Välkommen


     
     
     
     
     
     
   


 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNNär det gäller trav klicka här >>>>>>>>


     

 

 

 


Foto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>


OBS. All bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN

Lördag 3 mars 2018

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.se

Kihlmans V75-Tips - Halmstad kommer kring lunchtid..
 

Fredag 2 mars 2018

Inför V75: Gulddebut för silverkungen

 

Jairo debuterar i guld och från innerspår får han bära favoritskapet. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2018-03-01 12:29 Senast ändrad: 2018-03-01 12:31

Han är vinterns kung i silverdivisionen.
På lördag gör han debut i guld.
Frågan är hur långt det kan bära för hårdingen Jairo.

När man tittar på Jairos senaste lopp i videoarkivet på ATG.se kan man inte annat än imponeras. Man kan också konstatera att banreferenterna har olika uppfattning om hur hans namn ska uttalas - med j-ljud eller sje-ljud?
- Jag gör det enkelt för mig och uttalar det Jairo, säger Joakim Lövgren med samma j-ljud som i sitt förnamn.
- Men det är ägarfrun som döper hästarna och jag har ingen aning om hur hon kom fram till Jairo. Hon brukar välja namn efter geografiska platser. Brioni var till exempel döpt efter Titos semesterö i forna Jugoslavien.
Googlar man det spanskklingande namnet Jairo får man upp att han är argentinsk singer-songwriter, fotbollsspelare, ökänd colombiansk gangster...
- Jairo kan det mesta. Hoppas han kan vinna guld också, skämtar Joakim Lövgren.

Har växlar kvar

Jairo har ända sedan han började tävla som treåring varit en häst utöver det vanliga, men efter att han i somras kom tillbaka från ett åtta månader långt tävlingsuppehåll har han växlat upp ytterligare.
- Han har alltid haft lätt för att vinna lopp men också haft sina problem. Nu är han finare, starkare och gladare än tidigare och han har haft en väldigt bra vinter. Vi får se hur många växlar som finns kvar i hästen, säger Lövgren och spår att det finns fortsatt utveckling i sjuåringen.
- Jag har inte vågat trycka till honom i träningen och han tränar inte annorlunda i dag än vad han har gjort förut. Det är loppen som har tagit fram honom så mycket nu. Det kommer säkert en dag när vi skärper till träningen på honom och ser vilken form han kan komma i då, men än så länge har vi bara kört ett normalt upplägg där han inte har varit trött i träningen någon gång.

Litar på spurten
Hur trött Jairo behöver bli på lördag återstår att se. Efter att i vinter ha tagit hem två finaler i silverdivisionen har det blivit dags för debut i högsta klassen. V75-omgången körs på Halmstadtravet och Jairo lottades till innerspår bakom startbilen.
- När jag såg spåret tänkte jag att det är tur att det bara är åtta hästar med i loppet. Han är normalt sett ingen häst som är inblandad i spetsstrider och det är ett par katapulter med nu, så han får försöka göra som vanligt och använda sin slutspurt.
Man skulle kunna tro att Jairo börjar bli lite sliten efter att ha tävlat flitigt i V75 hela vintern, men så är inte fallet enligt hans tränare.
- När man håller igång dem över vintern får man ta med i kalkylen att banorna inte är lika spänstiga som på sommaren, men han har - peppar, peppar - tålt det hur bra som helst och han kom ur den senaste starten på Solvalla helt omärkt.

Redo för högsta klassen
Vinterns barfotaförbud har upphört men planen är att fortsatt låta Jairo springa med skor på hovarna i Halmstad. Motståndet han ställs mot är med guldmått mätt inte det allra värsta och Joakim Lövgren är förhoppningsfull.
- Rent propositionsmässigt är det tuffare nu när han går upp i guld, men hungriga brons- och silverhästarna behöver inte vara så mycket lättar att möta än etablerade gulddivisionare. Han har tävlat mot bra motstånd i många starter och är väl förberedd för att gå ut i guld.

”Med och krigar om det”
Joakim Lövgren selar ut ytterligare ett hett segerbud inom V75. Belle Godiva (V75-4) hade gått segerlös ur tio starter när hon kom till Lövgren i januari. Sedan dess har hon två segrar på tre starter.
- Hon har haft talang och kunnande hela tiden och gjort det bra utan att vinna lopp tidigare också. Det har inte varit några problem att lösa utan hon kom i tävlingskondition och jag körde bara några jobb med henne och började starta.
Belle Godiva vann mycket enkelt från ledningen i sin senaste start men strax före mållinjen började hon trava dåligt och var till synes nära att galoppera.
- Jag hade lite annan skoning på henne på grund av att det var väldigt kallt. Hon tog ett felsteg och slog sig på ett knä och tappade rytmen helt sista 50 meterna. Dessförinnan travade hon väldigt fint och hon är en fin travare. Vi får se hur banan blir på lördag men oavsett kommer jag ändra skoningen så att vi får henne att trava rent hela vägen.
Loppet Belle Godiva startar i är ett stolopp med så kallad spårtrappa. Det innebär att hästen med minst intjänade pengar får spår ett bakom startbilen, den med näst minst intjänat får spår två och så vidare. Belle Godiva har nummer fem, det bästa spår man kan ha bakom startbilens vingar.
- Med den form hon har nu är det värt att prova i V75 och jag tror att hon är med och krigar om det.

Ola Johansson, Kanal 75

Torsdag 1 mars 2018
 

V86: Hannas Roger fortsatt obesegrad

 

Hanna Olofsson gjorde långresan från Boden till Stockholm och det var mödan värt. Hennes Roger America tog fjärde raka segern. Foto av Tommy Andersson/ALN

Stockholm. Publicerad: 2018-02-28 22:35 Senast ändrad: 2018-02-28 22:51

Att han lottats till ett ”omöjligt” utgångsläge spelade ingen roll.
I mål var Roger America ändå först, för fjärde gången i rad.
- Det var nog bra för honom att det var kallt i dag, det gillar han, sa tränaren Hanna Olofsson som gjort resan från Boden för att köra en häst.

 Åttaårige Roger America tycks bara bli bättre och bättre. På onsdagen gjorde han sin fjärde start för året och precis som i de tidigare framträdandena blev det seger. Sedan i somras ståtar han med nio fullträffar på tretton försök. Att han den här gången hade startnummer tolv över kort distans hade mindre betydelse. Hans tränare Hanna Olofsson lotsade elegant fram honom i ryggar ända till upploppet, där han avgjorde till säker seger.
- Han har verkligen utvecklats hela tiden och det är ju fantastiskt att han fortsätter med det, sa Bodentränaren, som trots sin vana av nordliga breddgrader inte uppskattade den bistra Stockholmskylan.
- Nej, jag är dålig på att hantera kylan, men det var nog bra för honom att det var kallt i dag, det gillar han.

Favoritparad
Roger America var andrahandrare på V86-spelet och även innan han klev in på banan hade de mer betrodda hästarna levererat. På Åby tog Johan Untersteiner en mycket enkel seger med favoritspelade Gute Band efter att ha fått bestämma tempot i ledningen.
- Jag var lite orolig för han kändes helt död i ledningen men när jag ryckte tussarna 500 kvar fick jag plötsligt fulla händer och sedan vann han jättelätt, sa Johan Untersteiner.
Favoritseger blev det även för Catarina Lundströms Sir Q.C. på Solvalla. Körande Ulf Ohlsson lämnade femte par utvändigt 1 300 meter från mål och sedan Sir Q.C. pressat sig till ledningen knappa varvet från mål lämnade han konkurrenterna och vann överlägset.
- Får han vara fräsch och fin kan det bli väldigt fin utveckling för den här, sa Ohlsson, som tog sin 20:e årsseger på Solvalla.
Robert Bergh och Tyson Dimanche stod pall för favorittrycket när de vann komfortabelt från ledningen hemma på Åby och på Mölndalsbanans open stretch grejade även Lars I Nilsson-tränade favoriten Scorpion Kiss och Peter Untersteiner segern. Den enda V86-favoriten på Åby som inte vann var comebackande talangen Dontbreakthebankås, som fick nöja sig med fjärdeplatsen. Där blev det istället seger för andrahandaren Prosperous och Johan Untersteiner. Hästen tränas av Marcus Lindgren som utanför V86-spelet även fick se sin numera femårige kriteriefinalist Gandhi Boko vara tillbaka i vinnarcirkeln för första gången sedan treåringssäsongen.

”En miljon för lite på sig”
V86-omgångens enda lilla överraskning stod Erik Lindegrens Garmin B.J. för. Han gjorde en mycket gedigen insats när han via tredjespår första halvvarvet nådde positionen utvändigt om ledaren, varifrån han mosade konkurrenterna. Även Ready For Money med Kaj Widell vid tömmarna gjorde en fin insats när hon rundade av tävlingskvällen med en spetsseger.
- Man får ta en start i taget men jag har sagt att hon har en miljon för lite på sig och så hoppas jag att det är, sa tränaren Urban G Eriksson.
Åtta rätt på V86 delade ut 1 303 kronor. Sju rätt gav 24 kronor och sexrättspotten på 5,9 miljoner kronor går vidare till nästa veckas åttarättspott.

Ola Johansson, Kanal 75

Onsdag 28 februari 2018


Kihlmans V86 från Solvalla & Åby
 

V86-1...2-4-6
V86-2...9-10
V86-3...2-7-9
V86-4...1-2-7
V86-5...1-5-7-8
V86-6...1-2-4-12
V86-7...5-10
V86-8...2-3
3456 rader = 864 kr

Inför V75: Stochampionatsvinnaren tidigt vårtecken

 

Snö i mängder i Kalmar. Det mesta är dock förberett med vinnaren av Stochampionatet, Ultra Bright. (Fotot är ett montage). Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2018-02-26 15:54 Senast ändrad: 2018-02-26 16:15

Inte det minsta vårlikt i vårmånaden mars.
Fredrik Persson har överraskats av snö i Kalmar men följer planen på att årsdebutera fjolårets vinnare av Stochampionatet Ultra Bright i Halmstad V75 på lördag.
- Hon känns väldigt fin och jag är sugen på att dra igång nu.


Det har snöat kraftigt i Kalmar de senaste dagarna och mängden vitt ställer till det för många som har hästgårdar att underhålla. 
Nu är det som tur är ingen fara med stostjärnan Ultra Bright. Fredrik Persson berättar att han hunnit lägga grunden när han nu aviserar start med hästen han vann Stochampionatet med i somras.
- Det kanske blir lite problem nu den sista veckan då jag inte hinner förbereda henne som jag vill, Men hon är mycket tränad sedan tidigare och vi ska ju till Halmstad på lördag där det alltid är fina banor, säger Kalmartränaren Persson.
Intervjun görs måndag efter lunch och under natten har det fallit en hel del snö igen i Kalmar. Stallet har en ridbana som hållits fin hela tiden. Värre är det i skogen.

- Vi har lite problem med skogsvägarna och så där men där har vi bara försökt packa underlaget och kört på snön i några dagar nu. Man får ta det lite försiktigt. Så här mycket snö var det länge sedan vi hade, det är väl en sex-sju år sedan nu som det kom lika mycket, säger han på sin karaktäristiska småländska.

Världsrekord i somras

Fredrik Persson vann Stochampionatet på Axevalla i somras där ingen kunde stå emot Ultra Brights kraftfulla slutstöt. Segertiden 13,0 över 2640 meter var ett nytt världsrekord för fyraåriga ston på 1000-metersbana.
Inför starten i Breeders Crown-finalen för fyraåriga ston i Eskilstuna i början av november var oturen framme. Ultra Bright ådrog sig en hovböld och fick strykas men var okej kort tid efter loppet.
- Hon var väldigt fräsch där i höstas då jag hade tränat upp henne inför Breeders. Och så blev det ingenting. Eftersom hon var väldigt på tårna redan där har planen hela tiden varit att starta henne tidigt på säsongen i år. Jag har kört henne i två banjobb inne på Kalmartravet efter 1.20 och hon känns alert och väldigt fräsch.

”Viktigast att hon känns fin”
På lördag debuterar Ultra Bright i Stoeliten (V75-5). I första starten mot äldre och mera rutinerade ston blev det ett surt åttondespår bakom bilen över kort distans.
Detta mot märrar som Robert Berghs Geisha Sund, Per Nordströms Dixi Sisu, Jerry Riordans Treasure Kronos med flera. Ett lopp som håller hög klass.
- Jag vill gärna komma igång med henne och säsongen nu. Det viktigaste är att hon går fort på upploppet och känns jättefin över mållinjen. Så det blir nog en lugnare start - och så kör vi till slut.
Ultra Bright får det inte lätt i hetluften direkt på lördag från sitt tråkiga utgångsläge. Men Fredrik Persson tycker inte att slaget är helt förlorat.
- Jag tycker att hon ska med som en outsider om man streckar på. Kör de bara lite tokigt där framme och hon kommer in i matchen – ja, då kan hennes avslutning bita jättebra. Hon har en bländande teknik i sitt steg. Hon kan växla tempo väldigt fort.

”Lättare än Monarken”
Fredrik Persson hade ett fint år i fjol med en hel del framgångar. Monark Newmen var en annan som tjänade grova pengar och bland annat slutade tvåa i Svenskt Travderby.
Jämfört med Monark Newmen tycker han att säsongen som femåring ser ljusare ut för Ultra Bright.
- Jag hoppas på en del femåringslopp för ston och Stoeliten som jag tror att hon ska kunna växa in i. Hon är lättare att matcha än Monarken, där det känns lite tuffare på grund av att han är hingst då.
Om allt går bra på lördag kan nästa uppgift bli Folke Hjalmarssons Minneslopp på i Karlstad under långfredagen, ett femåringslopp för ston.
Tuffaste konkurrenten på lördag i Stoeliten?
- Jag har mest respekt för Riordans häst Treasure Kronos som har hårdheten och har varit med i Frankrike i vinter.
Du har även med startkatapulten Britt Palema i loppet, Stefan Söderkvist kör. Blir det Dixi Sisu eller Britt som tar ledningen?
- Britt är väldigt snabb ut, särskilt på lördag tror jag då det är fritt att köra barfota igen om banan blir fin. Hon kan inte accelerera riktigt med skor. Jag tycker nog att hon har bra chans att ta ledningen. Trea-fyra kan hon vara.
Barfotaförbudet hävs 1 mars i travets Sverige. Siktar du på att köra även Ultra Bright skolös?
- Hon har också fina ”fötter”, så jag räknar med att köra barfota med henne också. De är duktiga i Halmstad och jag är rätt så säker på att det blir fin bana på lördag, slutar Fredrik Persson.

Fotnot: Jörgen Johansson på Halmstadtravet är optimist vad gäller att kunna erbjuda en fin ”barfotabana” på lördag.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tisdag 27 februari 2018


Glada ägare när deras Rikshäst Conrads Wilhelm segrade i går
 

Inför V86: Var nära att dö – nu är jättetalangen tillbaka

 

Obesegrade Dontbreakthebankås gör på onsdagen comeback efter sitt årslånga sjukdomsuppehåll. Foto av MARTIN LANGELS

Stockholm. Publicerad: 2018-02-26 13:23 Senast ändrad: 2018-02-26 13:25

Han inledde på bästa sätt med två överlägsna segrar innan han blev allvarligt sjuk.
På onsdagen är Dontbreakthebankås tillbaka på tävlingsbanan efter nästan ett års frånvaro.
- Oavsett vad han möter har han toppchans, säger hästens tränare Lutfi Kolgjini.

Dontbreakthebankås (V86-5) spåddes en lysande treåringssäsong sedan han förra våren följt upp segern i tävlingsdebuten med en imponerande styrkedemonstration på Solvalla. Men istället för att tampas i de stora årgångsloppen fick hästen slåss för sitt liv.
- Han blev plötsligt halt och vi trodde att det var en hovböld, så vi väntade på att den skulle komma ut. Men det visade sig att det inte var någon hovböld. Han hade fått ett litet sticksår i benet i hagen och fått in en bakterie som började ta benhinnan på honom. Förmodligen var det en jordbakterie av något slag, berättar Lutfi Kolgjini och tillägger:
- Det kunde man ju inte ens fantisera om, att en bakterie skulle börja äta på benet på honom.
Hästen blev mycket sjuk och opererades två gånger.
- Benet fick öppnas upp och rensas och han stod på antibiotika väldigt länge. Veterinärerna gjorde ett fantastiskt jobb. Att han skulle komma tillbaka som tävlingshäst fanns egentligen inte utan vi ville bara rädda livet på honom.

”En häst med enorm kapacitet”

Nu är Dontbreakthebankås mot alla odds tillbaka på banan. Comebacken äger rum i V86-5 på Åby under onsdagskvällen och Lutfi Kolgjini låter nöjd med sin storväxta talang. Hästen mäter 168 centimeter i mankhöjd.
- Han har inga men alls av bakterien eller operationerna och han känns klockren här hemma. Men vi får ta det lite pö om pö. Han har inte jobbat speciellt fort. Vi har kört 1.20 full distans med honom, vilket han springer i sömnen.
Hur höga tankar har du om honom?
- Titta på loppet där han tog sin andra seger, när han sprang 1.15,7 på smetig bana och bara lämnade motståndet över upploppet...
- Han är en häst med enorm kapacitet som vi tror väldigt mycket på om nu inget nytt oförutsett händer. Det är svårt att säga när han ska hinna ikapp årgångshästarna som var med i kriteriet och sånt. Man kan väl inte tro att han gör det redan i år, men så småningom, om han utvecklas i rätt riktning och tar loppen rätt, så tror vi att det är en topphäst.

Tror på toppchans
I onsdagens lopp möter Dontbreakthebankås sju jämnåriga hästar och han får sannolikt bära favoritskapet.
- Han har inte startat på länge och jag vet inte vad han möter, men det ska till en jäkla häst för att slå honom, säger Lutfi Kolgjini.
Ni lottades till innerspår i startvolten, hur ser du på det?
- Han har varit ute i voltstart en gång och det var inget problem. Han är en väldigt klok och förnuftig häst och kvick i benen är han också, sin storlek till trots, så det är inte alls omöjligt att han håller ledningen.
Utan att överdriva kan man säga att du låter optimistisk...
- Oavsett vad han möter har han toppchans.

”Formen är på topp”

Lutfi Kolgjini har ytterligare tre chanser till segerdefilering inom V86-spelet och Jägersrotränaren kommenterar sina övriga hästar enligt följande:
- Rhesos Face (V86-1) har varit ifrån ett tag på grund av veterinärbehandling. Han känns lika fin som någonsin tidigare i jobben. Han duger bra i sin klass och jag tror att han är med i matchen.  
- See My Face (V86-3) löste årsdebuten på bra sätt och Adrian (Kolgjini) var mycket positiv efter lördagsjobbet. En outsider trots det dåliga utgångsläget.
- Stronghold (V86-7/DD-1) har återigen fått bakspår och det är inte positivt eftersom han springer och bryter. Men han var positiv senast. Han fastnade i en iskall rygg 600 kvar men gick rejält över upploppet, så formen är på topp!

Ola Johansson, Kanal 75

Måndag 26 februari 2018

I kväll V64 från Färjestad

Dagens ALN-Häst = Conrads Wilhelm

Björn Goop fick championpriset för 2016 Emile Åhlin och Landshövdning Kenneth Johansson grattade
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 4 Fred's Lucky Day - Magnus Jakobsson


Lopp 2 Nr 8 Alm Malabar - Jan Roar Mjölneröd


Lopp 3 Nr 1 Conrads Wilhelm - Kristian Lindberg


Lopp 4 V64-1 Nr 7 Il Mio Dea - Billy Svedlund


Lopp 5 V64-2 Nr 8 Arewehavingfun - Micael Lindblom


Lopp 6 V64-3 V4-1 Nr 11 Vollanfaks - Per Ludvig Nilsen


Lopp 7 V64-4 V4-2 Nr 8 Västerbo Tristan - Peter Synnerfeldt


Lopp 8 V64-5 V4-3 Nr 1 Putinthepower - Leif Witasp


Lopp 9 V64-6 V4-4 Nr 5 Golden Garbo - Kristian Lindberg


Lopp 10 Nr 10 GlobalTop Notch - Joakim Wallin

 Kihlmans V64-Tips - Färjestad

En bra V64-Spik = Stardust Melody

V64-1...2-6-9-10
V64-2...3-7-8
V64-3...9-11-14
V64-4...1-8-10
V64-5...1-2-9-14
V64-6...1 Stardust Melody
432 rader = 432 kr

Allsvenska kuskligan: Omkastningar bakom topptrion

 

Ulf Ohlsson blev i lördags segrare av V75 Champions. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2018-02-26 10:10 Senast ändrad: 2018-02-26 10:12

Ulf Ohlsson vann i lördags V75 Champions och i vanlig ordning leder han den allsvenska kuskligan. Men flest segrar förra veckan var han inte ensam om. Sex segrar tog även tvåan Jorma Kontio och Ulf Eriksson, som därmed klättrar fem placeringar i listan.

Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 40-33-31
2. Jorma Kontio, Solvalla, 30-21-17
3. Carl Johan Jepson, Färjestad, 24-28-26
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 21-20-20
5. Stefan Söderkvist, Åby, 19-12-8
6. Robert Bergh, Åby, 19-8-6
7. Ulf Eriksson, Bollnäs, 18-14-14
8. Kaj Widell, Solvalla, 18-10-11
9. Kim Eriksson, Mantorp, 17-13-6
10. Peter Untersteiner, Halmstad, 17-8-5
11. Erik Adielsson, Solvalla, 15-12-8
12. Peter Ingves, Halmstad, 15-7-15
13. Johnny Takter, Jägersro, 14-11-9
14. Christoffer Eriksson, Jägersro, 13-12-12
15. Joakim Lövgren, Jägersro, 13-6-9
Siffor till och med 25 februari

Gina Söderlund, Kanal 75

Söndag 25 februari 2018

I dag V75 från Bergsåker
 

V75: Elfvings dröm växer sig starkare

Joakim Elfving siktar på Stochampionatet med sitt stjärnskott Whelk, som på lördagen vann i V75. Foto Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2018-02-25 17:14 Senast ändrad: 2018-02-25 17:29

Inför loppet sa han att han drömmer om Stochampionatet.
Efter loppet var drömmen reviderad till en målsättning.
Joakim Elfvings Whelk imponerade när hon flög fram till seger i V75 på Bergsåker.
- Vi har kämpat i fem år och nu verkar det som att vi har hittat ett ämne, sa Rommetränaren.

Inledningsvis såg det mörkt ut för Whelk, som satt långt ner i kön när V75-omgångens största favorit Milliondollarrhyme gled till ledningen efter 600 meter. Men när Joakim Elfving kastade loss sitt fyraåriga sto i tredjespår ut på den sista bortre långsidan bet det bra.
- Jag trodde att det skulle bli svårt att hinna fram, men...vilken tjej! sa Joakim Elfving sedan Whelk rundat konkurrenterna genom slutkurvan och brisat undan till överlägsen seger.
29-årige Elfving ropade in Whelk som ettåring på Kriterieauktionen för 50 000 kronor och han har förvaltat pundet väl. Söndagens seger var hästens fjärde i nionde starten och ribban är högt lagd inför framtiden.
- Stochampionatet är helt klart målet. Hon visar bra takter hela tiden och utvecklas.

Thelin räknade in V75-dubbel
Många V75-spelare fick sina drömmar om sju rätt krossade redan i det inledande långloppet när storfavoriten Knifetown Winner galopperade i starten. Att han därefter gjorde en mycket stark insats och via femtespår i slutkurvan kom in som trea var en klen tröst.

- Det var jäkligt tråkigt! Jag hatar att bränna med straffar, sa Knifetown Winners tränare och kusk Nicklas Westerholm, som fick se pappa Robert Bergh vinna loppet med Hagentoy.
Den Kenneth Thelin-tränade skrällen kom loss från tredje par invändigt när en häst galopperade i andraspår på den sista bortre långsidan och sedan ställde han konkurrenterna schackmatt med en kraftfull slutrökare.

Kenneth Thelin, amatörtränare från Örnsköldsvik med fyra hästar i stallet, nöjde sig inte heller där. Redan i det efterföljande klass I-loppet var det dags för ett nytt segervrål när Ulf Ohlsson satte dit Global Teardrop i en tät slutstrid.
- Thelins hästar brukar gå bra och han har verkligen form på stallet för dagen, konstaterade kusken Ulf Ohlsson.

Två segrar även till Nurmos


Även Timo Nurmos bokförde sig för dubbla V75-triumfer, trots att storfavoriten S.G.Charpentier åkte på karriärens första förslust efter fyra raka segrar. Den här gången fick han nöja sig med andraplatsen bakom stallkamraten Aventador S.F.....

 som med Örjan Kihlström i sulkyn levererade en ursinnig spurt. Eftermiddagens andra fullträff för Solvallatränaren grejade Extra Fudge som väl understödd av Jorma Kontio höll undan från ledningen.
- Han är en jättefin travare som bara blir bättre och bättre för varje gång, berömde Kontio.

Stora pengar på sjuorna

I kallblodsloppet tog Stig Jarle Röstes Art Kjarvald (Ulf Eriksson) in 40 meters tillägg och kämpade ner favoritspelade Alfie över upploppet.


Thorsten Tietz rundade av V75-omgången tillsammans med Mon Etolie.
Sju rätt på V75 delade ut 658 136 kronor, sex rätt gav 5 247 kronor och för fem rätt fick man 363 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Bergsåker

Jorma Kontio kör en V75-Spik = S.G.Charpenter

V75-1...7-10-15
V75-2...1-2-4-5-8-10
V75-3...1-5-7-13
V75-4...2 S.G.Charpenter
V75-5...6 Milliondollarrhyme
V75-6...4-5-8-9
V75-7...4-8-9-13-14
1440 rader = 720 krEn bra V75-Spik = Milliondollarrhyme

Lördag 24 februari 2018

I dag V75 från Solvalla
 

V75: Ulf Ohlsson mästare efter dubbla Broberg-skrällar

Bollnäsamatören Micael Broberg jublade högst på Solvalla efter sin V75-dubbel som gav Ulf Ohlsson segern i V75 Champions. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2018-02-24 20:14 Senast ändrad: 2018-02-24 20:22

Ulf Ohlsson ordnade miljonutdelning när han skrällde dubbelt och tog hem V75 Champions.
Båda överraskningarna tränas av färgklicken Micael Broberg vars jubel hördes över hela Solvalla.
- Nu är det bara att sitta och flina hela vägen hem till Bollnäs, bubblade den segerrusige amatörtränaren.

V75 Champions, för fjolårets 15 segerrikaste V75-kuskar, kördes på Solvalla på lördagen och nytt för i år var att kuskmatchen avgjordes över sex lopp. Inför den sista avdelningen hade Ulf Ohlsson en knapp ledning före Jorma Kontio och avgörandet blev dramatiskt. Kontio körde till ledningen med Lady Nadine och hade segern i såväl kuskmatchen som loppet på gaffeln in på upploppet. Men då galopperade hans häst och därmed tog Ulf Ohlsson, som måltrea med Vichy Grif, hem prestigematchen.
- Lite prestige är det ju och det klart att jag tycker att det är roligt att få vinna, sa Ulf Ohlsson.

Fog för optimismen

Dessförinnan hade Solvallakusken överraskat V75-spelarna två gånger om. Största skrällen levererade han i form av 57-oddsaren Dani Boko vars spurt bet bra när han hittade ut från fjärde par invändigt i slutkurvan.
- Jag tänkte att det måste bli svårt i dag men Broberg var optimistisk när vi for ut och han hade rätt. Vi hade flyt med loppet men hästen gick bra och visade fin form, sa Ulf Ohlsson.

Micael Broberg var sprudlande glad efter segern och när hans West Wing därefter fångade in storfavoriten Bryssel i sista steget visste glädjen inga gränser.
- Det är så jäkla kul! En V75-dubbel...och på Solvalla dessutom.
- Men jag är inte så överraskad. Jag tippade åt Direkten i Bollnäs och där spikade jag West Wing och hade med den andra på fem, berättade Broberg, vars ATG Tillsammans-system till slut fick sex rätt och drog in drygt 57 000 kronor till tio andelsköpare.

Två miljoner för sju rätt

På V75 landade sjurättsutdelningen på över två miljoner kronor och utöver Broberg-skrällarna bidrog norske kallbodet Lille Jim till miljonregnet. Med Carl Johan Jepson i sulkyn levererade hästen en tung slutstöt från kön och avgjorde i god tid före mål.
- Jag har sett Jepson köra och han har gott tag i kallblodshästarna, så jag tänkte att honom ringer jag på en gång och frågar om han vill köra min häst. Nu löste sig allt och det är otroligt roligt, sa hästens tränare Jan Martin Bjerring.

Övriga avdelningar i V75 Champions vanns av Jorma Kontio med Timo Nurmos-tränade Antonio Trot,

Peter Ingves med Isto Kuismas Stoneisle Ocean samt....

 Kaj Widell med Firewire. Axevallaamatören Rigmor Jacobssons sexåriga sto gjorde en mycket stark prestation när hon från positionen utvändigt om ledaren vann enkelt.
- 1.10,5 sista varvet i dödens... Hon gjorde en jätteprestation och var helt enkelt bara bäst, sa Kaj Widell.

Eriksson lärlingschampion


Sandra Eriksson bjöd på segergest sedan hennes styrning, Björn Goop-tränade Farouk B.R., gjort en fin insats i V75 Lärlingschampion. Trots att hästen fick pinna på ordentligt för att försvara ledningen och sedan fick favoriten Hobby de l’Ilton pressande utvändigt om sig stegade han undan till mycket enkel triumf.
- Jag tyckte att han hade fått sträcka på sig ganska bra för att svara ut dem från start så när favoriten kom och tryckte var det inget man önskat, men samtidigt var det bra för då fick han göra av med krut också. Jag hade krafter kvar hela vägen in i mål. Han är en fantastisk häst! sa den framgångsrika Bodenlärlingen.

Ola Johansson, Kanal 75Travgala denna kväll på Färjestad

Många priser att dela ut

Färjestads pristagare
Årets treåring: On Track Banditen (e. Mythical Lindy – Devi di Jesolo) – Magnus Jakobsson
Årets fyraåring: Shocking Superman (e. Orlando Vici – Bernadette’s Cat) – Björn Goop
Årets äldre häst: Sauveur (e. Echo – Operah Bob) – Björn Goop
Årets sto: I Love Paris (e. Steinlager – Marie Dulcinea) – Björn Goop
Årets kallblod: Sot (e. Kjöstad Jo – Zappa R.B.) – Petra Edqvist (a)
Årets montéprofil: Candor Hall (e. Adams Hall – Ava Crown) – Björn Goop
Årets tränare: Björn Goop
Årets kusk: Björn Goop
Årets lärling: Per Nilsson
Årets amatör: Jarl Spelling
Årets hästskötare: Rune Lefstad, Anna-Ida Persson, Henrietta Wirola, Henrik Åslund
Årets uppfödare: Torbjörn & Madelen Ohlzon
Årets hästägare: Gun & Sören Ohlzon
Årets ponny: Milea
Årets ponnykusk: Cecilia KarlssonÅrets tränare = Björn Goop (som inte var på plats)
Personalen tog emot

Årets kusk = Björn Goop - Mamma Annika tog emot priset

Björn A Ling och Johan Östling var konfercierer


Årets ponny Milea - Elin Brunnström ägare och kusk

Årets 4-åring = Shocking Superman - Olle Goop tog emot priset


Årets treåring = On Track Banditen Sara Karlsson (skötare) tog emot priset

Årets hästskötare = Henrik Åslund - Rune Lefstad - Henrietta Wirola - Anna-Ida Persson

Årets uppfödare = Madelen & Torbjörn Ohlzon
Årets lärling = Per Nilsson (ej på plats fick sin andra son i tisdags)


Årets monteprofil = Candor Hall + att Sofia Adolsson tog mest lärlingssegrar

Årets amatör = Jarl Spelling

Årets ponnykusk= Cecilia Karlsson

Årets äldre = Sauveur Olle Goop och skötaren Anna Ida Persson tog emot priset


Förrätt

Varmrätt

Dessert

Årets kallblod = Sot - Här med familjen Edqvist

Årets sto = I Love Paris -Ägaren tog emot priset
Nedan bilder "vi var där"


 


Kihlmans V75-Tips - Solvalla

Jorma Kontio kör en V75-Spik = Antonio Trot

V75-1...1-6-8-9-11
V75-2...1-2-3-5-6-7-9-11-13
V75-3...1-2-4-12-13
V75-4...3-5-6-8
V75-5...6 Antonio Trot
V75-6...9 Bråtnesfaks
V75-7...3-9
1800 rader = 900 krUlf Ohlsson kör en V75-Spik = Bråtnesfaks

Fredag 23 februari 2018


Calle Jepson har varit i fokus under veckan.
Nu har den omdiskuterade funktionären sagt upp sig på Färjestad.
Då börjar Calle att köra på Färjestad eller ???

Inför V75 (lördag): Håkan K hoppas på plåster på såren

 

Foto Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2018-02-22 19:02 Senast ändrad: 2018-02-22 19:03

Tre frakturer i fotleden, operation och gips i åtta veckor blev det för Håkan K Persson efter olyckan förra veckan när han fick en häst över sig.
Nu hoppas Håkan att Just Wait And See ska ge honom plåster på såren med en V75-seger.
- Löper han upp till sin fulla kapacitet tror jag att han gör ett riktigt bra lopp, säger Persson.


Det var på tisdagen förra veckan som Håkan skadade sig i samband med att han skulle leda in en unghäst från hagen vid stallet i Falkenberg. Han fick hästen över sig och vred benet så illa att det blev tre frakturer.
- Jag tror att jag fick hästen över mig och han tryckte ner mig så att jag ramlade och vred benet. Det gjorde fruktansvärt ont och eftersom jag var ganska långt från stallet skrek jag enormt så att någon skulle höra mig. Det tog lite tid innan någon hörde mig och ambulansen kom, säger Håkan K Persson.
Hur mår du nu en dryg vecka senare?
- Det är sådär. Jag har fortfarande ont men får morfintabletter så det fungerar hanterligt. Men det blir inga långpromenader direkt utan jag håller mig hemma. Det blir ju segt eftersom man är van att hålla igång hela dagarna men nu är man så pass handikappad och jag har heller ingen energi till att vara ute.
- Jag opererades förra onsdagen och kom hem på fredagen. Sedan har jag redan varit inne och gipsat om benet för det var lite snett. Jag ska även byta gips en gång till nästa vecka och får ha gipset totalt i åtta veckor, så det är sju kvar nu.
- Det är annars bra prognos på skadorna och det kommer att bli bra. Det är tre frakturer i fotleden och på två ställen har man skruvat ihop dem och den tredje ska självläkas.
Så då har du inte heller varit i stallet någonting?
- Nej, jag tar mig ingenstans. Jag längtar efter att börja ta mig ut men jag har ändå bra koll på det. Min bror Stefan har varit här och kört lite och han ska vara här en dag i veckan framöver och köra snabbjobb.

”Såg jättefin ut – full spänst över mål”
Samma kväll som olyckan inträffade fick Håkan K Persson se sin häst Just Wait And See vinna på V86. Hästen har gjort tre starter i Håkans regi och det var första segern senast.
- Hästen såg jättefin ut och det var full spänst över mål. Jag var jättenöjd och han hade inte startat sedan i mitten av oktober. Han opererades i halsen efter tredjeplatsen i oktober och då gjorde han även där ett bra lopp på Jägersro men lät ur halsen och tävlade inte på sin fulla kapacitet. Även i första starten för mig lät han också ur halsen och då var han sjuk.
- Så det var verkligen roligt att se att operationen hade slagit väl ut senast, menar Håkan.

”Kan absolut vinna”
I lördagens V75-omgång på Solvalla startar Just Wait And See i den andra avdelningen och körs av Erik Adielsson. Han har springspår på 20 meters tillägg och är andrahandsfavorit.
- Just Wait And See (V75-2) har ett intressant läge och Erik är känd för att pricka bra från springspår. Jag hoppas att det blir en bra start och att han hittar ner någonstans. Hästen har tydligen varit spänd i voltstart i sin tidigare regi men senast hade han spår två och då såg han stabil ut.
- Det är positiva rapporter från stallet och han har gått två jobb i veckan, ett i måndags och i dag (torsdag) och tydligen sett jättefin ut. Löper han upp till sin fulla kapacitet tror jag att han är långt framme. Även om han funkade bra senast så vill man ju ändå se att hästen gör ett par bra lopp till efter operationen.
Men du är inne på att hästen kan vinna med rätt resa?
- Det tror jag absolut att han kan göra. Jag har så pass höga tankar om den här hästen.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Han kommer att gå med broddar bak och det har han inte gjort hos mig. Men han vann V75 som treåring på isbana så det ska inte vara några problem.
- Det skulle vara kul om hästarna fungerar när man själv inte fungerar. Man påverkas mycket av hur hästarna springer, säger Håkan K Persson som har 23 hästar i träning.

Michael Carlsson, Kanal 75

Torsdag 22 februari 2018


Lite bilder nedan från Gran Canaria


Jepson på plats några dagar

 

Måndag 5 februari 2018

Kall morgon i Karlstad kl. 08.00 -13 grader

Fin Soluppgång kl. 08.13 Det blir en fin vinterdag
 

Allsvenska kuskligan: 24 segrar för Ohlsson

 

Ulf Ohlsson toppar kuskarnas liga. Foto av LENNART KIHLMAN

Stockholm. Publicerad: 2018-02-05 09:51 Senast ändrad: 2018-02-05 09:53

När fem veckor gått av det nya året toppar Ulf Ohlsson allsvenska kuskligan med 24 segrar. Jorma Kontio behåller andraplatsen och ny trea är Stefan Söderkvist.

 
Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 24-21-20
2. Jorma Kontio, Solvalla, 20-10-11
3. Stefan Söderkvist, Åby, 17-10-8
4. Carl Johan Jepson, Färjestad, 15-16-18
5. Örjan Kihlström, Solvalla, 14-13-11
6. Kaj Widell, Solvalla, 14-7-8
7. Robert Bergh, Åby, 14-7-4
8. Kim Eriksson, Mantorp, 13-9-4
9. Peter Ingves, Halmstad, 10-7-7
10. Erik Adielsson, 9-7-4
11. Mikael J Andersson, Färjestad, 8-10-6
12. John Östman, Umåker, 8-9-1
13. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 8-8-8
14. Johan Untersteiner, Halmstad, 8-6-6
15. Peter Untersteiner, Halmstad, 8-3-4
(Siffror till och med 4 februari)

Kanal 75


 

Söndag 4 februari 2018

V75: Stjärnparad gav ny jackpot

 

Erik Adielsson fick stifta bekantskap med Pär Hedbergs segerstaplare Southwind Feji och var imponerad efter överlägsen seger. Foto av Kanal 75

stockholm. Publicerad: 2018-02-03 19:49 Senast ändrad: 2018-02-03 19:51

Favoritkavalkaden 2018 fortsätter.
För fjärde lördagen i rad blev det femrättsjackpot på V75.
Detta sedan profilhästarna Zenit Brick och Southwind Feji fortsatt sin marsch mot stjärnorna.

Zenit Brick blev landets segerrikaste V75-häst 2017.
Southwind Feji blev landets segerrikaste häst alla kategorier 2017.
På lördagen visade duon att man ingalunda slagit av på takten efter årsskiftet i två lika övertygande som överlägsna triumfer.

- Det känns som att det finns en eller två växlar till jämfört med en vanlig häst. Hon stack undan väldigt enkelt, jag blev väldigt förvånad över hur mycket krafter hon hade kvar, konstaterade en uppenbart imponerad Erik Adielsson sedan han för första gången fått fatta tömmarna bakom Southwind Feji - som härmed segrat i 15 av karriärens 17 starter.
Vägen till vinnarcirkeln kom via en dryg förstasväng i tredjespår till ledningen på dagssnabbaste 1.11,8, en väntad rekordsänkning i femåringens första start över sprinterdistans.
- Jag trodde nog att hon skulle springa en 1.11-tid, men sättet hon gör det på med huvan kvar… Det är ruggigt, mös tränaren Pär Hedberg som klargjorde att nästa start blir hemma på Axevalla om två veckor.

Det innebar en dubbel för det sällsynta samarbetet eftersom Iris Palema i avdelningen innan rundat sina konkurrenter i en gedigen prestation.

Kan vinna även i Sverige
Ett mer frekvent och nyligen omskrivet samarbete har Timo Nurmos och Björn Goop.
Tillbaka i vardagen efter den magiska Prix d’Amerique-söndagen med Readly Express så var faktiskt lördagens gulddivision första gången som duon tävlade ihop på svensk mark under 2018.

Resultatet blev lika lyckat efter ett distinkt avancemang som innebar ledning vid varvningen varpå Zenit Brick tuffade ifrån i samma obekymrade stil som gav honom sju V75-segrar i fjol.
- Det känns som att han kan räcka mot de allra bästa, konstaterade hästens skötare Andreas Lövdal i chefens frånvaro.

Segermaskinernas dag
Överhuvudtaget var det segermaskinernas dag.

Tudor Kronos ståtade med 12 triumfer på 22 starter inför tävlingarna och vägen till ännu prydligare procent underlättades av en oväntad snabbstart till ledningen.
- Det kändes väldigt bra hela vägen. En otroligt tacksam häst att träna, han tar fram nya fina egenskaper hela tiden, sade Robert Bergh.

Ytterligare snäppet värre när det kommer till att stapla förstaplatser är Master Crowe. Peter Ingves släppte oväntat ifrån sig kommandot och hade långt fram i början av upploppet, men åttaåringen spurtade ursinnigt och fick som oftast nosen först på mållinjen.
Därmed kan Commander Crowes lillebror inte bara skryta med 18 segrar på 27 starter utan även kalla sig miljonär.
- Han vill alltid vara först, det är en bra egenskap, konstaterade segerkusken.

Jackpotkistorna fylls på
Nosen först lyckades däremot ingen få i V75-avslutningen.

Målkameran kunde inte skilja Ragazzo da Sopra och Demolition Man F. åt vilket gav dött lopp och höll nere utdelningen på sju rätt till 3 792 kronor.

Att den ens orkade så högt efter favoritparaden berodde på Peter G Norman och Castleman som bjöd på en härlig slutrepa från andra par utvändigt.
Därmed flyttas 21,3 miljoner kronor vidare till lördagens V75-omgång på Solvalla då ATG uppskattar att en vinnare kan bli 47 miljoner kronor rikare.
Dessutom fylls multijackpoten den 1 april på och innehåller nu över 17 miljoner.

Robin Johansson, Kanal 75

Lördag 3 februari 2018

Storvinst till Värmland - vann 122 094 kronor på V75

I dagens V75-omgång, 2018-02-03, på Åby blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad på Coop Forum Bergvik gav hela 122 094 kronor.

Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom 29 rader med sju rätt, 435 rader med sex rätt. och 2407 rader med fem rätt.

Det vinnande systemet var sålt i 145 andelar, vilket innebär att varje andel är värd 842 kronor.

Det vinnande systemet innehöll tre så kallade spikar - ogarderade lopp.I dag v75 från Åby

Kihlmans V75-Tips - Åby

En bra V75-Spik = Tudor Kronos

V75-1...2 Tudor Kronos
V75-2...Alla 12 hästar
V75-3...9 Zenit Brick
V75-4...Alla 13 hästar
V75-5...3-7
V75-6...3-6
V75-7...1-4-12
1872 rader = 936 krEn bra V75-Spik = Zenit Brick

Fredag 2 februari 2018

Barkevious Mingo är en stark segerkandidat morgon på V75-Åby
 

Inför V75 (jackpot): Puros gliring: "Får köpa nya handskar till Ingves"

 

Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2018-02-01 17:08

Han är segermaskinen som nästan aldrig gjort bort sig tidigare eller gjort ett dåligt lopp.
Men nu har det blivit strul och två raka galopper för Master Crowe – som på nytt är favorit i V75.
- Jag får köpa nya handskar till Ingves, säger tränaren Petri Puro med ett skratt.
- Skämt åsido har jag mycket bra känsla för hästen.


Det är jackpot i lördagens V75-omgång på Åby där en ensam vinnare kan ta hem 45 miljoner kronor enbart på sju rätt. En av favoriterna i omgången är Master Crowe som vi är vana att få se i vinnarcirkeln efter loppen. I fjol vid den här tiden radade han upp framgångar och tog sex raka segrar och tio segrar på elva starter. Tränaren Petri Puro har medvetet pausat den åttaårige hingsten under sommaren eftersom hästen har problem med allergi. Efter att ha gjort comeback i höstas med två raka segrar har det gått grus i maskineriet. Master Crowe har varit ute i V75 tre gånger i rad utan att få till det. Först satt han fast med krafter kvar, därefter blev det en oväntad galopp strax efter start och senast fastnade hästen med allt kvar i rygg på ledaren och galopperade kort före mål.
- Det har strulat och vi får hoppas att vi har medvind nu istället, säger Petri Puro.
- På Jägersro näst senast hade han lite problem med munnen som vi hade varit hos tandläkaren för innan loppet. Han hade haft en inflammation i munnen och hade nog fortfarande lite känning av det. Så när Ingves tog upp efter att ha laddat i starten och skulle backa ner i tredje utvändigt hände någonting. Jag tror att hästen var lite öm i munnen fortfarande och reagerade på när kusken tog i honom. Det blev lite ryckigt.
- Senast i Kalmar kändes hästen stark och blev fast med mycket krafter kvar. Han blev lite rädd kort före mål när Johnny Takter viftade med tömmarna framför och det blev galopp. Det var synd att han inte fick luckan 150 meter kvar för då hade det nog hänt ganska mycket.

”Känns stark – ovanligt spänstig och fin”
Hur har hästen känts i träningen mellan och efter de här loppen?
- Han känns stark och ser väldigt fin ut. Jag tyckte att han var ovanligt spänstig och fin inför loppet på Jägersro näst senast. Han känns fortsatt lika stark och spänstig som han gjorde då så jag måste tro att toppformen är nära.
- Jag körde honom i går (onsdag) och han ska få röra på sig lite under fredagen. Han är stark men har lite dålig teknik när han springer i backen. Det var därför jag inte trodde att det var så bra häst innan han började starta och vinna lopp, säger Puro.

”Positivt med täta starter”
Master Crowe är favorit i Silverdivisionen, V75-6 och körs återigen av Peter Ingves. Han har spår tre bakom startbilen och distansen är 2640 meter vilket hästen bara har startat över en gång tidigare och då vann han.
- Vi har mest startat över medeldistans men nu provar vi lång distans. Han är stark så det ska gå bra men han möter några starka och entaktade hästar.
- Jag tror att det är positivt med täta starter. Han har startat vecka efter vecka en gång tidigare och då vann han först ett försök i V75 och sedan finalen veckan efter. Det var i och för sig i en lägre klass men jag är som sagt nöjd med hur hästen känns.
- Det ska bli roligt att se hur han fungerar igen över 2600 meter och det kan bli så att vi provar Frankrike i vinter. Kanske inte på Vincennes, det är nog för tufft, men på en mindre bana.

”Har bra känsla för honom”

Tror du att det är dags för seger nu?
- Jag har en bra känsla för honom. Det känns som sagt att han är i riktigt bra form. Han är snabb ut och det finns ju open stretch på Åby. Så han ska inte behöva sitta fast den här gången.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Jag ska köpa nya handskar till Ingves, ha, ha.
- Nej, skämt åsido, hästen går som tidigare med öppet huvudlag och med sitt normala tävlingsbett nu. Det skulle bli några minusgrader på kvällen men de säger att man inte behöver ha hakar. Fast någon form av fäste kanske man behöver ha.
Det har varit snack om att prova i jänkarvagn för första gången på slutet. Är det aktuellt nu?
- Det är inte helt omöjligt om vi är i tid den här gången så jag hinner att få låna en. Vi får se. Det är inte aktuellt med rycktussar ännu i alla fall. Han är bara åtta år hästen, ha, ha. Nej, men han är så ärlig och gör alltid vad han kan ändå, säger Petri Puro.

Cash Crowe och DA Pepperboy tränar för fullt – ”spännande”
Halmstadtränaren är känd för att alltid ha en hög segerprocent för sitt stall och han har öppnat året starkt med fyra segrar på sex starter, vilket innebär 67 i segerprocent. Han har flera stjärnor i sitt 28 hästar stora stall och två av dem är årgångstopparna Cash Crowe och DA Pepperboy.
Hur är läget med de två?
- Cash Crowe tränar för fullt och känns bra. Hon har vuxit i psyket under vintern och har blivit lättare att hantera och köra. Hon har tidigare varit lite känslig här hemma men nu har hon lugnat ner sig och slappnat av i träningen. Jag har inte bestämt när hon ska årsdebutera men tror det blir framåt april.
- DA Pepperboy besvärades tyvärr av en lös benbit i Kriteriet och det var därför han drog vänster bakben och inte kunde hålla ihop sitt trav. Han var inte trött efteråt och hade varit med bland de tre och landat på en 1.12-tid. Han blev opererad och benbiten plockades bort men nu är han i full träning igen. Men hästen tappade två månader då han fick vila efter operationen och det är inte aktuellt med någon start förrän framåt senvåren eller sommaren. Kungapokalen kommer för tidigt men det blir spännande att följa både han och Cash Crowes säsong, säger Puro.

Michael Carlsson, Kanal 75

Torsdag 1 februari 2018

Storvinst till Värmland - vann 56 641 kronor på V64

I dagens V64-omgång, 2018-02-01, på Åby blev det hög utdelning på sex rätt. En kupong inlämnad på Hanssons Tobak gav hela 56 641 kronor.

Kupongen, som kostade 1 368 kronor lyckades pricka in sex rätt. Kupongen innehöll förutom 1.9 rader med sex rätt, 28.5 rader med fem rätt. och 161.5 rader med fyra rätt.

Det vinnande systemet var sålt i 19 andelar, vilket innebär att varje andel är värd 2 981 kronor.

V86: Tidernas skräll av ”Busen” i busvädret

 

102-oddsaren Candy Hornline vände ut och in på motståndet sista 400 meterna och ställde till med tidernas skräll på V86. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2018-01-31 22:11 Senast ändrad: 2018-02-01 09:01

102-oddsaren Candy Hornline vände ut och in på motståndet sista 400 meterna och ställde till med tidernas skräll på V86.
- Jag är inte speciellt förvånad. Hon var gynnad av det här busvädret, sa kusken Erik ”Busen” Svensson.

Solvalla bjöd på regn eller snöblandat ruskväder under onsdagskvällen och de besvärliga förutsättningarna bäddade för flera överraskningar på huvudstadsbanan.
Och det small rejält i V86-2 och V86-8.
Erik Svensson satt sist utvändigt in i sista sväng med 102-oddsaren Candy Hornline som sedan växlade ner konkurrenterna och vann V86-2 med marginal.
Jätteskrällen ska enligt uppgift vara den största inom V86-spelet.
- Det gläder mig något oerhört, sa segerkusken.
Hur förvånande var det för dig?
- Inte speciellt. Det är klart det är svårt…men hon hade tjänat mest pengar i loppet och mest pengar av de här som startade förra året. Det var ett jämnt lopp, men jag tror hon var gynnad av det här busvädret och banan, sa Busen.
Busen, du trivs i det här vädret?
- Ja, det gör jag verkligen.

Fem spetssegrar

I V86-3 på Jägersro katapultstartade Highspirit och sedan dominerade tioåringen loppet från ledningen tillsammans med Flemming Jensen. Det var andra raka imponerande segern i ny regi.

En annan löpsugen tioåring visade upp sig i V86-1 där Rocky Egedal kopplade greppet i sista sväng och gick undan i mycket spänstig stil i händerna på Joakim Lövgren.

I V86-4 körde Erik Adielsson resolut mot ledningen med favoriten Louie Brodde och sedan hade han full kontroll. Svante Båth tränar vinnaren.

Ledning från start till mål var segerreceptet även för Kiss Forever H.C. som vann V86-5 tillsammans med Christoffer Eriksson. Lars I Nilsson tränar vinnaren.

Även i V86-6 blev det spetsseger sedan Kaj Widell och Maintainability lyckats försvara innerspåret med knapp marginal - och med en del hjälp av ”solfjäderseffekten” där hästarna utvändigt höll ut varandra. Marcus Sundberg heter tränaren.

Coktail Bar blev kvällens femte spetsvinnare inom V86-spelet då hon vann V86-7 tillsammans med Christoffer Eriksson som alltså blev dubbelsegrare inom V86-spelet. Lutfi Kolgjini tränar.

Dramatisk V86-avslutning
V86-omgången fick en dramatisk avslutning där Perfect King på nytt galopperade bort en seger när han gjorde bort sig kort före mål tillsammans med Björn Goop.

Istället blev det skrällseger för 17-oddsaren Unique Findings som fick fritt från rygg ledaren sista biten tillsammans med Daniel Wäjersten.
Inget system klarade av skrällarna och det blev jackpot på åtta rätt och därmed går 5,8 miljoner kronor vidare till nästa onsdag. Sju rätt gav 4 354 kronor och sex rätt 157 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

Onsdag 31 januari 2018

I kväll V86-Xpress från Solvalla & Jägersro

Kihlmans V86-Tips

Kvällens V86-Spik = Jula Extreme

V86-1...3-9-12
V86-2...6-7
V86-3...1-5-6
V86-4...3-4-5
V86-5...2-3-9
V86-6...7 Jula Extreme
V86-7...2-3-4-12
V86-8...1-2-3-11
2592 rader  = 648 kr