Välkommen


     
     
     
     
     
     
   


 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNNär det gäller trav klicka här >>>>>>>>


     

 

 

 


Foto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>


OBS. All bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN

Söndag 5 augusti 2018

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.se 

V75: Storknall i Sommartravets final

 

Tomas Pettersson skrällde med Raja Ribb i Sommartravets final. ATG:s mascot Vinnie fanns i vinnarcirkeln. Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-08-04 20:03 Senast ändrad: 2018-08-04 20:18

7450 personer i publiken i Rättvik fick vara med om en storskräll i Sommartravets final på lördagen.
Det blev lille Gävletränaren Kristofer Jansson och kusken Tomas Pettersson som fick höja den gröna bucklan efter loppet med 300 000 kronor i förstapris.

Raja Ribb var hästen som gjorde det – en knall till över 51 gånger i vinnarodds som nästan bara tränaren trodde på.


Det mest penningstinna loppet vid Rättvikstravets tävlingar var finalen av Sommartravet som rundade av omgången.
Ett crescendo på en satsning som startade i Halmstad 5 juli och alltså avslutades med stor final i Rättvik på lördagen för hästarna som samlat ihop mest startpoäng under perioden.
Jorma Kontio satt bakom storfavoriten i loppet Volocity de Vie (44 procent) som visserligen fick ett kämpigt lopp utvändigt ledaren men ändå inte kan ha haft sin bästa dag,
Hästen som sopade hem alltsammans sågs i stället tredjeparet invändigt. Sexårige valacken Raja Ribb kördes spårsnålt av Bollnästränaren Tomas Pettersson och ekipaget kunde kliva ut i ett fritt läge redan på den sista bortre långsidan då en konkurrent tröttnade.

- Min chans var just att chansa invändigt och det löste sig ju bra hela vägen. När Christoffer Erikssons häst (Gandhi Boko) sprang och tvekade i andraparet utvändigt kändes det som att vi skulle komma ut…och sedan var det vara att koncentrera sig, summerade Tomas Pettersson.
Västerbo Grazias, en annan praktsensation, spurtade till andraplatsen och populäre On Track Piraten slutade trea. 
Men segern i Sommartravets final 2018 gick alltså till Gävle och hästen Raja Ribb. Segertiden skrevs till 13,3 över 2660 meter volt.
Hästen ägs av J.P World Wide consulting och tränas av 33-årige Kristofer Jansson från Gävle med tolv hästar på träningslistan.
Kristofer Jansson fick nästan sätta sig ner på banan efter målgången.
- Det är lite svårt att hitta orden faktiskt. Just nu är det bara helt underbart. Det här är det största i travet för mig.
Hästen var spelad på en ynka procent på V75. Inget system överlevde den sista avdelningen och i kolumnen för sju rätt lyste ordet jackpot.
- Men han har ju toppform för dagen och jag har sagt hela veckan att han skulle kunna vara med där framme bara det löste sig lite på vägen. Det är en sådan fantastisk individ på alla sätt och vis som betyder jättemycket för mig och min familj, sa Kristofer Jansson.

Skräll i Ego Boys minne
I gulddivisionen, som också var Ego Boys minne, ställde hemmatränaren Leif Witasp till med en sensation.
På förhand deklarerade Witasp att han skulle offra en hel del för att komma till ledningen med Cool Keeper. Tempot blev dock för tufft i starten och taktiken ändrades då storfavoriten Canari Match fick gå för fullt.
Luckan kom en bit in på upploppet från ledarens rygg där åttaårige Cool Keeper sprintade till lätt seger på tangerade banrekordet 1.09,9.

- Att vinna Ego Boys minne på hemmaplan klappar extra i hjärtat. Man kan nog räkna på ena handen segrarna som varit lika roliga som den här, sa ”Mr Rättvik” Leif Witasp.
Canari Match tvingades till en öppning i trakterna av 1.09,5 första 1000 med Hans-Owe Sundberg uppvaktande på utsidan med Charrua Forlan.
Sundbergs häst var heroisk trea i loppet men segern gick alltså till åttaårige Cool Keeper som tävlat framgångsrikt hela karriären och aldrig sprungit fortare än nu.
- Han har haft lite problem med magen ett tag och haft det lite tufft att komma tillbaka. Ägaren Anette Carlström är skötare till hästen och är den som gör hela jobbet sju dagar i veckan. Jag sätter mig bara upp och tar segerrusen, sa Leif Witasp.

Highspirit ruggig
Publiken fick se en kolossal uppvisning i bronsdivisionen där Gävletränaren Troels Andersen presenterade tioårige Highspirit i finaste författning. Andersen ville till ledningen med jättefavoriten men fick svar av Ulf Ohlsson bakom Knifetown Winner.
Efter 1.07,5 första 500 och en varvpassering strax över 1.10 hade ledaren gjort sitt och Highspirit kunde ta över 500 meter från mål. Bakifrån kom Jorma Kontio seglade med tempogynnade Man At Work. Uppvaktaren sjabblade dock med travet i den sista kurvan och Gävlehästen blev ensam till slut. Sjunde segern i åttonde starten i år.

- Det blev ju stolpe in när Jormas galopperade men han var verkligen megabra i dag. Jag gillar verkligen den här hästen. Min roligaste seger i karriären! sa Troels Andersen.

I övrigt noterade vi att…

…Dalatravet (Rättvik-Romme) bärgade kallblodsloppet där Jörgen Westholm tog hand om ledningen kort efter start och spårade till mål med Eldvin. Tioåringen har galopperat en del under åren och nu kom första segern på V75. Detta i 24:e försöket i travets elitserie.
- Jag tänkte att ska vi vinna det här loppet så är det från spets. Han tvekade lite 500 kvar då Art Nökkve var stark på utsidan men fick svängen på sig och då repade han nytt mod. Det är ingen lätt kille men det här fick han verkligen för lång och trogen tjänst, sa en mycket glad Jörgen Westholm efter Siljansloppet.
…Reijo Liljendahl-tränade Exclamation Mark ledde ett rivigt klass I-lopp från start till mål och tog en välförtjänt seger.
…i den inledande silverdivisionen gjorde storfavoriten M.T.Joinville ett bra lopp men hade inget svar mot vinnaren, Timo Nurmos-tränade Linus Boy som fick till det efter en rad starka prestationer från lumpna lägen på slutet. Nu redde Kim Eriksson ut situationen från ett tolftespår.
- Det var skönt att han fick lite röta en gång också, sa Kim Eriksson.
… när Gävlekusken Johan Brandel slank ut från innerspåret med enprocentaren Allowable i loppet för den lägsta klassen på V75 gick det undan och samtliga omkringvarande var chanslösa att svara.
- Han måste ha såna här smyglopp men får han det är han bra, sa Johan Brandel om familjehästen.
…inget system hittades med sju rätt och det blir en jackpot på Åby på lördag som prognostiseras till 37 miljoner, sex rätt gav  128 797 kronor och fem rätt 1765 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

 

Lördag 4 augusti 2018


Kihlmans V75-Tips - Rättvik

En bra  V75-Spik = Highspirit

V75-1...8-10-11-12
V75-2...2-4-5-6-11
V75-3...4-10
V75-4...1-2-4-6-7
V75-5...3 Highspirit
V75-6...1-4-9-10-12
V75-7...6 Volycity de Vie
1000 rader = 500 kr


 

Fredag 3 augusti 2018

Inför V75: Kan bli favorit i repris

 

Highspirit har på sju starter tagit sex segrar i år. Foto av  TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-08-01 16:45

I fjol samma tid blev det seger under V75-dagen på Rättvikstravet.
På lördag hoppas Troels Andersen återupprepa bedriften tillsammans Highspirit.
- Jag tror det kommer krävas en 10-tid för att vinna loppet, säger Gävletränaren.

Troels Andersen har höga 21 i segerprocent. En av de som bidragit är tioåriga Highspirit (V75-5) som tagit sex segrar på sju starter. Men årets tre första triumfer kom under sejouren hos Flemming Jensen i Danmark.
- Hästen trivs inte så bra med den här vintern och hakar i skorna så då fick han gå till Flemming för att träna och tävla utan hakar och på snällare banor. Han gick jättebra där och kom hem i väldigt bra skick, berättar Troels Andersen.
Efter en plump i protokollet där hästen dels hade bakspår och dels blev för pigg har Highspirit nu tre raka tillsammans med sin tränare.
- Han har gjort det bra, tycker jag. Han känns pigg och fin och har haft bra uppgifter och bra spår i princip varje gång. Allt har klaffat så det är bara att vara glad så länge det håller i sig.

Vässar balans och utrustning

Förra året spetsvann Highspirit och Troels Andersen ett klass I-försök när Rättvikstravet arrangerade V75-tävlingar i början av augusti. I år startar de i klassen över, bronsdivisionen, som avgörs över 1640 meter – vilket också är den enda distans som Highspirit startat över i år. Utgångsläget på lördag är tredjespår.
- Han känns bättre i år jämfört med i fjol och det här är ett lopp som vi har sett ut tidigare och siktat mot. Han har haft lämpliga uppgifter i år med sprinterdistans så skulle man trycka av honom har han en rejäl tid i kroppen. Jag tror det kommer krävas en 10-tid för att vinna loppet och jag hoppas att han ska räcka till seger, resonerar tränaren tillika kusken som även aviserar balans- och utrustningsändringar.
- Han gick med skor bak senast eftersom jag ville spara fötterna till på lördag då han ska gå barfota runt om. Sedan blir det rycktussar som Flemming har provat tidigare, det blir en extra växel, och en smalare vagn som han gick med förra året.

”Går bäst i ledningen”
Med på resan till Dalarna följer också Finish Future (V75-1). Nioåringen inledde året med två raka men därefter har det blivit varierande resultat. På lördag har ekipaget lottats ett andraspår i silverdivisionen.
- Min andra häst har bättre chanser att vinna sitt lopp men jag tror att Finish Future har hygglig chans att tjäna fina pengar. Han har fått bra spår och går bäst i ledningen, när jag har testat honom där har han varit väldigt fin. Realistiskt hoppas jag att han kan vara trea eller fyra. Han går som han brukar, öppet huvudlag, vanlig vagn och bakskor, säger Troels Andersen.

Gina Söderlund, Kanal 75

Torsdag 2 augusti 2018

V86: Fyraårigt sto snabbast i Breeders’ Crown-kvalen

 

Foto av ALN, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-08-01 23:10 Senast ändrad: 2018-08-01 23:24

Mily tog hem sitt Breeders’ Crown-försök på 1.12,4 under onsdagens V86-tävlingar.
Prestationen imponerade på såväl åskådare som på hennes kusk och tränare.
- Det var ren njutning. Hon bara klippte med öronen och jag ryckte aldrig tussarna, sade en segerrusig och överraskad Peter Untersteiner.

Det bjöds på högklassiga tävlingar på Mantorptravet med bland annat Kjell P Dahlströms Minne och fyra försök till Breeders’ Crown med 110 000 kronor i förstapris.

I de fyraåriga stonas försök blev det en uppgörelse mellan pappa och son Untersteiner. Medan Peter Untersteiner skötte taktpinnen i täten avancerade Johan Untersteiner fram utvändigt med Candy la Marc. Striden kom sedan att stå mellan dessa två där segermarginalen till slut blev en längd till Milys fördel. Klockan stannade på 1.12,4 över distansen 2140 meter autostart.
- Vi trodde inte att hon tillhörde de bättre i stallet när vi började med hennes årgång. Men det är helt fantastiskt vad hon har utvecklats. Redan när hon debuterade överraskade hon med att speeda en 10-tid sista femhundra metrarna, berömde segerkusken som nu siktar högre med sin stochampionatsfyra.
- Det är stoderbyt som gäller nu om tre veckor.

Ett annat sto som charmade starkt var Adorable Lady i Breeders’ Crown-försöker för treåriga ston. Pasi Aikio körde offensivt fram utvändigt ledaren Activated och när galoppen var ett faktum för denna låg vägen till mål vidöppen för Adorable Lady.
- Det kändes som att vi måste göra det själv om vi skulle vinna. Styrkan är hennes vapen och det visade hon i dag, konstaterade kusk och tränare.

Fortsatt obesegrad

I Breeders’ Crown-försöket för fyraåriga hingstar och valacker avgjorde Stefan Melander-tränade Output Pressure enkelt. Örjan Kihlström övertog tidigt ledningen från stallkamraten Digital Performer och någon större dramatik blev det aldrig.
- Han vann på ett fint sätt hästen utan att vara helt bottnad. Det löste sig perfekt när vi kom till ledningen utan att det kostade så mycket och det blev moderat tempo sedan också, summerade kusken.
Svante Båths Coin Perdu, som gjorde comeback efter åtta månader, räckte till en tredjeplats.

I försöket för treåriga hingstar och valacker fortsatte finska segerstaplaren Lewis Ale att övertyga. Örjan Kihlström och Alone pressade utvändigt hela sista varvet men Lewis Ale höll undan och är fortsatt obesegrad. Treåringens fjärde raka seger.
- Jag ville att han skulle få en lite tuffare uppgift och det blev så att han fick sträcka ut fullt i dag. Han har mer eller mindre lekt i de tre första loppen men nu blev det rejäl körning, sade tränaren och kusken Tuomas Korvenoja.

Toppform till Jubileumspokalen

Kjell P Dahlströms Minne med 200 000 kronor i förstapris blev en enkel match för Cyber Lane. Johan Untersteiner spetsade från start med sin stjärna och Love Matters, som fick gå den tunga vägen utvändigt, hade inget att sätta emot på upploppet.
- Jag ser verkligen fram emot varje gång jag ska hoppa upp i sulkyn bakom honom. Hemma är det inte mycket att skryta om, han är mest lat och tråkig. Man får aldrig någon feeling där men när vi kommer ut på tävlingsovalen i loppen – snacka om att få gåshud, sade en nöjd kusk och tränare som ser fram emot nästa uppgift.

- Han brukar lyssna väldigt mycket på norsken och jag har suttit kvar med den två gånger i rad nu. Det känns verkligen att han är på gång in i toppformen nu och det känns ju bra inför Jubileumspokalen.
Segern gjorde att Cyber Lane passerade åtta miljoner kronor i insprungna pengar.

I övrigt noterade vi…
…att Pasi Aikio räknade hem en tränardubbel. Trots ett tufft slutvarv i tredje- och fjärdespår kunde Örjan Kihlström måtta in Uppohoppa i V86-1.
… att Örjan Kihlström bärgade kvällens tredje seger i V86-7. Daniel Redén-tränade Sorbet kunde enkelt avväpna konkurrenterna över upploppet.
…att Peter Untersteiner tog kvällens andra seger med egentränade Princess S.W. i V86-3. Fyraåringens femte seger i karriärens sjätte start.
… att åtta rätt på V86 gav 2 016 kronor, sju rätt betalade 35 kronor och på sex rätt blev det jackpot.

Gina Söderlund, Kanal 75

 

 

Onsdag 1 augusti 2018


Kihlmans V86-Tips - Mantorp

Peter Untersteiner kör V86-Spiken = Princess S.W.

V86-1...5-7-8
V86-2...1-4-7
V86-3...6 Princess S.W.
V86-4...3-5
V86-5...5-7
V86-6...4-5-7-8-9
V86-7...3-5-7
V86-8...2-3-10-11
2160 rader = 540 kr

Tisdag 31 juli 2018

 

V75: Propulsion historisk - vann Hugo Åbergs för tredje året i rad

Stockholm. Publicerad: 2018-07-31 22:14 Senast ändrad: 2018-07-31 22:28

Propulsion svarade för en makalös insats när han skrev travhistoria och vann Hugo Åbergs Memorial – för tredje året i rad.
Trots en blytung löpning mestadels i tredjespår krossade han konkurrenterna och vann retfullt enkelt.
- Det här är ingen vanlig häst, sa segerkusken Örjan Kihlström.

- Jag saknar ord. Hästen är ju inte av denna värld, sa tränaren Daniel Redén.


Propulsion bjöd på en helt fenomenal uppvisning när han på nytt vann Hugo Åbergs Memorial med en miljon kronor i förstapris. Ingen häst har tidigare vunnit Åbergs tre år i rad och det var sannerligen ingen bluffseger som Propulsion tog hem i år. När starten gick strax efter klockan nio i samband med solnedgången på ett välfyllt Jägersro, tog Dante Boko ledningen från innerspåret. Samtidigt startgalopperade stallkamraten Rajesh Face. Ut på den första långsidan sände Erik Adielsson fram Diamanten utvändigt om ledaren och när tempot var relativt lågt kände sig Örjan Kihlström tvungen att ge sig iväg via tredjespår. Men det var upptaget i dödens där Adielsson valde att svara ut Propulsion in på slutrundan och ”Proppen” fick tugga ute i tredjespår resten av loppet. Trots den tuffa resan såg Daniel Redéns superstjärna oförskämt fin ut. Eller han såg kolossalt taggad, stark och morsk ut. Nämnas ska också att han var helt bländande fantastisk i uppvärmningen. Väl inne på upploppet kom Propulsion farande ute i spåren och avgjorde hur lätt som helst. Segern blev retfullt enkel på tiden 1.09,4/1609a.
- Allt blev fel, nu saknar jag faktiskt ord. Jag kände att det där blev inget bra och åttahundra meter kvar var jag på väg till stallet. Nu fick han ta ut sin styrka som jag vet om att han har haft. Det bevisar att den där pulsen han har i träningen den ljuger aldrig. Det här är helt galet. Jag kan inte förklara hans prestation i dag, för det ska inte gå att göra mot de här hästarna. Jag är helt mållös, sa Daniel Redén.

”Med en normal topphäst kan man glömma det”

Även Örjan Kihlström var förstås full av beundran över hästens insats och han har flera gånger tidigare sagt att Propulsion är en av de absolut bästa hästar han har kört.
- Det är ju en fruktansvärt bra häst, det har han visat hela tiden och det visade han i dag också. En helt otrolig individ och en styrka som få andra har, sa Örjan Kihlström.

- Det blev ju opassande för vår del och vi hamnade en bit bak och det var inget tempo. Jag tänkte köra men förstod då att Erik skulle köra fram och det gjorde han. Men sedan var jag tvungen att köra och sätta fart på det själv. Jag hade inget annat val att välja på och med en normal topphäst så kan man bara glömma den här dagen och prova igen. Men det här är ingen vanlig häst. Han är inte gjord av samma virke som oss andra, fortsatte Kihlström.

Diamanten galopperade som slagen
Tvåa i Hugo Åbergs blev Up And Quick som spurtade fantastiskt för Björn Goop. Detta trots att hästen blev störd av Rajesh Face sexhundra meter kvar. Trea blev Pastore Bob som verkligen har visat att han har vuxit in i eliten i år efter att ha börjat i Bronsdivisionen vid årets början.
- Det är en fantastisk utveckling på hästen. Jag är ruggigt nöjd med honom, sa tränaren Johan Untersteiner.
Dante Boko blev fyra från ledningen men däremot blev det galopp för betrodda duon Diamanten (som slagen in på upploppet) och Heavy Sound (i starten).
- Jag körde för att vinna loppet. Det kanske blev för tufft men det kändes inte som att det var tomt, tomt när han galopperade men han tappade stilen, sa Erik Adielsson om Diamanten.

Kihlström/Redén inledde med In Toto Sund
I V75-inledningen, som var ett stolopp, blev det en övertygande seger för In Toto Sund som vann enkelt från ledningen för Örjan Kihlström. Segertiden blev nya rekordet 1.10,0/1609 och tvåa blev Trendy O.K. som höll starkt efter att ha gjort jobbet utvändigt om ledaren på slutvarvet.
- Hon har haft sån form men galopperat och betett sig konstigt tidigare. Men i dag kände jag i värmningen att hon var pigg och och klart bättre än tidigare. Det är en ruggigt bra häst och hon var värd det här, sa tränaren Daniel Redén.
- Hon var jättefin. De sa i stallet att hon verkade på hugget och hon har gått bra tidigare också men var nog snäppet vassare i dag, sa Örjan Kihlström.

Lycka för Fredrik och Magdalena
Fredrik Linder har dragit igång som proffstränare igen efter några år inom annan yrkesbransch, bland annat som bagare. Nu fick en lycklig Linder se sin Zeus Bi skrällvinna Finalen i Breeders Course och 600 000 kronor i förstapris. Efter en resa i tredje par utvändigt sluggade han sig först precis före mållinjen för Erik Adielsson. En imponerande insats och segertiden blev helt strålande 1.11,1/1609a. Tvåa blev Holy Water som var grym och trea blev favoriten Zelig Kronos som kördes tufft till ledningen.
- Den här storsegern kom tidigt i omstarten. Man kan ju hoppas på att det ger ringar på vattnet. Jag är jätteglad att hästen fungerar och att vi får det här förtroendet av ägaren Anders Ström. Det känns för jäkla coolt det här, sa en rörd Fredrik Linder som tillsammans med sambon Magdalena tränar sju hästar.
- Han fick ett bra lopp men behöver inte be om ursäkt. Han har accelererat och tagit stora kliv de senaste tre veckorna, berömde Erik Adielsson.

”Seven And Seven – vilken travare”
Snackhästen Seven And Seven gjorde en mersmakande debut för Frode Hamre och USA-hästen presenterade sig med bravur i tävlingsdebuten i Europa. Han öppnade snabbt från innerspåret bakom startbilen och tog enkelt ledningen. Efter att ha fått bestämma tempot gled han säkert ifrån den sista biten för Erik Adielsson. Segertiden i det här fyraåringsloppet skrevs till 1.11,5/1609a.
- Det var en ruskig travare. Han gick för första gången i den här vagnen och han touchade i vagnen två, tre gånger rejält så man fick nästan tinnitus. Då är det bra gjort att ändå hålla rytmen. Vilken travare det var alltså, sa Erik Adielsson.
Racing Mange tog en välförtjänt seger efter flera tappra insatser, när han vann V75-4 för sin tränare Joakim Lövgren.

”Han är en hjälte”
Efter en perfekt resa i andra par utvändigt spurtade han ner ledande Justice Ås kort före mål. Segertiden blev 1.10,1/1609a.
- Det är en hjälte. Han har aldrig någonting kvar när han kommer in efter loppen. Han kämpar och jag tycker att han stod på tur för en seger, sa Joakim Lövgren.
Ferrari River svarade för en mycket stark insats när han vann V75-5 för sin tränare Conrad Lugauer. Efter att tidigt ha körts fram utvändigt om ledaren plockade han knappt ner ledande Global Takeover kort före mål på tiden 1.10,5/1609a.
V75-omgången avslutades med ytterligare en imponerande vinnare den här underbara tävlingskvällen. Det var Urban Kronos som trots en resa utvändigt om ledaren bara var bäst för Örjan Kihlström som därmed tog sin tredje V75-seger. Tränar gör Roger Walmann. Sju rätt på V75 gav 39 617 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

 Kihlmans V75-Tips - Jägersro
 

V75-1...2-5-8-9
V75-2...2 Zelig Kronos
V75-3...1-3-6-7
V75-4...7 Cocktail Fortuna
V75-5...2-3-6-10-11
V75-6...2-4-9
V75-7...2-3.5.6
960 rader = 480 kr

Måndag 30 juli 2018

Färjestad har fått ny huvudstarter
Tony "Osten" Sjöqvist 54 år från Karlstad
 

Allsvenska kuskligan: 99 segrar före

 

Foto av TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-07-30 10:04

Ulf Ohlsson fortsätter utöka sin ledning i allsvenska kuskligan.
Efter förra veckans tio fullträffar skiljer det nu 99 respektive 100 segrar till tvåan Örjan Kihlström och trean Jorma Kontio.
I övrigt noteras att både Peter Untersteiner och Björn Goop nu har passerat 100 årssegrar.

Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 216-143-132
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 117-94-63
3. Jorma Kontio, Solvalla, 116-78-64
4. Carl Johan Jepson, Färjestad, 112-107-89
5. Peter Untersteiner, Halmstad, 101-73-73
6. Björn Goop, Färjestad, 100-76-64
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 90-67-66
8. Kim Eriksson, Mantorp, 67-56-64
9. Robert Bergh, Åby, 67-35-32
10. Kaj Widell, Solvalla, 63-62-66
11. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 63-59-67
12. Christoffer Eriksson, Jägersro, 61-69-46
13. Erik Adielsson, Solvalla, 56-40-42
14. Ulf Eriksson, Bollnäs, 53-55-61
15. Claes Sjöström, Solvalla, 50-49-23
Siffror till och med 29 juli.

Gina Söderlund, Kanal 75

 

 

Söndag 29 juli 2018

I dag GS75 The Right Way i Åmål

Dagens ALN-Häst = Montdore
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 3 Milles Fighter - Pethra Prytz


Lopp 2 Nr 10 Pinto Bob - Robert Bergh


Lopp 3 Nr 6 Yankee Eagle - Torbjörn Jansson


Lopp 4 Nr 5 Vesle Maia - Bård Humborstad


Lopp 5 GS75-1 Nr 4 Thomson - Kristian Lindberg


Lopp 6 GS75-2 Nr 4 Welcome - Louis Trudevang


Lopp 7 GS75-3 Nr 6 Montdore - Robert Bergh


Lopp 8 GS75-4 Nr 1 Mascarpone Doc - Åke Lindblom


Lopp 9 GS75-5 Nr 7 Golden Garbo - Kristian Lindberg


Lopp 10 GS75-6 Nr 5 Zol Sensation - Carl Johan Jepson


Lopp 11 GS75Nr 5 Digital Circle - Magnus JakobssonKihlmans GS75-Tips -Åmål

En bra GS75-Spik = Tindra Star

GS75-1...5 Tindra Star
GS75-2...2-4-5
GS75-3...2-5
GS75-4...1-2-6-7
GS75-5...1-3-5-7
GS75-6...5 ZoloSensation
GS75-7...3-5-6-8-12
480 rader = 480 krCarl Johan Jepson kör en bra GS75-Spik = Zolo Sensation

Lördag 28 juli 2018

 

V75: Dominerade med både varmt och kallt

 

Örjan Kihlström dominerade V75-tävlingarna på gamla hemmabanan Bollnästravet med ett äkta hattrick. Foto av Christer Norin ALN TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-07-28 19:11 Senast ändrad: 2018-07-28 20:23

Örjan Kihlström var dagens man på V75.
Stjärnkusken dominerade tävlingarna på gamla hemmabanan Bollnästravet med ett äkta hattrick.
- Hattrick är inte så vanligt. I dag har det flutit på bra, men framför allt handlar det om vilka fantastiska hästar jag får köra.
Nästa vecka avstår Örjan Kihlström V75 - istället kör han Hambletonian i USA.

Örjan Kihlström har rötterna på Bollnästravet och det var en populär kusk som vann tre raka lopp är V75 gästade Hälsingland.
- Familjen hade arbetshästar och min farfar råkade byta åt sig en travhäst av en slump på en marknad, och de fick lite ordning på den där och på den vägen är det, sedan började även min pappa och det är en liten slump att vi hamnade i det här. Jag var väldigt intresserad redan som jätteliten faktiskt och aldrig haft någon tanke på att göra något annat faktiskt, berättade Örjan Kihlström för ”hemmapubliken” som uppgick till 6 771 besökare.
- Jag känner väldigt mycket människor här, mycket släkt och vänner som är här och tittar, så det är extra roligt faktiskt, sa Örjan Kihlström.
Seger nummer ett kom i lördagens huvudlopp, Bollnäsloppet (V75-3), och det blev en säker favoritseger tillsammans med Daniel Redén-tränade Canari Match efter tidig ledning.
Segern var värd 200 000 kronor och segertiden blev 1.10,5 över sprinterdistans, autostart.
- Canari Match gick ett väldigt bra lopp, öppnade bra och gick fort till slut också, sa Örjan Kihlström.

Hemmaseger
Seger nummer två kom i Jon Olssons Minne (V75-4) för kallblod. Örjan Kihlström tog ett tidigt initiativ från tillägg och styrde fram först i andraspår efter drygt 500 meter med favoriten B.W.Sture. På sista bortre långsidan övertog B.W.Sture ledningen och höll sedan säkert undan före Fender.
Jan-Olov Persson tränar vinnaren som vann på utmärkta 1.23,9 över medeldistans och voltstart.
- B.W.Sture fick gå ett rejält förstavarv och det var starkt gjort av honom att hålla farten så bra till slut ändå, sa Örjan Kihlström.
Tredje raka segern kom i V75-5 där Örjan Kihlström styrde fram B.B.S.Jhonny när favoriten Västerbo Pokerface avancerade, släppte ner favoriten i dödens för att sedan skugga honom tills upploppet. Över upploppet spurtade sedan hemmahästen, som tränas av Stefan Arvidsson, vassast och vann knappt med säkert.
- Jag hade sett att han var i bra form. Han var jättefin i dag också, travet flöt väl bättre i dag än det såg ut att göra senast så han var i ännu bättre form i dag, sa Örjan Kihlström.

”Det bubblar inombords”
I V75-1 (klass I) var Doctor Doxey Zenz starkast och från positionen utvändigt ledaren övertog han ledningen 600 meter från mål och vilt påhejad av tränaren Mathias Andersson blev det till slut en säker seger. Segertiden blev mycket fina 1.13,7 över medeldistans och voltstart.
V75-2 bjöd på en läcker duell mellan två fina ston där Millie Millionaire höll undan före Chapter Review. Ulf Ohlsson blev mer eller mindre tvingad att ta ett tidigt initiativ 1200 meter från mål med Millie Millionaire när konkurrenterna stötte bakifrån och när ledaren Selma Töll galopperade knappa varvet kvar blev det ledning för favoriten.
Amatörtränaren Brage Hansen var lugn och samlad trots karriärens största seger hittills.
- Men det bubblar inombords, sa den 30-årige Sollefteåkillen.
I V75-6 ledde Magnus Jakobsson från start till mål med Peter Untersteiner-tränade Masterglide.
- Det var inga problem. Det var full gas som gällde, konstaterade segerkusken.
V75-omgången avslutades med en seger för Sir Q.C. efter en offensiv styrning av Ulf Ohlsson som körde till spets knappa två varv från mål i långloppet. Vinnaren tränas av Catarina Lundström.
Sju rätt på V75 gav 9 279 kronor, sex rätt 121 kronor och fem rätt 18 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Bollnäs

Ulf Ohlsson kör en V75-Spik =Milie Millionaire

V75-1...3-4-5-8-9-11
V75-2...11 Millie Millionaire
V75-3...3 Canari Match
V75-4...4-9-11-12
V75-5...3-4-12
V75-6...6-12
V75-7...1-2-4-6-7-8-9-11-12
1296 rader = 648 krÖrjan Kihlström kör en V75-Spik = Canari Match

Fredag 27 juli 2018

I dag 12.45 Lunchtrav med V65 från Färjestad

Dagens ALN-Häst = Te Quiero Grif
Målgångsbilder

Lopp 1 V65-1 Nr 7 Mister Niky


Lopp 2 V65-2 Nr 7 From Macarena - Kristian Lindberg


Lopp 3 V65-3 Nr 4 Te Quireo Grif - Veijo Heiskanen


Lopp 4 V65-4 Nr 2 Stardust Melody - Björn Goop


Lopp 5 V65-5 Nr 5 Hope Of Joy - Micael Lindblom


Lopp 6 V65-6 Nr 10 Elsa F.M. - Erik Berglöf


Lopp 7 Nr 6 Inspector - Björn Goop


Lopp 8 Nr 12 Fanny Chenal - Björn Goop


Lopp 9 Nr 2 Let's Go Ernie - Paw Mahony


Lopp 10 Nr 3 One Direction - Anders GöstassonKihlmans V65-Tips - Färjestad
V65-Tipset -Färjestad

Ny seger för Mister Niky ?

V65-1...7 Mister Niky
V65-2...1-2-4-6-8
V65-3...4-7-9
V65-4...1-2-4-5
V65-5...1-2-11
V65-6...9--11-14
540 rader = 540 kr

V4-Tipset - Färjestad
 

V4-1...2-4-7-9-12
V4-2...1-2-4-5
V4-3...2-6-11
V4-4...11-14
120 rader = 240 kr

Torsdag 26 juli 2018
 

V86: Philip Ess vann Kallblodsderbyt efter taktisk triumf

 

Philip Ess vann Kallblodsderbyt i suverän stil för sin tränare Öystein Tjomsland. Foto av Tom Jönehag TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-07-25 22:22 Senast ändrad: 2018-07-25 23:01

Philip Ess vann Kallblodsderbyt i suverän stil för sin tränare Öystein Tjomsland.

Från ledningen svarade Tjomsland för en taktisk triumf när han inte gav storfavoriten Tekno Eld en chans att nå ifatt på slutvarvet.
- Det här betyder väldigt mycket, sa en strålande glad Öystein Tjomsland.

Östersund var värd för onsdagens V86-tävlingar och det var de kallblodiga travarna som stod i fokus. I Kallblodsderbyt, med 700 000 kronor i förstapris, gick segern till Philip Ess som skrällde till tio gånger pengarna. Utrustad i en jänkarvagn för första gången höll han ledningen från innerspåret och öppnade första femhundra metrarna efter 1.23,6 och varvade på 1.25. I tredje par utvändigt satt storfavoriten Tekno Eld och när Ulf Ohlsson attackerade på sista bortre långsidan skärpte Öystein Tjomsland tempot rejält i täten. Han körde under 1.20 i trehundra meter och gav därmed Tekno Eld inte en chans att komma ifatt. Taktiken lyckades och Tekno Eld fick aldrig tag i den undflyende ledaren Philip Ess. Detta trots att Tekno Eld avslutade sista åttahundra metrarna efter 1.20,4 fick han nöja sig med andraplatsen.
- Jag var lite osäker på om vi kunde försvara innerspåret men när vi satte på jänkarvagn öppnade han som en raket. När man lägger sig i jänkarvagnen blir det tryck i grejerna, sa Öystein Tjomsland.
- Den här segern betyder väldigt mycket. Det är en häst vi köpte för några månader sedan till svenska ägare och det var kul att de fick valuta.

Stjärnblomster vann Derbystoet

Stjärnblomster tog hem finalen av Derbystoet för Örjan Kihlström. I en tuff duell mot norske Ness Tjo Edel sista halvvarvet, där de båda lämnade övriga konkurrenter rejält, höll Stjärnblomster enkelt undan till slut. Segertiden blev 1.26,5 över distansen 2140 meter med bilstart och i en snabb avslutning visade klockan på 1.21,4 sista fyrahundra metrarna. Tränar gör Jan-Olov Persson och han fick därmed sin första seger i Derbystoet, och har nu vunnit alla de klassiska unghästloppen på kallblodssidan flera gånger om. Förstapriset var 450 000 kronor till ägarna stall Rabatt. Anmärkningsvärt är att fyraåriga Stjärnblomster är dräktig med Tekno Odin och ska bli mamma nästa år.

- Örjan är ju grym att köra och det är stabilt att ha honom i vagnen. Maja, som sköter hästen, är värd det här för hon har gjort ett fruktansvärt jobb som har fått hästen i så här fin författning. Det är helt grymt alltså, sa en rörd Jan-Olov Persson.
- Det löste sig ungefär som jag hoppats på. Sedan är det ju enklare att köra när det som en bil att köra. Man kan planera hur man vill göra. Vi hade greppet men den andra är en jättebra häst som fick göra jobbet utvändigt. Vi höll undan även om vi fick en match, sa Örjan Kihlström.

Månprinsen A.M. i en klass för sig
Månprinsen A.M. var tillbaka i vinnarcirkeln efter fyra starter utan seger. Han var smått överlägsen i Sven O Perssons Minne som han vann för fjärde gången. Gunnar Melander laddade från start den här gången och kunde därmed enkelt svara ut värsta konkurrenten Odin Tabac från början. Månprinsen A.M. kunde sedan överta ledningen på första långsidan av Särpefanten och då var mycket vunnet. Den elvaårige kallblodsstjärnan stack ifrån till en mycket lätt seger.
- Hästen kändes kanonfin och vann med krafter kvar. Han slog igenom här 2013 och blev kung i Sverige. Jag tänkte att det har häxat så mycket på slutet och han har känts så fin att i dag kör jag framåt. Jag sparade inte på någonting, sa Gunnar Melander.

Tesio vann – med ett nödrop
V86 inleddes med att megafavoriten Tesio vann – men det satt hårt åt. Robert Bergh körde resolut till ledningen efter ett varv och drog sedan upp tempot i täten. Men det såg kärvt ut genom slutsvängen när Radjah d’Inverne kom fram utvändigt och pressade. Han skaffades sig ett övertag och Tesio såg slagen ut. Men då tog Tesio fram sitt härliga löphuvud och kontrade den sista biten, och vann med ett huvuds marginal.
- Han travade fint men var trög i dag och jag fick ingen riktig kontakt med honom när jag ville öka tempot sista varvet. Ändå tyckte jag att han travade bättre i svängarna i dag och han visade bra moral sista 50 kvar. Nu trimmar vi på lite mer och sedan åker vi till ”Valla” och Jubileumspokalen i ett långlopp, sa Robert Bergh.

Styrkeprestationer från dödens
Qvarting var bara bäst när han vann i V86-2 trots dubbla tillägg för sin tränare Lars Ångström. Han körde resolut fram utvändigt om den ledande favoriten Järvsöodin in på slutrundan och lade press på denne. Qvarting kopplade greppet in på upploppet och stegade undan till en säker seger, före Järvsöodin som aldrig riktigt gav sig som tvåa.
En fantastisk prestation svarade även Luxury Brodde i V86-6 som trots en resa utvändigt om ledaren bara var bäst. Trots tredjespår genom första sväng och sedan ”dödens” så valde körande Oskar J Andersson att inte släppa någon förbi sig. Luxury Brodde gick i närkamp med ledande Logi Light och kopplade ett säkert grepp den sista biten. Han vann med lite krafter kvar enligt Oskar J Andersson. Tränar gör Jörgen Westholm.

Det blev en mycket snygg dubbelseger för kusken Claes Sjöström och tränaren Greger Hägglund bakom So Gå Ikaros och So Gå Kleopatra, där båda hästarna spurtade till övertygande segrar.

Michael Carlsson, Kanal 75

Onsdag 25 juli 2018


Kihlmans V86-Tips - Östersund

En Bra V86-Spik = Månprinsen A.M.

V86-1...6-7
V86-2...2-6-9-12
V86-3...2-3
V86-4...2-5-6-7
V86-5...6 Månprinsen A.M.
V86-6...1-3-7-8
V86-7...2-3
V86-8...6-9-15
1536 rader = 384 kr


 

Tisdag 24 juli 2018

På fredag lunchtrav med V65 - Färjestad

Måndag 23 juli 2018

Återstart med Lunchtrav - V65 på Färjestad nu på fredag
 

Allsvenska kuskligan: Tätt bakom suveräna ledaren

 

Ulf Ohlsson i ledningen - Björn Goop  på 6:e plats i den allsvenska kuskligan. Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2018-07-23 12:08

Örjan Kihlström är ny tvåa i allsvenska kuskligan efter ännu en stark vecka och det är riktigt jämnt i kampen om pallplatserna bakom suveräne ledaren Ulf Ohlsson. Kihlström har två segrar upp på trean Jorma Kontio och tre före fyran Carl Johan Jepson.
Vi noterar även att Ulf Eriksson blev kusk nummer 14 i år att nå 50 årssegrar på svenska travbanor.

Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 206-136-128
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 110-92-60
3. Jorma Kontio, Solvalla, 108-73-63
4. Carl Johan Jepson, Färjestad, 107-103-84
5. Peter Untersteiner, Halmstad, 97-70-70
6. Björn Goop, Färjestad, 96-73-63
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 86-63-63
8. Kim Eriksson, Mantorp, 64-56-61
9. Kaj Widell, Solvalla, 63-60-62
10. Robert Bergh, Åby, 61-33-30
11. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 59-54-62
12. Christoffer Eriksson, Jägersro, 57-63-45
13. Erik Adielsson, Solvalla, 56-40-41
14. Ulf Eriksson, Bollnäs, 50-52-59
15. Peter Ingves, Halmstad, 49-38-44
Siffror till och med 22 juli.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Söndag 22 juli 2018

 

V75: Mellby Free och Björn Goop vann Stochampionatet

 

Foto av TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-07-22 17:16 Senast ändrad: 2018-07-22 20:13

För 21 år sedan fick han sitt stora genombrott som travkusk när han vann Stochampionatet med Carolinas Mystic.
Nu slog Björn Goop till igen och vann storloppet med egentränade Mellby Free – efter en perfekt styrning.

- Man blir stolt. Det var här allting började och det känns jättestort. Jag är jätteglad, sa Björn Goop.


Landets bästa fyraåriga ston gjorde upp i Stochampionatet på Axevalla och det blev en överraskande vinnare i Mellby Free. Hon gjorde sin blott åttonde start i karriären och tog sin sjunde seger när hon tog hem förstapriset på 2,4 miljoner kronor. Årets upplaga av Stochampionatet blev en galoppfylld tillställning där endast fem hästar travade felfritt. En av dem var Mellby Free som tog ledningen från innerspåret men efter ett halvvarv valde Björn Goop att släppa täten till andrahandsfavoriten Vamp Kronos. När det var 1500 meter kvar kom favoriten Dibaba fram utvändigt om ledaren då Örjan Kihlström valde att lämna sin köposition. Men plötsligt galopperade Dibaba åttahundra meter kvar utan anledning. Istället gled Hevin Boko fram utvändigt om Vamp Kronos men aktionen stämde inte på Hevin Boko som galopperade i slutkurvan. Luckan kom perfekt för Mellby Free som Björn Goop vred ut vid upploppets början och hon kopplade ett säkert grepp på Vamp Kronos. Segertiden blev 1.13,5/2640a och det var en lycklig Björn Goop som bjöd på en segergest när mållinjen passerades.

- Det känns jättebra och Sofia som sköter henne har gjort ett jättejobb. En stor eloge till henne för hon lägger ner mycket jobb på sina hästar. Det ligger mycket jobb bakom det här och man blir stolt, sa Björn Goop.

”Jättefin häst – men varit en massa problem”
- Det har känts sedan hon var två år att det varit en jättefin häst. Men sedan har det varit en massa problem men hon var bra i dag. Ett stort tack till ägaren Mellby Gård som har gett mig chansen på en så här fin häst och haft tålamod och väntat. De har varit tålmodiga och lyssnat på oss. Det har fått ta den tid det har tagit men nu har hon blommat ut.
- Hon har inte mycket rutin och jag var nöjd med spår ett. Hon öppnade jättebra och fick sedan en perfekt rygg att gå på. Jag såg att Dibaba hade lite aktionsproblem och även Jormas häst hade inte den rätta aktionen. Då chansade jag och det gällde att spara meter, fortsatte Goop om det taktiska upplägget.

”Det var här allting började”
För 21 år sedan slog han igenom på just Axevalla då Björn Goop styrde in Carolinas Mystic till en skrällseger i Stochampionatet. Sedan dess har det runnit mycket vatten under broarna och Goop har blivit en av världens absolut bästa kuskar. Den här söndagen serverade han sin egentränade Mellby Free en drömresa och en ny storloppstriumf var ett faktum.
- Det var här allting började och det känns lite som min andra hemmabana. Min första stora seger kom här, sa Björn Goop i vinnarcirkeln där pappa Olle även fanns på plats.
- Jag är lycklig att få hålla på med en sådan här sport, att få hålla på med det man tycker är roligast. Det är en glädje varje dag att få gå till stallet.

”Dibaba inte på topp”
Tvåa i Stochampionatet blev Vamp Kronos och trea blev Global Upper Style. Fyra blev Mily och femma Run Chica Run. Det var också dessa fem hästar som travade felfritt, medan resten ägnade sig åt galopp. En av dem var alltså Dibaba och kusken Örjan Kihlström hade ingen riktig förklaring till varför.
- Förmodligen är hon väl inte helt på topp för hon känns inte sådär superspänstig som hon har varit. Men jag trodde inte att hon skulle galoppera och nu hade hon ju ingen häst framför sig heller, sa Örjan Kihlström.

Uppvisning av superstoet Double Exposure

Apropå ston så fick vi se ett riktigt supersto ha uppvisning i V75-inledningen. Det var Double Exposure som trots en tung resa utvändigt om ledande Shadow Gar hade lekstuga. Det tuffa loppet bekom henne inte det minsta, trots att första varvet avverkades på 1.09,0. Double Exposure såg fantastiskt fin ut när hon krossade ledaren och bara gled ifrån till en mycket imponerande seger. En enormt fin insats på nya banrekordet 1.10,0 över 1640 meter med bilstart. Detta med till synes krafter kvar i mål. Shadow Gar höll till andraplatsen.
- Vilken primadonna det är. I dag var hon så taggad, hon var elak redan i boxen, så hon visste vad hon skulle göra i dag, sa Daniel Redén och tillade att Delicious U.S. och Double Exposure är de två bästa ston han har tränat.

Sjunde raka för Cobourg Hanover

Oscar Berglund har imponerande 41 i segerprocent för stallets hästar. Han har en riktig segermaskin i Cobourg Hanover som tog sin sjunde raka seger i V75-2. I det Stora Amatörpriset ledde han runt om för Niclas Benzon och vann enkelt. Fortsättning lär följa.

I den tredje avdelningen skrällde det till rejält när Ferrari Sisu och Adrian Kolgjini avgjorde i sista steget efter en rejäl avslutning. Det blev även skräll i V75-4 där The Real Star städade undan merparten av de kvarvarande systemen. Framgångarna fortsätter därmed för firma Magnus Dahlén och Carl Johan Jepson.

I V75-5 fångade Maharani De Baroda och Björn Goop in länge ledande Europhile Am precis före mållinjen efter en vass spurt.
V75-omgången avslutades med att Kindy Cane tog sin fjärde raka seger för Veijo Heiskanen och bara var bäst från ledningen. Kindy Cane vann enkelt i övertygande stil.
Sju rätt på V75 gav 85 185 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

 Kihlmans V75-Tips - Axevalla

En bra V75-Spik = Double Exposure

V75-1...5 Double Exposure
V75-2...1-3
V75-3...2-3-4-7-8-12
V75-4...1-7-12-13
V75-5...7-8-9
V75-6...2-6-11
V75-7...5-6-14
1296 rader = 648 kr

Lördag 21 juli 2018

V75: Platon Face överlägsen

 

Platon Face tog femte raka segern i överlägsen stil på lördagen. Foto av  TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-07-21 19:53 Senast ändrad: 2018-07-21 21:46

Harpersvinnaren fortsätter övertyga.
På lördagen tog Lutfi Kolgjinis Platon Face sin femte raka seger när han vann Axevallalöpning i utklassningsstil på Axevallatravet.
- Hästen är i sån harmoni och sån enorm styrka han har, berömde kusken Adrian Kolgjini.

Hans R Strömberg tog hand om ledningen med On Track Piraten men släppte villigt när Adrian Kolgjini körde upp utvändigt. Väl i spets skapade Platon Face en lucka till övriga fältet och öppnade första varvet på kilometertiden 1.13,0. Ingen av konkurrenterna mäktade med att jaga ifatt Platon Face som enkelt kunde bärga sin femte raka seger.

- Pappa kallade honom för Nahar när han var två år. Han visste att kapaciteten fanns där och att det kommer ta väldigt lång tid. Han har ju strulat mesta delen av sin karriär, det är nu de senaste fem starterna som han har fått polletten har trillat ned, sa segerkusken som även blickade fram mot nästa uppgift i Åbys Stora Pris.

- Det känns inte som att det är tomt heller, det är växlar sparade. Vi har inte provat att rycka tussarna på honom och han har bakskorna kvar.
Favoriten Call Me Keeper slutade tvåa efter ett tufft lopp i första positionen utvändigt.
- Vi får ta med oss att hästen var väldigt bra och att han fungerade i jänkarvagn, sa tränaren Daniel Redén efteråt.

”Fy fan vad kul”

Trippeltravet är i full gång på Axevalla och gladast på lördagen var hemmatränaren Pär Hedberg när Southwind Feji tog sin 18:e seger i 23:e starten. Femåringen syntes inte till alls under loppets gång men när det var 200 meter kvar satsade Mikael J Andersson allt på ett kort och Southwind Feji stod för en strålande avslutning när hon rundade hela fältet.

- Det var otroligt, som hon gick. Hon bara krigade och krigade hela vägen in, nej det var häftigt, sa en segerrusig tränare som sammanfattade sina känslor kort och koncist.
- Det här var riktigt skönt alltså.

En annan lycklig vinnare var Anna Isabelle Karlsson som bjöd på en härlig segergest när Rafiki Fri spurtade ned konkurrenterna i lärlingsloppet. William Ekberg höll i taktpinnen med Joie Au Coeur H.C. men in i sista sväng attackerade flera hästar i tredje- och fjärdespår. Oboy C.D. hade övertaget in på upploppet men när Rafiki Fri kom farande var alla andra chanslösa.
- Jag är så himla glad, fy fan vad kul. Det var vår tur nu. Han blir lätt störd och får köras för att det ska fungera för honom och i dag fungerade allt, sa en lättad Anna Isabelle Karlsson medan tränaren Hans Karlsson firande hemma i tv-soffan.

Skrällar och miljonregn
Victory Kåsgård tog hem bronsdivisionen i övertygande stil. Flemming Jensen fick en perfekt start och laddade förbi favoriten Araw Hoss i första sväng. Därifrån var det öppet mål för det danska ekipaget. Waikiki Silvio fällde också favoriterna i klass II-loppet. Karl Sjöhammar ledde loppet igenom men fick se sig besegrad när Björn Goop måttade in sin egentränade fyraåring. I silverdivisionen bjöds det på en rejäl skräll i form av Zoko Lane som tog årets första seger och därmed bidrog till en hög utdelning på V75. Thomas Uhrberg körde enprocentaren som tränas av Roger Persson.
En favorit som infriades var Timo Nurmos Roheryn som hade Jorma Kontio i sulkyn. Trots en tuff resa utvändigt ledaren höll sexåringen undan för en snabbt avslutande Yankee Boy i klass I-loppet.
Utdelning för sju rätt på V75 blev 2 107 985 kronor, sex rätt gav 9 377 kronor och fem rätt 489 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75

 Kihlmans V75-Tips - Axevalla i dag inget V75-Tips

Fredag 20 juli 2018

Niclas Benson champion på Arvika 2018

Torsdag 19 juli 2018


Dagens ALN-Häst = Hallo Again
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 5 Je Reve D`Amour - Jenny Sjöqvist


Lopp 2 Nr 3 Goetmals Joe - Niclas Benzon


Lopp 3 V5-1 Nr 4 All Reasons - Niclas Benzon


Lopp 4 V5-2 Nr 10 Rappnor - Johan Ole Östre


Lopp 5 V5-3 Nr 6 Hallo Again - Christina A Hande


Lopp 6 V5-4 V4-1 Nr 2 Alfredo Di Stefano - Marcus Hultman


Lopp 7 V5-5 V4-2 Nr 4 Alone Man S.T. - Johan Ole Östre


Lopp 8 V4-3 Nr 1 Miami Pellini - Paw Mahony


Lopp 9 V4-4 Nr 6 Fina Boelito - Emil Sillén


 Kihlmans V5 & V4-tips - Arvika
V5-Tipset
 

V5-1...1-3-4-8
V5-2...3-4-6-9-10-12
V5-3...1-2-4-6
V5-4...3-4
V5-5...4-5
384 rader = 384 kr

V4-Tipset - Arvika

En bra V4-Spik = Flying Garbo

V4-1...2-3-4-5-10
V4-2...4-5-7-11
V4-3...3  Flying Garbo
V4-4...2-7-10
60 rader = 120 kr

Onsdag 18 juli 2018

 

V86: Very Kronos derbyfavorit efter lyckat Fyraåringstest

 

Very Kronos vann Eskilstunas Fyraåringstest. Foto av ALN/TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-07-18 22:26 Senast ändrad: 2018-07-18 23:01

Very Kronos är hästen att slå i Svenskt Travderby.
Svante Båths talang imponerade inför 7 178 åskådare på plats på Sundbyholmstravet i Eskilstunas Fyraåringstest.
- Jag tror ingen i kullen klarar att gå utvändigt om honom om han är vid sunda vätskor, sa kusken Erik Adielsson.

Eskilstunas Fyraåringstest är en värdemätare när fyraåringarna matchas mot Svenskt Travderby och lockar ofta kullens topphästar.
Årets upplaga var inget undantag och segern gick till Svante Båths jättetalang Very Kronos som är fortsatt obesegrad felfri efter ännu en imponerande insats.
Erik Adielsson tog ett tidigt initiativ och körde till sig ledningen 1900 meter från mål. Från spets vann sedan den högkapable, men ibland lite struliga, hingsten säkert före Volnik du Kras som var tapper utvändigt.
- Han var inte helt nöjd när bilen skulle släppa, men sen i loppet var han smällfin. Jag tror ingen i kullen klarar att gå utvändigt om honom om han är vid sunda vätskor. Det vart ju enkelt, vi fick köra långsamt första varvet, sa kusken Erik Adielsson.
Tränaren Svante Båth var som alltid extra nervös när han ser lopp med Very Kronos.

- Man ska minst ha två hjärtan, det är jättejobbigt. Att man fått äran att träna en sådan här häst, man känner en viss skyldighet mot ägare och allt och ibland är det lite fyrkantiga hjul. Jag är jättenöjd. Jättehärligt.
Segern i V86-8 var värd 300 000 kronor och segertiden blev 1.13,2 över derbydistansen 2 640 meter autostart. Det var även Very Kronos nionde triumf på 13 starter.
Loppets favorit, kriterievinnaren Villiam, hade ingen bra dag på jobbet och galopperade upprepat på barfotabalans.

Redéns hästar fortsätter imponera
Det blev favoritseger i V86-inledningen där Örjan Kihlström kunde glida till ledningen med storfavoriten Love Matters. Väl i spets kunde Örjan Kihlström styra och valde 1.15-fart första varvet. Sista halvvarvet gick det riktigt fort men trots att Ubertino Grif var tapper utvändigt blev det väldigt enkelt för Love Matters som vann på 1.12,8 över distansen 2 140 meter autostart.
- Det blev inte mycket till lopp. Han är som en noshörning, sa tränaren Daniel Redén.
Noshörning?
- Ja, han är otroligt tung i huvudet när han är på det humöret och det är han allt som oftast. Men det är en riktigt bra häst när allting fungerar, förklarade kusken Örjan Kihlström.
Nästa uppgift för femåringen blir troligen miljonloppet Jubileumspokalen hemma på Solvalla.

Daniel Redén kunde räkna in ytterligare en imponerande seger då Caid Griff löste uppgiften i V86-6 trots positionen utvändigt ledaren hela vägen tillsammans med Örjan Kihlström. Segertiden blev utmärkta 1.10,1 över sprinterdistans.
- Fruktansvärt bra prestation, jag fattar ingenting. Hästarna går som tåget. Man är bra stolt över den här, han ser bara finare och finare ut, sa Daniel Redén.
Det blev dock en hel del diskussion efter loppet då Caid Griff tappade travet sista biten och frågan var om hästen verkligen passerade mållinjen i rätt gångart?
Örjan Kihlström noterade sig för ett hattrick då han även vann med Roger Walmann-tränade Don Perignon, som bara var bäst i V86-7 från positionen utvändigt ledaren.

Fick revansch efter ett år
I V86-2 bjöds publiken ett spännande upplopp där målfotot gav segern till skrällen Must Have som höll undan för favoriten Absolut Gehör trots att hon drog fram den sistnämnde.
- Vi vart ju måldiskade som mål-etta förra året den här dan, så det här var jäkla skön revansch. Det är min ögonsten…jag är så glad. Hon skadade sig allvarligt i december efter en skentur och vi trodde inte hon skulle ta ett travsteg efter det…och nu står vi här, bubblade Stall Ågårdens Lena Wandel med glädjetårar.

Skräll blev det även i V86-3 där treåriga Adorable Lady imponerade stort när hon gjorde grovjobbet själv utvändigt om favoriten Fairytail Mearas
- Hon kändes riktigt rejäl. Hon har aldrig varit trött och det var hon inte nu heller. Vi tog bort skorna fram i dag och då flöt det på ett annat sätt, sa tränaren och kusken Pasi Aikio.

Åtta segrar tillsammans

En favorit som höll var Lena Norins Lindas´s Girl som tog tredje raka segern tillsammans med Oskar Kylin Blom när hon vann V86-4 lekande lätt trots spår 12 bakom startbilen.
- Hon gillar mig och jag gillar henne. Hon vill gärna vara lite speciell och hon får vara det för mig. Resan med henne i lite drygt ett år nu…det är helt otroligt. Jag vet inte om vi tagit tio segrar men hon är fantastisk alltså, sa Oskar Kylin Blom efter ekipagets åttonde seger tillsammans.

I V86-5 var Hans-Owe Sundberg resolut och kom till ledningen efter 400 meter med betrodde Largo som sedan ledde varje meter när han tog årets fjärde årsseger.
Åtta rätt på V86 blev 14 119 kronor. Sju rätt gav 162 kronor och sex rätt 17 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 Kihlmans V86-Tips - Eskilstuna

Örjan Kihlström kör V86-Spiken = Don Perignon

V86-1...3-4
V86-2...1-4-5-12-13
V86-3...1-5
V86-4...4-6-7-12
V86-5...2-3-6-7-9
V86-6...1-3-6-7
V86-7...5 Don Perignon
V86-8...3-9
3200 rader = 800 kr

Tisdag 17 juli 2018


Forna Rikshästen Xanthis Amzing finfin 2:a (62,500 kr) på Årjäng efter fin långspurt
Vinnaren var Cavidendr
on
 

Inför V86: Kylin Blom ångar på

 

Oskar Kylin Blom och Emilia Leo går båda mot rekordår. Foto av TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-07-16 20:05

Oskar Kylin Blom har succéstartat sin proffstränarkarriär.
Samtidigt fortsätter han att skörda framgångar som kusk och på onsdag jagar han tredje raka tillsammans med Lena Norin-tränade Linda’s Girl.
- Jag tror naturligtvis på jättebra chans med henne, säger kusken som har ytterligare en uppsittning i V86.

1 januari drog Oskar Kylin Blom igång som proffstränare vid Gävletravet. Trots få starthästar har det gått som tåget och minst lika bra har det gått för hans sambo. I början av juni vann Emilia Leo dubbelt på V75 där en av segrarna togs med egentränade Sign Me Up To. Senare samma månad körde Oskar Kylin Blom egentränade Antonio Tabac till seger i finalen av High Coast Midnight Race. Tillsammans har de nu passerade miljonen inkört som tränare.
- Det bästa hittills var när Emilia vann i Östersund, den helgen var rätt sjuk. Hon vann ju tre av fyra lopp och ett av dem med Sign Me Up To. Det var en klump som släppte och en bekräftelse på att det vi gör funkar. Och det blev samma när Antonio vann på Dannero. De två sakerna slår lite högre än allting annat, berättar Oskar Kylin Blom som värdesätter att ha någon att dela framgångarna med.
- Det betyder väldigt mycket och det är roligt när det går bra för oss båda. Det blir också lättare och vi försöker hjälpa och stötta varandra hela tiden.

Prisas med stipendium
Sedan 2016 delas ett stipendium ut i Joakim Sandkvists ära, Halmstadtränaren var bara 28 år när han gick bort 2014. Förra veckan stod det klart att Oskar Kylin Blom tilldelas stipendiet i år med motiveringen:
”Årets stipendiat är inte bara en skicklig körsven. Han har också inlett sin professionella tränarkarriär mycket lovande. Utöver detta gör hans personlighet att han för Joakim Sandkvists arv vidare. En glad och positiv kille med förflutet i ponnytravet som ställer upp i alla lägen.”
För Gävletränaren var det en oväntad men positiv överraskning.
- Det fanns inte en tanke någonstans på att jag skulle få stipendiet. Jag gläds så mycket åt det och motiveringen tycker jag är jättefin. Då vet jag att jag gör någonting folk uppskattar och det är det man vill.

”Växer en klass där framme”

På onsdag är det dags för V86 på Sundbyholmstravet där Eskilstuna Fyraåringstest avrundar omgången. Före det har Oskar Kylin Blom två uppsittningar och tillsammans med Linda’s Girl (V86-4) kan han ta tredje raka segern.
- På Visbytravet var hon grymt fin och det var roligt att hon fick gå i ledningen för en gångs skull. Senast var jag optimistiskt på förhand men allting blev ju bara fel när startlistan kom och vi fick spår 8. Vi ryckte framskorna för första gången och sen tappade hon ena bakskon men hon höll undan med en halv längd ändå, säger kusken som är nöjd med onsdagens bakspår.
- Hon går bäst i ledningen eller i dödens (första positionen utvändigt) och växer en klass när hon är med där framme direkt. När jag får chansen kommer jag att söka mig framåt. Det är bra hästar med men hon borde ha lite respekt med sig med tanke på hennes prestationer och jag tror naturligtvis på jättebra chans med henne. Det blir skor runt om igen.

Oskar Kylin Blom sitter även upp bakom en ny bekantskap, Håkan Wallberg-tränade Selma Töll (V86-2).
- Jag har aldrig kört henne men hon är startsnabb och borde kunna från en bra resa från innerspåret. Det gäller först och främst att hitta rätt rygg, hon ska inte gå i ledningen vad jag förstått. Hon har gjort bra lopp på slutet och har bra form. Jag blir inte förvånad om hon dyker upp bland de tre främsta om hon får rätt rygg.

Gina Söderlund, Kanal 75

Måndag 16 juli 2018

Propulsion blev lördagens ALN-häst
 

Allsvenska kuskligan: Ohlsson över 200

 

Ulf Ohlsson fortsätter dryga ut sin ledning i allsvenska kuskligan. Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2018-07-16 10:01

Sju fullträffar gjorde att ledande Ulf Ohlsson passerade 200 årssegrar förra veckan.
Samtidigt passerade Jorma Kontio, Carl Johan Jepson och Örjan Kihlström, som var mestvinnande kusk med åtta segrar, 100-strecket.

Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 201-131-124
2. Jorma Kontio, Solvalla, 103-69-58
3. Carl Johan Jepson, Färjestad, 102-102-80
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 101-89-58
5. Peter Untersteiner, Halmstad, 90-64-65
6. Björn Goop, Färjestad, 86-69-56
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 84-63-61
8. Kaj Widell, Solvalla, 62-58-61
9. Kim Eriksson, Mantorp, 62-53-59
10. Robert Bergh, Åby, 60-27-26
11. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 57-52-60
12. Christoffer Eriksson, Jägersro, 56-59-39
13. Erik Adielsson, Solvalla, 55-39-39
14. Peter Ingves, Halmstad, 48-30-42
15. Ulf Eriksson, Bollnäs, 46-51-56
Siffror till och med 15 juli.

Gina Söderlund, Kanal 75


Nu på torsdag säsongavslutning på Arvika


Niclas Benzon har toppchans att segra i championstriden men utmanas av....

...... Ole Johan Östre

Söndag 15 juli 2018
 

V75: Propulsion grym i Årjängs Stora Sprinterlopp

 

Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2018-07-14 19:32

Propulsion tog gruvlig revansch i Årjängs Stora Sprinterlopp från i fjol.
På nya löpningsrekordet 1.09,2 krossade han konkurrenterna i imponerande stil.
- Det är en grym häst och en av de absolut bästa jag har kört, berömde segerkusken Örjan Kihlström.


Förra året hann Propulsion inte fram till vinnande Dante Boko trots en rasande avslutning i 1.05-fart över upploppet. Det fattades en kort nos när mållinjen passerades men i år körde Örjan Kihlström i god tid. Propulsion fick en fin resa i tredje par utvändigt samtidigt som tempot var högt uppskruvat i täten. Ledande Arazi Boko fick en rejäl tryckare genom den första kurvan och tvingades öppna första femhundra metrarna efter 1.07. Adrian Kolgjini kröp ner i rygg på ledaren med Dante Boko och varvet kvar sände Ulf Ohlsson fram Nadal Broline utvändigt om ledaren. Arazi Boko nådde varvet på 1.09,4 och runt slutsvängen attackerade Örjan Kihlström via tredjespår med Propulsion. Daniel Redéns stjärntravare avslutade oerhört starkt och plockade enkelt ner en tapper Nadal Broline på upploppet. Segern var värd 600 000 kronor och Propulsion vann med det norska huvudlaget oryckt.

- Det är ju en grym häst helt enkelt och i år stämde det lite bättre med loppet. Det passade oss bra med en hård öppning och skapligt tempo. Nadal Broline såg fin ut runt slutsvängen men den här är ju otroligt stark till slut och vann säkert. Det är en helt fantastisk häst som är både snabb och stark. Jag kan inte komma ihåg att han har gjort ett dåligt lopp någon gång. Det är en underbar individ, sa Örjan Kihlström.

”Såg mycket bättre och finare ut”

Tränaren Daniel Redén var själv med i loppet och slutade oplacerad med In Vain Sund men var förstås myket nöjd med vad han fick se av Propulsion.
- Jag tyckte att han såg mycket bättre ut än tidigare. Han var finare och det flöt bättre. Jag är fantastiskt stolt över att han är i mitt stall. Det är helt otroligt, sa Daniel Redén.
Ulf Ohlsson kommenterade Nadal Brolines andraplats på följande vis.
- Det är klart att det är lite surt att förlora men han förlorade mot en av världens bästa hästar. Min gjorde ett kanonlopp, det är bara att berömma, sa Ulf Ohlsson.

”Uppohoppa från start till mål”

I V75-inledningen blev det seger för hårt betrodda Uppohoppa. Han öppnade snabbt bakom bilen och efter en lugn inledning blev det körning mitt i loppet när de båda Nurmos-tränade hästarna Jaques Noir kom fram utvändigt och Extra Fudge blev utsvarad i tredjespår. Den duon var tidigt slagna och halvvarvet kvar kom Björn Goop farande med Dreamboy As och då uppenbarade sig luckan för Monfalcone ifrån rygg på ledaren. Den sistnämnde tog upp jakten på upploppet men Uppohoppa höll undan till en säker seger. Tränar gör Pasi Aikio och i sulkyn satt Örjan Kihlström.
- Det känns kul eftersom det har varit stolpe ut i de två senaste loppen. Det kändes lugnt under vägen eftersom han fick köra så pass sakta. Hästen har betytt mycket för mig, det var första hästen jag fick till derbyt, sa Pasi Aikio.

Cavidendron från dödens

Cavidendron var bara bäst i V75-2 när hon vann enkelt trots ett lopp utvändigt om ledande Mellby Euphoria. Hon hade inga problem att avgöra över upploppet och hästen följde upp den suveräna insatsen förra gången med ännu en seger från formstallet Magnus Dahlén som tränar.


I kallblodsloppet, V75-3, blev det en överlägsen seger för Granetta, körd av Jimmy Jonsson och tränad av pappa Alf Jonsson. Efter en resa i femte par utvändigt från sitt tillägg gled hon med i rygg på attackerande favoriten Nordy Fröy ut på slutrundan. När hon vreds ut in på upploppet avgjorde Granetta lekande lätt, före en bra spurtande Mofaksan.

I V75-4 blev det favoritseger genom Bear Hope för sin tränare Björn Goop. Han serverade hästen en perfekt resa i andra par utvändigt och avgjorde hur enkelt som helst till slut.

Två miljonskrällar

I V75-5 blev det en rejäl överraskning när norske Zelov spurtade till en skrällseger för Åsbjörn Tengsareid. Tränar gör Anders Wolden Lundström.

En ännu större smäll blev det i V75-6 när Ville Karhulahti styrde in 1-procentaren(!) Han Herred först över mållinjen. Den här knallen städade undan de flesta kvarvarande system och Ville gav sin häst ett perfekt lopp i rygg på ledaren efter att ha släppt täten till Baron Gift. Luckan kom perfekt in på upploppet och Han Herred tog sig förbi ledaren kort före mål.
- Han var fin och kändes bra upploppet ner, sa Ville Karhulahti.
Ville har varit försteman hos Stig H Johansson i flera år men slutar inom kort för att bli proffstränare. Han gjorde därmed bra reklam för sin kommande tränarrörelse som drar igång 1 augusti.
Dessa två skrällar bidrog till att det blev miljonutdelning på V75. Sju rätt gav 1 020 646 kronor till 26,5 system.

Michael Carlsson, Kanal 75

 

Lördag 14 juli 2018

I dag V75 från Årjäng

Kihlmans V75-Tips - Årjäng

Dagens bästa V75-Spik = Propulsion

V75-1...1-4-5-9
V75-2...1-2-6-12-13
V75-3...1-13
V75-4...1-8-10
V75-5...1-2-4-5-8
V75-6...3-9
V75-7...7 Propulsion
1200 rader = 600 kr
Kl. 12.15 kanonväder och mycket folk redan....

Fredag 13 juli 2018


Dagens ALN-Häst = Flex
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 4 My Silver Lining - Magnus Jakobsson


Lopp 2 Nr 4 Nygaards Nena - Jan Roar Mjölneröd


Lopp 3 V5-1 Nr 1 Mårten Marje - Paw Mahony


Lopp 4 V5-2 Nr 3 Torö Stjerna - Dagfinn Aarum


Lopp 5 V5-3 Nr 11 Fairyman - Marcus Hultman


Lopp 6 V5-4 Nr 6 Flex - Paw Mahony


Lopp 7 V5-5 Nr 13  Nosignatall - Vidar Hop


Lopp 8 Nr 7 Jessie Jovally - Torbjörn Jansson


Lopp 9 Nr 4 Notation - Paw Mahony


Ponnyloppet Nr 14 Charlie - Celine RödI kväll V5-Trav på Årjäng

Kihlmans V5 & V4-Tips - Årjäng
V5-Tipset

Bobbery kan duga om han når ledning Nr 2 V5-1

V5-1...1-2-3-4-5-8
V5-2...6-8
V5-3...1-5-6-9
V5-4...1-4-10-11
V5-5...8-9
384 rader = 384 krSolör Stegg hemmahäst som kan duga Nr 11 V5-4
V4-Tipset - Årjäng

Jubel, bra senast kan duga igen

V4-1...1-11
V4-2...9 Jubel
V4-3...1-7-9
V4-4...4 Notation
6 rader = 12 kr X 20 = 240 krNotation ett bra spetsbud = Seger


 

Torsdag 12 juli 2018

Peter Ådefors tog tre segrar på Åmål i går
 

V86: Utklassning av Love Matters

 

Love Matters vann Gotlandslöpningen på nytt banrekord på onsdagen. Foto av Jesper Hammarlund, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-07-11 22:59 Senast ändrad: 2018-07-11 23:05

Daniel Redéns Love Matters tog hem Gotlandslöpningen 2018.
Tillsammans med Örjan Kihlström utklassade femåringen konkurrenterna på Visbytravet.

Gotland bjöd på härligt semesterväder och travfest när V86 avgjordes på onsdagskvällen. Höjdpunkten var Gotlandslöpningen och precis som förra året gick segern till tränaren Daniel Redén.

Det blev hård körning om ledningen men Örjan Kihlström blandade sig inte i förrän varvet kvar. Då sände han fram Love Matters och efter att ha övertagit ledningen var det öppet mål. Femåringen var fullkomligt överlägsen och segertiden skrevs till nya banrekordet 1.10,7 över distansen 2120 meter.
- Det lät som Daniel tyckte att vi kunde låta honom springa på i dag. Det har blivit lite galopper och strul så det kanske var bra för honom att gå ett rejält lopp och han kändes jättefin i dag, sa Örjan Kihlström.
Segern, som var värd 150 000 kronor, var Love Matters första i år och frågan är om nästa uppgift blir Jubileumspokalen.
- Jag har lilla morsan där hemma också, Double Exposure, och vill inte gärna matcha de mot varandra. Vi får se, sa Daniel Redén.
Solvallatränaren kunde räkna hem ytterligare en seger efter att Örjan Kihlström och B.Marie In Heaven enkelt avväpnat konkurrenterna i V86-2.

Derbykval nästa
I Ringmurens lopp fick Per Lennartsson segerjubla bakom egentränade Young da Vici. Fyraåringen debuterade över tre varv men det märktes föga. Unit Brodde skapade en stor lucka inledningsvis men när den ätits upp stod det mellan Grammofon, Rafiki Fri och Young da Vici där den senare visade sig starkast.
- Han är fantastiskt fin och ger sig aldrig. Han tycker om att tävla hela vägen in, om det är ett, två eller tre varv spelar ingen roll, berömde tränaren som nu siktar mot årets stora mål.
- Vi får sikta lite mot ett derbykval och det är om fem-sex veckor. Jag vet inte om han ska göra något innan eller om han får en paus.

”Hade inte så mycket annat för mig”
V86-omgången inleddes med favoritseger. Digital Extreme drog på i högt tempo och öppnade första 500 metrarna på kilometertiden 1.08,1. Jakob Croon-tränade Pikachu Face hamnade utvändigt ledaren men kunde ändå avgöra enkelt för Kim Eriksson. Segertiden skrevs till 1.11,2 över distansen 1620 meter.
- Jag hade inte så mycket annat för mig sista biten än att sitta och insupa hela härligheten, sa segerkusken som passade på att nicka till publiken upploppet ner.
Samma resa fick Svante Båth-tränade Arras Cando i V86-3. Kim Moberg var kylig när hon lotsade den storväxta treåringen till sin andra seger i den tredje starten.
I V86-8 gick favoriten Evazan Am segrande ur striden tillsammans med Ulf Ohlsson. Reijo Liljendahl tränar.

Miljonutdelning efter skrällar
I V86-6 skrällde det ordentligt när nollprocentaren Sevedeka säkrade karriärens första seger. Torbjörn Jansson körde och Visbytränaren Rebecca Jonasson tränar.
Hemmaseger och skräll ordnade även årsdebuterande Mistelns Napoleon i V86-7. Tillsammans med Oskar Kylin-Blom spårade den Henrik Hoffman-tränade fyraåringen runt om.
- Han kändes otroligt fin i provstarterna och jag hade honom bra på bettet hela vägen. I sista sväng var jag faktiskt inte speciellt orolig för jag kände att jag hade mycket att åka med, summerade segerkusken.
Trots en favorittät omgång gjorde skrällarna att utdelningen för åtta rätt på V86 blev 2 285 279 kronor. Sju rätt gav 4 493 kronor och sex rätt 79 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75

Onsdag 11 juli 2018

Idag kl. 15.00 Bluestrav på Åmål

Dagens ALN-Häst = Vanity Blast
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 5 Tomboy - Peter Ådefors


Lopp 2 Nr 8 Bear Turbo - Kent Persson


Lopp 3 V5-1 Nr 9 Vanity Blas - Niclas Benzon


Lopp  4 V5-2 Nr 1 Kick Off T.Tj. - Rudolf Lichtenvörther


Lopp 5 V5-3 Nr 10Smekeruds Javelin - Sofia Adolfsson


Lopp 6 V5-4 Nr 6 Bowling Karma - Stefan Medin


Lopp 7 V5-5 Nr 5 Tåga Viktor - Peter Ådefors


Lopp 8 Nr 5 Genghis Khan - Peter Ådefors


Lopp 9 Nr / Tritons First Lady - Glenn H PerssonKihlmans V5 & V4-Tips - Åmål
V5-Tipset - Åmål

Niclas Benzon kör V5-Spiken = Kometen

V5-1...1-5-7-9
V5-2...2-5-6-7
V5-3...4-6-7-10
V5-4...4-5-6-7-8
V5-5...6 Kometen
320 rader = 320 kr


V4-Tipset - Åmål

V4-Spken = Kometen

V4-1...2-6-7-8
V4-2...6 Kometen
V4-3...2-3-5-8-9
V4-4...5-6-9<
60 rader = 120 kr


Kihlmans V86-Tips - Visby

Kvällens V86-Spik = Love Matters

V86-1...2-5-12
V86-2...3-4
V86-3...2-3-6-8
V86-4...2 Love Matters
V86-5...2-11-15
V86-6...1-7-11
V86-7...4-6-8
V86-8...5-7-9
1944 rader = 486 kr

Tisdag 10 juli 2018

Inför V75 (jackpot): Horpestad vill vinna inför hemmapubliken

 

Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2018-07-09 18:01 Senast ändrad: 2018-07-09 18:23

På lördag är det V75 på Sveriges vackraste travbana i Årjäng och eliten gör upp i Årjängs Stora Sprinterlopp.
Vid sidan av det har hemmatränaren Tom Horpestad ställt i ordning stallets bästa häst, Monfalcone, för att försöka vinna inför den stora publiken.
- Det hade varit väldigt stort att få vinna och jag tycker absolut att vi har chansen, säger Tom Horpestad.


Årjängs Stora Sprinterlopp är höjdpunkten på lördag med 600 000 kronor till vinnaren. Där blir det ett revanschmöte mellan fjolårets vinnare Dante Boko och tvåan Propulsion. Den sistnämnde spurtade rasande fort över upploppet men mållinjen räddade ledande Dante Boko som höll undan med en noslängd. Det stjärnfyllda loppet lockar storpublik till Årjäng varje år och det brukar vara runt 15 000 personer på den pittoreska travbanan.
- Det är en stor folkfest. I princip alla som bor här i trakten går på travet den dagen och med tanke på att det är 10 000 invånare i Årjäng är det inte dåligt att det är 15 000 på travet, säger Tom Horpestad.

”Monfalcone kvar i samma klass – är bättre i år”
Horpestad är en av sex proffstränare på banan och tränade tidigare den tragiskt bortgångne stjärnan Gazza Degato som bland annat vann Svenskt Travderby och sprang in 5,3 miljoner kronor. Nu har han 22 hästar i träning och stallets bästa häst är Monfalcone som startar i Bronsdivisionen i V75-inledningen. Monfalcone har tidigare vunnit i V75 och var i fjol trea i just det här loppet under V75-dagen i Årjäng.

- Monfalcone (V75-1) var med i samma division i fjol, i Bronsdivisionen, och är fortfarande kvar i samma klass. Han är bättre förberedd i år, mer härdad och i bättre form än vad han var förra året. Då stod han väldigt hårt inne och var med mycket tack vare att det var hemmaplan, säger Tom Horpestad.
- Vi tränade hästen tufft i vinter och har kunnat träna honom mer än det har gått förut. Jag tycker att han har höjt sig av det. Han har gått framåt mycket med loppen han har fått och nu känns det som att han har kommit i toppform.
- Vi har även kört honom barfota runt om för första gången i de två senaste starterna och det är många bitar som har fallit på plats. Hästen tål loppen bättre nu än tidigare.

”Ett av de bästa lopp han har gjort”

Näst senast vann Monfalcone på 1.12,8 över medeldistans och voltstart. Senast var hästen tvåa från spår elva över 1609 meter och sprang nytt rekord, 1.12,3.
- När han vann på 1.12,8 var det barfota runt om för första gången och tog det väldigt lugnt från start för jag kände att det inte gick att släppa av honom ordentligt. Sedan körde jag på sista bortre långsidan och han vann väldigt lätt med krafter kvar. Det är ett av de bästa loppen han har gjort i karriären, även om han har vunnit V75 på Romme och även satt banrekord i Åmål som fyraåring.
- Senast gick han också mycket bra och satt långt bak. Jag körde på sista långsidan och svepte fältet och kom fram i dödens. Men det kom loss en häst bakom som spurtade ner honom till slut, säger Horpestad.

”Känns stabil och fin – fräschören bättre”
Monfalcone blir en av de mest betrodda i V75-1, en omgång som kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 26 miljoner kronor, enbart på sju rätt. Horpestads häst har lottats till innerspår bakom startbilen över distansen 2640 meter.
- Det blir lite tätare starter nu än tidigare för vi har kommit rätt på det med fräschören. Tidigare tålde inte hästen att starta tätt men nu känns han så stabil och fin. Så jag hoppas och tror att han kommer att vara ännu lite rappare än tidigare med täta starter.
- Jag har tyckt att hästen har varit bra iväg i voltstart men när vi körde barfota fick jag ingen fart på honom från springspår. Nu när det är bilstart är det ovisst hur fort han kan öppna, men jag tror att han kan öppna bättre bakom bilen och jag misstänker att innerspåret passar bra till honom. Jag är nöjd med läget men vill inte riskera att köra galopp så jag får känna lite hur han känns och köra därefter.

”Tror på vinst – norskt huvudlag för första gången”

Hur bra vinstchans tror du på?
- Jag tycker att de värsta konkurrenterna har fått dåliga spår och som sagt, min häst är med i samma division som i fjol och är klart bättre i år. Den långa distansen är bra och han trivs med bra tempo, då har han alltid en speed kvar till slut.
- Det här är vår största dag för året och det hade varit väldigt stort att få vinna. Jag tycker absolut att vi har chansen, säger Tom Horpestad.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Ja, vi kommer att byta till ett norskt huvudlag den här gången. Vi har mixtrat med olika stängda huvudlag tidigare men nu blir det ”norsk gas”. I övrigt barfota runt om och jänkarvagn som på slutet.

”Väldigt fin form – inte borta”

Du har ytterligare två hästar till start inom V75, båda i den andra avdelningen. Chanserna där?

- Judys Sunrise (V75-2)
vann i fredags i Arvika och fick poäng för att komma med. Hon startar mest för att det är hemmaplan och det är nya ägare, ett tjejgäng, så det är roligt för dom men vi får vara nöjda om hästen tjänar pengar.

- Miss Åslanda (V75-2) har väldigt fin form och har varit med i försök till Diamantstoet tidigare och mött bra hästar så jag tycker att hon har blivit lite härdad. Nu fick hon spår fem i voltstart och det är inte optimalt men skulle hon gå felfritt är hon inte borta.

Michael Carlsson, Kanal 75

 

 

Måndag 9 juli 2018

På lördagV75 - Årjäng med.....

....... Propulsion son stor favorit ?
 

Allsvenska kuskligan: Silverplats för Jepson

 

Carl Johan Jepson var mestvinnande kusk den gångna veckan. Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2018-07-09 09:53

Carl Johan Jepsons kuskform håller i sig.
Förra veckan räknade han hem flest segrar, åtta stycken, vilket för upp honom på en andraplats bakom ledande Ulf Ohlsson i allsvenska kuskligan.

Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 194-120-120
2. Carl Johan Jepson, Färjestad, 97-95-78
3. Jorma Kontio, Solvalla, 97-68-54
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 93-85-53
5. Peter Untersteiner, Halmstad, 87-59-61
6. Björn Goop, Färjestad, 82-66-51
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 80-61-59
8. Kaj Widell, Solvalla, 60-52-54
9. Kim Eriksson, Mantorp, 59-50-56
10. Robert Bergh, Åby, 57-27-25
11. Erik Adielsson, Solvalla, 55-37-34
12. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 54-51-55
13. Christoffer Eriksson, Jägersro, 53-58-37
14. Peter Ingves, Halmstad, 47-29-42
15. Mikael J Andersson, Färjestad, 45-45-44
Siffror till och med 8 juli.

Gina Söderlund, Kanal 75

 

 

Söndag 8 juli 2018

I dag V75 från Jarlsberg
 

V75: Lätt storloppsseger för Diamanten mot äldre eliten

 

Diamanten tog hem storloppet Ulf Thoresen Grand International. Foto av Roger Svalsröd/TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-07-08 18:37 Senast ändrad: 2018-07-08 18:58

Diamanten hade uppvisning när han vann Ulf Thoresen Grand International.
Den Stig H-tränade stjärn-hästen tjänade cirka 900 000 kronor och tog steget in i den yppersta eliten.
- Han gjorde en fantastisk prestation, berömde segerkusken Erik Adielsson.

Det var V75-tävlingar i norska Jarlsberg under söndagen och omgångens clou kom i den avslutande avdelningen. Diamanten tog hem storloppet Ulf Thoresen Grand International och den femårige hingsten imponerade minst sagt. Han såg nästan oförskämt stark ut när han för Erik Adielsson vann på tiden 1.11,0 över distansen 2100 meter med bilstart. Hästen, som delägs av Peter ”Foppa” Forsberg, ledde från start till mål och tjänade cirka 900 000 kronor.
- Linnea som sköter hästen och Stig som tränar har gjort ett jättefint jobb. Jag är otroligt glad för ägarna men minst lika mycket för henne och Stig som har gjort det mesta av jobbet, sa Erik Adielsson.

”Har etablerat sig som en elithäst”
När starten gick så galopperade Twister Bi direkt samtidigt som Diamanten öppnade snabbt och tog ledningen. Efter en lugn inledning på 1.12 första femhundra metrarna fick han sedan sällskap på utsidan av Rajesh Face och där såg Adrian Kolgjini till att farten skärptes. Nästa femhundring gick i 1.10-fart men in på upploppet var Rajesh Face slagen. Då attackerade Trendy O.K. från andra par utvändigt men då gled bara Diamanten retfullt enkelt ifrån och vann hur enkelt som helst.
- Han kändes väldigt stark, spänstig och fin. Hästen är riktigt, riktigt bra och det har han visat tidigare men det känns nästan som att han har tagit ett steg till i utvecklingen framåt i år och etablerat sig som en elithäst, sa Erik Adielsson.
- Han höll ihop stilen väldigt fint till slut och gjorde en fantastisk prestation. Det är en fantastisk häst som är tacksam att köra. Det är något extra att vinna det här loppet för det har jag inte gjort förut och jag förstår hur mycket Ulf betydde för Norsk travsport.

”En drömhäst att träna”

Även tränaren Stig H Johansson var förstås mycket nöjd och glad över att se sin stjärna vinna så lätt mot eliten.
- Det är en drömhäst att få träna och väldigt stort att vinna det här loppet, sa Stig H och svarade följande på frågan om planerna Elitloppet nästa år.
- Det har vi absolut och det skulle vara kul om han håller sig på benen och utvecklats lite till för då tror jag att det kan vara en häst för de absolut största loppen, fortsatte Stig H och nämnde lopp som Hugo Åbergs Memorial och Jubileumspokalen senare i sommar.

Strul för flera av hästarna som kom bort
Tvåa i mål blev bra spurtande Trendy O.K. medan Rajesh Face höll till tredjeplatsen från dödens. Däremot hände det en olycklig incident 1200 meter kvar när B.B.S.Sugarlight och Lionel krokade ihop med vagnarna och hade svårt att komma loss. Det blev strul för flera hästar bakom som fick sina chanser spolierade, bland annat Giveitgasandgo.
Twister Bi kom däremot tillbaka mycket bra som femma efter startgaloppen.

Uni Lest i sista steget
Det blev en favoritbetonad V75:a där sju rätt betalade 2185 kronor. Sex rätt gav 39 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed jackpot till kommande lördags V75-omgång i Årjäng.
Det blev en dubbelseger för Kristian Malmin och Trond Anderssen på V75 och de inledde direkt med Uni Lest som spurtade ettrigt när han kom loss från rygg på ledaren och hann precis på mållinjen upp länge ledande Hakon Von Haithabu.
Duons andra V75-seger kom i den fjärde avdelningen genom Laser Tile som imponerande från ledningen.
I V75-2 skrällvann Vincent, körd av Eirik Höitomt, som var ruskigt bra efter att ha fått stenhårt tryck i omgångar i ledningen.
Det holländska stoet Gina Schermer fortsätter att övertyga och bära sina stora pengar som hon har tjänat på kort tid. Hon vann nu enkelt sin tredje raka seger när hon tog hem V75-3 efter att ha körts till ledningen mitt i loppet av Rick Ebbinge.

Waffle Cone strålande – sänkte storfavoriten
Dubbelseger blev det även för Erik Adielsson som tillsammans med Waffle Cone fällde den stora favoriten Shadow Gar i V75-5. Det Frode Hamre-tränade stoet blixtrade till ledningen och drog i ett stenhårt tempo, 1.08 första femhundra och 1.09 första tusen. Christoffer Eriksson sände fram Shadow Gar snett utvändigt om ledaren knappa varvet kvar men hon förmådde aldrig att gå i närkamp med en fantastiskt duktig Waffle Cone som vann lätt på tiden 1.09,8/1609a. Shadow Gar höll till tredjeplatsen.
Till sist så tog Coktail Fortuna sin femte raka seger när han vann V75-6 för sin tränare Robert Bergh. Efter att ha övertagit ledningen i första kurvan var det lugna gatan och Coktail Fortuna gick ifrån till en lätt seger.

Michael Carlsson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips Jarlsberg
 

V75-1...1-2-6
V75-2...2-5
V75-3...4-12
V75-4...1-5-6-8
V75-5...5-7-8
V75-6...3-8-10
V75-7...3-5-6
1296 rader = 648 kr

Lördag 7 juli 2018

V75: Vamp Kronos sprintdrottning i Halmstad

 

Hemmahoppet Vamp Kronos tog hem Stosprintern. Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Halmstad. Publicerad: 2018-07-07 20:04 Senast ändrad: 2018-07-07 20:28

Vamp Kronos infriade favoritskapet när Stosprintern på Halmstadtravet avgjordes på lördagen.
- Den här hästen har allt, sa toppstoets tränare Jerry Riordan.

Trots svensk förlust i fotbolls-VM och försenade tävlingar på grund av rökutveckling i Hästsportens hus var stämningen på Halmstadtravet på topp. När brandlarmet tystnat i Stockholm kunde dagens huvudnummer Stosprintern köras och efter en snabb inledning fick Björn Goop överta ledningen med Vamp Kronor i utgång av första sväng. In på upploppet kom Rose Mary med en stark slutstöt men ledaren hade sparade krafter och höll utan problem sina fyraåriga kullsystrar bakom sig.
- Det var ganska lätt. Det klart att hon var lite matt men hon gjorde det på ett bra sätt och var duktig, berömde Björn Goop.
Precis som för Björn Goop var det hemmatränaren Jerry Riordans andra seger i Stosprintern.
- Jag är väldigt nöjd med loppet hon gjorde. Det var en högklassig insats. Hon har löphuvudet, hon har kroppen…den här hästen har allt, sa Jerry Riordan.

Vamp Kronos noterades för kilometertiden 1.11,7 över 1 609 meter med bilstart och utöver äran och en plats i historieböckerna kunde hennes ägare,

 Bruni Renato från Dubai, glädjas åt en segercheck på nästan 700 000 kronor.
- Det här är min första Kronos-häst men nu blir det fler, sa den långväga gästen.

Stjärnsmäll i gulddivisionen

Jättefavoriten Day Or Night In fick hållas i lugnt tempo i ledningen i gulddivisionen men på upploppet hade han ändå tomt i tanken. Allt stod knappast rätt till med sexåringen men ingen skugga ska falla över vinnaren Art On Line som levererade en stark spurt. Hästen var spelad på mindre än en procent på V75 och delade ut 41 gånger pengarna på vinnarspelet.
- Vi är jättechockade faktiskt. Men pappa sa att förra starten bara var att glömma, det fanns anledningar till att han var dålig då, och innerst inne vet vi att det är en bra häst, sa tränaren Mikko Ahos dotter Iina Aho.
- Hästen var jättebra helt enkelt. Han fick spara sin speed till upploppet och då avslutade han piggt, summerade skrällkusken Carl Johan Jepson.

Dubbel till Dahlén

Carl Johan Jepson vann även klass I med Magnus Dahlén-tränade italienaren Vischio Holz.....

 
och det blev dubbelt segerjubel också för hemmatränaren när hans Julia Pellini tog hem Wången Cup-finalen med Oskar J Andersson i sulkyn. Som grädde på moset knep stallkamraten Foxy Brown andraplatsen.
- Jag är så nöjd så det är helt fantastiskt! sa en segerrusig Dahlén.

I klass II utklassade Marcus Lindgrens Adiago Trot (Christoffer Eriksson) konkurrenterna från ledningen tillsammans med Christoffer Eriksson,

Veijo Heiskanens Te Quiero Grif (Peter Ingves) spurtade hem bronsdivisionen .....

och i silverdivisionen krigade Timo Nurmos-tränade Globalsatisfaction (Ulf Ohlsson) ner Handsome Brad över upploppet. Sju rätt på V75 gav 490 497 kronor, sex rätt 374 kronor och fem rätt 31 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips Halmstad

Oskar J Andersson (från 2002) kör en V75-Spik = Julia Pellini

V75-1...2-3-4-7-8-9-10
V75-2...3-6-8-9-10-12
V75-3...1-3
V75-4...12 Julia Pellini
V75-5...1-2-3-6-8
V75-6...6 Vamp Kronos
V75-7...2-3-4
1260 rader = 630 krEn Bra V75-Spik = Vamp Kronos

Fredag 6 juli 2018

I kväll V64 från Arvika

Dagens ALN-häst = Lundrapp
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 9 Dolorosa Am - Kristian Lindberg


Lopp 2 Nr 5 Domingo Frei - Carl Johan Jepson


Lopp 3 Nr 4 Nordby Sleipner - Stephanie J Werder


Lopp 4 V64-1 Nr 6 Judys Sunrise - Tom Horpestad


Lopp 5  V64-2 Nr 5 Cotton Club - Mikael J Andersson


Lopp 6 V64-3 Nr 3 M.T.Insider - Olle Alsén


Lopp 7 V64-4 Nr 11 Betty Thrust - Ida Eriksson


Lopp 8  V64-5 Nr 5 Windy Cindy - Niclas Benzon


Lopp 9 V64-6 Nr 13 Lundrapp - Dagfinn Aarum


Lopp 10 Beauty Taste - Petter Karlsson


Lopp 11 Nr 2 Hadland Uri - Christina Kjenner

 Kihlmans V64-Tips
 

V64-1...3-8-9-11
V64-2...1-2-5
V64-3...3 M.T.Insider
V64-4...1-2-3-9-10
V64-5...4-5-6
V64-6...2-8-13
540 rader = 540 kr

Torsdag 5 juli 2018

 

V75: Perfect Spirit reste sig och slog knock out

 

Perfect Spirit tog hem Sprintermästaren i Halmstad. Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-07-05 23:17 Senast ändrad: 2018-07-05 23:46

Nere för räkning i försöket.
Ostoppbar i finalen.
Trots kort galopp i slutkurvan vann Perfect Spirit Sprintermästaren.
- Det kommer ta ett tag innan det här sjunker in, sa hästens tränare Daniel Redén.

Fjolårets Hambletonianvinnare Perfect Spirit har imponerat stort sedan han kom till Sverige i vintras. I våras vann han Konungens Pokal och på torsdagen kom han till Halmstad som stor favorit att ta hem Sprintermästaren. Men i försöket stod inte hästen att känna igen och han fick nöja sig med andraplatsen bakom en övertygande Calle Crown.
- Jag var lite brydd efter försöket för där var vi helt chanslösa, sa kusken Örjan Kihlström.
Trots den tveksamma insatsen i försöket spelades Perfect Spirit till favorit i finalen och det visade sig att spelarna visste vad de gjorde. Från tredje par utvändigt kom hästen farande i slutkurvan och inte ens en störning 250 meter från mål där alla segermöjligheter såg ut att spolieras, eller det faktum att hästen inte travade hundraprocentigt, kunde stoppa den fantastiske hingsten. Över upploppet satt Örjan Kihlström stilla i sulkyn och när mållinjen skars var Perfect Spirit först.
- Han var som en annan häst i finalen, nu var han grym. Men vi hade ändrat lite på balansen och han blev lite för lätt. Därför flöt det inte riktigt på upploppet men han är stark och grejade det ändå.

- Han är en jättebra häst. Det är inte många hästar som vinner Sprintermästaren med en kort galopp 250 meter från mål, sa Örjan Kihlström.

Nedslagen efter försöket
För Perfect Spirits tränare Daniel Redén var kvällen en känslomässig berg och dalbana.
- Jag var nedslagen efter försöket för jag vill inte visa upp en sådan här häst i det skicket. Jag tyckte inte att han travade i svängarna. Men nu i finalen såg han ut som en helt annan häst med helt annan snärt i steget, sa Solvallatränaren som hade svårt att ta in loppet direkt efter målgång.
- Det här var helt galet! Perra (hästen skötare Pär Pergenius) skrek att han galopperade och vände och gick. Och jag tappade fokus och visste inte var hästen var. Men så kom det en vit kusk längst ut i banan ändå och det var hårt i mål. Det kommer ta ett tag innan det här sjunker in men jag är stolt över min häst och jag vill tacka min fantastiska personal och ägarna som gör det här möjligt.
Perfect Spirit landade på kilometertiden 1.10,2 över 1 609 meter med bilstart och segerchecken uppgick till 995 830 kronor. Totalt har den fyraårige hingsten, som ägs av SRF Stable (Lennart Ågren), nu tjänat 8,4 miljoner kronor. Tvåa i finalen blev Lucifer Lane och tredjepriset gick till Super War Horse. Av försöksvinnarna lyckades Enterprise bäst i finalen med en fjärdeplats. De andra försöksvinnarna, Calle Crown och Hazard Boko, galopperade bort sig.

Danske segermaskinen bara bäst
I finalen av Summer Meeting Halmstad gjorde Bandit Brick en fin prestation. Den danske segermaskinen blev hängande i tredjespår i en snabb öppning men hittade ner i tredje par utvändigt och när Steen Juul gav hästen anfallsorder på den sista bortre långsidan rundade han till spets och gick ifrån till överlägsen seger. Nu ståtar femåringen med 27 fullträffar på 32 starten.
- Han är så bra att jag hoppas att han kan gå upp i eliten, sa Juul om hästen som nu ståtar med 27 segrar på 32 starter.

Promenadseger i långloppet
Timo Nurmos-tränade hårdingen Volocity de Vie infriade favoritskapet i Summer Meeting Stayer över tre varv och sällan har någon häst inkasserat 150 000 kronor enklare. Efter att ha blivit släppt till ledningen vid ingång av andra sväng fick han jogga i lugnt tempo och bakomvarande hästar var chanslösa att hänga med när Jorma Kontio lättade på tömmarna över upploppet.
- Han öppnade bra och det bara att vänta genom kurvan och sedan köra framåt. Han har riktigt bra kapacitet och passar speciellt bra i långa lopp, sa Kontio.

V75-jackpot när travfesten fortsätter
I loppet för femåriga ston gick också segern till team Redén/Kihlström. Dunderfavoriten Double Exposure tog hand om ledningen och där stannade hon hela vägen in i mål.
- Hon blev lite pigg och drog på i friskt tempo men hon har väldigt hög kapacitet och vann säkert ändå, kommenterade Örjan Kihlström.
Ett försök i Diamantstoet avslutade V75-omgången och där blev det enkel seger för Johan Untersteiner och Ambon Degato, som tävlade barfota runt om för första gången. Det gjorde att sju rätt på V75 delade ut 901 kronor och för sex rätt fick man 20 kronor. Femrättspotten går vidare till lördagens omgång som även den körs i Halmstad. Då avgörs bland annat Stosprintern och på V75 kan en ensam vinnare med alla rätt håva in minst 23 miljoner kronor kronor.

Ola Johansson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Halmstad

En bra V75-Spik = Bandit Brick

V75-1...7 Bandit Brick
V75-2...2 Perfect Spirit
V75-3...1-3-5
V75-4...3-4-5-6
V75-5...1-6-10-11-14
V75-6...2-5-9
V75-7...3-6-8-10-14-15
1080 rader = 540 krEn bra V75-Spik = Perfect Spirit


 

Onsdag 4 juli 2018

 

V86: Nu höll kapable strulputten ordning på hovarna

 

Very Kronos har gett Erik Adielsson gråa hår men på onsdagen gick det som en dans för ekipaget. Foto av Malin Albinsson/TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-07-04 22:04 Senast ändrad: 2018-07-04 23:12

Högkapable men osäkre Very Kronos tog revansch för galoppfiaskot i sin senaste start när han på onsdagen utklassade motståndet på Lindesberg.
- Det är ingen slump att jag fick grå tinningar när han började starta, sa segerkusken Erik Adielsson efter V86-triumfen.

Många V75-spelares vinstdrömmar krossades när Very Kronos galopperade bort sig som storfavorit för ett par veckor sedan. På onsdagen spelades han på nytt till dunderfavorit och den här gången skötte han sig. Trots de oroande rapporterna om att han inte hade druckit något vatten sedan han lämnat Svante Båths gård rundade han enkelt motståndet från 40 meters tillägg och gick undan till överlägsen seger på 1.15,2 över 3 180 meter.

- Jag hade relativt goda förhoppning att han skulle ta sig iväg även om han var lite stökig i dag av någon anledning. Men han har galopperat när han har varit lugn också så det finns inget riktigt facit med honom. Det är ingen slump att jag fick grå tinningar när han började starta. Han är en speciell rackare men han är enormt kapabel och kan otroligt mycket, sa Erik Adielsson.
Några funderingar på att stryka hästen på grund av uteblivet vätskeintag hade aldrig tränaren Svante Båth.
- Nej. Han mådde bra i övrigt så det var ingen fara. Nu åker vi och köper en Loka åt honom tycker jag, sa Solvallatränaren.

Torskfrossa efter Bergslagsloppet

Efter anrika Bergslagsloppet lämnade Hans-Owe Sundberg banan med favoriten Charrua Forlan men han fick vända om för segerdefilering då målfotot visade att hästen hållit undan från ledningen med liten marginal före vasst avslutande In Vain Sund.

- Han är duktig och brukar svara undan men nu gick det ruskigt fort till slut. Jag körde för sakta under loppet men nu gick det vägen ändå så det var skönt, sa Sundberg som tog en spetsseger även med Eldorado B. i Fornabodas Fyraåringspris.
- Förhoppningen är väl att vi ska kunna komma till derbyt i höst så vi får försöka matcha honom så att han är riktigt bra då.

Maze Runner gjorde en Bradbury

Fornabodas Treåringspris blev ett märkligt lopp som förde tankarna till Steven Bradburys omtalade OS-guld i short track 2002. Australiensaren var utklassad men vann då samtliga motståndare ramlade. Det löste sig nästan lika maximalt för Marcus Lindgren-tränade Maze Runner. Först galopperade framförvarande andrahandsfavoriten Fortune Mearas vid ingång till slutkurvan. Sedan galopperade italienske supertalangen Zidane Grif som tågat ifrån i överlägsen ledning. Därmed var Maze Runner plötsligt först och kunde defilera hem segern.
- Det blev väldigt bra för mig, konstaterade kusken Johan Untersteiner.

Zidane Grifs tränare och kusk Alessandro Gocciadoro tog gruvlig revansch för den snöpliga galoppen när han senare under kvällen bombade hem ett försök i bronsdivisionen med tuffingen Volnik du Kras. Fyraåringen fick gå den tunga vägen utvändigt om ledaren men var outstanding på fina kilometertiden 1.10,3 över 1 640 meter med autostart.
- Han är väldigt stark och tuff och vann en enkelt, konstaterade Gocciadoro.

Andersson tog dubbel

Oskar J Andersson tog en V86-dubbel som kusk när han i tur och ordning satte dit Fredrik Tengstads Gloria Band

och Lars-Inge Olssons Sotika.
- Det är väldigt kul att komma hit den här travdagen när det är extremt mycket folk i gröngräset, då är det extra kul att komma till vinnarcirkeln, sa Oskar J Andersson.

Omgångens montélopp vanns av Johanna K Karlsson-tränade Angry Bird Am och Emilia Leo och de som lyckades pricka in samtliga vinnare på V86-spelet fick för det 14 135 kronor. För sju rätt fick man 166 kronor och för sex rätt 20 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Kihlmans V86-tips - Lindesberg

En bra V86-Spik = Very Kronos

V86-1...11 Very Kronos
V86-2...1-2-4-6-8
V86-3...1-3-5-6-10
V86-4...4 Zidane Grif
V86-5...3-8-11
V86-6...3-7-8-10-11-15
V86-7...1-4
V86-8...2-6-10
2700 rader = 675 kr

 

Tisdag 3 juli 2018

Birger Pettersson Wiik siktar på V75 med Tindra Star

Måndag 2 juli 2018

I dag lunchtrav från Årjäng

Dagens ALN-Häst = Tindra Star
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 10 Easy Creation - Olle Goop


Lopp 2 V4-2 Nr 4 Chip Line - Tom Horpestad


Lopp 3 V4-3 Nr 10 Tindra Star - Niclas Benzon


Lopp 4 V4-4 V5-1 Nr 10 Ersa Victor - Magnus Jakobsson


Lopp 5 V5-2 Nr 2 Jubel - Carl Johan Jepson


Lopp 6 V5-3 Nr 5 Art Röde Jarl - Olav Mikkelborg


Lopp 7 V5-4 Nr Alva Palema - Mikael J Andersson


Lopp 8 V5-5 Nr 3 Notation - Paw Mahony

 

Allsvenska kuskligan: Ohlsson närmar sig 200 segrar i år
 

Stockholm. Publicerad: 2018-07-02 14:52 Senast ändrad: 2018-07-02 15:04

Ulf Ohlsson ångar på i en överlägsen ledning i den allsvenska kuskligan och närmar sig 200 segrar i år.
Björn Goop var annars den som vann flest lopp förra veckan av toppkuskarna, och tog hela tolv segrar.


Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 190-118-117
2. Jorma Kontio, Solvalla, 93-66-54
3. Örjan Kihlström, Solvalla, 90-80-50
4. Carl Johan Jepson, Färjestad, 89-92-75
5. Peter Untersteiner, Halmstad, 87-56-57
6. Björn Goop, Färjestad, 78-60-49
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 77-59-55
8. Kaj Widell, Solvalla, 59-51-54
9. Kim Eriksson, Mantorp, 58-48-56
10. Robert Bergh, Åby, 57-27-24  
Siffror till och med 1 juli.

Kanal 75

 

 Kihlmans V4 & V5-Tips - Årjäng
V4-Tipset  - Årjäng
 

V4-1...2-3-5-9-10-11
V4-2...2-4-7-8
V4-3...1-10
V4-4...1-3-5-10
192 rader = 384 kr


V5-Tipset - Årjäng

En bra V5-Spik = Varano Bi

V5-1...1-3-5-9-10
V5-2...2-3-4-9
V5-3...5-7-12
V5-4...1-2-4-6
V5-5...4 Varano Bi
240 rader = 240 kr


 

Söndag 1 juli 2018

V75: Båth jubilerade med E3-seger

 

Svante Båth tog 2 000:e tränarsegern när hans Attraversiamo vann en av lördagens E3-finaler. Foto av Lars Jakobsson/TR Bild  & Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2018-06-30 19:24 Senast ändrad: 2018-06-30 20:52

Tolfte E3-segern och 2 000:e fullträffen som tränare.
Lördagens triumf med Attraversiamo var stor i dubbel bemärkelse för Svante Båth.
- Det var härligt, sa jubilaren.

Som så många gånger förr stod unghästspecialisten Svante Båth i centrum när sommarens första E3-finaler avgjordes på ett soldränkt Färjestad i Karlstad. Solvallatränaren har fått epitetet E3-kung och det befästes ytterligare när han nu hämtade hem sin tolfte lagerkrans från det stora treåringsloppet. Attraversiamo gjorde en mäktig insats när han i Erik Adielssons händer bytta andra par utvändigt mot positionen utvändigt om ledaren efter ett varv och sedan utklassade motståndet.
- Han har varit tidig och duktig hela tiden och jag tycker att han har mognat lite i år, sa Svante Båth, som alltså även nådde milstolpen 2 000 tränarsegrar, vilket endast 18 travtränare lyckats med tidigare.
- Det var jättekul att det kom i ett sånt här lopp. Det är det här vi jobbar för, de här hästarna och unghästloppen. Att hitta och forma hästarna från föl till bra tävlingshästar och vinna storlopp är underbart.
För Attraversiamo var det sjätte segern i sjunde starten och med förstapriset på 925 000 kronor passerade han två miljoner kronor insprunget. Kilometertiden över 2 140 meter med autostart skrevs till löpningsrekordet 1.12,1. Fyra tiondelar bakom knep Flight Dynamics andraplatsen och trea blev That’s Art.

Skräll i stoavdelningen

I stonas E3-final blev det bra tryck och ledande Flash Am höll mycket starkt som tvåa efter att ha tvingats till 1.11,5 första varvet. Men åt Zara Kronos fanns inget att göra över upploppet. Hon fick anfallsorder från kön ut på den sista bortre långsidan och efter att ha kommit ner i andra par utvändigt en bit avgjorde hon enkelt när Joakim Lövgren tryckte på gasen på nytt.
- Hon är en jättefin häst som jag fick i träning som ettåring och det här är ett sånt där kvitto som man behöver lite då och då, som visar att konceptet fungerar och vaskar fram guldkorn, sa Joakim Lövgren och fortsatte:
- Att vinna E3 är stort. Hon var vår bästa tvååringsmärr förra året så det är skönt att hon håller stilen och fick en lagerkrans nu.
Zara Kronos landade på kilometertiden 1.12,7 och segerchecken uppgick precis som i grabbarnas avdelning till 925 000 kronor. Tvåa blev Flash Am och tredjeplatsen tog Daze.

Revansch i jubileumsloppet

Kenneth Haugstad körde galopp med favoritspelade Aleppo Pine i E3-finalen för ston men i Färjestads Jubileumslopp tog han gruvlig revansch. När dunderfavoriten Cyber Lane gled till ledningen ut på den första bortre långsidan trodde nog de allra flesta att loppet var över. Men när hästarna kom upp till varvning hade Kenneth Haugstad sänt fram Heavy Sound som första häst i andraspår och därifrån mosade sexåringen ledaren. Skuggande stallkamraten Sorbet blev närgången sista biten men Heavy Sound höll undan med liten marginal.
- Fantastiskt! Det är en fruktansvärd häst det här alltså! sa Kenneth Haugstad, som har fått fortsatt förtroende att köra hästen efter att den flyttades från Haugstads arbetsgivare Roger Walmann till Daniel Redén.
- Han är en fantastisk kamrat och absolut den bästa häst jag har kört. Vi har haft en fantastisk resa ihop, från första starten som han vann här på Färjestad.

”Han gör allt för mig”

Daniel Redén räknade även hem segern i silverdivisionens final där Don’t Mind Me visade att han har formen i zenit. Understödd av Örjan Kihlström stack han till ledningen och därifrån gick han undan på snabba 1.11,6 över 2 140 meter med autostart.
- Det var kul att se för han har otroligt kunnande de dagar han är bra, sa Redén.

I bronsfinalen gick segern till Roger Walmanns Urban Kronos (Örjan Kihlström),

klass I-finalen vanns av Mika Haapakangas-tränade Mr Golden Quick (Santtu Raitala)

 och i klass II-finalen drog Sign Me Up Too det längsta strået från ledningen med sin tränare Emilia Leo i sulkyn.
- Jag har varit nervös inför det här loppet men när jag satte mig i sulkyn tänkte jag att vi åker ut och har kul. Hästen är komplett - stark, startsnabb och speedig - och det känns som att han gör allt för mig, sa Gävletränaren.
På V75 delade sju rätt ut 44 712 kronor. För sex rätt fick man 566 kronor och för fem rätt 69 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Övriga lopp

Lopp 1 The Dark Knight

Lopp 2 The Noble One

Lopp 3 M.T.Joinville

Lopp 4 Dimanche Mearas

Lopp 12 Bicc´s Lamborghini