Välkommen


     
     
     
     
     
     
   


 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNNär det gäller trav klicka här >>>>>>>>


     

 

 

 


Foto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>


OBS. All bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN

Måndag 5 februari 2018

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.se
Kall morgon i Karlstad kl. 08.00 -13 grader
 

Söndag 4 februari 2018

V75: Stjärnparad gav ny jackpot

 

Erik Adielsson fick stifta bekantskap med Pär Hedbergs segerstaplare Southwind Feji och var imponerad efter överlägsen seger. Foto av Kanal 75

stockholm. Publicerad: 2018-02-03 19:49 Senast ändrad: 2018-02-03 19:51

Favoritkavalkaden 2018 fortsätter.
För fjärde lördagen i rad blev det femrättsjackpot på V75.
Detta sedan profilhästarna Zenit Brick och Southwind Feji fortsatt sin marsch mot stjärnorna.

Zenit Brick blev landets segerrikaste V75-häst 2017.
Southwind Feji blev landets segerrikaste häst alla kategorier 2017.
På lördagen visade duon att man ingalunda slagit av på takten efter årsskiftet i två lika övertygande som överlägsna triumfer.

- Det känns som att det finns en eller två växlar till jämfört med en vanlig häst. Hon stack undan väldigt enkelt, jag blev väldigt förvånad över hur mycket krafter hon hade kvar, konstaterade en uppenbart imponerad Erik Adielsson sedan han för första gången fått fatta tömmarna bakom Southwind Feji - som härmed segrat i 15 av karriärens 17 starter.
Vägen till vinnarcirkeln kom via en dryg förstasväng i tredjespår till ledningen på dagssnabbaste 1.11,8, en väntad rekordsänkning i femåringens första start över sprinterdistans.
- Jag trodde nog att hon skulle springa en 1.11-tid, men sättet hon gör det på med huvan kvar… Det är ruggigt, mös tränaren Pär Hedberg som klargjorde att nästa start blir hemma på Axevalla om två veckor.

Det innebar en dubbel för det sällsynta samarbetet eftersom Iris Palema i avdelningen innan rundat sina konkurrenter i en gedigen prestation.

Kan vinna även i Sverige
Ett mer frekvent och nyligen omskrivet samarbete har Timo Nurmos och Björn Goop.
Tillbaka i vardagen efter den magiska Prix d’Amerique-söndagen med Readly Express så var faktiskt lördagens gulddivision första gången som duon tävlade ihop på svensk mark under 2018.

Resultatet blev lika lyckat efter ett distinkt avancemang som innebar ledning vid varvningen varpå Zenit Brick tuffade ifrån i samma obekymrade stil som gav honom sju V75-segrar i fjol.
- Det känns som att han kan räcka mot de allra bästa, konstaterade hästens skötare Andreas Lövdal i chefens frånvaro.

Segermaskinernas dag
Överhuvudtaget var det segermaskinernas dag.

Tudor Kronos ståtade med 12 triumfer på 22 starter inför tävlingarna och vägen till ännu prydligare procent underlättades av en oväntad snabbstart till ledningen.
- Det kändes väldigt bra hela vägen. En otroligt tacksam häst att träna, han tar fram nya fina egenskaper hela tiden, sade Robert Bergh.

Ytterligare snäppet värre när det kommer till att stapla förstaplatser är Master Crowe. Peter Ingves släppte oväntat ifrån sig kommandot och hade långt fram i början av upploppet, men åttaåringen spurtade ursinnigt och fick som oftast nosen först på mållinjen.
Därmed kan Commander Crowes lillebror inte bara skryta med 18 segrar på 27 starter utan även kalla sig miljonär.
- Han vill alltid vara först, det är en bra egenskap, konstaterade segerkusken.

Jackpotkistorna fylls på
Nosen först lyckades däremot ingen få i V75-avslutningen.

Målkameran kunde inte skilja Ragazzo da Sopra och Demolition Man F. åt vilket gav dött lopp och höll nere utdelningen på sju rätt till 3 792 kronor.

Att den ens orkade så högt efter favoritparaden berodde på Peter G Norman och Castleman som bjöd på en härlig slutrepa från andra par utvändigt.
Därmed flyttas 21,3 miljoner kronor vidare till lördagens V75-omgång på Solvalla då ATG uppskattar att en vinnare kan bli 47 miljoner kronor rikare.
Dessutom fylls multijackpoten den 1 april på och innehåller nu över 17 miljoner.

Robin Johansson, Kanal 75

Lördag 3 februari 2018

Storvinst till Värmland - vann 122 094 kronor på V75

I dagens V75-omgång, 2018-02-03, på Åby blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad på Coop Forum Bergvik gav hela 122 094 kronor.

Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom 29 rader med sju rätt, 435 rader med sex rätt. och 2407 rader med fem rätt.

Det vinnande systemet var sålt i 145 andelar, vilket innebär att varje andel är värd 842 kronor.

Det vinnande systemet innehöll tre så kallade spikar - ogarderade lopp.I dag v75 från Åby

Kihlmans V75-Tips - Åby

En bra V75-Spik = Tudor Kronos

V75-1...2 Tudor Kronos
V75-2...Alla 12 hästar
V75-3...9 Zenit Brick
V75-4...Alla 13 hästar
V75-5...3-7
V75-6...3-6
V75-7...1-4-12
1872 rader = 936 krEn bra V75-Spik = Zenit Brick

Fredag 2 februari 2018

Barkevious Mingo är en stark segerkandidat morgon på V75-Åby
 

Inför V75 (jackpot): Puros gliring: "Får köpa nya handskar till Ingves"

 

Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2018-02-01 17:08

Han är segermaskinen som nästan aldrig gjort bort sig tidigare eller gjort ett dåligt lopp.
Men nu har det blivit strul och två raka galopper för Master Crowe – som på nytt är favorit i V75.
- Jag får köpa nya handskar till Ingves, säger tränaren Petri Puro med ett skratt.
- Skämt åsido har jag mycket bra känsla för hästen.


Det är jackpot i lördagens V75-omgång på Åby där en ensam vinnare kan ta hem 45 miljoner kronor enbart på sju rätt. En av favoriterna i omgången är Master Crowe som vi är vana att få se i vinnarcirkeln efter loppen. I fjol vid den här tiden radade han upp framgångar och tog sex raka segrar och tio segrar på elva starter. Tränaren Petri Puro har medvetet pausat den åttaårige hingsten under sommaren eftersom hästen har problem med allergi. Efter att ha gjort comeback i höstas med två raka segrar har det gått grus i maskineriet. Master Crowe har varit ute i V75 tre gånger i rad utan att få till det. Först satt han fast med krafter kvar, därefter blev det en oväntad galopp strax efter start och senast fastnade hästen med allt kvar i rygg på ledaren och galopperade kort före mål.
- Det har strulat och vi får hoppas att vi har medvind nu istället, säger Petri Puro.
- På Jägersro näst senast hade han lite problem med munnen som vi hade varit hos tandläkaren för innan loppet. Han hade haft en inflammation i munnen och hade nog fortfarande lite känning av det. Så när Ingves tog upp efter att ha laddat i starten och skulle backa ner i tredje utvändigt hände någonting. Jag tror att hästen var lite öm i munnen fortfarande och reagerade på när kusken tog i honom. Det blev lite ryckigt.
- Senast i Kalmar kändes hästen stark och blev fast med mycket krafter kvar. Han blev lite rädd kort före mål när Johnny Takter viftade med tömmarna framför och det blev galopp. Det var synd att han inte fick luckan 150 meter kvar för då hade det nog hänt ganska mycket.

”Känns stark – ovanligt spänstig och fin”
Hur har hästen känts i träningen mellan och efter de här loppen?
- Han känns stark och ser väldigt fin ut. Jag tyckte att han var ovanligt spänstig och fin inför loppet på Jägersro näst senast. Han känns fortsatt lika stark och spänstig som han gjorde då så jag måste tro att toppformen är nära.
- Jag körde honom i går (onsdag) och han ska få röra på sig lite under fredagen. Han är stark men har lite dålig teknik när han springer i backen. Det var därför jag inte trodde att det var så bra häst innan han började starta och vinna lopp, säger Puro.

”Positivt med täta starter”
Master Crowe är favorit i Silverdivisionen, V75-6 och körs återigen av Peter Ingves. Han har spår tre bakom startbilen och distansen är 2640 meter vilket hästen bara har startat över en gång tidigare och då vann han.
- Vi har mest startat över medeldistans men nu provar vi lång distans. Han är stark så det ska gå bra men han möter några starka och entaktade hästar.
- Jag tror att det är positivt med täta starter. Han har startat vecka efter vecka en gång tidigare och då vann han först ett försök i V75 och sedan finalen veckan efter. Det var i och för sig i en lägre klass men jag är som sagt nöjd med hur hästen känns.
- Det ska bli roligt att se hur han fungerar igen över 2600 meter och det kan bli så att vi provar Frankrike i vinter. Kanske inte på Vincennes, det är nog för tufft, men på en mindre bana.

”Har bra känsla för honom”

Tror du att det är dags för seger nu?
- Jag har en bra känsla för honom. Det känns som sagt att han är i riktigt bra form. Han är snabb ut och det finns ju open stretch på Åby. Så han ska inte behöva sitta fast den här gången.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Jag ska köpa nya handskar till Ingves, ha, ha.
- Nej, skämt åsido, hästen går som tidigare med öppet huvudlag och med sitt normala tävlingsbett nu. Det skulle bli några minusgrader på kvällen men de säger att man inte behöver ha hakar. Fast någon form av fäste kanske man behöver ha.
Det har varit snack om att prova i jänkarvagn för första gången på slutet. Är det aktuellt nu?
- Det är inte helt omöjligt om vi är i tid den här gången så jag hinner att få låna en. Vi får se. Det är inte aktuellt med rycktussar ännu i alla fall. Han är bara åtta år hästen, ha, ha. Nej, men han är så ärlig och gör alltid vad han kan ändå, säger Petri Puro.

Cash Crowe och DA Pepperboy tränar för fullt – ”spännande”
Halmstadtränaren är känd för att alltid ha en hög segerprocent för sitt stall och han har öppnat året starkt med fyra segrar på sex starter, vilket innebär 67 i segerprocent. Han har flera stjärnor i sitt 28 hästar stora stall och två av dem är årgångstopparna Cash Crowe och DA Pepperboy.
Hur är läget med de två?
- Cash Crowe tränar för fullt och känns bra. Hon har vuxit i psyket under vintern och har blivit lättare att hantera och köra. Hon har tidigare varit lite känslig här hemma men nu har hon lugnat ner sig och slappnat av i träningen. Jag har inte bestämt när hon ska årsdebutera men tror det blir framåt april.
- DA Pepperboy besvärades tyvärr av en lös benbit i Kriteriet och det var därför han drog vänster bakben och inte kunde hålla ihop sitt trav. Han var inte trött efteråt och hade varit med bland de tre och landat på en 1.12-tid. Han blev opererad och benbiten plockades bort men nu är han i full träning igen. Men hästen tappade två månader då han fick vila efter operationen och det är inte aktuellt med någon start förrän framåt senvåren eller sommaren. Kungapokalen kommer för tidigt men det blir spännande att följa både han och Cash Crowes säsong, säger Puro.

Michael Carlsson, Kanal 75

Torsdag 1 februari 2018

Storvinst till Värmland - vann 56 641 kronor på V64

I dagens V64-omgång, 2018-02-01, på Åby blev det hög utdelning på sex rätt. En kupong inlämnad på Hanssons Tobak gav hela 56 641 kronor.

Kupongen, som kostade 1 368 kronor lyckades pricka in sex rätt. Kupongen innehöll förutom 1.9 rader med sex rätt, 28.5 rader med fem rätt. och 161.5 rader med fyra rätt.

Det vinnande systemet var sålt i 19 andelar, vilket innebär att varje andel är värd 2 981 kronor.

V86: Tidernas skräll av ”Busen” i busvädret

 

102-oddsaren Candy Hornline vände ut och in på motståndet sista 400 meterna och ställde till med tidernas skräll på V86. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2018-01-31 22:11 Senast ändrad: 2018-02-01 09:01

102-oddsaren Candy Hornline vände ut och in på motståndet sista 400 meterna och ställde till med tidernas skräll på V86.
- Jag är inte speciellt förvånad. Hon var gynnad av det här busvädret, sa kusken Erik ”Busen” Svensson.

Solvalla bjöd på regn eller snöblandat ruskväder under onsdagskvällen och de besvärliga förutsättningarna bäddade för flera överraskningar på huvudstadsbanan.
Och det small rejält i V86-2 och V86-8.
Erik Svensson satt sist utvändigt in i sista sväng med 102-oddsaren Candy Hornline som sedan växlade ner konkurrenterna och vann V86-2 med marginal.
Jätteskrällen ska enligt uppgift vara den största inom V86-spelet.
- Det gläder mig något oerhört, sa segerkusken.
Hur förvånande var det för dig?
- Inte speciellt. Det är klart det är svårt…men hon hade tjänat mest pengar i loppet och mest pengar av de här som startade förra året. Det var ett jämnt lopp, men jag tror hon var gynnad av det här busvädret och banan, sa Busen.
Busen, du trivs i det här vädret?
- Ja, det gör jag verkligen.

Fem spetssegrar

I V86-3 på Jägersro katapultstartade Highspirit och sedan dominerade tioåringen loppet från ledningen tillsammans med Flemming Jensen. Det var andra raka imponerande segern i ny regi.

En annan löpsugen tioåring visade upp sig i V86-1 där Rocky Egedal kopplade greppet i sista sväng och gick undan i mycket spänstig stil i händerna på Joakim Lövgren.

I V86-4 körde Erik Adielsson resolut mot ledningen med favoriten Louie Brodde och sedan hade han full kontroll. Svante Båth tränar vinnaren.

Ledning från start till mål var segerreceptet även för Kiss Forever H.C. som vann V86-5 tillsammans med Christoffer Eriksson. Lars I Nilsson tränar vinnaren.

Även i V86-6 blev det spetsseger sedan Kaj Widell och Maintainability lyckats försvara innerspåret med knapp marginal - och med en del hjälp av ”solfjäderseffekten” där hästarna utvändigt höll ut varandra. Marcus Sundberg heter tränaren.

Coktail Bar blev kvällens femte spetsvinnare inom V86-spelet då hon vann V86-7 tillsammans med Christoffer Eriksson som alltså blev dubbelsegrare inom V86-spelet. Lutfi Kolgjini tränar.

Dramatisk V86-avslutning
V86-omgången fick en dramatisk avslutning där Perfect King på nytt galopperade bort en seger när han gjorde bort sig kort före mål tillsammans med Björn Goop.

Istället blev det skrällseger för 17-oddsaren Unique Findings som fick fritt från rygg ledaren sista biten tillsammans med Daniel Wäjersten.
Inget system klarade av skrällarna och det blev jackpot på åtta rätt och därmed går 5,8 miljoner kronor vidare till nästa onsdag. Sju rätt gav 4 354 kronor och sex rätt 157 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

Onsdag 31 januari 2018

I kväll V86-Xpress från Solvalla & Jägersro

Kihlmans V86-Tips

Kvällens V86-Spik = Jula Extreme

V86-1...3-9-12
V86-2...6-7
V86-3...1-5-6
V86-4...3-4-5
V86-5...2-3-9
V86-6...7 Jula Extreme
V86-7...2-3-4-12
V86-8...1-2-3-11
2592 rader  = 648 kr

Inför V86: ”Verkligen värd att vinna lopp”

 

Björn Röcklinger hoppas mycket på Ginotonic i V86-8. Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2018-01-29 15:50

Efter tre raka andrapris hoppas Björn Röcklinger på en fullträff för Ginotonic i onsdagens V86.
- Hade han haft lite marginaler med sig kunde det lika gärna varit tre förstaplatser. Han är verkligen värd att vinna lopp.

Solvallatränaren Björn Röcklinger är precis hemkommen från Paris och Prix d’Amerique när vi får honom på tråden på måndagseftermiddagen.
- Årets Prix d’Amerique var ett otroligt fint lopp och det var en otrolig prestation av vinnaren Readly Express. Vi är ett gäng som brukar åka ner vare år och vi har väl varit där sex-sju år nu. Det här var det bästa Prix d’Amerique jag sett i alla fall.
Björn Röcklinger är aktuell med en spännande häst i onsdagens V86-omgång som delas mellan Jägersro och Solvalla. Femårige Ginotonic har lottats till spår 2 bakom startbilen i V86-8 på hemmabanan.
Ginotonic har fyra raka pallplatser och i de tre senaste starterna har han slutat tvåa.
- Jag tycker att det handlat mycket om tillfälligheter att det inte räckt till seger. Senast satt han sist och spurtade rappt sista 350 men hann inte fram. Han gjorde ett jättebra lopp. Gången innan blev han spurtslagen av någon favorit. Hade han haft lite marginaler med sig kunde det lika gärna varit tre förstaplatser. Han är verkligen värd att vinna lopp.
Vad känner du över spår 2 bakom startbilen?
- Det är ett bra spår och hästen känns fortsatt fin. Om inget oväntat händer ska han ha en vettig chans.
- Det skulle vara ett plus om det blir fast bana, han gillar inte när det är löst utan vill ha bra tag i backen. Han får en bättre steglängd med fäste. Vi gör inga ändringar och det innebär öppet huvudlag, fast bomull i öronen, vanlig vagn och samma kusk, Ulf Eriksson.
Om du skulle beskriva hästen?
- Han är ganska allround för klassen, snabb från början och snabb till slut. Han tål tuffare upplägg. Hans svaghet är om banan blir lite för lös.

Obesegrad reklamhäst
Björn Röcklinger har i dag strax över 30 hästar i träning.
I fjol slog stallet siffrorna för tredje året i rad och hästarna travade in drygt 2.5 miljoner kronor.
Hur ser du tillbaka på 2017?
- Inom travet var jag ganska nöjd, även om det var lite stolpe ut med infektioner i stallet.
Dina förväntningar på 2018?
- Jag har inte satt några mål, men man försöker alltid slå fjolårets siffror. Jag har också någon häst som är finare än vanligt och jag hoppas kunna vara med i nått större lopp under året, säger Björn Röcklinger.
Vilken häst pratar vi om då?
- Jag har egentligen bara en som höjer sig över mängden och det är Indy Lane som vunnit tre lopp av tre. Han har bra kunnande och bra uppfattning. Det är en fyraårig Ready Cash-son med många egenskaper. Jag hoppas han kan bli en fin reklamhäst.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

Tisdag 30 januari 2018

Per Nilsson tog sin 100:e seger med...

Enjoy Avenue

Måndag 29 januari 2018

I kväll V64 från Färjestad
 

Storvinst till Värmland - vann 62 317 kronor på V64

I dagens V64-omgång, 2018-01-29, på Färjestad blev det hög utdelning på sex rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 62 317 kronor.

Kupongen, som kostade 1 458 kronor lyckades pricka in sex rätt. Men ingen rad med 5 eller fyra rätt. Detta beror på att kunden valt spelmetoden V6 som innebär att kunden vinner 2,5 gånger mer på sex rätt, men avstår utdelning på fem och fyra rätt.

Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.Dagens ALN-Häst = Red Team REx
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 10 Sobe Star - Per Nilsson


Lopp 2 Nr 7 Free Fall Web - Niclas Benzon


Lopp 3 Nr 8 Tarragon Tabac - Niclas Benzon


Lopp 4 V64-1 Nr 7 Red Team Rex - Erlend Rennesvik


Lopp 5 V64-2 Nr 2 Lotusathena - Oskar J Andersson


Lopp 6 V64-3 V4-1 Nr 10 Floe Teemer - Petter Karlsson


Lopp 7 V64-4 V4-2 Nr 5 Dardanos - Oskar J Andersson


Lopp 8 V64-5 V4-3 Nr 2 Wir Ideal  Kaj Widell


Lopp 9 V64-6 V4-4 Nr 10 Enjoy Avenue - Per Nilsson


Lopp 10 Nr 5 Vollanfaks - Per Ludvig NilsenKihlmans V64-Tips - Färjestad

Kvällens bästa V64-Spik =  Genesis

V64-1...1-5-7
V64-2...3-5-7-10
V64-3...3 Genesis
V64-4...1-5-9-10
V64-5...2-5-9
V64-6...1-2-5-10
576 rader = 576 kr

Allsvenska kuskligan: Ohlsson har fått upp farten

 

Ulf Ohlssons senaste V75-seger kom i lördags med Erik Sting. Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2018-01-29 10:29

Titelförsvararen Ulf Ohlsson fortsätter starkt och drar ifrån i täten av den allsvenska kuskligan. Jorma Kontio tar klivet upp till andraplats medan Carl Johan Jepson är ny trea före Örjan Kihlström.

Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 23-17-19
2. Jorma Kontio, Solvalla, 17-9-8
3. Carl Johan Jepson, Färjestad, 14-11-13
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 13-11-11
5. Stefan Söderkvist, Åby, 13-9-6
6. Kim Eriksson, Mantorp, 12-6-4
7. Robert Bergh, Åby, 10-5-2
8. Kaj Widell, Solvalla, 9-4-7
9. Mikael J Andersson, Färjestad, 8-10-6
10. Peter Ingves, Halmstad, 8-6-5
11. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 7-6-7
12. Torbjörn Jansson, Solvalla, 7-5-6
13. Johan Untersteiner, Halmstad, 7-5-5
14. Jan-Olov Persson, Hagmyren, 7-1-0
15. Hanna Olofsson, Boden, 7-0-1
(Siffror till och med 28 januari)

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Söndag 28 januari 2018

Nurmos firade världens bästa Readly Express

 

Timo Nurmos ville ta ela världen i sin famn efter Readly Express seger i Prix d’Amerique. Björn Goop vann loppet för första gången. Foto av LARS JAKOBSSON

Paris. Publicerad: 2018-01-28 18:57 Senast ändrad: 2018-01-28 19:02

En skuttande, jublande finländare.
Men segern var svensk.
Solvallatränaren Timo Nurmos hade omväxlande svenska och finska flaggor i händerna efter segern i Prix d’Amerique och bjöd på femton minuters segerdans inför publiken på Vincennes svarta bana.
Readly Express vann Prix d’Amerique i Nurmos första försök i världens största travlopp.


På söndagen avgjordes årets upplaga av Prix d’Amerique på Vincennes-banan i Paris och det blev svensk seger för sjunde gången i loppets långa historia.
Björn Goop med sina 6500 segrar i karriären fick sin första inteckning i det franska storloppet och hästen som gjorde jobbet var Readly Express.

Goop bjöd den sexårige hingsten ett lopp i andraparet utvändigt och gav sin häst marschorder 700 meter från mål. I släptåg på den svenske hästen tassade Bold Eagle - men trots att den franske örnen kunde lifta med gick det helt enkelt inte att ta sig förbi.
Tronskifte. Hästen från Solvalla visade att han troligen är bäst i världen.
Över upploppet stod det och vägde men segern skulle kunna beskrivas som knapp men säker. Segertiden skrevs till 1.11,2 över de 2700 meterna - samma tid som Bold Eagles rekord för loppet från fjolåret.

Rena glädjefnatten utbröt efter loppet och den som såg till att dra upp stämningen var tränaren själv. Timo Nurmos kan upplevas som aningen blyg och reserverad emellanåt men vid stora segrar låter han känslorna ta över. Som den här gången.
- Jag har ju inte haft hästar som varit tillräckligt bra för att vara med i Prix d’Amerique tidigare. Så det här var första försöket. Jag måste säga att det…är en fantastisk häst! sa Nurmos.

"Stryk av en bättre häst"
Bold Eagle noterades för samma tid som vinnaren i jakten på tredje raka segern i Prix d’Amerique.
Tränaren Sebastien Guarato var stor i nederlaget.
- Vi är nöjda med Bold Eagle men vi fick stryk av en bättre häst. Han fick gå lite för tidigt och speeden ebbade ut lite, sa Guarato.
Örjan Kihlström slutade trea med en annan av loppets betrodda, Propulsion. Daniel Redéns häst var bra med och kunde ta ledningen tidigt i loppet för att sedan släppa till franske Bird Parker, som fick vråla på första 1700 meterna på snabba 1.11,6.
- Monclin körde så pass fort med Bird Parker att det kändes som att det skulle bli för tufft att svara i det tempot. Propulsion kändes okej när jag vek ut i början av upploppet men han var ju lite sliten av tempot som hade varit.  Han höll ju jämna steg med dem men kunde inte hämta in så mycket. Det är fantastiska hästar som är etta och tvåa. Inte lätt att hämta längder då, sa Kihlström,

Planerat i ett och ett halvt år
Timo Nurmos har tillbringat den senaste veckan i Frankrike tillsammans med Readly Express på Björn Goops gård i Normandie.
Readly Express ägare Rolf Andersson strödde beröm över häst och tränare och kusk.
- Allting har fungerat till hundra procent. Timo sa redan i veckan att det här kommer att gå bra. Det är ju faktiskt så att Timo sagt i ett och ett halvt års tid att vi siktar på det här loppet. Det betyder oerhört mycket för min familj och för svensk travsport, sa Rolf Andersson.

Elitloppet i maj?
Solvallas nytillträdde sportchef Anders Malmrot var en av gratulanterna efter loppet och som så många andra försökte fånga den showande och segerrusige tränaren på bild för sociala medier.
Vad trodde Malmrot då självaste Bold Eagle fick smyga med i Readly Express rygg till upploppet?
- Jag trodde aldrig att Nurmos häst skulle kunna stå emot. Med det loppet Bold Eagle fick ska han bara vinna. Men Readly Express visar ju varenda gång det står och väger vilken champion han är.
Solvallas elitlopp över kort distans i maj?
- Jag vill gärna ha med honom och sedan är det upp till de som har hästen att bestämma om det är dags i år. Men vinner man Prix d’Amerique …är det klart att man ska vara med i Elitloppet! sa Malmrot skrattande.
Jerry Riordans Ringo Starr Treb slutade sjua och tog de sista pengarna i loppet. Wild Honey, Oasis Bi blev oplacerade. Lionel diskvalificerades för galopp.

Mikael Wikner, Kanal 75I dag V75 Från Bollnäs
 

V75: Milliondollarrhyme visade derbytakter i snömodden

Milliondollarrhyme visade derbytakter i snömodden på Bollnästravet. Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2018-01-28 18:14

Milliondollarrhyme har en blåblodig stamtavla.
På söndagen tog fyraåringen karriärens första V75-seger.
- Som han visar sig nu är det en väldigt spännande häst för hösten, de årgångsloppen…speciellt derbyt kanske, sa tränaren och kusken Fredrik B Larsson.

Lite i skymundan av de blågula framgångarna på Vincennes i Paris bjöd Bollnäs på en favoritbetonad V75-omgång i snömodd.
En häst som övertygade stort på Bollnästravet var Milliondollarrhyme som vann V75-5 på ett imponerande sätt tillsammans med sin tränare Fredrik B Larsson.
Den fyraårige valacken visade ingen pardon när han klev fram utvändigt ledaren Chip’n Joy och avgjorde loppet på styrka.
- Jag vill inte skryta upp han för mycket, det är i början av karriären och han är grön och färsk, men sätter han gör det på är imponerande. Att sitta bakom honom…det är sådan enorm motorik i han. Han är klok och fin, när jag säger till han i sista sväng att nu kör vi lite då är det en ny växel och sedan får jag bara hålla i mig, sa Fredrik B Larsson.
- Det är en extremt fin häst extreört och stammen är perfekt, så han har allting. Som han visar sig nu är det en väldigt spännande häst för hösten, de årgångsloppen…speciellt derbyt kanske, sa Fredrik B Larsson om sonen till Ready Cash och Nursey Rhyme.
Lika imponerande var Young Da Vinci i V75-7. Per Lennartsson styrde fram sin fyraåring utvändigt ledaren dryga varvet kvar och sedan var Young Da Vinci bara bäst,

Nurmos vinnare även i Bollnäs
V75-omgången inleddes med favoritseger för Hankypanky Frances. Jorma Kontio hittade med lite flyt andra par utvändigt och sedan körde han till sig ledningen dryga varvet kvar och hade därefter full kontroll. Vinnaren tränas av Timo Nurmos som alltså fick vinnare på både Vincennes och Bollnästravet.

Favoritseger blev det även i V75-3 där forne derbyvinnaren Beau Mec avgjorde relativt enkelt från andra par utvändigt sedan Elit Håleryd och West Wing spillt sitt bästa krut i kampen om ledningen.
Carl Johan Jepson gav Beau Mec marschorder på sista borta långsidan och när han kunde komma före ledaren Elit Håleryd redan före sista kurvan var loppet i praktiken över. Elvaårige Beau Mec, som tränas av Lars Wikström, såg härligt löpsugen ut hela vägen hem.

- Han kändes kollossalt stark och fin i dag hästen och jag var aldrig orolig, kommenterade segerkusken slutrundan.

Tand Tuff till Paris
V75-2 var ett uttagningslopp till de årliga kallblodsloppen på Vincennes i Paris 18 och 22 februari. En som kan packa selpåsen och boka bussresa är Jan-Olov Persson med Tand Tuff.
Tand Tuff motsvarade sitt favoritskap och tog över in på upploppet och vann säkert trots att hästen bromsade lite i sin ensamhet sista biten. Hallsta Vinnex höll bra som tvåa och knep också en biljett till Paris, medan Björs Frej fick nöja sig med tredjepriset trots en perfekt resa i rygg på Tand Tuff hela vägen.
- Otroligt roligt vi får åka ner och visa upp kallbloden, sa Jan-Olov Persson.
I och med segern passerade Tand Tuff en miljon kronor inkört.
- Jag tror det här Järvsöfaks 48:e miljonär som han lämnat. Det är oerhört skoj, sa Jan-Olov Persson.

Två skrällar
Söndagens största skräll kom i V75-4 där 61-oddsaren Diamond Of’em längst ut i banan fångade in ledaren Tanya Gel i sista steget.
Torbjörn Jansson skötte tömmarna bakom det nioåriga skrällstoet som tränas av Jakob Croon.
V75-värdet steg från 57 kronor till 2380 kronor.
Skräll blev det även i V75-6 där Erik Adielsson lyckades lotsa Urchin först i mål. 12,03 blev vinnaroddset på den Svante Båth-tränade femåringen.
Sju rätt på V75 gav 19 590 kronor, sex rätt 93 kronor medan det blev jackpot på fem rätt.

 

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Bollnäs

Jorma Kontio kör en bra V75-Spik = On Track Piraya

V75-1...1-3-6-9-12
V75-2...5-8-9-12
V75-3...1-3-10
V75-4...1-2-5
V75-5...3-4-5-9-11
V75-6...13 On Track Piraya
V75-7...3 Young Da Vici
900 rader = 450 kr


 

Lördag 27 januari 2018

I dag v75 från Kalmar
 

V75: Dramatik när "Vinterns häst" vann igen

 

Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2018-01-27 19:26 Senast ändrad: 2018-01-27 19:54

Västerboonthenews tog en ny seger i Gulddivisionen efter en del dramatik.
Kevin Oscarsson kuppade till sig ledningen efter ett halvvarv men megafavoriten löste ändå uppgiften.
- Kevin gjorde ett fräckt drag men min häst är kolossalt bra och det hade ingen betydelse, sa segerkusken Johnny Takter.


Vinterns häst i trav-Sverige, Västerboonthenews, fortsätter att rada upp framgångar i högsta klassen. I en på förhand rumphuggen Gulddivision i Kalmar efter flera strykningar, trodde många på en ny promenad i parken. Jackpot-omgångens största favorit tog planenligt hand om ledningen men efter ett halvvarv hände det saker. Kevin Oscarsson kastade loss med speediga B.B.S.Sugarlight samtidigt som Johnny Takter sänkte tempot i täten med Västerboonthenews. B.B.S.Sugarlight kom så snabbt att han överrumplade megafavoriten och tog överraskande över täten.
- Min häst kändes otroligt bra i värmningen och jag kände att jag hade hästen med mig. Johnny körde väldigt sakta ut ur svängen och man kan få en väldig fart ut ur svängen och jag ville prova. Det var bra att komma till ledningen men tyvärr fick jag honom inte lugn efteråt. Det är jag lite halvirriterad på men jag var jättenöjd med hästen, sa Kevin Oscarsson.

”Jag blev tagen på sängen – han är som en unghäst”
B.B.S.Sugarlight blev tvåa för åt Västerboonthenews gick det inget att göra trots det här kuppförsöket. Storfavoriten skuggade ledaren under slutrundan och vreds ut till angrepp i utgången av slutsvängen. Han gick i närkamp in på upploppet och kopplade ett säkert grepp till slut.
- Kevin gjorde ett fräckt drag och kom så fort att jag inte kunde svara. Jag blev lite tagen på sängen för han kom så långt bak och man har inte ögon i nacken och kan inte sitta och vrida på huvudet hela tiden. Men min häst är kolossalt bra och det hade ingen betydelse, sa Johnny Takter.
- Jag har aldrig känt honom så här bra tidigare och han är som en unghäst. Han är gammal men det är fortfarande så mycket spring kvar i honom. Det är en viss klass på de här hästarna och han levererar varje gång. Kevins häst drog iväg och jag hade gott om krafter kvar.
Tränare till Västerboonthenews är Lars Brindeborg och det är han som har satt tioåringen i ett så fantastiskt fint skick.
- Jag är lättad. Fick hjärtat i halsgropen efter femhundra meter och tänkte vad händer. Men han vann och var bra igen. Det var skönt och han kändes otroligt fin i värmningen, sa Lars Brindeborg.

Jairo krossade allt från dödens

I V75-inledningen fick vi se en imponerande vinnare i Jairo. Han krossade konkurrenterna för Joakim Lövgren och är med raska kliv på väg mot Gulddivisionen. Nu kördes han fram utvändigt om ledande Augustus F. efter ett varv och slog klorna i ledaren in på upploppet. Han kopplade ett säkert grepp samtidigt som hårt betrodda Master Crowe aldrig fick chansen i rygg på ledaren då han blev överflyglad från start av Augustus F. Master Crowe galopperade som fastlåst över mål samtidigt som Jairo imponerade.
- Att vinna V75 från dödens är det bara tuffa hästar som gör och Jairo är riktigt tuff. Han var riktigt bra och det kändes som att han skulle äta upp dom. Vi höll ihop fältet tills vi skickade ner skygglapparna och han svarar alltid bra på dem. Jag sa tidigt att han går till guld och han är snart där, sa tränaren och segerkusken Joakim Lövgren.

Henriette 100 procent bakom Wingait Erik

I övrigt radade favoriterna upp sig på V75. Duktiga Henriette Larsen, lärling hos Peter Untersteiner, vann lärlingsloppet V75-2 med favoriten Wingait Erik som levererade en vass spurt när han väl kom loss kort före mål. Tränar gör Stefan Persson i Halmstad och det här var andra gången Henriette Larsen körde hästen och andra segern.


I V75-4 vann favoriten Prima Italia för sin tränare Veijo Heiskanen som tog över ledningen efter ett halvvarv och höll undan säkert.
- Hästen var bra men kanske inte i toppform. Hon kommer att gå framåt och bli bättre till nästa lopp. Men hon har så bra grundkapacitet att det räckte ändå, sa Veijo Heiskanen.

”Minnestads Ecuador gjorde sitt livs lopp”

Minnestads Ecuador svarade för en enastående insats när han vann V75-5 för Micael Stjernström. Det var sjätte gången som hästen travade i ledningen och det var också sjätte segern.
- Det är så skönt alltså, det är en fruktansvärt bra häst. Han kämpade och var helt slut men vilken jäkla skalle han har och han släppte verkligen ingen förbi sig, sa Micael Stjernström.
Tränare till Minnestads Ecuador är Jesper Hedqvist som var tagen efter segern.
- Han är stark alltså och blir bara bättre och bättre. Vi sa det innan att han måste göra sitt livs lopp för att vinna och det gjorde han också. Det finns massor av växlar kvar att dra och jag tror att det kommer att bli en grym barfotahäst, sa Jesper Hedqvist.

Fjärde raka för Legoholm Zon

Legoholm Zon tog fjärde raka segern, varav den andra på V75, när hon tog hem den sjätte avdelningen för Thomas Uhrberg. Han serverade det Sofia Aronsson-tränade stoet en perfekt resa i rygg på ledande Friend of Nature. Luckan kom perfekt in på upploppet när utvändige Daydream Rapida galopperade och Legoholm Zon speedade till en knapp seger före Staro Ivy League som avslutade strålande långt ut i banan efter att ha legat sist i fältet.
- Jag har inte kört så hårt från start någon gång med henne och det fanns ingen anledning att ändra på det. Hon har en bra pollett kvar till slut och är i fint skick. Nu vann hon i Bronsdivisionen och var enda stoet i loppet, sa Thomas Uhrberg.

Erik Sting starkast från dödens

V75-omgången avslutades med Erik Sting som vann trots att han fick trava som förstahäst i andraspår utan draghjälp. Favoriten Global Scince tvingades till en tuff öppning i 1.08-tempo och orkade inte från ledningen. Timo Nurmos-tränade Erik Sting höll farten strålande för Ulf Ohlsson och vann säkert före en mycket bra avslutande Twigs Briard.
- Jag vet att det är en väldigt bra häst och jag vet att jag körde honom i första starten. Han gjorde sig förtjänt av den här segern och jag tyckte att jag hade det under kontroll. Jag kände mig relativt nöjd när vi svängde in på upploppet, sa Ulf Ohlsson.
Sju rätt betalade 3231 kronor. Sex rätt gav 37 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed jackpot kommande lördag då V75 körs i Åby.

Michael Carlsson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Kalmar

En bra V75-Spik = Västerboonthenews

V75-1...1-3-6-9
V75-2...1-3-4-5-6-7-9-10-11-13
V75-3...3 Västerboonthenews
V75-4...3 Prima Italia
V75-5...2-5-7-8-12
V75-6...1-2-5-11
V75-7...2-4
1600 rader = 800 kr


Veijo Heiskanen kör en V75-Spik = Prima Italia

 

 

Fredag 26 januari 2018

Inför Prix d'Amerique: "Jag kör lite annan stil i år"

 

Daniel Redén laddar upp sitt största Prix d'Amerique-hopp i ny miljö och har även försökt ta ett kliv ur rampljuset för egen del. Foto av VIKTOR SCHOTTE/KANAL 75

Chamant/Stockholm. Publicerad: 2018-01-25 18:24 Senast ändrad: 2018-01-25 18:32

I fjol bjöd han på sig själv och blev stor mediefavorit i Frankrike.
I år är det en betydligt mer reserverad tränare som flyttat sin största stjärna Propulsion bort från det myllrande Grosbois.
- Förra året var vi nere på läroresa. I år är det fullt fokus mot Prix d’Amerique, säger Daniel Redén från sin nya franska träningscamp i Chamant, strax norr om Paris.

Daniel Redén tog Frankrike med storm förra vintern.
Inte bara för att han lyckades med den smått osannolika bedriften att få med fyra hästar i Prix d’Amerique. Utan även med sitt avslappnade och nästan spralliga uppträdande i intervjuer och på sociala medier veckorna innan loppet.
I år har han en helt annan attityd, men för Kanal 75:s Björn Ekmark bjuder Redén på en utförlig intervju kring framförallt Propulsion inför söndagens stora slag, där stallet även startar Lionel och Wild Honey.

Det är lite annorlunda i år, vi fick strikta regler att inte gå in i stallet och att hålla oss på långt avstånd från hästarna....

- Ja det är det. I år är det fullt fokus mot Prix d’Amerique. Förra året var vi nere på läroresa, säger Redén och förklarar:
- Nu så nära inpå start, då vill jag vara väldigt noga. Vi har haft sjukdomsproblem, förkylningar och vill inte att det sprids mellan hästar. Då måste man vara strikt med regler.
Du var förra årets mediagunstling på Grosbois, hur var det?

- Jag hade djäkligt kul, lärde känna massor av nytt folk, det var kul på alla sätt!
- I år är det annorlunda, skrockfull som jag är också. Jag kör lite pianolinjen, håller till utanför. Låter hästarna gå i hage och bara njuta. Försöka hitta harmonin.
- Det var ganska stressigt på Grosbois förra året. Hästar överallt, jag märkte på Propulsion att han inte alls gillade att vara där. Därför har vi hittat det här stället, det är optimalt.
Vad var dina första tankar efter Prix d’Amerique i fjol?
- Det var nog ett stort tomrum. Det första sade till Thomas (Hedlund), en kollega, var: ”Aldrig mer fyra hästar i Prix d’Amerique”. Det tog på energin.
- Jag la mig i sellådan en timme efter loppet och samlade tankarna. Prestationsmässigt var det jättebra. Propulsion hade haft problem och vägen till loppet hade inte gått som vi velat. Jag var nöjd med vad vi fick med oss då, men det ser lite annorlunda ut i år.
Vilken skillnad märker du på Propulsion jämfört med ett år sedan?
- Han har varit hos mig i tre och ett halvt år nu och för varje år blir han grövre och utvecklas. Det känns som att, det finns inget stopp i utvecklingen på honom.
- Lungorna växer för varje år och tekniken blir bättre och bättre. Den är inte fulländad än, tekniken, den kan bli ännu bättre. Han kan nog tävla på ett tag till, han är en hård häst.
Jämför formen med samma tidpunkt förra året?

- Det går inte att jämföra. Han har vunnit på 1.10,5 på Vincennes och det var skönt att han fick smak på att vinna för nu vet han var mållinjen är, det är bra.
- Han hade två månaders tävlingsuppehåll (inför Prix d’Amerique) förra året, däremellan hade han varit sjuk och det hade jäklats ordentligt. Så peppar, peppar, det har ju gått väldigt bra i år.
Vad talar för Propulsion som segrare?
- Det är väl att han är en så fantastisk häst. Han har väl allt som krävs för att kunna vinna ett Prix d’Amerique, som flertalet av hästarna i loppet har. Så det krävs en maximal löpning för att han ska kunna göra det.
Vad är din viktigaste uppgift just nu?
- Det är väl att se till att hästen mår bra. Och att humöret ska vara på topp. Form kan man få honom i, men humöret är minst lika viktigt. För att de ska vilja och tycka att det är kul att springa. Vi ska se till att han tycker livet är kul, få honom så glad som möjligt.
Hur gör man det?
- Med honom är det faktiskt inte så svårt, för han är väldigt levnadsglad. Tycker det mesta är kul. Det blir många promenader och att han får se lite andra hästar. Inte på nära håll då, men träffa andra hästar och prata lite med dem, då brukar han bli glad.
Finns det någonting du är orolig för inför loppet?
- Man är jätteorolig att någon häst ska bli sjuk. Det är man hela tiden som travtränare. Det är precis som för vilken idrottsman som helst, som tränar hårt och ska träffa formen max… Då är det väldigt lätt att dra på sig en liten förkylning eller vad som helst, en infektion i kroppen och då är man väldigt sårbar. Det är sådant man är orolig för ända fram till start.
Hur har du upplevt fransk media den här vintern?
- De ringer ganska mycket, jag svarar väldigt sällan. Jag kör lite annan stil i år. Ligger ganska lågt och fokuserar på mitt. Men det är klart att man läser lite. Det är mycket surr om Bold Eagle, varför han inte vunnit. Jag är jätteglad för det, att de lägger fokus på honom… Och att Readly Express har varit så fantastiskt bra, det tar bort lite fokus från Propulsion. Det är väldigt bra. Jag gillar att slå ur underläge.
Du sade att förra året blev lite av en läroresa, vilka var dina största lärdomar?
- Jadu… Det var nog mest hur man ska förbereda hästarna på Vincennes. Träningsmässigt är jag ganska självsäker. Jag har mitt koncept hemifrån som jag kunnat ta med mig ner hit så det är inga problem.
- Det gäller de här små detaljerna på tävlingsdagarna. Där var jag ganska ”lost” i början, gjorde ganska mycket fel som inte passade in på mina hästar. Att det blev för lång tid mellan värmningar, sådana småsaker. Men det har jag lyckats tajma in mycket bättre nu och senast tror jag till och med att Örjan ändrade lite på Propulsion innan start. Han gjorde en vassare provstart för att få honom rappare första biten, även om det var bilstart. ”Proppen” är ju lite så att han springer och sover i loppen ibland. Fattar inte vad som händer när det är start, särskilt inte i det franska voltsystemet. Han är ju upplärd i USA där alla går bakom bil, så voltstart var första gången för honom här nere. Det var chockartat för honom, men han börjar lära sig det också.
- Så vi har lärt oss en hel del, både jag och Propulsion.
Det kommer att sitta många framför tv:n som tror och hoppas på dina hästar. Har du någon hälsning?

- De måste tänka positivt. Nämen det är bra, vi behöver allt stöd vi kan få. Och vi ska göra vårt bästa i varje fall, säger Daniel Redén.

Björn Ekmark & Robin Johansson, Kanal 75

 

Torsdag 25 januari 2018

V86: Guldstjärna till Wällstedts duo

 

Fonda Boko sprintar till seger för Torbjörn Jansson. Foto av LARS JAKOBSSON

stockholm. Publicerad: 2018-01-24 22:49 Senast ändrad: 2018-01-24 23:01

2017 slutade i moll.
2018 började i dur.
Ulrika Wällstedt var ett målfoto från att ta full pott under onsdagens V86-tävlingar.
- Jag har gråtit och skrikigt så mycket under loppen att folk som sett mig måste tro att jag är tokig. Det här var oerhört viktigt för oss, sade en överlycklig tränare.

Inte en krona inkört på drygt tio veckor.
Det var facit för Ulrika Wällstedt och hennes stall Guldstjärna inför onsdagens V86-omgång.
Men då hade hon också medvetet preparerat stallets toppduo för just denna kväll.
Varningsklockorna under eftermiddagen talade om tjällossning och risk för otjänligt underlag på Solvalla.
Fullt så illa blev det inte, men när V5-spelet bjöd på en 100-oddsare och tre 20-oddsare med fyrarättsutdelning som följd kunde man ana att det skulle smälla även på V86-spelet.
Att banan blev lerigare och blötare i ju längre kvällen led bekom emellertid inte Fonda Boko det minsta när Torbjörn Jansson blåste till ledningen och lämnade sina konkurrenter i smått överlägsen stil.
- Det var härligt att se honom idag. Jag var orolig hela loppet att han skulle vika ner sig, han har ju aldrig sprungit på tung bana förut, men han var verkligen fin. Hästen är i sådan harmoni för dagen, det bådar gott, sade Wällstedt som på förhand deklarerat att jobbiga förutsättningar skulle vara till fördel för Swimming Pool.
V86-avslutningen blev den fyrfota gyttjebrottning man kunde ana i det tilltagande regnet och Swimming Pool närmade sig stadigt, men utan att komma förbi Hans R Strömbergs dödenstravande Tiger Williams som försvarade sig förnämligt för Kaj Widell.
- Jag är så nöjd med honom ändå. Det är en stor tung häst så han behövde det här loppet i kroppen, men som vanligt kämpade han hela vägen. Man måste bara älska den hästen, sade Wällstedt som kunde räkna in 90 000 kronor på årets två första starter, att jämföra med 629 900 under hela 2017.

Fick njuta från Frankrike
I en annan division när det gäller prispengar under en säsong tävlar Timo Nurmos som åkt ner till Frankrike för att preparera Readly Express för Prix d’Amerique.

Därifrån fick han se Extra Fudge spurta starkt, men förgäves bakom Svante Ericssons Orkidee Skift som hade uppvisning för Örjan Kihlström.

Revanschen kom två lopp senare då Manofthematch blev minst trött i ett galoppfyllt långlopp i händerna på Jorma Kontio.

Långlopp i kallblodstempo
På Åby var förutsättningarna mer normala och kvällens rivigaste lopp kom i V86-3 där första varvet travades på 1.13,1 efter otaliga ledarskiften.

Det passade Kim Eriksson som sparade krutet bakom Sofia Aronsson-tränade italienaren Vichy Grif som slog klorna i tappre Kiss My Lips H.C. kort före mål.

Raka motsatsen sett ur dramatisk synpunkt blev styrkeprovet över sällsynta 3 640 meter autostart. Omgångens största favorit Ready Ribb (Björn Goop tränar, Carl-Johan Jepson körde) fick anföra en lång sträcka i 1.22-fart med konkurrenterna uppradade bakom och brisade ifrån i obekymrad stil.

Bra säsong för Rushmore


Lutfi Kolgjinis auktionsdyring Rushmore Face återkom efter uppehåll och levererade kvällens prestation då han rundade fältet trots tappstart.
- En häst med väldigt hög kapacitet. Det blir nog en bra säsong för hans del, konstaterande körande Christoffer Eriksson.
Amatörtränaren Helén Blomberg har bara tre hästar i träning.

En heter Global Raceway och avslutade fjolåret med imponerande V75-seger dagen för julafton.
2018 öppnades i samma övertygande stil då han fixade kvällens tredje favoritseger efter tidig ledning för Stefan Persson och höll nere V86-utdelningen till 10 662 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Onsdag 24 januari 2018

I kväll V86-Xpress från Solvalla & Åby

Kihlmans V86-Tips

En bra V86-Spik = Ready Ribb

             V86-1...2-3-4-7-8-10-11
     V86-2...3-5-11-12
V86-3...3-12
    V86-4...3-6-7-9
           V86-5...5 Ready Ribb
     V86-6...1-7-9-10
V86-7...7-9
V86-8...4-9
3584 rader = 896 kr

Inför V86: Olika stallkamrater

 

Ulrika Wällstedt kramar om Swimming Pool efter V75-segern på Axevalla för ett knappt år sedan. Foto av Kanal 75

stockholm.

Resultaten är nästan identiska.
Egenskaperna diametralt motsatta.
På onsdag gör stallkamraterna Fonda Boko och Swimming Pool båda årsdebut inom V86-spelet.
- Det ska bli riktigt spännande. Hästarna känns jättefina och är lite mer spritsade inför det här än normalt, säger tränaren Ulrika Wällstedt.

De har startat lika många gånger (39) och vunnit lika många lopp (10).
Men när de kommer ut på banan så finns det inte många likheter.
Fonda Boko är den vindsnabbe talangen som ofta brakar till ledningen, brukar vinna när han har en bra dag, men allt som oftast tar till galopp.

Swimming Pool är stridsvagnen som i regel får inleda bland de sista, knappt kan växla tempo, nästan aldrig blir trött och älskar svårbemästrade underlag.
I Ulrika Wällstedts tävlingsstall med 23 hästar blir de båda valackerna först ut under 2018.
- Hästarna gick ner lite i form på senhösten och Swimming Pool drabbades även av dåliga blodvärden. Då bestämde vi oss för att ge hela stallet en pust. Nu har vi tagit nya tag och är redo, det ska bli riktigt spännande på onsdag, säger Wällstedt som tog in duon för ett finslipande träningsjobb på Solvalla förra veckan.
- Vi har haft ganska tråkiga träningsförhållanden sista tiden så det har blivit några turer till Valla. Tanken var att båda hästarna skulle anmälas om de kändes bra och det gjorde de, riktigt bra båda två.
Sprang de mot varandra?
- Nej, de fick gå var för sig. Swimming Pool sprang 1.18/1 600 meter med 1.12 sista 500 och Fonda Boko 1.17,5/1 600 meter med en ännu snabbare avslutning. Dessutom gick båda med full fart i svängen efter mål så det var ett rejält jobb. Vi fick det besked vi ville ha.
Hur nära toppform skulle du säga att de är?
- Det är klart att det saknas matchtempo, men hästarna känns jättefina och är lite mer spritsade inför det här än normalt efter vila. Säg att vi brukar ha 75 procents form på våra hästar efter liknande uppehåll så tror jag att det är 85 nu.

”Fått tillbaka den rätta spänsten”

Hårdast betrodd på onsdagen blir Fonda Boko, som ser ut att ha passande förutsättningar i V86-4.
- Ja, det är drömläge för honom med springspår. Han är snabb ut och har aldrig varit osäker i volten, det är i första sväng han har sin akilleshäl och kan galoppera.
Faktum är att Fonda Boko har galopperat i mer än hälften av karriärens starter, 21 gånger.
- Det sitter i huvudet och finns inget vi kan göra åt saken med utrustning eller liknande, det handlar bara om honom själv. Många av galopperna har kommit i trånga situationer, då blir han lätt ängslig, speciellt när det kommer andra hästar utifrån. Därför är det bättre att han själv får komma utifrån den här gången. Men det absolut viktigaste är att hästen är i harmoni, och just nu visar han väldigt bra harmoni i träningen i alla fall.
Hur ser du på taktik och segermöjligheter?
- Även om han vunnit många lopp från ledningen så tycker jag personligen att han är precis lika bra bakifrån. Men med tanke på läge och distans kommer han givetvis köras i spets om han skulle nå dit. Han var lite blek under hösten, men verkar ha fått tillbaka den rätta spänsten och inställningen nu så det är klart att han är den med störst vinstchans.

Gynnas av tungsprunget
Mot Swimming Pool talar att han aldrig lyckats nå en pallplacering efter liknande uppehåll förut, samt spår åtta bakom bilen i V86-8. För att det är en utpräglad vinterhäst som tagit sju av karriärens segrar denna årstid.
- Det beror på att han inte bryr sig om underlaget, han springer på allt. När han vann V75 på Axevalla var underlaget knappt tjänligt, men vi jublade när vi såg banan eftersom vi förstod att det skulle gynna honom mycket. Nu verkar det bli plusgrader på onsdag och då ska det bli intressant att se vad Solvalla bjuder på för underlag…
Då hoppas ni förstås på riktigt krävande förutsättningar?
- Hoppas gör man väl inte, det är aldrig speciellt roligt. Men det skulle säkert öka hans chanser eftersom han är mindre missgynnad än många av konkurrenterna.
Men han verkar inte vara typen som vinner efter vila?
- Kanske inte, men hästen känns faktiskt riktigt bra. Han är starkare i kroppen och springer så där coolt med huvudet mellan knäna som han ska göra när han trivs. Torbjörn Jansson sade att hästen aldrig känts så bra som han gjorde innan han blev sjuk i höstas och det är samma känsla i träningen nu.
Kan du jämföra dagsformen nu med då han vann det där V75-loppet för ett år sedan?
- Då var han i riktig form så jag vågar inte tro att han ska vara fullt lika vass på onsdag.
Ändrar ni något i utrustning eller balans på någon av hästarna?
- Ja, Swimmng Pool kommer att tävla med rycktussar för första gången. Han hade det i jobbet på Solvalla och svarade bra så nu tycker vi att det är dags att prova. I övrigt kör vi som vanligt med båda.
Det är två så olika hästar, var skulle du säga att brytpunkten går distansmässigt om de skulle mötas på banan?
- Swimming Pool skulle vinna på 2 640 meter och längre distanser. Över medeldistans eller kortare så vinner Fonda, så den ligger någonstans däremellan, klargör Ulrika Wällstedt.

Robin Johansson, Kanal 75

Tisdag 23 januari 2018
 

Bold Eagle laddar vid havet inför Prix d'Amerique

 

Bold Eagle tillsammans med sin kusk Franck Nivard. Foto av LARS JAKOBSSON

L'Aigle/Stockholm.

Havsluft och strandpromenader.
Det ska göra Bold Eagle till vinnare i årets viktigaste lopp.
- Ni tror att ni kommer vinna med Propulsion eller Readly Express. Men sista ordet är inte sagt, hälsar superstjärnans tränare Sebastien Guarato svenska travfans inför Prix d’Amerique.


Fyra raka andrapris.
Den tidigare orubblige franske travkejsaren hade aldrig förlorat två lopp i rad inför årets vintermeeting.
Plötsligt framstår den oövervinnerlige Bold Eagle som en ”vanlig” elithäst.
En sådan som kan vinna när han är i toppform och får rätt resa.
Inte den travfantom som leker med övriga världseliten var han än visar sig.
Men tränaren Sebastien Guarato har inte tappat tron på Frankrikes nationalklenod.
Om en vecka ska Bold Eagle försvara sina två raka segrar i Prix d’Amerique mot den
fruktade utmanarduon från norr, Timo Nurmos Readly Express och Daniel Redéns Propulsion.
Receptet blir att lägga om träningen och gjuta mod i ny miljö, vid Atlantkusten.

- Mitt viktigaste jobb nu är att jobba med honom mentalt. Han är oerhört stark mentalt, annars hade han aldrig blivit så här bra. Men får han gå för länge utan rygg kan han tappa lite motivation. Det har hänt tidigare också, när han förlorade mot Traders. Då fick han också gå för tidigt.
- Men jag ska jobba med moralen, därför tänker jag åka till havet och ge honom lite annorlunda träning. Jag tror att det kommer att göra honom gott med lite nya intryck, förklarar Sebastien Guarato när vi besöker honom på träningsanläggningen i L'Aigle, två timmars bilresa väster om Paris, knappt två veckor innan det stora slaget.

”Tror fortfarande på honom”
För det är Prix d’Amerique som är loppet med stort L i Frankrike. Att Bold Eagle förlorat i genrepen kommer att vara glömt på ett ögonblick om han kan frälsa en travnation och ta sin tredje raka titel i världens tuffaste travlopp 28 januari. En prestation hans fenomenale fader Ready Cash gick bet på och ingen har klarat sedan legendariske Ourasi på 1980-talet.
- Jag tror fortfarande på honom, för han har inte haft perfekta förutsättningar den här vintern. Han hade en hovböld i början av vintern och fick strykas i Prix de Bretagne. Jag tror att han hade vunnit det loppet, för han var toppfin då. Sedan, i Prix du Bourbonnais, bjöd han Bird Parker på rygg hela vägen. Hade han kommit till ledningen i uppförsbacken hade Bird Parker fått gå utan rygg.
- I Prix de Bourgogne spurtade han jättebra, då var vi supernöjda med insatsen. Då var Propulsion i ledning och Bold Eagle fick gå i spåren.
- I Prix de Belgique såg allt bra ut i sista sväng, men han fick helt enkelt gå för länge utan rygg för att det skulle passa honom, så förklarar Guarato de tre andraprisen som (sedvanlig) storfavorit i uppladdningsloppen inför Prix d’Amerique.

Stor respekt för svenskarna

Men sista söndagen i januari ska Bold Eagle göra om det han gjort de två senaste åren och vara först i mål. Och taktiken är inget som Guarato håller hemligt.
- Strategin för Bold Eagle är att göra som i Prix de Bourgogne. En snabb start, hitta rygg på en av de tuffaste konkurrenterna, till exempel Propulsion. Någon som kan erbjuda draghjälp till sista sväng, så att han kan utnyttja sin explosivitet över upploppet.
- Med den typen av lopp är han extremt svårslagen.
Vad är din syn på de svenska utmanarna Readly Express och Propulsion?
- De är verkligen snabba. De klarar av Vincennes. De har alla kvalitéer. De kan vinna med rygglopp och de är tuffa nog att vinna från ledningen. Propulsion tror jag nog ändå är som bäst med ryggresa.

Täpper igen truten på tvivlarna
Faktum är att Bold Eagle denna gång inte kommer till Prix d’Amerique som självklar storfavorit. Istället förväntas oddsen bli tämligen jämna mellan hemmaidolen och de två hoten från norr.
- Vi har lite mindre press på oss, vilket kan vara bra. Man ska inte glömma att även om han har förlorat några lopp nu, så har inte varit sämre än tvåa och dessutom gjort bra lopp varje gång. Ja, förutom i Elitloppsfinalen, då han blev fyra. Men då fick han ta ut sig för mycket i försöket. Frånsett det är han alltid etta eller tvåa.
- Det går inte att begära seger varje gång. Han är en levande varelse, och det går inte att få maximal utdelning varje gång. Med lite klaff kan han mycket väl vinna både Prix d’Amérique och Prix de France. Då täpper vi igen truten på tvivlarna!
Vad kan du hälsa till alla svenskar som hoppas och tror på blågul seger i Prix d’Amerique?
- Vi har förlorat de senaste slagen, men vi har inte förlorat kriget, säger Sebastien Guarato.

Sofia Aronsson & Robin Johansson, Kanal 75

 

Inför V75 (jackpot): Ny toppchans för vinterns häst - "Är som en saga"

 

Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2018-01-22 18:38

Han levererar gång på gång och är vinterns häst hemma i Sverige.
Västerboonthenews joggade hem en överlägsen seger i Gulddivisionen senast och allt talar för en repris på lördag.
- Hästen känns underbart fin. Jag tror att han själv känner sig svårslagen för han är kaxig den gamle valacken, säger Lars Brindeborg.


Kalmartravet är värd för lördagens V75-omgång och det är återigen jackpot på den omåttligt populära spelformen. En ensam vinnare beräknas ta hem 45 miljoner kronor, enbart på sju rätt.
Det har många gånger blivit miljonutdelning på V75 trots att en eller flera storfavoriter vinner. Västerboonthenews blir på nytt megafavorit efter ännu en uppvisning i högsta klassen senast. Till och med en sansad man som Örjan Kihlström var full av beundran och strödde lovord efter segern på Jägersro.
- Hästen är ruggigt bra. Han är en av de bästa som tävlar här hemma i Sverige just nu, sa Kihlström.

”Otroligt löpsugen och glad – bara studsar fram”
En snackis efter segerloppet var starten där Västerboonthenews öppnade så snabbt att startbilen nästan inte hann köra undan. Den tioårige valacken var som en katapult bakom bilen och han fortsätter att leverera toppinsatser gång på gång. Hästen har tagit sju segrar och fem andraplatser på de elva senaste starterna och har inte varit sämre än tvåa sedan i juli i fjol. De senaste sex starterna har varit i Gulddivisionen i V75 och totalt på dessa lopp har han sprungit in 1,1 miljoner kronor.
- Han är fantastisk och har varit för jäkla läcker i loppen. Senast vann han i princip okörd. Jag hade ju sagt inför det loppet att jag var lyrisk över hur fin hästen kändes. Man kan väl inte vara lyrisk varje gång men han känns faktiskt lika fin efteråt. Han är otroligt löpsugen och glad och bara studsar fram, säger tränaren Lars Brindeborg.
- Jag har kört honom i dag (måndag) i sandbanan där han fick springa på i intervaller. Han kändes så himla fin och taggad. När det kom hästar blev han alldeles till sig och ville springa ännu fortare. Han skulle till och med slå litegrann, det brukar han aldrig göra men det indikerar bara att han är i sådan toppform.

”Hade hoppat 2.40 i höjd – är som en saga”
Lars Brindeborg har varit proffstränare i fyra månader och driver ett mindre stall med sju hästar i träning utanför Halmstad. Innan dess jobbade han hos Patrik Södervall och Petri Puro där han också skötte om Västerboonthenews. Framgångarna med stjärnhästen har gett ringar på vattnet och nya hästägare har börjat höra av sig.
- Jag har varit lite försiktig med att ta in nya hästar för jag vill inte ha något stort stall. Jag vill inte ha hästar bara för att man ska ha dem men nu ska jag ta in tre, fyra till som jag tycker är intressanta. Jag jobbar själv just nu men ska ta in lite extra hjälp när det kommer fler hästar, säger Lars.

Vad betyder det att ha en sådan stjärna som Västerboonthenews i stallet?

- Hästen har alltid betytt mycket för mig och när han känns så underbart fin som han gör nu är det fantastiskt. Det liksom spritter i honom och han är så spänstig så hade han varit en människa hade han säkert hoppat 2.40 i höjdhopp, ha, ha.
- Jag tror att han känner sig svårslagen när han startar för han är kaxig den gamle valacken. Det är en härlig kompis att jobba med och han är helt underbar på alla sätt. Hela hans karriär och att han är så bra nu som tioåring är som en saga.

”Visst kan Spitcam Jubb svara – men det skiter vi i”
På lördag är det mycket som talar för att sagan fortsätter i Kalmar där Västerboonthenews blir storfavorit i Gulddivisionen, V75-3. Tränare Brindeborg är optimistisk med all rätt och spikar sin häst i det officiella tipset Fem tippar V75.
- Jag måste ju tro på honom när han är så här bra och har ett så fint läge. Spår tre bakom bilen är perfekt och Johnny Takter får skicka iväg honom vad som går från början. Hästen är travsäker som tusan och det är bara att ladda. Visst kan Spitcam Jubb kanske svara men det skiter vi i. Då får min häst tugga utvändigt och ta ner honom därifrån istället.
- Det ska bli kul att åka till Kalmar och dessutom trivs hästen jättebra på den banan och har en bra statistik där. Det ska bli fin bana och det är skönt att slippa köra med broddar. Han vann det här loppet i fjol, då hade han bakspår samtidigt som Spring Erom tog ledningen. Han fick luckan och vann på en 1.11-tid. Nu hoppas och tror jag att det är spets och slut hela vägen, säger Lars Brindeborg.

”Tveksam till Elitloppet”
Efter senaste segern blev det snack om att hästen eventuellt kan bli aktuell för Elitloppet men när det gäller matchningen så långt framöver vill Brindeborg inte gärna spekulera i redan nu.
- Han ska göra den här starten nu och sedan finalen på Solvalla. Därefter är det möjligt att han kanske får ta det lite lugnt ett tag. Han behöver nog få en liten träningsperiod så att han kan hålla formen till våren och sommaren. Så det blir nog ett litet uppehåll men samtidigt känns hästen så jäkla fräsch och fin och är inte sliten på något sätt.
- När det gäller Elitloppet så är jag mer tveksam för en del som är med där blir inte hästar efter det. Men vi får se om han håller den formen då som han gör nu för då är nog ägarna sugna. Hästen är tio år ung och ibland är han som en tvååring som blir rädd när han får syn på saker och ting. Men samtidigt är han en gentleman som gör allting rätt och han blir bara mer och mer självsäker. Han mår bra, är tuff och bangar inte för något, säger Lars Brindeborg.

Michael Carlsson, Kanal 75

Måndag 22 januari 2018

The Noble One
Glada ägare och kusk
 

Allsvenska kuskligan: Ohlsson förbi

 

Ulf Ohlsson. Foto av Lennart Kihlman

stockholm. Publicerad: 2018-01-22 09:42 Senast ändrad: 2018-01-22 09:58

Det dröjde tre veckor, men nu är regerande kuskchampion åter på tronen.
I fjol ryckte Ulf Ohlsson åt sig tidig ledning i den nationella kuskligan och utökade den stadigt hela säsongen.
Frågan är om det var ett tidigt segergrepp som kopplades när Ohlsson vann åtta lopp under den gångna vecka och passerade Örjan Kihlström, som i sin tur gick segerlös.

Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 18-16-18
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 11-10-8
3. Jorma Kontio, Solvalla, 11-7-5
4. Kim Eriksson, Mantorp, 10-3-4
5. Carl Johan Jepson, Färjestad, 9-10-9
6. Robert Bergh, Åby, 8-5-1
7. Stefan Söderkvist, Åby, 7-8-5
8. Mikael J Andersson, Färjestad, 7-7-4
9. Johan Untersteiner, Halmstad, 7-5-2
10. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 7-4-6
11. Hanna Olofsson, Boden, 7-0-1
12. Nicklas Westerholm, Romme, 6-2-4
13. Peter Ingves, Halmstad, 5-4-4
14. Torbjörn Jansson, Solvalla, 5-3-4
15. Claes Sjöström, Solvalla, 4-9-2
(Siffror till och med 21 januari)

Kanal 75

 

Storvinst till Värmland - vann 120 564 kronor på V4

I dagens V4-omgång, 2018-01-22, på Halmstad blev det hög utdelning på fyra rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 120 564 kronor.

Kupongen, som kostade 384 kronor lyckades pricka in fyra rätt. Kupongen innehöll 1 rader med fyra rätt.

Det vinnande systemet innehöll ingen så kallad spik - ogarderat lopp.


Söndag 21 januari 2018

I dag GS75 på Färjestad

Dagens ALN-Häst = Dizzy River
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 4 Heartbomber - Danne Jansson


Lopp 2 Nr 9 Sycamore Broline - Kristian Lindberg


Lopp 3 Nr 6 Bird Parker - Johan Untersteiner


Lopp 4 Nr 8 Kakan Gertorp - Anders Svanstedt


Lopp 5 GS75-1 Nr 6 Dizzy River - Johan Untersteiner


Lopp 6 GS75-2 Nr 1 Pols Crazy Diamond - Fredrik B Larsson


Lopp 7 GS75-3 Nr 4 Mias Komet - Carl Johan Jepson


Lopp 8 GS75-4 Nr 4 Chantilly - Carl Johan Jepson


Lopp 9 GS75-5 Nr 7 The Noble One - Mikael J Andersson


Lopp 10 GS75-6 Nr 4 Qatrine - Gel - Johan Untersteiner


Lopp 11 GS75-7 Nr 10 Skyfall N.O. - Morten A PedersenKihlmans V75-Tips - Färjestad

Ny seger för Racer Reo ???

GS75-1...6-9
GS75-2...1-3-5
GS75-3...7 Racer Reo
GS75-4...4-6-7-10
GS75-5...3-4-7
GS75-6...1-3-6
GS75-7...1-10-12
648 rader = 648 kr

Lördag 20 januari 2018

I dag V75 från Romme
 

V75: Uträknade Piraten värst igen

 

On Track Piraten tog sin 25:e seger i travets elitserie V75. Foto: Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2018-01-20 19:28 Senast ändrad: 2018-01-20 19:53

Trött och gammal?
Inte då.
On Track Piraten brukar normalt rada segrar och spikas på var och vartannat V75-system.
När husse Hans R Strömberg satte sig i vagnen igen för att testa hästen slutade det med en överraskande seger på lördagen i gulddivisionen på Rommetravet.


Det var nästan hemmaplan för Rättvikshästen On Track Piraten på lördagen.
Efter sommarens äventyr och femteplatsen i VM-loppet i New York har tioårigen haft problem att hävda sig i loppen på det sätt som han brukar.
Mellan oktober 2016 och mars 2017 tog On Track Piraten åtta raka segrar i gulddivisionen. Inför lördagen hade det gått tolv lopp utan seger och det kändes som att hästen var på väg ut i travets periferi.
Hans R Strömberg ville testa hästen och satte sig upp i lopp för första gången på ett och ett halvt år och gjorde rent hus med stjärnan.
On Track Piraten gillar vintern och tioåringen var överlägsen den här gången sedan storfavoriten Anna Mix kommit bort i spåren.
- När jag vred ut honom 600 kvar kände jag att han hade kunnat svepa dem innan svängen nästan. Så att det…var en ruggig känsla, sa en nöjd Strömberg efter hästens 25:e seger i travets elitserie.
Efter en riktig dunkare från tredjeparet utvändigt var det ren och skär defilering upploppet ner.
- Jag har trott på att få tillbaka honom hela tiden och han bevisar ju i dag att han duger än.
Han trivs jättebra på vintern, så är det bara, sa Hans R Strömberg.
En segermaskin endast spelad på sju procent av kupongerna!

Westerholm dagens man

Lördagen var annars en stor dag för hemmatränaren Nicklas Westerholm. 26-åringen hade ett fenomenalt debutår som pro
stränare och jobbade ihop både tränar- och kuskchampionet på Rommetravet 2017.
Skicklig med djuren är han och många av de lite äldre hästarna han fått in i träning har utvecklats ytterligare i hans händer.

Nu blev det två segrar med egentränat – mycket imponerade sådana – med Nakoda Goj i silverdivisionen

...och It’s Showtime Zaz i klass II. Inget gavs gratis precis i respektive lopp och båda hästarna svarade för starka prestationer utan vara bottnade.
- En dubbel på V75 har jag aldrig tagit förut, så det här var kul.
Nicklas Westerholm är en av fyra nominerade till titeln Årets Komet.
- Jag tror att farsan fick det priset ungefär vid samma tidpunkt så jag hoppas att jag inte ska vara sämre, sa Westerholm, syftande på pappan Robert Bergh.
Westerholm som även var nära storfavoriten i mål i bronsdivisionen där han bokförde sig för en andraplats med sin Persos Smokie

”Vilken j-la häst”

Southwind Feji vann 13 av 15 lopp i fjol och var med det den segerrikaste travaren i Sverige.
I stoloppet satte hon konkurrenterna på plats ännu en gång och kusken Mikael J Andersson var mäkta imponerad.
Storfavoriten fick svar efter 600 meter då alla trodde att hon skulle bli släppt till ledningen. Kaj Widell bakom Västerbo RealWorld ville annat men där blev det rejält trötta ben till slut.
Från positionen utvändigt ledaren tryckte Mikael J Andersson till 700 meter från mål igen, och övertog ledningen. Det femåriga stoet bara försvann ifrån fältet. Smäcker uppsyn.
- Jag trodde inte mina ögon när Kaj satt och svarade men nu fick de se allihop vilken jävla häst det är. Jag sa till ägarna i förra veckan att det här nog är det värsta jag kört. I dag är det väl bara On Track Piraten som kunnat hänga med henne, sa segerkusken.

Divine fortsätter vinna

Lite oansenlig från sidan sett. Sexåriga stoet Divine har inställningen som sitt bästa vapen och kan verkligen flytta på sig över ett upplopp.
Nu tog hon fjärde raka segern varav den första i V75 (klass II) för Eskilstuna-duon Anna Österberg och Kai P Jussila som tog över träningen under fjolåret.
Tempot var lågt och Erik Adielsson satt i femte utvändigt med stoet som avslutade mycket rappt till knapp seger över Rommetravets upplopp.

Kortspeed i kalla

I kallblodsloppet var det skrivet så att ston hade fördel och kunde stå med 20 meters försprång mot hingstarna och valackerna.
Det tackade amatören Lars-Erik Karlsson för med sin Alfie. Det åttaåriga stoet var bland annat trea i SM under fjolåret bakom Månprinsen A.M. och tjänade en halv miljon kronor under sin bästa säsong hittills.
Nu fick Alfie en V75-seger i årets andra start efter ett lopp i ledarryggen och lucka 175 meter från mål. En trettonprocentare på V75.
Knappe favoriten Solör Stegg galopperade bort sig. Tvåa och nära i mål överraskningen Mino (under en procent på strecken) och trea Mofaksan som stretade emot bra i ledningen.

Miljoner till nästa lördag

Ett sprinterlopp för bronsdivisionen avslutade omgången där storfavoriten National Prince klev undan på ett bra sätt från ledningen för Erik Adielsson. Svante Båth tränar hästen och dagens största favorit spelad på 58 procent på V75.
På V75 landade sjurättsutdelningen på 2 090 kronor. Sex rätt gav 22 kronor medan det blev jackpot på fem rätt och 25,1 extra miljoner rullar vidare till Kalmar V75 på lördag.
Svårt på Top 7 och rollerpott till nästa lördag, 834 005 kronor rullar vidare

Mikael Wikner, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Romme

Niklas Westerhom kör en V75-Spik = IT's Showtimes Zaz

V75-1...1-2-3-4-5-6
V75-2...1-2-4-5-6-7-8-9-10-12
V75-3...4-6
V75-4...1-2-3-8-13
V75-5...9-12
V75-6...3 It's Showtimes Zaz
V75-7...2 National Prince
1200 rader = 600 krNational Prince = En bra V75-Spik

Fredag 19 januari 2018


Luring på V75 = Solör Stegg som gör comeback i morgon på Romme

Just nu 9 andelar Klicka även du för att anmäla till lag KIHLMAN >>>>

Inför V75 (jackpot): Jorma Kontio - check

 

Vad kan Jorma Kontio uträtta med Millstone's Vivid på lördag? Foto: Lars Jakobsson Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2018-01-18 17:03 Senast ändrad: 2018-01-18 19:15

Jorma Kontio kör hans häst på lördag.
Finske amatören Lauri Uustalu vet inte om stoet Millstone's Vivid räcker till seger i V75 på Romme men får i alla fall bocka av Kontio på sin bucket list.


En del hoppas klara av ett Vasalopp i livet, andra vill simma med delfiner.
49-årige Lauri Uustalu kör skoltaxi hemma i Vihti i södra Finland och är travamatör på fritiden. Tiden är knapp och en häst räcker att hålla på med.
På lördag startar åttaåriga stoet Millstone's Vivid i V75 på Rommetravet och då kan Lauri Uustalu bocka av en sak han velat göra i livet – nämligen att sela ut en egentränad häst och få Jorma Kontio som kusk.
Nordens segerrikaste kusk med runt 10 500 segrar i karriären har chans att ta ytterligare en pinne med Millstone's Vivid i loppet för ston på kupongen (V75-5).
Den finska hästen möter Southwind Feji, Sveriges segerrikaste travare i fjol, som är stor favorit i loppet.
- Jag har jättesvårt bedöma chansen men min häst har mycket bra form. Hon har gått i mål med sparade krafter vid sina två segrar på slutet och jag tror faktiskt att hon ska vara ännu lite vassare på lördag, säger Lauri Uustalu.

Solvalla - check
Den finske amatören har haft två delmål i livet och kunnat uppnå dessa med stoet. Ett par rutor på en sådan där fiktiv bucket list många talar om i dag.
Lauri Uustalu ville någon gång i livet starta på Solvalla med en egen häst och den önskningen slog in i maj förra året då Millstone's Vivid var med i ett V86-lopp.
- Hon galopperade och blev oplacerad.
Lauri gillar Jorma Kontio som yrkesman och människa och har nöjet att få honom som kusk på Romme.
- Hon är stark och tål att gå i spåren sista 700 meterna om hon får draghjälp. Att det är ett långt upplopp nu är en fördel eftersom hon alltid gör vad hon kan. Skulle det behövas brodd i skorna gynnas hon av det. Jorma Kontio kör. 

Spännande lördag
Finländaren har hållit på med travhästar från och till sedan mitten av 1980-talet. Frekvensen att köra var det lite sämre med för några år sedan. Han var tvingad att köra ett lopp för att behålla licensen och hittade Millstone's Vivid.
- Hon var fem år och ostartad då. Tänkte att det kunde ju vara lite roligt att se vad hon kunde. Och hon har gått bra. Jag är nöjd med henne. Vi övernattar i Sverige natten till lördag. Vi reser fredag hemifrån, säger Lauri Uustalu, och tillägger:
- Den här starten ser jag fram emot.

Mikael Wikner & Peter Andersson, Kanal 75

 

Torsdag 18 januari 2018

Inför V75 (jackpot): Ny toppchans för segermaskinen

 

Stockholm. Publicerad: 2018-01-16 19:37

Hon blev landets segerrikaste häst i fjol med 13 segrar.
Nu är vinnarstoet Southwind Feji storfavorit i V75-jackpoten på Romme.
- Jag har bästa hästen och hon känns fantastiskt fin, säger tränaren Pär Hedberg och spikar henne i det officiella tipset Fem tippar V75.


Historien är välkänd vid det här laget om fölstoet som blev en stjärna. När Southwind Feji kom till Sverige i maj 2016 trodde kretsen kring det USA-födda hästen att hon var ett dräktigt fölsto. Men så var inte fallet och istället för att bli mamma så började hon att tränas igång av Pär Hedberg, som är privattränare åt Karl-Erik Bender (Stall Palema). Resten är som en saga. Istället för avelsboxen blev Southwind Feji en segermaskin på tävlingsbanan.
– Hon kom i maj i samma flygplan som elitloppshästarna från USA och när det visade sig att hon inte var dräktig vid en undersökning så fick hon först gå i hagen i två månader. Sedan började vi träna henne och hon fick ett halvårs träning i lugn och ro, har Pär Hedberg berättat tidigare.
– Hon var inte så lätt att ha att göra med i början då hon var lite vass i humöret. Men allt eftersom tiden gick och vi började skärpa träningen så blev hon bättre och då märkte man att det var lite extra till häst.

”Väldigt speciellt – riktigt häftigt”
Men att Southwind Feji skulle bli SÅ bra kunde Axevalla-tränaren inte drömma om. Stoet vann totalt 13 lopp på 15 starter i fjol och blev Sveriges segerrikaste häst.
- Det är väldigt speciellt såklart och en kul grej. Riktigt häftigt eftersom det inte var meningen att hon skulle tävla utan bara vara fölmärr. Hon har gjort det fantastiskt bra och det är egentligen otroligt att hon började tävla först i februari i fjol och ändå blev landets segerrikaste häst, säger Pär Hedberg.

”Var otroligt bra senast – känns fantastiskt fin efteråt”
Southwind Feji vann tre av fyra starter på V75 i fjol och den senaste segern kom dagen före julafton på hemmabanan Axevalla.
- Hon var otroligt bra senast och den som gick i ledningen avväpnade hon på några steg. Därefter har hon tränat på och vi har haft fina träningsförhållanden och hästen har inte stått över ett enda jobb. Jag måste säga att hon känns otroligt fin för dagen. Det är nästan så att hon känns ännu bättre än tidigare, säger Hedberg.
Hur långt kommer det här att bära?
- Jag tror att hon kommer att klättra rakt upp till Stoeliten och möta de bästa framåt sommaren. Det finns en hel del växlar kvar att dra, bland annat barfotakörning eftersom hon alltid har haft skor på sig. Så jag tror att hon även kommer att hävda sig bra mot de bästa.

”Har bara gjort ett dåligt lopp”
Southwind Feji är en riktig travmaskin som aldrig har galopperat i lopp på 15 starter. De enda två plumparna i protokollet är i två lopp som hon blev oplacerad i under fjolåret.
Vad hände i starterna som hon förlorade i?
- Den ena gången var i Halmstad under sprintermästarhelgen i V75. Då var hon inte riktigt fräsch och frisk för dagen och kusken kände redan sjuhundra meter kvar att det var tomt i tanken och lät henne bara gå i mål utan att bruka henne.
- Andra gången var på Färjestad då hon hade spår åtta på tillägg och gick bra sista varvet men det räckte inte till pengar. Så hästen har bara varit dålig i ett enda lopp, säger Pär.

”Har sämsta spåret i en spårtrappa”

Det är jackpot på V75 i lördagens omgång där 43 miljoner kronor väntar till en ensam vinnare. Southwind Feji blir storfavorit i den femte avdelningen där hon jagar sin sjätte raka seger. Hon körs som vanligt av Mikael J Andersson.
- Det är klart att läget är svårt och spår tolv i en spårtrappa är väl sämsta spåret. Men jag tycker att jag har bästa hästen i loppet och så länge hon fortsätter att prestera så bra och känns så fin så måste jag tro på henne igen. Om det inte strular så tror jag på en toppchans. Inga ändringar är aktuella.

Du har även med Billy Flynn i V75-3. Chanserna där?
- Han fick ju vinna senast och var bra i ett enklare sällskap. Hästen har känts fin efteråt och är allmänt uppåt. Jag tror att han kan vara med en bra bit fram här men att räcka hela vägen till seger blir väl kanske svårt. Men med lite klaff är det inte omöjligt att han är bland de tre. Inga ändringar, säger Pär Hedberg.

Michael Carlsson, Kanal 75

Onsdag 17 januari 2018

 

V86: "Östersunds nye Sanity”

 

En kommande stjärna? Weekend Fun tog sin fjärde raka seger. Kusken Rikard N Skoglund och skötaren Jimmy Dillner. Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2018-01-17 22:35 Senast ändrad: 2018-01-18 08:52

Östersundstravets genom tiderna bästa häst är Sanity som sprang in över tio miljoner kronor.
Nu kommer fyraårige Weekend Fun - en häst som kanske kliver fram ur kungens skugga.
Fjärde raka segern togs i samma övertygande stil som vanligt i snögloppen på Bergsåker och efter loppet kunde inte kusken hålla sig.
- Här har Östersund en ny Sanity, sa Rikard N Skoglund.

 
Östersundstränaren Daniel Wikberg tvingades till jobb hemma på gården och skickade stallets lärling Jimmy Dillner till Bergsåker med stallets stjärna Weekend Fun.
Efter att ha bollat med motståndet i klass II senast på V75 spelades fyraåringen till favorit i V86-loppet. Och som hästen löste det. Än en gång.
Weekend Fun inledde i andra ledet bakom bilen över kort distans och fick än en gång ett lopp i den absoluta kön. När körande Rikard N Skoglund gav hästen marschorder på den sista bortre långsidan borrade hästen ner sig i sedvanlig stil och klev runt fältet i fjärdespår.
Lekande lätt igen och nytt rekord i kalla januari, 1.12,4 över 1640 meter med bilstart.
Stall Släggan äger hästen som vuxit fram till något av vinterns häst i norr.
- Jag har sagt allt man kan säga om den här hästen. Man blir helt knottrig över hela kroppen när man talar om honom. Men det ska ju inte gå egentligen att vinna så här, sa Rikard N Skoglund som menade att han tagit det säkra före det osäkra och satsat på att styra på i fjärdespår för att stänga in Robert Bergh som satt snäppet framför med Highland Park.
- Jag bedömde att Berghs häst var den tuffaste konkurrenten och gamblade lite eftersom jag vet att min häst tål det.
Sista varvet gick efter 1.11,5 och då var Weekend Fun hur pigg som helst i mål.
- Jag tror inte att jag överdriver när jag säger att här har Östersund en ny Sanity. Jag hoppas och tror att han kommer att tillhöra eliten om något år, sa Rikard N Skoglund som suttit bakom i fyra raka segrar på slutet.

Ett snöigt Sundsvall
Det var alltså Bergsåker och Solvalla som delade på veckans V86-omgång. Sundsvall var hårt drabbat av snön och banan blev rejält stum av allt arbete med röjningen.
Ett sprinterlopp inledde V86-spelet. Fältet var litet och blev ännu mindre när storfavoriten Magnifik Brodde med sällskap blev stående i milslånga köer norr om Sundsvall efter en olycka och hästen ströks.

Loppet vanns nu av hemmahästen Above All Ås. Ulf Eriksson fick lucka från ledarryggen med åttaåringen. Lars Wikström tränar. Segertiden den för årstiden mycket snabba 1.12,1.

Persson i kalla...

Som så många gånger förr blev det Jan-Olov Persson i topp i kallblodsloppet. Hagmyrentränaren satt bakom storfavoriten Järvsöodin (39 procent) och reglerade fältet från utvändigt ledaren.
600 meter från mål kom en konkurrent farande. Persson lät då Järvsöodin gå till ledningen för att svara attacken och loppets gigant kunde kliva undan på ett mycket fint sätt.
- Det kändes ganska lugnt hela vägen, summerade Jan-Olov Persson.
Gävlekollegerna Rikard Lindh och Oskar Kylin-Blom skrällde med Benji Dana i ett lopp där kvällens stora favorit Coffie U.N.G. fick ett tungt lopp i spåren sista 800 och kroknade.

Klassigt från Nurmos
På Solvalla bokförde sig Timo Nurmos och Jorma Kontio för en dubbelseger på V86.

Elva fyraåriga hingstar och valacker gjorde upp i V86-6. När knappe favoriten Who's Who gjorde bort sig med galopp kort efter start blev det i stället lika mycket betrodde Global Undecided som klev fram tillsammans med Jorma Kontio. Klassig sort.
En annan mycket fin insats svarade sexårige valacken Volocity de Vie för i den första starten för Timo Nurmos. Hästen hade inte startat sedan i oktober och köpts från Stefan Melander och visade nu att fler segrar väntar.
Ett fyraåringslopp för ston på Solvalla vanns av Chapter N.Deo och Daniel Olsson. Daniel Redén tränar.

Largo och Torbjörn Jansson blev överraskningen på Solvalla. En åttaprocentare på streckspelet som kunde vinna trots ett byngligt tolftespår bakom bilen.
Torbjörn Jansson satt djupt nere i kön och lyfte ut dryga varvet från mål i tredjespår och fick draghjälpt till sista kurvan.
- Han var bra den här och avgjorde ju ganska enkelt, sa Torbjörn Jansson, om Hans-Owe Sundbergs häst. Sundberg som själv semestrar på Kanarieöarna.
Favoriten Perfect King orsakade en omstart, hetsade upp sig och sågs ute i spåren i loppet.
På V86-spelet betalade åtta rätt 62 113kronor. Sju rätt gav 360 kronor, och utdelningen på sex blev 46 kronor.
Omsättningen denna superjackpot rakade upp i 34,2 miljoner, snuddade nära omsättningsrekordet för V86-spelet som ligger på dryga 36 miljoner.

Mikael Wikner, Kanal 75Kihlmans V86-Tips
 

V86-1...1-3-4-5
V86-2...2-6-7
V86-3...8-11
V86-4...4-5-7
V86-5...3-5
V86-6...2-3
V86-7...1-10
V86-8...1-5-9-12
2304 rader = 576 kr

Inför V86 (jackpot): Rivstart för Sjöström efter semestern

 

Foto Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2018-01-16 15:55 Senast ändrad: 2018-01-16 16:07

Det kan löna sig att ta rygg på en formstark kusk och tränare.
Claes Sjöström har fått en flygande start på det nya året och kör två favoriter i onsdagens Super Jackpot på V86.
- Det är två spännande chanser, säger han och avslöjar att det blir jänkarvagn för första gången på en av hästarna.


Claes Sjöström visar år efter år upp jämna och stabila resultat när det gäller segrar och inkörda pengar. Både som tränare och kusk. Men frågan är om han har fått en sådan här rivstart på ett nytt år som de senaste två veckorna har resulterat i. Fem segrar på 18 starter och nio av loppen bland de tre främsta är resultatet för stallets hästar vilket ger en segerprocent på 28 procent. Tillsammans med särbon Hanna Olofsson är han nyligen hemkommen efter en tre veckor lång semester i Australien. Det verkar ha gjort susen då även Hanna har firat stora framgångar efter hemkomsten och slog till med fyra segrar direkt i Grand Slam 75 i Boden.
- Det måste vara semestern som har gjort det. Vi får se till att åka oftare, säger Claes Sjöström och skrattar.
- Men skämt åsido, det känns bra och jag tycker att hästarna har gått bra även ett par månader innan jul när de startade.
Hur var Australien-semestern?

- Den var riktigt bra och kul att prova på en gång att göra en så lång resa. Vi var borta i tre veckor men hade nästan behövt en vecka till för att hinna med allt. Vi var bland annat i Melbourne och Sidney ett par dagar och gjorde även en kryssning runt Nya Zeeland med sex olika stopp. Det var trevligt.

”Gillar Jaguar Hill – nu med jänkarvagn”

I fjol hade han sitt bästa år som kusk och körde in närmare sju miljoner kronor och tog 104 segrar. När det gäller de egna stallet så ligger han stadigt varje år på mellan tre till tre och en halv miljon kronor i inkörda pengar. Solvalla-tränaren har 55 hästar i stallet och en av dem startar i onsdagens Super Jackpot på Bergsåker. Där kan en ensam vinnare ta hem 22 miljoner kronor enbart på åtta rätt. Jaguar Hill är favorit i den sjunde avdelningen efter två raka segrar och läget med innerspåret är perfekt eftersom han är startsnabb.
- Jaguar Hill (V86-7) är en häst jag gillar och han är ganska allround. Han började bra som treåring men gjorde sedan illa sig och var borta ett tag så det blev bara tre starter. Sedan blev fyraåringssäsongen lite delad med inte så många starter eftersom han blev förkyld under sommaren liksom hela stallet blev. Men sedan i starterna under hösten var han klart bra i flera av dem, säger Sjöström.
- Däremot var jag lite besviken på honom i Örebro i slutet av oktober då han inte var som han skulle. Vi hittade inga fel och han var inte riktigt i form den dagen. Han fick träna på ett par månader och har varit fin i två raka segrar efter uppehållet. Först från ledningen och senast fick han ett fint lopp.
- Hästen känns fortsatt fin och det är lagom avstånd mellan starterna nu. Läget är bra och han kan öppna snabbt men jag har dålig koll på hur snabba de andra är från början.
Är det aktuellt med några ändringar i balans och utrustning?
- Ja, jag har precis bestämt att vi kör med jänkarvagn för första gången. Det kan passa bra nu när det är kort distans och bra spår. Jag hoppas och tror att det ska ge bra effekt och att det kan göra några procent till. Det är klart att jag måste vara optimist och tro på min häst.

”Lincoln Lawyer en bättre chans”

Du kör även Lincoln Lawyer åt Håkan Wallberg i V86-inledningen. En häst du känner väl och har tagit flera segrar med. Chanserna där?
- Jag tycker att Lincoln Lawyer (V86-1) är en bättre chans än Jaguar Hill. Han har varit så jäkla rejäl och var riktigt bra som tvåa från dödens efter Angle of Attack senast i V75. Han har även varit bra flera gånger innan dess när jag har kört, bland annat när han vann i Gävle åkandes på en 1.12-tid. Sedan vann han ju även V75 för Björn Goop ganska bekvämt utan att ha sin bästa dag.
- Jag tycker att han är ännu vassare över 1600 meter som det är nu och han är rätt så snabb från start. Vi får se hur snabb ut Magnifik Brodde är och i vilken form den hästen är i. Om de vill köra i ledningen eller inte. Men jag är inte främmande för att min häst även kan vinna från dödens om han är fortsatt på topp, säger Claes Sjöström.

De fem största V86-vinsterna:
1) 10 898 760 kronor – ATG.SE i Stockholms län
2)   9 940 445 kronor – ATG.SE i Stockholms län
3)   6 728 203 kronor – ATG.SE i Stockholms län
4)   6 321 575 kronor – ATG.SE i Stockholms län
5)   6 255 073 kronor – ATG.SE i Västra Götaland

Michael Carlsson, Kanal 75

 

 

Tisdag 16 januari 2018

Inför V75 (jackpot): Heta chanser för succémannen Westerholm

 

Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2018-01-15 17:48 Senast ändrad: 2018-01-15 17:53

Han har gjort succé första året som proffstränare och är populär bland hästägarna.
Inför V75 på hemmabanan Romme har Nicklas Westerholm laddat ordentligt med flera heta chanser.
- Målet är att ha dem i toppskick på lördag, säger han och spikar två av hästarna i det officiella tipset Fem tippar V75.


I början av december 2016 kvitterade Nicklas Westerholm ut sin proffstränarlicens. Innan dess hade han jobbat hos Reijo Liljendahl och hos sin pappa Robert Bergh. I fjol var alltså det första riktiga året som A-tränare och han har fått en flygande start på karriären. När undertecknad gjorde en intervju med Westerholm i början av februari fjol, hade han 22 hästar i träning. I dag, knappt ett år senare, ligger antalet på 50.
- Det har verkligen rullat på jättebra. Av de 50 hästar jag har nu så har jag bara kvar två av dem som jag hade när jag tog ut licensen. Det har varit väldigt tryck på att lämna hästar i träning och det är kul att folk vill satsa på mig. Vi hade några veckor här i vinter när jag fick tacka nej för då var det fullt i stallet. Men just för dagen har jag några tomboxar, säger Nicklas Westerholm.

Imponerande resultat
Stallets hästar vann 67 lopp i fjol och sprang in 3,2 miljoner kronor. Segerprocenten var imponerande 26 procent och även tidigare år som amatör och lärling var en hög segerprocent kännetecknande för Nicklas Westerholm. Han har visat upp flera fina förvandlingsnummer och att ha väl förberedda hästar som debuterar och som ofta vinner direkt är ännu ett av hans signum.
- Jag är såklart nöjd med första året och det är kul att vi har fått så bra respons på resultaten från nya hästägare. Samtidigt hade inte rörelsen satt sig helt heller i fjol med antalet hästar och det blir lite svårt att veta vart nivån ska ligga med segrar och inkörda pengar.
- Men nu har det stabiliserat sig till ett lagom antal och jag har anställt mer personal. Just nu är det fem heltidsanställda som jobbar hos mig med hästarna plus en gårdskarl. Jag har plats för 60 hästar nu i senvinter och vår.

”Väl förberedda hästar i fint skick”

Rommetränaren håller till på en gård i Avesta där det finns fina träningsmöjligheter med backe och rakbana bland annat.
- Vi köpte gården i våras och det fungerar bra men samtidigt så måste vi utveckla den med tiden. Vi har samma rutiner nu med 50 hästar i träning som vi hade när jag hade två hästar i början.
Och du har hästarna alltid väl förberedda och i fint skick när de kommer ut till start. De behöver sällan lopp i kroppen?
- Det har liksom varit enda sättet att göra reklam för mig att presentera hästarna så väl förberedda som möjligt. Och att någon skulle se det. Det gäller att ha hästarna i bra skick hela tiden och på så vis överleva branschen. Men det har gett bra resultat. Hårt jobb och noggrannhet är vad som gäller, säger 26-åringen.
I mitten av november förra året fick du in ett intressant nyförvärv i elitloppshästen Tjacko Zaz. Hur är läget med honom?
- Han var skadad när han kom och har opererats men nu har såret läkt och han ska förberedas för att komma igång, men har inte börjat träna ännu. Målet är att försöka ha honom till start framåt sommaren. Det är i alla fall jättestimulerande att få en sådan topphäst i träning, menar Nicklas.

”Ännu bättre form nu än vid V75-segern”
På lördag avgörs V75 på Nicklas hemmabana Romme och omgången kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 43 miljoner kronor enbart på sju rätt. Westerholm vässat lite extra och har fyra hästar till start, varav han rankar tre av dem etta i det officiella tipset Fem tippar V75. Westerholm spikar även två av sina egna, It’s Showtime Zaz och Persos Smokie i tipset.
- Målet är att ha dem i toppskick på lördag och det är lite extra när det är hemmabana och många hästägare är på plats, säger han.
Så här kommenterar Nicklas Westerholm sina V75-hästar och vi börjar med Nakoda Goj som har gjort fyra starter i hans regi och tagit tre segrar. Hästen ståtar nu med två raka och skrällde näst senast i V75.


- Nakoda Goj (V75-1) har varit jättefin och verkligen utvecklats bra. Det är en härlig häst att få i träning och han har bara blivit bättre och bättre. Senast vann han enkelt och det var ett led i matchningen mot den här V75-starten som vi siktat mot. Jag tycker att han har ännu bättre form nu än när han vann i V75 näst senast. Det var liksom den dagen han fick formen. Han har varit så rejäl och har ett bra läge att jag tror att han ska hävda sig bra igen. Inga ändringar.

”Är imponerad av hästen – jättefin”
- It’s Showtime Zaz (V75-6)
var jättefin vid segern i debuten för mig och jag är imponerad av hästen. Det är en stark, härlig häst som har visat tidigare att han är riktigt bra och det känns att det finns utveckling kvar i honom. Han har sett bra ut efter förra loppet och ska bara gå framåt ytterligare formmässigt. Nu när det är lång distans så ökar hans chanser att vinna loppet eftersom han är så stark. Inga ändringar.

- Persos Smokie (V75-7) har gjort det jättebra med två segrar på fem starter för mig men senast blev det galopp när det var voltstart och jag kände att han blev lite hetsig. Nu är det klart bättre förutsättningar med bilstart och bra spår. Han är väldigt snabb ut och helst vill jag till ledningen. Det är bra chans om det löser sig. Inga ändringar.
- Scarpia (V75-7) är en fin häst i bra form och jag tror att han kommer tjäna fina pengar trots läget. Skulle det gå väldigt fort första varvet och vi kör bort oss där framme så har han en jäkla avslutning. Nu blir det norskt huvudlag för första gången, han har gått med öppet huvudlag hos mig.
Vem är bästa chansen?
- It’s Showtime Zaz. Han kanske inte behöver lika mycket tur eller klaff som de andra för att vinna, säger Nicklas Westerholm.

Michael Carlsson, Kanal 75

Måndag 15 januari 2018

 

Allsvenska kuskligan: Fjolårets topp har börjat bäst

 

Foto av LENNART KIHLMAN

Stockholm. Publicerad: 2018-01-15 14:32 Senast ändrad: 2018-01-15 14:34

De kuskarna som vann flest lopp i fjol har även börjat det nya året bäst.
Örjan Kihlström, tvåa i fjol, leder med elva segrar före regerande kuskchampion Ulf Ohlsson som har vunnit tio lopp.
Jorma Kontio är trea med åtta segrar.


Allsvenska kuskligan:
1. Örjan Kihlström, Solvalla, 11-5-6
2. Ulf Ohlsson, Solvalla, 10-8-10
3. Jorma Kontio, Solvalla, 8-4-4
4. Carl Johan Jepson, Färjestad, 7-5-5
5. Kim Eriksson, Mantorp, 7-2-3
6. Stefan Söderkvist, Åby, 6-7-5
7. Peter Ingves, Halmstad, 5-4-4
8. Mikael J Andersson, 5-3-2
9. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 5-2-6
10. Robert Bergh, Åby, 5-2-0
11. Claes Sjöström, Solvalla, 4-5-1
12. Hanna Olofsson, Umeå, 4-0-0
13. John Östman, 3-7-0
14. Fredrik B Larsson, Solvalla, 3-2-1
15. Nicklas Westerholm, Romme, 3-1-3
Siffror till och med 14 januari

Kanal 75I går besök i Mariestads Ishall J18 match Mariestad - Kungälv

Mariestads J18 laddar inför match
Vårt barnbarn David gjorde en bra match i målet

Mariestad segrade med 11-3 och leder nu serien...
https://mail.one.com/lennart@kihlman.se/INBOX/1/84317>>> 7-1 målet

Söndag 14 januari 2018

Storvinst till Värmland - vann 108 683 kronor på GS75

I dagens GS75-omgång, 2018-01-14, på Östersund blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad på Magnus Tobak & Tips gav hela 108 683 kronor.

Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med sju rätt, 34 rader med sex rätt. och 414 rader med fem rätt.

Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.

V75: "Han är en av de bästa hemma i Sverige"

 

Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2018-01-13 19:32 Senast ändrad: 2018-01-13 20:04

Västerboonthenews var fantastiskt fin när han joggade hem Gulddivisionen i överlägsen stil.
Den tioårige valacken såg helt okörd ut och det var mer eller mindre som ett träningsjobb.
- Han är ruggigt bra. En av de bästa som tävlar här hemma i Sverige nu, sa segerkusken Örjan Kihlström.


V75-omgången på Jägersro såg favoritbetonad ut på förhand och så blev också fallet och därmed jackpot kommande lördag. Den största favoriten Västerboonthenews hade lekstuga i Gulddivisionen och tränaren Lars Brindeborg har sin stjärna i ett fantastiskt fint skick. Västerboonthenews formligen flög till ledningen och han öppnade så snabbt att det var knappt så att startbilen hann undan. Sedan var det spel mot ett mål och tränare Brindeborg har sin stjärna i fortsatt knallform.
- Han såg läcker ut, det gjorde han. Bara lattjade och tycker det är kul. Nu fick han defilera hem det men det ska ändå göras. Det är klass på den här gamle gubben. Han är en fantastiskt härlig kompis, sa Lars Brindeborg.
- Innan vi körde ut till loppet stod han och tryckte sig emot mig och kramade mig. Han har blivit bättre och bättre och jag vet inte om han kan bli så mycket bättre. Det kan man inte begära. Han har varit oförskämt fin efter förra loppet.

”Hästen är ruggigt bra”
Även segerkusken Örjan Kihlström var full av beundran över Västerboonthenews.
- Han kändes lika fin som han har gjort länge och verkar behålla sin toppform. Det blev ju väldigt enkelt, han fick ledningen och fick bestämma och hade en hel del krafter kvar. Han är ju absolut en av de bästa som tävlar här hemma i Sverige nu och det är inte så illa. Hästen är ruggigt bra och räcker i många sammanhang, sa Örjan Kihlström.

Oasis Bi mot Prix d’Amerique
Tvåa bakom Västerboonthenews blev Oasis Bi som gjorde comeback efter VM-loppet i USA i mitten av oktober. Han fick en perfekt resa i rygg på ledaren men kunde inte hänga med vinnaren till slut.
- Han var helt okej som tvåa och travade fint. Nu känns det väl som att det är rätt nära Paris, sa tränaren Stefan P Pettersson angående att Oasis Bi är aktuell för ännu en start i Prix d’Amerique.

”Olle är kung”

Olle Rols har genomgått en metamorfos i sin utveckling i vinter. När han nu tog en bejublad hemmaseger var det hästens fjärde raka triumf och därmed har Olle Rols sprungit in närmare en halv miljon kronor på de fyra senaste starterna. Tränar gör Mats Rånlund och Olle Rols tog nu sin tredje raka seger på V75 tillsammans med Peter Ingves. Han redde ut det lite knepiga andraspåret och öppnade snabbt till ledningen. Sedan var det ingen som kunde hota honom och när Platon Face galopperade som slagen i slutkurvan stack Olle Rols undan till en smått överlägsen seger på nya rekordet 1.14,1.
- Han har ett hjärta av guld men har kanske inte den bästa tekniken. Vi hade provat att lätta honom i dag och det kändes lite rulligt men det var starkt att hålla ihop det. Han har grym fysik och hade faktiskt lite krafter kvar. Han blev rullig men styrkan finns hur mycket som helst. Sedan visade han startsnabbhet också. Olle är kung, berömde en glad Peter Ingves.

Global Unlimited sänkte favoriten Erwin

Favoriten Erwin fick ge sig i V75-2 från ledningen mot en ruggigt bra Global Unlimited. Kim Moberg hittade ner i andra par utvändigt från sjättespåret bakom bilen och attackerade över sista bortre långsidan. Den Svante Båth-tränade hästen var sedan mycket stark då han tuggade ner allt den sista biten via tredjespår runt slutsvängen. Ledande Erwin fick ge vika mot övermakten kort före mål men höll till andraplatsen.
- Det kändes jättestruligt i början och jag hade ingen riktig koll på honom. Han sprang och vinglade och jag försökte bara få honom att springa framåt och inte jävlas så mycket. Jag kände att han kändes stark ändå så det var lika bra att styra på direkt. Han är otroligt fin den här hästen och vilken utveckling han har haft, sa Kim Moberg som fortsätter att fira stora framgångar i sulkyn.

Dorinda lätt från spets

Andrahandsfavoriten Dorinda, tränad av Daniel Redén, vann stoloppet V75-4 enkelt från ledningen tillsammans med Örjan Kihlström. Hon fick sällskap på utsidan vavet kvar av favoriten Julia Af Solnäs som Peter Untersteiner lämnade andra par utvändigt med. Men hon hade inget att ge och var slagen in på upploppet. Dorinda gick ifrån till en lätt seger.
- Hon är ju fin den här märren och öppnade bra och var stark och rejäl till slut. Det är en lovande märr, berömde Kihlström.

Kash Brodda spatserade ifrån

Favoriten Nancy America i V75-5 konstrade i starten och galopperade direkt för Flemming Jensen. Då susade Darling Hornline till täten men galopperade även hon i den första kurvan. Då låg vägen öppen för andrahandsfavoriten Kash Brodda och Peter Untersteiner tog ett tidigt initiativ när han såg att de värsta motbuden kommit bort. Han forcerade Kash Brodda till ledningen efter drygt sex meter och då var mycket vunnet. Det sexåriga stoet spatserade ifrån till en mycket lätt seger på spänstiga ben med tussarna kvar i öronen och det norska huvudlaget oryckt. Kash Brodda närmar sig nu en miljon kronor i insprungna pengar.
- Hon håller sin fina stil och jag sa efter förra starten att det loppet får man bara glömma. De två bästa på papperet galopperade och jag fick köra fram och överta. Det blev billigt för henne. Hon har väldigt bra grundkapacitet och är så lugn och cool också, sa Peter Untersteiner.

Häftig uppvisning av Augustus F. – på 1.10,9

En häftig uppvisning i V75-6 bjöd Augustus F. på som ledde från start till mål för Stefan Söderkvist. Men han fick verkligen bekänna färg och efter en snabb start fick han inte ligga ifred utan fick uppvaktning av utvändige Clemenza Am och Lutfi Kolgjini. Men Augustus F., som tränas av Helena Burman, stack trots det stenhårda tempot bara ifrån till en överlägsen seger. Vinnartiden helt strålande 1.10,9 över distansen 1640 meter med bilstart. Imponerande minst sagt. En riktigt vass avslutning levererades av Jairo som från sista plats spurtade in som tvåa medan Clemenza Am höll till tredjeplatsen.
- Jag är imponerad av honom. Han kändes jättefin och gjorde ett jättebra lopp. Jag begärde lite av honom när bilen släppte fältet och fick ett ordentligt gensvar. Det är mycket kraft och styrka när man sitter bakom, sa Stefan Söderkvist.

Qahar Q.C. krossade allt

Qahar Q.C. är stark som en björn och han övertygade när han krossade konkurrenterna i V75-avslutningen och tog därmed sin femte raka seger. Ulf Ohlsson lotsade fram honom i andra par utvändigt från bakspår och gav sig iväg i tredjespår ut på den sista bortre långsidan. Den Catarina Lundström-tränade hästen knäckte alla till slut och vann enkelt.
- Han är ju fantastiskt bra och bara tågar på. Han är stark som få och det är kul att köra sådana hästar. Det var nära galopp någon gång, framförallt 1500 meter kvar, sedan tog det lite tid att få upp farten, sa Ulf Ohlsson.
Sju rätt på V75 betalade 3 330 kronor och sex rätt gav 63 kronor. Det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed jackpot kommande lördag då V75 avgörs på Romme. Då kan en ensam vinnare ta hem 43 miljoner kronor enbart på sju rätt.

Michael Carlsson, Kanal 75

Lördag 13 januari 2018


Kihlmans V75-Tips - Jägersro

En bra V75-Spik = Erwin

V75-1...1-2-3-4-5-6-7-8
V75-2...1 Erwin
V75-3...1-7
V75-4...6 Dorinda
V75-5...2-4-5-11
V75-6...1-2-5-11-12
V75-7...1-6-8-10-11
1600 rader = 800 krÖrjan Kihlström kör en V75-Spik = Dorinda


 

Fredag 12 januari 2018

Klicka för sommarens semestertips>>>>>>>


Klicka för att gå med i vinnande V75-Lag = Kihlman

Torsdag 11 januari 2018

V86: Pånyttfödd och ingen surprise

 

Kämpen Surprise Power med sin kusk Peter Zadel. Foto: Lars Jakobsson Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2018-01-10 22:33 Senast ändrad: 2018-01-11 07:51

En tioårig valack i sitt livs form knep karriärens fjärde seger i 103:e starten efter en kämpainsats i trekilometersloppet på Solvalla.
Skåneamatören Joachime Gustafssons Surprise Power var dock långtifrån någon surprise i en i övrigt skrälltät omgång där ingen spelare mäktade med alla rätt.
En superjackpot på V86 väntar nu nästa onsdag med potentiella 22 miljoner till en ensam vinnare.


Surprise Power vinner inte ofta men har lyft sig enormt mycket de senaste säsongerna och varit bra i tuffa gäng. Riktigt långa distanser älskar tioåringen och spelarna var med på noterna i trekilometersloppet på Solvalla där den pigge tioåringen spelades på 16 procent på V86.
Körande Peter Zadel gav sig av 1300 meter från mål från kön och blev hängande i tredjespår resten av loppet. Surprise Power stred och borrade ner sig och tog karriärens största seger.
60 000 kronor in till ägaren och tränaren Joachime Gustafsson som även har fött upp hästen.
- Han är nog i sitt livs form som tioåring. Det är väl fantastiskt? sa tränaren Joachime Gustafsson.

Broberg lovade seger
Solvalla och Åby delade på värdskapet för årets andra V86-omgång där en jackpot gjorde att tolv miljoner låg och väntade på en ensam vinnare.
Nu blev det så svårt att ingen prickade åtta rätt och nästa onsdag vankas alltså en superjackpot.

Färgstarke amatören Micael Broberg nästan lovade seger på förhand med favoriten Dani Boko i V86-avslutningen. Och fick rätt.
Ulf Ohlsson ledde varje meter av loppet och segern togs på målfoto mot tappre Dust Collector som gick från sista häst till förlust med ”läpp” under slutrundan.

Urstark comeback

Örjan Kihlström gav kvällens största favorit Judas Iscariot ett bra lopp och körde till täten 1400 meter från mål. Fyraåringen borde ha hållit undan men comebackande Extra Fudge var oväntat på tårna efter att ha pausat sedan i september och kämpade ner favoriten över upploppet för Jorma Kontio. Timo Nurmos tränar.

På Solvalla vann också Kim Eriksson med Pompano Euphoria. Eriksson
försvarade innerspåret bakom bilen och ledde sedan runt om. Efter ett lugnare första varv i loppet med enbart ston, fick Pompano Euphoria dra hårt på den sista bortre långsidan och segern blev kassaskåpssäker. Axevallas Sofia Aronsson tränar.
- Hon kändes jättefin och vann på ett odramatiskt sätt, sa Kim Eriksson.

Dubbel till Helena Burman
På Åby blev det skräll direkt i ett galoppfyllt lopp där det kördes friskt i täten vilket passade
Åbytränaren Giuseppe Lubrano som handsken.

Pacific Face (en tvåprocentare på spelet) är erkänt stark men har problem med travet av och till och har därför fått vara med mycket i monté. Nu satt Giuseppe Lubrano som på nålar då Pacific Face såg ut att gå på fel hela upploppet.
- Jag är överraskad att nästan ingen trodde på honom, sa Giuseppe Lubrano.

Jägersrotränaren Helena Burman vann dubbelt tillsammans med

 Tobias O Eriksson. I stoloppet kom de stora favoriterna bort men Höwings Venus behöver inte be om ursäkt för segern. Tobias O Eriksson styrde upp utvändigt ledaren och var den som tryckte upp tempot på den sista bortre långsidan och stegade undan. En skräll till fyra procent.
- Jag vet att hon brukar gå bäst i dödens och den positionen är ju alltid ledig,

I V86-7 använde Tobias O Eriksson en annan taktik. Det blev en smygare med Staro Litchi över sprinterdistans och den sista biten vek han ner på open stretch och stoet spurtade ner alla till slut.

Robert Bergh rundar in på sitt tredje år som Åbytränare och satte nu dit starke Tudor Kronos. Storfavoriten Falk On Hill (Helena Burman igen!) fick ge sig kort före mål mot Tudor Kronos som satt en bit bak och tog många längder till slut på ledaren. 
- Det var nog det snabbaste han gått över ett upplopp! sa Robert Bergh.
Superjackpot nästa onsdag alltså och ingen med åtta rätt. Sju rätt gav 54 611 kronor och sex rätt 1 693 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Onsdag 10 januari 2018

I kväll V86-Xpress från Solvalla & Åby

Kihlmans V86-Tips

Flemming Jensen kör V86-Spiken = Quibtesseense

V86-1...1-3-4-10-11-12
V86-2...1-3-7-9
V86-3...1-2-8-12
V86-4...3-6-8-10
V86-5...4-10
V86-6...5-11
V86-7...2 Quintessense
V86-8...2-7
3072 rader = 768 kr

 

Inför V86 (jackpot): "Kan vinna från alla positioner"

 

Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2018-01-09 18:54 Senast ändrad: 2018-01-09 18:58

Efter behandling av osteopat känns hästen finare än någonsin.
Micael Broberg lämnar så gott som klartecken på favoriten Dani Boko i V86-jackpoten.
- Håller han bara koll på aktionen ska han kunna vinna det här loppet från alla positioner, säger Broberg.


Det är högt spelvärde i onsdagens V86-omgång som delas mellan Solvalla och Åby. En ensam vinnare beräknas kunna ta hem tolv miljoner kronor enbart på åtta rätt. Micael Broberg är inte bara en friskus utan även en duktig tränare. Många känner honom som mannen bakom Spitcam Jub som har varit framgångsrik i V75 och i andra sammanhang. Medan Spitcam Jub är hemma och tränar inför en eventuell V75-start i slutet av januari i Kalmar, är det andra hästar i stallet som är aktuella. Broberg reser till Solvalla med två hästar under onsdagen, en favorit och ett skrällbud.
- Jag har två bra chanser. Det är lite långsökt kanske att jag ska vinna två V86-lopp men det är inte omöjligt, inleder Micael Broberg.

”Hittat låsningar i musklerna”

Om vi börjar med Dani Boko som är favorit i V86-avslutningen så var han sjua i senaste starten i V75 efter seger gången innan.
- Dani Boko (V86-8) blev det för tufft för senast att gå utvändigt och banan var heller inte hundra utan den var för lös. Det var flera saker som inte var optimala för hästen den dagen men han höll ändå bra under de förutsättningar som presenterades, säger Micael Broberg.
- Han har blivit behandlad efteråt av en jätteduktig osteopat som även är kiropraktor, hovslagare och hästtandläkare. Hon jobbar med skelettet och musklerna och hittade flera låsningar på hästen. Det var låsningar både i musklerna och i skelettet som hon släppte på och hon jämförde det hela med som att ramrikta en bil.
- Hästen har svarat riktigt bra på det. Han var lite stel i första jobbet jag körde men så fin som han var i jobbet i går (måndag) har han aldrig varit.

”Kan bli helstängt huvudlag”
Vad säger du om uppgiften här med spår två bakom bilen över kort distans?

- Det ser ut som en bra uppgift. Håller han bara någorlunda koll på aktionen tycker jag att han ska kunna vinna det här från alla positioner. Han har visat att han går både bakifrån och i dödens och det finns ingen som klarar av att komma till mål om de svarar honom. Nu när det är 1600 meter kör Ulf framåt från det här fina läget. Hästen är ju rätt så startsnabb men blir det dödens tror jag som sagt att han även vinner därifrån.
- Han ska vara favorit i loppet och eventuellt blir det helstängt huvudlag den här gången. Men vi ska värma med det först så får vi se om det blir så i loppet. Han har gått med murphybländare på vänster sida annars. Det kan också bli en annan typ av jänkarvagn den här gången, en Ghost-vagn, säger Broberg.

”Spets som gäller – order att köra i ledningen”
Bollnäs-amatören har även med Westline till start i den sjätte avdelningen. En häst som är bättre än raden och som inte ska nonchaleras enligt Broberg.
- Westline (V86-6) har fått ett perfekt läge och från innerspår är det spets som gäller. Hästen är snabb ut och ordern till Ulf blir att köra i ledningen den här gången. Han har gått nio gånger i ledningen och aldrig varit sämre än trea. Jag har feeling att han löper ut mer fritt när han får springa i ledningen och styrkan finns.
- Senaste loppet är bara att glömma för då blev allt fel. Torbjörn släppte ledningen och den släppte i sin tur och även nästa häst släppte så till slut blev det femte invändigt. Den som vi släppte till tvärstannade och Westline fick följa med tillbaka till sista häst. Sedan gick det inte att ta något till slut och banan på Axevalla var dessutom dålig. Det var tio grader kallt när vi reste hemifrån och tio grader varmt när vi kom till Axevalla. Blir det en bra bana nu på Solvalla, vilket jag tror att det blir, gynnar det båda mina hästar.
- Vi ska testa en ny jänkarvagn på honom i värmningen så får vi se vad det blir för någon till loppet. Antingen en vanlig vagn eller en Ghost-vagn. Jag tror att han har bra chans den här också, men bästa chansen är Dani Boko, säger Micael Broberg.

Michael Carlsson, Kanal 75


Sveriges längsta stenbro i Karlstad är nu totalrenoverad och körbar sedan i början på december

Ny beläggning och gång & cykelfiler

Stenbron

Kallt åt änderna

Tisdag 9  januari 2018

Inför V86 (jackpot): Bergh vill bjuda på något extra

 

Foto Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2018-01-08 19:50 Senast ändrad: 2018-01-08 20:34

Han vann allsvenska tränarligan, V75-ligan och flera stora lopp i fjol.
Det firar Robert Bergh och hans personal med en gemensam skidresa till Åre kommande veckoslut.
Men innan dess har stallet tre intressanta hästar till start i onsdagens V86-jackpot.
- Jag tycker att alla tre har lite chans, säger Bergh.


Den tidigare Bergsåkerstränaren är nu inne på sitt tredje år som Åbytränare. Efter flytten till Västkusten har Robert Bergh fortsatt att vara med i den absoluta toppen av ligor och att vinna storloppstitlar. I fjol var det stall Bergh som körde in mest pengar av samtliga tränare i landet. Med 29,5 miljoner inkört vann han den allsvenska tränarligan och antalet vunna lopp uppgick till 239. Bland storloppssegrarna märks främst Kungapokalen och Sprintermästaren med Diamanten, segern i Örebro International med Balfour, samt Norrlands Grand Prix och Ina Scots Ära med Muscle Hustle som även var tvåa i Sprintermästaren. Bergh vann även V75-ligan med 37 tränarsegrar.
- Det var ett superbra år och en skön känsla att vi får det att fungera bättre och bättre på gården i Hajom. Sedan känner jag mig fräsch och stark själv och mår bra efter en tuff period, säger Robert Bergh.

Strålande start på året
Det nya året har börjat på bästa sätt och i lördags blev det en dubbelseger på V75 genom Digital Ink och Angle of Attack. Och i Frankrike firar Balfour fortsatta framgångar där han har vunnit flera lopp senaste månaderna och sprungit in 800 000 kronor sedan i slutet av oktober bara på fransk mark. Under måndagen blev Balfour tvåa i ett lopp på Vincennes-banan i Paris. Totalt sprang Balfour in 1,6 miljoner kronor i fjol.
- Balfour var riktigt bra som tvåa i senaste starten och har varit jäkligt bra hela säsongen. Trots att den har varit lång har han varit på topp hela vägen men nu är han på väg hem för vintervila.
- Även Digital Ink ska få tävlingsfritt fram till april. Jag har känt att det finns en hel del kvar i honom för han har varit riktigt spänstig och fin. Men han har behövt fler lopp i sig. Tidigare var jag mest bekymrad över att han hade blivit het men nu har han gjort tre lopp där han har varit lugn och behaglig så det känns jättebra. Det är viktigt att få honom så där harmonisk och fin igen för då finns bra förutsättningar för en bra säsong, menar Bergh.

Äldre gardet slutar - men fantastiskt fina unghästar
I övrigt så har Nahar fallit för åldersstrecket och slutat tävla vid årsskiftet. Han avslutade med en andraplats på Bergsåker och elitloppsvinnaren sprang totalt in 13,2 miljoner.
En annan stjärna i stallet som har lagt tävlingsskorna på hyllan är Ed You. Den tioårige valacken avslutar karriären med 6,6 miljoner på kontot.
- Han ska bli gårdshäst och är det någon som vill ha en gårdshäst på en fin gård får de gärna höra av sig. En del hästar blir äldre lite tidigare i kroppen än andra och det krävs enormt mycket för att komma tillbaka. Han är stor och tung och fick inte tillbaka den spänsten som han hade tidigare.
- Även Geisha Sund (som var tvåa i V75 i lördags) ska bara göra två lopp till i januari och februari och sedan gå till avel. Västerbo stuteri har köpt henne och jag tror att tanken är att hon ska betäckas med Ready Cash.
Robert Bergh har 140 hästar i träning och tycker själv att han aldrig har haft det så här förspänt på unghästsidan som han har nu.
- Jag har 50 två- och treåringar och det är fantastiskt för mig för så många har jag aldrig haft förut. Min historik har tidigare varit sex till tio stycken per år. Ägarna satsar mycket på unghästar och vi har haft några bra kullar med unghästar sedan jag flyttade ner till Åby.
- Tidigare när jag var i Sundsvall så har jag vunnit alla stora unghästlopp men aldrig fått den här responsen, säger Bergh.

"Ville bjuda dem på något extra"

På onsdag är det jackpot på V86 där en ensam vinnare kan ta hem tolv miljoner enbart på åtta rätt. Robert Bergh har tre hästar till start och dagen efter beger han sig tillsammans med sin personal till Åre för att åka skidor några dagar.
- Vi åker hela personalen både från Sundsvall och Göteborg till Åre och flyger upp torsdag morgon. Det ska bli riktigt kul. Jag har så jäkla bra personal och vi brukar göra lite olika evenemang tillsammans under året. Nu ville jag bjuda dem på något extra som en värdig avslutning på fjolåret. Det passar bra nu när det är lugnt innan säsongen drar igång och många hästar vintervilar, säger Bergh.

"Han startar alltid med chans"
Men innan dess alltså V86 på onsdag och så här kommenterar Bergh sina V86-hästar.
- Corroded (V86-1) fungerar klart bättre aktionsmässigt nu än tidigare och kändes klart bra i kvalet. Travet flöt på riktigt bra för att vara honom och han fungerade bra med skor också. Hästen har bra kapacitet för klassen och den långa distansen är bra för honom för han är mer stark än snabb. Han har varit borta länge men en viss chans tycker jag att han har, säger Robert Bergh.

- Tudor Kronos (V86-5) blev det ett tufft lopp för i dödens senast i V75. Men han har tagit det bra och sett bra ut i jobben efteråt. Hästen har utvecklats mycket i år och han visade senast att han tappade inte travet eller så till slut. Hästen är stark och hade känts otroligt fin i träningen inför senaste starten efter de två loppen som han vann innan. Förhoppningsvis blir det lite kallare framöver och därmed fastare banor för det gynnar honom. Han får större utväxling med sin styrka då men har det jobbigare om det blir tungsprunget för han är stor i aktionen. Nu är det lite jobbigt läge med bakspår men han startar alltid med chans.
- Miss Jägers (V86-7) blev det lite surt för senast för hon kändes riktigt bra men touchade i vagnen framför niohundra meter kvar. Det var troligtvis därför hon galopperade, jag har en känsla av det i alla fall. Hon kändes spänstig och fin och tränar bra. Blir det en snabb bana kommer hon att göra ett bra lopp. Men blir det geggigt kommer hon att vara sämre. Hästen har haft det lite tufft tidigare på Åby med tunga banor. Man kan ha henne som en outsider här.
Vem är din bästa chans på V86?
- Jag tycker att alla har lite chans, men kanske ingen som är jättehet med tanke på deras lägen.

Michael Carlsson, Kanal 75

Måndag 8 januari 2018

Kjell Wallin - Jörgen Westholm - Svante Båth - Hans R Strömberg
De gillar Lenas It Cafe på Gran Canaria

Inför V75: Prix d’Amerique-laddar i guld på Jägersro

 

En lång karriär. Oasis Bo efter en seger på hemmabanan Mantorp. Foto: Lars Jakobsson Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2018-01-08 11:52 Senast ändrad: 2018-01-08 11:55

Oasis Bi är på gång igen efter tredjeplatsen i VM-loppet i höstas.
Tränaren Stefan P Pettersson vill ge hästen en riktig urblåsare i gulddivisionen på Jägersro på lördagen inför en tänkt start i Prix d’Amerique.
- Vår häst behöver ett riktigt jobb och jag är inte främmande för ett offensivt upplägg.


Mantorptravets store stjärna Oasis Bi matchas för en tredje start i världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique om ett par veckor.
Det var länge oklart om vägen dit skulle gå via Prix de Belgique i Paris nu på söndag eller gulddivisionen på Jägersro.
Stefan P Pettersson och ägaren Per-Gunnar Svärd bestämde sig för att gå lite försiktigt fram i hästens första start sedan oktober.
Den 17-faldige miljonären drog innerspåret i Arwid Stjärnswärds Minne (V75-3) och blir stor favorit i loppet med bara åtta hästar bakom bilen.
- Vi sejfar lite. Vi kör ett tufft lopp här hemma i stället för 2 700 meter på Vincennes och hetluften direkt. Avelsarbetet kom emellan lite och ett sådant lopp efter vila kan bryta ner i stället för att bygga upp nu när vi tappat lite av träningen, säger Mantorptränaren Stefan P Pettersson.

Hoppade på bocken
Oasis Bi var trea i VM-loppet (Yonkers International) i oktober och fick därefter ”hoppa lite på bocken” på Alebäcks Stuteri, som Pettersson uttrycker det, och debutera i aveln.
Nu finns fryst sperma efter den italienfödde hingsten som ska serva italienska stoägare innan avelsarbetet drar igång på allvar under våren i Sverige.
- Meningen är att vi ska göra några starter i Frankrike. En start i Prix d’Amerique skulle bli hästens tredje i det loppet. Att han fick hoppa på bocken i ett par omgångar störde honom säkert i träningsupplägget men det var bestämt att det skulle vara så och det får vi ta, säger han.
Vintern har varit rejälare i år i Mantorp jämfört med fjolårets och Pettersson är nöjd med hur han kunnat sköta uppladdningen.
- Det var väldigt dåliga träningsförhållanden här hemma inför Prix d’Amerique förra året.  Jag tycker att Oasis känns mycket finare inför den här säsongen. Allt är bra men sedan kommer ju facit på lördag. Om jag tvekade på att det inte skulle funka hade jag absolut inte utsatt honom för det här. Jag tror verkligen att vi kommer att få ännu en kul vecka i Paris - och att vi får det trevligt även på lördag, säger Stefan P Pettersson.

Tar sista chansen
Oasis Bi överraskade med en tredjeplats i Prix d’Amerique 2016 och slutade oplacerad i fjol. Hästen är tio år vilket innebär att det är sista chansen i det stora loppet om ett par veckor innan han blir överårig.
Seger i Gran Premio della Lotteria i Italien, en tredjeplats i Prix d’Amerique och både en andra- och en tredjeplats i VM. Det är en snudd på övermeriterad herre som ska kliva upp bakom bilen på Jägersro på lördag.
Innerspåret…bara att köra rakt fram med den startsnabba hästen?

- Taktiken får ”Kimpa” (Kim Eriksson) bestämma lite. Men vi får ta ett snack. Vi måste utgå ifrån att vår häst är så bra som han hela tiden visat och då finns det ju en del hästar i loppet som jag inte vill ha rygg på.
Hur menar du då?
- Ja, att Oasis går jättebra i ledningen. Han räcker inte mot världseliten i ledningen, i de gängen ska han smygas. Men jag tror att han räcker i svenska gulddivisionen i spets.
Ingen start sedan mitten av oktober och lördagsloppet får väl räknas som en liten comeback ändå?
- Precis. Vår häst behöver ett riktigt ”jobb” i loppet och jag är ganska optimist om att hästen ska göra det bra. Vi får se vad vi bestämmer, hur banan blir och hur konkurrenterna resonerar. Men jag är inte främmande för ett offensivt upplägg.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

Söndag 7 januari 2018

V75: Konungens återkomst

 

Digital Ink och Robert Bergh. Foto Kanal75

stockholm. Publicerad: 2018-01-06 19:54 Senast ändrad: 2018-01-06 20:23

Vinterns konung är tillbaka.
För tre år sedan var Digital Ink V75-spelets särklassigt störste profil.
På lördagen visade nioåringen att han fortfarande har mycket ogjort på tävlingsbanan.

- Jag är nöjd med mig själv som tränare, mös Robert Bergh sedan han lotsat in den forne elitloppsfinalisten till största triumfen sedan 2015.
Få hästar har dominerat V75-cirkusen som Digital Ink gjorde vintern 2014-2015. Inom loppet av fyra månader tog hästen åtta segrar i gulddivisionen, varav sju i rad.
Sedan började problemen. Efter triumfen i gulfinalen på Solvalla 28 mars 2015 dröjde det ett och ett halvt år innan Digital Ink ens syntes på tävlingsbanan igen.

Men comebacken slutade i moll då hästen galopperade, skadade sig på nytt och tränaren, ägaren och uppfödaren Stefan Melander tog ett drastiskt beslut.
Han lämnade sin topptravare till en av sina främsta rivaler på den svenska travtränarscenen, Robert Bergh.
Ett år senare var det dags för ny comeback och på lördagen tog valacken V75-seger nummer 13 i karriären, nästan tre år efter den tolfte.
- Jag är nöjd med mig själv som tränare i det här fallet. Att jag fick en chans att träna den här hästen och sedan att jag fick honom att hålla. Det har varit mycket jobb, men det är lugnt med Stefan. Han sitter lugn i båten och lyssnade väl ungefär var tredje månad hur det låg till. Det var jättekul att jag fick chansen, sade Bergh sedan han skickat till ledningen och stått emot attackerna från 2017 års V75-kung Zenit Brick.
För Stefan Melander var segern säkert extra skön eftersom den kom samma dag som han bestämde sig för att pensionera sin störste stjärna Nuncio för en framtid i avelsboxen.

Tidigt grepp för Bergh

För Bergh blev det dubbelseger sedan omgångens största favorit Angle of Attack gjort allt enligt ritningarna genom att sticka till ledningen och gå undan.
- Förr kunde det vara mycket press, men nuförtiden är det bara positivt att vara så mycket spelad. Man tittar i listorna och ser att det är en jättebra chans. Hästen kändes bra upploppet ner. Det var som ett träningspass, sade Bergh som därmed kopplade ett tidigt litet grepp om kusk- och tränarligan i V75 för 2018.
Det kunde ha varit ett större grepp om han skött sina kort bättre bakom favoriten Geisha Sund i V75-inledningen.

- Det var mitt fel, jag körde för tidigt, konstaterade Bergh självkritiskt sedan han fått se Timo Nurmos-tränade Evin Boko spurta förbi för Mika Forss.

Ytterligare ett andrapris räknades in bakom Sambuca Knight, som emellertid aldrig var i närheten av att gå i närkamp med Mika Haapakangas broddspecialist Vic de Lux som blåste runt fältet för Krister Söderholm.

Mot Frankrike

Apropå specialister var det länge sedan Jan-Olov Persson hade någon utmanare om titeln kallblodsregent.
Med den stämpeln är det svårt att skrälla, men det var just vad som blev fallet när Persson lotsade in omgångens största knall Tand Tuff via en optimal resa i ledarryggen.
- Roligt, nu är han klar för Paris. Det är två som går vidare på poäng och nu drog han ihop rätt bra, förklarade Persson som matchat sin häst mot de två årliga kallblodsloppen på Vincennes i slutet av februari och åter verkar ha lyckats i sin plan.

Familjeseger

Ännu gladare var Daniel Wikberg som knappt kunde hålla tårarna tillbaka sedan han sett sin påläggskalv Weekend Fun bolla med konkurrenterna i lägsta klassen.
- Det här betyder så mycket för mig. Nu blir det en rolig sommar, snörvlade Östersundstränaren som inte drog sig för att höja den nyblivne fyraåringen över sin störste stjärna, dubbelmiljonären Stay the Night, gällande potential.

Jens Eriksson rundade av omgången sedan han sparat spurtkrutet bakom Zorro Swing som blåste konkurrenterna i samma stil som sin flerfaldigt V75-vinnande storebror Usain Swing brukade göra.
- En riktig familjeseger. Mamma och pappa har fött upp och står bakom hela stammen. Det betyder lite extra, konstaterade Jens som fick överta hästen från sin far Kjell-Ove Eriksson för fyra månader sedan.
Det hjälpte upp V75-utdelningen i sexsiffrigt belopp och gav årets två första miljonvinster.
Den största gick till ett andelssystem kopplat till Hedlunds Tobak i Vällingby med spelläggare Christer Lagerström som fick 22 sjuor vilket gav totalt 3 830 684 kronor att dela på bland andelsköparna.

Robin Johansson, Kanal 75

Lördag 6 januari 2018

I dag V75 från Bergsåker

Kihlmans V75-Tips - Bergsåker
PS. Glöm inte att ta chansen i mitt V75-System på ATG tillsammans...

En bra V75-Spik = Twinkle Kronos

V75-1...1-5-7-10-11-13-14-15
V75-2...2 Twinkle Kronos
V75-3...1-3-5-7-10
V75-4...3-4-10-14-15
V75-5...2 Angle Of Attack
V75-6...1-2-3-4-7-8-11-12
V75-7...1 Jaques Noir
1600 rader = 800 krEn bra V75-Spik = Angle Of Attack

Fredag 5 januari 2018

Inför V75: ”Han känns precis perfekt”

 

Nicklas Westerholm hoppas inleda 2018 som an avslutade 2017 - med V75-seger. Foto Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2018-01-04 13:01 Senast ändrad: 2018-01-04 13:05

Nicklas Westerholm avslutade fjolåret med tre raka segrar, varav två i V75.
På lördag hoppas han fortsätta på den inslagna vägen när V75-året 2018 inleds på Bergsåker.
- Jag tror i alla fall att han är med och strider om segern, säger Rommetränaren om Persos Smokie.

Nicklas Westerholm har precis klarat av sitt första år som proffstränare och resultatet talar för sig självt. Stallets hästar vann mer än var fjärde start, totalt blev det 67 fullträffar, och sprang in 3,2 miljoner kronor.
- Det var ett bra år. Vi har ett bra system i stallet och jag är jäkligt nöjd med att det har satt sig, säger 26-åringen, som även var med om stora saker på det privata planet under fjolåret.
I januari blev han far för första gången.
- Det har förändrat jättemycket. Jag är mer familjebetonad nu än vad jag var förut och familjen går före mycket annat. Det klart att det är krävande att få ihop papparollen med tränarrollen men jag har hittat en bra balans. Jag jobbar hårt och sedan är det familjen, det är de två sakerna jag lägger energi på. Jag har en bra familj bakom mig och det gör mig till både en bättre tränare och en bättre person.
Hur ser målsättningen ut för 2018?
- Den är att göra hästarna bättre och utveckla mig själv. Jag tänker inte så mycket på siffror utan koncentrerar mig på att göra hästarna bättre, då blir siffrorna bättre också.

Laddar för ledning

Nicklas Westerholm räknade in två V75-segrar strax före årsskiftet och en av dem tog Persos Smokie (V75-6) via en rapp spurt dan före dopparedan. Det var hästens andra seger i fjärde starten sedan han kom i Westerholms vård.
- Han har bara levererat bra insatser för mig men det har ändå känts som att han haft mer att ge och det tyckte jag att han fick ut i V75 senast.
Varför hade han haft tävlingsuppehåll i fem månader när han debuterade för dig i november?
- Först var det lite att göra med honom, jag fick inget tryck i honom helt enkelt, så vi halsopererade honom och sedan dess har han varit bättre.
Hur verkar allt efter senast?
- Nu är han där han ska vara, han känns precis perfekt.
Voltstart istället för auto på lördag, vad säger du om det?
- Jag tycker att han har fått ett bra spår (3) och jag tror att han kan öppna väldigt bra därifrån. Målet är att komma till spets men det är säkert fler snabba hästar med så det är svårt att säga om vi lyckas, men han är snabb iväg.
Några utrustningsändringar?
- Han blev lite för vass senast så nu blir det öppet istället för halvstängt huvudlag.
Vad tror du om chansen?
- Jag tror att han i alla fall är med och strider om segern.

Ola Johansson, Kanal 75

Inför V75: Förvandlingsnumret kan fixa nya glädjetårar för tjejerna

 

Foto Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2018-01-03 18:42

Det var glädjetårar och mycket känslor efter första V75-segern hemma i Umeå på Juldagen.
Jaguar Håleryd fixade största framgången för radarparet Linnea Lundgren som tränar och för kusken Malin Viklund.
På lördag jagar förvandlingsnumret fjärde raka segern.
- Det är härligt att åka ut med en häst som man inte känner sig slagen med. Han är med och gör upp om det, säger Malin Viklund.


Umeålärlingen fick sitt genombrott som kusk i fjol med 32 segrar och den bästa julklappen kom på juldagen. Tillsammans med Jaguar Håleryd tog Malin en bejublad hemmaseger och att bästa väninnan Linnea Lundgren tränar hästen gjorde inte saken sämre.
- Det är helt otroligt att få ta sin första V75-seger med Linneas häst och få göra det på hemmaplan. Hon som stått vid min sida och varit min högra hand i halva livet. Sedan blir man helt varm i hjärtat av att få se alla komma ut och jubla. Det är så här trav ska vara, det är underbart, sa den populära hemmakusken precis efter segern.

”Kul att det var så uppskattat”
Med en dryg veckas distans är V75-segern något som Malin Viklund inte kan sluta prata sig varm om. Efter hennes bästa år som travkusk fick hon även vinna sin första V75-seger, och därtill med bästa kompisens häst som hon även hjälper till med att sko.
- Det var väldigt känslomässigt. Förutom att det var första V75-segern för mig var det även första starten på V75 för Linnea. Vi har följts åt hon och jag hela livet både med travet och med annat. Linnea jobbar som ungdomsansvarig på Umåker och vi har haft mycket hjälp och utbyte av varandra. Det betyder mycket att vi fick vinna tillsammans på hemmaplan. Kul att det var så uppskattat också. Det kom ut så mycket folk från restaurangen för att hylla oss vid vinnarcirkeln och det kändes jättehärligt, säger Malin Viklund.

”Har gått strålande bra”
Den 32-åriga tjejen från Röbäck jobbar som lärling hos amatörtränaren Ingemar Hultqvist (stall Ratu) tillsammans med Samu Sundqvist. Trion driver ett litet men naggande gott stall med åtta hästar och har varit mycket framgångsrika senaste åren. I fjol vann hästarna var tredje lopp de startade i och på 30 segrar blev det 2,2 miljoner kronor inkört. Höjdpunkten kom den sista söndagen i oktober på Solvalla där det blev en dubbelseger i semifinalerna i Breeders Crown. Det var syskonen Eva I.H. och Selmer I.H. som levererade imponerande prestationer.
- Det har gått strålande bra, även om vi hade önskat att få sätta pricken över i:et i någon av Breeders Crown-finalerna. Men överlag har hästarna gjort väldigt bra prestationer under året. Vi har ett litet material men fina hästar och vi har mycket tid Samu och jag att jobba med hästarna och lägga ner mycket tid på varje individ. Samu är försteman och sköter träningsupplägg och matchning och så jobbar vi tillsammans. Det fungerar jättebra och Samu har även utvecklat mig mycket också, säger Malin.

”Genombrottsår i fjol”
Hon har fått ett rejält uppsving som kusk de senaste åren och även om 2016 var mycket bra med 21 segrar så gick det ännu bättre i fjol med 32 segrar och 1,3 miljoner inkört. Malins bästa år hittills i karriären.
- Det får man verkligen säga att det var mitt genombrottsår i fjol. Några år tidigare hade jag dragit ner på körningarna men så bestämde jag mig för att köra allt jag kunde och det har gett bra utdelning. Det gick långt mycket bättre än vad jag vågade hoppas på och jag fick bland annat köra lärlings-SM i fjol.
- Bästa sättet att komma framåt och utvecklas som kusk är att köra mycket lopp och samla rutin. Man lär sig i princip något varje gång och jag vill köra alla typer av hästar. Man ska aldrig underskatta någon och jag har sagt att man även lär sig något av de dåliga hästarna så jag tackar aldrig nej till en styrning.

Rejäla hemmabyggda skor på förvandlingsnumret
Om vi går tillbaka till Jaguar Håleryd så har han blivit rena förvandlingsnumret sedan han köptes av Linnea Lundgren och kom i hennes i träning i början av mars i fjol. Den fyraårige valacken var tidigare i träning hos Per Linderoth och efter segern i debuten blev det sedan mest galopper. Hos amatörtränaren Linnea Lundgren har hästen hittat stilen och vunnit sex lopp och ståtar nu med tre raka segrar.
- Jaguar Håleryd är en fin häst men han har varit valpig och omogen. Linnea har gjort det jättebra och jobbat på med honom utifrån hans förutsättningar. Först och främst var det att hästen skulle börja sköta sig och fungera, och i andra hand att han skulle prestera.
- Han har fungerat bättre och bättre och efterhand kom vi underfund med att han hade ont i fötterna. Det tog en stund för Linnea och mig att klura ut det tillsammans. Det är ju Linnea som tränar och sköter hästen men jag har skott honom och vi har tyckt det varit lite märkligt att han har fallit ur aktionen. Så nu går han med rejäla hemmabyggda skor och sulor och det har funkat bra, säger Malin.

”Har aldrig förlorat i strid häst mot häst”

Vad är Jaguar Håleryd för typ av häst?
- Han är väldigt allround, startsnabb och går från alla positioner. Han har vunnit från ledningen, utvändigt om ledaren och från kön. Hästen är fantastiskt behaglig att köra i loppen och slösar inga krafter i onödan. Det är ingen glänsare som sticker ifrån de andra utan han gör bara vad som behövs. Det kan se lite oroväckande ut när man får påminna honom men han svarar alltid ärligt häst mot häst.
- Han har aldrig förlorat när det har varit strid sida vid sida mot en annan häst. Det är lite som så att han kan vinna med en nos på en 1.18-tid och han kan vinna med en nos på en 1.15-tid. Det känns som att det finns kapacitet och utveckling i hästen.

Vad säger du om insatsen vid V75-segern senast?
- Jag var jätteglad att han skötte sig så bra från start eftersom han gjort bort sig en del tidigare. Han klev iväg bra och när han fick bestämma så var han nästan skyldig att vinna. Jag tror att han åker dit på en kortspeed mot Vincent Caprese men den hästen tog ett felsteg på upploppet och tappade farten på det. Även om han inte vann med någon stor marginal så var det inte slutsålt i mål. Jag drog vad som gick femhundra kvar men han är inte en sådan som sticker ifrån de andra.

”Spåret är ett plus – bättre bakifrån”
På lördag är det dags för en ny start i V75 för Jaguar Håleryd. Han startar i den andra avdelningen på Bergsåker, har spår sju bakom bilen och körs återigen av Malin Viklund.
- Spår sju är ett plus för honom för han är bäst när han får starta längre ut bakom vingen där det är bättre fart och man slipper att ta i honom så mycket. Det är större chans att han sköter sig från sådana lägen. Nu skötte han sig även bra senast då han hade spår längre in och det var första gången som hästen har känts så stabil långt in bakom vingen.
- Jag har aldrig kört på honom från start men trots det har han öppnat snabbt och han får kliva iväg själv. Sedan om det blir ledningen igen eller tredje par utvändigt får vi se. Jag tror faktiskt att han är bättre bakifrån då han får jaga de andra men hamnar han i spets får han göra det också. Jag tycker att hästen var heroisk när han galopperade från start näst senast och ändå rundade alla ifrån kön.
- Nu har jag inte börjat läsa på motståndet så mycket ännu men han hävdar sig bra i klassen och att det är skotvång är såklart ett plus eftersom han alltid tävlar med skor. Han fixar även alla banunderlag, stumma banor, isbanor och kladdiga banor. Jag förstår att det inte är lika låg klass som senast i Umeå men jag tror ändå att han är en av de som är med och gör upp om det. Det är härligt att åka ut med en sådan här häst som man inte känner sig slagen med. Det skulle vara förträffligt om året började med en ny seger. Inga ändringar, samma vagn och utrustning som tidigare, säger Malin Viklund.

Michael Carlsson, Kanal 75

Torsdag 4 januari 2018
8 rätt i går och jag har tipsform kom gärna med i mitt lag

Onsdag 3 januari 2018

 

V86: Dragster tillbaka som en vinnare

 

Dragster slog till med seger direkt när han på onsdagen var tillbaka på svensk mark efter en misslyckad Frankrikesejour. Foto Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2018-01-03 22:25 Senast ändrad: 2018-01-03 22:45

Frankrikesatsningen blev inte vad man hoppats.
Men tillbaka i Malmö slog Dragster till direkt.
- Han är fantastisk alltså, sa hästen tränare och kusk Roger Malmqvist.

Dragster har flera gånger visat kapacitet som räcker långt och efter att han inlett fjolårssäsongen med fyra segrar på sju starter valde Roger Malmqvist i augusti att prova hästen i Frankrike. Men den satsningen föll inte ut som man hade hoppats och nu är hästen hemma i Skåne igen.

- Han är fantastisk alltså. För tre dagar sedan stod han på bussen från Frankrike. Han har varit tuff och klarat resor bra förut men jag visste inte riktigt var jag hade honom, även om han var jättefin när jag körde ett lätt jobb med honom i går, sa Roger Malmqvist.
Dragster hade spår fyra bakom startbilen och han visade prov på sin mäktiga startsnabbhet när han enkelt blåste förbi favoriten Amour du Coglais och tog hand om ledningen.
- Han är startsnabb och vill vinna och när jag såg att vi kunde komma förbi favoriten ville jag inte missa den chansen. Ska jag vara lite kritisk hängde han sedan lite för mycket på högertömmen så nu kommer vi att checka upp honom.

Passiv styrning av favoriten
Tyvärr kom inte snacket efter loppet bara att handla om Dragsters fina comeback på svensk mark. Jeppe Juels taktikval bakom storfavoriten Amour du Coglais fick många att höja på ögonbrynen. På den sista bortre långsidan fick nämligen den danske toppkusken chansen att gå ut från ledarens rygg men han valde att sitta kvar, vilket resulterade att han skar mållinjen som fastlåst med en obrukad häst.
- Jag kör för att vinna och chansade. Hade jag gått utvändigt om Dragster i sista sväng tror jag att en tredje häst hade vunnit loppet. Därför valde jag att sitta kvar och det blev fel, förklarade sig Jeppe Juel.

Ridträning räckte gott

Årets första V86-omgång delades mellan Jägersro och Solvalla och på Stockholmsbanan imponerade Divine när hon tog sin tredje raka seger. Via en virvlande spurt från andra par utvändigt fångade hon in ledande Coys Rain som fått bestämma tempot i ledningen.
- Det här ska Kai få äta upp! Vi var oense på vägen hit och han sa att ridning inte var en tillräcklig uppladdning efter att vi var tvungna att stryka henne till senaste loppet. Men hon har känts så stark i ridningen och jag galopperade henne under västernsadel efter lunch i dag och det var uppenbarligen ett bra upplägg, sa mycket glada tränaren Anna Österberg, vars sambo Kai P Jussila inte var det minsta ledsen över att han hade haft fel i diskussionen med sin sambo.
- Den här hästen är en underbar avslutare. Eftersom hon var lite tunt jobbad ville jag inte ladda från start. Vi fick en bra rygg och 600 kvar ville hon lämna ryggen och sticka, men hon fick gå 400 kvar och då kände jag ganska tidigt att vi skulle greja det, sa Jussila.

Jackpot på onsdag

I övriga V86-lopp på Jägersro stod favoriterna pall för trycket. Joakim Lövgrens Batman Godiva (Peter Ingves),

Helena Burmans Darling Hornline (Johnny Takter)

och Peter Untersteiners Le Vicomte vann samtliga från ledningen.

Även på Solvalla hävdade sig favoriterna bra. Catarina Lundström-tränade Qahar Q.C. tog planenligt sin fjärde raka seger sedan han körts till ledningen av Ulf Ohlsson ......

och Claes Sjöströms Jaguar Hill lotsades först över mållinjen av Örjan Kihlström.

Omgångens enda lilla skräll stod Stefan P Pettersson-tränade Yankee Boy för när han vann ett galoppfyllt lopp från ledningen tillsammans med Kim Eriksson.
Eftersom det var jackpot på V86 delade åtta rätt trots favoritparaden ut 2 915 kronor. För sju rätt fick man 23 kronor och då utdelningen för sex rätt understeg 15 kronor läggs den potten (6 139 630 kronor) till nästa veckas åttarättspott.

Ola Johansson, Kanal 75

 

 Kihlmans V86-Tips Solvalla - Jägersro

Örjan Kihlström kör en V86-Spik = Jaguar Hill
 

V86-1...3-4-5-6
V86-2...1-4-5-6-8
V86-3...2-3-5-6
V86-4...4-7-9-10
V86-5...3-5
V86-6...11 Jaguar Hill
V86-7...2-5-6-10
V86-8...4 Quhar Q.C.
2560 rader = 640 krEn bra V86-Spik = Quhar Q.C.

Inför V86 (jackpot): "Normalt bra chans - men lite svårbedömd"

 

Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2018-01-01 19:34 Senast ändrad: 2018-01-02 10:45

Den katapultstartande hästen vann fem lopp på elva starter i fjol.
Nu hoppas Roger Malmqvist rivstarta det nya året genom att vinna med Dragster på V86.
- Normalt är det en bra chans men han är lite svårbedömd formmässigt, säger Malmqvist.


Winter Burst är avslutad och V86 är tillbaka på onsdag. Omgången delas mellan Jägersro och Solvalla och kryddas av en jackpot. Enligt beräkningarna kan en ensam vinnare ta hem 13 miljoner kronor enbart på åtta rätt.
Roger Malmqvist har firat fina framgångar med Dragster som närmar sig miljonen i insprungna pengar. Den sexårige valacken har vunnit åtta lopp i karriären och fem av dessa kom i fjol på elva starter. En av segrarna var i V75 på Mantorp där Dragster vann från ledningen och bland annat besegrade Aron Palema. Däremot blev hästen struken för hälta i V75-finalen under elitloppshelgen.
- Det är lite allt eller inget med Dragster. Är han inte riktigt fräsch så hänger han på en töm men när han är fräsch är han väldigt tacksam. Han är våldsamt startsnabb och lättplacerad, säger tränaren Roger Malmqvist.
- Det blev något mystiskt fel på honom till elitloppshelgen som vi aldrig riktigt hittade vad det var. Vi behandlade hästen och sedan försvann det av sig själv.

Seger i Belgien – galopp i Frankrike
Dragster har tagit två segrar efter det uppehållet och den senaste kom i Belgien den 27 oktober där han vann för Dominik Locqueneux.

- Då vann han på ett jättebra sätt. Han släppte till Luddes häst Clemenza Am och bara lämnade den när han vred ut. Det blev en lätt seger efter ett vettigt lopp, säger Roger.
Dragster har även varit nere i Frankrike och gjort tre starter under hösten och vintern. Där har det inte blivit några framgångar och senaste starten var på Vincennes i Paris den 16 december där hästen blev diskvalificerad.
- Han galopperade senast och Dominik tyckte att det var lite oförklarligt. Han sa att hästen kändes fin men jag tror att han fick mjölksyra för det var en och en halv månad sedan han startade. Han fick dessutom en rätt så tuff inledning på loppet.

”Normalt en passande uppgift”
På onsdag tillhör Dragster en av förhandsfavoriterna i V86-inledningen. Han har spår fyra bakom bilen på hemmabanan och det är bara sju hästar till start. Normalt hade Roger Malmqvist trott på en mycket bra vinstchans med sin häst, men Jägersro-tränaren slänger in en liten brasklapp.
- Han har haft en lång resa precis och kom hem från Frankrike i går (söndag). Han har bara joggat lite och ser fräsch och fin ut men jag kan inte riktigt formen på hästen. Normalt är det en passande uppgift och han är en av de som kan vinna ett sådant här lopp. Men jag är som sagt lite osäker på formen och han känns lite svårbedömd.
- Vi får köra för ledningen i första hand men jag vet inte om vi tar en längd på Amour du Coglais som är invändigt om oss. Det är i så fall inte hela världen och jag tänker inte köra ihjäl hästen för ledningen. Han går bra i ryggar också. Nu blir det aluminiumskor runt om men det har han gått jättebra med tidigare. Det blir även vanlig vagn som han brukar gå i, säger Roger Malmqvist.

Michael Carlsson, Kanal 75

 

Tisdag 2 januari 2018

Gårdagens Dubbelsegrare Håkan E Johansson
 

Allsvenska kuskligan: Ohlsson champion igen

Ulf Ohlsson blev återigen kuskchampion i överlägsen stil.
Han vann 336 lopp i Sverige under 2017 och var hela 112 segrar före tvåan Örjan Kihlström som vann 224 lopp.
Jorma Kontio gör sällskap på prispallen genom att bli trea med 203 segrar.


Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 336-257-232
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 224-190-160
3. Jorma Kontio, Solvalla, 203-135-145
4. Björn Goop, Färjestad, 188-122-108
5. Peter Untersteiner, Halmstad, 185-149-144
6. Christoffer Eriksson, Jägersro, 164-137-108
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 159-86-98
8. Ulf Eriksson, Bollnäs, 146-128-122
9. Carl Johan Jepson, Färjestad, 133-139-129
10. Erik Adielsson, Solvalla, 125-120-78
11. Stefan Söderkvist, Åby, 120-120-110
12. Kim Eriksson, Mantorp, 116-86-88
13. Kaj Widell, Solvalla, 115-114-89
14. Johnny Takter, Jägersro, 107-95-89
15. Claes Sjöström, Solvalla, 103-76-61
Siffror till och med 31 december

Kanal 75

 

Måndag 1 januari 2018

I dag V64 från Färjestad

Dagens ALN-Häst =Antonio Amerika
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 8 The Noble One - Mikael J Andersson


Lopp 2 Nr 11 Alex Mafioso Håkan E Johansson


Lopp 3 View To A Kill - Morgan Ivarsson


Lopp 4 V64-1 Nr 3 Pål Docka - Maria Lundgren


Lopp 5 V64-2 Nr 10Antonia Amerika - Sandra Eriksson


Lopp 6 V64-3 V4-1 Nr 3 Lysjö Wilma - Kristina Larsson


Lopp 7 V64-4 V4-2 Nr 2 Panthoeon Face - Carl Johan Jepson


Lopp 8 V64-5 V4-3 Nr 4 Lord L.S. - Anders Svanstedt


Lopp 9 V64-6 V4-4 Nr 8 Ritzo - Oskar J Andersson


Lopp 10 Nr 10 Voodoo Chile - Håkan E JohanssonKihlmans V64-Tips - Färjestad

Oskar J Andersson kör V64-Spiken = Enjoy The Life

V64-1...5-6-7-12
V64-2...6-7-8-10-11-12
V64-3...1-8
V64-4...6-11
V64-5...10 Enjoy The Life
V64-6...3-7-8-10
384 rader = 384 kr