Välkommen


   
   
 


 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNFoto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>
OBS. Alla bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN

Fredag 1 augusti  2014

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.seI kväll besök på Örebrotravet
 

Torsdag 31 juli  2014

Idag får vi "normal" värme.....
 

Inför Hambletonian: Patrick kan ge Takter hattrick

 
Nu är det allvar. Med 15 raka segrar i ryggen är fenomenet Father Patrick storfavorit i lördagens Hambletonian där Jimmy Takter även startar Trixton och Nuncio. Foto av LARS JAKOBSSON

East Windsor, USA. Publicerad: 2014-07-31 06:23 Senast ändrad: 2014-07-31 13:12

Två stridslystna alfahannar och en avslappnad åskådare.
Hambletonian 2014 handlar om Jimmy Takter.

Bild: takters-tre-hambohastar-nuncio-father-patrick-och-trixton
På lördag kommer svaret på om Father Patrick, Trixton eller Nuncio är bäst i stallet - och hela världen.

Det har beskrivits som gården ”Southfork” ur tv-serien Dallas.
Och Jimmy Takters hem i samhället East Windsor, New Jersey, en dryg timmes bilresa söder om New York är onekligen en träningsanläggning långt utöver det vanliga.
- Det är 200 ”acres”, när jag köpte gården var det bara sojabönor överallt, förklarar Takter när han blickar ut över sitt livsverk där han och hustrun Christina flyttade in 2001.
Nu är barnen utflugna och odlingarna ett minne blott, istället ståtar till synes eviga rader av hagar med prydligt spikade staket.
På den välklippta del av gräsmattan som inte är tilltänkt hästarna ligger en damm med sprudlande fontän och en liten ö prydd med en nästan två meter hög staty av frihetsgudinnan.
Det är på denna bit av sina ägor som Takter leder ut en vilt gnäggandes Father Patrick när det vankas fotografering.
- Han älskar det här. Så fort han ser en kamera sträcker han på sig och fäller fram öronen. Jag tror knappt det finns en dålig bild på honom, säger husets herre och har svårt att dölja sin förtjusning i den bildsköne hingsten.

”Den bästa häst jag plockat fram”

Det är inte konstigt. Father Patrick har nämligen visat alla egenskaper som krävs för att bli Nordamerikas nye travpresident.

15 raka segrar, de flesta i överlägsen stil inkluderat två världsrekord är ett facit som gör honom till storfavorit i lördagens Hambletonian, det största travloppet på denna sida Atlanten.
Sanningens ögonblick, för skulle Father Patrick förlora sitt viktigaste lopp i karriären kommer ingen ny chans och glansen blir för evigt befläckad, oavsett vad framtiden har att utvisa.
- Han är allting. Det är en fräsch häst, veterinärräkningarna är ”basically” noll. Han är psykiskt och fysiskt en enorm häst. Han är väldigt fin att köra, har startsnabbhet, är ärlig. Han har allt, säger Takter som inte drar sig för att jämföra sin treåring med Moni Maker – superstoet som tog sin tränare på ett triumftåg genom Europa med segrar i Elitloppet och Prix d’Amerique innan hon avslutade karriären som världens vinstrikaste sulkyhäst med en prissumma på över 50 miljoner kronor i dåvarande penningvärde.
- Hon var unik och det är väldigt många miles att trava innan han når hennes ”track record”. Men Father Patrick har samma kapacitet och är den bästa häst jag plockat fram själv.
Då har ändå Takter redan två inteckningar i världens förnämsta unghästlöpning, 1997 med Malabar Man och 2010 med Muscle Massive.

Nära ryka ihop
Men när startbilen släpper fältet klockan 17.11 lokal tid på lördagen kommer Jimmy Takter inte att ha Father Patricks bästa för sina ögon.
I själva verket kommer han göra allt för att få den långa segerraden bruten i sulkyn bakom Trixton, också egenuppfödd och -ägd, tillika loppets andrahandsfavorit.
- Han har utvecklats enormt i år. Det är en häst som kommer bakifrån och förhoppningsvis är det hög pace framför. Då kommer han att vara rätt nära till slut.
Att Trixton inte accepterar rollen som nummer två står emellertid klart när han leds ut för att delta i fotograferingen.
Plötsligt blåser han upp bröstet och skrapar frenetiskt höger framben i marken, nästan maniskt blängande på sin antagonist.
Det får Father Patrick att glömma poserandet och för en stund står de båda tävlingsfenomenen mitt emot varandra, frustande likt stridshästar på slagfältet.
Några meter därifrån böjer sig Nuncio obekymrat och tar en tugga gräs.
- Såg du? Det där skulle du haft på film alltså, utbrister Takter muntert sedan han hjälpt till att separera de två testosteronstinna ”pojkarna”.
- Det är två alfahannar, det är därför de står i varsin ända av stallet. Nuncio däremot är nästan som en valack, han bryr sig inte.
- Om vi skulle släppa loss alla hästar här så slåss hingstarna tills man ser vem som är starkast. Och den som är starkast betäcker stona. De andra får hålla sig ifrån tills han är nöjd, det är så naturen verkar. I djurens värld är det den starkaste individen som kommer fram, säger Jimmy Takter.

Mycket press

Men i travsportens värld koras den starkaste individen på banan. Och istället för tuppfäktning på gräsmattan får Father Patrick och Trixton mäta sina krafter under ett 1 609 meter långt varv runt Meadowlands inför världens blickar med en dryg miljon dollar i samlade prispengar.
Eller blir det coole Nuncio som skriver in sig i historieböckerna?
Att Jimmy Takter efter 32 år i USA skapat förutsättningar för en i Hambletonians 89-åriga historia unik storslam står i alla fall klart.
Lika klart som att allt annat än seger vore ett misslyckande.
- Det är ett sådant läge man drömmer om. Alla tre verkar vara i toppform, så det ser bra ut. Men det är klart, det är mycket press också, det gäller att de ”performar”.

Robin Johansson

 

 

Onsdag 30 juli  2014

I dag V86 från Bergsåker & Solvalla
 

V86: Injobbning från en fiskebåt

 
Ivar Sånna segrade på topptiden 1.11,5. Nu väntar derbykval. Foto av JEANNIE KARLSSON

Stockholm. Publicerad: 2014-07-30 22:16 Senast ändrad: 2014-07-30 22:29

Derbydrömmen lever med Ivar Sånna.
Hästen var smällfin vid seger på Solvalla V86 på onsdagskvällen.
Thomas Uhrberg körde och "husse" själv satt faktiskt i en båt och metade i Hudiksvall.
- Jag kunde bara få fram ljudet på telefonen men hörde ju att hästen gick bra! sa Jan Hellstedt.


Efter några sommarveckor med V86 turnerande runt på några av landets mindre banor var det återigen dags för den lite snabbare varianten av spelet på onsdagen.
Huvudstadsbanan Solvalla körde tillsammans med Bergsåker och det var som vanligt vartannat lopp som gällde i Onsdag Xpress.

Mantorptränaren Jan Hellstedt var inte plats på Solvalla. Efter Ivar Sånnas övertygande seger i den andra V86-avdelningen fick det därför bli ett samtal och en rapport från en fiskebåt med en mycket nöjd tränare.
Ivar Sånna, ägd av Happy People Racing AB, Tranås, fick inte chansen som fastlåst i kvalen till Sprintermästaren i sommar och siktet är nu i stället inställt på Svenskt Travderby i höst.
I loppet drog Stefan Söderkvist hårt i ledningen med Tiberius F. och hade ryckt åt sig ett stort försprång in i den första kurvan. Thomas Uhrberg lät Ivar Sånna ta upp jakten och i mitten av upploppet var allt avgjort till Mantorphästens fördel.

Seger på topptid
Ivar Sånna är ambitiös och lite av en slugger. Så visst kan det bli en derbyfinal i höst. Segertiden blev finfina 1.11,5. Att jämföra med Mosaique Face svenska rekord för fyraåringar, 1.10,8.
- Han är riktigt mycket tränad för att vara bra till uttagningarna till derbyt och har fått gått ganska tungt. Därför är jag riktigt imponerad av hästen att han kunde springa den här tiden i dag, sa Jan Hellstedt.
Mantorptränaren har haft två hästar med i derbyfinaler tidigare, Derby Clipper 2008 och Poison Composite 2007.
- Men den här är bättre än både Derby och Poison. Så det känns som att jag har en ärlig chans att vara med lite i år, sa Jan Hellstedt från fiskebåten på en tjärn i Enånger i Hudiksvall...ursäkta uttrycket "fiskandes efter nya segrar".
Jan Hellstedt hade skickat två hästar till Solvalla och blev hundraprocentig från båten. I ett lopp utanför V86 segrade Interest Sånna, en annan av stallets fyraåringar med samma ägare.

Lätt för Samuelssons

Ola Samuelsson fanns på plats på sin gamla hemmabana. Diamond River, vinnare av Guldstoet på Axevalla i början av sommaren, var favorit i Sommarfavoriten för treåriga ston. Björn Goop gjorde inga misstag i loppet och Diamond River kunde vinna avstannande efter att ha körts till ledningen efter 700 meter.

Björn Goop fyllde på med att ta hem 75 000-kronorsloppet Iata Källs stolopp tillsammans med Lars Fribergs Stylish Hanover.
Omgångens högst doterade lopp var Sommarfavoritens öppna klass. 200 000 kronor väntade vinnaren och loppet leddes hela vägen av kullens främste Al Dente.
Örjan Kihlström satt bekvämt tillbakalutad hela loppet men fick bråttom in på upploppet då hästen utvändigt galopperade och Västerbo Eclair fick fritt från ledarens rygg på
- Det var inte så mycket att fundera på - då fick vi köra undan, sa Kihlström.

Dubbel till Skoglund

Två av de fyra V86-loppen på Bergsåker såg hemmatränaren Håkan Skoglund som vinnare.
I V86-3 fick Skoglund ledningen gratis 1 200 meter från mål då ledaren Manne S.E. plötsligt högg i galopp. Han ledde sedan resten av det 2 640 meter långa loppet med amatörtränaren Krister Molins
 Tellmeabout Larry.

V86-seger nummer två kom med Skoglunds favorithäst. Tell Me No Lies var finalist i kriteriet för två år sedan. Efter problem med en halsböld har utvecklingen stoppats upp.
Nu är hästen på rätt väg igen och Håkan Skoglund hade varit tydlig med att han ville till ledningen.
Per Linderoth synade med Gin De Zeun men Skoglund gav sig inte utan borrade ner sig på utsidan och Tell Me No Lies fick överta täten i den första kurvan i en öppning som klockades till 1.08,6.
Storfavoriten O.P's Flirt kom upp på utsidan och Anastacia Trot och Henrik Svensson pressade vinnaren till ett målfoto.
- Han gjort det fantastiskt bra och det känns att det är en kanon, sa Håkan Skoglund om Tell Me No Lies som tangerade sitt rekord, 1.11,6.

Robert Bergh-tränade Västerbo Collect vann inledningsloppet med Ulf Eriksson efter en smörresa.

Rommetränaren Sophie Ställbergs formhäst Prince di Poggio imponerade vid seger för Tomas Pettersson.
74 system hittade alla vinnarna. Åtta rätt delade ut 59 344 kronor, sju rätt 474 kronor och fem rätt 43 kronor.

 MikaelWikner

 


 

Storvinst till Koppom - vann 74 327 kronor på V86

2014-07-30 20:29

I dagens V86-omgång, 2014-07-30, på Solvalla/Bergsåker blev det hög utdelning på åtta rätt. En kupong inlämnad hos Koppomsmacken i Koppom gav hela 74 327 kronor.
Kupongen, som kostade 504 kronor lyckades pricka in åtta rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med åtta rätt, 19 rader med sju rätt och 139 rader med sex rätt.
Det vinnande systemet innehöll tre så kallade spikar - ogarderade lopp.

Harry Boy fixade storvinst till Karlstad - vann 70 152 kronor på V86

2014-07-30 20:30

I dagens V86-omgång, 2014-07-30, på Solvalla/Bergsåker blev det hög utdelning på åtta rätt. En kupong inlämnad hos Direkten Nöje Casablanca i Karlstad gav hela 70 152 kronor.
Kupongen, som kostade 192 kronor lyckades pricka in åtta rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med åtta rätt, 15 rader med sju rätt och 86 rader med sex rätt.
Det vinnande systemet innehöll tre så kallade spikar - ogarderade lopp.

Harry Boy fixade storvinst till Karlstad - vann 71 788 kronor på V86

2014-07-30 20:30

I dagens V86-omgång, 2014-07-30, på Solvalla/Bergsåker blev det hög utdelning på åtta rätt. En kupong inlämnad hos Hanssons Tobak i Karlstad gav hela 71 788 kronor.
Kupongen, som kostade 192 kronor lyckades pricka in åtta rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med åtta rätt, 17 rader med sju rätt och 102 rader med sex rätt.
Det vinnande systemet innehöll tre så kallade spikar - ogarderade lopp.
Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

 

För ytterligare information:
Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.se

 

ATG - ett spelbolag i hästsportens tjänst

AB Trav och Galopp - ATG - ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Den största och mest populära spelformen är V75 där runt en miljon människor deltar varje vecka. Hela ATG:s överskott, 1,6 miljarder kronor årligen, går tillbaka till hästsporten.Kihlmans V86-tips

Björn Goop kör en V86-Spik = Diamond River

V86-1...1-2-4
V86-2...1-4-6-7-9-10
V86-3...1-9-11-15
V86-4...3 Diamond River
V86-5...6 O.P.'S Flirt
V86-6...2-3
V86-7...2-8-11
V86-8...1-3-6-8
1728 rader = 432 krRobert Bergh kör en V86-Spik = O.P.'S Flirt 

Tisdag 29 juli  2014

I kväll Extra V75 från Jägersro

Dramatik när Ed You vann Åbergs - efter diskning

 
Ed You och Robert Bergh vann Hugo Åbergs Memorial efter stor dramatik - detta efter att franske Un Mec D'Heripre diskats för trängning. Foto: Burt Seeger. Foto av Kanal 75

Malmö. Publicerad: 2014-07-29 23:09 Senast ändrad: 2014-07-30 00:18

Det blev stor dramatik i Hugo Åbergs Memorial.
Favoriten Un Mec D'Heripre var först i mål men efter att regelvidrigt ha tagit sig loss mitt på upploppet blev fransmannen diskad för trängning.
Segern istället till Ed You, ägd av hockeytvillingarna Sedin och körd av sin tränare Robert Bergh.
- Det är som att man får nypa sig i armen, sa Bergh efter att ha tagit hem förstapriset på en miljon kronor.


Temperaturen visade 27 grader när Hugo Åbergs Memorial brakade igång strax efter klockan 21 på Jägersro. Det blev också stor dramatik i ”Sommarens Elitlopp” och ett efterspel med hetlevrade känslor ur det franska lägret och burop från delar av den 13 780 stora publiken som visade sitt missnöje över diskningen. Den var dock korrekt och måldomarnämnden på Jägersro var enhälliga om att diska Un Mec D’Heripre för trängning. Körande Franck Nivard inledde i tredjespår runt första sväng med sin häst innan han hittade ner utvändigt om ledaren efter ett halvvarv, för att kort senare bli avlöst av Commander Crowe och få andra par utvändigt. Nivard valde sedan att sitta kvar över sista bortre långsidan när attackerna kom ifrån kön.

Gav Magic Tonight en bredsida

Men mitt på upploppet så tryckte han sig bryskt ut mot och gav den utvändige Magic Tonight en bredsida. Han började redan trycka sig ut litegrann hundra meter tidigare. Hästen spurtade vasst och var klart först i mål men det franska jublet fick bara vara några minuter. Måldomarnämnden ville studera körningen på upploppet och resultatet dröjde. Sedan kom beskedet att man diskvalificerat Un Mec D’Heripre och segern gick istället till Ed You och Robert Bergh. Detta fick hästens tränare Fabrice Souloy att bli helt rasande och han viftade och skrek på banan och vägrade att låta sig intervjuas av några journalister.

"Frankrike har inte samma regelverk som vi"
Robert Bergh körde ett perfekt lopp och valde även han att sitta kvar över sista bortre långsidan när attackerna kom. I sista sväng såg det mörkt ut där han satt instängd men när Mosaique Face galopperade i utgången av slutkurvan fick han fritt spelrum och Ed You speedade sylvasst in som tvåa.
- Jag såg ju situationen och det kändes konstigt att han skulle lyckas med det där. Jag har själv varit diskad några gånger så jag vet vad som gäller. Det är hårda krav. Sedan är det en annan körkultur i Frankrike och där hade han säkert flyttats ner ett pris. De har inte alls samma regelverk som vi har, sa Robert Bergh.

"Solklar diskning"
Lennart Forsgren, expert i Vinnare V75 i TV12, tyckte att diskningen var solklar.
- Det är för dåligt att de inte kan lära sig vårt regelverk när de har varit här så många gånger tidigare. Vi får ju anpassa oss efter de regler som finns i Frankrike när vi kommer dit. Hur många gånger har inte svenska hästar blivit diskade för orent trav när de har varit i Frankrike, utan att vi har kunnat förstå varför. I Frankrike kan man köra så där som Franck Nivard gjorde men det kan man inte här. Det var en solklar diskning, sa Lennart Forsgren.

"Hoppas att de inte buade åt mig"
Under elitloppshelgen i år, i ett försök till Sweden Cup, var det Ed You som blev diskad som etta i mål efter en trängning vid upploppets början.
- Jag gjorde en tabbe då och det är helt fantastiskt att det kan hända att han nu får tillbaka det och kan dra nytta av andras motgångar, menade Bergh.
- Det är mycket känslor av alla som är här och det är klart att publiken som har spelat tycker att det är felaktigt. Men jag gjorde vad jag kunde och jag hoppas att publiken inte buade mot mig.

"En tropisk atmosfär"
Bergsåkerstränaren är Sveriges ledande travtränare och har gjort succé med Ed You efter att han köptes av Daniel och Henrik Sedin för precis ett år sedan. Ed You, som vann på tiden 1.10,1/1609a, såg nu till att Robert Bergh fick sin första fullträff i Hugo Åbergs Memorial.
- Han är stor och jag har hela tiden trott att tekniken ska bli bättre. Det har hänt mycket och som han var idag, det var verkligen så bra han kan bli nu. Jag får vara nöjd om han kan vara så här en gång till i år.
- Jag hade ju Nahar med i fjol och hade aldrig varit på Hugo Åbergs innan dess. Jag sa direkt efteråt att vi måste vara med igen för det var så fantastiskt kul och att nu få vinna är otroligt stort. Den här kvällen är som att köra stortrav i Spanien, det är en tropisk atmosfär och det känns verkligen som att vara vid Medelhavet och raca. Det är som att man får nypa sig i armen och det ska bli kul att åka hem och titta på loppet igen, sa Robert Bergh och log med hela ansiktet.

Occhione Jet inte långt ifrån segern
Tvåa i Hugo Åbergs blev Occhione Jet, som inte alls var långt ifrån segern och bara var centimetrar efter Ed You. Trea blev Oasis Bi och fyra Magic Tonight som drog upp spurten från kön ut på den sista bortre långsidan. Femma blev de två senaste årens vinnare av Åbergs, Commander Crowe, som höll strålande efter en tuff resa via tredjespår runt första sväng och sedan resten av loppet utvändigt om ledaren. Hårt betrodde Orecchietti galopperade i första kurvan och blev diskvalificerad.

Michael Carlsson

 

 

Storvinst till Karlstad - vann 146 898 kronor på V75

2014-07-29 21:59

I dagens V75-omgång, 2014-07-29, på Jägersro blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad hos Magnus Tobak & Tips i Karlstad gav hela 146 898 kronor.
Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med sju rätt, 39 rader med sex rätt och 578 rader med fem rätt.
Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.

Storvinst till Karlstad - vann 147 420 kronor på V75

2014-07-29 21:59

I dagens V75-omgång, 2014-07-29, på Jägersro blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad hos Magnus Tobak & Tips i Karlstad gav hela 147 420 kronor.
Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med sju rätt, 39 rader med sex rätt och 587 rader med fem rätt.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

Storvinst till Karlstad - vann 147 420 kronor på V75

2014-07-29 21:58

I dagens V75-omgång, 2014-07-29, på Jägersro blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad hos Magnus Tobak & Tips i Karlstad gav hela 147 420 kronor.
Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med sju rätt, 39 rader med sex rätt och 587 rader med fem rätt.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

Storvinst till Karlstad - vann 217 330 kronor på V75

2014-07-29 21:58

I dagens V75-omgång, 2014-07-29, på Jägersro blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad hos Hanssons Tobak i Karlstad gav hela 217 330 kronor.
Kupongen, som kostade 1800 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll 2,5 rader med sju rätt och ingen rad med sex eller fem rätt. Detta beror på att kunden valt spelmetoden V7 som innebär att kunden vinner 2,5 gånger mer på sju rätt, men avstår utdelning på sex och fem rätt.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

Storvinst till Värmland - vann 118 498 kronor på V75

2014-07-29 22:07

I dagens V75-omgång, 2014-07-29, på Jägersro blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad via telefon eller surfplatta gav hela 118 498 kronor.
Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med sju rätt, 25 rader med sex rätt och 252 rader med fem rätt.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

Harry Boy fixade storvinst till Kil - vann 102 768 kronor på V75

2014-07-29 21:58

I dagens V75-omgång, 2014-07-29, på Jägersro blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad hos Drömbutiken i Kil gav hela 102 768 kronor.
Kupongen, som kostade 192 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med sju rätt, 16 rader med sex rätt och 86 rader med fem rätt.
Det vinnande systemet innehöll tre så kallade spikar - ogarderade lopp.
Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

 

För ytterligare information:
Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.se

 

ATG - ett spelbolag i hästsportens tjänst

AB Trav och Galopp - ATG - ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Den största och mest populära spelformen är V75 där runt en miljon människor deltar varje vecka. Hela ATG:s överskott, 1,6 miljarder kronor årligen, går tillbaka till hästsporten.

 Kihlmans V75-Tips

En bra V75-Spik = Corky

V75-1...1-2-5-7-8-9-10
V75-2...1-4-5
V75-3...1-3-4-5-9
V75-4...4 Corky
V75-5..1-6-15
V75-6...3-6-9
V75-7...1 Oliver Kronos
945 rader = 472,50 kr 

Måndag 28 juli  2014

I dag lunchtrav - Åmål kl. 12.20
 

Allsvenska kuskligan

 

Björn Goop klamrar síg fast i toppen av kuskarnas liga. Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2014-07-28 09:30 Senast ändrad: 2014-07-28 09:31


Allsvenska kuskligan:

1. Björn Goop, Färjestad 188-127-119
2. Ulf Ohlsson, Bergsåker 182-122-120
3. Jorma Kontio, Solvalla 121-91-67
4. Robert Bergh, Bergsåker 115-63-47
5. Örjan Kihlström, Solvalla 113-72-78
6. Peter Untersteiner, Halmstad 100-71-70
7. Johnny Takter, Jägersro 88-58-53
8. Erik Adielsson, Solvalla 79-67-50
9. Johan Untersteiner, Halmstad 69-57-47
10. Magnus Jakobsson, Färjestad 58-49-50
11. Kenneth Haugstad, Solvalla 57-62-53
12. Torbjörn Jansson, Solvalla 56-75-60
13. Peter Ingves, Halmstad 52-43-54
14. Jan-Olov Persson, Hagmyren 52-28-16
15. Flemming Jensen, Danmark 45-24-27
Ställning till och med 27 juli.

Kanal 75

 

Storvinst till Värmland - vann 130 452 kronor på V5

2014-07-28 15:03

I dagens V5-omgång, 2014-07-28, på Åmål blev det hög utdelning på 5 rätt. En kupong inlämnad via telefon eller surfplatta gav hela 130 452 kronor.
Kupongen, som kostade 126 kronor lyckades pricka in 5 rätt. Kupongen innehöll en rad med 5 rätt.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.
Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

 

För ytterligare information:
Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.se

 

ATG - ett spelbolag i hästsportens tjänst

AB Trav och Galopp - ATG - ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Den största och mest populära spelformen är V75 där runt en miljon människor deltar varje vecka. Hela ATG:s överskott, 1,6 miljarder kronor årligen, går tillbaka till hästsporten.

 

 


Dagens ALN-Häst = In Serenity

Målgångsbilder Åmål

Lopp 1 V4-1 Nr 4 Monfalcone - Tom Horpestad


Lopp 2 V4-2 Nr 5 In Serenity - Mikael J AnderssonLopp 3 V4-3 Nr 3 Stands To Reason - Mimmi ElfstrandLopp 4 V4-1 Nr 12 C.C.Queen - Björn GoopLopp 5 V5-1 Nr 2 Köla Olympia - Niclas Benzon


Lopp 6 V5-2 Nr 12 Regina Degli Dei - Björn Goop


Lopp 7 V5-3 Nr 8 Max Not Sand - Henrik Rudqvist


Lopp 8 V5-4 Nr 5 Strong Summer - Mikael J Andersson


Lopp 9 V5-5 Nr 6 Quasi Niente - Tommy Kling


Kval Nr 1 Ramona Win - Björn GoopKihlmans kocktips med V4 & V5

V4-Tipset

En bra V4-Spik = Monfalcone

V4-1...4 Monfalcone
V4-2...3-5-6-8
V4-3...2 Final Jam
V4-4...1-3-4-5-8-9-12-13
32 rader = 64 kr


En bra V4-Spik = Final Jam

V5-Tipset - Åmål

En bra V5-Spik = Bellfaks

V5-1...7 Bellfaks
V5-2...1-4-5-6-7-9-10-12
V5-3...1-3-4-5-6-7-8
V5-4...2-6-10
V5-5...3-4
336 Rader 336 kr


 

Söndag 27 juli  2014


Rafflande slutstrid på Årjäng lördag kväll lopp 8

I dag besök i Forshaga Sporthall.....


David har varit med i Handbollsskolan

Många var och tittade på sina barn och barnbarn

Davids lag vann med 6-4
 

Lördag 26 juli  2014

I dag V75 från Bollnäs

V75: En Schön hemmaseger

 SCHÖNT! Jan Schön åker med på sulkyn efter Robis Salvations seger. Tomas Pettersson körde. Foto av JEANNIE KARLSSON

Stockholm. Publicerad: 2014-07-26 18:16 Senast ändrad: 2014-07-26 18:57

Lille tränaren Jan Schön försvarade hemmafärgerna inför 7 488 i publiken på Bollnästravet.
Robis Salvation tog sin första seger på V75 och är en av de bättre hästarna Schön fått fram under en lång travkarriär.
- Underbart att få vinna så här inför en jättepublik!


58-årige Jan Schön blev en både populär och impopulär segrare i Bollnäs på lördagen. Kollegan Tomas Pettersson hjälpte till i sulkyn och lyfte in skrällen Robis Salvation från positionen utvändigt ledaren redan i det inledande loppet. En skräll streckad på sju procent på V75.
Svårfunnet och retsamt för de flesta spelare. Samtidigt en riktig hit för hemmapubliken. Solen gassade och temperaturen visade 30 grader eller mer under dagen. Inför segerdefileringen i V75-1 hade dock många ur storpubliken hittat ut från parasollerna och tälten på publikplats.
- Hästen har utvecklats något otroligt i år och jag trodde på chans under loppet trots att han fick gå utvändigt den här gången. Nu är det ett bra tag sedan jag fick vinna på V75 så det var väldigt skönt det här, sa Bollnäsprofilen när allt lugnat ner sig lite på stallbacken någon timme efter loppet.
30 grader och en häst som inte var nämnvärt intresserad av vatten efter segern.
- Han har druckit dåligt efter loppet men vi får locka honom helt enkelt. Jag vet att han är bra och det kommer förhoppningsvis fler lite större segrar. Jag har haft en del hästar som gjort det bra under åren. Cricks Philemon vann två finaler i rikstoton. Andra jag minns är Carly, Mysig och Nevele Broline, summerade Schön sin "Schöna" seger.
Är det många som gratulerat?

- Ja, herregud så många jag pratat med. Och jag vet inte hur många sms jag fått!

Robis svåraste vinnaren
Körande Tomas Pettersson hamnade utvändigt ledaren med Schöns Robis Salvation. I sista kurvan var ledarhästen slagen, samtidigt som loppets storfavorit B.B.S. Pelleshan satt fastlåst i rygg ledaren.
Kusken såg mest ut att sitta och bekymra sig över hästarna som kom bakifrån och över upploppet fick Robis Salvation jaga undan och vann säkert före starkt spurtande Quantanamera.
I skrällväg slutade det med hemmahästen Robis Salvation. I övrigt blev det inte allt för svårfunna vinnare och utdelningen stannade vid 14 568 kronor för sju rätt.

"Lite väl långsamt"

Storloppen för den högsta klassens hästar duggar tätt under travets högsäsong. Bollnäsloppet - gulddivisionen - innehöll endast åtta hästar och blev en ganska trist historia för publiken.
Örjan Kihlström behöll innerspåret med Catarina Lundströms Standout och fick bestämma tempot helt. Första varvet klockades till 1.15,0!
- Det gick nästan lite väl långsamt egentligen men jag hade värsta konkurrenten i rygg och försökte hålla Kadett C.D. (favoriten) i "säcken" så länge som möjligt. Standout är en bra häst i grunden och han gick undan på ett fint sätt med tussarna kvar, sa Örjan Kihlström.

Stonas uppgörelse på V75 såg dagens kanske mest imponerande vinnaren. Danske tränaren Flemming Jensen hade skickat fyra hästar till Bollnäs och Roxie Lavec var riktigt rejäl efter att ha klarat voltningen och körts till ledningen efter 600 meter av vikarierande Kenneth Haugstad. Segertiden gick inte av för hackor - 1.13,3 över 2 140 meter med voltstart.

Amatörtränaren Mario Di Lorenzo från Eskilstuna har en mycket fin häst på gång i Primo Valentino. Tony Wallin körde och femåringen kontrade självmant till sig segern sista hundra meterna mot utvändige uppvaktaren M.T. Insider och Olle Alsén i klass II-loppet.

Falk hyllade sin vinnare

Mångsysslaren Staffan Falk är travamatör från Gävle och mångsysslare. Utöver hästarna jobbar han som högstadielärare och har i många år varit verksam som huvudstarter under tävlingarna på Solvalla.
Nu fick kallblodsentusiasten vinna Jon Olssons Minne med 100 000 kronor i förstapris med sin specielle favorit Titan Tabac.
- Jag har sagt länge att han är den bäste jag tränat och det står jag fast vid, sa Staffan Falk, som vunnit två V75-lopp tidigare i karriären, då med Egil Tabac.
Robert Bergh knöt ihop säcken på V75 med att vinna de två avslutande loppen. Totalt blev det fyra segrar under dagen för Sundsvallstränaren, samtliga med hästar födda i Frankrike.

Paying Guest

....
och Tresor d'Inverne segrade på V75. Vic Du Noyer och Acra de Touchyvon tog hem två av loppen utanför det stora spelet.
Lite drygt 2 000 system hittade alla vinnarna på V75. Sju rätt delade ut 14 568 kronor, sex rätt 205 kronor och utdelningen för fem rätt blev 34 kronor.

Mikael WiknerKihlmans V75-Tips  - Bollnäs

Ulf Ohlsson kör en V75-Spik = Pleasure Kronos

V75-1...1-2-3-5-6-8-9
V75-2...1-2-3-7-11-12
V75-3...1-2-4
V75-4...4-5-6-10
V75-5...1-8
V75-6...3 Pleasure Kronos
V75-7...2 Tresor D'Inverne
1008 rader = 504 krUlf Ohlsson kör/tränar en V75-Spik = Tresor D'InverneI kväll 17.30 V5-Trav i Årjäng

Dagens ALN-Häst = Becky´s Serious
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 8 Nordanic - Kristian Lindberg


Lopp 2 Nr 2 Fill Force - Östen Johannesson


Lopp 3 V5-1 Nr 9 Dats Veronica - Morgan Ivarsson


Lopp 4 V5-2 Nr 5 Prowler Kronos - Paw Mahony


Lopp 5 V5-3 nr 3 Solbacka Pilen - Marcus Hultman


Lopp 6 V5-4 Nr 7 Saint Miamy - Anna Isabelle Karlsson


Lopp 7 V5-5 Nr 7 Becky´s Serious - Jörn Morten Kvikstad


Lopp 8 Nr 9 Skjeppe Kåre - Renate Klausen


Lopp 9 Nr 9 Smirnov Lavec - Rebecca ArnerlöfPonnyloppet nr 3 Winst - Emma Lindkvist

 Kihlmans V4 & V5-Tips Årjäng
V4-Tipset

V4-1...3-4
V4-2...1-2-3-5-7-10-11
V4-3...4-7-9
V4-4...3-8
84  rader = 168 kr

V5-Tipset

V5-1...7-8-9
V5-2...2-4-5
V5-3...1-3
V5-4...1-3-7-8
V5-5...3-4-7
216 rader = 216 kr


 

Fredag 25 juli  2014

Vi såg i går på Solänget Nahar segra och leta större uppgifterBjörn  Karlsson här med Lottmar som i kväll var 3:a i Skellefteå ingående i Kallsvenskan

Torsdag 24 juli  2014

I kväll är vi på Solänget med V64


Vy från vårt hotellrumsfönster

Onsdag 23 juli  2014

I dag V86 från Visby

V86: Deuxieme Picsous obesegrad på Gotland

 

Johan Lejons Deuxieme Picsous vann för andra gången Gotlandslöpningen. Tränar gör Jägersros Johan Lejon, i sulkyn satt Torbjörn Jansson och förstapriset uppgick till 125 000 kronor. Foto: Sandra/Bildvision Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2014-07-23 22:07 Senast ändrad: 2014-07-23 22:57

Visby var under onsdagen slutdestination för V86-travets sommarturné.
Och en som lär minnas kvällen lite extra är Magnus Dahlén som presenterade Hilda Tif i ett bländande skick.
- Det har varit mycket problem med stallet men nu börjar det äntligen vända, sade kalmartränaren.


Från ett innerspår i volten lyfte Peter Ingves elegant iväg Scarlet Knight-dottern för att sedermera ställa Per Lennartsson en fråga om att få överta ledningen. Där fick han kalla handen, men det hade sekundär betydelse. Halvvarvet från mål sköljde sexåringen till ledningen för att sedan försvinna ifrån sina konkurrenter till en helt överlägsen seger. Segertiden 1.13,8 över 2140 meter med voltstart innebar samtidigt nytt banrekord på gotlandsbanan.
- Det var en grym uppvisning att kunna vinna på det sättet från dödens. Jag hann ut i andraspår kort efter start och då jag hade fått veta att hon var mer stark än speedig fick hon trumma på eget tempo, sade påtagligt nöjd Peter Ingves.

Andra segern i Gotlandslöpningen för Deuxieme Picsous


Årets största tävlingsdag innebar också att det högst doterade loppet för året, Gotlandslöpningen med 125 000 kronor till vinnaren, gick av stapeln. Liksom för två år sedan fick vi se Deuxieme Picsous, tränad av Jägersros Johan Lejon, som vinnare.
- Jag förstod att vi inte skulle kunna vara med i körning om ledningen och sedan löste det sig precis som jag hade hoppats med rygg på Kash´s Cantab. När jag vred på 400 kvar kändes det klart direkt, men den invändige stretade emot berömvärt, sade Torbjörn Jansson som skötte tömföringen på ett förtjänstfullt sätt och som därmed ordnade andra segern av två möjliga för Deuxieme Picsous på Visbytravet.

Mera Torbjörn Jansson blev det i V86-inledningen och då med stallskriket Cool Cat Bolden. Här hade 60 år unge Jansson fått klara order från tränare Christer Werner om att ladda och köra i ledningen och så blev också fallet. I och med segern har tioåringen tagit samtliga fem vinster från just ledningen.
- Han var spänstig och fin på alla vis. Vi var tvungna att köra undan då den utvändige tröttnade och jag kände mig slagen in på upploppet, men han bet i bra och höll undan.

Lennartsson ställde klockan

Per Lennartsson placerade omgående Jevgeni Ivanov-tränade Askö Q. i ledningen i ett långlopp, ställde in klockan och var sedan aldrig i förlustfara.
- Han vann helt okörd och fysiken och inställningen finns där, berömde Lennartsson.
Petri Salmela fick nöja sig med en andraplats i Gotlandslöpningen (David Sisu) men hade dessförinnan kunnat räkna in en vattentät spetsseger för Kanyoni. Ulf Ohlsson satt i ledningen på ”kör” och väl där lämnades övriga på behörigt avstånd.
Stefan Persson (Beverly Boko) och Ulf Uhlsson (Beeboop Laday) kunde inte komma överens om vem som skulle ta hand om taktpinnen.

Detta i sin tur gynnade Chase Dreamcatcher som kördes perfekt av Mattias Djuse och när väl luckan uppenbarade sig bakom tätduon avgjorde den Jan Raumer-tränade sexåringen fram till en enkel seger.

Ingen regel utan undantag

Normalt brukar man tala om att sitta med i den främre träffen för att kunna vinna på Visby, men Thomas Uhrberg visade motsatsen med Teetime. Från kön påbörjades attacken redan 1200 meter från mål och trots tredjespår under större delen av slutvarvet blev segern enkel.
- Visst var det knivigt från spår tolv och vi tappade dessutom mark på en incident runt första sväng. Jag är väldigt nöjd med min häst som bara blir bättre och bättre och närmast gäller en V75-final på Åby den 16:e augusti, sade Thomas Uhrberg som därmed fick utdelning på sin långresa.
Ingen regel utan undantag alltså, vilket även Elias Strandberg anammade. Samtidigt som Torbjörn Östergren satte sig tillrätta och kopplade på segersmilet bakom Alwoods Gangster hittade alltmer
framgångsrike Strandberg loss från invändigt läge med Remember Y. Ännu in i sista sväng låg ekipaget sist i fältet, men via en sisuladdad avslutning hann man fram till seger i sista steget och därmed ett mindre korsdrag i V86-högen.
En V86-omgång, som när krutröken lagt sig, kunde räkna in 220 rader med åtta rätt vilka belönades med drygt 40 000 kronor vardera.

Anders Nilsson

 

 

Storvinst till Arvika - vann 112 311 kronor på V86

2014-07-23 21:58

I dagens V86-omgång, 2014-07-23, på Visby blev det hög utdelning på åtta rätt. En andelskupong inlämnad hos Coop Extra Styckåsen Arvika i Arvika gav hela 112 311 kronor.
Andelskupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in åtta rätt. Kupongen innehöll förutom 2,3 rader med åtta rätt, 50,6 rader med sju rätt och 432,4 rader med sex rätt.
Det vinnande systemet var sålt i 23 andelar, vilket innebär att varje andel är värd 4 883 kronor.
Det vinnande systemet innehöll tre så kallade spikar - ogarderade lopp.
Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

 

För ytterligare information:
Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.se

 

 Kihlmans V86-Tips

V86-1...3-12
V86-2...1-4-12
V86-3...3-11-12
V86-4...1-10-15
V86-5...4-7
V86-6...7-11
V86-7...1-2-5
V86-8...2-3-5
1944 rader = 486 kr

En häststaty i centrala Ö-Vik
Idag 33 grader i Ö-Vik 

Tisdag 22 juli  2014

Bilbo B.S.-gänget ser fram emot nästa start.....

I dag 72 mil till Örnsköldsvik....
Utsikt över Ö-Vik från vårt rumsfönster

Besök hos Björn Karlsson

Björn Karlsson med Lottmar

Hockeybröderna Sedins Ecana Boko som startar på Solänget torsdag 24 juli

Classic Diva 3-år
Fin kväll på hotellets brygga
 

Måndag 21 juli  2014

Allsvenska kuskligan: Björn Goop fortsatt i klar ledning

 
Björn Goop leder den allsvenska kuskligan. Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2014-07-21 09:48 Senast ändrad: 2014-07-21 10:52


Det har inte hänt några dramatiska förändringar i den allsvenska kuskligan under den senaste veckan. Björn Goop utökade försprånget till Ulf Ohlsson något, via veckans fem segrar. Flest segrar noterade söndagens succéman Peter Untersteiner med nio segrar, varav fyra inom söndagens "Extra-V75". Robert Bergh plockade sju segrar. Vi noterar att Peter Ingves med fyra segrar nu är uppe på samma segerantal som Jan-Olov Persson.

Allsvenska kuskligan:
1. Björn Goop, Färjestad 189-127-118
2. Ulf Ohlsson, Bergsåker 176-119-115
3. Jorma Kontio, Solvalla 122-91-65
4. Örjan Kihlström, Solvalla 107-71-73
5. Robert Bergh, Bergsåker 105-60-44
6. Peter Untersteiner, Halmstad 99-68-70
7. Johnny Takter, Jägersro 88-58-53
8. Erik Adielsson, Solvalla 81-66-50
9. Johan Untersteiner, Halmstad 63-58-47
10. Magnus Jakobsson, Färjestad 58-51-48
11. Kenneth Haugstad, Solvalla 55-59-52
12. Torbjörn Jansson, Solvalla 52-69-57
13. Peter Ingves, Halmstad 50-45-56
14. Jan-Olov Persson, Hagmyren 50-28-16
15. Stefan Söderkvist, Åby 41-49-59
Ställning till och med 20 juli

Anders Nilsson


I dag lunchtrav med 10 lopp i Årjäng

Delad Glädje är Dubbel Glädje. Bilbo B.S

Dagens ALN-Häst = Red Hot Snapper


Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 9 Alva Garbo - Kristian Lindberg

Lopp 2 V4-2 Nr 11 Prince De Poggio - Björn Goop


Lopp 3 V4-3 Dött
 Lopp Nr 10 Mr Sethos Thomas Martinsson & Nr 11 Emporio Cape - Stellan Lundqvist


Lopp 4 V4-4 Nr 9 Cocheta - Gunnar Austevoll


Lopp 5 Nr 5 Heidi Solo - Ole Christian Kjenner


Lopp 6 V5-1 Nr 2 Red Hot Snapper - Stefan Söderkvist


Lopp 7 V5-2 Nr 1 Strong Connection - Björn Goop


Lopp 8 V5-3 Nr 5 Bilbo B.S - Carl Johan Jepson


Lopp 9 V5-4 Nr 2 Usain Colt - Magnus Jakobsson


Lopp 10 V5-5 Nr 2 Geisha - Björn GoopKihlmans V4 & V5-Tips

V4-Tipset

Summer Flirt kan vara en chansspik i V4-1

V4-1...1-2-3-5-6-9
V4-2...11-14
V4-3...1-2-4-5
V4-4...1-5
96 rader = 192 kr

V5-Tipset

V5-1...1-2-7-8
V5-2...1-3-8-9-11
V5-3...1-3
V5-4...4-10
V5-5...1-2-11-12-15
400 rader = 400 kr

Söndag 20 juli  2014

I dag Extra V75 från Axevalla...

PU, vilken uppvisning!

 
Peter Untersteiner dominerade stort på Axevalla. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Seger i Stochampionatet.
Fem segrar på V75 och sex segrar totalt.
Vilken uppvisning av Peter Untersteiner!
- Jag bara njuter, sa Halmstadtränaren.


Finaldagen av Axevallas publikfest Trippeltravet, som totalt lockade 29 323
besökare fredag-söndag, blev en klang och jubelföreställning i rött och vitt - Österrikes och Peter Untersteiners färger.
Peter Untersteiner, 53, hade sin bästa travdag hittills på tävlingsbanan och presenterade imponerande vinnare i lopp efter lopp.

Huvudnumret var förstås Stochampionatet för fyraåriga ston där en miljon kronor väntade vinnaren. Peter Untersteiner hade kvalat in tre hästar till finalen, som även avslutade V75-spelet, och när hans egen styrning Nissan Broline hade en sämre dag och galopperade kunde han istället njuta av Neona Princess som ledde från start till mål i händerna på sonen Johan Untersteiner.
- Nu fick Neona ledningen och då är hon inte lätt att passera, sa Peter Untersteiner som även hyllade segerkusken.

- Han har varit på en fantastisk utbildning i elva år i Stockholm, ett år hos Stefan Hultman och tio år hos Roger Walmann. Han har enorm erfarenhet bakom sig och han har fallenhet också. Jag bara njuter som förälder och nu när han kommit hem känns det som att cirkeln är sluten. Jag lovar att vi ska fira tillsammans i kväll.

Första miljonsegern

Johan Untersteiner, 29, som nyligen flyttat hem till Halmstad efter elva år i Stockholm, hade taktiken klar på förhand.
- Jag såg min chans och tyckte jag måste chansa lite från början. Det gällde verkligen att göra en katapultstart i första stegen och det var precis vad hon gjorde också. Och när vi sedan kunde ta hand om ledningen kändes det väldigt bra. Jag hade tussarna kvar in på upploppet och hon kändes stark hela vägen, sa Johan Untersteiner.

- Jag har fått vinna många stora lopp men det här är faktiskt det största loppet jag vunnit. Jag har aldrig vunnit ett lopp med en miljon i första innan, så det känns stort, fortsatte Johan Untersteiner.
Segertiden i Stochampionatet blev mycket fina 1.13,7 över 2 640 meter, autostart.
Bakom Neona Princess slutade Backfire tvåa och Donna di Quattro trea, båda hästarna tränade av Jägersros Tomas Malmqvist.

Sex segrar totalt
Förutom tränarsegern med Neona Princess kunde Peter Untersteiner räkna in ytterligare fem segrar på Axevalla under den magiska söndagen.
Taktiken bakom Pense Kloster (lopp 1),

Eketorpets Tess (V75-1),

Perfect Cash
(V75-3),

Snabba Cash (V75-5)

och M.T.Harmony (V75-6) var den samma - ledning från start till mål.
Av de vinnarna kanske Perfect Cash var den som imponerade mest när hon vann Stochampionatet Consolation, revanschloppet för de som missade att kvala in till den stora finalen.
- Jag tror att hon hade vunnit lopp 11, ärligt. Vi hade lyckats pricka formen. Men nu är det kört och nu siktar vi på Stoderbyt istället, sa Peter Untersteiner.
Totalt tjänade Peter Untersteiners hästar 1,5 miljoner kronor under söndagen.

Jackpot på V75

Lite i skymundan av Peter Untersteiners dominans fick de 8 910 på plats på Axevalla kanske se en ny stjärna tändas. Treårige Digital Frame gjorde ett mäktigt intryck när han vann Slaget vid Axevalla hed (V75-4) och tjänade 125 000 kronor. Per Lennartsson satt i sulkyn bakom den Stefan Melander-tränade talangen.
- När allting sitter på plats blir det en fantastisk häst, kommenterade segerkusken.
Utdelningen på V75 stannade vid 3 083 kronor för sju rätt och 55 kronor för sex rätt. Det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed väntar en jackpot på V75 nästa lördag på Bollnäs då en ensam vinnare kan få 33 miljoner kronor.

Lars-Ove PetterssonKihlmans V75-Tips Axevalla Söndag

V75-1...2-4-8
V75-2...1-3-4-6-10
V75-3...1-3-5-6-10
V75-4...2-7
V75-5...14-15
V75-6...2-3
V75-7...1-2
1200 rader = 600 kr 

Lördag 19 juli  2014

I dag V75 från Axevalla

V75: Solvato - dynamit av världsklass

 
Solvato imponerade när han vann gulddivisionen på V75 på Axevalla. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Skara. Publicerad: 2014-07-19 17:40 Senast ändrad: 2014-07-19 18:47

- Dynamit, sa kusken.
- En av de bästa hästarna i världen, sa tränaren.
Solvato glänste i sommarvärmen på Axevalla och sju femåringar (!) vann på V75...


Stekande sol, snabb bana och publikfest. 14 058 besökare kantade Axevallas travbana när V75 avgjordes på lördagen utan för Skara.
Den sportsliga höjdpunkten var förstås gulddivisionen där Solvato visade sig från sin bästa sida och tog första segern sedan triumfen i Olympiatravet 26 april. Tränaren och kusken Veijo Heiskanen var avstängd och fick se sin stjärna från sidan. Han kunde konstatera att ersättaren Peter Ingves inte gjorde något misstag.

Peter Ingves sände Solvato till ledningen efter ungefär ett varv och kontrollerade sedan loppet. 150 kvar gav han signalen till Solvato som på spänstiga ben försvann ifrån On Track Piraten och Kaffir Face som tog platserna närmast bakom.
- Det var en ren fröjd att köra måste jag säga. Härligt att få chansen bakom en sådan här fin häst. En av de bästa hästarna jag kört och jag har fått turen att köra jättefina hästar i mitt liv.
- Jag visste att jag hade bästa hästen i loppet, jag körde bara på säkerhet i början och sedan förstod jag att jag skulle få överta. Hästen var toppenfin. Det var som dynamit, sa Peter Ingves.

Siktar mot Jubileumspokalen
Veijo Heiskanen var förstås också nöjd med en fullträff för sin femårige stjärna.
- Ja, hästens uppförande var helt perfekt. Alla har väl sett att han tillhör en av de bästa hästarna i hela världen. Jag vet inte hur många som är bättre i alla fall, sa Åbytränaren.
Förstapriset i Axevallalöpning var 150 000 kronor och Solvato passerade därmed 4,5 miljoner kronor i karriären. Segertiden över distansen 2 640 meter, bilstart, blev 1.13,4.
Veijo Heiskanen meddelade även att nästa stora uppgift troligen blir femåringsloppet Jubileumspokalen som lockar med en miljon kronor till vinnaren på Solvalla 20 augusti.

Obesegrad 2014

En annan höjdare på Axevalla var Ålands stolthet Jeppas Maxi som efter ännu en uppvisning är obesegrad 2014 efter sex starter. Den femårige valacken har en fantastisk inställning och visar verkligen att han vill vara först i loppen.
- Hans styrka är sista biten. Han har ett jäkla huvud alltså, konstaterade tränaren Robert Ekström.
Jeppas Maxi satt sist som sjunde häst i andraspår när kusken Torbjörn Jansson gav marschorder dryga 1 300 meter från mål och varvet kvar parkerade han utvändigt ledaren Acriter. Trots det tunga upplägget avgjorde snackhästen över Axevalla långa upplopp i V75-1.
- Även om det inte var så stor marginal kändes det ganska säkert. Han gick 1.11 sista 1 400, vad ner kan man begära, sa Torbjörn Jansson.
Jeppas Maxi har nu åtta segrar på totalt nio starter i karriären som hittills inbringar nästan 610 000 kronor. Robert Lindström berättade att även han har lite drömmar om att starta sin klassklättrare i miljonloppet Jubileumspokalen.

Omgångens skräll

V75-2 var ett lärlingslopp och svaret blev Snoopy D.K. som serverades ett kanonlopp av Jan Hansen från ett svårt utgångsläge från bakspår. Direkt efter första kurvan satsade Jan Hansen framåt och belönades med andra par utvändigt och sedan kunde den danske femåringen avgöra enkelt.

Enkelt blev det även för favoriten Poker Kronos som tillsammans med sin tränare Robert Bergh vann säkert från andra par utvändigt och attack på sista bortre långsidan i V75-4.
- Han var lugn och samlad och gjorde det bra, konstaterade Robert Bergh efter tredje raka segern för femåringen.

Omgångens skräll kom i V75-5 där 23-oddsaren Conrads Elsa fick drömlucka mitt på upploppet

tillsammans med Magnus Jakobsson och snuvade hemmafavoriten Your Highness.

Stochampöionatet och Extra V75 på söndagen

I V75-6 var Borga Effekt tapper efter att ha dragit tåget i tredjespår sista 800 från andra utvändigt och höll sedan undan i en tät upploppsstrid tillsammans med Björn Goop. Axevallaamatören Eelco van der Wal tränar vinnaren som också är fem år.

V75-omången avslutades sedan av en sjunde femåring och Time Machine imponerade stort när han gjorde allt grovjobb själv i silverdisvisonen tillsammans med sin tränare Jörgen Westholm.
- Han var ruggigt fin i dag. Jag vet att han har det inombords och nu fick han visa det för den här härliga publiken, då mår man bra. Han ska vara med i Jubileumspokalen på Solvalla, nu vet vi att han har tillräckligt med startpoäng, sedan hoppas jag kunna åka till Frankrike med honom i vinter, sa Jörgen Westholm.

Sju rätt på V75 gav 27 997 kronor till 700 vinnare. Sex rätt gav 259 kronor och fem rätt 26 kronor.
På söndagen fortsätter travfesten på Axevalla med Stochampionatet där landets bästa fyraåriga ston gör upp om ett förstapris på en miljon kronor. Söndagen kryddas dessutom av Extra V75.

Lars-Ove PetterssonKihlmans V75-Tips

Jeppas Maxi = En bra V75-spik

V75-1...11 Jeppas Maxi
V75-2...1 Angelo Am
V75-3...2-3-5
V75-4...3-6-9
V75-5...3-12-13-14
V75-6...2-3-4-5-6
V75-7...4-8-9-10-11
900 rader = 450 krEn bra V75-Spik = Angelo Am


Före V75 koll på avslutning av hockeyskola....

David presenteras....


Avslutningsmatch med "eleverna" uppdelade i två lag


 

Fredag 18 juli  2014


En fredag med nya möjligheter.....

Goops talang först till vinnarcirkeln

 
Björn Goops Mister J.P. blev förste tvååring att vinna travlopp 2014. Foto av Claes Kärrstrand

SKARA. Publicerad: 2014-07-18 22:05 Senast ändrad: 2014-07-18 22:06

Första vinnaren i kullen födda 2012 blev hingsten Mister J.P.
Tränaren Björn Goop satt i sulkyn bakom talangen som debuterade på Axevalla på fredagskvällen på kilometertiden 1.16,5 över distansen 1 640 meter, voltstart.
Mister J.P. inledde som tvåa invändigt från sitt bakspår men kom snabbt ut i andraspår, 700 kvar tryckte Björn Goop på gasen och ställde mer eller mindre konkurrenterna schack matt på några 100 meter. Genom slutsvängen kom Sucre ikapp och skuggade favoriten men var aldrig något hot utan fick nöja sig med andrapriset på 1.16,6. Övriga hästar var långt efter toppduon.
Björn Goop vann totalt fyra lopp när Trippeltravet på Axevalla inleddes och förutom Mister J.P. fick han även segerdefilera med treårige debutanten Jula Club, Saphire Bi och Embrace'Em.

Lars-Ove Pettersson

 

Trust Launcher vassast i heatlopp

 
Trust Launcher och Peter Untersteiner vann skiljeheat på Axevalla. Foto av Claes Kärrstrand

Skara. Publicerad: 2014-07-18 22:48 Senast ändrad: 2014-07-18 23:01

Ledning från start till mål. Trust Launcher var obeveklig när han vann fredagens heatlopp i en publikfriande duell med Remember My Name på Axevalla.


Fredagskvällen på Axevalla bjöd på mycket fin sport och bland annat ett heatlopp där hästarna möttes två gånger med omvända startspår över sprinterdistans. Olika segrare innebar en avgörande tredje duell.

I det första heatet imponerade Remember My Name stort tillsammans med Håkan K Persson och var ensam på banan från positionen utvändigt ledaren på tiden 1.12,1.

I det andra heatet visade Trust Launcher moral när han kämpade sig förbi ledaren Careful Victory i sista stegen tillsammans med Peter Untersteiner på tiden 1.12,2.

Remember My Name och Trust Launcher möttes sedan i ett skiljeheat över 1 140 meter där Trust Launcher drog längsta strået sedan han försvarat innerspåret och ledningen. Segertiden blev 1.10,8.
Totalt tjänade Trust Launcher 155 200 kronor i sina tre lopp under kvällen. Remember My Name fick nöja sig med totalt 92 000 kronor.
- Det blev helt olika lopp, men min häst var riktigt på hugget i dag. Han vinner inte så ofta men gör ofta gedigna insatser. Det var första gången jag körde heatlopp, sa Peter Untersteiner.

Udo's Oiler vann maraton
Första dagen av Trippeltravet på Axevalla bjöd på en hel del godbitar.
Stig H Johansson-tränade Claes Boko visade upp sig från sin bästa sida tillsammans med kusken Erik Adielsson i ett femåringslopp med 100 000 kronor till vinnaren.
- Det här är en hedershäst som ligger mig varmt om hjärtat. Han har fantastiskt fin inställning. Han är bra, alltså... jag körde 50 meter i dag, sa Erik Adielsson.

Favoriten Udo's Oiler visade sig klart starkast i Axevalla Maraton över dryga fyra kilometer tillsammans med sin tränare Robert Bergh. Även här var belöningen 100 000 kronor.
Ett rivigt fyraåringslopp, där det kördes friskt första varvet i täten, gynnade Carelin som hade uppvisning sista halvvarvet i händerna på Kenneth Haugstad. Roger Walmann tränar vinnaren som vann på 1.12,4 över 2 140 meter, bilstart, och tjänade 100 000 kronor.
- 550 kvar la jag lasset. Jag vet att han går hela vägen. Det var hans tur i dag, sa Kenneth Haugstad.
Travfesten på Axevalla fortsätter på lördagen med bland annat V75 och sedan på söndagen är det Stochampionatet som kryddas med Extra V75.

Lars-Ove Pettersson

Storvinst till Karlstad - vann 60 347 kronor på V64

2014-07-18 21:28

I dagens V64-omgång, 2014-07-18, på Axevalla blev det hög utdelning på sex rätt. En kupong inlämnad hos Pressbyrån Kungsgatan i Karlstad gav hela 60 347 kronor.
Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in sex rätt. Kupongen innehöll 2,5 rader med sex rätt och ingen rad med fem eller fyra rätt. Detta beror på att kunden valt spelmetoden V6 som innebär att kunden vinner 2,5 gånger mer på sex rätt, men avstår utdelning på fem och fyra rätt.
Det vinnande systemet innehöll ingen så kallad spik - ogarderat lopp.
Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

 

För ytterligare information:
Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.se

 

ATG - ett spelbolag i hästsportens tjänst

AB Trav och Galopp - ATG - ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Den största och mest populära spelformen är V75 där runt en miljon människor deltar varje vecka. Hela ATG:s överskott, 1,6 miljarder kronor årligen, går tillbaka till hästsporten.

 

 

Torsdag 17 juli  2014


Fina tävlingar på Tingvalla i går....se mer nedan


Kollat på Viktor när han går på tennisskola

Hittat de 7 sista stolparna

Stolpe nr 168 = Branten

Stolpe nr 164 = Röset

De 5 sista ovanför Stockfallet mot Edsgatan

Stolpe nr 156 = Stigförgreningen

Skogsväg mot.....

....Stolpe nr 160 = Ruinen

Över ett gärde mot.....

.....Stolpe nr 154 = Stigförgreningen

Spång över bäck mot....

.....Stolpe nr 157 = Mossen norra sidan


Stolpe nr 151 = Stigförgreningen

Nu alla 175 stolpar hittade = Alla som sitter ute

Hamnade på 145:e plats av de som hittat alla 175 (3311 deltagare)

Onsdag 16 juli  2014

I kväll V86 från Skellefteå....
 

V86: Berghs trollformel talade segerspråk

 

Kallblodskungen Månprinsen A.M. gjorde vad alla hade räknat med, han vann V86-inledningen på Skellefteå under onsdagskvällen. Foto av JEANNIE KARLSSON

Stockholm. Publicerad: 2014-07-16 22:11 Senast ändrad: 2014-07-16 22:36

V86 drog under onsdagen vidare på sin sommarturné med ett besök i Skellefteå.
Och kvällens behållning kom redan i den första avdelningen då kallblodskungen Månprinsen A.M. fortsatte sitt segertåg.
- Han hade öronen spetsade hela vägen och vann på ett mycket bra sätt, sade Gunnar Melander efter ännu en bejublad seger med landets kallblodskung.


Dannerotränaren hade i förhandssnacket deklarerat att han skulle försöka vara bättre med från start och så blev också fallet. Efter ett drygt halvvarv satt ekipaget i ledningen och via 20,5 sista varvet blev segern enkel och segertiden skrevs till nya rekordet 1. 20,9 över 1640 meter med bilstart. Närmast efter onsdagens seger matchas Månprinsen A.M. mot ett heatlopp på Romme

"Nästan omöjligt att köra galopp"
Han har ännu en bra bit upp till nämnde stjärna men en bit på vägen är passerad. Vi syftar på Tangen Haap som för sin tränare och körsven Björn Karlsson även han vann i överlägsen stil.
- Jag har några dugliga kallblod i stallet, men denna står i en klass för sig. Han har fin teknik, bra styrka och det är nästan omöjligt att köra galopp, sade Björn Karlsson om femåringen som ägs av hockeyfamiljen Sedin.
Umåkers Sören Lennartsson har fått fram ett löfte i Top Of The World. Tillsammans med startspecialisten Jan Norberg handlade det om tidig ledning från ett springspår och enkelt undan fram till en tredje raka seger.
- Han har ett lätt trav, fint psyke och det finns ännu en hel del att ta av, sade Jan Norberg varpå tränare Sören Lennartsson förklarade att det är Breeders´ Crown samt det finska Kriteriet som är årets stora mål.
Bodens Roger Nilsson har några rikstotosegrar sedan tidigare, men tog nu sin första som egen tränare. Till sin hjälp tog han Raz Mackenzie som från ledningen bara stegade ifrån sina konkurrenter och vann på nya rekordet 1. 13,4 över 2 140 meter med bilstart.
- Han vann sulkydebuten för mig och vi hade sedan en plan att ta det lugnt och låta honom utvecklas, tydligen gör man något rätt. Jag är uppvuxen här och Stig Lindmark är min idol, sade Roger Nilsson som numera har Boden som hemmaplan.

Trollformeln fungerade
Det såg länge mörkt ut för Valnes Chilly i den avslutade V86-avdelningen. Men efter att Petter Lundberg sprängt fältet bakom Malgomaj B. blev det "sesam öppna dig" för den stora favoriten och via flygande sista 700 var det gott om luft ner till resten då mållinjen passerades. Överbetyg även till tvåan i mål, Ivory Easy, som höll strålande efter att ha blivit envetet uppvaktad framme i ledningen.

I övrigt noterar vi att...
...årets elitloppsdeltagare Juliano Rags vann Stig Lindmarks Styrkeprov i imponerande stil. Noralf Braekken lämnade inget åt slumpen utan sände tidigt till ledningen för att sedan dra sina konkurrenter sönder och samman.
...Bo Eklöf skickade Ima Tornado till front och höll sedan ett lagom tempo för att säkert hålla ifrån sig en vasst avslutande Dollar Boko.
...vi fick se många överlägsna vinnare under kvällen och till den skaran läggs även Paraty som för Patrik Nygren stod för ett svettigt sista halvvarv. Cinas Fire såg länge ut att kunna utmana, men efter att denna rullat över i galopp vid ingången till upploppet var saken klar.
...en favoritbetonad V86-omgång innebar att hela 1 250 system belönades med drygt 3 700 kronor vardera. Vi noterar också att det inte blev någon utdelning på fyra rätt och därmed jackpot till nästa veckas tävlingar på Visby.

Anders Nilsson

 
Strålande väder på Tingvalla och Karlstads Grand Prix

Stefan Holm var där....

Klara Nilsson invigningssjöng

Michael Tornéus segrade i längd 8.10

Irene Eklund 2:a på 100m och 2:a även på 200m


Charlotta Fougberg segrade på 1500m

Lynique Prinsloo från Sydafrika segrade i längd 6.26
 Kihlmans V86-Tips

V86-1...4 Månprinsen
V86-2...3-11-12
V86-3...1-2
V86-4...7-9-14
V86-5...1-8-12
V86-6...1-5-7-11
V86-7...3-9
V86-8...3-6-8-11
1728 rader = 432 kr

Inför V86: "Känns makalöst fin - är en bra spik"

 
Månprinsen A.M. och Gunnar Melander blir ytterst svårslagna i V86-inledningen på onsdag. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Stockholm. Publicerad: 2014-07-14 16:58 Senast ändrad: 2014-07-14 17:35

"Jag tror inte att det finns någon i världen som slår honom på lika villkor."
Det sa Gunnar Melander efter Månprinsen A.M.:s fantomspurt senast.
Nu blir Sveriges nye kallblodskung megafavorit i V86.
- Han känns makalöst fin. Jag tror att jag kan köra under 1.20 om jag vill, säger Melander.


V86 fortsätter sin sommarturné norrut och landar i Skellefteå på onsdag. Omgången inleds med ett kallblodslopp där Månprinsen A.M. återigen ska tjusa publiken. Segermaskinen har efter galoppen i Elitkampen på Solvalla tagit två raka och mycket övertygande segrar. Framförallt senast då han svarade för en svettig insats och flög fram över upploppet. Han hade stora trafikproblem på vägen och konkurrenterna gjorde allt för att stänga in storfavoriten som hamnade i tredje par invändigt ifrån innerspåret bakom bilen. Sedan galopperade Lomar mitt på sista bortre långsidan och det blev tvärstopp för Månprinsen A.M. som satt bakom.

”Har aldrig åkt så fort över ett upplopp”

Han redde dock ut situationen och Gunnar Melander lyckades tråckla sig loss vid upploppets början. Sedan gick det undan värre. Trots att Månprinsen A.M. hade väldigt långt fram så lyckades han hinna fram precis på mållinjen.
- Jag har aldrig åkt så fort över ett upplopp med en kallblodshäst tidigare. Det var helt otroligt och han bara kastade sig över de andra när han fick chansen. Jag ryckte varken tussarna eller visade honom spöet. Jag bara släppte efter och han öste på själv. Det var så att man blev lite euforisk, säger Gunnar Melander.
- Det var annars ett väldigt struligt lopp och det höll på att gå åt skogen. Men han gick enormt fort till slut och det var heller inga P21-hästar som han mötte. Han har en så otroligt fin inställning och vill verkligen vinna. Annars i loppen kan han vara lite halvlat men när det är trehundra meter kvar då kopplar han på turbon.

”Jag har fått mycket på käften”

Gunnar Melander, som har varit en av landets främsta kallblodstränare i många år, har ibland fått kritik för sina styrningar i loppen. Detta trots att han varje år har en strålande segerprocent som kusk.
- Jag har fått mycket på käften för att jag är så passiv ibland. Men när jag har så här fina hästar så vill jag köra efter hur hästen känns. Ibland har jag vunnit med en nos och så där men det har jag igen i längden. Det finns alltid de som har synpunkter på hur jag kör. Men jag brukar ha en segerprocent på 20 procent och så länge jag är med där så fortsätter jag, säger Melander och skrattar.
- Jag tycker att det här är så roligt och när man har tränat fram så här fina hästar så vill man ju köra dem i loppen också. Så länge det fortsätter att gå bra och jag tycker det är kul så kommer jag att köra vidare.

Vad säger du om Månprinsen A.M.:s uppgift i V86-1 på onsdag? Kan du rekommendera spelarna att spika honom?
- Jag tror på väldigt bra chans och nog känns det som att det är en bra spik. Sedan är det nya lopp och alla lopp ska köras men hästen har känts väldigt fin i träningen efter förra starten så allt verkar bra. Och när det gäller Månprinsen så behöver man inte vara rädd för att köra honom trött.
- Jan-Olov Persson glömde bort att anmäla till loppet sa han och det blev ju inte så många hästar med. Han har ju mött och slagit de här förut och den enda jag inte har koll på är finnen men han har ju inte gått några fantomtider att tala om.
- Jag tror att jag kan köra en tid under 1.20 om jag vill och nu kommer jag att vara offensiv. Det blir inga ändringar i balans eller utrustning utan han går med fyra lätta skor och öppet huvudlag som vanligt, säger Gunnar Melander.

Michael Carlsson

 

 


 

Tisdag 15 juli  2014I kväll släggtävling med kast över Klarälven i centrala KarlstadMåsen vakar över sin unge från biltaket

Idag 7 nya stolpar öster om 63:an i höjd med golfbanan

Ny 168 tagna återstår 7 till de som sitter ute (totalt 175)

Stolpe nr 158 = Ruinen

Stolpe nr 173 = Gropen

Lite blött i skogen i dag

Stolpe nr 167 = Dikesslutet
Här mötte vi Bengt Carlsson före detta Skattkärrsbo

Stolpe nr 174 = Dikesslutet

Stolpe nr 163 = Ruinen

Stolpe nr 166 = Branten

Stolpe nr 172 = Mossen

kl. 19.00 släggkastning över älven
Nedan lite bilder från kvällenSola i Karlstad
Kastade sedan 78,35 vilket blev segerresultatet

Postiljohan kär släggorna tillbaka över älven

 


Måndag 14 juli  2014
Ny vecka med många möjligheter

Allsvenska kuskligan: Björn Goop har kopplat grepp

 

Björn Goop vinner flest travlopp på svensk mark. Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2014-07-14 09:19

Björn Goop tog för några veckor sedan över ledningen i den allsvenska kuskligan och han håller sig fortsatt före Ulf Ohlsson. Närmast bakom hittar vi trion Jorma Kontio, Örjan Kihlström och Robert Bergh, vilka dock samtliga har en bra bit upp till de två första.

Allsvenska kuskligan:
1. Björn Goop, Färjestad 182-120-112
2. Ulf Ohlsson, Bergsåker 173-113-111
3. Jorma Kontio, Solvalla 121-89-63
4. Örjan Kihlström, Solvalla 105-68-71
5. Robert Bergh, Bergsåker 97-57-39
6. Peter Untersteiner, Halmstad 90-66-66
7. Johnny Takter, Jägersro 85-55-49
8. Erik Adielsson, Solvalla 78-62-48
9. Johan Untersteiner, Halmstad 59-54-44
10. Magnus Jakobsson, Färjestad 55-51-47
11. Kenneth Haugstad, Solvalla 51-58-51
12. Torbjörn Jansson, Solvalla 48-66-55
13. Jan-Olov Persson, Hagmyren 48-27-16
14. Peter Ingves, Halmstad 46-42-54
15. Stefan Söderkvist, Åby 41-47-55
Ställning till och med 13 juli.

Anders Nilsson
I dag letat stolpar nordost om Karlstads Golfbana

Sex stolpar på knappt 2 timmar

Stolpe nr 152 = Mossen

Stolpe nr 169 = Stenen

En stor myrstack

Stolpe nr 170 = Branten

Stolpe nr 159 = Stigkröken

Stolpe nr 161 = Bäckförgreningen

Stolpe nr 165 = Dikesslutet
 

Söndag 13 juli  2014

I dag ny fin sommardag med VM-Final i fotboll i kväll
Från gårdagen på Årjäng

Magic Tonight vinner på 1.09,9 inför drygt 14000 personer i kanonväder

Lite nostalgi efter 34 år.....
Roland Göransson då 22 år, han segrade med vår Master V....

Roland Göransson vinner på Färjestad 24 sep 1980 inför stor publik

En glad yngling efter segern....

Nu 34 år senare en något äldre "yngling" (född 1958)

Roland var prisutdelare med sambo Tina från Karlanda Travklubb i
Erik Persson Memorial där Torbjörn Jansson segrade med Flex

Storvinst till Värmland - vann 72 289 kronor på V4

2014-07-13 14:05

I dagens V4-omgång, 2014-07-13, på Göteborg Galopp blev det hög utdelning på 4 rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 72 289 kronor.
Kupongen, som kostade 1800 kronor lyckades pricka in 4 rätt. Kupongen innehöll en rad med 4 rätt.
Det vinnande systemet innehöll ingen så kallad spik - ogarderat lopp.

 

Lördag 12 juli  2014

I dag V75-Trav - Årjäng


Dagens ALN-Häst = Magic Tonight

Storvinst till Årjäng - vann 1 115 117 kronor på V75

2014-07-12 17:06

I dagens V75-omgång, 2014-07-12, på Årjäng blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad på Årjäng Travbana gav hela 1 115 117 kronor.
Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll 2,5 rader med sju rätt och ingen rad med sex eller fem rätt. Detta beror på att kunden valt spelmetoden V7 som innebär att kunden vinner 2,5 gånger mer på sju rätt, men avstår utdelning på sex och fem rätt.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

 

Storvinst till Värmland - vann 134 136 kronor på V75

2014-07-12 17:06

I dagens V75-omgång, 2014-07-12, på Årjäng blev det hög utdelning på sex rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 134 136 kronor.
Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in sex rätt. Kupongen innehöll förutom åtta rader med sex rätt även 208 rader med fem rätt.
Det vinnande systemet innehöll ingen så kallad spik - ogarderat lopp.
Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

 

För ytterligare information:
Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.se

 

ATG - ett spelbolag i hästsportens tjänst

AB Trav och Galopp - ATG - ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Den största och mest populära spelformen är V75 där runt en miljon människor deltar varje vecka. Hela ATG:s överskott, 1,6 miljarder kronor årligen, går tillbaka till hästsporten.

V75: En magisk segerdans värd 600 000

 
Magic Tonight vann årets upplaga av Årjängs Stora Sprinterlopp. Tränar gör Solvallas Roger Walmann och i sulkyn satt Johan Untersteiner. Foto av Urban Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2014-07-12 17:26 Senast ändrad: 2014-07-12 20:05

Magic Tonight vann årets upplaga av Årjängs Stora Sprinterlopp med 600 000 kronor till vinnaren. Men inte nog med det. Han kunde samtidigt räkna in en biljett till Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.
- Han bara dansar fram på banan och det är en verklig njutning att sitta bakom, en finare häst än så här går inte att köra, berömde Johan Untersteiner.


De flesta hade spekulerat i en utdragen spetskörning, men när Democrat galopperade var det aldrig något snack, Magic Tonight närmast gled till ledningen och sedan var i princip all spänning över.
- Det kändes fantastiskt bra efter 50 meter när jag förstod att vi skulle komma till ledningen och sedan blev det en promenad i parken. Vi varvade på 1.11, vilket kändes som 18,5, han har en fantastisk teknik.
Segertiden skrevs till 1.09,9/1 609 meter med bilstart.
Även tränare Roger Walmann var förstås jublande glad efter segern.
- Detta är ren och skär tillfredställelse!

- Vi stod medvetet över Elitloppet och satsar vidare mot årets stora mål, vilket är Hugo Åbergs. Jag känner mig som en "plastpappa" åt Johan som jobbat för mig i många år och gläds även med ägaren Lennart Ågren som satsar hårt.
Som tvåa höll Mosaique Face bra efter att ha avancerats fram utvändigt ledaren medan tredjeplatsen bärgades av Reven d'Amour. Hårt betrodde Orecchietti var utan chans efter att sent omsider letat sig loss från fjärde invändigt.

Dubbelseger för Henrik Södervall
- En dubbelseger på V75, helt fantastiskt - detta är svårslaget.
Orden kom från Henrik Södervall som upplevde sin största dag på en travbana. Och prestationen blir än mer imponerande med tanke på att jägersrotränaren bara har tio hästar på träningslistan.

Först satte Erik Adielsson dit Hallas Judex efter ledningen från start till mål.

.. varpå Arazi Boko spurtade hem silverdivisionen för Örjan Kihlström.

"Travet flöt bättre än någonsin"

Dagens prestation stod Dernier Viking för tillsammans med Veijo Heiskanen. Trots en inledande galopp, då ekipaget satte till närmare 30 meter, avancerade man fram utvändigt ledande Order To Fly varifrån man helt sonika mosade sönder sitt motstånd.
- Travet flöt bättre än någonsin efter galoppen, hon bara sprang, sade Veijo Heiskanen.
Tanken har varit att betäcka det åttaåriga stoet med Solvato men dessa planer skrinläggs, åtminstone för ett tag.
- Hon har för lite pengar på sig och vi startar på under höst och vinter, därefter får vi se.

"Man blir lurad av jänkarvagnen"
Det blev dramatik redan i den inledande V75-avdelningen. Carl-Otto Göranssons Paramount var först i mål, men blev diskad efter att ha stört medtävlare då han letade sig loss från rygg på ledande Twigs Voici.
- Det var trångt och det är ständigt små marginaler. Jag tyckte att det fanns plats, men kanske att man blir lite lurad av jänkarvagnen som är längre än en vanlig sulky, sade en bedrövad Peter Ingves.

Segern istället till den norske gästen K.L.M.Buymethemoon som avslutade starkt från tredje utvändigt tillsammans med Erik Adielsson som alltså blev dubbelsegrare på V75.

Bättre lycka efter invändigt lopp gällde för Catarina Lundström-tränade Croque. Johan Untersteiner är därmed hundraprocentig efter två uppsittningar bakom fyraåringen som skrällde rejält.
- Vi fick ett fint lopp och det löste sig perfekt. Jag trodde vi skulle vinna enkelt, men Eriks häst (Love You Silvio som galopperade bort en andraplats kort före mål) stretade emot bra, sade Untersteiner J:r som liksom Adielsson alltså vann dubbelt på streckspelet.

"Idag klaffade allt"

Torbjörn Jansson har sedan många år tillhört eliten bland landets tränare och kuskar. Och han visade än en gång prov på sin körkonst då han vann kallblodsloppet tillsammans med Robert Bergh-tränade Flex. Efter ett omväxlande lopp plockade man enkelt ner ledande Krusse och segern blev enkel.
- Jag visste varken om jag skulle ut eller in på sista långsidan och man ska ju ha lite tur, idag klaffade allt och han är riktigt bra.
V75 blev inte helt lättlöst och till slut fanns knappa 42 rätta rader, vilka belönades med 446 047 kronor vardera.

Anders Nilsson


Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 1 Twins Divigaflinga - Josefine Ivehag

Lopp 2 V4-2 Nr 5 Mon Petit Cheval - Jonas Moberg


Lopp 3 V4-3 Nr 8 Tony Boy - Bo Falsig


Lopp 4 V4-4 Nr 5 Robin Hood Bi - Claes Svensson


Lopp 5 V75-1 Nr 10 K.L.M.Buymethemoon - Erik Adielsson


Lopp 6 V75-2 Nr 3 Croque - Johan Untersteiner


Lopp 7 V75-3 Nr 1 Dernier Viking - Veijo Heiskanen


Lopp 8 V75-4 Nr 1 Hallas Judex - Erik Adielsson


Lopp 9 V75-5 Nr 4 Flex - Torbjörn Jansson


Lopp 10 V75-6 Nr 10 Arazi Boko - Örjan Kihlström


Lopp 11 V75-7 Nr 5 Magic Tonight - Johan Untersteiner


Lopp 12 Nr 4 Nebbenes Jahn - Carl Johan Jepson


Lopp 13 Nr 7 Return Ticket - Bo FalsigKihlmans V75-Tips

Ulf Ohlsson kör en V75-Spik = Antonio AM

V75-1...2-4-6-9-10
V75-2...1-4-13
V75-3...1-5-7-11
V75-4...9 Antonio Am
V75-5...1 Krusse
V75-6...2-9-10-11
V75-7...3-5-8-9-10
1200 rader = 600 kr


Olle Goop kör en V75-Spik = Krusse

V4-Tips Årjäng

Dagens V4-Spik = Royal T.K.

V4-1...1-2-3-4-6-10-12
V4-2...1-3-7
V4-3...4-5
V4-4...Royal T.K.
42 rader = 84 kr

V5-Tips - Årjäng

V5-1...5-8-11
V5-2...8-9
V5-3...1-9
V5-4...2-9-10-11-12
V5-5...3-5-8
180 rader = 180 kr


 

Fredag 11 juli  2014

I kväll V5-Trav - Årjäng kl. 18.30

Monfalcone = Dagens aLN-Häst
Målgångsbilder - Årjäng

Lopp 1 Nr 3 Moe Per - Therese Boström


Lopp 2 Nr 12 Malibu Broline - Dagfinn Aarum


Lopp 3 Nr 10 Starcane Harvester - Niclas Benzon


Lopp 4 V5-1 Nr 3 Monfalcone - Tom Horpestad


Lopp 5 V5-2 Nr 5 Liberty V.H. - Per Ludvig Nilsen


Lopp 6 V5-3 Nr 2 Eddie - Tom Horpestad


Lopp 7 V5-4 Nr 4 Confess Arn - Mercedes Balogh


Lopp 8 V5-5 Nr 5 Wille Willow - Mikael J Andersson


Lopp 9 Nr 6 Stil - Anna Isabelle Karlsson


Lopp 10 Nr 10 Adrian Dotcom - Marcus HultmanPonnyloppet Nr 6 Eragon - Emma SmedebyKihlmans V5-Tips - Årjäng

V5-1...3-4
V5-2...1-5-8-10-11-12
V5-3...2-7-8
V5-4...4-6-7
V5-5...1-3-5
324 rader = 324 kr

Nedan tänkbara V5-Spikar ?

Monfalcone V5-1.

Fossen Tosse V5-3

Manfred Broline V5-4

Torsdag 10 juli  2014

Moneypenny Face blev gårdagens ALN-Häst på Åmål
 

Onsdag 9 juli  2014

I eftermiddag V5 & V4 trav i Åmål kl. 15.00
Målgångsbilder


Lopp 1 Nr 12 Diktator - Björn GoopLopp 2 Nr 3 Årta Hornline Jörgen S ErikssonLopp  3 V5-1 Nr 8 Moneypenny Face - Stefan SöderkvistLopp 4 V5-2 Nr 6 Embrace`Em - Anton SverreLopp 5 V5-3 Nr 2 Chocolate - Jan SilvénLopp 6 V5-4 Nr 3 Lord Coron - Marcus HultmanLopp 7 V5-5 Nr 2 Tofu - Carl Johan JepsonLopp 8 Nr 4 Hejloo - Roger Wineryd


Lopp 9 Nr 7 East Varenna - Josefin Luks

 


Kihlmans "Kock"-Tips - V5

En V5-Chanspik = Bobbery
Visade 1.12,7 sista 1500m efter att ha blivit störd 1600m kvar

V5-1...2 Bobbery
V5-2...2-4-5-6-9
V5-3...1-2-6-8-11-12
V5-4...3-4-7
V5-5...1-2-9-10
360 rader = 360 kr


V4-Tips - Åmål

V4-Spik = Magnificent Nugget

V4-1...2-4-6-11
V4-2...7 Magnificent Nugget
V4-3...1-2-3-9-10
V4-4...1-2-3-6-9
100 rader = 200 kr


I kväll V86 från Tingsryd
 

V86: Montgomery Hill snabbast i Tingsryd

 
Flemming Jensens Montgomery Hill var snabbast i Tingsryd. Foto av Magnus Strömsten/ALN

Stockholm. Publicerad: 2014-07-09 22:27 Senast ändrad: 2014-07-09 23:05

Det blev en fartfest.
Men inget världsrekord.
Montgomery Hill fällde storfavoriten Truculent på milebanan i Tingsryd.
- Att Montgomery Hill skulle vinna på det här sättet var överraskande för mig, sa Flemming Jensen.


V86 gästade på onsdagen Tingsryd och landets enda milebana. Samtliga V86-lopp avgjordes över den engelska milen, 1 609 meter.
Sommarvärmen inbjöd till höga farter och det blev också en riktig fartfest i de flesta loppen.
Snabbast gick det som väntat i V86-5 som även lockade med en miljon kronor i bonus vid ett eventuellt världsrekord. På förhand handlade mycket om elitloppshästen Truculent, men när krutröken skingrats stod överraskningen Montgomery Hill i vinnarcirkeln tillsammans med Flemming Jensen.
Truculent kom ganska bekvämt till ledningen, men efter 1.07,5 första fjärdedelen så valde kusken Johnny Takter att dämpa tempot till 1.11-fart. Då valde samtidigt Flemming Jensen att gå ut i andraspår med Montgomery Hill.
Den danske tioåringen visade sig sedan starkast och redan 150 meter från mål kopplade han segergreppet.
Segertiden stannade vid 1.10,3 och det var förstås långt ifrån världsrekordet på 1.08,5.
- Det gick fort från början men när Johnny valde att dämpa tempot efter 400 meter förstod jag att han siktade på att vinna loppet i första hand i stället för att jaga världsrekordet. Då kände jag att jag var tvungen att gå ut i andraspår. Att Montgomery Hill skulle vinna på det här sättet var överraskande för mig, sa Flemming Jensen.

Dubbel för Jensen

Flemming Jensen hade en fin kväll och vann även med betrodde Red Rapide som tog en vattentät seger i V86-2. Red Rapide startade från spår 14 men efter en stark slutsväng i tredjespår gick han undan säkert över det långa upploppet i Tingsryd. Segertiden blev 1.12,2.
- Det är En stor häst som nu växt in i sin kropp, en häst vi har förhoppningar på, sa Flemming Jensen.

Danskt beröm över banan

Det blev danskt även i V86-6 där Royal Trophy var starkast och vann på 1.11,5 trots att han tvingades göra grovjobbet själv utvändigt ledaren Rajah Press.
- Hästen gjorde en rejäl insats och var oerhört bra, sa kusken Kenneth Nielsen som även passade på att ge milebanan i Tingsryd beröm.
- Det är en fantastisk bana, inte bara snabb utan även skonsam för hästarnas ben.

Och dubbel för Persson

Kalmartränaren Fredrik Persson hade matchat Caliber T.T. för V75 på hemmaplan midsommarhelgen, men när startpoängen inte räckte fick han sikta om. Det nya målet var Tingsryd och det blev en fullträff efter ledning från start till mål i V86-3 på 1.11,0.
- Han kändes fantastiskt fin och jag ser fram emot nästa start redan, sa Fredrik Persson.

Fredrik Persson blev också dubbelsegrare och han bjöd på omgångens stora skräll när han lotsade 40-oddsaren Devs d'Amerique först i V86-7 på 1.12,0.

Säker favoritseger

Favoriten Charrua Forlan hade ett besvärligt utgångsläge i V86-1 och fick inleda första halvan av loppet som första häst i andraspår utan rygg. Men sedan kunde Hans-Owe Sundberg överta ledningen och väl i spets blev det till slut en säker favoritseger med en längd på kilometertiden 1.11,2.

V86-4 var ett lärlingslopp där Johan Kjellman fick segerdefilera med favoriten Ready After. Den fyraårige italienaren, som tränas av Mats Rånlund, gick först i andraspår utan rygg och var helt enkelt starkast i fältet när han van på 1.12,3. Det dröjde dock något innan domarna ropade ut segraren efter en trång incident i sista sväng där Ready After plötsligt gick ut i tredjespår.

V86-omgången bjöd på en mycket spännande avslutning där 22-oddsaren Fortuna Sund nosade ut ledaren Global Navigator i sista steget i en stenhård upploppsduell på segertiden 1.12,2.
Solvallas Peter G Norman tränar vinnaren som kördes av Thomas Uhrberg.
Den skrällen innebar att 14 vinnare med åtta rätt på V86 vann 308 530 kronor. Sju rätt gav 3 201 kronor och sex rätt 172 kronor.

Lars-Ove Pettersson

 Kihlmans V86-Tips

V86-1...7 Charrua Forlan
V86-2...4-5-14
V86-3...2-8-11
V86-4...1-9
V86-5...1-8
V86-6...4-5-9-12
V86-7...2-4-5-6
V86-8...1-3-10-11
2304 rader = 576 kr

Inför V86: Toppchans på V86 för Sundberg

 

Charrua Forlan är bästa chansen på V86 tror Hans-Owe Sundberg. Foto av JEANNIE KARLSSON

Stockholm. Publicerad: 2014-07-07 16:40

Hans-Owe Sundberg har laddat rejält och låter uppåt inför onsdagen travfest med V86 i Tingsryd.
- Jag tycker att jag kommer med hästar med form och då är man en bit på väg, säger Solvallatränaren.


V86 gästar Småland den här onsdagen och det är dags för kanske årets höjdpunkt i Tingsryd strax norr om gränsen till Blekinge. Drygt 12 000 invånare bor i kommunen med den lockande slogan: "Där livet är härligt!"
Drygt 12 000 var det också på plats när den specielle travbanan invigdes i juli 2003.
Ett varv på travbanan i Tingsryd är 1 609 meter och är därmed landets enda milebana där det tävlas på. Vanligast i Sverige är banor med ett varv på 1 000 meter.
En milebana inbjuder till höga farter och onsdagens huvudnummer går under namnet "Världsrekordförsök" och förutom 100 000 kronor i förstapris väntar en bonus på en miljon kronor till den häst som kan förbättra väldsrekordet på milebana, rekordet som i dag lyder på kilometertiden 1.08,5.

Miljonchans
Solvallas Hans-Owe Sundberg gör resan söderut med fyra V86-hästar, dessutom har han chans på bonusmiljonen med lånestyrningen 3 Photo Sea (V86-5).
- Det är en gammal hedershäst som kämpar och gör vad han kan. Men det är väl lite tveksamt om han har chans på den där miljonen. Senast jag körde honom var faktiskt i just det här loppet för två år sedan och då kom vi tvåa, säger Hans-Owe Sundberg och skrattar.
Vilken av dina fyra egna tror du på bäst chans med?
- Nej, men det är Charrua Forlan (V86-1). Jag tycker att han har varit fantastisk i år och han har inte gjort ett enda dåligt lopp. Han har utvecklast fantastiskt och tillhör årgångstoppen bland fyraåringarna.
- Det är en härlig häst med otrolig tävlingsinställning. Hemma mest lekar han i jobben och är allmänt oskärpt, men då det är allvar då skärper han sig. Det känns som han bara blir bättre och bättre.
Spår 7?
- Det brukar lösa sig här med vida svängar. Han kan göra lite själv också om det skulle behövas. Jag hoppas det är en toppchans.

Hästar med form
Io Eld
(V86-2) har tjänat mest pengar av hästarna i sitt lopp som startas enligt en spårtrappa och det innebär att hon har sämsta utgångsläget.
- Jag tycker att hon har väldigt bra form men inte fått någon direkt utdelning på den. Sist var hon för laddad bakom bilen, annars brukar hon vara stabil. Hon har ett svårt utgångsläge men det är en stor bana och det kan lösa sig bättre än man tror ibland. Men hon har som sagt var bra form och jag tror på en bra insats. Sedan är det svårt att säga hur långt det kan räcka, säger Hans-Owe Sundberg.
Claude Guegan (V86-6) kommer från seger i Eskilstuna.
- Han gynnas av ett bra läge eftersom de med mer pengar får sämre läge även här. Även han har full form och han fick vinna ett billigt lopp senast. Jag tror att det var bra och nyttigt för honom att han fick känna att han kunde vinna. Han fick överta ledningen och sedan kunde han jogga hem det och han fick känna sig lite kaxig. Jag hoppas att han mår bra av det och jag tror på en bra insats av det. Jag hoppas han fått en tändning och att han är på väg upp, säger Hans-Owe Sundberg.
Ametrin (V86-8/DD-2) har vunnit två lopp på Solvalla i år och kommer från en triumf.
- Hon har ett bra läge med innerspår bakom startbilen men sen vet jag inte om vi kan hålla ut dem. Hon gillar i vilket fall när det är bra fart hela vägen. Jag hoppas hon är med och gör upp om det.
Det låter som att du kommer med ett laddat gäng och att det kan bli en trevlig onsdagskväll?
- Ja, men jag tycker att hästarna visar bra form. Jag tycker att jag kommer med hästar med form och då är man en bit på väg, säger Hans-Owe Sundberg.

Lars-Ove Pettersson

 


 

Tisdag 8 juli  2014

Pigga måsungar nu på morgonen


Asfaltläggning och då övervakar "stora" måsen ungarna vid sidan om faran


I dag hittat 5 stolpar i ett område ovanför Ruds Centrum

Nu 155 stolpar totalt

Fin dag i skogen på fina stigar

Stolpe nr 155 = Ruinen

Stolpe nr 171 = Mossen

Stolpe 153 = Stigförgreningen

Stolpe 162 = Sänkan

Stolpe nr 175 = Södra sänkan

Efter en fin dag får vi en fin solnedgång ca 22.00
 

Måndag 7 juli  2014

Storvinst till Grums - vann 94 140 kronor på V64

2014-07-07 21:13

I dagens V64-omgång, 2014-07-07, på Rättvik blev det hög utdelning på sex rätt. En andelskupong inlämnad hos Ica Supermarket Orrby i Grums gav hela 94 140 kronor.
Andelskupongen, som kostade 630 kronor lyckades pricka in sex rätt. Kupongen innehöll förutom 1,87 rader med sex rätt, 24,37 rader med fem rätt och 110,62 rader med fyra rätt.
Det vinnande systemet var sålt i 15 andelar, vilket innebär att varje andel är värd 6 276 kronor.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.
Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

 

För ytterligare information:
Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.se

 

ATG - ett spelbolag i hästsportens tjänst

AB Trav och Galopp - ATG - ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Den största och mest populära spelformen är V75 där runt en miljon människor deltar varje vecka. Hela ATG:s överskott, 1,6 miljarder kronor årligen, går tillbaka till hästsporten.

 
Krabat fixade en av fyra segrar för Marcus Hultman att bli champion 2014 i Arvika
Från denna månad är Marcus Färjestadstränare
 

Allsvenska kuskligan: Goop drygar ut ledningenBjörn Goop vinner flest travlopp på svensk mark. Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2014-07-07 09:49

Björn Goop har verkligen fått upp segertempot och sedan han tagit sig förbi Ulf Ohlsson förra veckan drygar nu den regerande mästaren ut ledningen rejält i den Allsvenska kuskligan. 7-2 i veckan som gick i Björn Goops favör innebär att han nu leder med tio segrar.

Allsvenska kuskligan:
1. Björn Goop, Färjestad 174-114-107
2. Ulf Ohlsson, Bergsåker 164-106-102
3. Jorma Kontio, Solvalla 117-85-58
4. Örjan Kihlström, Solvalla 96-61-64
5. Robert Bergh, Bergsåker 92-56-38
6. Peter Untersteiner, Halmstad 87-62-61
7. Johnny Takter, Jägersro 84-53-49
8. Erik Adielsson, Solvalla 68-55-46
9. Johan Untersteiner, Halmstad 56-53-44
10. Magnus Jakobsson, Färjestad 52-47-40
11. Kenneth Haugstad, Solvalla 49-58-50
12. Torbjörn Jansson, Solvalla 45-63-52
13. Peter Ingves, Halmstad 45-36-53
14. Jan-Olov Persson, Hagmyren 43-24-15
15. Stefan Söderkvist, Åby 40-47-55
Ställning till och med 6 juli.

Lars-Ove PetterssonEn måsunge kvar på taket....

...och en är nu nere på gräsmattan

En mås vaktat från lyktstolpen....


...och en hjälper till att mata ?

Strax efter åtta hade båda måsungarna lämnat granntaket

Ett bad passar bra på kvällen

Söndag 6 juli  2014

I dag V64 på Arvika

Marcus Hultman med Krabat

Marcus Hultman 2014 års Champion

Cecena Ås satte nytt banrekord 1.11,8

Harry Boy fixade storvinst till Arvika - vann 103 685 kronor på V64

2014-07-06 17:16

I dagens V64-omgång, 2014-07-06, på Arvika blev det hög utdelning på sex rätt. En kupong inlämnad på Arvika Travbana gav hela 103 685 kronor.
Kupongen, som kostade 96 kronor lyckades pricka in sex rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med sex rätt, 11 rader med fem rätt och 33 rader med fyra rätt.
Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.

 

Storvinst till Arvika - vann 49 670 kronor på V4

2014-07-06 17:08

I dagens V4-omgång, 2014-07-06, på Arvika blev det hög utdelning på 4 rätt. En kupong inlämnad på Arvika Travbana gav hela 49 670 kronor.
Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in 4 rätt. Kupongen innehöll 10 rader med 4 rätt.
Det vinnande systemet innehöll ingen så kallad spik - ogarderat lopp.
Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

 

För ytterligare information:
Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.se

 

ATG - ett spelbolag i hästsportens tjänst

AB Trav och Galopp - ATG - ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Den största och mest populära spelformen är V75 där runt en miljon människor deltar varje vecka. Hela ATG:s överskott, 1,6 miljarder kronor årligen, går tillbaka till hästsporten.

 


Målgångsbilder


Lopp 1 Nr 9 Krabat - Marcus Hultman

Lopp 2 Nr 4 Supermede - Mikael J Andersson


Lopp 3 Nr 1 Bodrum Boko - Sophia Jacobsen


Lopp 4 V64-1 Nr 6 Bedas Chip - Jonas MobergLopp 5 V64-2 Nr 10 Come True - Chris Trotter


Lopp 6 V64-3 Nr 6 Nearly Nine Feet - Olle Goop


Lopp 7 V64-4 Nr 3 Röstekongen - Odd-Arne SagholenLopp 8 V64-5 Nr 9 Careful Victory - Thomas DalborgLopp 9 V64-6 Nr 5 Cecena Ås - Simen Jessen Bremseth


Lopp 10 Nr 3 Macthman - Magnus Jakobsson


Lopp 11 Nr 7 On Good Terms - Thomas Dalborg


 Kihlmans V64-Tips -Arvika

Juli De Luxe = En bra V64-Spik

V64-1...4-6-7-9
v64-2...1-2-3-7-8-10
V64-3...10 Julio De Luxe
V64-4...1 Wilmer
V64-5...1-3-5-8-9
V64-6...2-3-4-5-7
600 rader = 600 kr


 

Lördag 5 juli  2014


I dag V75 från Halmstad
 

Storvinst till Filipstad - vann 108 909 kronor på V75

2014-07-05 16:59

I dagens V75-omgång, 2014-07-05, på Halmstad blev det hög utdelning på sju rätt. En andelskupong inlämnad hos Coop Extra Filipstad i Filipstad gav hela 108 909 kronor.
Andelskupongen, som kostade 1728 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom 3,6 rader med sju rätt, 61,2 rader med sex rätt och 378 rader med fem rätt.
Det vinnande systemet var sålt i 36 andelar, vilket innebär att varje andel är värd 3 025 kronor.
Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.

 

Storvinst till Kristinehamn - vann 128 255 kronor på V75

2014-07-05 16:59

I dagens V75-omgång, 2014-07-05, på Halmstad blev det hög utdelning på sju rätt. En andelskupong inlämnad hos Maxi Ica Kristinehamn i Kristinehamn gav hela 128 255 kronor.
Andelskupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom 4,1 rader med sju rätt, 77,9 rader med sex rätt och 545,3 rader med fem rätt.
Det vinnande systemet var sålt i 41 andelar, vilket innebär att varje andel är värd 3 128 kronor.
Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.
Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

 

För ytterligare information:
Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.se

 

ATG - ett spelbolag i hästsportens tjänst

AB Trav och Galopp - ATG - ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Den största och mest populära spelformen är V75 där runt en miljon människor deltar varje vecka. Hela ATG:s överskott, 1,6 miljarder kronor årligen, går tillbaka till hästsporten.

V75: Air Frame fixade första segern i Stosprintern

 

Air Frame kirrade första segern i Stosprintern åt såväl kusk som tränare. Foto av Lars Jakobsson

Halmstad. Publicerad: 2014-07-05 17:19 Senast ändrad: 2014-07-05 20:54

Solvallakollegorna Stefan Melander och Per Lennartsson kan lägga Stosprintern till meritlistan.
Detta efter att Air Frame dansade hem loppet på banrekord.
- Hon är definitivt ett av de bästa fyraåriga ston som jag har kört, sa segerkusk Lennartsson.


Stefan "Tarzan" Melander och Per Lennartsson har vunnit det mesta i unghästcirkusen, både med egentränade hästar och som kuskar. Men i vanliga fall är det konkurrenter. I årets upplaga av Stosprintern i Halmstad slog de sina påsar ihop och efter att Melander-tränade Air Frame sprintat hem segern på banrekord för fyraårigs ston, 1.11,0, med Lennartsson i sulkyn kan de ha gemensam segerbankett.
- Nej, det har vi inte tid med, vi har alldeles för mycket att göra och mycket hästar att träna, kommenterade Melander glatt i telefon efter storloppstriumfen.
Han höll sig hemma i Enköping men segerglädjen var densamma som om han varit på plats.
- Det klart att det är jätteroligt att vinna det här loppet. Att vi har fött upp hästen själva gör det extra speciellt och jag är otroligt glad att hon är så fin med tanke på att det strulade så mycket i fjol. Hon är otroligt bra nu och det var kusken också. Per är en av de allra bästa, berömde Stefan Melander som nu blickar mot Stochampionatet.
- Det är tufft med uttagningar redan nästa fredag men hon är tuff och stark så det tror jag att hon kommer att klara bra. Sedan får vi väl se om det bli avel nästa år eller om vi gör som Queen L. och fortsätter till Prix d’Amerique...

"En fröjd att köra"

Air Frames väg till vinnarcirkeln var tämligen odramatisk. Hon svarade enkelt upp innerspåret och sedan släppte hon ingen konkurrent in på livet.
- Hon kändes fantastiskt fin hela vägen. Jag körde 1.11,5 första varvet men det kändes som 1.14-1.15. Hon lägger otroligt mycket mark under sig och det var en fröjd att köra henne, sa Lennartsson.
Förstapriset i Stosprintern uppgick till 541 596 kronor och därmed har Air Frame tjänat 1 565 596 kronor.

Sprintermästaren efter tuff strid

Stefan Hultmans Orecchietti har charmat Halmstadpubliken förr. 2011 vann han Sprintermästaren. När han nu var tillbaka i Halmstad spelades han till stor favorit och när han planenligt gick till ledningen skulle saken vara klar. Men Veijo Heiskanens Solvato visade prov på sin väldiga styrka och på upploppet såg han ut att sätta klorna i ledaren. Den senare kontrade emellertid och höll undan.
- Det kändes som att Solvato var på väg att koppla grepp men Orecchietti kämpade på väldigt fint och höll farten bra, berömde kusken Örjan Kihlström.
Tränaren Stefan Hultman har inte haft något enkelt arbete med Orecchietti som tvingats till långa tävlingsuppehåll.

- Det är inte lätt att komma tillbaka i den här klassen när man har varit ifrån så mycket. Men han är en riktig elithäst i grunden och det är bra gjort av Stefan att få tillbaka honom i den här författningen.

Untersteiner frälste hemmapubliken

Spår elva över kort distans spelade ingen roll. Årets komet i nordisk travsport, B.B.S.Sugarlight, buntade enkelt ihop motståndet i silverdivisionen, till hemmapublikens stora jubel. Visserligen tränas hästen av norske amatören Fredrik Solberg men i sulkyn satt Halmstads Peter Untersteiner.
- Jag har sett många hinder på vägen under veckan, det kan lätt bli trafikproblem från ett sådant läge, men jag misstänkte att jag körde bästa hästen och nu klaffade det i loppet också. Jag satt bara och njöt över upploppet, sa Untersteiner som kunde bida sin tid i kön ända till slutkurvan innan han lät B.B.S.Sugarlight speeda till seger på nya banrekordet för äldre hingstar och valacker, 1.10,5 (1 609 meter).
B.B.S.Sugarlight har i år, som femåring, utvecklats till en elithäst och lördagens triumf var hästens sjunde i tionde starten under 2014.
- Jag har slutat nypa mig i armen nu. Det här är ingen dröm utan ett äventyr som är sant, sa den lycklige tränaren.

Inte sämre än pappa

Peter Untersteiners son Johan, som numera driver egen rörelse på Halmstadtravet, ville bevisligen vara med pappa och fira på Tylösand efter tävlingarna. Han satte dit Ohkotok Goj åt tränarkollegan Marcus Lindgren i

 klass I. Klass II gick till Chosen One och Stefan Persson,


i lärlingsloppet drog Caroline Åkerlund det längsta strået med Robert Bergh-tränade Västerbo Collect

..
och Reijo Liljendahls Nescafe avslutade V75-omgången tillsammans med Örjan Kihlström. Det låg jackpotmiljoner i potten och de som lyckades pricka in samtliga vinnare belönades med 24 713 kronor för sju rätt.

Ola Johansson

 

 Kihlmans V75-Tips

Från ponnykusk till att köra V75-Spiken = Queen Conch = Oskar J Andersson

V75-1...1-4-11
V75-2...1-2-4-7-9
V75-3...1-2-3-4-5-6
V75-4...1-3-8
V75-5...1 Queen Conch
V75-6...5 Orecchietti
V75-7...1-3-9-12
1080 rader = 540 krEn bra V75-Spik = Orecchietti


Nytt kartsläpp med 25 nya pinnar på torget i dag


Köpte jordgubbar på stan, 15 kr litern


Nu "provflyger" måsungarna på taket....


 

Fredag 4 juli  2014


På granntaket väntar måsungen på första flygturen

 

Ny stjärna tändes i Sprintermästaren

 

Fältets minst rutinerade häst, Michael Lönborg-tränade Happy Days, vann Sprintermästaren tillsammans med Johnny Takter. Foto av LARS JAKOBSSON

Halmstad. Publicerad: 2014-07-03 23:31 Senast ändrad: 2014-07-03 23:57

Den minst rutinerade hästen med en av de minst rutinerade tränarna.
Happy Days överraskade såväl ägare, tränare som kusk när han tog hem Sprintermästaren på Halmstadtravet.
- Det här är den mest förvånande dag jag har varit med om, sa kusken Johnny Takter.


Sommarens stora sprinterfest i Halmstad hade som vanligt lockat en stor publik. Men på förhand var det inte många i folkvimlet som pratade om Happy Days, de fyra försökens minst rutinerade häst. Inte ens ägaren trodde att hästen skulle ha någon chans.
- Det här är så otippat för mig att jag inte hade tänkt åka hit utan vi hade tänkt åka och hälsa på svärmor. Nu får vi åka och fira hos svärmor istället. Hon är 92 år och har säkert champagne att bjuda på, sa Göran Adielsson (stall Adiel).

Bäst i galoppfylld final
För första gången sedan 1994 hade så många hästar anmälts till Sprintermästaren att det krävdes fyra försök. Efter att Poochai, Express Duo och Dream With me N.L. vunnit de tre första utklassade Happy Days sina motståndare från ledningen i det fjärde.

Att han fick kortast möjliga tid att återhämta sig inför finalen spelade ingen roll. Visst underlättades vägen till vinnarcirkeln av att flera konkurrenter galopperade bort sig i finalen. Inte minst Poochai vars galopp i första sväng gav Happy Days ledningen. Men hästens prestation var av bästa märke och Halmstadpubliken fick se en mycket värdig vinnare när Happy Days och Johhny Takter höll undan före Express Duo och Tumble Dust på dagens snabbaste kilometertid 1.10,7 (1 609 meter).
- När vi väl fick ledningen och samtidigt blev av med två konkurrenter blev det ganska lätt. Jag fick dämpa en bit och han svarade bra när Björn kom upp utvändigt med Tumble Dust. Det gick fort sista 500 meterna och jag måste säga att han var bästa hästen i dag, sa Johnny Takter.
- Men det här är den mest förvånande dag jag har varit med om. Hästen har varit en bebis hela vägen och i dag växer han och gör sådana här lopp. Det är bara att tacka Micke, han gör ett jättejobb!

Största segern redan i försöket
Happy Days tränare Michael Lönborg tog över Hans Adielssons rörelse på Jägersro för några år sedan och nu räknade han in sin i särklass största seger hittills.
- När jag tog över var många hästar uppe i den åldern att de inte skulle tävla så länge till och det är svårt att bygga nytt. Men den här hästen tillhör den första årgången som jag har tagit fram helt själv och bara att han vann försöket var det största för mig så långt, men det här får väl slå försökssegern, sa Lönborg med ett stort segersmil.

Happy Days hade tjänat 164 300 kronor när han kom till Halmstad. Efter Sprintermästaren har han 1 179 300 kronor på vinstkontot. En ny stjärna har tänts på travhimlen.

Ola Johansson

 


 

Torsdag 3 juli  2014

I dag lunchtrav - Årjäng med V4 & V5

Dagens ALN-Häst = Super Bob
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 6 Brenne Järven - Jan Roar Mjölneröd

Lopp 2 V4-2 Nr 1 K.L.M.Buymethemoon - Mikael J Andersson


Lopp 3 V4-3 Nr 3 Jerns Vendela - Tom Horpestad


Lopp 4 V4-4 Nr 8 Super Bob - Olav Mikkelborg


Lopp 5 V5-1 Nr 8 Dats Veronica - Morgan Ivarsson


Lopp 6 V5-2 Nr 9 Sugar Boy - Per Oleg Midtfjeld


Lopp 7 V5-3 Nr 7 Danonino Boko - Olle Goop


Lopp 8 V5-4 Nr 8 Torpa Nicklas - Odd-Arne Sagholen


Lopp 9 V5-5 Nr 4 Seven Jersey - Anders Christiansson

 Kihlmans V4 & V5-tips

V4-Tipset Årjäng

Lunchens bästa V4-Spik = Brenne Järven

V4-1...6 Brenne Järven
V4-2...1-2-5-6-9-11
V4-3...1-3-5-8-9
V4-4...5-6-8
90 rader = 180 kr

V5-Tipset Årjäng

V5-1...3-4-7-8-10-11
V5-2...3-5-6-8-9
V5-3...4-6-7
V5-4...7-11
V5-5...1-7
360 rader = 360 kr


I kväll V75 Extra från Halmstad

Kihlmans V75-Tips Halmstad Torsdag

V75-1...2-3
V75-2...2-4-5-9
V75-3...2-4-5-7
V75-4...3-4
V75-5...6-11-15
V75-6...1-3-6
V75-7...1-5
1152 rader = 576 kr


 

Onsdag 2 juli  2014


I kväll V86 från Lindesberg
 

V86: Klirr under mammaledigheten

 

- Tack, gubben! Camilla Collander var som de flesta andra mycket imponerad av sexårige I Am Dynamites insats. Foto: Martin Langels/ALN Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2014-07-02 22:35 Senast ändrad: 2014-07-02 23:02

En äkta amatör som gör det mesta själv.
Just nu mammaledig.
Camilla Collander satt bakom kvällens mest överlägsna segrare på V86 i Lindesberg och segern med I Am Dynamite var välkommen mer än på ett sätt.
- Det är skönt när hästen får visa hur bra han är - men jag är hemma med barn nu så det är skönt också att det blir klirr i kassan.


Sommarturnén för spelet V86 hade den här onsdagen kommit fram till travbanan Lindesberg, några mil norr om Örebro.
Vädret var riktigt bra och campingstolarna och utflyktsfiltarna var många på den "gröna banan" dit 3 308 personer hade tagit sig.
36-åriga Camilla Collander jobbar 80 procent med annat för att hinna med hästarma och har varit verksam i travet nästan hela livet. Eskilstunamatören vann ett ponny-SM som 16-åring och har en V75-seger med Räser Sune från 2009 som största segrar.
Triumfen i trekilometersloppet i Lindesberg satt inte fel den heller. I Am Dynamite stod med 40 meters tillägg och fick draghjälp under slutrundan. 400 meter från mål tyckte Camilla Collander att hon väntat färdigt.

Valacken flög fram i tredjespår genom den sista kurvan och växlade sina motståndare i ett huj.
- Han är bara bäst, mer behöver man inte säga. Han tappar oftast från start och får göra jobbet själv och gå i fatt och har gjort otroligt bra lopp i skymundan utan att få sätta dit huvudet först. Nu var det jätteskönt att han får visa hur bra han är, sa mammalediga Camilla Collander efter segern värd 60 000 kronor.

Miljonutdelning på V86
Bara sju system överlevde V86-omgången. Mest lyckosam var gänget på Norlings Tobak & Spelbutik i Hofors där ett andelssystem drog in drygt 2,6 miljoner kronor. Systemet i Hofors var sålt i 14 andelar.
V86 delade ut 1 399 152 kronor för åtta rätt, sju rätt betalade 5 844 kronor och sex rätt 427 kronor.
Övriga vinnande system var inlämnade via ATG.se.

Mr Picolit klev undan

Själva crescendot på tävlingskvällen var uppgörelsen för eliten som placerats som det näst sista loppet på V86.
Bergslagsloppet startades med bil över sprinterdistansen och innerspårets Mr Picolit tvingades till snabba 1.09,0 första 500 meterna innan körande Torbjörn Jansson kunde ta upp.
När utmanaren Francais du Gull fått krypa ner och betrodde Occhione Jet placerades på utsidan blev det lugnare.
Storfavoriten Nahar fick gå på i tredjespår när det gick som snabbast genom den sista kurvan och räckte inte till den här kvällen.
Mr Picolit klev undan på ett bra sätt före duktige Occhione Jet och starkt spurtande Bagley. Segertiden 1.10,9 är ett nytt banrekord på Lindesberg.
Raoul Engblom fick ta över hästen i fjol somras då Åke Svanstedt lämnade Sverige. På onsdagen kom första segern i den sjätte starten för den nye tränaren.

- Det här var rent ut sagt jävligt skönt! Det har strulat en del i loppen och han hade problem med halsen när vi fick honom. Nu ser vi ut att ha vi kommit tillrätta med de mesta. Skönt både för mig och Camilla (dottern) som sköter hästen men framför allt för ägarna, sa Raoul Engblom.

I övrigt noterade vi...

...att de allra flesta spelarna klev av i den första avdelningen där Daniel Olsson slog till med Stefan Melanders Talk The Talk, endast streckad på fyra procent.

...att det var ett grönt och galoppglatt gäng i treåringsloppet, där Björn Goop pep till ledningen med Paris Metro och stannade där loppet ut i stoets första seger i start nummer 17. Stefan Melander tränar även den här vinnaren. Conrad Lugauer fick en galopperande Ewald F. Boko i händerna vid upploppets början där det stod och vägde mot ledarhästen. Stig H Johanssons nyförvärv från USA, Great Society, galopperade i rygg ledaren efter 500 meter (oförklarligt enligt Erik Adielsson).

...att storfavoriten Cummin inte var kvick nog från start och hamnade i tredje invändigt i V86-3. Distansen var stressiga 1 640 meter och Torbjörn Jansson körde till direkt fältet formerat sig med Paduca Dream. Det fyraåriga stoet flög till ledningen dryga varvet från mål och var överlägsen. Finfin! Axevallas Jenny Nordensson tränar.

...att kvällens näst snabbaste öppning blev 1.09,4 första 500 meterna, klockad i V86:ans femte avdelning. Tempot ledde till att Björn Goop stod som slutsegrare med favoriten Bono Boko som smög med i andraparet utvändigt.

...att Stelina och Örjan Kihlström höll för trycket som knappa favoriter i försöket till Diamantstoet med 100 000 kronor till vinnaren. Roger Walmann tränar.

...att Highspeed Call, tränad av amatören Nicklas Pettersson från Solvalla, låg på en del och i ledningen i försöket till bronsdivisionen. Men favoriten var tapper och höll undan för Carl-Erik Lindblom. 1.11,4 var segertiden. Ruskigt dugligt på Lindesbergs bana.

Mikael Wikner

Storvinst till Värmland - vann 53 400 kronor på V86

2014-07-02 21:54

I dagens V86-omgång, 2014-07-02, på Lindesberg blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 53 400 kronor.
Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom tre rader med sju rätt även 84 rader med sex rätt.
Det vinnande systemet innehöll ingen så kallad spik - ogarderat lopp.
Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

 

För ytterligare information:
Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.se

 

ATG - ett spelbolag i hästsportens tjänst

AB Trav och Galopp - ATG - ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Den största och mest populära spelformen är V75 där runt en miljon människor deltar varje vecka. Hela ATG:s överskott, 1,6 miljarder kronor årligen, går tillbaka till hästsporten.

 Kihlmans V86-tips från "kockarna"

Ny vinst för Cummin på Lindesberg ?

V86-1...3-4-7
V86-2...2-4
V86-3...1 Cummin
V86-4...8-9-14
V86-5...1-3-5-6-10
V86-6...1-2-15
V86-7...2-9
V86-8...2-4-6-7
2160 rader = 540 kr 

Tisdag 1 juli  2014

Allsvenska kuskligan: Skifte i toppen

 
Björn Goop körde sig till toppen av allsvenska kuskligan under förra veckan. Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2014-06-30 10:19

Vilken vecka det blev för Björn Goop. Sex segrar en och samma kväll i Åmål och 17 totalt under förra veckan förde honom upp till ledningen i kuskligan. En position han inte haft på ett tag nu.
Ulf Ohlsson har toppat ligan under större delen av året och fortsätter leverera. Nio förstaplatser blev det under förra veckan – men Bergsåkerskusken är nu nedflyttad till andraplatsen.


Allsvenska kuskligan:
1. Björn Goop, Färjestad 167-107-101
2. Ulf Ohlsson, Bergsåker 162-103-99
3. Jorma Kontio, Solvalla 113-83-55
4. Örjan Kihlström, Solvalla 93-55-58
5. Robert Bergh, Bergsåker 88-54-32
6. Peter Untersteiner, Halmstad 85-62-58
7. Johnny Takter, Jägersro 82-51-49
8. Erik Adielsson, Solvalla 66-54-44
9. Johan Untersteiner, Halmstad 54-51-43
10. Magnus Jakobsson, Färjestad 51-43-38
11. Kenneth Haugstad, Solvalla 48-57-49
12. Peter Ingves, Halmstad 44-35-50
13. Jan-Olov Persson, Hagmyren 42-23-14
14. Torbjörn Jansson, Solvalla 41-60-49
15. Stefan Söderkvist, Åby 40-43-55
Ställning till och med 29 juni.

Mikael Wikner
På Viktors 9-årskalas

Tårta med matkrasseSommar med blommor och kalas
 

Måndag 30 juni 2014

Nästa söndag 6 juli V64 och avslutningsdag på Arvika
Tre nybyggda "grannhus" växer upp

Söndag 29 juni 2014

I dag V5-Trav på Arvika

Drygt 800 personer kom till Arvikatravet i småkyligt väder

Marcus Hultman i ledning med 3 segrar i championstriden i Arvika
MålgångsbilderLopp 1 Nr 3 Lookout Kemp - Michael Larsson


Lopp 2 Nr 11 Pörsätters Hero - Fredrik OlssonLopp 3 Nr 2 Tiptoe - Niclas BenzonLopp 4 V5-1 Nr 11 Kickstart My Heart - Mikael J AnderssonLopp 5 V5-2 Nr 1 Tele Viking - Erik Killingmo
Lopp 6 V5-3 Nr 4 Illusion - Per Ludvig NilsenLopp 7 V5-4 Nr 2 Zorba - Marcus Hultman
Lopp 8 V5-5 Nr 9 Burberry - Fredrik Berg
Lopp 9 Nr 13 Melker Karma - Gunnar Kylén
Ponnyloppet Nr 10 Elvira - Justine AnderssonKihlmans V5-Tips

V5-1...4-5-8-11
V5-2...1-6-7
V5-3...4-6
V5-4...2-3-5-6
V5-5...1-3-5-8
384 rader = 384 kr


 


Nu är det snart dags för första flygturen ???

Om du skall på semester, och vill vinna pengar....

....besök då Lenas IT-Café på Gran Canaria Klicka och läs mer...

 


Ängtorpsvägen i juni 2009 + från 1950 - + Bröderna Kihlman & Trav

Bröderna Kihlman i NWT>>>>

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>