Välkommen


     
     
     
     
     
   


 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNFoto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>


OBS. Alla bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN

Måndag 1 februari 2016

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.se
I kväll V64-Trav på Färjestad

Kihlmans V64-Tips kommer kring lunchtid

Söndag 31 januari 2016

I dag Extra V75 från Solvalla
 

Storvinst till Värmland - vann 187 174 kronor på V5

2016-01-31 20:38

I dagens V5-omgång, 2016-01-31, på Sörlandet blev det hög utdelning på 5 rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 187 174 kronor.
Kupongen, som kostade 270 kronor lyckades pricka in 5 rätt. Kupongen innehöll en rad med 5 rätt.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.
Den här kupongen är en av flera i ett större system.

V75: Toppkuskens första V75-dubbel

 

Bromma. Publicerad: 2016-01-31 17:40 Senast ändrad: 2016-01-31 17:49

Carl-Johan Jepson beslutade sig för att fokusera på löpkörningen.
Efter det har karriären pekat spikrakt uppåt.
Under söndagen tog han karriärens första dubbelseger på V75.
– Fjolåret var fantastiskt och att ta två segrar på V75 i början av det här året är stort, sade Jepson.


I början av 2015 tog Carl-Johan Jepson ett stort beslut då han avvecklade sin egen träningsrörelse och för att istället börja köra lopp åt andra tränare. 2015 vann han 124 lopp och även om 2016 inletts något trögt för Karlstadbaserade kusken så visade han form under söndagen. Han tog hem två V75-lopp, dels med

 Marcus Lindgrens Counterfeightr och sedan med en av hans främsta uppdragsgivare,

Eric Martinssons Quantum Satis.
– Det har varit många andrapris så här långt i år, men det här var skönt. Jag körde tre hästar i dag och att få åka hem med två segrar är bra. Counterfeightr skiftade till i travet efter 50 meter, men sedan var det lugnt. Eric och jag har firat många framgångar det senaste året och jag är väldigt tacksam att jag får köra åt honom. Quantum Satis visade att han fungerade i ryggar i dag och det var positivt. Sedan gick det långsamt och när läget att avancera väl kom valde jag det och det visade sig rätt. Hästen gör det jättebra och att stå med fyra raka segrar är givetvis strongt, sade Jepson efter dubbelsegern och tränare Eric Martinsson fyllde i angående Quantum Satis.
– Hästen har kapacitet som gör att han mycket väl kan ha en nolla till på kontot om ett tag, sade han nöjt om hästen som hittills i karriären tjänat 210 150 kronor.

Takter/Johansson en succéduo
Erik Adielsson är på långsemester och därmed har Stig H Johansson ingen förstekusk till sina hästar. Denna söndag var det Johnny Takter som fick förtroendet att köra stjärntränarens hästar och det förtroendet

 resulterade i två segrar. Tillsammans med talangfulla Nathalie de Vie blev segern mycket enkel från

 ledningen och i Neon Faces fall var det positionen rygg ledaren som gällde.
– Nathalie de Vie var jättefin och det blev nästan för enkelt i dag. Det var en ”walk in the park”, som det så vackert heter. Neon Face fick jag info om kunde bli het under vägen och då löste det sig perfekt när vi fick rygg. Det är ett privilegium att köra åt Stig H, det är ändå en av Sveriges främsta inom travet - genom alla tider, sade Takter nöjt efteråt.

Ingves bakom styrkefenomen

När Björn Goop var i Frankrike för att köra Prix d’Amerique fick Peter Ingves chansen bakom Goop-tränade Candor Hall på Solvalla. Loppet var över tre kilometer och hyllade Maharajah som vann Prix d’Amerique 2014. Candor Hall har väl inte visat sådana resurser, men gott och väl räcker han mot Sveriges stayerelit. Hästen tog sin sjunde seger på Solvalla i Björn Goops regi och körande Peter Ingves var mycket nöjd med dagens prestation.
– Hästen är grymt stark och även om vi gick på i spåren tidigt så klarade han av det på rejält sätt. Han gick undan på lätta fötter, sade Ingves som därmed vann dagens SHL-lopp för Modo.
– För mig är det väl främst finsk ishockey som gäller, men just i dag var jag givetvis tvungen till att hålla på Modo, sade finnländaren glatt.

I övrigt…

…vann Sten O Janssons talang Zahara Goj den tredje V75-avdelningen. Torbjörn Jansson serverade hästen ett fint lopp och över upploppet visade sig duon starkast.

…klarade Global Ride av fjärdespåret i volt i den avslutande avdelningen. Hon kom dessutom iväg bra för körande Christoffer Eriksson och tog hand om ledningen. Väl där var det ingen som kom i närheten av Tomas Malmqvists travare.
…kan det konstateras att V75-raden blev lättlöst. Spelarna med sju rätt kan hämta 3 492 kronor och sex rätt betalade ut 36 kronor. Fem rätt innebar jackpot och de pengarna går vidare till lördagens omgång som avgörs på Jägersro, Malmö.

Dennis Engelbo, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Solvalla

Dagens bästa V75-Spik = Candor Hall

V75-1...5-10-11
V75-2...1-7-9
V75-3...2-3-6
V75-4...14 Candor Hall
V75-5...5-9-11
V75-6...1-5-6-9
V75-7...3-8-12-15
1296 rader = 648 kr


Nedan bilder från gårdagens TRAVGALA på FärjestadNedan....Vi vart där...


Lördag 30 januari 2016

I dag V75 från Bergsåker
 

V75: Första segern i guld

 

Stockholm. Publicerad: 2016-01-30 19:44 Senast ändrad: 2016-01-30 19:45

Han är nio år fyllda.
Under lördagen tog han livets första gulddivisionsseger.
On Hold var svaret i högsta klassen på Bergsåker.

Han har hunnit bli nio år, On Hold. Berne Gustafssons travare har haft en del bekymmer under karriären, men på senare år har han utvecklats mycket. Under lördagen, i livets 54:e start tog han sin första seger i gulddivisionen. Detta efter att ha tagit hand om ledningen kort efter start tillsammans med körande Magnus Jakobsson. Efteråt var det en tagen tränare som intervjuades.
- Mina känslor för den här hästen går inte att beskriva. Det här är enormt stort. Hästen gör det otroligt bra och han ligger mig mycket varmt om hjärtat. Loppet kändes avgjort när vi väl fick ta över ledningen och det var skönt att det räckte hela vägen, sade en minst sagt rörd Berne Gustafsson.

Totalt tre spetssegrar
Bergsåkers bana var det många som var frågande till inför dagens tävlingar. När V75-tävlingarna väl kom i gång, om en försenade på grund av tekniska problem hos ATG, var banan av god klass.

Två hästar som såg ut att trivas på underlaget var spetsvinnarna Digital Archive ....

och Linslusen A.U. Den förstnämnde gav Robert Bergh en seger på forna hemmabanan.
- Hästen har verkligen fin form för dagen. Det kändes bra när vi kom till ledningen och segermarginalen blev säker, sade Bergh.
Lika säkert blev det inte för Svante Båths Linslusen A.U. Även om det såg väldigt bra ut 200 kvar så blev det ruskigt hårt i mål då Premier Kronos spurtade ursinnigt längst ut i banan. Ulf Ohlsson noterade det sent med Linslusen A.U, men sjuåringen svarade på kuskens maningar.
- Det kändes som att jag hade en häst med gott om krafter kvar när vi kom in på upploppet, men sedan kom den andra hästen långt ut i banan. Det var bra av hästen att hålla undan, sade Ohlsson.

Första tränarsegern på V75
Martin P Djuse har inlett tränarkarriären på väldigt bra sätt. I fjol tjänade hans hästar över en miljon kronor och vann 20 lopp. 2016 har inte börjat sämre och nu kom också första V75-segern.

Tillsammans med Wariner fick Djuse perfekt resa i andra utvändigt och även om favoriten Windy Ways avslutade starkt var segern aldrig i någon fara.
- Det kändes inte som att jag kunde lägga loppet när vi svängde in mot upploppet. Hästen är jättebra för dagen och det här var väldigt stort. Nu hoppas jag att det har lossnat på V75, sade Djuse glatt.

En annan yngling som vann under lördagen var Oskar J Andersson. Med sin arbetsgivare Jörgen Westholms Withma blev det snudd på en promenadseger. När Oskar J Andersson väl gav hästen anfallsorder gick hon betydligt mycket fortare än sina konkurrenter och hon vann med alla extraväxlar sparade.
- Det löste sig bra och över upploppet bara satt jag och myste. Det har gått väldigt bra på V75 och jag är tacksam för alla chanser jag får, sade 23-åringen.

I övrigt...

...slog Myr Faksen storfavoriten Tekno Odin. Efter en perfekt resa lyckades Krister Söderholm sätta dit den av Tone Petersen tränade sjuåringen. Han inledde sin karriär väldigt lovande, men hade något mellanår innan han i fjol kom igång igen. 14 segrar blev det 2015 och frågan är om det blir lika många 2016? Det fanns en del i lördagens prestation som skvallrade om det i alla fall...

...tog Claes Sjöström hem V75-5 genom sin särbo Hanna Olofssons Roger America. Hästen som kom till start med knallform växlade ner sina konkurrenter efter ett sisuladdat upplopp. Det var hästens fjärde seger på elva starter i Hanna Olofssons regi.
...betalade V75-raden ut 305 501 kronor för sju rätt, 1 403 kronor för sex rätt och 89 kronor för fem rätt. Nästa V75-omgång är redan i morgon söndag, då är det Solvalla som gäller.

Dennis Engelbo, Kanal 75Kihlmans V75-Tips  - Bergsåker

Oskar J Andersson kör V75-Spiken = Ponce De Leon

V75-1...3-8-11
V75-2...1-2-11-15
V75-3...1-2-7-9
V75-4...1-5-11-13-15
V75-5...5 Ponce De Leon
V75-6...7-11
V75-7...1-2-5-6
1920 rader = 960 kr

Årets Ponny där Nicole Edqvist tog emot priset som tränare och kusk

Årets Ponnykusk = Cecilia KarlssonÅrets Hästskötare =Rune Lefstad (inte på plats)
Emma Larsson och Maria Carlsson tog emot priset

Årets uppfödare = Åke & Mona Wall
Sonen Bengt Wall tog emot priset

Årets lärling = Per Nilsson

Årets Montéprofil = You Talking To Me
Elsa Arvisson tog emot  priset (Elsa är dotter till Håkan Arvidsson)Årtets kallblod = Anneros Karl
Priset togs mot av hästens ägare/tränare Roland Jansson

Årets 3-åring = Pacific Broline
Priset togs emot av hästens skötare Anton Swerre


Årets 4-åring = Hollywood Maker
Priset togs emot av hästens ägare/tränare Anna Rönning

Årets sto = Quantanamera
Priset togs emot av Johan Berglöf

Årets äldre = On Hold
Priset togs emot av "Team Berne"Årets amatör = Berne Gustafsson
Priset togs emot av Eva & Malin Gustafsson

Årets kusk ´= Björn Goop
Priset togs emot av Jessica Jonsson och Anton Swerre

Årets tränare = Björn Goop
Priset togs emot av en gäng skötare från Stall Goop


Avslutning med underhållning av Johan Östling & Björn Starrin


 

Fredag 29 januari 2016

I dag laddning mot dubbel V75 lördag & söndag

Torsdag 28 januari 2016

Hallå där, Björn Goop och Magnus Nygren…

 

Tre Kronors Magnus Nygren och landets championkusk Björn Goop hade en trevlig eftermiddag i veckan. Foto av Kanal 75

Kil. Publicerad: 2016-01-27 13:28 Senast ändrad: 2016-01-27 13:33

…den förre Sveriges segerrikaste travkusk de senaste tolv åren och den senare back i Färjestad och Tre Kronor - som hade en rolig eftermiddag på Goops träningscamp i Kil i veckan.


Ni känner varandra lite grann men ses inte så ofta?

– Nej, och ändå bor vi bara hundra meter ifrån varandra insåg jag nu! Men det var lika kul som vanligt att träffa honom. Jag är imponerad av Björns liv i allmänhet, av hur han får ihop allting och av hans enorma framgång i travsportens värld. Det är kul att byta lite erfarenheter, säger Magnus Nygren.
Hur känner ni varandra, Magnus? 
– Dels genom gemensamma intressen – mitt intresse för trav och hans lite dolda hockeyintresse, ha, ha. Sedan har vi gemensamma vänner och bor i en liten stad där alla känner alla. Helt sjukt att jag inte varit hemma hos Björn förrän nu.
Vad hos Björn, i hans roll som travtränare och kusk, är du mest imponerad av?
– Kanske framför allt hans vinnarinstinkt. Som till exempel när vi åkte från hans gård ute i Lökene och in till Karlstad så hade vi en liten tävling inne i bilen på vägen hit. Allt går ut på att vinna och det är jag imponerad av.
Hur är din relation till ”Nygga”, Björn?
– Trevlig! Och det var kul att träffas. Vi har gemensamma vänner och har känt varandra sedan innan lite grann även om jag inte heller visste att vi bor så nära varandra. Han är en trevlig bekantskap, vi hade kul i dag, säger Björn Goop.
Finns det något ni kan lära er av varandra - som toppidrottare i varsin sport?
– Det tror jag. Till exempel har jag mycket att lära av Magnus, när det gäller fysträning bland annat. Dels för egen del för till exempel styrka i rygg, men också att man tränar hästarna på samma sätt också, med bra fysträning, så det tror jag att jag kan lära mig från hur de gör inom hockeyn.
Magnus har ju varit delägare i en av dina hästar, Twitter. Men klev av vid helt fel tillfälle?
– Ja han klev av precis när den blommade ut så det var synd faktiskt. Vi ska försöka få in honom och några till i laget på en ny häst istället!

Marie Hallman


 

Onsdag 27 januari 2016

I kväll V86-Express från Solvalla & Jägersro
 

V86: Edward Ale tillbaka på allvar

 

Peter Ingves var på strålande humör sedan Edward Ale hemfört Vinterpriset i sin första triumf på svensk mark sedan 2013. Foto av DANIEL LARSSON

stockholm. Publicerad: 2016-01-27 22:42 Senast ändrad: 2016-01-27 22:51

Peter Ingves och Ulf Eriksson tog varsin dubbel under en favoritbetonad V86-kväll.
Hästen som utmärkte sig var forne unghäststjärnan Edward Ale som passerade tre miljoner insprunget när han spårade varje meter i Vinterpriset.
- Jag är så glad att han är tillbaka, mös Ingves.


Som tre- fyra och femåring var tillhörde han kulltoppen i Norden.
Sedan dess har Edward Ale knappt synts på tävlingsbanan.
Segern på Jägersro var den första på svensk mark sedan 2013, men sättet åttaåringen svarade ut startsnabba konkurrenter bakom bilen visade att det fortfarande finns mycket spring i benen på Petri Puros gunstling.

Nästa fas av loppet blev rena promenaden på Jägersros småtunga underlag, men sista 700 bjöds fullt blås med stallkamraten Västerboonthenews på utsidan.
Denne avfärdades, liksom vasst spurtande Fleetfoot Hanover, även om det tog emot sista biten.
- Han blev lite ensam på upploppet, men det var absolut ingen fara, sade Ingves som inte stack under stol med att det finns stora planer till sommaren då man framförallt har siktet inställt på penningstinna lopp i hästens födelseland, Finland.
- Det har varit mycket strul med hästen, men jag vet Petri är väldigt nöjd med honom nu. Han kändes riktigt bra och jag vet själv att om vi sätter på halvstängt huvudlag så blir han ännu vassare. Men huvudsaken är att hästen är fräsch, han har haft problem med sina ben.

Dessförinnan hade Ingves idkat samma taktik bakom Admir Zukanovics Carlos Greenwood som närmast brisade ifrån sina motståndare i tilltalande stil.

Eriksson fixade jackpot
Ledning från start till mål var även Ulf Erikssons segerrecept bakom två Robert Bergh-tränade hästar på Solvalla.

Re Doc visade att distansförmågan inte saknas helt då han trots uppvaktning från favoriten Beppe Am dubblade sin segerstatistik över två kilometer.

Ännu mindre dramatik bjöds när Michelangelo Ås behärskade V86-avslutningen och höll nere utdelningen för åtta rätt till blygsamma 2 694 kronor.
- Jag känner ägarna sedan förut, kanske har de en topphäst på gång igen, kommenterade Eriksson som därmed fixade jackpot på sex rätt vilket innebär att 5 430 761 kronor flyttas vidare till kommande onsdag.


Shogun laddad för finalen

En annan favorit som bidrog till det var Shogun D.K. vilken fortsatte sin nystakade väg mot stjärnorna
sedan han behändigt fått överta föringen från värsta konkurrenten Eagle Shot. Den senare bjöds chansen på upploppet, men kunde aldrig utmana på allvar.
- Han är fantastisk hästen, det är så jäkla roligt. Detta var en bra genomkörare inför V75-finalen på Solvalla 13 februari, sade Mikael Pilenberg denna gång skötte tömmarna själv och alltjämt är obesegrad som tränare under 2016.

Ett liknande scenario sågs när Blackmagicwoman Ås släppte till Carro’s Girl i vad som utmynnade i en far-och-son-Untersteiner-duell där de senare gick segrande.

Men det gick att vinna från kön också, i alla fall på Solvalla där Fredrik B Larssons Betel Am

och Hans R Strömbergs Bottnas Commandeur båda visade klassklättraregenskaper när de enkelt tuggade ner motståndet via tredjespår utan draghjälp på slutrundan.

Robin Johansson, Kanal 75Kihlmans V86-Tips

Kvällens bästa V86-Spik = Beppe AM

V86-1...1-4
V86-2...2 Beppe AM
V86-3...1-2-4-12
V86-4...2-3-4-10-11
V86-5...1-2-5-7
V86-6...2-3-6-7
V86-7...3-9
V86-8...1-7
2560 rader = 640 kr

Tisdag 26 januari 2016

Glada i dag efter gårdagens seger med J.S.Apollo

Även kusken Micke J var glad och berättade att han skulle flyga till Gran Canaria ....

Sitter nu på Lenas IT-Café och tar en segerdrink

Magnus Jakobsson myste efter sin andra dagsseger med....

...... Porthos Race som nu tog sin andra raka seger

Måndag 25 januari 2016

I dag Lunchtrav på Färjestad med 5 lopp

Dagens ALN-Häst = Merles Simone
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 9 Merles Simone - Olav Mikkelborg


Lopp 2 V4-2 Nr 3 Varenne Avenue - Magnus Jakobsson


Lopp 3 V4-3 Nr 3 Manitou - Åke Glaas


Lopp ¤ V4-4 Nr 4 J.S.Apollo - Mikael J Andersson


Lopp 5 Nr 1 Porthos Race - Magnus JakobssonKihlmans V4-Tips - Färjestad


Tänkbar V4-Spik = Runnung Young (Nr 4 V4-3)
 

V4-1...Alla 14 hästar
V4-2...1-3
V4-3...4-5
V4-4...3-4
112 rader = 224 krJ.S.Apollo tänkbar V4-Spik (nr 4 V4-4)
 

Allsvenska kuskligan: Ohlsson i topp

 

Foto av  LENNART KIHLMAN

stockholm. Publicerad: 2016-01-25 10:06

Ulf Ohlsson har varit landets särklassigt flitigaste kusk under årets fyra första veckor med hela 144 körda lopp. Det belönar sig också med tidig ledning i den allsvenska kuskligan där jagande Örjan Kihlström nöjt sig med 74 styrningar, men haft imponerande träffprocent.
Noterbart är även Kim Erikssons framgångar med nio segrar på sina 46 styrningar samt att Robert Bergh vunnit mer än var fjärde av de 34 lopp han kört under 2016.

1. Ulf Ohlsson, Bergsåker, 26-22-16
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 20-13-6
3. Peter Untersteiner, Halmstad, 13-6-4
4. Magnus Jakobsson, Färjestad, 11-9-4
5. Jorma Kontio, Solvalla, 9-4-12
6. Kim Eriksson, Mantorp, 9-4-1
7. Christoffer Eriksson, Jägersro, 8-9-3
8. Robert Bergh, Åby, 8-4-6
9. Johnny Takter, Jägersro, 7-3-5
10. Jennifer Tillman, Solvalla, 7-2-6
11. Torbjörn Jansson, Solvalla, 6-6-5
12. Per Lennartsson, Eskilstuna, 6-5-5
13. Per Linderoth, Bergsåker, 6-4-2
14. Claes Sjöström, Solvalla, 5-2-2
15. John Östman, Umåker, 5-2-2
Siffror till och med 24 januari.

Robin Johansson

Söndag 24 januari 2016

7 rätt på SHL-Lag Färjestad i går


Bobbery 3:a på 1.15,3 20.000:- i tredjepris på Bjerke i går

Kl. 10.50 beslk i Idrottshuset i Karlstad
Match mellan Skåre och Kristinehamn (11 åringar)Två fina hoopskottsmål av Viktor
Det spelades 3 perioder 13 min vardera
Resultat 1-9 7-4 och 3-7

Lördag 23 januari 2016

I dag V75 från Axevalla
 

V75: Bergh tog en rå med Nahar

 

Nahar och Robert Bergh vann guldloppet på Axevalla efter lite stolpe in. Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2016-01-23 19:13 Senast ändrad: 2016-01-23 19:31

Löst och fruset om vartannat.
Robert Bergh stack invändigt med 2013 års elitloppsvinnare Nahar som avskyr lösa banor.
Chansningen i gulddivisionen på Axevalla gick hem och elvaåringen grejade segern de sista 50 meterna.
- Jag hade en överläggning med mig själv och kom fram till att jag måste ta en rå för att vinna loppet.


Ämnet för dagen på Axevalla var helt klart den halvvintriga banan. Skara bjöd på några minusgrader efter en kallperiod och banan blev svårbemästrad med ett löst ytlager och ett ojämnt och fruset material underst.
Förutsättningarna inför guldloppet var att elvaårige Nahar hade fällts av banan i V75 på Åby för två veckor sedan och spelarna och hästens tränare - ja, alla runt V75-cirkusen - var osäkra på hur den forne elitloppsvinnaren skulle reagera den här gången.
Robert Bergh inledde från ett niondespår med hockeytvillingarna Sedins häst och styrde oväntat ner på innerspår direkt från start.
Positionen fjärde inner brukar normalt vara iskall.
Men 700 kvar hittade Bergh ut i andraspår och Nahar fick spara speeden till in på upploppet.
Spring Erom stred ända hem trots ett lopp i dödspositionen. Ledande favoriten Food Money drog på sig mjölksyra och slutade trea efter att ha fått bestämma tempot helt i ledningen.

Ville köra på det lätta

Fiaskot hade lurat om hörnet. Nu blev Robert Bergh hyllad för taktiken i stället.
- Banan är ju väldigt besvärlig och det skiljer säkert två-tre sekunder mellan de två innersta spåren och från spår tre och utåt. Jag ville köra på det lätta jag också, vilket var vår enda chans att vinna loppet på sa den nyblivne Åbytränaren.
I vår hoppas Bergh kunna vara med och ta en plats i Olympiatravet med Nahar – en otroligt spänstig elvaåring enligt tränaren.
- Ja, han känns otroligt fin och har tokform för dagen. Det måste bara stämma för honom med banan. Jag tycker inte att åldern är något problem för honom utan han känns som då jag fick honom då han var sju. Hans högstanivå är enorm.

”Nära till tårar…”

Omgången inleddes med en populär hemmaseger. Diggers Elias spelades till stor favorit efter en rad fina insatser i V75 på slutet. Amatören David Persson har suktat länge efter en seger på V75 – och nu kom den.
Björn Goop lyckades behålla ledningen i den första kurvan efter lite kamp med Tomas Dahlborg bakom Careful Victory och ledde sedan hela vägen.
- Jag har så nära till tårar så det finns inte. Jag är så jävla stolt över hästen. Han har fått utvecklas i sin egen takt och har gjort det med den äran, sa David Persson som tränar hästar på fritiden tillsammans med sambon Kajsa Ljunghager.

Björn Goop hade egentränat i tömmarna i klass II-loppet och spårade varje meter med favoriten Say That Again. Underlaget var som sagt inte bra och ledaren fick bestämma första rundan till 1.20.

”Springer bara på halvfart”

Solvallatränaren Göran Jansson reste till Skara med en häst och vann trekilometersloppet V75-2, efter tidig ledning med starke Matchmaker As.
Planen var att hålla innerspåret från start men taktiken misslyckades. I stället kunde Göran Jansson köra till och ta över efter 550 meter.
Domarna tittade på filmen i några minuter för att se om vinnaren hade stört något ekipage. Solvallatränaren friades dock helt.
- Ulf Ohlssons häst (Packleader) tappade travet innan jag gick ut så det var inte mitt fel den här gången. Matchmaker As är hur stark som helst men springer bara på halvfart som det känns och den dagen han tar i för fullt kan det bli riktigt roligt, sa Göran Jansson, en av Solvallas minde tränare med 15 hästar i stallet.

Skåning i Luleå HF:s färger

V75-4 var SHL-loppet där kuskarna kör i ishockeytröjor. ATG:s samarbete med Svenska hockeyligan såg den här gången en skåning i Luleås färger som vinnare. Jägersrotränaren André Eklundh fick en dålig start med Montana Crown och syntes inte till förrän på upploppet.
Kort före mål kunde André Eklundh ta sig förbi Sirol Axe och Thomas Uhrberg som för dagen körde i Skellefteå AIK:s färger.

- Det var ”halvskönt” att slå av Thomas som vi hyr gården av! utbrast André Eklundh.
Hemmaseger blev det även i klass 1-loppet där Axevallaproffset Pär Hedbergs Helga Palema svarade för en strong insats som kunde stå till mål efter dagens näst snabbaste öppning för Johnny Takter, 1.11,8 första 500.

I V75-avslutningen (silver) kunde Bergshults Leffe slugga till sig en seger på målfoto före Pebbe Simoni efter en tung avslutning som förstahäst i tredjespår.
Stanley Ekberg från Halmstad tränar formkortet som nu tog sin andra V75-seger i silverdivisionen på kort tid. Stefan Persson körde.
Sju rätt på V75 delade ut 9 268 kronor, sex rätt 140 kronor och fem rätt 21 kronor.

Mikael Wikner, Kanal

 Kihlmans V75-Tips - Axevalla

Robert Bergh kör/träna en V75-Spik = Makin It Easy

V75-1...1-7-9-11
V75-2...1-4-9-11-12-15
V75-3...2-3-7-9-10
V75-4...11 Makin It Easy
V75-5...1-5
V75-6...1-2-4-9-10
V75-7...6 Order By Keeper
1200 rader = 600 kr


Örjan Kihlström kör en V75-Spik = Order By KeeperStallets V75-System Dagens tippare = Mats

Fredag 22 januari 2016

Ny fredag med NWT & Travronden som morgonläsning

Vi säger lycka till i kväll till mitt kusinbarn Frida Olofsson på....
......Romme V64-6 Global Newsletter - Ulf Ohlsson "Spets & Slut"


Fortsatt fint vinterväder (utan sol) på min dagliga promenad


V75 körs i morgon på Bjerke där V75-Mästaren i Norge avgörs
Bobbery startar där med......

.....Geir Vegard Gundersen i sulkyn med fin vinstchans

Kväll och jag hämtar en Panpizza vid vår kvarterpizzeria

 

Torsdag 21 januari 2016I kväll besök i Löfbergs Arena FBK möter Rögle

Vinterbild kl. 12.00 - 10,5 grader och sol
Stadskyrkan och Löfbers Kafferosteri-rök syns över E18-bron över Klarälven

5100 peroner kom till denna match

Som vanligt entré genom eld för spelarna

Det hettade till i bland

Ett trevligt inslag i perioden mellan 1 och 2
En match för 9-åringar mellan FBK och Hammarö

9-åringar stod sedan på led och fick "känna på" spelarna när de kom in till tredje perioden

Målvakten Justin Pogge bäst i Färjestad

Färjestad segrade med 4-1 utan att övertyga

Onsdag 20 januari 2016

I kväll V86-Express från Solvalla/Åby
 

V86: Från Österrike till vinnarcirkeln på Solvalla

 

Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2016-01-20 22:38 Senast ändrad: 2016-01-20 22:54

Carame inledde karriären med tre raka segrar i Österrike.
På onsdagen vann den segervana importen V86-lopp på Solvalla.
- Jag vet inte om jag kört så många speedigare hästar. Hade vi förlorat hade det varit mitt fel, sa kusken Niclas Benzon efter den knappa favoritsegern.


För ett knappt år sedan köptes Carame till Sverige av Axevallas ordförande Kjell Hedvall, även kommunalråd i Lidköping, tillsammans med bland andra Axevallatränaren och Sofia Aronsson. Sofia Aronsson är även tränare till stoet som verkligen har näsa för målet.
På onsdagen tog femåringen sin tionde seger i karriären 22:a start när hon ledde V86-6 på Solvalla från start till mål.
Men det blev ingen enkel seger trots att kusken Niclas Benzon fick bestämma tempot i ledningen. Istället bjöds publiken på en läcker upploppsduell där till slut favoriten Carame hade målfotot på sin sida och höll undan för Alvena Uni, som fick lucka sent från rygg ledaren.
- Vi fick köra jättesakta men hon blev lite bekväm. Hon är bättre bakifrån. Hade vi förlorat hade det varit mitt fel. Jag skulle dragit undan. Kanske skulle jag inte dragit ner det norska huvudlaget, sa Niclas Benzon och fortsatte.
- Det är en jättefin häst. Jag vet inte om jag kört så många speedigare hästar.

Motbuden galopperade

I V86-1 på Åby blev det enkelt för Send In The Clowns sedan värsta motbuden Super Photogenic och Re Doc båda galopperat i inledningen. Från rygg ledaren kunde Anders Svanstedt vänta med attacken till upploppet och Send In The Clowns hade inga problem att speeda förbi ledaren Fridericus.
- Han kändes helt perfekt. Hoppas han får vara med i V75-finalerna nu när han har sådan här knallform, sa Anders Svanstedt.

Örjan Kihlström är en mästare att få hästarna att gå som snabbast sista biten och favoriten Blue Martini Ås flög lågt sista biten när hon vände ut och in på fältet och fångade in Fashion Diva i sista stegen i V86-2. Roger Walmann tränar vinnaren.

Även i V86-3 på Åby blev det seger från rygg ledaren. Eagle Shot följde startbilens vinge från start, kusken Christoffer Eriksson valde därefter att släppa till Red Hot Snapper. När sedan ledaren galopperade in på upploppet blev det enkelt för Eagle Shot, som tränas av Tomas Malmqvist

Jansson bjöd på tapper vinnare

V86-4 bjöd på en mycket tapper vinnare då Victor A.U. utvändigt kämpade ner ledaren Jens Patrik i en härlig duell över upploppet.
- Han har gjort jättebra lopp på slutet. Han gör allt han kan, konstaterade Torbjörn Jansson som tränar och körde vinnaren.

V86-5 blev händelserikt med fyra olika ledarhästar första varvet. I andraspår satt Peter Untersteiner nöjd med Steady Brodda, tredje utvändigt blev andra utvändigt ett drygt varv från mål. Därifrån avgjorde stoet säkert och kopplade segergreppet 80 meter före mål.


I V86-7 såg det länge ut som att Stefan Persson hade full kontroll i ledningen med Wingait Ida. Men ledaren hade inget svar när Roxy Hill fick luckan från tredje invändigt 150 meter före mål. Flemming Jensens häst växlade tempo och bjöd på en sylvass avslutning.

I V86-avslutningen svarade Vision Fromentro för en gedigen insats. Från fjärde utvändigt följde Jörgen Westholm med i attackerna i tredjespår på sista bortre långsidan och när han sedan vred ut i egen attack i fjärdespår genom slutsvängen bet det bra för fransmannen.
- Han var jättefin. Det kände sist att han satt fast på V75 med krafter kvar. Han kändes laddad på bortre långsida och ännu mer ladda över upploppet. Det här var riktigt skoj, sa Jörgen Westholm och meddelade att nästa start blir på V75 på Bergsåker nästa lördag.
Åtta rätt på V86 gav 24 033 kronor, sju rätt 331 kronor och sex rätt 44 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

 Kihlmans V86-tips

En bra V86-Spik = Carame

V86-1...1-2-4-9
V86-2...6-7-8-11
V86-3...1-2-3
V86-4...1-6-7-12
V86-5...2-3-6-9
V86-6...5 Carame
V86-7...7 Jetset
V86-8...2-4-6
2304 rader = 576 krEn bra V86-Spik = Jetset......

.....som tränas och körs av Peter Untersteiner.
 Strax före 09.00 fin soluppgång och -14,6 gr, solen lyser på "Gamla" I2 och Sörmonmasten

45 min promenad till Löfbers Arena

Bild som visar att Travbanan ligger på andra sidan gatan från Ishallen


Snett över älven sett från ishallen ligger de nya husen vid Wards/Nickebo i Råtorp
sedan 45 min promenad tillbaka

Tisdag 19 januari 2016

Vi får en ny dag med nya möjligheter


En timmes promenad i strålande vinterväder (-15 gr)
 

Måndag 18 januari 2016

Kylig morgon, då smakar en kaffegök bra


Vi läser i NWT i dag att CCC firat 5-årsjubielum under helgen
Alla 5 åren har gått med underskott och vi skattebetalare får vara med och betala
Men den fina bryggan som är Karlstads finaste uteplats är för privat bruk.
Den får användas av politiker från andra län men vi  får betala underskotten på vår skattsedel


Så ser "Skattebetalarnas" (vid CCC) brygga ut som vi inte får nyttja ????

Trots kylan finns öppet vatten för fåglarna utanför CCC

En kul grej denna kväll
Fick en 50:- värdecheck från ATG i dag
Köpte en andel för dessa pengar och tog vinstbevakning
6 andelar där var och en fick 1126:- på mitt ATG-Konto

Söndag 17 januari 2016

Strax före 09.00 går solen upp och vi har -15,5 grader


"Balkongdax" närmar sig...

Tulpanvecka

Lördag 16 januari 2016

I dag V75 från Gävle
 

V75: Hemmaseger i SHL-loppet

 

Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2016-01-16 19:52

För första veckan avgjordes SHL-loppet när V75 gästade Gävle.
Varje SHL-lag representerades av en häst.
Vann gjorde Celebreightr - tävlandes för Brynäs.


ATG och SHL inledde ett samarbete i slutet av 2015. En av kryddorna är det så kallade SHL-loppet. Tio V75-omgångar fram till och med 5 mars körs ett lopp där kuskarna tävlar i de 14 olika SHL-lagens färger. SHL-lagen tävlar om 50 000 kronor till lagets ungdomsverksamhet och SHL-lagen är dessutom ansvariga för varsitt ATG Tillsammans-system.

Det kunde inte regiserats på bättre sätt än vad det gjorde denna vecka. Bollnäsbördige Örjan Kihlström, också Brynässupporter, körde Celebreightr till seger i Gävlelagets svart/röd/gula färger. Kihlström spelade själv ishockey fram till nionde klass, men sen var det karriären inom travet som tog överhand. Rätt beslut, som det känns.
- Den här segern var rolig och att travet och ishockeyn samarbetar behöver inte vara fel. Jag hade i alla fall så mycket talang inom hockeyn att jag lyckades hålla mig uppe på isen, men mycket mer var det inte, skrattade Kihlström efter segern och berömde Celebreightr.
- Jag fick berättat för mig att hästen var väl het i värmningen, men väl i loppet höll hon sig lugn. Jag hade ändå värmningen i bakhuvudet och ville ta det försiktigt från början och köra i rygg, men riktigt så blev det inte. Hon svarade för en stark insats.

Örjan Kihlström tog ytterligare en seger under dagen. Tillsammans med Stefan Melanders Panoramic var han först över mållinjen, trots tråkigt utgångsläge.
- Hästen har gjort väldigt bra lopp på sistone. Han är inte lätt att stå emot när han är med i striden in mot upploppet. Han har tjänat snabba pengar, men verkar hävda sig riktigt bra.

Det var inte bara Örjan Kihlström som tog en dubbel inom V75-spelet. Även Stefan Melander lyckades med bedriften. Coco de Vie, körd av Ulf Ohlsson, spårade V75-1 i stort sett från start till mål.
- Det var verkligen hennes tur. Det är snudd på att jag hade mått dåligt om hon inte fått vinna i dag då hon gjort topplopp efter topplopp utan att få vinna på sistone, sade Ohlsson.

Ed You besegrade Piraten

Stor, stor favorit var han On Track Piraten. I gulddivisionen var det däremot en häst som var än bättre för dagen. Robert Berghs Ed You återkom efter långt uppehåll, men visade sig vara väl förberedd direkt. Hästen följde bilens vingar den första biten och tog hand om ledningen. Trots att On Track Piraten tidigt avancerade till dödens och gick i klinch med Ed You var det aldrig nära att Daniel och Henrik Sedin-ägde hästen skulle förlora. Segermarginalen blev 1,5 längd och det var en mycket nöjd Robert Bergh som fick besöka vinnarcirkeln.
- Hästen var jättebra. Han travade fint och kändes stark under vägen. Jag trodde han skulle vara bra direkt, men så här bra hade jag bara kunnat hoppas på. Framtiden har jag inte utstakad, men visst har jag en tanke på Olympiatravet för honom. Däremot var han startar nästa gång är inte bestämt, sade nyblivne Åbytränaren.

Bäst när det väl gällde

Det var inte många som såg till Valle Jerven under vägen. Inte förrän det var dags för upplopp fick hästen full marschorder från kusken Vidar Tjomsland. Brodern, Öystein Tjomsland är det som tränar. Precis som Robert Bergh har han flyttat på sin verksamhet. Förutom sin tränarrörelse i Norge har Tjomsland 29 hästar i träning på Wolmsta Gård, en bit utanför Sundsvall. Sverige har han tagit med storm. Med närmare fyra miljoner inkört och 30 i segerprocent under 2015 vågar man inte tänka på vad siffrorna stannar på 2016 när verksamheten satt sig...

I övrigt...

...blev segern knapp, men ändå säker för Stig H Johanssons Scampi i V75-6. Körande Johnny Takter hittade till ledningen direkt och väl där var det ingen som lyckades ta sig förbi innan det var för sent. Sex starter har hästen gjort som valack och under lördagen tog han tredje segern.

...kan Jens Eriksson blicka tillbaka på lördagen med stor glädje. I V75-1 slutade familjehästen Usain Swing trea och i den avslutande avdelningen gick det än bättre. Han körde Jan Hällgrens Sambucus P.R. och trots resa utvändigt om ledaren var hästen bara starkast. 100 000 var segern värd och Sambucus P.R. har därmed tagit fyra segrar på de fem senaste starterna.
...konstateras det att ATG hade problem under lördagen. Någon V75-utdelning kunde inte presenteras direkt efter V75-7 på grund av tekniska problem. Spelbolaget hänvisar V75-spelarna till att hämta ut sina vinster under söndagen. För de som spelat på atg.se kommer pengarna in automatiskt när problemen är lösta.

Dennis Engelbo, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Gävle

En bra V75-Spik = Celebregithr

V75-1...6-11-12
V75-2...2-6-8-9
V75-3...5-11
V75-4...4 Celebregithr
V75-5...2-4-12
V75-6...4-6
V75-7...1-2-3-5-6-8-10-11
1152 rader = 576 kr


GRATTIS till Er som tog rygg....

Drygt 30.000:- på ovanstående system


Besök på Ängevi i Forshaga
Forshaga möter FBK U16

I taket på Ängevi "DubbelNisse's" tröja

Vårt barnbarn David (14 år) står i mål i FBK


Denna dag släppte han in 7 mål men motad 31 skott

Forshaga segrade med 7-3 och var det bättre laget
 

Fredag 15 januari 2016

Ny fredag med -14,5 ute och en morgon med tidningsläsning

Klockan på kyrkan visar 15.15 och vi får en fin solnedgång och -12 grader
"Guldkust"-promenaden perfekt för gång & cykling

Torsdag 14 januari 2016

Kall morgon (-15 gr) och solen tittar fram kl. 09.00
Nedan lite nostalgibilder från Sirsjön/Torsby 2001


Foton av/från Lennart Kihlman
 


 

Onsdag 13 januari 2016

I kväll V86-Express från Solvalla & Jägersro
 

Storvinst till Värmland - vann 36 247 kronor på V4

2016-01-13 20:25

I dagens V4-omgång, 2016-01-13, på Jägersro blev det hög utdelning på 4 rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 36 247 kronor.
Kupongen, som kostade 504 kronor lyckades pricka in 4 rätt. Kupongen innehöll en rad med 4 rätt.
Det vinnande systemet innehöll ingen så kallad spik - ogarderat lopp.

V86: Google och Emmy och Per - helt sjukt bra

 

- Tack gubben! 18-åriga Emmy Hansson glad efter Google Håleryd och Per Linderoths seger i V86 på Solvalla. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2016-01-13 22:41 Senast ändrad: 2016-01-13 22:55

En seger på V75 och en på V86.
Och det i blott femte starten som tränare.
Men så har 18-åriga Emmy Hansson från Sollefteå en häst lite utöver det vanliga också.
Google Håleryd visade klassen igen i Solvalla V86 på onsdagskvällen.
- Helt sjukt vilken häst vi har! jublade Emmy.


Kvällen före julafton hade sexårige hingsten Google Håleryd uppvisning i ett trekilometerslopp i V75 på Bergsåker.
Formen satt i till onsdagen då Sollefteåhästen krossade sina motståndare i V86-avslutningen.
Emmy Hansson går sista året på naturvetenskapliga programmet på gymnasiet och hade tagit ledigt för att rutta tur och retur Stockholm med sin häst på onsdagen.
Hon vände hem med en seger värd 60 000 kronor sedan Google Håleryd hemfört 2640 metersloppet (V86-8) vid tiotiden på kvällen med Per Linderoth i sulkyn.
Emmy Hansson plockade ut amatörlicens i fjol då pappa Göran lämnade över taktpinnen till dottern. Tre hästar finns i stallet och otursförföljde Google Håleryd är förstås stjärnan.
- Nu blir det lätt att köra hem igen. Han är helt fantastisk! sa Emmy Hansson som drömmer om en start i Harper Hanovers lopp på Solvalla med fuxen.

Häst med gott självförtroende

Per Linderoth har suttit bakom vid de tre segrar sedan i början av december då Google Håleryd fick upp ångan igen efter att ha varit nära att dö i tarmvred i maj i fjol
- Det är en skön individ med gott självförtroende. Jag har tjatat ett tag om att få köra honom barfota och vi får hoppas att det blir tillfälle till det i vår, sa Bergsåkerstränaren.

Fin comeback av Windy  Ways
Örjan Kihlström och Daniel Redén är en duo i toppform. Kilhlström tog fyra segrar under kvällen på Solvalla varav tre med hästar från det redénska stallet.
På V86 blev det en dubbel för herrarna.

Ett insektsbett (!) stoppade sexåriga stoet Windy Ways i fjol och loppet på Solvalla var det sexåriga stoets första sedan i augusti. Daniel Redén har hästarna rejält i ordning för dagen och frånvaron till trots bara sköljde Windy Ways över fältet i spåren genom den sista kurvan.
Country Girl Ås fick inte vara ifred i ledningen och försvarade sig bra men fick sträcka vapen mot Windy Ways.som stod med 20 meters tillägg i loppet.

- Hon kommer att få ett bra år! Det tog ett tag innan hon fick upp farten där men gick ju jättebra. Kul att hästarna går så bra, sa Daniel Redén som även kunde räkna in I’m Just a Sund på V86.
I’m Just a Sund stod med 20 meters tillägg i ett lopp för fyraåringar. Men med bara åtta hästar i fältet kom Örjan Kihlström direkt fram i tredjeparet utvändigt och trots att det blev avancemang först i tredjespår 600 kvar lekte I’m Just a Sund hem loppet.


Stefan Melander-tränade Stirling Cheer var tuff tillsammans med Per Lennartsson i V86-4.

Segern satt skönt

På Jägersro fick 35-årige hemmaamatören Marcus Jönsson vara med om karriärens största seger. Jönsson är relativt färsk i gemet och nu kunde kompisen André Eklundh spåra nästan hela vägen med Volontary Simplcty i ett stolopp med 70 000 kronor till vinnaren.
- Man vet ju att allt kan hända och att det kan ta emot sista 100 men det var verkligen en skön känsla att hon kunde vinna så enkelt, sa Marcus Jönsson som har tre hästar på träningslistan.

Christoffer Eriksson blev trippelsegrare (två på V86) och Twister Bi imponerade mest i trion. Jerry Riordans fyraåring uppträder stundtals snurrigt men är segerrik och imponerade nu med en klassisk sköljning av fältet – från sista- till förstahäst – sista 700 meterna. Omgångens mest imponerande insats.

Christoffer Eriksson hemförde även trekilometersloppet med Lars I Nilssons Megamuscle.

Jairo var omgångens största favorit och spårade enkelt hem sitt lopp för Joakim Lövgren.
Åtta rätt på V86-spelet delade ut 81 705kronor. Sju rätt gav 444 kronor och för sex rätt fick man 44 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75Kihlmans V86-Tips

Ulf Ohlsson kör en V86-Spik = OH Goodness

V86-1...3-5-10
V86-2...1-4-5-8-9
V86-3...3-5-6-8
V86-4...1 OH Goodness
V86-5...4-5-10-11-12
V86-6...1-7-9-10
V86-7...1 Jairo
V86-8...1-5-11
3600 rader = 900 krEn bra V86-Spik = Jairo

Tisdag 12 januari 2016
 

Storvinst till Värmland - vann 84 580 kronor på V64

2016-01-12 21:44

I dagens V64-omgång, 2016-01-12, på Axevalla blev det hög utdelning på sex rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 84 580 kronor.
Kupongen, som kostade 240 kronor lyckades pricka in sex rätt. Kupongen innehöll 2,5 rader med sex rätt och ingen rad med fem eller fyra rätt. Detta beror på att kunden valt spelmetoden V6 som innebär att kunden vinner 2,5 gånger mer på sex rätt, men avstår utdelning på fem och fyra rätt.
Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.
Den här kupongen är en av flera i ett större system.

 

Storvinst till Värmland - vann 84 580 kronor på V64

2016-01-12 21:36

I dagens V64-omgång, 2016-01-12, på Axevalla blev det hög utdelning på sex rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 84 580 kronor.
Kupongen, som kostade 1764 kronor lyckades pricka in sex rätt. Kupongen innehöll 2,5 rader med sex rätt och ingen rad med fem eller fyra rätt. Detta beror på att kunden valt spelmetoden V6 som innebär att kunden vinner 2,5 gånger mer på sex rätt, men avstår utdelning på fem och fyra rätt.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

 Kenneth Haugstad hade en bra kväll i går.....
Tre segrar + ett andrapris på Färjestad

Robert Bergh presenterade sig för Färjestadpubliken
Här med Kalle och Torsbyägarna

Måndag 11 januari 2016

I kväll V64 från Färjestad

Kalle = Dagens ALN-Häst
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 8 Spotlight Kid - Kim Eriksson


Lopp 2 Nr 1 Tams Minette - Lars D Carlsson


Lopp 3 Nr 6 Just Trouble M.J. - Sofia Adolfsson


Lopp 4 V64-1 Nr 1 Darious Boko - Kenneth Haugstad


Lopp 5 V64-2 Nr 10 Myhreng Jerker - Olav Mikkelborg


Lopp 6 V64-3 Nr 3 Kalle - Robert Bergh


Lopp 7 V64-4 Nr 5 Ice Wine - Kenneth Haugstad


Lopp 8 V64-5 Nr 3 Importedfrmdetroit - Kenneth Haugstad


Lopp 9 V64-6 Nr 1 You To Lovely - Magnus Jakobsson


Lopp 10 Nr 8 J.S.Apollo - Mikael J Andersson


Niclas Benzon fick pris = Amatörchampion på Färjestad 2015


Kihlmans V64-tips - Färjestad

En tänkbar V64-Spik = Myhreng Jerker (nr 10 V64-2)
 

V64-1...1-7-10
V64-2...4-10
V64-3...3-7
V64-4...1-2-3-5
V64-5...2-3-4-5-7-8-11
V64-6...1-13
672 rader = 672 kr 

Allsvenska kuskligan: Stark inledning av Kihlström

 

Örjan Kihlström har varit en flitig gäst i vinnarcirkeln i inledningen av 2016. Foto Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2016-01-11 13:29

En ny säsong är i gång och efter tolv raka segrar i obruten svit har Björn Goop deklarerat att han inte kommer att fokusera på den allsvenska kuskligan i år. Den som inlett året starkast är Örjan Kihlström som har tio segrar tio dagar in på 2016. Örjan Kihlström som förövrigt vunnit den allsvenska kuskligan två år: 1999 och 2000.

Allsvenska kuskligan
1. Örjan Kihlström, Solvalla, 10-7-3
2. Ulf Ohlsson, Bergsåker, 9-7-3
3. Jennifer Tillman, Solvalla, 6-2-2
4. Magnus Jakobsson, Färjestad, 5-4-3
5. Jorma Kontio, Solvalla, 4-3-4
6. Oskar J Andersson, Romme, 4-1-0
7. Kim Eriksson, Mantorp, 4-0-0
8. Torbjörn Jansson, Solvalla, 3-3-3
9. Mauri Jaara, Finland, 3-0-1
10. Kaj Widell, Solvalla, 3-0-0
11. Niclas Benzon, Färjestad, 3-0-0
12. Per Lennartsson, Solvalla, 2-2-1
13. Claes Sjöström, Solvalla, 2-0-1
14. Mattias Djuse, Solvalla, 2-0-1
15. Fredrik Pedersen, Romme, 2-0-1
Siffror till och med 10 januari.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

 

 


Kl. 10.00 1 tim promenad i nollgradigt vinterväder "Guldkustvägen" till E18 och tillbaka

CCC - Gamla badhuset och Kyrkan i vinterskrud

Stenbron mellan Norrstrand och Haga


 

Söndag 10 januari 2016


Magnus &  Björn fixade 2 Färjestadssegrar som kuskar


Kollar 4 handbollsmatcher när barnbarnet Viktor spelar 4 matcher
Vinst i 2 matcher 1 oavgjord + en förlust
Viktor gjorde många snygga mål

Även bra i försvaretEtt snyggt mål i avslutningsmatchen

Lördag 9 januari 2016

 

Storvinst till Kristinehamn - vann 107 406 kronor på V75

2016-01-09 19:02

I dagens V75-omgång, 2016-01-09, på Åby blev det hög utdelning på sex rätt. En andelskupong inlämnad hos Coop Forum Kristinehamn i Kristinehamn gav hela 107 406 kronor.
Andelskupongen, som kostade 1440 kronor lyckades pricka in sex rätt. Kupongen innehöll förutom fyra rader med sex rätt även 112 rader med fem rätt.
Det vinnande systemet var sålt i 20 andelar, vilket innebär att varje andel är värd 5 370 kronor.
Det vinnande systemet innehöll tre så kallade spikar - ogarderade lopp.

V75: Mångmiljonutdelning på V75

 

Magnus Jakobsson och Pebbe Simoni på väg mot segern i V75-7 vilket gav över tio miljoner kronor vardera till två vinnande system. Foto av Kanal 75

stockholm. Publicerad: 2016-01-09 19:58 Senast ändrad: 2016-01-09 20:02

Svårlöst på förhand.
Välbetalt i efterhand.
Lördagens V75-omgång på Åbytravet såg två vinnande system kamma hem över tio miljoner kronor vardera.

 

Ymnigt snöfall med moddigt underlag gjorde inte Åbys vidöppna V75-gåta mindre lättlöst.
När norske gästen Pebbe Simoni skar mållinjen i den avslutande avdelningen ställdes samtliga V75-system utom två offside.
Två system inlämnade på atg.se som totalt belönades med 11,3 respektive 10,2 miljoner kronor.
Och två vinnare som kan skänka en tacksamhetens tanke till Magnus Jakobsson som skötte sin enda V75-styrning till perfektion. Ett tidigt utfall mot täten gav chansen att släppa till formkortet Bergshults Leffe och sedan slugga sig förbi denne i en rafflande duell.
- Det var lite överraskande, men hästen var jättefin. När jag vred ut så kände jag att jag skulle vinna, kommenterade Jakobsson medan tränaren Karoline Krogh-Hanssen avnjöt segern på avstånd, firande en väninnas 40-årsdag på hästcentret Grosbois utanför Paris.¨
- Det här är en av mina största segrar i karriären, jublade vinnartränaren på telefon.
Hur mycket det firades hos de båda V75-vinnarna från Stockholm respektive Västra Götaland är höljt i dunkel, men nog var det välförtjänt betalt i en omgång där 98,5 procent av systemet hamnade på sophögen redan efter V75-1.

Adrian Kolgjini – som satte dit V75-historiens största skräll Owen Face för ett några månader sedan - bjöd nu på en nästan lika stor överraskning bakom Candy Store.
- Hon satt fast med rubbet senast, klättrade verkligen i rygg så det var lite sömnpiller av spelarna måste jag säga, kommenterade Kolgjini sin inledande nyårskaramell.

Viljeseger av Candor Hall

Det heldanska ekipaget Tack Wee och Mads H Nielsen var den tredje anledningen till att utdelningen sköt i höjden då man rundade hela fältet i lärlingsloppet.
-En underbar häst, det är tacksamt att få köra så fina hästar, berömde 23-årige Nielsen som tog sina andra seger på fem V75-lopp där han aldrig slutat sämre än fyra.
Resterande fyra sjundedelar av V75-pusslet var mer enligt ritningarna.

Trefaldige svenske rekordsänkaren i monté Yoggi Composite

och Commander Crowes segerstaplande lillebror Master Crowe löste sina uppgifter som andrahandare efter snygga rygglopp signerade Örjan Kihlström respektive Peter Ingves.

Näst mest spelad var även Björn Goops Candor Hall som vaket skickades till ledningen i gulddivisionen när Nahar sladdade i kön.
- Han är riktigt segstark. Aktionen är som den alltid är, han har en viss förmåga att bli såhär, speciellt när det är lite lösare underlag och han inte får fäste, kommenterade Björn Goop vars häst närmast stapplade i mål, men innan dess hade ryckt åt sig tillräckligt med längder i en imponerande viljeprestation.

"Det är lite tårar nu"

Dagens enda favoritseger kom när Jägersros långvarige amatördominant Mikael Pilenberg tog sin första V75-triumf som professionell med ögonstenen Shogun D.K.
- Fy fan vad stolt jag är, det är lite tårar nu faktiskt, sade en rörd Pilenberg som fick se sin forne spetsrusare reglera motståndet utvändigt efter en otypiskt lugn inledning i händerna på Christoffer Eriksson.
- Vi har jobbat mycket med psyket på honom, mycket dressyr och sandträning. Det är en diva, en omogen baby, men vårt jobb har burit frukt.

Robin Johansson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Åby

Nahar = En bra V75-Spik

V75-1...2-6-7-9-10-11-12-13-14-15
V75-2...1-2-3-4-5-6-8-9-10-12
V75-3...5-10-11
V75-4...1-3-5
V75-5...2-3
V75-6...8 Nahar
V75-7...11 Only One Winner
1800 rader = 900 kr
 Only One Winner = En bra V75-Spik

Stallets V75 - Dagens tippare = Sven-Åke

Idag -7,7 grader och vi ser längst bort i bild att älven är frusen

Besök i Idrottshuset för Handboll 11-åringar

Skåre (Viktors lag i grönt) möter Brukspöjkera/Deje
3 x 13 min

Viktor


Periodsiffrorna blev 6-3, 4-4 och 4-4

Fredag 8 januari 2016

Ny kylig morgon men "bara" -6,5,  ny NWT och ny rond att läsa

Ö:a Fågelviks Kyrka

Tänt ljus på föräldrars grav

 

Torsdag 7 januari 2016

Vi har en kylig morgon (-18,2) då värmer ljusen.....
Kylig dag och vi minns Sirsjön i Torsby 2003 med bilder nedanOnsdag 6 januari 2016


I dag (kl. 14.00) V86 från Solvalla
 

V86: Oskar J Andersson hundraprocentig

 

Foto av LARS JAKOBSSON

Publicerad: 2016-01-06 17:32

Onsdag Express hade tillfälligt uppehåll under trettondagen.
Solvalla var skådeplatsen då V86 bjöd på jackpot och Oskar J Andersson blev huvudperson som mister 100 procent.

 Oskar J Andersson tillhör Sveriges absolut ledande lärlingar. Till vardags jobbar han hos Rommeproffset Jörgen Westholm, men denna onsdag körde han två hästar åt andra tränare. Det slutade på bästa sätt,

 nämligen med dubbelseger. På förhand såg B-tränade Piggybank ut att ha en tuff uppgift. Som en av fältets minst spelade hästar struntade däremot hästen i det. Efter en vass avslutning blev segern till slut knapp,

men ändå säker. Desto mer betrodd var Scarlets Mirakel. Omgångens näst största favorit infriade spelarnas förväntningar och vann, men inte utan viss möda. Oskar J Andersson serverade Peter G Normans häst en resa i andra utvändigt och när attacken väl sattes in bet det bra. Över upploppet fick däremot Great Society och Marcus Schön luckan och sköt till väldigt vasst. Scarlets Mirakel räddades av mållinjen och dubbeln var ett faktum.
- Det blev väldigt tajt i mål, men Marcus gratulerade mig efter mål. Hästen blev ensam och trodde väl helt enkelt att det var klart, men jag tycker insatsen var bra. Peter har onekligen bra stallform och det här var väl iordningställt. Den här inledningen på året kunde man väl bara drömma om, sade löftet i vinnarcirkeln.

Femte raka för maffige Ekavir

Han fick så sitt staket, Ekavir. Femte raka segern togs under onsdagen tillsammans med tränare och körsven Hans-Owe Sundberg. Ekipaget hittade tidigt till ledningen och med 500 meter från mål ryckte duon ifrån sina konkurrenter, men när Mattias Djuse och Andy Pandy fick luckan 200 kvar flög hästen fram. Andy Pandy tog däremot ett galoppsteg med mindre än 100 meter från mål och då blev segern odiskutabel. Hans-Owe Sundberg var aldrig orolig, åtminstone inte för den utmaningen till slut.
- Hästen gjorde det jättebra och det var kul att han kunde ta femte raka segern. Än bättre är prestationen i och med att han tappade en framsko på det här stumma underlaget som vi kör på i dag. Han blev lite bekväm till slut, men det var aldrig någon fara på taket vad gäller segern, sade ”röd kusk” efteråt.

Från spets vann även Stig H Johanssons Hero Sjöhammar tillsammans med Torbjörn Jansson i V86-1.
- Det blev lugna gatan när vi väl tog hand om ledningen. Det kändes riktigt bra hela vägen, var Janssons omdöme.

Fortsätter dominera på hemmaplan


Örjan Kihlström vann 2015 års kuskliga på Solvalla med överlägsen marginal. Under Solvallas första tävlingsdag på det nya året visade han att 2016 inte ska bli sämre. Tre segrar blev det, varav en inom V86. Den kom med semestrande Roger Walmanns Raffinos. Spets och slut var segerreceptet.
- Coco de Vie och Raffinos är två hästar som verkligen är tuffa och jag förstod att det skulle bli en fajt hela vägen in. Min häst svarade bra hela vägen in och prestationen var rejäl, sade Kihlström.

Gjorde inte sina resor förgäves

Tre långväga gäster vann lopp ingående i V86-kupongen. Elke Frintas Let It Happen (Jägersro) och Wilhelm Paals New Star Power (Halmstad) vann på rejäla sätt bägge två. Let It Happen fick gå utvändigt om ledaren sista varvet, men kunde avgöra i god tid före mål till säker seger.
- Det började dramatiskt då det var nära att hästen sprang in i en konkurrents vagn när denne krängde ner, men han löste det på bra sätt. Sedan måste man ge honom högsta betyg för hur han löste uppgiften i övrigt också, sade segerkusken Per Lennartsson.
Wilhelm Paal har inte varit svensk tränare speciellt länge. Holländaren har stora framgångar i sitt hemland och i Italien, men det märktes att den här triumfen smällde högt.
- Jag ville till varje pris undvika dödens då hästen har gått i den positionen många gånger. Hon avslutade verkligen bra och till sommaren då vi kan köra barfota tror jag det här kan bli en väldigt intressant häst att följa. Det var första segern som svensk tränare och att dessutom ta den på Solvalla är stort. Det är ändå något extra med att vinna här måste jag säga, var Paals kommentar.

I avslutningen vann Pascha Tilly och Jari Kinnunen. Gästerna från Finland tog för sig ordentligt i loppet. En hel del positionsförändringar blev det, utvändigt ledaren, spets och rygg ledaren för att nämna några. Över upploppet var det däremot inget snack och Ready Cash-avkomman vann på enkelt sätt.
- Jag förstår inte riktigt vad det här betyder, men jag har drömt om att vinna på Solvalla med den här hästen. Han var jättefin, sade Kinnunen.
Tur var att Jari Kinnunen startade på Solvalla. De finska onsdagstävlingarna i Helsingfors blev faktiskt inställda med tanke på den kyla som drabbat Norden senaste dagarna.

V86-utdelningen hög
Sedan Piggybanks överraskande seger och ett par andra tunga favoriter som föll sköt V86-värdet till höjden. För åtta rätt denna jackpotomgång kan vinnande system hämta ut 679 276 kronor. För sju rätt gav det 501 kronor, medans sex rätt delade ut 38 kronor. Nästa vecka återgår man till V86 på två banor och då är det Solvalla/Jägersro som har hand om arrangörskapet.

Dennis Engelbo, Kanal 75Kihlmans V86-Tips - Solvalla

Carl Johan Jepson kör en V86-Spik = Bula Bula AM

V86-1...1-6-7-9
V86-2...4 Bula Bula AM
V86-3...7 Scarlets Mirakel
V86-4...1-2-3-8-10
V86-5...2-4-7-10
V86-6...1-5-6-11
V86-7...2-4-11
V86-8...2-3-6
2880 rader = 720 krEn före detta ponnykusk - Oscar J Andersson kör en V86-Spik = Scarlets MirakelSoluppgång med -15 grader kl. 09.00 och solen lyser på "Gamla" I2

Tisdag 5 januari 2016

Vi säger GRATTIS till Per Nilsson
En snygg dubbel i går....
Men framförallt GRATTIS att han blivit pappa till en liten son


Morgonbild från Mariebergsskogen över Mariebergsviken
mot Orrholmen med Bryggudden i bakgrunden


Kväll och mach i Kobbs Arena som ligger "kloss" med Löfbergs Arena
Match Färjestad U16 mot Bofors/Karlskoga

Vi kollar barnbarnet David som står i mål i FBKFBK segrade med 2-1 och David gjorde en bra match

Måndag 4 januari 2016

I kväll V64 från Färjestad

Dagens ALN-Häst = Manontee
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 2 Leave A Message - Carl Johan Jepson


Lopp 2 Nr 6 Sot - Petra Edqvist


Lopp 3 Nr 6 Future Love - Jennifer Tillman


Lopp 4 V64-1 Nr 11 Village Surprise - Per Nilsson


Lopp 5 V64-2 Nr 8 Degustation - Per Nilsson


Lopp 6 V64-3 Nr 9 Cognac Sting - Jessica Silfors Bäck


Lopp 7 V64-4 Nr 5 Manontee - Magnus Jakobsson


Lopp 8 V64-5 Nr 6 Beauty Cash - Nickas Benzon


Lopp 9 V64-6 Nr 9 Max Not Sand - Marcus Hultman


Lopp 10 Nr 10 Global Skipper - Jonas MobergKihlmans V64-tips - Färjestad

Niclas Benzon kör V64-Spiken = Beauty Cash

V64-1...1-4-7-10-11
V64-2...5-6-10-11
V64-3...3-7-9
V64-4...5-7-11
V64-5...6 Beauty Cash
V64-6...5-7-10
540 rader = 540 kr

V4-Tips - Färjestad

V4-1...1-2-3-7-9
V4-2...5-7
V4-3...4-7-12
V4-4...5-7
60 rader = 120 kr


 

Söndag 3 januari 2016


I dag koll på Lilla VM-Slutspel för 14-åringar i Forshaga
FBK laddar inför matchen mot Hammarö

Nr 8 Nils Tanner gör 1-0 för FBK

Nr 6 David Andersson gör 2-0 som blir slutresultat

FBK möter Karlskoga i semifinal kl.. 14.00
Karlskoga segrade över Munkfors med 6-2
I andra kvarten slog Arvika Forshaga med 5-3
Grums segrade över Kil


Innan nästa match 1 tim promenad i 5 minusgrader efter älven

Eftermiddagens matcher


FBK förlorade mot Karlskoga med 0-1
Grums segrade över Arvika
Matchen om tredjepris där segrade Arvika över FBK med 2-1
Finalen vann Karlskoga över Grums med 2-0

Lördag 2 januari 2016

I dag V75 från Romme

Harry Boy fixade storvinst till Värmland - vann 42 606 kronor på V5

2016-01-02 19:03

I dagens V5-omgång, 2016-01-02, på Romme blev det hög utdelning på 5 rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 42 606 kronor.
Kupongen, som kostade 105 kronor lyckades pricka in 5 rätt. Kupongen innehöll en rad med 5 rätt.
Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.

Storvinst till Karlstad - vann 453 787 kronor på V75

2016-01-02 19:29

I dagens V75-omgång, 2016-01-02, på Romme blev det hög utdelning på sju rätt. En andelskupong inlämnad hos Ica Kvantum Välsviken i Karlstad gav hela 453 787 kronor.
Andelskupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom 4,7 rader med sju rätt, 75,2 rader med sex rätt och 474,7 rader med fem rätt.
Det vinnande systemet var sålt i 47 andelar, vilket innebär att varje andel är värd 9 655 kronor.
Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.

V75: Blocket-hästen rusade hem gulddivisionen

 

Food Money vann gulddivisionen på Romme. Foto Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2016-01-02 19:04 Senast ändrad: 2016-01-02 19:50

På gränsen till överladdad.
Blocket-hästen Food Money gick inte att stoppa när han inledde året med att rusa hem gulddivisionen på Romme.

- Han kändes som en trimmad Ferrari med slitna bromsar, sa kusken Jennifer Tillman.


12 500 kronor kostade Food Money när Thomas Jezek köpte honom på Blocket i maj 2012. Lördagens seger i gulddivisonen på V75 var värd 150 000 kronor. Totalt har sagohästen tjänat 1 375 000 kronor via tolv segrar på 29 starter.
Food Money var mycket laddad på Romme och avgjorde spetsstriden utan problem. Men väl i spets var hästen fortsatt glödhet och en ”normal” häst hade kastat in handduken sista biten när mjölksyran kom. On Hold var tapper utvändigt och Cool Keeper fick loppet i ledarryggen, ändå avfärdade Food Money dem över upploppet och vann på för årstiden utmärkta 1.12,8 över distansen 2 140 meter, autostart. Samma tid fick även On Hold medan Cool Keeper kom hem på 1.12,9.
- Han låg på lite hårt, men han hade bestämt sig hästen... Jag ville bara att han inte skulle galoppera i dag, det var tråkigt och en trist hemresa förra gången. Det här var en fin revansch, sa Thomas Jezek.
Jennifer Tillman var mest passagerare bakom Food Money.
- Det kändes mest som jag åkte med, att han lekte med mig. Han kändes som en trimmad Ferrari med slitna bromsar. I dag var han otroligt laddad, mer än vanligt. Jag kände redan när jag åkte upp bakom bilen att det fanns bara en sak.
- Det är en fruktansvärd häst, att gå så här mitt i vintern, det är kallt ute och han har inte så många lopp i kroppen. Han kommer gå fram med det här. Jag är imponerad. Det är inte många som kan ligga på så hårt och ändå hålla hela vägen. Vad det här är kul, sa kusken Jennifer Tillman med ett stort leende.
Jennifer Tillman som fått en drömstart på 2016. Förutom lördagens seger i gulddivisionen vann hon även tre lopp på nyårsdagen på Mantorp.

Dött lopp mellan stallkamraterna

Stefan Melander inledde nyåret med en två segrar i V75-1 där Classification (Torbjörn Jansson) från ledningen och Nose Gear (Örjan Kihlström) från rygg ledaren kom i mål jämsides. Domarna fick ta en ordentlig titt på målfotot men det gick inte att skilja stallkamraterna åt. Dött lopp!
- Jag är mest glad över Tarzan, nu fick han två pinnar i tränarligan, sa Örjan Kihlström.
Frågan många ställde sig efteråt var: Har det hänt förut att det blivit dött lopp på V75 mellan två hästar med samma tränare, samma ägare och gemensam skötare?

Stefan Melander kunde räkna in ytterligare en seger när Panoramic spurtade hem V75-6 tillsammans med Örjan Kihlström.

Största favoriten vann

Mjölner Komet var V75-omgångens största favorit och det åttaåriga kallblodet gjorde inte favoritspelarna besvikna i V75-2. Jan Roar Mjölneröd körde till ledningen efter ungefär 500 meter och sedan kontrollerade han loppet, även om det blev lite dramatik när favoriten var nära att ta ett felsteg på upploppet.
- Jag fick hjärtat lite i halsen på upploppet, men det gick bra, kommenterade Jan Roar Mjölneröd.

Omgångens skräll

Omgångens skräll kom i V75-4 där 36-oddsaren Masai Southwind vann tillsammans med Per Linderoth. Anders Wallin tränar vinnaren som avgjorde enkelt efter en resa i rygg ledaren och sedan attack 600 kvar, i mitten av sista kurvan tog hon över och avgjorde loppet på lätta hovar.
- Tänk om det var så lätt att köra lopp varje gång, sa segerkusken.

V75-5 avgjordes i starten då Supreme Court lyckades försvara innerspåret. Väl i spets kontrollerade Örjan Kihlström loppet och inledde alltså V75-året med tre kusksegrar. Stig H Johansson tränar vinnaren.

V75-omgången avslutades sedan av ytterligare en spetsseger genom Mr Vox som var bäst efter en offensiv styrning av Magnus Jakobsson.
- Fantastiskt skönt. Han fortsätter att övertyga och överraska, sa tränaren Krister Jakobsson.
Sju rätt på V75 gav 90 166 kronor. Sex rätt gav 235 kronor och fem rätt 26 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Romme

Jan Roar Mjölneröd kör en V75-Spik = Mjölner Komet
 

V75-1...1-10
V75-2...3 Mjölner Komet
V75-3...1-2-3-4-6
V75-4...Alla 15 hästar
V75-5...Alla 12 hästar
V75-6...4 Zenit Brick
V75-7...4 Mellby Apollo


Jorma Kontio kör en V75-Spik = Zenit Brick

Ulf Ohlsson kör en V75-Spik = Mellby Apollo

Fredag 1 januari 2016

Nytt år med nya vinstchanser
 

Harry Boy fixade storvinst till Värmland - vann 189 231 kronor på V64

2016-01-01 20:51

I dagens V64-omgång, 2016-01-01, på Mantorp blev det hög utdelning på sex rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 189 231 kronor.
Kupongen, som kostade 48 kronor lyckades pricka in sex rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med sex rätt, åtta rader med fem rätt och 18 rader med fyra rätt.
Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.

 


 

Allsvenska kuskligan: Goop skänker guldhjälmen till välgörenhet

 

Björn Goop slutade på 370 segrar på svenska travbanor 2015. Foto av THOMAS BLOMQVIST

Stockholm. Publicerad: 2015-12-31 16:40 Senast ändrad: 2015-12-31 16:52

Björn Goop avslutade året med två segrar på Åby på nyårsafton. Det innebar 370 segrar på svenska travbanor under 2015 och seger i den Allsvenska kuskligan.
39-åringen är bäst i Sverige för tolfte året i rad - nytt rekord!


Efter tolv raka segrar i den Allsvenska kuskligan slutar stjärnkusken köra i guldhjälm.
2016 kör Björn Goop i blå hjälm och i en krönika i Aftonbladet förklarar han varför:
- Det är en markering från min sida. Efter tolv år känner jag att jag inte behöver någon mer championstrid. Jag är inte rädd för att förlora, men jag känner att jag har vunnit det jag drömt om.
- Det här får bli ett avstamp, att vinna allsvenska kuskchampionatet känns inte längre som en prioritet. Nu kommer jag att lägga kraft på kvalitet före kvantitet - när det gäller tävling, träning av stallets hästar och min egen fysik. Jag vill bli bättre på alla de här punkterna, skriver Björn Goop.
Istället för att köra i guldhjälm kommer Björn Goop att auktionera ut vinnarhjälmen för 2015 till välgörenhet.

Allsvenska kuskligan:
1. Björn Goop, Färjestad, 370-256-202
2. Ulf Ohlsson, Bergsåker, 352-291-278
3. Örjan Kihlström, Solvalla, 255-182-165
4. Erik Adielsson, Solvalla, 218-141-126
5. Jorma Kontio, Solvalla, 202-186-152
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 194-161-128
7. Johnny Takter, Jägersro, 179-122-123
8. Johan Untersteiner, Halmstad, 151-134-125
9. Robert Bergh, Åby, 149-82-51
10. Magnus Jakobsson, Färjestad, 137-96-88
11. Carl Johan Jepson, Färjestad, 120-95-102
12. Christoffer Eriksson, Jägersro, 112-114-96
13. Stefan Söderkvist, Åby, 107-117-123
14. Ove A Lindqvist, Umåker, 95-120-102
15. Jan Norberg, Umåker, 89-61-50
Siffror till och med 31 december.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

 

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>