Välkommen


     
     
     
     
     
     
   


 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNNär det gäller trav klicka här >>>>>>>>


     

 

 

 


Foto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>


OBS. All bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN

Söndag 2 september 2018

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.se
 

V75 (söndag): Lekande lätt i derbyt – på nytt världsrekord

 

Who's Who krossade motståndet i Svenskt Travderby. Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2018-09-02 18:00 Senast ändrad: 2018-09-02 18:19

Överlägset och lekande lätt - på ett nytt världsrekord för fyraåriga travare.
Örjan Kihlström satt bakom då storfavoriten Who's Who krossade konkurrenterna i Svenskt Travderby och upprepade bedriften pappan Maharajah svarade för 2009.
- Det är egentligen helt otroligt hur en häst kan bli så här pass lik sin pappa, sa stjärnkusken efter segern värd fyra miljoner kronor


2014 föddes omkring 3000 travhästar i Sverige, 72 av dem kom så långt som att vara med i uttagningsloppen på Jägersro för två veckor sedan.
Tolv återstod på söndagen i loppet många vill ha till det finaste en svensk häst kan vinna.
För tränaren Pasi Aikio har veckorna fram till finalen varit intensiva med stor uppmärksamhet och många intervjuer. Men ändå inte liksom.
- Nej, vi i teamet hade gjort grundjobbet liksom och det gällde bara att inte göra några misstag med hästen, menade en rörd tränare efter storsegern.
Who's Who var förkrossande överlägsen i loppet och lämnade konkurrenterna genom den sista kurvan. Segertiden 1.12,0 över 2640 meter auto talade sitt tydliga språk.
Ett nytt världsrekord för fyraåriga hästar över den långa distansen – och det såg faktiskt ”okört” ut på travspråk.
Örjan Kihlström avvaktade till dryga varvet från mål innan han styrde på i tredjespår med Who's Who. Hästen vände sedan ut och in på fältet och när ledningen nåddes 600 meter från mål var det bara att låta hästen jobba lite lagom menade kusken.
- Det kändes tidigt att han hade avgjort loppet. Han klev förbi dem så enkelt på bortre långsidan så det var bara att se till så att det inte skulle hända något konstigt, att han skulle vingla till och hoppa eller vad som helst, sa Örjan Kihlström.

"...allting runt omkring"

Pappan Maharajah vann derbyt 2009 och blev en av världens genom tiderna bästa hästar. Morfadern From Above vann samma lopp 2002.
Örjan Kihlström kamperade med Stefan Hultman till för tre år sedan. Nu fick han vinna derbyt igen med en son till Maharajah, med Pasi Aikio som tränare.
Margareta Wallenius-Kleberg är uppfödare och stolta ägare till Who's Who är de tusentals delägarna i Stall Travkompaniet.
Örjan Kihlström smygtorkade tårarna.

- Derbyt är jättestort att få vinna och nu blir det ju ännu mera speciellt när Marre är pappa och From Above finns i stamtavlan. Margareta får vinna igen och det var Pasis första derby… allting runt omkring gör att det blir väldigt speciellt, sa segerkusken.
Örjan Kihlström kommenterade Who's Who.
- Hästen både ser ut och har samma egenskaper som pappa. Han är inte världens snabbaste på hundra meter men han kan ju springa ganska fort och framför allt väldigt länge, och så har han samma underbara psyke.

Pasis drömseger
För tränaren Pasi Aikio var det med råge det största som hänt honom i travlivet. Aikio tog över som tränare på Ekerö för tre år sedan då Stefan Hultman slutade på grund av sjukdom.

- Det här har jag drömt om sedan jag var liten. Det har varit generationsskifte i stallet och det har fått ta den tid det tagit för oss i teamet som jobbat. Ägarna har haft stort tålamod och det har betytt mycket. Att ha Örjan som kusk betydde att jag bara kunde stå trygg vid sidan om i dag när allt jobb var gjort, sa Pasi Aikio.

Untersteiner i Derbystoet

I Derbystoet avgjordes mycket i starten när Peter Untersteiner med lätthet kunde försvara innerspåret med Run Chica Run. Efter en snabb öppning i trakterna kring 1.08 kunde Halmstadtränaren ta det lugnare första varvet.
1.11,8 skrevs segertiden till över medeldistansen och Peter Untersteiner satt bara och höll i sin häst som inte alls var bottnad i mål.
- Det var min plan att ta ledningen och hon öppnade väldigt fint. Vi blev inte utmanade från start och hon höll sig förvånansvärt lugn. I den sista kurvan när de andra började smacka på sina hästar tog hon i så det knakade i selen! Då är det skönt att sitta i vagnen, sa en glädjestråland vinnare.
Söndagens seger var Peter Untersteiner tredje i loppet. 2016 vann han med Otrobanda och 2014 med Neona Princess.
Pallexperten i Malmö AB i Limhamn är ägare och uppfödare till Run Chica Run som fick dubbelt upp i prispengar – två miljoner kronor - eftersom deras häst är med i den så kallade premiechansen.
Jorma Kontio slapp ut med Untersteiners Europhile Am kort före mål från rygg ledaren och säkrade andrapriset. Trea en starkt spurtande Mellby Free som fick anfalla från kön för Björn Goop. Fyra Untersteinerstallets Global Upper Style.
- Etta, tvåa och fyra. Nyp mig i armen! sa Untersteiner.
Roger Walmann hade ingen lycka med sig. Dibaba galopperade kort efter start och favoritspelade Vamp Kronos var mystiskt blek och dalade genom fältet den sista biten.

Linda amatörbästen
K.G.Bertmarks Minne för amatörkuskar fick en mycket oväntad vinnare.
Linda Pulkkinen från Årjäng styrde till ledningen med egentränade La Diva Rossi som trots att det gick undan väldeliga hela vägen lyckades hålla undan på målfoto.
Niclas Benzon var stor favorit med Lord Flax men fick nöja sig med andraplatsen i landets största lopp för amatörkuskar.
La Diva Rossi var lite väl gåvillig i ledningen och öppnade första halvvarvet på 1.07,0 och varvet på 1.10,0.
- Förhoppningar har man ju alltid men att hon skulle vinna så här trodde jag absolut inte!
sa Linda Pulkkinen.
Årjängsamatören berättade att hon på grund av barnafödande valde att skicka sin häst i proffsträning i början av året och att La Diva Rossi fick komma hem igen i somras.
Segertiden 1.11,8 över 2140 meter, autostart var ett nytt rekord för hästen.

10 000 på sju rätt
1.11,1 från positionen utvändigt ledaren var segertiden i Good As Golds Derbyminne över 2140 meter. Joakim Lövgrens Racing Mange var dessutom överlägsen i loppet.
Övriga V75-lopp vanns av NoLimitJimMit, tränad och körd av Conrad Lugauer, Bengt Simberg-tränade Wild Love (Kevin Oscarsson) och Carabinieri, tränad och körd av Peter Untersteiner.
Söndagens V75-omgång på Jägersro delade ut 10 055 kronor för sju rätt, sex rätt gav 83 kronor medan det blev jackpot på fem rätt.

Mikael Wikner, Kanal 75


 Kihlmans V75-Tips - Jägersro

Niclas Benzon kör dagens V75-Spik = Lord Flax

V75-1...4-5-6-9
V75-2...1-2-3-5-7
V75-3...2-6
V75-4...10-14
V75-5...3 Lord Flax
V75-6...1-5
V75-7...5-6-8-10-11-12
960 rader = 480 kr

Lördag 1 september 2018

 

V75: Goopstallet visade högform dan före dan

 

Stalldubbel på V75. Björn Goop inledde dagen med seger i stoloppet tillsammans med Mamasan. Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-09-01 19:35 Senast ändrad: 2018-09-01 19:38

Hästarna sprudlar av form och stallchefen gör inte många fel för dagen.
Björn Goop lämnade Jägersro på lördagen med en dubbelseger på V75.
På söndagen kan det bli riktigt mycket guld till formstallet från Kil i klassikerna Svenskt Travderby och Svenskt Travoaks.


En fullmatad V75-omgång stod på programmet på Jägersro på lördagen. Travbana i Malmö är inne i sin derbyweekend som avslutas med derbysöndagen med det största unghästloppet av alla som huvudnummer. 
Björn Goop är med sina 143 hästar i stallet en av landets stormakter i travet. Hittills i år har man kört in 20,5 miljoner kronor med hästarna och formen har bara varit i stigande den senaste tiden.
Efter lördagens stalldubbel på V75 där främst Rajah Silvio gjorde extra bra ifrån sig är det med ett stort självförtroende Björn Goop med anställda tar sin an söndagens uppgifter.
- Det är kul när hästarna går bra naturligtvis, kommenterade Goop lördagens framgångar.
Det var en väldigt bra prestation Rajah Silvio svarade för i V75-2. Goop hade innerspåret med favoriten i klass II-loppet (47 procent) och fick köra allt vad som gick genom den första kurvan för att freda sig mot Spartak Face som i sin tur slog på en galopp efter 300 meter.

Efter en öppning i underkant 1.10 blev det lite lugnare och Rajah Silvio hade krafter kvar att kliva undan till slut.
- Han blir modigare och modigare och tar åt sig träningen på ett bra sätt. Nu blev det en rejäl öppning men han förivrade sig inte ändå, sa Björn Goop om hästen som nu tog tredje segern i fjärde starten i den nya regin.
Mamasan hade inte vunnit på 25 starter innan lördagen. I det inledande stoloppet var det femåriga stoet först i mål för första gången sedan slutet av 2016 och ställde till med en liten skräll för tränaren och kusken Björn Goop efter en kämpainsats.
En smakstart på helgen för Goop som har Chianti till start i derbyt och duon Maharani de Baroda och Mellby Free i oaks.

Vilken tvåa!
Adrian Kolgjini lät Dante Boko flyga till ledningen i gulddivisionen och väl där fick duon styra loppet lite som de ville.
Men det skulle bli tajt till slut. Andrahandsfavoriten vann loppet med mindre än en halv längd tillgodo på kusligt snabbe Cyber Lane som avslutade som en furie i tredjespår sista 600 meterna och så när hann fram från tredjeparet utvändigt.
Kolgjini jr var imponerad av Johan Untersteiners favorit.

- Vi var skyldiga att vinna med det loppet - men sedan finns det ju undantagshästar som Cyber Lane som kan trolla också. Untersteiners häst måste ha gått hur fort som helst och hjärtat satt i halsgropen på mig, sa Adrian Kolgjini.
Segertiden för Dante Boko i Birger Bengtssons Minne skrevs till 1.10,6 över 1640 meter, autostart.
Kommande uppgifter för måltvåan Cyber Lane kan handla om finalen av Trotting Masters i Östersund om två veckor och kanske VM-loppet i USA senare i höst.

Kylin Blom omutlig igen

För två veckor sedan tog färske travtränaren Oskar Kylin Blom och Antonio Tabac en övertygande seger i silverdivisionen hemma i Gävle.
På lördagen var det dags för andra raka i V75 för grållen. På den sista bortre långsidan lyftes Antonio Tabac ut från tredjeparet utvändigt och formdjuret från Gävle avgjorde utan problem via tredjespår genom den sista kurvan och avväpnade enkelt ledande favoriten Mack Dragan.
Överlägsen seger på tiden 1.11,7 över 2140 meter, auto.
- Jag vet inte vad jag ska tänka. Det var bra tempo men när man får gå först i tredjespår så brukar det alltid komma någon som har en speed till slut. Jag fick ett otroligt svar av honom över upploppet och han bara leker hem det på något vis, sa Oskar Kylin Blom.

Toddler hann undan
Bronsdivisionen slutade med hemmaseger och en rolig upploppsduell mellan Toddler och Marc Elias och Joakim Lövgren bakom Comanche Moon, där den senare smög med i ledarens rygg och så när på att hinna fram när luckan uppenbarade sig i början av upploppet.
Conrad Lugauers sexårige Toddler närmar sig miljonen intjänat i karriären.
Övriga V75-lopp vanns av Magnus Dahlén-tränade Vincent As (Carl Johan Jepson) medan det blev holländsk seger i klass I-försöket där Rick Ebbinge styrde knappe favoriten Gustafson till täten i utgången av den första kurvan och höll till mål. Jeroen Engwerda tränar.
Sju rätt på V75 delade ut 27 269 kronor, sex rätt gav 258 kronor och för fem rätt uppgick belöningen till 31 kronor.

Fotnot: Svenskt Travderby går som V75-6 på söndagen. Första V75-start är klockan 14.30.

Mikael Wikner, Kanal 75Kihlmans V75-Tips -Jägersro

Björn Goop kör en V75-Spik = Rajah Silvio

V75-1...3-8-9-12
V75-2...1 Rajah Silvio
V75-3...8 Cyber Lane
V75-4...3-4-9-12-14
V75-5...1-3-5-6-7
V75-6...1-2-3-7
V75-7...1-5-7-11
1600 rader = 800 krJoan Untersteiner kör en V75-Spik = Cyber Lane

Fredag 31 augusti 2018
 

Björn Goop nära pappa Olles omöjliga rekord

 

Björn Goop är bara 15 segrar ifrån att nå pappa Olle Goops svenska segerrekord på 6 744 segrar. Foto av Thomas Blomqvist TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-08-30 17:32 Senast ändrad: 2018-08-30 17:48

Olle Goop, 75, har vunnit flest lopp av svenska kuskar med 6 744 segrar.
Nu är rekordet hotat – av sonen Björn Goop, 41.
- Det finns väl i alla barns dröm att bli lika bra som sina föräldrar, säger Björn Goop.

Det är 14 dagar sedan Björn Goop fick reda på att han är närmar sig pappa Olles rekord. Då skiljde det 35 segrar.
Sedan dess har Björn vunnit 21 lopp samtidigt som Olle segerdefilerat en gång på Årjängs-travet. Till och med 29 augusti skiljer det alltså 15 segrar.
Olle: 6 744.
Björn 6 729.
Du har vunnit väldigt många lopp på slutet sedan du fick redan på att nu är nära rekordet. Var det så att du blev extra taggad?
- Nej, det kan jag inte säga utan jag gör alltid det bästa av varje lopp, gör det bästa jag kan av det.
Har du haft funderingar på att en gång nå Olle när det gäller antal segrar?
- Nej, det är ingenting som jag över huvud taget kunnat tro eller drömma.
Hur stort tycker du det är att du kommer att tangera och även passera Olle?
- Det är stort att vara den segerrikaste så klart. Det finns väl i alla barns dröm att bli lika bra som sina föräldrar, säger Björn Goop.
Har du berättat för Olle att du närmar dig?
- Nej, men jag har berättat för mamma.
Björn Goop vann fem lopp på Åby på onsdagen, fyra egentränade.
Både du och stallets hästar visade toppform. Kan du bjuda på en vinnare i helgen då Jägersro kör V75 både lördag och söndag?
- Nej, det är jag för skrockfull för att göra. Men alla stallets egna hästar, utom en, har gått sista jobbet inför helgen och de har gått bra. Den som är kvar att köra är Ragazzo da Sopra som ska gå sitt jobb i morgon.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

 


 

Torsdag 30 augusti 2018

V86: Goop dominerade med hattrick på Åby

 

Ajabaja en av Björn Goops tre vinnare inom V86-spelet. Foto av Malin Albinsson TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-08-29 22:33

Hattrick på V86 och totalt fem segrar.
Björn Goop dominerade på Åby och tappade till och med räkningen på hur många lopp han vunnit när han fick frågan av Matteus Lillieborg i V86 Direkt.

Ingen klarade åtta rätt denna onsdagskväll då V86-omgången delades mellan Åby och Solvalla.
Tropicana Ås var dagens största favorit inom V86-spelet och hon ledde V86-3 som mest med 60-70 meter i löpsugen stil. Men i slutsvängen blev stegen något kortare och publiken på Åby bjöds på ett mycket spännande upplopp där till slut Lorina Citron fick nosen först före Global Tenderness och Tropicana Ås. I segersulkyn satt Björn Goop som var dagens man på Åbytravet.

Björn Goop vann även V86-inledningen som blev en fartfest där I Love Paris visade ”fjolårsform” och imponerade i löpsugen stil på nya rekordet 1.10,0 över sprinterdistans, autostart.

- Det har känts som hon varit på gång och äntligen kunde vi köra barfota runt om. Hon har en medfödd talang, bra teknik och lungor. Är hon bara på rätt humör kan hon springa snabbt, kommenterade Björn Goop som dessutom vann med ytterligare två egentränade hästar, Armagnac och Freddie Silvåkra, utanför V86-spelet.
Men Björn Goop inte bara med egentränat. I V86-5 vände han ut-och-in på fältet med Tomas Malmqvist-tränade Ajabaja. Det treåriga stoet satt sist men rundade fältet på sista bortre långsidan och var överlägsen på 1.12,8 över 2 140 meter, autostart. Segern i Quick Pay Pokalen var värd 125 000 kronor.
I V86-7 bröts Goop-dominansen på Åby då Wilhelm Paal vann från spets med treårige Zabul Fi. 125 000 kronor var segern i Count´s Pride Pokalen värd.

Första segern i 29:e starten
I karriärens 29:e start kom första segern för fyraårige Auto Relight som dominerade V86-2 från ledningen tillsammans med sin tränare Stefan Melander. Grammofon utmanade sista biten över de dryga tre kilometerna och svarade också för en positiv insats.
Omgångens skräll kom i V86-4 där Pierre Nyström lotsade in 15-oddsaren Must Have sedan han hittat andra par utvändigt från spår 11 bakom startbilen. Eskilstuna-amatören Sven-Åke Eriksson tränar vinnaren.
En vinnare som imponerade stort var Hector Boko som gjorde allt jobb själv utvändigt ledaren Elektra i V86-6. Dennis Spangenberg satt i sulkyn och hästen tränas av Thorsten Tietz.
V86-omgången avslutades med bekväm seger för 13-oddsaren Global Upfront som serverades ett perfekt lopp i andra utvändigt samtidigt som det var bra fart i täten. I segersulkyn satt Jörgen Westholm som även gjort tränarjobbet.
Ingen lyckades klara åtta rätt på V86 och därmed väntar jackpot nästa onsdag. Sju rätt gav 19 935 kronor och sex rätt gav 1 109 kronor.

Hattrick för Kontio-Nurmos
Utanför V86-spelet på Solvalla hade Jorma Kontio en lyckosam dag och noterade sig för ett hattrick då han vann lopp 2, lopp 3 och lopp 4. Vinnartrion Inti Boko (som är obesegrad efter fyra starter), Cactus (obesegrad efter två starter) och Attaboy (två segrar på tre starter) tränas samtliga av Timo Nurmos. Solvalla bjöd även på två montélopp och båda vinnarna, Mr Zyzek och Je Reve d´Amour, reds till seger av Sofia Adolfsson.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 


 

Onsdag 29 augusti 2018


Kihlmans V86-Xpress tips - Solvalla & Åby

En bra V86-Spik = Waffle Cone

V86-1...2 Waffle Cone
V86-2...4-9-10-11
V86-3...5 Tropicana Ås
V86-4...2-3-4-7-12
V86-5...2-5-6-11
V86-6...2-4-8-12
V86-7...3-5-7-10
V86-8...10-15
2560 rader = 640 krEn bra V86-Spik = Tropicana Ås

Tisdag 28 augusti 2018

Calle Jepson tog tre segrar i går på Åmål

Måndag 27 augusti 2018

 

Allsvenska kuskligan: Stark vecka av Kontio

 

Jorma Kontio Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2018-08-27 11:50 Senast ändrad: 2018-08-27 11:51

Ulf Ohlsson defilerar hem den Allsvenska kuskligan, men bakom den suveräne ledaren gjorde Jorma Kontio i veckan ett ryck och via sju veckosegrar och är han ny tvåa i ligan.
Björn Goop hade också en stark vecka med tio segrar och han närmar sig Carl Johan Jepson på fjärdeplatsen.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 249-163-150
2. Jorma Kontio, Solvalla, 139-93-72
3. Örjan Kihlström, Solvalla, 134-108-74
4. Carl Johan Jepson, Färjestad, 129-120-100
5. Björn Goop, Färjestad, 125-94-74
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 115-87-85
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 107-71-82
8. Robert Bergh, Åby, 80-42-35
9. Kim Eriksson, Mantorp, 77-62-69
10. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 75-68-81
11. Christoffer Eriksson, Jägersro, 70-71-53
12. Kaj Widell, Solvalla, 69-69-72
13. Erik Adielsson, Solvalla, 64-49-48
14. Ulf Eriksson, Bollnäs, 62-63-72
15. Ove A Lindqvist, Umeå, 57-45-55
Siffror till och med 26 augusti.

Kanal 75I dag lunchtrav från Åmål

Dagens ALN-Häst = Elma´s Rose
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 5 Staro Junique - Carl Johan Jepson


Lopp 2 V4-2 Nr 4 Metoria - Anna Sedström


Lopp 3 V4-3 Nr 3 View To A Kill - Morgan Ivarsson


Lopp 4 V4-4 V5-1 Nr 6 Elma´s Rose - Tom Horpestad


Lopp 5 V5-2 Nr 4 Leo Leo - Carl Johan Jepson


Lopp 6 V5-3 Nr 7 Dejvid Am - Mikael J Andersson


Lopp 7 V5-4 Nr 5 Vik Jet - Carl Johan Jepson


Lopp 8 V5-5 Nr 5 Dolorosa Am - Kristian LindbergKihlmans V4 & V5-Tips - Åmål
V4-Tipset - Åmål

En bra V4-Spik = Zolo Sensation

V4-1...2-5-8-11
V4-2...3-4-5-8-10
V4-3...1-2-3-6-8-11
V4-4...3 Zolo Sensation
120 rader = 240 kr


V5-Tipset - Åmål

En bra V5-Spik = Vik Jet

V5-1...3-4-6-10
V5-2...1-2-3-4-7
V5-3...5-6-7-9
V5-4...5 Vik Jet
V5-5...4-5-8-9
320 rader = 320 kr

Söndag 26 augusti 2018

I dag V5-trav från Årjäng

Dagens ALN-Häst =Valetta
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 4 Julia Rascal - Ingolf Herbjörnröd


Lopp 2 Nr 1 Tom Ki - Björn Steinseth


Lopp 3 V5-1 Nr 2 Jessica Pride - Anders Magne Låhne


Lopp 4 V5-2 Nr 13 Briskebytrikken - Erland Rannesvik


Lopp 5 V5-3 Nr 3 Valetta - Olle Goop


Lopp 6 V5-4 V4-1 Nr 6 Odette - Carl Johan Jepson


Lopp 7 V5-5 V4-2 Nr 4 Giant Star - Christina Kjenner


Lopp 8 V4-3 Nr 3 Egge Piril - Magnus Jakobsson


Lopp 9 V4-4 Nr 6 Nouvelle Madelene - Alicia Jakobsson


Ponnyloppet Nr 4 Harri Haaribo - Elin Lunde

 Kihlmans V5  V4-Tips -Årjäng
V5-Tipset - Årjäng

Dagens V5-Spik = Global Utility

V5-1...2-3-5-6
V5-2...1-3-8-9-13
V5-3...3-4
V5-4...4 Global Utility
V5-5...1-6-7-8-10
250 rader = 250 kr


V4-tipset - Årjäng

Dagens V4-Spik = Mjölner Marius

V4-1...1-3-4-6-9
V4-2...1-4-6-10
V4-3...9 Mjölner Marius
V4-4...2-3-4-6-7
100 rader = 200 kr

 Kihlmans V75-Tips - Charlottenlund

En bra V75-Spik = Bandit Brick

V75-1...9 Bandit Brick
V75-2...1-3-9-11
V75-3...1-2-3
V75-4...1-3
V75-5...1-7-8-9
V75-6...1-5-6
V75-7...1-4-5-6
1152 rader = 576 kr

Lördag 25 augusti 2018

 

V75: Dunderskräll i Sundsvall Open Trot

 

Milligan's School skrällde i Sundsvall Open Trot. Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-08-25 20:03 Senast ändrad: 2018-08-25 20:30

Megastjärnan och storfavoriten Readly Express föll tungt i Sundsvall Open Trot.
Vann gjorde skrällen Milligan’s School och Ulf Eriksson.
- Det är helt klart min största seger i karriären, sa segerkusken.

På förhand var i stort sett hela trav-Sverige överens. Readly Express skulle bara vinna miljonloppet Sundsvall Open Trot. Men när hästarna dundrade in på Bergsåkers upplopp var årets Prix d’Amerique-vinnare chanslös att blanda sig i segerstriden.
- Readly fick lite jobbig väg med tredjespår runt sista sväng och det gick rätt så fort då, så han ska ha all heder i nederlaget, sa vinnaren Ulf Eriksson, som gav 20-oddsaren Milligan’s School ett perfekt lopp.
Efter en snabb start fick han positionen i rygg på ledande Pastore Bob och när dennes kusk Peter Ingves valde att rycka undan in på upploppet, samtidigt som utvändige Heavy Sound tröttnade, kom luckan, varpå Milligan’s School sprintade till solklar seger på mycket snabba 1.10,1 över 2 140 meter med bilstart.

- När Kenneth provade för ledning med Heavy Sound tänkte jag att bara inte Ingves släpper, för då hamnar vi riktigt i maskin, men Ingves svarade och bättre kan det inte lösa sig.
Milligan’s School köptes till Sverige av Solvallatränaren Stefan Melander inför fjolårssäsongen och i år har hästen tagit steget upp i den äldre eliten med Ulf Eriksson i sulkyn.

- Redan första gången jag körde honom, när han mötte de bättre femåringarna i Umeå, kände jag att han inte var långt efter dem. Sedan har han tackat och tagit emot i de här loppen han har fått och utvecklats hela tiden. Stefan Melander gör det fantastiskt som håller honom så fräsch och fin. Han har ju trots allt tjänat några miljoner som unghäst också men det känns som att han har fler växlar, sa Ulf Eriksson.
Segern i Sundsvall Open Trot belönades med en miljon kronor. Andrapriset på 400 000 kronor gick till vasst spurtande Sorbet och Pastore Bob höll till tredjeplatsen värd 200 000 kronor. Nadal Broline blev fyra och Readly Express fick nöja sig med femteplatsen.

Femte SM-titeln på svenskt rekord

Han heter Månprinsen A.M. men bland Sveriges kallblod är han kung. Gunnar Melanders elvaårige hedershingst levde upp till favoritskapet när han för femte gången i ordningen vann Svenskt Mästerskap för kallblod. Efter en ursinnig öppning där Odin Tabac tvingade Månprinsen A.M. till 1.17,4 första 500 meterna för att nå ledningen kunde Gunnar Melander dämpa tempot och även om en tapper Odin Tabac försökte utmana till slut var segern aldrig i fara. Månprinsen A.M. tävlade i en klass för sig och över upploppet seglade han ifrån sina förföljare och vann på 1.22,2 över 2 640 meter med autostart – en sänkning av sitt egna svenska rekord med nio tiondelar.

- Han var så pass på tårna i dag att han måste få gå från start. Jag kände att dra ihop honom går inte för han var så laddad. De hade sagt hela tiden att de inte skulle släppa med Odin Tabac men när jag petade på min häst efter 300 meter så tog vi ledningen. Sedan tänkte jag att det kanske skulle bli drygt till mål men 200 kvar smackade jag på honom och då tog han tag i grejerna och vann med propparna kvar i öronen, summerade Gunnar Melander loppet.
Månprinsen A.M. har nu fem SM-tecken, och än är karriären långt ifrån över.
- Det är en så fantastiskt fin häst och vi ska försöka visa upp honom i några år till, sa Melander.

Överlägsen i klassen

Timo Nurmos och Jorma Kontio gick inte segerlösa trots det tunga nederlaget i Sundsvall Open Trot. I klass I gjorde Nurmos-tränade Laskari en för klassen häpnadsväckande prestation. Loppets första 500 meter avverkades på 1.08,1 och då hängde femåringen i tredjespår. Knappa varvet från mål övertog han ledningen och trots den tuffa inledningen och att han nådde 1 000 meter på 1.09,3 sprintade han på lätta hovar ifrån motståndet till slut. I mål stannade klockorna på 1.10,0 över 1 640 meter med bilstart.
- Jag såg bara till att hålla honom i trav när bilen släppte och sedan var det bara att köra framåt. Han var inte trött i mål, sa kusken Jorma Kontio.

Känslosvall efter målfoto

Handsome Brad såg ut att gå mot en enkel seger sedan han körts till ledningen i silverdivisionen men de sista metrarna närmade sig utvändige norrmannen Moni Viking med stora steg och det krävdes granskning av målfotot innan Handsome Brad och Carl Johan Jepson kunde utropas som segrare.
- Fy fan vad gött! Det svallar inombords, sa hästens tränare Ulf Stenströmer.

I Lars Lindbergs Minne, ett av landets mest prestigefulla lärlingslopp, körde Peter H Sjöberg till ledningen med favoritspelade Dear Friend och därifrån pinnade Johan Untersteiner-träningen undan till enkel vinst.
- Hon är bra den här, konstaterade Peter H Sjöberg som ståtar med 25 i segerprocent.

Satsade 48 kronor och vann 1,5 miljoner

Robert Bergh blåste till ledningen från spår åtta bakom startbilen med Logo Light i klass II och därifrån höll hästen undan efter en härlig upploppsfight med favoriten O’Man Flax.

I bronsdivisionen drog Knifetown Winner och Nicklas Westerholm det längsta strået.
På V75 betalade sju rätt 80 996 kronor, sex rätt 269 kronor och fem rätt 26 kronor. Det delades även ut en miljonvinst under dagen. På Top 7 blev en spelare som satsat 48 kronor ensam om den rätta raden och det belönades med närmare 1,5 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


 Kihlmans V75-Tips -Bergsåker

En bra V75-Spik = Månprinsen

V75-1...1-2-3-4-7
v75-2...5 Månprinsen A.M.
V75-3...1-2-7-8-9
V75-4...2-3-4-5-7-8-12-15
V75-5...1-5
V75-6...2-10-12
V75-7...8 Reasdly Rxpress
1200 rader = 600 krEn bra V75-Spik = Readly Express

Fredag 24 augusti 2018


Kihlmans V75-Tips - Bergsåker

Rebecca Dahlén kör kvällens V75-Spik = Minnestads El Paso

V75-1...2-3-6-7-8
V75-2...2 Minnestads El Paso
V75-3...2-10
V75-4...1-9-10-11-12-13
V75-5...3-5-6
V75-6...3-5-6-7
V75-7...7-15
1440 rader = 720 kr


 

Torsdag 23 augusti 2018


Kihlmans V75-Tips - Bjerke

En bra V75-Spik = Odd Herakles

V75-1...1-3-4-9-11
V75-2...1-5
V75-3...1-2-3-6
V75-4...1-9-12
V75-5...6 Odd Herakles
V75-6...3-5-9-10
V75-7...1-2-3
1440 rader = 720 kr

Onsdag 22 augusti 2018


Kihlmans V75-Tips - Jägersro

Ny seger för Villiam  ?

V75-1...1 Villiam
V75-2...5-7-8-9-11
V75-3...2-6
V75-4...3-4-5-9-11
V75-5...2-5-6-8-12
V75-6...3 Alcoy
V75-7...3-5-9-10
1000 rader = 500 krEn bra V75-Spik = Alcoy
 

Inför V75 (onsdag): Derbyt nästa för pappas pojke?

 

Who's Who sprintar till seger i klass II-finalen på Solvalla i våras för Torbjörn Jansson. Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-08-21 14:23 Senast ändrad: 2018-08-21 14:27

Pappa Maharajah vann både kriteriet och derbyt.
Sonen Who's Who har ärvt faderns utseende men saknar meriter från de stora unghästloppen.
- Känslan är att han ska duga riktigt bra, säger tränaren Pasi Aikio inför onsdagens holmgång med V75 och derbyuttagningar på Jägersro.


Sent onsdag kväll lottas finalloppen till Svenskt Travderby och Derbystoet på Jägersro efter en sportsligt helspäckad kväll där uttagningsloppen avlöser varandra.
ATG lägger tillfälligt undan V86 till förmån för V75 och inleder satsningen ”V75 Summer Heat” – en festival med V75 varje dag fram till lördagen då allt spetsar till sig med en multijackpot på Bergsåker.
Solvallatränaren Pasi Aikio och Stall Travkompaniets Who's Who lottades till ett tiondespår i V75-7.
Who's Who var aldrig med i kriteriet. Lovande har hästen alltid varit och sprungit och blänkt som en liten avbild av pappan Maharajah. Men det var först i klass II-finalen på Solvalla i april Who's Who fick genombrottet tränaren väntat på.
- Ja, han klev verkligen fram då och visade att han var bra. Om han är frisk och kry ska han kunna vara med i matchen även på onsdag och ta sig vidare. Sedan i en final, ja där kan ju allt hända, säger Pasi Aikio.
Många håller derbyt som det viktigaste unghästloppet. Alla vill till finalen första söndagen i september. Något som endast blir verklighet för de två första hästarna från respektive uttagningslopp på onsdagen.

För Who's Who kom målet lite längre bort när loppet lottades, Det blev ett spår tio.
- Det där är inget jag behöver fundera på som tränare utan det är upp till kusken att lösa det pusslet.

Fit for fight efter ett lopp
I finalen av Kungapokalen i mitten av maj kördes Who's Who tidigt upp i dödspositionen och orkade till fjärdeplatsen efter det tuffa loppet.
Därefter fick hästen en tävlingspaus i några månader just med tanke på höstens derbyprövningar. Femteplatsen på Solvalla för två veckor sedan blev en välbehövlig genomkörare.
- Jag kan ju inte vara säker men han känns fin och jag tror att det loppet räcker för att föra fram honom tillräckligt. Jag tycker att han gjorde det riktigt bra i Kungapokalen i det tuffa motstånd som var. Han hade ju inte mött den typen av hästar förut, säger Pasi Aikio.

Rädd för Calle Crown
Sju segrar på 13 starter och en häst som så sakteliga håller på att vänjas vid hetluften.
Who's Who är seedad sexa av hingstarna och valackerna som ska vara med på onsdag. En seedning som toppas av namnkunniga trion Coin Perdu, Villiam och Lucier Lane.
Men dessa slipper han i sitt lopp.
- Det är hästar i form många av dem han möter. Calle Crown är väl den jag tycker som känns värst emot. Travar den är det en riktigt bra motståndare, säger Aikio som inte har några nyheter att komma med i utrustningsväg.
- Nej, vi kör samma som vi gjort under våren. Det blir barfota fram, helstängt och vanlig vagn.
- Vad gäller distansen så har min bara startat över 2640 meter en gång tidigare. Han hade halsinfektion den gången i Eskilstuna och var så klart ursäktad. Jag tror att 2640 meter kan vara hans bästa. Känslan är att distansen kommer att passa mycket bra, för hästen är stark, säger Pasi Aikio.

Inga jämförelser med Maharajah
Maharajah vann nästan allt som unghäst och artade sig till en av världens genom tiderna bästa hästar. Efter segern i derbyt 2009 fortsatte hästen av bara farten och vann Europaderbyt en månad senare.
Who's Who är mycket lik sin far i rörelse. Inga jämförelser i övrigt. Men hästen är stark och är lugnt tagen. Så derbydrömmen lever.

Fotnot: Första V75-start på onsdag är klockan 19.30

Mikael Wikner, Kanal 75

Tisdag 21 augusti 2018

Stall Goop 4 segrar i går på Färjestad
 

Inför V75 (onsdag): Villiam i spännande derbykval

 

Villiam ich Timo Nurmos efter kriteriesegern. Skötaren Fredrica Sandberg. Foto: Lars Jakobsson, TR Bild Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-08-19 17:58 Senast ändrad: 2018-08-19 18:13

På onsdag börjar V75 Summer Heat och det med en av de mest intressanta tävlingskvällarna på året.
Det är dags för derbykvalen på Jägersro och årets derbyfavorit Villiam gör en spännande start efter bakslaget senast.
- Han trampade snett och vrickade sig. Nu känns han fin igen och jag var mycket nöjd med senaste jobbet, säger tränaren Timo Nurmos.


Startskottet för V75 Summer Heat sker på onsdag och pågår under fyra dagar då det är V75 varje dag. Det hela kulminerar med en MultiJackpot på lördag då Bergsåker är värd och kör miljonloppet Sundsvall Open Trot med bland annat Readly Express på startlinjen. I skrivande stund är det drygt 24 miljoner extra i MultiJakpoten men den siffran kan fyllas på under veckan om det blir fler jackpotar.
Men innan dess är det dags för en av travårets mest spännande tävlingsdagar. Derbykvalen på Jägersro kryddar onsdagens V75-omgång och det är dessutom uttagningslopp till Derbystoet samma kväll. Landets bästa fyraåringar gör upp om de åtråvärda platserna och de två bästa i varje uttagningslopp går vidare till finalen. Den körs på Jägersro söndagen 2 september med två miljoner kronor i förstapris.

”Har kört 1.20 full distans – var nöjd”
Villiam har varit den stora derbyfavoriten sedan han vann Kriteriet i fjol på nytt världsrekord och imponerade stort. Kullens kung gjorde årsdebut i Rättvik och spurtade där in på en tredjeplats. Därefter blev det dubbla galopper när han var ute i ett fyraåringslopp i Eskilstuna. Det var första gången Villiam galopperade i lopp, först från start och sedan när han kommit ifatt fältet så galopperade han på nytt 1200 meter kvar.
- Villiam (V75-1) måste ha trampat snett upp mot bilen och han vrickade sig lite. Vi tror det i alla fall för han har aldrig gjort så där tidigare. Han fick en paus efteråt och började att gå intervaller för några veckor sedan. I torsdags körde jag ett jobb på rundbanan med honom efter 1.20 över full distans och han var fin. Jag var nöjd med det jobbet, säger Timo Nurmos.
- Derbyt och Europaderbyt har hela tiden varit årets stora mål. Nu blev det ett litet bakslag i Eskilstuna och han fick vila efteråt men jag tycker ändå att hästen är tillbaka igen som han känns i jobben. Annars har han betäckt mycket i vinter och hela våren. Jag vet inte exakt men han har betäckt över 100 ston och vi har skickat sperma överallt i världen till olika länder.

”Innerspåret bra – är snabb ut”
Villiam blir storfavorit i V75-inledningen på onsdag och har fått ett fint utgångsläge med innerspår bakom startbilen.
- Innerspåret är bra och han är snabb ut. Det visade han bland annat i Kriteriet. Jag har inte bestämt balansen ännu så här tidigt. Antingen blir det skor runt om eller barfota runt om. Självklart måste jag vara optimist, det är jag alltid med den här hästen, säger Nurmos om Villiam som har tjänat drygt 4,1 miljoner kronor.

”Var otroligt bra – kan bli första barfota runt om”
Timo Nurmos har vunnit svenskt Travderby tre gånger hittills. Segerhästarna har varit Sahara Dynamite, Beau Mec och Readly Express. Nu har han laddat rejält inför onsdagens derbyuttagningar och har ytterligare sex hästar till start i derbykvalen. Utanför V75 har han två hästar som ska försöka kvala in till Derbystoet, Mattie och Hevin Boko. Men så här kommenterar han sina hästar till derbykvalen.
- Mellby Fire (V75-2) har haft lite otur i loppen men är också lite knepig och har galopperat en del. Han har tränat fint nu och det finns bra fartresurser i honom. Bra läge men det är tuffa hästar emot.
- S.G.Charpentier (V75-3) är under utveckling och fint i ordning. Han fick ett alldeles för tufft lopp i dödens senast och en snabb inledning så den starten är bara att glömma. Gången innan spurtade han bra från tillägg efter ett uppehåll. Tyvärr fick han dåligt läge här samtidigt som flera i kulltoppen har bättre spår.
- Västerbo Pokerface (V75-5) är en stark och rejäl häst under kraftig utveckling. Han var otroligt bra som tvåa i V75 senast efter en tuff resa och det känns jobben som att han bara blir bättre och bättre. Hästen är lite orutinerad i sådana här sammanhang men har ett bra spår och det kan bli lättning i balansen. Eventuellt blir det barfota runt om för första gången. Jag tror på en bra insats och det är inte omöjligt att han kan ta en finalplats.

”Det var bästa loppet han har gjort”
- Eelis (V75-6)
är mycket fint i ordning och det var oturligt att han galopperade bort sig två gånger i rad. Senast blev han trea i V75 efter att ha blivit uttryckt i sista sväng och sedan fast till slut. Han är snabb ut och hoppas att han sköter sig igen. Då är han nog långt framme men det är svårt att säga hur långt det räcker. Han gick jobb i dag (torsdag) och var fin.
- Harrington (V75-7) har gjort många bra lopp men utvecklats ytterligare till i år. Han vann i årsdebuten och var senast tvåa i V75 efter ett tufft lopp där han fick runda alla i spåren. Det var bästa loppet han har gjort. Nu är det tuffare emot och det ska bli spännande att se hur långt han räcker.
- Aventador S.F. (V75-7) snubblade till och galopperade in mot upploppet senast i V75. Han hade varit långt framme annars och gick en stark slutrunda. Gången innan vann han överlägset och innan dess blev det galopp men då tog kusken på sig galoppen. Hästen har bra fart om han sköter sig och kan vara långt framme felfri även om läget är dåligt, säger Timo Nurmos.

Michael Carlsson, Kanal 75

 

 

Måndag 20 augusti 2018

I kväll V64 från Färjestad

Dagens ALN-Häst = Hckothepooh
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 6 Mister Lee - Björn Goop


Lopp 2 Nr 4 Alfa Minerva - Magnus Jakobsson


Lopp 3 Nr 8 Gazza B.R. - Björn Goop


Lopp 4 V64-1 Nr 6 Hickothepooh - Vidar Hop


Lopp 5 V64-2 Nr 6 Hövding Jaros - Niclas Benzon


Lopp 6 V64-3 Nr 5 Scorzone - Veijo Heiskanen


Lopp 7 V64-4 Nr 6 Lorina Orange - Shkelzen  Koka


Lopp 8 V64-5 Nr 3 Starforlife Palema - Mikael J Andersson


Lopp 9 V64-6 Nr 2 Hip Hurray Boko - Johan Untersteiner


Lopp 10  Nr 7 EnjoyThe Life - Oskar J Andersson


Lopp 11 Nr 6 Mellby Diamant - Björn GoopKihlmans V64-Tips - Färjestad

Mikael J Andersson kör V64-Spiken  = Starforlife Palema

V64-1...2-3-4-5
V64-2...1-2-3-7-10
V64-3...3-5-9
V64-4...1-4-6-8
V64-5...3 Starforlife Palema
V64-6...1-11
576 rader = 576 kr

Allsvenska kuskligan: Största segern för Jepson

 

Carl Johan Jepson sniffar på en pallplacering i allsvenskan. Foto: Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2018-08-20 10:18 Senast ändrad: 2018-08-20 10:20


Carl Johan Jepson med licens på Färjestadstravet hade en stor dag i lördags då han tog sin största seger i karriären. Jerry Riordan-tränade Betting Gangster vann E3-finalen för hingstar och valacker och Jepson fick en bra slant i kuskprovision.
I allsvenska kuskligan håller sig Jepson kvar på en fjärdeplats med sina 126 segrar under 2018 och skuggar Örjan Kihlström och Jorma Kontio.
Ulf Ohlsson trygg på förstaplatsen i ligan.

Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 242-159-144
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 132-106-73
3. Jorma Kontio, Solvalla, 132-87-69
4. Carl Johan Jepson, Färjestad, 126-117-97
5. Björn Goop, Färjestad, 115-89-73
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 112-83-84
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 105-71-77
8. Robert Bergh, Åby, 73-39-32
9. Kim Eriksson, Mantorp, 75-58-69
10. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 71-65-76
11. Kaj Widell, Solvalla, 68-67-71
12. Christoffer Eriksson, Jägersro, 67-71-52
13. Erik Adielsson, Solvalla, 63-45-46
14. Ulf Eriksson, Bollnäs, 57-62-72
15. Ove A Lindqvist, Umeå, 56-45-54
Siffror till och med 19 augusti.

Kanal 75

Söndag 19 augusti 2018

V75: Röd och blåblodig – topp i E3

 

E3-vinnaren Betting Gangster bröt inte familjetraditionen. Tränaren Jerry Riordan glad. Foto av Maria Holmén, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-08-18 19:55 Senast ändrad: 2018-08-18 20:54

En tidig talang med tidiga föräldrar.
Mamman Viola Silas liksom pappan Going Kronos vann E3 över kort distans.
På lördagen infriade blåblodige Betting Gangster favoritskapet i finalen i Gävle.
- I Amerika gillar man inte fuxar - mitt eget motstånd mot röda hästar börjar vara lite mindre nu! skämtade tränaren Jerry Riordan.


Det var examen i unghästserien E3 i Gävle på lördagen. Tolv ston och lika många hingstar och valacker var med i finalerna med vardera 925 000 kronor i förstapris.

Halmstadtränade Betting Gangster kom bort redan i kvalificeringen till ”långa E3” i mitten av juni efter en tuff resa. Efter en övertygande seger i kvalet till den korta versionen spelades den segerrike fuxen till stor favorit i lördagens final i den öppna klassen.
Det blev ett halvtufft lopp - men Betting Gangster följde upp familjetraditionen.
Efter att ha fått tugga i tredjespår med draghjälp under slutrundan, vek kusken Carl Johan Jepson ut i fjärdespår 350 meter från mål.
I mitten av upploppet var det avgjort och favoriten lufsade enkelt ifrån. Segertiden skrevs till 1.12,3 över 1640 meter med bilstart. Klassig sort.

Carl Johan Jepson är etablerad som lånekusk i Sverige sedan tre år men har aldrig vunnit något större än lördagens lopp.
- Jag har kört en hel del stora lopp men jag har väl aldrig haft en så här bra chans att vinna ett storlopp. Så det här var både viktigt och stort för mig att sätta den här. Min största seger hittills i karriären, sa segerkusken.

”Med den mamman…”
Hästen tränas i Halmstad av Jerry Riordan som tidigare var verksam i hemlandet USA och i Italien.
- Vi var inte så förtjusta i ”gingers” i Amerika men med den här är det ju bara att ändra den uppfattningen. Han var en stor röd häst i början bara. Men ju mer vi jobbade med honom, desto mer började stammen göra sig gällande. Det är en stor och stark häst utan några defekter som jag kan ser det. Och med den mamma bakom kan vi börja drömma om vilka lopp som helst, sa Jerry Riordan syftande på stoet Viola Silas.
Hårdsatsande Stall Betting äger Betting Gangster. Hästen - uppfödd av Viola Silas HB i Kalmar – ropades in på Wenngarn Yearling Sales som ettåring för en halv miljon kronor.
Klare andrahandsfavoriten Devil Sound var en besvikelse från ledningen och föll till femteplatsen.
- 250 kvar kändes det som att vi skulle ha segerchans men sedan hände ingenting  Han blåste mycket efter loppet, sa en besviken Anders Zackrisson

Skräll i stonas avdelning

I stonas E3-final skrällde No Matters och Erik Adielsson till 25 gånger pengarna i vinnarodds.
Tränar gör ”E3-kungen” Svante Båth som nu tog hem sin 13:e E3-final!
Det mesta avgjordes i den första kurvan där storfavoriten Zara Kronos galopperade efter att ha avgjort spetsstriden från innerspåret. En ”sympatigalopp” sedan uppvaktaren Indiana Boko slagit på en galopp utvändigt i momentet före. I samma veva felade också Aria.
I stället blev det No Matters som pep till ledningen och hon gick inte att slå efter det att Erik Adielsson fått inleda första varvet mycket långsamt.
Mika Forss testade i tredjespår med Staro Miami sista 600 meterna och var god tvåa.
E3-specialisten Svante Båth efter segern:
- Vi kan ju lugnt säga att det blev en överraskande utgång. Visserligen hade vi sparat och gjort en del förändringar till i dag, men samtidigt måste man vara realist. Jag tyckte att det var ett väldigt bra fält och trodde nog att det kunde bli lite svårt. Men det är ju trav vi kör, sa Båth.

Skötaren Camilla Björk har jobbat hos Svante Båth i snart 20 år bärgade sin tredje finalseger i E3.
925 000 kronor in till ägaren Easy KB i Uppsala som även fött upp storvinnaren No Matters.

Volstead i Gävle Stora
I Gävle Stora pris skickade Örjan Kihlström iväg Volstead till ledningen och elitloppsdeltagaren stannade sedan där till mål.
Bakom gjorde Mindyourvalue W.F. en fantominsats till tredjeplatsen efter att ha fått löpa i tredjespår sista 1300 meterna av loppet.
Örjan Kihlström var framgångsrik med en trippelseger på V75. I den lägsta klassen, klass II, galopperade storfavoriten Gustivar Boko kort efter start vilket öppnade för Kihlström och käcke Dornoch Am. Christoffer Eriksson på Jägersro tränar femåringen som ledde runt om och knep karriärens sjätte seger i 14:e starten.
Solvallakusken bärgade också den inledande bronsdivisionen med Mika Haapakangas-tränade Mr Golden Quick.
Klass I-loppet vanns av Reijo Liljendahl-tränade Exclamation Mark med Ulf Ohlsson i sulkyn.

Avslutningen var silverdivisionen där Antonio Tabac svarade för ett kusligt lopp för sin tränare Oskar Kylin Blom. Sexåringen har utvecklas hela tiden hos den färske Gävletränaren. Antonio Tabac kördes offensivt fram i dödspositionen varvet från mål och knäckte en så pass bra häst som ledande Angle Of Attack. Segertiden skrevs till storfina 1.11,2 över 1640 meter.
På V75 blev det riktigt bra betalt med de avslutande skrällarna. Sju rätt gav 215 377 kronor, sex rätt 741 kronor och fem rätt 62 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

Lördag 18 augusti 2018


Kihlmans V75-Tips - Gävle

Jorma Kontio kör en V75-Spik = Hugo Gustivar Boko

V75-1...1-2-5-6
V75-2...1-3-5
V75-3...1-2-4-6-7-9
V75-4...1 Hugo Gustivar Boko
V75-5...1-2-4-5
V75-6...1-2-3-5
V75-7...5 Urban Kronos
1152 rader = 576 krNy seger för Urban Kronos ??

Fredag 17 augusti 2018

Inför V75/superjackpot: Hoppas på ny blinkning före start

 

På lördag kan hästskötaren Jonas Oscarsson få se sin ögonsten Zara Kronos ta hem E3-dubbeln. Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-08-16 17:05 Senast ändrad: 2018-08-16 17:35

På lördag kan hon ta plats bredvid storheter som Giant Diablo och Tamla Celeber i historieböckerna.
Då kan Zara Kronos vinna sin andra E3-final.
- Det är så stort så det vågar jag knappt tänka på, säger hästens skötare Jonas Oscarsson.

Gladast på Färjestadstravet efter de långa E3-finalerna i juni var en 18-åring från Mölndal. Killen som skippat gymnasiet för att jobba med travhästar hade fått se sin gunstling skrällvinna stofinalen och glädjen visste inga gränser.
- Det var ju helt fantastiskt hela dagen där. Det glömmer man aldrig, säger ynglingen.
Jonas Oscarsson fick jobb hos Joakim Lövgren efter att ha skickat ett sms och hos Jägersrotränaren fick han ansvar för hästen som har blivit hans ögonsten.
- Redan första gången jag såg Zara Kronos (V75-6) kände jag att det är något speciellt med henne och sedan har det bara blivit mer och mer hela tiden. Hon betyder väldigt mycket för mig.
Som utåtriktad och kunnig hästskötare intervjuas Jonas Oscarsson ofta i travsändningarna där han upplyser tittarna om dagsstatusen på stall Lövgrens hästar. Det går inte att ta miste på att han stortrivs med travet och hästarna.
- Till exempel den där känslan några minuter innan start i ett stort lopp, som E3-finalen senast, den är svår att beskriva även för folk som håller på med trav men som inte har fått uppleva den. Alla som håller på med trav borde verkligen få känna den någon gång.
- Sedan får man så klart känslor för hästarna. Man är med dem i princip dygnet runt och när man får uppleva sådana saker (som E3-vinsten) blir det att de betyder ännu mer, även om jag hade tyckt om henne precis lika mycket även om hon inte hade vunnit, svarar Jonas Oscarsson på frågan vad som gör att han tycker att travsporten är så fantastisk.

”Har aldrig varit smidigare”
Lördagens E3-finaler är de korta upplagorna över 1 640 meter. Zara Kronos vann sitt uttagningslopp enkelt sedan hon kommit till ledningen efter 300 meter.
- Hon var klockren tycker jag och såg finare ut än någonsin tidigare. Allt är bra efter det också. Hon gick sista snabbjobbet i tisdags och hon har aldrig varit smidigare. Man börjar nästan bli nervös redan eftersom allt känns så jäkla bra, säger Jonas Oscarsson och skrattar.

Det är första gången som hans passhäst har innerspår bakom startbilens vingar men det är inget som oroar honom.
- Hon är så jäkla klok hästen plus att hon är startsnabb. Jocke har aldrig riktigt tryckt av henne från start tidigare men det får han väl göra nu och då tror jag att hon spetsar. Det är väl Indiana Boko emot i startrusningen vad jag har sett hittills men jag tror som sagt på ledningen för vår del.
Ett par intressanta utrustningsändringar kan också tala till Zara Kronos fördel.
- Hon blir utrustad med rycktussar för första gången. Vi har provat det i träningen för att kolla att hon inte blev rädd för dem och det var inga problem. Så fort vi drog dem fällde hon fram öronen och tyckte att det var kul.
- Sedan är det nästan spikat att det blir barfota bak som i förra E3-finalen och det blir nog vanlig vagn istället för jänkarvagn den här gången. Jocke tror att hon kan öppna lite snabbare från innerspåret med vanlig vagn.
Vad tror du om hennes möjligheter att vinna loppet?
- Om hon håller upp ledningen och första varvet går på 1.12 eller långsammare har jag svårt att se någon gå förbi henne.

Blinket som lugnar nerverna
Som sig bör när stora lopp ska avgöras kommer det vara många nervösa hästägare, tränare och skötare runt Gävletravets oval på lördag. Däribland Jonas Oscarsson, som hoppas på en blinkning som lugnar nerverna.
- Konstigt nog är det bara när Zara startar som jag blir riktigt nervös. Visst finns det alltid en spänning i kroppen när hästarna tävlar men när Zara startar är det nervöst. Men innan finalen senast gjorde Jocke en jäkla fin provstart med henne på bortre långsidan och sedan körde han förbi innan startbilen och blinkade till mig. Då släppte allt och jag tänkte att nu jäklar kör vi!

Fotnot:
Det är superjackpot på V75 och alla extramiljoner i potten gör att en eventuell ensam vinnare med sju rätt kan håva in hisnande 63 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

 

 

Torsdag 16 augusti 2018

V86: Charrua Forlan kvällens sportsliga höjdpunkt

 

Charrua Forlan gjorde en femstjärnig prestation när han krossade motståndet den tunga vägen. Foto av Martin Langels/ALN

Stockholm. Publicerad: 2018-08-15 22:09 Senast ändrad: 2018-08-15 22:26

Ett tungt lopp utvändigt ledaren i högt tempo bekom inte Charrua Forlan.
Hans-Owe Sundbergs elithäst bjöd på V86-kvällens sportsliga höjdpunkt i Eskilstuna.

- Han har blivit ännu bättre i år och det är jätteroligt, sa Solvallatränaren om sin åttaårige hederstravare.

Kevin Oscarsson följde pappa Jims order att ge Explosive de Vie en riktig urblåsare i ledningen men 1.07,7 första 500 meterna och 1.10,6 på varvet blev för tufft även om hästen höll starkt till fjärdeplatsen. För Charrua Forlan var emellertid inte tempot för hårt. Han gjorde en högklassig prestation när han det tuffa upplägget till trots avgjorde till mycket enkel seger på 1.10,7 över 1 640 meter med autostart.
- Han avgjorde hur lätt som helst och det var starkt gjort. Jag vet ju att den här hästen tycker om när det är lite tempo och när han kände i sista sväng att den andra var lite slak la han bara i en växel till, sa Hans-Owe Sundberg om sin utpräglade tävlingshäst.
- Han trivs verkligen när han får tävla. Hemma är han inte så här. Där är han lite bekväm och kan få stryk av vilken häst som helst.

SM-titeln till Linda Sedström

Linda Sedström kan nu trycka Svensk Mästare på visitkortet. Detta efter att ha gett pappa Johan Sedströms Final Dream ett perfekt lopp i rygg på ledaren i Dam-SM och sedan hon hittat loss i utgång av slutkurvan måttat in en säker spurtseger.
- Det är helt fantastisk och att jag får göra det ihop med den här hästen är så oerhört roligt. Jag är så lycklig just nu! sa Örebrolärlingen och fortsatte:

- Den här hästen har tagit mig till de större segrarna, vi har bland annat vunnit V86 ihop, och han har varit i stallet till och från sedan han var ett år. Så det klart att det känns lite extra när man har en sådan relation till honom.

”Påminner otroligt mycket om Hilda”

Robert Bergh har länge haft höga tankar om Aperfectdream och nu har det börjat lossna för fyraåringen. Den här kvällen utklassade han motståndet från ledningen på fina 1.13,6 över 2 140 meter.
- Det var otroligt skönt som han kändes i dag. Nu är det inte mycket kvar innan det är perfekt. Det har varit småstruligt med honom men vi har jobbat mycket med det kroppsliga och lite med balansen och jag tror att han gillar det nya livet med backträning. Det hade jag i Sundsvall och nu har vi det i Göteborg också. Det tillför mycket till min verksamhet, sa Robert Bergh.

Åbytränaren presenterade också ett vältrimmat nyförvärv efter sin forna stjärna Hilda Zonett. Med två varv till mål sände han fram Alfred Zonett som första häst i andraspår och sedan ledaren mosats i slutkurvan höll treåringen säkert undan till slut.
- Han påminner otroligt mycket om Hilda faktiskt. Fullt fokus när bilen började rulla och sedan fick jag mer och mer i tömmarna ju längre vi körde, sa Bergh.

Halv miljon för åtta rätt

Jörgen Westholm tog hem ett försök i diamantstoet med egentränade Undazzled Eyes och

i bronsdivisionens försök gick segern till Admir Zukanovic-tränade Great King Wine (Stefan Söderkvist).

Övriga V86-lopp vanns av Fredrik Tengstad-tränade Radagast ...

och Anna-Karin Rundqvists Thelma de Glatigne och i sulkyn bakom båda satt Oskar J Andersson.
På V86-spelet betalade åtta rätt 552 522 kronor, sju rätt 1 703 kronor och sex rätt 153 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Onsdag 15 augusti 2018


Kihlmans V86-Tips - Eskilstuna

Ny seger för Charrua Forlan

V86-1...2-4-8-9-11
V86-2...6-11
V86-3...7 Charrua Forlan
V86-4...10-13-14-15
V86-5...1-2-4-7
V86-6...5-7-11
V86-7...2-3
V86-8...2-4-7-11
3840 rader = 960 kr

Tisdag 14 augusti 2018

I dag lunchtrav på Årjäng

Dagens ALN-Häst = Reliable Joe
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 12 Just Like Messi - Åsbjörn Tengsareid


Lopp 2 V4-2 Nr 5 Somolli's Love - Olav Mikkelborg


Lopp 3 V4-3 Nr 1 Digital Circle - Magnus Jakobsson


Lopp 4 V4-4 V5-1 Nr 12 Zeen Av Ekbacka - Adrian Solberg Akselsen


Lopp 5 V5-2 Nr 10 Four Fifty - Olof Thorson


Lopp 6 V5-3 Nr 6 Holte Kongen - Ole Johan Östre


Lopp 7 V5-4 Nr 12 Reliable Joe - Per Ludvig Nilsen


Lopp 8 V5-5 Nr 8 Hvalstad Odin - Magnus JakobssonKihlmans V4 6 V5-Tips Årjäng
V4-Tipset - Årjäng

En bra V4-Spik = Tindra Star

V4-1...5-7-9-10-12
V4-2...1-2-5-9
V4-3...1-3-5-7-9-12
V4-4...2 Tindra Star
120 rader = 240 kr


V5-Tipset - Årjäng

En bra V5-Spik = Tindra Star

V5-1...2 Tindra Star
V5-2...1-2-5-7-12
V5-3...1-5-6-10-12
V5-4...3-4-5
V5-5...4-5-9-12
300 rader = 300 kr


I kväll V75 från Solvalla
 

V75: Jubileumspokalen blev Salmelas

 

Makethemark stor liten vinnare av Jubileumspokalen. Foto av Maria Holmén, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-08-14 22:57 Senast ändrad: 2018-08-14 23:45

Petri Salmela hade ett stort mål i år med Makethemark.
Efter ett helt liv som travtränare stod han där i regnet på Solvalla på tisdagen som segrare i Jubileumspokalen med en miljon kronor i första pris.
- Jag har haft en lång karriär och fått vinna många fina segrar - men den här är det överlägset bästa som hänt mig i travet.

 4108 personer hade kommit till ett regnigt Solvalla på tisdagen för att åka karuseller, festa och vara med om en av årets största travkvällar i Sverige.

Höjdpunkten lät vänta på sig till den sista V75-avdelningen då tolv ekipage gjorde upp i Sveriges största lopp för femåringar.
Makethemark hade satts i högform under sommaren av teamet runt hästen och i Norrbottens Stora Pris var den norrbottensägde hingsten endast slagen av världsstjärnan Propulsion.
På Solvalla fick speedkulan ett lopp i ryggar i ett lopp där tempot var högt uppskruvat och avgjorde med en virvlande spurt helt på egen hand. Körande Ulf Ohlsson satt bara och höll i hästen.

- Det är skitkul framför allt för Salmela som får den stora segern som han väntat på just med den här hästen, kommenterade segerkusken.
Björn Goop var mycket angelägen om att komma till ledningen med Love Matters och övertog ledningen i ett rasande tempo efter 700 meter. 1100 meter från mål blandade sig Johan Untersteiner i leken med Cyber Lane och det blev en duell mellan de två hästarna.
In på upploppet tog Cyber Lane över men kroknade förståeligt och slutade trea.
Milligan's School positiv tvåa och hästen som fick dra fram den store lille vinnaren i spåren genom den sista kurvan.

Missade derbyanmälan
I fjol missade Petri Salmela att anmäla hästen till det årets stora mål, Svenskt Travderby. En fadäs som tog hårt.
På tisdagkvällen bommades inget och 2018 års stora mål bärgades med Makethemark.
- Allt har flutit på tiptop med förberedelserna. Hästen har varit kanonfin hela tiden och gått framåt med det nya med jänkarvagn och barfota runt om. Makethemark har verkligen förtjänat en seger och varit bland de bästa de sista tre åren utan att få vinna något riktigt stort, sa en gråtande Petri Salmela.
Stall Nian äger Makethemark som lade till en miljon på kontot och nu tjänat 4,6 miljoner.
Tränaren gav skötaren Anne Raatikainen en stor del i framgången tillsammans med kusken Ulf Ohlsson som han kallade ”en viktig länk”.
Segertiden skrevs till 1.10,8 över 2140 meter.

Äntligen Darling
Nästan lika mycket pengar var det att köra om i EM för ston. 900 000 kronor var förstapriset i europamästerskapet - European Championship for Mares.
Halmstadtränaren Stefan Persson körde perfekt och det resulterade i en säker spurtseger för fjolårets vinnare av Stochampionatet, Darling Mearas.

Efter en resa i rygg ledaren vek Persson ut vid upploppets början från ledarens rygg och segern blev kassaskåpssäker.
Snogarps Gård AB i Ystad äger fantommärren.
- Hon är fantastiskt bra. Det är nästan en miljon i första, Europas bästa ston är med och hon har bara gjort drygt 20 starter. Men slår allihopa! jublade Stefan Persson efter segern på tiden 1.11,4 över 2 140 meter.
Darling Mearas var hovöm i den senaste starten och helt under isen. Efter tester och fix med skor och sulor var Stochampionatsvinnaren sitt gamla jag igen.
När bilen lämnade pilade Halmstadhästen till ledningen. På den första bortre långsidan släppte Persson sedan välvilligt när spelfavoriten Trendy O.K. kom farande för italienaren Alessandro Gocciadoro.
- Jag hade planer på att släppa till Gocciadoro om han skulle komma tidigt eftersom jag vet att han håller stenhård fart hela vägen. Så det blev precis så som jag hade hoppats! I sista sväng hade jag svårt att tro att hon skulle förlora och det gjorde hon inte heller!
Positiv tvåa var finsktränade Ranch Kelly som svarade för ett starkt slutvarv i spåren.
Anne Luttinen tränar..

Snöstorm i Big Noon-Pokalen
Loppen med extra guldkant var många på Solvalla.

V75:ans tredje avdelning var Big Noon-Pokalen för tre och fyraåriga hästar med 300 000 kronor till vinnaren.
I loppet ställs fyraåringar med 20 meters tillägg på treåringarna och vinnaren kom från de bakre regionerna. Stefan Hultmans USA-import Snowstorm Hanover har agerat strulputte och galopperat i de flesta av sina starter. I voltstart skötte hästen sig och efter att ha smugut med lite i ryggar på den sista bortre långsidan såg Örjan Kihlström till att Snowstorm Hanover var först kort före mål i en tät slutstrid.
- Han är ovan voltstart och vi kom iväg lite halvdant. Men sedan fick vi ju ett hyggligt lopp och han avslutade väldigt bra, sa Kihlström.
En jänkare som inte sköter sig med bilstart och har få tillfällen att vara med i voltstart. Tränaren Stefan Melander har lite att jobba med.
- Det här kommer nog att bli en ganska bra häst. Det har varit som "rodeo" bakom bilen ett par gånger och han har en del att lära. Kanske var det här enda starten vi kan göra med volt, sa Melander.
Segertiden skrevs till 1.11,7 över 1660 meter. Waffle Cone bra som tvåa och var inte stort slagen liksom Holy Water som spurtade invändigt.

1.10,9 i Sverigedebuten
En tyskfödd femåring presenterade sig i ett av V75-loppen. Store resen Laskari bombade runt för Jorma Kontio och såg strålande ut på tiden 1.10,9 över 1640 meter med bilstart. Detta efter nästan ett års bortavaro i första starten i regi Timo Nurmos.
I stayerloppet som inledde V75-spelet var favoriten (39 procent) Carabinieri starkast över de dryga tre kilometerna.
I Wallenius Cup för treåriga ston handlade det om uppvisning. Carl Johan Jepson inledde från tolftespåret över den korta distansen tillsammans med treprocentaren (!) Zahra Mil. Efter att ha rundat fältet på den sista bortre långsidan fick Jerry Riordans häst vila lite i den sista kurvan och hade ännu en speed att komma med. Segertiden 1.12,1.
Två hästar höjde sig över mängden i Berndt Lindstedts lopp (stolopp) sedan kvällens största favorit Chapter Review blivit hängande i spåren. Reijo Liljendahls Mrs Lindy stack undan i ledningen för Ulf Ohlsson och Happy Steel tapper tvåa.
Fina pengar på V75. Sju rätt på V75 delade ut 126 286 kronor, sex rätt 836 kronor och för fem rätt blev utdelningen 71 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

 Kihlmans V75-Tips - Solvalla

Örjan Kihlström kör V75-Spiken = Chapter Reiew

V75-1...3-6-8-9-10
V75-2...1-2-5
V75-3...1-2-4-6-9
V75-4...10 Chapter Review
V75-5...2-5-6
V75-6...2-9
V75-7...4-7-8
1350 rader = 675 kr

Måndag 13 augusti 2018

I kväll V64 från Färjestad

Dagens ALN-Häst = Inti Boko
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 5 Forever D'Ecajeul - Björn Goop


Lopp 2 Nr 2 Inti Boko - Jorma Kontio


Lopp 3 Nr 2 Pathos O.M. - Christina a Hande


Lopp 4 V64-1 Nr 4 Speedmeister - Jörn Morten Kvikstad


Lopp 5 V64-2 Nr 2 Arvika By Night - Björn Goop


Lopp 6 V64-3 Nr 5 Wr Ideal - Björn Goop


Lopp 7 V64-4 Nr 8 Mister Cane - Micael Lindblom


Lopp 8 V64-5 Nr 8 Opera Avenue - Jenny Sjöqvist


Lopp 9 V64-6 Nr 8 Global Tess - Jonas Moberg


Lopp 10 Nr 9 Jula Extreme - Sofia Adolfsson


Lopp 11 Nr 6 Sugarcraft - Björn Goop

 Kihlmans V64-Tips - Färjestad

En bra V64-Spik = Ula Mil

V64-1...6-8
V64-2...1-2-5-10
V64-3...2-5-6
V64-4...4-6-8-9-10
V64-5...3-4-10-11
V64-6...10 Ula Mil
480 rader = 480 kr


Nyhetsextra....

Johanna Karlin blir ny travbanechef (efter Roger Moström)

Söndag 12 augusti 2018


Dagens ALN-Häst = Running Young
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 9 Vlad Del Ronco  - Carlos Söderström


Lopp 2 V4-2 Nr 2 Peekaboo Wibb - Jenny Malmqvist


Lopp 3 V4-3 Nr 5 Orangeri - Andreas Andersson


Lopp 4 V4-4 Nr 3 D.D.Dajm - Morgan Ivarsson


Lopp 5 V5-1 Nr 6 Running Young - Maria Lundgren


Lopp 6 V5-2 Nr 5 Namara Love - Niclas Benzon


Lopp 7 V5-3 Nr 6 Tekno Diva - Morgan Ivarsson


Lopp 8 V5-4 Nr 6 Ny Komet - Peter Strömberg


Lopp 9 V5-5 Nr 3 Always The Best - Christina Tilp


Ponnyloppet Nr 1 Ernst Rafael - Malin LarssonKihlmans V5-Tips - Åmål

En bra V5-Spik = Kim Klipp

V5-1...1-3-4-5-6
V5-2...1-2-3-4-5-6
V5-3...3-5-6-8
V5-4...2-3-4
V5-5...10  Kim Klipp
360 rader = 360 kr


Kihlmans V75-Tips - Dannero

Dagens luring = Montdore Nr 7 V75-1.

V75-1...4-5-7
V75-2...1-2-3-5-9
V75-3...2-6-14-15
V75-4...1-2-3
V75-5...10-12
V75-6...5-13
V75-7...3-15
1440 rader = 720 kr


 

Lördag 11 augusti 2018

 

V75: Åby Stora Pris redan en klassiker

 

Propulsion (utvändigt) vinner Åby Stora Pris med minsta möjliga marginal. Foto: Malin Albinsson, TR Bild Foto av Malin Albinsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-08-11 20:30 Senast ändrad: 2018-08-11 20:34

En modern klassiker redan på mållinjen.
Åby Stora Pris blev precis den spännande duell som publiken hade hoppats på och efter ett uppförstorat målfoto stod det klart att Propulsion hade slagit Readly Express med någon centimeter - på nytt världsrekord.
- Det här kanske till och med är världens två bästa hästar, sa segerkusken Örjan Kihlström.


Premiären av ”nya” Åby Stora Pris på lördagen hade utmålats som en ren duell mellan två avvärldens bästa travare.
Readly Express eller Propulsion?
I januari var de etta och trea i Prix d’Amerique och hade Bold Eagle mellan sig, Mötet på Åby var det första sedan slaget i Paris och loppet blev exakt den nervknipande duell travvärlden hade hoppats på.
Över de 3140 meterna fick Propulsion sin revansch på Readly Express. Men det var inte mer heller. Segerkusken Örjan Kihlström visste inte om han hade varit först. 
- Först trodde jag inte att jag hade vunnit men sedan började jag fundera på att min vagn ju är mycket längre än Kontios, sa Kihlström efter segern på nya världsrekordet över distansen, 1.13,2 över 3140 meter med bilstart.
En tiondel snabbare än Mellby Vikings världsrekord från 2015.

Släppte till rivalen
Efter start var Örjan Kihlström först fram med Propulsion och kunde överta täten på den första bortre långsidan av Muscle Hustle.
I momentet efter släppte Kihlström i sin tur till Readly Express och Jorma Kontio,
Tempot var högt uppskruvat på den av regn svårbemästrade banan med 1.09,5 första 500 meterna och 1.12,9 första 1000.
På den sista bortre långsidan skruvade Jorma Kontio upp farten men kunde inte skaka av sig uppvaktaren i rygg. Upploppet blev sedan en duell mellan två hästar som inte ville ge sig.
- Det är otroligt vad en centimeter hit eller dit gör för känslornas skull. Hästarna går ju lika bra oavsett vem som är först i mål. Men trots allt är det ju jättekul att ha den där centimetern på sin sida, sa Örjan Kihlström.
Solvallakusken kalkylerade rätt med att en resa i draget skulle vara den bästa för USA-födde Propulsion.
- Det är två fenomenala hästar. Hade det varit någon annan häst i ledningen hade den här vunnit med 30 meter, sa Kihlström.

”Vilken jävla vecka”
Med lördagens förstapris på två miljoner kronor har Propulsion nu tjänat över 20 miljoner kronor i karriären. Ägaren Bengt Ågerup kramade om ”sin” tränare efter storseger.
Daniel Redén var mäkta imponerad över Propulsion. 
- Vilken jävla vecka han gör, hästen. Först vinner han Hugo Åbergs över 1600 meter och nu över 3000 meter. Han är helt allround och kan göra vad som helst. Han har bara blivit bättre och bättre sedan han kom till mig. Det är sällan man kan se en utveckling när de är sju år...men den här bara fortsätter utvecklas.

Ingen med sju rätt
Spelmässigt blev det lurigt på V75. Ingen mäktade med alla rätt och pengarna flyttas nu vidare till nästa lördag. V75 avgörs då i Gävle och en ensam vinnare bli runt 59 miljoner kronor rikare.
Underlaget gjorde sitt till för utgången och redan efter den tredje avdelningen hade de flesta spelare fått bita i marken.
54-oddsaren Adiago Trot vann klass II-finalen för Per Lennartsson. Halmstadtränaren Marcus Lindgrens häst var minst spelad i loppet - en ”enprocentare” på V75-spelet.

”Ingen trodde på Alcoy”
Ragnar Thorngrens Minne, ett lopp vikt för fyraåringar, fick en mycket oväntad vinnare. Peter Untersteiner blev av med Alcoy i fjol då hästen såldes till Belgien. För några veckor sedan hörde de nya ägarna av sig och ville se en matchning mot det svenska derbyt.
- Jag visste inte alls var jag hade honom, det här var bara menat som ett test. Han vann på ett bra sätt men fick det serverat också, sa Peter Untersteiner.
Alcoy var i princip ospelad på V75 – under en procent – men var först i mål efter ett lopp i andraparet utvändigt.
Publiken fick se en riktig uppvisning i Diamantstoets final där Kaj Widell ställde på först i tredjespår 1300 meter från mål med Ryssebo la Reine.
Stoet från Mantorp avgjorde på råstyrka i sjätte segern i karriärens blott nionde start.
Amatören Pär Thole tränar tillsammans med sambon Ann-Christin.
- Vi måste konstatera att det här är en häst utöver det vanliga, sa segerkusken.
I silverdivisionens final kördes favoriten GlobalSatisfaction fram utvändigt ledaren 900 meter från mål av Ulf Ohlsson och satsningen höll till mål. En urstark följetong på V75 i regi Timo Nurmos.
Flemming Jensen satsade allt i starten och kom till spets efter 600 meter med favoriten i Victory Kåsgård bronsdivisionen final i en satsning som höll hela vägen.
Förre pokerspelaren Mathias Andersson har satsat hundraprocentigt på hästarna senaste fem åren och Doctor Doxey Zenz är stjärnan han väntat på. Femte raka segern kom på lördagen.
I klass I-finalen körde Hagmyrentränaren ett spårsnålt lopp och satt kvar i tredjeparet utvändigt när det fylldes på bakifrån. Luckan kom 250 meter från mål och Doctor Doxey Zenz skaffade sig grepp om händelserna och spurtade ner tappre Vischio Holz.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

 


 Kihlmans V75-Tips Åby
 

V75-1...1-2-3-4-5
V75-2...1-3-4-6-7
V75-3...2-3-9
V75-4...3-6-11
V75-5...2-9
V75-6...2-5
V75-7...1-4
1800 rader = 900 kr

Fredag 10 augusti 2018

Inför V75/jackpot (lördag): Knallform på hästarna och tränaren

 

Pasi Aikio sitter själv upp bakom Uppohoppa i lördagens bronsdivisionsfinal. Foto av Urban Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2018-08-07 16:08

Pasi Aikios stall har bländande form.
På lördag kan framgångarna bli fler när Uppohoppa jagar tredje raka segern.
- Om det inte häxar för mycket kan det gott och väl räcka ända fram, säger Pasi Aikio inför V75-finalen i bronsdivisionen på Åbytravet.

Med nästan fem månader kvar av året har Pasi Aikio snart passerat fjolårets siffror i inkörda pengar – på färre än hälften så många starter. Segerprocenten är just nu 21.
- Det är kanon. Hästarna har fått varit friska och det hänger mycket på det. Vi har varit i en generationsväxling och i år har vi haft treåringar som tävlat, det hade vi inte förra året, och det har sett bra ut, säger Solvallatränaren.
Som kusk har det också gått strålande för Pasi Aikio. Han har redan kört in mer pengar än i fjol och har en segerprocent på 19. Den senaste triumfen togs tillsammans med Adorable Lady i Breeders’ Crown-försöket på Mantorp förra veckan. Samma dag kvalade även Alone in till semifinalen genom att vara tvåa i sitt försök.
- Vi har några fina hästar och har vi tur kan de vara med i några större sammanhang och tävla om fina pengar. Det ser bra ut inför hösten och både Alone och Adorable Lady kan glimma till då, konstaterar Pasi Aikio som i dag (tisdag) dessutom ska se stallets stjärna Who’s Who göra comeback på Solvalla efter vila.

Ytterligare en formstark stjärna

Uppohoppa
(V75-6) gör det inte sämre än sina stallkamrater. Femåringen vinner var fjärde start och har nu två raka i bagaget. Två insatser som verkligen visat bredden på hans kapacitet. Näst senast blev det spets och slut medan det förra gången blev en betydligt tuffare resa från åttondespår. Uppohoppa satt längst bak i kön men rundade hela fältet via tredje- och fjärdespår sista 800 metrarna.
- Han har ju varit riktigt bra i de senaste starterna. Han hade tagit det lite lugnt innan senast, vi har siktat på finalen, så han har säkert gått framåt med det loppet, säger Pasi Aikio som inte överraskats av prestationerna.
- Det är en bra häst i grunden så jag är inte ett dugg förvånad. Han har visat stort kunnande, inte minst förra året och i år tycker jag att han har mognat och hållit sig bättre i hull.

”Trivs bäst i ledningen”
På lördag är det så dags för bronsdivisionens final på Åbytravet. Den här gången kör Pasi Aikio själv och Uppohoppa har fått ett ypperligt utgångsläge med andraspår.
- Spåret är bra och han är hyfsad ut och bör hamna bra till. Han är inte speciellt svårkörd och sköter det mesta själv. Han tar i lagom från start och kommer nog svara så gott det går. Han trivs bäst i ledningen så det är klart att det är att föredra, vi gör ett försök i alla fall, resonerar kusken och tränaren och tillägger:
- Den här gången tar vi av framskorna, i övrigt kör vi med samma – norskt huvudlag och jänkarvagn.
Hur långt kan det räcka med tanke på motståndet?
- Motståndet är bra och jämnt men jag tycker att han är en av de som ska vara med där framme. Om det inte häxar för mycket kan det gott och väl räcka ända fram. Bland de tre tycker jag i alla fall att han ska vara normalt sett.

Gina Söderlund, Kanal 75

Torsdag 9 augusti 2018

V86: Eder Bob skrällde i Scandal Plays Minne

 

Arkivbild på Eder Bob och Ulf Ohlsson när de vinner på Bergsåker i maj. Foto av DAVID SCHREINER, TR BILD

Stockholm. Publicerad: 2018-08-08 22:55 Senast ändrad: 2018-08-08 23:31

Full pott blev det för Umåkertränaren Anna Näslund.
Först tog Crown Prince W.W. hem treåringsloppet och därefter gick Eder Bob segrande ur striden i Scandal Plays Minne som avslutade V86-tävlingarna på Bodentravet.
- Det här trodde jag faktiskt inte, det är helt otroligt, sade en tagen tränare.

Anna Näslund har minst sagt bra form på stallet och hade inför tävlingarna 38 i segerprocent. En siffra hon bättrade på ytterligare under tisdagskvällen. Det blev en rivig inledning på Scandal Plays Minne där Super Ariel tog hand om ledningen och öppnade första halvvarvet på 1.08,9. Mika Forss placerade Magnifik Brodde utvändigt och i dennes rygg lurade Eder Bob och Ulf Ohlsson. Upploppsstriden kom också att stå mellan dessa två där Eder Bob var starkast till slut. Segertiden skrevs till 1.12,8 över distansen 2140 meter autostart.
- Det var en väldigt fart i loppet och den här var väldigt taggad i rygg. Det gick fort första varvet men ändå låg han kraftigt på bettet. Han var i väldigt fin författning i dag, berömde segerkusken och tränaren var lika full av beundran.
- Jag vet hur stark Magnifik Brodde är. Han ger sig inte i första taget, det är en ruggig häst. Men i dag var vi bäst.
Anna Näslund tog kvällens andra triumf i V86-5 när Crown Prince W.W. enkelt säkrade sin fjärde seger i sjunde starten.
- Han är nära till galopp då och då för att han vill lite väl mycket. Det finns en oerhörd kapacitet i honom och i alla fall här uppe är han en av de bättre treåringarna så det blir en spännande framtid för de som har hästen, konstaterade kusken Rikard N Skoglund.

Värmande hemmasegrar
I V86-2 blev det en bejublad hemmaseger när Nils Westerberg avgjorde med egentränade Jetline. Robert Bergh och Falcon W.F. höll en säker längd ned till övriga fältet men väl på upploppet strulade aktionen. Då kunde Jetline avgöra enkelt efter att ha skickats iväg från tredje par ytter i sista sväng och tränaren bjöd på en härlig målgest.
- Man blir alldeles varm inombords och ja, jag gråter en skvätt. Och kul är det. Han kämpar alltid lite extra, sade en segerrusig Nils Westerberg.
Hemmaseger inledde också V86-omgången genom Ola Johanssons Master Blaster som tog sin femte seger i sjätte starten. Planen var att ge fyraåringen ett rygglopp men Ove A Lindqvist satsade på ledningen efter halvvarvet och därifrån blev det en enkel seger. Ove A Lindqvist tog också en dubbel efter att ha skrällt i V86-4 med Wasa Warrior som Aleksi Kytölä tränar.

Fler överraskningar och jackpot
Håkan Wallberg-tränade Fröken Sting gjorde inte resan från Gävle till Boden förgäves. Mika Forss laddade iväg från fjärde par utvändigt på sista bortre långsidan och via en sylvass avslutning kunde femåringen kliva förbi Global Ultimate kort före mål i V86-3. Skräll blev det även i V86-6 när Jarmo Saarela spårade runt om med Petteri Korteniemis Owen Broline.
I V86-7 tog From The Mine karriärens elfte seger. Den Catarina Norqvist-tränade sexåringen hamnade utvändigt ledaren men blev snabbt avlöst av Dusktodawn Sisu. När kusken gav anfallsorder 700 meter kvar avväpnade sexåringen enkelt konkurrenterna.
- Det är en riktigt trevlig och fin häst och han har ju verkligen tävlingsinstinkt, sade Micael Melander.
Det blev en svårfunnen rad på V86 där det blev jackpot på åtta rätt. Sju rätt gav 9 801 kronor och sex rätt 385 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75

 

 


 

Onsdag 8 augusti 2018


Kihlmans V86-Tips - Boden
 

V86-1...3-5-9
V86-2...2-5-7-9
V86-3...5-7
V86-4...2-6-11
V86-5...1-6
V86-6...2-4-5-9
V86-7...2-4
V86-8...5-10
2304 rader = 576 kr

Tisdag 7 augusti 2018


Dagens ALN-Häst = Quantanamera
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 4 Quntanamera -  Erik Berglöf


Lopp 2 V4-2 Nr 11 Lightningexclusive - Johan Ole Östre
Lopp 3 V4-3 Nr 8 Vik Jet - Carl Johan Jepson


Lopp 4 V4-4 V5-1 Nr 4 Eraja Jaam - Jonas Moberg


Lopp 5 V5-2 Nr 2 Thebigbangtehory - Peter Norsell


Lopp 6 V5-3 Nr 8 Profinitif - Kristian Lindberg


Lopp 7 V5-4 Nr 2 Boxing Day - Tom Horpestad


Lopp 8 V5-5 Nr 14 Drömsaga - Kristian LindbergKihlmans V5 & V4-Tips - Årjäng
V5-Tipset - Årjäng
 

V5-1...4-5
V5-2...1-2-3-4-10
V5-3...4-5-7-10
V5-4...2-6-7-10
V5-5...7-10-12
480 rader = 480 kr


V4-Tipset - Årjäng


En bra V4-Spik = Global Money

V4-1...6 Global Money
V4-2...1-2-7-11-12
V4-3...4-8-9-12
V4-4...5 X.L.Bygg Palema
20 rader = 40 kr X 10 = 400 krEn bra V4-Spik = X.L.Bygg Palema 

Måndag 6 augusti 2018


Dagens ALN-Häst = Flying Bolt
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 4 Esteralda Beat - Carl Johan Jepson


Lopp 2 Nr 3 Onkel K.J. - Jorma Kontio


Lopp 3 V5-1 Nr 3 Flying Bolt - Massimo Vassallo


Lopp 4 V5-2 Nr 3 From Macarena - Magnus Jakobsson


Lopp 5 V5-3 Nr 3 Princess Teemer - Petter Karlsson


Lopp 6 V5-4 Nr 5 Greyhound Boko - Björn Goop


Lopp 7 V5-5 V4-1 Nr 5 Smokey Hermn- Carl Johan Jepson


Lopp 8 V4-2 Nr 9 Global Utility - Magnus Jakobsson


Lopp 9 V4-3 Nr 11 G.R.J.´S Wolverine - Micael Lindblom


Lopp 10 V4-4 Nr 1 Lovart Futura - jan Henriksson


Ponnyloppet Nr 1 Valder - Cassandra HerrmannKihlmans V5-Tips - Färjestad

V5-Tipset - Färjestad

Jorma Kontio kör enV5-Spik = Fairplay Pellini

V5-1...2-3-4-7-10-12
V5-2...1-2-3-8-9-10
V5-3...2-3-4-7
V5-4...7 Fairplay Pellini
V5-5...3-4-5-6
576 rader = 576 kr


V4-Tipset - Färjestad
 

V4-1...3-5-6
V4-2...2-5-9
V4-3...11-14
V4-4...2-4-9-11
72 rader = 144 kr

Allsvenska kuskligan: Kontio hack i häl på Kihlström

 

Jorma Kontio är snubblande nära att ta över andraplatsen från Örjan Kihlström. Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2018-08-06 10:21

Fortsatt hård strid om pallplatserna bakom överlägsna Ulf Ohlsson.
Carl Johan Jepson och Jorma Kontio var mestvinnande med sju triumfer vardera förra veckan.
Nordens segerrikaste kusk, Jorma Kontio, har nu lika många årssegrar som tvåan Örjan Kihlström.

Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 220-147-134
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 123-98-66
3. Jorma Kontio, Solvalla, 123-81-64
4. Carl Johan Jepson, Färjestad, 119-111-95
5. Peter Untersteiner, Halmstad, 106-75-77
6. Björn Goop, Färjestad, 103-80-66
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 96-70-72
8. Kim Eriksson, Mantorp, 71-57-65
9. Robert Bergh, Åby, 67-35-32
10. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 65-61-70
11. Kaj Widell, Solvalla, 64-63-70
12. Christoffer Eriksson, Jägersro, 62-70-49
13. Erik Adielsson, Solvalla, 60-41-45
14. Ulf Eriksson, Bollnäs, 55-57-65
15. Claes Sjöström, Solvalla, 51-55-25
Siffror till och med 5 augusti.

Gina Söderlund, Kanal 75

 

 

Söndag 5 augusti 2018

V75: Storknall i Sommartravets final

 

Tomas Pettersson skrällde med Raja Ribb i Sommartravets final. ATG:s mascot Vinnie fanns i vinnarcirkeln. Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-08-04 20:03 Senast ändrad: 2018-08-04 20:18

7450 personer i publiken i Rättvik fick vara med om en storskräll i Sommartravets final på lördagen.
Det blev lille Gävletränaren Kristofer Jansson och kusken Tomas Pettersson som fick höja den gröna bucklan efter loppet med 300 000 kronor i förstapris.

Raja Ribb var hästen som gjorde det – en knall till över 51 gånger i vinnarodds som nästan bara tränaren trodde på.


Det mest penningstinna loppet vid Rättvikstravets tävlingar var finalen av Sommartravet som rundade av omgången.
Ett crescendo på en satsning som startade i Halmstad 5 juli och alltså avslutades med stor final i Rättvik på lördagen för hästarna som samlat ihop mest startpoäng under perioden.
Jorma Kontio satt bakom storfavoriten i loppet Volocity de Vie (44 procent) som visserligen fick ett kämpigt lopp utvändigt ledaren men ändå inte kan ha haft sin bästa dag,
Hästen som sopade hem alltsammans sågs i stället tredjeparet invändigt. Sexårige valacken Raja Ribb kördes spårsnålt av Bollnästränaren Tomas Pettersson och ekipaget kunde kliva ut i ett fritt läge redan på den sista bortre långsidan då en konkurrent tröttnade.

- Min chans var just att chansa invändigt och det löste sig ju bra hela vägen. När Christoffer Erikssons häst (Gandhi Boko) sprang och tvekade i andraparet utvändigt kändes det som att vi skulle komma ut…och sedan var det vara att koncentrera sig, summerade Tomas Pettersson.
Västerbo Grazias, en annan praktsensation, spurtade till andraplatsen och populäre On Track Piraten slutade trea. 
Men segern i Sommartravets final 2018 gick alltså till Gävle och hästen Raja Ribb. Segertiden skrevs till 13,3 över 2660 meter volt.
Hästen ägs av J.P World Wide consulting och tränas av 33-årige Kristofer Jansson från Gävle med tolv hästar på träningslistan.
Kristofer Jansson fick nästan sätta sig ner på banan efter målgången.
- Det är lite svårt att hitta orden faktiskt. Just nu är det bara helt underbart. Det här är det största i travet för mig.
Hästen var spelad på en ynka procent på V75. Inget system överlevde den sista avdelningen och i kolumnen för sju rätt lyste ordet jackpot.
- Men han har ju toppform för dagen och jag har sagt hela veckan att han skulle kunna vara med där framme bara det löste sig lite på vägen. Det är en sådan fantastisk individ på alla sätt och vis som betyder jättemycket för mig och min familj, sa Kristofer Jansson.

Skräll i Ego Boys minne
I gulddivisionen, som också var Ego Boys minne, ställde hemmatränaren Leif Witasp till med en sensation.
På förhand deklarerade Witasp att han skulle offra en hel del för att komma till ledningen med Cool Keeper. Tempot blev dock för tufft i starten och taktiken ändrades då storfavoriten Canari Match fick gå för fullt.
Luckan kom en bit in på upploppet från ledarens rygg där åttaårige Cool Keeper sprintade till lätt seger på tangerade banrekordet 1.09,9.

- Att vinna Ego Boys minne på hemmaplan klappar extra i hjärtat. Man kan nog räkna på ena handen segrarna som varit lika roliga som den här, sa ”Mr Rättvik” Leif Witasp.
Canari Match tvingades till en öppning i trakterna av 1.09,5 första 1000 med Hans-Owe Sundberg uppvaktande på utsidan med Charrua Forlan.
Sundbergs häst var heroisk trea i loppet men segern gick alltså till åttaårige Cool Keeper som tävlat framgångsrikt hela karriären och aldrig sprungit fortare än nu.
- Han har haft lite problem med magen ett tag och haft det lite tufft att komma tillbaka. Ägaren Anette Carlström är skötare till hästen och är den som gör hela jobbet sju dagar i veckan. Jag sätter mig bara upp och tar segerrusen, sa Leif Witasp.

Highspirit ruggig
Publiken fick se en kolossal uppvisning i bronsdivisionen där Gävletränaren Troels Andersen presenterade tioårige Highspirit i finaste författning. Andersen ville till ledningen med jättefavoriten men fick svar av Ulf Ohlsson bakom Knifetown Winner.
Efter 1.07,5 första 500 och en varvpassering strax över 1.10 hade ledaren gjort sitt och Highspirit kunde ta över 500 meter från mål. Bakifrån kom Jorma Kontio seglade med tempogynnade Man At Work. Uppvaktaren sjabblade dock med travet i den sista kurvan och Gävlehästen blev ensam till slut. Sjunde segern i åttonde starten i år.

- Det blev ju stolpe in när Jormas galopperade men han var verkligen megabra i dag. Jag gillar verkligen den här hästen. Min roligaste seger i karriären! sa Troels Andersen.

I övrigt noterade vi att…

…Dalatravet (Rättvik-Romme) bärgade kallblodsloppet där Jörgen Westholm tog hand om ledningen kort efter start och spårade till mål med Eldvin. Tioåringen har galopperat en del under åren och nu kom första segern på V75. Detta i 24:e försöket i travets elitserie.
- Jag tänkte att ska vi vinna det här loppet så är det från spets. Han tvekade lite 500 kvar då Art Nökkve var stark på utsidan men fick svängen på sig och då repade han nytt mod. Det är ingen lätt kille men det här fick han verkligen för lång och trogen tjänst, sa en mycket glad Jörgen Westholm efter Siljansloppet.
…Reijo Liljendahl-tränade Exclamation Mark ledde ett rivigt klass I-lopp från start till mål och tog en välförtjänt seger.
…i den inledande silverdivisionen gjorde storfavoriten M.T.Joinville ett bra lopp men hade inget svar mot vinnaren, Timo Nurmos-tränade Linus Boy som fick till det efter en rad starka prestationer från lumpna lägen på slutet. Nu redde Kim Eriksson ut situationen från ett tolftespår.
- Det var skönt att han fick lite röta en gång också, sa Kim Eriksson.
… när Gävlekusken Johan Brandel slank ut från innerspåret med enprocentaren Allowable i loppet för den lägsta klassen på V75 gick det undan och samtliga omkringvarande var chanslösa att svara.
- Han måste ha såna här smyglopp men får han det är han bra, sa Johan Brandel om familjehästen.
…inget system hittades med sju rätt och det blir en jackpot på Åby på lördag som prognostiseras till 37 miljoner, sex rätt gav  128 797 kronor och fem rätt 1765 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

 

Lördag 4 augusti 2018


Kihlmans V75-Tips - Rättvik

En bra  V75-Spik = Highspirit

V75-1...8-10-11-12
V75-2...2-4-5-6-11
V75-3...4-10
V75-4...1-2-4-6-7
V75-5...3 Highspirit
V75-6...1-4-9-10-12
V75-7...6 Volycity de Vie
1000 rader = 500 kr


 

Fredag 3 augusti 2018

Inför V75: Kan bli favorit i repris

 

Highspirit har på sju starter tagit sex segrar i år. Foto av  TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-08-01 16:45

I fjol samma tid blev det seger under V75-dagen på Rättvikstravet.
På lördag hoppas Troels Andersen återupprepa bedriften tillsammans Highspirit.
- Jag tror det kommer krävas en 10-tid för att vinna loppet, säger Gävletränaren.

Troels Andersen har höga 21 i segerprocent. En av de som bidragit är tioåriga Highspirit (V75-5) som tagit sex segrar på sju starter. Men årets tre första triumfer kom under sejouren hos Flemming Jensen i Danmark.
- Hästen trivs inte så bra med den här vintern och hakar i skorna så då fick han gå till Flemming för att träna och tävla utan hakar och på snällare banor. Han gick jättebra där och kom hem i väldigt bra skick, berättar Troels Andersen.
Efter en plump i protokollet där hästen dels hade bakspår och dels blev för pigg har Highspirit nu tre raka tillsammans med sin tränare.
- Han har gjort det bra, tycker jag. Han känns pigg och fin och har haft bra uppgifter och bra spår i princip varje gång. Allt har klaffat så det är bara att vara glad så länge det håller i sig.

Vässar balans och utrustning

Förra året spetsvann Highspirit och Troels Andersen ett klass I-försök när Rättvikstravet arrangerade V75-tävlingar i början av augusti. I år startar de i klassen över, bronsdivisionen, som avgörs över 1640 meter – vilket också är den enda distans som Highspirit startat över i år. Utgångsläget på lördag är tredjespår.
- Han känns bättre i år jämfört med i fjol och det här är ett lopp som vi har sett ut tidigare och siktat mot. Han har haft lämpliga uppgifter i år med sprinterdistans så skulle man trycka av honom har han en rejäl tid i kroppen. Jag tror det kommer krävas en 10-tid för att vinna loppet och jag hoppas att han ska räcka till seger, resonerar tränaren tillika kusken som även aviserar balans- och utrustningsändringar.
- Han gick med skor bak senast eftersom jag ville spara fötterna till på lördag då han ska gå barfota runt om. Sedan blir det rycktussar som Flemming har provat tidigare, det blir en extra växel, och en smalare vagn som han gick med förra året.

”Går bäst i ledningen”
Med på resan till Dalarna följer också Finish Future (V75-1). Nioåringen inledde året med två raka men därefter har det blivit varierande resultat. På lördag har ekipaget lottats ett andraspår i silverdivisionen.
- Min andra häst har bättre chanser att vinna sitt lopp men jag tror att Finish Future har hygglig chans att tjäna fina pengar. Han har fått bra spår och går bäst i ledningen, när jag har testat honom där har han varit väldigt fin. Realistiskt hoppas jag att han kan vara trea eller fyra. Han går som han brukar, öppet huvudlag, vanlig vagn och bakskor, säger Troels Andersen.

Gina Söderlund, Kanal 75

Torsdag 2 augusti 2018

V86: Fyraårigt sto snabbast i Breeders’ Crown-kvalen

 

Foto av ALN, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-08-01 23:10 Senast ändrad: 2018-08-01 23:24

Mily tog hem sitt Breeders’ Crown-försök på 1.12,4 under onsdagens V86-tävlingar.
Prestationen imponerade på såväl åskådare som på hennes kusk och tränare.
- Det var ren njutning. Hon bara klippte med öronen och jag ryckte aldrig tussarna, sade en segerrusig och överraskad Peter Untersteiner.

Det bjöds på högklassiga tävlingar på Mantorptravet med bland annat Kjell P Dahlströms Minne och fyra försök till Breeders’ Crown med 110 000 kronor i förstapris.

I de fyraåriga stonas försök blev det en uppgörelse mellan pappa och son Untersteiner. Medan Peter Untersteiner skötte taktpinnen i täten avancerade Johan Untersteiner fram utvändigt med Candy la Marc. Striden kom sedan att stå mellan dessa två där segermarginalen till slut blev en längd till Milys fördel. Klockan stannade på 1.12,4 över distansen 2140 meter autostart.
- Vi trodde inte att hon tillhörde de bättre i stallet när vi började med hennes årgång. Men det är helt fantastiskt vad hon har utvecklats. Redan när hon debuterade överraskade hon med att speeda en 10-tid sista femhundra metrarna, berömde segerkusken som nu siktar högre med sin stochampionatsfyra.
- Det är stoderbyt som gäller nu om tre veckor.

Ett annat sto som charmade starkt var Adorable Lady i Breeders’ Crown-försöker för treåriga ston. Pasi Aikio körde offensivt fram utvändigt ledaren Activated och när galoppen var ett faktum för denna låg vägen till mål vidöppen för Adorable Lady.
- Det kändes som att vi måste göra det själv om vi skulle vinna. Styrkan är hennes vapen och det visade hon i dag, konstaterade kusk och tränare.

Fortsatt obesegrad

I Breeders’ Crown-försöket för fyraåriga hingstar och valacker avgjorde Stefan Melander-tränade Output Pressure enkelt. Örjan Kihlström övertog tidigt ledningen från stallkamraten Digital Performer och någon större dramatik blev det aldrig.
- Han vann på ett fint sätt hästen utan att vara helt bottnad. Det löste sig perfekt när vi kom till ledningen utan att det kostade så mycket och det blev moderat tempo sedan också, summerade kusken.
Svante Båths Coin Perdu, som gjorde comeback efter åtta månader, räckte till en tredjeplats.

I försöket för treåriga hingstar och valacker fortsatte finska segerstaplaren Lewis Ale att övertyga. Örjan Kihlström och Alone pressade utvändigt hela sista varvet men Lewis Ale höll undan och är fortsatt obesegrad. Treåringens fjärde raka seger.
- Jag ville att han skulle få en lite tuffare uppgift och det blev så att han fick sträcka ut fullt i dag. Han har mer eller mindre lekt i de tre första loppen men nu blev det rejäl körning, sade tränaren och kusken Tuomas Korvenoja.

Toppform till Jubileumspokalen

Kjell P Dahlströms Minne med 200 000 kronor i förstapris blev en enkel match för Cyber Lane. Johan Untersteiner spetsade från start med sin stjärna och Love Matters, som fick gå den tunga vägen utvändigt, hade inget att sätta emot på upploppet.
- Jag ser verkligen fram emot varje gång jag ska hoppa upp i sulkyn bakom honom. Hemma är det inte mycket att skryta om, han är mest lat och tråkig. Man får aldrig någon feeling där men när vi kommer ut på tävlingsovalen i loppen – snacka om att få gåshud, sade en nöjd kusk och tränare som ser fram emot nästa uppgift.

- Han brukar lyssna väldigt mycket på norsken och jag har suttit kvar med den två gånger i rad nu. Det känns verkligen att han är på gång in i toppformen nu och det känns ju bra inför Jubileumspokalen.
Segern gjorde att Cyber Lane passerade åtta miljoner kronor i insprungna pengar.

I övrigt noterade vi…
…att Pasi Aikio räknade hem en tränardubbel. Trots ett tufft slutvarv i tredje- och fjärdespår kunde Örjan Kihlström måtta in Uppohoppa i V86-1.
… att Örjan Kihlström bärgade kvällens tredje seger i V86-7. Daniel Redén-tränade Sorbet kunde enkelt avväpna konkurrenterna över upploppet.
…att Peter Untersteiner tog kvällens andra seger med egentränade Princess S.W. i V86-3. Fyraåringens femte seger i karriärens sjätte start.
… att åtta rätt på V86 gav 2 016 kronor, sju rätt betalade 35 kronor och på sex rätt blev det jackpot.

Gina Söderlund, Kanal 75

 

 

Onsdag 1 augusti 2018


Kihlmans V86-Tips - Mantorp

Peter Untersteiner kör V86-Spiken = Princess S.W.

V86-1...5-7-8
V86-2...1-4-7
V86-3...6 Princess S.W.
V86-4...3-5
V86-5...5-7
V86-6...4-5-7-8-9
V86-7...3-5-7
V86-8...2-3-10-11
2160 rader = 540 kr