansen 2 140 meter autostart.
Lome Brage försvarade sin fjolårstitel i Steggbest Minne och det var spel mot ett mål sedan Erik Adielsson direkt tagit hand om ledningen bakom den flyfotade kallblodshingsten som tränas av Jan-Olov Persson.
- Han är otroligt kvick i fötterna och rör sig i princip som ett varmblod. Han är så underbar hästen, han är han elva år och har den löpglädjen och den spänsten, sa Erik Adielsson.

Tränardubbel för Nurmos

Robert Bergh-tränade Corroded blev svaret i V75-2 och favoriten var helt enkelt bara bäst. Kusken Per Lennartsson satt lugn med sin häst först i andraspår en bit bakom ledaren Antonia America som blev het i ledningen. När sedan Per Lennartsson gav signal till Correded in mot upploppet avgjorde sexåringen hur enkelt som helst.

Timo Nurmos kunde räkna in en tränardubbel sedan Ulf Ohlsson hittat till spets från tillägg med Roheryn som vann före Ile Saint Louis.

Ulf Ohlsson följde upp med en spetsseger även i V75-5 som han ledde från start till mål bakom Major Vici. Bergsåkeramatören Per-Erik Ulander tränar vinnaren.

Fredrik B Larsson avrundade V75-omgången med Milliondollarrhyme som avgjorde med ett imponerande slutvarv.
Sju rätt på V75 gav 904 kronor, sex rätt gav 20 kronor och jackpot på fem rätt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 Kihlmans V75-Tips - Skellefteå

En bra V75-Spik = Lome Brage

V75-1...1-3-5
V75-2...2-4-5-9-10
V75-3...6 Lome Brage
V75-4...9 Roheryn
V75-5...2-4-8-9
V75-6...6-9-12-14-15
V75-7...3-4-9-12
1200 rader = 600 krUlf Ohlsson kör en V75-Spik = Roheryn


 

Fredag 5 oktober 2018

Inför Grand Slam 75: Ny vinnarhäst från stjärntränaren - "Toppchans"

 

Foto av TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-10-04 16:26 Senast ändrad: 2018-10-04 21:14

Han har toppform på stallet och har tidigare tränat fram flera stjärnhästar.
På söndag reser Trond Anderssen från Norge till Årjäng för att vinna i Grand Slam 75.
- Mellby Frodo har toppchans, säger han om segerstaplaren.


Grand Slam 75 är tillbaka igen på söndag och det är Årjäng som står för värdskapet. Värmlandsbanan gästas av en av Norges bästa travtränare, Trond Anderssen, som har varit i toppen av alla ligor i många år. Mest känd i Sverige är han som tränare till storloppsvinnaren och elitloppshästen Yarrah Boko som sprang in drygt elva miljoner kronor. Trond Anderssen tränar sina hästar på gården vid fjället i Hönefoss och stallet visade fin form under onsdagens tävlingar på Bjerke där det blev en dubbelseger.

Mellby Frodo radar upp segrarna
Nu kan Trond ha en ny topphäst i vardande i fyraårige Mellby Frodo. Han har vunnit sex lopp på tio starter och ståtar med tre raka segrar när han går ut som favorit i den fjärde avdelningen på Grand Slam 75. Hästen har spår fem bakom startbilen och körs som vanligt av Kristian Malmin.
- Mellby Frodo (GS-4) är en jättefin häst som har visat att han är väldigt bra. Han har haft bekymmer med halsen tidigare och har blivit opererad tre gånger. Därför började han tävla först i år och lyckligtvis ser det bra ut med halsen. Veterinären har gjort ett bra jobb, säger Trond Anderssen.


- Det är en fin travare som är snabb iväg och travsäker. Han vann lätt senast på en 1.13-tid från ett dåligt läge och var inte tom i mål och hade tussarna kvar. Hästen har övertygat vid segrarna och står fint till i det här löpet. Han har en toppchans att vinna och det här är en häst som jag tror absolut kommer att klättra en bra bit upp i klasserna.
- Om banan är fin så går han barfota runt om igen precis som senast. Han går även med jänkarvagn som han har gjort tidigare.

”Är obesegrad i Årjäng”

Du har ytterligare två hästar till start inom Grand Slam 75. Chanserna där?
- Uendy Z.S. (GS-1)
är lite upp och ner i prestationerna. Hon var bra när hon spurtade till seger näst senast men lite sämre gången efter. Hon ska ligga på rulle för då har hon en bra speed till slut. Nu har hon spår lite långt ut på vingen och det gäller att hon hittar ner i en hygglig position. Jag tycker att hon ska med på systemet om man tar fyra, fem hästar. Inga ändringar.

- Lightningexclusive (GS-2) är en häst med brukar kapacitet men som har galopperat en del. Han har klar fördel av körspö och har startat två gånger i Årjäng tidigare och vunnit båda. Hästen blir osäker utan körspö så vi får hoppas att han sköter sig lika bra igen nu när han är på svensk mark. Läget är dåligt och jag känner inte till motståndet så bra. Men hästen är fint i ordning och ska inte nonchaleras. Vi gör inga ändringar, säger Trond Anderssen.

Michael Carlsson, Kanal 75

Torsdag 4 oktober 2018

V86: Långloppsspecialisterna

Foto av TR Bild

stockholm. Publicerad: 2018-10-03 22:41 Senast ändrad: 2018-10-03 23:09

Anrika styrkeprov som specialitet.
Magnus Dahlén och Carl-Johan Jepson tog hem sin andra långloppsklassiker inom loppet av fem dagar när Vincent As vann S:t Leger på Åbytravet.
- Det är skönt att det börjar släppa för honom, sade tränaren vars hästar aldrig verkar bli trötta.

I lördags vann man Walter Lundbergs Memorial – med anor från 1930-talet – på Solvalla med Vischio Holz.
På onsdagskvällen knep duon en ny klassiker när en annan italienskfödd fyraåring visade sig starkast i S:t Leger, nämligen Vincent As.

- Det är jätteglädje över hästen och skönt att det börjar släppa för honom. Det är en häst jag trott på länge, men det har strulat på vägen. I våras kom vi rätt på honom och hittade felet i en has, då började han trava. Det finns väldigt många växlar kvar att ta av, mös Magnus Dahlén sedan han bevittnat Carl-Johan Jepson skölja över konkurrenterna från sin position i andra par utvändigt.
- Det gick som på nålar första 500 meterna, men sedan travade han bättre och bättre ju längre loppet gick. Vi fick några längder i slutsvängen och sedan var det bara att köra på säkerhet sista biten, kommenterade segerkusken.
Därmed sällade sig Vincent As till en exklusiv skara S:t Leger-vinnare som bland annat innehåller VM-vinnarna Callit och Twister Bi samt Prix d’Amerique-segrarinnan Queen L.
Segertiden 1.14,1/3 160 meter ska enligt Travronden World Records klassas som världsrekord för fyraåringar över de sällsynta förutsättningarna.

”Lät honom mata på”

En annan fyraåring som ännu inte tjänat pengar i paritet med sitt kunnande är Stefan Melanders Born Unicorn.
Per Lennartsson lämnade inget åt slumpen och trots tufft upplägg fanns mod att svara ettrigt utmanande Nonstop Cheri.
- Han har kolossal kapacitet den här. Men man kan inte köra något speciellt snyggt, man stör honom bara då, så jag lät honom mata på, förklarade Lennartsson sitt taktikval att sända fram utvändigt ledaren via tredjespår i 1.10-tempo första varvet.
Jämnårig är även Tuomas Korvenojas B.W.T.Ceasar som visade att meriter från finska årgångslopp räcker gott och väl i klassen upp till 300 000 kronor. Segern togs via släppt ledning och ett vasst upplopp förbi positive Perfect King.

Trippel för Untersteiner
Kvällens största segerherre blev annars Peter Untersteiner som hade hästar i tre V86-avdelningar och inte gav ifrån sig någon.
Det började med en egenkörd dubbel från innerspår.
Först ut var Masterglide som enkelt försvarade ledningen.
- Han har blivit väldigt startsnabb, det är ett bra vapen att ha. Om han varit seg från start hade vi väl blivit sexa idag, så viktigt är det, förklarade Untersteiner .....

som i loppet efter gick ut motbevisade sin teori bakom Eldorado Mearas som avgjorde från tredje par invändigt.
- Han krånglade lite i volten och vi fick en dålig start. Då är man borta direkt, men vi hade flyt 500 kvar när det löste sig. Det var första gången han gick barfota fram och det flöt väldigt fint för honom. Vissa kvällar så klaffar det, konstaterade Untersteiner.

Sonen Johan fullbordade hattrick då han styrde offensivt med Swish Lane från startspåret längst ut bakom startbilen.

Skoglund skrällde
Fjolårets kusk i Sverige Christoffer Eriksson körde på Åby samtidigt som han skickade två egentränade hästar till Solvalla.
Och dessa visade sig vara i ordning.

Målfotoförlusten för Nonstop Cheri blev nog lätt att smälta då Örjan Kihlström i loppet innan gjort allt rätt bakom Invincible H.C.
Rikard N Skoglund bjöd på omgångens knall då han fick chansen bakom Jörgen Westholms treåring Elise Andover, som inte hade nått pallen på karriärens första sex starter, men nu hade spurtkrut att slå av omgångens största favorit Cactus.
Spelad till en procent på V86 såg man till att utdelningen för åtta rätt nådde över en halv miljon kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Onsdag 3 oktober 2018


Kihlmans V86-Tips

Jorma Kontio kör V86-Spiken = Cactus

V86-1...1-5
V86-2...4-6-7-9
V86-3...1-3-4-11-12
V86-4...3 Cactus
V86-5...2-3-9-11
V86-6...6-8-9-11-12
V86-7...9-15
V86-8...4-5
3200 rader = 800 kr


 

Tisdag 2 oktober 2018

Inför V86: Perfection för Oscarssons

 

Jim Oscarsson. Foto av Kanal 75

stockholm. Publicerad: 2018-10-01 17:50 Senast ändrad: 2018-10-01 18:07

Ny träningsanläggning.
Fler hästar i stallet.
Sonen hemkommen.
- Allting känns perfekt nu. Nästa år siktar vi på att slå rekordsiffror, säger Jim Oscarsson som selar ut tre hästar inom onsdagens V86-omgång.

Det har gått en månad sedan Jim Oscarsson flyttade sin träningsrörelse från Julmyra i Heby kommun till Söderby Gård utanför Märsta.
Något han absolut inte verkar ångra.
- Det känns jädrigt bra det här. Träningsmöjligheterna är perfekta för mig, samtidigt håller man på att förbättra hela anläggningen. Rom byggdes inte på en dag och det finns saker att göra, men ägaren verkar satsa och vi trivs verkligen. Både jag och hästarna har fått en nytändning, säger Oscarsson som fört en ambulerande tillvaro sedan han återvände från sin korta och extremt framgångsrika sejour i USA 2012-2013.
Där lyckades stallet vinna världens största tvååringslopp Peter Haughton Memorial med Aperfectyankee och träna en viss Nuncio till andraplatsen i samma lopp året efter.
I fjol kom största framgången hemmavid då Violet Bi sprang hem långa E3-finalen för ston.
Något som tydligen fick hästägarna att vakna till.
- Varför det har kommit så många nya hästar har jag egentligen ingen aning om, det får du fråga dem, men förhoppningsvis beror det på framgångarna vi har haft. Vi har en storhästägare som satsar hårt, men det är också nya och nygamla ägare som kommit tillbaka. Bland annat ropade jag in två hästar i helgen på kriterieauktionen åt en kille som hade hästar hos oss på 90-talet och varit ifrån travet sedan dess.

Tränar annorlunda
För närvarande står 56 hästar på träningslistan och då väntar flera ettåringar på att bli registrerade.
- Jag har aldrig haft så många hästar förut, inte ens i USA. Det är väldigt inspirerande att få ett större stall, det var det jag drömde om när vi flyttade tillbaka och äntligen är vi där.
Så nu ska ni slå rekord för inkörda pengar de kommande åren?
- Ja, det är målet. Vi har förbättrat våra siffror stadigt sedan vi kom tillbaka till Sverige och det ska fortsätta. Sista året i USA körde vi in sex miljoner, dit har vi inte nått ännu, men det kommer att ske. Förhoppningsvis redan nästa år.
Tränar du på samma sätt nu som du gjorde i USA?
- Nej, det är väldigt annorlunda. Speciellt på den här gården där det finns mer möjlighet för variation än det fanns på Julmyra. Framförallt kan vi köra mycket mer långsamturer i skogen vilket både jag och hästarna uppskattar. I USA var det banträning och rakbana som gällde. Det var ett tightare program där man behövde ha hästarna redo i maj som tvååringar om man skulle ha något att hämta. Här är det inte lika hektiskt och det tycker jag är skönt.
Längtar du aldrig tillbaka?
- Det är klart att man kan göra ibland. Framförallt saknar jag att få handla på auktionerna där. Men jag ska faktiskt åka till Harrisburg i november och se om jag kan hitta något, det ska bli roligt.

Sonen får välja häst
Sedan ett par månader har Jim Oscarsson även en av landets främsta lärlingar och mest lovande kuskar som medhjälpare.
Nämligen sonen Kevin som återvänt efter tre år hos olika tränare i Halmstad-räjongen.
- Det är oerhört kul att det gått så bra för honom där nere. Samtidigt var det lämpligt att han kom hem när det började droppa in så mycket hästar. Det känns bra att jobba ihop igen, alla är nöjda och jag ser verkligen fram mot de kommande åren.
Har Kevin mer att säga till om i stallet nu jämfört med innan han åkte?
- Nja, det är väl samma stuk som tidigare, men det är klart att vi bollar idéer och provar nya saker. Det har vi alltid gjort. Men en sak är nytt, för tillfället är det Kevin som väljer häst om vi har två i samma lopp.
Precis det är fallet i V86-6 då man selar ut de snarlikt döpta egna uppfödningarna Mr Perfection och Mr Perfect.
- Kevin tror att Mr Perfection är bäst för dagen och valde honom. Men jag har en växel att plocka fram i min häst om han skulle vara på rätt humör. Kolla med mig efter värmningen så kanske ni kan få en riktig V86-skräll, tipsar Jim Oscarsson.

Det här berättar Jim Oscarsson om sina V86-hästar:
- 7 Livingchic (V86-4) kom till oss från Estland och har behövt tid för att komma igång. Vi har kört snällt för att bygga upp henne och hon har blivit fast med krafter kvar några gånger. Senast var det läge att ladda för ledningen och det var roligt att hon kunde hålla undan till seger. Det är en häst som utvecklas hela tiden och jag tror att hon ska hävda sig väl på Solvalla under vintern. Hon är naturligt startsnabb, men om det räcker för att köra om spets från spår sju är svårt att säga. Jag vet heller inte om jag är intresserad av det, vi får se. Hon har varit fin i jobb efter förra loppet och ska vara ännu lite vassare den här gången. Vi fortsätter med skor, stängt huvudlag och vanlig vagn. Utan att ha riktig koll på motståndet så hoppas jag att hon ska vara långt framme.
- 8 Mr Perfection

(V86-6) fick starta på tufft i våras och blev lite ur balans efter det, under sommaren var han ganska geistlöst. Efter flytten till nya gården har han fått helt omlagd träning och det verkar ha gett effekt. Han känns mer laddad nu och var riktigt positiv senast. Han har känts minst lika bra efter det loppet och ska förhoppningsvis vara ännu bättre nu. Läget är chansartat och hästen ska helst ha det lite serverat, men skulle det stämma med positionerna kanske han kan överraska. Vi kör barfota som senast, däremot blir det vanlig vagn i och med att det är voltstart.
- 10 Mr Perfect (V86-6) har också mått gott av miljöombytet med omlagd träning och är klart på gång. Senast strulade det i loppet, han blev störd flera gånger och gick bra med tanke på det. Hästen har gjort sina bästa lopp med stängt huvudlag, men det ger bara effekt när han har riktig form och därför har vi inte haft det på länge. Troligen blir det öppet den här gången också, men skulle hästen kännas riktigt på tårna i värmningen kanske jag slänger på det helstängda - i så fall kan han vara en riktig rysare. Inga ändringar i övrigt.

Robin Johansson, Kanal 75


 

Måndag 1 oktober 2018

I dag lunchtrav från Färjestad

Dagens ALN-Häst = Center Teemer
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 2 Pampalo - Olle Goop


Lopp 2 V4-2 Nr 4 Karron - Niclas Benzon


Lopp3 V4-3 Nr 11 Verozzo - Kenneth Haugstad


Lopp 4 V4-4 V5-1 Nr 7 Chip Line - Tom Horpestad


Lopp 5 V52 Nr 10 Global Wildcat - Lars Erxon


Lopp 6 V5-3 Nr 1 Center Teemer - Petter Karlsson


Lopp 7 V5-4 Nr 1 Sirikit - Tom Horpestad


Lopp 8 V5-5 Nr 10 Gateruds Kashmir - Erik BerglöfKihlmans V5 & V4-Tips - Färjestad
V4-Tipset - Färjestad

Fredrik Söderberg kör/tränare V4-Spiken = Je Reve Dámour

V4-1...1-2-4-6-7
V4-2...1-2-5-9-10-11
V4-3...3-5-6-11
V4-4...2 Je Reve Dámour
120 rader = 240 kr

V5-Tipset - Färjestad

Niclas Benzon kör V5-Spiken = Eaja Composite

V5-1...Alla 12 hästar
V5-2...4-6-11
V5-3...1-4-9
V5-4...1-6-8
V5-5...1 Eaja Composite
324 rader = 324 kr


 

Allsvenska kuskligan: Kontio vann flest

 

Jorma Kontio. Foto av Lennart Kihlman

stockholm. Publicerad: 2018-10-01 09:53 Senast ändrad: 2018-10-01 09:57

Det blev inga omkastningar i kuskligan under kriterieveckan.
Jorma Kontio var segerrikast bland toppkuskarna med sju triumfer och tog ett stadigare tag om silvret bakom omöjlige Ulf Ohlsson.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 263-180-168
2. Jorma Kontio, Solvalla, 166-112-81
3. Carl Johan Jepson, Färjestad, 147-140-115
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 147-120-79
5. Björn Goop, Färjestad, 140-105-85
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 135-102-104
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 116-80-88
8. Christoffer Eriksson, Jägersro, 88-81-63
9. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 85-80-92
10. Robert Bergh, Åby, 84-46-39
11. Kim Eriksson, Mantorp, 83-74-76
12. Kaj Widell, Solvalla, 81-83-78
13. Erik Adielsson, Solvalla, 76-55-58
14. Ulf Eriksson, Bollnäs, 72-73-81
15. Mikael J Andersson, Färjestad 64-66-69
Siffror till och med 23 september.

Kanal 75