Välkommen


   
   
 


 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNFoto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>
OBS. Alla bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN

Lördag 1 februari 2014

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.seNy fin morgon


I eftermiddag V75 vid Lenas IT-Café


Kihlmans V75-Tips

Lördagens V75-Spik = Twitter med Björn Goop


Dagens Utmanartippare = Mikael J Andersson på plats vid Lenas IT-CaféFredag 31 januari 2014


Ny fin dag väntar på oss


I kväll "Duellen" mellan Lenas Färjestad och Kenneths Leksand
Visas vid Lenas IT-Café kl. 18.00
Nedan bilder från vår "motionsrunda"Byggkonst

Enkel bostad för uteliggare


Nybygge
Dagens Tapaslunch

Vid lunchen dök Jan & Ingela från Karlstad upp

Bananklasar efter vägen

Korvträdet finns kvar

Taxipriser från San Agustin

Folias hotell längst bort på bilden

Hotell Patricia där vi tidigare bott

Vår balkong till höger när vi bodde där

Vy över Monte Rojo
Åter till Monte Rojo och laddar vi för kvällens hockey


Denna kväll var Leksand litet när FBK segrade med 4-0
 

Torsdag 30 januari 2014

En solig morgon möter oss med vindstilla

Vi har Shoppingcentret med Lenas IT-Café ett långt stenkast från vår lägenhet

Utsikt över havet och vi har en kanondag


27 grader i skuggan när vi äter lunch på terrassen

Inför V75: Björn Lindblom hoppas på en ny sedelpress

 

Björn Lindblom hoppas ha en V75-vinnare i Rajah Press som startar på Jägersro i V75-4. Foto av MIKAEL WIKNER

Stockholm. Publicerad: 2014-01-29 10:22 Senast ändrad: 2014-01-29 11:45

Han är en av svensk travsports stora och har varit hemma i Sverige i snart ett år efter 29 år i Italien.
Björn Lindblom har i lovande Rajah Press en egen produkt rakt igenom som han nu hoppas ska vinna i V75.
- Han har bra motor och kändes jättebra i senaste jobbet. Jag tycker absolut att han ska räknas, säger Lindblom.


Björn Lindblom var en av topptränarna i Sverige på 1970- och 80-talet. Han var då flerfaldig champion på sin hemmabana Färjestad och även segerrikaste kusk och allsvensk champion 1980. Lindblom är med i Tusenklubben och på meritlistan i övrigt märks tränarseger i Svenskt Travderby med Nino Blazing (Stig H Nilsson körde eftersom Lindblom själv satt bakom Dimma), Lotterialöpningen i Neapel med stjärnhästen Evann C. och han har även varit tvåa i det italienska derbyt med Vigliano Prince.
1984 flyttade Björn Lindblom till Italien där han var en framgångsrik tränare och vann närmare 50 klassiska lopp och drygt 2000 segrar som tränare och kusk under åren i Montecattini. Efter en avstickare till Frankrike som privattränare för Ecurie Quick Star i ett år så är Lindblom tillbaka i Sverige sedan februari förra året.

”Mygel med uppgjorda lopp
- Det gick inte att vara kvar i Italien längre. Travsporten har blivit en katastrof där nere och man ser ingen ljusning än så länge. Raset började för över tio år sedan och har bara blivit värre och värre. Det är framförallt mygel med uppgjorda lopp som har förstört allting. Spelarna har inget förtroende längre och hästägarna får inte ut sina prispengar. Nu är de igång och tävlar igen men det är ingen som får ut några pengar, säger Björn Lindblom.
- Det fick räcka med 29 år i Italien och det året som jag var i Frankrike var på vägen hem till Sverige och det var bara meningen att det skulle bli ett år där. Jag saknar verkligen ingenting från den italienska travsporten. Fast det är klart, klimatet i landet är ju behagligare än den svenska vintern. Snön som har kommit nu känns lite onödig.

En liten lagom verksamhet
Lindblom, som fyller 70 år i höst, håller till på Jägersro där han driver en liten verksamhet med sju hästar i träning.
- Det är precis lagom det. Då har man något att hålla på med och fler vill jag inte ha. Sedan hjälper jag Joakim Lövgren som jag har hästarna hos, berättar han.

Pappan slog Varenne
När V75 på lördag avgörs på Lindbloms hemmabana har han en intressant häst till start i Rajah Press. Det är en äkta Björn Lindblom-produkt rakt igenom.
- Jag hade både pappan, mamman och mormor i träning.
- Pappan Vigliano Prince var en jäkla bra häst som var tvåa i det italienska derbyt. Han slog även självaste Varenne en gång i Trieste och då är man inte så dålig. Tyvärr gick han sönder sedan men tjänade ändå tre miljoner.
- Mamman Divina Press var också en bra häst som var tvåa, trea och femma i ett par klassiska lopp i Italien.
Vad är Rajah Press för häst då?
- Det är en rätt så bra häst med en bra motor. Han är travsäker men det tog några lopp innan han förstod vad det här gick ut på. Men nu tror jag att tioöringen har ramlat ner.

Inte samma häst senast – blev hovöm
Efter två raka imponerande segrar på Solvalla var Rajah Press storfavorit senast på Jägersro men blev då ”bara” trea.
- Det var inte samma häst senast som i starterna innan. Visserligen fick han ett tufft lopp men han borde ändå ha hållit bättre trots den hårda löpningen. Banan var lite småtung och moddig och jag tog av honom framskorna vilket jag inte skulle ha gjort. Jag är rädd för att han blev lite hovöm av det.
- Så det är stor risk att det blir skor runt om den här gången. Jag har inte bestämt det helt ännu men om det blir så ska det inte vara något minus i alla fall. Hästen gick jobb i måndags och kändes jättebra så jag tror inte att det är något fel på formen. Jag hoppas och tror att han ska vara lika bra som vid segrarna på Solvalla och framförallt vid den andra segern där var han riktigt bra.
- Det är synd att han har bakspår eftersom han är snabb ut och det vill till att det inte strular så att han får för långt fram. Men har han bara lite tur med löpningen ska han absolut räknas med chans, säger Björn Lindblom.
När vann du på rikstoton senast?
- Det måste ha varit något av de sista åren jag var på Solvalla, -82 eller -83. Det var ju V65 på den tiden och visst vore det kul med en seger nu. Det skulle inte sitta i vägen.

Michael Carlsson

Harry Boy fixade storvinst till Deje - vann 54 416 kronor på V64

2014-01-30 21:16

I dagens V64-omgång på Örebro blev det hög utdelning på sex rätt. En kupong inlämnad hos Coop Konsum Deje i Deje gav hela 54 416 kronor.

Kupongen, som kostade 288 kronor lyckades pricka in sex rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med sex rätt, 13 rader med fem rätt och 61 rader med fyra rätt.

Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.

Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

För ytterligare information:

Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.se

 Efter en fin dag eftermiddag så blev det en fin kväll i San Agustin
 

Onsdag 29 januari 2014


Vi får en ny fin och solig dag

 

V86: Andra raka för Jakobssons stjärnämne

Magnus Jakobsson körde Fossens Bonus till andra raka segern och bidrog därmed till att en V86-spelare håvade in 4,7 miljoner kronor. Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2014-01-29 22:22 Senast ändrad: 2014-01-29 22:31

Magnus Jakobsson har blivit av med sitt toppsto Global Kitten.
Men han har ett nytt stjärnämne i Fossens Bonus.
När V86-spelet gästspelade på Åby tog hästen andra raka segern i Färjestadtränarens regi.
- Det är svårt att säga hur långt han kan gå men han har i alla fall börjat bra, konstaterade Jakobsson, som i och med segern bidrog till att en V86-spelare på Gotland vann 4,7 miljoner kronor.


Global Kitten, med bland annat en seger i sto-SM på meritlistan, har lämnat Magnus Jakobssons träning för att fortsätta karriären i Frankrike. Men istället har en ny stjärna tänts i stallet. Fossens Bonus visade med besked att segern senast inte var någon tillfällighet när han från positionen utvändigt om ledaren buntade ihop motståndet.
- Det är aldrig lätt att gå på utsidan men han kändes stark och fin hela vägen och det var inte helt slutsålt i mål, sa Jakobsson.
- Vi får se hur utvecklingen blir men han har börjat väldigt lovande. Han går dövad och med järnskor och brodd, så det känns som att det finns mycket att göra på honom framöver.

Eriksson löste uppgiften
I omgångens sportsliga höjdpunkt, Januaripriset, var Lutfi Kolgjinis Kaffir Face bara bäst. Christoffer Eriksson hade fått uppdraget att sköta tömmarna bakom den svårkörde hästen och den uppgiften lösta han med bravur. Han körde till ledningen och lät Kaffir Face dra musten ur konkurrenterna. Krafterna tröt en aning till slut även för Kaffir Face men segerchecken på 100 000 kronor var aldrig i fara.
- Men "Ludde" är nog inte nöjd. Jag brände ju med två innan, sa Eriksson skämtsamt.

Wiss Shadow överlägsen
Carl-Otto Göranssons Wiss Shadow har gjort många fina prestationer i vinter utan att få vinna, inte minst i V75, men nu var det hans tur. Björn Goop satt i sulkyn och när han gav anfallsorder från tredje par utvändigt på den sista bortre långsidan bet det bra för Wiss Shadow. Redan i slutkurvan kopplade han grepp och segern blev överlägsen.

Skräll överraskade kusken
Canavaro As skrällde tillsammans med sin tränare Conrad Lugauer efter att ha blivit framdragen i tredjespår sista halvvarvet.
- Han har lite mycket nerver men i grunden är han en bra tävlingshäst, sa Lugauer.
Framdragen i tredjespår blev även omgångens tyngsta skräll, Christina Medin-tränade Quand Venez Vous, som överraskade både tipsexperter, spelare och kusk när hon spurtade till seger efter att ha tassat med i rygg sista 900 meterna. Visserligen underlättades segern av att draghjälpen Erica Hall (Kenneth Haugstad) galopperade i sista kurvan men hon behöver absolut inte be om ursäkt för segern.
- Att hon skulle räcka ändå till vinst är jag överraskad över men jag har kört två gånger tidigare och då har hon gjort riktigt bra lopp. Nu löste det sig perfekt och ja, hon vann! strålade kusken Carlos Söderström.

Haugstad visste vad han gjorde
I det efterföljande långloppet tog Kenneth Haugstad revansch för galoppen med Erica Hall. Där kom favoriten Red Hot Snapper enkelt till ledningen men kort senare sände Haugstad fram Peter Jensen-tränade Frozen. Med 1 500 meter till mål hade han chansen att krypa ner i rygg på ledaren men Haugstad valde att sitta kvar utan rygg i andraspår, positionen som kuskarna i vanliga fall skyr som pesten. Det visade sig att Haugstad visste vad han gjorde. I sista sväng mosade Frozen ledaren, som galopperade uppgivet, och stack sedan undan till överlägsen triumf.
- Han är fruktansvärt stark. Att ta ner favoriten från dödens tycker jag var imponerande och sedan stack han bara ifrån, sa Haugstad och tillade:
- Det var för jäkla retligt med Erica Hall och jag var riktigt förbannad efter det loppet, men nu är vi här.
Kenneth Haugstad och Peter Jensen fick jubla ytterligare än gång när Royal Dream grejade en V86-dubbel åt duon.

Hela potten till en vinnare
Ricardo Bianchis Quantum Le Monde rensade också ordentligt i kuponghögen och när den sista avdelningen gått i mål återfanns endast ett system med alla rätt. Systemet ifråga kostade endast 126 kronor att lämna in men det var del i ett större system inlämnat på ATG.se av en spelare på Gotland. Belöningen med sju- och sexrättsutdelningarna inräknade blev 4 776 693 kronor.

Ola Johansson

 

Storvinst till Kil - vann 94 656 kronor på V86

2014-01-29 22:05

I dagens V86-omgång på Åby blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad hos Drömbutiken i Kil gav hela 94 656 kronor.

Kupongen, som kostade 108 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom fyra rader med sju rätt även 40 rader med sex rätt.

Det vinnande systemet innehöll tre så kallade spikar - ogarderade lopp.

Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

För ytterligare information:

Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.se

 

 I kväll V86 från Åby


I kväll full fart med V86-Trav vid Lenas IT- Café, kanske semesterpengar att vinna ?

Flickornas V86-vid Lenas IT-Café jagar semesterpengar ?
V86-Systemet

En av 2 V86-Spikar = Ed Rapide

10 andelar á 10 Euro
Registrerat spel
Datum: Onsdag 2014-01-29
Bana: Åby
Spelform: V86, omg. 6
Avd         Ordinarie hästar        (Res.)
1             1, 6, 7, 8, 9
2             1, 6, 11
3             2, 3, 4, 6, 7, 11
4             8, 12
5             1, 7, 8
6             1, 4, 8, 9, 12, 13
7             5 Ed Rapide           (1, 12)
8             7 Obi Wan*        (2, 10)
Vadet gäller startnummer
3 240 rader x 1 x 0,25 kr Totalt: 810,00 krFull fart under V86-kvällen vid Lenas IT-Café


Vi säger GRATTIS till Terje för en snygg Harryboy-vinst på V86....


 

Tisdag 28 januari 2014


Vi får en ny dag på "vår" fina terrass med kanonväder

Klicka för att hämta som pdf-doc>>>>>Många frågar mej hur man hittar till Lenas IT-Café
Om man är i San Agustin ta sikte på Globen-tornet
Gå upp för trappan och sedan till höger 40 m därefter till vänster och då ser man...
Från Playa del Ingles tar det ca 40min om man går strandpromenaden och sedan går man upp till
San Agustin Shopingcenter
Med taxi från Playa del Ingles, beställ San Agustn Shopping center och den stannar taxi vid Globentornet Kostar ca 5-6 Euro

....dörren in till Lenas IT-Café
Om du skall på semester, och vill vinna pengar....

....besök då Lenas IT-Café på Gran Canaria Klicka och läs mer...


 

Måndag 27 januari 2014


Morgon med fin soluppgång och vindstilla vi får en kanondag

Bilder från lördagens travgala på Färjestad finns längre ner på sidan
 

Allsvenska kuskligan: Segerorgie för Goop

                  

Mannen i guldhjälm, Björn Goop, vann hela 18 lopp förra veckan och gjorde ett ryck i den allsvenska kuskligan. Foto av Lennart Kihlman

Sockholm. Publicerad: 2014-01-27 13:26 Senast ändrad: 2014-01-27 13:28

Björn Goop exploderade i en segerorgie förra veckan och vann inte mindre än 18 lopp.
17 av dessa var hemma i Sverige (som räknas i den här tabellen) och den 18:e segern kom på Vincennes med Oasis Bi i ett större lopp.
Han gjorde därmed ett rejält ryck i den allsvenska kuskligan samtidigt som tvåan Jorma Kontio semestrade i Thailand.


Det började på måndagen då Björn Goop först vann tre lopp på Färjestad som körde lunchtrav, innan han fortsatte till Mantorp och V64 på kvällen där det blev ytterligare tre segrar.
Vid onsdagens tävlingar på Solvalla vann Goop fyra lopp, varav tre inom V86. Han fortsatte sedan på Åby under torsdagen med fyra segrar innan han rundade av i Sverige genom att ta en trippel vid Solvallas lunch- och eftermiddagstrav på fredagen.
Sedan krönte han en fantastisk vecka genom att även vinna ett lopp på Vincennes under Prix d’Ameriquedagen med Oasis Bi.

Allsvenska kuskligan:
1. Björn Goop, Färjestad 31-15-7
2. Jorma Kontio, Solvalla 17-7-7
3. Ulf Ohlsson, Bergsåker 15-11-20
4. Robert Bergh, Bergsåker 12-7-1
5. Johnny Takter, Jägersro 12-5-7
6. Peter Untersteiner, Halmstad 10-5-5
7. Stefan Söderkvist, Åby 8-4-2
8. Kenneth Haugstad, Halmstad 7-8-11
9. Johan Untersteiner, Solvalla 7-4-6
10. Torbjörn Jansson, Solvalla 6-13-9
11. Magnus Jakobsson, Färjestad 6-2-6
12. Daniel Olsson, Romme 6-2-4
13. Per Linderoth, Bergsåker 5-5-2
14. Thomas Uhrberg, Jägersro 5-4-6
15. Joakim Lövgren, Jägersro 5-4-1

Ställning till och med 27 januari.

Kanal 75

 I kväll V64-trav på Färjestad
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 1 Lifeisgood - Morgan Ivarsson


Lopp 2 Nr 8 Fabulous Tooma  - Ann-Charlotte Arnesson


Lopp 3 V64-1 Nr 8 Circles - Magnus Jakobsson


Lopp 4 V64-2 Nr 8 Armani Trot - Daniel Olsson


Lopp 5 V64-3 Nr 2 Key To Surprise - Björn Goop


Lopp 6 V64-4 Nr 2 Donna V. - Morgan Ivarsson


Lopp 7 V64-5 Nr 4 Lucky Angel Face - Björn Goop


Lopp 8 V64-6 Nr 11 Gangtrött - Glenn K Stenberg


Lopp 9 Nr 2 Amiral Francais - Carl-Erik Lindblom


Lopp 10 Nr 6 Loch Magic - Björn Goop


Lopp 11 Nr 5 Nebbenes Helen - Knut-Arne ÖdegårdKihlmans V64-System

V64-1...5-7-10
V64-2...1-6-8-9-11
V64-3...2-4-11
V64-4...1 Geisha
V64-5...4-5-6-10-11
V64-6...5-14
450 rader = 450 kr


Nedan bilder från vår 3 tim promenad

Här är stället där grisfesterna höll till, nu trädgårds växter som säljs

Bensin & Dieselpiser


"Myggans" favoritbar......


 

Söndag 26 januari 2014

I dag Extra V75 från Solvalla

Maharajah ett Svenskt hopp i Prix d'Amerique  Vincennes V4-3 Nr 17
 

Maharajah i historieböckerna

 

Vi gjorde det, killen! Stefan Hultman klappar om Maharajah efter segern i Prix d'Amerique, värd 4,5 miljoner. Foto av LARS JAKOBSSON

Paris. Publicerad: 2014-01-26 18:22 Senast ändrad: 2014-01-26 21:18

Uträknad av många.
Men Maharajah reste sig.
I fjärde försöket i Prix d'Amerique slog nioåringen till med en seger.
Det blev en svensk triumf i världens största travlopp i Paris på söndagen - den sjätte blågula genom tiderna.


Sören Nordin visade vägen 1950 med Scotch Fez. Därefter har Dart Hanover, Queen L Ina Scot och Gigant Neo segrat i loppet som brukar kallas världens tuffaste.
Efter bommen i V75 hemma på Solvalla för två veckor sedan var det frågan om det ens skulle bli någon start i Prix d'Amerique.
Stefan Hultman och övriga kretsen enades om att försöka en kanske sista gång med nioåringen.
2011 var det nära att gå vägen. 2014 kom slutligen segern alla väntat på.
- Det här är det största man kan vara med om i sporten. Nu kan jag dö lycklig! sa tränaren Stefan Hultman i någon av de otaliga intervjuerna efter loppet med pressfolk från hela Europa.
Solvallatränaren tog sig springande fram i regnet på den svarta koltstybben och ville ha tag på:
- HÄSTEN! Och ÖRJAN!!!

Fulländad styrning
Om Maharajah gjorde det mesta jobbet så fick han den här dagen bästa assistans av sin kusk, Örjan Kihlström.
Kihlström körde ett taktiskt fulländat lopp. Han prickade starten exakt med Maharajah och körde till ledningen, släppte ifrån sig den och gick ut och tog över igen. Allt för att släppa till loppets spelfavorit Up And Quick.
Franske travkejsaren Ready Cash anslöt mitt i loppet och placerades utvändigt ledaren av Franck Nivard. Det blev för tufft och hästen galopperade i början av upploppet.

"Kunde inte bli bättre"
Luckan kom som på beställning för Örjan Kihlström och Maharajah.
- Hästen kändes fin i provstarter och allting. Vi fick en fin start. Ja, det var vår dag helt enkelt. Ifjol gick allting fel med hård körning och infektion. I år gick allting rätt i stället. Jag valde att släppa till Up And Quick som vi visste kunde göra loppet själv, ja, det kunde inte bli bättre, sa Örjan Kihlström genom lermasken.
Vädermässigt var det en av loppets suraste årgångar med hårt regn hela dagen. Den omtalade svarta banan var tung och slirig.
Uppe på vinnarpodiet sjöng Maharajahs uppfödare Margaretha Wallenius-Kleberg med i Du gamla, du fria med handen på hjärtat. Annika Lindblom, projektledare för ägarkonsortiet Travkompaniet, sjöng högst.

Många tårar.
Stefan Hultman och Örjan Kihlström vilade rösterna under nationalsången. Sedan blev det snack om segern igen.
- Nu har jag avverkat mina pojkdrömmar. Det är helt fantastiskt! sa Stefan Hultman.
En hastig klapp på hästen och en kram till skötaren Lisa Skogh.
- Jag hade den bästa kusken och den bästa skötaren, Lisa Skogh som tar hand om hästen. Och så "Marre" då … jag vet inte om jag klarar det här, sa tränare Stefan Hultman gråtande.
Tvåa och knappt slagen i loppet slutade franske spelfavoriten Up And Quick. Ready Cash som var på jakt efter tredje segern i loppet, diskades för galopp.
Tredjeplatsen knep norske Yarrah Boko som Pierre Vercruysse hittade luckan med från tredje invändigt.
- Vi är naturligtvis mycket glada och stolta. En tredjeplats som känns som en seger, summerade tränaren Trond Anderssen.

Vilade i form
6 500 delägare i Stall Travkompaniet äger en Prix d'Amerique-vinnare som gick över 20 miljoner kronor intjänat med råge efter segern värd drygt 4,5 miljoner kronor.
Maharajah blev fyra i V75 på hemmabanan Solvalla för 14 dagar sedan. En besvikelse.
- Jag visste att han skulle göra bra ifrån sig i dag, men trodde ju aldrig att det skulle bli seger. Inför loppet på Solvalla hade han fått sina vanliga intervaller. Nu bara lugna långa rundor. Vi vilade hästen i form den här gången och det verkar han ha gillat, konstaterade Stefan Hultman.
 33 508 besökare såg loppet på plats på Parisovalen. Miljoner framför tv-apparaterna.
Örjan Kihlström summerade triumfen:
- Norge trea och Sverige i topp. En otrolig framgång för oss nordbor.
 

Mikael Wikner

Extra V75: Haugstad/Ohlsson dominerade på Solvalla

Donttellmeanymore och Kenneth Haugstad, Niklas Robertsson tränar, vann den inledande V75-avdelningen. Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2014-01-26 18:21 Senast ändrad: 2014-01-26 19:50

I skuggan av Maharajahs fenomenala seger i Prix d¿Amerique arrangerade Solvalla en extra V75-omgång under söndagen.
En som dominerade där var Kenneth Haugstad som tog en dubbelseger.
- Det är hästarna som gör det, men visst är det jättekul, sa Kenneth Haugstad.


Haugstad inledde med att sätta dit Niklas Robertssons Donttellmeanymore som programenlig ledde från start till mål, men gällande aktionen fanns det en del i övrigt att önska.
- Han gick med skor bak idag, vilket kan ha påverkat. Speciellt runt sista sväng så föll han ur en del och det finns allt lite att slipa på. Dock fanns det gott om krafter kvar, sa Kenneth Haugstad.
Tränare Robertsson var som vanligt nervös, men kunde så småningom dra en lättad suck.
- Man känner ju ett ansvar gentemot spelarna som hade gjort honom till stor favorit. Jag satt bakom reklamskyltarna och höll för öronen. Tittade upp 150 kvar och då såg det bra ut. Detta kan bära långt om jag bara förvaltar pundet väl. Jag drömmer om fler starter på Solvalla, men under en annan helg, sa Robertsson.
Nästa seger för Kenneth Haugstad togs med avstängde Peter Untersteiners Perfect Cash som avgjorde på ett rejält sätt efter ett tungt lopp. Därmed fjärde raka, vilket passade extra bra i Prix d´Amerique-tider. Perfect Cash är nämligen son till ingen mindre än Ready Cash.
- Hon bara tågade på och det kändes som om hon kunde ha fortsatt i ett halvvarv till, berömde Kenneth Haugstad.

Dubbelseger för Nurmos/Ohlsson
Jorma Kontio satt liksom Peter Untersteiner på botbänken och i hans frånvaro styrde Ulf Ohlsson in en dubbelseger åt hemmatränaren Timo Nurmos. Mest imponerande av dessa var Castor Boko som dock fick kämpa för segern.
- Jag trodde bara att jag skulle vinna 300 kvar, men jäklar vad Veijos häst (Riff Kronos) var bra. Vi lämnade övriga och det var två kanonprestationer, förklarade Ulf Ohlsson efter att tidigt ha hittat till ledningen och säkert ha hållit undan till seger.
Dessförinnan hade Desdemona Boko svarat för en stark avslutning från fjärde utvändigt, men inte heller för hennes del handlade det om några större marginaler.
- Det var hårt i mål, men jag hade lite feeling att det räckte, sade Ulf Ohlsson.

Johan Untersteiner fixade hög V75-utdelning
Övriga vinnare denna udda V75-söndag var Lotuscherie (Erik Adielsson), Send In Clowns (Anders Svanstedt) och Net (Johan Untersteiner). Inför den sista avdelningen var värdet blott 6.000 kronor, men efter segern för Net fanns det bara tolv system kvar, vilka belönades med drygt 700.000 kronor vardera.
 

Anders Nilsson

 

 

 Kihlmans V75-System

10 andelar á 10 Euro
Registrerat spel
Datum: Söndag 2014-01-26
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 5
Avd         Ordinarie hästar          (Res.)
1             3 Donttellmeanymore    (2, 8)
2             1, 2, 3, 6, 9, 11
3             3 Caddie Heart          (6, 5)
4             1, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
5             1, 2, 3, 5, 6, 7, 9, 10, 12
6             5 Riff Kronos          (3, 1)
7             4, 7, 14                  (13, 5)
Vadet gäller startnummer
1 620 rader  x 0,50 kr Totalt: 810,00 kr

 

V75: Bergh dominerade med en trippelseger

 

Robert Bergh var dagens man på Bergsåker och gör tummen upp efter tre segrar med egentränade hästar på V75. Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike. Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2014-01-25 19:10 Senast ändrad: 2014-01-25 21:00

Robert Bergh dominerade V75-tävlingarna på hemmaplan och tog en trippelseger.
Amaru Boko hade lekstuga i gulddivisionen och tog sin andra raka triumf för Bergsåkerstränaren.
- Det var väldigt lugnt allting och han kändes jättefin. En härlig känsla, sa Bergh.


Det är många som har förutspått att Robert Bergh ska ta över tronen som etta nu när Åke Svanstedt har flyttat till USA. Bergh kom i fjol tvåa efter Svanstedt och i och med trippelsegern i V75 på Bergsåker så gick han upp i ledningen i den allsvenska tränarligan. Det blev dessutom tre segrar till stallet utanför V75 och med nästan en halv miljon kronor inkört under lördagen har han kopplat greppet.
- Ja, året börjat jättebra och då har vi ändå många fina hästar som vintertränar just nu och väntar på att få komma ut framåt våren. Jag grämer mig lite att jag körde Ulvsås Svarten felbalanserad så att han galopperade. Det var en liten tabbe men annars är jag väldigt nöjd med dagen, sa Robert Bergh.

Berg(h)säkert för Amaru Boko
Bergh har numera inte bara Nahar i högsta eliten utan även Amaru Boko. Unghäststjärnan gjorde sin andra start för Bergh och vann precis lika enkelt som han gjorde i den första. Efter en avvaktande start sändes han mot ledningen efter ett halvvarv och fick överta den utan strid. Han fick inleda i ett för klassen mycket lugnt tempo, 1.13 första 500 och 1.15 första varvet. Över upploppet behövde inte Amaru Boko gå i botten för att glida undan och vinna enkelt på tiden 1.13,9/2140a. Det var Amaru Bokos andra start sedan i juli och han flyttades till Robert Bergh i början av november.
- Han var lika fin idag som senast. Han var jättetrevlig, lite laddad i värmningen men sedan när vi kom ut till loppet var han helt perfekt. Jag ville inte dunka på och överdramatisera i början och sedan när Uffe backade ner så körde jag fram. Sedan var det väldigt lugnt allting. Han gick bara undan när jag sa till honom 250 kvar, sa Robert Bergh.

”En härlig känsla att sitta bakom”
- Det är en härlig känsla att sitta bakom och jag hoppas att han fortsätter att kännas så här fin för då kommer det att bli riktigt bra. Han sväljer en långsida när jag gör en provstart och är otroligt spänstig. Men sedan är det klart att när värmen kommer så blir han lite annorlunda och ännu spänstigare när vi kan köra utan skor, fortsatte Bergh och syftade på att det finns ytterligare växlar kvar i form av barfotakörning.

Geisha Sund inledde
Dagens man Robert Bergh både inledde och avslutade V75-omgången. Med båda hästarna var segerrecepten rappa avslutningar efter bidande av tiden i kön. Bakom överraskningen Geisha Sund gav han hästen en resa i femte par invändigt. Samtidigt var tempot stenhårt i täten då en hetsig Demo inledde med 1.10 första 500 och 1.13 första varvet. I sista kurvan löste det sig när Geisha Sund kom ut och efter en vass avslutning var hon starkast sista 50 metrarna.
- Hon var väldigt rullig i början och jag kunde inte köra utan fick vänta och sedan backa ner henne. Det är klart att jag inte ville ha femte invändigt men det var ändå ett bra alternativ och jag hade bra vibbar att det skulle lösa sig när Jörgens häst var så het och låg på. Direkt när jag lyfte ut henne så tog hon i och hon har inte gått med urryckare tidigare och det svarade hon bra på, sa Robert Bergh.

By Air avslutade
Även bakom By Air har Bergh gjort ett kanonjobb sedan han fick in hästen i träning från Åke Svanstedt. Nu tog han sin andra V75-seger för Bergsåkerstränaren på kort tid. Den kom i V75-7 där By Air kom flygandes till slut och avgjorde på mållinjen i en tät slutstrid. Chapeau höll storstilat efter att ha tuggat utvändigt om ledande Stormysky hela loppet och gav sig motvilligt. Mellan hästar dök även Narold Vox upp från andra par utvändigt men längst ut kom alltså By Air som efter en resa i kön spurtade vasst och det var tre hästar praktiskt taget sida vid sida över mållinjen.
- Jag hade lite tråckligt idag att hitta rätt väg men det måste vara så när man har spår elva över 1640 meter. Han var förbättrad och travade förbättrat gentemot Solvalla senast och avslutade snabbt, sa Robert Bergh.

Mr Vox en jätteskräll
En riktig smällkaramell levererade Mr Vox i V75-6, körd av Tomas Pettersson och tränad av Krister Jakobsson. Han fick ett perfekt lopp i rygg på ledaren och luckan kom som på beställning vid upploppets början. Mr Vox avgjorde i en tät slutstrid och fick nosen först precis på mållinjen.
- Han kändes väldigt fin under vägen och jag fick upp hoppet i utgången av sista kurvan när jag kände att det skulle lösa sig och när de andra körde för fullt överallt, sa Tomas Pettersson.
Tvåa blev en tapper Navigator Sib som var något av moralisk vinnare efter en häftig svepning över sista bortre långsidan där han flög fram ute i spåren och fram utvändigt om ledaren och stred hela vägen till en knapp förlust.
Mr Vox var en stark bidragande orsak till att V75-värdet till slut stannade på 548 506 kronor till 89 system med sju rätt.

14-årige Stamping glänste igen
De övriga vinnarna på V75 var…
...Miss Elaza som fick en fin resa i rygg på ledande Navaronne och perfekt lucka vid upploppets början. Hon kopplade greppet i ett huj och vann säkert för sin tränare Per Linderoth.
…Penny of Man som vann lärlingsloppet med minsta möjliga marginal efter en vaken styrning av Oskar J Andersson. Han avancerade fram utvändigt om ledaren efter ett varv och höll sedan undan i en knallhård slutstrid före jätteskrällen Myrna Minkoff som dök upp invändigt.
…Stamping som var bäst i ett rörigt och galoppfyllt kallblodslopp. Han fick rygg att gå i halvvarvet kvar och blev perfekt framdragen runt slutkurvan. 14-årige Stamping tackade för det genom att speeda till en säker seger för Fredrik Sikberg.

Michael Carlsson

 

 

Lördag 25 januari 2014
I dag V75 vid Lenas IT-Café

Kihlmans V75-Tips Lenas IT-Café

10 andelar á 10 Euro
Registrerat spel
Datum: Lördag 2014-01-25
Bana: Bergsåker
Spelform: V75, omg. 4
Avd         Ordinarie hästar           (Res.)
1             1, 3, 5, 6, 7, 11
2             2 Navaronne               (9, 1)
3             5 Amaru Boko         (4, 1)
4             1, 2, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 12
5             3, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15
6             2 Pirro Bi*               (9, 5)
7             3, 5, 11
Vadet gäller startnummer
1 620 rader  x 0,50 kr Totalt: 810,00 kr"De tre vise männen" tidigt på platsFull fart vid Lenas under eftermiddagen

I kväll visar Lena Växjö - FBK

 

Storvinst till Årjäng - vann 36 259 kronor på V5

2014-01-25 16:59

I dagens V5-omgång på Bergsåker blev det hög utdelning på 5 rätt. En kupong inlämnad hos Statoil Årjäng i Årjäng gav hela 36 259 kronor.

Kupongen, som kostade 1331 kronor lyckades pricka in 5 rätt. Kupongen innehöll en rad med 5 rätt.

Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.

Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

För ytterligare information:

Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.seV75-Vinsten (144 kr) räckte inte till att hyra limousinen ....

......det blev i stället en spansk "nationalrätt" på Tre Hjärtan
Nedan bilder från Färjestads Travgala 


  

Fredag 24 januari 2014

En mulen och blåsig morgon möter oss

Storvinst till Koppom - vann 41 549 kronor på V4

2014-01-24 15:02

I dagens V4-omgång på Solvalla blev det hög utdelning på 4 rätt. En kupong inlämnad hos Koppomsmacken i Koppom gav hela 41 549 kronor.

Kupongen, som kostade 300 kronor lyckades pricka in 4 rätt. Kupongen innehöll en rad med 4 rätt.

Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

Storvinst till Karlstad - vann 41 549 kronor på V4

2014-01-24 15:01

I dagens V4-omgång på Solvalla blev det hög utdelning på 4 rätt. En kupong inlämnad hos Haga Gött & Spel i Karlstad gav hela 41 549 kronor.

Kupongen, som kostade 1100 kronor lyckades pricka in 4 rätt. Kupongen innehöll en rad med 4 rätt.

Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

Storvinst till Arvika - vann 54 011 kronor på V4

2014-01-24 15:03

I dagens V4-omgång på Solvalla blev det hög utdelning på 4 rätt. En andelskupong inlämnad hos Coop Extra Styckåsen Arvika i Arvika gav hela 54 011 kronor.

Andelskupongen, som kostade 624 kronor lyckades pricka in 4 rätt. Kupongen innehöll 1,3 rader med 4 rätt.

Det vinnande systemet var sålt i 13 andelar, vilket innebär att varje andel är värd 4 154 kronor.

Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

 

Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

För ytterligare information:

Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.se

 Läser på i fredagens kvällstidningar inför lördagens V75

Har även hämtat hem Travronden som e-tidning och läser dagens tidning på Gran Canaria
Intressant läsning om Solvalla och att det kommer att byggas bostäder vid/på parkeringen
allt för att få in pengar till kärnverksamheten som är travsport


På väg mot en promenad Vi ser gamla Casinot i bakgrunden


Soluret vid Svenska Kyrkan

Många fina växter och blommor
Lunch med min favorit = Spansk "Skrynkelpotatis " med Mojosås

Ett ställe som vi rekommenderar


På väg hem lite fredagsgodis


Tog även en koll i Supermarket vid Roca Rocas
TV-Kväll med På Spåret och Skavlan

Torsdag 23 januari 2014

I kväll hockey vid Lenas IT-Café

V86: Familjefest för Witasp-Frick

 
Leif Witasp såg till att familjelyckan blev total när han följde upp dottern Kajsa Fricks V86-seger med att själv styra lovande treåringen Alvena Uni först över mållinjen. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2014-01-22 22:12 Senast ändrad: 2014-01-22 22:50

Kajsa Frick satte dit Ron Jeremy.
Pappa Leif Witasp ville inte vara sämre och styrde Alvena Uni till seger.
Tränarduon från Rättvik gjorde onsdagens V86-omgång på Solvalla till en familjefest.


Att Jennifer Tillman bakom Sugar Flaxy och Jim Oscarsson bakom Cheermeuptoo såg till att första 500 meterna öppnades på i sammanhanget hiskeligt snabba 1.09,8 underlättade naturligtvis, men Leif Witasp kan ha en blivande kulltopp i treåriga stoet Alvena Uni. När hon fick full marschorder från kön bet det bra och segerstriden var avgjord i god tid före mål.
- Jag visste inte riktigt var hon stod för dagen för hon har bara tränats lugnt efter senaste starten, men hon är verkligen en trevlig häst som visat talang ända från första början. Vi får hoppas att det håller i sig, sa Leif Witasp.

Ron Jeremy på gång efter kastrering
Att döpa en travhäst efter en skådespelare i vuxenfilmsvärlden kan man tycka vad man vill om, men när så är fallet är det lätt ironiskt att hästen Ron Jeremy har vaknat till efter kastrering. När han nu gjorde sin tredje start efter ingreppet buntade han ihop konkurrenterna via en stark slutrunda från fjärde par utvändigt.
- Det har strulat och gått troll i mycket så det var längesedan jag kände mig så här glad, bubblade hästens tränare och kusk Kajsa Frick, som själv fött upp hästen.
Det är emellertid hennes sambo, forne bandyspelaren Dan Hjelm, som står bakom namnvalet.

Vikarierande Goop visade kyla
Björn Goop bjöd på en elegant styrning när han satte dit Timo Nurmos-tränade Abborren i ett lopp för hästar strax under den övre eliten. I sista sväng satt han kolugn, lätt tillbakalutad, i sulkyn utvändigt om ledaren, innan han på upploppet lät Abborren avgöra till överlägsen triumf.
- Det är lätt att göra snygga styrningar när man har en bra häst. Det kändes komfortabelt hela vägen och eftersom jag hade de värsta konkurrenterna i rygg och innanför mig gällde det bara att inte förivra sig, sa Goop.
Björn Goop vikarierade med den äran för en semestrande Jorma Kontio även bakom Timo Nurmos Finish Future och Yoga Brick. Den förstnämnde vann från ledningen och den senare utklassade motståndet efter att Björn Goop kört fram utvändigt om ledaren varvet från mål.

Över två miljoner till andelssystem
Thomas Dalborgs framgångar efter att han återvände från Kanada fortsätter. I måndags körde han svenskt rekord med Mats Karlssons Lord Capar och det följde han nu upp med att sätta dit egentränade Careful Victory. Efter att ha släppt ledningen kort efter start kom luckan i sista sväng och då var det aldrig någon diskussion om vart segern skulle gå.
- Hans nästa start bli hemma på Axevalla 15 februari, upplyste den färske proffstränaren.
Det var jackpot på V86-spelet och Daniel Olsson såg till att utdelningen fick en ordentlig skjuts genom att från rygg på ledaren styra Christer Asplund-tränade jätteskrällen Star Brodde först över mållinjen. När Torbjörn Jansson sedan rundade av omgången tillsammans med Risto Airaksinens Absolut Newport i anrika Golden Weddings lopp landade utdelningen för åtta rätt på 796 762 kronor. 12,88 system lyckades pricka in samtliga vinnare och kvällens största vinst gick till Coop Forum i Umeå. Där får 21 lyckliga andelsköpare dela på strax över två miljoner kronor.

Ola Johansson

 

 
Bilder ovan = Marknad vid torget/Shoppingcentret (varje torsdag)


Lena sålde skorna till sin häst på dagens marknad Lena kör därmed barfota runt om

Går ner till Spar för att köpa varor till lunchen...

Varor till en "Ris-korvgryta before hockey"

Hackar korv och lök

Bryner i panna lök - korv och tillsätter ärtor Riset kokar i påse ca 11 min

Häller i riset och tomatsåsen

Hemlagat för ca 13kr per portion inkl. en starköl (1 lit)
Serveras med kall öl i 25gr utomhus....vad kan man mer begäraKväll och koll på Färjestad - HV

 

Onsdag 22 januari 2014

V86 från Solvalla i kväll


I kväll full fart med V86-Trav vid Lenas IT- Café, kanske semesterpengar att vinna ?

Flickornas V86-vid Lenas IT-Café jagar semesterpengar ?

10 andelar á 10 Euro
Registrerat spel
Datum: Onsdag 2014-01-22
Bana: Solvalla
Spelform: V86, omg. 7
Avd         Ordinarie hästar
1             5, 11
2             3, 8, 10
3             3, 7, 9
4             1, 2, 7
5             5 Cheermeuptoo
6             1, 3, 7, 8, 10, 12
7             1, 2, 6, 7, 10
8             2, 13
Vadet gäller startnummer

Inför PdA: "Maharajah skapt för Vincennes"

 
Duellen Ready Cash och Maharajah i Prix d'Amerique 2011. Foto av LARS JAKOBSSON

PARIS. Publicerad: 2014-01-21 11:23 Senast ändrad: 2014-01-21 13:59

Nyheten att Maharajah startar i Prix d'Amerique är en snackis även i Frankrike.
Och man är glada över det blågula inslaget.
- Maharajah är en häst skapt för Vincennes. Ett Prix d'Amerique utan internationella hästar hade varit genant, säger Jean-Francois Meyer, travjournalist på facktidningen Paris-Turf.


Det var länge ovisst om det skulle bli något svenskt inslag i årets upplaga av Prix d'Amerique. Beskedet att Maharajah gör en fjärde start togs emot med glädje i Frankrike.
Få har sådan koll på det franska travet som journalisten Jean-Francois Meyer, som vi springer på när han bevakar träningsjobb på träningsanläggningen Grosbois.
- Prix d'Amerique blir som vanligt ett stort, stort lopp. Maharajah kommer och några italienare som höjer den internationella nivån på det. Om det inte blev någon Maharajah, några italienare, eller utländska hästar som Yarrah Boko, skulle det vara lite genant. Men på förhand ser årets upplaga fin ut. Ready Cash blir helt rättvist storfavorit men bakom honom är loppet öppet.
Vilka andra hästar tror du mest på?
- Triode de Felliere och Up And Quick. Men jag är lite rädd för en svensk häst som ni gillar skarpt, Maharajah. Maharajah är en häst skapt för Vincennes. Han är i bra form. Han har gjort två hyggliga lopp och sett bra ut, senast gick han utvändigt ledaren hela vägen. Hästen älskar Vincennes. Jag tycker att det är en bra idé att komma direkt till Vincennes och Prix d'Amerique med den här hästen. Han har ofta gått bra första starten här. Barfota runt om är jag säker på att han gör en bra prestation och är helt säkert bland de tre.

"Två riktiga champions"
Även motståndarna är glada. Franske travtränaren Philippe Allaire äger favoriten Ready Cash, som varit etta, etta och tvåa i de senaste tre upplagorna av Prix d'Amerique.
- Karriärens största seger för Ready Cash var den gången han slog den store Maharajah vid sin första Prix d'Amerique-seger 2011. Det var ett fantastiskt vintermeeting för båda hästarna, två riktiga champions. Det var det bästa Prix d'Amerique jag sett på 15-20 år, den matchen mellan Ready Cash och Maharajah.
- Efter det har vi inte sett den riktige Maharajah. Är han bra? Vi har sett honom tävla i snöstorm i norr. Om han är i hundraprocentig form vet bara tränaren. Men det är bra om han kommer, en Maharajah på hundra procent, säger Philippe Allaire.

"Bättre chans än förra året"
Franske travtränaren Fabrice Souloy, som i år har Quinoa du Gers i Prix d'Amerique, har bra koll på Sverige med hästar som Commander Crowe och Beckman i sitt stall. Han är också nöjd att Maharajah kommer till start i Prix d'Amerique.
- Alla vet att det är en topphäst, självklart. Jag har inte sett det senaste loppet i Sverige så det är svårbedömt för mig, men han har toppkapacitet. Är hästen hundra 100 procent i år har han en bra chans. Jag tycker han skall ses med bättre chans än förra året, det var ett tufft lopp. Men i år kan han även gå i ledningen. Är tempot lite långsammare kan han ha en bra chans.
Om du skulle nämna tre hästar i årets startfält som du tror mest på?
- Up And Quick, Maharajah och Ready Cash.

Lars-Ove Pettersson

 


Klicka för att hämta eller läsa som pdf-doc >>>>V86-Kväll vid Lenas utan några stora vinster

Tisdag 21 januari 2014

Ny dag möter oss och ger nya möjligheterTekniken går framåt kl. 08.15 kan man köpa dagens kvällstidningar på Gran Canaria
Kostar 3,50 Euro styck

Veckans ämne = Varför bara bruna ägg vid San Agustin ??
Enlig som vi "googlat" på så värper bruna höns bruna ägg !
Efter att vi forskat i ämnet (bruna ägg) här nere där vi aldrig sett vita ägg så är det
tydligen så att det finns bara bruna höns här nere.
Enligt "Googligen" så har de bruna äggen bättre kvalité


Kollat på Handboll vid Lenas. Sverige fick stryk av Polen

Kvällsbild över Monte Rojo

 

Måndag 20 januari 2014

Tidig morgon och vi  har en fullmåne ovanför palmerna


1 timme senare och vi får en soluppgång ca 07.50

I dag lunchtrav på Färjestad
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 4 Anneros Erk - Dagfinn Aarum


Lopp 2 V4-2 Nr 5 Quelque Part - Björn Goop


Lopp 3 V4-3 Nr 5 O'Nicko D'Hilly - Mikael J Andersson


Lopp 4 V4-4 Nr 7 On Track Piraya - Björn Goop


Lopp 5 Nr 5 Danish Carrie - Björn Goop

 Kihlmans V4-Tips Färjestad 20 januari
V4-Tips

Dagens bästa V4-Spik = On Track Piraya

V4-1...1-2-3-4-5-6
V4-2...5-9-10
V4-3...1-2-6
V4-4...7 On Track Piraja
54 rader = 108 krKlicka om du vill läsa eller hämta som pdf-doc

Maharajah anmäld till Prix d'Amerique

 
Maharajah finns med bland de anmälda till söndagens Prix d' Amerique. Foto av THOMAS BLOMQVIST

Maharajah finns med i anmälningslistan till Prix d'Amerique.
Stefan Hultmans stjärna är en av 29 hästar som är anmälda till världens tuffaste travlopp.


Solvallatränaren Stefan Hultman hoppas på start i Prix d'Amerique för Maharajah, men har ännu inte bestämt sig. Ett träningsjobb på måndagen blir avgörande.
- Jag ska köra honom han vid 12 och känns han bra då, plus att dom sista blodproverna är bra så åker vi ner, annars om någonting inte är bra så stannar vi hemma, säger Stefan Hultman.
Om Maharajah startar i Prix d'Amerique, med 4,5 miljoner kronor till vinnaren kommande söndag, blir det fjärde året i rad som den nioårige hingsten är med i styrkeprovet på Vincennes i Paris. 2011 slutade Maharajah tvåa bakom Ready Cash, 2012 blev han fyra och i fjol blev han oplacerad.
18 hästar får plats i Prix d'Amerique. Anmälningarna är öppna till 09.00 på måndagen och sedan är det två strykningar i veckan, på onsdag (10.00) och torsdag (12.00). Startlistan blir sedan officiell på fredagen.

Följande hästar är anmälda till Prix d’Amerique: Alberta, Argino des Godins, Mack Grace Sm, Maharajah, Marielles, Nesta Effe, Pascia’ Lest, Quinoa du Gers, Ready Cash. Renommee d’Obret, Reve de Beylev, Roxana de Barbray, Roxane Griff, Royal Dream, Santa Rosa France, Save The Quick, Soleil du Fosse, Spirit Beji, The Best Madrik, Tiego d'Etang, Timoko, Triode de Felliere, Uhlan du Val, Unabelle Perrine, Una Fille d’Amour, Univers de Pan, Up And Quick, Vanika du Ruel och Yarrah Boko.

 


Vi kollar på lunchtravet vid  Lenas
I V4-1 var Kapten Scott med som Monica och KG är med och delägare
Kapten Scott såg fin ut som 5:a på tiden 1.33,1

Conny Andersson från Ransäter på plats och tittar på Lunchtravet vid Lenas IT-Café
Vi säger GRATTIS till Conny som fyllde 60 år i lördags den 18 januari

Fina pappegojblommor

Vi läser i Dag & Natt att detta är en Skruvpalm men ändå ingen palmsort
Den kommer från en Pandansusgrupp från Västafrika


I dag första gången det är marknad vid Por Favor

I kväll åker vi och ser på Lill-Babs

Taxi till Playa del Sol kostar ca 50 kr


Kö in till Lill-Babs-föreställningen

Flamenco före Lill-Babs


En bra show där  Lill-Babs hade fin publikkontakt

Lill-Babs fortfarande "still going strong"Tre rätters med Skagenröra - Fläskfilé med potatisgratäng och Äppelkaka med vaniljsås

Taxi hem efter en trevlig kväll

Söndag 19 januari 2014


Bjudna på Lunch hos Kenneth och Maud tillsammans med KG och Monoca

Kenneth & Maud bjöd på Jansson frestelse


Kollat på handbollen där Sverige segrade över Ryssland

V75: Noras Bean gav sin tränare rysningar

 
Trots att han inte hade tävlat på fem månader mosade Ulf Stenströmers Noras Bean konkurrenterna i gulddivisionen. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Stockholm. Publicerad: 2014-01-18 18:11 Senast ändrad: 2014-01-18 19:12

Världstravaren Noras Bean visade ingen ringsrost när han årsdebuterade i V75 på lördagen.
Trots ett tungt lopp utvändigt om ledaren grejade han segern.
- Han är grym! konstaterade hästens tränare Ulf Stenströmer.


Noras Bean hade inte startat sedan augusti när han äntrade banan i gulddivisionen på Åbytravet. Planen var att ge hästen ett snällt lopp. Så blev det inte. Istället fick nioåringen finna sig i att trava som första häst i andraspår. Därifrån mosade han, väl understödd av Stefan Söderkvist, ledaren och höll säkert övriga utmanare bakom sig.
- Han var bästa hästen i loppet, det sa vi på förhand också, men att han skulle vara så här bra efter vila det trodde man ju inte. Visserligen brukar han vara bra direkt men med det lopp han fick, först fjärdespår och sedan dödens, hade jag varit nöjd om han tröttnat och blivit fyra också, men det här gav rysningar, sa Ulf Stenströmer.
Noras Bean har varit med i Prix d'Amerique i Paris de två senaste åren men i år blir det ingen start där.
- Det är bara åtta dagar dit och vi tycker för mycket om hästen för att starta så tätt. Det viktigaste nu är att han fortsätter att vara fräsch och fin och då finns det tre lopp vi väljer mellan. Det kan bli Jägersro om 14 dagar, guldfinalen på Solvalla om tre veckor eller Prix de France i Paris samma helg.

Nougat Ås utan att vara som bäst
I silverdivisionen gick segern till favoriten Nougat Ås, som höll undan från ledningen utan att vara som bäst.
- Han hängde kraftigt på vänstertömmen och kändes inte alls bra i dag . Det var bra av honom att vinna ändå men han kan mycket bättre, sa kusken Johnny Takter om hästen som tränas av Peter Jensen.

Dubbelt Jansson
Torbjörn Jansson fick hoppa in som kusk bakom Roger Walmanns Fortune Again då Örjan Kihlström lämnat återbud på grund av ryggont. Den chansen förvaltade Jansson på bästa sätt. Han körde till ledningen efter ett halvvarv och där stannade han hela vägen in i mål. Segerreceptet var detsamma bakom Björn Goops Rooibos i bronsdivisionen.

Trippel till Goop
Björn Goop tog en tränartrippel då han själv körde två egentränade hästar till seger. Först ut var Uroy som kom till ledningen i klass I trots spår åtta bakom startbilen.
- Jag ville vara först ut av alla hårt betrodda för att kanske få överta ledningen och det visade sig vara rätt taktik, konstaterade Goop som därefter körde till ledningen även med Reckless och vann överlägset i ett fyraåringslopp.

Jackpot nästa helg
I klass II drog Bo Hellkvist-tränade Super Photogenic det längste strået tillsammans med Niclas Stenquist och den favoritbetonade V75-raden betalade endast 719 kronor för sju rätt. Sex rätt delade ut 16 kronor och femrättspotten går vidare till nästa veckas V75 på Bergsåker. En ensam jackpotvinnare med alla rätt kan då kamma hem 46 miljoner kronor för sju rätt.

Ola Johansson 

Lördag 18 januari 2014I dag V75 vid Lenas IT-Café

Kihlmans V75-Tips 
 

10 andelar á 10 Euro
Registrerat spel
Datum: Lördag 2014-01-18
Bana: Åby
Spelform: V75, omg. 3
Avd         Ordinarie hästar            (Res.)
1             1, 4, 6, 7, 8
2             1, 3                                (4, 9)
3             1, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 12
4             1, 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10, 12
5             6 Fortune Again        (3, 13)
6             2 Nougat Ås*           (8, 4)
7             2, 7 (11, 4)
Vadet gäller startnummer
1 620 rader  x 0,50 kr Totalt: 810,00 kr


7 rätt + 22 sexor = 1071 krKjell Wallins utmanarsystem


Folke på plats = Öfaxens "Uppfödare"
Nedan bilder från efermiddagens Trav med V75

Samling på Lenas Terrass inför kvällens måltid

Mat på Tre Hjärtan med travgänget

Nästan hela kvällen blev det strömavbrott

För min del blev det kyckling


En trevlig kväll avslutades hemma hos KG & Monika med ett par glas vin

Fredag 17 januari 2014

Kl. 07.45 går solen upp mot en ny fin solig dag


SM-skidor hela dagen och På Spåret & Skavlan med hämtpizza på kvällen
 

Torsdag 16 januari 2014

Ny dag med vindstilla och mulet

Marknad vid shoppingcentret på förmiddagen
Figurer i glas tillverkas

"Vår" butik med fina grönsaker

Vi får ofta frågan vad maten kostar i San Agustin. Gäller mat i affärer
Som hemma men vin - öl och sprit är billigare

Kväll och vi kollade på TV Brynäs - FBK vid Lenas FBK vinst efter straffar

Efter hockeyn besök hos Håkan & Tommys nya kvarterskrog

Håkan berättar "Plötsligt hände det att man blev krogägare"

Vi var där tillsammans med KG och MonicaHåkan framför Pizzaugnen

V86: Dooleys gotländsk storsmäll

 

Gotländsk segerglädje. Få hade räknat med Dooleys och Annika Nährström. Amatören Susanne Gustafsson tränar. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2014-01-15 22:39 Senast ändrad: 2014-01-15 22:47

Svårspelat och ingen kupong med åtta rätt på V86 och naturligtvis tätt med skrällar på Solvalla.
Kallaste vinnaren var gotländskan Annika Nährström som satt stilla och åkte med bakom överraskningen Dooleys längst ut i banan till seger på målfoto.
- Han är så ärlig och springer det han kan. Du behöver bara tjoa lite, sa Annika Nährström om sexåringen som tränas av amatören Susanne Gustafsson från ön.


571 848 system lämnades in på onsdagen. Men inte ett enda överlevde alltså omgången. Åttarättsjackpoten betyder extra sug kring V86 nästa onsdag på Solvalla då en ensam vinnare kan ta hem tio miljoner kronor.
En av kvällens bomber var sexårige valacken Dooleys från Gotland. En stark häst som få trodde skulle ha chans att hävda sig från tolftespåret bakom bilen över kort distans.
Amatören Susanne Gustafsson från Gotland tränar Dooleys som blev trea i klass II på V75 i Eskilstuna i höstas och nu slog till i ett lopp med 50 000 kronor till vinnaren.
Körande Annika Nährström drog upp spurten från djupaste kön och fick ryggar att gå med i till mitten av den sista kurvan med Dooleys. 250 meter från mål flyttades valacken ut i fjärdespår och gick starkast längst ut i banan och snuvade ledande Misty Marke på segern.
Målfoto. Men en kusk som satt blick stilla. Eller, jo - det tjoades lite också.
- Jag trodde inte att han kunde springa så fort faktiskt. Det blev lite för långt ut i spåren när jag tog ut hästen i sista kurvan. Jag ville ta det försiktigt eftersom han kan slå ihop och fela. Annars är han ärlig och springer det han kan, sa Visbykusken Annika Nährström som brukar vinna ett par segrar per år i snitt.
En riktig amatörtriumf i det lilla formatet med en tränare som jobbar hobbybaserat med två hästar. Kuriosa är att Dooleys är döpt efter en alkolhaltig chokladdryck och att tränare Susanne Gustafssons andra häst i stallet heter Bailey Pesu.

Finaste loppet till Nordin
I treåringsloppet Zoogins lopp, med 100 000 kronor till vinnaren, gjorde favoriten Bolide de Bry bort sig direkt i starten. Men frågan är om det hade spelat någon roll om favoriten gått felfritt. Jan Nordin var nämligen ute i angeläget ärende med betrodda How Amazing Tooma, ställde på från bakspåret direkt och satt i ledningen 1 400 meter från mål.
Jim Oscarsson utmanade om spetsen med Ronato mitt i loppet men fick ge sig. Loppet kom också helt att stå mellan dessa hästar. Ronato satt kloss i rygg på How Amazing Tooma som ryckte undan med några längder och drog medföljaren trött.
Det slutade med seger med fyra längder för stoet som var fyra i finalen av Svensk Uppfödningslöpning ifjol.
- Det här är en racermaskin som det är få förunnat att träna. Att hon är något extra tyckte jag att hon visade redan i andra starten som tvååring då hon gick en 1.14-tid utan någon som helst erfarenhet. Och sedan har det bara fortsatt. Det blev ju lite fart på tillställningen men jag har en lätt och fin häst som kan sprattla iväg en bit om man ber henne. Så hon är skön att köra, sa 66-årige Jan Nordin om Mats Gabrielsson (Stall Oxalis) fina treåring.

Dubblar till Nurmos och Johansson
Som vanligt tog tränarchampion Timo Nurmos för sig av kakan. Det blev två segrar på V86 där starke Romeo Lavec var ende favoriten som höll på streckspelet i ett lopp över modiga tre kilometer. Valacken drog i ledningen loppet igenom för Örjan Kihlström och visade finfin styrka.
Nurmos Miss Beniss segrade inledningen med Björn Goop i sulkyn. Stoet var en överraskning på V86 (nio procent) som tog för sig ordentligt när det blev lite tempo på loppet.
Sämsta startspåret bakom bilen betydde en resa i den absoluta kön. Björn Goop fick upp farten ordentligt på stoet över upploppet som kopplade grepp längst ut i banan.
Detta var Björn Goops tredje seger på lika många försök med Miss Beniss.
Stig H Johansson tog en tränardubbel även han. Kimmono Pearl visade mycket bra uppfattning i karriärens elfte seger i start nummer 27. Erik Adielsson lät stoet dra upp spurten från fjärdeparet utvändigt under slutrundan och inte ens ett tredjespår genom den sista kurvan bekom henne.
Erik Adielsson offensiv till täten med Elit Sund från ett åttondespår bakom startbilen blev kvällens snabbaste öppning (1.09,3). Ändå slutade det med en mycket säker seger.
Ari Pekka Pakkanens Bottoms Up höll farten starkast för en finåkande Örjan Kihlström i ett lopp där täthästarna höll ett f ö r tufft tempo.
Smygkörda What A Supergirl och Johan Untersteiner blev svaret i stoloppet. En överraskning tränad av Johanna K Karlsson från Romme, endast streckad på två procent på V86.

 Mikael Wikner

 


 

Onsdag 15 januari 2014


Vi ser på morgon TV och ser att vi är på rätt ställe 22 gr nu kl. 08.30 i San Agustin


I kväll full fart med V86-Trav vid Lenas IT- Café, kanske semesterpengar att vinna ?

Flickornas V86-vid Lenas IT-Café jagar semesterpengar ?
V86-Systemet

Registrerat spel
Datum: Onsdag 2014-01-15
Bana: Solvalla
Spelform: V86, omg. 5
Avd               Ordinarie hästar         (Res.)
1                    1, 2, 3, 7, 9
2                    1, 3, 6, 7, 8, 9
3                    6, 9, 10
4                    1, 3, 13
5                    3, 4, 6
6                    2 Grainfield Oliver*      (3, 7)
7                    6 Steely Knight              (9, 2)
8                    1, 5, 10, 13
Vadet gäller startnummer
3 240 rader x 1 x 0,25 kr Totalt: 810,00 kr

 

Nedan bilder från kvällens V86 vid Lenas IT-Café


Travtränare-kuskar som denna kväll var "staketkuskar"Korv & Mos mellan loppen smakade bra


På väg hem till lägenheten


Morgonpromenad

K-G står på balkongen och drömmer om Kapten Scott

Går och kollar Håkan & Tommys nya kvarterskrog
Ligger strax bortom FlamboyanHåkan är ny Krogdirektör & Pizzabagare
Lycka till grabbar

Tar en sväng över bron till Lenas IT-Café

Vy från bron mot Las Palmas

Vy från bron mot Playa del Ingles

På Lenas Terrass sitter Myggan och läser på om kvällens V86

Tre stammisar som träffas varje morgon vid Lenas

Lena vispar ihop en god kaka

 

Tisdag 14 januari 2014

Ny dag och nya möjligheter

Klicka om du vill hämta som pdf-dokument


Klicka och se dokumentetStrax efter 08.00 inköp av kvällstidningarna Dagens


Drygt 2 tim strandpromenad


Sommarblommor 14 januari.....Konstnär med sand....

En polishelikopter kollar läget


En öl & Sandwich smakade bra

Vi gick förbi en kyrka

En bil att beskåda


Eftermiddagsbesök av Monika - K-G & "Myggan"
Här snackar vi Kapten Scott......

Måndag 13 januari 2014

I dag lunchtrav på Färjestad
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 3 Kosmonaut Broline - Niclas Benzon

Lopp 2 V4-2 Nr 5 Belleflower - Juhani Partanen


Lopp 3 V4-3 Nr 1 Ottens Fighter - Jennifer Tillman


Lopp 4 V4-4 Nr 7 Fossens Bonus - Magnus Jakobsson


Lopp 5 Nr 3 Lemonitor - Tom Horpestad


Kihlmans V4-Tips Färjestad 13  januari

Dagens V4-Spik = Ottens Fighter

V4-1...2-3-4-5-7-10
V4-2...1-4-5-6-10
V4-3...1 Ottens Fighter
V4-4...1-3-7-11-12
150 rader = 300 kr
Efter lunchtravet (där vi fick 4:an = 823 kr) Kalops på Tre Hjärtan

Kväll och vi såg på Idrottsgalan från Globen och före på Eurosport- Fotbollsgalan från Zürich

Jerringpriset  till Henrik Stensson


En fin dag som avslutas med fullmåne
 

Söndag 12 januari 2014

Ny fin dag väntar på oss

V75: Maharajah mulad av Piraten

Maharajah sliter förgäves utvändigt om On Track Piraten som var omutlig i snöfallet på Solvalla. Foto av LARS JAKOBSSON

Samtidigt som huvudstaden kläddes i vitt för första gången denna vinter så snöade sannolikt Sveriges chans i Prix d'Amerique bort.
Maharajah klarade inte att leva upp till förväntningarna när han fick sträcka vapen mot svenske mästaren On Track Piraten.
- Det luktar inget Paris nu inte, sade Stefan Hultman efter loppet.


Efter två uppmuntrande formbesked skulle lördagens gulddivision bli sista avstampet för Maharajah inför en fjärde satsning mot världens tuffaste travlopp på Vincennes 26 januari.
Men någon ny uppvisning blev det inte.
I vägen stod en tillfälligt snömoddig bana och framförallt en strålande On Track Piraten.
- Det var inte samma tryck som vanligt i hästen, så enkelt är det. Det känns att han inte får riktigt det fäste han vill ha. Det gör väl att man får lite bryderier inför Prix d’Amerique, kommenterade Örjan Kihlström direkt efter loppet – där han via en sväng i tredjespår nådde fram utvändigt om ledaren dryga varvet från mål.
Resultatet blev en fjärdeplacering på 1.12,6, en prestation som skulle ge många hästar tapperhetsmedalj, men på en världsstjärna som Maharajah ställs förstås andra krav.
- För det första så förlorar han mot en av Sveriges bästa hästar i On Track Piraten. Det blev tungt för Maharajah och från sidan kan man tycka att det aldrig bet för honom. Jag var nere och kände på gruset när snön kom innan loppet och tog ett beslut att köra med sommarskor. Hade jag fått ändra mig i efterhand så hade jag gjort det, men jag vill inte skylla på något, sade Stefan Hultman som också verkade avfärda tanken på Frankrike.
- Det luktar inget Paris nu inte.
En av ytterst få svenskar som lyckats med bedriften att besegra fransmännen i deras största lopp ansåg däremot att det blågula Prix d’Amerique-hoppet inte behöver vara ute.
- Hade jag varit tränare till hästen hade jag nog tagit chansen att åka, förutsatt förstås att man inte hittar något fysiskt fel på honom. Jag tror att det här kan ha varit en tillfällighet beroende på banan, sade Stig H Johansson från sin roll som expert i direktsändningen i tv.

Frankrikeplaner för Piraten
Men äras den som äras bör.
Att On Track Piraten kan bli den som axlar Maharajahs mantel som landets kung över längre distanser ser alltmer troligt ut.
Körande Johnny Takter tog till ovanliga superlativer då han för andra gången fick chansen i sulkyn bakom sexåringen som gav honom SM-guldet på Åby i höstas.
- En helt fantastisk häst, jag har inga ord för honom. Han har en väldigt fin manke och lätt kropp för att vara så stor. Jag tycker faktiskt det är en av de bättre jag har kört överhuvudtaget.
Tränaren Hans R Strömberg var förstås strålande glad efter triumfen. Som valack är On Track Piraten utesluten från de största loppen på Vincennes, men trots det finns möjlighet att fransmännen snart får stifta bekantskap med världens bästa dalahäst.
- Jag var osäker på om han kunde vara så bra i dag med tanke på vilan, men han är så grundkapabel att han kan gå bara på det. Nu kanske det blir Frankrike om två veckor, klurade Strömberg.

Första V75-segern som 83-åring
Jorma Kontio hyllades som Solvallachampion 2013 och firade sista arbetsdagen inför en sällsynt semester med dubbelseger bakom Timo Nurmos-tränade Montgomery Gel/Desdemona Boko.
Ett mer udda radarpar är K G Holgersson och Jörgen S Eriksson – landets äldste respektive färskaste proffstränare – som satte dit Star Advisor Joli från ledningen.
- En otroligt fin häst att hålla på med, jäkligt snäll samtidigt som han är tuff och tålig. Jag har tränat honom efter min metod som jag tjatat om i 50 år. Det går ut på att hästarna jobbar var fjärde dag, oavsett om det är julafton eller nyårsafton. Då får de en extra återhämtningsdag efter varje jobb, blir aldrig ledsna, aldrig trötta och kan praktiskt taget starta året om, avslöjade 83-årige ”Holger” som återvände till Sverige efter många år utomlands 2011 och nu kan lägga V75-seger till sin digra meritlista.

Lugnare för startraketen
Niklas Robertssons Donttellmeanymore svarade för 2013 års snabbaste öppning när han brände iväg 1.05,4 första halvvarvet på Solvalla i september. Den här gången blev vägen till ledning betydligt rakare vilket slutade enkel triumf i händerna på Kenneth Haugstad.
Samma segerrecept valde Claes Svensson bakom Örbäckens Cruella medan Torbjörn Jansson kyligt satt kvar i andra ytter och fann luckan i rätt tid för att lotsa Thomas Åhlund-tränade Vacqueyras till tredje V75-triumfen på lika många månader.
Det var den största överraskningen i en V75-rad som betalade 24 567 kronor för sju rätt.


Lugn kväll i San Agustin
 

Lördag 11 januari 2014


I dag V75 vid Lenas IT-Café

Kihlmans V75-Tips

10 andelar á 10 Euro
Registrerat spel
Datum: Lördag 2014-01-11
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 2
Avd         Ordinarie hästar        (Res.)
1             1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9   (3, 4)
2             4 Örbäckens Cruella     (5, 10)
3             8 Maharajah                (1, 4)
4             1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 12
5             4 Desdemona Boko       (11, 6)
6             1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 12
7             6, 11                            (2, 12)
Vadet gäller startnummer
1 620 rader x 1 x 0,50 kr Totalt: 810,00 krFull fart vid Lenas IT-Café hela eftermiddagenVi fick bilder från Karlstad när Viktor (8 år) spelade handboll och gjorde 10 mål
GRATTIS Viktor

Myggan snackar med travkuskar...

Ett glatt gäng på väg att äta.....


Hej Stina.....

På väg in till en Kinesrestaurang

Där möter vi "Byggis" med fru...Vi var ett gäng på 10 personer som hade trevligt

Jag åt flamberad anka

Åter till Lenas där vi  mötte Katarina & Leif


 

Fredag 10 januari 2014Vi får åter en fin dag...


Vi går förbi hotell Folias till stranden


Dalahästen som avtäcktes vid 50-års jubileumet 2012

En timmes strandpromenad
Sommarblommor 10 januari

Målat träd

Vi mötte Myggan och Lena L....

...samt Monika och K-G

Vår favoritblomma
Tapaslunch med Sangria

"Skrynkliga" potatis med Mojosås.....

...och Tapas köttgryta
 

Torsdag 9 januari 2014

I natt har det ösregnat, nu på morgonen uppehåll. Vi får en ny dag med nya möjligheter

Kl. 09.00 sitter ute på terrassen och nu regnar det.....

.....men i morgon fint med sol igen ?
 

Inför V75: Maharajah förgyller lördagen

 
Maharajah är stor förhandsfavorit i V75-3 på lördag. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2014-01-08 14:01 Senast ändrad: 2014-01-08 23:01

Allt har sagts om hästen.
På lördag gör Maharajah en ny start som kan leda till ännu en dust med världens tuffaste hästar i Prix d'Amerique i slutet av januari.


Annandag jul var världstravaren Maharajah så där otäck bra igen. Segern i gulddivisionens final på Solvalla togs med gott om luft ner till övriga fältet i en uppvisning som smakade mer.
Tränaren Stefan Hultman var nöjd och sa efter segern att han trodde att hästen hade karriärens bästa lopp framför sig. Detta efter 30 segrar och 19,4 miljoner kronor i intjänade pengar.
På lördag är det meningen att Maharajah ska visa sig igen och hästen blir förstås jättefavorit i gulddivisionen, V75-3, på Solvalla.
- Det känns som att formen börjar komma på riktigt allvar nu och naturligtvis ser det bra ut inför lördagen. Man ska dock alltid ha respekt för motståndet. Men Maharajah får vi väl kalla en undantagshäst - och det är klart som fasiken att det ser ut som en bra chans på pappret, säger Tommy Berghagen i stallet.
Ett spår åtta oroar lite. Men som Tommy Berghagen säger; hästen van att göra loppen själv och tål tuffa upplägg. Körande Örjan Kihlström lär inte försitta chanserna och stanna i kön utan leta sig framåt om hästen känns bra.

Fortsatt fin i jobb
Maharajah har svarat bra på ett helstängt huvudlag på slutet.
- Som planen ser ut nu ska han gå utrustad som han gjort i de här senaste starterna - med helstängt huvudlag och skor och vanlig sulky. Det finns alltid risk för trafikproblem från det där utgångslägen, så är det ju alltid. Men hästen är fin för dagen och har fortsatt fått underhållande träning efter senaste starten och Stefan är också fortsatt väldigt nöjd med hur hästen sköter jobben, säger Tommy Berghagen.

Tufft för Queasy
Stallet har två hästar till start i V75 på Solvalla på lördag. I bronsdivisionen, V75-6, drog femårige Queasy nitlotten över den korta distansen - spår tolv. Queasy är en stark och tufft häst som hittade nya växlar som fyraåring efter halsoperation och kastrering.
- Efter kastrationen känns det som bitarna har fallit på plats för honom. Han gjorde ett bra lopp senast då han avgjorde på ett snyggt sätt. Formen sitter där men tyvärr har han fått ett tråkigt utgångsläge som drar ner förhoppningarna. Naturligtvis blir det tufft att vinna. Ett skrällstreck kan vi kalla honom.
Bästa chansen på lördag för stallet har Sveriges bästa häst Maharajah.
Om allt fungerar ska kretsen kring hästen efter loppet ska ta ställning till om det ska bli ännu en start i Prix d'Amerique den sista söndagen i januari.

Mikael Wikner


Många fina duvor i San AgustinKväll vid Lenas med Fbk - Frölunda där Frölunda segrade med 2-1

Här skall köpas klockor.....

.....och armband

kl. 21 börjar dansen
 

Onsdag 8 januari 2014

Vi får en ny fin dag när vi ser soluppgången och då ges nya möjligheter


Vi ser på TV och Svenska vädret att vi är på rätt ställe

I kväll  V86 från Solvalla
 

V86: Castor ett ljus i januarimörkret

 
Castor Boko sprintar undan vid upploppets början för Jorma Kontio. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2014-01-08 22:46 Senast ändrad: 2014-01-08 22:52

Stor, långklivande och vad man säger rejäl.
Femårige Castor Boko lyste upp en annars lite grå tävlingskväll på Solvalla med en seger som smakade mer.
Vad månde bliva av Timo Nurmos finskfödde springare som hade gott om krafter sparade på storfina 1.12,1 på den blöta januaribanan.


Det är lågsäsong i travets Sverige vilket märktes på kvaliteten på loppen på Solvalla på onsdagen. Här och där lyste det emellertid till i V86-ongången som bjöd på en blandad mix av favoriter och överraskande vinnare.
Det blev bra med pengar på spelet. Åtta rätt betalde ut 222 705 kronor, sju rätt 1 504 och sex rätt 111 kronor.
Kvällens prestation kom i den sjunde och näst sista avdelningen på V86. Castor Boko, körd av Jorma Kontio och tränad av Timo Nurmos, klev fram i rampljuset på allvar den här kvällen i en uppvisning där segermarginalen mättes till tio längder.
Femåringen som fötts upp och ägs av Boko Stables fick ta det lite lugnt i starten över hetsiga 1 640 meter. Kanske tänkte Jorma Kontio på startgaloppen under uppesittarkvällen med V75 dagen före julafton på Solvalla.
Efter säkerhetsstarten fick Castor Boko påbörja marschen framåt och landade utanför favoritspelade Fuzz på den sista bortre långsidan.

Stormade undan
Långklivande Castor Boko såg verkligen helläcker ut när han helt sonika bara tog över kommandot och stormade undan på upploppet. Huvan, extraväxeln, behövde aldrig dras.
- Han är jättefin nu och gjorde sitt bästa lopp i karriären. Det är en stark häst som kan mycket då han håller ordning på benen. Han var bra senast också. Näst senast galopperade han bakom bilen men han är egentligen inte så osäker, sa Jorma Kontio.
Kontio vann även det sista loppet på V86. Det blev tidig ledning med Glen Normans Verymuchkiss Karsk och ganska komfortabelt även om Paying Guest flög fram för Robert Bergh och blev närgången.

Dubblade träningsdosen
Sundsvallstränare Robert Bergh hade fått segerdefilera tidigare på kvällen tillsammans med Udo's Oiler. Den sexårige valacken hade ett mellanår i fjol. Som fyraåring tjänade han över en miljon kronor och noterade sig för sex V75-segrar.
Spelarna var inte med på noterna när Udo's Oiler visade sig riktigt bra igen.
- Han har galopperat en del till slut och senast det hände tog jag beslutet att dubbla träningsdosen. Hästen är född stark och sprang nästan bara på det ett tag. Nu kändes det att han orkar med sig bättre och det var kul att det fungerade med upplägget. Han var riktigt förbättrad i dag, sa Robert Bergh.

Finskan dög bra
En finsk segerrik häst presenterade sig för första gången på svensk mark under kvällen. Stoneisle Lilian kom med fem raka segrar från hemlandet. I fyraåringsloppet för ston förlängde hon segerraden och tjänade 100 000 kronor i sin sjunde seger i den nionde starten i ett lopp som inte blev allt för tufft sedan Wingait Ida galopperat i starten och inte utmanande om ledningen.

I övrigt noterar vi att...
Tommy Hanné inte kom underfund med Croque under dennes treåringssäsong - men nu inledde hingsten 2014 på bästa sätt i stället. Croque såg heltaggad ut i tredjeparet utvändigt och gick med i en rygg sista 600. Croque sprintade undan på ett rejält sätt över upploppet och visade vem som var bäst.
amatörtränaren Hans E Andersson från Solvalla är obesegrad i år efter två starter. I fredags vann Torbjörn Jansson med Anderssons Cheap Monday på hemmabanan. På onsdagen följdes den triumfen upp med en seger på V86. Femårige valacken Visual Contact var inte alls betrodd av spelarna (sex procent) men smögs av Torbjörn Jansson (tredje utvändigt) och tog sig enkelt förbi en tapper Andreas Sisu sista biten.
en liten utrustningsdetalj (norskt huvudlag) förmodligen hjälpte en hel del när Tricky Track tog sin första seger i tredje starten för Reijo Liljendahl. Efter att ha varit påpassad i några starter visade nu valacken något av det han lovat. Per Lennartsson satt i tredje utvändigt med hästen som enkelt rundade till ledningen i den sista kurvan efter att storfavoriten Romeo Lavec slagit på en tidig galopp.
…Stefan "Tarzan" Melander utan prut satt bakom fältets bästa häst i den femte avdelningen för fyraåriga travare. Det blev en busenkel seger för Kincannon Hanover från positionen utvändigt ledaren. Melander kunde köra lite som han ville med den fine hingsten. Plusbetyg även till Jartinec som avslutade bra till andraplatsen.

Mikael Wikner
I kväll full fart med V86-Trav vid Lenas IT- Café, kanske semesterpengar att vinna ?

Flickornas V86-vid Lenas IT-Café -V86-kväll och full fart vid Lenas IT-Café


Bild tagen 15.15 med vindstilla och strålande solsken i San Agustin

Nedan från tidningen "Dag & NATT"
Klicka här om du vill hämta detta som pdf-dokument>>>>>

Tisdag 7 januari 2014

Morgon i San Agustin med sol

Först inhandla lite till frukost

Trevligt att vara på "hemmaplan" igen


Full aktivitet att trimma palmerna


Kl. 8.50 frukost ute på altanen i solsken och....

....och drygt 25 grader i solen


Vi ser på Hockey vid Lenas IT-Cafe
Skellefteå besegrade Färjestad med 4-0

Ny matta och nya värmebrännare på Lenas terrass

Här snackas "Koppomnostalgi"
 

Måndag 6 januari 2014

I Dag V64-Trav på Färjestad
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 6 Racer Frontline - Magnus Jakobsson

Lopp 2 Nr 3 Troll Hjalmar - Per Ludvig Nilsen


Lopp 3 Nr 11 Gateruds Galon - Chris Trotter


Lopp 4 V64-1 Nr 1 Candor Hall - Olle Goop


Lopp 5 V64-2 Nr 1 Nebbenes Jahn - Carl Johan Jepson


Lopp 6 V64-3 Nr 7 Steptoe - Chister Hallén


Lopp 7 V64-4 Nr 2 Princeton O.K. - Magdalena Ulrik. Siminski


Lopp 8 V64-5 Nr 3 Pilcinella Vald - Mikael J Andersson


Lopp 9 V64-6 Nr 7 Pave The Way - Fredrik B Larsson


Lopp 10 Nr 11 Dexter Lightline - Jorma Kontio


Lopp 11 Nr 13 Bono Boko  Olle GoopKihlmans V64-Tips Färjestad 6  januari

Dagens V64-Spik = Troll Viktor

V64-1...1-4
V64-2...10 Troll Viktor
V64-3...1-4-8-12
V64-4...2-10-11
V64-5...2-3-4-5-9
V64-6...1-2-7-11
480 rader = 480 kr


Lämnar regn i Karlstad och tar sikte på Gran Canaria kl. 17.15


Ett glas vin och Tapas i ett nästan fullsatt plan smakade bra med 6 timmar till GC i motvind Landar på Gran Canaria ca 22.20 lokal tid (23.20 i Sverige)
 

Söndag 5 januari 2014

Harry Boy fixade storvinst till Kil - vann 700 327 kronor på V75

2014-01-04 17:05

I dagens V75-omgång på Halmstad blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad hos Drömbutiken i Kil gav hela 700 327 kronor.

Kupongen, som kostade 96 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med sju rätt, 13 rader med sex rätt och 53 rader med fem rätt.

Det vinnande systemet innehöll tre så kallade spikar - ogarderade lopp.

Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

För ytterligare information:

Hasse Svennehed, PR-chef ATG

Telefon: 08-627 21 81

Mobil: 070-527 21 81

E-post: hasse.svennehed@atg.se

 

V75: Framgångarna fortsätter för Untersteiner

 

Peter Untersteiner är en av landets hetaste tränare och kuskar. Han tog en snygg dubbelseger i V75 på hemmaplan i Halmstad. Foto: Micke Gustafsson, Foto-Mike. Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2014-01-04 18:32 Senast ändrad: 2014-01-04 19:23

Rekordår i fjol och en kanonstart på det nya året.
Peter Untersteiners grymma resultat fortsätter och det blev en snygg dubbelseger i V75 på hemmabanan i Halmstad.
- Det gäller att njuta av det här och det gör jag. Ikväll ska vi festa loss på Tylöhus och jag har bjudit hela personalen med övernattning och allting, sa Peter Untersteiner.


Peter Untersteiner hade ett succéår i fjol där han slog rekord med både segrar och inkörda pengar. Han klättrade från tionde till sjundeplats i den allsvenska tränarligan och är mer populär än någonsin bland hästägarna. Inför V75-tävlingarna på hemmaplan hade han laddat ordentligt med hela elva hästar till start. Det blev en prydlig dubbelseger och flera andra fina resultat, så framgångarna ser verkligen ut att hålla i sig.
- Det har gått fantastiskt bra länge och det är framförallt kul att det är en sådan bredd i stallet. Det är inte bara ett fåtal som har gått bra utan över 40 hästar och då blir det många nöjda och glada hästägare, sa Peter Untersteiner.

”Staro Harlequin en läcker häst – vann med tussarna kvar”
Inför V75 hade han gått ut och meddelat att Staro Harlequin var en av dagens hetaste och bästa V75-chanser. Det var hästen som gav Peter Untersteiner rysningar vid senaste segern.

- Det var fem i topp av de läckraste jag har kört i fjol, sa han då.
Även om det inte blev samma rysningar nu så vann i alla fall hästen smått överlägset i den andra avdelningen. Untersteiner lät Staro Harlequin avancera ifrån köposition fram utvändigt om ledaren knappa varvet kvar. Han avgjorde sedan lekande lätt över upploppet och den här fyraårige hingsten är under kraftig utveckling.
- Det är en läcker häst. Han har bra motor helt klart för han fick gå tufft sista 1200 metrarna. Han bara tågar på och var inte helt tom i mål för han vann med tussarna kvar, sa Untersteiner.

”Men inte lika fin idag”
- Men han var inte lika fin idag som senast. Det var inget fel på prestationen men han hängde lite på en töm och var lite stapplig efter mål. Så det var lite minus men det är en väldigt uthållig häst och han har visat att han är lite extra. Egentligen ville jag inte gå fram med en så här ung häst men de körde så sakta där framme att jag var tvungen om vi skulle ha någon chans.
- Jag köpte honom på Kolgjinis auktion och nu får vi ge han en liten paus. Han går fortfarande med skor och det är några växlar till i honom framöver.

Skräll och dubbelseger
Om Staro Harlequin var en favorit så var Untersteiners andra V75-seger en skräll. Bakom Nothing But Class kom han farande över upploppet och kopplade greppet på ledande stallkamraten M.T.Harmony kort före mål. Nothing But Class hade ett dåligt utgångsläge med spår elva över kort distans men gynnades av det hårda tempot.
- Det är helt njutbart såklart att vi är etta och tvåa i två lopp i rad. Nu är det utjämnat, sa Peter med ett stort leende och åsyftade på att sonen Johan var tvåa med M.T.Harmony men som vann det föregående V75-loppet med Stirling Allstar där pappa Peter kom tvåa med Deli Deli.

"En väldigt speciell häst"

Nothing But Class, som tidigare var i träning hos Åke Svanstedt, gjorde här sin fjärde start för Untersteiner och nu kom första segern.
- Jag har inte haft honom så länge och det är en väldigt speciell häst men en underbar travare. Han är stökig, entömd och krånglig men han funkar bra i loppen, bara han får gå i ryggar. Jag har känslan att han är klart bäst bakifrån för har han framspår så dundrar han till ledningen och det har han gjort i hela sitt liv. Men bakifrån så sparar han krafterna, sa Untersteiner.
- Nu fick vi en underbar rygg och jag tänkte i sista sväng att nu blir det ett roligt upplopp och det blev det.

Bra start för Ville Nisonen som proffs

Ville Nisonen är en färsk proffstränare som tidigare har jobbat hos Åke Svanstedt. Det har börjat mycket bra och han tränar Stirling Allstar som vann V75-5 efter ledning från start till mål för Johan Untersteiner.
- Hon sprang och tvekade lite efter 50 meter och jag fick stötta henne. Men hon hjälpte verkligen till och visade fin inställning. Hon lär sig och blir bättre och bättre, sa Johan Untersteiner.

Jätteskräll av Unique Gowan

Anders Svanstedt har också fått en fin start på sin proffskarriär och han tränar jätteskrällen Unique Gowan som slog till i V75-4 för Kennet Glaas. En 77-oddsare som knockade de flesta V75-spelare och det var sannerligen ingen turseger heller. Unique Gowan gick den tunga vägen när Kennet Glaas sände fram henne utvändigt om ledaren mitt i loppet och lade sedan press på den ledande favoriten Tore. Hon kämpade och slet och tog sig förbi ledaren samtidigt som hon höll undan före anstormande konkurrenter.

Första V75-segern för Kennet Glaas

En femstjärnig insats och det var det även av kusken Kennet Glaas som tog sin första V75-seger i andra starten på rikstoton.
- Han gjorde sitt livs styrning, berömde Anders Svanstedt.
- Hästen är bara stark och det gick så sakta så jag körde fram. Det var några bra emot men jag tyckte inte att hon var sämre än någon annan. Det var också så här som Anders körde när han vann med henne för två starter sedan. Jag tänkte att hon är trea, fyra när det var 100 meter kvar och de andra kom men hon bara svarade alla, sa Kennet Glaas.

Sjunnesson lockade Hamre att starta I’m The Answer

En skräll blev det även i gulddivisionen där I’m The Answer spurtade till seger för Jörgen Sjunnesson. Ledande Kash’s Cantab blev het och rusade iväg i ett alldeles för högt tempo, 1.11 första varvet, vilket gynnade köhästarna. I’m The Answer satt i fjärde par utvändigt och när Sjunnesson lät sin häst spela ut speeden sista 200 metrarna så bet det bra. Den Frode Hamre-tränade sexåringen tog sig enkelt förbi och tvåa blev favoriten Capello Bob som höll tappert efter en tung resa först i andraspår utan rygg.
- Det är en underbar häst, precis som de flesta amerikanska hästarna är. Det är något speciellt med dem och det är en fröjd att vara kusk. De är välutbildade och kan sitt jobb, sa Jörgen Sjunnesson.
- Jag körde hästen för några starter sedan på Åby och då gick han väldigt bra och avslutade under 1.08 sista 400 metrarna. Jag sa till Frode efter det loppet att den här kan du komma tillbaka med i vinter och starta i guld. Det kändes väldigt bra 400 kvar och jag trodde att de måste bli trötta där framme. Vi hade en rätt så bra rygg och kunde sitta kvar så länge jag ville.

Bear Dancer imponerade…

Det blev stora pengar på sju rätt trots att V75:an både inleddes och avslutades med favoritseger. En imponerande vinnare var Ulf Stenströmer-tränade Bear Dancer som vann hur enkelt som helst för Björn Goop trots en resa utvändigt om ledaren.
- Utvecklingskurvan har pekat kraftigt uppåt och även om man inte kan vara helt säker så visste jag att han skulle göra en bra prestation om han var på samma nivå idag som på slutet. Han var mycket bra, berömde Björn Goop.

…det gjorde även VästerboonthenewsVästerboonthenews, tränad av Petri Puro, tog sin andra raka V75-seger när han vann för Peter Ingves från ledningen efter en snabb start. Han fick bestämma tempot i täten och var helt överlägsen sedan betrodda Big Bill Bac galopperade bort sig direkt i starten, samt On Hold som tvåa kort före mål. Segertiden blev finfina 1.12,5/2140a.
- Det är en grym kapacitet i hästen och han blir bättre och bättre. Idag var han inte rullig till slut och allt var helt perfekt, sa Peter Ingves.
Sju rätt på V75 gav 664 833 kronor.

Michael Carlsson


 

Lördag 4 januari 2014

Kihlmans V75-Tips

Fredag 3 januari 2014


Vi läser i NWT om FBK's U13's framgångar

Idag börjar nya fredags TV med V65-lunchsändningar

 

Torsdag 2 januari 2014

V86: Hektiskt nyår för Melander

 

Trots att han sökt efter bortsprungna hästar hela nyårsnatten var Stefan Melander vaken nog att lotsa Kincannon Hanover till enkel seger. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

stockholm. Publicerad: 2014-01-01 18:34 Senast ändrad: 2014-01-01 19:26

Nyårsnatten jagade han förrymda hästar på vägarna väster om Enköping.
På dagen gick han upp i topp i Solvallas tränarliga.
Stefan Melander hade en händelserik start på 2014.


Skrämda av nyårsnattens fyrverkerier rymde fem av Stefan Melanders unghästar från stallet strax utanför Enköping. Inte förrän på morgonen återfanns de, välbehållna.
- De har haft en trevlig natt, varit ute i nio timmar ungefär. Vi hade jätteproblem att hitta dem och till slut fann vi dem en bra bit hemifrån. Det var rapporter på att någon blivit påkörd, men alla var fina och okej, berättade Melander som inte

 verkade lida av den missade nattsömnen när han styrde Kincannon Hanover till tidig ledning och enkel vinst.

Innan dess hade O.U.Glide lagt beslag på dagens största segercheck efter en anmärkningsvärd prestation utanpå ledaren i händerna på Björn Goop.
- Jag köpte henne för att betäcka. Hon skulle bara starta en gång till i stoeliten och sedan gå till avel. Men hon var så otroligt bra då att jag anmälde hit och i dag var hon ännu bättre. Det är det som är kul med det här, att man aldrig vet något, sade Melander som med dessa triumfer tillsammans värda 150 000 kronor kopplade ett mycket tidigt grepp om årets tränarchampionat.

Trippel trots favoritgalopp

Goop följde upp med att lotsa finske Corleone Shark till andra raka Solvallasegern – och bjöd sedan på dagens vaknaste taktiska manöver då han med ett oväntat speedryck bakom Red Adair Superb pressade ledande storfavoriten Disney Tooma i galopp knappa varvet från mål. Det höll på att ge full utdelning, men krafterna tröt varpå Queasy sluggade sig förbi kort före mål.
Huvudstadens dominerande radarpar Timo Nurmos/Jorma Kontio kunde trots

 den missen räkna in en trippelseger där V86-duon Castor Boko ....

....
och Engla Håleryd båda var smått överlägsna.

Höll för pressen
Nyårsdagens lyckligaste vinnare var tveklöst 20-åriga Marika Eriksson, till vardags lärling hos Joakim Lövgren på Jägersro.


För fyra veckor sedan tog hon första Solvallasegern bakom Björn Lindblom-tränade Rajah Press och nu var ekipaget tillbaka, denna gång som favoritspelade på V86.
- Det är jättetufft när man står som favorit att komma upp till Stockholm. Så när hästen är så här bra, det släpper, alla känslor bara ramlar av, jublade Eriksson samtidigt som hon kämpade med att torka bort glädjetårarna.
Segern togs via tidig ledning och innebär att Marika Larsson vunnit sex av sina senaste 14 starter.

Samma recept använde Johan Untersteiner bakom R.K.Princess vilket kompletterade en V86-rad som betalade 7 914 kronor.

Robin Johansson


 

Onsdag 1 januari 2014


I eftermiddag  V86 från Solvalla


I eftermiddag full fart med V86-Trav vid Lenas IT- Café, kanske semesterpengar att vinna ?

Flickornas V86-vid Lenas IT-Café - Gran Canaria San Augustin

 

Tisdag 31 december 2013

Allsvenska kuskligan: Strid om femteplatsen

 

Johnny Takter kan dra nytta av måndagens flyttade lunchtävlingar då det ger honom ett gyllene läge att spurta förbi Robert Bergh i kampen om femtepriset i Allsvenska kuskligan. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

stockholm. Publicerad: 2013-12-30 09:49 Senast ändrad: 2013-12-30 10:36

Med två dagar kvar av 2013 verkar placeringarna i årets kuskliga intagna.
Den sista kampen står om femteplatsen där Johnny Takter har 14 chanser kvar att ta den nödvändiga seger som skulle föra honom förbi Robert Bergh – som strök sina hästar under måndagens flyttade lunchtävlingar och därmed kört färdigt för i år.

Allsvenska kuskligan:
1. Björn Goop, Färjestad, 359-259-191
2. Jorma Kontio, Solvalla, 329-236-192
3. Ulf Ohlsson, Bergsåker, 265-227-218
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 194-146-104
5. Robert Bergh, Bergsåker, 179-90-71
6. Johnny Takter, Jägersro, 178-160-139
7. Erik Adielsson, Solvalla, 166-120-109
8. Åke Svanstedt, Axevalla, 165-130-118
9. Magnus Jakobsson, Färjestad, 158-108-116
10. Peter Untersteiner, Halmstad, 148-119-107
11. Stefan Söderkvist, Åby, 128-125-121
12. Kenneth Haugstad, Halmstad, 119-133-146
13. Per Lennartsson, Solvalla, 106-80-90
14. Johan Untersteiner, Solvalla, 101-80-69
15. Ove A Lindqvist, Bergsåker, 96-90-72
(Siffror till och med 29 december)
 

Robin Johansson
 

Om du skall på semester, och vill vinna pengar....

....besök då Lenas IT-Café på Gran Canaria Klicka och läs mer...

 


Ängtorpsvägen i juni 2009 + från 1950 - + Bröderna Kihlman & Trav

Bröderna Kihlman i NWT>>>>

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>