Välkommen


     
     
     
     
     
     
   


 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNNär det gäller trav klicka här >>>>>>>>


     

 

 

 


Foto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>


OBS. All bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN

Söndag 3 juni 2018

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.se 

V75: Melanders nya USA-stjärnor glänste

 

Zack’s Zoomer vann Ina Scots Ära. Foto av Lars Jakobsson TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-06-02 19:08 Senast ändrad: 2018-06-02 20:06

Zack’s Zoomer vann Ina Scots Ära.
Milligan’s School vann Östgötaloppet.
Stefan Melanders USA-stjärnor glänste på Mantorp.
- Två vinnare på V75, då är man på topp. Det kan inte vara bättre, sa Solvallatränaren.

Inom V75 lockade Ina Scots Ära för fyraåringar med dagens största prischeck på 300 000 kronor till vinnaren.

Segern gick till Stefan Melander-tränade Zack’s Zoomer som nu vann andra raka segern efter fyra starter på svensk mark.
Örjan Kihlström satt i segersulkyn och efter en offensiv styrning från åttondespår bakom startbilen hittade han till ledningen efter 700 meter.
- En jättefin häst, han klev i väg bra från start och gjorde jobbet själv. Han ville framåt själv och visade i starten innan att han tål att springa på i bra tempo. Tarzan har en nästa att hitta rätt hästar och så är de duktiga att ta hand om dem också. Att det är en fin häst är det ingen tvekan om, sa Örjan Kihlström.
Segertiden blev 1.12,4 över distansen 2140 meter autostart.
Stefan Melander körde själv Snowstorm Hanover som hade en mindre lyckad dag och galopperade.
- Han blev rullig på barfota, ibland gör man rätt ibland gör man fel. Det var dumt.
Desto gladare var Stefan Melander när det gällde Zack’s Zoomer.
- Jag har sagt att det är en rugg i häst. Jag är ofta uppe på nätterna och kollar lopp från USA och såg honom i flera lopp, sedan såg jag att han gick ut i en sale. Han har underbar exteriör, vi slog till och det verkar vara en bra affär, sa Stefan Melander.

Erikssons första seger i gulddivisionen
Lördagens gulddivision var Östgötaloppet med 200 000 kronor till vinnaren och på förhand handlade det om favoritduon On Track Piraten och Anna Mix

I loppet handlade det också om On Track Piraten och Anna Mix – tills upploppet då Milligan’s School spurtade sylvasst och ställde samtliga schack matt. Segertiden blev 1.12,3 över distansen 2 640 meter autostart.
- Vad var det som hände? Det var underbart. Han gick fantastiskt till slut. Vi har väl lite väntat på detta, men inte från spår 8 i dag, sa Catarina Lundström från stall Stefan Melander.
Kusken Ulf Eriksson hittade fritt från fjärde invändigt i sista sväng och flög lågt över upploppet med den femårige USA-importen och bjöd publiken på en härlig segergest.

- Jag tror det är första gulddivisionen jag vinner trots att jag hållit på i många år, sa Ulf Eriksson.
On Track Piraten var tapper tvåa efter ett lopp i ledningen och tuff press från Anna Mix. Anna Mix slutade fyra.

Drömseger i V75-debuten

V75-omgången inleddes med en mycket imponerande vinnare i Wild Love som vann trots att hon inledde med startgalopp. 1 200 meter från mål valde kusken Kevin Oscarsson en offensiv taktik och styrde fram utvändigt ledaren Mrs Lindy och sedan var Wild Love bara tuffast.
Bengt Simberg, amatör med licens på Halmstadtravet, tränar det fyraåriga stoet och han var kanske gladast av alla på Mantorp denna lördag.
- Det känns omtumlande. Det är jätteskoj. Jag har sett att hästen är på rätt väg, finare, lugnare och tryggare. Jag är alldeles stum. Det är stort. Jag har aldrig startat på V75. Det var en önskedröm jag hade, som jag nästan trodde var ouppnåelig.
Dubbel för Walmann – trippel för Kihlström

I V75-2 blev det tuff körning om ledningen och en 1.08-öppning på täthästarna gynnade favoriten Dom Perignon, som inledde från bakspår och till slut bara joggade ifrån fältet över upploppet i händerna på Örjan Kihlström. Roger Walmann tränar vinnaren som vann på 1.12,3 över distansen 1 640 meter autostart.
Semestrande Roger Walmann kunde räkna in ytterligare en V75-seger då Örjan Kihlström serverade Urban Kronos en perfekt resa i V75-avslutningen.
Totalt alltså ett kusk-hattrick för Örjan Kihlström.

Imponerande vinnare

Baron Gift
blev svaret i silverdivisionen och den femårige hingsten avgjorde mycket enkelt efter en kall styrning av Rickard Svanstedt. Baron Gift inledde utvändigt ledaren men blev avlöst varvet kvar av Racing Mange. Rickard Svanstedt valde sedan att sitta kvar i andra utvändigt när hästarna stötte bakifrån på sista bortre långsidan. När sedan luckan kom in mot upploppet avgjorde Baron Gift i läcker stil.
- Skönt att han fick vinna nu. Har bara gjort bra lopp i år, men har inte haft tur. I dag löste det sig perfekt i sista sväng med luckan. Det här är vår hjälte, som vi kan vara med på lördagarna. Det är lördagarna som gäller och då går det inte att komma med vad som helst utan då måste man ha en riktig häst, sa Rickard Svanstedt.

Breidabliks Cognac fick inget gratis i V75-4 och fick göra jobbet själv utvändigt om ledaren Racing Ribb. När Conrad Lugauer lättade på tömmarna mitt på upploppet stack fyraåringen undan på lätta hovar och var kanske den häst som imponerade mest på Mantorp denna lördag.
- Jag kände mig rätt säker på upploppet, det var bra tryck i honom och han kändes spänstig och fin. Det var extra bra. Han kändes stark hela vägen, en kanonprestation, sa Conrad Lugauer som även tränar hästen.
Utanför V75-spelet visade Conrad Lugauer även upp en oslipad diamant i treårige Hitman River som är fortsatt obesegrad efter fyra starter. Närmast väntar E3-kval.
Utdelningen på sju rätt på V75 blev 124 226 kronor. Sex rätt gav 842 kronor och fem rätt 89 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Lördag 2 juni 2018


Kihlmans V75-Tips - Mantorp

En bra V75-Spik = Lucifer Lane

V75-1...2-4-6-8-9-10
V75-2...1-2-3-4-6-7-8-9-10-11
V75-3...4-6-7
V75-4...2-3-7-8
V75-5...2-3
V75-6...4 Lucifer Lane
V75-7...6 Araw Hoss
1440 rader = 720 krEn bra V75-Spik = Araw Hoss

Fredag 1 juni 2018

Idag lunchtrav med V65 från Årjäng

Dagens ALN-Häst = Monfalcone
Målgångsbilder

Lopp 1 V65-1 Nr 4 Categorical - Jonas Moberg


Lopp 2 V65-2 Nr 8 Solkongen - Odd Arne Sagholen


Lopp 3 V65-3 Nr 7 Monfalcone - Tom Horpestad


Lopp 4 V65-4 Nr 3 Hilma Venit - Carlos Söderström


Lopp 5 V65-5 Nr 3 Knock Nevis - Mikael J Andersson


Lopp 6 V65-6 Nr 1 Just Like Messi - Kai Johansen


Lopp 7 Nr 5 Beatinathedevil F. - Carl Johan Jepson


Lopp 8 Nr 1 Hellin Victoria - Ole Christian Kjenner


Lopp 9 Nr 8 Mellby Frodo - Kristian MalminKihlmans V65-Tips - Årjäng

Dagens  V65-Spik = Catergorical

V65-1...4 Categorical
V65-2...4-8-13
V65-3...1-7
V65-4...2-4-6-7
V65-5...2-3-6-8-10-11-12
V65-6...1-3-6
504 rader = 504 kr

Torsdag 31 maj 2018

 

Inför V75/jackpot: Kim är verkligen hemma på lördag

 

Kim Eriksson bakom Anna Mix vid segern i Stoeliten för tre veckor sedan. Foto: Lars Jakobsson Foto av Lars Jakobsson

Stockholm. Publicerad: 2018-05-30 16:51 Senast ändrad: 2018-05-30 16:54

Toppkusken Kim Eriksson har inte långt till jobbet på lördag.
Han bor i ett hus alldeles vid banan och tar kuskdressen på axeln och kliver bara över innerplan för att komma till tävlingarna då V75 avgörs hemma på Mantorp.
Världsartisten Anna Mix i guld är en av tre chanser.


Kim Eriksson är en av de mestvinnande kuskarna i landet. I fjol skadade 34-åringen handen och förlorade en månad men belade ändå en tolfteplats i allsvenskan och fick sitt bästa år någonsin med 119 segrar och tolv miljoner kronor inkört.
Under elitloppshelgen på Solvalla fick han hålla till godo med hästar som stod i höga odds och på sju uppsittningar blev det två tredjeplatser som bäst fredag till lördag i Stockholm.
Bättre upp då på lördag då V75 avgörs hemma på Mantorptravet. Tre hästar och bäst chans till full pott i guldloppet med fransyskan Anna Mix.
Som det ser ut.
Kim Eriksson får man lyssna på mellan raderna sedan något år tillbaka eftersom han lagt av med att värdera hästarnas chanser i intervjuer.
- Ja, chanser har jag faktiskt slutat att uttala mig om. Däremot är hon jättehäftig och givetvis en världshäst som det alltid är extra kittlande att få köra. Hon verkar vara riktigt i toppform också, säger Mantorpkusken.
Eller kusk. Det går även att säga proffstränare om Eriksson. Han driver en egen tränarrörelse med fyra egenägda hästar tillsammans med sambon Jenny Malmqvist.
- Jenny jobbar deltid hos Stefan P Pettersson och vi jobbar tillsammans hemma. Vi har bara ostartade hästar, två tvååringar och lika många treåringar. Inspector Gadget är den av hästarna som börjar närma sig start. Han kvalade på ett okej sätt och har tränat förbättrat efter det.

Blickar ut över Mantorp
Ett litet hus alldeles vid banan och ett litet stall. Han tar ett kopp kaffe på verandan under intervjun på onsdagen och kan blicka ut över veckans V75-bana under tiden.
- Jag ser hur banpersonalen håller på och fixar och fejar inför lördagen just nu. Det är klart att det är ruskigt skönt när det är trav på hemmaplan med tanke på att jag verkligen har ett stenkast till banan.  Bokstavligt talat. Då sparar man tid i alla fall en dag i veckan. De här milen i bilen är inte så stimulerande alla gånger säger han.
På lördag spås 25 grader och strålande sol. Kim Eriksson tänker ändå göra som han gjort de senaste åren när det varit tävlingar på hemmabanan och byta om i kuskarnas omklädningsrum som alla andra.
- Tidigare klädde jag om hemma men jag slutade med det när det blev väderomslag en gång och jag stod på andra sidan i sommardress i ösregn. Då blev det ändå att springa över innerplan en gång till hem och hämta ombyte. Nu för tiden brukar jag försöka ta med mig väskan över med grejer så att man är förberedd på alla eventualiteter, säger han med ett skratt.

Kim Eriksson om chanserna på lördag – utan att värdera hästarna inbördes.

Anna Mix var än en gång så där dunderfin i Stoeliten i Örebro i den senaste starten. På bilder från Frankrike har vi annars sett en bångstyrig Anna Mix och tänkt att hon kanske inte vill tävla längre?
- Faktum är att jag inte märkt av någon tjurighet på det sättet. Det enda med henne några gånger har varit att hon varit lite sömning i något lopp, men i övrigt har hon varit väldigt skötsam och duktig varje gång jag har kört henne. Peppar, peppar visar hon ingenting av de där tendenserna hon kan ha nere på kontinenten. Anna verkar verkligen trivas med livet hos Sofia (Aronsson, Axevalla), säger han.
Det blev ett sjundespår på lördag men å andra sidan vägs det upp av lång distans så Anna Mix får tid att trampa igång. 
- Ja, lång distans är något som bara är positivt för hennes del eftersom hon är urstark. Hon är dessutom hyggligt snabb. Något hon inte uppskattar är att springa sist i kön, hon har varit rätt så ointresserad de gånger jag har provat det upplägget, säger Kim Eriksson.
Du ger en hint om ett offensivt upplägg.
- Hon vill nog vara med och stångas längst framme för att vara som bäst.
Sofia Aronsson anlitar dig som kusk hela tiden. Timo Nurmos tar hjälp av dig då och då, exempelvis i vintras då du vann ett försök till Olympiatravet med Zenit Brick. På lördag kör du Linus Boy (V75-5) åt Nurmos, en häst du känner väl.
- Han var jättebra senast efter ett tufft lopp i dödens då jag körde. Då gick han gick i närkamp med Angel Of Attack hela vägen som är en topphäst, särskilt i ledningen då. Gången innan var det ett försiktigt upplägg med lucka precis före mål då han blixtrade till. Han behärskar de flesta upplägg och verkar hålla bra form han också. En sympatisk häst att köra och en riktigt bra häst dessutom.
Stefan P Pettersson kör du en hel del åt. I klass I-försöket (V75-2) lottades fyraårige Yankee Boy till ett surt tolftespår bakom bilen. Tufft.
- 1640 meter också. Början av juni med spår tolv över kort distans känns omöjligt…även om det brukar bita väldigt bra för honom i spurten. Frågan är var de andra är när det är dags för oss? Yankee Boy är en väldigt fin häst som det varit ojämn utdelning på tycker jag. Återigen riktigt bra då han var trea i ett Breeders´Crown-försök  senast och det var helkul att han var tillbaka. Så från ett bra läge hade det sett ut som en väldigt intressant uppgift den här gången, slutar Kim Eriksson.

Mikael Wikner, Kanal 75

Inför V75/jackpot: Nurmos stjärnor på gång - heta V75-chanser

 

Timo Nurmos och Villiam efter segern i Svenskt Travkriterium förra året. Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-05-28 19:16 Senast ändrad: 2018-05-28 20:16

Stjärnorna Readly Express och Villiam är snart redo för start.
Men innan dess har Timo Nurmos heta V75-chanser i lördagens jackpotomgång.
- Första barfota på Global Undecided blir intressant, säger Nurmos.


Elitloppshelgen är över och travet är tillbaka i vardagen igen innan sommarens alla storlopp tar vid. Readly Express hann inte bli optimalt förberedd för Elitloppet på grund av avelsarbete men Prix d’Amerique-vinnaren är starkt på gång meddelar tränare Nurmos.
- Jag körde andra banjobbet i dag (månag) med honom och det var ett lugnt jobb på rundbanan. Hästen har mest tränat styrka i backen annars och känns fin. Han är nära start nu och jag tror att det blir inom några veckor, säger Timo Nurmos.
- Det är många arrangörer som vill ha honom och vi har fått frågan om Kymi Grand Prix, Jämtlands Stora Pris i Östersund, Norrbottens Stora Pris i Boden och Oslo Grand Prix. Även John Campbell som var på plats på Solvalla i helgen var inne i stallet och undrade om vi är intresserade av Breeders Crown i USA i höst.
- Det finns många storlopp att välja på och i dag ringde Jägersro och frågade om Hugo Åbergs Memorial. Vi får se vad det blir men hästen är i alla fall aktuell för att starta inom kort. Det kändes rätt att stå över Elitloppet för det hade inte varit rätt mot hästen att gå ut i två tuffa heat nu när det blev så ont om tid.

”Det var självklart en miss av domarna”
Timo Nurmos följde Elitloppet från banan och fick se allt kaos innan och strul med materialfel och omstarten innan finalen kom iväg. Han tycker också att Ringostarr Treb var en värdig vinnare.
- De två bästa hästarna var etta och tvåa, menar Solvalla-tränaren.
- Sedan när det är stora lopp och stora pengar är det ofta dramatik. Fransmännen ska inte bara säga att det händer här för det var samma sak i Prix d’Amerique i år. Det blir nerv i kuskarna och de är människor de också. Alla vill få ut max men självklart var det något som inte stämde med Bold Eagle. Han var ovanligt het redan innan det började strula och galopperade innan det blev fördröjning med materialfel och omstarten. Hästen var i obalans, säger Timo.
- Sedan var det självklart en miss av startpersonalen och funktionärerna när det blev omstart. Det finns regler men man måste visa lite bollkänsla i så här stora lopp. Jag vet heller inte varför de fällde in vingarna på startbilen. De har ju annars ändrat det där att bilen ska köra lugnt och inte fälla in vingarna när det blir omstart. Det var det största felet och nu sprang flera av hästarna i full fart i femhundra meter.

Första banjobbet med Villiam – ”Mycket fin – nära start”
När vi ändå är inne på stjärnor och storlopp så passar vi på att fråga hur läget är med Villiam. Fjolårets kriterievinnare och världsrekordhållare har inte synts till på tävlingsbanan sedan han vann 1 oktober. Men nu är han på gång igen.
- Villiam har varit i aveln under vintern och våren och betäckt. Det har varit enormt stort intresse och han har betäckt jättemånga ston. Han slutade i april och har sedan tränat kontinuerligt.
- Det har mest varit styrketräning men i dag (måndag) gick han första banjobbet och det blev 1.25 i 2600 meter. Hästen var mycket fin och är nära start nu. Jag har inte kollat på något lopp ännu men det är inte långt kvar, kanske två till tre veckor. Han är en större häst i år än i fjol och som alltid får hästarna mer kropp när de blir fyra år, säger Nurmos.

”Går mycket framåt med loppet i kroppen”

Men innan Readly Express och Villiam kommer till start ska vi avhandla V75 på lördag. Det är Mantorp som står för värdskapet och omgången kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 35 miljoner kronor en bart på sju rätt. Timo Nurmos har tre hästar till start och tycker att alla tre har bra chans att vinna. En av dessa är högkapable Araw Hoss som gjorde comeback för några veckor sedan och var då trea på 1.12,8 i årsdebuten.

- Araw Hoss (V75-7) hade bara styrketränat i backen och gått ett lugnt banjobb inför senast. Han var inte alls toppad och med tanke på det tycker jag att han gjorde ett jättebra lopp. Han kommer att gå mycket framåt med loppet i kroppen. Spåret nu är okej men inte helt optimalt. Hästen är snabb ut om kusken vill ladda och han är stark och tål att göra jobbet själv. Det blir samma balans och utrustning som senast, barfota fram.

”Från järnskor till första barfota – intressant”
När det gäller de övriga två V75-hästarna, Global Undecided och Linus Boy berättare tränare Nurmos om en spännande balansändring.
- Global Undecided (V75-4) är en fin häst som har vunnit i hälften av sina starter. Senast blev det galopp när han bröt ut i stallkurvan och kusken körde lite för hårt. Jorma tog på sig galoppen. Allt verkar normalt efteråt och jag körde hästen i jobb i dag (måndag) och han kändes bra. Andraspåret i voltstart är inga problem för det är en lugn häst. Nu kommer han att gå barfota runt om för första gången och det blir intressant eftersom han har gått med järnskor tidigare. Så det blir en rejäl lättning i balansen. I övrigt vanlig vagn och helstängt huvudlag.
- Linus Boy (V75-5) var jättefin som tvåa i V75 senast. Han fick ett tufft lopp hela vägen fram i dödens men kämpade mycket bra och det är ett av hans bästa lopp i karriären. Spåret nu är helt okej och han öppnar snabbt bakom bilen. Hästen är väldigt fint i ordning och måste självklart räknas tidigt. Jag tycker att vi har tre bra chanser på V75, säger Timo Nurmos.

Michael Carlsson, Kanal 75

 

 

V86: Lugnt och säkert igen med Cruzado

 

Per Linderoth och Cruzado Dela Noche efter segern i Gösta Bergengrens Minneslopp. David Schreiner, TR Bild Foto av David Schreiner, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-05-30 22:18 Senast ändrad: 2018-05-30 22:31

Sundsvallstränaren Per Linderoth vann Copenhagen Cup förra året med Cruzado Dela Noche.
På onsdagskvällen fick han låna hästen igen av Stefan Melander och gjorde inga misstag med sexåringen som var favoritspelad i Gösta Bergengrens Minneslopp för den högsta klassen och kvällens sportsliga höjdare på Bergsåker.


Onsdagens omgång med V86 var startskottet för det vanliga somriga upplägget för spelet. Borta är tillfälligt expresstravet med två arrangörsbanor. I stället fick Bergsåker som första bana ut den här sommaren arrangera en hel omgång.
Gösta Bergengrens Minneslopp kördes som den sista avdelningen på V86-spelet. Stefan ”Tarzan” Melander hade skickat upp Cruzado Dela Noche som var med i Elitloppet i fjol och var en av hästarna som nämndes för en plats även i årets upplaga.
Per Linderoth förvaltade styrningen med topphästen väl och efter en bra start från bakspåret fram till andraparet utvändigt drog Linderoth i högertömmen direkt och körde fram 1400 meter från mål för att bevaka loppet utvändigt ledaren.
Örjan Kihlström fick köra lugnt där framme med Digital Ink. Varvet klockades till i sammanhanget löjliga 1.14,5 och över upploppet kunde Cruzado Dela Noche enkelt ta sig förbi.
- Det är en jättefin häst men det är klart att vi hade att köra med där framme efter ett så pass långsamt förstavarv, sa Per Linderoth.
Tvåa Digital Ink ägd av Stefan Melander och i träning hos Robert Bergh, trea en positivt avslutande Makethemark.

Ruggig italienare
Jägersrotränaren Conrad Lugauer ställde upp med en häst den här kvällen i Sundsvall och hade siktat in sig på klass I-försöket som gick som den näst sista avdelningen.
Italienfödde Ukebell Jet var helt enkelt ruggig och i en klass för sig trots att femåringen stod hårt inne pengamässigt i loppet.
Ett bakspår sinkade men Lugauer gav full gas kort efter start och landade utvändigt ledaren 1400 meter till mål. Avslutningen var rafflande och Lamino höll klart bra i ledningen men fick ge vika för övermakten kort före mål i ett mycket snabbt avslut.
Segertiden skrevs till 1.12,6 över 2140 meter, bilstart.
- Jag var inte nöjd med tempot som var och då han har bra form gav jag mig av. Det var min enda chans att vinna loppet. Det är andra säsongen som han tävlar för oss och än så länge går det bara uppåt. Han har utvecklats mycket i år och var extremt bra i dag måste jag säga eftersom det var bra tryck hela vägen, sa en nöjd Conrad Lugauer.

Skräll direkt
Spelmässigt blev det tufft och endast elva system satte alla vinnarna och åtta rätt delade ut 417 503 kronor.
Den höga utdelningen grundlades redan i den första avdelningen där Ebony Boko sköt som en svart blixt från åttondespåret till täten.
Jörgen Westholms satsning – 1.08 första 500 och 1.10 på varvet – höll dock inte hela vägen i sprinterloppet.
Ebony Boko tvingades släppa förbi sig loppets andrahandsfavorit Eder Bob som Ulf Ohlsson fick luckan med i början av upploppet efter lopp i rygg ledaren. Amatören Anna Näslund från Umåker tränar.

Röcklinger i topp
Försöksloppet till Norrlands Grand Prix för fyraåriga ston samlade endast fem hästar efter en strykning. Bästa hästen – utan prut dessutom – visade sig överraskande vara Tahiti Journey (sju procent). Björn Röcklinger tränar stoet som enkelt plockade ner ledande White Lightning från dödspositionen.
- Jag planerade att ta det lite lugnt utvändigt och vänta med att köra till 300 kvar ungefär. Hon vann mycket enkelt i dag, sa körande Jorma Kontio.
Trea efter ett lopp i ledarens rygg storfavoriten Calamara's Girl.
Det kördes två kallblodslopp på kupongen. Ove A Lindqvist vann det första med Sundsvalls-amatören Ola Åsebös Vertigo Knekten. En fin insats av både häst och kusk.
Ulf Ohlsson tog ledningen i det andra kallblodsloppet med betrodde norske hästen Storm Odd och blev sittande där till mål.
Tioårige Storm Odd hade en het Eldvin på utsidan och var mycket tapper som kunde vinna så enkelt trots ”massagen”. Amatören Ola Martin Foss från Norge tränar.

Djuse hela vägen
Solvallatränaren Mattias Djuse hade lastat fem hästar på transporten och bäst lyckades Global Wishmeluck som vann ett försök i Norrlands elitserie för treåriga ston.
Global Wishmeluck sköt till spets från innerspåret och ledde hela vägen i fin stil. Storfavoriten Flash Am hade inte skuggan av en chans från positionen utvändigt.
- Det var första gången jag provade att ladda med henne i dag och jag hade feeling för att hon skulle kunna leda hela vägen. En racermodell. Vi provar E3-kval om allt är bra efter det här, sa Mattias Djuse.
Henrik Svensson ledde hela vägen i försöket till Diamantstoet med sexprocentaren Miss Vici.
Segern kom på målfoto mot Hagmyrenhästen Udo som gick en rejäl lång repa i spåren som nästan resulterade i seger.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

Onsdag 30 maj 2018

I kväll "vanligt" V86 från Bergsåker

Kihlmans V86-Tips -Bergsåker

Erik Adielsson kör en V86-Spik = Calamara's Girl

V86-1...1-2-4
V86-2...5 Calamara's Girl
V86-3...4-6-7
V86-4...3-4-8-9
V86-5...2-4-5-9
V86-6...3-9-10-12
V86-7...5-11
V86-8...4-9
2304 rader = 576 kr

Inför V86: SM-vinnaren årsdebuterar

 

Svenska mästarinnan gör årsdebut efter sex månader. Foto av Malin Albinsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-05-28 19:59 Senast ändrad: 2018-05-28 20:20

Svenska mästarinnan är tillbaka.
Kennet Häggströms Super Ariel gör på onsdag en högintressant årsdebut och utmanar som ensamt sto grabbarna i Gösta Bergengrens Minneslopp.
- Hon har tränat på i vinter och känns fin för dagen, det blev lite väl tufft motstånd men min häst är också bra, säger tränaren inför V86-starten på Bergsåker.

Super Ariel (V86-8) har tagit flera stora segrar i Frankrike och 2015 vann hon finalen av Diamantstoet under elitloppshelgen. Karriärens största triumf bärgades i oktober när hon spurtade ner konkurrenterna och tog hem Sto-SM med en halv miljon kronor i förstapris.
- Det var så stort att allt bara snurrade i huvudet när man var där, det är knappt man minns. Det var helt ofattbart egentligen, berättar tränaren Kennet Häggström som också är både ägare och uppfödare till hästen.
Solängettränaren firade många fina framgångar i fjol, bland annat tog kallblodet Lisa Mollyn sex segrar varav en i Norrlands Stoelit. Bokslutet för 2017 noterade ett nytt rekordår och på hemmabanans travgala prisades stallet rejält.
- Förra året var fruktansvärt bra, hästarna levererade nästan allihop. Lisa blev utnämnd till årets äldre kallblod och Super Ariel blev årets äldre varmblod. Och jag blev årets tränare. Det var tre av tre möjliga, konstaterar Kennet Häggström.

Gick på bete före SM-segern
Super Ariel har hittills tagit 17 segrar, lika många andra- och tredjeplatser och tjänat 3,8 miljoner kronor. Det är sällan nioåringen underpresterat.

- Hon har tävlat och varit bra hela tiden. Det är få gånger hon har gjort dåliga lopp. Jag startade henne på Bergsåker efter segern i Sto-SM men då var hon förkyld och hostade efteråt. Hon var visserligen fyra i mål men var inte alls igenkänningsbar, förklarar Kennet Häggström som därefter gav stoet tävlingsledigt.
- Hon har inte vilat något utan har tränat hela tiden sedan dess. Hon har gått ett par-tre snabbjobb på slutet och det har känts bra.
Efter sex månaders tävlingsuppehåll är det på onsdag dags för Super Ariel att äntra tävlingsovalen igen.
- Hon brukar ofta vara bra i årsdebuten och efter uppehåll. Innan Sto-SM hade hon gått på bete en månad, vi tog hem och tränade henne bara ett par-tre veckor före.

”Tjugo meter bättre barfota”

Även om Super Ariel har bra meriter sedan tidigare är det milt uttryckt inget dåligt motstånd hon ställs emot i comebacken på Bergsåker. Bland konkurrenterna finns hästar som Makethemark, Digital Ink, Cruzado dela Noche med flera.
- Jag tror att det blir ganska tufft. De som har startat på är väl lite hårdare så det blir svårt att vinna. Tar hon pengar och är med där framme och gör ett bra lopp får man var nöjd. Mot stona är hon väldigt bra men när det bara är hingstar och valacker bli det ju tuffare, resonerar Kennet Häggström och fortsätter:
- Det är bra om hon får komma ner andra eller tredje ytter och bara följa med då har hon bra speed till slut. Om det blir körning i täten blir de andra kanske mörare och då har hon allt kvar.
Hur loppet läggs upp från femtespår bestämmer i slutänden Micael Melander som åter svingar sig upp i sulkyn.
Sig likt är även utrustning och balans som är densamma som vid SM-segern.
- Hon går med jänkarvagn, open eye-huvudlag och barfota runt om. Super Ariel har tränat på med tunga järnskor så det blir bra att rycka skorna nu – hon är nästan tjugo meter bättre barfota, meddelar tränaren som i år har Sto-SM som det stora målet för sin titelförsvarare.

Fotnot. Från och med på onsdag körs V86 på en bana, istället för två, och startar redan klockan 19.20.

Gina Söderlund, Kanal 75

Inför V86: Beau Mec ba’ bäst?

 

Beau Mec och tränaren Lars Wikström tävlar hemma på Bergsåker i onsdagens V86. Foto: Bilden är ett montage Foto av Bilden är ett montage - TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-05-29 11:54 Senast ändrad: 2018-05-29 12:06

Sommartid byter V86 skepnad.
Bergsåker i Sundsvall bli första bana ut i sommar att arrangera en hel omgång.
I loppet för den högsta klassen kan hemmahjälten med en av landets längsta formkurvor slå till igen – elvaårige Beau Mec hos Lars Wikström.


Att det blir tävlingspension efter nästa säsong går inte att se i Beau Mecs fall. Åldermannen sprang ett nytt rekord i förra starten i Gävle då han i Prins Daniels lopp tog sig under tiogränsen över sprinterdistansen som trea på kilometertiden 1.09,9.
Hästen vann derbyt som fyraåring och har haft lite olika tränare under åren. Sedan 2016 är han hos Lars Wikström på Bergsåker och trivs som fisken skulle man kunna säga.
Formkurvan tycks aldrig plana ut.
Lars Wikström skrattar.
- Han har väl nästan haft full form i ett år!
Beau Mec spurtade bra som trea i Prins Daniels lopp veckan före Elitloppet där en elitloppsplats stod på spel. Wikström hade gärna testat det stora loppet på Solvalla.
- Om han hade vunnit i Gävle skulle vi ha tackat ja till Elitloppet så klart. Hästen räcker inte mot de bästa i världseliten så frågan är hur det hade gått - men strax under de bästa är han absolut.

Rundar av V86
Spelet V86 är inte ”express” från och med onsdagen till en bit in i augusti. Bergsåker i Sundsvall tar hand om V86:an i sin helhet och kör samtliga lopp. Starten av V86-1 går redan 19.20.
Sundsvallsnestorn Beau Mec går ut i V86:ans sista avdelning. 2140 meter med bilstart är vad som gäller i Gösta Bergengrens Minneslopp med 100 000 kronor till vinnaren.
Carl Johan Jepson körde till seger i uttagningarna till Olympiatravet på Umåker i april, i finalen av Olympiatravet (femma) och senast i Gävle. Jepson kör igen och brottas med ett bakspår på onsdagen med elvaåringen.
- Ja, det är väldigt ofta han har de här dåliga spåren. Det är många gånger han hamna något hack för långt bak för att kunna vinna men rent allmänt är han ju inte känslig för lite spår på vägen, säger Lars Wikström.

”…så sitter han där”
Onsdagens motstånd utgörs kanske i första hand av Stefan Melanders Cruzado Dela Noche och Robert Berghs Digital Ink.
- Lite synd på spåret är det, för nästan ingen klarar ju av att bara gå runt och vinna i loppen hur som helst. Annars har han ju slagit de han möter på onsdag, och även fått stryk av dem. Men med lite flax så sitter han där. På Umåker i olympiauttagningen gör han ju det fantastiskt ute i spåren exempelvis. Det var fast bana där, precis ett sådant underlag han blir några meter bättre av. Så vi får hoppas på något liknande nu. Det får absolut inte vara löst, säger Wikström.
Viljan och segerglöden är intakt hos Beau Mec som känns som vanligt - fin - i de vanliga rutinerna stallet har tagit fram för hästen som trots allt kommit upp i åren.
Med rätt förutsättningar slår Beau Mec nästan vilken häst som helst menar tränaren.
- Har han bara sin dag och det stämmer något så när spelar det nästan ingen roll. Då ska han bara ta´rom! Lång formkurva eller inte – det här höga är väl hans nivå helt enkelt. Han öppnade väldigt bra från spår ett i Gävle med bakskor och vi ska väl fundera på om det blir den balansen igen eller barfota runt om.
Vad har du för planer med honom i sommar?
- Vi siktar på Östersund och Jämtlands Stora pris efter det här (9 juni). Någon start i Boden helgen efter blir det i så fall inte. Vi brukar göra en tre-fyra starter och sedan får vi göra en rundsmörjning igen och ta det lugnare, så har vi gjort hela tiden och det har funkat bra.
Men täta starter - en eller ett par – brukar väl ha en välgörande effekt på elvaårigen?
- Ja, om allt är rätt blir han bara ”värre”, det vill säga bättre, av täta starter.

Fotnot. Från och med på onsdag till in i augusti körs V86 på en arrangörsbana i stället för två,  med första start 19.20. Omgångar i juni är Kalmar (6 juni), Vaggeryd (13 juni), Jägersro (20 juni) och Åmål (27 juni). TV: V86 Direkt sänds i TV12 från klockan 19.00.

Mikael Wikner, Kanal 75


 

Tisdag 29 maj 2018

Göran Lihv gladdes åt gårdagens seger

Charing Cross fin i kvalet, pass upp vid start


Måndag 28 maj 2018

I kväll V5-Trav från Färjestad

Dagens ALN-Häst = Stepping For Money
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 6 Sotika - Anna Sedström


Lopp 2 Nr 3 Disney - Göran Lihv


Lopp 3 V5-1 Nr 8 Stepping For Money - Anders K Brekke


Lopp 4 V5-2 Nr 2 Yassas - Madelene Elgtberg


Lopp 5 V5-3 Nr 4 Racer Reo Niclas Benzon


Lopp 6 V5-4 Nr 8 Tayson Bi - Rebecca Dahlén


Lopp 7 V5-5 Nr 8 Tindra Star - Niclas Benzon


Lopp 8 Nr 1 Wanna Be A Star - Chris Trotter


Lopp 9 Nr 1 Alicia Rose - Henrik Rudqvist


Lopp 10 Nr 6 Vectra Graphic - Sebastian Hedblom


Ponnyloppet Nr 4 Jas Gripen - Paula ChristerssonKihlmans V5-Tips - Färjestad
 

V5-1...2-4-5-6-7-8-9
V5-2...3-4-11-12
V5-3...4-7
V5-4...1-4-8
V5-5...4-9-12
504 rader = 504 kr

Allsvenska kuskligan: Halvvägs till 300

 

Ulf Ohlsson fortsätter vinna mest. Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2018-05-28 11:03 Senast ändrad: 2018-05-28 11:05

Överlägsna Ulf Ohlsson besökte vinnarcirkeln åtta gånger förra veckan och har nu passerat 150 årssegrar.
Näst bäst var Peter Untersteiner och Kaj Widell som båda noterade fem segrar.

Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 157-96-96
2. Peter Untersteiner, Halmstad, 70-42-42
3. Jorma Kontio, Solvalla, 65-50-45
4. Johan Untersteiner, Halmstad, 64-43-40
5. Örjan Kihlström, Solvalla, 61-55-36
6. Carl Johan Jepson, Färjestad, 60-74-58
7. Kaj Widell, Solvalla, 50-41-46
8. Robert Bergh, Åby, 49-23-18
9. Björn Goop, Färjestad, 46-42-35
10. Kim Eriksson, Mantorp, 44-41-39
11. Christoffer Eriksson, Jägersro, 41-48-31
12. Peter Ingves, Halmstad, 41-48-31
13. Erik Adielsson, Solvalla, 39-31-30
14. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 38-35-36
15. Johnny Takter, Jägersro, 37-26-21
Siffror till och med 27 maj.

Gina Söderlund, Kanal 75

 

 


 

Söndag 27 maj 2018

 

Elitloppet till a little guy

 

Lille kämpen Ringostarr Treb slog till i Elitloppet. Tränaren Jerry Riordan och kusken Wilhelm Paal. Foto: Lars Jakobsson Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-05-27 19:18 Senast ändrad: 2018-05-27 19:20

Det blev Halmstadbaserade amerikanen Jerry Riordan som tog hem travklassikern Elitloppet på Solvalla.
Hästen som gjorde det var åttaårige Ringostarr Treb som Riordan fick in i träning förra sommaren.
- Jag har alltid drömt om att vinna Elitloppet - och så blev det med this little guy.


Lille kämpen Ringostarr Treb grejade elitloppsbiljetten efter segern i Olympiatravet under våren. En åttaårig hingst med nästan tio miljoner kronor på kontot som härdats i europaeliten under många år.
2015 segrade Ringostarr Treb i Sweden Cup. Nu blev han den andre hästen genom tiderna efter Pershing att gå från ”Lilla Elitloppet” och även ta hem det stora.

- Alla vet historien att hästen var sju då han kom till mig. Han är liten men han tar fajten mot vem som helst. Jag visste att han kunde vinna om hästar som Bold Eagle och Propulsion gjorde lite misstag och nu står vi här. Jag är så glad och stolt över hela mitt team, sa Jerry Riordan efter karriärens största seger.
Eftersom Ringostarr Treb ägs i Italien blev det trikolorens land som stod som vinnare av Solvallas internationella elitlopp med tre miljoner kronor till vinnaren.

Paals största seger
58-årige tysken Wilhelm Paal har varit förstekusk på vinnaren i många år. Paal var mycket glad efter segern som han menade var den största hittills i hans karriär.

- Han har visat i flera år att han är en topphäst och har i år steppat upp till en flygmaskin. Jag har jobbat i Sverige i tre år nu och är mycket lycklig över att vinna här på Solvalla. Min största seger så här långt i karriären, sa segerkusken.

Silverplats till Propulsion
Ringostarr Treb kunde inte alls vara med i starten från sitt innerspår i elitloppsfinaken där Johan Untersteiner kuppade sig till ledningen i vrålfart med Pastore Bob.
Efter ett lopp i ledarens rygg vek Wilhelm Paal ut sin häst i mitten på sista bortre långsidan. I den sista kurvan hade Ringostarr Treb avväpnat Johan Untersteiners häst och kunde kliva undan säkert till seger på tiden 1.09,0 över 1609 meter, tangerad rekordtid för Elitloppet (Timoko vann på samma tid 2017). 
Örjan Kihlström hamnade en bit bak med spelfavoriten Propulsion. Daniel Redéns stjärna avslutade stadigt från fjärdeparet utvändigt via dryga spår och närmade sig hela vägen in. I mål skiljde det en knapp längd.

Örjan Kihlström var nöjd med sin häst men ansåg att det handlade om ännu en sur förlust.
- Vi hamnade lite för långt bak. Men det som avgjorde det var ju att Ringostarr Treb fick vara så mycket på innerspår. Propulsion är helt fantastisk och gör alltid topplopp som tvåa och trea. Just därför önskade man att han skulle få vinna, sa Örjan Kihlström.
Trea i Elitloppet, världens största travlopp över sprinterdistans, slutade Solvallatränaren Reijo Liljendahls Nadal Broline med Ulf Ohlsson i sulkyn. Fyra Dreammoko, femma Daniel Redéns Lionel.
Franske förhandsfavoriten Bold Eagle kom bort redan i försöket efter kaos med tre återkallade starter och en omstart vilket hetsade upp Örnen som nu förmodligen får tacka för sig i elitloppssammanhang.

Mikael Wikner, Kanal 75
 

Perssons nykomling tog hem Elitkampen

 

Lome Brage hyllades efter segern i Elitkampen. Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-05-27 16:54 Senast ändrad: 2018-05-27 20:21

Jan-Olov Perssons nya adept fixade svensk-norsk seger i kallblodens elitlopp.
Tillsammans med Erik Adielsson spårade Lome Brage runt om i Elitkampen på Solvalla.
- Jag är inte djupt förknippad med kallblodssporten så det är någonting utöver en dröm att få vinna, sade segerkusken.

2018 års upplaga av Elitkampen såg på förhand ut som ett väldigt öppet lopp. Men Lome Brage satte punkt för loppet redan i starten.
Hingsten rusade till spets från fjärdespår. Titelförsvararen Polara fick första position utvändigt medan Tor Wollebaek placerade favoriten Lannem Silje i rygg på ledaren.
Men ingendera utmanade på allvar Lome Brage som säkrade sin första triumf i Elitkampen.

- Jag är inte djupt förknippad med kallblodssporten så det är någonting utöver en dröm att få vinna det. Det visar också hur bra hästen är, att en skåning kan sätta sig upp och vinna det här loppet då är man unik som häst, sade Erik Adielsson som lät hästen sköta sig själv.
- Jag satt bara och höll i honom de första hundra, det var samma sak i Umeå, så det var bara att spänna fast säkerhetsbältet och följa med. Det hade varit roligt att skicka iväg honom hundra meter en gång.
Förutom 300 000 kronor gav segern även en direktbiljett till Nordic King i Härmä. Storloppet avgörs i juni på Skandinaviens nyaste travbana i norra Finland.

”Tussarna kvar”
Norskfödda- och ägda Lome Brage verkar trivas ypperligt i hudikskogarna.
Så sent som i april kom elvaåringen i Jan-Olov Perssons regi. Hagmyrentränaren var givetvis på plats på Solvalla för att följa sitt nya stjärnskott.
- Han är ruskig bakom bilen. Det var riktigt, riktigt härligt och att loppet gestaltades som det gjorde. Och med tussarna kvar, sade en lycklig Jan-Olov Persson i vinnarcirkeln.
Frågan är hur fort Lome Brage kan springa?
- Inte fortare än 1.17,9, svarade tränaren kvickt och syftade på världsrekordet som hans kallblodskung Järvsöfaks sprang på Gävletravet 2005.

Gina Söderlund, Kanal 75

 Kihlmans V75-Tips Solvalla

Jag spikar Bold Eagle

V75-1...1-3-4-7
V75-2...1-3-4
V75-3...5 Bold Eagle
V75-4...1-4
V75-5...4-5-8-9-12-14-15
V75-6...5-8-9
V75-7...1-3-5
1512 rader =756 kr


I går drygt 58.000 tusen att dela på...


 

Kul med V75-Vinst med "ATG-tillsammans"

Lena var med och...

....K-G var med det firas i Koppom i kväll

Lördag 26 maj 2018

 

V75: Kolgjini starkast i Harpers

 

Foto av Lars Jakobsson, TR Media

Stockholm. Publicerad: 2018-05-26 18:51 Senast ändrad: 2018-05-26 19:07

Inget gick enligt plan – men det spelade mindre roll.
Platon Face var ändå starkast i årets upplaga av Harper Hanovers och säkrade Lutfi Kolgjinis andra triumf i storloppet på Solvalla under lördagen.
- Det är helgens näst största lopp och ett fantastiskt lopp att vinna, sade Kolgjini efter åkturen.

Elitloppsvädret var på plats och lockade många till huvudstadsbanan som på lördagen värmde upp inför det som komma skall.
Harper Hanovers lopp - dagens höjdpunkt - avslutade V75-omgången.
Det är sällan som hästar i den främre volten har vunnit Harper Hanovers lopp, trots det stack Lutfi Kolgjini ut hakan före loppet och sa att så blir det i år. Så sant som det var sagt. Å andra sidan blev varken loppet eller taktiken som det var tänkt.

Platon Face inledde med galopp medan Candian Rolls tog hand om ledningen och som väntat övertog Tesio taktpinnen strax efter.
Dryga varvet från mål lät Kolgjini sin häst glida upp utvändigt ledaren och halvvarvet från mål tryckte man sig till ledningen.
Örjan Kihlström bakom Call Me Keeper försökte krympa avståndet över upploppet men Platon Face kunde ta en bekväm seger till slut.
- Det är en fantastisk häst, han är löpärlig, stark som få och gick 1.13,1 med galopp, sade tränaren tillika kusken och utvecklade:
- Jag fick inte plats i starten och fick inte iväg honom som jag skulle. Dessutom slog han ihop och galopperade. Sedan blev det våldsam körning så jag gick fram i dödens för att få kontroll. Det gäller att ha rätt taktik i de här långloppen.

Örjan gånger två

Stoeliten bjöd på en rafflande upploppsduell.
Peace Of Mind tog hand om ledningen medan Double Exposure fick göra allt jobb själv utvändigt ledaren. Men Örjan Kihlström var kylig och måttade säkert in omgångens största favorit inför en jublande publik. Segertiden blev 1.09,6.
- Det var väldigt starkt gjort av henne att lyckas avgöra trots att hon fick gå utvändigt om en så pass bra häst i det tempot, sade segerkusken som först 50 meter kvar var säker på att det skulle gå vägen.
Örjan Kihlström fortsatte segertåget i finalen av Diamantstoet.
Tillsammans med Rita C.D. hittade han luckan och fyraprocentaren avgjorde övertygande. Fyraåringens tredje seger i karriären gav en rörd tränare.
- Det är fantastiskt, jag är så glad. Jag äger halva hästen också. Och Örjan som kusk är inte fel heller. Varför kör du inte själv frågar folk men Örjan var ju ledig, så vad fan gör man, sade en lycklig Hans R Strömberg.

”Bättre än någonsin”

V75-omgången inleddes med ett favoritfall. Disco Volante tappade aktionen en bit innan startbilen lämnade, och snabbast iväg var istället Knifetown Winner. Men Kaj Widell laddade och övertog ledningen med Magic Gwin som på upploppet stegade undan konkurrenterna.
- Tussarna som vi hade behövde vi inte använda. I dag vill jag påstå att han var bättre än någonsin, jag hade kunnat köra ett bra tag till. Han har en potential utöver det vanliga, sade Kaj Widell efter segern med Magic Gwin som Mona Winkvist tränar.
Tussarna kvar hade även Gina Schermer som enkelt avväpnade Digital Perfomer i klass II-finalen.
Rick Ebbinge körde avvaktande fram till sista 700 metrarna innan han styrde ut sin holländska i tredjespår. Därifrån hade Gina Schermer uppvisning när hon tog andra raka segern i Sverige. Jeroen W.M. Engwerda tränar.
- Första varvet kunde gärna ha fått gått lite fortare men vi hade en bra position så jag väntade tills vi kunde ta dem på upploppet. Hon gjorde ett fantastiskt lopp, summerade Rick Ebbinge i vinnarcirkeln.

Galopp eller inte galopp?

I klass I-finalen blev det hårt i mål. Atupem utmanade favoriten, som på upploppet tappade aktionen något steg, in i det sista. Domaren bedömde att det inte var fråga om galopp och tilldömde Volnik du Kras och Alessandro Gocciadoro segern.
- Hästen skyggade till för något på innerplan både första och andra varvet, det var ingen regelrätt galopp så jag blev lättad när beskedet kom att vi hade vunnit, sade den italienska storkusken och tränaren.

Favoritseger blev det även i silverdivisionsfinalen där Coktail Fortuna förlängde sin segerrad.
Robert Bergh fick styra och ställa i spets och även om flera hästar utmanade till slut höll nioåringen undan säkert.
- Det var lite småsurr att vi funderade på Elitloppet med honom efter Åby men han hade ingen vinstchans där och det var väl det som tog emot lite grann. Man vill ju vara med för att tävla och vinna, inte bara delta, det är ju roligare att stå här i vinnarcirkeln, sade kusken tillika tränaren.
Sju rätt på V75 delade ut 44 047 kronor, sex rätt gav 272 kronor och fem rätt 32 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75

 Kihlmans V75-Tips Solvalla

En bra V75-Spik = Disco Volante

V75-1...1 Disco Volante
V75-2...4-6-7-10
V75-3...1-4-6
V75-4...Alla 15 hästar
V75-5...1-7
V75-6...10 Bandit Brick
V75-7...2-3-11-12
1440 rader = 720 krEn bra V75-Spik = Bandit Brick

Fredag 25 maj 2018

Inför V75/Elitloppet: Bold Eagle tillbaka för att fullfölja uppdraget

 

Bold Eagles ägare Pierre Pilarski är förhoppningsfull inför söndagens elitlopp. Foto av Lissi Gustafsson, Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2018-05-24 18:48 Senast ändrad: 2018-05-25 06:39

Förra året sprängde han ljudvallen i försöket men brände som storfavorit i finalen.
På söndag är den franske fantomtravaren Bold Eagle tillbaka i Elitloppet för att ta revansch.
- Vi får chansen att börja om från början, med samma förutsättningar som förra året, och det känns super! säger hästens karismatiske ägare Pierre Pilarski.

Bold Eagles (V75-3) krona har hamnat lite på sniskan. Efter två raka segrar i Prix d’Amerique hemma i Frankrike fick han i vintras nöja sig med andraplatsen bakom svenske Readly Express. Och i Elitloppet för ett år sedan fick han inte alls till det i finalen där han skar mållinjen som fyra. Visserligen gjorde han elitloppshistoriens kanske mest imponerande prestation i försöket när han mosade världsrekordstoet Delicious U.S. och vann på löpningsrekordet 1.08,4, men det var till klen tröst för tränaren Sébastien Guarato och ägaren Pierre Pilarski när de lämnade Solvalla.
- Förra året kände vi verkligen att vi inte fullföljde uppdraget med honom och jag är jättelycklig över att få en andra chans. Det får man inte alltid i livet men nu har vi fått det och vi ska verkligen ge järnet, säger Pierre Pilarski.

Ambassadör för travsporten

Vi träffar den hästbitne snabbmatskungen på galoppbanan Hippodrome d'Auteuil i Paris. På senare tid har ett galoppintresse väckts men det är inom travet han har varit verksam i många år. Närmare bestämt sedan 1994 då den första travhästen inhandlades. Vid sidan av sin framgångsrika karriär som franchisetagare för McDonalds har hästarna funnits där och han har själv vunnit ett tiotal lopp som amatörkusk. Men det är som den ödmjuke och utåtriktade ägaren till Bold Eagle som Pierre Pilarski har blivit världskändis i travkretsar. Han beskrivs ofta som en ambassadör för travsporten.
- Jag har en otrolig chans med den här hästen och jag känner att jag har en plikt mot travfolket, gentemot alla människor som gör att travet existerar i dag. Jag har verkligen en känsla av att ha ett uppdrag för travsporten. Jag känner att jag måste få dela med mig, annars känner jag mig som en stor egoist, säger Pierre Pilarski, som för andra året i följd sträcker ut en hand till den ideella föreningen Stall43 i samband med Elitloppet.
Föreningen erbjuder trav för autistiska barn och i fjol fick man t-shirts att sälja av Bold Eagles ägare. För pengarna har man kunnat bygga en rid- och travbana på gården i Norrtälje. I år skänker Pierre Pilarski kepsar som föreningen ska sälja på Solvalla under helgen.

Ödmjukare i år
Ljudnivån höjs och anledningen till att vi befinner oss på galoppbanan, treåringen Fiumicino, springer in som fyra i hinderloppet Prix le Parisien.
- Det var hans andra lopp i livet och eftersom tränaren var nöjd är jag också nöjd, för ärligt talat kan jag inte så mycket om galopp, säger Pierre Pilarski med ett leende innan vi fortsätter vårt samtal om Bold Eagle och Elitloppet.
- I den typen av lopp, med två heat samma dag, måste man verkligen ha ett team bakom hästen som fungerar. Man sa att hästen inte var på topp i finalen förra året men det var vi som inte var på topp.
Planen som Bold Eagles entourage har i år är att inte köra lika fort i försöket och man tänker också ändra på rutinerna mellan försök och final. I fjol duschade man exempelvis hästen efter försöket men det tänker man inte göra i år eftersom det kan ge hästen signalen att det är färdigtävlat.
- När vi kom till Elitloppet förra året hade vi lyckats vinna Triple Crown (Prix d’Amerique, Prix de France och Prix de Paris), vi hade vunnit Prix de l´Atlantique och vi kände oss oövervinnerliga. Nu kommer vi mycket mer ödmjuka och jag tror att teamet runt hästen kommer vara på topp i år.

”Det känns super!”
Beträffande Bold Eagles dagsstatus går rapporterna i dur. Hästen har gjort två starter under våren. I mars vann den 41-faldige miljonären Criterium de Vitesse på löpningsrekordet 1.08,9 och senast försvarade han sin titel i Prix de l’Atlantique från ledningen.
- Jag tror inte att vi kan ha honom i bättre skick än nu. Om vi blir besegrade i Elitloppet så kommer det vara av hästar som är bättre än vår.
Pierre Pilarski är med per telefon från Hippodrome d'Auteuil när startspåren i elitloppsförsöken lottas i direktsänd svensk tv. Bold Eagle drar nummer fem i det första försöket och när hans ägare kopplat ner samtalet ler han stort.
- Det var det nummer som förra året kvalificerade oss till final på rekordtid, det var också det nummer som Timoko hade i finalen när han vann, så i hemlighet hoppades vi att vi skulle få nummer fem. Vi får chansen att börja om från början, med samma förutsättningar som förra året, och det känns super!

Ola Johansson och Lissi Gustafsson, Kanal 75

Torsdag 24 maj 2018

V86: Sjätte raka viktorian för Victory Topline

 

Obesegrade talangen Victory Topline ståtar nu med sex raka segrar. Foto av Martin Langels/ALN

Stockholm. Publicerad: 2018-05-23 21:29 Senast ändrad: 2018-05-23 22:28

Trots ringrost och uselt utgångsläge förlängde obesegrade talangen Victory Topline segerraden när han på onsdagen gästade Örebrotravet.
- Han är lite extra den här hästen, konstaterade kusken Jorma Kontio som kört hästen vid samtliga sex fullträffar.

Timo Nurmos har tagit fram otaliga segerstaplare genom åren. I Victory Topline har han ytterligare en. När hästen nu gjorde sin första start sedan februari och dessutom hade lottats till spår åtta bakom startbilen såg det småknepigt ut på förhand. Men Jorma Kontio körde till ledningen och även om hästen uppträdde lite trögt när han fick order att gasa på den sista bortre långsidan visade han härlig inställning och klass när han sträckte på sig över upploppet och höll undan till knapp seger.
- Vi fick en bra start och han var jättefin. Den här hästen har stora möjligheter, sa Kontio, som applåderades av hästens stora ägarskara.
- Det är ju helt fantastiskt, man får nypa sig i armen, sa segerrusige delägaren Petri Johansson.

Segermaskin från ledningen men bäst bakifrån

Då Solvalla håller stängt inför elitloppshelgen delades V86-omgången mellan Örebro och Åby och på Mölndalsbanan förlängde en annan segerstaplare sin svit. Med ett årsfacit på fyra segrar efter fem starter spelades Petri Puros Cashback Pellini till jättefavorit och sedan Peter Ingves hittat till ledningen redan i första sväng från 20 meters tillägg kunde hästen defilera hem segerchecken.
- Han var jättefin, nästan det finaste han har varit när jag har kört honom, sa Peter Ingves.
- Det finns rätt så mycket i honom faktiskt men vi tycker både Petri och jag att han egentligen är bäst bakifrån. Nu har han vunnit sina lopp från ledningen men det fanns ingenting annat att göra i dag.

Österrikare presenterade sig

Österrikiske hästen Othello Victory gjorde första starten för Peter Untersteiner och även om halva startfältet galopperade bort sig ska inte sjuåringen be om ursäkt för segern, som togs på fina kilometertiden 1.10,7 över 1 640 meter med bilstart.
- Jag visste inte hans egenskaper men jag hade bra feeling från träningen så jag trodde att han skulle gå bra. Det biter bra för honom och det var kul att han levererade också. Hade Elitloppet gått om 14 dagar istället för på söndag hade det kunna vara med en österrikisk representant,

skämtade Untersteiner som senare under kvällen även satte dit egentränade Princess S.W. på Åby innan han på

 omklädningsrummets tv fick se sin Julia Af Solnäs vinna tillsammans med Örjan Kihlström i Örebro.

”Det här var något sinnessjukt”

Carlos Söderström fick åka fort bakom Holy Water som fullkomligt exploderade när han fick anfallsorder från kön. Det var långt fram till täten men den Tomas Malmqvist-tränade hästen flög lågt över upploppet och hann fram till målfotoseger.
- Tomas sa att han var snabb men det här var något sinnessjukt, sa Carlos Söderström.

Även Anders Göstasson-tränade Hope Of Joy levererade en femstjärnig spurt när han via fjärdespår hann fram till skrällseger tillsammans med Micael Lindblom.

Daniel Olsson lotsade Mimmi Elfstrands Super Grabben först över mållinjen och de V86-spelare som lyckades pricka in samtliga åtta vinnare fick för det 53 811 kronor. Sju rätt gav 472 kronor och sex rätt delade ut 40 kronor.
 

Ola Johansson, Kanal 75

Onsdag 23 maj 2018

I kväll V86-Xpress från Örebro & Åby

Kihlmans V86-Tips - Åby & Örebro

En bra V86-Spik = Enjoy The Life

V86-1...2-3-4-7
V86-2...2-5-6-7-8
V86-3...1-2-3-6-9
V86-4...3 Enjoy The Life
V86-5...5-7-9
V86-6...5-6-10
V86-7...9 Princess S.W.
V86-8...11-12-14Peter Untersteiner kör en V86-Spik = Princess S.W.

 

Inför V86: Stochampionatet rycker närmare

 

Delad glädje blev mångdubbel glädje när Malin A Karlsson-tränade Sunwapta Goj vann E3-revanschen i V75 i Gävle i december. Foto: Lars Jakobsson Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2018-05-21 15:10 Senast ändrad: 2018-05-21 17:51

Ett av de bättre treåriga stona i landet kom i hennes vård i slutet av fjolåret.
Med Sunwapta Goj har det aldrig varit något snack för amatören Malin A Karlsson från Axvall.
- Hon var jättefin när hon kom och givetvis vill vi vara med i Stochampionatet - tar hon bara V86-loppet på onsdag på ett bra sätt har vi kommit lite närmare.


Örebrotravet arrangerar V86 i veckan tillsammans med Åby. En annorlunda lösning när Solvalla rustar inför helgen med Elitloppet.
Amatören Malin A Karlsson tränar sju hästar på en gård en bit utanför Skara och gör det på heltid med hjälp av sambon Anton Johansson. På onsdag har paret Örebro som mål med två av stallets hästar varav den ena, Sunwapta Goj, blivit en häst det pratas om inför den stora begivenheten på hemmabanan i sommar.
Att få ta över en häst av Sunwapta Gojs kaliber var förstås en jättechans för tränarparet från Axvall. Hästägaren Lennart Bengtsson hörde av sig till Malin och Anton och lät dem välja häst. Valet föll på Visbytränaren Sten O Janssons lovande Sunwapta Goj som var till salu.
- Lennart är inte härifrån utan nerifrån Skåne. Han vill bredda travsporten för mindre tränare och försöka få fler ”små” att träna och deläga fina hästar. Enda kravet var att vi skulle köpa ett sto och det blev Sunwapta. Lennart äger och vi leasar hästen av honom då, berättar Malin A Karlsson, med ett förflutet som hästskötare hos bland andra Ulf Stenströmer.

Letade snäll och trevlig
Sambon Anton Johansson jobbar inte med hästarna men hjälper till i stallet på fritiden. Med Sunwapta Goj blev det raka spåret och start sex veckor efter det att Sten O och Ingela Jansson släppte ifrån sig henne till amatörparet.
Det blev seger direkt i början av december i ett V64-lopp på Åby. Därefter ännu en triumf i E3-revanschen för treåriga ston i V75 i Gävle - och i årsdebuten i april ytterligare en seger hemma på Axevalla i det första testet till Stochampionatet.
- Vi har förvaltat hästen väl tycker jag – även om hon var väldigt fin när hon kom. Men att det blev två segrar direkt säger mer om Sten O:s träning än min del i det hela. Det var i första hand en snäll och trevlig häst vi ville ha eftersom jag jobbar ensam så mycket i stallet. Att det blev en så pass bra häst som Sunwapta blev en riktig bonus, säger hon och skrattar.
Sunwapta Goj fick öppna hårt för att nå ledningen i det senaste loppet på Solvalla, tröttnade och slutade oplacerad. Hur tänker ni inför onsdagens start i försöket till Diamantstoet i Örebro?
- Hon stannade på bara några steg på Solvalla och var inte alls sig lik. Hon låg på en del under loppet, hästar som aldrig gjort det förut brukar springa på sig extra mycket mjölksyra. Vi tror att det är det som gjorde att hon stannade så fruktansvärt. Vi har kollat henne och hittar inga fel. Hon har ätit bra och återhämtat sig jättebra men ändå känns det lite osäkert nu. Det är bra i alla fall med så många hästar bakom bilen och med henne längst bak. Oskar (J Andersson, kusken) säger själv att han tror att hon faktiskt är bäst bakifrån. Så han får väl bevisa det med henne nu då!
Så här långt är hon Axevallas stora hoppa inför Stochampionatet i sommar. Vad säger ni om det?
- Det är bara roligt. Om allt går bra på onsdag är det givet vilket lopp ni provar henne i nästa gång, det andra testet inför Stochampionatet i början av juni. Därför är det här är inte det viktigaste loppet utan bara ett led i matchningen. Oskar får ge henne ett så bra lopp som möjligt och hoppas på en riktigt fin avslutning och att det går vägen ändå trots att hon inte är med där framme från start.
Enjoy the Life (V86-4) vann på Åmål på ett fint sätt i den senaste starten. Kanske är det er bästa chans då på onsdag?
- Så är det nog, mycket på läget. Han var inte tom i mål heller senast och sprang inte på sig någon mjölksyra som han brukar vilket gör att vi kan starta honom så tätt. Mikael J Andersson laddade ingenting med honom för att undvika att han skulle hetsa upp sig och bara gled till ledningen efter en bit. Tänker att Oskar får göra detsamma nu. Hästen är kapabel och har lugnat ner sig i träningen i alla fall. Det han visat i de två senaste loppen är att han faktiskt blivit lugnare på banan också. Så det tar vi som något positivt. Mycket hänger på humöret. Om hästen väljer att öppna själv brukar han inte bli så vass, slutar Malin A Karlsson.

Mikael Wikner, Kanal 75


 

Tisdag 22 maj 2018

Inför V75/jackpot: Carat Williams har repat nytt mod

 

Carat Williams kliver ut på Vincennes med David Thomain i sulkyn. Foto: Scoop Dyga Foto av Scoop Dyga

Stockholm. Publicerad: 2018-05-21 13:48 Senast ändrad: 2018-05-21 14:45

Ett tag omnämnd som en av stallkamraten Bold Eagles värsta motståndare i vinterns lopp.
Sexårige fuxen Carat Williams tappade formen men har repat nytt mod igen.
I Harper Hanovers lopp - lördagens största begivenhet på Solvalla – är fransmannen i favoritposition i det tre kilometer långa styrkeprovet.


Franske tränaren Sebastien Guarato tar med sig en kvartett hästar till helgen med Elitloppet. Bold Eagle är en av favoriterna i Elitloppet och behöver ingen närmare presentation. Sebastien Guarato ställer även upp med Carat Williams som delar favoritskapet i Harper Hanovers lopp (V75-7) med Daniel Redéns Call Me Keeper.
Åtminstone tippar Solvallas sportchef Anders Malmrot på det viset efter att ha läst in sig på de lottade loppen.
- Det borde bli Carat Williams och Call Me Keeper som blir mest spelade. Det kändes fantastiskt bra för Harper Hanovers del när Guarato bestämde sig för att plocka med även honom. Eftersom fransmännen kommer är det klart att de har en häst i ordning. Carat Williams gjorde ett kanonlopp på Vincennes senast, säger Anders Malmrot.

Ett hot mot Örnen
Carat William blommade ut på allvar som fyraåring. Under femåringssäsongen i fjol hade han ett tag sex raka segrar, mars till november.
Under hösten vann han det största loppet för femåringarna i Frankrike, Criterium des 5 Ans, och det var någonstans där fransmännen började lyfta in honom som ett av de allvarligaste hoten mot Bold Eagle i vinterns Prix d’Amerique.
Carat William gick dock ur form och visade bland annat galopper i Prix de Belgique och Prix d’Amerique.
Anders Malmrot såg dock en häst som klippt för styrkeprovet Harper Hanovers lopp och gick vägen via hästens ägare.
- Jag tycker att det är en fantastisk häst. Han är både stark och väldigt snabb, och jag tror att den här kan runda allt under slutvarvet på Solvalla. Jag frågade en av ägarna till Carat Williams i vintras om de var intresserade av att komma och den där dialogen upprätthölls via en kontakt jag har. Och för någon helg sedan ringde det på min telefon - det var ett mycket trevligt besked jag fick, säger Anders Malmrot.

Kandidater i Harpers
Harper Hanovers lopp lockar i år med 900 000 kronor till vinnaren vilket lär ha bidragit till att få samtliga inblandade intresserade av den sista V75-avdelningen på lördag.
En tävlingsdag på Solvalla med traditionella finaler i V75 och sprinteruppgörelsen Sweden Cup - med loppet över tre kilometer som det tvivelsutan största.
Ulf Stenströmers Handsome Brad noterade ett tangerat världsrekord över 2640 meter i den senaste starten. Robert Berghs Tesio, Lutfi Kolgjinis Platon Face och Catarina Lundströms Qahar Q.C. är spännande svenskar i loppet.
Solvallahästen Call Me Keeper kommer från en andraplats i Orebro Intn’l och står på samma tilläggsvolt, längst bak, tillsammans med Carat Williams.

”En väldigt duktig kusk”
Caratens kusk David Thomain tillhör toppskiktet i Frankrike.
Daniel Parling är en som gillar fransmannens körsätt. Parling är en kännare av fransk trav och är även verksam i sporten i landet tillsammans med sambon Satu Liitiäinen i Chamant, några mil från Paris där paret tränar nio hästar.
- David är en väldigt duktig kusk, jag håller honom som fyra-femma i Frankrike efter trion Bazire, Nivard och Raffin. Jag tror att Harpers står mellan Call Me Keeper och Carat Williams. Men även om David Thomain är skicklig så har ju Keepers kusk Örjan Kihlström ett litet övertag från start på Solvalla, en bana han kan utan och innan, säger Daniel Parling.
Efter en seg period med galopper var den sexårige fuxen bra som trea i sin senaste start på Vincennes, tycker Parling.
- Han var fin och utan att veta hur tränaren tänker tycker jag att det var ett steg framåt jämfört med de andra loppen i år, säger han.
Sebastien Guarato har stora framgångar i Frankrike för dagen. Kvartetten hästar från hans stall som ska ställa upp med på Solvalla väntas komma till Stockholm någon gång under fredagen.
Förutom Bold Eagle och Carat Williams, har den franske tränaren med sig Billie de Montfort för en start i Sweden Cup och Ever Pride som ska starta i Fyraåringseliten på söndagen.

Mikael Wikner, Kanal 75

Måndag 21 maj 2018

Damklubben i Årjäng hade en fin dag i går

Sandra Eriksson segrade i Damklubbens lopp med...

...... Panther Face
 

Allsvenska kuskligan: Kontio upp på pallen

 

Jorma Kontio har klättrat upp på pallen. Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2018-05-21 10:01 Senast ändrad: 2018-05-21 10:08

Jorma Kontio vann fyra lopp under veckan som gick och det räckte för att klättra upp på pallen.
Solvallakusken har vind i seglen och på söndag kör han Prix d’Amerique-vinnaren Up And Quick i Elitloppet.

Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 149-92-85
2. Peter Untersteiner, Halmstad, 65-37-39
3. Jorma Kontio, Solvalla, 62-47-44
4. Johan Untersteiner, Halmstad, 60-41-37
5. Carl Johan Jepson, Färjestad, 58-73-56
6. Örjan Kihlström, Solvalla, 57-47-34
7. Robert Bergh, Åby, 48-23-18
8. Kaj Widell, Solvalla, 45-38-45
9. Björn Goop, Färjestad, 44-38-34
10. Kim Eriksson, Mantorp, 43-40-33
11. Peter Ingves, Halmstad, 39-22-33
12. Christoffer Eriksson, Jägersro, 38-46-31
13. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 38-31-35
14. Johnny Takter, Jägersro, 37-26-21
15. Erik Adielsson, Solvalla, 35-29-29
Siffror till och med 20 maj.

Ola Johansson, Kanal 75

Söndag 20 maj 2018


Dagens ALN-Häst = On Stage Indika
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 13 Kid Vacation - Veijo Heiskanen


Lopp 2 Nr 1 Arvika By Knight - Björn Goop


Lopp 3 Nr 6 Magnums Cornelius - Kristian Lindberg


Lopp 4 Nr 3 Beartime - Magnus Jakobsson


Lopp 5 GS75-1 Nr 1 On Stage Indika - Petter Karlsson


Lopp 6 GS75-2 Nr 2 Lightingexclusive - Kristian Malmin


Lopp 7 GS75-3 Nr 9 Cityglow - Linda Sedström


Lopp 8 GS75-4 Nr 5 Kong Henry - Mikael J Andersson


Lopp 9 GS75-5 Nr 1 Panther Face - Sandra Eriksson


Lopp 10 GS75-6 Nr 4 Madelen L.T.C. - Erik Höitomt


Lopp 11 GS75-7 Nr 5 Prince Tanic - Niclas Benzon


Ponnyloppet Nr 5 Allgunnens Face - Alicia LarssonKihlmans GS75-Tips - Årjäng

En bra GS75-Spik = Panther Face

GS75-1...2-6
GS75-2...1-4-7-8-10
GS75-3...4-5-9
GS75-4...1-4-5-6
GS75-5...1 Panther Face
GS75-6...1-4
GS75-7...4-5
480 rader = 480 kr

Lördag 19 maj 2018

 

V75: Heavy Sound knep en elitloppsbiljett - men startar han?

 

Heavy Sound tog hem Prins Daniels lopp men tränaren Daniel Redén är tveksam till start i Elitloppet. Foto Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2018-05-19 20:59 Senast ändrad: 2018-05-19 21:40

Heavy Sound vann Prins Daniels lopp på Gävletravet och en biljett till Elitloppet.
Därmed har Daniel Redén tre hästar med i Elitloppet - om han väljer att tacka ja med lördagens gulddivisionsvinnare.
- Om han är med i Elitloppet går han till final och det sliter. Jag måste tänka på hästen och får diskutera detta med ägaren, sa Solvallatränaren i vinnarcirkeln.

Daniel Redén har sedan tidigare Propulsion och Lionel klara för Elitloppet och på lördagen knep alltså även Heavy Sound den elitloppsbiljett som låg i potten i Prins Daniels lopp förutom förstapriset på en halv miljon kronor.
Mycket talade dock på lördagen för att Heavy Sound inte startar i Elitloppet.
Daniel Redén utryckte redan före loppet att det trolgitvis inte skulle bli Elitloppet vid en eventuell vinst.
Efter segern var han fortsatt tveksam.
- Om han är med i Elitloppet går han till final och det sliter.
Men lämnade ändå en liten öppning.
- Jag får diskutera detta med ägaren.
Heavy Sound, som galopperade i segerstriden i Finlandia-Ajo senast, fick sin revansch tillsammans med kusken Kenneth Haugstad efter en läcker avslutning. Segertiden blev fina 1.09,2 över elitloppsdistansen 1 609 meter autostart. Twister Bi slutade tvåa och Beau Mec trea.

Fortsatt obesegrad i år

Global Unprotected var V75-omgångens största favorit och fyraåringen gav tränare oc kusken Magnus Jakobsson bästa födelsedagspresenten när han tog femte raka seger. Från ledningen blev det enkel seger på 1.12,5 över distansen 2 140 meter autostart.

Övriga V75-vinnare var Gismo de Veluwe,

Bula Bula Am
,

Nordby Fröy,

Angle Of Attack

och Disco Volante.
Sju rätt gav 1 097 kronor och sex rätt 22 kronor. Det blev ingen utdelningn på fem rätt och därmed väntar jackpot med chans på 48 miljoner kronor för en ensam vinnare nästa lördag under elitloppshelgen på Solvalla.

Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Gävle

En bra V75-Spik = Global Unprotected

V75-1...1-2-3-4-7-11
V75-2...Alla 15 hästar
V75-3...3 Global Unprotected
V75-4...4-7-8
V75-5...4 Angel Of Atack
V75-6...3-4-6-9
V75-7...7 Disco Volante
1080 rader = 540 krEn bra V75-Spik = Angel Of Atack

En bra V75-Spik = Disco Volante

Fredag 18 maj 2018

Inför V75: Redo för comeback men inte för Elitloppet

 

Twister Bi gör sin första start på fem månader i helgen. Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-05-17 21:41 Senast ändrad: 2018-05-17 21:55

Världsmästaren är tillbaka.
Twister Bi gör comeback i Prins Daniels lopp på Gävletravet på lördag.
En halv miljon kronor och en rosa biljett väntar segraren men Elitloppet skulle inte vara aktuellt om stjärnan vinner.
- Förra året blev vi inlåsta och utan pengar men hamnade ändå i Elitloppet, i år hoppas jag på motsatsen, säger tränaren Jerry Riordan.

Närmare tio miljoner kronor insprunget. Twister Bi (V75-6) hade ett magiskt fjolår med segrar i bland annat Oslo Grand Prix, Ulf Thoresen Minneslopp och toppade säsongen med att ta hem VM-loppet på Yonkers i USA.
Men efter en mindre bra start i december på Vincennes har Twister Bi inte synts till på tävlingsovalen.
- Det visade sig att han hade en lunginfektion. Han hade mycket slem och lite blod i lungorna. Vi behandlade honom i omgångar och när undersökningen visade att slemmet var helt borta började jag träna honom. Men jag kände att han inte var sig själv och då visade det sig att det var blod där. Veterinären förklarade då att hans lungor fortfarande var sköra från infektionen och att vi var tvungna att vara tålmodiga, berättar Jerry Riordan och fortsätter:
- Vi gör allt vi kan göra. Allt från hur vi värmer upp och tränar honom till ventilationen i stallet och vad han äter. Han äter flera olika vitaminer och örter, jag vet inte hur många olika sorter det är och oavsett vad det är så fungerar det.
Efter tuffa månader njuter Halmstadstränaren av att få köra sin stjärna igen.
- Jag satte på honom sulkyn för ett par veckor sedan och lät honom löpa ut på slutet. Han fortsatte bara accelerera och attackerade verkligen mållinjen. Han gick nog 1.11,0 de sista 300-400 metrarna och sättet han gjorde det på – han var frisk och glad.

”Hoppas att jag inte är dum nog”

På lördag väntar en efterlängtad comeback för Twister Bi. En årsdebut som Gävlepubliken har chansen att uppleva på plats när V75 gästar stadens travbana.
Jerry Riordan åker upp redan på fredagen för att ge sin häst bästa möjliga förutsättningar inför starten i H.H.K. Prins Daniels lopp. I potten ligger bland annat en åtråvärd Elitloppsbiljett men det är inte anledningen till att tränaren åker hela vägen från Halmstad.
- Hur det än går så vill jag inte starta i Elitloppet med honom, säger Jerry Riordan och utvecklar:
- Jag vill verkligen att han ska vinna men jag hoppas att jag inte är dum nog att tacka ja och säga att vi är redo för det – det vore inte det bästa för hästen. Om Twister Bi är sitt gamla jag och tävlar som han alltid gjort blir säkert många besvikna om han inte är med i Elitloppet men jag vet att det inte vore rätt att tacka ja. Jag hoppas att Anders (Malmrot) är förstående i så fall.
Om inte Elitloppet, hur ser planen ut framöver?
- Idealt vore att kunna tävla honom var tredje vecka. Jag åker gärna tillbaka till Kouvola i Finland, jag har bara goda minnen därifrån och Kymi Grand Prix. Om det passar kommer jag försöka åka dit med Twister Bi.

Resan viktigare än seger
Det är inte bara den rosa biljetten som är i skymundan på lördag. Seger är även det en senare prioritering.
- Jag hoppas verkligen att många hästar går iväg. Jag vill inte att Twister Bi ska hamna utvändigt ledaren och jag vill inte att han flyger iväg från start. Det är hans första lopp så det är viktigt att han är avslappnad och att hans lungor är så elastiska som möjligt. Vi tar vad vi får och om han är sig själv kommer han att passera några hästar, det vet alla, säger Jerry Riordan.
Även om rätt lopp kommer i första hand finns en god segerchans.
- Att han har varit så glad och stark i träningen, och haft bra hjärtrytm efteråt, tyder på att han är nära 100 procent. Och om han är det och får rätt resa har han chansen att vinna. Hästen känns bra. Han var så övertaggad att jag lättade från träningsvagnen när vi lämnade stallet i dag och det är alltid ett gott tecken, säger Jerry Riordan med ett skratt.

Gina Söderlund, Kanal 75

 

Inför Grand Slam 75: "Det känns hyperintressant"

 

Admir Zukanovic har flera intressanta hästar till start på Årjäng. Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-05-17 15:46 Senast ändrad: 2018-05-17 21:57

Segerstaplaren Seal Kronos kommer inte till start.
Men Admir Zukanovic tror ändå att det kan bli en seger på Grand Slam 75 med Panther Face som jagar tredje raka.
- Det känns hyperintressant. Han kommer att laddas och köras offensivt, säger Zukanovic.

Årjäng är värd för söndagens Grand Slam 75-tävlingar och en tränare som på förhand såg ut att ha två toppchanser är Admir Zukanovic. Dessvärre blir han tvungen att stryka en av segerstaplarna och det är Seal Kronos som inte kommer till start i den avslutande avdelningen. Hästen vann fem lopp på sju starter i fjol och nu får årsdebuten vänta ytterligare.
- Han har vrickat sig och varit hos veterinären. Det är inget allvarligt men man vill självklart inte ta ut honom när han är helt hundra. Jag hoppas och tror att han snart är tillbaka igen, säger Admir Zukanovic.

”Känns fin – är riktigt bra i ordning”
Åby-tränaren har ändå fyra hästar som han lastar i transporten till Grand Slam 75. Det är ingen tvekan om vem som är bästa chansen av de kvarvarande. Panther Face står perfekt inne i sitt lopp och har visat toppform i två raka segrar.

Han körs av duktiga Sandra Eriksson i det här damloppet.

- Panther Face (GS-5) känns fin och är riktigt bra i ordning. Hästen har förberetts för det här loppet som vi har haft i sikte och vi har dessutom en bra driver. Jag kommer att säga till Sandra att ladda och köra offensivt. Hästen kan öppna hyggligt och blir det inte ledningen får hon söka sig ut. Det känns som att toppformen sitter där och det känns hyperintressant. På förhand är det vår bästa chans och det blir inga ändringar. Skor runt om och det vanliga huvudlaget, säger Zukanovic.

”Inte så noga vad placeringen blir”

Vad säger du om dina ytterligare tre hästar inom Grand Slam 75?
- Vici America (GS-2)
har gjort hyggliga lopp på slutet men nu är det lite galopprisk från fjärdespåret och det gäller först och främst att han går felfritt. Sedan jagar han i första hand pengar.
- Sophisticated Face (GS-3) var bra vid segern i mars men senast var hon lite nedsatt och inte som bäst. Hon tränar bra nu igen och känns fin men har ett dåligt läge och kan hon vara trea, fyra får vi vara nöjda.
- Stepping Spaceboy (GS-6) har visat att han är en riktigt bra häst som har varit ifrån ganska länge nu och blivit opererad i sina framknän under uppehållet. Det var i december och därefter har han tränat på och känns stark och rejäl. Han har varit inne på banan och gått ett 1.20-jobb som snabbast. Jag hoppas att vi kan få tillbaka honom i det skick han var i fjol. Nu är det årsdebut och det blev spår elva och det är inte så noga vad placeringen blir. Det viktigaste är att hästen går med full fart över mål och om han sedan är etta eller femma i mål det kvittar. Han kommer att gå med skor runt om, säger Admir Zukanovic.
Till sist; hur är läget med den sexfaldige miljonären och Olympiatravsvinnaren Solvato?
- Han har tävlat färdigt och står nu på Löftadalens stuteri och betäcker för fullt. Nu kör vi all in som avelshingst med honom.

Michael Carlsson, Kanal 75

Torsdag 17 maj 2018

V86: Elitkampen nästa för skrällen Smedheim Solan

 

Smedheim Solan satte favoriterna på plats under onsdagskvällen. Foto av David Schreiner, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-05-16 23:11 Senast ändrad: 2018-05-17 00:15

Enprocentaren satte konkurrenterna på plats.
Istället för Månprinsen A.M. blev det Smedheim Solan som genrepade på bästa sätt inför Elitkampen under onsdagens V86-tävlingar.
- Jag har aldrig kört under den helgen så det vore jättekul att få chansen att köra där, sade en segerrusig Rikard N Skoglund som skötte tömmarna bakom Jan-Olov Perssons adept.

Bergsåker bjöd på sol och 20 grader. Solvalla gjorde också skäl för sitt namn och bjöd på 23 grader. Sken som en sol gjorde också Smedheim Solan.

Förhandssnacket handlade mest om Månprinsen A.M. skulle kunna ta revansch på den numer Jan-Olov Persson-tränade Lome Brage i V86-7. Men ingen av dem skulle visa sig vara starkare än Hagmyrentränarens andra häst i loppet.
Rikard N Skoglund och Smedheim Solan fick ett smyglopp på innerspår och när luckan kom visade sjuåringen att hans spurt var vassast.
- Den här har Persson gjort ett fantastiskt jobb med. Han var en ungdomsstjärna, sedan ramlade han mellan stolarna lite grann men nu är han verkligen tillbaka och aktuell för Elitkampen, sade segerkusken som poängterade hur viktig tränaren har varit för honom.
- Jan-Olov hjälpte mig tidigt när jag förlorade min pappa i en bilolycka, jag började jobba hos honom och fick chansen där. Han är en av de viktigaste personerna i min karriär.
Vem kusken blir i en eventuell Elitkampsstart återstår att se men Rikard N Skoglund skulle inte tacka nej.
- Jag har aldrig kört under den helgen så det vore jättekul att få chansen att köra där. Men det är bra kuskar där så får jag inte köra honom då är jag glad ändå åt att jag fick köra honom i dag.

Imponerande insatser

Stig H Johanssons Musique d’Inverne är fortsatt obesegrad.
Erik Adielsson tog enkelt hand om ledningen i treåringsloppet och något större hot kom aldrig. Stoet tog sin tredje raka seger på kilometertiden 1.14,9 över distansen 2140 meter.
- Det är hygglig teknik i den här, hon är verkligen som en bil att köra, berömde segerkusken.
- Vi körde säkert en bit under 1.10, jag hade 12,5 sista varvet och då gick det väldigt fort mellan 600 och 400 meter.

Imponerade gjorde också comebackande Uppohoppa som startade för första gången sedan i september förra året.
Örjan Kihlström övertog resolut ledningen med den Pasi Aikio-tränade femåringen och måttade in segern i V86-8. Klockan stannade på kilometertiden 1.12,7 över medeldistans.

”Sugen på Sweden Cup”

Favoriten Jairo avväpnade enkelt konkurrenterna i V86-2. Tränaren Joakim Lövgren körde till spets på sista långsidan och därifrån var segern klar.
- Han fick lite blodsmak på bortre långsidan när det var läge att komma till ledningen så då spetsade han öronen och trampade till. Det är inte bara jag som tycker det är kul att tävla, sade Joakim Lövgren som är sugen på att komma tillbaka till Solvalla sista helgen i maj. 
- Jag är sugen på Sweden Cup med honom nu när han har den här formen och är fräsch och fin. Han gillar Solvalla så det känns det dumt att stanna hemma.

Favoritseger blev det också i V86-5. Robert Bergh eller Jan Norberg i sulkyn, det spelade mindre roll för Tesio. Trots att hästen fick göra jobbet själv i första positionen utvändigt sprintade han undan enkelt.
- Det här var nästan hemskt, 13 blankt, jag körde ju ingenting. Jag tryckte på lite långsidan men sedan fick Per bestämma tempot. Men oj, oj, oj, sade Jan Norberg i vinnarcirkeln.

I övrigt noterade vi att:

… att Anna-Karin Jonsson gav Granetta ett perfekt lopp i V86-3. Segertiden blev 1.27,3 vilket är nytt svenskt rekord för femåriga kallblodiga ston över 2640 meter. Alf Jonsson tränar.

… att det blev spets och slut för Equine Am och Ove A Lindqvist i försöket i Diamantstoet. Markus B Svedberg tränar det fyraåriga stoet som tog sin andra seger i karriären.

… att det även blev spets och slut för Jörgen Westholm tränade-Ramon Dekkers i lärlingsloppet. Ville Karhulahti skötte tömföringen.
… att åtta rätt på V86 gav 306 689 kronor, sju rätt betalade 414 kronor och sex rätt 34 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75

Onsdag 16 maj 2018


Kihlmans V86-tips

En bra V86-Spik = Månprinsen A.M.

V86-1...1-5-6-7-10-14
V86-2...1-3-4-6
V86-3...1-4-5-6-11
V86-4...1-2-4-6
V86-5...9-12
V86-6...4-6
V86-7...5 Månprinsen A.M.
V86-8...5-8
3840 rader = 960 kr


 

Inför V86/jackpot: Med Harpers i sikte

 

Robert Bergh har Harper Hanovers lopp i sikte med Tesio - om hästen ger honom rätt känsla i onsdagens start. Foto av Micke Gustafsson

Stockholm. Publicerad: 2018-05-14 18:07 Senast ändrad: 2018-05-14 18:21

Hårdingen Tesio har kommit igång på bästa sätt hos Robert Bergh.
På onsdagen gör han tredje starten för Åbytränaren och sedan väntar Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen på Solvalla.
Eller?
- Det är många parametrar kvar att bedöma innan vi anmäler till Harpers, men resan dit är på gång, säger Robert Bergh.

Tesio (V86-5) inledde karriären hos Solvallas Timo Nurmos på ett strålande sätt med sju segrar på nio starter. Men sedan började det strula och ettorna i resultatraden byttes ut mot galopper. När hästens ägare, forne ishockeyproffset Kristian Huselius, valde att flytta hästen till Robert Bergh efter fjolårssäsongen hade den italienskfödde sexåringen gjort bort sig i sju av sina tio senaste starter. Miljöombytet och nio månaders tävlingsuppehåll har fått hästen på rätt spår igen. I årets två starter har han skött sig exemplariskt.
- Han är lite ängslig men ändå vill han att det ska gå väl. Det gäller, som med ganska många Love You-avkommor, att få till ett samarbete. Får man det blir det ganska bra och som det känns nu kan han nog ha en lite sämre dag och ändå hålla sig på benen, för han vill väl i loppen, säger Robert Bergh.
I årsdebuten vann Tesio med en gäspning mot lite enklare motstånd och det följde han senast upp med en tredjeplats i storloppet Orebro Intn’l över tre varv. Sedan Robert Bergh kört sig till ledningen under inledningsrundan höll hästen mycket starkt.
- Han har visat sig vara en lite bättre häst än vad jag trodde. Visst har han vunnit på bra tider tidigare också men i det ingick det så att säga en bra tränare. Jag har mer och mer fått en skön känsla för hästen och jag var väldigt nöjd med honom både i årsdebuten och med vad han gjorde i Örebro.

Harpers nästa?

Det är jackpot på V86 och när det sista loppet går i mål vid 22-tiden på onsdagskvällen kan en eventuell ensam vinnare med alla rätt håva in elva miljoner kronor. Tesio startar på innerspår med 20 meters tillägg i den femte avdelningen och såväl spelare som tipsexperter tillmäter honom goda möjligheter att bli en av hästarna på den vinnande V86-raden.
- Jag var inte helt nöjd med hans värmning senast. Det fanns mer att lira på och han kan bli ännu mer rytmisk. Det är sånt vi håller på med i träningen i veckorna och jag hoppas att han kan lyfta sig någon procent för varje start han gör och både gå framåt med loppen och bli bättre i rytmiken, säger Robert Bergh.
Det är fjärde gången som Tesio går ut över 2 600 meter. De tidigare tillfällena har resulterat i seger och det råder ingen tvekan om att han trivs bra över lång distans. Ett lopp som därmed torde vara högaktuellt för hästen är anrika Harper Hanovers över grunddistansen 3 140 meter. Där lockar en segercheck på 900 000 kronor och även om Tesio vinner onsdagens lopp håller han sig under tilläggsgränsen, vilket betyder att han får starta på den främre volten med de värsta motståndarna på tilläggsvolterna bakom sig.
- Det finns en liten Harper Hanover-tanke med honom men just nu är onsdagens lopp lika viktigt som Harpers. Framför allt vill jag få en bra känsla i loppet. Han var ruskigt bra i Örebro men måste vara ännu bättre om han ska vara med i striden i ett sånt lopp som Harpers. Vi har lite strulläge på onsdag men han behöver definitivt ett lopp till i kroppen om han ska vara med på Solvalla, så det var jättebra att det här loppet fanns. Varje lopp tillför jättemycket efter så lång frånvaro.

”Går iväg den här gången”
Tesio gör sitt V86-framträdande på Bergsåker. Omgången delas med Solvalla och där startar hans stallkamrat Re Doc (V86-2), som senast galopperade bort sig i starten som hårt spelad.
- Det är skönt att få anmäla direkt när det blir sådär. Han ser jättefin ut i träningen och jag förväntar mig en ordentlig prestation. Jag tror att han går iväg den här gången och vi kommer att värma lite tuffare så att han får springa av sig lite energi.

Ola Johansson, Kanal 75

Tisdag 15 maj 2018

Valkyria K. övertygade från dödens i går...

Måndag 14 maj 2018


Dagens ALN-Häst = Charlock Wiking
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 3 Degas - Jörgen Westholm


Lopp 2 Nr 2 Rossi Palema - Mikael J Andersson


Lopp 3 V5-1 Nr 11 Jejje Palema - Mikael J Andersson


Lopp 4 V5-2 Nr 5 Ra Tore - Ole-Christian Kjenner


Lopp 5 V5-3 Nr 8 Charlock Wiking - Magnus Jakobsson


Lopp 6 V5-4 V4-1 Nr 1 Bobby Brick - Jan Silvén


Lopp 7 V5-5 V4-2 Nr 15 Fideli Star - Micael Lindblom


Lopp 8 V4-3 Nr 2 Odd Nyx - Björn Goop


Lopp 9 V4-4 Nr 5 Valkyria K. - Michael Larsson


Lopp 10 Nr 9 Pax - Björn GoopKihlmans V5 & V4-tips Färjestad
 

V5-Tipset -Färjestad

V5-1...3-11
V5-2...1-2-10
V5-3...2-8-9
V5-4...4-5-7
V5-5...2-4-11-12
216 rader = 216 kr

V4-tipset - Färjestad

Tangen Trygg = En bra V4-Spik

V4-1...2-4-5-8-10-11
V4-2...2-4-12
V4-3...3 Tangen Trygg
V4-4...3-6
36 rader = 72 kr

Allsvenska kuskligan: Untersteiner gånger två

 

Foto av Daniel Larsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-05-14 10:55

Ulf Ohlsson förstärkte sin ledning genom att ta tolv segrar den gångna veckan.
Hälften så många tog både Peter och Johan Untersteiner vilket gör att de nu ligger på andra respektive tredjeplats i allsvenska kuskligan.
Näst bäst var Rikard N Skoglund som med åtta segrar avancerade rejält och tog sig in topp 15.

Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 142-87-80
2. Peter Untersteiner, Halmstad, 61-36-38
3. Johan Untersteiner, Halmstad, 59-38-34
4. Jorma Kontio, Solvalla, 58-45-39
5. Carl Johan Jepson, Färjestad, 52-71-52
6. Örjan Kihlström, Solvalla, 51-43-31
7. Robert Bergh, Åby, 45-23-18
8. Kim Eriksson, Mantorp, 43-38-30
9. Kaj Widell, Solvalla, 43-35-45
10. Björn Goop, Färjestad, 40-33-31
11. Peter Ingves, Halmstad, 38-19-33
12. Johnny Takter, Jägersro, 37-26-21
13. Christoffer Eriksson, Jägersro, 35-42-26
14. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 34-29-33
15. Stefan Söderkvist, Åby, 32-29-19
Siffror till och med 13 maj.

Gina Söderlund, Kanal 75


Söndag 13 maj 2018


Kihlmans V75-Tips  Charlottenlund
 

V75: Cyber Lane tog hem Copenhagen Cup

 

Cyber Lane och Johan Untersteiner, årets vinnare av Copenhagen Cup. Foto av Burt Seeger

Stockholm. Publicerad: 2018-05-13 18:05

Cyber Lane dominerade i Copenhagen Cup.
Fjolårets derbyvinnare gjorde ingen besviken på söndagen och visade att han är lika bra, om inte bättre i år.
- Förhoppningsvis har sagan bara börjat, sade tränaren och kusken Johan Untersteiner i vinnarcirkeln.

På ett soligt Charlottenlund avgjordes Copenhagen Cup under söndagseftermiddagen.
Halmstadhästen Cyber Lane stod i centrum före, under och efter Danmarks största travlopp. 
Johan Untersteiner körde direkt till ledningen med sin stjärna och det blev egentligen aldrig tal om någon annan häst.
Robert Bergh försökte utmana med Mindyourvalue W.F. men kom aldrig nära. Nästa försök kom från Björn Goop och Cruzado dela Noche.

- Jag hade bestämt mig för att köra offensivt från början och när bilen släppte såg jag att Ferrari B.R. slog ihop och då var ledningen öppen för mig. Vi ökade lite på långsidan och Björn valde att skicka loss och det gick fort sista 700 men ja, han höll undan ganska säkert till slut, summerade en lycklig Johan Untersteiner.
Segertiden skrevs till 1.11,4 över medeldistans.
- Förhoppningsvis har sagan bara börjat. Han är fortfarande väldigt ung och har bara gjort 21 starter men det är inget snack om att vi har en bra häst, sade tränaren tillika kusken som passade på frågan om vi får se Cyber Lane i världens största sprinterlopp sista helgen i maj.

- Jag förstår att alla vill ha med honom i Elitloppet. Nu tänker vi mycket på hästen och vi har många lopp vi kan köra med honom så vi får suga på det här några dagar.

”Verkligen värt att fira”

Johan Untersteiner värmde upp inför Copenhagen Cup med att styra Early Pactol till seger i V75-2. Halmstadskusken fick även här styra och ställa som han ville i ledningen och på upploppet lämnade den Tomas Malmqvist-tränade hingsten enkelt konkurrenterna. I V75-5 såg Peter Untersteiner till att Bengt A Nilsson också fick anledning att korka upp champagneflaskan. Peter Untersteiner körde tidigt till ledningen med Demolition Man F. och vann därifrån åkandes med Halmstadskollegans häst.


- Det är verkligen värt att fira, för vilket resultat han har fått på den här hästen. Det är en ren fröjd att köra honom, sade segerkusken som i december förra året bärgade Bengt A Nilssons första V75-seger i karriären tillsammans med just Demolition Man F.
- Nu har vi erövrat Köpenhamn också, det är bara Stockholm kvar, vi har tagit Malmö och Göteborg. Jag fattar det inte men det är fantastiskt, sade en tagen Bengt A Nilsson.
För favoriten Bandit Brick och Steen Juul blev det för långt fram och ekipaget fick nöja sig med en tredjeplats.

Snabba lopp

Segern i Stoeliten gick till Tyskland. Trots ett tufft lopp utvändigt ledaren var Goldy Stardust starkast till slut. Michael Nimczyk satt i sulkyn och Wolfgang Nimczyk tränar.
- Om Goldy Stardust fortsätter att tävla bra är planen att vi kommer till Solvalla, sade segerkusken Michael Nimczyk och syftade på Elitloppshelgen.

Tysk seger blev det även i V75-4. Omgångens största favorit Portland var försedd med järnskor på alla fyra hovarna men vann ändå med en längd och segertiden skrevs till 1.12,2. Dirk Hafer tränar den fyraåriga hingsten.

Fort gick det också i långloppet över 2950 meter med voltstart. Många ville prova på ledningen men när Flemming Jensen placerat Slide So Easy främst var det klart. Den nioåriga valackens första start sedan i februari och klockan stannade på kilometertiden 1.13,2.
- Det var betydligt bättre form än jag förväntat mig i första starten efter vila, nu har han i alla fall toppform, sade tränaren och kusken Flemming Jensen.

I Silverdivisionen blev det hårt i mål men Wilhelm Paal och Trinity Lux drog det längsta strået.
Utdelningen för sju rätt blev 7742 kronor, sex rätt gav 107 kronor och fem rätt 15 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75Björn Goop kör en V75-Spik = Portland

V75-1...5-6-7
V75-2...2-3-4-5-9-11-12
V75-3...1-3-7-9-11
V75-4...4 Portland
V75-5...12 Bandit Brick
V75-6...1-3-5-12
V75-7...3-4-5-6
1680 rader = 840 krEn bra V75-Spik = Bandit Brick

Lördag 12 maj 2018

V75: Händelsrikt när kungen och drottningen kröntes

 

Perfect Spirit överlägsen i Kungapokalen på Åbytravet. Örjan Kihlström körde och Daniel Redén tränar. Foto:, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-05-12 19:43 Senast ändrad: 2018-05-13 08:26

Perfect Spirit och Dibaba blev fyrbent kung och drottning av Åbytravet.
Daniel Redén och Roger Walmann var tränarna som jublade högst när finalerna av Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal avgjordes på lördagen.
Dessutom fick Nadal Broline en inbjudan till Elitloppet och Handsome Brad notera ett världsrekord under den händelserika dagen i Mölndal.


På lördagen avgjordes finalerna av kungakannan för hingstarna och valackerna och drottningens pokal för stona.
Platsen för miljonloppen var ett Åby i strålande sol och runt 18 grader under dagen.
En dag då hårdsatsande hästägaren Lennart Ågren (SRF Stable) tog hem båda unghästloppen. Vardera vinnare belönades med ett förstapris på en miljon kronor.
I Konung Gustav V:s Pokal var det inget snack om vart segern skulle gå. Örjan Kihlström tog ledningen mycket enkelt med långklivande favoriten Perfect Spirit från innerspåret och stannade där hela vägen.
Hambletonianvinnaren från fjolåret flyttades från Åke Svanstedts träning för att få testa storloppen i Europa hos Daniel Redén och starten i det nya landet har varit flygande.
Örjan Kihlström fick jobba lite med en småhetsig Perfect Spirit under vägen. Ändå blev det en lekande lätt seger på 1.11,1 över 2 140 meter. Med råge ett rekord för loppet.
- Så här långt har jag inte hittat några brister på honom. Att vara så pass startsnabb som han är och samtidigt ha styrkan att springa 1.11 full väg är ingen vanlig kombination på en häst, kommenterade Örjan Kihlström.
Solvallatränaren Daniel Redén tränar nästan uteslutande Stall Zets hästar. En Hambletonianvinnare kunde han emellertid inte tacka nej till när ägaren Lennart Ågren erbjöd honom hästen.
- Det är en ruggigt spännande häst inför framtiden. Elitloppet? Absolut inte. Nu har vi kämpat för det här och nu ska han få en liten pust. Han har lopp längre fram om allt är bra, sa Daniel Redén.

Dibaba fick sin storvinst

Örjan Kihlström satt bakom vinnaren även i Drottning Silvias Pokal.
Roger Walmanns Dibaba hade där en lätt uppgift ”på pappret” som man brukar säga och den här gången stämde förhandstipsen även när det blev allvar.
Men det blev ett mycket speciellt lopp. Björn Goop fick en het Feed Your Head i händerna efter att ha laddat iväg henne från start och hästen rusade undan i stor ledning. 1.06,1 klockade första 500 till och varvet gick på hiskeliga 1.08,5 över medeldistansen.
Örjan Kihlström satt lugn utvändigt många längder bakom ledarinnan men var alltså först fram till mållinjen med urstarka Dibaba..
Loppet tog ytterligaren en vändning när ledarinnan kroknade. Peter Untersteiner passade då på att jaga undan med Global Upper Styles genom den sista kurvan i en satsning som nästan höll på att resultera i seger.
Dibaba segrade på ett nytt svenskt rekord över distansen, 1.11,4 över 2140 meter - endast tre tiondelar över Lisa Americas världsrekord!
- Det är en fantastisk prestation. Att det gick så fort första tusen var ju både ett problem för Örjan och säkert en fördel för oss att hästarna blev trötta runt omkring. Men hon har ju en uthållighet som är lite utöver det vanliga och i sista sväng var jag ändå relativt säker när jag såg att Örjan bara tittade på de andra och inte hästen som ledde, sa Roger Walmanm.
Dibaba hade inte turen på sin sida i storloppen som treåring. Efter lördagens miljonseger laddas hon nu vidare mot Stochampionatet och Derbystoet.
- I fjol var vi tvåa ett par gånger i år har vi fått börja med tre ettor. Vi kör fyraåringsloppen i år om allt känns bra, sa en nöjd Roger Walmann.

Liljendahl erbjuden elitloppsplats

I Algot Scotts Minne delades en plats i Elitloppet ut till segrande häst. Segern gick till åttaårige Nadal Broline som avgjorde över den engelska milen från positionen utvändigt ledaren.
Reijo Liljendahls springare har faktiskt aldrig förlorat någon årsdebut i karriären. Även den här gången hade tränaren gjort jobbet över vintern och presenterade Nadal Broline i ett strålande skick.
Kommer Solvallatränare att tacka ja till Elitloppet?
- Vi får ta en diskussion med ägaren men jag skulle tro att det blir jag som får bestämma i slutändan. Det är hedersamt att bli inbjuden till världens största sprinterlopp Elitloppet och det ska mycket till för att jag ska tacka nej. Det här är en riktig kompis som aldrig har gjort mig besviken. Jag blir faktiskt lite rörd, sa Reijo Liljendahl.

Världsrekord! sa Stenstömer


Sportsliga höjdare var det gott om den här dagen. I Lyon Grand Prix lopp för femåringar nämndes Ulf Stenströmers springare Handsome Brad inte med så många ord i förhandstipsen.
Men efter att Lutfi Kolgjini hållit vråltempo i ledningen med Rajesh Face slutade det faktiskt med ett världsrekord på distansen!
Carl Johan Jepson släppte ledningen när Kolgjini kom farande och vek ut en frisk Handsome Brad i den sista kurvan, som avgjorde enkelt.
Segertiden 1.11,7 över distansen 2640 meter med bilstart är ett värdsrekord Axevallahästen nu delar med stjärnor som On Track Piratens och Readly Express.
Betrodda hästar i loppet var Rajesh Face (trea) medan Muscle Hustle galopperade i starten och Diamanten svarade för en blek figur långt bak i kön.

I övrigt noterade vi att…
…hemmatränaren André Eklundh återigen fick låna Machiavelli av danske Kent Friborg och körde enligt skolboken.
… i silverdivisionen fick Robert Bergh bestämma en del med Coktail Fortuna. Storfavoriten hade å andra sidan lekstuga i loppet.
…Robert Bergh har många topphästar i stallet. Vinnaren av bronsdivisionen Explosive Merlot är en av dem. Bergh körde upp utvändigt ledande storfavoriten Magic Gwin och Kaj Widell och trots ett högt tempo klarade femåring av att bemästra både en smygkörd och storfavoriten i de allra sista stegen över de 2640 meterna.
- Han löper mera avslappnat utvändigt ledaren, sa Bergh.
…sju rätt denna omgång delade ut 11 909 kronor, sex rätt blev värt 127 kronor och fem 16 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Åby

En bra V75-Spik = Dibaba

V75-1...4 Dibaba
V75-2...1-2-4-5-6-9
V75-3...2-3-4-5-7-8-9
V75-4...2-5-6-8
V75-5...6 Cocktail Fortuna
V75-6...1-4-5-8-10
V75-7...1-2
1680 rader = 840 krEn bra V75-Spik = Cocktail Fortuna

Fredag 11 maj 2018

I dag Lunchtrav med V65 på Åmål

Dagens ALN-Häst = Anotherdewy
Målgångbilder

Lopp 1 V65-1 Nr 5 Jaanus Tooma - Paw Mahon
y

Lopp 2 V65-2 Nr 13 M.H.Herules - Odd Arne Sagholen


Lopp 3 V65-3 Nr 8 Kim Klipp - Kristian Lindberg


Lopp 4 V65-4  Nr 4 Livi More Maoney - Kristian Lindberg


Lopp 5 V65-5 Nr 3Ebjoy The Life - Mikael J Andersson


Lopp 6 V65-6 Nr 6 Antotherdewy - Glenn H Persson


Lopp 7 Nr 3 Pippi Pagadi - Mikael J Andersson


Lopp 9 Nr 3 Ulf Eme - Carl Johan Jepson


Lopp 9 Nr 2 Prunella Wilde - Paw Mahoney

 Kihlmans V65 & V4-Tips - Åmål
V65-tipset - Åmål

Carl Johan Jepson kör V65-Spiken = On Stage Indika

V65-1...1-4-5-8
V65-2...4-6-11-13-14
V65-3...3-10
V65-4...1-4-6-7
V65-5...3-5-10
V65-6...3 On Stage Indika
480 rader = 480 kr

V4-Tipset - Åmål

Niclas Benzon inleder V4 med Onrush Face

V4-1...3 Onrush Face
V4-2...1-4-5-6-7-12
V4-3...3 Enjoy The Life
V4-4...On Stage Indika
6 rader = 12 X 10 = 120 kr

Torsdag 10 maj 2018

V86: Hossiana Boko klar för final elitloppshelgen

 

Hossiana Boko imponerade mest av alla V86-hästar på onsdagen. Foto Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2018-05-09 22:20 Senast ändrad: 2018-05-09 22:48

Hossiana Boko imponerade mest av alla V86-hästar på onsdagen.
Fyraåringen bjöd på en uppvisning i Diamanstoet och är nu klar för finalen under elitloppshelgen.

Dagens sportsliga höjdpunkt var de två avslutande V86-loppen som var försök i Diamanstoet med 125 000 kronor till vinnaren.
I V86-7 på Åby glänste fyraåriga Hossiana Boko som vann trots en mycket tuff inledning med 1.09,5 första 500 metrarna och 1.11,7 första varvet där hon aldrig fick vara i fred från Milady Amok. Segertiden blev 1.13,0 över distansen 2 140 meter autostart och experten Stefan Hultman var lyrisk i ATG Live.
- Vilken prestation, det ska inte gå. Vilken märr!

Jörgen Westholm tränar talangen och i segersulkyn satt Oskar J Andersson.

På Solvalla gick segern i Diamanstoet också till en fyraåring och det var Rim Perfect som höll undan efter en offensiv styrning av Kaj Widell som kom till ledningen knappa 1500 meter före mål. Halvvarvet från mål ryckte Rim Perfect undan och skaffade sig ett försprång som räckte hela vägen hem före Ava som avslutade positivt. Hans R Strömberg tränar vinnaren.

Urban Kronos imponerade

V86-1 på Åby var ett lopp över dryga tre kilometer och Thomas Uhrberg körde resolut till ledningen med Västerbo Exact som fick öppna rejält. Väl i spets såg sjuåringen rejäl ut och trots att det tog emot lite sista biten blev det en bekväm seger.
- Jag tycker det var en svettig debut över distansen med 1.11 första 1000. Tänkte att: Detta går aldrig…, han gjorde det fantastiskt, sa Halmstadamatören Roger Persson.

Urban Kronos imponerade stort i V86-2 och efter en snabb inledning där täthästarna klockades till 1.08,3 kunde Örjan Kihlström attackera 650 meter före mål från tredje par utvändigt. Långspurten bet väldigt bra och redan in på upploppet hade den Roger Walmann-tränade femåringen avgjort sprinterloppet.
- Det såg väldigt bra ut faktiskt. I dag fick han visa att han kan gå den långa vägen också, sa Roger Walmann.

Spännande spurtduell

V86-3 fick en dramatisk avslutning där favoriten M.T.Mighty Winner vann en mycket spännande spurtduell mot Ugly O.P. Henriette Larsen serverade M.T.Mighty Winner en resa i rygg ledaren och sedan klev hon ut i andra utvändigt 350 meter före mål för att attackera fullt ute i tredjespår över upploppet. Ugly O.P satt tredje invändigt och kom fram ett hack till vinnarhålet dryga 300 kvar och sedan avslutade hon sylvasst via open stretch.

Conrad Lugauer gästade Solvalla med en häst och han gjorde inte resan tur och retur från Skåne i onödan. Ett offensivt upplägg bakom Ukebell Jet innebar en imponerande spets-och-slut-seger i V86-4.

Ledning från start till mål blev det också i V86-5 sedan Christoffer Eriksson hittat till ledningen efter en resolut styrning med Fidagu U.R. Armani Hyrdehöj sköt till vasst från rygg ledaren via open stretch men fick nöja sig med andrapriset.

I V86-6 var favoriten Fighting Bax bara bäst sedan Örjan Kihlström kört fram utvändigt ledaren efter ett varv. Daniel Redén tränar sexåringen som gjorde comeback efter nästan fyramånaders frånvaro och halsoperation.
Åtta rätt på V86 gav 2 089 kronor, sju rätt 37 kronor medan det blev jackpot på sex rätt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

 

Onsdag 9 maj 2018


Kihlmans V86-Tips kommer kring lunchtid
 


Oskar J Andersson kör V86-Spiken = Hoosina Boko
Bild från 2002 i Hagfors

V86-1...2-6-8
V86-2...3-10
V86-3...3-4-6-11
V86-4...2-3-4
V86-5...2-3-4
V86-6...3-5-10
V86-7...6 Hossiana Boko
V86-8...3-5-7-12-14
3240 rader = 810 kr

 

Inför V86: Veijo om nya kärleken, Takters avslut och sin egna time out

 

Foto av Lars Jakobsson

Stockholm. Publicerad: 2018-05-07 19:02 Senast ändrad: 2018-05-07 19:29

Veijo Heiskanen, 58, har tidigare tagit flera time out från travet.
Han förstår Johnny Takters beslut att lägga av och vill själv dra ner på löpkörningen.
I onsdagens V86-omgång är det flickvännen Henna Halme som står för styrningarna och hon får alltfler chanser i loppen.
- Jag är jätteglad att jag har träffat en så härlig tjej i det här skedet i livet. Vi måste släppa fram de unga betydligt mer än vad som gjorts tidigare, säger Veijo Heiskanen.


Under söndagskvällen meddelade 59-årige Johnny Takter att han avslutar karriären som travkusk. I ett öppet brev via sin mentale coach Stig Wiklund skriver Takter att han kör sina sista lopp på torsdag på Jägersro.
”Det krävs ett oerhört engagemang och motivation att hålla på med trav på toppnivå. Ständigt nya tävlingar och travbanor. Nu känner jag att jag inte längre har motivationen, glädjen och det inre drivet som krävs för att prestera på toppnivå”, skriver Takter.
En som inte är helt förvånad över beslutet är kompisen och kollegan Veijo Heiskanen. Han har tagit time out flera gånger från travet då han då han har saknat motivationen samt att påfrestningarna har blivit för stora.
- Jag har lagt av flera gånger och som längst tog jag time out i ett och ett halvt år från travet. De sista 20 åren har jag inte varit så sugen på att köra lopp men att träna hästar tycker jag fortfarande är kul. Jag tränar hellre än kör numera men man är tvungen att köra rätt så mycket ändå. Det kan bland annat vara speciella hästar som är besvärliga, säger Veijo Heiskanen.
- Jag har säkert kört över 30 000 lopp och det är mycket för en gubbe som snart är 60 år. Man har fått en del förslitningsskador och jag har problem med ryggen, axlarna och höften. Jag jobbar mycket och att sitta och köra hästar i åtta timmar om dagen är inte det mest hälsosamma. Samtidigt ska jag inte gnälla, för det finns de som har det mycket värre.

”Kommer att sakna Johnny – tycker mycket om honom”

När det gäller beskedet om att Johnny Takter lämnar travsporten kommer inte helt oväntat för Veijo.
- Jag är inte förvånad och förstår hans beslut. När man inte tycker det är roligt längre så kan det vara lika bra att göra något annat. Man lever bara en gång och att bara mala på med samma om man inte trivs blir det inte bättre av. Det finns annat i livet än hästar.
- Sedan blir det givetvis tråkigt att inte få träffa honom så mycket och möta honom i loppen. Johnny är en av de grymmaste människor jag har träffat och vi har konkurrerat i 40 år. Han är en av de vassaste kuskarna i världen, det kan man inte säga något annat.
- Vi har alltid kommit bra överens och det har aldrig varit några bekymmer. Vi har aldrig varit osams eller skällt på varandra. Det enda är att han har varit vassare än mig på att köra, säger Veijo med ett skratt.
Och tillägger:
- Man får respektera hans beslut och jag kommer att sakna honom. Jag tycker så mycket om honom som människa och vi har alltid varit jättebra kompisar, även om vi inte har umgåtts varje dag. Jag har respekt för honom.

”Gubbarna tar alla styrningar”
Åby-tränaren påpekar vikten av att släppa fram fler unga talanger och ge dem chansen att köra lopp. Han tycker rent generellt att många äldre kuskar håller på och kör lopp för länge.
- Jag sa för länge sedan att det är svårt att rekrytera nya kuskar. Speciellt när de gamla håller på så länge och det hade nästan varit bättre om de som är över 50 år bara får köra på amatörnivå. Själv var jag kanske som bäst för 20, 30 år sedan. Nu finns det EU-regler som säger att de får köra tills de är 100 år.
- Det hade gett de unga killarna och tjejerna chansen ännu mer och det hade varit bra för sportens utveckling. Det måste bli generationsväxlingar, det är viktigt. Jag vet att det finns många yngre förmågor som har talang men aldrig får chansen. Får de inte det så lär de sig aldrig. Men som det är nu så håller alla gubbarna som har varit med länge på och tar alla styrningar, säger Veijo.

”Henna är cool – jag har fått en nytändning”
I onsdagens V86-omgång, som delas mellan Åby och Solvalla, har Veijo med fyra egentränade hästar. Men han står själv vid sidan och låter andra kuskar köra. En av dem är stallets lärling Henna Halme, 23, som även är sambo med Veijo sedan ett halvår tillbaka.
- Henna är cool och har kört över 700 lopp i Finland och kört mycket kallblod. Hon får bra fart på hästarna och det gör inte saken sämre att vi är tillsammans. Hon är min flickvän och sambo och då vill jag ge henne chansen när hon är så duktig, säger Veijo.
- Jag är verkligen glad att jag har träffat en så härlig tjej i det här skedet i livet. Man kan lugnt säga att jag har fått en nytändning. När hon sedan har visat sådan talang med hästarna använder jag henne så mycket som möjligt och ger henne chansen. Jag har själv inte varit helt kurant men på lördag försöker jag att köra igen, säger Veijo Heiskanen.

”Milady Amok är bästa chansen”
Så här kommenterar Veijo sina V86-hästar.
- Milady Amok (V86-7) är bästa chansen. Jag blev lite förvånad att hon galopperade senast men hon slog ihop när bilen accelererade och det är egentligen ingen jätteenkel häst. Nu blir det säkerhetsbalans och skor bak. Jag tror inte att det påverkar jättemycket. Formen är annars på topp och hon har gjort flera kanonlopp tidigare. Med en vettig resa är det bra chans.
- Herzog Greenwood (V86-3) är näst bästa chansen. Han är jämn och säker och har gjort det jättebra i år. Senast i Kalmar var han mycket duktig då han gick i dödens sista varvet och kämpade hela vägen hem. Hästen är bra i ordning men är inte startsnabb. Däremot så orkar han att springa i andraspår.
- Batman Evo (V86-1) var tvåa i monté senast och är nog lite sämre framför sulky. Det kanske fattas lite till formen ännu men han har ett bra smygläge och får lifta med. Barfota fram och skor bak.
- Don Corleone Trot (V86-5) har det strulat för i år och han har blivit diskad för galopp två gånger i rad. Nu blir det säkerhetsbalans och även om det blir barfota bak som senast så tynger jag ner honom fram med järnskor istället för aluminiumskor. Så bra som hästen känns i träningen är formen bra men det är lite långsökt att tro att han ska vinna från spår elva över kort distans.

Michael Carlsson, Kanal 75


 

Tisdag 8 maj 2018

Stumne Luna med Carl Johan Jepson gladde norska ägare

Måndag 7 maj 2018

I kväll V64 från Färjestad

Dagens ALN-häst = Uzo Josselyn
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 1 Gassmans Krut Rut -Mikael J Andersson


Lopp 2 Nr 9 Polycrates Face - Sofia Adolfsson


Lopp3 Nr 4 Aperfectdream - Björn Goop


Lopp 4 V64-1 Nr 1 Uzo Josselyn - Björn Goop


Lopp 5 V64-2 Nr 2 Global Upfront - Oskar J Andersson


Lopp 6 V64-3 V4-1 Nr 9 AramisAmok - Björn Goop


Lopp 7 V64-4 V4-2 Nr 7 Carlos C. - Peter Ådefors


Lopp 8 V64-5 V4-3 Nr2 Stumne Luna - Carl Johan Jepson


Lopp 9 V64-6 V4-4 Nr 3 I´M A Believer - Magnus Jakobsson


Lopp 10 Nr  Grislefaksen - Jan Roar Mjölneröd


Lopp 11 Nr 1 True Vision - Julien FontaineKihlmans V64-Tips Färjestad

Örjan Kihlström kör V64-Spiken = El Diablo B.R.

V64-1...6 El Diablo B.R.
V64-2...2-5-6-7
V64-3...4-7-9
V64-4...1-3-4-10
V64-5...3-4-14
V64-6...1-3-14
432 rader = 432 kr


 

Allsvenska kuskligan: Untersteiner nära topp tre

 

Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2018-05-07 10:58 Senast ändrad: 2018-05-07 11:07

Med åtta segrar var Johan Untersteiner den mestvinnande kusken förra veckan. Han är nu bara två segrar från att slå sig in bland topptrion.
I övrigt noteras att Christoffer Eriksson är tillbaka i listan.

Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 130-80-77
2. Jorma Kontio, Solvalla, 57-41-36
3. Peter Untersteiner, Halmstad, 55-32-34
4. Johan Untersteiner, Halmstad, 53-37-34
5. Carl Johan Jepson, Färjestad, 49-67-50
6. Örjan Kihlström, Solvalla, 44-42-28
7. Kaj Widell, Solvalla, 42-31-43
8. Kim Eriksson, Mantorp, 41-36-28
9. Robert Bergh, Åby, 40-22-17
10. Peter Ingves, Halmstad, 37-19-33
11. Björn Goop, Färjestad, 36-31-27
12. Stefan Söderkvist, Åby, 32-28-15
13. Johnny Takter, Jägersro, 31-25-20
14. Ulf Eriksson, Bollnäs, 29-39-39
15. Christoffer Eriksson, Jägersro, 29-37-24
Siffror till och med 6 maj.

Kanal 75

Söndag 6 maj 2018

I dag Breddtrav från Årjäng

Dagens ALN-Häst = Bra Mizzlycka

Jörgen Petterssonn ägare/tränare till Bra Mizzlycka
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 3 Boozer Artist - Roger Anderberg


Lopp 2 V¤-2 Nr 9 Pine Chocolate - Danne Jansson


Lopp 3 V4-3 Nr 10 Kung Rossi - Östen Johannesson


Lopp 4 V4-4 Nr 2 Bra Mizzlycka - Peter Strömberg


Lopp 5 Nr 4 Lysjö Diva - Anna Isabelle Karlsson


Lopp 6 V5-1 Nr 7 Judge Reo - Michael Larsson


Lopp 7 V5-2 Nr 7 Lykkje Tveiten - Göran Antonsen


Lopp 8 V5-3 Nr 7 Support Attitude - Stian Eilefsen


Lopp 9 V5-4 Nr 3 Space Star - Niclas Benzon


Lopp 10 V5-5 Nr 7 Thomson - Thomas MartinssonKihlmans V5-Tips Årjäng
V5-Tipset Årjäng

Dagens V5-Spik = Thomson

V5-1...1-3-4-5-7-8-9
V5-2...5-6-7-9
V5-3...1-3-4
V5-4...1-4-8
V5-5...7 Thomson
252 rader = 252 kr


V4-Tipset - Årjäng

Dagens V4-Spik = Global Ransom

V4-1...Alla 10 hästar
V4-2...1-5-6-8
V4-3...4 Global Ransom
V4-4...2-4-5-6
160 rader = 320 kr

I eftermiddag V75 från Biri - Norge

Kihlmans V75-Tips - Biri
 

V75-1...1-6-7-8-10-11
V75-2...3-4-8-10
V75-3...2-6
V75-4...2-6-9-10-11
V75-5...7-8
V75-6...5-10
V75-7...1-10
1920 rader = 960 kr

 

Inför V75 (söndag): Blekkan en fyrtusan till kusk

 

Jomar Blekkan framför sin hästbuss med bild på honom själv från jubileet 4000 segrar. Foto: Mikael Wikner Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2018-05-03 11:22 Senast ändrad: 2018-05-03 11:24

4000 segrar passerades för några år sedan.
Jomar Blekkan är en av Norges största genom tiderna inom travet och är viktig att hålla koll på i den norsk-svenska V75-omgången i norska Biri på söndag.
- Det må klaffe litt men hästen är bra, säger Blekkan om sjuårige Järvsörappen som möter Lannem Silje i ett av loppen på kupongen.


På söndag erbjuder ATG spel till V75 som avgörs på norska banan Biri.
En av söndagens viktigaste aktörer är - som så många gånger förr – 64-årige Jomar Blekkan som håller igång som lånekusk och tränar 30-talet hästar hemma i Jakobsli i Trondheim.
- Jag vinner ju en del lopp fortfarande men mest kör jag hästarna jag har i träning numera, säger han då vi når honom tidigare i veckan.
Blekkan är en av Norges största genom tiderna på både kusk- och tränarsidan. I januari 2014 passerade han 4000 segrar som kusk. Det har blivit 300 pinnar till efter det.
- Att ta 5000 är kanske ett mål, även om det är långt dit!
På söndag kör han fyra hästar på V75-spelet varav två egentränade.
Ett av två kallblodslopp på kupongen är V75-5, ett lopp för den högsta klassen över 1609 meter med autostart. För ett par helger sedan tävlade Blekkan i Umåker V75 med Järvsörappen som blev trea den gången efter ett lopp i rygg ledaren.
Sjuåringen förlorade den gången mot två av rasens bästa.
- Ja, att bli trea bakom Lome Brage och Månprinsen var vi nöjda med den gången. Järvsörappen är en humörhäst men är på rätt väg igen och jag tyckte att han gjorde ett fint lopp på Umåker.
Blekkan styrde ner i ledarens rygg och tog vad som bjöds i den hårda omgivningen.
- Jag var nöjd med den positionen, för han har ju varit lite ojämn. Nu har han fått börja betäcka och det tror jag han blivit bättre av humörmässigt. Han var väldigt bra då han vann i Östersund i somras och skulle det visa sig att vi fått honom tillbaka till den formen är han helt klart ett av de bästa kallbloden.
Du har ett niondespår med Järvsörappen och kan välja att ta rygg på Galileo eller Finnskog Sjefen.
- Ja, det är två fina ryggar och vi kommer att få ett fint lopp hur som helst. Det må ju klaffe litt. Men han är bra i ordning och chanslös är han långtifrån. Det blir samma utrustning som senast, aluminiumskor och ett norskt huvudlag.
Loppet är annars omskrivet som Lannem Siljes comebacklopp. Kallblodsdrottningen hade slutat tävla enligt ägaren och tränaren men är nu tillbaka igen och inleder från ett åttondespår. Vad tror du om hennes möjligheter?
- Det är svårt att säga. Det är ju fin distans för henne men ett dåligt spår. Hon hade ju fått lägga skorna på hyllan och så plötsligt är hon tillbaka igen. Nej, jag vågar inte uttala mig om hennes möjligheter i det här loppet.
Lannem Silje kanske är förstahästen trots allt?
- Jag säger Odd Herakles. Lars O Romtveits häst har varit väldigt bra. jag tror det är förstahästen - med Lannem Silje förstås som en outsider.
Det andra kalla loppet är V75-2 där du kör Remix åt tränaren Björn Eggan. Du har suttit bakom vid 16 av hästens 17 segrar. Galopp senast i ett V64-lopp på Umåker.
- Han kan vara lite ”dum” ibland. Det blev en omstart på Umåker och då dummade han sig med voltstart i den giltiga. Nu är det bilstart och det är en stor fördel. Så jag har lite ambitioner med honom. Nu när det är auto tror jag inte att det är någon fara för galopp och han ska kunna vara bland de tre.
I stoloppet, V75-3, ställer du upp med sexåriga stoet Sangria Knight som kom från Sverige och Peter Untersteiners träning i början av året. Efter tre raka galopper vann hon i den fjärde starten för dig för ett par veckor sedan.
- Jag fick lite grå hår där ett tag. För det är ett väldigt kapabelt sto. Hon galopperade i de tre första loppen för mig innan jag kom på vad hon reagerade på, något litet i munnen mest troligt. Hon gick 15,1 full väg på Leangen och då hade vi dubbla tillägg att hämta in också. Det är en bra tid. Hon vann väldigt enkelt. Hon ska vara bra nog att kunna vinna ett sånt här lopp. Om hon kan ta ledningen från sjunde vet jag inte men hon går lika bra bakifrån. Inga ändringar.
Slutligen så hoppar du upp bakom Sweet Hangover i V75-6 som tränas av Tor Arne Eggen. Vad kan du säga om den?
- Hästen står hårt inne och det är pengar som gäller där i första hand.
Bästa chansen av de fyra du kör?
- Så här på förhand tror jag att det är Remix.

Mikael Wikner, Kanal 75


 

Lördag 5 maj 2018

 

V75: Storloppsseger på semestern

 

Håkan K Persson fick semestern i Alicante förgylld när hans Just Wait And See vann storloppet Orebro Intn'l. Foto av Privat

Stockholm. Publicerad: 2018-05-05 20:02 Senast ändrad: 2018-05-05 20:32

Taktiken sköts i sank per omgående men det löste sig ändå.
Överraskningen Just Wait And See tog en överlägsen seger i Orebro Intn’l.
Till sin semestrande tränares stora glädje.

- Vi följde loppet på ATG Live här i Spanien och de andra som tittade fick hålla i sig på upploppet, sa Håkan K Persson efter storloppstriumfen.

Håkan K Persson har fått se Just Wait And See falla med flaggan i topp tre gånger i rad. Men på lördagen förgyllde hästen sin tränares semester med en storloppsseger. Klistrad framför direktsändningen i Alicante fick Axevallatränaren segerjubla.
- När man tittar sådär vågar man inte tro att det ska räcka hela vägen. Man blir negativ och ser alla faror. Men när han såg så fin ut 500-600 kvar fick jag upp hoppet och sedan på upploppet vet jag knappt vad som hände, sa den segerrusige Axevallatränaren i telefon efter loppet.
Just Wait And See  kom till start i Orebro Intn’l med tre raka andraplatser bakom sig. Nu var planen att sticka till ledningen och sedan inte släppa in tilläggshästarna, med storfavoriten Call Me Keeper i spetsen, i matchen. Riktigt så blev det inte.
- Jag fick en riktigt dålig start. Femman stod i vägen så vi kom inte iväg alls. Då tyckte jag att det var bäst att köra lite lugnt fram till ledningen. Men han blev lite skarp så det var tur att Roberts häst kom direkt så att han lugnade ner sig. Annars hade det inte gått, sa kusken Christoffer Eriksson.
Robert Bergh skötte farthållningen med Tesio och där bakom tassade Just Wait And See med. När attackerna kom bakifrån på den sista bortre långsidan lyfte Christoffer Eriksson ut sin häst i andraspår och när Örjan Kihlström vred på Call Me Keeper till full attack i slutkurvan lämnade Just Wait And See, för dagen utan skor på hovarna, motståndet och defilerade hem segerchecken på 400 000 kronor.
- Jag vet att hästen är väldigt speedig så jag ville inte ut och köra för tidigt, men han var riktigt fin i dag och de har gjort ett bra jobb både Håkan och Christine (Håkans sambo), sa Eriksson.
Håkan K Persson åker hem till Falkenberg under söndagen, men hemresan är inget man tänker på när man har en storloppsseger att fira.
- Nu blir det kalas, helt klart!

Styrkebesked med elitloppsdoft

Just Wait And See var inte ensam om att imponera på Örebrotravet. Volstead kan ha sprungit till sig en plats i Elitloppet när han tuggade ner favoriten Shadow Woodland i gulddivisionen och gick undan på snabba 1.10,0 över 1 609 meter.
- Han var fin i dag, otroligt fin, och då är han ändå inte på topp, sa hästens tränare och kusk Stefan Melander.
Det blev rejäl körning i loppet och klockorna visade 1.05,8 när Shadow Woodland nådde 500 meter. Volstead hamnade som första häst i andraspår en bra bit bakom ledaren men när första varvet passerades på 1.09,1 hade han jobbat sig fram utvändigt om Shadow Woodland. I slutkurvan kopplade han grepp och över upploppet avfärdade han enkelt Charrua Forlans försök att utmana.
- Han är en jättebra häst och han kommer gå framåt kraftigt med det här loppet, det är jag säker på, sa Stefan Melander.
Volstead var med i Elitloppet för två år sedan och i fjol vann han Sweden Cup under elitloppshelgen. Nu talar mycket för att han kommer vara med under travfesten på Solvalla även i år.

- Han har haft så otroligt dåliga spår när det har varit riktiga lopp men om han startar i Elitloppet i år får han nog spår två, skämtade Stefan Melander, som även fick se sin Output Pressure spurta till seger i klass II tillsammans med Per Lennartsson.

Anna i en klass för sig

I stoeliten kastade Kim Eriksson loss Anna Mix redan på den första bortre långsidan och sedan det Sofia Aronsson-tränade toppstoet tagit över ledningen av favoriten In Toto Sund drog hon konkurrenterna sönder och samman.
- När ”Kött-Anna” kommer med fart är det inget man vill gå upp i ringen emot, sa Kim Eriksson med ett segerleende modell större.
In Toto Sund fick chansen från ledarryggen till slut men var chanslös att utmana om segern.
- I och med att Anna Mix var så bra i dag var andraplatsen maxplacering för oss, sa In Toto Sunds kusk Örjan Kihlström.

Första ettan efter tre raka tvåor

I silverdivisionen var det Örjan Kihlströms tur att bli släppt till ledningen på den första bortre långsidan och därifrån blev segern säker tillsammans med Michelangelo Ås. Hästen kom i Daniel Redéns träning i januari och efter tre raka andraplatser kom nu första fullträffen i den nya regin.
- Han kändes bra hela vägen och även om han fick öppna i bra tempo första 500 sträckte han på sig, sa Kihlström som inte behövde rycka tussarna ur hästens öron.

Claes Svenssons Whisky Akema vann sin årsdebut för två veckor sedan och i bronsdivisionen fortsatte han på den inslagna vägen. I en tät slutstrid med Ragazzo da Sopra krigade han sig först över mållinjen.
- Han var väldigt fin även i årsdebuten och i dag var han fantastiskt bra, konstaterade Claes Svensson.

Jörgen Westholm-tränade Urgent Call sprang utan skor på samtliga hovarna för första gången i karriären och i Oskar J Anderssons tog han en säker seger i klass I.
På V75 delade sju rätt ut 43 409 kronor. För sex rätt fick man 509 kronor och för fem rätt 59 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Örebro

Örjan Kihlström kör en v75-Spik  = Michelangelo Ås

V75-1...1-2-8-9
V75-2...3 MichelangeloÅs
V75-3...3-5-7
V75-4...3-4-5-6-7-9-10
V75-5...4-6-7
V75-6...1-4
V75-7...8-11-14
1512 rader = 756 kr

Fredag 4 maj 2018

Inför V75: Bergh avslöjar bästa chansen - och varnar för skräll

 

Foto av Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2018-05-03 21:14 Senast ändrad: 2018-05-03 21:48

I fjol vann han Örebro International som tränare med Balfour.
I år heter Robert Berghs vapen Tesio – som gjorde en positiv debut i sin nya regi senast.
- Jag har en lika kapabel häst som i fjol, säger Bergh och avslöjar bästa chansen samt varnar för ett par andra V75-hästar där han gör förändringar i balans- och utrustning.


Åbytränaren ångar på i toppen som vanligt och har fina 25 i segerprocent för stallets hästar i år. I lördagens V75-omgång i Örebro är stayerloppet Örebro International en av de sportsliga godbitarna. Förstapriset är 400 000 kronor och i fjol tog Robert Bergh-tränade Balfour en övertygande seger i det här kraftprovet, tillsammans med Kim Eriksson. I år är det Tesio som Robert Bergh väljer att sela ut över distansen 3140 meter. Den väldige Tesio (mäter 1.72 centimeter över manken) är inte bara stor till växten utan har också visat sig väldigt kapabel. Han blev direkt en snackhäst när han vann i debuten som treåring på tiden 1.14,2 i voltstart. Nu tre år senare har hästen gjort 20 starter och vunnit i tio av dem. Han har haft en hel del bekymmer, galopperat en del och tävlat sporadiskt men också visat sitt kunnande när han fungerat som han ska. Numera finns Tesio hos Robert Bergh och han lämnade Timo Nurmos i början av december i fjol. Hästen hade således fått gott om tid på sig hos sin nye tränare när han gjorde debut i ny regi för en dryg vecka sedan.

- Tesio (V75-7) var jag jättenöjd med i debuten. Han kändes väldigt harmonisk och trodde på sig själv och vann enkelt med krafter kvar. Eftersom han hade varit ifrån så pass länge och är så stor i kroppen som han är så är det svårt att träna honom i form. Den kommer genom tävling och han kommer att gå mycket framåt med loppet i kroppen, säger Robert Bergh.
- Hästen har haft lite olika småskavanker och vi har gett honom den tid han har behövt för att de ska läka ut ordentligt. Det är ingen toppform ännu och han kommer att bli bättre och bättre för varje lopp han får.

”Väldigt mycket styrka i sig – och en vägvinnande aktion”

Robert Bergh har gjort sig känd för att få till och gilla hästar där det står Love You som pappa i härstamningen. Han utvecklar varför.
- De har ett speciellt sätt de hästarna. En typisk Love You-häst är en blandning av hög kapacitet, styrkan, men också att de är lite ängsliga och kan få aktionsproblem. Får man de bitarna att fungera på en Love You-häst blir det riktigt bra. Då får man tillbaka väldigt mycket på kapaciteten, menar Bergh och tycker att Tesio passar bra in på den beskrivningen.
- Han har väldigt mycket styrka i sig och en väldigt bra och vägvinnande aktion. Förhoppningsvis kommer styrkan att omvandlas till snabbhet också ju mer han får tävla på. Jag tror absolut inte att han bara behöver gå ut i långlopp framöver utan även klarar kortare distanser bra.

”Vore oförskämt att tro på bra chans”
Precis som Balfour gjorde i fjolårets upplaga av Örebro International står Tesio på start, men däremot har han ett stängt läge med spår åtta. Tränare Bergh har inte samma känsla för seger som han hade då, men tycker samtidigt inte att man kan räkna bort Tesio helt.
- Känslan att han ska vinna är inte lika stark som jag hade med Balfour. Men det var också stor skillnad då. Det var bara tre, fyra hästar på start och Balfour kom med formen på topp och vi kunde göra lite utrustningsändringar.
- Nu är det lite annorlunda med bakspår och även om Tesio har lopp i kroppen så hade Balfour varit igång längre förra året. Tesio står också lite hårt inne men jag kan i alla fall säga att jag har en lika kapabel häst som jag hade i fjol. Även om jag inte skulle bli överraskad om han vann så tycker jag det är oförskämt att tro på bra vinstchans under de här förutsättningarna. Men visst, jag känner hur bra häst det är och det blir barfota fram den här gången (gick med skor runt om senast), säger Robert Bergh.

”Blek senast, hetsig och inte rolig i aktionen”

Åby-tränaren har ytterligare fem hästar till start inom V75 och tror framförallt mycket på två av dem. Han delger även intressanta balans- och utrustningsändringar.
- Mellby Drake (V75-2) har tagit ett steg till i vinter och känns riktigt fin. Han vann på ett småbekvämt sätt i årsdebuten och kommer att gå framåt med loppet eftersom han är stor och tung. Nu är det bakspår men jag tycker inte att det har någon betydelse om han går i ledningen eller bakifrån. Han gör bra lopp oavsett. Jag tycker att hästen är en av flera som ska räknas i ett sådant här lopp. Mycket troligt så blir det skor fram och barfota bak.
- Digital Ink (V75-3) var blek senast och konstigt nog var han som på Åby, sådär hetsig och inte rolig i aktionen. Han tävlade barfota runt om då och nu kör vi barfota fram. Han känns bra i jobben så vi provar igen. Det ska bli intressant att se hur han tävlar i ryggar men det är såklart alltid svårt med bakspår över kort distans. Jag hoppas att han gör en vettig prestation.

”Kan absolut vinna –min bästa chans i omgången”
- Loke Survive (V75-4)
gjorde en rejäl prestation på V75 senast efter ett omöjligt lopp och gången innan vann han från dödens. Hästen ser väldigt formstark ut och det blev en liten kick när han fick tävla utan skor också. Han är lite missgynnad av voltstart och har haft lite problem att ta sig iväg. Men det här läget med springspår är nog det bästa möjliga spåret att komma iväg felfritt ifrån. I början av karriären var han rätt så snabb från början och han är inte dålig nu heller men han kan vara lite trampig av sig när det är voltstart. Jag kände att barfota runt om var ytterligare en växel till senast och det blir samma balans även nu. Jag tror absolut att han kan vinna loppet och tror nästan att det är min bästa chans i omgången.

”Barfota runt om för första gången – jänkarvagn också”
- Sambuca Knight (V75-5)
var fin som femma i sin comeback i ett mycket hårt gäng. Nu fick han tyvärr spår elva och känns väl inte het från ett sådant läge. Men formen är klart bra nu i alla fall.
- Il Diablo (V75-6) känns också bra och han var tvåa över 2600 meter senast. Jag funderade på att rycka alla skor redan då men det kommer jag att göra nu och det blir barfota runt om för första gången hos mig. Eventuellt blir det även jänkarvagn och spåret är bra och han är snabb ut. Jag tycker att han måste ses med en rätt så hygglig chans, säger Robert Bergh.

Michael Carlsson, Kanal 75

Torsdag 3 maj 2018

V86: Inte svårt alls med stallets tiger

 

Christel Berntsson med Tiger Marke efter segern på Solvalla.  Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2018-05-02 22:31 Senast ändrad: 2018-05-02 22:51

Christel Berntsson är lärling i stallet hon delar med sambon Mikael Selin.
Tiger Marke har körts av andra kuskar det senaste året men i ett lärlingslopp på Solvalla fick frun i huset förtroendet igen och tog en kassaskåpssäker seger med den sexårige valacken från ledningen.
- Det var inte så svårt att vinna med den här! sa Christel efter favoritsegern på V86.


Mantorptränaren Mikael Selin hade en av de största spelfavoriterna i V86 på onsdagen i omgången Solvalla samkörde med Jägersro.

Tiger Marke är stor och lite av en grovjobbare som höjde sig ett helt snäpp i den senaste starten då han gick barfota för första gången.
Carl Johan Jepson körde sig till ledningen i den starten och Christel Berntsson följde samma exempel på Solvalla och Tiger Marke visade på nytt att den lite grova aktionen förfinas med barfotadans. Efter en liten tryckare mitt i loppet kunde Christel Berntsson lugna ner tempot en bit och var aldrig i förlustfara med hästen hon inte suttit bakom i lopp sedan i december 2016.
- Det var länge sedan jag körde honom och han har ju blivit mycket bättre. Det kändes ganska lugnt och behagligt hela vägen faktiskt, jag behövde inte rycka norsken eller någonting, sa segerkusken.
Duon Selin- Berntsson har inlett säsongen starkt och tagit sig ur en längre period av problem i stallet.
- Hästarna har ofta varit sjuka och varit svåra att få fin päls på. Så det är något som varit fel. Vi har borrat för nytt vatten och det kan vara det som är skillnaden. Det är stor skillnad jämfört med föregående år, sa Christel Berntsson.

Uppskjuten avelskarriär?

Stefan ”Tarzan” Melander hade 15 hästar till start på Solvalla och flaggade på förhand för storskrällen Oceanic Clearence i stoloppet (V86-2). Det blev tidig ledning och efter 1.13,0 första varvet höll sexåringen undan precis för Swish Lane som var omgångens mest streckade häst.
- Det är faktiskt en bra häst det här som suttit fast samtliga fem lopp på slutet. Vi hade dragit av henne skor och skydd och satsat lite med tanke på att hon skulle betäckas i morgon. Ni vet jag inte. Är hon så här vore det roligt att fortsätta med henne, då duger hon en bra bit upp, sa Stefan Melander om Oceanic Clearence som inte hade segrat på 17 försök inför onsdagen.

Segermarginalen nio längder

Hans R Strömberg serverade OnTrack He's Black en bra resa i loppet över 2640 meter på kupongen.
Strömberg gled ut från ett invändigt läge dryga varvet från mål till tredje utvändigt och fyraåringen raketspurtade i den sista kurvan och blev kvällens mest överlägsna segrare…nio längder!

I den sista avdelningen hade Örjan Kihlström händelserna under kontroll från start till mål med Jagger Zon. Kihlström körde upp i dödens och satte sig lugn med Roger Walmanns häst och gled undan,
Märkligt nog tvåprocentare på V86.

Mange på 11,3

I Majsprintern på Jägersro fick Marc Elias offra en hel del för att komma till spets från åttondespåret med Sahara One. 500 meterspasseringen klockades till 1.07,0 och Sahara One höll starkt till andraplatsen.
Joakim Lövgren tog sig förbi sista biten med Racing Mange. Efter ett lopp som första häst i andraspår en bit bak fick Mange en rygg att gå i sista 700 och visade fin stridsmoral i årsdebuten. Segertiden 1.11,3 över sprinterdistansen.
- Han var ute i stentuffa gäng hela fjolåret och fick ingen utdelning. Vi tar ny start och hoppas att det flyter bättre i år i stället, sa Joakim Lövgren.

Joakim Lövgren hade fyra hästar ut från stallet på V86 och vann också med Croquet Rose efter ledning så gott som hela vägen,

Snygg upphämtning

Kvällens prestation svarade italienfödde Uccello Jet för. Hästen är fartfylld men galopperar i så gott som varje start och klarade inte att ta sig iväg felfritt på onsdagen heller bakom bilen men ställde sig relativt snabbt som tredje häst från slutet.
I fronten försvarade sig Thomas Uhrberg bakom Scorpios Kiss mot Lutfi Kolgjini som tryckte på med Ulisse Kronos. Körningen bäddade för Uccello Jet som kom som skjuten ur en kanon i tredjespår i sista kurvan och vann överlägset för Christoffer Eriksson.
- Jag har ju sagt att han är bra! Men den här gången får vi tacka de som körde tio på varvet. Att han galopperade igen... men det är bara att jobba på, sa tränaren Björn Lindblom.

Majstayern över tre kilometer vanns av Petri Puro-tränade Cashback Pellini. Peter Ingves tog tredje raka med hästen och noterade sig även för en trippelseger under onsdagen i Malmö.
På V86 blev det 332 281 kronor i utdelning för åtta rätt. För sju rätt fick man 2291 kronor och utdelningen för sex rätt blev 227 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

 

Onsdag 2 maj 2018


Kihlmans V86-Tips

En bra V86-Spik = Swish Lane

V86-1...1-3-7-8
V86-2...8 Swish Lane
V86-3...1-2-5
V86-4...2-4-5-11
V86-5...6-8
V86-6...2-4-5-8
V86-7...1-2

2304 rader = 576 kr

Tisdag 1 maj 2018

 

V75 (tisdag): Sorbet stark vinnare på smeten

 

Sorbet och Örjan Kihlström blev svaret i Assar Engbloms lopp. Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2018-05-01 18:14 Senast ändrad: 2018-05-01 18:49

Solvallatränaren Daniel Redéns Sorbet har tjänat grova pengar i Frankrike.
Under V75-tävlingar första maj på Bergsåker var det dags för seger på svensk mark igen första gången sedan sommaren 2015 och sjuåringen imponerade på ett smetigt och svårbemästrat underlag.
Örjan Kihlström och Sorbet var en av favoriterna som höll i ruskvädret där utdelningen snuddade en miljon kronor för sju rätt.


Smetig bana och regn var förutsättningar på Bergsåker under den röda tisdagen med V75.
Assar Engbloms lopp med 150 000 kronor till vinnaren var huvudloppet som gick som den femte avdelningen och inför start utlystes en tio minuters paus för att banpersonalen skulle kunna skrapa av den värsta sörjan från banan.
När loppet väl kom igång var det otursförföljde Sorbets tur att glänsa igen. Skadedrabbad och med endast trettiotalet starter i karriären visade Sorbet återigen stabilt ”guldkunnande” och kördes till ledningen efter 700 meter.
Örjan Kihlström ville förvissa sig om att Robert Bergh blev kvar på innerspår med Balfour innan han laddade av på allvar.
- Jag ville se till så att inte han kom ut och så provade jag på ledningen och det löste sig ju bra. Om han får vara hel och frisk nu så ska han kunna få en fin säsong, sa Örjan Kihlström om Sorbet
Assar Engblom delade ut pris i sitt eget lopp som kördes för andra året. Bergsåkers mångårige ordförande och förre basen i Svensk Travsport passade sig när lergubben Kihlström erbjöd honom en segerkram efter loppet.

”Hade att köra med”
Sorbet rundade på strax över 1.15 men fick snart sällskap av Queer Fish när Kaj Widell valde att testa en bit. Norske Noralf Braekken satte högsta fart med Evil Enok M.E. i spåren 800 meter från mål och tempot skruvades upp.
Örjan Kihlström menade att det hade varit ganska lugnt ändå och drog inte propparna ur Sorbets öron förrän hundra kvar.
- Det gick fort där ett tag men jag hade att köra med. Noralf Braekkens häst gjorde ju ett fantastiskt lopp men Sorbet vann ju säkert i alla fall, sa Solvallakusken.

Lerigt och slirigt
Per Lennartsson inledde omgången med käcke Young da Vici (sex procent) som fick göra grovjobbet utvändigt ledande Kövras So Far.
Robert Bergh vann treåringsloppet (V75-2) mycket enkelt med löftet Frenchnorwegian ID.
Tempot var lågt i loppet med endast sex startande hästar och 1300 meter från mål körde Bergh upp utvändigt ledaren och tog sedan över in på upploppet i en galoppfylld tillställning.
- Det var lerigt och slirigt för honom men nu hade han den rätta spänsten igen, sa Robert Bergh om fuxen som ägs av hockeytvillingarna Henrik och Daniel Sedin.
Jan-Olov Persson körde galopp kort efter start med storfavoriten Järvsöodin i kallblodsloppet. Hudiksvallsstallet tog dock hem loppet ändå med andrahästen B.W.Sture, körd av Ulf Eriksson. B.W.Sture låg på en del och ödslade krafter i loppet över lång distans men till skillnad mot förra starten kunde femåringen hushålla lite grand med krutet och svarade för en stark insats.
Segern satt dock hårt åt och nästan ospelade Karlängs Linda och Kjell Svanstedt fanns med på målfotot.

Sjätte raka för Sir
3140 meter på blötan var ingen match för Catarina Lundström-tränade Sir Q.C. som nu tog sjätte raka segern. Ulf Ohlsson lade av i hög fart från dubbla tillägg med femåringen och satt i ledningen redan efter ett varv.
Betrodde Ready Ribb uppvaktade genom den sista kurvan och upploppet ner men Sir Q.C. bara sträckte på sig. Strongt.
På lördag startar halvbrodern Qahar Q.C. i storloppet Orebro Intn'l över tre varv i Örebro V75. Hästarna ägs och är uppfödda av Roland Johansson.
U.Boat och John Östman var på vippen att ställa till med sensation i V75-4 men blev upphunnen i de sista stegen av andrahandsfavoriten Esprit Sisu. Körande Per Linderoth körde slalom på upploppet och dök invändigt med den Svante Båth-tränade fyraåringen.
Omgången avslutades med en storskräll i form av enprocentaren Rita C.D. Kaj Widell gav stoet en resa i ledande Bear Aribas rygg och lyckades ta sig förbi och vinna på målfoto.
V75-utdelningen sköt upp i 922 459 kronor för sju rätt, sex rätt gav 2 054 kronor och fem rätt 118 kronor.
Bland de vinnande systemen fanns fyra Harry Boy som gav dryga 950 000 kronor vardera. Hos Madlains Tobak i Borås hade två vinnande kuponger lämnats in, utdelningen 984 000 och 968 000 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Bergsåker

Jan-Olov Persson kör V75-Spiken = Järvsöodin

V75-1...6-7-8-10
V75-2...2-3-4-5
V75-3...2 Järvsöodin
V75-4...5-6-7-11
V75-5...1-5-8
V75-6...12-14-15
V75-7...1-8-14
1728 rader = 864kr


I eftermiddag trav på Åmål  16.55

Dagens ALN-Häst = Hållihop
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 3 Silence Of Joy - Peter Ådefors


Lopp 2 Nr 7 Troll Tara - Kristian Lindberg


Lopp 3 V5-1 Nr 4 Hållihop - Henrik Åslund


Lopp 4 V5-2 Nr 6 Dalforno - Peter Ådefors


Lopp 5 V5-3 Nr 1 Bambam Pegg - Emil Sillén


Lopp 6 V5-4 V4-1 Nr & Enjoy Avenue - Peter Nilsson


Lopp 7 V5-5 V4-2 Nr 4 Another Dewey - Glenn H Persson


Lopp 8 V4-3 Nr 5 No Faith - John Ö Jensen


Lopp 9 V4-4 Nr 11 Livi More Money - Carl Johan Jepson


Ponnyloppet Nr 5 Regliss - Cecilia KarlssonKihlmans V5 & V4-Tips - Åmål
V5-tipset - Åmål

En bra V5-Spik = Hållihop

V5-1...4 Hållihop
V5-2...4 Fixie
V5-3...3-5-6-11-12
V5-4...1-4-9-10
V5-5...3-4-6-11-12-13
120 rader = 120 krEn bra V5-Spik = Fixie

V4-Tipset - Åmål
 

V4-1...4-6-9
V4-2...3-4-6-11
V4-3...1-2-5-6-8
V4-4...1-5-11
180 rader = 360 kr