Välkommen


   
   
 


 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNFoto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>
OBS. Alla bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN

Söndag 3 maj  2015

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.seMagnus Jakobsson körde in en seger värd 400.000 kr i går
 

Lördag 2 maj  2015

I dag V75 på Örebro
 

V75: Jätteskrällen - hedershästen stal showen

 

Fjolårstrean och 25-oddsaren On Hold stal showen när Örebro International med 400 000 kronor i förstapris avgjordes på lördagen. På bilden ser vi också skötaren Sofia Hansson, kusken Magnus Jakobsson och tränaren Berne Gustafsson. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2015-05-02 19:18 Senast ändrad: 2015-05-02 19:24

När krutröken lagt sig stod en bortglömd duo kvar. Före Örebro International var amatörtränaren Berne Gustafsson och hedershästen On Hold inte på någons läppar. Efteråt var de på allas.
- Det är fantastiskt. Herregud vad stort, sade en mycket tagen Berne Gustafsson, som knappt visste vart han skulle ta vägen efter loppet.


Att åttaårige On Hold skulle vinna stayerloppet Örebro International, V75-7, med 400 000 kronor i förstapris var det inte många som trodde. Förhandssnacket handlade i stället om den förmodade duellen mellan Frozen och det åländska fenomenet Jeppas Maxi. Och till viss del om Indigious eller den regerande mästaren Mellby Viking kunde ge dessa två en match.
Hur gick det då? Jo, visserligen fick vi se de två förhandsfavoriterna strida sida vid sida en större del av loppet. Jeppas Maxi i ledningen och Frozen utvändigt. Men Frozen kroknade tidigt och Jeppas Maxi räckte inte till seger. När mållinjen skulle korsas var det fjolårstrean och 25-oddsaren On Hold med kusken Magnus Jakobsson i sulkyn som stormade fram över det korta upploppet och satte nosen först.
- Det är länge sedan jag vann ett sådant här stort lopp. Som sagt, det här var verkligen stort, sade Färjestadstränaren Berne Gustafsson.
Kusken Magnus Jakobsson var mera samlad.
- Vilket lopp. Det var många bra hästar med i dag. Vi fick en fin resa i rygg på Indigious och i sista sväng tyckte jag att min häst kändes väldigt stark. Han är alltid lite trög under loppets gång, men det här är en häst som kämpar ända in till linjen varenda gång.

Härnäst väntar troligtvis Harper Hanovers Lopp på Solvalla i samband med elitloppshelgen.
- Jag och Berne har pratat lite om det loppet och det är nog vår målsättning nu, sade Magnus Jakobsson.
On Hold, som under karriären vunnit 18 av 46 lopp och sprungit in 1 957 750 kr, noterade kilometertiden 1.13,4 i mål. Tvåa blev Mellby Viking och trea slutade Jeppas Maxi.

Stärkte sina elitloppschanser

I gulddivisionen, V75-3, stod Roger Walmanns Magic Tonight för en riktig kanoninsats och vann säkert trots ett långt ifrån optimalt lopp. Från ett snävt startspår tvingades kusken Örjan Kihlström inledningsvis backa långt bak med hästen innan ekipaget, efter ett halvt varv, avancerade upp utvändigt ledaren Nothing But Class. Därifrån kopplade Magic Tonight sedan greppet och på upploppet var det aldrig något snack.
- Det är inte ofta man vinner i gulddivisionen på det här sättet. Att först runda fältet och sedan slå dem från "dödens". Men hästen har visat att han är kapabel till det, sade kusken Örjan Kihlström i vinnarcirkeln.
Roger Walmann var nöjd och drog en lättnades suck efter loppet.
- Det har strulat lite på senaste och det var verkligen jätteroligt att han fick vinna i dag. Nu är vi där vi ska vara. Jag är jätteglad.
På frågan om han tycker att Magic Tonight är värd en plats i Elitloppet behövde tränaren inte många tiondelar på sig att svara.
- Jag tycker det. Jag tror att han platsar i Elitloppet. I dag gjorde han ett jäkla bra lopp och visade vad han går för.
Det var någonting som även ägaren Lennart Ågren höll med om.
- Vi hoppas på en inbjudan. Så är det. I höst kommer Magic Tonight sedan att flyttas till USA där han ska få tävla på, om allting stämmer då.

Trippel för Stenströmer


Axevallatränaren Ulf Stenströmer var utan tvekan en av lördagens stora vinnare på Örebrotravet då han, från stallbacken, kunde njuta av en trippel på V75. Först vann Don Incantatore V75-1 efter att, lite överraskande, ha försvarat ledningen från innerspåret.
- Han öppnade bra i dag och har börjat trava ut bättre på senaste, sade kusken Björn Goop, som inte använde sig av en eller två utan tre provstarter före loppet.
- Ja, men ibland måste man känna efter hur hästarna är och i dag gjorde vi tre provstarter. Hästen har helt klart mognat.


I V75-5 tog sedan Othello C.D. och Carl Johan Jepson en säker spetsseger och i loppet därpå

 fullbordade Greenleaf Slim och Björn Goop Ulf Stenströmers tränartrippel.
- Det är ju helt sinnessjukt. Vilka djur alltså. Herregud. En trippel på V75 smäller högt. Det smäller verkligen jättehögt, sade en rörd Ulf Stenströmer.

Då övriga vinnare var Shiraz Brodde....

 i V75-2 och Chivas Boko i V75-4 delade sju rätt denna gång ut 15 228 kronor. Sex rätt gav 107 kronor och femrättspotten gick vidare till nästa omgång.
Det betyder att det är jackpot på V75 från Umåker på lördagen med 44 miljoner kronor i sjurättspotten.

Victor Sundqvist, Kanal 75

 

 Kihlmans V75-Tips  - Örebro

Örjan Kihlström kör V75-Spiken = Chivas Boko

V75-1...1-5-6-7
V75-2...2-5-6-8-9-10
V75-3...1-3-4-7-10
V75-4...1 Chivas Boko
V75-5...9-10-13
V75-6...2-4
V75-7...5-8
1440 rader = 720 kr


 

Fredag 1 maj  2015

Stolpjakten fortsätter.....
Här stolpe nr 7 "Vid trädet"

Kollat på seriematch 05:or mellan Norrstrand - FBK

Vårt barnbarn Viktor är målvakt i Norrstrand

Norrstrand tackar FBK för matchen som de vann med 9-1

Utanför arenan Stolpe nr 11 "Hörnet på staketet"

Längst ut på Örsholmen
Stolpe nr 4 "Mellan höjden"
 

Torsdag 30 april  2015

Rikshästen Beppen Palema segrade för Magnus Jakobsson i Romme
Foto: ATG-Live

 

V86: Rolex Bigi mot Jubileumspokalen

 

Femårige topphästen Rolex Bigi tog hem första Jubileumstestet. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2015-04-29 22:24 Senast ändrad: 2015-04-29 22:39

Redan i fjol ställdes siktet in på Jubileumspokalen.
Siktet lär inte riktas om efter onsdagens V86-start.
Rolex Bigi visade att han tillhör toppen bland landets femåringar när han spurtade hem Första Jubileumstestet.


Första Jubileumstestet hade lockat flera av femåringskullens största namn till Solvalla. Visserligen galopperade Västerbo Loveboat bort sig och årsdebuterande Cool Keeper fick chansen för sent från ledarryggen för att kunna blanda sig i striden. Men det blev ändå ett rafflande lopp där favoritspelade Charrua Forlan kördes till ledningen i en snabb öppning. Där fick han sedan skruva ner tempot till på stället mars innan det blev åka av på slutrundan. Charrua Forlan tröttnade på upploppet och istället var det Screen Height och Rolex Bigi som gjorde upp den sista biten. Väl understödd av Jorma Kontio drog Rolex Bigi det längsta strået.
- Det är en jättefin häst det här. Han mötte bra hästar och eftersom det hade gått sakta under vägen var det många som hade krafter kvar till slut. Men han blir bättre och bättre och kämpade bra, sa Kontio.
Rolex Bigi gjorde femte starten i Eskilstunatränaren Markus B Svedbergs regi. Fem starter som har resulterat i fyra segrar. I augusti väntar Jubileumspokalen...

Kallblodskungen visade okänd startsnabbhet

Månprinsen A.M
. befäste sin position som Sveriges kallblodskung när han utan att behöva förta sig tog fjärde raka segern från ledningen. Han hade en på pappret enkel uppgift framför sig på Bergsåker och spelades också till V86-omgångens största favorit. Det enda som förvånade en smula var att han visade en tidigare okänd startsnabbhet när han på bara några steg stack till spets från spår fyra bakom startbilen.
- Han var hur fin och stabil som helst. Jag åkte bara till ledningen och hade kunnat köra mycket fortare, sa hästens tränare Gunnar Melander och fortsatte:
- Det här är den bästa häst jag har haft. Jag trodde aldrig att jag skulle få en sån här, han har ju allt!
Härnäst ska Månprinsen A.M. ut i V75 på Umåker. Därefter blir han det stora blågula hoppet mot finnar och norrmän i Elitkampen under elitloppshelgen på Solvalla.

En tiger utan skor

I Scarlet Knights lopp för treåringar mätte några av kullens mest lovande hästar krafterna. Men så mycket till fight blev det inte. Daniel Redéns I'm Just A Sund stack till ledningen och därifrån blev segern överlägsen.
- I dag var det läge att rycka av skorna och sätta på helstängt och då blev han en tiger, sa Daniel Redén.

Svenskt rekord av Geisha Sund

Robert Berghs högkapabla sto Geisha Sund fortsätter att imponera. Den här gången rundade hon fältet från tillägg och tågade undan till seger i ensamt majestät. I mål visade klockorna 1.13,2, vilket är svenskt rekord för ston över 2 640 meter.
- Hon gjorde ett topplopp och vann enkelt. Hade jag kört för det svenska rekordet hade jag kunnat bättra på det ännu mer, sa Robert Bergh.

Övriga V86-lopp vanns av Henrik Svenssons Bella Donna,

Svante Ericssons Al's Winnermede och Henrik Larssons Gaia Sund (Jennifer Tillman),

innan Jorma Kontio avslutade omgången tillsammans med Timo Nurmos-tränade Seabiscuit. 48 system prickade in samtliga vinnare och utdelningen för åtta rätt landade på 240 787 kronor. Sju rätt gav 1 130 kronor och sex rätt 106 kronor.

 Ola Johansson Kanal75


 

Onsdag 29 april  2015

I kväll V86 från Solvalla/Bergåker

Kihlmans V86.Tips

Kvällens bästa V86-Spik = Månprinsen A.M.

V86-1...4 Månprinsen A.M.
V86-2...11 Pacific Broline
V86-3...4-6-9
V86-4...1-2-3-7
V86-5...1-11-13-15
V86-6...3-4-5-11
V86-7...2-5-12
V86-8...3-5-12-13-14
2880 rader = 720 kr


Björn Goop kör/tränar en V86-Spik = Pacific Broline


Drygt 1 timmes promenad då vi ser att breddning av gång/cykelvägar är nu asfaltterade

Hittar stolpe nr 15 "SEB skyltfönstret"

Gustaf Fröding staty vid Västra Torggatan
Kanadagäss vid Sundstatjärn

Vattentornet vid Lamberget

Bakom vattentornet ligger stolpe nr 43 "Grillplatsen"

Stolpe nr 14 "PEAB-Skylten"

Nu 13 av 60 tagna

Tisdag 28 april  2015

Jorma Kontio tog tre segrar i går.
Här den i 11 loppet med Standout

I dag invigning av ny Entré OBS-Bergvik - Karlstad

Stolpe nr 13 "KMTI , hörnet på parkeringen"

Stolpe nr 10 "Hushörnet"

Stolpe nr 12 "Friskis & Svettis hörnet på huset"

Överstehuset från gamla I2

Nu finns där café

Där finns stolpe nr 8 "Stranden"

Stolpe nr 17 "Axel Karlsson (hörnet)"

Alstersån sett från Frödingsstenen

Stolpe nr 2 "Frödingsstenen"En hare springer över vägen

Byn där Fröding var i bland

 

Måndag 27 april  2015

I kväll V64 från Färjestad

Dagens ALN-Häst = Staro Advisor Joli

Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 8 Mellby Darling - Olle Goop


Lopp 2 Nr 6 Coktail Bar - Daniel Olsson


Lopp 3 Nr 2 Nappa Scar - Per Lennartsson


Lopp 4 Nr 9 Komnes Fossen - Tom Erik Solberg


Lopp 5 Nr 2 Space Star - Jorma Kontio


Lopp 6 V64-1 Nr 6 Star Advisor Joli - Niclas Benzon


Lopp 7 V64-2 Nr 4 M.T.Jordan - Jorma Kontio


Lopp 8 V64-3 Nr 4 Star Gwen - Elinor Doublet


Lopp 9 V64-4 Nr 14 Gangtrött - Carl Johan Jepson


Lopp 10 V64-5 Nr 1 Tom Sisu - Ulf Ohlsson


Lopp 11 V64-6 Nr 8 Standout - Jorma KontioKihlmans V64-Tips

Niclas Benzon kör V64-Spiken = Star Advisor Joli

V64-1...6 Star Advisor Joli
V64-2...5-6-10
V64-3...2-6-10-12
V64-4...2-3-7-12-13-15
V64-5...1-6-12
V64-6...5-6-7
648 rader = 648 kr

Allsvenska kuskligan: Takter klättrar

 

Johnny Takter segerdefilerade sex gånger under veckan som gick och klättrade till fjärde plats i kuskligan. Foto av MALIN ALBINSSON

Stockholm. Publicerad: 2015-04-27 08:15

Det är oförändrat i toppen men i jakten på en pallplats har Johnny Takter klivit förbi Jorma Kontio och klättrat till fjärde plats.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Bergsåker 107-88-84
2. Örjan Kihlström, Solvalla 88-67-52
3. Björn Goop, Färjestad 76-73-60
4. Johnny Takter, Jägersro 69-43-47
5. Jorma Kontio, Solvalla 68-79-53
6. Erik Adielsson, Solvalla 55-35-26
7. Peter Untersteiner, Halmstad 54-43-33
8. Johan Untersteiner, Halmstad 43-41-29
9. Magnus Jakobsson, Färjestad 34-30-23
10. Robert Bergh, Bergsåker 33-17-15
11. Torbjörn Jansson, Solvalla 31-33-39
12. Christoffer Eriksson, Jägersro 29-22-24
13. Per Linderoth, Bergsåker 29-11-16
14. Stefan Söderkvist, Åby 27-31-34
15. Conrad Lugauer, Jägersro 27-21-10
Siffror till och med 26 april.

Ola Johansson, Kanal 75


 

Söndag 26 april  2015

 B.B.S.Sugarlight laddar mot Elitloppet efter gårdagens uppvisning på Åby


Måsarna på granntaket på G med att skaffa måsbarn

Segeryra i Torsby efter drömvinsten på V75

 

Lars Johansson (t.v.), innehavare av Torsby-Jouren, jobbade tillsammans med systemmakaren Micke Larsson in jättevinsten framför tv:n. Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2015-04-25 18:58 Senast ändrad: 2015-04-25 19:22

Jublet steg över Torsby på lördagseftermiddagen.
Andelsspelet på Torsby-Jouren prickade in sju rätt och belönades med 28,5 miljoner kronor.
- Det är magiskt! säger butiksinnehavaren Lars Johansson.


Det är en uppspelt butiksinnehavare som svarar i mobiltelefonen strax efter att lördagens sjunde och avslutande V75-avdelning har gått i mål.
- Dra åt helvete vad spännande det var! Kompisen som tippar, Micke Larsson, kom förbi till sista loppet och där jobbade vi in Erik (Adielsson) och Narold Vox. Sedan kan jag säga att det blev segerdans, säger Lars Johansson och skrattar.
Då hade andelssystemet överlevt 41-oddsaren Cadabra Tooma och flera småskrällar. Inför de två avslutande avdelningarna återstod två singelstreck och efter att B.B.S.Sugarlight tagit hem Olympiatravets final och Narold Vox spurtat hem långloppet var jätteutdelningen ett faktum. Totalt håvade systemet in 28 552 137 kronor, vilket blir strax över 300 000 kronor för var och en av de 94 andelarna.

Två andelar av misstag
Hade du någon andel själv?
- Vi är tre i butiken som delar på en andel och Micke, som brukar ha en andel, hade på grund av ett litet missförstånd två andelar den här gången, säger Lars Johansson och langar över luren till mästertipparen.
- Det får jag tacka Maria som jobbar i butiken för. Jag hade tänkt köpa den billigare andelen också men hon drog ut fel till mig. Det såg jag som ett tecken och köpte den. Hon får valfri champagne i kväll.
Hur kommer ni att fira?
- Vi har en grym kinakrog här och han som har den var med på systemet. Han har lovat att ha öppet till tre i natt.

Ola Johansson, Kanal 75

 


I dag Stolpe nr 26 "Mossen" mellan Kroppkärrsskolan och Kroppkärrs IP

Stolpen tog vi medan Viktor tränade vid Kroppkärrs IP10-åringar tränar på ny konstgräsplanEfter fotbollsträning är det tennisträning
 

Lördag 25 april  2015

I dag V75 från Åby

V75: Norsk uppvisning i Olympiatravet

 

Foto av LARS JAKOBSSON

MÖLNDAL. Publicerad: 2015-04-25 17:07 Senast ändrad: 2015-04-25 17:26

B.B.S.Sugarlight utklassade eliten i Olympiatravet.
Den norsktränade sagoshästen flög lågt i händerna på kusken Peter Untersteiner när han lekte hem vinsten värd 1,5 miljoner kronor och en biljett till Elitloppet.
- Det här är ingen vanlig häst. Han var på väg att krypa ur selen 400 kvar, sa Peter Untersteiner.


Strax före finalen av Olympiatravet började det regna över Åby men det var inget som förstörde feststämningen på Åby som dominerades av färgerna rött, vitt och blått.
Olympiatravet och V75 blev ett norskt party.
Men det var inte favoriten Support Justice som fick arrangören att plocka fram den norska nationalsången efter loppet. Det var istället B.B.S.Sugarlight som stal showen efter en mäktig uppvisning från start till mål.
Kusken Peter Untersteiner satsade allt i starten från spår sex bakom startbilen och den svenskfödde, men norskägde och norsktränade, sexåringen flög lågt mot ledningen.
Väl i spets kom aldrig någon i närheten av B.B.S.Sugarlight som vara försvann ifrån konkurrenterna över upploppet.

Segertiden blev 1.10,7 - endast två tiondelar över Nahars världsrekord.
Peter Untersteiner bjöd på en härlig segergest och var förstås lycklig efter sin största seger penningmässigt som kusk.
- Jag tryckte av honom vad det gick från start och han var med på noterna. Jag tänkte i sista sväng: Ska du aldrig bli trött? Han var i en fantastisk författning. Att köra ett så här stort lopp och ha en överlägsen häst är en njutning.
- Han var på väg att krypa ur selen 400 kvar och jag tänkte: Är det verklighet? Det kändes som vi var ute och joggade, sa Peter Untersteiner.
Norske amatörtränaren Fredrik Solberg var tagen efter segern och hyllades av mängder med norska travfans.

- Jag har inte ord. Det är stort att få uppleva det här. Det är många från min hemstad Fredrikstad som är här och hejar. Det här är stå stort så det är svårt att förklara. Han är Norges bästa häst. Han är helt otrolig, sa Fredrik Solberg.

Direkt efter loppet fick B.B.S.Sugarlight en inbjudan till Elitloppet.
- Vi var inbjudna till Elitloppet i fjol, men då tackade vi nej. I år spänner vi hela bågen, sa Peter Untersteiner.
Tvåa bakom överlägsne B.B.S.Sugarlight blev svenske Oasis Bi och trea franske Voltigeur de Myrt.

Norsk skräll direkt

Norrmännen var heta på Åby och redan i V75-1 skrällde Lars Anvar Kolle med 41-oddsaren Cadabra Tooma.
- Hästen har gått bra i silverdivisionen i Norge och jag tycker han var lite underskattad i dag, men att vi skulle vinna i Sverige är en överraskning även för mig, sa Lars Anvar Kolle.
Cadabra Tooma skuggade favoriten Remember My Name som fick göra grovjobbet utvändigt ledaren i jämnt 1.10-tempo och avgjorde säkert sista biten in mot mål.
Vinnartiden blev 1.10,7 över 1 640 meter autostart.

Efter en norsk skräll i V75-1 så blev det en dansk överraskning i V75-2. Jeppe Juel serverade sex-oddsaren Tonicetobetrue ett lopp i andra-tredje utvändigt och via en vass slutspeed så fångades ledande favoriten Whitehouse Express in kort före mål.
- Det är en häst som verkligen vill vinna, sa Jeppe Juel om femåringen som varit först i mål sju gånger på åtta starter de två senaste säsongerna.

Backfire från open stretch

V75-3 var ett högklassigt femåringslopp för ston och publikens fick se ett dramatiskt upplopp med hästar över hela banbredden där till slut Backfire fick nosen först via dubbla open stretch tillsammans med Johnny Takter.
Backfire var även snabbast från start, men efter 1.08,4 första 500 valde Johnny Takter att släppa till Talk The Talk som i sin tur släppte kommandot och ledningen till Radysin America.
- Det kostade så mycket i öppningen att sedan körde jag bara på chans. 70 meter från mål fick jag upp hoppet. Det är jättesvårt att hinna fram från tredje invändigt och dubbla open stretch. Det här är en fantastisk häst, sa Johnny Takter.
- Hon gör vårt jobb lätt. Hon är träningsvillig och tävlingssugen, sa tränaren Tomas Malmqvist.
Backfire vann på kilometertiden 1.12,3 över distansen 2 140 meter, autostart. Förstapriset var 250 000 kronor. Favoriten D'One fick ett fint lopp i andra utvändigt och blev femma.

I V75-4 körde Peter Ingves offensivt med Renda L.B. och fick överta ledningen från favoriten Gordonston efter 500 meter. Väl i spets hade Peter Ingves full kontroll och hemmahästen vann mycket enkelt.

Norskt även i kallblodsloppet

V75-omgången bjöd även på ett kallblodslopp och det blev ledning från start till mål för Björn Goop bakom norske gästen Pingo Ö.K. Nio-oddsaren tränas av Erik Killingmo som förstås var nöjd.

V75-omgången avslutades med ett långlopp där Erik Adielsson hittade rätt vägar från ett besvärligt utgångsläge med bakspår på tillägg med Narold Vox.
Omstättningen på V75 var drygt 130 miljoner kronor och 16 som lyckades pricka in sju rätt denna jackpotomgång belönades med 4 183 689 kronor. Sex rätt gav 14 745 kronor och fem rätt 878 kronor.

7,5 miljoner kronor till SOK
Silverdivisionen avgjordes utanför V75-spelet och det blev en överraskande segrare sedan Johan Untersteiner utnyttjat open stretch över upploppet bakom 15-oddsaren Falcon Håleryd. Betrodde Coldtown var tapper trea medan favoriten Lover Face galopperade.
Olympiatravsmontén gick till Frankrike efter en offensiv ritt av Alexandre Abrivard på Super G.
I samband med Olympiatravet delade ATG traditionsenligt ut pengar till Sveriges Olympiska Kommitté och till Sveriges Paralympiska Kommitté: 7,5 miljoner kronor respektive 1,2 miljoner kronor stod det på årets checkar.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75
 

Stockholm. Publicerad: 2015-04-25 17:06 Senast ändrad: 2015-04-25 17:32

V75-miljonerna regnade över spelarna på lördagen.
16 system belönades med över fyra miljoner kronor vardera.
Åbytravet i Mölndal bjöd på en rafflande V75-lördag. I Olympiatravets final utklassade norske B.B.S.Sugarlight motståndet på löpningsrekordet 1.10,7 (2 140, autostart) och det var även en norsk megaskräll i bronsdivisionen, 41-oddsaren Cadabra Tooma, som var den starkast bidragande orsaken till att V75-utdelningen drog i höjden. När den sista avdelningen gick i mål återfanns 16 system med sju rätt, vilket betalade 4 183 689 kronor. Sex rätt gav 14 745 kronor och fem rätt belönades med 878 kronor. Störst jubel lär det ha blivit i Torsby. Där håvade ett andelsspel in hela 28,5 miljoner kronor, över 300 000 kronor per andel.

Ola Johansson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips

Dagens bästa V75-Spik = Candor Hall

V75-1...1-3
V75-2...2-3-10
V75-3...1-3-11
V75-4...1-5-6
V75-5...1-3-8-10-12
V75-6...2-6-10
V75-7...10 Candor Hall
810 rader = 405 kr


 

Fredag 24 april  2015


Ny V75-seger i morgon för Bellfaks ???

Nu dags för Friska Karlstad leta stolpar mellan 18 april - 1 nov 2015


Stolpe 37 - "Södra branten"  - Svinbäcksberget

Stolpe nr 5 "Gamla konsum - Mosaikhuset"   Haga

Napoli i Haga Här serverades Karlstads första Pizza 1973

Fina träd som blommar i Haga

Kanalen i Haga är redo för båtbussarna

Stolpe nr 22 "Slusscafeet"  - Haga


Stolpe nr 9 "Länsförsäkringar"
 

Torsdag 23 april  2015

 

V86: Öppnade du för Elitloppet, Stefan?

 

Stefan "Tarzan" Melander var tagen av stunden efter att hans amerikanska stjärna Nuncio segrat direkt i Sverigedebuten. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2015-04-22 22:36 Senast ändrad: 2015-04-22 22:45

Det var en tagen Stefan "Tarzan" Melander som stod i vinnarcirkeln efter V86-6. Den amerikanska mångmiljonären Nuncio hade just segrat i sin Sverigedebut och det med stil. På frågan om ”Tarzan” kunde tänka sig Elitloppet med sin stjärna var tränaren försiktigt optimistisk.
- Jag vet inte. Vi får fundera lite grann vad nästa start blir. Jag är i alla fall väldigt glad för det här.


Klart är att Stefan "Tarzan" Melander i alla fall har en Elitloppsaktuell häst i fyraårige Nuncio. Trots att den amerikanska stjärnan, som sprungit in över 14,5 miljoner kronor, inte hade startat sedan november i fjol vann han i fin stil på Solvalla under onsdagkvällen.
I ett fartfyllt lopp tog Erik Adielsson och Francais du Gull över ledningen efter ett inledande halvvarv på en 1.07-tid. Ekipaget fortsatte sedan att gasa på så mycket som gick och Nuncio var, trots en position först utvändigt, många längder bakom ledaren.
På sista långsidan tog stjärnan dock in längd efter längd och in i slutsvängen var han uppe utvändigt. På upploppet behövde tränaren och kusken Stefan "Tarzan" Melander bara finåka in i mål.
- Jag ville inte ha dödspositionen så här i Sverigedebuten efter lång vila, men vad skulle jag ha gjort? Jag kunde ju inte gå ner i åttonde invändigt heller, sade Stefan "Tarzan"Melander efter loppet.
- Egentligen ville jag inte avancera så där fort på sista långsidan heller men Nuncio ville bara framåt. Jag trodde faktiskt inte att det skulle gå på det här sättet. Det var verkligen en speciell känsla på långsidan då Nuncio bara bet tag i grejerna och öste på.

"Tarzan" tagen av stunden
Stefan "Tarzan" Melander var verkligen tagen av stunden och öste beröm över sin häst.
- Allt var perfekt. Som det kändes i kroppen att sitta bakom honom var något speciellt. Det var underbart att köra i hans vagn. Verkligen.
- Dessutom fick han inte ett speciellt bra lopp. Men han skulle som sagt bara framåt. Formen är i alla fall inte hög och ändå kommer han just ner i en 1.10-tid trots en resa utvändigt. Nej, det är en ruggig häst det här.
Kan vi då drömma om att se Nuncio i Elitloppet, om han skulle bli inbjuden? Omöjligt är det inte.
- Jag vet inte. Jag får väl fundera lite grann på vad nästa start blir. Jag är i alla fall glad för det här, sade Stefan "Tarzan" Melander.
Segern i V86-6 var värd 80 000 kronor.


I övrigt noterade vi…

…att det blev en härlig duell mellan de två förhandsfavoriterna Remain Garbo och Breidabliks G.T. i V86-1 från Jägersro. Sida vid sida hela sista varvet, men i mål var utvändige Breidabliks G.T. huvudet före.

…att He’s a Diffacolt svarade bra på utrustningsförändringarna sedan senaste loppet. Barfota runt om och bike denna gång resulterade i en säker seger i V86-2 trots en position utvändigt ledaren nästintill hela loppet.
- Att vi ryckte skorna hade sin effekt i dag. Förutom att han sänkte sitt rekord så blev han rappare i gången. Nu är det bara att hoppas han fortsätter så här, sade tränaren och kusken Björn Goop.

…att V86-3 blev en riktig fartfest hela vägen från start till mål. När de två favoriterna Gucci Degato och Vivo Torkdahl körde mot varandra längst fram passade Christoffer Eriksson och Eagle Shot på att lifta med i rygg på dessa. Över upploppet försökte Gucci Degato rycka ifrån de övriga, men via tredje kom då Eagle Shot och avgjorde före mållinjen.

…att kusken Nicklas Westerholm tog ett klokt beslut när han, lite överraskande, släppte ledningen med favoriten Chip Dealer i V86-4. Det kördes rejält i loppet och när luckan uppenbarade sig stack det favoritspelade ekipaget bara undan.
- Det var ett fartfyllt lopp. Jag visste inte riktigt vem jag skulle ta rygg på. Men när jag väl lyfte ut min häst visste jag att det var klart. Så var det, sade kusken Nicklas Westerholm.

…att V86-5 blev en ensidig historia då Kemas Magic tog sin tredje raka seger tillsammans med kusken Johnny Takter. Ekipaget övertog ledningen efter ett halvvarv och vann sedan mycket enkelt.

…att omgångens största favorit, Banks, motsvarade förväntningarna i V86-7. Michael Larsen ledde loppet från start till mål med sin sexårige segermaskin, som nu har vunnit 16 av sina 22 lopp i karriären.

…att utdelningen för åtta rätt stannade på 1 964 kronor efter att favoriten I Love Champagne vunnit i den avslutande avdelningen. Sju rätt betalade 17 kronor och det blev ingen utdelning på sex rätt.
…att det är superjackpot även nästa vecka där en ensam vinnare kan vinna 11 miljoner kronor.

 

Victor Sundqvist, Kanal 75

 


 

Onsdag 22 april  2015

I kväll V86 från Solvalla/Jägersro

Kihlmans V86-Tips

Johnny Takter kör en V86-Spik =Kemas Magic

V86-1...2-3-9
V86-2...1-2-3-6-12
V86-3...2-3
V86-4...1-9-10
V86-5...7 Kemas Magic
V86-6...5-9
V86-7...1-3-5
V86-8...1-4-7
1620 rader = 405 kr


 

Tisdag 21 april  2015
Vår i luften då vaknar fåglarna

Rebecca Arnerlöf tog en dubbel i går på Årjäng
Leder nu championligan 2015 Årjäng

En av segrarna var med Kapten Scott
 

Måndag 20 april  2015

Rikshästen Conrads Wilhelm såg fin ut i går
Preliminärt startar han 12 maj i Årjäng

Allsvenska kuskligan: "Det kan ändra sig snabbt"

 

Ligaledaren Ulf Ohlsson vill inte utmana ödet. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2015-04-20 11:50 Senast ändrad: 2015-04-20 15:51

Nio segrar blev ett prydligt facit i förra veckan för Ulf Ohlsson som drar ifrån något
i Allsvenska kuskligan. Örjan Kihlström och Björn Goop hänger dock på bra och återses på en andra- respektive en tredjeplats.
- Det kan ändra sig snabbt, säger Ulf Ohlsson, som inte vill utmana ödet.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Bergsåker 102-83-81---9
2. Örjan Kihlström, Solvalla 87-61-47---6
3. Björn Goop, Färjestad 70-63-54---5
4. Jorma Kontio, Solvalla 66-77-50
5. Johnny Takter, Jägersro 63-37-47
6. Erik Adielsson, Solvalla 52-35-25
7. Peter Untersteiner, Halmstad 47-40-30
8. Johan Untersteiner, Halmstad 38-38-29
9. Magnus Jakobsson, Färjestad 33-29-23
10. Torbjörn Jansson, Solvalla 31-29-37
11. Robert Bergh, Bergsåker 29-16-12
12. Per Linderoth, Bergsåker 29-9-15
13. Christoffer Eriksson, Jägersro 25-22-22
14. Stefan Söderkvist, Åby 24-31-30
15. Conrad Lugauer, Jägersro 24-20-8
Siffror till och med 19 april.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

 

 Kungsträdgården i Stockholm ca 10.00 i dag

Vi går förbi Kungliga Teatern

Ser båtlivet nu är det vår på Strandvägen
Vi går sedan till vårt mål Grevgatan och Carl Jans vinkällare
Tar några bilder i entréhallen medan vi väntar på Carl Jan


Sedan 2 tim intervju och en fotograf som fotar för tidningen
En mycket trevlig stund med en trevlig person

Carl Jan gillar konst


Ett besök i vinkällaren där det finns nästan 900 lagringsfack för privatpersoner
Carl Jan berättar att snittpriset per flaska ligger på ca 1000 kr
Reportaget kommer i tidningen "Smart Senior"

 

Söndag 19 april  2015

I dag årspremiär på Årjäng + Kick Off för Rikshästen
Mycket folk på Kick Off för Conrads Wilhelm

Dagens ALN-Häst = Linges Alladin
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 1 Börke Bertine - Stian Eilefsen


Lopp 2 Nr 4 Wallstreet Temple - Sophia Jacobsen


Lopp 3 V5-1 Nr 5 Rainbird - Sebastian Hedblom


Lopp 4 V5-2 Nr 13 Elsa F.M. - Johan Berglöf


Lopp 5 V5-3 Nr 6 Linges Alladin - Henrik B. Christiansson


Lopp 6 V5-4 Nr 4 Glenlivet - Per Nilsson


Lopp 7 V5-5 Nr 6 King Classic - Emma Ivarsson


Lopp 8 Nr 3 Ed Tanic - Jonas Moberg


Lopp 9 Nr 6 Kapten Scott - Rebecca Arnerlöf


Lopp 10 Nr 9 Midnight Joker - Rebecca ArnerlöfKihlmans V5-Tips - Årjäng
 

V5-1...2-4-5-6-11
V5-2...3-6-13-14
V5-3...1-4-7-9
V5-4...2-4-7
V5-5...3-4
480 rader = 480 kr


 

Lördag 18 april  2015

I dag V75 med Jackpot från Mantorp
 

V75: Oasis Bi tog sista chansen i Olympiatravet

 

4 153 personer i publiken på Mantorptravet fick applådera in sin Oais Bi till en plats i Olympiatravet final. Defilering tillsammans med Johnny Takter. Foto: Foto-Mike Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2015-04-18 18:02 Senast ändrad: 2015-04-18 18:42

Mantorptravet har en häst med i Olympiatravet.
Oasis Bi, den svarte italienaren som tränas på banan, vann den sista deltävlingen inför finalen nästa lördag.
- Han fick ett lätt lopp men såg magnifik ut, sa tränaren Stefan P Pettersson.


4 153 personer kantade banan den här dagen och fick se hemmahoppet Oasis Bi spåra den femte deltävlingen i Olympiatravet från start till mål.
Efter en sämre insats i årsdebuten har Stefan P Peterssons stjärna bärgat två stora segrar i Norge i år. En kvick häst som speedad till sig segrarna på slutet.  
Johnny Takter satt bakom Oasis Bi och valde att trycka till när bilen lämnade.
- Jag trodde att hästen innanför oss skulle vara snabbare men när vi fick övertag direkt på den kände jag mig tvungen att köra. Så i stället för att låta hästen gå bakifrån blev det att plocka fram Plan B, sa Johnny Takter i vinnarcirkeln.
Storfavoriten Digital Ink stod med feber hemma i Märsta och ströks bort ur loppet under morgonen. Ny spelfavorit blev Magic Tonight och när denne galopperade bort sina chanser direkt i starten låg vägen fri för Oasis Bi.

En straffspark i mål

Johnny Takter fick dämpa tempot till 1.13 första rundan i sprinterloppet. Allt artade sig till en straffspark som Oais Bi inte missade framme i ledningen.
- Han är oerhört speedig och fick ett relativt billigt lopp. Det blev bra det här nu när han ska vara med i hetluften nästa helg. Oasis Bi är en häst som s-k-a vara med i Olympiatravet, sa Johnny Takter som själv kör brodern Jimmys Maven i det stora loppet på Åby.
Curlingspelaren Anette Norberg, en av Sveriges främsta olympier genom tiderna, delade ut pris och konstaterade att det var ganska lätt att tippa trav.
- Snyggaste hästen visade sig också vara den bästa. Kombinationen är oslagbar!
Stefan P Pettersson hade ryggen vänd mot banan en stor del av loppet.
- Det tar på sånt här. Ser han fin ut i morgon (söndag) också är det klart att vi siktar på Olympiatravet, sa hemmatränaren.

Ännu en norsk kanon

Support Justice och B.B.S Sugarlight är norska topphästar som bjudits in till Olympiatravet.
I femåringsloppet Kjell P Dahlströms minne på Mantorptravet presenterade sig ännu en norsk kanon. Papagayo E. har meriter från lopp ute i Europa men att lille tränaren Jan Kristian Waalers häst skulle vara fullt så bra var det få som hade koll på.
Tumble Dust fick ett styggt lopp i stenhårt tempo med 1.10 första rundan efter att ha körts till ledningen i en 1.07-öppning. Ulf Ohlsson satt bakom den norska gästen och valde att kliva ut i den så kallade dödspositionen varvet från mål. Men trots en oförmånlig resa fanns det vara en häst på banan. Papagayo E. segrade på 1.11,5 över medeldistansen!
Jan Kristian Waaler meddelad att Papagayo E. ska matchas i de stora femåringsloppen i år. Uppgifter i den högsta eliten får vänta till nästa år.
Tumble Dust galopperade av trötthet. Thomas Uhrberg bjöd betrodde Ivar Sånna ett avvaktande lopp som räckte till en femteplats.

I övrigt noterade vi...

…att Axevallatränaren Ulf Stenströmer än en gång fick visa att han har ett av landets två-tre bästa ston i Your Highness. Hon spelades följdriktigt till stor favorit i den inledande Stoeliten och vann efter behag. Segertiden 1.13,7 är ett tangerat svenskt rekord för äldre ston över lång distans. Ett rekord som delas med tvåan i mål, Dernerier Viking.

…att det återigen blev en mycket enkel väg till mål i V75-sammanhang för blivande (?) topphästen Edge Boko. Stig H Johansson tränade pappan Wellino Boko, en stjärna av årgång 2004.
- Aktionsmässigt påminner de lite grand om varandra men frågan är om den här är bättre ändå vid samma tid. Hjärtat håller på att hoppa ur kroppen på mig, så engagerad är jag. Det här bådar gott för framtiden, sa Stig H Johansson, som närmast siktar på Kungapokalen med hästen.

…att dagens tyngsta favorit Sauveur (63 procent) inte behövde ta ut sig för att vinna bronsdivisionen. Åke Lindblom fick smyga med från bakspåret och hade ett tag tre hästar i bredd framför sig under slutrundan. Sauveur lyftes ut i mitten av den sista kurvan och sprintade undan till en överlägsen seger. Tvåa en mycket positiv Usain Henna.
- Alla körde för att få fram mig i "dödens" i dag - men där fick de tji. Han är komplett den här och som det känns är Sauveur den bästa jag kört, sa Åke Lindblom.

…att Peter Untersteiners Carabinieri levererade ett kvickt upplopp från den absolut kön och fick huvudet först i de sista stegen i klass I-loppet

....och att Lars Fribergs Mind Your Face knep fjärde segern i V75 i år.
…att det vankas Dubbel jackpot nästa lördag på Åby. En ensam vinnare med sju rätt kan då bli runt 60 miljoner kronor rikare, vilket i så fall skulle vara den näst högsta utdelningen på V75 genom tiderna.

Mikael Wikner, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Mantorp

Dagens bästa V75-Spik = Your Highness

V75-1...5 Your Highness
V75-2...3-9
V75-3...2-4
V75-4...1-4-5-7-10
V75-5...1-2-11
V75-6...2-3-5-8-10
V75-7...2-4-5-7
1200 rader = 600 kr


I kväll V65 efter V75 på Färjestad

Dagens ALN-Häst = Mon Petit Cheval
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 1 Tres Bien Ås - Olle Goop


Lopp 2 Nr 10 Buffon Boko - Sofia Adolfsson


Lopp 3 V65-1 Nr 5 Mon Petit Cheval - Jonas Moberg


Lopp 4 V65-2 Nr 5 Grinnebys Orion - Per Nilsson


Lopp 5 V65-3 Nr 12 Starcane Harvester - Fredrik Berg


Lopp 6 V65-4 Nr 11 Red Door - Mikael J Andersson


Lopp 7 V65-5 Nr 15 Teo - Magnus Jakobsson


Lopp 8 V65-6 Nr 1 Fourmatic - Mikael J Andersson


Lopp 9 Nr 12 Sargasso S.I.R. - Michael Larsson


Lopp 10 Nr 6 Teyla - Rebecca Dahlen

 Kihlmans V65-Tips - Färjestad

V65-1...2-5-6-10
V65-2...1-2-5-7-10
V65-3...2-10
V65-4...5-10
V65-5...14-15
V65-6...5-10-12
480 rader = 480 krI dag släpptes Friska Karlstads kartor och kan vi börja leta pinnar

Nu är det full fart vid Friska Svettis nya lokal på Råtorp


 

Fredag 17 april  2015I morgon lördag kvällstrav på Färjestad

Årjäng har årspremiär på söndag 19 april
En luring som gick ett jobb i onsdag = Malibu Broline med Peter Finell Lopp 5.

Promenad runt gubbholmen där jag ser att det rensas av sly


Fina vitsippor

Rikt fågelliv på Gubbholmen
När skäggdoppingen dyker är den under vattnet ca 1 min


Stenbron med Sandgrund i bakgrunden

 

Torsdag 16 april  2015

Nytt på Gran Canaria hösten 2015

Hösten 2015 tar Ida & Karin över på Lenas IT-Café
De arrenderar då av Lena som "varvar ner"

Lena finns även fortsättnings med och hejar på FBK och ringer på målklockan samt
finns på plats flera dar i veckan på Terrassen och på Cafét
Lena tackar alla gäster och önskar Ida & Karin lycka till i höst
Om du skall på semester, och vill vinna pengar....


....besök då Lenas IT-Café på Gran Canaria Klicka och läs mer...

Men fortsättningsvis går det att vinna pengar på Gran Canaria

 

Onsdag 15 april  2015

I kväll V86-Express från Solvalla/Åby

Storvinst till Värmland - vann 100 236 kronor på V86

2015-04-15 22:05

I dagens V86-omgång, 2015-04-15, på Åby/Solvalla blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 100 236 kronor.
Kupongen, som kostade 900 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med sju rätt även 18 rader med sex rätt.
Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.

V86: Superjackpot väntar efter karatespark

Ingen klarade åtta rätt på V86 sedan bland andra 80-oddsaren Karate Kate skrällt på Solvalla. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2015-04-15 22:45 Senast ändrad: 2015-04-15 22:49

V86 bjöd på en kanonad av fina prestationer och skrällar.
I V86-6 åkte spelarna på en riktig spark från 80-oddsaren Karate Kate och inget system klarade åtta rätt.
Därmed väntar superjackpot nästa onsdag med chans till 14 miljoner till en ensam vinnare.


Solvalla och Åby bjöd på en härlig travkväll blandat med topprestationer och överraskningar.
Största skrällen kom på Solvalla där Ulf Ohlsson fick fritt fram från tredje invändigt med 80-oddsaren Karate Kate.
Överraskningen tränas av Bodens Petri Salmela och sänkte sitt rekord över sprinterdistans från 1.15,8 till 1.12,2.
- Jag är lika överraskad som spelarna. Jag försökte ge henne ett fint, snällt lopp och det löste sig perfekt, sa segerkusken.

Även på Åby skrälle det och två danska nio-oddsare hittade målet först via open stretch.
I V86-5 snabbstartade Twilight Magic tillsammans med Jörgen Sjunnesson, som direkt valde att släppa. Från tredje invändigt satt kusken sedan och väntade på upploppet och de extra innerspåren.

I V86-7 avgjorde Touche lika enkelt från rygg ledaren tillsammans med Jeppe Juel.

Takter imponerad

Remember My Name
var kanske kvällens mest imponerande vinnare. Åttaåringen fick en mycket dryg väg med tredjespår första halvarvet innan han kom ner utvändigt ledaren O.F.V.Continue i V86-1. Trots den tuffa inledningen kopplade Halmstadhästen greppet 400 kvar och väl i spets försvann han ifrån konkurrenterna på spänstiga ben tillsammans med en mycket imponerad Johnny Takter.
- Det var ett riktigt monster, en riktig goding, sa kusken.
Tränaren Håkan K Persson såg loppet på ATG Live från Estland där han är och tittar på unghästar.
- Med den inledningen hade jag varit nöjd om han blivit trea-fyra. Men när han kom till ledningen såg det bättre ut. Han blir kaxig när han känner att han rår på den, kommenterade Håkan K Persson.

Hattrick för Adielsson

Lika mycket imponerade sedan Kan Ha i V86-8 som försvarade sig ursinnigt från ledningen över vann på utmärkta 1.12,2 över medeldistans.
Jörgen Westholm tränar vinnaren och han var förstås mycket nöjd.
- Det var tredje veckan i rad vi har V86-seger till stallet. Kan Ha har varit riktigt fin i träningen. I fjol var det som vi sköt i stolpen hela tiden men i år hoppas jag vi ska sätta dem i krysset istället, sa Rommetränaren.

Erik Adielsson skötte tömmarna bakom Kan Ha och Solvallakusken blev kvällen man med ett V86-hattrick på hemmabanan. Han vann även med Stig H Johanssons Hero Sjöhammar som bara var bäst från ledningen i

 V86-2 och med Krister Jakobssons Narold Vox som gav ett läckert formbesked över tre kilometer i V86-4.
- Extra tack till tränarna. Det är tre olika tränare som hjälper mig stå här, sa Erik Adielsson.

En annan som dominerade från spets var Roses Glory som hade uppvisning i V86-3 tillsammans med sin tränare Peter Untersteiner.
- Hon har en mycket intressant säsong framför sig. Det var härligt att sitta bakom henne i dag. Det var första gången hon gick barfota och det fungerade bra, sa Peter Untersteiner om det fyraåriga stoet.
Det blev ingen utdelning på åtta rätt och det innebär superjackpot nästa onsdag med chans på 14 miljoner kronor till en ensam vinnare. Sju rätt gav 63 210 kronor och sex rätt 2 057 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

 Kihlmans V86-Tips

"Tarzan" kör en V86-Spik = Bella Beluga

V86-1...3-9-8-10
V86-2...4-6
V86-3...1-2-4-6-9-10
V86-4...1-4-7-8-9-11
V86-5...4-6-7-9
V86-6...2 Bella Beluga
V86-7...2-10
V86-8...7 Order to Fly
2304 rader = 576 kr


I dag kom korsordsvinsten = Tre Trisslotter

På måndag 20 april skall jag intervjua
Carl Jan och skriva en artikel i en
pensionärstidning
Nedan lite bilder från dagens motionsrunda på stan


Inre hamn Bryggudden + ett nytt hus


Här byggs ännu mer i inre hamn


Nu är flera uterum klara på Kungsgatan

Jag går förbi Biskopsgården


Lars Lerins Sandgrund

Går förbi huset där jag gjorde praktik 8:e klass hos Herbert Carl (Brogatan på Sundsta)

Nu börjar vissa cykel/Gångvägar bli klara med breddningen


Utegymet på Gubbholmen

Den fina stigen runt Gubbholmen mäter 1152m

Bild på vårt hus (pil) från Gubbholmen

Karlstad satsar hårt på cykelvägar

Bron från Hagaborg till Gubbholmen

Bild från Gubbholmsbron mot Stenbron

Kväll och besök på Färjestad

Per-Inge & Nenne selar The Lady L.B. 2 år


Martin & Sören Söderqvist selar sin Unhealthy 2 år

Anna-Ida värmer The Lady L.B.

Kek värmer Unhealthy

Sedan kör Kek & Anna-Ida 2-åringar 2100m med ett sista varv efter 1.43

The Lady L.B. såg fin ut, intressant framöver....


.....liksom Unhealthy

 

Tisdag 14 april  2015

Idag startar Beppen Palema. Värmland/Dalslands Rikshäst
Starten sker på Rättvik i V4-4

Det blev vinst för Beppen Palema Tiden 1.15,7 med 1.14,1 sista varvet
Oddset 5.70 och 30.000 kr i prispengar Foto: ATG-Live

I dag tar vi nya tag med ett nytt korsord i NWT

Ser idag att vi fått vinst = 3 trisslotter
 

Måndag 13 april  2015

Storvinst till Värmland - vann 52 480 kronor på V4

2015-04-13 20:13

I dagens V4-omgång, 2015-04-13, på Eskilstuna blev det hög utdelning på 4 rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 52 480 kronor.
Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in 4 rätt. Kupongen innehöll 10 rader med 4 rätt.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

Storvinst till Värmland - vann 62 732 kronor på V64

2015-04-13 21:59

I dagens V64-omgång, 2015-04-13, på Eskilstuna blev det hög utdelning på sex rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 62 732 kronor.
Kupongen, som kostade 1080 kronor lyckades pricka in sex rätt. Kupongen innehöll 2,5 rader med sex rätt och ingen rad med fem eller fyra rätt. Detta beror på att kunden valt spelmetoden V6 som innebär att kunden vinner 2,5 gånger mer på sex rätt, men avstår utdelning på fem och fyra rätt.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

Allsvenska kuskligan: Ohlsson närmar sig 100 årssegrar

 

Ulf Ohlsson är uppe i 93 årssegrar på svenska travbanor 2015. Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2015-04-13 11:00 Senast ändrad: 2015-04-13 13:27

Ulf Ohlsson dominerar den allsvenska kuskligan och är nu uppe i 93 årssegrar på svenska travbanor. Örjan Kihlström är lika klar tvåa med 81 segrar.
Tuffare kamp om bronsplatsen där tre kuskar finns inom fem segrar: Björn Goop (65), Jorma Kontio (63) och Johnny Takter (60).

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Bergsåker 93-79-77
2. Örjan Kihlström, Solvalla 81-55-39
3. Björn Goop, Färjestad 65-55-52
4. Jorma Kontio, Solvalla 63-71-45
5. Johnny Takter, Jägersro 60-35-45
6. Erik Adielsson, Solvalla 44-29-18
7. Peter Untersteiner, Halmstad 42-35-28
8. Johan Untersteiner, Halmstad 33-38-29
9. Magnus Jakobsson, Färjestad 29-29-22
10. Torbjörn Jansson, Solvalla 29-26-34
11. Per Linderoth, Bergsåker 29-7-15
12. Robert Bergh, Bergsåker 28-15-12
13. Stefan Söderkvist, Åby 24-29-28
14. Christoffer Eriksson, Jägersro 24-19-6
15. Conrad Lugauer, Jägersro 22-19-6
Siffror till och med 12 april.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

                                                    Kanadagås i Sundstatjärn som .....

                                  .........dyker efter mat ?

Positiva besked om Noras Bean

 

Ulf Stenströmer med sin stjärnhäst Noras Bean. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Stockholm. Publicerad: 2015-04-12 14:05

Noras Bean mår bra. Tränaren Ulf Stenströmer kan meddela att hans stjärnhäst ser betydligt bättre ut på söndagen än minuterna efter lördagens V75-seger.
- Han visade två grader hälta i skritt i går efter loppet, i dag är det kanske en halv grad och han springer även i hagen. Det ser otroligt mycket bättre ut nu, bara ett halvt dygn efter loppet, säger Axevallatränaren.


Noras Bean travade nytt rekord och imponerade stort när han vann gulddivisionen på V75 och kvalade in till Olympiatravet.
Men efter målgång var hästen halt och det blev inte ens någon segerdefilering.
- Jag tyckte han såg grym ut i loppet, men sedan när han vände upp efter mål så såg jag att något var fel. All glädje försvann. Han betyder mycket för oss. Jag hade hellre sett att det blev en "nolla" i resultatraden och att hästen var frisk än som det blev nu, säger Ulf Stenströmer.
Vad som är fel vet man inte än. Men Noras Bean är i alla fall betydligt piggare dagen efter när vi ringer upp tränaren.
- För det första vill jag säga att hästen inte har ont. Han går ute i en liten hage och det går ingen nöd på honom. Han är pigg och glad och skriker efter stona som han brukar.
- Han visade två grader hälta i skritt i går efter loppet, i dag är det kanske en halv grad och han springer även i hagen. Det ser otroligt mycket bättre ut nu, bara ett halvt dygn efter loppet, säger Ulf Stenströmer.
Vad som är fel har inte Ulf Stenströmer svaret på.
Vad känner du om Olympiatravet?
- Det är det minst viktiga. Hans välmående kommer i första hand. Om han inte kan starta så må det vara hänt. Samma sak om han inte kan starta igen över huvud taget. Det enda viktiga är hur hästen mår, att han mår bra.

Tävlingskarriären var över...
Scenariot med Noras Bean påminner mycket om fjolåret. Då vann hästen uttagningsloppet till Olympiatravet på Jägersro i april men missade sedan finalen på grund av skada.
Kan det vara den gamla skadan som gjort sig påmind?
- Visst finns det en risk att det är problem med kotsenskidan igen. Men det är inget vi vet än. Det vi vet är att han i alla fall mår betydligt bättre i dag än i går - och det är positivt, säger Ulf Stenströmer.
Problemen i fjol var så stora att ägarna och tränaren bestämde att tävlingskarriären var över för stjärnhästen. Men Noras Bean själv ville annorlunda och 21 september gjorde han överraskande comeback trots att han under sommaren bland annat blivit avtackad på hemmabanan Axevalla.
Det blev seger direkt i comebacken och i november tog Noras Bean en storseger då han vann Prijs der Giganten på Wolvega i Holland.
Noras Bean matchades sedan mot franska storloppet Prix de France 8 februari, men där hamnade titelförsvararen utanför prispengarna.
Då valde Ulf Stenströmer att ta sikte mot Olympiatravet och på lördagen upprepade alltså Noras Bean fjolårssegern i uttagningsloppet på Jägersro. Noras Bean var urtapper i ledningen och vann på nya rekordet 1.11,1 över distansen 2 140 meter, autostart.
- Han travar nytt rekord efter att inte startat på ett par månader. Han gör det bra, konstaterar Ulf Stenströmer.
Lördagens seger var värd 150 000 kronor och det innebar samtidigt att Noras Bean klev över tolv miljoner kronor intjänat i karriären.
Noras Bean är en undantaghäst och kämpe utöver det vanliga. Frågan är om han kan komma tillbaka ytterligare en gång?

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


 

Söndag 12 april  2015

Storvinst till Kristinehamn - vann 159 070 kronor på V64

2015-04-12 17:13

I dagens V64-omgång, 2015-04-12, på Umeå blev det hög utdelning på sex rätt. En andelskupong inlämnad hos Nyvelius i Kristinehamn gav hela 159 070 kronor.
Andelskupongen, som kostade 1026 kronor lyckades pricka in sex rätt. Kupongen innehöll förutom 2,37 rader med sex rätt, 28,5 rader med fem rätt och 135,37 rader med fyra rätt.
Det vinnande systemet var sålt i 19 andelar, vilket innebär att varje andel är värd 8 372 kronor.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

Storvinst till Värmland - vann 64 713 kronor på V64

2015-04-12 17:15

I dagens V64-omgång, 2015-04-12, på Umeå blev det hög utdelning på sex rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 64 713 kronor.
Kupongen, som kostade 1 kronor lyckades pricka in sex rätt. Kupongen innehöll en rad med sex rätt.
Det vinnande systemet innehöll sex så kallade spikar - ogarderade lopp.
Den här kupongen är en av flera i ett större system.
Många byggplatser i Karlstad
Här byggkranen i Haga som vi ser från vårt hus
Våren på gång med vårblommor
 

Lördag 11 april  2015

I dag V75 från Jägersro
 

Storvinst till Värmland - vann 58 200 kronor på V4

2015-04-11 13:53

I dagens V4-omgång, 2015-04-11, på Jägersro blev det hög utdelning på 4 rätt. En kupong inlämnad via telefon eller surfplatta gav hela 58 200 kronor.
Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in 4 rätt. Kupongen innehöll 100 rader med 4 rätt.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

V75: Kostsam seger för Noras Bean

Det var bekymrade miner efter Noras Beans triumf i Olympiatravets fjärde delfinal. Hästen blev halt och hans framtid är oviss. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2015-04-11 17:34 Senast ändrad: 2015-04-11 18:02

Stor glädje byttes mot förtvivlan efter Oympiatravets fjärde delfinal på Jägersro.
Noras Bean gjorde en enorm insats men någon segerdefilering blev det inte.
Istället linkade den tioårige kämpen skadad av banan.


Hedershästen Noras Bean gjorde en minst sagt svettig prestation när han grejade sin finalbiljett i Olympiatravet. Trots en stenhård öppning till ledningen och ett mördande tempo loppet igenom gick han undan till solklar seger på topptiden 1.11,1 (2 140 meter, bilstart), närmast följd av amerikanska toppstoet Maven.
- Det är sällan jag får tunghäfta... Han är sjuk, en helt vansinnig häst, helt grym! Han har helt enkelt ett hjärta av guld, sa en tagen Ulf Stenströmer i V75 Direkt i TV12, innan han noterade att hans häst haltade tillbaka mot stallbacken.
- Han markerar framhälta så vi får se vad det är för något, sa kusken Stefan Söderkvist och körde omedelbart av banan utan att besöka vinnarcirkeln.
Några säkra svar på hur illa skadad Noras Bean är gick inte att få under lördagen och det återstår att se om han kan vara med i Olympiatravets final på Åby om två veckor.
- Vi har tittat på honom efter loppet och han är halt även i skritt. Men det är ingen fraktur eller något sådant. Vi hoppas att han har trampat på något. Eller att han har fått någon form av tryck av klisterbandagen han går med. Vi försöker gripa alla halmstrån. Jag vågar inte säga något mer förrän i morgon när vi har kikat på honom ordentligt. Han är i all fall pigg och glad trots skadan, sa Ulf Stenströmer.

Derbyaktierna stärktes

Några av landets vassaste fyraåringar drabbade samman i Derby Trial. Stor favorit blev Svante Båths Conlight Ås men längsta strået drog hemmahästen Onceforall Face. Den Lutfi Kolgjini-tränade hingsten tog sin första seger sedan triumfen i Svensk Uppfödningslöpning som tvååring.
- Det här var ruggigt skönt eftersom han var bäst som tvååring men sedan fick problem som treåring. Han opererades för en lös benbit och fick gott om tid på sig att komma tillbaka, sa Lutfi Kolgjini.
Onceforall Face hade inge problem med att försvara innerspåret från start och Erik Adielsson valde att ge storfavoriten Conlight Ås ett lopp i rygg på ledaren. Lutfi Kolgjini bjöd upp till dans under det sista halvvarvet då han gasade på i ledningen så att favoriten fick fritt spelrum, men Conlight Ås var chanslös att gå i klinch med Onceforall Face.
- Jag vet att jag har en häst som är väldigt stark och går över upploppet så det var inga problem att ge Erik chansen, sa Lutfi Kolgjini, som siktar på höstens derby med sin skyddsling.
- Derbyt har funnits med i tankarna sedan hästen var två år och i dag stärkte han sina aktier betydligt.

Kolgjini-trippel
Lutfi Kolgjini fick glädjas åt ytterligare två V75-segrar. I Thomas Uhrbergs händer vann Buzz Mearas klass II från ledningen och i bronsdivisionen var

.....Kolgjini ensam på målfotot med Quick Fix. Även han vann från tätpositionen.
- Jag älskar när hästarna är i ordning och när jag får visa vem som har de starkaste hästarna, sa Kolgjini.

Fortsatt obesegrad

Napoleon C.D. fortsätter att vinna. Spelad till omgångens största favorit tog han årets fjärde seger i fjärde starten när han ledde klass I från start till mål. Men körande Peter Ingves hann bli nervös innan segern var i hamn då Royal Prince kom flygande långt ute i banan.
- Hästen var jättebra men min insats var inte hundraprocentig. Jag körde för mycket mot "Bergharn" (Jethro Tull) i rygg och satt och halvsov. Hade jag släppt av i sista sväng hade det inte blivit så hårt.
För Napoleon C.D:s tränade Petri Puro var det säsongens 15:e seger, vilket för upp hans segerprocent till fantastiska 45.
- Det är bara att lyfta på hatten åt Petri. Han är en konstnär som kan det här, berömde Peter Ingves.

Skön seger för sorgsen Heiskanen

Högkapable Lover Face var inte som bäst i sin senaste start men nu var han tillbaka i gammalt gott slag. Från tätposition tog han en överlägsen triumf i silverdivisionen.
- Det här var verkligen skönt. Han gick inte så bra senast och när jag anmäldehit tänkte jag att nu måste jag öka på lite i träningen. Det svarade han bra på, sa Veijo Heiskanen.
Men det var ingen vidare glad travtränare som klev in i vinnarcirkeln. Heiskanens långa samarbete med Stall Denco har upphört och till lördagens tävlingar petades han som kusk bakom hästar han vanligtvis kör. Bland annat bakom Daryl Boko som han själv delägare.
- Det är jobbigt, den värsta perioden i mitt liv. Jag mår inte alls bra, sa en sorgsen Veijo Heiskanen.

42 miljoner i sjurättspotten

Ledningen var vägen till seger i samtliga V75-avdelningen. Därifrån vann även Robert Berghs Geisha Sund ett försök i diamantstoet. Men hon fick sträcka ordentligt på sig för att hålla undan före en heroisk Dernier Viking. Den senare utmanade om segern trots 1 200 meter i tredjespår utan rygg.
- Hon var väldigt stum 150 kvar men tog ut det sista och kanske lite till, sa Robert Bergh.
- Helt otroligt! Det var tufft att gå på när det gick 1.12 där framme men jag tänkte att det var enda chansen och jädrar vad nära det blev, sa Peter Ingves, kusk bakom Catharina Denbergers Dernier Viking.
5 137 personer njöt i vårsolen på Jägersro och många fick glädjas åt sju rätt på V75. Den favoritbetonade raden betalade 3 136 kronor och för sex rätt fick man 38 kronor. Femrättspotten går vidare till nästa veckas omgång på Mantorp. Där kan en ensam jackpotvinnare bli 42 miljoner kronor rikare.

Ola Johansson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips

V75-1...6 Conlight Ås
V75-2...1-3
V75-3...2-10
V75-4...1-3-4-5-7-8-9-10-11
V75-5...1-2-4-6-10-11
V75-6...4-9
V75-7...1-3
864 rader = 432 krFöre handboll kollat när Viktor spelar handboll


Viktor gjorde många mål i 4 matcher

Även Viktors kompis Vilgot gjorde många mål

Fredag 10 april  2015

I dag laddning mot morgondagens Jackpot

Storvinst till Värmland - vann 41 735 kronor på V5

2015-04-10 20:48

I dagens V5-omgång, 2015-04-10, på Örebro blev det hög utdelning på 5 rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 41 735 kronor.
Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in 5 rätt. Kupongen innehöll en rad med 5 rätt.
Det vinnande systemet innehöll ingen så kallad spik - ogarderat lopp.

 


Nu breddas cykel & gångvägar för att separera med linje gångare och cyklisterMycket lågt vattenstånd i Klarälven. Kan bli problem för båtbussarna
 

Torsdag 9 april  2015

Efter en fin dag så får vi en fin solnedgång
 

V86: Kungapokalen nästa för "Tarzans" glänsare

 

- En fantastisk häst. Stefan Melander hade anledning att vara nöjd med sin Volstead. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2015-04-08 22:28 Senast ändrad: 2015-04-08 22:40

Född i USA och utestängd från de flesta unghästloppen.
Men i Kungapokalen får han vara med - och dit siktar också Stefan "Tarzan" Melander med sin toppfyraåring Volstead.
Onsdagens uppvisningen efter sex månaders tävlingsfrånvaro på Solvalla var - ursäkta uttrycket - något alldeles i hästväg.

 
Team Stefan Melander hade en hektisk kväll på Solvalla med elva hästar till start och fyra i kvalloppen. Stallet kunde räkna in fyra segrar, varav två kom på V86-spelet.
Bästa insatsen i den kvartetten svarade utan tvekan fyraårige Volstead för.
Stefan Melander köpte hästen på auktion i USA hösten 2012 och som treåring i fjol var han först i mål fem gånger på elva försök. Inför onsdagens start hade Volstead inte sett en tävlingsbana sedan i oktober i fjol och Melander låg lågt på förhand.

I loppet höll Erik Svensson tempot uppe med This Is Alex i ledningen och Volstead fick en dryg resa utvändigt. 400 meter från mål tog Stefan Melander över och länsade undan.
Segertiden häpnadsväckande 1.11,5 över 1640 meter med autostart!
- Han hade sparat också. Det är en djävulsk häst – ja, för den här klassen alltså. Han har fått mycket träning men aldrig gått snabbare i något jobb och den här tiden efter sex månaders bortavaro var förstås bra och något man inte kunde drömma om. En fantastisk häst som ”fuckade ur” i slutet av fjolåret utan att vi kunde ta reda på vad det var. Men så fin som han kändes i dag kanske han får åka till Åby för att försöka kvala in till Kungapokalen, sa en nöjd Stefan Melander.
Uttagningsloppen till Kungapokalen och Drottning Silvias pokal körs på Åby söndagen 3 maj.

Kash's Cantab heroisk

Stefan Melander vann även den fjärde avdelningen på V86. Nose Gear var segervapnet den här gången i ett lopp för hästar som tjänat upp till 145 000 kronor. Melander lät fyraåringen dra till ledningen efter ett varv och Nose Gear vann enkelt.

I ett lopp för högsta klassen på Solvalla skrevs segertiden till sommarlika 1.10,9 över 1640 meter med autostart. Hästen som gjorde det var Stig H Johanssons Kash's Cantab - och detta från positionen utvändigt ledaren en stor del av loppet.
Erik Adielsson tog över 400 meter från mål och körde för att ruska av sig motståndet.
I Saw You kom farligt nära sista biten men en heroisk Kash's Cantab höll undan.


En favoritfylld omgång avslutades med en rejäl smäll i den sista avdelningen. Oskar J Andersson hittade fritt invändigt med tvåprocentaren Ninepoints Ariel och slarvade inte med segergesten den sista biten.

"Straffspark utan målvakt"

Solvalla tävlade tillsammans med Bergsåker den här onsdagen och V86-loppen i Sundsvall bjöd inte på några överraskningar.
V86 inleddes med kvällens största favorit Windy Ways, streckad på 77 procent. Per Linderoth fick köra lite första halvvarvet när Ove A Lindqvist var uppe för att skapa lucka bakom favoriten med Eleanor Rigby. Men efter 1.09,5 första 500 blev det lugnare.

- Det var en straffspark utan målvakt det här, sa Linderoth om Daniel Redéns femåriga sto.
Travtränaren Anders Lindqvist i Frankrike äger Mockingbird Face tillsammans med ytterligare fem delägare. I somras skickades hästen till Sverige och Robert Bergh där han efter onsdagen segrat i sju av 21 starter.
Mockingbird Face var stor favorit i ett lopp över tre kilometer och var tapper utvändigt ledaren för Robert Bergh och höll undan knappt för Manne S.E. som gjorde det jättebra i tredjespår sista varvet för Henrik Svensson.
22-årige Kevin Svedlund blir en av de viktigaste kuggarna hos Robert Bergh när flytten går till västkusten i
 sommar.

I lärlingsloppet lotsade han in femåriga stoet Kirin de Zeun till seger från tredjeparet utvändigt.


Gävletränaren Troels Andersen ledde varje meter av V86-7 på Bergsåker med Chip Dealer - ett lopp för den högsta klassen över 1 640 meter.
Utdelningen för åtta rätt stannade på 3 484 kronor och sex rätt betalade 27 kronor. Utdelningen för fem rätt uteblev och förvandlas till en jackpot nästa onsdag.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

 


 

Onsdag 8 april  2015

I kväll V86 från Solvalla & Bergsåker

Kihlmans V86-Tips

V86-1...4 Windy Ways
V86-2...1-2-4-5
V86-3...4-11
V86-4...2-3-4-7-11
V86-5...1-2-6-7-8
V86-6...1-2-8
V86-7...1-8
V86-8...4-5
2400 rader = 600 kr


Tisdag 7 april  2015


I dag lämnar vi Skallerup och åker mot Fredrikshamn/Göteborg och Karlstad
 

Allsvenska kuskligan: Ohlsson stabil i ligatoppen

 

Sundsvallskusken Ulf Ohlsson. Foto av LENNART KIHLMAN

Stockholm. Publicerad: 2015-04-06 12:00 Senast ändrad: 2015-04-06 17:28

Ulf Ohlsson hade sex fullträffar på landets travbanor i förra veckan och utökade ledningen något i kuskligan före Örjan Kihlström.
Bakom rycker Björn Goop allt närmare och tog sig nu upp från en fjärde- till en tredjeplats i ligan.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Bergsåker 90-77-71
2. Örjan Kihlström, Solvalla 80-54-34
3. Björn Goop, Färjestad 61-49-50
4. Johnny Takter, Jägersro 58-32-36
5. Jorma Kontio, Solvalla 55-70-53
6. Peter Untersteiner, Halmstad 39-32-36
7. Erik Adielsson, Solvalla 38-24-18
8. Johan Untersteiner, Halmstad 33-34-28
9. Torbjörn Jansson, Solvalla 29-26-32
10. Magnus Jakobsson, Färjestad 28-27-19
11. Per Linderoth, Bergsåker 26-6-14
12. Stefan Söderkvist, Åby 22-28-25
13. Robert Bergh, Bergsåker 22-13-10
14. Conrad Lugauer, Jägersro 21-16-6
15. Jennifer Tillman, Solvalla 20-16-9
Siffror till och med 5 april

Mikael Wikner, Kanal 75

Måndag 6 april  2015


Ny dag och frukost i Danmark

Vårt hus vid pil

Besök vid Djur-GårdTrevligt bad

Ridning på strand

Fotbollsträning


Fin eftermiddag och grillning på kvällen


 

Söndag 5 april  2015

I dag V75 från Romme

Storvinst till Värmland - vann 279 050 kronor på V4

2015-04-05 13:53

I dagens V4-omgång, 2015-04-05, på Romme blev det hög utdelning på 4 rätt. En kupong inlämnad via telefon eller surfplatta gav hela 279 050 kronor.
Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in 4 rätt. Kupongen innehöll 50 rader med 4 rätt.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

 

V75: Olympiatravet har fått sin pirat

 
Ur spår! On Track Piraten forceras till ledningen i Rommeheatet av Erik Adielsson. Foto: Foto-Mike Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2015-04-05 17:55 Senast ändrad: 2015-04-05 18:24

Först Olympiatravet - sedan Elitloppet.
Ungefär så tänker sig Rättvikstränaren Hans R Strömberg våren med sin springare On Track Piraten.
- Det är klart att vi vill vara med i de största loppen när vi har en sådan här fin häst, sa Strömberg efter segern i Rommeheatet - den tredje deltävlingen i Olympiatravet.


Kampen om en finalbiljett i Olympiatravet blev sevärd på Rommetravet på Påskafton. De 3 264 i publiken fick se en rolig duell sista varvet mellan On Track Piraten i spets och norske gästen B.B.S. Sugarlight utvändigt.
I mål skiljde det bara en halv längd. Helt enligt kalkylen visade det sig.
- B.B.S. Sugarlight gjorde ett jättebra lopp så den insatsen ska vi inte förringa. Men när den här är i form och kommer till spets så här enkelt - ja, då är det inte lätt att ta sig förbi honom, sa Erik Adielsson.
Med facit på hand kan man säga att Olympiatravets tredje deltävling avgjordes i spårlottningen. On Track Piraten fick ett bättre utgångsläge än B.B.S. Sugarlight och Adielsson såg till att snabbt lägga beslag på täten.
Sedan hjälpte det inte att den norske uppvaktaren var bra mot en världstravare som On Track Piraten.

Siktar uppåt

Hans R Strömberg var omgiven av ett stort ägargäng efter loppet och stortrivdes givetvis.
- Han åt upp sig snabbt och fick tillbaka lystern i pälsen nästan direkt han kom hem från Paris och det är klart att vi siktar uppåt. Det är fantastiskt att vara med i Olympiatravet. Sedan hoppas vi på Elitloppet i slutet av maj också.

"Vart väldigt enkelt"

En annan som har stora uppgifter framför sig är Sveriges bästa kallblod Månprinsen A.M. Gunnar Melanders tavelsköne springare stod med dubbla tillägg och sågs ute i tredjespår sista 1300 meterna i finalen av Dubbelcupen.
Art Kjarvald satt i ledningen och det andra större motbudet Nordlirappen slank ut framför Månprinsen A.M. på den sista bortre långsidan.
Spännande när världens bästa Månprinsen i vanlig ordning ändå kunde avgöra den sista biten? Ja, för publiken möjligen.
- Det vart väldigt enkelt till slut faktiskt! sa Gunnar Melander.
Enligt tränaren var Månprinsen A.M. ändå inte som bäst i årets andra start. Motsägelsefullt - men en indikation på kapaciteten hästen besitter.
- Jag valde att ta det lugnt då han trots allt inte är tränad för att vara rappare just nu. Men jag vet ju att jag har en häst som är stark och går till mål - jag vet att han är speedig. Då känns det bra att kunna köra så här, sa Gunnar Melander lugnt.
Elitkampen under Solvallas elitloppshelg är det stora målet med Ådalens stolthet den här säsongen.

Ännu en celebritet...

Åländske Jeppas Maxi hade än en gång spelarnas fulla förtroende, nu i bronsdivisionen. Trots ett sinkande åttondespår över kort distans var sexåringen spelad till 77 procent på V75.
Elfte segern i karriärens 14:e start satt där den skulle. Torbjörn Jansson tog det lugnt i början och körde sig till ledningen varvet från mål.
Sista 100 meterna fick Jeppas Maxi sträcka ut lite.
- Han är något alldeles extra den här och jag hade mer att köra med, sa Torbjörn Jansson.
Ännu en celebritet inkvalad till finalerna under Solvallas elitloppshelg.

I övrigt noterade vi...

...att ett nytt helstängt huvudlag ingjutit mod i Västerbo Highflyer. Efter att ha gått med en öppen variant hela karriären är det delvis en ny häst vi sett på slutet. Daniel Redén fick ett bra lopp i draget i tredjeparet utvändigt och i dödens gående Super Otto bjöd strid ända till linjen. En knapp men säker seger i silverdivisionen för sjuåringen.

- Han har vaknat till lite av det nya huvudlaget, men det löste sig väldigt bra också, sa Redén efter loppet där segertiden blev storfina1.11,6 över 1640 meter med autostart.

...att Daniel Redén dubblerade på V75 sedan Frank Nilsson säkert styrt in Only In Its Class i lärlingsloppet.

...att det blev en skräll i V75-2 där Erik Adielsson påpassligt körde till ledningen efter 1000 meter med Ägir Briljant i ett galoppfyllt lopp. De betrodda hästarna gjorde bort sig - men Peter Cederins valack var stadig hela vägen och höll en tapper Danne Edel stången upploppet ner.

...att Bollnäshästen Queer Fish svarade för ett smått otroligt lopp i den avslutande avdelningen. Sören Eriksson lät hästen svepa fältet på den sista bortre långsidan och avståndet till de slagna bara växte till slut. Magnus Träff är amatör i Bollnäs vars häst nu segrade i V75 för andra gången på ett halvår.
...att utdelningen för fem rätt uteblev och omvandlas till en jackpot nästa lördag då Jägersro har hand om V75. 40 miljoner kronor beräknas ligga i sjurättspotten då. Sju rätt gav den här lördagen 3 217 kronor och sex rätt 29 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75Kihlmans V75-Tips  - Romme

En bra V75-Spik = Månprinsen A.M.

V75-1...2-3-6-8
V75-2...1-2-3-10-12
V75-3...3-6-10
V75-4...4-6-7
V75-5...12 Månprinsen A.M.
V75-6...8 Jeppas Maxi
V75-7...1-6-7-9
960 rader = 480 kr


En bra V75-Spik = Jeppas Maxi

Lördag 4 april  2015

I går en glad Micke J efter segern med Bellfaks"Landar" i Danmark vid lunchtid

Ingen camping

Men en stuga för sju

Födelsdagstårta


...."Tvårätters"

Mysig strand

Dukat för påskmat
 

Fredag 3 april  2015

I dag V75-Trav på Färjestad

Storvinst till Karlstad - vann 32 956 kronor på V5

2015-04-03 17:02

I dagens V5-omgång, 2015-04-03, på Färjestad blev det hög utdelning på 5 rätt. En kupong inlämnad på Färjestad Travbana gav hela 32 956 kronor.
Kupongen, som kostade 616 kronor lyckades pricka in 5 rätt. Kupongen innehöll en rad med 5 rätt.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

Storvinst till Karlstad - vann 32 956 kronor på V5

2015-04-03 17:02

I dagens V5-omgång, 2015-04-03, på Färjestad blev det hög utdelning på 5 rätt. En kupong inlämnad på Färjestad Travbana gav hela 32 956 kronor.
Kupongen, som kostade 240 kronor lyckades pricka in 5 rätt. Kupongen innehöll en rad med 5 rätt.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

Storvinst till Karlstad - vann 32 956 kronor på V5

2015-04-03 17:02

I dagens V5-omgång, 2015-04-03, på Färjestad blev det hög utdelning på 5 rätt. En kupong inlämnad på Färjestad Travbana gav hela 32 956 kronor.
Kupongen, som kostade 1050 kronor lyckades pricka in 5 rätt. Kupongen innehöll en rad med 5 rätt.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

Harry Boy fixade storvinst till Karlstad - vann 32 956 kronor på V5

2015-04-03 17:02

I dagens V5-omgång, 2015-04-03, på Färjestad blev det hög utdelning på 5 rätt. En kupong inlämnad på Färjestad Travbana gav hela 32 956 kronor.
Kupongen, som kostade 96 kronor lyckades pricka in 5 rätt. Kupongen innehöll en rad med 5 rätt.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

V75: Divan D'One bjöd på påskgodis

 

D'One imponerade stort i årsdebuten på V75. Foto av URBAN KIHLMAN

Stockholm. Publicerad: 2015-04-03 18:03 Senast ändrad: 2015-04-03 19:18

En mäktig årsdebut.
D'One såg läcker ut och drömmen om USA lever för det världsrekord-stammade stoet.
- Jag har sagt i amerikansk tv att hon ska slå mammas rekord, så jag får väl stå för det då, sa tränaren Roger Walmann.


7 123 besökare på Färjestadstravet bjöd på en härlig inramning när långfredagen bjöd på V75-tävlingar av hög klass.

En snackhäst som imponerade stort i årsdebuten var D'One som såg lysande ut när hon dominerade V75-1 i händerna på kusken Örjan Kihlström.
D'One forsade enkelt till ledningen från sitt läge en bit ut bakom startbilen och sedan dansade hon fram till en vinnartid på 1.12,9 över distansen 2 140 meter autostart.
- Hon kändes jättefin. Det blev som man hoppats och hon behövde inte tömma sig, sa Örjan Kihlström.
Tränaren Roger Walmann var mer än nöjd.
- Jag trodde inte att hon skulle vara så här fin, det är helt ärligt. Jag har känt i vinter att hon har utvecklats jättemycket. Men att hon skulle se ut så här, det hade jag inte trott. Nu är hon där jag trott vi skulle haft henne i fjol.
Sedan tidigare har Roger Walmann berättat att man siktar på USA senare i år. Det välstammade stoet har att brås på - mamman Giant Diablo och pappan Donato Hanover travade båda världsrekord 1.08,5 en magisk oktoberkväll på The Red Mile i Lexington 2007.
- Om vi får henne i ordning till Lexington då kommer hon springa ruggigt fort. Jag har sagt i amerikansk tv att hon ska slå mammas rekord, så jag får väl stå för det då, sa Roger Walmann.
- En topphäst i en del av världen är ofta en topphäst även i andra delar av världen. Det kan vara väl så tufft att tävla här hemma som där borta. Det är klart hon kan springa fort på en milebana om det klaffar perfekt, sa Örjan Kihlström.

Årets snabbaste vinnare

En annan häst som imponerade på långfredagens var Dream With Me N.L. som vann "Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal" på årets snabbaste segertid - 1.10,1 över sprinterdistans. Triumfen i femåringsloppet (V75-6) innebar samtidigt en plats i finalen av Olympiatravet - om man vill...
- Nej, det kommer vi inte chansa med, sa kusken och tränaren Lutfi Kolgjini i vinnarcirkeln.
I TV12 lämnade han en öppning och hänvisade till sonen.
- Adrian får avgöra, han får ta med ansvar för matchningen.
Lutfi Kolgjini var förstås nöjd med sin häst men han var även tydlig att hylla tvåan i mål Charrua Forlan, som gick utvändigt hela vägen och stred tappert.
- Två grymma prestationer av två fantastiska hästar, sa Lutfi Kolgjini.

Dubbel för Stig H

Stig H Johansson-tränade Edge Boko var dagens största V75-favorit och han vann V75-2 på mycket spänstiga ben. Erik Adielsson hade full kontroll hela vägen sedan han enkelt tagit hand om ledningen från springspår. Det var fjärde segern på fem starter för den fyraårige talangen som därmed är obesegrad felfri.
- Han var så fin..., det kändes som att det inte fanns målvakt heller. Han är bättre än de här, konstaterade segerkusken.

Stig H Johansson kunde räkna in ytterligare en seger sedan Erik Adielsson serverat Indigious rätt ryggar i långloppet som avslutade V75-spelet.
- Jag tror inte jag känt honom finare än i dag. Det här är en häst utöver det vanliga och det visade han i dag, sa Erik Adielsson.

Målettan diskad

V75-3 bjöd på dramatik som slutade med skrällseger för tappre Queen Snowball och Catrin Fajersson. Vinnaren fick ett tufft lopp utvändigt ledaren, övertog ledningen i sista sväng men var slagen när Twiligt Eyes kopplade greppet på upploppet. Men sista biten kontrade Queen Snowball när Twiligt Eyes tappade aktionen och även galopperade.
- Jag är så stolt över henne, sa Catrin Fajersson om egna uppfödningen.
Ännu mer dramatik blev det i lärlingsloppet (V75-4) där segern gick till skrällen Mr Looba Looba sedan ettan i mål Young Farmer blivit diskvalificerad för träning på upploppet av en enig måldomarnämnd.
- Jag kan medge att det är lite trångt, men inte någon diskning, sa en besviken Joel Uhrberg
Lärlingarna bjöd på en riktig fartfest och segertiden på Mr Looba Looba och Tomi Haapio blev utmärkta 1.12,5 över 2140 meter, autostart.

Segergest av hemmakusken

V75-5 var ett kallblodslopp och efter en strong kuskinsats fick snackhästen Bellfaks nosen först i mål i en tät slutstrid före Närby Kalabalik och Cali Maks.
Mikael J Andersson fick bära och köra och till slut även bjuda hemmapubliken på en segergest.
- Han var väldigt svår redan i värmningen. Men det är en underbar häst. Fantastiskt att få köra sådana här som kan bli något extra, sa Färjestadkusken.
Åbytränaren Carlos Söderström fick knappt fram ord.
- Helt sjukt! Fantastiskt! När man inte kör själv är det sjukt nervöst. Hoppas nu han får vara frisk så ska vi ha kul i många år med de här.
678 vinnare med sju rätt belönades med 20 160 kronor. Sex rätt gav 128 kronor medan det blev jackpot på fem rätt.
Jackpot innebär chans på 30 miljoner kronor till en eventuell ensam vinnare på V75 på Romme på söndag, påskdagen.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 7 Pyhagoras Face - Örjan Kihlström


Lopp 2 V4-2 Nr 9 Max Not Sand - Marcus Hultman


Lopp 3 V4-3 Nr 4 Next To None Sib - Björn Goop


Lopp V4-4 Nr 11 Ara Faks - Kristina Lier


Lopp 5 V75-1 Nr 7 D'One - Örjan Kihlström


Lopp 6 V75-2 Nr 6 Edge Boko - Erik Adielsson


Lopp 7 V75-3 V5-1 Nr 6 Queen Snowball - Catrin Fajersson


Lopp 8 V75-4 V5-2 Nr 5 Mr Looba Looba - Tomi Haapio


Lopp 9 V75-5 V5-3 Nr 2 Bellfaks - Mikael J Andersson


Lopp 10 V75-6 V5-4 Nr 6 Dream With Me N.L. - Lutfi Kolgjini


Lopp V75-7 V5-5 Nr 15 Indigous - Erik Adielsson


Lopp 12 Nr 6 Sudbury - Björn Goop


Lopp 13 Nr 3 Say That Again - Björn Goop

 Kihlmans V75-Tips - Färjestad

Bellfaks = En bra V75-Spik

V75-1...6-7
V75-2...6 Edge Boko
V75-3...1-2-5-9-10
V75-4...1-3-6-9-11
V75-5...2 Bellfaks
V75-6...3-5-6
V75-7...1-8-9-10-11
900 rader = 450 krErik Adielsson kör en V75-Spik = Edge Boko


 

Torsdag 2 april  2015

Ny intensiv travmånad på gång....
Årspremiär i Årjäng söndag 19 april

GLAD PÅSK till alla travvänner med SPORT - SPEL - SPÄNNING
Bild. Magic Tonight vinner på 2014 år Långfredagstrav

 

Onsdag 1 april  2015

Kvällsvy över CCC och gamla badhuset i Karlstad
 

Storvinst till Värmland - vann 49 700 kronor på V5

2015-04-01 20:23

I dagens V5-omgång, 2015-04-01, på Solvalla blev det hög utdelning på 5 rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 49 700 kronor.
Kupongen, som kostade 500 kronor lyckades pricka in 5 rätt. Kupongen innehöll 50 rader med 5 rätt.
Det vinnande systemet innehöll tre så kallade spikar - ogarderade lopp.
Den här kupongen är en av flera i ett större system.

Harry Boy fixade storvinst till Värmland - vann 1 043 620 kronor på V86

2015-04-01 21:59

I dagens V86-omgång, 2015-04-01, på Solvalla/Jägersro blev det hög utdelning på åtta rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 1 043 620 kronor.
Kupongen, som kostade 500 kronor lyckades pricka in åtta rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med åtta rätt, 17 rader med sju rätt och 115 rader med sex rätt.
Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.

V86: Imponerande årsdebut av Lindbloms hårding

 
Åke Lindblom och Sauveur. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2015-04-01 22:48 Senast ändrad: 2015-04-01 22:54

Under debutsäsongen som fyraåring travade han rakt upp i årgångstoppen, vann åtta av tolv lopp och tjänade 700 000 kronor.
När Sauveur på onsdagskvällen inledde femåringssäsongen på Solvalla visade han med eftertryck att han blir att räkna med i år igen.


- Han känns ännu bättre i år. Man vet aldrig med hästar men han är i alla fall den mest lovade och finaste häst som jag har haft, sa Örebrotränaren Åke Lindblom, som på förhand hade tänkt ge sin talang en vilsam årsdebut.
Men med 1 300 meter kvar till mål lyfte han ut hästen i tredjespår. När mållinjen passerades för näst sista gången övertogs ledningen och därifrån stegade Sauveur undan till imponerande seger före en tapper Order To Fly.
- Han är otroligt bra. Jag tänkte köra lugnt i dag men så blev loppet som det blev och jag var tvungen att köra till. Han blev lite trött till slut men det hade han väl rätt att bli, sa Åke Lindblom.

"Han är lite extra"

Solvalla delade på omgången med Jägersro och även på Malmöbanan bjöds sport av bästa märke. Peter Untersteiners norrman Mc Steamy stod för kvällens svettigaste prestation när han efter 600-700 meter i tredjespår och resten av loppet som första häst i andrapsår hade mod och styrka att stå emot Calvin Borel över upploppet.
- Han är ingen vanlig häst faktiskt, han är lite extra. Alla vet hur bra Calvin Borel är och det var två topphästar som möttes, sa Peter Untersteiner.

Halmstadtränaren Petri Puro ståtar med fantastiska 45 i segerprocent under 2015 efter att hans Napoleon C.D. tagit tredje raka segern från ledningen.
- Han gjorde det mycket bra och jag hade tussarna kvar. Det här är en riktigt fin häst, sa segerkusken Peter Ingves.

Snubblande nära diskning

Några av landets bästa treåringar gjorde upp om ett förstapris på 100 000 kronor i Rikitikitavis lopp på Solvalla och det blev ett dramatiskt upplopp. När Timo Nurmos-tränade skrällen Globalsatisfaction skulle sätta in stöten cirka 100 meter från mål snubblade han till och var ytterst nära att galoppera. Väl understödd av Jorma Kontio fick han ordning på benen och han skar mållinjen som etta. Men det dröjde innan domarna kungjorde resultatet. Bedömningen var att hästen inte hade galopperat, vilket skulle ha medfört diskvalificering, och därmed fick han behålla segern.
- Jag tycker inte att det var galopp. Han var väldigt pigg och snubblade till när jag ryckte tussarna. Annars gjorde han det jättebra och det här är en häst med många växlar kvar, sa Jorma Kontio.
Forecast knep andraplatsen före segerstaplaren Mr Perfect som missgynnades av punktering.

Fem miljonvinnare

Globalsatisfaction var inte den enda överraskningen för V86-spelarna. Även Jörgen Westholms Promise ...

och Stig H Johanssons Amor Winner (Björn Goop) fick utdelningen att dra i höjden.

Övriga avdelningar vanns av Lutfi Kolgjinis Orione Spin ....

och Lars I Nilssons Tudor (Johnny Takter). Endast fem kuponger lyckades prickade in samtliga vinnare och för det belönades de med över en miljon kronor vardera.

Ola Johansson, Kanal 75I kväll V86-Express från Solvalla & Jägersro

Kihlmans V86-Tips

"Ludde" kör V86-Spiken = Orione Spin

V86-1...5 Orione Spin
V86-2...1-2-3-4
V86-3...4-6-10
V86-4...2-4-5
V86-5...1-3-5
V86-6...2-6-7
V86-7...7-11
V86-8...4-6-8-10
2592 rader = 648 kr


Motionsrunda vid Kroppkärrssjön med rikligt fågelliv Bild: Ett andpar
Många fiskmåsar i farten just nuKanadagäss

Sothöna

Änder

Båtar väntar att bli ilagda i Kroppkärrssjön
 

Om du skall på semester, och vill vinna pengar....

....besök då Lenas IT-Café på Gran Canaria Klicka och läs mer...

 


Ängtorpsvägen i juni 2009 + från 1950 - + Bröderna Kihlman & Trav

Bröderna Kihlman i NWT>>>>

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>