Välkommen


     
     
     
     
     
     
   


 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNNär det gäller trav klicka här >>>>>>>>


     

 

 

 


Foto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>


OBS. All bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN

Torsdag 4 oktober 2018

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.se 

V86: Långloppsspecialisterna

Foto av TR Bild

stockholm. Publicerad: 2018-10-03 22:41 Senast ändrad: 2018-10-03 23:09

Anrika styrkeprov som specialitet.
Magnus Dahlén och Carl-Johan Jepson tog hem sin andra långloppsklassiker inom loppet av fem dagar när Vincent As vann S:t Leger på Åbytravet.
- Det är skönt att det börjar släppa för honom, sade tränaren vars hästar aldrig verkar bli trötta.

I lördags vann man Walter Lundbergs Memorial – med anor från 1930-talet – på Solvalla med Vischio Holz.
På onsdagskvällen knep duon en ny klassiker när en annan italienskfödd fyraåring visade sig starkast i S:t Leger, nämligen Vincent As.

- Det är jätteglädje över hästen och skönt att det börjar släppa för honom. Det är en häst jag trott på länge, men det har strulat på vägen. I våras kom vi rätt på honom och hittade felet i en has, då började han trava. Det finns väldigt många växlar kvar att ta av, mös Magnus Dahlén sedan han bevittnat Carl-Johan Jepson skölja över konkurrenterna från sin position i andra par utvändigt.
- Det gick som på nålar första 500 meterna, men sedan travade han bättre och bättre ju längre loppet gick. Vi fick några längder i slutsvängen och sedan var det bara att köra på säkerhet sista biten, kommenterade segerkusken.
Därmed sällade sig Vincent As till en exklusiv skara S:t Leger-vinnare som bland annat innehåller VM-vinnarna Callit och Twister Bi samt Prix d’Amerique-segrarinnan Queen L.
Segertiden 1.14,1/3 160 meter ska enligt Travronden World Records klassas som världsrekord för fyraåringar över de sällsynta förutsättningarna.

”Lät honom mata på”

En annan fyraåring som ännu inte tjänat pengar i paritet med sitt kunnande är Stefan Melanders Born Unicorn.
Per Lennartsson lämnade inget åt slumpen och trots tufft upplägg fanns mod att svara ettrigt utmanande Nonstop Cheri.
- Han har kolossal kapacitet den här. Men man kan inte köra något speciellt snyggt, man stör honom bara då, så jag lät honom mata på, förklarade Lennartsson sitt taktikval att sända fram utvändigt ledaren via tredjespår i 1.10-tempo första varvet.
Jämnårig är även Tuomas Korvenojas B.W.T.Ceasar som visade att meriter från finska årgångslopp räcker gott och väl i klassen upp till 300 000 kronor. Segern togs via släppt ledning och ett vasst upplopp förbi positive Perfect King.

Trippel för Untersteiner
Kvällens största segerherre blev annars Peter Untersteiner som hade hästar i tre V86-avdelningar och inte gav ifrån sig någon.
Det började med en egenkörd dubbel från innerspår.
Först ut var Masterglide som enkelt försvarade ledningen.
- Han har blivit väldigt startsnabb, det är ett bra vapen att ha. Om han varit seg från start hade vi väl blivit sexa idag, så viktigt är det, förklarade Untersteiner .....

som i loppet efter gick ut motbevisade sin teori bakom Eldorado Mearas som avgjorde från tredje par invändigt.
- Han krånglade lite i volten och vi fick en dålig start. Då är man borta direkt, men vi hade flyt 500 kvar när det löste sig. Det var första gången han gick barfota fram och det flöt väldigt fint för honom. Vissa kvällar så klaffar det, konstaterade Untersteiner.

Sonen Johan fullbordade hattrick då han styrde offensivt med Swish Lane från startspåret längst ut bakom startbilen.

Skoglund skrällde
Fjolårets kusk i Sverige Christoffer Eriksson körde på Åby samtidigt som han skickade två egentränade hästar till Solvalla.
Och dessa visade sig vara i ordning.

Målfotoförlusten för Nonstop Cheri blev nog lätt att smälta då Örjan Kihlström i loppet innan gjort allt rätt bakom Invincible H.C.
Rikard N Skoglund bjöd på omgångens knall då han fick chansen bakom Jörgen Westholms treåring Elise Andover, som inte hade nått pallen på karriärens första sex starter, men nu hade spurtkrut att slå av omgångens största favorit Cactus.
Spelad till en procent på V86 såg man till att utdelningen för åtta rätt nådde över en halv miljon kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Onsdag 3 oktober 2018


Kihlmans V86-Tips

Jorma Kontio kör V86-Spiken = Cactus

V86-1...1-5
V86-2...4-6-7-9
V86-3...1-3-4-11-12
V86-4...3 Cactus
V86-5...2-3-9-11
V86-6...6-8-9-11-12
V86-7...9-15
V86-8...4-5
3200 rader = 800 kr


 

Tisdag 2 oktober 2018

Inför V86: Perfection för Oscarssons

 

Jim Oscarsson. Foto av Kanal 75

stockholm. Publicerad: 2018-10-01 17:50 Senast ändrad: 2018-10-01 18:07

Ny träningsanläggning.
Fler hästar i stallet.
Sonen hemkommen.
- Allting känns perfekt nu. Nästa år siktar vi på att slå rekordsiffror, säger Jim Oscarsson som selar ut tre hästar inom onsdagens V86-omgång.

Det har gått en månad sedan Jim Oscarsson flyttade sin träningsrörelse från Julmyra i Heby kommun till Söderby Gård utanför Märsta.
Något han absolut inte verkar ångra.
- Det känns jädrigt bra det här. Träningsmöjligheterna är perfekta för mig, samtidigt håller man på att förbättra hela anläggningen. Rom byggdes inte på en dag och det finns saker att göra, men ägaren verkar satsa och vi trivs verkligen. Både jag och hästarna har fått en nytändning, säger Oscarsson som fört en ambulerande tillvaro sedan han återvände från sin korta och extremt framgångsrika sejour i USA 2012-2013.
Där lyckades stallet vinna världens största tvååringslopp Peter Haughton Memorial med Aperfectyankee och träna en viss Nuncio till andraplatsen i samma lopp året efter.
I fjol kom största framgången hemmavid då Violet Bi sprang hem långa E3-finalen för ston.
Något som tydligen fick hästägarna att vakna till.
- Varför det har kommit så många nya hästar har jag egentligen ingen aning om, det får du fråga dem, men förhoppningsvis beror det på framgångarna vi har haft. Vi har en storhästägare som satsar hårt, men det är också nya och nygamla ägare som kommit tillbaka. Bland annat ropade jag in två hästar i helgen på kriterieauktionen åt en kille som hade hästar hos oss på 90-talet och varit ifrån travet sedan dess.

Tränar annorlunda
För närvarande står 56 hästar på träningslistan och då väntar flera ettåringar på att bli registrerade.
- Jag har aldrig haft så många hästar förut, inte ens i USA. Det är väldigt inspirerande att få ett större stall, det var det jag drömde om när vi flyttade tillbaka och äntligen är vi där.
Så nu ska ni slå rekord för inkörda pengar de kommande åren?
- Ja, det är målet. Vi har förbättrat våra siffror stadigt sedan vi kom tillbaka till Sverige och det ska fortsätta. Sista året i USA körde vi in sex miljoner, dit har vi inte nått ännu, men det kommer att ske. Förhoppningsvis redan nästa år.
Tränar du på samma sätt nu som du gjorde i USA?
- Nej, det är väldigt annorlunda. Speciellt på den här gården där det finns mer möjlighet för variation än det fanns på Julmyra. Framförallt kan vi köra mycket mer långsamturer i skogen vilket både jag och hästarna uppskattar. I USA var det banträning och rakbana som gällde. Det var ett tightare program där man behövde ha hästarna redo i maj som tvååringar om man skulle ha något att hämta. Här är det inte lika hektiskt och det tycker jag är skönt.
Längtar du aldrig tillbaka?
- Det är klart att man kan göra ibland. Framförallt saknar jag att få handla på auktionerna där. Men jag ska faktiskt åka till Harrisburg i november och se om jag kan hitta något, det ska bli roligt.

Sonen får välja häst
Sedan ett par månader har Jim Oscarsson även en av landets främsta lärlingar och mest lovande kuskar som medhjälpare.
Nämligen sonen Kevin som återvänt efter tre år hos olika tränare i Halmstad-räjongen.
- Det är oerhört kul att det gått så bra för honom där nere. Samtidigt var det lämpligt att han kom hem när det började droppa in så mycket hästar. Det känns bra att jobba ihop igen, alla är nöjda och jag ser verkligen fram mot de kommande åren.
Har Kevin mer att säga till om i stallet nu jämfört med innan han åkte?
- Nja, det är väl samma stuk som tidigare, men det är klart att vi bollar idéer och provar nya saker. Det har vi alltid gjort. Men en sak är nytt, för tillfället är det Kevin som väljer häst om vi har två i samma lopp.
Precis det är fallet i V86-6 då man selar ut de snarlikt döpta egna uppfödningarna Mr Perfection och Mr Perfect.
- Kevin tror att Mr Perfection är bäst för dagen och valde honom. Men jag har en växel att plocka fram i min häst om han skulle vara på rätt humör. Kolla med mig efter värmningen så kanske ni kan få en riktig V86-skräll, tipsar Jim Oscarsson.

Det här berättar Jim Oscarsson om sina V86-hästar:
- 7 Livingchic (V86-4) kom till oss från Estland och har behövt tid för att komma igång. Vi har kört snällt för att bygga upp henne och hon har blivit fast med krafter kvar några gånger. Senast var det läge att ladda för ledningen och det var roligt att hon kunde hålla undan till seger. Det är en häst som utvecklas hela tiden och jag tror att hon ska hävda sig väl på Solvalla under vintern. Hon är naturligt startsnabb, men om det räcker för att köra om spets från spår sju är svårt att säga. Jag vet heller inte om jag är intresserad av det, vi får se. Hon har varit fin i jobb efter förra loppet och ska vara ännu lite vassare den här gången. Vi fortsätter med skor, stängt huvudlag och vanlig vagn. Utan att ha riktig koll på motståndet så hoppas jag att hon ska vara långt framme.
- 8 Mr Perfection

(V86-6) fick starta på tufft i våras och blev lite ur balans efter det, under sommaren var han ganska geistlöst. Efter flytten till nya gården har han fått helt omlagd träning och det verkar ha gett effekt. Han känns mer laddad nu och var riktigt positiv senast. Han har känts minst lika bra efter det loppet och ska förhoppningsvis vara ännu bättre nu. Läget är chansartat och hästen ska helst ha det lite serverat, men skulle det stämma med positionerna kanske han kan överraska. Vi kör barfota som senast, däremot blir det vanlig vagn i och med att det är voltstart.
- 10 Mr Perfect (V86-6) har också mått gott av miljöombytet med omlagd träning och är klart på gång. Senast strulade det i loppet, han blev störd flera gånger och gick bra med tanke på det. Hästen har gjort sina bästa lopp med stängt huvudlag, men det ger bara effekt när han har riktig form och därför har vi inte haft det på länge. Troligen blir det öppet den här gången också, men skulle hästen kännas riktigt på tårna i värmningen kanske jag slänger på det helstängda - i så fall kan han vara en riktig rysare. Inga ändringar i övrigt.

Robin Johansson, Kanal 75


 

Måndag 1 oktober 2018

I dag lunchtrav från Färjestad

Dagens ALN-Häst = Center Teemer
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 2 Pampalo - Olle Goop


Lopp 2 V4-2 Nr 4 Karron - Niclas Benzon


Lopp3 V4-3 Nr 11 Verozzo - Kenneth Haugstad


Lopp 4 V4-4 V5-1 Nr 7 Chip Line - Tom Horpestad


Lopp 5 V52 Nr 10 Global Wildcat - Lars Erxon


Lopp 6 V5-3 Nr 1 Center Teemer - Petter Karlsson


Lopp 7 V5-4 Nr 1 Sirikit - Tom Horpestad


Lopp 8 V5-5 Nr 10 Gateruds Kashmir - Erik BerglöfKihlmans V5 & V4-Tips - Färjestad
V4-Tipset - Färjestad

Fredrik Söderberg kör/tränare V4-Spiken = Je Reve Dámour

V4-1...1-2-4-6-7
V4-2...1-2-5-9-10-11
V4-3...3-5-6-11
V4-4...2 Je Reve Dámour
120 rader = 240 kr

V5-Tipset - Färjestad

Niclas Benzon kör V5-Spiken = Eaja Composite

V5-1...Alla 12 hästar
V5-2...4-6-11
V5-3...1-4-9
V5-4...1-6-8
V5-5...1 Eaja Composite
324 rader = 324 kr


 

Allsvenska kuskligan: Kontio vann flest

 

Jorma Kontio. Foto av Lennart Kihlman

stockholm. Publicerad: 2018-10-01 09:53 Senast ändrad: 2018-10-01 09:57

Det blev inga omkastningar i kuskligan under kriterieveckan.
Jorma Kontio var segerrikast bland toppkuskarna med sju triumfer och tog ett stadigare tag om silvret bakom omöjlige Ulf Ohlsson.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 263-180-168
2. Jorma Kontio, Solvalla, 166-112-81
3. Carl Johan Jepson, Färjestad, 147-140-115
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 147-120-79
5. Björn Goop, Färjestad, 140-105-85
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 135-102-104
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 116-80-88
8. Christoffer Eriksson, Jägersro, 88-81-63
9. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 85-80-92
10. Robert Bergh, Åby, 84-46-39
11. Kim Eriksson, Mantorp, 83-74-76
12. Kaj Widell, Solvalla, 81-83-78
13. Erik Adielsson, Solvalla, 76-55-58
14. Ulf Eriksson, Bollnäs, 72-73-81
15. Mikael J Andersson, Färjestad 64-66-69
Siffror till och med 23 september.

Kanal 75

Söndag 30 september 2018

 

V75 (söndag): Äntligen! sa Takter efter kriteriet

 

Johnny Takter får en dusch champange efter kriteriesegern med Inti Boko. Tränaren Timo Nurmos var uppspelt. Foto: Lars Jakobsson, TR Bild Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

Stockholm.

Svenskt Travkriterium blev en härlig triumf för Johnny Takter och hästen Inti Boko.
En av landets största travprofiler vann det klassiska loppet med fyra miljoner i förstapris för första gången.
Takter som i maj deklarerade att han kört sitt sista lopp men ändrade sig.
- Äntligen känner jag som kört så många kriterier och varit tvåa och trea men aldrig fått vinna, sa Takter om segern som var den sjunde i det stora unghästloppet för tränaren Timo Nurmos.


Den sista helgen i september varje år brukar det talas om examen för de treåriga travarna i Sverige.
Svenskt Travkriterium och Svenskt Travoaks är de största loppen en svenskfödd treåring kan vinna.
Solvallas Timo Nurmos klev in i vinnarcirkeln efter kriteriefinalen med ett:
- Det är alltid roligt att vara här!

Kriteriekungen. Finländaren vann loppet för sjunde gången och har dessutom vunnit det finska kriteriet två gånger som tränare. Inti Boko har han en del i själv tillsammans med ägarna ”Bekir Kesen K.& R.”
Inti Boko förlorade sitt första lopp då han blev tvåa i kvalificeringen till kriteriet var som alla hästar i loppet anmäld till premiechansen och därmed dubblades prispengarna.
Hiskeliga fyra miljoner kronor betalas nu ut för förstaplatsen. 
Johnny Takter hamnade utvändigt ledaren från sjundespåret med Inti Boko men blev snabbt avlöst av favoritduon och kom att hamna i tredjeparet utvändigt.
Conrad Lugauer körde fram med Campo Bahia och blev i sin tur avlöst av Erik Adielsson bakom knappa favoriten Attraversiamo.
- Jag vet att Conrad har en bra häst och att Erik har en bra häst och behövde ju aldrig tänka på att gå ut någon gång. Men han var faktiskt väldigt bra hästen, sade Johnny Takter om Inti Boko.

”175 kvar började det kännas”
Favoriten Attraversiamo var slagen i den sista kurvan. Conrad Lugauer rundade med Campo Bahia och såg ut att vara på väg mot segern men blev nedspeedad av Nurmos häst.

- Jag trodde inte på det riktigt i dag men 175 kvar började det kännas att det kunde gå vägen. Det betyder mycket att få vinna de här stora loppen och få pricka av dem ett efter ett. Det är det som gäller - jag vill vara en vinnare, sa Johnny Takter.
Timo Nurmos hade tagit fyra hästar till finalen. Inti Boko överraskade med att vinna, övriga slutade oplacerade.
- Jag älskade den här hästen redan när han var fem månader gammal och köpte honom på en gång. Nu visade han vilken härlig häst han är, sade Timo Nurmos.
Tvåa i Svenskt Travkriterium 2018 slutade Campo Bahia och Conrad Lugauer, överraskande trea blev Address Book med tränaren Johan Untersteiner i sulkyn.

Rödluvan i Oaks


I Svenskt Travoaks för de treåriga stona dök hemmatränaren Daniel Redén upp med en ny representant från sitt succéstall.
Conrads Rödluva har alltid skrutits upp av sin tränare som ibland fått för sig och skojat om att stoet är stallets bästa häst. Nu vann fuxan Oaks mycket enkelt och fick 2,8 miljoner kronor för segern. Segertiden var den andra snabbaste i loppets historia, 1.11,9 över 2140 meter med autostart.
- Jag köpte henne på auktion och har tagit henne hela vägen. Jag som mest varit känd för äldre hästar har börjat ta mig neråt åldrarna – jag börjar väl lära mig nu! sade en lättad Daniel Redén.

”Vill verkligen springa”
Örjan Kihlström körde fram utvändigt ledaren i ett tidigt skede och hade tur att bli avlöst då Johnny Takter klev fram i dödspositionen med loppets storfavorit A Sweet Dance.
Conrads Rödluva fick andrapar utvändigt. 700 meter från mål lät Örjan Kihlström hästen kliva ut för att inte riskera att fastna och när storfavoriten A Sweet Dance tidigt var trött (oplacerad) fanns det bara en häst på banan.
Kihlström har kört stoet i samtliga sju starter i karriären och visste vad han hade i tömmarna.
- Det kändes faktiskt första gången jag körde henne att det var något alldeles extra. Hon vill verkligen springa och man behöver inte göra så mycket annat än att styra, sa segerkusken.
Ari-Pekka Pakkanen-tränade Staro Miami mycket tapper tvåa efter att ha fått göra jobbet i ledningen för Mika Forss. Trea Adorable Lady som svarade för en fin avslutning från kön för Pasi Aikio.

Stor uppvisning i guld
V75-3 var en final i gulddivisionen där Heavy Sound lyftes ut i tredjespår 800 meter från mål och fick slita i spåren resten av loppet. Sexåringen agerade som en världsstjärna och bara tuffade undan till seger på tiden 1.11,0 i loppet med 400 000 kronor till vinnaren. Kenneth Haugstad satt bakom.
Tränaren Daniel Redén.
- Jag trodde att det skulle bli för tufft att gå där ute eftersom det hade körts i ett lågt tempo för att vara en guldfinal. Men,,,han är grym hästen.
Shadow Gar ledde Giant Diablos lopp (stoeliten) från start till mål och tjänade en kvarts miljon kronor. Storfavoriten In Toto Sund var nästan förbi ett tag på upploppet men Jerry Riordans sto sträckte på sig när Christoffer Eriksson drog det norska huvudlaget.
Caroline Åkerlund vann Stig H Akademiens lopp för lärlingar med Man o'War. En praktskräll som 28-åringen serverade ett lopp i ledarens rygg och hittade ut i fritt slagläge med 250 meter från mål. Skrällkusken har ett bra facit på just V75. Söndagens seger var den tredje, på nio försök.
En final i Diamantstoet rundade av söndagens V75 på Solvalla. Joakim Elfvings Under the Counter kördes till seger av Rikard N Skoglund och kunde inkassera en kvarts miljon.
129-oddsaren Aramis Race och Åke Lindblom skrällde och sopade rejält bland kupongerna.
Det blev till slut så att ingen spelare mäktade med sju rätt. 7 274 055 kronor vandrar vidare till de kommande jackpotomgångarna 10 november, respektive 31 december.

Mikael Wikner, Kanal 75

 Kihlmans V75-Tips - Solvalla kommer ca 11.00
Tyvärr inget V75-tips Tekniska problem
 

Lördag 29 september 2018

 

V75: Who's Who redo att erövra Paris

 

Who's Who lekte hem sitt kval till Europaderbyt och får ta upp kampen med kontinentens främsta fyraåringar i Paris. Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

stockholm. Publicerad: 2018-09-29 18:56 Senast ändrad: 2018-09-29 19:38

Frankrike nästa.
Derbyvinnaren Who’s Who levde upp till alla förväntningar i kvalet till Europaderbyt.
- Det ska bli jättekul att se om han trivs lika bra på Vincennes som pappa gjorde, sade Örjan Kihlström efter ett odramatiskt lopp på Solvalla.

Derbysegern på världsrekordtid gav omedelbar stjärnstatus.
Who’s Who hade inga problem att leva upp till sin nya roll som en av landets stora travprofiler när han kvalade in till nästa stora uppgift, Europaderbyt på Vincennes.

Kvalificeringen utmynnade i en ren formalitet sedan Örjan Kihlström problemfritt kunde styra till ledningen efter ett halvvarv.
- Det är minst risk för strul i ledningen så det var bra att vi kunde komma dit. Vi fick en väldigt bra häst på utsidan, men det kändes ändå ganska lugnt. Sista biten ville jag köra undan lite så att Björn skulle få chansen att bli tvåa. Det ska bli jättekul att se om han trivs lika bra på Vincennes som pappa gjorde, förklarade Kihlström som körde Who’s Whos far Maharajah under dennes sagolika tävlingskarriär – där unghästtiden kröntes med dubbla derbysegrar.
En bedrift som Who’s Who alltså kan kopiera i Paris 12 oktober.

- Jag tror att det går i generna, han trivs nog bra där nere. Nu får han bara ta det lugnt i veckan och ladda för det, mös tränaren Pasi Aikio som var nöjd med vad han fick bevittna:
- Hästen var så fin i värmningen att jag faktiskt inte var nervös idag. Han var rytmisk och fin i loppet och gjorde bara det Örjan begärde av honom. Det var kanon.
Hästen som Kihlström körde undan för att ge andrapriset var stochampionatsvinnaren Mellby Free som visade att hon verkligen kan matcha grabbarna.
- Jättebra, hon gick i mål med krafter kvar, konstaterade Björn Goop.
Den tredje biljetten till Paris tog ”den väldigt bra hästen på utsidan”, nämligen Petri Puros Short In Cash, som avancerades tidigt av Christoffer Eriksson.

Välutvecklad Chianti

Att Svenskt Travderby i sanning var en indikation på styrkeförhållandena i den svenska fyraåringskullen bevisade tvåan Chianti då han också gick undan från ledningen.
Med fjolårskungen Villiam på utsidan gick det snabbare första varvet och segertiden blev tiondelen vassare än i första uttagningen, 1.12,0/2 140 meter autostart.
- Jag är glad och stolt. Det är det här man drömmer om när man föder upp och tränar fram hästar. Allas dröm är att de ska bli så här bra. Hästen har fått utveckla sig i stadig takt. Han har blivit modigare, starkare, tuffare och större under året, berömde Björn Goop familjehästen som är uppfödd av mamma Annika och pappa Olle.

Överraskningen Dream Night Palema knep andraplatsen från ledarryggen, medan Villiam kämpade sig till final trots att intrycket inte var det bästa.
- Jag är inte helt nöjd med hästen. Han hängde på högertömmen och jag vet inte varför, det är första gången han gör det. Han har bara fått ett riktigt lopp i kroppen i år så vi hoppas att det blir bättre framöver, sade körande Jorma Kontio.

Fler fyraåringstoppar
Två andra fyraåringar visade kvalitéer som mycket väl kunnat räcka till Parisresor om de tävlat i rätt lopp.
Vischio Holz var starkast i Walter Lundbergs Memorial sedan Carl Johan Jepson använt sig av dagens segerrecept, att tidigt köra till front.
- Hästen blir bara bättre och bättre varje gång vi tränar. Jag har aldrig kört honom trött. Tanken är Frankrike i vinter, gärna lite längre lopp också, sade tränaren Magnus Dahlén.
Emile Zola Sisu klockades för 1.10,4 första 1 500 meterna i klass II-finalen.
Trots vansinnestempot fanns krafter att hålla undan.
För firma Kontio/Timo Nurmos innebar det en V75-dubbel sedan förvandlingsnumret Laskari tidigare motsvarat favoritskapet i klass I-finalen, också det från ledning.

Fjärde raka för Antonio
Nurmos hade för övrigt tagit en trippel om det inte varit för sensommarens andra stora V75-metamorfos.
Björn Goop skickade Erik Sting till spets i en 1.06-öppning och höll till steget före mål då Antonio Tabac sluggade sig förbi.
Det innebar fjärde raka V75-segern och Oskar Kylin Blom var minst lika tagen som efter tidigare triumfer.
- Jag kan inte fatta vad som händer, hästen är bara så otroligt bra. Han skulle inte torska idag, han ville bara vinna, det är helt sjukt, sade Kylin Blom samtidigt som han kämpade med att hålla tårarna tillbaka.
Segern innebar att Antonio Tabac passerade miljonen insprunget under fyra månader i sin nya regi.
- Hästen har fått sådant otroligt självförtroende, jag tror att det är det han springer på. Det är en häst som lätt blir stressad om det händer något nytt, han måste ha sina rutiner. Gå i sin hage, ha samma hagkompisar. Vi kör långa träningsturer och tar det väldigt lugnt i stallet på dagarna, vi stressar aldrig, förklarade komettränaren.

Mika Haapakangas-tränade Mr Golden Quick var den största överraskningen i en favoritbetonad V75-rad sedan Mika Forss serverat en smygare i tredje par invändigt.
Utdelningen på sju rätt stannade vid 2 153 kronor medan 21,5 miljoner kronor vandrar vidare till de kommande jackpotomgångarna 10 november, respektive 31 december.

Robin Johansson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips -Solvalla

Dagens V75-Spik = Who´s Who

V75-1...1-4-6
V75-2...4 Who´s Who
V75-3...3-4
V75-4...1-3-4-5-11
V75-5...1-2-4-6-7-9
V75-6...7-9-13-15
V75-7...1-2
1440 rader = 720 kr

Fredag 28 september 2018


Dagens ALN-Häst =Bambam Pegg
Målbilder

Lopp 1 V65-1 Nr 2 Alone Man S.T.- Johan Ole Östre


Lopp 2 V65-2  nr 1Laza Magic - Josefine Ivehag


Lopp 3 V65-3 Nr 8 Bravo Qadir - Magnus Jakobsson


Lopp 4 V65-4 Nr 8 Bambam Pegg - Emil Sillén


Lopp 5 V65-5 Nr 4 Elsa C.B. - Dagfinn AArum


Lopp 6 V65-6 Nr 2 Pippi Pagadi - Mikael J Andersson


Lopp 7 Nr 3 Towbar - Mikael J Andersson


Lopp 8 I Adore You - Carl Johan Jepson


Lopp 9 Nr 3 Naughtybynature - Johan Ole ÖstreKihlmans V65-Tips - Åmål

Dagens V65-Spik = Löv Teddy

V65-1...1-2-4-5-7
V65-2...1-6-8-12
V65-3...3-8-11-12
V65-4...9 Löv Teddy
V65-5...4-5-6-10
V65-6...4-5
640 rader = 640 kr

V4-Tipset - Åmål


Löv Teddy spikas även på V4
V4-1...3-8-11-12
V4-2...9 Löv Teddy
V4-3...2-4-5-6-10
V4-4...4-5
40 rader = 80 kr

Torsdag 27 september 2018

V86: Galopp i VM-genrepet för elitloppsvinnaren

 

Det blev galopp för elitloppsvinnaren Ringostarr Treb i comebacken. Foto av Lars Jakobsson TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-09-26 22:28 Senast ändrad: 2018-09-26 23:34

Frågan är om han flyger till VM-loppet på måndag?
Elitloppsvinnaren Ringstarr Treb galopperade i comebacken.
- Det gick rätt snabbt när han galopperade, det känns okej. No worries, sa tränaren Jerry Riordan.
Fyra klarade åtta rätt på V86 och belönades med 1,4 miljoner kronor.

Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb var tillbaka på Solvalla efter fyra månaders frånvaro och det blev en comeback som lämnade frågetecken efter sig.
Torbjörn Jansson satt i sulkyn bakom den åttaårige hingsten som genrepade inför en tänk start i VM-loppet i USA 13 oktober.
Ringostarr Treb hamnade som tredje och sista häst i andraspår i sjuhästarsfältet som leddes av Canari Match och Örjan Kihlström.
500 kvar attackerade Torbjörn Jansson i tredjespår och Ringostarr Treb gick mycket fort då han plötsligt galopperade i utgången av sista kurvan.
- Han kändes hur stark som helst i det läget, men han slog sig någonstans och snubblade till och felade, sa Torbjörn Jansson.
Tränaren Jerry Riordan var inte alltför nedslagen trots galoppen.

- Han såg bra ut till dess, han såg kraftfull ut och travet var bra, så jag är inte så orolig över det. Han galopperade även i första starten för mig i Halmstad och sedan kom han igen och var bra nästa gång. Det gick rätt snabbt när han galopperade, det känns okej. No worries.

Segern i V86-2 gick istället till andrahandsfavoriten Canari Match som ledde varje meter av sprinterloppet tillsammans med Örjan Kihlström. Tränar gör Daniel Redén.

Imponerande montédebut
Conrad Lugauer har grym form på stallet och Jägersrotränaren kunde räkna in en vattentät seger sedan Marc Elias fått bestämma som han ville i ledningen tillsammans med Breidablicks Nubbe i långloppet som inledde V86-spelet på Åby.

Whisky Akema debuterade i monté och imponerade i V86-3 tillsammans med montédrottningen Sofia Adolfsson. 70 000 kronor var segern värd och det innebar att den sjuårige valacken passerade en miljon kronor insprunget när han kontrade till sig segern. Mantorps Claes Svensson tränar.

Omgångs skräll kom i V86-4 där 16-oddsaren Stonecapes Pecca var bäst i ett lopp med många galopper. Heikki Matias Koskela tränar vinnaren och i sulkyn satt Jarno Koskela.

I V86-5 var Mellby Glader huvudet högre än sina treåriga kullkamrater och löste uppgiften trots 20 meters tillägg över medeldistans. Åbytränaren Robert Bergh satt i sulkyn och svepte fältet på 500 meter och tog över ledningen 300 meter före mål.

Miljonutdelning på V86

Favoriten Park View såg länge ut som vinnaren i V86-6 men treåringen var kanske lite väl löpsugen och stumnade sista biten. Segern istället till Versailles U.S. som höll farten bäst trots ett lopp först i andraspår utan rygg. Ulf Ohlsson satt i segersulkyn och Rejio Liljendahl tränar vinnaren.

Johan Untersteiner överraskade de flesta när han körde till rejält dryga varvet kvar med Randemar R.D.och det såg ut som att ha överrumplade ledaren Super Steve. Väl i spets försvarade sig sedan Randemar R.D. hela vägen hem och vann säkert. Tränar vinnaren gör Peter Untersteiner.

V86-omgången avslutades med en skräll och 8,98-oddsaren Global Thunder imponerade stort då han anföll i fjärdespår och avgjorde med en mäktig slutrökare sista 400 meterna tillsammans med Anders Eriksson. Solvallas Henrik Larsson tränar.
Åtta rätt gav 1 452 062 kronor till fyra vinnare. Sju rätt gav 9 291 kronor och sex rätt 685 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Onsdag 26 september 2018


Kihlmans V86-Tips

Torbjörn Jansson kör V86-Spiken = Ringostar Treb

V86-1...3-5-6-7
V86-2...6 Ringostar Treb
V86-3...1-2-6-8
V86-4...1-5
V86-5...4-5-6-7
V86-6...1-6
V86-7...1-6-11
V86-8...2-3-7
2304 rader = 576 kr

Tisdag 25 september 2018

Inför V86: Elitloppsvinnaren är tillbaka

 

Ringostarr Treb och Jerry Riordan efter segern i Elitloppet. Foto av TR Bild

stockholm. Publicerad: 2018-09-24 18:26 Senast ändrad: 2018-09-24 18:32

På onsdagen återvänder Ringostarr Treb till Solvalla i sin första start sedan den magiska sista söndagen i maj.
- Varje gång jag kör honom i träning så tänker jag på segerdefileringen efter Elitloppet. Det är fantastiskt att ha en sådan häst, säger tränaren Jerry Riordan.

Fyra månader har förflutit sedan Jerry Riordan fick uppleva sin största stund på en travbana.
Ringostarr Treb hade stått emot Propulsion och övriga deltagare i elitloppsfinalen och den 60-årige amerikanen fick vandra ner för Solvallas upplopp som vinnare av det finaste travlopp vi har i det här landet.

- Det är något jag drömt om sedan jag kom hit första gången 1980 och det var till och med häftigare än jag hade föreställt mig. Det är en så otroligt cool häst och vi gick med honom vid staketet hela vägen. Det var så mycket folk runtomkring att det kändes som att gå i en tunnel. Alla skulle klappa honom och det var en dam i rullstol som till och med drog honom till sig, men hästen bara älskade det. Själv fick jag gå där och skoja med alla runtomkring, det var en oförglömlig stund, minns Jerry Riordan som i rollen som hästskötare följde med sin passhäst Chiola Hanover till Elitloppet för 38 år sedan – första gången han satte sin fot utanför USA.
- Och första gången jag flög överhuvudtaget. Jag minns hur imponerad jag var av hästarna här, då tänkte jag att det skulle vara omöjligt för en amerikansk häst att vinna Elitloppet. Men vi lyckades ju bara åtta år senare, berättar Riordan som 1988 arbetade som andretränare åt Chuck Sylvester vars Mack Lobell tjusade travpubliken på Solvalla i en oförglömlig uppvisning.

USA nästa
Efter många år i Italien flyttade Riordan 2014 till Sverige och Halmstadtravet. Därifrån har han förbättrat sina resultat för varje säsong och blivit en flitig deltagare i de allra största loppen.
I fjol sprang hans hästar in drygt 20 miljoner kronor vilket gav en nominering till titeln ”Årets tränare”.
För att kunna toppa det i år krävs sannolikt seger i ”VM-loppet” International Trot på travbanan Yonkers i fosterlandet 13 oktober.
Ett lopp som Riordan vann i fjol med Twister Bi, som numera lämnat stallet.
Istället är det elitloppsvinnaren Ringostarr Treb som ska göra resan över Atlanten och slåss om förstapriset på drygt 4,5 miljoner kronor.
- Det blir spännande eftersom jag tror att förutsättningarna passar honom perfekt. Hästen trivs på små banor och är lätt att resa med, han är så otroligt intelligent. Dessutom tror jag att distansen 2011 meter gynnar honom på den typen av bana.

”Måste vara rädda om hästen”
Men först väntar en start på Solvalla, i V86-2 på onsdagen, där segerchecken är 40 000 kronor.
Då är det inte svårt att ana tränarens prioriteringar.
- Alla som spelar måste förstå att det viktigaste den här gången är att hästen får en nyttig genomkörare som gör att han går framåt i form. Det värsta scenario jag kan tänka mig är att han blir utsvarad i en 1.07-öppning och sedan får trava utvändigt om ledaren. Om valet står mellan att trava i dödens eller i rygg ledaren så hoppas jag att Torbjörn väljer det senare. Vi måste vara rädda om hästen.
Hur kommer det sig att Torbjörn Jansson kör på onsdag?
- Därför att han är en god vän till mig och en bra kusk. Wilhelm Paal är avstängd och då ville jag ha någon som kan hantera pressen av att köra en sådan här häst i en sådan situation.
Varför har Ringostarr Treb inte startat sedan Elitloppet?
- Jag bestämde ihop med ägarna att han förtjänade en paus. Sedan drabbades han av en infektion och vi valde att ge honom all tid han behövde. Jag vill inte träna honom utan överseende från hans veterinär Jonas Tornell så när han tog en månads semester i somras fick Ringostarr Treb också göra det, därför har det tagit tid.
Hur snabbt har du kört i träningen?
- Jag har kört en mile (1 609 meter) på 1.16,5 med 1.12 sista 800. Hästen var fin och kändes bra i puls efteråt, mer än så vill jag inte pressa honom i träning.
Hästen hade vilat drygt två månader inför vinsten i Olympiatravet i april, var han tuffare förberedd då?
- Egentligen inte, men då hade han fortfarande vintern i Frankrike i kroppen och de tuffa loppen där nere utvecklade honom verkligen. Jag tror inte att han är i samma form nu, han känns inte lika explosiv, men förhoppningsvis ska det här loppet föra honom dit.
Sparar ni några växlar gällande utrustning och balans?
- Nej, det blir det vanliga. Barfota runt om, amerikansk sulky och öppet huvudlag.
Vad säger du till Torbjörn angående taktiken?
- Jag sa redan i onsdags att han ska köra hästen som en tränare och inte som en catchdriver. Tror han att han kan komma till ledningen utan att det kostar för mycket får han givetvis ladda från start, men jag har inget emot om han skulle välja ett mer passivt upplägg.
Många kommer att spika honom, hur ser du på det?
- Det är förstås upp till var och en, men jag skulle inte göra det. Givetvis kan han vinna loppet om det blir kört på rätt sätt. Om han skulle komma till ledningen eller få en ryggresa i passande tempo. Men som jag läser loppet så tar Örjans häst (1 Canari Match) spets och springer en 1.10-tid. I sådana fall är det inte troligt att vi kan slå den. Jag hoppas att jag har fel, men det viktigaste för mig som tränare är att hästen får en positiv upplevelse inför resan till USA, säger Jerry Riordan.

 

Det här berättar Jerry Riordan om sin andra V86-deltagare 5 Zanzibar Effe i V86-5:
- Det är en väldigt fint stammad häst som är lillasyster till elitloppshästen Nesta Effe och flera andra bra hästar. Hon var sjuk hela fjolåret och är väldigt stor vilket gjort att hon blivit lite sen. Hon travar inte speciellt bra ännu, men utstrålar otrolig klass och kommer att bli bra med tiden. Senast drog vi av framskorna vilket gav positiv effekt och hon kommer att gå likadant här. Hon tävlar med amerikansk sulky eftersom det är den största jag har i stallet och den enda som passar henne. Trots det tror jag inte att femtespåret ska betyda någon större galopprisk förutsatt att hon tas lugnt första biten. Banan var väldigt snabb senast så tiden ser nog lite bättre ut än vad den var, men hon ska gå framåt för varje start och behöver inte vara helt avsågad.

Robin Johansson, Kanal 75

 


 

Måndag 24 september 2018

Carl Johan Jepson blev champion på Vaggeryd
Chans på Åmål och Årjäng
 

Allsvenska kuskligan: Jepson ny trea efter rekordår

 

Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2018-09-24 13:12

Det är stenhårt om tredjeplatsen i den allsvenska kuskligan.
Just nu är det Carl Johan Jepson som är på prispallen efter ett suveränt år med 147 segrar.
Färjestadskusken har flera toppår bakom sig men nu är han på väg mot sin bästa säsong någonsin och har redan passerat fjolårssiffrorna med råge.
En som också klättrar på listan är Rikard N Skoglund som även han är på väg mot ett rekordår och är nia i ligan just nu med 85 segrar.


Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 263-180-168
2. Jorma Kontio, Solvalla, 166-112-81
3. Carl Johan Jepson, Färjestad, 147-140-115
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 147-120-79
5. Björn Goop, Färjestad, 140-105-85
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 135-102-104
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 116-80-88
8. Christoffer Eriksson, Jägersro, 88-81-63
9. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 85-80-92
10. Robert Bergh, Åby, 84-46-39
11. Kim Eriksson, Mantorp, 83-74-76
12. Kaj Widell, Solvalla, 81-83-78
13. Erik Adielsson, Solvalla, 76-55-58
14. Ulf Eriksson, Bollnäs, 72-73-81
15. Mikael J Andersson, Färjestad 64-66-69
Siffror till och med 23 september.

Kanal 75

Söndag 23 september 2018

Carl Johan Jepson inledde V75 med Handsome Brad inför 3700 på lördagen

Lördag 22 september 2018

I dag V75 från Färjestad
 

V75: Love Matters i full blom

 

Love Matters står på tröskeln till den yppersta eliten. På lördagen lekte han hem gulddivisionen i V75. Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2018-09-22 20:09 Senast ändrad: 2018-09-22 20:21

Love Matters är på väg att slå ut i full blom.
När det årliga Unionstravet kördes på Färjestad på lördagen hade han lekstuga i gulddivisionen.
- Han kan nog räcka mot riktigt bra hästar, sa segerkusken Örjan Kihlström.

Love Matters har inte blivit det utropstecken många trodde att han skulle bli när han kom till Sverige efter en framgångsrik treåringssäsong i Nordamerika.
Men kanske är femåringen nu på väg att ta ytterligare steg i utvecklingen.
Intrycket han lämnade på lördagen gav i alla fall sken av det.
Den Daniel Redén-tränade hingsten tog enkelt hand om ledningen och därifrån förvandlade han loppets övriga hästar till statister när han med gott om krafter i behåll dansade undan till överlägsen seger.

- Jag behövde inte ladda så farligt från start utan tog det lite lugnt och såg att det inte behövdes. Men nu kan han nog öppna riktigt fort på en bra dag. Tidigare var han lite känslig i svängarna men nu är han mycket finare. Han kan nog räcka mot riktigt bra hästar när han får rätt lopp, sa Örjan Kihlström.

Tvekamp i Unionskampen

I Unionskampen bjöd två norska kallblod på en härlig duell. Myhreng Jerker och Kleppe Slauren stred sida vid sida genom slutkurvan och över upploppet och det krävdes målfoto för att skilja hästarna åt. På det hade Myhreng Jerker nosen först och det var en mycket glad tränare och kusk som klev in i vinnarcirkeln.
- Han gör ett jättelopp! Det här är det största kallblodslopp som jag har vunnit och den här hästen är speciell för mig, så det här är väldigt stort, sa Olav Mikkelborg.
Den fantastiska sporten till trots lämnade loppet en något fadd eftersmak. Norske nationalidolen Tekno Odin kastade tidigt in handduken i ledningen och sannolikt har den skadedrabbade hingsten, som satt flera världsrekord, gjort sin sista start.
- Så kan det kanske vara men det är svårt att säga såhär direkt efter loppet, sa Tekno Odin tränare Jan-Olov Persson.

Defilerade förbi miljonen

Handsome Brad spelades till stor favorit i silverdivisionen och det visade sig vara rätt agerat av spelarkollektivet. Hingsten tog planenligt hand om ledningen och därifrån pinnade han sedan ifrån konkurrenterna till överlägsen seger utan att kusken Carl Johan Jepson behövde dra i snöret till vare sig ryckhuva eller det norska huvudlaget.
- Det var perfekt att han fick springa i mål med lite krafter kvar inför nästa lördag. Han ser strålande ut och är fortfarande under utveckling. Han är grym! sa tränaren Ulf Stenströmer.
I och med segern passerade Handsome Brad en miljon kronor insprunget under 2018 och nästa helg kan det rassla in nya slantar då hästen ska ut i silverdivisionsfinal på Solvalla.

Carl Johan Jepson tog också hem Unionsstayern via ledning från start till mål med Susanne Richters fyraåring Visitor.
- Det här var skitbra rent ut sagt. Det är en hårding det här! sa Rommetränaren.

Dubbel till Goop

Björn Goop vann klass II sedan han hittat loss från ledarryggen med Grandfather Bill och hemmatränaren drog det längsta strået även

i klass I när skrällen Waikiki Silvio levererade en vass spurt.

I bronsdivisionen vann Timo Nurmos-tränade Global Trust mycket enkelt från ledningen med Jorma Kontio i vagnen. Trots att fyra favoriter och en andrahandsfavorit vann betalade sju rätt på V75 26 834 kronor. Sex rätt gav 116 kronor och då femrättsutdelningen understeg 15 kronor går den potten vidare till framtida jackpottar.

Ola Johansson, Kanal 75

 Dagens ALN-Häst = Myhreng Jerker
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 4 Order To Fly - Jenni H Åsberg


Lopp2 V4-2 Nr 5 Mine - Dagfinn Aarum


Lopp 3 V4-3 Nr 8 Smokey Herman Oskar J Andersson


Lopp 4 V4-4 Nr 10 Hot Choclate - Erik Adielsson


Lopp 5 V75-1 Nr 4 Handsome Brad - Carl Johan Jepson


Lopp 6 V75-2 Nr 3 Brandfather Bill - Björn Goop


Lopp7 V75-3 Nr 4 Love Matters - Örjan Kihlström


Lopp 8 V75-4 Nr 10 Waikkiki - Björn Goop


Lopp 9 V75-5 Nr 2 Global Trust - Jorma Kontio


Lopp 10 V75-6 Nr 7 Myhreng Jerker  -Olav Mikkelborg


Lopp 11 V75-7 Nr 5 Visitor - Carl Johan Jepson


Lopp12 Nr 11 Mellby Frodo - Kristian Malin


Ponnyloppet Nr 8 Öjebos Magnus - Caroline MattsonKihlmans V75-Tips - Färjestad

En bra V75-Spik = Hansom Brad

V75-1...4 Handsome Brad
V75-2...1-2-3-5-6-8-9-11-12
V75-3...2-4-6-8
V75-4...3 Heart Of Steel
V75-5...2-6
V75-6...3-6-9
V75-7...5-9-11-12-13-14
1620 rader = 810 krPeter Untersteiner kör en V75-Spik = Heart Of Steel

V4-Tipset - Färjestad

Örjan Kihlström kör  en V4-Spik = Uggla I Mossen

V4-1...1-2-4-6
V4-2...10 Uggla I Mossen
V4-3...1-9
V4-4...1-5-6-7-10-13
48 rader = 96 kr

Fredag 21 september 2018

I morgon SPORT - SPEL - SPÄNNING med V75 på Färjestad

Torsdag 20 september 2018
 

V86: Lugauer i ett härligt flyt

 

V-tecken efter dubbeln på V86. Conrad Lugauer var kvällens man på Jägersro. Mikael Rosenqvist, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-09-19 22:22 Senast ändrad: 2018-09-19 22:37

Med två nästan identiska styrningar bärgades en dubbelseger på V86.
Med två fyraåriga fuxar.
Conrad Lugauer basar över ett av landets mest formstarka stall och gjorde processen kort med konkurrenterna med överlägsna spetssegrar hemma på Jägersro på onsdagen med talangfulla duon NoLimitJimMit och Norton Commander.


Solvalla delade onsdagens V86-omgång med Jägersro.
Medan huvudstadsbanan bidrog med raffel och överraskande vinnare, stod travbanan i Malmö för den bästa sporten.
Conrad Lugauer var kvällens man med två segrar på V86-spelet.
Tysken får ses som förhandsfavorit i kriteriet nästa helg med Campo Bahia efter tisdagens kvalrunda.
På onsdagen klev stallet över sex miljoner intjänat under året och med en segerprocent som nuddar 30-strecket är självförtroendet på topp.

Faktum är att Lugauer lite grand pratade sin första vinnare NoLimitJimMit till knapp favorit på V86-spelet med optimistiska tongångar under onsdagen och även såg till att leverera.
NoLimitJimMit kördes till ledningen efter 500 meter. Väl där släpptes ingen över bron och segermarginalen för den käcke fuxen skrevs till nio längder.
1.11,4 var ett nytt rekord för hästen – en kapning av det förra med två sekunder.
- Han kändes bra och stark hela vägen och var mycket bra. Att jag var så optimistisk? Jag tror att jag har rätt bra känsla för hur mina hästar mår, sa Lugauer med ett leende.

Norton kvällens största favorit

Med Norton Commander blev det ett nästan identiskt scenario. Spets efter en bit för att sedan lämna i den sista kurvan. Fuxen var drömfin i åttonde segern i tolfte starten.
1.11,0 över 1640 meter, auto löd segertiden på Jägersros mycket snabba bana.
- Helt fantastiskt, det är en fröjd att jobba med sådana här hästar, sa Lugauer som närmast har ett lärlingslopp på Solvalla V75 nästa lördag i sikte med Norton Commander.

Sobel Conway miljonär

Peter Untersteiner hade jättelångt fram i den sista kurvan med Sobel Conway i Hästägarekannan på Jägersro. Det blev säkert ändå och segern bärgades med en dryg längd i hästens första start sedan i juli. 70 000 kronor i förstapris och femåringen klev över miljonen.
Jerry Riordans Tropicana Ås var jättefin över 2640 meter. Stefan Söderkvist profiterade på ett högt tempo i täten och lyfte enkelt in det fyraåriga stoet till slut.

Miljonutdelning med skrällar på Solvalla
Utdelningen på åtta rätt flög upp i 1,8 miljoner kronor, med de tyngsta skrällarna på Solvalla.

Favoriterna gjorde bort sig med galopper i treåringsloppet. Ett faktum som utnyttjades direkt av Erik Adielsson som körde till och övertog ledningen med Kent's Laddie i en 1.11-öppning och fick ta det lugnare sedan. Stig H Johansson tränar hästen som tog tredje segern i åttonde starten.

Erik Adielsson satt också bakom omgångens stora skräll Tourzo i det andra treåringsloppet på kupongen. Maria Andreasson, amatör med licens på Åby, tränar hästen som endast var streckad på tre procent.
Storfavoriten Kasper Trot uppträdde märkligt. Erik Adielsson bärgade segern från ledarens rygg.

Veijo Heiskanen hade två hästar med sig från Åby och satte dit båda. Heiskanen var andre kupongrensare ut på Solvalla då han ledde runt om med fyraåriga stoet Yaganashi från det egna stallet. En överraskning spelad på fyra procent.
Tillsammans med Love No Limit kuppade sig Heiskanen till ledningen 800 meter från mål i en satsning som höll.
22,6 miljoner kronor blev utdelningen förra onsdagen till en ensam vinnare. Även den här onsdagen var V86 ett miljonspel. Tre system hittade alla vinnarna och utdelningen för åtta rätt blev hela 1 876 226 kronor, 6290 kronor för sju rätt och 304 kronor för sex rätt.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

Onsdag 19 september 2018


Kihlmans V86-Tips

Jorma Kontio kör V86-Spiken = Matte

V86-1...2-3-5-7-8
V86-2...2-3-4-6
V86-3...3-6
V86-4...2-4-8
V86-5...3-5-6
V86-6...6-7
V86-7...1-2-9-10-11
V86-8...11 Matte
3600 rader = 900 kr

Tisdag 18 september 2018

Tekno Odin kommer till V75 på Färjestad nu på lördag

Måndag 17 september 2018

Space Star med Bengt Erik Daggert till Amatör-SM på Åby 13 oktober
 

Allsvenska kuskligan: Sju segrar för Kontio

 

Jorma Kontio med hästen Marvelous. Foto: Lars Jakobsson, TR Bild Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-09-17 11:22 Senast ändrad: 2018-09-17 11:23

Fyra segrar för Ulf Ohlsson, sju för Jorma Kontio och fyra för Örjan Kihlström.
Se där, den totala segerskörden förra veckan för trion i topp i allsvenska kuskligan


Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 258-177-162
2. Jorma Kontio, Solvalla, 162-106-80
3. Örjan Kihlström, Solvalla, 143-120-78
4. Carl Johan Jepson, Färjestad, 142-136-112
5. Björn Goop, Färjestad, 137-101-83
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 132-98-95
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 115-78-87
8. Christoffer Eriksson, Jägersro, 84-78-60
9. Robert Bergh, Åby, 84-45-37
10. Kim Eriksson, Mantorp, 83-72-76
11. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 81-76-89
12. Kaj Widell, Solvalla, 78-80-76
13. Erik Adielsson, Solvalla, 72-53-54
14. Ulf Eriksson, Bollnäs, 71-69-79
15. Mikael J Andersson, Färjestad 63-64-69
Siffror till och med 16 september.

Kanal 75

Söndag 16 september 2018

I  dag marknadstrav från Årjäng

Dagens ALN-Häst = Mombasa

Lopp 1 Nr 2 Valnes Isidor -  Micael Lindblom


Lopp 2 V5-1 Nr 10 Anotherdewey - Glenn H  Persson


Lopp 3 V5-2 Nr 1 Mombasa - Andreas Andersson


Lopp 4 V5-3 Nr 6 Horgen Elvy - Per Anders Thuresson


Lopp 5 V5-4 Nr 5 Space Star - Bengt Erik Daggert


Lopp 6 V5-5 Nr 6 Darco - Per Oleg Midtfjeld


Lopp 7 Nr 3 Ready To Roll - Jan Silvén


Lopp 8 Nr 5 Alize Katzner - Mikael J Andersson


Ponnylopp Nr 4 Feona - Rebeccka Lennartsson


Ponnylopp Nr 7 Öjebos Magnus - Caroline MattssonKihlmans V5 & V4-tips - Årjäng
V5-Tipset - Årjäng

Knut Arne Ödegaard kör V5-Spiken  = Lygna Gutten

V5-1...1-2-4-5-6
V5-2...1-4-7
V5-3...2 Lygna Gutten
V5-4...4-6-8
V5-5...Alla 9 hästar
405 rader = 405 kr

V4-Tipset - Årjäng

Tänkbar V4-Spik = Cityglow (Nr 6 V4-1)

V4-1...2-4-6-8
V4-2...1-2-3
V4-3...3-11-12
V4-4...1-2-11
108 rader = 216 kr

V75: Propulsion bäst i Europa

 

Örjan Kihlström och Daniel Redén flankerar Propulsion efter segern i Mastersfinalen på Östersundstravet. Foto av Maria Holmén, TR Bild

stockholm. Publicerad: 2018-09-16 18:31 Senast ändrad: 2018-09-16 18:47

Propulsion är Europamästare för travhästar 2018.
Daniel Redéns stridsvagn avfärdade konkurrenterna i en rivig masterfinal på Östersundstravet.
- Det kanske var hans sista start, vi vet inte, sade en mycket belåten segertränare.

Årets final av Masters du Trot, vilket kan likställas med ett europamästerskap, hade förärats Östersundstravet.
Blott två utomnordiska hästar fanns på startlinjen och dessa kom att spela en undanskymd roll.
Istället blev loppet en sluggerfest mellan Sveriges två superstjärnor – Propulsion och Readly Express.
Först att ta kommando var emellertid fjolårets derbyvinnare Cyber Lane som dök förbi de båda förhandsfavoriterna och övertog ledningen från stallkamraten Pastore Bob.
Propulsion blev först i andraspår en bit, innan Örjan Kihlström valde att släppa ner Sundsvall Open Trot-vinnaren Milligan's School.
Men det blev kortvarig draghjälp.
Readly Express hade gått ner bakom sin värste konkurrent kort efter start och när Björn Goop aviserade avancemang efter ett halvvarv fick han resolut svar.

- Jag ville inte att Readly Express skulle få komma först fram och kontrollera loppet utanpå ledaren, förklarade Kihlström som istället intog den positionen själv.
Som i de flesta travlopp kunde det därefter ha följt en kraftig tempominskning.
Istället skedde det omvända.
1 300 meter från mål valde nämligen Björn Goop att ändå skicka fram Readly Express i ett hastigt avancemang från tredje par utvändigt.

Hastighetsmätaren visade för ett ögonblick 57 kilometer i timmen, vilket motsvarar 1.03-fart, när Cyber Lane och Propulsion svarade ut årets Prix d’Amerique-vinnare i en hisnande speedkörning över upploppsrakan, samtidigt som noteringen för varvet ropades ut till 1.10,2.

”Ett ganska givet val”
Dessa positioner hölls till Cyber Lane kastade in handduken 200 kvar.
Readly Express försökte envetet utmana Propulsion långt in på upploppet, men fick till slut ge vika för den spårfyllda resan.
- Hästen är helt otrolig, och det är Readly också. De visar återigen vilka hästar de är, sade Kihlström innan han kommenterade sin taktik:
- Jag ville inte gärna släppa ner honom, då hade han kunnat reglera loppet och vi hade blivit kvar där bakom, eller tvingats ut i tredjespår. Även om jag insåg att det kunde bädda för någon annan så tyckte jag att det var ett ganska givet val.
För Björn Goop verkade emellertid Kihlströms reaktion komma något överraskande.
- Tyvärr trodde väl Örjan att han skulle bli släppt till ledningen i sin tur, men det blev han inte och så blev jag hängande istället, suckade Goop som däremot hyllade sin häst:
- Det ska inte gå att vara så nära med tanke på att han fick gå tre svängar i tredjespår, hästen var otroligt tapper.
Readly Express tränare Timo Nurmos gjorde en liknande analys:
- Det var en mycket bra vinnare, men vår häst var också mycket bra. Han gick mer än halva loppet i tredjespår utan rygg. Vi fick inget resultat idag, men jag är i alla fall mycket nöjd med hästen.

”Bara bättre helt enkelt”
”Inget resultat” innebar i detta fall ett tredjepris värt en halv miljon kronor då Milligan’s School slog sig förbi efter att ha funnit invändigt spelrum över upploppet.
- Han var otroligt taggad, det var nästan så att han ville slåss före loppet idag. Jag fick känslan att han skulle öppna bra och det gjorde han verkligen. Sedan hade jag en fin känsla hela vägen i rygg på Propulsion, även om det aldrig var några segervibbar. Hästen har visat otrolig styrka och känns väldigt fräsch så det finns alla chanser att han kan bli ännu bättre, berömde körande Ulf Eriksson.
Inte ens Johan Untersteiner visade något missnöje efteråt, trots Cyber Lane kroknade helt och blev utan prispengar.
- Min tanke från början var att vi skulle kunna ta en längd på de invändiga och när vi gjorde det kändes det väldigt bra. Jag var nöjd med att få Örjan utvändigt och tänkte att vi hade låst loppet, men det hade vi tydligen inte…
- När Björn kastade loss blev det bekymmer. Han fick gå en väldig speed på andra långsidan och det blev bara för tufft. Jag är jättenöjd med min häst, Propulsion och Readly Express är bara bättre helt enkelt. Med ett normalt lopp i ledningen hade vi kunnat göra upp om tredjepriset, men så blev det inte idag. Nu är det bara att åka hem och ta nya tag.

Avel nästa – oviss framtid
Nya tag kommer även årets vinnare av UET Trotting Masters att ta.
Men inte på tävlingsbanan utan i avelsboxen.
Med drygt tio miljoner på kontot för 2018 avrundar Propulsion sin säsong.
Och kanske hela sin karriär.
Daniel Redén flaggade redan innan loppet att detta kan ha varit sista gången som den sjuårige hingsten fick tävlingsutrustning på sig och det stod han fast vid efteråt.
- Nu ska han hem och betäcka lite, sedan får vi se. Han har ett enormt tryck på sig från stoägare över hela världen och framtiden är inte alls bestämd. Det kanske var hans sista start, alla som var här kanske såg honom för sista gången på en travbana, det vet vi inte, sade Daniel Redén.
Om Propulsion visar sig ha gjort sin sista start så avslutar han karriären med 31 segrar på 62 starter och drygt 22 miljoner kronor på priskontot.
Inte illa för en häst som tillhörde bronsdivisionen då han debuterade på svensk mark en mörk oktoberkväll på Solvalla för tre år sedan.

Trippel- och två dubbelvinnare
Segern innebar att Kihlström tog ett V75-hattrick då han inledde omgången med att sätta dit In Toto Sund (Daniel Redén tränar) och Heading Reference (Håkan Skoglund) från ledningen.
Rikard N Skoglund och Johan Untersteiner var inte mycket sämre och tog varsin dubbel.
Den senare tränar Can Lane, som kördes i spets hela vägen av Peter Ingves, och satte sedan dit Harvey efter en offensiv styrning.

Den förre satt upp bakom Fender (Peter Grundmann) som dominerade kallblodsloppet från spets och avrundade omgången med att blåsa förbi långt ut i banan bakom Joakim Elfvings Under the Counter.
Det fastställde en V75-rad där utdelningen för sju rätt landade på 65 027 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Östersund

Dagens V75-Spik = In Toto Sund

V75-1...1 In Toto Sund
V75-2...3-4-6-7-9-14
V75-3...1-2-3-5-8-11
V75-4...2-5-10-11
V75-5...1-6
V75-6...2-3
V75-7...5-7
1152 rader = 576 kr

Lördag 15 september 2018

I dag marknadstrav från Årjäng

Dagens ALN-Häst = Bara Joe
Målgångsbilder

Lopp1 Nr 1 Laza Magic - Josefine Ivehag


Lopp 2 Nr 3 Bara Joe - Niclas Benzon


Lopp3 V5-1 Nr 10 M.T.Laroche -Magnus Jakobsson


Lopp 4 V5-2 Nr 9 Monbaleno _Tom Horpestad


Lopp 5 V5-3 Nr 10 Tåga Viktor - Mikael J Andersson


Lopp 6 V5-4 Nr 3 Lovisa Trot - Niclas Benzon


Lopp 7 V5-5 Nr 4 Marvelous Fam - Peter Strömberg


Lopp 8 Nr 5 Chill Out Joe - Mikael J Andersson


Lopp 9 Nr 7 Dante Jaam - Christina Tilp


Ponnylopp Nr 7 Emmeros Atlas - Saga Larsson


Ponnylopp Nr 2 Consors Hilja - Ebba WibergKihlmans V5 & V4-Tips - Årjäng
V5-tipset - Årjäng

Dagens V5-Spik = Judge Reo

V5-1...1-3-6-8-10
V5-2...2-5-6-8-9
V5-3...8-9-10
V5-4...4 Judge Reo
V5-5...2-4-8-11
300 rader = 300 kr

V4-Tipset - Årjäng

V4-1...4-8
V4-2...2-4-5-8
V4-3...3-4-7-8
V4-4...1-3-5-6-10
160 rader = 320 kr

 

V75: Tredje raka för Antonio Tabac

 

Foto av TR Bild stockholm. Publicerad: 2018-09-15 19:39 Senast ändrad: 2018-09-15 20:13

Sagan fortsätter.
Förvandlingsnumret Antonio Tabac motsvarade alla förväntningar under Hagmyrens V75-omgång.
- Jag vet inte varför han är såhär, han är bara helt otrolig, sade en tårögd Oskar Kylin-Blom efter tredje raka V75-segern med sin reklamhäst.

Någon gratisledning blev det inte.
Det spelade ingen roll.
Antonio Tabac motsvarade alla förväntningar trots att han i vanlig ordning fick göra jobbet själv på vägen.
- Det är häftigt. Idag trodde jag faktiskt att Rauno skulle släppa, men det ville han inte. Sedan fick vi en jättebra rygg, men det var ju bara i 400 meter innan var tvungna att gå ut i tredjespår, så beskrev Oskar Kylin-Blom själv resan som enligt många förhandsspekulationer skulle bli en vilsam tripp i ledningen.
Nu fick Antonio Tabac trava loppet i andra- och tredjespår – detta efter att ha blivit utsvarad i en 1.07-öppning.
Rauno heter Pöllänen i efternamn och tränade faktiskt upp Antonio Tabac som unghäst.
Men det verkade inte spela in när han bestämt svarade ut storfavoriten med sin startkatapult Västerbo Grosbois som tvingades varva på svettiga 1.10,5 sedan Moni Viking avancerats till utvändig position.
Kylin-Bloms val att släppa ner en konkurrent framför sig var inget han verkade nöjd med efteråt:
- Det är små marginaler att man förlorar ett lopp och jag trodde att jag hade gjort det när de stöter från kön redan varvet kvar och jag måste gå ut. Men han bara gör det, sade Kylin-Blom om hästen som gett honom en katapultstart på sitt första år som professionell tränare.
- Jag tycker att det är så otroligt roligt det här, det går inte att beskriva. Den här hästen ger så mycket glädje. Han är ganska krävande att ha att göra med, är väldigt egen och har egna idéer. Men jag har sagt till Andreas (Söderström, skötare) att hästen får göra som han vill. Det jobbet Andreas gör, det är därför vi står här, förklarade en tagen komettränare.

”Extra roligt att vinna”
Stor segerglädje utstrålade även 26-åriga lärlingen Sofia Frilén som var ensam tjej att få kuskförtroende i Stig H:s lopp för ston och såg till att sätta proffsgubbarna på plats.

Spurtspecialisten Ellieann bjöds idealisk ryggresa från dubbla tillägg och hade avgjort redan vid ingången av Hagmyrens korta upplopp.
- Det var verkligen häftigt. Hon är helt fantastisk. Det går inte att beskriva hur det känns. Otroligt att jag får chansen av Ingemar att köra en så fin häst, jublade Frilén med en passning till sin arbetsgivare Ingemar Söderberg.

Apropå korta upplopp så sägs ju dessa gynna spetshästar, men av lördagens ledare var det bara Charrua Forlan som orkade hela vägen.
Hans-Owe Sundbergs hederhäst var hårt ansatt i såväl första- som sista sväng, men när sista rakan tog vid plockades krigarinstinkten fram varpå såväl uppvaktande Volstead som vasst spurtande Heavy Sound avfärdades.
- Han är inte lätt att ta sig förbi. En åttaåring som i princip bara blir bättre och bättre, konstaterade Sundberg som var extra glad att få sin första inteckning i anrika E.J.:s Guldsko.
För den i travets historia icke så bevandrade så var E.J. (Ernst Gösta) Nordin far till den inom svensk travsport legendariska brödratrion Gunnar, Gösta och Sören Nordin – vilka Sundberg arbetade för under början av sin långa karriär.
- För mig är det här ett lopp som är extra roligt att vinna. Sören, Gunnar och Gösta var alltid väldigt tillmötesgående, de hade alltid tid att hjälpa till när man hade några frågor. Härliga människor, var och en på sitt sätt, mindes Hans-Owe Sundberg.

Påminner om pappa

Örjan Kihlström tog en kuskdubbel då han först reglerade fältet utvändigt ledaren med Susanne Richter-tränade Ural, som dundrade undan i imponerande stil.
- Så himla roligt med den här hästen. Det har alltid varit problem, infektioner och dåliga testiklar som gjort att han inte travar. Men det är verkligen en rejäl häst, sade en lycklig segertränare.
Urals pappa Jaded blev på sin tid historiens snabbaste svenskfödda travare på svensk mark just efter en resa utanpå ledaren och Kihlström drog sig inte för en jämförelse.

- Han påminner lite om pappan, han tyckte också om att tuffa på i sitt eget tempo och brydde sig inte om att ha så mycket ryggar. De är lite lika, förklarade Kihlström som följde upp med att sätt dit norske kallblodet Hövding Jaros efter en betydligt vilsammare resa i tredje par invändigt.

Thomas Lönn-tränade Hungarian Hotwax avgjorde via en övertygande långspurt för Kaj Widell,

inte olikt den resa som Jorma Kontio serverade Timo Numos Volocity de Vie i V75-epilogen.
Det resulterade i en relativt lättfunnen V75-rad där sju rätt betalade 3 436 kronor och femrättspotten vandrar vidare årets kvarvarande speciellt utsedda jackpotomgångar.

Robin Johansson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Hagmyren

Dagens V75-Spik = Volstead

V75-1...1-2-3-6-7-9
V75-2...2-8-9-10-13-14
V75-3...2-5
V75-4...1-3-5
V75-5...2-3
V75-6...2 Volstead
V75-7...4-6-10
1728 rader = 864 kr

Fredag 14 september 2018

Ny dag ger nya möjligheter
 

Torsdag 13 september 2018

V86: Skrällarnas afton gav rekordutdelning

 

Global Trust sänkte omgångens största favorit och bidrog till rekordutdelningen på V86 - 22,6 miljoner kronor. Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-09-12 22:34 Senast ändrad: 2018-09-12 22:55

Global Trust är en häst som kommer låta höra om sig framöver.
När han på onsdagen gjorde comeback i V86 gav han inte omgångens största favorit Jairo skuggan av en chans.
Det tillsammans med flera skrällar gjorde att ett ensamt system med alla rätt håvade in över 22 miljoner kronor – historiens största vinst på V86.

Skrällarna duggade tätt i veckans V86-omgång och när comebackande Global Trust sänkte omgångens största favorit i den sjätte avdelningen stod det klart att utdelningen skulle bli hög. Femåringen gjorde första starten sedan december och tränaren Timo Nurmos hade inte fuskat med förberedelserna. Från ledningen vann hästen i överlägsen stil.
- Värmningen var bra, han travade bra och han vann mycket enkelt. Han har mycket pengar att tjäna framöver, sa kusken Jorma Kontio.
Så mycket pengar som en V86-spelare i Skåne tjänade under kvällen lär emellertid bli svårt för Global Trust att dra in. Spelaren hade lämnat in en kupong med tre singelstreck för blott 220 kronor och tog ensam hem hela superjackpotten på 21,9 miljoner kronor. Tillsammans med utdelningen för sex och sju rätt kan vinnaren hämta ut närmare 22,7 miljoner kronor. Det tidigare rekordvinsten på V86 uppgick till 10,9 miljoner kronor.

Ny segersvit inledd

En annan comebackande häst som omedelbart visade var skåpet ska stå var Global Unprotected. Han serverades ett fint lopp i ryggar av sin tränare Magnus Jakobsson och sedan han vridits ut till attack i fjärdespår i slutkurvan spurtade han enkelt förbi framförvarande hästar. Nu ståtar fyraåringen med sju segrar på åtta starter under 2018.
- Han var bättre än jag hade förväntat mig att han skulle vara, sa Magnus Jakobsson som har siktet inställt på Breeders’ Crown senare i höst med sin segermaskin.

Stor glädje efter första segern

V86-omgången delades mellan Solvalla och Åby och i lärlings- och ungdomsloppet på huvudstadsbanan såg favoritspelade Maximus M.M. ut att gå mot enkel seger. Men på upploppet kom Jim Oscarsson-tränade skrällen Stern flygande längst ut i banan och körande Alice Engström hann bjuda på en rejäl segergest i god tid före mållinjen. Segern var 20-åringens första med stor häst.

- Jag vet inte var jag ska börja men det är min egen passhäst och det var sjukt kul att få köra honom här och på V86 och allt. Det är helt otroligt. Jag tror aldrig att jag har vunnit lopp på Solvalla tidigare med ponny heller. Det finns liksom inte ord, sa den glädjesprudlande vinnaren.

I treåringsloppet på Solvalla blev det favoritseger genom Jas och Jorma Kontio som enkelt höll undan från ledningen.
- Jag är precis tom, men roligt är det, sa Mantorpamatören Jan Wickström.

Veiled glimmade till i diamantstoet

I ett försök i diamantstoet på Åby var Magnus Dahlén-tränade Veiled fullständigt överlägsen när hon blåste till ledningen från spår åtta bakom startbilen och sedan pinnade ifrån sina konkurrenter på lätta hovar.
- Hon är bra och näst senast felade hon bort fina pengar i Stochampionatet. I dag gick hon ner lite i klass och när vi kom till ledningen kände jag att det var bra chans, sa kusken Carl Johan Jepson.

Veiled var nioprocentare på V86 och det var även hennes kullsyster Hip Hurray Boko som också vann på Åby. Johan Untersteiner hade lånat ut henne till Peter Ingves och från andra par utvändigt fångade ekipaget enkelt in ledande favoriten Darling Harbour över upploppet.

Skrällde med egna uppfödningen

I långloppet galopperade både favoriten Victory Kåsgård och andrahandaren Martin de Bos bort sig men ingen skugga ska falla på skrällen Nonstop Cheri som var ensam på banan över upploppet sedan han körts fram utvändigt om ledaren.

- Jag är inte överraskad med tanke på hur loppet blev kört. Det här är en bra häst som har bra form och gjort fina prestationer, sa hästens kusk, tränare och uppfödare Christoffer Eriksson, som också vann med Johan Untersteiner-tränade Dear Friend.
- Jag satt och mös bara. Det var högt tempo och vi fick en bra rygg att gå på. Det är bra gång och bra tryck i henne, sa Jägersrokusken.

Ola Johansson, Kanal 75


 

Onsdag 12 september 2018


Kihlmans V86-Tips Solvalla & Åby

En bra V86-Spik = Victory Kåsgård

V86-1...3-5-8-10-11-12
V86-2...3-5-7
V86-3...1-6
V86-4...1-4-6
V86-5...5 12 Victory Kåsgård
V86-6...7 Jairo
V86-7...3-8-11
V86-8...2-3-5-6-9
1620 rader = 405 krEn bra V86-Spik = Jairo

Tisdag 11 september 2018

Kim Moberg årets "SOLA I Karlstad" vinnare

Nicke Bulwark 2år efter Eva Bulwark gick premielopp i går

Eva Bulwark Ivo Malmgren 2006

Måndag 10 september 2018

I kväll V64 från Färjestad

Dagens ALN-Häst = Quiet Please
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 5 Tenning - Mikael J Andersson


Lopp 2 Nr 4 Quiet Please - Josefine Ivehag


Lopp 3 Nr 8 Fanny Chenal - Björn Goop


Lopp 4 V64-1 Nr 2 I´M A Believer - Magnus Jakobsson


Lopp 5 V64-2 Nr 11 Opera Avenue -Johan L SundgrenLopp 6 V64-3 Nr 3 Wreckless M.M. - Magnus Jakobsson


Lopp 7 V64-4 Nr 5 Alonso O.R. - Aspen A Schem


Lopp 8 V64-5 Nr 11 Felicity Sisu - Carl Johan Jepson


Lopp 9 V64-6 Nr 11 Djorkeff Sisu - Kim Moberg


Lopp 10 Nr 5 Flashing Boko -  Hans Christian Holm


Lopp 11 Nr 2 Brottarn - Per NilssonKihlmans V64-Tips - Färjestad
V64-Tipset

Örjan Kihlström kör en V64-Spik = Green Keeper U.S.

V64-1...2-3-6-7-8
V64-2...3-7-8-10-11-12
V64-3...4 Green Keeper U.S.
V64-4...2-5-8-11
V64-5...6 Armagnac
V64-6...1-5-6-7-11
600 rader = 600krBjörn Goop kör en V64-Spik = Armagnac

Allsvenska kuskligan: Kim klättrar

 

Kim Eriksson klättrade under veckan upp till åttonde plats i kuskligan. Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-09-10 12:06 Senast ändrad: 2018-09-10 12:09

Det skedde inga dramatiska förändringar i kuskligan under veckan som gick men Kim Eriksson avancerade genom fem segrar från tionde till åttonde plats.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 254-173-155
2. Jorma Kontio, Solvalla, 155-101-76
3. Carl Johan Jepson, Färjestad, 139-130-108
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 137-115-75
5. Björn Goop, Färjestad, 136-98-77
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 126-94-89
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 113-77-86
8. Kim Eriksson, Mantorp, 83-69-73
9. Robert Bergh, Åby, 82-43-37
10. Christoffer Eriksson, Jägersro, 79-75-58
11. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 79-73-86
12. Kaj Widell, Solvalla, 74-76-76
13. Ulf Eriksson, Bollnäs, 68-66-75
14. Erik Adielsson, Solvalla, 67-50-53
15. Claes Sjöström, Solvalla, 60-65-29
Siffror till och med 9 september.

Kanal 75

 

 

Söndag 9 september 2018


Kihlmans V75-Tips - Bjerke

Ulf Ohlsson kör 2 V75-Spikar = Eld Rask och Giveitgasandgo

V75-1...2-6-7-8-10-12-13-14
V75-2...2 Eld Rask
V75-3...2-3-5-6-9-15
V75-4...1-6
V75-5...1-3
V75-6...3 Giveitgasandgo
V75-7...1-2-3-4-5-7
1152 rader = 576 kr

Lördag 8 september 2018

 

V75: Fransk seger i Silverörnen

 

Dreammoko såg till att det blev fransk seger i årets upplaga av Silverörnen på Solänget. Foto av Girlpower HB/TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-09-08 19:26 Senast ändrad: 2018-09-08 20:04

Det blev fransk seger i lördagens huvudnummer på Solänget.
- Jag trodde att jag hade gjort bort mig när jag inte gick före Makethemark, men det blev rätt, sa Peter Ingves sedan han lotsat Dreammoko först över mållinjen i Silverörnen.

Årets upplaga av Silverörnen på Solänget i Örnsköldsvik blev en rafflande uppgörelse. Diamanten tog planenligt hand om ledningen och när på pappret värste konkurrenten Makethemark hamnade långt ner i kön var det upplagt för spetsseger. Men det var fler ekipage som ville blanda sig i leken och när Jan Norberg bakom Muscle Hustle valde att svara positionen utvändigt om ledaren, istället för att få andra par utvändigt bakom Zenit Brick, fick Diamanten obarmhärtig press samtidigt som köhästarna bjöds in i loppet. Diamanten höll starkt där framme men kroknade lite sista biten och fick nöja sig med tredjeplatsen. Istället var det vasst spurtande duon Makethemark och Dreammoko som gjorde upp om segern. Längsta strået drog fransmannen.
- Man blir jätteglad! Det är inte så ofta man är uppe i Norrland och hälsar på sina vänner och så får man köra en så här fin häst också, sa Peter Ingves som för första gången fått förtroendet att köra Richard Westerink-tränade Dreammoko.
- Det är en jättemysig häst. Han är lite egen och gör inte så mycket i varken värmning eller provstart, då är han i sin egen lilla värld, men han vaknar till när det blir lopp, sa Halmstadkusken.

Små marginal mellan succé och fiasko

I silverdivisionen stack Stefan Melander-tränade Disco Volante till ledningen i en snabb öppning och sedan körande Ulf Ohlsson fått dämpa tempot en bit stod hästen i en klass för sig. Men det var ytterst nära att segern gick upp i rök i slutkurvan.
- Det var väldigt nära galopp där. Han taktade till och kom helt ur rytmen så det var kris där ett tag. Men jag lyckades få honom felfritt och det var skönt för han var väldigt stark och rejäl och löpte undan fint på upploppet, summerade Ulf Ohlsson.

Sveriges mestvinnande kusk hade en bra lördagseftermiddag och satte också dit Svante Båths Esprit Sisu i klass I samt Timo Nurmos-tränade Roheryn i stoloppet.

Jätteskräll i lägsta klassen

V75-omgången bjöd på en riktig smällkaramell och den fyrade Peter G Norman av tillsammans med All Star i klass II. Hästen gjorde en mycket fin insats när han rundade fältet i tredjespår under slutrundan och enkel klev förbi jättefavoriten Emile Zola Sisu till slut.

- Han hade mycket problem som liten men det är en bra häst och de kommer igen, sa Peter G Norman.

I kallblodsloppet blev det seger för Reidun Böhn-tränade Kaksen N.O. som med Tor Wollebaek i sulkyn avslutade mycket starkt i tredjespår och fångade in favoritduon Finseth Yr och Guli Tor före mållinjen.

Omgången avslutades av Sign Me Up Too som med sin tränare Emilia Leo i vagnen tog säsongens femte seger i sjätte starten.
- Det var inte riktigt det rätta trycket i honom i dag men det räckte ändå, sa Gävletränaren.
På V75 delade sju rätt ut 256 205 kronor. Sex rätt gav 665 kronor och för fem rätt fick man 55 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Solänget

En bra V75-Spik = Makethemark

V75-1...3-4-7-8-9-10
V75-2...1-7-9-11-13-15
V75-3...1 Emile Zola Sisu
V75-4...1-2-4-6-7-9-13
V75-5...2-3-4-5
V75-6...6 Makethemark
V75-7...Sign Me Up Too
1176 rader = 588 kr


 

Fredag 7 september 2018

I dg lunchtrav från Årjäng

Dagens ALN-häst =Visitor
Målgångsbilder

Lopp 1 V65-1 Nr 5 Flex - Paw Mahony


Lopp 2 V65-2 Nr 2 Tiger Man E.P.- Dagfinn Aarum


Lopp 3 V65-3 Nr 6 Enzo AM - Per Nilsson


Lopp 4 V65-4 Nr 4 Livi More Money - Per Nilsson


Lopp 5 V65-5 Nr 1 Visitor - Johan Ole Röste


Lopp 6 V65-6 Nr 11 J.S.Apollo - Jan Silvén


Lopp 7 Nr 4 Global Wonderful - Peter Ådefors


Lopp 8 Nr 3 Löv Teddy - Johan Ole Östre


Lopp 9 Nr 4 Kristine Lilly - Mikael J AnderssonKihlmans V65 + V4-tips - Årjäng
V65-Tipset

Dagens V65-Spik = Flex

V65-1...5 Flex
V65-2...2-5-10
V65-3...1-2-4-6-8-10
V65-4...1-2-4-5
V65-5...1-7
V65-6...2-5-7-11
576 rader = 576 kr


V4-Tipset - Årjäng

En bra V4-Spik = Notation

V4-1...2 Notation
V4-2...1-2-4-5
V4-3...1-2-3-7
V4-4...2-3-4-7-11
80 rader = 160 kr

Torsdag 6 september 2018
 

V86: Skrällkväll gav superjackpot

 

Foto av TR Bild

STOCKHOLM. Publicerad: 2018-09-05 22:52 Senast ändrad: 2018-09-05 23:41

Det hände igen.
För andra veckan i rad blev V86-raden omöjlig att finna för spelarna.
Det innebar att det vankas superjackpot om en vecka.
- Nu blir det en lätt hemresa, konstaterade Solvallaamatören Göran Wester som inledde kvällen med att sätta dit It Happend Again.

Nästan 700 000 V86-system lämnades in under den jackpotkryddade onsdagskvällen.
Dessa var bortspolade redan efter fem avdelningar.
En stor orsak till att ingen hittade rätt kom redan i V86-1 då amatören Göran Wester visade varför han valde att göra resan till Sundsvall istället för söka lopp hemma på Solvalla.
It Happend Again hade 1,7 procent av V86-spelet i ryggen, men dundrade runt sina konkurrenter i spåren sista halvvarvet.
Det var andra årssegern i sulkyn för kusken som ändå var självkritisk.
- Jag släppte en lucka till ettan (Order By Box) som gick ut 1 200 kvar, det var slarvigt. Men hästen var jätteduktig och det har han varit hela våren och sommaren. Han har suttit fast i tuffa lopp på Solvalla och jag tittade på tiderna på de andra hästarna, då hade han lika bra eller lite bättre. Så egentligen är jag inte överraskad. Jättekul, nu blir det en lätt hemresa, sade skrällkusken.
En ännu större smäll briserade i V86-4 på Solvalla och det kom oväntat även för den som skötte tömmarna.
- När jag kollade på loppet innan så tänkte jag att ikväll är vi chanslösa. Jag tyckte inte att hon var den typen som ska kunna vinna V86. Men hästen kändes fin hela kvällen, vi fick bra draghjälp och förvånande nog avgjorde hon ganska enkelt, förklarade Kai P Jussila sedan han lotsat Hilton Boko främst. Hästen som tränas av estniskan Olga Sehlova var spelad på 0,65 procent och det slog knockout på samtliga V86-system utom fyra.

1.10-tid av Brothers In Am

Däremellan bjöds två förnämliga sportsliga prestationer då Brothers In Am (Jennifer Tillman körde, sambon Henrik Larsson tränar) rusade runt i ledningen på nya personbästa 1.10,9/1 640 meter.

Minst lika övertygande var Lars Frölanders Digital Engine när han fixade första årssegern utanpå ledaren i händerna på Susanne Osterling.

De sista tappra spelarna föll sedan bort när norske Arve Sjoner serverade sin Pistus ett invändigt drömlopp från dubbla tillägg och sedan kunde finåka upploppet ner.

Chans till rekordutdelning
Resten av V86-spelet gick mer enligt ritningarna.

Favoriterna Marvelous (Jorma Kontio/Timo Nurmos)

och My Dream Art (Oskar J Andersson/Jörgen Westholm) var båda överlägsna trots svåra utgångslägen. Den förre rundade allt i spåren på slutvarvet medan den senare kom till tidig ledning.

Kaj Widell fann andra ytter med Peter Untersteiner-tränade Stonewashd Diamant som fastställde utledningen på sju rätt till 70 559 kronor.
Totalt går 12 548 559 kronor vidare till kommande onsdag då det finns förutsättningar att slå alla tiders utdelningsrekord på V86.
 

Robin Johansson, Kanal 75

 

 

Onsdag 5 september 2018


Kihlmans V86-Tips - Solvalla/ Bergsåker

Troels Andersson kör en V86-Spik = Robloxia

V86-1...3-4
V86-2...1-2-3-4-6-7-8-9-10-11
V86-3...1-2-3-4-5-6-7-8-10-11
V86-4...3 Robloxia
V86-5...5 Bork Faxa
V86-6...13 Marvelouis
V86-7...8 My Dream Dart
V86-8...2-3-4-5-6-7-8-9-10-11
2000 rader = 500 krOskar J Andersson (bild från 2002) kör en V86-Spik = My Dream Dart

Tisdag 4 september 2018

Nya talanger på G, här med Mixa Leaf
 

Måndag 3 september 2018


Dagens ALN-Häst = Urchin
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 5 Zolly - Kenneth Haugstad


Lopp 2 Nr 1 Tothemoonandback - Mikael J Andersson


Lopp 3 V5-1 Nr 9 Adamant - Mikael J Andersson


Lopp 4 V5-2 Nr 5 East Herkules - Magnus Jakobsson


Lopp 5 V5-3 Nr 2 Morotai Degato - André Eklund


Lopp 6 V5-4 V4-1 Nr 7 Faust Boko - Magnus Teien Gundersen


Lopp 7 V5-5 V4-2 Nr 4 Quite Solo - Håkan E Johansson


Lopp 8 V4-3 Nr 7 Fuji San - Björn Goop


Lopp 9 V4-4 Nr 10 Lorina Orange - Björn Goop


Lopp 10 Nr 10 Urchin - Jimy H Andersson


Ponnyloppet Nr 10 Mixa Leaf - Elin BrunnströmKihlmans V5 & V4-Tips -Färjestad
 

V5-Tipset -Färjestad

Magnus Teien Gundersen kör kvällens V5-Spik = Faust Boko

V5-1...5-6-11
V5-2...1-3-4-5-8-11
V5-3...1-2-3-6-8-10
V5-4...7 Faust Boko
V5-5...1-8-11-12
432 rader = 432 kr


V4-Tipset - Färjestad

Spikar Fuji San på V4

V4-1...7 Faust Boko
V4-2...7-10-11-12-13
V4-3...7 Fuji San
V4-4...2-3-10
15 rader = 30 kr X 10 = 300kr

Allsvenska kuskligan: Kihlström vann rätt lopp

 

Örjan Kihlström efter derbysegern med Who's Who. Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

stockholm. Publicerad: 2018-09-03 09:31 Senast ändrad: 2018-09-03 13:18

Nio segrar blev det för Jorma Kontio och Björn Goop som var veckans segerrikaste kuskar i Sverige.
Det kan jämföras med Örjan Kihlström som nöjde sig med att vinna ett lopp, Svenskt Travderby på Jägersro med Who’s Who värt fyra miljoner kronor.
Noterbart var även att kuskligans överlägsne ledare Ulf Ohlsson för en gångs skull sköt blankt och fick nöja sig med sex sjättepris.

 Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 249-169-153
2. Jorma Kontio, Solvalla, 148-98-73
3. Carl Johan Jepson, Färjestad, 137-125-105
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 135-109-74
5. Björn Goop, Färjestad, 134-97-76
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 122-90-89
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 109-77-85
8. Robert Bergh, Åby, 81-42-37
9. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 78-70-82
10. Kim Eriksson, Mantorp, 78-63-71
11. Christoffer Eriksson, Jägersro, 73-75-58
12. Kaj Widell, Solvalla, 73-73-73
13. Erik Adielsson, Solvalla, 66-50-49
14. Ulf Eriksson, Bollnäs, 64-64-73
15. Claes Sjöström, Solvalla, 58-61-28
Siffror till och med 2 september.

Robin Johansson, Kanal 75

Söndag 2 september 2018

 

V75 (söndag): Lekande lätt i derbyt – på nytt världsrekord

 

Who's Who krossade motståndet i Svenskt Travderby. Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2018-09-02 18:00 Senast ändrad: 2018-09-02 18:19

Överlägset och lekande lätt - på ett nytt världsrekord för fyraåriga travare.
Örjan Kihlström satt bakom då storfavoriten Who's Who krossade konkurrenterna i Svenskt Travderby och upprepade bedriften pappan Maharajah svarade för 2009.
- Det är egentligen helt otroligt hur en häst kan bli så här pass lik sin pappa, sa stjärnkusken efter segern värd fyra miljoner kronor


2014 föddes omkring 3000 travhästar i Sverige, 72 av dem kom så långt som att vara med i uttagningsloppen på Jägersro för två veckor sedan.
Tolv återstod på söndagen i loppet många vill ha till det finaste en svensk häst kan vinna.
För tränaren Pasi Aikio har veckorna fram till finalen varit intensiva med stor uppmärksamhet och många intervjuer. Men ändå inte liksom.
- Nej, vi i teamet hade gjort grundjobbet liksom och det gällde bara att inte göra några misstag med hästen, menade en rörd tränare efter storsegern.
Who's Who var förkrossande överlägsen i loppet och lämnade konkurrenterna genom den sista kurvan. Segertiden 1.12,0 över 2640 meter auto talade sitt tydliga språk.
Ett nytt världsrekord för fyraåriga hästar över den långa distansen – och det såg faktiskt ”okört” ut på travspråk.
Örjan Kihlström avvaktade till dryga varvet från mål innan han styrde på i tredjespår med Who's Who. Hästen vände sedan ut och in på fältet och när ledningen nåddes 600 meter från mål var det bara att låta hästen jobba lite lagom menade kusken.
- Det kändes tidigt att han hade avgjort loppet. Han klev förbi dem så enkelt på bortre långsidan så det var bara att se till så att det inte skulle hända något konstigt, att han skulle vingla till och hoppa eller vad som helst, sa Örjan Kihlström.

"...allting runt omkring"

Pappan Maharajah vann derbyt 2009 och blev en av världens genom tiderna bästa hästar. Morfadern From Above vann samma lopp 2002.
Örjan Kihlström kamperade med Stefan Hultman till för tre år sedan. Nu fick han vinna derbyt igen med en son till Maharajah, med Pasi Aikio som tränare.
Margareta Wallenius-Kleberg är uppfödare och stolta ägare till Who's Who är de tusentals delägarna i Stall Travkompaniet.
Örjan Kihlström smygtorkade tårarna.

- Derbyt är jättestort att få vinna och nu blir det ju ännu mera speciellt när Marre är pappa och From Above finns i stamtavlan. Margareta får vinna igen och det var Pasis första derby… allting runt omkring gör att det blir väldigt speciellt, sa segerkusken.
Örjan Kihlström kommenterade Who's Who.
- Hästen både ser ut och har samma egenskaper som pappa. Han är inte världens snabbaste på hundra meter men han kan ju springa ganska fort och framför allt väldigt länge, och så har han samma underbara psyke.

Pasis drömseger
För tränaren Pasi Aikio var det med råge det största som hänt honom i travlivet. Aikio tog över som tränare på Ekerö för tre år sedan då Stefan Hultman slutade på grund av sjukdom.

- Det här har jag drömt om sedan jag var liten. Det har varit generationsskifte i stallet och det har fått ta den tid det tagit för oss i teamet som jobbat. Ägarna har haft stort tålamod och det har betytt mycket. Att ha Örjan som kusk betydde att jag bara kunde stå trygg vid sidan om i dag när allt jobb var gjort, sa Pasi Aikio.

Untersteiner i Derbystoet

I Derbystoet avgjordes mycket i starten när Peter Untersteiner med lätthet kunde försvara innerspåret med Run Chica Run. Efter en snabb öppning i trakterna kring 1.08 kunde Halmstadtränaren ta det lugnare första varvet.
1.11,8 skrevs segertiden till över medeldistansen och Peter Untersteiner satt bara och höll i sin häst som inte alls var bottnad i mål.
- Det var min plan att ta ledningen och hon öppnade väldigt fint. Vi blev inte utmanade från start och hon höll sig förvånansvärt lugn. I den sista kurvan när de andra började smacka på sina hästar tog hon i så det knakade i selen! Då är det skönt att sitta i vagnen, sa en glädjestråland vinnare.
Söndagens seger var Peter Untersteiner tredje i loppet. 2016 vann han med Otrobanda och 2014 med Neona Princess.
Pallexperten i Malmö AB i Limhamn är ägare och uppfödare till Run Chica Run som fick dubbelt upp i prispengar – två miljoner kronor - eftersom deras häst är med i den så kallade premiechansen.
Jorma Kontio slapp ut med Untersteiners Europhile Am kort före mål från rygg ledaren och säkrade andrapriset. Trea en starkt spurtande Mellby Free som fick anfalla från kön för Björn Goop. Fyra Untersteinerstallets Global Upper Style.
- Etta, tvåa och fyra. Nyp mig i armen! sa Untersteiner.
Roger Walmann hade ingen lycka med sig. Dibaba galopperade kort efter start och favoritspelade Vamp Kronos var mystiskt blek och dalade genom fältet den sista biten.

Linda amatörbästen
K.G.Bertmarks Minne för amatörkuskar fick en mycket oväntad vinnare.
Linda Pulkkinen från Årjäng styrde till ledningen med egentränade La Diva Rossi som trots att det gick undan väldeliga hela vägen lyckades hålla undan på målfoto.
Niclas Benzon var stor favorit med Lord Flax men fick nöja sig med andraplatsen i landets största lopp för amatörkuskar.
La Diva Rossi var lite väl gåvillig i ledningen och öppnade första halvvarvet på 1.07,0 och varvet på 1.10,0.
- Förhoppningar har man ju alltid men att hon skulle vinna så här trodde jag absolut inte!
sa Linda Pulkkinen.
Årjängsamatören berättade att hon på grund av barnafödande valde att skicka sin häst i proffsträning i början av året och att La Diva Rossi fick komma hem igen i somras.
Segertiden 1.11,8 över 2140 meter, autostart var ett nytt rekord för hästen.

10 000 på sju rätt
1.11,1 från positionen utvändigt ledaren var segertiden i Good As Golds Derbyminne över 2140 meter. Joakim Lövgrens Racing Mange var dessutom överlägsen i loppet.
Övriga V75-lopp vanns av NoLimitJimMit, tränad och körd av Conrad Lugauer, Bengt Simberg-tränade Wild Love (Kevin Oscarsson) och Carabinieri, tränad och körd av Peter Untersteiner.
Söndagens V75-omgång på Jägersro delade ut 10 055 kronor för sju rätt, sex rätt gav 83 kronor medan det blev jackpot på fem rätt.

Mikael Wikner, Kanal 75


 Kihlmans V75-Tips - Jägersro

Niclas Benzon kör dagens V75-Spik = Lord Flax

V75-1...4-5-6-9
V75-2...1-2-3-5-7
V75-3...2-6
V75-4...10-14
V75-5...3 Lord Flax
V75-6...1-5
V75-7...5-6-8-10-11-12
960 rader = 480 kr

Lördag 1 september 2018

 

V75: Goopstallet visade högform dan före dan

 

Stalldubbel på V75. Björn Goop inledde dagen med seger i stoloppet tillsammans med Mamasan. Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-09-01 19:35 Senast ändrad: 2018-09-01 19:38

Hästarna sprudlar av form och stallchefen gör inte många fel för dagen.
Björn Goop lämnade Jägersro på lördagen med en dubbelseger på V75.
På söndagen kan det bli riktigt mycket guld till formstallet från Kil i klassikerna Svenskt Travderby och Svenskt Travoaks.


En fullmatad V75-omgång stod på programmet på Jägersro på lördagen. Travbana i Malmö är inne i sin derbyweekend som avslutas med derbysöndagen med det största unghästloppet av alla som huvudnummer. 
Björn Goop är med sina 143 hästar i stallet en av landets stormakter i travet. Hittills i år har man kört in 20,5 miljoner kronor med hästarna och formen har bara varit i stigande den senaste tiden.
Efter lördagens stalldubbel på V75 där främst Rajah Silvio gjorde extra bra ifrån sig är det med ett stort självförtroende Björn Goop med anställda tar sin an söndagens uppgifter.
- Det är kul när hästarna går bra naturligtvis, kommenterade Goop lördagens framgångar.
Det var en väldigt bra prestation Rajah Silvio svarade för i V75-2. Goop hade innerspåret med favoriten i klass II-loppet (47 procent) och fick köra allt vad som gick genom den första kurvan för att freda sig mot Spartak Face som i sin tur slog på en galopp efter 300 meter.

Efter en öppning i underkant 1.10 blev det lite lugnare och Rajah Silvio hade krafter kvar att kliva undan till slut.
- Han blir modigare och modigare och tar åt sig träningen på ett bra sätt. Nu blev det en rejäl öppning men han förivrade sig inte ändå, sa Björn Goop om hästen som nu tog tredje segern i fjärde starten i den nya regin.
Mamasan hade inte vunnit på 25 starter innan lördagen. I det inledande stoloppet var det femåriga stoet först i mål för första gången sedan slutet av 2016 och ställde till med en liten skräll för tränaren och kusken Björn Goop efter en kämpainsats.
En smakstart på helgen för Goop som har Chianti till start i derbyt och duon Maharani de Baroda och Mellby Free i oaks.

Vilken tvåa!
Adrian Kolgjini lät Dante Boko flyga till ledningen i gulddivisionen och väl där fick duon styra loppet lite som de ville.
Men det skulle bli tajt till slut. Andrahandsfavoriten vann loppet med mindre än en halv längd tillgodo på kusligt snabbe Cyber Lane som avslutade som en furie i tredjespår sista 600 meterna och så när hann fram från tredjeparet utvändigt.
Kolgjini jr var imponerad av Johan Untersteiners favorit.

- Vi var skyldiga att vinna med det loppet - men sedan finns det ju undantagshästar som Cyber Lane som kan trolla också. Untersteiners häst måste ha gått hur fort som helst och hjärtat satt i halsgropen på mig, sa Adrian Kolgjini.
Segertiden för Dante Boko i Birger Bengtssons Minne skrevs till 1.10,6 över 1640 meter, autostart.
Kommande uppgifter för måltvåan Cyber Lane kan handla om finalen av Trotting Masters i Östersund om två veckor och kanske VM-loppet i USA senare i höst.

Kylin Blom omutlig igen

För två veckor sedan tog färske travtränaren Oskar Kylin Blom och Antonio Tabac en övertygande seger i silverdivisionen hemma i Gävle.
På lördagen var det dags för andra raka i V75 för grållen. På den sista bortre långsidan lyftes Antonio Tabac ut från tredjeparet utvändigt och formdjuret från Gävle avgjorde utan problem via tredjespår genom den sista kurvan och avväpnade enkelt ledande favoriten Mack Dragan.
Överlägsen seger på tiden 1.11,7 över 2140 meter, auto.
- Jag vet inte vad jag ska tänka. Det var bra tempo men när man får gå först i tredjespår så brukar det alltid komma någon som har en speed till slut. Jag fick ett otroligt svar av honom över upploppet och han bara leker hem det på något vis, sa Oskar Kylin Blom.

Toddler hann undan
Bronsdivisionen slutade med hemmaseger och en rolig upploppsduell mellan Toddler och Marc Elias och Joakim Lövgren bakom Comanche Moon, där den senare smög med i ledarens rygg och så när på att hinna fram när luckan uppenbarade sig i början av upploppet.
Conrad Lugauers sexårige Toddler närmar sig miljonen intjänat i karriären.
Övriga V75-lopp vanns av Magnus Dahlén-tränade Vincent As (Carl Johan Jepson) medan det blev holländsk seger i klass I-försöket där Rick Ebbinge styrde knappe favoriten Gustafson till täten i utgången av den första kurvan och höll till mål. Jeroen Engwerda tränar.
Sju rätt på V75 delade ut 27 269 kronor, sex rätt gav 258 kronor och för fem rätt uppgick belöningen till 31 kronor.

Fotnot: Svenskt Travderby går som V75-6 på söndagen. Första V75-start är klockan 14.30.

Mikael Wikner, Kanal 75Kihlmans V75-Tips -Jägersro

Björn Goop kör en V75-Spik = Rajah Silvio

V75-1...3-8-9-12
V75-2...1 Rajah Silvio
V75-3...8 Cyber Lane
V75-4...3-4-9-12-14
V75-5...1-3-5-6-7
V75-6...1-2-3-7
V75-7...1-5-7-11
1600 rader = 800 krJoan Untersteiner kör en V75-Spik = Cyber Lane