Välkommen


   
   
 


 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNFoto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>
OBS. Alla bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN

Fredag 2 maj 2014

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.seI dag letar vi kontroller i närhet av Mariebergskogen

Start utanför Mariebergskogen mot Jakobbergsskogen

Kontroll nr 77 "Lilla Mossen"

Kontroll nr 76 "Stenen"

Kontroll nr 45 "Tornet"

Går förbi Stora Fågeltornet

Kontroll nr 19 "Stigförgreningen"

Sedan ny spång in mot Mariebergsskogen


Vy mot Bryggudden och Vattentornet på Herrhagen
Naturum sett från spången

Entré Naturum
"Våffelstugan" i Mariebergskogen

Avslut i Mariebergsskogen av 8 tagna kontroller 61 totalt

 

Torsdag 1 maj 2014
 

V86: Kolgjini testade inför derbyt

 

Archangel Am och Lutfi Kolgjini. Foto: Jörgen Tufvesson Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2014-04-30 21:52 Senast ändrad: 2014-04-30 22:28

Nu har han rört om i grytan igen, Lutfi Kolgjini.
Svenskt Travderby är målet i höst med Archangel Am och redan i V86 på onsdagen ville den framgångsrike unghästtränaren testa den starke inför Kungapokalen om några veckor.
- Det här är absolut en av de starkaste hästarna jag haft och ska jag vinna derbyt en tredje gång blir det med den här, sa Kolgjini.


Solvalla körde V86 tillsammans med Jägersro den här Valborgsmässoaftonen och det var på banan i Malmö Lutfi Kolgjini hade show.
I karriärens tolfte start segrade fyraårige hingsten Archangel Am på topptiden 1.13,4 över 2 640 meter.
Archangel Am mötte äldre hästar men Kolgjini drog oförskräckt till ledningen direkt som kvällens överlägset störste favorit på V86.

Kusken brydde sig inte så mycket om motståndet bakom utan lät sin häst dra hårt hela vägen. Men tre-fyra längders ledning blev bara knappt en längd i mål. Trust Launcher var den ende som kunde haka på och Peter Untersteiner närmade sig sista biten…
- Det var inte ens nära att han skulle ha hunnit i fatt oss, jag hade ett ton i handen! bedyrade Jägersrotränaren.

"Sitter bara och åker"
Svenskt Travderby i september är det stora målet med hästen, ett lopp som stallet tagit hem två gånger tidigare med hästarna Mosaique Face och Joke Face.
- Ska jag vinna derbyt en tredje gång blir det med den här. Det här är absolut en av de starkaste hästarna jag haft. Han är stark, tålig och väldigt förnuftig. Jag sitter bara och åker med hästen i dag. Smackade åt honom några gånger i loppet och han drog iväg själv bakom bilen.
- Jag ville ge honom ett utvecklande lopp i dag för att se om det ska bli start i Kungapokalen eller inte. Tar han loppet på rätt sätt får han gå ut där, sa en nöjd Lutfi Kolgjini om unghästkvalen som körs 15 maj på Åby.

Takter chansade

Johnny Takter körde sina första lopp efter olyckan i måndags.
Han gav spelarna spänning genom att chansa lite med favoriten Truculent i V86-inledningen. Klasshästen Truculent hade inte tillräckligt många lopp i sig för att köras i dödspositionen menade Takter och satt oväntat kvar i tredje invändigt varvet från mål när fältet fyllde på.
Takter hittade dock de rätta luckorna med Truculent efter det och sjuåringen hade inga problem att växla fältet över upploppet.

- Det var fantastiskt att se honom flyga över mål på en 11-tid! jublade tränaren Lars i Nilsson.
Johnny Takter hittade även rätt med Emma Bjerkås sexåriga sto Check In Blågul några lopp senare. En vinnare endast streckad på tre procent på V86 som sköt till rejält efter att ha lotsats fram på innerspår.
Jarl Af Solnäs och Peter Untersteiner ledde från start till mål i V86-3 som kördes på Jägersro.

Untersteiner även på Solvalla

Halmstadtränaren Untersteiner hade även en V86-vinnare på Solvalla den här kvällen. Erik Adielsson fick inte ledningen med Neona Princess men det ordnade sig ändå. Det fyraåriga stoet kämpade till sig segern från dödspositionen när ledande Denim Boko svek.

Adielsson smög varje meter med Daniel Redéns Freja Sund i Diamantstoet och tappra Global On Fire fick sträcka vapen till slut.

I treåringsloppet Scarlet Knights lopp körde sig Robert Bergh till täten efter 700 meter med Snow Breeze W.F. En stor lufs till häst med en vägvinnande men knepig gång. Bergh fick "bära" sin häst den sista biten i en snygg kuskinsats.

Fjärde raka för Sundbergs
Solvallakvällens på förhand finaste drabbning var ett fyraåringslopp ingående i Solvallaserien. Men racet urholkades av ett flertal galopper. Bland annat kastade sig betrodda duon Poochai och Final Oak i fel gångart när bilen lämnade fältet.

Hans-Owe Sundberg körde sig till ledningen med Charrua Forlan och stannade där loppet ut. Örjan Kihlström menade att storfavoriten Ruhuna Tea inte fick travet att stämma i kurvorna och galoppen kom utvändigt Charrua Forlan i den sista kurvan.
Hans-Owe Sundberg bärgade nu fjärde raka triumfen med rejäle Charrua Forlan.
- Örjan tryckte på lite men min svarade glatt och fint. Jag hade både tussar och det norska huvudlaget kvar på min, så det känns bra, sa Sundberg.
Tre favoriter och lika många andrahandsfavoriter vann på V86. Fina pengar ändå. 107 system hittade alla vinnarna och belönades med 47 785 kronor, sju rätt gav 328 kronor och sex rätt 33 kronor.

Mikael Wikner

Johansson med i leken igen

 
Derbytavlan från 1985 hänger på sin plats. Nu kör Magnus Johansson igång igen med Split The Bill. Foto: Mikael Wikner Foto av Kanal 75

Umeå. Publicerad: 2014-04-30 16:19 Senast ändrad: 2014-04-30 17:02

Han fortsatte aldrig i sin pappas fotspår.
Inte förrän nu.
Magnus Johansson var hästskötare till några av landets stora stjärnor i pappan Berth Johansson stall i Umeå.
50 år fyllda har han nu plockat ut amatörlicens.


 
Magnus och Berth Johansson efter segern i derbyt 1985 med Big Spender.
Det var hästarna och den dagliga skötseln och träningen som lockade mest för Magnus Johansson. Direkt efter nian blev det hästar för hela slanten i pappa Berth Johanssons stall på Ringvägen i Umeå.
De fyrbenta stjärnorna var många, detta trots att stallet aldrig hade fler än 20-25 hästar på gång samtidigt. Big Spender, Song Key, Al Joe och Prince R.S. är några av namnen som känns igen.
Berth Johansson var en mästare på att plocka fram segermaskiner och få om ens någon i Sverige har nått sådana höjder med ett så litet material.
800 segrar bärgades under amatörtiden då Berth jobbade som bilförsäljare. Totalt blev det 1 709 segrar som kusk, varav 124 på V65/V75 för den kände fadern.
- Vi kunde ha ett par-tre hästar med i finalerna ibland. Det är först på senare år jag tänkt att…gubben var verkligen fantastisk på hästar! säger Magnus Johansson och skrattar.
Vi träffar Magnus på gården i stadsdelen Teg i Umeå där han bor tillsammans med sin familj i en gul västerbottenskåk som en gång tillhörde hans farfar och farmor.
Det var här Berth och Magnus jobbade i team när det begav sig.

Johansson med licens

Segertavlorna är många i fikarummet. Magnus Johanssons pappa Berth erövrade 1 709 segrar som kusk.

Sedan pappans död 2009 ser ruljangsen på gården ut ungefär som vanligt. Amatörer med travhästar hyr in sig i det tolv boxar stora stallet. Liv och rörelse.
Undantaget är att Magnus Johansson själv nu är en av de licensierade.
- Jag har väl alltid hjälpt till lite med hästarna som står här. Mockat och kört lite. Men aldrig haft egen tränarlicens. Pappa ville nog innerst inne att jag skulle fortsätta, men blev maskiner och annat för mig i stället. Tävling var kul men jag hade inte det som största drivkraften. Jag gillade mest att ta hand om hästarna och få dem att tycka att livet var roligt.

En viktig terapi
Vi blir stående i ingången till stallet. Där på väggen hänger vinnartavlan från den största travseger som någonsin gått till Norrbotten och Västerbotten.
Big Spenders seger i Svenskt Travderby 1985.
- "Biggen" vann ju Hugo Åbergs Memorial två år i rad också. Han är så klart den bäste vi haft. Minnesmässigt för mig är ju derbysegern roligast. En annan kul grej jag kommer på så här är Al Joes seger i SM då han gick nytt världsrekord, säger Magnus.
Hustrun Lena makar på familjens hundar Bella och Jocke och går in i stallet för att göra i ordning sexårige hingsten Split the Bill för fotografering.

Split The Bill är ett litet hobbyprojekt för Magnus Johansson.
Hästen är Magnus Johanssons enda som amatörtränare. Ett familjeprojekt, en lite skör häst som han äger tillsammans med en vän.
Frun Lena och dottern Camilla hjälper till med träningen.
- Det är en jättetrevlig häst som inte riktigt var lämpad för proffsträning eftersom den hämtat sig från två gaffelbandsskador. Vi får se hur det går nu då. Jag kan tänka mig att skaffa fler hästar. Nu är man ju ”registrerad” så att säga och jag har upptäckt hur roligt det är med det här livet igen!
Magnus Johansson avslöjar att han gått en kamp mot cancern det sista halvåret. Efter behandlingar och en bortopererad magsäck ska allt vara bra igen tror läkarna.
Han tittar upp mot Split the Bill och berättar om alla turer med rockarden längs körvägarna på Teg under vinter.
- Jag var riktigt trött där ett tag av behandlingarna. Tänk om folk skulle förstå hur harmonisk man blir av att sitta bakom en sån här. Alldeles tyst, bara du och hästen. Det är terapi det!

Mikael Wikner
Vi tog 5 kontroller i dag, nu 53 av 100

Kontroll nr 93 "Stenen"

Vi ser Svinbäcksvattentornet mellan träden

Utsikt över Norrstrand

Kontroll nr 58 "Höjden"

Rudsberget

Kontroll nr 54 "Gropen"

Kontroll nr 63 "Lilla mossen"
 

Onsdag 30 april 2014

I kväll V86-Express Solvalla/Jägersro
 

Storvinst till Karlstad - vann 226 261 kronor på V86

2014-04-30 21:05

I dagens V86-omgång, 2014-04-30, på Solvalla/Jägersro blev det hög utdelning på åtta rätt. En andelskupong inlämnad hos Willys I Karlstad i Karlstad gav hela 226 261 kronor.
Andelskupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in åtta rätt. Kupongen innehöll förutom 3,6 rader med åtta rätt, 86,4 rader med sju rätt och 784,8 rader med sex rätt.
Det vinnande systemet var sålt i 36 andelar, vilket innebär att varje andel är värd 6 285 kronor.
Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.

 

Storvinst till Värmland - vann 57 979 kronor på V86

2014-04-30 21:15

I dagens V86-omgång, 2014-04-30, på Solvalla/Jägersro blev det hög utdelning på åtta rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 57 979 kronor.
Kupongen, som kostade 720 kronor lyckades pricka in åtta rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med åtta rätt, 18 rader med sju rätt och 130 rader med sex rätt.
Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.

 

Storvinst till Värmland - vann 63 412 kronor på V86

2014-04-30 21:19

I dagens V86-omgång, 2014-04-30, på Solvalla/Jägersro blev det hög utdelning på åtta rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 63 412 kronor.
Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in åtta rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med åtta rätt, 24 rader med sju rätt och 235 rader med sex rätt.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

 

Storvinst till Värmland - vann 49 262 kronor på V86

2014-04-30 21:20

I dagens V86-omgång, 2014-04-30, på Solvalla/Jägersro blev det hög utdelning på åtta rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 49 262 kronor.
Kupongen, som kostade 3 kronor lyckades pricka in åtta rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med åtta rätt, fyra rader med sju rätt och fem rader med sex rätt.
Det vinnande systemet innehöll fem så kallade spikar - ogarderade lopp.
Den här kupongen är en av flera i ett större system.
Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

 

För ytterligare information:
Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.se

 

ATG - ett spelbolag i hästsportens tjänst

AB Trav och Galopp - ATG - ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Den största och mest populära spelformen är V75 där runt en miljon människor deltar varje vecka. Hela ATG:s överskott, 1,6 miljarder kronor årligen, går tillbaka till hästsporten.

 

 Kihlmans V86-Tips

En bra V86-Spik = Ruhning Tea

V86-1...1-3-9
V86-2...9 Ruhning Tea
V86-3...2-3-5-7
V86-4...2-8-10-14
V86-5...2-4-5-7-10
V86-6...1-5-10
V86-7...5 Archangel Am
V86-8...2-4-5
2160 rader = 540 krEn bra V86-Spik = Archangel Am


Bondemarknad i Haga 11-15

Köpte lite bröd, korv & blommor

Skolungdomar börjar att samlas på Gubbholmen
Notera att Gubbholmen en av få platser i centrala Karlstad där man får dricka alkohol

Cyklade till Borgmästarholmen
OBS. Det vita strecket i cykelbanan är ett konstverk som kostade 1 miljon !

Kontroll nr 43 "Naturliga gropens norra del"

Vy över I2 Regemente (nu nerlagt) med bostadsrätter och företag

Kontroll nr 38 "Entren vid nJoy"
Nu har vi "tagit" 48 av 100 kontroller

Gubbholmen vid 16.30 nu börjar det firas, blir en "het" kväll här....

Tisdag 29 april 2014
I dag tog vi 13 kontroller mitt ute i Sannaskogen

Kontroll nr 64 "Mossen"

Kontroll nr 96 "Branten"

Kontroll nr 97 "Lilla Kullen"

Kontroll nr 74 "Tornet"

Kontroll nr 78 "Gropen"

Kontroll nr 89 "Branten"

Kontroll nr 87 "Branten"

Kontroll nr 85 "Stenen"
Samt några fler......
 

Måndag 28 april 2014

I kväll V64-Trav på Färjestad

Dagens ALN-Häst = C.C.Simon
Målgångsbilder.

Lopp 1 Nr 3 Elsa F.M. - Erik Berglöf


Lopp 2 Nr 2 Explosive Dust - Johan Untersteiner


Lopp 3 V64-1 Nr 1 Micciano Lung - Carl-Erik Lindblom


Lopp 4 V64-2 Nr 4 Sonja Linnea - Petter Karlsson


Lopp 5 V64-3 Nr 1 C.C.Simon - Björn Goop


Lopp 6 V64-4 Nr 1 Ante Dana - Jörgen Westholm


Lopp 7 V64-5 Nr 4 You Talking To Me - Björn Goop


Lopp 8 V64-6 Nr 4 Thaitec - Jörgen Westholm


Lopp 9 Nr 3 Perfect Kronos - Anders Svanstedt


Lopp 10 Nr 4 Run Herbie - Kennet Glaas


Lopp 11 Nr 6 Fantastic Delight - Tim Nagel


Övrigt denna kväll....

Global Mazarine kvalade i monté

Global Investment kvalade i monté
 Kihlmans V64.Tips

Tre  tänkbara V64-Spikar i kväll

V64-3 Nr 6 Ottens Fighter

V64-5 Nr 3 Val DÁmour

V64-6 Nr 3 El Cantante
V64-Systemet Färjestad 28 april

V64-1...1-3-4-5-6-7-9-12
V64-2...Alla 12 hästar
V64-3...6 Ottens Fighter
V64-4...1-4-8-11-15
V64-5...3 Val DÁmour
V64-6...3 El Cantante
480 rader = 480 kr


 

Allsvenska kuskligan: Ohlsson passerade 100 i spets

 

Ulf Ohlsson leder den allsvenska kuskligan med sex segrar före Björn Goop. Foto av THOMAS BLOMQVIST

Stockholm. Publicerad: 2014-04-28 10:23 Senast ändrad: 2014-04-28 10:27

Ulf Ohlsson passerade under förra veckan 100 segrar i år och behåller alltjämt ledningen i den allsvenska kuskligan.
Han vann sex lopp medan Björn Goop tog nio segrar och knappade därmed in lite på ledaren.
Just nu skiljer det sex segrar mellan de båda kombattanterna.


Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Bergsåker 102-58-60
2. Björn Goop, Färjestad 96-71-65
3. Jorma Kontio, Solvalla 82-59-32
4. Johnny Takter, Jägersro 60-36-36
5. Peter Untersteiner, Halmstad 53-35-35
6. Örjan Kihlström, Solvalla 48-29-42
7. Robert Bergh, Bergsåker 44-26-13
8. Erik Adielsson, Solvalla 36-32-28
9. Johan Untersteiner, Solvalla 34-28-27
10. Kenneth Haugstad, Halmstad 33-36-34
11. Magnus Jakobsson, Färjestad 33-25-26
12. Peter Ingves, Halmstad 31-20-38
13. Flemming Jensen, Danmark 26-12-17
14. Lutfi Kolgjini, Jägersro 24-7-7
15. Torbjörn Jansson, Solvalla 23-38-29
Ställning till och med 27 april

 

 


Cyklat 2,5 tim och hittat 13 kontroller...


Ny har vi 31 kontroller av 100


Kontroll nr 44 "HSB vid hörnet"

Kontroll nr 33 "Kojan"

Kontroll nr 35 "Ruinen"


Kontroll nr 14 "Järnvägsundergången"

Kontroll nr 53 "Stigförgreningen"

Kontroll nr 95 "Stenen"

Kontroll nr 12 "Fågeltornet"

Söndag 27 april 2014

V75: OS-guld för Heiskanens stjärna

Foto av LARS JAKOBSSON

Mölndal. Publicerad: 2014-04-26 17:30 Senast ändrad: 2014-04-26 19:26

Solvato blev svaret Olympiatravet.
Segern var värd 1,5 miljoner kronor men känslomässigt värt enormt mycket mer för hårsatsande ägarparet Bernd och Pia Denberger.
- Helt underbart. Det är så här man vill ha det varje dag, sa Bernd Denberger.


15 679 besökare på plats på Åbytravet, och ett strålande väder med sol hela dagen, gav årets upplaga av Olympiatravet en fantastisk inramning.
När hästarna svängde in mot upploppet och det stod klart att det skulle bli hemmaseger för Solvato och Veijo Heiskanen bröt det stora jublet ut.
Solvato ägs av Bernd och Pia Denberger som är en av landets absolut mest hårdatsande hästägare. Totalt äger Denco HB hela 62 hästar för dagen, varav 46 är i träning hos Veijo Heiskanen på Åby.
- Jag skulle inte vara här i dag utan dem. De har varit avgörande för min karriär. Det har varit mycket upp och ner, men nu är det uppåt igen, sa Veijo Heiskanen.
Ägaren Bernd Denberger var tagen av succén.

- Det går inte att beskriva...fråga mig i morgon. Men det här har vi väntat på länge...och jag hoppas det ska fortsätta många år framöver.
Pia Denberger såg aldrig sin häst vinna.
- Nej, jag vågade inte titta. De ropade att han vinner och då kom tårarna.

Veijo njöt där bak

Själva loppet blev en mycket rivig tillställning där Jorma Kontio direkt tog ledningen med Mr Picolit, sedan forcerade Tuomas Korvenoja till spets efter 500 meter med Brad de Veluwe och klockorna visade 1.08,3-tempo. Nästa satsning kom från Lutfi Kolgjini bakom Raja Mirchi men det uppfattade Robert Bergh bakom Ed You och han tog chansen att forcera framåt istället. 1 200 meter från mål övertog Ed You och klockorna efter 1 000 meter visade 1.08,4.
Det höga tempo tog ut sin rätt och längre bak i fältet njöt Veijo Heiskanen som gav Solvalto anfallsorder dryga 500 meter före mål och hemmahästen fick de andra att nästan se stillastående ut när han på lätta hovar avgjorde.
- Jag bara njöt där bak och jag kände redan i sista svängen att det var klart. Över upploppet flög hästen fram, sa Veijo Heiskanen.

Fick inbjudan till Elitloppet

Segertiden blev 1.10,5 över distansen 2 140 meter, autostart, och det var nytt svenskt rekord. Förstapriset var 1,5 miljoner kronor.
Tvåa bakom Salvato spurtade Sanity vasst medan tredjepriset gick till Kash’s Cantab.
Utanför V75-spelet vann Veijo Heiskanen ytterligare två lopp med hästar ägda av Bernd och Pia Denberger. I lopp 3 vann Daryl Boko och i lopp 12 Valentino Strix. 
Efter loppet fick Solvato en inbjudan till Elitloppet.
Men svaret lutar på nej.
- Vi måste tänka på hästen. Det kommer ett år för tidigt, sa Veijo Heiskanen.

I övrigt noterade vi inom V75-spelet...


...att Lars Friberg-tränade Stylish Hanover höll undan från spets i en tät slutstrid med M.T.Harmony i V75-1. I segersulkyn satt Björn Goop.

...att Anders Svanstedt visade taktiskt finess när han utnyttjade Åbys open stretch på bästa sätt i V75-2. Snabb start till ledningen med Send In The Clowns, sedan släppte han till favoriten Pedro Bi för att till slut enkelt avgöra invändigt på upploppet.
- Hästen är otroligt kvick i benen en kort bit, sa segerkusken.

...att palindromhästen Ni Talar Bra Latin var starkast när han gjorde allt grovjobb utvändigt i spåren sista varvet när han kämpade ner ledaren Salina D.K. i V75-4.

Hästen tränas av Petri Puro och i sulkyn satt Peter Ingves, som bjöd på sin speciella segergest med vänsterbenet sträckt rakt upp i luften.

...att Alfas Da Vinci var starkast i Olympiastayern (V75-5) och klev undan till slut trots att han fick göra jobbet själv först i andraspår utan rygg tillsammans med Joakim Lövgren.

...att Lutfi Kolgjini tog en säker seger sedan han kört till spets med Olympic Kronos efter 500 meter i V75-6.

...att V75-avslutningen bjöd på en rafflande avslutning där 34-oddsaren Royal Fighter och Jennifer Tillman höll undan för K.L.M.Buymethemoon. Utdelningen på sju rätt blev 1 215 481 kronor. Sex rätt gav 3 809 kronor och fem rätt 238 kronor.

Lars-Ove Pettersson


Idag en cykeltur på 2 tim och hittat 15 kontroller

Nu totalt 18 kontroller av 100

Kontroll nr 4 "Mitt på bron" vid CCC

Kontroll nr 9 "Slussporten" i Haga

Kontroll  nr 17 "Mitt på bron" vid Bryggudden

Kontroll Nr 25 "Rastplats" vid Kanikenäset

Kontroll Nr 31 "Höjdens norra del" Orrholmen


Kontroll Nr 34 "Innergården vid NWT-Huset"

Kontroll Nr 5 "Vindarnas Boning" Vid Werlmands Opera

Kontroll Nr 24 "Entrén vid Lilla Saluhallen"

Kontroll nr 6 "Längst ut på Udden" Sandgrund

Lördag 26 april 2014

I dag V75 från Åby

Kihlmans V75-Tips

Paramount = En bra V75-Spik

V75-1...1-3-5
V75-2...1-2-4
V75-3...3-4-5-6-7-8-9-10
V75-4...1-3-10
V75-5...3 Kemas Magic
V75-6...1-2-6
V75-7...1 Paramount
648 rader = 324 krCyklat till torget och hämtat karta för Friska Karlstad

Tog tre kontroller på väg hem före V75

Kontroll nr 18

Kontroll Nr 7


Kontroll nr 17

 

Fredag 25 april 2014

I eftermiddag V5-trav på Åmål

Paw Mahony tog 2 segrar
Målgångsbilder


Lopp 1 Nr 3 Timoa - Paw Mahony


Lopp 2 Nr 2 Sjefsthea - Ole RakstadLopp 3 V5-1 Nr 10 Önas Garbo - Jan P AnderssonLopp 4 V5-2 Nr 2 Reit Even - Gunnar KylénLopp 5 V5-3 V4-1 Nr 3 Izzie Gold - Niclas Benzon


Lopp 6 V5-4 V4-1 Nr 3 Wille Willow - Andreas Andersson


Lopp 7 V5-5 V4-3 Nr 3 Melvin Z. - Paw MahonyLopp 8 V4-4 Nr 4 Miracle Lavec I.T. - Maxime Marias


Lopp 9 Nr 7 Saint Miamy - Petter Karlsson


Lopp 10 Nr 9 Biggie - Anna Erixon


Ponnyloppet Nr 3 Celsius II - Caroline MattsonKihlmans V5-Tips
V5-Tipset - Åmål

Niclas Benzon nyckelkusk på V5.....

Niclas kör V5-Spiken Zeb Hegero

V5-1...1-3-4-6
V5-2...6 Zeb Hegero
V5-3...Alla 12 hästar
V5-4...1-3-5
V5-5...1-6-7
432 rader = 432 kr

V4-Tipset - Åmål

Petter Karlsson nyckelkusk på V4......

Petter kör V4-Spiken = Stil
 

V4-1...1-2-3-4-6-11
V4-2...3-4-5
V4-3...1 Stil
V4-4...1-6-8-9
72 rader = 144 kr


 

Torsdag 24 april 2014

V86: Solvallakungen mot Elitloppet

 

Med Solvalla för sina fötter. Panne de Moteur befäste på onsdagskvällen sin position som en av förhandsfavoriterna till Elitloppet 2014. Foto av LARS JAKOBSSON

stockholm. Publicerad: 2014-04-23 21:27 Senast ändrad: 2014-04-23 22:12

Ett steg närmare Elitloppet.
Panne de Moteur fick en enkel väg till årets tredje raka seger.
- Jag tror att han skulle vara riktigt bra om vi kan få en inbjudan, kommenterade tränare Stefan Hultman.


Jämfört med urblåsaren på 1.10,6 utvändigt om ledaren för två veckor sedan blev Panne de Moteurs tredje avstamp mot Elitloppet en ren motionstur.
Örjan Kihlström körde bara för fullt en gång under loppet - de första 100 meterna.
Eller tydligen inte ens då.

- Han är väldigt snabb, jag behövde inte alls ladda så hårt från början utan körde lite lagom, sade Kihlström sedan sexåringen närmast suttit klistrad i startbilsvingen.
Sedan värsta konkurrenten Reven d’Amour galopperat och klockan första halvvarvet visat på i sammanhanget stillsamma 1.11,9 var den enda frågan om hur stor segermarginalen skulle bli. Här valde häst och kusk nästan demonstrativt att släppa upp de närmast jagande till en halv längd.
- Han gör bara precis det man begär av honom. Skulle man fråga om han ville stanna och fika efter 500 meter skulle han nog tycka att det var helt okej också.
- Han springer och halvleker när man inte skärper till honom och det behövde jag inte göra i dag. Förra loppet sa väl mer om formen, i dag blev det ganska intetsägande, men han kändes fräsch och fin i alla fall, fortsatte Kihlström medan Stefan Hultman fyllde i:
- Hästen känns så bra som han kan göra, så ska vi slipa in det där lilla extra sedan, vi har en månad på oss.

Kvalitéer för elitloppsvinst
Givetvis är det bara en tidsfråga innan hästen som vid denna tidpunkt framstår som det största hemmahoppet i Elitloppet 2014 får sin biljett och chans på ett sällsynt hattrick.
Panne de Moteur har varit Solvallas galjonsfigur de senaste säsongerna med tolv segrar på hemmaplan sedan 2012, inklusive Fyraåringseliten och Jubileumspokalen.
- Vi hoppas att han ska kunna vara konkurrensduglig, men att säga en månad innan vem som ska vinna Elitloppet tycker jag är omöjligt. Vi hoppas att han ska vara med och tampas i alla fall, var Örjan Kihlströms svar på frågan huruvida Panne de Moteur har de kvalitéer som krävs för att gå segrande ur striden sista söndagen i maj.
Stefan Hultmans replik var betydligt rappare:
- Yes.

”Underbar inställning”

Kihlström hade dessförinnan lotsat Reijo Liljendahls Tricky Track till seger efter en resa utvändigt om

 ledaren och på samma sätt inledde kvällens nordlige segerherre vars Ariel Boko krigade ner ledande Drillbit Ås.

- Man beundrar henne så otroligt, hon har sådan underbar inställning till sitt jobb att jag finner inga ord. Jag blir lite tagen faktiskt, kommenterade Per Linderoth som följde upp med att bomba hem nästa Bergsåkerslopp med första gången barfotaspringande Bartender In som enkelt stod hem trots snabba 1.12,8 första rundan.

Spetstriumfer noterades även för Trottningen,

... Kalle ....

och Britt Palema även om den senare fick jobba halva loppet i andraspår innan hon kom först.

Att V86-utdelningen ändå orkade upp i 35 060 kronor kan vinnarna i första hand tacka Amiral d’Inverne och Kenth Åkerlund för efter en helgjuten prestation först i andraspår.

Robin Johansson


 

Onsdag 23 april 2014


I kväll V86-Express med Panne De Moteur som är en V86-Spik

Kihlmans V86-Tips

V86-1...1 Drillbit Ås
V86-2...2 Molle C.D.
V86-3...2-4-8-9-11-12
V86-4...1-3-4-10-11
V86-5...1-3-4-5-7-8-11
V86-6...1 Panne de Moteur
V86-7...1-2-4-5-8
V86-8...4-9
2100 rader = 525 krMolle C.D. = En bra V86-Spik

Drillbit Ås = En V86-Spik

Tisdag 22 april 2014

Med värmen så växer krassen....

Efter en del olika besked är det nu klart att det blir båtbussar i Karlstad även 2014

Vi får vårsol hela veckan

Måndag 21 april 2014

I dag är det vårväder....

Allsvenska kuskligan: Goop kryper närmare

 

Beebop Laday var en av Björn Goops fem vinnare under veckan som gick. Noterbart är att ingen av dessa var favoritspelad. Foto av URBAN  KIHLMAN

stockholm. Publicerad: 2014-04-21 09:52

Jakten har startat.
Ulf Ohlssons semesterfirande i USA kostade honom inte ledningen i allsvenska kuskligan.
Däremot krympte jagande Björn Goop avståndet till nio segrar.


På söndagen var Ohlsson tillbaka i sulkyn efter elva tävlingsfria dagar.
Att den nyblivne 50-åringen inte tacklat av visade han med att sätta dit Caramella B.F. i V75 på Romme.
De senaste tio årens kuskchampion Björn Goop var emellertid snäppet värre och tog en V75-dubbel med Borga Galant och Ed You.
Närmast utkämpas kampen på olika fronter då Ohlsson har 25 styrningar till och med torsdag på banorna Hagmyren/Bergsåker/Bollnäs medan Goop under samma period reser till Mantorp/Axevalla/Solvalla/Åby för att köra 28 hästar.

 Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Bergsåker 96-55-54
2. Björn Goop, Färjestad 87-66-62
3. Jorma Kontio, Solvalla 79-56-30
4. Johnny Takter, Jägersro 57-33-31
5. Peter Untersteiner, Halmstad 45-31-32
6. Örjan Kihlström, Solvalla 44-27-42
7. Robert Bergh, Bergsåker 44-25-13
8. Erik Adielsson, Solvalla 33-28-24
9. Johan Untersteiner, Solvalla 33-25-26
10. Magnus Jakobsson, Färjestad 33-25-26
11. Kenneth Haugstad, Halmstad 29-33-32
12. Peter Ingves, Jägersro 26-20-36
13. Flemming Jensen, Danmark 25-11-15
14. Lutfi Kolgjini, Jägersro 23-7-6
15. Torbjörn Jansson, Solvalla 22-37-28
Ställning till och med 20 april

Robin Johansson


 

V75: Sedinarnas häst tog sista olympiaplatsen

 
Ed You värdig vinnare på Rommetravet. Björn Goop hjälpte Robert Bergh med styrningen och platsen i Olympiatravets final. Foto: Foto-Mike Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2014-04-20 18:24 Senast ändrad: 2014-04-20 18:43

Ishockeybröderna Sedins häst Ed You tog den sista platsen i Olympiatravets final.
Sjuåringen var nästan bortglömd av spelarna men visade stort fighterhjärta då han kämpade ner tappre favoriten Digital Ink till seger på målfoto.
- Hästen har utvecklats ett steg till och det ska bli spännande när han börjar känna på eliten i år, sa tränaren Robert Bergh efter segern på Rommetravet där 4 395 personer kunde räknas in på publikplats.


Vårsäsongen har tagit fart på allvar och travbanan i Borlänge bjöd på ett nästan sommarlikt väder under Påskdagens V75-tävlingar.
Kometen B.B.S. Sugarlight från Norge och nye kallblodsstjärnan Månprinsen A.M. svarade för svettiga prestationer.

Loppet med stor L var dock Rommeheatet (gulddivisionen) där en plats i Olympiatravets final på Åby nästa lördag stod på spel.
Robert Bergh blev tvungen att stryka bort Nahar tidigare i veckan, en häst han skulle ha kört själv. Kvar i loppet stod en annan av tvillingbröderna Daniel och Henrik Sedins hästar. En uppkomling i årsdebut som, lite överdrivet, knappt någon visste startade...
Ed You blev en av smällkaramellerna som bidrog till miljonutdelningen, endast streckad på två procent på V75.
Björn Goop körde Ed You och gick med i rygg på avancerande Rocky Winner under slutrundan. Allra längst fram hade Johan Untersteiner bakom Traveling Man svarat ut On Track Piraten, medan loppets favorit Digital Ink fick inta dödspositionen efter vrålsnabba 1.06,5 första 500 meterna.
När Björn Goop vred på i mitten av den sista kurvan hade Örjan Kihlström avväpnat ledaren med tappre Digital Ink. Men bakifrån kom alltså Ed You och fick dit nosen precis på mållinjen.
- Jag trodde att jag hade förlorat faktiskt, tyckte att Örjan hade en längre vagn än min, sa Björn Goop som körde ut på stallbacken med torskfrossa när domarna synade målfotot.

Bergh sa ja tack
Robert Bergh såg loppet från stallbacken och hade samma känsla.
Sundsvallstränaren tackade direkt ja till att hans häst skulle bli tionde och sista finalist i Olympiatravet på Åby på lördag.
- Att säga att han ska vinna finalen är att ta det till en nivå jag inte ens tänker på.
Men det här var årsdebut och han har aldrig några problem med att starta tätt. Hästen har tagit ett steg till i utvecklingen av att vara nere och tävla i Frankrike och det ska bli spännande att se när han börjar känna på eliten i år, sa Robert Bergh.

Sagan fortsätter

Tyngste favoriten på V75 var norske hästen B.B.S. Sugarlight. En häst som nu tog femte raka segern i Sverige sedan i januari.
Ett förvandlingsnummer, en saga…det mesta har redan sagts.
Trots att amatören Fredrik Solbergs häst bara befinner sig i bronsdivisionen är han en av de verkligt heta hästarna för en plats i Elitloppet i slutet av maj.
Peter Untersteiner tog det lugnt från start och blev släppt till täten på den första bortre långsidan med B.B.S. Sugarlight. Hästen som normalt brukar rusa i loppen var nu reglerbar och kunde avslappnat inleda loppet efter måttliga 1.15,0 första 1000.
Överlägsen igen när kusken lättade på tömmarna i början av upploppet.
- Han var lite annorlunda i dag och nästan lite lat hästen som annars brukar vilja dra i väg under vägen. Det är en fantastiskt fin häst och det är ett extra plus att han lugnat ner sig, sa Peter Untersteiner som inte kunde påminna sig om att han vunnit V75 enklare någon gång.

Uppvisning av Månprinsen

Sveriges nye kallblodsstjärna Månprinsen A.M. brottades med innerspår på 40 meters tillägg. Körande Gunnar Melander lät sin häst lunka igång för att komma loss från rävsaxen och hamnade sist i fjortonhästarsfältet.
Varvet från mål tvingades Gunnar Melander dra ut sin stjärna i fjärdespår och på den sista bortre långsidan gick det verkligen undan då Månprinsen A.M. fick svepa fältet.
Vilken uppvisning.
- Det här var en av de mest imponerande insatser jag sett ett kallblod göra någon gång, betygsatte Stig H Johansson i kommentatorshytten.
Uppvisning var det också frågan om i avslutande klass 1-loppet. Susanne Richter, heltidsamatör på

 Romme, fick nu sin andra seger på V75 med klassige Corleone Boko som enkelt rundande fältet sista 600 meterna för Jorma Kontio. En oväntad vinnare som gjorde att 14 kuponger kammade hem mellan 1,3 och 3,3 miljoner kronor.

Holländaren Eelco Van Der Wal, proffs på Axevalla, kunde jubla över sin första V75-seger i karriären när Björn Goop hjälpte till bakom Borga Effekt.

Övriga vinnare på V75 gick till Solvalla. Reijo Liljendahl tränar Caramella B.F. som kördes av Ulf Ohlsson,

Stig H Johansson tränar Chapeau som kördes till seger av Erik Adielsson.

Mikael Wikner

Vårbilder från Gubbholmen.....

 

Söndag 20 april 2014

Kihlmans V75-Tips

Ny seger för B.B.S.Sugarlight ??


En V75-Spik = Hankypanky PaganEn promenad runt Gubbholmen i vårväder


Vy från Gubbholmen mot Hagaborg


Vår balkong sett från Gubbholmen

Elitloppsfeber i Klosterskogen

 
Oasis Bi och Björn Goop speedar hem Klosterskogen Grand Prix via open stretch. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

stockholm. Publicerad: 2014-04-19 20:04 Senast ändrad: 2014-04-19 20:43

Den svenska fanan vajade högst under det norska påskfirandet.
Oasis Bi tog hem Klosterskogen Grand Prix inför en entusiastisk hemmapublik.
- Känslomässigt är det en av mina största segrar, vilken fantastisk inramning, jublade tränaren Stefan P Pettersson.


Den lilla 800-metersbanan Klosterskogen bjöd in till årets första riktiga skandinaviska folkfest med sitt traditionsenliga påsktrav.
Inför proppfyllda läktare och en klarblå himmel blev det Stefan P Petterssons Oasis Bi som fick segerdefilera efter en briljant styrning signerad Björn Goop.
- Jag ville köra i ledningen egentligen, så kom Kolgjini, han hade gått fort för att nå tät så jag valde att släppa och köra på open stretch istället, förklarade Goop sitt val att överlåta kommandot till spelfavoriten Mosaique Face efter ett varv.
Det blev som sagt ett genidrag. När Oasis Bi fick fritt invändigt blixtrade han förbi fjolårets dubble derbyvinnare på några steg till segerchecken värd 300 000 norska kronor på tiden 1.13,2/2 100 meter autostart.
- När han får de där resorna är det inte många som slår honom. Vi har varit försiktiga efter Frankrike, men nu känns det som att toppformen är i antågande, myser Pettersson i bilen på väg hem mot Sverige.

Funderingar kring Elitloppet

Oasis Bi nämndes som en elitloppskandidat efter segern i Kjell P Dahlströms Minneslopp i fjol och påskaftonens triumf torde göra honom aktuell även i år.
- Närmast siktar vi på att starta honom om 14 dagar, för att sätta upp formen ytterligare. Vi har funderat på gulddivisionen i Örebro, men han är även anmäld till Lotterian i Neapel. Annars finns Finlandia Ajo, Copenhagen Cup och Guldbjörken i Umeå veckan efteråt. Det är väl först efter det som Elitloppet kan bli aktuellt. Det känns i alla fall fantastiskt att ha en häst att matcha i sådana lopp och i dag fick jag smak för att vinna inför storpublik, säger Stefan P Pettersson.
Även Lutfi Kolgjini nämner Elitloppet som en tänkbar uppgift för tvåan Mosaique Face, som gav ett positivt formbesked trots att han inte hängde med i speedkörningen över upploppet.
- Han har bara gjort ett riktigt lopp i år och det blev lite för tufft för honom. Nu kommer han att få slicka såren i tre veckor, sedan tar vi beslutet vad det blir. Jag har Raja Mirchi i åtanke i första hand för Elitloppet, men han ska inte stå i vägen för Mosaique om han också ska vara med. Men det vet vi efter nästa start, konstaterade Kolgjini som inte behövde åka hem segerlös.

Dante bäst bland fyraåringarna

I Habibs Minneslopp med 200 000 norska kronor i första pris styrdes nämligen Dante Boko till ledningen och höll undan med minsta möjliga marginal före utvändige Duke of Greenwood sedan förhandsfavoriten Boys Going In galopperat bort sina möjligheter.

Kallblodsduellen i Moe Odins Äreslopp slutade i seger för Tekno Odin som hedrade sin far genom att kämpa ner kullkamraten Gylden Balder – som tvingades trava 1.21,3 första kilometern för att nå ledningen - på 1.22,3/2 100 meter autostart.

Robin Johansson


 

Lördag 19 april 2014


Toppsport på Färjestad i går....
Magic Tonight segrade på 1.09,5
 

Magisk vinnare i prinsens lopp

 
Ändrar sig om Elitloppet? Roger Walmann, Lennart Ågren (ägaren) har en del att fundera över efter Magic Tonights segerlopp tillsammans med Johan Untersteiner. Foto av Urban Kihlman /ALN-Pressbild

Stockholm. Publicerad: 2014-04-18 18:27 Senast ändrad: 2014-04-18 19:49

4 648 personer på Färjestadstravet fick se en stjärna tändas i Prins Carl Philips Jubileumspokal.
Aldrig har en häst sprungit snabbare i Karlstad.
Magic Tonight vann på svenska rekordet 1.09,5 och var pigg i mål.
- Elitloppet får andra bestämma om - men att han platsar där visade han ju i dag, sa kusken Johan Untersteiner om hästen som tränas av Roger Walmann.


Prins Carl Philips Jubileumspokal är ett lopp för femåringar där bra hästar snäppat upp sig några hack och blommat ut till topphästar genom åren.
Elitloppsvinnarna From Above och Gidde Palema har presenterat sig i Karlstad. På långfredagen kom en häst från Roger Walmanns stall på Solvalla i blickfånget.
Kanada-födde hingsten Magic Tonight bombade till ledningen med Johan Untersteiner liggande i jänkarsulkyn bakom sig och spänstade runt på ett nytt svenskt rekord för femåriga och äldre utländska hingstar och valacker.
1.09,5 över 1 640 meter med autostart är en putsning av L'Amiral Mauzuns rekord från 2008 med två tiondelar.
Söndagens storvinnare är den förste genom tiderna att kliva under 1.10 på Färjestadstravet.
- Det var inte så att han rusade den här tiden utan han gjorde det på ett avslappnat sätt. I dag var det hästen som bestämde tempot helt och hållet, sa Johan Untersteiner.
Untersteiner jr hade pappa Peter närmast bakom sig i mål vars Nothing But Class var ende häst som kunde haka på genom den sista kurvan. Rocket Zet bra som fyra efter markförlust.
Åt vinnaren fanns emellertid inget att göra.
- Det är en fantastisk häst att köra. Han är extremt ärlig och bara joggade i dag som det kändes och ändå är det bara andra starten i år. Han började 1.08 första halvvarvet och det kändes som vi körde 1.15. Han gör det så väldigt enkelt, sa Johan Untersteiner.

Mycket snack om Elitloppet

Magic Tonight tränas av Solvallas Roger Walmann som fick hästen i träning i början av juni i fjol. Ägaren Lennart Ågren köpte hästen osedd på telefon från USA.
39 starter i karriären varav tolv i Solvallatränarens regi.
- Att hästen skulle vinna loppet var inte så överraskande, däremot att han går den här tiden. Jag må säga att vi har fantastiska hästar här i Sverige, sa Roger Walmann.
Alla ville ha svar om Elitloppet finns med i planeringen för den mörkbrune hingsten.
- Jag tror inte att det blir Elitloppet, jag och Lennart tror att det är ett år för tidigt. Men efter den här prestationen får jag och Lennart och övriga kretsen kring hästen snacka lite. Men jag är som sagt tveksam, sa Roger Walmann.

Dubbla banrekord till Heiskanen

Banan var snabb i Karlstad och vädret hyggligt för årstiden.
Veijo Heiskanen noterade banrekord med två hästar. Valentino Strix blev snabbaste treåring på 1.15,3 över medeldistansen med voltstart.

Daryl Boko noterade nyligen notering ett nytt svenskt rekord för fyraåriga utländska hingstar och valacker. Nu var det dags för ett banrekord i Karlstad. I Copiads Silverpokal spänstade Daryl Boko undan i ledningen och vann med många längder på tiden 1.13,6 över kort distans med bilstart.

Youana igen

Åbyamatören Catharina Johanssons Youana skrällvann Breeders' Crown för fyraåriga ston i fjol.
Youana fortsätter att övertyga i år. Enkel seger i Folke Hjalmarssons Minneslopp med 100 000 till vinnaren efter ledning hela vägen. Åby-stoet är mycket rask den första biten.
- Hon har utvecklats och vi tror på ett bra år igen. Startsnabbheten är ett bra vapen hon har. Hon får oftast bra positioner eftersom hon är så kvick i benen, sa körande Peter Untersteiner.
Nästa start för Youana blir troligen i Lovely Godivas lopp för femåriga ston hemma på Åby nu på lördag.

Mikael Wikner


 

Fredag 18 april 2014

I dag V64-Trav på Färjestad
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 3 Natosi Goj - Torbjörn Jansson

Lopp 2 Nr 3 Ruee Vers Geants - Carl Johan Jepson


Lopp 3 V5-1 Nr 10 Valentino Strix - Veijo Heiskanen


Lopp 4 V5-2 Nr 3 Höstbouffe - Jenni H Åsberg


Lopp 5 V5-3 Nr 7 Daryl Boko - Veijo Heiskanen


Lopp 6 V5-4 V64-1 Nr 5 Youana - Peter Untersteiner


Lopp 7 V5-5 V64-2 Nr 10 Mofaksan - Mikael Olsson


Lopp 8 V64-3 Nr 11 Mercury Broline - Tino Ärling


Lopp 9 V64-4 Nr 12 Mellby Viking - Jorma Kontio

Lopp 10 V64-5 Nr 5 Mogic Tonight - Johan Untersteiner


Lopp 11 V64-6 Nr 1 Duffman - Oskar J Andersson
Nr 4 Disk för trängning


Lopp 12 Nr 3 Twist´n Shout - Morgan IvarssonKihlmans V64 - Tips

Erik Adielsson kör en V64-Spik = S.T.C.C. Faksa

V64-1...1-2-3-5-6
V64-2...1 S.T.C.C.Faksa
V64-3...1-2-3-4-5-11-12
V64-4...5-9-11-12
V64-5...3-4-5
V64-6...8 Quick Fix
480 rader = 480 kr"Ludde" tränar en V64-Spik = Quick Fix

V5-Tipset

V5-1...1-3-5-6-10
V5-2...3-6-8
V5-3...7-10
V5-4...1-2-4-5-6-7
V5-5...1-14
360 rader = 360 kr


 

Torsdag 17 april 2014


Glad Påsk önskas alla travvänner
 

V86: Uppvisning av Ruhuna Tea när två vann fem miljoner

 
Ruhuna Tea imponerade stort på Solvalla och är obesegrad i år efter tre starter. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2014-04-16 21:17 Senast ändrad: 2014-04-16 21:25

Sämsta utgångsläget och sist in på upploppet.
Ändå vann Ruhuna Tea plättlätt.
Stefan Hultmans fyraåring ser allt mer ut som en riktig kulltopp.
- Han vann med både huva och skygglappar kvar, sa segerkusken Örjan Kihlström.


Det var jackpot på V86 och när Ruhuna Tea löste sin uppgift i V86-avslutningen visade sig att endast två system klarat åtta rätt.
En spelare som inlämnat in ett system på 360 kronor hos Direkten Kortedala City & Tobak i Göteborg vann 5 483 437 kronor.
En spelare i Värmland, som spelat via ATG.se, vann 5 387 037. Vinstkupongen kostade 18 kronor och var en del av ett större system.  
Från spår 12 över sprinterdistans är det svårt på snabba travbanor. Men trots att Ruhuna Tea satt sist i sista kurvan så växlade han ner konkurrenterna till småmynt över upploppet.
- Han avslutade fantastiskt bra. Vi fick avsluta i fjärdespår i sista sväng och han blåste förbi dem lätt ändå. Normalt ska det vara svårt, men han är bra den här och han vann med både huva och skygglappar kvar, sa segerkusken Örjan Kihlström.
Segertiden på Ruhuna Tea blev 1.11,5 och hingsten är obesegrad i år efter tre starter.
- Han är jättefin när han fungerar. Det är skönt att han får visa vilken kapacitet han har. Hoppas han får vara frisk i år, sa Örjan Kihlström.

"Hon blir inte trött"

Även V86-1 blev en fartfest där Clara R.C. visade en fantastisk vilja när hon satte dit nosen i en tät slutstrid med ledaren Cherion Tooma. Clara R.C. kunde inte försvara innerspåret från start men kunde kliva ut utvändigt ledaren efter drygt ett halvvarv som gick på 1.06,6. Segertiden blev även här 1.11,5 över 1640 meter, autostart.
- Det som är så fantastisk med den här hästen är att hon inte blir trött. Det var ändå comeback efter tre månaders vila, sa kusken och tränaren Johan Carlfjord.

I V86-2 fick Long Night ett perfekt lopp i draget i rygg ledaren och när luckan kom in på upploppet avgjorde han på pigga hovar före Wiss Rambo. Per Lennartsson skötte tömmarna och Stefan Melander tränar vinnaren som kom i mål på 1.12,7 över distansen 2140 meter, autostart.

Rygg ledaren lyckat

Rygg ledaren och lucka var vinnarreceptet även i V86-3 där State Of Liberty avgjorde i händerna på Steen Juul och vann före Paramount.

Vinnarhålet, som positionen i rygg ledaren kallas, gjorde skäl för namnet även i V86-5 där The Divine Miss F. hade bäst fart under hovarna sista biten och fångade in ledaren Denim Boko. Johnny Takter körde vinnaren som tränas av Helena Burman.

Dubbel för Salmela

V86-4 bjöd på ett fantastiskt spännande upplopp med många hästar med chans och det krävdes målfoto för att skilja Beeboop Laday och Deal Or No Deal åt. Båda hästarna spurtade formidabelt och vinsten gick till Beeboop Laday som anföll i fjärdespår halvvarvet kvar och höll mycket tappert i händerna på Björn Goop.

- Det var rättvist. Hon är stenhård märren. Vilket lopp hon gör, jublade tränaren Petri Salmela.
Petri Salmela blev dubbelsegrare på Solvalla sedan Pigtails imponerat stort i händerna på Björn Goop i V86-6. Björn Goop körde vaket till ledningen 1500 meter från mål sedan Shockwave och Red Hot Melody duellerat inledningsvis om spetsen inledningsvis.
Väl i spets hade Björn Goop kontroll på fältet och Pigtails var aldrig i förlustfara och tog tredje raka segern.

5,3 miljoner kronor på åtta rätt

V87-7 var ett långlopp över dryga tre kilometer och det såg länge ut som att Lutfi Kolgjini hade kontroll på loppet med favoriten Juggle Face. Men 300 meter före mål galopperade Juggle Face och segern gick istället till Alfas da Vinci och Joakim Lövgren.
Åtta rätt på V86 gav 5 325 083 kronor, sju rätt 7 469 kronor och sex rätt 509 kronor.

Lars-Ove Pettersson

40-åring vann fem miljoner på V86

 
Spiken Clara R.C. utvändigt slår klorna i Cherion Tooma i V86-1 och en spelare i Värmland vann över 5,3 miljoner kronor på V86. Foto av ALN PRESSBILD

Stockholm. Publicerad: 2014-04-16 21:46

Det var jackpot på V86 och när favoriten Ruhuna Tea löste sin uppgift i V86-avslutningen visade sig att endast två system klarat åtta rätt.
En spelare som inlämnat in ett system på 360 kronor hos Direkten Kortedala City & Tobak i Göteborg vann 5 483 437 kronor.
En spelare i Värmland, som spelat via ATG.se, vann 5 387 037. Vinstkupongen kostade 18 kronor och var en del av ett större system.
Åtta rätt på V86 gav 5 325 083 kronor, sju rätt 7 469 kronor och sex rätt 509 kronor.
ATG:s pr-chef Hasse Svennehed var på onsdagskvällen i kontakt med den storvinnare som spelat via nätet.
Vinnaren, en glad värmlänning, är cirka 40 år och han berättade att vinstkupongen var en del av ett större system och att han spikat Clara R.C. i V86-1 på alla sina inlämnade kuponger.
Så här såg vinskupongen ut som gav 5 387 037 kronor. Den innehöll en rad med åtta rätt, sju rader med sju rätt och 19 rader med sex rätt:
V86-1: 1 Clara R.C.
V86-2: 2 Long Night
V86-3: 2, 7
V86-4: 2, 5, 11
V86-5: 7 The Divine Miss F.
V86-6: 5, 10, 11
V86-7: 12, 15
V86-8: 2, 12
72 rader/18 kronor

Lars-Ove Pettersson


Besök - kyrkan Ö:a Fågelvik

King Highlight laddar i hagen inför måndagens Mantorpsstart

Joeson efter dagens tempojobb i Skattkärr


Matkrassen väntar på värmen som ser ut att komma i slutet på veckan
 

Onsdag 16 april 2014


Kihlmans V86-Tips

Kenneth Haugstad kör en V86-Spik = Perfect Cash

V86-1...1-2-3-5
V86-2...1-3-7-9
V86-3...7-9
V86-4...2-3-4-6
V86-5...4 Denim Boko
V86-6...9 Perfect Cash
V86-7...7-11-12-13-15
V86-8...1-2-12
1920 rader = 480 kr


 


 

Tisdag 15 april 2014Vi laddar mot långfredag med mycket publik på Färjestad
Bild: Zätabubben vinner 2013 med Erik Adielsson
 

Måndag 14 april 2014

I kväll årsmöte med Johan Lindberg på plats


Ca 35 personer mötte upp på årsmötet som klubbades i genom utan några stridigheter
Därefter kom Johan Lindberg och pratade om......

....att V75 står för 54% av intäkterna i travet....

....att en förändring under 2014

.....pratade "om emot bredd-dagar" under 2014

Allsvenska kuskligan: Ledaren firar i USA

 
Ulf Ohlsson firar 50 år och ledning i allsvenska kuskligan. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Stockholm. Publicerad: 2014-04-14 10:26

Ulf Ohlsson är i USA och firar sin 50-årsdag och han gör det med ett klart grepp av den allsvenska kuskligan. Erik Adielsson hade en start vecka med bland annat två V75-segrar och han avancerade två placeringar till åttonde plats.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Bergsåker 95-54-53
2. Björn Goop, Färjestad 82-63-56
3. Jorma Kontio, Solvalla 75-53-28
4. Johnny Takter, Jägersro 55-31-28
5. Peter Untersteiner, Halmstad 42-30-25
6. Örjan Kihlström, Solvalla 40-25-37
7. Robert Bergh, Bergsåker 36-23-11
8. Erik Adielsson, Solvalla 32-27-22
9. Johan Untersteiner, Solvalla 32-23-23
10. Magnus Jakobsson, Färjestad 31-22-26
11. Kenneth Haugstad, Halmstad 29-32-32
12. Peter Ingves, Jägersro 26-19-35
13. Lutfi Kolgjini, Jägersro 23-7-6
14. Flemming Jensen, Danmark 22-11-14
15. Torbjörn Jansson, Solvalla 21-34-27
Ställning till och med 13 april.

Lars-Ove Pettersson2 tim promenad runt Kroppkärrssjön


En and i vassen

Vi ser en sothönaMånga vitsippor kring sjön

De tre "grannhusen" skall snart få färdig grund.

En bra början på påskveckan

Söndag 13 april 2014

I dag V5-Trav - Årjäng

Dagens ALN-Häst = Return To Sweden

Niclas Benzon tog 2 segrar......

Björn Goop tog 2 segrar
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 2 Nordby Hugin - Stian Eilefsen

Lopp 2 Nr 2 Eddie - Tom Horpestad


Lopp 3 Nr 7 Bolets Plenus - Jessica Silfors-Bäck


Lopp 4 V5-1 Nr 8 Mino - Magnus Jakobsson


Lopp 5 V5-2 Nr 3 Return To Sweden - Niclas Benzon


Lopp 6 V5-3 Nr 4 Greve Montechristo - André Eklundh


Lopp 7 V5-4 Nr 10 Turbo Spin - Björn Goop


Lopp 8 V5-5 Nr 1 Sherry - Björn Goop


Lopp 9 Nr 11 Jetcane Harvester - Niclas Benzon


V75-vinster firades med tårta till publiken

Tavla till kretsen kring Olymic Image

Tavla till gänget kring GoldomasterKihlmans V5-Tips

Björn Goop kommer laddad till premiären och siktar på nytt championat
Här med Too Big Fail som kan duga i V5-3

V5-1...1-8
V5-2...Alla 12 hästar
V5-3...2-5
V5-4...4-8-10-12
V5-5...1-9
384 rader = 384 kr


 

Lördag 12 april 2014

 

V75: Veijos favorithäst till Olympiatravet

 
Veijo Heiskanen med sin nye stjärna Solvato. Ekipaget är klart för final i Olympiatravet. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2014-04-12 17:34 Senast ändrad: 2014-04-12 19:21

En ny travstjärna tändes på V75.
USA-importen Solvato är klar för final i Olympiatravet efter en läcker uppvisning på Sundbyholmstravet.
- Det roligaste av alltihop att vi nu är med i finalen på hemmaplan, sa Åbytränaren Veijo Heiskanen.


Inledande sol och folkfest. Eskilstuna och Sundbyholms-travet bjöd på en härlig inramning när V75 gästade Södermanland.

Huvudnumret var gulddivisionen med två finalbiljetter till Olympiatravet i potten.
Formula One var storfavorit men hade inte sin bästa dag och galopperade bakom startbilen. Istället fick publiken se en uppvisning av Solvato som var helt överlägsen sedan Veijo Heiskanen forcerat sin häst till ledningen efter 600 meter.
Solvato ägs av hårdsatsande hästägare hos Veijo Heiskanen och Åbytränaren har länge talat sig varm om hingsten.
- Han var inte långt efter de bästa i USA. Det här är en fantastiskt mysig häst, överlägset min favorithäst. Om jag mår dåligt kör jag honom och då blir jag glad igen.
Solvato gick barfota runt om för första gången i karriären och det var en balans som passade USA-importen perfekt. Segertiden blev 1.11,3/2140 meter, autostart.
- Det här gången laddade jag lite mer från start och balansen gjorde kanske att han var lite rappare i benen. Hästen är jättebra. Det var inte slutsålt i mål utan han hade kunnat springa i samma fart en bit till. Jag hoppas ha mycket kul med honom i många år framöver, sa Veijo Heiskanen.
Bakom Solvato spurtade Stig H Johansson-tränade Kash's Cantab in som tvåa i händerna på Björn Goop och knep en plats i finalen i Olympiatravet som avgörs på Åby 26 april.

Brad de Veluwe fick wildcard
En som var nöjd med att det blev Åby-seger var Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.
- Det betyder jättemycket för våran del. Solvato är så bra att han kan vinna finalen också.
Jon Walter Pedersen avslöjade även att han delat ut ett andra wildcard till Olympiatravet.
- Vi har bjudit in Brad de Veluwe och Tuomas Korvenoja har tackat ja. Vi väntar även på svar från Frankrike. Vi hoppas fortfarande få med en fransk häst i finalen, sa Jon Walter Pedersen.
Det innebär att följande hästar är klara för final i Olympiatravet: Brad de Veluwe (wildcard) Harry Haythrow, Kash's Cantab, Mr Picolit, Noras Bean, Sanity, Solvato, Yarrah Boko (wildcard).

Rafflande duell avslutade

Högklassig sport fick publiken även se i V75-avslutningen som blev rafflande och det var stenhårt i mål mellan favoritduon Maverick Man och Archangel Am.
Målfotot visade att Maverick Man fick nosen först och Svante Båths fyraåring är därmed fortsatt obesegrad efter fem starter.
- Det var toppsport och två hästar utöver det vanliga. Fantastiskt för publiken att få se en sådan duell, sa kusken Erik Adielsson.

Bergsåkertränaren Svante Båth kunde räkna in ytterligare en V75-seger i lärlingsloppet (V75-4). Jimmy H Andersson kunde finåka sista biten med högerarmen i en skön segergest tillsammans med Bearhawaii.
- Jag tänkte inte göra segergest förrän jag kommit över linjen, det kom spontant, sa segerkusken.

Lindblom bjöd på fartfest


V75-2 blev dramatisk med en omstart bakom bilen där flera hästar galopperade och hetsade upp sig. En av de som galopperade i omstarten var Kebnekajse.
I den giltiga starten var det inga problem för Kebnekajse och tillsammans med Åke Lindblom bjöd femåringen på en fartfest som stannade på 1.11,3. En rekordsänkning för femåringen över sprinterdistans på mer än två sekunder, tidigare rekordet var 1.13,5.

I V75-1 var Stig H Johansson-tränade Claes Boko vass från start och lyckades försvara innerspåret i en snabb öppning där mångas spetsfavorit Narod Vox galopperade. Kusken Erik Adielsson fick sedan dirigera tempot på loppet bakom favoriten och det blev till slut en mycket enkel seger.
Värd att nämna även Food Money som blev tvåa i silverdivisionen i karriärens blott tionde start.

Omgångens skräll

I V75-6 bjöd kusken Kenneth Haugstad på omgångens skräll när 22-oddsaren K.L.M.Buymethemoon avgjorde med en vass avslutning från andra utvändigt sista 300 metrarna. Björn Goops nyförvärv Castor Boko såg länge ut att ha full kontroll i ledningen men galopperade oväntat i sista kurvan.

V75-5 var ett försök i Diamanstoet och del blev en säker spetsseger för Conrads Elsa och Magnus Jakobsson. Det var tredje raka segern för det femåriga stoet.
107,7 rätta rader med sju rätt fick dela på jackpotmiljonerna.
Utdelningen på sju rätt: 434 223 kronor.
Sex rätt: 1 346 kronor.
Fem rätt: 84 kronor.

Lars-Ove Pettersson

Harry Boy fixade storvinst till Koppom - vann 35 115 kronor på V5

2014-04-12 17:02

I dagens V5-omgång på Eskilstuna blev det hög utdelning på 5 rätt. En kupong inlämnad hos Koppomsmacken i Koppom gav hela 35 115 kronor.

Kupongen, som kostade 256 kronor lyckades pricka in 5 rätt. Kupongen innehöll en rad med 5 rätt.

Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.

Storvinst till Grums - vann 35 115 kronor på V5

2014-04-12 17:02

I dagens V5-omgång på Eskilstuna blev det hög utdelning på 5 rätt. En kupong inlämnad hos Ica Supermarket Klingan i Grums gav hela 35 115 kronor.

Kupongen, som kostade 120 kronor lyckades pricka in 5 rätt. Kupongen innehöll en rad med 5 rätt.

Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

För ytterligare information:

Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.se

 I dag säsongens sista V75-andelar


Kihlmans V75-Tips

 

Fredag 11 april 2014 

Torsdag 10 april 2014
 

V86: En doft av Elitloppet

 
Panne de Moteur spänstade undan och hade gott om krafter sparade enligt Örjan Kihlström. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2014-04-09 21:30 Senast ändrad: 2014-04-09 21:42

En av de heta hästarna för Elitloppet innan tävlingarna.
Efter segern i V86 på hemmabanan Solvalla blev det ännu tydligare.
Panne de Moteur glänste verkligen i kallvädret och såg ut att ha mycket krafter sparade på topptiden 1.10,6 efter ett lopp utvändigt ledaren.


Solvalla körde V86 tillsammans med Åby den här onsdagen.
Omgången bjöd på flera fina prestationer på båda banorna. Men allra vassast var sexårige biffen Panne de Moteur som lekte hem The Onions lopp med 100 000 kronor till vinnaren.
Det handlade om sprinterdistans och många ville vara med och köra i början.
Örjan Kihlström var aldrig intresserad. Han backade ner med Panne de Moteur och lade sig som första ekipage i andraspår och släpade lite.
Panne de Moteur fick leta sig framåt genom den sista kurvan och avgjorde direkt över upploppet mot ledande Drillbit Ås som Erik Adielsson hållit ett friskt tempo med.
- Jag kan inte hålla på och jaga till spets varje gång, vi får köra lite annorlunda ibland också. Han är väldigt bra då han är i form och kändes fantastiskt fin. Han bara kopplade grepp på ”två steg” på upploppet och gick i mål med tussarna kvar, sa nöjde segerkusken Örjan Kihlström.

"Elitloppet - ja tack"
Mycket krafter sparade på topptiden 1.10,6. Det doftade Elitloppet som tipsexperten Micke Nybrink sa i V86-studion.
- Elitloppet? Ja, tack, jag hoppas det! sa tränaren Stefan Hultman med ett skratt. Vi har laddat för det länge. Jag började matcha honom för Elitloppet förra året då han fick gå ut i många medeldistanslopp och bara en gång över 1 600 meter för att spara det till i år. Han fick en bra säsong som femåring och har fått en fin vinterträning så i år tror jag att han ska blomma ut ordentligt.
Panne de Moteur blev Solvallatränarens "plåster på såren" då han samma dag tagit beslutet att ställa i vårens och sommarens tävlande med Maharajah. Nu är det avel som gäller för hästen och sedan laddning mot Prix d'Amerique igen.

Lätt för kvällens store

Björn Goop inledde V86-tävlandet på Solvalla tillsammans med Utility Bus. Stefan Melanders sjuåring har haft en jämn formkurva i årets starter och var faktiskt den största favoriten på V86, streckad på 77 procent.
Goop körde till ledningen i ingången av den första kurvan med Utility Bus och satt mest och bevakade Erik Adielsson och Leo On Line som fanns i ledarryggen.

Tino Ärling bättrade på segerskörden i år tillsammans med stallets Isinbajeva. Tredje segern för året med stoet som ledde nästan varje meter. Tvåa slutade stallkamraten Curtsy Hanover, ett fyraårigt sto från USA som svarade för en bra comeback i första starten för Roger Walmann i sitt nya hemland.

Pekka Korpi vann det avslutande loppet med Twigs Voici efter tidig ledning.

Mycket Flemming på Åby
V86-loppen på Åby såg Flemming Jensen i huvudroll. Vinnalt Herkule var hårt betrodd men var inte alls som bäst i det inledande loppet för dansken.

I stället kunde Conrad Lugauer visa upp Freeman T. Porter i toppskick i årsdebuten och segern blev enkel.

Flemming Jensen revanscherade sig med favoriten Rebus som bara var bäst i sitt lopp efter ett lopp utvändigt ledaren och stegade undan över upploppet.

Enkelt blev det också för Jensen några lopp senare då favoriten Codebreaker fick gotta sig i andraparet utvändigt i ett lopp där konkurrenterna kivades och körde mot varandra.

Proffsig amatör

Omgångens stora skräll kom på Åby. Quantum Firefox lotsades lugnt fram i ryggar av Manus Jakobsson i ett lopp som kördes i hårt tempo och Quantum Firefox kunde ta sig förbi Bam Bam V. med knapp marginal. En skräll streckad på två procent.
26-åringe Eric Martinsson från Axevalla tränar skrällhästen. En amatör som har hästarna som heltidssyssla och körde in 664 000 kronor med stallet i fjol.
- Vi får se om jag blir proffs. Det är en massa kurser att gå för att bli proffs...det fungerar bra som amatör också! sa Eric Martinsson.
Annars blev det mest favoriter på V86. 756 system hittade alla vinnarna och belönades med 14 191 kronor, sju rätt gav 50 kronor medan det blev jackpot på sex rätt.

Mikael Wikner

 

Blommor på Citronträdet

Citronträdet väntar på värme
 

Onsdag 9 april 2014

 

Storvinst till Karlstad - vann 63 100 kronor på V86

2014-04-09 20:35

I dagens V86-omgång på Solvalla/Åby blev det hög utdelning på åtta rätt. En andelskupong inlämnad hos Hanssons Tobak i Karlstad gav hela 63 100 kronor.

Andelskupongen, som kostade >2000 kronor lyckades pricka in åtta rätt. Kupongen innehöll förutom 4,1 rader med åtta rätt, 98,4 rader med sju rätt och 893,8 rader med sex rätt.

Det vinnande systemet var sålt i 41 andelar, vilket innebär att varje andel är värd 1 539 kronor.

Det vinnande systemet innehöll tre så kallade spikar - ogarderade lopp.

Storvinst till Kristinehamn - vann 75 466 kronor på V86

2014-04-09 20:35

I dagens V86-omgång på Solvalla/Åby blev det hög utdelning på åtta rätt. En andelskupong inlämnad hos Nyvelius i Kristinehamn gav hela 75 466 kronor.

Andelskupongen, som kostade >2000 kronor lyckades pricka in åtta rätt. Kupongen innehöll förutom 4,88 rader med åtta rätt, 122,22 rader med sju rätt och 1148,88 rader med sex rätt.

Det vinnande systemet var sålt i 44 andelar, vilket innebär att varje andel är värd 1 715 kronor.

Det vinnande systemet innehöll tre så kallade spikar - ogarderade lopp.

Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

För ytterligare information:

Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.se

 

Man sitter på Lenas IT-Café och väntar på fyrklövern i kväll


Lite nostalgi....
Tomas Dalborg (då 18 år)  vann sista första lopp med Kalix River på Åmål 3 aug 2003


Ett VF-lopp där "Tvåan" var prisutdelare och det var 13.000kr i förstapris
 

Tisdag 8 april 2014

I dag lunchtrav - Åmål


Blöt årspremiär i Åmål


Dagens ALN-häst = Lovelorn
MålgångsbilderLopp 1 V4-1 Nr 4 Eloise - Magnus JakobssonLopp 2 V4-2 Nr 3 Kosmonaut Broline - Niclas Benzon
Lopp 3 V4-3 Nr 7 Lovelorn - Daniel Schützer
Lopp 4 V4-4 Nr 6 Torella - Tomas Dahlborg
Lopp 5 V5-1 Nr 12 Alvina Rich - Tomas Dalborg
Lopp 6 V5-2 Nr 1 Touko Eme - Mikael J Andersson
Lopp 7 V5-3 Nr 5 Torps Chivas - Anders Elehn
Lopp 8 V5-4 Nr 9 Lien Jim - Per Ludvig Nilsen
Lopp 9 V5-5 Nr 6 Davy W. - Mikael J Andersson


Micke J 2 segrar

Tomas Dalborg 2 segrarKihlmans V4 & V5-Tips

V4-Tips

Dagens bästa V4-Spik = Global Patriot

V4-1...4-11
V4-2...3-4-6-7
V4-3...4-8-9
V4-4...2 Global Patriot
24 rader = 48 kr

V5-Tips

V5-1...2-4-8-10
V5-2...1-2
V5-3...1-5-6-8-9-11
V5-4...1-7-9
V5-5...5-6-8
432 rader = 432 kr

 


 

Måndag 7 april 2014

I kväll V5-trav på Färjestad

Dagens häst = My Account
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 7 Action EM - Paw Mahony

Lopp 2 Nr 1 Ruee Vers Geants - Jonas Moberg


Lopp 3 Nr 6 Play Surprise - Mattias Eriksson


Lopp 4 V5-1 Nr 12 Astor Sund - Håkan Olsson


Lopp 5 V5-2 Nr 5 Wanessa Dream - Gunnar Kylén

Lopp 6 V5-3 Nr 3 Piecienthepuzzle - Jan Silvén


Lopp 7 V5-4 Nr 5 Flair's Candy - Ulf Fredriksson


Lopp 8 V5-5 Nr 8 My Account - Niclas Benzon


Lopp 9 Nr 3 Tiptoe - Henrik Åslund


Lopp 10 Nr 8 Sherry Later - Pernilla T Johansson

 

 Kihlmans V5-Tips

Anna Forsell tränar V5-Spikarna

V5-1...Alla 12 hästar
V5-2...6 Your Achilles Heel
V5-3...2 Global Power
V5-4...Alla 15 hästar
V5-5...6-8
360 rader = 360 kr

Allsvenska kuskligan: Ohlsson drar ifrån

 
Ulf Ohlsson försvarar sin ledning i kuskligan i landet.

Stockholm. Publicerad: 2014-04-07 11:35 Senast ändrad: 2014-04-07 12:18

Ulf Ohlsson har högform och utökar avståndet ner till tvåan Björn Goop efter en segerrik vecka. Den här veckan åker ligaledaren på semester och då får Björn Goop chansen att knappa in på försprånget.


Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Bergsåker 92-53-51
2. Björn Goop, Färjestad 77-57-52
3. Jorma Kontio, Solvalla 70-50-26
4. Johnny Takter, Jägersro 49-29-27
5. Peter Untersteiner, Halmstad 38-26-22
6. Örjan Kihlström, Solvalla 34-24-32
7. Robert Bergh, Bergsåker 32-19-9
8. Johan Untersteiner, Solvalla 28-19-22
9. Kenneth Haugstad, Halmstad 26-30-30
10. Erik Adielsson, Solvalla 26-23-19
11. Magnus Jakobsson, Färjestad 26-20-23
12. Peter Ingves, Jägersro 26-19-35
13. Lutfi Kolgjini, Jägersro 23-5-6
14. Flemming Jensen, Danmark 20-10-12
15. Stefan Söderkvist, Åby 19-22-25
Ställning till och med 6 april

Mikael Wikner

Söndag 6 april 2014

V75: Medelsvensson i världsklass

 

Finalen nästa. Ulf Stenströmer och Stefan Söderkvist var båda imponerade av Noras Bean som går in i Olympiatravet som obesgrad 2014. Foto av Burt Seeger/Kanal75

stockholm. Publicerad: 2014-04-05 18:33 Senast ändrad: 2014-04-05 18:55

Världens främste medeldistansare?
Noras Bean tog klivet in i Olympiatravets final med bestämda steg.
- Han har vuxit hästen, han är grym som nioåring, sade Ulf Stenströmer.


I februari vann han Frankrikes största medeldistanslopp, Prix de France.
På lördagen kvalificerade sig Noras Bean till Sveriges dito.
Detta utan att ha sin bästa dag.
- Han är en sådan hjälte. I provstarten var han småstötig och småknölig, men så fort han kommer upp bakom vingen så bara fokuserar han på vad han ska göra. Nu blir det ett besök hos veterinären så ska vi ha honom i ännu bättre författning om tre veckor, sade Ulf Stenströmer sedan han sett sin häst dominera L.C.Peterson-Broddas Minne, tillika andra deltävlingen i Olympiatravet, från ledningen.
- Han kändes verkligen löpglad i dag. Det är en härlig individ, kommenterade körande Stefan Söderkvist som tog det nödvändiga initiativet kort efter start då han svarade ut On Track Piraten och var först framme till spetsande Mr Picolit.
- Det var viktigt i det läget, fortsatte segerkusken som emellertid fick fullt i tömmarna och varvade på snabba 1.11,4.
Men Noras Bean hade ett nästan lika snabbt slutvarv kvar i benen och kunde glida ifrån sina konkurrenter till synes opressad.
- Det var mycket krafter kvar, mös Söderkvist medan tränaren fyllde i:
- Han har vuxit hästen, han är grym som nioåring.

Väljer med omsorg
Hur kommer då det sig?
Noras Bean har startat synnerligen sparsamt de senaste säsongerna med blott 15 framträdanden under 2012-2013.
Ett medvetet upplägg från tränaren:
- Det har delvis berott på att han haft sina bekymmer vilket gjort att vi fått välja våra strider med omsorg. Matchningen i kombination med Stefans styrningar då vi sparat honom istället för att tvinga honom vara bättre än han är, att vi har anpassat oss till hans kvalitéer, det tror jag att vi får igen nu. Dessutom har han förstått att han ska utföra sitt arbete till 100 procent, det har han inte gjort tidigare. Det är inte med alla hästar som man får tillbaka det på det här sättet, men för honom har det verkligen fungerat.
Segern var Noras Beans tredje raka som nioåring.
Den fjärde kan komma i Olympiatravets final om tre veckor.
Och en ny triumf där skulle göra frågan i ingressen högaktuell.
- Det är smickrande att det ens kommer på tal, men jag protesterar inte. För mig är han i alla fall det, sade Ulf Stenströmer.

Sex av tio klara
Med till finalen följde Mr Picolit som visade att explosiviteten bakom startbilen finns kvar och därefter tassade med i rygg utan att göra några åthävor att utmana.
- Jag är jätteglad, det var skönt. Det var bara andra starten på nio månader, konstaterade nye tränaren Raoul Engblom.
Därmed är sex av tio pusselbitar lagda inför Olympiatravet 26 april, där 1,5 miljoner kronor väntar vinnaren.
På lördagen meddelade nämligen Åbys sportchef Jon Pedersen att Norges största stjärna Yarrah Boko fått det första av två wild cards till finalen, dessutom nämndes Finlands dito Brad de Veluwe som högaktuell för det andra.
Förra veckan kvalade Sanity och Harry Haythrow in och till dessa läggs förstås regerande mästaren Maharajah.

Imponerande favoriter fixade jackpot
I övrigt blev det en dag med flera övertygande favoritvinster.

Twin’s Fairytail tog andra raka sedan flytten till Lars I Nilsson trots att han tvingades öppna första varvet på 1.12,8 över lång distans.

Ännu mindre gratis fick Stefan Perssons Angelo Am som hade kämpat i tredjespår och dödens när varvtiden 1.10,8 kom upp på tavlan, men visade överlägsen styrka bland tröttkörda konkurrenter.
Resten av tävlingarna tillhörde södra Sveriges två tungviktare.

Peter Untersteiner har med sina 151 hästar på listan klivit upp som landets kvantitativt störste tränare. Att även kvalitén tillhör toppen visades då Honeydew kontrollerade Diamantstoet från ledningen och

 Asterix Hornline kämpade ner Västerbo Fantast utvändigt i en härlig duell sista varvet.

Hemmadominanten Lutfi Kolgjini inledde omgången med att spåra varje meter bakom Olympic Kronos


 och bjöd även på omgångens enda knall bakom första gången barfotadansande Valetta Strix.
Det gav en V75-rad där värdet stannade på 2 078 kronor och jackpot på fem rätt.
Därmed flyttas nästan 20 miljoner kronor vidare till Eskilstuna då 47 miljoner kronor väntar en vinnare med sju rätt och ytterligare två biljetter till Olympiatravet står på spel.

Robin JohanssonKollat på handboll i Gjutaren - Karlstad

Många matcher under hela dagen på tre planerMål från Viktor 8 år spelar i Råtorp 1.

Storebror David är i Västerås och spelar med Hellton

 

Lördag 5 april 2014
Kihlmans V75-tips


En promenad runt sundstatjärn där vi ser en skäggdopping


Fyra fina citroner på vårt citronträd

Fredag 4 april 2014

10 år går fort......
På tisdag 8 april är det årspremiär på Åmål2004 den 18 april var det årspremiär på Åmål
Ella Love - Stefan Söderkvist hette premiärvinnaren
Klicka för resultat>>>>>


Söndag 13 april är det årspremiär på Årjängstravet
För 10 år sedan - 2004....


28 mars 2004 hette premiärvinnaren .....
Quickan Baker - Karl-Erik Kihlman
Klicka för resultat >>>>

 

Torsdag 3 april 2014
 

Hattrick på V86 tidigt 50-årspresent


Ulf Ohlsson vann tre lopp inom V86-spelet. Foto av THOMAS BLOMQVIST

Stockholm. Publicerad: 2014-04-02 21:27 Senast ändrad: 2014-04-02 22:03

Först blev han påkörd på väg till tävlingarna.
Sedan ett hattrick på V86.
Ulf Ohlsson är hetast i trav-Sverige.


Onsdagen V86 delades mellan Bergsåker och Solvalla.
På Bergsåker dominerade kusken Ulf Ohlsson som blev påkörd i sin bil på väg hem till Sundsvall efter att besökt Älvsjömässan i Stockholm.
- Äh det var ingen fara, högersidan på bilden fick sig en smäll när en bil kom från en utfart utan att se sig för. Det var inget snack vems felet var.

Väl hemma på Bergsåker kunde Ulf Ohlsson räkna in fem segrar vara tre favoritsegrar inom V86-spelet med i tur och ordning Monster Drive (V86-1), Pedro Bi (V86-5)

och Narold Vox (V86-7).
- Det var inga problem med varken Monster Drive eller Pedro Bi, sa Ulf Ohlssons om Reijo Liljendahls två segerhästar.
- Narold Vox är en fantastisk häst. Han gör aldrig ett dåligt lopp, en ägares och tränares drömhäst, fortsatte Ulf Ohlsson.

Samma segerrecept
Segerreceptet bakom favoriterna var det samma, tidig ledning och sedan full kontroll av landets hetaste kusk. Ulf Ohlsson leder den allsvenska kuskligan med totalt 85 årssegrar.
Men trots att Ulf Ohlsson är glödhet i sulkyn väntar snart semester då han åker till USA tillsammans med Axevallatränaren Ulf Stenströmer nästa onsdag. Kompisarna, som fyller 50 respektive 40 år, åker till Fort Lauderdale i Florida och hoppas även hinna med ett besök hos Åke Svanstedt.

Fjärde V86-vinnare på Bergsåker var Sophie Ställberg-tränade Ritmo di Poggio, som höll f
rten bäst över upploppet i V86-3 efter en fin resa som andrahäst i andraspår tillsammans med Ove A Lindqvist.

Vassa prestationer på Solvalla
På Solvalla bjöds på flera riktigt vassa prestationer.

I V86-2 imponerade Absolut Newport enormt när hon tog femte raka årssegern. Tränaren Risto Airaksinen skötte tömmarna själv den här gången och han bjöd sin segermaskin på en riktig elak resa med tredjespår första 600 metrarna i 1.09-tempo och sedan ett lopp utvändigt ledaren, ändå hade det sjuåriga stoet mod att avgöra över upploppet.

En annan häst som imponerade var Stefan Hultmans Ruhuna Tea som tog andra årssegern i andra starten i V86-8. När Örjan Kihlström gav fyraåringen signal in på upploppet avgjorde han i ett nafs.
- Han var lite vassare med lopp i kroppen och han gjorde en bättre insats i dag än i årsdebuten. När jag bad om lite extra på upploppet bara kopplade han greppet, sa Örjan Kihlström.

En annan häst som visade fin form på Solvalla var Timo Nurmos-tränade Odd Fellow som ganska enkelt plockade längder på ledaren Bear With Me över upploppet i V86-4.
- Timo var optimist före loppet och jag tycker hästen gjorde sin bästa insats hittills, sa Jorma Kontio.

32-oddsare höjde värdet

Omgångens stora skräll kom på Solvalla i V86-6 där Kajsa Frick bytte ut tredje invändigt mot positionen först i andraspår med Michael Demmers-tränade Västerbomagnifique 600 meter före mål. 32,63-oddsaren var sedan bara starkast och spurtade ner ledaren Artemis ganska bekvämt.

- Jag är inte förvånad. Nu var det bra tempo och det gynnade henne. Hon går alltid hela vägen hem, kommenterade Kajsa Frick.
Den skrällen höjde V86-värdet och den annars favoritbetonade omgången gav till slut 8 862 kronor till de som klarade åtta rätt. Sju rätt gav 55 kronor medan det blev jackpot på sex rätt.

Lars-Ove Pettersson


 

Onsdag 2 april 2014


I kväll V86-Xpress från Solvalla/Bergsåker

Man sitter på Lenas IT-Café och väntar på Femklövern i kväll
Pizza Hut öppnar i Karlstad 15 april


Vi läser i VF....

Pizza Hut sett från E18 ligger mellan Mc Donald och Shell

Tisdag 1 april 2014Shaq Is Back satte nytt banrekord på Färjestad i går - 1.10,4
 

Måndag 31 mars 2014

I kväll V64 på Färjestad
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 7 Catering - Björn Goop


Lopp 2 Nr 1 Sorbet - Daniel Redén


Lopp 3 V64-1 Nr 3 Shaq I s Back - Daniel Redén


Lopp 4 V64-2 Nr 6 King Highlight - Per Nilsson


Lopp 5 V64-3 Nr 11 Food Money - Mercedes Balrogh


Lopp 6 V64-4 Nr 7 Kung Keno - Tony Wallin


Lopp 7 V64-5 Nr 8 Troll Viktor - Magnus Jakobsson


Lopp 8 V64-6 Nr 10 Bar  Plombier - Jorma Kontio


Lopp 9 Nr 7 Eld Grim - Tom Horpestad


Lopp 10 Nr 12 Lady Beyonce - Björn Goop


Lopp 11 Nr 9 Unefemmeamoureuse - Björn Goop

Kihlmans V64-Tips

Daniel Redén kör V64-Spiken i V64-1 Nr 3 Shaq Is Back

 

Om du skall på semester, och vill vinna pengar....

....besök då Lenas IT-Café på Gran Canaria Klicka och läs mer...

 


Ängtorpsvägen i juni 2009 + från 1950 - + Bröderna Kihlman & Trav

Bröderna Kihlman i NWT>>>>

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>