Välkommen


     
     
     
     
     
     
   


 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNFoto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>


OBS. All bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN

Fredag 1 september  2017

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.se
I dag eftermiddagstrav från Årjäng KL. 15.00

Kihlmans V5 & V4-Tips Årjäng
V5-Tipset

Maja Bus kan duga igen från ledning Nr 2 V5-2

V5-1...1-2-7
V5-2...2-4-5-7
V5-3...6-8-10
V5-4...2-3-7
V5-5...1-2-3-4
432 rader = 432 kr

V4-Tipset
 

V4-1...3-4-6-9-10
V4-2...1-3-11
V4-3...1-2-3-4-11
V4-4...9-10
150 rader = 300 kr

Inför V75 (söndag): Kolgjini håller inte igen i derbyfinalen

 

- Jag har bästa hästen. Lutfi Kolgjini om Rajesh Face inför söndagens derbyfinal ingående i V75. Foto: Lars Jakobsson Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2017-08-31 13:34 Senast ändrad: 2017-08-31 13:44

Svenskt Travderby – det största unghästloppet.
På söndagen kan Lutfi Kolgjini ta sin tredje seger i klassikern.
Rajesh Face är förhandsfavoriten och Jägersrotränaren är klar över taktiken.
- Rajesh trivs inte då man försöker hålla inne honom så jag kommer att låta min häst bestämma tempot helt på egen hand.


I uttagningsloppen till Svenskt Travderby för en dryg vecka sedan var det en häst  som höjde sig lite över mängden.
Lutfi Kolgjini har matchat mot Svenskt Travderby sedan i våras och har bara haft ett i sikte med Rajesh Face som vann sitt lopp överlägset på den snabbaste kvaltiden, 1.12,8 över 2640 meter auto.
Kolgjini menar att hästen ilsknade till då han försökte hålla inne honom i loppet. Det misstaget kommer inte att upprepas. I finalen på söndag får Rajesh Face tåga hela vägen.
Att Johan Untersteiner mer eller mindre lovat att köra i ledningen med Cyber Lane lägger Kolgjini inte någon större vikt vid.
- Hästen måste få bestämma tempot själv. Om det sedan går ut över Untersteiner skiter jag fullständigt i, säger han.

”Har bästa hästen”
Lutfi Kolgjini har två inteckningar i Svenskt Travderby sedan tidigare och kan nu vara på väg mot en tredje. Erik Adielsson vann med Joke Face 2010 och 2013 satt han själv upp bakom Mosaique Face.
Tommy Nilsson från Lomma strax norr om Malmö äger Rajesh Face och var även ägare till 2013 års vinnare, Mosaique Face. Nilsson har som samtliga ägare till hästarna i finalen valt att satsa på den så kallade premiechansen och har chans till chans på dubbla prispengarna på söndag.
Förstaplatsen i den stora finalen (V75-6) är därmed värd fyra miljoner kronor.
- Vad spelarna ska veta? Jag tycker att de kan känna sig trygga med att jag har bästa hästen. Men som i alla travlopp kan det bli strul, det kan vara sjukdomar med i bilden och så vidare. Men det är klart att jag tror på en jättechans, säger Lutfi Kolgjini.

”Inte en skråma på fötterna”

Rajesh Face fick dra undan efter eget huvud sista varvet i uttagningsloppet. Kolgjini ville inte bråka med hästen som vann med sju längder.
Barfotabalansen var sparad till karriärens 21:a start och det blev en extraväxel menar Kolgjini.
- Han hade inte en skråma på fötterna efter loppet senast, så det blir barfota runt om igen. Den här gången kommer jag också att låta honom bestämma hela vägen helt själv. Jag märkte ju om inte annat senast att han inte alls gillade att jag tog i honom.
Humöret och viljan har söndagens derbyfinalist efter pappan Raja Mirchi men kanske främst efter farfar Viking Kronos. Avlar man på hingstar med stark vilja blir avkommorna därefter menar tränaren.
- Rajesh låter sig inte hunsas hur som helst. Klart att den hårdheten kan spela honom ett spratt ibland men han är i grunden en jävligt intelligent häst. Så jag tror nog att han fattar att det är allvar på söndag. Vi har inte mätt honom sedan han var ett men jag skulle tippa att han bara är 1.54 hög. Det är absolut ingen stor häst men han har ju en gång som han vore 1.70.
Vad har hänt veckan efter uttagningarna?
- Han har i stort sett bara gått och myst. Han gick ett lätt jobb i måndags, sedan har han fått långa promenader och gått mycket i hagen. I dag (torsdag) ska han gå ett 1.32-jobb i 2000 meter på rakbanan. Ja, de jobben är ju inte till för annat än att bara hålla igång systemet.
Du har givetvis försökt toppa formen just till finalen. Hur mycket bättre kommer Rajesh Face att vara?
- Han kommer vara en sekund bättre, det är jag rätt säker på. Åtminstone enligt de prognoser som jag ställt på träningen.

Jänkarbike och Håkan B
Lutfi Kolgjini tycker att stallets näst bästa chans till seger i V75 på söndag kommer i amatörloppet K.G.Bertmarks Minne (V75-5). Halmstadamatören Håkan B Johansson har chans att vinna loppet för tredje gången när han nu får låna Ulisse Kronos.
- Helt klart är Ulisse Kronos näst bästa chansen. Han står jävligt bra till i loppet och är verkligen toppfin i jobben. Läget är bra och hästen kan gå optimalt balanserad, barfota fram och med en jänkarbike för första gången. Håkan B tycker jag är Sveriges bästa amatörkusk.
Chansen med stallets övriga hästar på V75?
- Det är några outsiders. Igor Ribb (V75-2) känns fantastiskt uppåt i jobben. Jag körde intervaller med honom i går (onsdag) och jag har aldrig känt hästen på det viset. Orakel Face (V75-1) har inte startat på ett par månader så jag hoppas att Adrian släpper ledningen till Bergh och Re Doc och kommer till slut i stället. Polycrates Face (V75-7) är väldigt stark häst men är också väldigt ojämn i sitt uppförande. Passar över tre kilometer men motståndet är tufft.

Mikael Wikner, Kanal 75


 

Torsdag 31 augusti 2017

Inför V75 (söndag): Persson har dubbla derbychanser

Stockholm. Publicerad: 2017-08-29 20:18 Senast ändrad: 2017-08-29 20:21

Han har tagit båda hästarna hela vägen och tränat fram dem till årgångstoppen.
Med Ultra Bright och Monark Newmen kan Fredrik Persson vinna både Derbystoet och Svenskt Travderby.
- Nu är man i smöret. Att lyckas med två topphästar samma år är helt otroligt, säger Persson.


På söndag smäller det på Jägersro då travsportens blå band ska avgöras. Svenskt Travderby med två miljoner kronor till vinnaren och Derbystoet med en miljon väntar för landets bästa fyraåringar. Dubbla prispengar utgår till de som har premiechansen.
En kille som har kvalat in en finalist till varje är Fredrik Persson. Kalmartränaren har dessutom två av de mest betrodda hästarna i respektive lopp efter att både Ultra Bright och Monark Newmen vunnit sina uttagningslopp i imponerande stil. Överhuvudtaget har tränare Persson mycket bra snurr på sitt stall och efter segern i Stochampionatet med Ultra Bright har toppformen hållit i sig.
- Hästarna levererar allihop och man är som på moln. Det flyter på och nu är man i smöret igen, säger Fredrik Persson som efter succéåren med Viola Silas framgångar inte har synts så mycket i de större sammanhangen de senaste åren.

”Har chans att vinna båda två”
- Jag har inte haft de där riktiga profilhästarna, även om jag haft sådana som Boys Going In och Kemas Magic. Men nu är en gammal kalmarpåg på gång igen och det är alltid lite extra att vara med i årgångsloppen. Jag har ju inte så stora kullar med unghästar och att lyckas med två sådana här topphästar samma år är helt otroligt.
- Jag ser väldigt mycket fram emot helgen och det ska bli jätteroligt. Hästarna har gått jobb i dag (tisdag) och känns fina. De har chans att vinna båda två men Ultra Bright har kanske lite större chans. Fast jag tycker att Cash Crowe och Rajesh Face ska gälla som favoriter. Men där bakom räknas mina tidigt.

”Har utvecklats och tål alla starter
Fredrik Persson har tränat fram båda sina stjärnor sedan de var 1,5 år gamla. Han har tagit dem hela vägen fram till de klassiska loppen och redan vunnit en storloppsseger med Stochampionatet. Ultra Bright ståtar nu med sju raka segrar och det fyraåriga stoet har sprungit in 3,2 miljoner kronor hittills. Fredrik Persson hittade hästen på kriterieauktionen och ropade in henne för 180 000 kronor.
- Först blev jag intresserad av härstamningen, att hon hade Viking Kronos som morfar. Sedan gillade jag hennes fina huvud och exteriör. Jag tyckte att det var en väldigt intressant häst, säger Persson.
- Hon har utvecklats väldigt mycket i år och framförallt så tål hon plötsligt alla starter och blir bättre för varje start. Förra året blev hon lite sämre för varje start och blev sliten. Jag gav henne en rejäl vinterträning med ridning och byggde upp henne ordentligt.
- Jag var jättenöjd med försöket och efter två tuffa lopp på Axevalla i försök och final så var jag nöjd med att hon inte behövde gå i botten den här gången.

”Väldigt startsnabb – kör i ledningen”

Ultra Bright har ett perfekt läge med spår två bakom bilen i Derbystoet (V75-3). Tränare Persson är klar över taktiken initialt.
- Hon är ju väldigt startsnabb och jag provar med henne från början. Sedan beror det lite på hur Johnnys häst (Cash Crowe) ser ut. Men känns min häst bra och får ledningen smidigt sätt kör jag i ledningen. Den här gången kommer hon att gå med ett Open Eye-huvudlag. Det gick hon med förra året men i årets starter har hon gått med öppet huvudlag. I övrigt inga ändringar och barfota runt om som vanligt, säger Fredrik Persson.

”Monark Newmen en träningsprodukt”

När det gäller Monark Newmen så visade han redan i fjol att han tillhörde kulltoppen. Han var exempelvis trea i Breeders Crown och i år var han inte långt ifrån att vinna Kungapokalen där han var trea. Den fyraårige hingsten har sprungit in 1,6 miljoner kronor hittills och vann sitt uttagningslopp till Derbyt i mycket övertygande stil från dödens.


- Monark Newmen (V75-6) kom till mig som ettåring och det var mycket tack vare hans uppfödare som var på mig. Han tjatade på mig att han ville köpa Caliber T.T. en gång i tiden men jag ville inte sälja. Då sa han att om jag inte får köpa en av mig var jag tvungen att köpa en häst av honom. Så då tog jag ner Monark Newmen och jag hade inte så mycket unghästar då så jag fick vara glad för vad man kunde få.
- Han är en hel träningsprodukt och visade inte så mycket innan han började tävla. Han var stor och tung och hade väldigt mycket muskler och jag trodde att han var sen i utvecklingen. Det var först när han började starta som han visade vilken fin häst han var.
- Han var ju väldigt bra på hösten som treåring och var trea i Breeders Crown. Sedan fick han träna rejält under vintern och i årsdebuten kände jag direkt att han hade tagit stora steg. Han var fruktansvärt bra i försöket och gick undan den sista biten med krafter kvar. Det var det bästa loppet han har gjort.
- Luddes häst Rajes Face får gälla som favorit men bakom honom är det väldigt jämnt och Monark Newmen är en av dem som har chansen, helt klart. Han är ganska snabb ut men kan vara lite stökig bakom bilen och har galopperat två gånger men kommer man bara fram i tid till bilen brukar det gå bra. Barfota runt om igen och inga ändringar.

”Det största i karriären”

Att ha kvalat in två finalister till Derbystoet och Svenskt Travderby, där båda hästarna har vinstchans, hur stort är det för dig?
- Det är det största i karriären, tillsammans med Viola Silas 15 raka segrar från debuten och hennes storloppssegrar, säger Fredrik Persson.

Du har ytterligare tre hästar till start inom V75 på söndag. Chanserna där?

- Caliber T.T. (V75-1)
var jag jättenöjd med senast som tvåa i rygg på Västerboonthenews. Han har lite smygform och jag är väldigt nöjd med hästen men att vinna blir nog svårt.
- Different In (V75-2) är startsnabb men letar efter formen och jag var lite besviken på henne senast. Hon känns ganska fin i träningen men måste visa lite mer först innan jag kan tro på henne.
- Cingvar T.T. (V75-7) är stark och distansgynnad och går alltid bra i långa lopp. Senast hade han lite problem med en knäkappa som skavde lite. Han satt fast i mål med krafter kvar och gången innan gick han bra så formen är på topp. Han får ses som en outsider.

Michael Carlsson, Kanal 75

 

V86: Dibaba fortsatt obesegrad felfri

 

Treåriga talangen Dibaba är fortsatt obesegrad felfri. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2017-08-30 22:24 Senast ändrad: 2017-08-30 23:20

V86-tävlingarna bjöd på hög sportslig klass och på Solvalla genrepade treåringarna Dibaba och Born Unicorn på bästa sätt inför kommande storlopp.
På Åby dominerade Peter Untersteiner både som tränare och kusk - och så bjöd DD-loppen på två fartfester...

Toppstammade Dibaba (pappa Ready Cash och mamma Moonlight Kronos) inledde karriären med fyra raka segrar, men efter två raka galopper fanns det lite frågetecken inför onsdagens start. Det var dock frågetecken som förvandlades till utropstecken i V86-6. Örjan Kihlström fick visserligen dirigera loppet i spets men Dibaba såg mycket fin ut när hon vann på spänstiga ben. Det treåriga stoet, som tränas av Roger Walmann och kostade 1 050 000 kronor som ettåring, är därmed fortsatt obesegrad felfri inför kommande Svenskt Travoaks.

- Jag är jättenöjd. Jag fick precis det svar jag önskade få i dag, sa Roger Walmann, som inte bestämt sig om det blir ytterligare något lopp före oakskvalet.


Helstängt huvudlag och barfota fram var två utrusningsändringar som passade Born Unicorn som hand i handske. Den treårige hingsten såg läcker ut och det liknande en joggingtur när han dominerade V86-2 från ledningen tillsammans med Kaj Widell.
Stefan Melander tränar talangen som tog karriärens femte seger på tolv starter och han visade form inför treåringarnas största uppgift, Svenskt Travkriterium.
- I dag höll han sig i skinnet men var egentligen lite för vass första varvet, men han landar på en 1.13-tid med krafter kvar. Han har enorm kapacitet, sa Kaj Widell.

Stjärnstoet testade kusken

Ledning från start till mål blev det även i V86-7 där en löpglad Treasure Kronos höll undan för I Love Paris i en spännande duell i tufft tempo. Segertiden blev 1.10,7 över sprinterdistans och i segersulkyn satt Peter Ingves som körde den fyrfaldiga miljonärskan för första gången.
- Jag tror hon testade Peter lite, att hon ville visa honom med som är chefen, sa tränaren Jerry Riordan.

Toppkväll för Untersteiner

Peter Untersteiner hade fyra hästar till start i V86-1 och det såg länge ut som att han själv skulle vinna loppet med favoriten Going Diablo som försvarade innerspåret i en snabb inledning. Men på upploppet blev det stumma ben för ledaren och istället avslutade stallkamraten Ilona Håleryd starkast från fjärde par utvändigt tillsammans med Stefan Söderkvist.

Peter Untersteiner fick ”kuskrevansch” i V86-3 där han ledde varje meter med Staro Jellybean. Ronny Palm tränar vinnaren som var ambitiös och länge hade mycket luft ner till övriga, men även om Rigoletto Jet närmade sig snabbt sista biten blev segern säker.
I V86-5 fick Halmstadkusken segerdefilera ännu en gång sedan nyförvärvet Springover avslutat sylvasst efter en försiktig styrning. 350 meter från mål kom luckan och då såg det nästan ut som övriga hästar stod still.
- Det var en härlig acceleration, det måste jag säga. Hästen kom i väldigt fin författning, vi har bara haft han i tre veckor. Jag tänkte att jag kör försiktigt, och det gjorde jag, men när vi fick fritt exploderade han. Jag hade inte en fundering för seger 500 kvar, sa Peter Untersteiner.

Auktionsdyringen visade löpskalle

I V86-4 visade Carmine Am härlig löpskalle när han fångade in ledaren Ingemar Palema över upploppet. Kusken och tränaren Markus B Svedberg fick önskad effekt när han la i extraväxeln (ryckte tussarna ur hästens öron) 100 meter från mål och femåringen, som kostade 1,6 miljoner kronor som ettåring, avgjorde knappt men säkert.
- Han var taggad när jag körde provstarten och travet flöt bra i dag för att vara han. Det gick lite sakta första varvet och jag men jag tvingades köra 1.10 sista varvet, jag är riktigt nöjd med honom, sa Markus B Svedberg.

V86-omgången avslutades med en spurtseger för Michelangelo Ås som profiterade på ett högt tempo i täten. Segertiden blev nytt rekord för sexåringen - 1.10,6 över 1640 meter autostart. Stefan Melander tränaren vinnaren och i segersulkyn satt Erik Adielsson.
Åtta rätt på V86 gav 37 113 kronor, sju rätt gav 281 kronor och sex rätt 36 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Onsdag 30 augusti 2017

I kväll V86-Xpress från Solvalla & Åby

Kihlmans V86-Tips

Kvällens bästa V86-Spik = Dibaba

V86-1...1-3-9-10-11
V86-2...1-3-5-7
V86-3...8-9
V86-4...1-4-10
V86-5...1-4
V86-6...4 Dibaba
V86-7...1-7-8
V86-8...1-6-11
2160 rader = 540 kr

Inför V75 (lördag): Tarzan bara orolig för banan

 

Foto av Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2017-08-28 18:53 Senast ändrad: 2017-08-28 18:55

Stefan Melander håller tummarna för vädret i helgen.
Volstead, som startar i Gulddivisionen, är extremt känslig för regn och lös bana enligt ”Tarzan”.
- Det enda jag oroar mig för är banan. Blir den fin tror jag på vinst, säger Melander som även berättar senaste nytt om Nuncio.


Det är dags för derbyhelgen på Jägersro med V75 lördag och söndag. Men innan Svenskt Travderby och Derbystoet ska avverkas på söndag körs det en Gulddivision på lördag där Volstead blir favorit. Stefan Melanders stjärna vann Sweden Cup, ”Lilla Elitloppet”, i imponerande stil. Han vann även Gulddivisionen på Hagmyren i sommar och var senast storfavorit i det första heatet av Åby Stora Pris men gav sig då från ledningen.


- Volstead (V75-3) har tyvärr kommit i maskin flera gånger när banorna har varit dåliga. Han är stor hästen och får inget fäste när banan blir lös eller om det regnar och den blir tung. Nu fick han heller aldrig vila efter en hård öppning i första försöket i Åby Stora Pris. Så hästen var ursäktad av det plus att han var nedsatt av banan, säger tränaren Stefan Melander.


Men Volstead gick ju bra i det andra heatet och blev trea. Då var banan också något tung efter allt regnande, hur kommer det sig att han gick så bra då?
- Ja, det är lite konstigt men hästen har alltid varit bättre i andra heatet när han har gått två lopp samma dag. Jag vet faktiskt inte varför. Det såg även ut som att han hade vunnit det loppet med tidigare lucka. Nu spurtade han bra men fick chansen för sent. Han hade en hel del krafter kvar.
- ”Volle” har visat vid flera tillfällen att han tillhör de bästa hästarna, han gör faktiskt det. Han känns bra i träningen och jag tycker att han är lika fint i ordning som när han vann Sweden Cup.

”Han ska klara av det här”

Volstead har spår två bakom startbilen i V75-3 över distansen 1640 meter. Vad säger du om uppgiften?
- Jag tycker att den ser bra ut. Han är ju startsnabb och höll enkelt ledningen från innerspåret senast mot startsnabba hästar. Han har faktiskt alltid hållit ledningen när han har haft innerspår.
- Det enda jag oroar mig för är banan men Jägersro brukar alltid ha bra bana och vi får hoppas på fint väder. Blir banan fin så hoppas och tror jag på vinst. ”Volle” har visat att han är en så bra häst att han ska kunna klara av det här då. Han kommer att gå barfota fram som vanligt och med helstängt huvudlag.
Du har även med Porthos Amok i samma lopp, vad är hans möjligheter?
- Porthos Amok (V75-3)
har svårt att få till det. Det var en jättebra häst men tyvärr var han väldigt sliten när han kom hem från Frankrike. Vi har försökt bygga upp honom men haft problem att hitta vettiga lopp. Han räcker inte och är inget för spelarna. På läget kanske han kan få pengar.
Vad säger du om Level Change i V75-inledningen från innerspåret?
- Level Change (V75-1)
är inte alls någon tokig häst men jag har varit lite besviken på honom. Det känns att det finns kapacitet och att han skulle kunna klara sig en bra bit upp i klasserna. Han står bra inne i loppet och har fått vila lite efter senaste starten vilket känns som att det har gjort susen. Det kanske blir svårt att vinna men han kan vara långt framme på läget. Vi kör barfota runt om den här gången, det var ett tag sedan han gick med den balansen, säger Tarzan.

”Stuteriet trycker på och vill köpa Nuncio”

Hur är läget med Nuncio? Han har inte startat sedan han var trea i Rättvik 24 juni. Efter det har legendariska stuteriet Hanover Shoe Farms i USA lagt ett bud och vill köpa hästen, och du sa i en tidigare intervju att du väljer mellan att matcha honom för Frankrike och Prix d’Amerique i vinter eller VM-loppet på Yonkers i USA i oktober. Vad är senaste nytt?
- Faktum är att stuteriet trycker på hela tiden och vill köpa Nuncio. Men jag har väldigt svårt att bestämma mig. Problemet med USA är att om vi säljer honom dit så måste han komma till USA före den 1 januari om han ska kunna bli godkänd som avelshingst där nästa år. Så är deras regler.
- Men det finns flera alternativ och egentligen vill man ju allting. Jag har sagt flera gånger att det skulle vara jättekul att tävla med Nuncio på Vincennes eftersom han är så stark. Han har en fruktansvärd styrka. Vi tränar för Frankrike just nu och jag vill träna honom ett tag till innan vi startar. Han behövde ha ett litet break efter senast och jag har inte bestämt när nästa lopp blir. Som jag känner just nu vill jag köra i Frankrike eftersom han blev sjuk i fjol när vi skulle åka dit och det var därför vi satsade på att tävla ett år till nu.
- Sedan finns VM-loppet i slutet av oktober också. Åker vi dit och startar där så blir han ju kvar i USA som avelshingst. Vi har ett tag till att fundera innan vi behöver bestämma oss och jag känner att det finns mycket kvar i Nuncio. Han verkar fin hästen men det har krånglat lite i år. I fjol hade vi bra flyt men det har vi inte haft i år. Men vi tar dem sen, det är lugnt, säger Stefan Melander.

"Ludde vinner Derbyt"

Till sist; du har ju en derbyhäst med på söndag i Test Drive som kvalade in via en andraplats. Han har spår tolv i finalen och körs av Björn Goop igen. Kommentar?
- Test Drive är fin, han gick faktiskt ett bra försök med en riktigt bra avslutning. Björn var väldigt nöjd med honom och han är fin.
Vem vinner Derbyt?
- Det gör Ludde med Rajesh Face.

Michael Carlsson, Kanal 75

 

Inför V75 (lördag): Matteläraren räknar med toppchans

 

På lördag kan det bli ett nytt besök i vinnarcirkeln för kretsen runt Global Raceway. Foto av ALN PRESSBILD

Stockholm. Publicerad: 2017-08-29 14:58 Senast ändrad: 2017-08-29 15:00

Han har tagit tre raka segrar och tränaren spikar honom i Fem tippar V75.
Global Raceway kan bli svårstoppad när han på lördag gör V75-debut på Jägersro.
- Jag tror väldigt mycket på honom, säger Helén Blomberg, högstadieläraren med passion för travet.

Skador har satt käppar i hjulet för Global Raceway (V75-5). När han förra året fick problem med gaffelbandet i ett av sina bakben för tredje gången var det nära att tävlingsskorna plockades av för gott. Men hos delägaren och amatörtränaren Helén Blomberg har han kommit tillbaka.
- Vi skulle ta beslut hur vi skulle göra, om det var färdigtävlat eller vad vi skulle hitta på, och då fick han komma till oss på bete över sommaren. Vi kom fram till att han var en för fin häst för att inte ge en ytterligare chans och han fick stanna hos oss för att få mer tid på sig och lite alternativ träning, berättar Helén Blomberg.
- Han har framför allt fått klättra i branta backar, i skritt givetvis, för att bygga upp de här skadorna och styrkan, och än så länge har det hållit.
Global Raceway galopperade när han i juni gjorde comeback efter 14 månaders tävlingsuppehåll men därefter har han tagit tre raka segrar i imponerande stil.
- Han är en fantastisk häst, precis en sådan som man vill ha tag på, och kapacitet har han. Får han bara vara skadefri har jag goda förhoppningar framöver.

Fullt upp sju dagar i veckan
Helén Blomberg driver sin travrörelse tillsammans med maken Henrik på egna gården i Sexdrega mellan Borås och Svenljunga. Utöver Global Raceway finns treårige Oscar Flax på träningslistan och paret Blomberg har även ett fölsto och två föl. Mycket att stå i med andra ord. Lägg då till att Helén är matte- och NO-lärare på en högstadieskola och att Henrik har en målerifirma med nio anställda. Paret har också en son på åtta år och ett barn till på väg.
- Vi är ju två om det men visst tar hästarna mycket tid. Jag har gått ner lite i tjänst och jobbar 80 procent, och så finns det ju sju dagar i veckan och 24 timmar på dygnet, säger Helén och skrattar.
Fölmärren i stallet är den framgångsrikaste häst som Helén och Henrik Blomberg har fått fram än så länge. Love You More sprang in 1,1 miljoner kronor och tog två V75-segrar.
- Mitt starkaste minne med henne är uttagningen till Stochampionatet där hon satt sist på bortre långsidan och ändå var först i mål. Sedan var det en fantastisk upplevelse att vara med i finalen, även om hon tyvärr blev fast med alla krafter kvar som fyra. Hennes V75-segrar är förstås också starka minnen.

Klarar tufft upplägg
När Jägersro på lördag arrangerar V75 kan det vara dags för en ny upplevelse att slå sig in på topplistan bland Åbyamatörens travminnen. Global Raceway har övertygat i tre raka segrar och med delägaren och före detta tränaren Stefan Persson i sulkyn tillhör han förhandsfavoriterna. I tränartipset Fem tippar V75 spikar Helén Blomberg sin häst.
- Han går inte några tuffare banjobb el ler så nu när han startar men jag tycker att han känns bättre och bättre hela tiden. Det V75 och tuffare motstånd än tidigare men det är en stark och rejäl häst så om det bara klaffar lite kan han vara med och slåss om segern. Jag tror att han tål att gå ett tuffare lopp också, han klarar att gå utvändigt om ledaren. Jag tror väldigt mycket på honom.


Under veckan ska Global Raceway få prova på rycktussar för första gången. Om det slår väl ut kan det ge ytterligar en växel på lördag.
- Vi får se om de behöver nyttjas, säger Helén Blomberg avslutningsvis.

Ola Johansson, Kanal 75

Tisdag 29 augusti 2017

Inför V86/jackpot: Vinna eller försvinna för spelarnas mardröm

 

Fonda Boko en blivande V86-vinnare? Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2017-08-28 16:51

Galopp eller seger.
Vinna eller försvinna.
Fonda Boko är spelarnas mardröm.
- Jag önskar att jag skulle kunna lämna klartecken, men det går inte, säger Solvallatränaren Ulrika Wällstedt.

På onsdagen är det dags igen för Onsdag Xpress efter ett sommaruppehåll och det är Åby och Solvalla som delar på veckans V86-omgång. Nypremiären kryddas dessutom av en jackpot med tolv miljoner kronor till en ensam vinnare.
En häst som troligtvis blir betrodd i omgången är Fonda Boko (V86-4) som startar på Solvalla.
- Det är en häst man måste strecka, men tyvärr går det inte att lita på honom. Jag önskar att jag skulle kunna lämna klartecken, men det går inte, säger Ulrika Wällstedt.
Fonda Boko vinner oftast när han går felfritt, men hästen har galopperat i 19 av 33 starter och är lite av en mardröm för spelarna.
- Han gör aldrig några fel hemma i träning och är en riktig glänsare i träningen, säger Ulrika Wällstedt.
Glänser han även inför det här loppet?
- Ja, även inför det här loppet. Han känns fantastiskt fin. Han brukar även vara lika fin i värmningen och är alltid en värmningsvinnare. Han visar en sida i träning och värmning, men blandar sedan med galopper i loppen och det är otroligt frustrerande. Det går inte att beskriva med ord hur jobbigt det är.

”En ängslig häst”
Varför tror du det är så här?
- Det är inga fysiska fel på honom. Vi har haft fem olika veterinärer som kollat upp så allt är bra. Det är istället en mental historia, han är en rätt så ängslig häst. Han kan till exempel galoppera när det blir trånga situationer, men ibland hoppar han i första sväng.
Vad kände du när han lottades till spår 1 bakom startbilen?
- Spontant är det inte jättebra eftersom han är snabbast när han kommer utifrån i banan och han får övertaget. Men han är galet startsnabb, när vi satte på helstängt en gång öppnade han 1.06 och skenade men då tröttande han också...
Vad blir det för huvudlag nu?
- Han går med vanligt långsam-huvudlag, så likt hemma som möjligt. Han har även fast huva, säger Ulrika Wällstedt.
Hur går han balanserad på hovarna?
- Vi tycker att han är en barfota häst och han känns som är en flygmaskin, men han blir ännu mer ängslig barfota så vi kör med skor runt om.
Vad tror du om onsdagens uppgift?
- Det som är så svårt med honom är att man inte vet hur han kommer fungera för dagen. Han står i alla fall bra inne i sin klass eftersom hoppat bort så mycket pengar. Jag menar att det är en otroligt kapabel häst för sin klass och jag måste alltid tro på honom. Om det inte varit för den ängsliga attityden hade han varit en riktig topphäst. Jag är helt övertygad om att han tjänat över en miljon om han gått felfritt i sina starter, säger Ulrika Wällstedt.
Av 33 starter i livet har Fonda Boko travat felfritt 14 gånger och det har resulterat i nio segrar och sammanlagt elva pallplatser. I pengar har det blivit 262 800 kronor.

Kihlström i sulkyn
I onsdagens lopp körs Fonda Boko av Örjan Kihlström, det är andra gången stjärnkusken kör hästen.
- Även Örjan vet hur man kör galopp med honom, säger Ulrika Wällstedt och skrattar.
- Nej, allvarligt talat så handlar det inte så mycket om kusken när det gäller den här hästen. Han är helt okomplicerad när han fungerar och som han var vid segern på Lindsberg för tre starter sedan så hade vår sexårige son vunnit med honom. Det handlar helt om det mentala och det är också det vi jobbar med, att hålla honom på gott humör.

Fotnot.
Det är höstpremiär för Onsdag Xpress och det innebär att V86-tävlingarna startar 20.30 och delas mellan två banor, den här veckan Åby och Solvalla.
TV-programmet V86 Direkt startar 20.00 i TV12.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

 

Måndag 28 augusti 2017

I dag Lunchtrav på Färjestad

Dagens ALN-Häst = Valborg Marje
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 5 East Herkules - Magnus Jakobsson


Lopp 2 V4-2 Nr 6 Valborg Marje - Paw Mahony


Lopp 3 V4-3 Nr 1 Visitor - Jorma Kontio


Lopp 4 V4-4 Nr 10 You To Neat - Peter Ådefors


Lopp 5 Nr 7 Lucky Me Pellini - Carl Johan Jepson


Lopp 6 V5-1 Nr 3 New Generation - Björn Goop


Lopp 7 V5-2 Nr 1 Nsignatall - Mikael J Andersson


Lopp 8 V5-3 Nr 3 Viper Lavec - Björn Goop


Lopp 9 V5-4 Nr 7 Alndias Da Vici - Björn Goop


Lopp 10 V5-5 Nr 4 Magic Bråten - Paula Pettersson

 Kihlmans V4 & V5-Tips - Färjestad
V5-Tipset

Björn Goop dagens nyckelkusk

V5-1...3-4
V5-2...4-5
V5-3...3-4-9-12
V5-4...1-7-10
V5-5...1-2-4-9-10-11
288 rader =288 kr


V4-Tipset - Färjestad

Amazing S.H bra senast vid seger. Kan duga igen V4-1 Nr 12

V4-1...4-5-12
V4-2...5-6-8-10-11
V4-3...1-4-9
V4-4...1-2-4
135 rader = 270 kr

Allsvenska kuskligan: Johan Untersteiner klättrar i kuskligan

 

Johan Untersteiner klättrar i allsvenska kuskligan. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2017-08-28 12:08

Ulf Ohlsson fortsätter att dra ifrån i den oförändrade topptrion. Ytterligare åtta segrar kan nu adderas till totalen.
Längre ned i listan klättrar Johan Untersteiner två placeringar, till sjunde plats, efter förra veckans sju vinster och 100-strecket för årssegrar närmar sig i rask takt.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 228-166-156
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 155-128-113
3. Jorma Kontio, Solvalla, 131-74-86
4. Christoffer Eriksson, Jägersro, 110-89-72
5. Peter Untersteiner, Halmstad, 106-100-89
6. Björn Goop, Färjestad, 105-77-63
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 89-61-59
8. Kim Eriksson, Mantorp, 85-63-65
9. Erik Adielsson, Solvalla, 83-86-45
10. Ulf Eriksson, Bollnäs, 83-69-68
11. Carl Johan Jepson, Färjestad, 80-94-86
12. Johnny Takter, Jägersro, 77-72-64
13. Stefan Söderkvist, Åby, 75-73-70
14. Claes Sjöström, Solvalla, 69-52-40
15. Magnus Jakobsson, Färjestad, 67-56-38
Siffror till och med 27 augusti.

Gina Söderlund

 


 

Söndag 27 augusti 2017

I dag V5-Trav på Åmål

Dagens ALN-Häst = Hållihop
Målgpngsbilder

Lopp 1 Nr 9 Anfield Avenue - Per Nilsson


Lopp 2 Nr 3 Hammars Cina - Per Ludvig Nilsen


Lopp 3 V5-1 Nr 4 King Classic - Morgan Ivarsson


Lopp 4 V5-2 Nr 8 Barack La Marc - Beata Persson


Lopp 5 V5-3 V4-1 Nr 3 Kenwitj - Ingemars Holm


Lopp 6 V5-4 V4-2 Nr 6 L'amour Bonanza - Sven Olav Weberg


Lopp 7 V5-5 V4-3 Nr 5 Hållihop - Henrik Åslund


Lopp 8 V4-4 Nr 4 Manannan - Micael Lindblom


Lopp 9 Nr 3 Brevik Juli - Kristian BjörnerödKihlmans V4 & V5-tips
V5-Tipset - Åmål

King Classic Nr 4 V5-1 "Kan duga från ledning"

V5-1...3-4-6-9
V5-2...2-6-8
V5-3...7-10-12
V5-4...1-2-6
V5-5...1-5
216 rader = 216 kr

Enkelraden markerad med grönt

V4-Tipset - Åmål

Artan Ceka kör V4-Spiken Tornatore Grif
 

V4-1...12 Tornatore Grif
V4-2...1-2-6
V4-3...1-5
V4-4...1-4-10-12
24 rader = 48 kr

V75 (söndag): Juul igen i det danska travderbyt

 

Steen Juul och ägarna Stall Joekern firade efter Bvlgari Peaks seger i Danskt Travderby 2017. Foto: Burt Seeger Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2017-08-27 18:08 Senast ändrad: 2017-08-27 18:43

Det blev en enkel seger för Steen Juul i det danska travderbyt i Köpenhamn på söndagen.
Dansk travsports störste vann loppet för åttonde gången – nu med egentränade Bvlgari Peak.
- Det är ju inte säkert att jag kör derbyt igen så det är klart att det känns lite extra, sa 67-åringen efter segern, värd närmare 700 000 kronor.


Hösttider är derbytider. 
Till helgen körs den svenska derbyfinalen på Jägersro i Malmö.
På söndagen arrangerade Sverige och Danmark en gemensam V75-omgång i Köpenhamn, med danskt travderby som huvudattraktion.


Sten Juul, den segerrikaste tränaren i Danmark genom tiderna, hade fem av tolv hästar i fältet och avgick med segern tillsammans med favoritspelade Bvlgari Peak.
Sonen till Ready Cash har utvecklats mycket sedan han kom till Juul tidigare i år och har räknats som kullens kung sedan segern i Jydsk Grand Prix.
Steen Juul det lilla lugna från start när bilen lämnade och hörde till och övertog ledningen efter ett varv.
Då hade Thomas Uhrberg duellerat med Balotelli mot Ken Ecce som satt bakom Bali i en öppning i trakterna av 1.08.5 första 500 meterna.
Ken Ecce valde att släppa ledningen med Sten Juul-tränade Bali då favoriten kom farande vilket publiken inte gillade.
- Så reagerar publiken ofta när det handlar om hästar från samma stall. Men vad skulle han göra? Bali hade varit inblandad i en hård öppning och var ju också chanslös när han fick chansen genom den sista kurvan, sa Steen Juul.

Hoppas på lugnare häst
Bvlgari Peak klev undan och var överlägsen. Segertiden skrevs till 1.14,1 över 3000 meter, autostart. Tvåa Bali och trea Bad Moon Rising.
Bvlgari Peak - ägd av danska Stall Jokeren - har ibland nerverna utanpå kroppen.
- Han har stor kapacitet den här men är besvärlig. Om vi får honom mera stabil har han hjärta och lungor att vara med bland de bästa, sa Juul, vinnare av Danmarks största unghästlopp för åttonde gången.

18:e raka för Bandit Brick

Sten Juul håller dock en annan fyraåring som stallets största stjärna. Bandit Brick är helt klart en häst med framtiden för sig. Danmarks nye snackhäst tog under dagen sin 18:e raka seger.
Hästen är svenskfödd och köptes på kriterieauktionen på Solvalla till Danmark där en tredjeplats i debuten är den enda förlusten så här långt.
Bandit Brick vann den här gången efter en tuff resa i dödspositionen.
- Han fick ett helt omöjligt lopp i dag och var helt fantastisk som kunde vinna, sa Juul.
Bandit Brick - dagens största favorit spelad på 51 procent – jämförs av tränare Juul själv med Rudolf le Ann som var i farten på 1990-talet.
- Vi får se om han kommer upp i Rudolf le Anns kapacitet. Det är en bit kvar men han är väldigt bra i alla fall.

Karlsson tränar storskrällen

Ett blågult ekipage grundlade den hyfsade utdelningen. Thomas Uhrberg körde invändigt med Top de Luxe i trekilometersloppet som inledde V75 och spurtade ner ledande Awesome Deal och Flemming Jensen.
En skräll endast spelad på tre procent. Ola Karlsson på Jägersro tränar det femåriga stoet som tog årets första seger i tolfte starten.


Ola Karlsson var nära en dubbelseger då Velvet Gio höll tappert från dödens i ett treåringslopp på kupongen för Stefan Söderkvist. Danske ledaren Confidence höll dock undan knappt.

En svensk häst defilerade hem loppet för den högsta klassen. Johnny Takter körde sig till ledningen efter 500 meter med VästerboontheNews som enkelt stack undan efter att ha fått bestämma tempo. Patrik Södervall tränar.

Steen Juul tog tre segrar på V75, den tredje Tinus Moseby.

Jeppe Juel vann med Onceforall Face.
Nestor Sten Juul rundade som sagt av med derbyt på Charlottenlund och fastställde utdelningen på V75 till 55 318 kronor för sju rätt. Sex rätt gav 318 kronor och fem rätt 26 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

Inför V75 (söndag): Juul jagar åttonde derbysegern

 

Steen Juul kan på söndag ta sin åttonde seger i Danskt Travderby med förhandsfavoriten Bvlgari Peak. Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2017-08-24 17:30 Senast ändrad: 2017-08-26 10:25

Han ståtar med sju segrar sedan tidigare.
På söndag kan han slå till igen.
Steen Juul har fem hästar i Danskt Travderby och själv kör han förhandsfavoriten Bvlgari Peak.
- Jag kommer att köra som att jag har bästa hästen och det får bära eller brista, säger topptränaren.

Första segern i Danskt Travderby tog Steen Juul som 33-åring. Hästen hette For Ever Vixi och året var 1983. Sedan dess har det blivit ytterligare sex fullträffar för den legendariske kusken.
- Enligt min mening är derbyt det tveklöst största man kan vinna i Danmark och jag minns så klart alla mina segrar, men är det någon av dem som jag har speciella minnen av är det den med Rudolf Le Ann 1993. Det var året efter att jag varit med om en flygkrasch där hästens ägare gick bort, så den segern var speciell. Dessutom gick hästen världsrekord, säger Juul.
Flest kusksegrar i Danskt Travderby har Nils Jan Koster. Mellan 1915 och 1945 vann han loppet tio gånger.
- Det kommer jag inte ikapp. Jag är ju 67 år. Hur länge jag ska hålla på har jag inte helt bestämt. Som tränare hoppas jag kunna fortsätta i några år till men som kusk är jag på sluttampen av min karriär.

Har gått in skorna
Men ”Juulemannen” är fortfarande en slipad kusk och när Sverige och Danmark på söndag kör en gemensam V75-omgång på Charlottenlund kan han ånyo få ta emot Köpenhamnspublikens hyllningar. Mästertränaren har med fem hästar i derbyfinalen som avslutar V75-spelet.
- Det är så klart fantastiskt. Visserligen har kullarna blivit mindre men likväl är det stort att ha med fem hästar i derbyt och jag tror att det är rekord, säger Juul, som med spår fem bakom startbilen bär favoritskapet tillsammans med Bvlgari Peak.
- Han är den av mina som jag håller högst kapacitetsmässigt. Tittar man isolerat på kvalen så var kanske Bali bättre men jag håller Bvlgari Peak högre.
Vad tyckte du om honom i derbykvalet?
- Jag var inte nöjd med någon av mina hästar i kvalet och Bvlgari Peak var inget undantag. Aktionen flöt inte någon gång för honom. Men jag inbillar mig att jag vet vad som var fel; han blev skodd för tätt inpå loppet. Nu har han gått med samma skor i två veckor till så nu tror jag att han har gått in dem.
Hur höga tankar har du om honom?
- Han är inte på när färdigutvecklad ännu och har hjärt- och lungkapacitet att tävla i eliten även som äldre.

Laddar mot ledning
Bvlgari Peak är ingen helt enkel häst och karriären har inte gått spikrakt än så länge. Som treåring, innan han kom i Steen Juuls träning, galopperade han i sju av tio starter. Av de övriga tre loppen vann han två. I år är hans facit åtta segrar på elva starter. Två gånger har han galopperat.
- Han är lite besvärlig och dum i loppen, och före loppen. Han är lite irriterad i munnen, Ready Cash-besvärlig.
Är hans tidigare galopper något som oroar inför söndag?
- Det klart att det är oroande men han har inte galopperat så mycket för mig, bara en gång i Århus, så jag hoppas att jag kan köra honom felfritt.
I derbyuttagningen fick Bvlgari Peak ta över ledningen efter ett halvvarv. Nu tänker Steen Juul ladda från start, precis som när hästen i somras flög till spets i Jydsk 4-årings Grand Prix och därefter vann överlägset.
- Det är ända gången jag har laddat med honom och han var snabb. Jag kommer att köra vad som går från start den här gången också. Om han kommer till ledningen direkt vet jag inte men jag kommer att köra som att jag har bästa hästen och det får bära eller brista.
Vilken motståndare är värst emot?
- Han själv.

Bättre än visat
Även Bali vann sitt uttagningslopp från ledningen och är den i Steen Juuls kvintett som möjligen kan utmana sin favorittippade stallkamrat.
- Det tror jag inte att han kan. Inte om båda går felfritt, säger Juul utan tvekan.
- Bali är en liten oansenlig häst som är väldigt stel. Det var han i kvalet och det är han fortfarande när jag jobbar honom. Men han presterar i loppen. Han gick bra senast och han var bra som trea i Århus också, då fick han inte chansen innan jag var i mål med Bvlgari Peak, så jag tycker ändå att han är väldigt positiv.
Bal Bora och Bivo Torkdahl gick inte vidare från uttagningarna men fick de två sista finalplatserna då de var högt seedade. Börge gjorde det bra i sitt uttagningslopp som trea efter ett lopp utvändigt om Bali.
- Honom har jag större krav på än vad han har visat i år. Han gjorde ett bra lopp som tvåa i Sprintermästaren men annars har han inte tävlat på den nivån som jag förväntat mig och han är en mycket bättre häst än vad han har visat.

Kan ta 18:e raka
Steen Juul har fler intressanta hästar inom ramen för V75-spelet. Inte minst svenskfödde segermaskinen Bandit Brick (V75-2). Fyraåringen slutade trea när han tävlingsdebuterade i juli förra året. Därefter har han tagit 17 raka segrar.
- Det är en fantastiskt fin häst, klok och förnuftig, som har gjort allt rätt. Den här gången blir det barfota runt om, han har gått så tidigare också men senast hade han skor, och jag tror på honom igen, men han står dåligt till med åttondespår bakom bilen och Titanio C R, som jag brukar köra, var väldigt bra senast och kan bli tuff att slå.
Hur skulle Bandit Brick ha hävdat sig mot kullkamraterna i derbyt?
- Han hade haft toppchans!

Kör intressant italienare
Vilka möjligheter har A Perfect Torkdahl i V75-3?
- Han är jämn och stabil men nu har han ett dåligt läge. Spår fem i volten är väldigt snävt i Danmark. Man han gör alltid så gott han kan och jag ser honom som en platskandidat.
Vad kan du säga om din duo i V75-4?
- Tinus Moseby har rätt så bra form. Han gjorde ett bra lopp senast och jag tycker inte att han ska vara helt borta.
- Torpedo W F återkommer efter långt skadeuppehåll. Han sköter träningen som han ska men man kan inte tror att han ska vinna direkt.
Steen Juul får också förtroendet av sin landsman Erik Bondo att köra tuffe italienaren Turno di Azzurra (V75-6). Femåringen var senast ute i Åby Stora Pris där han var något av den moraliske vinnaren efter att ha gått starkt som tvåa i båda heaten.
- Man kan väl säga att Åbys open stretch fällde honom men jag tycker att han gjorde två bra lopp. Han står här hos oss och har gjort det under den här tiden han tillbringat i Skandinavien, så jag ser honom varje dag. Nu startar han i andra ledet bakom bilen och därifrån är det lätt hänt att man kommer bort taktiskt, men jag tycker att han ska kunna vara med och slåss om segern.

Steen Juuls tidigare segrar i Danskt Travderby:
Leviti 2007
Atom Tess 1997
Skalflex 1994
Rudolf Le Ann 1993
New Quick 1990
Konsonant 1987
For Eve Vixi 1983

Ola Johansson, Kanal 75


Kihlmans V75-Tips - Charlottenlund

Västerboonthenews (Här med C Johan Jepson = Dagens V75-Spik

V75-1...3-4-5-11
V75-2...3-4-8
V75-3...1-6-12
V75-4...1-2-3-11
V75-5...2-6-10
V75-6...5 Västerboonthenews
V75-7...3-5-6
1728 rader = 864 kr


 

 

Lördag 26 augusti 2017

I dag V75 från Bergsåker
 

V75: Italiensk uppvisning i Sundsvall Open Trot

 

Italiensk segeryra. Ringostarr Treb tog hem Sundsvall Open Trot på Bergsåker. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2017-08-26 19:58 Senast ändrad: 2017-08-26 20:08

Italienske topptravaren Ringostarr Treb fortsätter att imponera.
På lördagen tog han hem miljonloppet Sundsvall Open Trot.
- Han är liten men snabb och har ett hjärta av guld, sa segerkusken Wilhelm Paal.

Ringostarr Treb har gjort flera fantastiska prestationer sedan han i juni kom till Halmstadtränaren Jerry Riordan. På Bergsåker var det dags igen. Wilhelm Paal hittade tredje par utvändigt från bakspår och sedan han glidit ut i tredjespår på den sista bortre långsidan hade Ringostarr Treb uppvisning. Vid upploppets början tryckte Paal gasen i botten och då stegade den italienske sjuåringen ifrån till mycket enkel seger.


- Det var lågt tempo första varvet och jag bestämde mig för att gå före Propulsion, men inte köra för fort med en gång. I sista sväng väntade jag på Propulsion så då tog jag det fortsatt lugnt och när det var 200 kvar kände jag att jag hade så mycket att köra med att Propulsion inte skulle kunna fånga oss. Ringostarr Treb var fantastisk och på upploppet flög han fram, sa Paal.
- När man vinner de här stora loppen är det en mix av glädje och lättnad. Hästen har tävlat så bra mot de bästa och när han gick på i tredjespår tänkte jag att han borde vinna, och det gjorde han. Han är en fighter, en riktigt bra tävlingshäst som vet vad han ska göra, berömde Jerry Riordan.
Tvåa blev Reijo Liljendahls Nadal Broline som fick tassa med i rygg på vinnaren genom slutkurvan.
- 300-400 kvar hade jag bra feeling men han är ruggigt bra Riordans häst och Nadal kunde inte haka på riktigt, sa Nadal Brolines kusk Ulf Ohlsson.
Daniel Redén-tränade jättefavoriten Propulsion avslutade rykande som trea efter en mycket avvaktande styrning av Örjan Kihlström.
- Hästen gick lika bra som tidigare. Jag hade egentligen tänkt köra mer från start men Anna Mix kom iväg så bra och jag trodda att den skulle bomba framåt. Då hade det kunnat bli en jobbig förstasväng för oss, förklarade Kihlström taktikvalet att backa sig sist med Propulsion och trots det låga tempot vänta med attacken till upploppet.
Ringostarr Treb landade på kilometertiden 1.11,1 över de 2 140 meterna som startades med bil och förstapriset uppgick till en miljon kronor. Totalt har den enastående italienaren tjänat 7,5 miljoner kronor.

Prinsen tillbaka på tronen

Förra året fick Månprinsen A.M. sin segersvit i Svenskt Mästerskap för kallblod bruten av Odin Tabac. I årets upplaga visade ”Prinsen” att han fortfarande är kung. Odin Tabac gjorde vad han kunde från ledningen och sedan Månprinsen A.M. avancerat från fjärde par utvändigt och kommit ner som första häst i andraspår ut på slutrundan lämnade tätduon fältet på den sista bortre långsidan. Men det stod tidigt klart vilken häst som var starkast.
- Det är väldigt roligt att få visa upp en häst i den här författningen och det var en härlig känsla 500 kvar, när jag hade fulla händer och bara satt och tittade på dem, sa hästens tränare och kusk Gunnar Melander.
- Det har spekulerats i att han har dålig form, att han är slut nästan, men nu visade han att det är mycket kvar i Månprinsen, han är pigg och glad. I och med att det har varit ett halvdant år är det också skönt att visa att gubben kan än.
Det var fjärde gången som tioårige fenomenet Månprinsen A.M. blev svensk mästare och segerchecken på en kvarts miljon kronor ger honom ett vinstkonto på 6,7 miljoner kronor.

Debutant satte dit jätteskräll


Det var multijackpot på V75-spelet och hisnande 81,1 miljoner kronor väntade i sjurättspotten. När dammet lagt sig på Bergsåker blev det också fina pengar för dem som lyckats pricka in samtliga vinnare. Sju rätt delade ut 497 477 kronor och starkast bidragande orsak till den fina utdelningen var V75-debuterande lärlingen Sofia Frilén. Hon serverade 30-oddsaren Ellieann ett perfekt lopp på innerspår och när hon lyfte ut stoet till attack på upploppet avgjorde hon i ett nafs.
- Det här har jag drömt om sedan jag var liten. Att få vinna i första V75-loppet och allt. Hon kändes helt underbar när jag vred ut, hon är helt fantastisk hästen, segerbubblade Frilén.
- Vad ska man säga? Att en liten tränare som en annan kan få vinna ett V75-lopp, under den här dagen, fy fasen vad kul, det är grymt! Sofia kör som en gud och jag är så otroligt glad. Nu blir det nog en jäkla fest, sa hemmaamatören Ingemar Söderberg.


Även Hanna Olofsson bidrog till att V75-utdelningen blev vad den blev när hon satte dit egentränade Valley Streamline från rygg på ledaren i klass I.
- Plan a var väl att köra i ledningen men jag hade lite på känn att Jennifer (In Line Tooma) skulle komma med full fart där ute och det blev ett jättefint lopp för oss. Det blev en toppenhelg det här, sa Olofsson som även räknade in en tränarseger under fredagens V75-tävlingar.

Dubblade på gamla hemmabanan

Silverdivisionen blev ett rafflande lopp där favoriten Officer C.D. tog första årssegern efter en rad starka insatser. Men segernollan spräcktes inte från ledningen som många trodde på förhand. Med liten marginal blev hästen utsvarad i spetskörningen och då valde Robert Bergh att backa ner som tvåa på innerspår. På upploppet körde sedan Bergh slalom och på innerspår spurtade Officer C.D. till säker triumf före en tapper Cab Hornline.

- Jag tror att han kommer fortsätta att utvecklas. Han har tävlats in i brons och silver på ett lugnt sätt och det kommer nog att fortsätta in i guld också, sa Bergh, som hade en mycket bra dag på sin forna hemmabana och även vann bronsdivisionen med högkapable fyraåringen Explosive Merlot.

I klass II visade Quantum Estelle att toppformen är intakt när hon tog andra raka segern tillsammans med Tomas Pettersson.
- V75-segrarna kommer alldeles för sällan men det är fantastiskt kul när det händer, sa tränaren Jenni H Åsberg.
Sju rätt på V75 betalade alltså nästan en halv miljon kronor, för sex rätt fick man 1 612 kronor och fem rätt gav 131 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Bergsåker

En bra V75-Spik = Månprinsen A.M.

V75-1...3-5-7-10
V75-2...1-4-7-11
V75-3...9 Månprinsen A.M.
V75-4...6-7-10-11-15
V75-5...1-3-5-9-11
V75-6...8 Propulsion
V75-7...2-3-4-6
1600 rader = 800 krEn bra V75-Spik = Propulsion

Fredag 25 augusti 2017

I kväll X-tra V75 från Bergsåker
 

V75: ”En riktigt fräck häst”

 

I Spickleback Face kan Robert Bergh ha en ny stjärna. På fredagen vann hästen i V75 tillsammans med Christoffer Eriksson. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2017-08-25 22:09 Senast ändrad: 2017-08-25 23:09

Robert Bergh har tagit fram otaliga topphästar genom åren.
I Spickleback Face kan han ha en ny stjärna i vardande.
När Bergsåker på fredagen inledde Sundsvall Open Trot-helgen övertygade treåringen från ledningen.
- En riktigt fräck häst! Han är nog något för de större loppen, sa kusken Christoffer Eriksson.

Christoffer Eriksson hade gjort långresan från Malmö till Sundsvall för att köra åt Robert Bergh och det ångrade han knappast när han efter tävlingarna vände söderut för en derbyhelg i Köpenhamn. Två fullträffar blev det inom V75-spelet och först ut var Bandit Hornline som chockade spelarna i högsta klassen. Där svarade finske gästen Regent Zet ut Shadow Woodland i spetsskörningen och första halvvarvet nåddes på 1.06,4. Christoffer Eriksson satt och gottade sig i kön och sedan han hittat en fin rygg genom slutsvängen avgjorde Bandit Hornline enkelt.
- Han var väldigt bra när jag vann med honom näst senast så jag misstänkte att han skulle göra en bra insats. Sett till det loppet borde han ha varit mer betrodd i dag, sa Eriksson.
Bandit Hornline var loppets minst spelade häst. Spickleback Face, som kom till start med fyra segrar på sex starter, hade däremot inte missats av spelarna. Som andrahandare fick han bestämma tempot i ledningen och när favoriten Evazan Am kom upp utvändigt varvet från mål ökade Christoffer Eriksson tempot. I slutkurvan lämnade Spickleback Face sina förföljare och över upploppet var det ren uppvisning.
- Han skötte sig exemplariskt på alla sätt och vis. Han öppnade bra, gick ett starkt slutvarv och var inte tom i mål. Det här är nog en häst under utveckling som kan mäta sig med de bättre under hösten, sa Eriksson.

Sjöström bjöd på smörresa
Men hela kvällen gick inte som en dans för Christoffer Eriksson. Tsar d’Invernes lopp för fyraåringar blev en fartfylld historia där Brage Hansen bakom Millie Millionaire körde ursinnigt för att ta över ledningen av Christoffer Eriksson och Pacific W.F. Ingen av kuskarna vek ner sig. 500 meter nåddes på 1.06,5 och varvet på 1.09,4. På den sista bortre långsidan kastade Millie Millionaire in handduken och på upploppet fick även Eriksson ge slaget förlorat med en urtapper Pacific W.F.

Samtidigt hittade Claes Sjöström loss med Fortune Teller efter en vilsam resa på innerspår och på lätta fötter spurtade stoet till seger.
- Det enda jag tänkte när jag åkte ut var; hoppas att hon är frisk! Jag har haft mycket problem med sjukdomar under sommaren och det är alltid osäkert när de kommer ut, så jag körde på chans och hon var jättefin, sa Sjöström

V75-seger av en slump

I kallblodsloppet ledde Henrik Svensson från start till mål med egentränade Gustav E.och i Bergsåkers Stora Amatörpris levererade Hanna Lähdekorpi en mycket snygg styrning som renderade i seger tillsammans med Hanna Olofsson-tränade Roger America.
- Det var en slump att jag körde det här loppet. Jag skulle hit på semester och såg att det skulle köras ett amatörlopp, så jag satte upp mig som tillgänglig, sa Lähdekorpi, till vardags veterinären i Halmstad.

Open Trot-Stayern gick till Ola Montana och Nicklas Westerholm efter en stenhård upploppsfight med Bottnas Commandeur


och i Serenas lopp bombade Susanne Stenlund-tränade skrällen Feria de Mayo (Erik Adielsson) till ledningen, drog i stenhårt tempo och vann i ohotad stil.

Över 75 miljoner i lördagspotten
För andra dagen i rad lyckades ingen spelare pricka in den rätta V75-raden och därmed går sjurättspotten vidare till lördagens finalomgång i V75 Summer Heat. Då fortsätter travfesten på Bergsåker och utöver högklassig sport i form av Sundsvall Open Trot och Kallblods-SM ska en hisnande multijackpot på minst 77 miljoner kronor delas ut till V75-spelarna. Fredagens omgång delade ut 20 689 kronor för sex rätt och fem rätt gav 856 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

 Kihlmans V75-Tips - Bergsåker

Kvällens bästa V75-Spik = Shadow Woodland

V75-1...1-2-3-4-5-10
V75-2...4 Shadow Woodland
V75-3...9-10-15
V75-4...1-5-9-10
V75-5...1-2-6-7
V75-6...4-12-14
V75-7...2-9
1728 rader = 864 kr


Torsdag 24 augusti 2017


I kväll X-tra V75 från Åby
 

V75: Fossens Bonus rundade av skrällarnas afton

 

Fossens Bonus gav inte konkurrenterna skuggan av en chans när han sprintade undan från ledningen på Åby. Foto av KANAL75

Stockholm. Publicerad: 2017-08-24 22:36 Senast ändrad: 2017-08-24 22:49

Skrällarna duggade tätt och ingen spelare lyckades pricka in sju rätt när V75 Summer Heat fortsatte på Åby på torsdagen.
Enda favoriten som stod pall för trycket var Fossens Bonus som i imponerande stil spårade runt om på topptid.
- Man blir lite fartblind när man kör honom, sa hans tränare och kusk Magnus Jakobsson.

Fossens Bonus lär bli att räkna med i gulddivisionen i höst. I alla fall att döma av intrycket han gav när han rundade av torsdagens V75-omgång på Åby. Från spår fyra pilade han till ledningen i en snabb öppning och när Magnus Jakobsson tryckte gasen i botten i slutkurvan gick han undan till säker seger på 1.10,3 över 1 640 meter.
- Man märker inte att det går så fort när man kör honom så man får verkligen hålla koll på klockan. Han är väldigt stor i steget och behöver inte jobba så mycket när han springer utan är väldigt effektiv, sa Färjestadtränaren.
Att andrahandsfavoriten, norskägde amerikanen Donatomite, var chanslös att utmana Fossens Bonus trots en smörresa i rygg gör värmlandshästens prestation än mer respektingivande.
- Jag hade hoppats att slippa ha Frode Hamre i rygg men det kändes aldrig som att det var någon riktig fara. Det är roligt med en sån här häst, konstaterade Jakobsson.

Skräll efter skräll efter skräll...

Övriga V75-favoriter föll som furor och många spelare fick sina drömmar om sju rätt krossade redan i det inledande långloppet. Där tackade 44-oddsaren Comanche Moon för en fin resa på innerspår genom att spurta till enkel seger på open stretch.
- 3 000 meter var en chansning vi gjorde. Över kort distans har han haft lite bekymmer med tempot och då kom tanken att längre distanser kan passa honom bra, sa hästens tränare och kusk Conrad Lugauer.

Redan i den andra avdelningen åkte spelarna på nästa käftsmäll när Johan Untersteiner hittade fram från fjärde par invändigt med egentränade treprocentaren Party Lane.
- Från bricka tolv trodde jag på noll chans i dag och jag tror att jag gav henne en geting av fem möjliga i Expressen. Men jag tänkte att jag kastar mig invändigt och det blev bra tempo. 500 kvar kände jag att får jag fritt har jag att åka med och sedan var det sesam öppna dig, sa den överraskade segerherren, som inte nöjde sig med en skrällseger.

Senare under kvällen vann han Conny Nobells Femåringspris med tvåprocentaren Shelby Glide.
- Nu är jag inte ett dugg överraskad. Jag tyckte nästan att Party Lane stod i för lågt odds med tanke på hur jag värderade vinstchansen men den här har jag varnat för hela veckan. Det ska stämma till lite i de här loppen men han är i ruggig ordning och det fick vi betalt för i dag.

I omgångens andra stolopp, Party Lanes lopp var det första, blev det nytt rens i kuponghögen sedan Rigmor Jacobsson-tränade fyraprocentaren Firewire körts till ledningen på den första bortre långsidan, dragit konkurrenterna möra och stuckit ifrån till överlägsen seger.
- Jag är inte överraskad. Jag har kört henne några gånger nu och tyckte att formen var i stigande. Senast på Solvalla blev hon kvar med både tussarna och norska gasen. I dag tänkte jag rycka dem men det blev bara tussarna, hästen drog i väg själv, sa kusken Niclas Stenquist.

Övriga V75-lopp vanns av Edvin Ceka-tränade Uncle di Poggio (Peter Untersteiner)

 och Flemming Jensens Stud Muffin (Jörgen Sjunnesson).

Jättepott på lördag
På lördag når V75 Summer Heat sitt crescendo när Bergsåker arrangerar V75 med Sundsvall Open Trot som russinet i kakan. Då väntar också en gigantisk multijackpot. Den var redan inför torsdagens tävlingar uppe i 65 miljoner kronor och nu kryddas den med Åbys sjurättspott på över fem miljoner kronor. De V75-spelare som lyckades pricks in sex av torsdagskvällens vinnare fick för det 88 929 kronor och för fem rätt belönades man med 3 134 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Åby kommer kring lunchtid

Onsdag 23 augusti 2017

I kväll V75 från Jägersro
 

V75: Inget snack - Kolgjini har derbyfavoriten

 

- En extraordinär häst, sa Lutfi Kolgjini om sitt derbyhopp Rajesh Face. Foto: Lars Jakobsson Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm.

Lutfi Kolgjini kan bärga karriärens tredje derbyseger nästkommande söndag.
Rajesh Face är opolerad - men springa kan han.
Favoriten att slå i det största loppet för de fyraåriga travarna.
- Jag ville inte bråka och hålla inne honom längre och lät honom sticka iväg av sig själv sista varvet, sa en lycklig hemmatränare efter den överlägsna segern i uttagningsloppen på Jägersro på onsdagskvällen.


En "kvalfylld kväll" brukar den lite vitsigt kallas, kvällen på Jägersro med uttagningsloppen till Svenskt Travderby och Derbystoet.

Lutfi Kolgjini har två inteckningar i Svenskt Travderby sedan tidigare och kan nu vara på väg mot en tredje efter segrarna med Joke Face 2010 och Mosaique Face 2013.
Yrvädret Rajesh Face skulle nämligen visa sig brutalt överlägsen i sitt lopp men försökte bestämma över ”husse” och släpptes i väg sista varvet till en överlägsen seger på den snabbaste segertiden för kvällen, 1.12,8 över 2640 meter auto.
Lutfi Kolgjini hade bakspår med Rajesh Face som agerade hetsigt i första starten sedan i början av juli. Det blev omedelbart avancemang i spåren och efter 600 meter kunde man sätta sig tillrätta i ledningen.


- Jag ville inte krångla till det med en så pass stor favorit. Sedan ville jag ge honom ett snällare lopp eftersom han inte hade startat på ett tag men då blev han aggressiv på mig och ville gå iväg. Så jag lät honom sticka undan sista varvet och s o m han kändes! sa en nöjd Lutfi Kolgjini.
Rajesh Face blir den givne förhandsfavoriten i finalen nästa söndag. Hästen tävlar mot sig själv. Håller han sig lugn?
- Med det här loppet i kroppen tror jag att han kommer att vara mycket lugnare i finalen. Han är normalt jättesnäll, sa Kolgjini.

Johan Untersteiners kväll
Derbyuttagningarna är en av årets mest spännande travkvällar där det gäller att vara etta och tvåa för att komma till final.
Kvällens store blev Halmstads Johan Untersteiner som kvalade in hela tre hästar.
- Det här måste utan tvekan vara den största dagen i min tränarkarrär!

Untersteiner jr segrade i två av uttagningarna med favoriten Cyber Lane (spets) och överraskningen

 J.H.Mannerheim som han valde de rätta vägarna med i den avslutande V75-avdelningen och tog sig fram längs sargen på den sista bortre långsidan. Stallets Niky Flax slutade tvåa i sitt lopp.

Trögt men säkert

Omgångens största favorit Policy of Truth fick överta ledningen efter 600 meter och trots att han agerade lite småtrögt för Ulf Ohlsson var det aldrig någon större fara på taket. Reijo Liljendahls häst var knappt slagen tvåa i kriteriet i fjol.
- Jätteskönt. Nu är vi med i matchen i alla fall i det kanske viktigaste loppet för fyraåringarna, sa Solvallatränaren som menade att det var otroligt viktigt att vinna för spårlottningens skull.
- Det finns inga givna race men det här var ett vi måste sätta. Han var lite småslö och småbekväm men gör sitt och han är duktig, summerade Reijo Liljendahl.

Persson i zonen

Kalmartränaren Fredrik Persson upplever ett riktigt succéår. För några veckor sedan vann Ultra Bright Stochampionatet.

Ultra Bright vann sitt uttagningslopp till Derbystoet under kvällen och sedan satte Persson dit Monark Newmen i ”killarnas” uttagningar av bara farten.
Trean från kungapokalen avancerades fram utvändigt ledaren efter ett varv och avgjorde på styrka över upploppet.
- Han har ju aldrig gått i dödens tidigare men huj vad han hade krafter kvar i den sista kurvan. När jag tjoade till på honom kände jag direkt att det var mitt lopp, sa en överlycklig Kalmartränare.

I slutet av fjolåret fick Jägersros Conrad Lugauer en spännande häst i träning. Gareth Boko vann Svensk Uppfödningslöpning under sin första säsong med Per Lennartsson men bytte regi och landsdel.
Gareth Boko var smidig som en katt i uppvärmningen och kördes offensivt från sitt bakspår av sin segervisse tränare. 1400 meter från mål satt man utvändigt ledaren och 150 kvar kunde Gareth Boko koppla segergreppet om ledande Niki Flax.
- Jag har en av de bästa hästarna helt enkelt, sa Conrad Lugauer.

Damernas avdelningar

Kullen med de fyraåriga stona är högklassig. Uttagningarna till Derbystoet ramade in V75-spelet och endast en av damernas uppgörelser kördes inom V75-spelet. Bugatti Brick hade respekten med sig och fick överta ledningen efter 600 meter. Jorma Kontio vann sedan efter behag med Timo Nurmos häst. Storfavoriten Darling Mearas stod inte att känna igen.

Utanför kupongen svarade Cash Crowe för en makalös uppvisning. Petri Puros hårda sto krånglade återigen och galopperade nu i starten. Tuggade sedan ner motståndet via tredjespår sista 1200 meterna för Johnny Takter.

Mulligan var mycket rejäl vid seger från dödspositionen i sitt försök och var överlägsen för Thomas Uhrberg.

Fantasy River
var bra för Johnny Takter, Ola Samuelsson tränar.
Utdelningen för sju rätt på V75 blev 3 455 kronor, sex rätt delade ut 37 kronor och i kolumnen för fem lyste ordet jackpot. Det betyder att det minst kommer att delas ut 65 miljoner kronor till en ensam V75-vinnare på Bergsåker på lördag.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

Derbyfälten lottade

Stockholm. Publicerad: 2017-08-23 22:58

Under onsdagskvällen lottades finalfälten till Svenskt Travderby och Derbystoet.
Här nedan presenteras hästarna med tränarnas namn inom parentes. Kuskarna bestäms senare. Finalerna avgörs på Jägersro söndagen 3 september.


Startlista
Svenskt Travderby
2 640 meter autostart

1. Cyber Lane (Johan Untersteiner)
2. Policy of Truth (Reijo Liljendahl)
3. J.H.Mannerheim (Johan Untersteiner)
4. Monark Newmen (Fredrik Persson)
5. Rajesh Face (Lutfi Kolgjini)
6. Sobel Conway (Peter Untersteiner)
7. Global Trustworthy (Timo Nurmos)
8. Racing Mange (Joakim Lövgren)
9. Gareth Boko (Conrad Lugauer)
10. Uppohoppa (Pasi Aikio)
11. Niky Flax (Johan Untersteiner)
12.
Test Drive (Stefan Melander)
Förstapris: 2 000 000 kronor

Startlista
Derbystoet
2 140 meter autostart

1. Mulligan (Thomas Uhrberg)
2. Ultra Bright (Fredrik Persson)
3. Cash Crowe (Petri Puro)
4. Bugatti Brick (Timo Nurmos)
5. Fantasy River (Ola Samuelsson)
6. Come And Dream (Tomas Malmqvist)
7. Unique Juni (Hans R Strömberg)
8. Flo Jo Keeper (Björn Goop)
9. Bella Mont (Ken Ecce)
10. Uncertain Age (Tomas Malmqvist)
11.
Unstirred Drink (Svante Båth)
12. Caddie Lisieux (Roger Walmann)
Förstapris: 1000 000 kronor

 Kihlmans V75-Tips - Jägersro

En bra V75-Spik = Darling Mearas

V75-1...1-2-3-7-8-11
V75-2...1-3-7-12
V75-3...1-4-9-10
V75-4...9 Darling Mearas
V75-5...2-5-10-11
V75-6...9 Rajesh Face
V75-7...1-5-9-12
1536 rader = 768 krEn bra V75-Spik  = Rajesh Face

Inför V75 Summer Heat/jackpot: Reijo selar ut fyra ess

 

Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2017-08-22 18:18

Reijo Liljendahl har spännande dagar framför sig.
Han selar ut stallets fyra vinstrikaste hästar under veckan.
- Jag hoppas att Policy of Truth och Grant Boko kvalar in till Derbyt. Shadow Woodland har tränat bra inför sin återkomst och så tror jag att Nadal Broline kan utmana Propulsion, säger Reijo Liljendahl.


Solvalla-tränaren har sina fyra bästa hästar i stallet i startlistorna de närmaste dagarna. Samtliga inom V75. Under onsdagen startar kulltopparna Policy Of Truth och Grant Boko i uttagningsloppen till Svenskt Travderby. På fredag gör gulddivisionsvinnaren Shadow Woodland en minicomeback efter halsbekymmer. Och på lördag ska Nadal Broline utmana Propulsion och övriga i miljonloppet Sundsvall Open Trot på Bergsåker.
- Det är tacksamt att få träna så fina hästar. Jag har hellre ett kvalitetsstall än en större mängd och har rensat ut en del hästar nu när unghästarna ska in. Efter första halvan av september kommer ettåringarna in i träning och då ökar antalet igen, säger Reijo Liljendahl som just nu har 66 hästar på träningslistan.

”Policy Of Truth – en blivande elithäst”

I fjol tog Policy Of Truth en imponerande seger i E3-finalen från dödens. Han var sedan ytterst nära att även vinna Svenskt Travkriterium där han blev tvåa. I år har hästen gjort fem starter och tagit två segrar och två andraplatser. Senast var han tvåa bakom Diamanten i ett större fyraåringslopp i Eskilstuna. Nu väntar uttagningslopp till Svenskt Travderby där de två främsta från varje försök går vidare till finalen på Jägersro, söndagen den 3 september med två miljoner kronor till vinnaren. Policy Of Truth fick ett perfekt läge med innerspår i sitt försök.
- Policy Of Truth (V75-1) har inte startat så många gånger i år då vi har siktat mot de stora loppen under hösten. Innerspåret är ett bra utgångsläge för honom eftersom han är snabb ut och han går på alla distanser. Han gick bra till slut i Eskilstuna i ett lopp som det var dåligt tempo i. Jag tror och hoppas att toppformen sitter där nu, säger Reijo.
- Det är klart att han ska ha en vettig chans att vinna här. Hästen är så bra att han är en av dem som kan vinna Derbyt. Men det är många parametrar som ska klaffa, det gäller inte bara att ha hästen i full form, man måste ha det rätta flytet i loppen också.
- Han har utvecklats till i år men det har de andra toppfyraåringarna också gjort. Bredden på toppen blir bredare och bredare. Vi har många fina hästar i Sverige men Policy Of Truth kommer att utvecklas ytterligare och jag tror att han är en blivande elithäst. Han är startsnabb, björnstark och har bra löphuvud.

”Han kan vara med i Derbyt”
Reijo Liljendahl har även med Grant Boko i derbykvalen och även han tillhör kulltoppen. I fjol vann Grant Boko bland annat finalen i Breeders Crown och i år har hästen varit med i både Kungapokalen och Sprintermästaren.


- Grant Boko (V75-3) har varit med i två stora finaler och gjort det bra men haft besvärliga utgångslägen. Han var tvåa i försöket till Kungapokalen och missgynnad av hård bana då. Sedan galopperade han när han var gott gåendes i finalen. I Sprintermästaren gjorde han två riktigt bra lopp från dåliga lägen. Så hästen har gjort det bra utan att få sätta pricken över i:et, säger Reijo.
- Nu har han inte startat på ett tag och jag har kört ett skarpare rundbanejobb hemma efter 1.18 full distans. Hästen känns stark och gick även ett lättare jobb i dag (måndag) och kändes fin. Nu har han bakspår igen men blir det inte alltför mycket krångel kan han vara med i Derbyt. Vi maxar allt med båda hästarna och de tävlar barfota runt om och i jänkarvagn. När det är derbykval gäller det att inte spara på något.

”Shadow Woodland var sjuk i Finland”
Om vi sedan hoppar vidare till fredagens V75-tävlingar på Bergsåker är det dags för en annan av Reijo Liljendahls topphästar att starta. Det är Shadow Woodland som startar i den andra V75-avdelningen från spår fyra bakom bilen över kort distans. Shadow Woodland började med två raka segrar i år, årsdebuterade med att vinna i Gulddivisionen, men senast var han inte som bäst i ett storlopp i Finland.

- Shadow Woodland (V75-2) var tyvärr sjuk och hade en halsinfektion i Finland. Vi kollade upp honom innan vi åkte och då såg allt bra ut men sedan i loppet var han katastrofdålig. Det är bara att glömma det och sedan han blev frisk har han tränat på hemma. Jag har kört 1.18 full distans och hästen känns bra, stark och rejäl. Han är jäkligt startsnabb och även om det finns några startsnabba hästar innanför så måste jag tro att han har vettig chans. Barfota runt om.

Du har även en fin treåring till start på fredag, Evazan Am i V75-4 från spår nio som har tagit tre segrar på fem starter. Chanserna där?

- Evazan Am (V75-4)
är en jättebra häst som vi siktar mot Kriteriet med och har matchat för höstens stora lopp. Han gick otroligt bra i Eskilstuna när han vann näst senast men gången efter krånglade det för honom i Mantorp. Hästen har ingredienserna som en bra häst ska ha och möjligen blir det lite lättare balans nu. Jag tror att vi tar bort sulorna och kanske att vi kör barfota bak också.

”Nadal Broline kan vinna loppet”
Reijo Liljendahl avrundar på lördag genom att sela ut sin stjärnhäst Nadal Broline i Sundsvall Open Trot. Detta i en omgång som kryddas av en stor jackpot då det är V75 Summer Heat Grand Final och en ensam vinnare kan ta hem 58 miljoner kronor enbart på sju rätt. Nadal Broline kommer från seger i ett enklare gäng och har innan dess tampats mot de bästa i Årjängs Stora Sprinterlopp och Norrbottens Stora Pris där han blev fyra i båda loppen. Nu har han spår nio i Sundsvall Open Trot.

- Nadal Broline (V75-6) vann på ett bra sätt med mycket krafter kvar senast efter ett snabbt slutvarv. Han hade tussarna kvar och har känts fin efteråt. Han har fått ett nästintill idealiskt utgångsläge med spår nio och rygg på en väldigt startsnabb häst (Oasis Bi). Han sitter direkt i andraspår och det känns bra. Jag hoppas att det blir ett vettigt underlag på Bergsåker för hästen kräver bra med fäste. Jag tror nog att han är en av de som kan vinna loppet. Propulsion har varit jäkligt imponerande men Nadal var inte så långt efter honom i Boden och då var han heller inte helt kurant den dagen och hade lite problem med halsen. Så jag hoppas att vi kan plocka de tiondelarna på lördag istället. Barfota runt om och inga ändringar, säger Reijo Liljendahl.

Till sist, du har även med Calle Laday i V75-7 på Bergsåker på lördag. Chanserna där?
- Calle Laday (V75-7)
gick faktiskt bra på Romme senast. Det gick sakta mitt i loppet och snabbt sista sexhundra metrarna ute i spåren. Innan dess hade han två raka och hästen är på väg mot toppformen. Han står egentligen ganska hårt inne i Bronsdivisionen men har kvaliteter att hävda sig mot de bästa och visade i fjol att han duger i V75. Han är gynnad av 2600 meter och jag tycker inte att han är helt chanslös. Barfota fram som vanligt.

Michael Carlsson, Kanal 75

 

 

Tisdag 22 augusti 2017

Inför V75 (onsdag): Untersteiners stora derbyhopp

 

Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2017-08-20 17:46 Senast ändrad: 2017-08-20 17:52

I fjol hade han två hästar med i Svenskt Travderby och blev trea med Day Or Night In.
I år hoppas Johan Untersteiner på nya finalister i onsdagens uttagningslopp på Jägersro.
- Cyber Lane är nummer ett, inget snack om det. Utgångsläget är perfekt och jag tror på bra chans, säger Johan.


På onsdag går startskottet för V75 Summer Heat. Det är derbyuttagningar på Jägersro som därmed kryddas av en V75-omgång. V75 fortsätter sedan både torsdag och fredag, och på lördag avslutas det med V75 Summer Heat Grand Final på Bergsåker med Sundsvall Open Trot. Då är det också en Multijackpot där en ensam vinnare kan ta hem 58 miljoner kronor enbart på sju rätt.
Men först gäller alltså onsdag och då körs en av årets mest spännande travkvällar när kvalen till Svenskt Travderby och Derbystoet äger rum. Finalerna körs traditionsenligt första söndagen i september med två miljoner respektive en miljon kronor i förstapris. Topparna i fyraåringskullen finns med på Jägersro och Johan Untersteiner har flera hästar han ska försöka kvala in. I fjol hade han med två egentränade hästar i Svenskt Travderby, Day Or Night In och Gijon där den förstnämnde lyckades bäst med en tredjeplats. I år har han störst förhoppningar på snackhästen Cyber Lane, som inledde karriären med nio raka segrar innan han var blek i V75 i Mantorp. Därefter har han tampats mot årgångstoppen och gjort det med den äran.
- Cyber Lane (V75-2) är nummer ett av mina hästar, inget snack om det. Resultatmässigt har det inte varit någon succé på slutet men han har gjort två riktigt bra lopp i senaste starterna. I Eskilstuna gick han i dödens hela vägen på Diamanten och senast mötte han återigen topphästar och satt sist hela vägen men spurtade riktigt bra i skymundan.
- Han känns väldigt bra och vi har kommit rätt på det nu efter den bleka insatsen i Mantorp där vi inte hittade några fel på honom efteråt. Nu har han fått de genomkörningar han ska ha och jag tycker att formen är på topp.

”Ta ledningen och köra där hela vägen”
Efter seger på 1.11,1 för tre starter sedan då Cyber Lane spurtade ner konkurrenterna från bakspår, beslutade kretsen kring hästen för att stå över Sprintermästaren och istället ställa in siktet helt på Svenskt Travderby.

- I samråd med ägarna bestämde vi oss för att stå över Sprintermästaren. Det är två hårda heat samma dag och hästen har inte gjort så många starter i karriären. Så vi bestämde oss för att gå för derbyt istället, säger Johan.
Vad säger du om uppgiften i V75-2 på onsdag med spår tre bakom startbilen?
- Vi har fått ett jättebra utgångsläge och spår tre är optimalt. Även om jag tycker att hästen är allround så är han så startsnabb att när vi nu har läge så är målsättningen att ta ledningen och köra där hela vägen. När han nu möter årgångstoppen varje gång är det så lite som ska till och hästarna är så jämna. Det är ofta positioner som avgör.
- Jag har inte sämre häst än någon annan på papperet och tror alltid på chans med Cyber Lane. Han kommer att gå barfota runt om nu, precis som näst senast. I övrigt inga ändringar, säger Johan Untersteiner.

”Niky Flax en runner up”
Halmstadtränaren har ytterligare fyra hästar till start i onsdagens V75-omgång. En av dem är Niky Flax som också är med i derbykvalen.
- Niky Flax (V75-3) är en liten runner upp tycker jag. Han har känts bra hela året men har verkligen lyft sig på slutet och har toppform. Han har inte varit med och mött de tuffaste i årgångstoppen men är stark och rejäl så det ska bli spännande att prova nu. Hästen har ett fint utgångsläge men är inte lika startsnabb som Cyber Lane. Jag hoppas att han får en vettig position och då kan han nog vara med i resonemanget om en finalplats. När han var tvåa i V75 för tre starter sedan gjorde han sitt bästa lopp i karriären. Senast vann han hur enkelt som helst. Barfota runt om igen och inga ändringar.

”Gjorde bästa loppet i år senast”
Så här säger Johan Untersteiner om sina övriga tre V75-hästar.
- Cantona America (V75-1) var bra vid segern näst senast men senast galopperade han omotiverat mitt i loppet. Sedan satt han faktiskt fast med krafter kvar. Det är en kapabel häst men han är upp och ner i prestationerna. Vi får köra på chans och realistiskt sätt är det pengar som gäller. Inga ändringar.
- Xperia Knick (V75-4) gjorde sitt bästa lopp för året senast när hon gick i dödens och var trea i försöket till Stochampionatet. Hon börjar komma i form nu och har haft lite svårt att komma upp i samma standard som i fjol då hon var trea i Oaks och fick mycket pengar på sig. Nu känns det som att hästen är på gång faktiskt. Inga ändringar.
- J.H.Mannerheim (V75-7) har tagit två V75-segrar på kort tid och vann finalen senast. Han sköt verkligen till bra när luckan kom och hästen är i full form. Han hade haft problem med sina blodvärden inför senaste starten och han var lite svårbedömd men rätade ut alla frågetecken och det var verkligen ingen fara med formen. Nu möter han tuffare konkurrenter och vi får köra på chans igen. Men de springer inte ifrån honom i alla fall. Inga ändringar, säger Johan Untersteiner.

Michael Carlsson, Kanal 75

Måndag 21 augusti 2017

I kväll V64 från Färjestad

Dagens ALN-Häst = Enjoy The Life
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 9 Västerbo Cheers - Oskar J Andersson


Lopp 2 Nr 2 Barack La Marc - Iia Aho


Lopp 3 Nr 6 Enjoy The Life - Oskar J Andersson


Lopp 4 V64-1 Nr 1 Star Advisor Joli - Kim Eriksson


Lopp 5 V64-2 Nr 1 Global Trackmaster - Magnus Jakobsson


Lopp 6 V64-3 Nr 3 Chanti - Björn Goop


Lopp 7 V64-4 Nr 12 Bear Abiba - Johan Untersteiner


Lopp 8 V64-5 Nr 4 Trecciadoro Rex - Sandra Eriksson


Lopp 9 V64-6 Nr 10 Caresse - Björn Goop


Lopp 10 Nr 9 Art On Line - Iia Aho


Lopp 11 Nr 2 Black Snapper - Per NilssonKihlmans V64-Tips - Färjestad

En bra V64-Spik = Star Advisor Joli

V64-1...1 Star Advisor Joli
V64-2...1-8
V64-3...1-2-3-7-9
V64-4...1-2-10-12
V64-5...4-5-6-9-12
V64-6...1-2-4-10
800 rader = 800 kr

Allsvenska kuskligan: Topptrion mot derbykval och miljonlopp

 

Ligaledaren Ulf Ohlsson tillsammans med Jorma Kontio. Arkivbild. Foto: Lars Jakobsson Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2017-08-21 08:41 Senast ändrad: 2017-08-21 08:42

Ulf Ohlsson etta, Örjan Kihlström tvåa och Jorma Kontio trea.
Det är oförändrat i toppen av allsvenska kuskligan – med överlägsne Ohlsson i stor ledning.
I veckan är trion med i såväl onsdagens derbykval på Jägersro, som lördagens miljonlopp Sundsvall Open Trot på Bergsåker.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 220-157-151
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 154-125-109
3. Jorma Kontio, Solvalla, 129-73-81
4. Christoffer Eriksson, Jägersro, 107-87-71
5. Peter Untersteiner, Halmstad, 105-96-87
6. Björn Goop, Färjestad, 103-75-62
7. Kim Eriksson, Mantorp, 83-60-63
8. Erik Adielsson, Solvalla, 82-84-43
9. Johan Untersteiner, Halmstad, 82-59-54
10. Ulf Eriksson, Bollnäs, 81-66-67
11. Carl Johan Jepson, Färjestad, 79-91-84
12. Stefan Söderkvist, Åby, 75-71-70
13. Johnny Takter, Jägersro, 75-70-62
14. Claes Sjöström, Solvalla, 67-52-39
15. Magnus Jakobsson, Färjestad, 65-55-38
Siffror till och med 20 augusti

Kanal 75

 

 


Söndag 20 augusti 2017


I dag GS75 från Årjäng

Dagens ALN-Häst = Racer Reo

Magnus Avgjorde Tusenklubbsmatchen med Magic Moves
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 3 Campell J.P. - Petter Karlsson


Lopp 2 Nr 4 Rigel Öyvind - Jan Roar Mjölneröd


Lopp 3 Nr 6 Quite A Charm - Carl Johan Jepson


Lopp 4 Nr 4 Thebigbangtheory - Marcus Hultman


Lopp 5 GS75-1 Nr 3 Miss Bubbly - André Eklundh


Lopp 6 GS75-2 Nr 10 Racer Reo - Jenny Mahony


Lopp 7 GS75-3 Nr 3 Chip Line - Tom Horpestad


Lopp 8 GS75-4 Nr 6 Bilbo B.S. - Dagfinn Aarum


Lopp 9 GS75-5 Nr 4 Wellino - Avenue - Magnus Jakobsson


Lopp 10 GS75-6 Nr 10 Quantum Outlook - Mikael J Andersson


Lopp 11 GS75-7 Nr 11 Magic Moves - Magnus Jakobsson


Ponnyloppet Nr 3 Zalsa - Elin WibergKihlmans GS75-Tips - Årjäng

En bra GS75-Spik = Miss Bubble

GS75-1...3 Miss Bubbly
GS75-2...1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12
GS75-3...2-4-5-8-9
GS75-4...1-5-6-7
GS75-5...4 Wellino Avenue
GS75-6...11 Valentino  Strix
GS75-7...1-11-12
720 rader = 720 kr

 En bra GS75-spik = Wellino Avenue

Valentino Strix kan duga i GS75-6 Nr 11

Inför Grand Slam 75: "Jag tror att han löser det här"

 

Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2017-08-18 19:50

Han har vunnit i hälften av sina starter och radade upp segrarna i fjol.
Nu gör kapable Wellino Avenue en ny comeback efter ännu ett skadeuppehåll.
- Hästen känns jättefin och jag tror att han löser det här, säger tränaren Berne Gustafsson.


På söndag är Grand Slam 75 tillbaka igen och omgången avgörs i Årjäng.
Där gör den kapable men sköre Wellino Avenue en ny comeback efter ännu en gaffelbandsskada. Wellino Avenue är hästen som började sin karriär med tre raka segrar innan han skadade sig på hösten som treåring. Han återkom nästan två år efteråt och efter några inledande starter radade han upp fyra raka segrar. Hästen var favorit i ett V75-lopp senare på höstkanten men blev oplacerad och någon månad senare blev han skadad igen.
- Det är ett gaffelband som har krånglat hela tiden. Det är samma skada i samma ben som har flyttat på sig. Han har haft det tre, fyra gånger nu, berättar tränaren Berne Gustafsson.

”Tuffare tränad nu – känns bättre än förra comebacken”
Den nu femårige Wellino Avenue har bara gjort 14 starter i livet och vunnit i sju av dessa. Färjestadsamatören har gett sin kapable häst gott om tid även den här gången innan det nu är dags för en ny comeback. Det sker i den femte avdelningen inom Grand Slam 75. Wellino Avenue har spår fyra bakom bilen, körs av sin ordinarie kusk Magnus Jakobsson och blir klar favorit i loppet.
- Hästen känns jättefin och vi hoppas att det ska fungera framöver. Han har fått mycket tid på sig den här gången och vi har kört tuffare med honom än tidigare. På så vis är han bättre förberedd än inför den förra comebacken.
- Magnus testade honom nyligen på sin gård och körde 1.15 i 1600 meter på en bana som inte är så snabb. Han tyckte att hästen kändes bättre än förra gången.
Tror du att han vinner direkt i comebacken?

- Han har ju varit borta länge och saknar säkert tempo men är så bra i grunden att jag tror att han löser det. Jag tycker att han ska ha bra vinstchans, även om det är nio månader sedan han startade senast.
- Jag hoppas att han får hålla sig hel och frisk framöver för då är det en häst för V75. Men det måste ju funka med benen så att det går att träna. Vi gör inga ändringar utan kör barfota bak som vanligt, säger Berne Gustafsson.

Michael Carlsson, Kanal 75

 

Lördag 19 augusti 2017

I dag V75 från Romme
 

Svante Båth sitter säkert på E3-tronen

 

Foto KANAL75

STOCKHOLM. Publicerad: 2017-08-19 20:31 Senast ändrad: 2017-08-19 20:39

Svante Båth framgångar med unghästar bara fortsätter.
På lördagen tog han hem bägge E3-finalerna när V75 avgjordes på Rommetravet.
- Otroligt att vinna två E3-finaler samma dag, från bakspår, sade Svante Båth.

Till finalen för hingstar och valacker hade Svante Båth kvalat in hela tre hästar. Lämpligt nog tog överraskningen Capitol Hill karriärens första seger, den här gången med Ulf Ohlsson i sulkyn.

Det blev perfekt för oss med bra tryck i loppet, sade Ulf Ohlsson.
Starten blev lite stökig och det krigades om positionerna och till slut hittade Ulf Ohlsson tredjepar utvändigt. I sista sväng hade Capitol Hill mycket krafter kvar och kopplade enkelt greppet 50 meter före mål och vann säkert före vass spurtande Twist Of Fate och Van Kronos (tränad av Båth) som kom tillbaka storstilat efter startgalopp.
- Det här är kryddan på tillvaron och en skön känsla. Jag körde Capitol Hill i förra E3-finalen också och då gick han starkt, så jag visste att hästen var bra, fortsatte Ohlsson.

- Vi är ett team som passar perfekt ihop. Det är ett pussel som lagts under många år, förklarade Svante Båth sina och stallets framgångar.
Capitol Hill delägs av en av travets stora profiler Håkan ”Lillis” Olsson.
- Det här är väldigt stort för mig. Jag har varit med hela resan med den här hästen, sade Håkan Olsson som kom på själva upplägget kring E3.

Erik fick upp hoppet
Finalen för stona öppnades i rasande tempo och flera ekipage galopperade bort sig. Rusaren Crucified tog över ledningen efter 500 meter och hon fortsatte i full fart och första varvet travades på 1.10,8. White Lightning fick fritt i sista sväng och kopplade greppet in på upploppet. Calamara's Girl lotsades fram föredömligt av Erik Adielsson och hade de bästa krafterna och slog av en tapper White Lightning meterna innan mål.
- Det gick fort hela vägen. Jag var smygnöjd med henne i försöket och på morgonen i dag grävde jag lite i lopparkivet och fick upp hoppet ännu mer. Hon ska gå i ryggar till 200 kvar. Då är hon vass, sade Erik Adielsson.
- Hon har varit en liten otursdam, hur kuskarna än har kört har det stått dödens i pannan efter 700 meter. men alltid varit bra. Hon har det mesta och ska ha sådan här lopp, sade Svante Båth.
Capitol Hill och Calamara's Girl belönades med 925 000 kronor vardera.

Fartfyllt även i Gulddivisionen

Även i Gulddivisionen gick det undan värre. Storfavoriten Carabinieri öppnade bättre än han någonsin gjort från start och tog ledningen efter 500 meter från Charrua Forlan. Det kostade på ordentligt och när Robert Bergh körde fram med Montdore och fortsatte att hålla tempot uppe var Carabinieri en slagen häst på sista långsidan. Charrua Forlan tog över och såg ut att gå mot segern när Order To Fly och Per Lennartsson dök upp och lyckades få huvudet först.
- När dom kör på det här sättet så stormtrivs han, sade Per Lennartson.

Ingen hade sju rätt

Skrällarna duggade tätt i omgången och det var ingen som hittade sju rätt. Redan i V75-inedningen försvann de flesta bongarna sedan Tom Horpestad vunnit med Monfalcone. Storfavoriten Trot Kronos manglade ledande Victorious Star hela loppet och föll på eget grepp. Tom Horpestad hittade de rätta stigarna över upploppet och skrällen var ett faktum.
- Det är tufft på V75 och detta var en överraskning även för mig, sade Tom Horpestad.


Årjängskollegan Kristian Lundberg ville inte vara sämre. Tillsammans med Rambo Rivner visade ekipaget att skrällsegern på Axevalla för en månad sedan inte var en tillfällighet. Konkurrenterna hade sega ben in på upploppet och Rambo Rivner höll farten bäst och det räckte gott och väl.
- Jag är lika förvånad i dag igen. Han hade stått över en del och jag trodde inte så mycket på honom, sade Kristian Lindberg.

Det blev bejublad hemmaseger i V75-5. Susanne Richters M.T.Joinville tog sig tidigt till ledningen och sedan var det lugna gatan tillsammans med Jorma Kontio.
- Han är fantastisk. Jag är så glad att få tillbaka honom efter skada, sade Susanne Richter.

Omgången avslutades med Queer Fish och Kaj Widell. Som så många gånger förr visade Queer Fish en oerhörd styrka när han kämpade ner ledande Mellby Drake efter ett lopp utan rygg större delen av loppet.
- Vi nöter på och kör väldigt ofta och mycket, sade tränaren Magnus Träff.
Ingen rad med sju rätt, sex rätt belönades med 215 655 kronor och fem rätt 5 750 kronor. Det betyder att det blir jackpot nästa lördag på Bergsåker.

Joakim Brundin, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Romme

En bra V75-Spik = Carabineri

V75-1...1-2-4
V75-2...1-2-3-4-5
V75-3...5 Carabineri
V75-4...1-2-7
V75-5...2-3-8
V75-6...1-2-3
V75-7...3-6-7-10
1620 rader = 810 kr

Fredag 18 augusti 2017

Inför V75: Revanschsugen Jansson tror på Sunwapta Goj i E3

 

Sten O Jansson är förhopningfull inför Sunwapta Gojs start i lördagens E3-final. Foto av Mikael Wikner

Stockholm. Publicerad: 2017-08-17 16:50 Senast ändrad: 2017-08-17 17:11

Förra året fick han se Zahara Goj förlora med en läpp.
På lördag kan Sten O Jansson ta revansch i E3 med Sunwapta Goj.
- Jag tror att hon är bättre än Zahara, säger Visbytränaren.

Sten O Jansson är en exceptionellt skicklig unghästtränare. Att han i jämförelse med de stora travstallen har ett ytterst begränsat hästmaterial att arbeta med spelar ingen roll. År efter år tar han fram hästar som räcker i de stora sammanhangen. I fjol tampades hans duo Super Nice och Zahara Goj i de stora treåringsloppen. I år har deras kullsyster Kinnona Goj vunnit fyra av fem lopp och på lördag kan treåriga Sunwapta Goj (V75-2) ta hem den korta upplagan av E3 på Romme.
- Jag har väl turen att få tag på bra hästar till rimliga priser. Jag köper ofta på Gotland och det har man hört i alla år att det är bra hästfolk och uppfödning på Gotland. Sedan är det inte svårt att träna häst. Det är bara att gå upp tidigt på morgonen och jobba hela dagen. Det är hårt arbete som ligger bakom, säger Sten O Jansson.
Tidigare har han haft ett större stall men numera håller Sten O Jansson antalet hästar på träningslistan nere. Sju är de till antalet i dagsläget och det lilla stallet är en av orsakerna till att hästarna blir så bra.
- Så är det absolut. Nu kan jag och min fru Ingela ha koll på varje häst och se vad den individen behöver och träna varje häst väldigt individuellt.
Med tanke på framgångarna, är det inte många hästägare som vill att du ska träna deras hästar?
- Jo, men jag har ju telefonsvarare och behöver inte svara, säger Jansson med ett skratt och syftar på att intervjun kom till stånd först efter att förfrågan skickats via sms enligt de direktiv som ges på hans telefonsvarare.
- Dessutom har jag gjort ganska tydligt att jag inte tar emot andras hästar. Jag har bara hästar åt några gamla kunder och hästar som vi äger eller deläger själva.

Sur förlust förra året
Sunwapta Goj ägs av Stens fru Ingela och uppfödaren Gunilla Olofsson, vars initialer tillsammans med maken Johnnys bildar ”Goj”. Stoet har tagit fyra segrar, en andra- och en tredjeplats på sex starter och hon imponerade när hon senast vann sitt uttagningslopp till E3 från positionen utvändigt om ledaren.
- Det är en ganska komplett häst tycker jag. Framför allt är hon lugn och sansad i loppen. Hon har aldrig hetsat upp sig och legat på utan är snarare lat och bekväm. Hon har både talang och fysik, säger Sten O Jansson och fortsätter.
- Jag har haft några efter den hingsten (Sahara Dynamite) och de är väldigt lika varandra. Zahara Goj är också en ganska komplett häst med styrka, fin teknik, startsnabbhet och speed. Men Zahara har till skillnad från Sunwapta lite lätt för att bli hetsig och göra av med krafter i onödan. Jag tror att Sunwapta är en bättre häst än Zahara, i alla fall om hon får utvecklas fullt ut utan problem.
Det är stora ord med tanke på att Zahara Goj är etablerad i kulltoppen (startar i uttagningslopp till Derbystoet på onsdag) och ståtar med närmare två miljoner kronor på vinstkontot. Men den där riktigt stora segern har hon bara kommit snubblande nära. För precis ett år sedan blev hon målfotoslagen i den korta E3-finalen.
- Nu vill jag ha revansch! Det är alltid förargligt att förlora och särskilt när det var som förra året med bara någon centimeter.

”Har gått framåt”
Vad säger du om Sunwapta Gojs uttagningslopp och hur har hon tagit det?

- Jag blev inte förvånad över att hon vann och inte på sättet hon vann heller. Enligt Claes (Sjöström) var hon inte heller tom i mål.
Hur verkar allt inför finalen?
- Hon känns bra tycker jag, till och med som att hon har gått framåt ett snäpp till. Det borde hon göra i och med att hon inte har gjort så många starter.
Spår två i finalen, hur går tankarna?
- Det är första gången hon har ett bra spår och hon borde kunna få en bra resa. Ett litet problem är kanske att den innanför inte är så startsnabb. Då är man lite utelämnad för man vill inte hamna på innerspår. Utanför finns det några ganska startsnabba. Min känsla är att hon också är det men det brukar inte vara den som rusar till ledningen som vinner de här loppen. Allt som allt har jag en bra känsla och tror mycket på henne.

Ola Johansson, Kanal 75

 

Torsdag 17 augusti 2017

V75: Världsrekord av Readly Express i Jubileumspokalen

1.09,9! Readly Express travade världsrekord när han på onsdagen vann Jubileumspokalen på Solvalla. Foto av Lars Jakobsson

Stockholm. Publicerad: 2017-08-16 22:42 Senast ändrad: 2017-08-16 23:11

Readly Express tvingades trava världsrekord för att hålla undan före Twister Bi i Jubileumspokalen på Solvalla.
- Jag är lättad! Han var inte på topp i dag, även om han vann på en otrolig tid, sa segertränaren Timo Nurmos.

Readly Express kom till start med nio raka segrar i ryggen, däribland i Svenskt Travderby och i Europaderbyt, och från spår två bakom startbilen spelades han till klar favorit. Förhandspekulationerna att Twister Bi skulle sticka till ledningen kom på skam när Readly Express enkelt svarade ut honom och gled till ledningen. Men det betydde inte att det skulle bli någon promenadseger. Med Twister Bi utvändigt om sig travade Readly Express i ett ursinnigt tempo. Första 500 meterna nåddes på 1.09,9, varvet på 1.11,0 och 1 500 meter på 1.10,3. Det mördande tempot till trots hakade Twister Bi på och han pressade Readly Express ända till mållinjen.
- Jag var ganska lugn sista biten för han har aldrig gett upp, men Twister Bi var också otroligt bra, sa Timo Nurmos.


Segern i Jubileumspokalen, Sveriges största lopp för femåringar med en miljon kronor till vinnaren, var karriärens första för Solvallatränaren, som dessutom kunde glädjas åt segertiden 1.09,9 – nytt världsrekord för äldre hästar över 2 140 meter med autostart.
- Jag var bekymrad innan loppet för jag var inte riktigt nöjd med hästen i dag. Han var inte riktigt på topp och svettades efter värmningen vilket han normalt inte gör. Men han är en helt otrolig häst som vinner på världsrekord utan att vara på topp, och nu visade han att han kan öppna också om man vill ladda från start.
Som vanlig var det Jorma Kontio som skötta tömmarna bakom Readly Express.
- Han är alltid bra och kämpar varje gång. Twister Bi var också jättebra men Readly Express klarar att öka farten när de andra kommer bakifrån.

”Han är som Varenne”
Twister Bi landade på 1.10,0 och då fick han alltså ett blytungt lopp som första häst i andraspår loppet igenom.
- Jag vet att de säger att vara tvåa är som att kyssa sin syster, men hur kan man vara besviken efter det här? Han gjorde en overkligt bra prestation och jag vet inte hur många hästar som kan göra om det han gjorde i dag? Han är som Varenne, eller som Nuncio när han hängde i tredjespår hela elitloppsfinalen och ändå blev trea, sa Twister Bis tränare Jerry Riordan.

EM-bucklan till Norge

V75-spelarna åkte på en riktig stjärnsmäll i Sto-EM. Favoriten Shadow Gar fick sina möjligheter spolierade när framförvarande Your Highness klappade igenom fullständigt i ledningen och fjolårsvinnaren Anna Mix föll med flaggan i topp som tvåa. Starkast över upploppet var 47-oddsaren I Love Paris som avslutade som en furie från tredjepar par utvändigt och vann lätt med Johnny Takter i vagnen.
- Det här är det häftigaste jag någonsin har varit med om…med byxor på, sa norske ägaren Morten Gunnar Sem.
Björn Goop tränar I Love Paris men eftersom han tävlar i kusk-VM på andra sidan Atlanten var det pappa Olle som höll i trådarna på Solvalla.
- Hon har gjort det så otroligt bra i Frankrike så styrkan har hon, men att hon skulle vinna det här loppet från spår åtta hade vi naturligtvis inte räknat med. Men det var tuff körning och hon var gynnad av det. Fantastisk skoj! sa Goop den äldre.

Big Noon-Pokalen till Finland

I anrika Big Noon-Pokalen, där treåringarna startar 20 meter framför fyraåringarna, hade Ari-Pekka Pakkanen-tränade Hotshot Luca uppvisning. Erik Adielsson placerade treåringen i ledningen per omgående och därifrån vann den finske talangen utan att behöva förta sig på nytt världsrekord för treåringar över kort distans med voltstart - 1.12,8.
- Men efter 500 meter sa hjärnan släpp, släpp, släpp. Det kan låta konstigt men när Örjan (Kihlström) hade kommit fram utvändigt så billigt med en bra fyraåring (Paul The Apostle) sa hjärnan att jag borde släppa, men kroppen sa kör för hästen kändes så fin och jag hade en bra känsla, så jag tänkte att vi får prova i alla fall, sa Adielsson.

Dubbel till Hamre
Efter seger tre år i rad fick Stig H Johansson sviten bruten i Ahlsell Legends – ett lopp för särskilt inbjudna kuskar som helt eller delvis har lagt körhandskarna på hyllan.

Istället tog norrmannen Jomar Blekkan hem prestigematchen och det i överlägsen stil från ledningen med Ultimate Photo.
- När man kör upp bakom startbilen är det som ett vanlig lopp men det är roligt att slå det här gänget när man vet vad de har gjort på banan, sa Blekkan.

Frode Hamre tränar Ultimate Photo och han fick även se sitt treåriga toppämne Waffle Cone stå pall för ett tungt favorittryck i Wallenius Cup. Från ledningen vann hon i utklassningsstil på 1.11,1 över 1 640 meter med autostart.
- Hon är otroligt behaglig. I dag var kanske enda problemet att när jag försökta ta i henne blev hon lite rullig och tenderade att gå över i passgång, så hon fick springa på lite fortare än normalt, sa segerkusken Erik Adielsson.

Stig H Johansson fick nöja sig med fjärdeplatsen med egentränade Antonio Tabac i legendarloppet men fick plåster på såren när Torbjörn Janssons styrde hans Brokad Brodda först över mållinjen i diamantstoets final.

Generaal Bianco och Peter Untersteiner rundade av omgången och därmed landade sjurättsutdelningen på 7 730 kronor. Sex rätt gav 48 kronor och femrättspotten går vidare till jättejackpoten som ska delas ut i samband med Sundsvall Open Trot 26 augusti

Ola Johansson, Kanal 75

 

 

Onsdag 16 augusti 2017

I kväll V75 från Solvalla

Kihlmans V75-Tips - Solvalla

Kvällens bästa V75-Spik = Waffle Cone

V75-1...3-4-5-6
V75-2...1-3-9-11-15
V75-3...1 Waffle Cone
V75-4...1-4-7-9-10
V75-5...3-5-6-9
V75-6...2-5
V75-7...2-11
1600 rader = 800 kr

Tisdag 15 augusti 2017

Inför V75 (onsdag): Galactica utmanar grabbarna i Jubileumspokalen

 

Malin Bergströms Galactica utmanar som ensamt sto grabbarna i Jubileumspokalen. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2017-08-14 12:15 Senast ändrad: 2017-08-14 15:56

Senast sprang hon nytt rekord trots halsinfektion och skor på hovarna.
Nu utmanar en frisk och barfotadansande Galactica grabbarna i Jubileumspokalen på Solvalla.
- Hon går nog med i vilket tempo det än blir och sedan har hon sin bästa bit kvar till slut, säger tränaren Malin Bergström.

Det har bara blivit en seger på sju starter under 2017 för fjolårets Stochampionats-vinnare Galactica (V75-6), men den amatörtränade stoet har gjort idel bra insatser. Inte minst i senaste starten då hon noterade nya rekordet 1.12,6 över medeldistans hemma i Eskilstuna.
- Vi var otroligt nöjda med hennes prestation och tyckte att det var fantastiskt med rekord och allt, men sedan visade det sig att hon hade halsinfektion och även om vi så klart fortfarande är nöjda med prestationen är vi jätteledsna att vi tog ut henne när hon inte var helt frisk, säger Malin Bergström.
Att Galactica inte var hundraprocentig gör hennes senaste insats än mer imponerande. Från ledningen fick hon endast ge sig mot en annan femårig topphäst, Tobin Kronos.
- Hon har en sådan vinnarskalle men det är det som gör att det känns så jobbigt, att hon var ute när hon inte var helt hundra. Hon var riktigt röd i halsen och snorig, men hon hade inte påvisat något innan loppet och sånt där vet man aldrig på förhand.
Av allt att döma kom emellertid Galactica ur loppet på bästa sätt och efter penicillinkur och en dryg veckas vila var hon tillbaka i selen.

- Hon känns jättefin och ska inte ha tappat något, men formen är svår att värdera eftersom hon är otroligt flegmatisk i träningen. Ibland kommer man inte framåt med henne. Hon behöver någon som sparrar henne.

”Njuter av att vara med”
I onsdagens huvudnummer inom V75-spelet på Solvalla saknas inte sparring. Jubileumspokalen med en miljon kronor till vinnaren har lockad gräddan ur femåringskullen och stor favorit blir i år obesegrade styrkefenomenet Readly Express. Ensam tjej i det elva hästar stora fältet är Galactica.
- Vi visste att det skulle bli skittufft när vi anmälde och med bricka 11 tror jag inte precis att hon bara ska gå ut och springa om dem, men någon av dem har hon slagit tidigare och hade hon varit frisk senast tror jag att hon hade bitit ifrån sig. Vi har inga förväntningar på oss utan slår verkligen ur underläge och njuter av att vara med.
Senast tävlade Galacitca med skor på alla hovar. Om vädret tillåter blir det barfota bak den här gången.
- Eftersom det inte var någon jätteviktig uppgift senast valde vi att spara på hovarna. Hon är ganska okänslig och vill alltid springa men barfota bak är hennes optimala balans. Sedan får vi hoppas att de gasar på ordentligt där framme. Jag tror inte att de kan springa ifrån henne utan hon går nog med i vilket tempo det än blir och sedan har hon sin bästa bit kvar till slut...

Ola Johansson, Kanal 75

 

 

Måndag 14 augusti 2017

I dag lunchtrav från Färjestad

Dagens ALN-Häst = M.T.Magic Dream
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 7 Ramon Dekkers - Carl Johan Jepson


Lopp 2 V4-2 Nr 7 Amazing S.H. Herman R. Tvedt


Lopp 3 V4-3 Nr 5 Glenn Boko - Olle Goop


Lopp 4 V4-4 Nr 6 Sambuca Knight - Kim Eriksson


Lopp 5 V5-1 Nr 2 Elektra Dream - Car Johan Jepson


Lopp 6 V5-2 Nr 2 Rue Royale - Magnus Jakobsson


Lopp 7 V5-3 Nr 2 Sugar Man - Kaj Widell


Lopp 8 V5-4 Nr 7 Drake Josselyn - Camilla Hanell


Lopp 9 V5-5 Nr 3 M.T.Magic Dream - Lars Erixon

 

Allsvenska kuskligan: Ligaledaren bäst med sju fullträffar

 

Veckans sjunde och avslutande seger tog Ulf Ohlsson med Tekno Eld i Svenskt Kallblodskriterium. Foto Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2017-08-14 11:53 Senast ändrad: 2017-08-14 11:57

Överlägsne ligaledaren Ulf Ohlsson vann på söndagen Svenskt Kallblodskriterium med Tekno Eld och med totalt sju fullträffar var han bäst i landet under veckan som gick. Längre ner i tabellen nådde Peter Untersteiner 100 årssegrar och hans son Johan Untersteiner klättrade från tionde till åttonde plats via sex veckosegrar.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 215-154-147
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 151-121-106
3. Jorma Kontio, Solvalla, 124-73-79
4. Christoffer Eriksson, Jägersro, 104-83-68
5. Björn Goop, Färjestad, 103-75-62
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 100-95-86
7. Ulf Eriksson, Bollnäs, 81-65-65
8. Johan Untersteiner, Halmstad, 81-59-54
9. Kim Eriksson, Mantorp, 80-59-61
10. Erik Adielsson, Solvalla, 78-84-40
11. Carl Johan Jepson, Färjestad, 75-88-81
12. Stefan Söderkvist, Åby, 75-68-68
13. Johnny Takter, Jägersro, 71-65-59
14. Claes Sjöström, Solvalla, 67-52-39
15. Magnus Jakobsson, Färjestad, 62-52-37
Siffror till och med 13 augusti

Kanal 75Kihlmans V5 & V4-Tips - Färjestad
V4-Tipset

Olle Goop har många chanser idag på V4

V4-1...1-2-3-4-7-8
V4-2...1-5-12
V4-3...5-11
V4-4...6-9-10
108 rader = 216 kr

V5-Tipset - Färjestad

Ulf Ohlsson kan ha en V5-Spik i V5-4 Nr 6 Image' Em
 

V5-1...5-6-8-9-10-11
V5-2...1-3-4-7-11
V5-3...5-6-9-12
V5-4...6-10
V5-5..
.1-7
480 rader = 480 kr

Söndag 13 augusti 2017

I dag kl. 11.10 trav på  Arvika

Kristian Lindberg 2017 års champion med 5 segrar (3 i dag)

Dagens ALN-Häst = Västerbo Estello
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 4 Lucky Fighter - Kristian Lindberg


Lopp 2 V4-2 Nr 3 Västerbo Estello - Juhani Partanen


Lopp 3 V4-3 Nr 12 Alm Nagano - Kristian Lindberg


Lopp 4 V4-4 Nr 3 Malibu Classic - Peter Ådefors


Lopp 5 V5-1 Nr 3 Greenbank - Kristian Lindberg


Lopp 6 V5-2 Nr 7 C.C.Boy - Maria E Persson


Lopp 7 V5-3 Nr 1 Global Taxpayer - Peter Ådefors


Lopp 9 V5-4 Nr 2 Sagen Fröya - Kim Mathisen


Lopp 9 V5-5 Nr 4 Maja Bus - Jan SilvénKihlmans V5 & V4-tips - Arvika kommer ca 9.00
V4-Tipset Arvika

Kristian Lindberg kör V4-Spiken = Alm Nagano
Samtidigt säkrar han championatet

V4-1...1-2-4-5-7
V4-2...3-7-8-10
V4-3...12 Alm Nagano
V4-4...2-3-7-15
80 rader = 160 kr

V5-Tipset - Arvika
 

V5-1...1-2-3-7
V5-2...1-2-6-7
V5-3...1-2-5
V5-4...1-4-5-7
V5-5...1-2-7
576 rader = 576 krI dag V75 från Dannero
 

V75: ”Jag är så otroligt lycklig – hästen är fantastisk”

 

Foto: KANAL75

Stockholm. Publicerad: 2017-08-13 18:50 Senast ändrad: 2017-08-13 19:07

Drömmen blev verklighet för amatörtränaren Nina Jonsson.
Glädjetårarna rann efter att hennes stjärna Myrs Hera vunnit Kriteriestoet med 350 000 kronor i förstapris.
- Jag är så otroligt lycklig och tacksam och glad. Hästen är helt fantastisk, snyftade en glädjerusig ägarinna.


Det var mycket känslor på Dannero under söndagseftermiddagen när två årgångslopp för kallbloden avgjordes, Kriteriet och Kriteriestoet.
Först ut var det treåriga stoet Myrs Hera som infriade favoritskapet och tog sin femte raka seger. I händerna på Ulf Eriksson öppnade hon snabbt och tog direkt hand om ledningen. Hästen såg kanonfin ut hela vägen och hade stor uppvisning. Över upploppet stegade hon ifrån till en smått överlägsen seger på tiden 1.28,9/2140a.

- Fantastiskt kul. Det är det största loppet jag har vunnit, sa Ulf Eriksson.
- I dag visade hästen en kvalitet till att hon är startsnabb. Hon låg på litegrann i början, mer än hon brukar, men efter åttahundra meter började hon bli lugn och fin. Då kändes det tryggt och det är en fantastiskt fin häst som levererar varje gång.

”Alla gråter”
Vid sidan av banan stod uppfödaren, tränaren och ägaren Nina Jonsson med sin familj och fick sin största upplevelse i travkarriären. En karriär som bara varat i åtta år och innan dess hade Nina inget intresse alls för travet utan höll på med ridhästar och hästhoppning istället. Men efter köpet av Myrs Heras mamma, Björs Faxa, som sedermera skulle producera en klassisk vinnare i Myrs Hera är det trav som gäller. Nina har ridtränat sin häst till de här framgångarna och det var mycket känslofyllt när hon fick se sin ögonsten bolla med konkurrenterna i Kriteriestoet.
- Alla gråter och jag är så otroligt tacksam och lycklig och glad över den här hästen. Hon är ju helt fantastisk, sa Nina Jonsson som var väldigt nervös före och under loppet.

Lätt för Tekno Eld i Kriteriet


Jan-Olov Persson har redan vunnit Derbyt i år som tränare till Järvsö Pegasus. Nu blev det en ny suverän fullträff för kallblodskungen vars Tekno Eld tog hem Kriteriet för Ulf Ohlsson. Den läckra treårige svarta hingsten var inte helt kurant i uttagningsloppet till Kriteriet för två veckor sedan men hade repat sig mer än väl och satte de hårt betrodda norrmännen på plats. Det blev en dryg inledning via tredjespår runt den första kurvan innan Tekno Eld hittade ner i andra par utvändigt. Det blev sedermera en smörresa då favoriten Kos Odin pressade hårt utvändigt om ledande Järvsö Birger och Tekno Eld tassade med där bakom. När Ulf Ohlsson anföll med sin häst på bortre långsidan såg Tekno Eld väldigt stark ut och han pressade sig till täten vid ingången till sista sväng. Kos Odin galopperade som slagen in på upploppet och Tekno Eld stack undan till en imponerande seger och vann hur lätt som helst. Segertiden blev 1.28,0/2140a och förstapriset var 600 000 kronor. Det här var Jan-Olov Perssons fjärde tränarseger i kallblodskriteriet.
- Det var jätteroligt att Tekno fick visa hur bra han är. Hur skoj som helst, sa en rörd Jan-Olov Persson innan den svenska nationalsången spelades.
För Ulf Ohlsson var det andra segern i kallblodskriteriet.
- Jag satt mest och njöt och det kändes att jag hade toppchans redan på baksidan. Det här är stort och det är alltid roligt att vinna de här klassiska loppen, sa Ulf Ohlsson.
- När jag körde den här hästen för första gången tänkte man att det var bra chans att vinna Kriteriet men han var inte bra i försöket och det är bara 14 dagar till finalen. Man måste beundra Persson och det gäller att vara kall.

Reijo lättad efter Nadals seger

Nadal Broline har stångats mot eliten i de största loppen under sommaren och gjort det med den äran. Nu hade han på papperet en enkel uppgift och han löste den på bästa sätt för Ulf Ohlsson. Efter en resa i tredje par utvändigt och attack på sista bortre långsidan kopplade han greppet in på upploppet och vann hur lätt som helst. Det var helt enkelt klasskillnad. Segertiden skrevs till 1.12,8/2140a efter att ha avslutat sista varvet strax över 1.10. Det var en lättad tränare Reijo Liljendahl som följde loppet från stallbacken.
- Mitt självförtroende fick sig en törn förra veckan och jag var faktiskt lite nervös innan loppet i dag, sa Reijo Liljendahl och syftade på den försmädliga galoppen för Long Tom i ledningen vid upploppets början i försöket till Hambletonian.
- Det var en av mina tyngsta punkter i travlivet och nu är jag otroligt lättad. Nadal rättade till de bitarna och det var skönt, fortsatte Reijo.
Segerkusken Ulf Ohlsson var också mycket nöjd efter loppet.
- Han kändes väldigt fin i dag och det var enklare emot men alla lopp ska köras. Jag litade på Nadal att han skulle klara av att gå i tredjespår en bit och det gjorde han väldigt lätt. Det kändes som att han hade en hel del krafter kvar, sa Ulf Ohlsson.

Skrällbetonad V75:a
Det blev flera överraskningar på V75 och trots att två storfavoriter vann blev utdelningen 795 101 kronor på sju rätt. Ove A Lindqvist tog en dubbelseger och skrällde i V75-inledningen när han vann med Tip Jar, som tränas av amatören Ulrika Rehn, som även hon fick en dubbelseger.
Barfotatravande Tip Jar svarade ut favoriten Art Vandeley från start och tog ledningen. Hästen såg trög ut under vägen och var stum till slut, men efter ett vinstgivande ryck av Ove A Lindqvist i sista kurvan blev segern till slut säker.

I Diamantstoets försök körde Ove A offensivt bakom Ulrika Rehns Lollipop Girl som i en tät slutstrid vann knappt före Nikki Celeber.

Skräll blev det även i Svensk Travsports Guldtäcke, en handicap, där Jan-Olov Åberg körde spårsnålt med Blås Undan som tog sin tredje raka seger. Tränar gör Bror Grönlund.

I V75-avslutningen gjorde topphästen Le Miracle comeback efter ett långt skadeuppehåll. Han avslutade bra till andraplatsen men fick inte tag i Importedfromdetroit som vann en säker seger för Sandra Eriksson. Tränar gör Markus Pihlström på Bergsåker.

Michael Carlsson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips Dannero

Dagens V75-Spik = Nadal Broline

V75-1...6-7-12-14-15
V75-2...1-2-3
V75-3...5-6-10-13-15
V75-4...6-7-14-15
V75-5...2 Nadal Broline
V75-6...2-3
V75-7...2-8-13
1800 rader = 900 kr


Lördag 12 augusti 2017


I dag V75 från Åby
 

Finsk jätteskräll i Åby Stora Pris

 

Foto Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2017-08-12 20:05 Senast ändrad: 2017-08-12 21:03

Det blev en finsk jätteskräll i Åby Stora Pris.
Midnight Hour vann skiljeheatet mot Muscle Hustle i en hypersnabb avslutning.
- En otrolig känsla. Jag fattar fortfarande inte att jag har vunnit, sa Ikka Nurmonen efter familjesegern där pappa Ossi tränar vinnaren.
- Jag är mycket stolt, det är underbart, sa Ossi Nurmonen.


Regnet öste ner över Åby den här lördagen och banan betecknades som något tung.
Det blev en riktig smällkaramell i det första heatet av Åby Stora Pris när Midnight Hour spurtade till vinst via open stretch från rygg på ledaren. Finländaren var minst spelad i fältet men vann enkelt för Ikka Nurmonen.

- Han fick ett perfekt lopp och är stark. Såg fin ut. Han har tjänat mest pengar av alla hästarna i loppet i år, sa tränaren Ossi Nurmonen.
Favoriten Volstead orkade inte alls från ledningen och Muscle Hustle galopperade kort efter start (körde upp i vagn, enligt Robert Bergh som tog på sig den galoppen). Tvåa blev bra spurtande Turno di Azzurra och trea B.B.S.Sugarlight.

Muscle Hustle spetsvann andra heatet

Favoriten Muscle Hustle vann det andra heatet efter ledning från start till mål. Men han blev tufft utmanad över upploppet av Turno di Azzurra som var mycket duktig som tvåa efter en tung resa utvändigt om ledaren. Muscle Hustle såg för ett kort ögonblick slagen ut men kontrade till seger.
- Det var jäkligt skönt. Det kändes lite jobbigt hundra kvar och jag tänkte det här håller nog inte. Han sprang ner när jag ryckte norsken och jag fick inte den kicken jag trodde men han skötte det själv. Det är en enorm häst och vilken utveckling han har haft som fyraåring, sa Robert Bergh.

Midnight Hour på speed i skiljeheatet

Det blev därmed ett skiljeheat mellan Midnight Hour och Muscle Hustle där den sistnämnde blev favorit. Robert Bergh var inte intresserad av ledningen med Muscle Hustle utan lät Midnight Hour ta täten. Det var rena krypcasinot där finländaren anförde i 1.21-tempo innan farten skruvades upp i sista sväng. Då gick det undan värre när Bergh vred ut Muscle Hustle och i en visslande avslutning duellerade de båda över upploppet. Trots att Muscle Hustle avslutade sista 400 metrarna efter 1.05 så fick han inte tag i Midnight Hour. Han vann säkert för en överlycklig och smått chockad Ikka Nurmonen som vevade armen i en segergest.
- Jag fattar fortfarande inte jag har vunnit, det är en otrolig känsla. Jag hade först tänkt släppa ledningen till Robert Bergh men han ville inte heller ha ledningen och då körde så sakta som möjligt. När det var tvåhundra meter kvar kändes det jättebra. Roberts häst kom närmare och närmare men det var aldrig någon fara, sa Ikka Nurmonen.

Pappa Ossi Nurmonen som tränar var förstås jätteglad efter segern som var värd 1,2 miljoner kronor i skiljeheatet.
- Jag är mycket stolt, det är underbart. Hästen kom till oss för tio månader sedan och har vunnit ungefär 20 lopp så vi har bara lyckats bra med hästen. Det här är det största lopp jag har vunnit och den här dagen kommer jag att minnas länge, sa Ossi Nurmonen.

”Nobel Amok – en fantastisk maskin”

I övrigt på V75 fick vi se flera mycket fina prestationer i flera lopp.
En imponerande seger kom i V75-avslutningen där Nobel Amok utklassade sina konkurrenter för Robert Bergh. Han tog därmed gruvlig revansch efter nederlaget på V75 förra veckan. Hästen fick en dryg inledning i spåren genom första kurvan innan han nådde utvändigt om ledaren. Men Bergh fortsatte att köra mot täten och Johan Untersteiner bakom Broadway Appolo släppte välvilligt efter att första halvvarvet körts på 1.10. Väl i spets var Nobel Amok totalt ohotad och han gled ifrån till en mycket lätt seger.
- Det är en fantastisk maskin, en helt grym häst. Det känns som att han joggar och man har mycket i tömmarna. I lördags gjorde han en plattmatch och nu kommer han ut igen och bara äger banan. Han har en sån talang och det är mysigt att bara sitta och köra honom, sa Robert Bergh.

”Var tveksam att starta”

Favoritfall blev det i V75-2 där Lukas Zaz inte räckte fram efter ett lopp i fjärde par utvändigt. Det blev istället J.H.Mannerheim som vann för sin tränare Johan Untersteiner. Efter en resa i tredje par invändigt blev det lite slalomkörning i sista kurvan och in på upploppet. J.H.Mannerheim kom ner på open stretch och sköt till sylvasst till en säker seger.
- Jag körde lite slalom med honom precis som när vi vann i Halmstad. Han har haft problem med sina blodvärden efter det och jag var lite tveksam in i det sista om att starta. Men han kändes så fin hästen och jag sa till ägaren att vi startar och kör ett snällt lopp. Han exploderade när luckan kom och jag kände direkt när jag tog ner honom invändigt att det här vinner vi. Det var absolut inga fel på honom i dag, sa Johan Untersteiner.

Tredje raka V75-finalen för Aron Palema

Aron Palema vann sin tredje raka V75-final när han spurtade han hem Silverdivisionen för Mikael J Andersson. Hästen såg trög ut under vägen men när det väl skulle avgöras in på upploppet tog han fram vinnarskallen och avgjorde kort före mål.
- Han är ju så där och när han väl fick chansen in på upploppet då bara small det till. Han är tuff och har visat att han går i alla positioner och i alla klasser snart. Det här var helt underbart, sa Mikael J Andersson.
Vid sidan av banan stod en mycket nöjd tränare Pär Hedberg och njöt av sin stjärna.
- Han gillar verkligen att tävla och vill vara först. Han krigar hela vägen, sa Hedberg.

Liknar en liten köttbulle

En mycket stark prestation svarade Sobel Conway för när han vann V75-4 för sin tränare Peter Untersteiner. Efter en mycket snabb öppning tryckte han sig till ledningen i första kurvan men inledningen blev tuff, 1.08,5 första femhundra metrarna på den något tunga banan. Första varvet avverkades efter 1.12,9 men trots det tuffa tempot loppet igenom försvarade sig Sobel Conway tappert till slut. Han höll precis undan före en vasst avslutande Upstream som även han gjorde det strålande bra efter att ha attackerat i tredjespår åttahundra meter kvar.
- Han är härlig. Han liknar en liten köttbulle när han står på gången och man tror inte att han ska kunna springa 1.40 men för vagn har han en härlig gång och en fin utväxling. Som han gick in i första sväng när jag begärde max av honom. Det var nog det som avgjorde loppet att jag kom till ledningen. Han var strålande för jag fick köra allt som gick i början och jag tänkte i sista sväng att ska du inte bli trött men när jag smackade på honom fick jag bra gensvar. Så det var plus i kanten och nu blir det derbykval, berömde Peter Untersteiner.

”Vilken grym häst jag har”

Spitcam Jubb slog till på V75 igen när han vann Lyon Grand Prix, V75-6, med 500 000 kronor i första pris. Han öppnade snabbt till ledningen men körande Peter Ingves släppte täten till El Mago Pellini och bidade sin tid i rygg på ledaren. När Spitcam Jubb fick chansen invändigt via open stretch spurtade han mycket bra till en lätt seger. Tränar gör amatören Micael Broberg och Spitcam Jubb har nu sprungit in1,1 miljoner kronor enbart i år.

- I dag var han så jävla fin när jag värmde honom att jag kände att vi är med och gör upp om det. Strategin stämde till hundra procent, ta spets och släpp till El Mago Pellini och sedan kommer ju luckan så det blir bra. Det känns otroligt bra och vilken grym häst jag har. Han blir bara bättre och bättre. Nu hade vi köpt en ny sulky och den betalade han av direkt, sa Micael Broberg.
Även Peter Ingves var förstås helnöjd efter att ha fått köra och vinna med Spitcam Jubb.
- Jag fick ju perfekt lopp och jag hoppades att Adrians häst skulle orka för jag hade mycket i händerna i sista sväng. Jag har sett honom tidigare men är lite överraskad. Det var en jättefin häst att köra och Micael har gjort ett grymt jobb med hästen, sa Peter Ingves.
Sju rätt på V75 gav 375 414 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Åby

En bra V75-Spik = NobelAmok

V75-1...1-4-6-7-8
V75-2...1-2-5-6-9
V75-3...1-3-5
V75-4...2-3-4-6
V75-5...1-2
V75-6...2-6
V75-7...8 NobelAmok
1200 rader = 600 kr

 

Fredag 11 augusti 2017

I dag båtbussväder

Torsdag 10 augusti 2017

V86: Fantastisk insats av Balfour - "Enormt imponerad"

Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2017-08-09 22:49 Senast ändrad: 2017-08-09 23:08

Balfour svarade för en fantastisk insats när han vann The Owners Trophy med 200 000 kronor i förstapris.
Trots en blytung resa kämpade han till sig segern och var oerhört tapper.
- Jag är enormt imponerad, sa tränaren och kusken Robert Bergh.


Kvällens svettigaste insats på Solvalla kom i V86-avslutningen där Balfour svarade för en riktig kämpainsats. Robert Bergh har alltid hållit sin franskfödde fux väldigt högt och haft honom som sin favorithäst i stallet. Balfour har haft en toppsäsong och vunnit storlopp i V75 och nu kom ytterligare en suverän fullträff. Han fick verkligen jobba för segern då han blev hängande i tredjespår i sjuhundra meter innan han nådde fram utvändigt om ledande Moni To Spare. Där utvändigt kämpade och slet Balfour resten av loppet och han kopplade greppet på ledaren in på upploppet. Han hade även mod och styrka att svara attackerande hästar ute i banan och höll precis undan före Charrua Forlan den sista biten. Segertiden blev 1.13,1 över distansen 2140 meter på den efter regnet kladdiga banan.

- Vilket svettigt lopp han gjorde i dag. Det som inte skulle gå snett gick snett under vägen. Han är alltid lite segare på tung bana då han får kämpa mer och han kämpade storstilat i dag, sa Robert Bergh.
- Det kändes sådär 50 kvar men han var enorm i dag och det är ett fantastiskt lopp han gör. Det var grymt att komma i mål som etta. Jag är enormt imponerad. Han har alltid haft en plats hos mig och det kommer han alltid att ha.

Segersviten sprack för en galopperande Coin Perdu
Den stora snackisen annars under kvällen på Solvalla var att omgångens megafavorit Coin Perdu förlorade för första gången i karriären. Han fick segerraden på nio raka bruten när han plötsligt galopperade i ledningen 100 meter kvar. Fram till dess hade han tidigt fått överta täten men fick rejäl press över sista bortre långsidan av Tasteofchocolatier. Coin Perdu såg dock ut att vara på väg mot segern när han plötsligt slog på en galopp för Erik Adielsson.
- Jag var egentligen aldrig toppnöjd med honom någon gång i loppet. Han hade inte den rytmen som han brukar ha. Det är svårt att säga om det beror på att det är mer material på banan. Jag vet inte om det är så och det är ingen ursäkt för han ska klara det. Eller så hade han en dålig dag. Han var aldrig klockren någon gång. Vi är besvikna alla, jag, tränaren och skötaren. Men de är av kött och blod de här djuren, sa Erik Adielsson.

Formstallet Nurmos hade Party istället


Nu vann istället jätteskrällen Free To Party, streckad på mindre än en procent av insatsfördelningen på V86. Efter en resa i femte par utvändigt satt Jorma Kontio kvar i andraspår in i slutsvängen och sedan löste det sig perfekt med lucka trehundra meter kvar. När Free To Party fick fritt spelrum spurtade han mycket bra och vann närmast före stallkamraten Camaro Brick. Båda hästarna tränas av formtränaren nummer ett i trav-Sverige, Timo Nurmos.
- Vi hade tur i sista kurvan och kom fram i en bra placering trehundra kvar och kunde vänta. Jag kände 150 kvar att vi skulle vinna. Hästen har blivit bättre och bättre hela tiden, sa Jorma Kontio.

Världsrekord av Treasure Kronos


Treasure Kronos sprang världsrekord för femåriga ston när hon dundrade runt sina konkurrenter i Menhammar – Fillies and Mares – från 40 meters tillägg. Segertiden för det Jerry Riordan-tränade stoet blev 1.11,9 över distansen 2180 meter. Körande Christoffer Eriksson gjorde ett tidigt avancemang och svepte hela fältet till ledningen mitt i loppet. Treasure Kronos hade sedan inga problem att gå undan till en mycket lätt seger.
- De körde rätt så långsamt mitt i loppet och jag kunde attackera utan att det kostade alltför mycket och sedan är hon ju väldigt bra. Kanske inte i någon supersuperform men det var ett steg i rätt riktning. Hon vann på en väldigt bra tid på en bana som inte är alltför snabb, sa Christoffer Eriksson.
- Jag kan tänka mig att Jerry har lite matchningsplaner i Frankrike, hon visade att hon gick bra där i vintras.

Disco Volante genrepade inför derbykvalen

Ett perfekt genrep inför derbykvalen om två veckor blev det för Disco Volante som vann V86-7. Han öppnade snabbt till ledningen och drog sedan i ett jämnt och bra tempo. Över upploppet gällde det för Ulf Ohlsson att främst hålla inne Global Trust som satt fast i ryggen med massor av krafter kvar. Det lyckades och den Stefan Melander-tränade hästen höll även undan för attackerande Gravity Falls.
- Det är en jättefin häst och han kändes fin i dag också. Han var jättelugn och fin och gör det mesta rätt. Det var väl inga superkrafter kvar i mål men han har ju knappt startat på slutet och går säkert framåt med loppet i kroppen. Han lägger mycket mark under sig och det känns att det är en riktigt bra häst, sa Ulf Ohlsson.

Takter: ”Evin Boko en årgångshäst”

Evin Boko är ett jättefint treårssto som Timo Nurmos har höga tankar om. Hon tog en imponerande seger för Johnny Takter i Sommarfavoriten för ston. Takter lämnade andra par utvändigt och styrde fram utvändigt om ledande Kashmary Night efter ett varv. Redan i sista kurvan såg man att Hevin Boko var den starkaste och hon gled undan till en säker seger över upploppet och inkasserade 100 000 kronor.
- Det är en väldigt fin häst som har gått framåt väldigt mycket i de senaste starterna och avslutade jättefint i Mantorp senast, det var ett bra slutvarv. Hon är stark, har bra inställning och det känns att det är en årgångshäst, sa Johnny Takter.

Första segern för Zahara hos Goop

Zahara Goj inledde V86-omgången genom att leda från start till mål och vinna säkert i en snabb avslutning. Det var första segern i Björn Goops regi.
- Hon gick bra och jag är jättenöjd. Hon gick undan bra och när jag ryckte huvan så fortsatte hon även efter mål. Hon är fin på alla sätt och fin, sa Björn Goop.
Stig H Johansson-tränade Captain Knas var rejäl vid segern i V86-2 från dödens och plockade ner ledande Vincent Chase.
- Han var jätteduktig och visade verkligen fin inställning, berömde Erik Adielsson.

Holdyourhorses från dödens

Holdyourhorses, tränad av Svante Båth, var bara bäst i lärlingsloppet och avgjorde enkelt trots en tuff resa utvändigt om ledaren hela vägen.
- Han klev iväg bra från start och jag såg att det var flera invändigt som laddade värre och ville inte ge mig in i någon mjölksyrerush. Han är en stark häst och bra på att hålla farten. Vi kunde komma ner i andraspår innan svängen och glida ner i dödens. Jag kände att hästen var stark hela vägen och hade god tro. Det gällde att ta honom runt sista kurvan och sedan köra över upploppet. Det är en kapabel häst som har utvecklats under sommaren, sa Anders Eriksson.
Förutom det tunga favoritfallet av Coin Perdu så radade favoriterna upp sig inom V86. Åtta rätt betalade 15 918 kronor, sju rätt gav 67 kronor och det blev ingen utdelning på sex rätt. Det blir därmed jackpot nästa gång det är V86, vilket är om tre veckor. De två nästkomnande onsdagarna är det nämligen V75, först med Jubileumspokalen kommande onsdag på Solvalla och därefter derbykvalen på Jägersro veckan efter.

Michael Carlsson, Kanal 75

Onsdag 9 augusti 2017

I kväll V86 från Solvalla

Kihlmans V86-Tips - Solvalla

En bra V86-Spik = Coin Perdu

V86-1...1-2-5-7
V86-2...2-4-6-10-12
V86-3...7 Coin Perdu
V86-4...3-4-7-11
V86-5...1-5-7-10
V86-6...2-4-7-13
V86-7...1-6
V86-8...3 Balfour
2560 rader = 640 kr


En bra V86-Spik = Balfour

Inför V75: "Dyker upp för att påminna om att jag finns"

 

Foto av LARS JAKOBSSON

stockholm. Publicerad: 2017-08-08 18:35 Senast ändrad: 2017-08-09 01:12

Anders Lindqvist gästar lördagens V75-omgång med en spännande häst.
Kan Butler visa sig starkare än svenskarna över 3 140 meter?
- Jag tror att han räcker mycket långt. Vi kommer inte för att vara statister, säger Frankrikes travtokigaste svensk.

 Anders Lindqvist har länge varit den kanske främsta länken mellan fransk och svensk travsport.
Otaliga är de svenska traventusiaster som Lindqvist guidat runt på Grosbois och Vincennes i den franska huvudstaden och han har agerat expertkommentator i mängder av tv-sändningar under de dryga 20 år som förflutit sedan han lämnade Sverige.
Nuförtiden är han en ivrig twittrare med tusentals följare.
Men framförallt är Anders Lindqvist fortfarande travtränare.
- Ja, många svenskar tror att jag har lagt av. Jag har nästan bara franska hästägare kvar. Men jag tränar fortfarande häst varje förmiddag. Så nu dyker jag upp för att påminna om att jag finns, säger Lindqvist som gärna skulle återfå rollen som den tränare som svenskar skickar hästar till när de vill tävla på fransk mark.

- Det vore skoj att få träna en bra svensk häst igen. Numera går de bästa min näsa förbi, tyvärr.
Under elitloppshelgen dök Anders Lindqvist upp med två hästar och lyckades sätta dit Rite On Win till 19 gånger pengarna i ett av ramloppen.
Butler knep sjättepriset i styrkeprovet Harper Hanovers lopp på 1.12,8/3 160 meter.
- Hästen är betydligt bättre nu, det lovar jag, säger Lindqvist som nu gör resan till Åby för att starta i Lyons lopp med de ovanliga förutsättningarna 3 140 meter autostart.
Varför åker du hela vägen till Sverige?
- För att det är 500 000 kronor i förstapris, för att jag är fåfäng och för att jag är svensk. Jag kommer inte upp för att vara statist.
Men det finns väl stora pengar att tävla om i Frankrike också?
- Självklart, men det är en häst som gillar svenska förutsättningar. I Frankrike har han många saker emot sig, han gillar inte voltsystemet, han trivs inte med att springa i högervarv, han klarar inte när underlaget är löst och framförallt hatar han backen på Vincennes. Små, platta svenska banor med bilstart och lång distans, det är hans melodi, precis som på lördag.

"Utvecklats massor"
Lyons lopp är uppkallat efter den första svenskfödda häst som tjänade över en miljon kronor.
En häst som Lindqvist minns väl från sin ungdom.
- Det var en av mina tidiga favorithästar. Jag minns speciellt första gången jag var på Prix d’Amerique, 1973. Lyon och Olle Elfstrand tog ledningen. Jag trodde att han skulle vinna loppet. Nu blev han trött, men det blev ändå svenskt genom Dart Hanover och Berndt Lindstedt.
Vad gäller Butlers chanser har Lindqvist, förstås, publicerat en tweet där han analyserat loppet och räknat ut att han bör vara bland de tre främsta.
- Kolla själv om du vill se hur jag kom fram till det, men jag tror att min häst duger. Han har utvecklats massor under sommaren. Anledningen är att det är en skör herre som aldrig tålt träning förut, men nu gör han det och då har han blivit mycket starkare.
Blir han kvar i Sverige efter det här?
- Nej, det var just det här loppet som passade. Sedan åker vi ner igen.
Hur lägger ni upp resan till Åby?
- Jag har inte spikat det ännu. Vi åker förmodligen på torsdag med övernattning i Danmark, men jag måste lösa de sista detaljerna först.
Hur vill du att han ska köras?
- Det är inte otänkbart att jag säger åt André (Eklundh, kusk) att köra för ledningen. Hästen trivs väldigt bra där, i alla fall på mindre banor.
Hur fort kan han springa på lördag?
- Han ska kunna en låg 1.12-tid vilket jag tror och hoppas ska räcka mycket långt.
Hur gör du gällande balans och utrustning, kan det vara läge att prova en jänkarvagn (som är förbjudet i Frankrike)?
- Det är inte otänkbart. Men jänkarvagnar är väl egentligen effektivast över kortare distanser så vi kanske sparar den växeln till ett annat besök. I övrigt kommer han att tävla med superlätta, 25 grams, bakskor och lite tyngre skor fram. Precis som han gjort på slutet. Blir banan perfekt kanske jag tar av bakskorna, han har tävlat så fåtalet gånger.
Är det här din bästa häst i stallet?
- För dagen är han det, även om jag har ett par unghästar som jag hoppas kan bli ännu bättre. Men som sagt, nu kommer jag för att göra lite reklam för mig så det vore roligt om det hjälpte för att få någon svensk häst igen, säger Anders Lindqvist.

Robin Johansson, Kanal 75

 

 

Tisdag 8  augusti 2017

Carl Johan Jepson har kopplat greppet om championatet på Åmål efter gårdagens 3 segrar
Nu har han 7 segrar på Åmål Magnus Jakobsson 5 segrar. 3 dagar återstår + en breddag
 

Inför V86: Mot tionde raka segern

 

Coin Perdu efter E3-segern för en dryg månad sedan. Foto av Foto: Lars Jakobsson, Kanal 75

stockholm. Publicerad: 2017-08-07 16:13 Senast ändrad: 2017-08-08 12:32

Treåringskungen Coin Perdu förgyller onsdagens V86-omgång och genrepar samtidigt inför årets stora uppgift, Svenskt Travkriterium.
- Om han var nära 100 procent i form senast så är det snarare 75-80 nu, men jag hoppas förstås att det ska räcka, säger tränaren Svante Båth.

Nio starter, nio segrar.
Ytterst få svenskfödda travare har inlett karriären så övertygande som Coin Perdu.
I sin senaste start krossade han konkurrenterna i E3-finalen på Bergsåker och visade att han fortfarande är huvudet högre än sina kullkamrater.
Men det var en dryg månad sedan och ska man lita på tränaren är det inte en lika vässad stjärna som kommer till Solvalla och givetvis får rollen som V86-spelets tyngste favorit.
- Nej, skulle hästen vara lika bra på onsdag så har jag misslyckats med mitt träningsupplägg. Säsongen är lång och man måste ta ner hästarna i form emellanåt och välja sina strider, förklarar Svante Båth som valt Sommarfavoriten (V86-3) med 200 000 kronor till vinnaren mycket tack vare att den går över kriteriedistansen 2 640 meter - vilket Coin Perdu aldrig testat förut.
- Tittar man långt in i framtiden så tror jag inte att det blir hans favoritdistans. Men hästen är väldigt tacksam och så otroligt allround att jag är övertygad om att han behärskar den.
Vad har han gjort sedan E3-finalen?
- Direkt efter loppet så småfixade vi till några saker. Sedan har han tränat enligt plan. Vi toppade formen till det loppet och han var nära 100 procent då, även om travet kanske inte flöt helt perfekt då banan var lite lös i ytlagret. Som träningsupplägget varit efteråt ska han snarare ha 75-80 procentig form nu.

Är det jämförbart med årsdebuten för fyra starter sedan?
- Ja, det skulle jag säga. Han bör vara i likvärdigt slag.

”Alla kan förlora”
Den gången tävlade Coin Perdu med skor runt om och vanlig sulky. Därefter har han gått i jänkarvagn och två gånger utan skor.
Hur blir det nu?
- Det blir definitivt skor. Vad gäller sulkyn har jag inte bestämt mig, jag ska diskutera det med Erik (Adielsson, kusk) först.
Kan det även bli ett defensivare löpningsupplägg?
- Det är inget vi sagt på förhand. Erik får lägga upp loppet efter hur hästen känns.
Blir det här enda starten inför kriteriekvalen i mitten på september?
- Ja, så är planen. Det blir drygt fem veckor emellan och det passar honom bra.
Är det inte häftigt att ha en häst som aldrig förlorat?
- Jo, självklart. Men samtidigt kan jag tycka att det blir lite upphaussat.
- Jag skulle vilja säga att det som hände i Elitloppet var det bästa som kunde hända för att alla ska förstå hur det är att hålla på med hästar. Då fick vi se ett fenomen (Bold Eagle) bolla med de andra och göra den bästa prestation man sett på en tävlingsbana. Sedan kommer samma häst ut en timme senare och är chanslös i finalen. Det visade verkligen att det inte är maskiner vi håller på med. Allting kan hända och alla kan förlora.
Så hur viktigt känns det för dig att Coin Perdu kommer obesegrad till kriteriet?
- Det är väl inte så viktigt, även om jag hemskt gärna skulle vilja det. Men jag ser ju hellre att han blir besegrad innan kriteriet än i finalen, säger Svante Båth.
Tror du att han vinner igen?
- Det är klart att han har en vettig chans ändå. Jag vore väldigt feg om jag inte trodde det, säger Svante Båth.
Det här berättar Svante Båth om sina övriga V86-hästar:
- 3 Unstirred Drink (V86-1) har jag inte alls varit nöjd med på sistone. Förra säsongen var hon jämnheten själv, men i år har hon inte hittat formen. Vi har kollat upp allt möjligt utan att hitta några fel och det kanske är så att hon helt enkelt inte tycker att det är lika roligt att springa längre. Vi tar det här som ett test på om det är värt att gå ut i derbystoet och kommer att köra väldigt snällt. Givetvis hoppas jag att hon ska visa sig från en bättre sida, men jag har inget direkt att peka på som talar för det. Jag ligger mycket lågt.
- 3 Tricia (V86-4) är otroligt knepig och har varit på väg ut ur stallet flera gånger då vi tänkt ge upp med henne. Näst senast var hon bara dålig utan att vi hittade någon anledning och i sista jobbet inför anmälningen till förra starten uppträdde hon så korkat att vi bestämde oss för att lägga om träningen totalt. Sedan dess har Kim (Moberg) fått fria händer med henne och hon låter i princip hästen springa som hon vill i träningen. Det verkade ha effekt senast då hon vann på väldigt bra sätt. Eftersom hästen alltid gjort bäst lopp efter vila har vi också bestämt att ha lite längre mellan loppen. Jag har ingen aning om hur hästen kommer uppträda på onsdag, men fungerar hon som senast finns fart som räcker här. Den enda ändringen vi gjort senast var att lägga på en can’t-see-back-rulle och det blir samma nu. Hon är en typisk outsider.
- 7 Holdyourhorses (V86-4) var väldigt bra senast då han fick backa sig runt fältet och avslutade snabbt. Egentligen trivs han klart bäst då loppen körs i jämn fart och då han tål att göra lite själv på vägen kan det vara aktuellt att köra offensivt härifrån. På sin jämnhet och stabilitet skulle jag ranka honom främst av våra två här. Vi fortsätter med jänkarvagn och barfota som han gått i sina fyra senaste starter.

Robin Johansson, Kanal 75

 

 

Måndag 7 augusti 2017

I dag Lunchtrav från Åmål

Dagens ALN-Häst = Mias Komet
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 2 Mias Komet - Carl Johan Jepson


Lopp 2 V4-2 Nr 10 Joeson - Jan Silvén


Lopp 3 V4-3 Nr 8 Caddie Icon - Artan Ceka


Lopp 4 V4-4 Nr 2 You To Neat - Magnus Jakobsson


Lopp 5 V5-1 Nr 10 Dalforno - Carl Johan Jepson


Lopp 6 V5-2 Nr 12 From Macarena - Kristian Lindberg


Lopp 7 V5-3 Nr 2 Rapptor - Johan Ole Östre


Lopp 8 V5-4 Nr 4 Fixie - Carl Johan Jepson


Lopp 9 V5-5 Nr 11 J.L.´S Apache - Petter Karlsson

 

Allsvenska kuskligan: Ohlsson gasade förbi 200

 

stockholm. Publicerad: 2017-08-07 09:37 Senast ändrad: 2017-08-07 09:38

Ulf Ohlsson var som så många gånger förr veckans segerrikaste kusk då han med nio triumfer utökade sin ledning och samtidigt tog sig över 200 segrar för året.
Där bakom klev Christoffer Eriksson över 100-strecket och lyckades samtidigt passera Björn Goop.
Veckans klättrare var annars Kim Eriksson som vann sex lopp och avancerade två placeringar.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 208-151-139
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 147-117-101
3. Jorma Kontio, Solvalla, 123-71-75
4. Christoffer Eriksson, Jägersro, 103-82-66
5. Björn Goop, Färjestad, 101-74-62
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 96-93-84
7. Kim Eriksson, Mantorp, 80-56-58
8. Ulf Eriksson, Bollnäs, 77-64-63
9. Stefan Söderkvist, Åby, 75-66-61
10. Johan Untersteiner, Halmstad, 75-58-50
11. Erik Adielsson, Solvalla, 74-76-39
12. Carl Johan Jepson, Färjestad, 72-88-79
13. Johnny Takter, Jägersro, 68-65-53
14. Claes Sjöström, Solvalla, 65-52-39
15. Magnus Jakobsson, Färjestad, 60-51-36
Siffror till och med 6 augusti.

Kanal 75Kihlmans V4 & V5-tips Åmål
V4-Tipset

Caddie Icon kan duga även idag V4-3 Nr 8

V4-1...1-2-5-6-10
V4-2...3-4-5-12
V4-3...1-7-8
V4-4...2-10
120 rader = 240 kr

V5-Tipset - Åmål

Micael Lindblom har en V5-Spik i V5-5 Nr 1 Quick Nap

V5-1...2-4-5-8-10
V5-2...2-5-7
V5-3...2-3-5-6
V5-4...1-4-7-11
V5-5...1-9
480 rader = 480 kr

Söndag 6 augusti 2017

I dag V5-Trav på Årjäng

Dagens ALN-Häst = Zeen AV Ekbacka

Dagens tränare = Bengt H Ström (B.A.S.Gillian)
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 2 Broadway Cast - Niclas Benzon


Lopp 2 Nr 5 Polly Avenue - Per Nilsson


Lopp 3 V5-1 Nr 6 Zeen Av Ekbacka - Laila Thue


Lopp 4 V5-2 Nr 4 Väskinge Anna - Kristian Lindberg


Lopp 5 V5-3 Nr 2 Another Dream - Carl Johan Jepson


Lopp 6 V5-4 Nr 9 Red Hot Snapper - Nathalie Blom


Lopp 7 V5-5 Nr 8 Miss Bubbly - Kim Eriksson


Lopp 8 Nr 5 Egge Odin - Tom Horpestad


Lopp 9 Nr 13 B.A.S.Gillian - Morgan Ivarsson


Ponnyloppet Nr 7 Revina - Tindra KarlssonKihlmans V5-Tips - Årjäng

En bra V5-Spik = Another Dream

V5-1...3-4-7-9
V5-2...2-4-10-11
V5-3...2 Another Dream
V5-4...1-4-7-9-10
V5-5...1-3-5-7-8
400 rader = 400 kr

Lördag 5 augusti 2017

I dag V75 från Rättvik
 

V75: Trot Kronos starkast i sommar

 

Foto Kanal75

stockholm. Publicerad: 2017-08-05 19:50 Senast ändrad: 2017-08-05 19:53

En häst med bottenlös styrka och en kusk som aldrig verkar bli gammal.
Trot Kronos och Jan Norberg dominerade Sommartravets Final på Rättvik i bländande stil.
- Det kändes bra hela vägen, jag var aldrig orolig, förklarade 71-årige Norberg sedan han tidigt parkerat Veijo Heiskanens ångvält i ledningen.

Det startade i regn och rusk med hot om tung bana.
Det slutade med uppehåll, fartfester och en mäktig styrkedemonstration i dagens huvudlopp.
Sommartravets avslutning på Rättvik blev underhållande med en imponerande finalvinnare.
Detta sedan till synes evigt unge Jan Norberg visat sin erkänt oefterhärmliga förmåga att komma i väg i voltstart och lotsat omskrivet osnabbe Trot Kronos till front efter 800 meter från 20 meters tillägg.
Resten blev formalia trots att hemmaidolen och 30-faldigt mer meriterade On Track Piraten tidigt slöt upp på utsidan.


Norberg kunde sitta lugn då han succesivt ökade farten bakom Veijo Heiskanens urstarke femåring.
- Det här är kulmen på sommartravet, finalen, så får man låna en sådan här jättefin häst. Det är inte alla dagar i veckan, mös Norberg och fyllde i:
- Det kändes bra hela vägen. Vi fick en pangstart. Jag hade som plan A att gå före de som stod 20 meter bakom, men så kom vi till ledningen enklare än så. Sedan var det lugna gatan. Jag tog inga tussar och var aldrig orolig.
Segern var värd 300 000 kronor för femåringen som tjänat knappa halvmiljonen under den tidigare karriären, men borde han betydligt större pengar att hämta om han fortsätter på samma spår.
Segertiden blev 1.13,5/2 660 meter.

Seedorf trots missad ledning

Den brandskattade gulddivisionen Ego Boys Minne med blott fem hästar på startlinjen fick en väntad vinnare. Stig H Johanssons Seedorf O.M.F. kunde visserligen inte hålla ut Food Money från start, men visade sig ändå bäst sedan Örjan Kihlström placerat honom främst i andraspår.

- Med facit i hand borde jag väl inte tryckt på så hårt, beklagade sig Kihlström som följde upp med en ny finess då han släppte ledningen bakom Faste Viking bara för att kontrollera Pave Faks utvändigt sista halvvarvet.
- Jag hade varit ännu mer nöjd om jag fått sitta i rygg ända fram till upploppet. Men det är en otrolig travare, han är grymt snabb, kommenterade världens kanske främste sulkyutövare.

Lågstadielärare slog till
Men att vara världsbäst på att sitta bakom en häst inget krav för att få segerdefilera inom V75.
Att även lågstadielärare på sommarlov kan prestera styrningar av yppersta klass i travets elitserie visade Jan Silvén när han bokförde sig för karriärens första V75-seger.

J.S.Apollo mös i sin köposition när täthästarna varvade i 1.10-fart och Silvén tog det avgörande första initiativet.

- Jag ville inte ha någon häst framför mig så jag var väldigt nöjd att vi inte fick något svar. Sedan utnyttjade jag hans kurvteknik och när vi kopplat grepp så väntade jag att det skulle komma någon, men det gjorde det inte. Som liten amatör är det jätteskoj att få chansen att köra på V75, förklarade Silvén som bjöd på en rejäl segergest i sin fjärde raka triumf bakom femåringen som tränas av Jarl Spelling i Kristinehamn.

Djuses derbykandidat
Att sitta i kön i stenhårt tempo blev segerreceptet även för Björn Goop bakom Timo Nurmos Zenit Brick som tog sin andra silverdivisionsseger på lika många veckor genom att kämpa ner en tapper Queer Fish via en tung långspurt.


Mattias Djuse valde ett liknande segerrecept bakom Dartagnan Sisu som genrepade inför derbykvalen med att trava 1.10,5/1 640 meter autostart i smått överlägsen stil trots skor på hovarna.
- Han är bra, en 1.10-tid i princip okörd. Han fick gå med skor idag, så det är skönt att det finns något att rycka till nästa gång. Det blir kul framöver, kommenterade Djuse som har en het kandidat inför landets största fyraåringslopp.

Att det gick att hålla undan från ledningen visade Troels Andersen som fått härlig snurr på Highspirit som tog första V75-segern som nioåring i läcker stil.
V75-utdelningen landade på knappa 50 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Rättvik 

V75-1...1-5
V75-2...1-2-4-6-9
V75-3...1-2-9
V75-4...3-6-7-9
V75-5...4 Broadway Appolo
V75-6...1-3
V75-7...1-8-9-10-13
1200 rader = 600 kr


 


I kväll V65 från Färjestad
 

Storvinst till Värmland - vann 139 164 kronor på V65

I dagens V65-omgång, 2017-08-05, på Färjestad blev det hög utdelning på sex rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 139 164 kronor.

Kupongen, som kostade 320 kronor lyckades pricka in sex rätt. Men ingen rad med 5 eller fyra rätt. Detta beror på att kunden valt spelmetoden V6 som innebär att kunden vinner 2,5 gånger mer på sex rätt, men avstår utdelning på fem och fyra rätt.

Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.Dagens ALN-häst = Charlie Harmoni
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 7 Erala Jaam - Jonas Moberg


Lopp 2 Nr 8 Thomas O'Malley - Sofia Adolfsson


Lopp 3 V65-1 Nr 8 East Herkules - Magnus Jakobsson


Lopp 4 V65-2 Nr 10 Firewire - Niclas Stenqvist


Lopp 5 V65-3 Nr 9 Iniesta Bob - Linda Sedström


Lopp 6 V65-4 Nr 3 Charlie Harmoni - Tom Horpestad


Lopp 7 V65-5 Nr 7 Lord Flax - Olle Goop


Lopp 8 V65-6 Nr 8 UncleDi Poggio - Artan Ceka


Lopp 9 Nr3 True Vision - Magnus Jakobsson


Lopp 10 Nr 4 Global Trackmaster - Magnus Jakobsson


Ponnyloppet Nr 1 Ella Estrella - Elin R LundeKihlmans V65-Tips  - Färjestad

Kvällens V65-Spik =  Ottens Dibaba

V65-1...1-3-6-8-9
V65-2...3 Ottens Dibaba
V65-3...1-4-8-9
V65-4...5-7-9
V65-5...2-9-10
V65-6...7-8-13
540 rader = 540 krFredag 4  augusti 2017

V75: Hemmastjärnan favorit i Sommartravets Final

 

Hans R Strömberg vann Sommartravets Final i fjol och har en ny toppchans i år då han selar ut stallets stjärna On Track Piraten. Foto Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2017-07-31 17:27

Sommartravets Final avgörs i Rättvik – med publikfavoriten On Track Piraten på startlinjen.
- Jag har alltid velat starta Piraten så ofta jag kan på hemmabanan, folk uppskattar det och jag tror han lockar några extra i publiken. Jag tror han har en bra chans, säger tränaren Hans R Strömberg som ifjol vann Sommartravets Final med Olympic Torch.

När vi får tag i Hans R Strömberg är han nyss hemkommen från en förlovningsfest för sonen och hans flickvän i Turkiet.

- Det var otroligt kul att få se och uppleva de turkiska kulturen så nära, sådant här får inga turister uppleva.
Hemma i Dalarna igen är det fullt fokus mot nästa fest – V75-cirkusen gästar Rättvik på lördagen och bjuder bland annat på Sommartravets Final med 300 000 kronor.
Hans R Strömberg startar sin stjärna On Track Piraten i den finalen istället för i gulddivisionen. On Track Piraten startar från 40 meters tillägg över grunddistansen 2 640 meter, voltstart.
- Det blir häftigt. Det är mycket hästar att runda, men känns som roligare uppgift, säger Hans R Strömberg.
On Track Piraten är en stjärna och hittills i karriären har han tjänat 14 755 210 kronor, vid en eventuell seger på lördagen blir han 19:e svenskfödda travhäst som tjänat över 15 miljoner kronor.
- Det är sagolikt. Jag förstår nog inte hur stort det är. Det är en exklusive klubb, om han når den.
Hans R Strömberg låter mycket nöjd med sin häst för dagen.
- Jag tycker att han har bra form. Han såg dunderfin ut på Axevalla, jag stod i stallbackssvängen och det såg häftigt ut när han körde till ledningen. Sedan släppte han till Readly Express och gick i mål med en del sparat som tvåa.
Tycker du det är en bra vinstchans den här gången?
- Ja, det gör jag.

Sex V75-segrar 2017


Hans R Strömberg har hästarna i fin form och så sent som i lördags på Hagmyren fixade Qamaro C.D. stallets sjätte V75-seger för året. Starka papper för en tränare med endast 19 hästar på träningslistan.
- Det har gått jättebra, över förväntan. Det är kul när man kan vara med hugga på rikstototon. Men vi är ett bra team i stallet, vi hinner med tycker jag.
Veckan före det vann Bottnas Commandeur på Axevalla.
- Han vann med 40 meters galopp i silverdebuten och jag vet inte vart han fick krafter ifrån, säger Hans R Strömberg och skrattar.
Bottnas Commandeur jagar andra raka V75-segern på hemmabanan i V75-6.
- Han känns fortsatt bara bra och har egentligen visat toppform hela våren, men det har lite med skorsryck att göra också. Han har ett bra läge och startar med lite chans.
Både On Track Piraten och Bottnas Commandeur får Johnny Takter i sulkyn, men stallets tredje V75-häst kör Hans R Strömberg själv.
- Hot Lady Anover (V75-3) fick ett dåligt läge nu, men vann senaste starten i ett stolopp och visade fin form. Men från spår 12 är det ingen vinstchans.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75
I dag 8 stolpar på ett regning Sörmon Nu 113 av 140 hittade

Torsdag 3 augusti 2017

V86: Cruzado Dela Noche glänste – Jubileumspokalen nästa

 

Cruzado Dela Noche glänste när han på spänstiga ben fixade en biljett till Jubileumspokalen. Foto Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2017-08-02 22:06 Senast ändrad: 2017-08-03 01:53

Cruzado Dela Noche glänste när han på spänstiga ben fixade en biljett till Jubileumspokalen.
- Du kan inte vinna på bättre sätt på en sådan här tid, sa kusken Johnny Takter efter uppvisningen på Solvalla.

En biljett till Jubileumspokalen låg i potten och med ett helstängt huvudlag såg Cruzado Dela Noche härligt löpsugen ut på Solvallas nyomlagda bana.
Enda dramatiken var i inledningen där Cruzado Dela Noche och Tobin Kronos duellerade om vem som skulle komma först och få överta ledningen från snabbstartaren Wouldn’t Itbesweet. Den duellen vann Cruzado Dela Noche bekvämt och sedan kunde han glänsa i spets resten av loppet. Segertiden blev 1.11,5 över distansen 2 140 meter autostart med snabba 1.09,3 sista varvet.
Cruzado Dela Noche imponerade på de flesta och även på kusken.

- Fantastiskt fin teknik av hästen, väldigt kvick och effektiv i steget, han var imponerande. Du kan inte vinna på bättre sätt på en sådan här tid än jag gjorde nu. Det är nog en fantastisk häst det här, sa Johnny Takter som körde femåringen för första gången.

”Det ser himla spännande ut”
16 augusti avgörs Jubileumspokalen och en miljon kronor i förstapris lockar eliten av femåringar.
- Det blir en fin kväll, kanske blir det 25 000 personer. Vi ska ge han en match, hoppas det, sa Stefan Melander och syftade på svenska kullettan Readly Express.
Stefan Melander riktigt nöjd med vad han fick se av Cruzado Dela Noche på onsdagen.
- Han har visat det många gånger att det är en fruktansvärd häst. Men vi ska ladda nu för hösten så det ser himla spännande ut.
Segern var värd 100 000 kronor och innebar att Cruzado Dela Noche passerade fem miljoner kronor insprunget.

Nurmos hästar imponerade
Mellby Club
var starkast till slut i V86-4 och sexåringen visade att han är tillbaka på allvar i andra starten efter ett årslångt skadeuppehåll. Jorma Kontio skötte tömmarna bakom lillebrorsan till Mellby Viking och tränar gör Timo Nurmos.
- Hästen var jättefin i dag. Stor skillnad jämför med comebacken på Eskilstuna, bättre i värmningen och bättre i loppet, sa Jorma Kontio.

Timo Nurmos kunde räkna in ytterligare en imponerande vinnare då Global Trustworthy plockade ner kullettan Diamanten i Solvallaserien för fyraåringar, V86-7.
Jorma Kontio stötte ut Diamanten utvändigt ledaren 1 200 kvar och fixade samtidigt en perfekt rygg åt Global Trustworthy. In mot upploppet slog Diamanten klorna i ledaren Magic Gwin, som tidigare i loppet svarat ledningen mot just Diamanten. Men bästa farten sista biten hade Global Trustworthy som vann knappt men säkert på fina 1.11,8.
- Han har visat att han är på väg mot formen, det finns växlar kvar, när man rycker skorna och rycktussar, sa Timo Nurmos som siktar mot Svenskt Travderby.

Tappade sko och segern


Dramatik i V86-inledningen bjöd på mycket dramatik. Det började med att favoriten Oceanic Clearence galopperade i starten samtidigt som andrahandsfavoriten Gunell Palema blev hängande i tredjespår. Men Örjan Kihlström satsade framåt med Gunell Palema och fick överta ledningen 1 500 meter kvar.
Genom sista svängen attackerade Christoffer Eriksson från andra par utvändigt med 29-oddsaren Lady Cash och Gunell Palema hade inget svar. In på upploppet och såg det ut som en jätteskräll var på väg, men ledaren tappade höger framsko och tappade farten sista 100. Istället kunde Gunell Palema kämpa sig tillbaka och kontra till ännu en Solvalla-seger. Det var Gunell Palemas fjärde seger på fem starter på huvudstadsbanan.

Christoffer Eriksson var besviken efter den snöpliga förlusten och skotappet i V86-1 och var revanschsugen i V86-2 där han körde andrahandsfavoriten My Angel Laday. Det blev också revansch efter tidig ledning och My Angel Laday höll undan knappt på stumma ben före Digital Furcola. Håkan Berger tränar vinnaren och han kunde även räkna in en seger i ramloppen före V86-spelet för Pastor Nybrink.

Trivdes utan skor

I V86-3 svarade Jazza Håleryd för en fin insats när hon vann trots att hon fick gå utvändigt utan rygg hela vägen. Ulf Ohlsson körde det fyraåriga stoet som såg ut att trivas utan skor på hovarna för första gången. Reijo Liljendahl tränar.


I V86-6 blev det favoritseger genom Very Kronos och Erik Adielsson. Treåringen avgjorde mycket enkelt in på upploppet trots att han fick gå först i andraspår och göra allt jobb själv. Svante Båth tränar talangen som inlett karriären med tre segrar på fyra starter.


V86-omgången avslutades med ännu en revansch för Christoffer Eriksson som ledde varje meter med Scorpion Kiss. Det var även revansch för tränaren Lars I Nilsson för den tappade skon som gjorde att Lady Cash även tappade segern i V86-1.
Åtta rätt på V86 gav 18 006 kronor. Sju rätt gav 272 kronor och sex rätt 38 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Onsdag 2 augusti 2017

I kväll V86 från Solvalla

Kihlmans V86-Tips - Solvalla

En bra V86-Spik = Tobin Kronos

V86-1...4-6-10-12
V86-2...2-6-9
V86-3...2-3-5-7-10
V86-4...3-4-10-12
V86-5...4 Tobin Kronos
V86-6...2-6-11
V86-7...3 Diamanten
V86-8...3-7-10
2160 rader = 540 kr


En bra V86-Spik = Diamanten

Inga Älgar på Skutberget/Sörmon...men....

....vi hittade 10 stolpar Nu 105 hittade av 140

En sten var en av de 10 stolparna idag

Några låg "bergit" till

En helikopter körde runt folk på Skutberget

 

Tisdag 1 augusti 2017

Inför V86: Diamanten förgyller Solvallas nya underlag

 

Diamanten förgyller Solvallas nyomlagda bana. Foto av Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2017-07-31 14:41

V86 är tillbaka på Solvalla. Efter nästan två månaders uppehåll är det dags för trav på huvudstadsbanan igen. Solvalla med nytt underlag och med en säkrare banprofil.
- Meningen är att vi ska få en bana som är säker och skonsam och ger de bästa förutsättningarna för hästens skull, säger Solvallas sportchef Markus Myron.

På onsdagen slår Solvalla upp portarna på allvar igen, efter åtta långa veckors uppehåll där bland annat banunderlaget fått sig en rejäl uppfräschning.
På söndagen smygstartade banan med nio breddlopp och det föll ut positivt.
- Responsen var jättebra. Nu har vi visserligen bara en dag som referens, men det var bara lovord, så jag känner mig trygg inför onsdagen, säger Markus Myron.
Veckans V86 består bland annat av ett uttagningslopp till Jubileumspokalen där vinnaren får en startplats i det prestigefyllda femåringsloppet som avgörs 16 augusti.
- Det blev ett litet fält, men av god kvalité, säger Myron och lyfter fram Tobin Kronos och Cruzado de la Noche som de intressantaste i sexhästarsfältet.
Tobin Kronos som senast malde ner formstarka Galactica från dödens och Cruzado de la Noche som i år matchats mot världseliten och deltagit i Elitloppet.

- Visserligen har jag tillgång till wild card, men Jubileumspokalen är inget inbjudningslopp, utan dit anmäler man sig. Chansen man har att kvala dit är just genom loppet på onsdag, berättar Markus Myron.

Diamanten mot segerstaplare
En annan sportslig höjdpunkt är V86-7, ett lopp i Solvallaserien, som lockat till sig ett helt gäng fyraåriga miljonärer.
Starkast lysande stjärna i det fina startfältet är Robert Bergh-tränade Diamanten. Diamanten, som har stått som segrare i både Kungapokalen och Sprintermästaren, drog bricka 3 och bör ha god chans att hålla undan för segerstaplarna Makethemark och Cyber Lane som båda drog nitlotter då spåren fördelades.
- Diamanten kommer förmodligen bli riktigt stor spelfavorit, men det blev ett jättefint lopp, säger en nöjd Markus Myron.

Linda Ryman, Kanal 75

Måndag 31 juli 2017

A. Hannibal i The Right Way

Allsvenska kuskligan: Ohlsson passerar 200 årssegrar i veckan

 

Ulf Ohlsson står på 199 årsssegrar på svenska travbanor inför denna veckan. Foto Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2017-07-31 11:07

Ulf Ohlsson leder den allsvenska kuskligan överlägset och titelförsvararen kommer passera 200 årssegrar på svenska travbanor nu i veckan.
Björn Goop blev fjärde kusk att nå 100 årssegrar på svenska travbanor. Christoffer Eriksson och Peter Untersteiner närmar sig också 100 årssegrar.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 199-149-131
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 140-111-96
3. Jorma Kontio, Solvalla, 118-69-74
4. Björn Goop, Färjestad, 100-71-62
5. Christoffer Eriksson, Jägersro, 98-79-65
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 93-89-83
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 75-58-50
8. Ulf Eriksson, Bollnäs, 75-56-55
9. Kim Eriksson, Mantorp, 74-54-55
10. Stefan Söderkvist, Åby, 73-64-60
11. Erik Adielsson, Solvalla, 72-74-37
12. Carl Johan Jepson, Färjestad, 71-85-77
13. Johnny Takter, Jägersro, 65-62-47
14. Claes Sjöström, Solvalla, 63-51-37
15. Magnus Jakobsson, Färjestad, 57-48-34
Siffror till och med 30 juli.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Söndag 30 juli 2017

I dag GS75 från Åmål

Dagens ALN-Häst = A.Hannibal
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 3 Louis Jadot - Kim Eriksson


Lopp 2 Nr 5 Troll Tundra - Nelly Jernberg


Lopp 3 Nr 4 Donna Dixie - Erik Berglöf


Lopp 4 Nr 5 Sheer Bliss - Stephanie J Werder


Lopp 5 GS75-1 Nr 4 Trus Boom Bay - Fredrik Lars Kolle


Lopp 6 GS75-2 Nr 3 Ilech C.C. - Carl Johan Jepson


Lopp 7 GS75-3  Nr 1 Denco's Moon Kilab - Stefan Söderkvist


Lopp 8 GS74-4 Nr 3 Nova Mollyn - Magnus Jakobsson


Lopp 9 GS75-5 Nr 5 Next Love - Niclas Benzon


Lopp 10 GS75-6 Nr 8 Cantab G.T. - Carl Johan Jepson


Lopp 11 GS75-7 Nr 4 A.Hannibal - Åke Lindblom


Ponnyloppet Nr 6 Athena Trot - Ida Strömbäck

 

 Kihlmans GS75-Tips-Åmål

En bra GS75-Spik = Monfalcone

GS75-1...1-2-3-5-9
GS75-2...1-2-5-6
GS75-3...1-4-11
GS75-4...1-3-5
GS75-5...4-5-11
GS75-6...2 Monfalcone
GS75-7...1 Barkevious Mingo
540 rader = 540 krEn bra GS75-spik = Barkevious Minggo

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>