Välkommen


   
 


 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542 - 054-860966
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNFoto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>
OBS. Alla bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN

Söndag 1 september 2013

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.se 

Bejublad hemmaseger i Svenskt Travderby

 
Lutfi Kolgjini och Mosaique Face vann Svenskt Travderby på svenskt rekord. Foto av LARS JAKOBSSON

Malmö. Publicerad: 2013-09-01 17:44 Senast ändrad: 2013-09-01 18:10

Efter uttagningsloppet var han förbannad.
Efter finalen kom glädjetårarna.
Lutfi Kolgjini och Mosaique Face vann Svenskt Travderby hemma på Jägersro.
- Vi har haft hästen sedan den föddes...det här är hur stort som helst, sa en påtagligt rörd Lutfi Kolgjini.


När Mosaique Face, efter en mycket stark insats, fick nöja sig med andraplatsen i uttagningsloppet gick det inte att ta miste på Lutfi Kolgjinis besvikelse.
Men hästen gick vidare till finalen och där gick det vägen.
Lutfi Kolgjini laddade vad som gick från sjundespår bakom startbilen och lyckades ta hand om ledningen. Där fick Mosaique Face utstå hård press av Molle C.D. Men snabba 1.12,7 de första två varven bekom inte Mosaique Face. 500 meter från mål ryckte Lutfi Kolgjini och då sprintade Mosaique Face ifrån sina förföljare på svenska rekordet 1.12,4 över 2 640 meter.
- Jag hade en plan som jag hade lagt upp tillsammans med Lars I Nilsson (tränare till vinnaren av Derbystoet, Fascination reds.anm.) och den var att försöka komma före de invändiga hästarna från start. Jag hann precis stoppa Daniel Redén och Molle C.D. från att komma ut och där vanns ju loppet. 

Segern var Lutfi Kolgjinis andra i derbyt men förra gången satt han inte själv i sulkyn.
- Jag var oerhört lycklig när "Joke" vann derbyt men det känns ännu större att vinna som kusk.
Lutfi Kolgjini har, precis som med förra derbyvinnaren Joke Face, själv fött upp Mosaique Face tillsammans med sin sambo Anna Svensson.
- Att vinna derbyt med den här hästen på hemmaplan, det är lite svårt att ta in. Men han gjorde en fantastisk prestation i dag. Han har fantastiska lungor och ett stort hjärta. Hjärtat är större en hans kropp, det är en sak som är säker, han ger sig aldrig.
Mosaique Faces ägare Tommy Nilsson fick två miljoner kronor för segern. Andra- och tredjeplatsen tog Stefan Melanders duo Porthos Amok och Increased Workload.

Fascination tillbaka på tronen

 

Lars I Nilsson kunde inte hålla tillbaka glädjetårarna efter att hans Fascination vunnit Derbystoet hemma på Jägersro. Foto av LARS JAKOBSSON

Malmö. Publicerad: 2013-09-01 17:25 Senast ändrad: 2013-09-01 18:50

Fascination har inte abdikerat.
I Derbystoet hemma på Jägersro visade hon att hon fortfarande är kullens drottning.
- Det är så oerhört känslosamt att få vinna ett derby på Jägers som Malmöpåg, sa hästens tränare Lars I Nilsson innan rösten sprack och segertårarna kom.


Efter att ha varit obestridlig etta bland landets ston födda 2009 som två- och treåring har Fascinations krona halkat lite på sniskan i år. Storloppssegrarna har uteblivit och inför derbyhelgen låg hon på femte plats på listan över landets vinstrikaste fyraåriga ston under 2013. Men i Derbystoet återställdes ordningen.
- Jag är bara enormt glad och tacksam för att vi har den här hästen. Man kan inte begära av en häst att hon ska göra allt det här för oss - all den här glädjen, det är helt otroligt, sa Lars I Nilsson.
Johnny Takter satt som vanligt i sulkyn och han sparade inte på krutet från start. Från spår fyra sprintade Fascination till ledningen och där fick hon sedan trava i lågt tempo. I slutkurvan såg hon ut att gå mot en promenadseger men på sitt något oinspirerade manér släppte hon konkurrenterna in på livet över upploppet. Någon riktig fara för segern var det emellertid aldrig då värsta hotet Your Highness satt fastlåst i hennes rygg.
- Jag visste att jag var tvungen att trycka av från start och försöka komma förbi Björn (Your Highness), för det är ingen riktig toppform på hästen. Jag tror faktiskt att det här var hennes lägstanivå, sa Takter och tillade:

- Det här var fjärde stora segern vi tog tillsammans och hon har en speciell plats i mitt hjärta. Hon är lättkörd och begåvad, en underbar häst.
Förstapriset på en miljon kronor för upp Fascination på 5,6 miljoner kronor insprunget. Segertiden skrevs till 1.13,7 (2 140 meter, autostart). Tvåa inkom Åke Svanstedts Rica Neo (Jorma Kontio) och tredjeplatsen gick till Ulf Stenströmer Your Highness (Björn Goop).

Ola JohanssonI dag V75 från Jägersro
Kihlmans V75-Tips Söndag 1 september

Örjan Kihlström kör V75-Spiken = Quadrille

V75-1...4-9-12
V75-2...1-2-3-6-8
V75-3...2-3-5-11
V75-4...2-9
V75-5...2-3-4-9
V75-6...3-5
V75-7...6 Quadrielle
960 rader = 480 kr 

Lördag 31 augusti 2013

I dag V75 från Jägersro

V75: Dansk dynamit detonerade i Malmö

 
Hundraprocentig. Flemming Jensen satte dit både No Deal och Alamo Boko och prisades av Marie Serneholt. Foto av LARS JAKOBSSON

Malmö. Publicerad: 2013-08-31 17:51 Senast ändrad: 2013-08-31 19:06

Flemming Jensen var dagens dominant när Jägersro värmde upp med V75 inför söndagens derbytävlingar.
Han hade två hästar till start och vann med båda i överlägsen stil.
- Två segrar på två starter, i min värld är det bra, sa den gästande dansken.


Jägersropubliken hade det kämpigt i det nyckfulla sensommarvädret. Men värmda av fin sport och en och annan solstråle höll de 4 670 åskådarna stämningen på topp trots regnskurarna. Flemming Jensens framfart gladde också de allra flesta.

Hans No Deal

......
och Alamo Boko spelades till stora favoriter och det visade sig vara helt i sin ordning. No Deal vann silverdivisionen ohotad från ledningen och i bronsdivisionen vann Alamo Boko minst lika enkelt efter större delen av loppet som första häst i andraspår.
- No Deal är helt klart en häst som kommer att gå upp i gulddivisionen och Alamo Boko är också en riktigt fin häst som kommer att fortsätta att hävda sig bra, framförallt över längre distanser, sa Flemming Jensen innan han körde hem över sundet med ett segersmil av större modell.

Rekordhästen överlägsen i gulddivisionen

Harry Haythrow har gjort fler raka starter i V75 än någon annan häst. Men när han nu gjorde sitt 46:e raka framträdande i travets elitserie var det första gången som han fick axla favoritskapet. Det gjorde han med den äran. Körande Peter Untersteiner laddade vad som gick från start och trots mycket snabba 1.07,7 första 500 meterna kom Harry in på upploppet med spänstiga ben och i mål skrevs segermarginalen till tre längder.
- Det här är en saga. Det är helt otroligt att ha en sådan här häst och kunna åka på tävlingar i princip varannan lördag, sa hästens tränare Johnny Johansson.
Och fler V75-starter blir det för Harry Haythrow. Under dagen fick han en inbjudan till Åby Stora Pris om tre veckor.

Revansch efter missade derbybiljetter


Queen's Delight missade en plats i Svenskt Travderby med huvud och hals i uttagningarna. I klass I fick han plåster på såren. Från positionen utvändigt ledande Shiraz Brodde avgjorde han till mycket enkel seger.
- Direkt efter derbyuttagningen var vi väldigt besvikna för det är en så fin häst och vi ville så gärna vara med i derbyt, men det finns många lopp att välja på och den här hästen kommer att tjäna fina pengar ändå, sa Björn Goop som precis som Flemming Jensen tog en stalldubbel i V75 genom att även

 sätta dit Junior Troy i klass II.
- Det är med honom lite som med Queen's Delight, han fick inte heller full utdelning i derbykvalet där han satt fast med mycket krafter kvar.

Stjärna i vardande

Åke Svanstedt har tagit fram åtskilliga toppdjur genom åren. I Rolex Bigi har han en ny stjärna i vardande. Trots ett svårt åttondespår bakom startbilen och ett lopp utvändigt om hårt spelade Express Duo hade den talangfulle hingsten mod och styrka att ta hem Jägersros Stora Treåringspris på banrekord för treåriga utländska hingstar och valacker - 1.13,3 (2 140 meter, autostart). Segern var hästens fjärde i femte starten.
- Han har gjort allt rätt så här långt och han verkar ha allt - han är snabb, stark, travsäker och har viljan att vinna, berömde Svanstedt.

Konkurrenterna hade läst på

- Har de andra läst på lite söker de hennes rygg, sa Lars Friberg om Stylish Hanover innan tävlingarna.
Konkurrenterna hade läst på. Ut på den första bortre långsidan i lärlingsloppet styrde Adrian Kolgjini Stylish Hanover till ledningen och därifrån vann stoet lätt.
- Det är fantastiskt att få vara med om det här! sa Lars Friberg och syftade även på att hans Mind Your Faces blev tvåa bakom Queen's Delight.
Utdelningen för sju rätt på V75-spelet orkade bara upp till 423 kronor och då utdelningarna för både sex och fem rätt understeg 15 kronor läggs de potterna till nästa veckas sjurättspott. Då kan en ensam jackpotvinnare med alla rätt bli hisnande 55 miljoner kronor rikare. Men redan under söndagen kommer miljonerna att rulla. Då avgörs Svenskt Travderby och Derbystoet på Jägersro och av den anledningen arrangeras Extra V75.

Ola Johansson

 


Kihlmans V75-Tips

Dagens V75-Spik = Alamo Boko

V75-1...1-5-6-7-8
V75-2...1-2-5
V75-3...5-7-8
V75-4...1-9-10
V75-5...1-5
V75-6..3 Alamo Boko
V75-7...2-3-6-9
1080 rader = 540 kr


 

Fredag 30 augusti 2013

 

Storvinst till Karlstad - vann 40 406 kronor på V4

2013-08-30 13:24

I dagens V4-omgång på Jägersro blev det hög utdelning på 4 rätt. En andelskupong inlämnad hos Hanssons Tobak i Karlstad gav hela 40 406 kronor.

Andelskupongen, som kostade 672 kronor lyckades pricka in 4 rätt. Kupongen innehöll 1,4 rader med 4 rätt.

Det vinnande systemet var sålt i 14 andelar, vilket innebär att varje andel är värd 2 886 kronor.

Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

För ytterligare information:

Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.se

ATG - ett spelbolag i hästsportens tjänst

Storvinst till Lesjöfors - vann 224 037 kronor på V64

2013-08-30 21:13

I dagens V64-omgång på Bollnäs blev det hög utdelning på sex rätt. En kupong inlämnad hos Konsum Lesjöfors i Lesjöfors gav hela 224 037 kronor.

Kupongen, som kostade 594 kronor lyckades pricka in sex rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med sex rätt, 19 rader med fem rätt och 114 rader med fyra rätt.

Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.

Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

För ytterligare information:

Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.se

ATG - ett spelbolag i hästsportens tjänst

 

 

  

Torsdag 29 augusti 2013

V86: Långdragen dramatik

 

Efter lång väntan på domslutet var det Mikaela S Melander som fick jubla över segern i Andreas Bergfeldts Minneslopp. Foto av LARS JAKOBSSON

stockholm. Publicerad: 2013-08-28 22:54

Ibland kan trav vara grymt.

Lina Pergenius och Masquerade Face diskvalificerades som måletta i Andreas Bergfeldts Minneslopp.
Istället gick segern och stipendiet till Mikaela S Melander.
- Jag var så himla nöjd att vara tvåa, men nu fick jag vinna, det var ju ännu bättre, sade segrarinnan.


Med stipendier på 15 000 kronor till vinnande kusk och 5 000 till tvåan och trean är Andreas Bergfeldts Minneslopp bland det största man kan vinna som ung lärling.
Sett till det måste de nästan tio minuter som 20-åriga Lina Pergenius ensam och under tystad cirkulerade på banan i väntan på resultatet efter loppet ha varit ytterst plågsamma.
I synnerhet då domarnas beslut blev diskvalifikation av målettan Masquerade Face för trängning 550 meter från mål.
Istället fick Mikaela S Melander styra ut från stallbacken med Fromage för att ta emot gratulationerna.
- Hon var hur grym som helst. Nu fick vi bakspår, men det gick bra i alla fall, sade Melander som släppte loss i en våldsam attack på sista långsidan.
- Man måste försöka vinna, jag kör inte för att komma tvåa. Däremot förstod jag inte varför man väntade så länge med resultatet, jag såg inte vad som hände och trodde att hon (Lina Pergenius) vann.
Domslutet var sett till översiktsbilderna svårt att kritisera även om den drabbade som brukligt i dylika situationer hade en annan uppfattning.
- Jag tyckte att det fanns plats där. Sedan blir man lite ivrig, det var en trång situation, men jag tyckte ändå att jag hade plats, sade Lina Pergenius.


I övrigt blev det en synnerligen fartfylld kväll på det uppenbart vindsnabba underlaget.

Raskast av alla var inte oväntat Dileva Käll som avslutade 1.08,5 sista halvvarvet till seger på 1.10,9/1 640 meter autostart i Baletts lopp.
- Det var en fröjd när bilen släppte, hon bara flöt iväg. Det är grym teknik på den här märren och det gick fruktansvärt fort sista 300, berömde Daniel Redén.

Ännu mer anmärkningsvärd var segertiden i treåringsloppet över kriteriedistansen 2 640 meter. Rip Roaring fick smyga i rygg på favoriten Random Shot i hård, jämn fart och sluggade sig främst på 1.14,0, bara två tiondelar från Raja Mirchis svenska rekord.
- Det är en häst med framförallt väldigt bra inställning, men han har styrkan också, sade körande Erik Adielsson.

Ännu snabbare gick det i de jämnåriga stonas uppgörelse där varvningen klockades på ursinniga 1.11,7. Det gav givetvis många trötta ben till slut och den som höll farten bäst var 84-oddsaren Ninepoints Lucy.
- Både delägarna och min sambo frågade mig vad jag skulle till Valla och göra i kväll. Jag körde får att vara bland de åtta främsta som fick prispengar, men hästen var bra. Betydligt mer laddad än tidigare då hon mest sprungit och sovit i loppen, förklarade Jörgen Westholm.

Jackpot på onsdag
Dagens häftigaste öppning stod Prins Alf för då han rasslade till spets från ytterspår via 1.04,9/250 meter. Satsningen höll till kort före mål då Pelikan Trio slog sig förbi och samtidigt rekordsänkte med tre sekunder till 1.11,2.

Två spetshästar som höll var däremot Abborren

....och Red Hot Melody vilka satte V86-värdet efter två avdelningar till 27 kronor.
Det var det inte lätt att ana att ingen skulle pricka åtta rätt.

Men när Tony Wallin lotsade in Kalle Quivivra till en synnerligen välförtjänt, men inte desto mindre överraskande första årsseger ställdes samtliga kvarvarande system offside.
Det innebär att över 4,6 miljoner kronor flyttas vidare till kommande onsdag då åttarättspotten beräknas innehålla tio miljoner.

Robin Johansson
 

 

 

Onsdag 28 augusti 2013


Ny fin solig morgon vid Skutberget

I kväll V86 från Solvalla
 

Harry Boy fixade storvinst till Säffle - vann 54 420 kronor på V86

2013-08-28 22:05

I dagens V86-omgång på Solvalla blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad hos Lundells Spelbutik i Säffle gav hela 54 420 kronor.

Kupongen, som kostade 480 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom fem rader med sju rätt även 75 rader med sex rätt.

Det vinnande systemet innehöll tre så kallade spikar - ogarderade lopp.

Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

För ytterligare information:

Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.seKihlmans V86-tips Solvalla i kväll

Tivoli = V86-Spik i kväll

V86-1...1-2-3-4-5-8
V86-2...2-3
V86-3...1-3-9
V86-4...1 Tivoli
V86-5...1-5-11-12
V86-6...4-7
V86-7...2-3-4-8
V86-8...8-13
2304 rader = 576 kr


 

Tisdag 27 augusti 2013


Daniel Redén "stekhet" denna vecka

"Sola i Karlstad" i går och vi får en solig dag i Karlstad idag

 

Måndag 26 augusti 2013

Jakobsson nummer nio att nå 100

Stockholm. Publicerad: 2013-08-26 13:37 Senast ändrad: 2013-08-26 14:47

Björn Goop fortsätter att vinna lopp i ett högt tempo och ledningen i den allsvenska kuskligan är nu 22 segrar före tvåan Jorma Kontio och 56 före trean Ulf Ohlsson.
Vi noterar även att Magnus Jakobsson blev nionde kusk att nå 100 årssegrar på svenska travbanor 2013.

Allsvenska kuskligan:
1. Björn Goop, Färjestad, 229-161-119
2. Jorma Kontio, Solvalla, 207-139-127
3. Ulf Ohlsson, Bergsåker, 173-146-138
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 144-105-74
5. Åke Svanstedt, Axevalla, 128-99-99
6. Johnny Takter, Jägersro, 118-101-92
7. Erik Adielsson, Solvalla, 109-73-64
8. Robert Bergh, Bergsåker, 109-64-46
9. Magnus Jakobsson, Färjestad, 100-71-71
10. Kenneth Haugstad, Halmstad, 80-81-84
11. Stefan Söderkvist, Åby, 77-80-76
12. Peter Untersteiner, Halmstad, 77-76-68
13. Per Lennartsson, Solvalla, 71-61-52
14. Johan Untersteiner, Solvalla, 64-45-35
15. Per Linderoth, Bergsåker, 59-56-56
(Siffror till och med 25 augusti)

Lars-Ove Pettersson
I kväll V64-Trav - FärjestadSola I Karlstad - Jennifer Tillman med Eros Tooma

Kvällens häst = Call Me Keeper
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 5 Seek And Destroy - Per C Johansson

Lopp 2 Nr 1 Summer Flirt - Björn Goop


Lopp 3 V64-1 Nr 9 Bar Plombier - Magnus Jakobsson


Lopp 4 V64-2 Nr 6 Call Me Keeper - Daniel Redén


Lopp 5 V64-3 Nr 4 Miss Sue V. - Daniel Redén


Lopp 6 V64-4 Nr 3 Hjelset Lissi - Morgan Ivarsson


Lopp 7 V64-5 Nr 7 Eros Tooma - Jennifer Tillman


Lopp 8 V64-6 Nr 1 Walk A Mile - Tony Wallin


Lopp 9 Nr 2 Jennie Lovecroft - Petter Karlsson


Lopp 10 Nr 2 Bella Hurricane - Carl Johan Jepson


Lopp 11 Nr 5 Sweet Carlos - Erik BerglöfKihlmans V64-Tips - Färjestad
 

Söndag 25 augusti 2013

Storvinst till Karlstad - vann 62 492 kronor på V4

2013-08-24 20:19

I lördagens V4-omgång på Göteborg Galopp blev det hög utdelning på 4 rätt. En kupong inlämnad hos Direkten Combikiosken i Karlstad gav hela 62 492 kronor.

Kupongen, som kostade 108 kronor lyckades pricka in 4 rätt. Kupongen innehöll en rad med 4 rätt.

Det vinnande systemet innehöll ingen så kallad spik - ogarderat lopp.

Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

För ytterligare information:

Hasse Svennehed, PR-chef ATG
Telefon: 08-627 21 81
Mobil: 070-527 21 81
E-post: hasse.svennehed@atg.se

ATG - ett spelbolag i hästsportens tjänst

 


Idag bil till Arnön (Väse) ca 3 mil från Karlstad


Arnöns badplats ligger vid Vänern
Finn sandstrand med rent vatten

Lördag 24 augusti 2013
 

V75: ”Jag säger bara: Örjan Kihlström!”

 

Örjan Kihlström lyftes i guldstol efter segern i Sundsvall Open Trot. - Jag tycker att han är helt överlägsen! sa Stefan Hultman. Foto av MICKE GUSTAFSSON

Sundsvall. Publicerad: 2013-08-24 18:45

En storpublik på 18 997 personer.
Ett lopp med storloppsstatus i Europa med en miljon i förstapris.
En kusk som i Sundsvall Open Trot återigen visade vilken mästare han är på små ytor.
- Jag säger bara: Örjan Kihlström! skrockade tränaren Stefan Hultman efter lördagens seger med Panne de Moteur på Bergsåker.


För Stefan Hultman och Örjan Kihlström blev lördagens miljonseger den andra på en dryg vecka. Hästen som gjorde det - för andra gången - var femårige Panne de Moteur.
I Jubileumspokalen på Solvalla förra onsdagen visade femåringen prov på stor startsnabbhet. I Sundsvall Open Trot var förutsättningarna ett bakspår bakom bilen.
Örjan Kihlström hamnade i tredjeparet invändigt och det såg länge mörkt ut för att få "något med hem" som det brukar heta i sådana här sammanhang.
Men det blev en miljon in på kontot för ägarna Stall Travkompaniet när Örjan Kihlström hittade luckan så sent som 150 meter från mål.
- Jag fick ju sitta och kolla lite grand och se efter om det skulle gå att hitta lucka någonstans. Nu dök den upp i sista stund. Vi hade den lilla tur som behövdes. Det var inte så jättelångt kvar då luckan kom - men han är ju väldigt kvick i benen och är stark och orkar hålla farten hela vägen, sa Örjan Kihlström stillsamt.
En snabb genomgång av loppet är att Åke Svanstedt blåste till ledningen med Sebastian K. och snabbt fick en het Raja Mirchi och Erik Adielsson över sig. Storfavoriten och hemmahoppet Nahar slutade oplacerad sedan Robert Bergh gjort ett försök att blanda sig i leken.
1 300 meter från mål lämnade Bergh fjärdeparet utvändigt och insåg nog att Nahar var slagen redan varvet från mål då elitloppsvinnaren från i maj blev kvar ute i tredjespår...

"En mästares styrning"
Sebastian K. var stor i nederlaget som tvåa men hade naturligtvis inget svar då Panne de Moteur kom flygande den sista biten.
Konsttycket att se möjligheterna och sedan mäkta med att ta sin häst flera spår ut i banan var ingenting annat än en mästares styrning.
Stefan Hultman, ibland kallad "Hulken", tog ett grabbatag om sin kusk och lyfte honom i guldstol på Bergsåkers upplopp.
- Jag säger bara: Örjan Kihlström! Jag tycker att han är helt överlägsen. Det är han som vinner från de här lägena. Hästen var jättefin i dag och Mette (Rohbach-Bonde)
som sköter hästen har gjort ett otroligt jobb. Och så gör Örjan så här...nej, det är bara att vara tacksam.
Startsnabbe och speedige - allt i ett – Panne de Moteur ska eventuellt vara med i Åby Stora senare i höst. Men ingenting är spikat.
- Jag ska lägga upp en ordentlig vinterträning och sedan ska Panne de Moteur vara med i Elitloppet nästa år, sa Stefan Hultman.

Prinsen ny kallblodskung
I Svenskt Mästerskap för kallblod blev det tydligt vem som håller på att ta över som kallblodskung i Sverige.

Gunnar Melanders Månprinsen A.M. är allround och var nog hästen som mest gynnades av att SM avgjordes över lång distans.
Jan Ove Olsen släppte bredvilligt ledningen med Faksen Jr då favoriten kom upp på utsidan efter 700 meter. Gunnar Melander körde sedan ett väl avvägt lopp med
vackre Månprinsen A.M. och drog musten lite lagom ur konkurrenterna.
Faksen Jr fick smyga med till i början av upploppet men kunde inte gå i närkamp. Hallsta Lotus avslutade från köposition men tröttnade betänkligt.
- Månprinsen är grön i de här sammanhangen ännu men det känns ju som när vi kan rycka skorna så kör vi nog en bra bit under 1.20 över 1600 meter. Vi ska inte säga för mycket...men jag tror att vi kan köra fort! Om ett par år, om allt är bra, skulle det vara roligt att prova att åka till Gävle och köra barfota, sa Gunnar Melander med tydlig adress till Järvsöfaks världsrekord på 1.17,9 över kort distans, satt just i Gävle 2005.
Lördagens seger i SM innebar ett nytt svenskt rekord över lång distans. Månprinsen A.M. travade de 2640 meterna på 1.23,3. En kapning med Järvsöfaks rekord med fem tiondelar.

Helena bästa lärling
Det blev hemmaseger i lärlingsloppet Lars Lindbergs Minne med kvarts miljon kronor till vinnaren. 33-åriga Helena Johansson från stall Henrik Svensson, höll ett friskt tempo i ledningen med stallets

 Ginala i en satsning som höll hela vägen.
Robert Bergh dubblerade på V75 med Yours Sincerly....

 
och Ed You.
Endast två system hittade alla sju vinnarna på V75. Utdelningen blev 12, 1 respektive 10,5 miljoner kronor.
Det handlade om lyckosamma kundandelssystem Sundsvall (City Gross) och Ljungskile (Servicebutiken Mitt i Prick).

Mikael WiknerKihlmans V75-System - Bergsåker

Tony Wallin kör V75-Spiken = Charlie Trotter

Idag poänglopp i Hagfors
Nedan resultat med arkivbilder


Lopp 1 Nr 5 Lysjö Glimmer - Kristina Larsson


Lopp 2 Nr 11 Fritösen - Julia NilssonLopp 3 Nr 8 Royal Flush - Therese BoströmLopp 4 Nr 3 Tamona - Bengt-Erik DaggertLopp 5 Nr 2 Glödsvarten - Paw MahonyLopp 6 Nr 2 Sven Konvalj - Björn Beckman


 

Fredag 23 augusti 2013


Ny fin solig dag för båtbussarna i Karlstad
 

Torsdag 22 augusti 2013

Kungen & Drottningen på besök i Karlstad

På väg ombord på båtbussen

Även "Travfantaster" på plats i Haga
På väg genom slussen och Sandgrund med Lerinkonst i sikte om några minuter


Kungen talade på Torget i Karlstad
 

V86: "Mitt livs äventyr"

 
Final Oak utklassade motståndet i Ibrahim Paschas lopp och seglade upp som en av förhandsfavoriterna inför Svenskt Travkriterium. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2013-08-21 22:07 Senast ändrad: 2013-08-21 22:40

Han ropades in för en spottstyver som ettåring.
Nu tillhör han förhandsfavoriterna inför Svenskt Travkriterium.
Visbyhästen Final Oak fick Solvallapubliken att tappa hakan när han utklassade konkurrenterna i Ibrahim Paschas lopp.
- Det här är mitt livs äventyr så här långt, sa hästens tränare Henrik Hoffman efter onsdagens seger.

"Drömma måste man och det största vore att få vara med i kriteriet i höst. Men det är långt, långt dit."
Orden är Henrik Hoffmans och de uttalades i slutet av maj.
Nu är inte vägen till kriteriet lika lång längre.
Final Oak imponerade stort när han sopade banan med konkurrenterna i Ibrahim Paschas lopp.
- Hästen är oerhört bra. Men vi är inte jätteförvånade med tanke på senaste insatsen då han var väldigt bra utvändigt om ledaren. Så i dag, när han äntligen hade ett bra utgångsläge, testade vi att rycka av honom skorna och jag sa till Johan att köra i ledningen. Jag tänkte att därifrån ska det till en fruktansvärt bra häst för att slå honom.
Henrik Hoffman tänkte rätt. Trots mycket snabba 1.08,0 första halvvarvet kunde ingen rubba Final Oak. När körande Johan Untersteiner ryckte tussarna ur hästen öron vid upploppets början exploderade han ifrån sina förföljare.
- Jag tror aldrig någonsin att jag fått en sådan reaktion när jag ryckt tussarna på en häst. Han bara stack! sa den imponerade kusken.
Kilometertiden 1.13,5 (2 140 meter, autostart) är en putsning av löpningsrekordet med nästan en sekund.
- Nu är vi med i historieböckerna! Det är roligt att visa att vi kan på Gotland också, sa Henrik Hoffman som tror att Final Oaks utvecklingskurva kommer att fortsätta uppåt.
- Det har känts så hela sommaren och inget tyder på något annat nu. Och det ska bli jättekul att prova 2 640 meter (kriteriedistansen) med honom. Han är allround men jag tror kanske att det kan vara en fördel för honom.
Sista helgen i september väntar två miljoner kronor på vinnaren av Svenskt Travkriterium på Solvalla. Kanske finns då en häst tränad på Gotland, som kostade 20 000 kronor att ropa in på kriterieauktionen för två år sedan, med i startfältet.
- Jag har aldrig tidigare varit i närheten av en häst som ens kvalat till något större lopp, så det här är mitt livs äventyr så här långt.

Kihlström tog femling

Samma dag som kriteriet avgörs Svenskt Travoaks för de treåriga stona. Där kan Roger Walmanns Katla Celeber bli att räkna med. I alla fall att döma av hennes insats i Lime Abbeys lopp. Från ledningen gav hon inte konkurrenterna skuggan av en chans.
- Hon har alltid visar rätt så bra kapacitet och fin styrka. På slutet har hon överraskat och varit startsnabb också, så det är positivt, kommenterade kvällens kusk Örjan Kihlström.

Utöver Katla Celeber satte han dit Stefan Melanders duo Tidied Accelerator

....
och Digital Motion,

..... Reijo Liljendahls Pirro Bi

...
samt Stefan Hultmans Ponziopilato Stra.
- Jag har haft flyt, det går helt otroligt bra.
Att Ponziopilato Stra skara mållinjen som etta betydde även att Stefan Hultman tog sin 1 000:e tränarseger.
- Det är fantastiskt stort, en milstolpe och ett kvitto på att man har gjort något rätt genom åren. Tyvärr är jag väldigt dålig på att njuta av framgångarna och blickar bara framåt hela tiden, men jag får försöka njuta av det här nu, sa Hultman.

Kvällens tränare var annars Stefan Melander som själv fullbordade sin V86-trippel när han rundade av omgången tillsammans med Talk The Talk och såg till att utdelningen för åtta rätt på V86-spelet landade på 15 979 kronor.

Dessförinnan hade Björn Goop styrt in Timo Nurmos Romeo Lavec som etta.

Ola Johansson
 

Stefan Hultman in i Tusenklubben för tränare

 

Solvallas Stefan Hultman nådde på onsdagen en milstolpe. När Ponziopilato Stra skar mållinjen som etta tog Hultman plats i Tusenklubben för travtränare. Foto av Foto: Lars Jakobsson, Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2013-08-21 21:55 Senast ändrad: 2013-08-21 22:20

Stefan Hultman tog idag sin 1 000:e seger som tränare.
Jubileumshästen heter Ponziopilato Stra, som segrade på Solvalla med Örjan Kihlström vid tömmarna.
- Häftigt! Det här är en stor milstolpe i min karriär och jag är väldigt stolt över att nå Tusenklubben för tränare i den tuffa konkurrens som finns i den svenska travsporten, säger Stefan Hultman.


Den första tränarsegern bokfördes med Alex Crown på Romme den 5 maj 1989. De inledande åren som tränare lovade också mycket. Stallet växte snabbt och snart fanns 75 hästar på träningslistan.
- Jag hade stora förväntningar på mig och ville bli den nya Stig H Johansson, men ekonomiskt fungerade det inte. Jag ändrade inriktning och tog istället ett bra tränarjobb i Italien 1994, men familjen flyttade hem när äldste sonen skulle börja skolan och min hemlängtan växte sig snabbt för stor. Jag klarade inte att vara kvar ensam i Italien och flyttade tillbaka till Sverige, berättar Stefan Hultman.

Vändning på Menhammar
Det kommande året försörjde sig Stefan Hultman på att jobba i en grönsakshandel och på att sko hästar. Det såg ut som att tränarkarriären var över när allt vände 1996 då Margareta Wallenius-Kleberg på Menhammar Stuteri på Ekerö gav Stefan i uppdrag att träna en kvartett ungston. Framgångarna lät inte vänta på sig och Stefan utvecklade ett koncept med backträning och slog sig snabbt fram som en av de främsta och mest populära tränarna i landet. 
- Jag tränar 60 hästar i dag och känner en stor trygghet i min vardag. Jag har trogna hästägare, en bra organisation och åren har lärt mig att tålamod är viktigt i det här jobbet. Min filosofi bygger på att ge hästarna mycket grundträning, säger Stefan Hultman.


Specialist på segerglädje och storlopp

Stefan Hultman fyller 50 år den 5 september i år och gör nu sin 17:e säsong på träningscampen på Menhammar och har vunnit allt som går att vinna. Nästan. För travpubliken är han känd för att alltid bli översvallande glad när han vunnit en storseger och det är något som han är specialist på. Stallväggen har varit tapetserad med lagerkransar och av de 1 000 tränartriumferna är runt 80 storloppssegrar!
– Prix d'Amerique har jag kvar och det hoppas jag kunna ta hem innan jag slutar. Både Naglo och Maharajah har varit ganska nära och hade inte From Above skadat sig tror jag han hade haft möjligheter i det loppet. Den bästa häst jag tränat är Maharajah och jag hoppas att han kan ta upp sin tävlingskarriär i höst. Jag tror att han har mycket kvar att ge.

Pressrelease Svensk Travspor

 


 

Onsdag 21 augusti 2013

I kväll V86 från Solvalla

Kihlmans V86-tips Solvalla i kväll

Kvällens V86-Spik = Ottens Fighter

 

Tisdag 20 augusti 2013

Redén kom rätt i derbyuttagningarna


Daniel Redén hittade rätt två gånger med Molle C.D. under tisdagskvällen. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2013-08-20 21:40 Senast ändrad: 2013-08-20 23:25

Det var första segern på Jägersro för stockholmaren Daniel Redén.
Triumfen kom påpassligt med löftet Molle C.D. eftersom det handlade om uttagningsloppen till Svenskt Travderby.
34-åringen som gjort en sådan kometkarriär har nu en av favoriterna i ett av landets mest klassiska lopp den första söndagen i september.
- Hur funkar det nu? undrade Daniel Redén efter mål då han ville bli visad till vinnarcirkeln.


Det kördes tio uttagningslopp i travets blå band på tisdagskvällen, sex till Svenskt Travderby och fyra till Derbystoet.
Om knappt två veckor är det finaler med två miljoner respektive en miljon kronor till segrande hästar.
Favoriterna radade upp sig. Molle C.D. vann som kvällens näst mest betrodde häst på V64.spelet, streckad på 89 procent av kupongerna.
Daniel Redén behövde visserligen inte krama så mycket ur sin häst utan fick bestämma i ledningen. Avslutningen bådar dock gott.

När Molle C.D. fick signalen i mitten av den sista kurvan stack han undan till en överlägsen seger. Finfin. Segertiden blev 1.14,5 över 2 640 meter.
Succémannen Daniel Redén har kört in åtta miljoner i år som privattränare åt Stall Zet på Solvalla. Molle C.D. köptes till stallet i våras och har alltid varit en talang men har utvecklats ännu några snäpp i den nya regin.

- Hur funkar det nu, var ska jag vara? Jag har ju aldrig vunnit på den här banan förut så jag vet inte, sa Redén från Solvalla innan han klev in i vinnarnas hörna.
Molle C.D. blev släppt till ledningen och slapp press under loppet.
- Han har nog ganska stor respekt med sig nu. I dag blev det ett lugnare lopp där han fick styra och ställa som han ville. Men det var skönt för hästen. Han har fått några tuffa lopp här på slutet. Han är ganska grön i sammanhanget även om man kanske inte kan tro det. Han har en jäkla motorik och bara längde lite på stegen, berömde Daniel Redén.
Hur går det i finalen?
- Ah, nu är allt som händer bara en bonus!

En trio från Kolgjini

Hemmatränaren Lutfi Kolgjini kvalade in tre hästar till derbyfinalen.
El Mago Pellini har inte varit riktigt kurant sedan segern i Kungapokalen i somras. Nu visade han sig från sin bästa sida. Kolgjini kunde köra sig till spets efter 500 meter och El Mago Pellini fick sträcka på sig i slutstriden för att hålla Perfect Power stången.
- Nu känns han jättefin hästen. Det här blev en liten "skalle" och perfekt för att han ska vara i toppform i finalen. Jag tror att det här derbyt kommer att handla om positioner. Det finns fyra-fem hästar som är riktigt bra som kan vinna, sa Lutfi Kolgjini.

"En av de grymmaste prestationerna"

Viking America var en överraskning då han vann det avslutande uttagningsloppet för Kolgjini. Hästen blev skrämd av en konkurrent bakom bilen och tappade helt farten. Ändå kom han dundrande i spåren och övertog ledningen.
Storfavoriten Standout kom upp på utsidan varvet från mål men kunde inte plocka ner tappre Viking America som travade de 2 640 meterna på 1.13,1.
- En av de grymmaste prestationerna jag varit med om på länge faktiskt, sa Kolgjini vars tredje finalist Mosaique Face (tvåa i sin uttagning) också svarade för en klart ögonbrynshöjande prestation.

Svante Båths Quid Pro Quo var förstaseedad i uttagningsloppen och vann komfortabelt för Erik Adielsson.

Stefan Melanders duo Porthos Amok .....

och Increased Workload var andra tunga favoriter som höll den här kvällen. Örjan Kihlström satt i sulkyn.
På V64 blev det 164 kronor för alla rätt, medan utdelningen för fem och fyra rätt uteblev. Det innebär att det blir dubbeljackpot på Åby på torsdag. 4,5 miljoner till ensam vinnare.

Mikael Wikner

I kväll Derbykval på Jägersro med bl.a Val DÁmour - Erik Berglöf

Erik har även med Quantanamera i Derbystoet

Björn Goop har 7 hästar med i Derbykvalen....här med Roobios....

......Mellby Apex.....

....Queen´s Delight.....

....Junior Troy

...Twitter...

.....Ipod (idag med Johnny Takter)

.....Ed Rapide..

Peter Cederin har med Village Surprise i Derbystoet (i kväll kör Ulf Ohlsson)


Besök i Mariebergskogen - Naturum

Varg från Värmland 

Måndag 19 augusti 2013

Allsvenska kuskligan: Goop utökar ledningen

 
Björn Goop leder kuskligan med 14 segrars marginal före Jorma Kontio. Foto av LENNART KIHLMAN
Stockholm. Publicerad: 2013-08-19 10:30 Senast ändrad: 2013-08-19 12:33

Björn Goop vann elva lopp i förra veckan och leder nu kuskligan med 14 segrar före Jorma Kontio.


Allsvenska kuskligan:

1. Björn Goop, Färjestad, 220-151-113
2. Jorma Kontio, Solvalla, 206-138-124
3. Ulf Ohlsson, Bergsåker, 170-135-137
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 135-102-70
5. Åke Svanstedt, Axevalla, 123-93-96
6. Johnny Takter, Jägersro, 117-97-91
7. Erik Adielsson, Solvalla, 107-72-62
8. Robert Bergh, Bergsåker, 104-63-44
9. Magnus Jakobsson, Färjestad, 93-71-70
10. Kenneth Haugstad, Halmstad, 76-79-83
11. Peter Untersteiner, Halmstad, 75-73-66
12. Stefan Söderkvist, Åby, 72-74-76
13. Per Lennartsson, Solvalla, 70-58-51
14. Johan Untersteiner, Solvalla, 61-42-34
15. Kim Eriksson, Mantorp, 59-34-43
(Siffror till och med 18 augusti)

 Kanal /5I kväll V5-Trav på Färjestad

Kvällens häst = Eloise

Segrare i  ponnyloppet blev Ripadals Friggador med Linnea Sundin

Magnus Jakobsson och Björn Goop hade många heta dueller under kvällen
Magnus 4 segrar och Björn 3
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 5 Glenlivet - Björn Goop

Lopp 2 Nr 9 T.M.Continental - Maria E.  Persson


Lopp 3 Nr 7 Blue Star Champion - Magnus Jakobsson

Lopp 4 V5-1 Nr 4 Eloise - Magnus Jakobsson


Lopp 5 V5-2 Nr 5 Normandie Boy - Martina Lunde


Lopp 6 V5-3 Nr 7 Breezy Badger - Björn Goop


 

Lopp 7 V5-4 Nr 9 Old Faithful - Magnus Jakobsson


Lopp 8 V5-5 Nr 7 Global Nirvana - Björn Goop


Lopp 9 Nr 9 Alexis - Christer S.A. Karlsson


Lopp 10 Nr 2 Mactheman - Magnus JakobssonKihlmans V5-Tips

Kvällens bästa V5-Spik = Breezy Badger med Björn Goop

 

Söndag 18 augusti 2013

I dag V5-trav - Åmål

Kent Persson till SM för amatörer på Åby

Björn Goop tog fem (5) segrar denna söndag
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 1 Nordic Caviar - Björn Goop

Lopp 2 Nr 10 Mr Jojje - Björn Goop


Lopp 3 Nr 9 Stensvik Martin - Olav Mikkelborg


Lopp 4 V5-1 Nr 1 King Cobol - Björn Goop


Lopp 5 V5-2 Nr 2 Nr 4 Ross Laday - Kent Persson


Lopp 6 V5-3 Nr 6 Anneros Karl - Dagfinn Aarum


Lopp 7 V5-4 Nr 4 Miss Beyonce - Morgan Ivarsson

Lopp 8 V5-5 Nr 3 Lovelorn - Daniel Schützer


Lopp 9 Nr 6 Qualis Talis - Björn Goop


Lopp 10 Nr 12 Havbergs Gidde - Björn GoopKihlmans V5-Tips - Åmål

En tänkbar V5-Spik= Lovelorn V5-5 Nr 3

V5-1...1-4
V5-2...1-6-8
V5-3...1-4-8
V5-4...4-6-11
V5-5...1-3-5-8-9
270 rader = 270 kr

Lördag 17 augusti 2013


I dag V75 från Örebro

V75: Skrällar i E3-finalerna


Teberius F. tillsammans med sin tränare Helena Burman och körsven Björn Goop efter skrällsegern i E3-finalen för hingstar. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2013-08-17 17:52 Senast ändrad: 2013-08-17 18:57

Vilket antiklimax!
Efter 300 meter i E3-finalen för den öppna klassen hade fyra av loppets mest betrodda hästar gjort bort sig med galopp. Det öppnade för jätteskrällen Tiberius F. körd av Björn Goop.
- Jag är chockad, omtumlad, rörd och har nästan inga ord, sa hästens tränare Helena Burman.

Redan i starten gjorde Djali Boko och Nochebuena Face bort sig. Storfavoriten Rolling Stones tog enkelt hand om ledningen och Örjan Kihlström hade precis satt sig till rätta när hästen galopperade vilket också Poochai gjorde i samma veva.
Efter den röriga inledningen satt Marquis Ås i täten och fick Tumble Dust utvändigt som följdes av Tiberius F. Första varvet travades på 1.12,3 och ledaren kastade in handduken 500 meter före mål och Tumble Dust tog över. Tiberius F. gled fram utvändigt och avgjorde säkert mitt på upploppet före en tapper Tumble Dust. Trea slutade Kan Ha.
- På sista bortre långsidan kändes min häst allt starkare och vi fick en fin rygg. Han klev bara undan och jag drog inte ner norsken, sa Björn Goop.
Örjan Kihlström hade följande förklaring till Rolling Stones galopp.
- Han slappnade av och rullade över. Det kom plötsligt och jag hann inte ordna till det.

Succé för Bergh

E3-finalen för ston blev en stor succé för Robert Bergh. Han tränar både segraren Amazon AM och trean Roaring Drunk vilket innebar att stallet körde in en miljon kronor.
Bergh körde själv Amazon AM som svarade för en femstjärnig prestation. Amazing AM hamnade illa till från start och fick avancera fram utvändigt ledande Air Frame. Favoriten D´One drog upp spurten 600 meter före mål men hästen hade inte sin bästa dag och var tidigt slagen. Robert Bergh tryckte sig till ledningen mitt i sista sväng och Amazon AM höll undan till en säker seger före piggt spurtande duon Backfire och Roaring Drunk.
- Jag var nöjd att komma fram utvändigt om Pers häst utan att det kostade för mycket. Ledaren hade vi slagit förut och hade koll på, men däremot visste jag vad som skulle komma bakifrån, sa Bergh.
Bergsåkerstränaren nöjde sig inte med detta.

I V75-avslutningen lyckades han försvara ledningen med Le Mat och det var säkert avgörande för loppets utgång. Le Mat klev undan till en säker seger före vass avslutande Arazi Boko.

I övrigt noterade vi...


...att Credit Fayline samlat ihop till segern i Silverdivisionens Final. Magnus Jakobsson laddade vad som gick från start och Credit Fayline hade inga problem att ta hand om taktpinnen. Sista varvet fick hästen mangel av No Deal och det var målkameran som fick sära dom bägge kämparna åt.

...att Sanity tog årets första seger efter tidig ledning för Johnny Takter. Insatsen gillades av Bergsåkers sporchef Henrik Lindgren som bjöd in Sanity till Sundsvall Open Trot nästa lördag.
- Dit kommer vi gärna, sa Malin Löfgren.


...att Åke Svanstedts gav Twin´s Fairytale ett perfekt lopp och hästen avgjorde i ett nafs i sista sväng.


...att Björn Goop skrällde inte bara med Tiberius F. Bakom You Talking To Me lät han favoriterna köra livet ur varandra och You Taling To Me hade de bästa krafterna kvar över upploppet.
V75-raden blev svårfunnen. Sju rätt gav 891 106 kronor, sex rätt 2 226 kronor och fem rätt gav 73 kronor.

Storvinst till Karlstad - vann 924 862 kronor på V75

2013-08-17 17:02

I dagens V75-omgång på Örebro blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad hos Willys I Karlstad i Karlstad gav hela 924 862 kronor.
Kupongen, som kostade 270 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med sju rätt, 13 rader med sex rätt och 66 rader med fem rätt.
Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.
Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

 

För ytterligare information:

Hasse Svennehed, PR-chef ATG

Telefon: 08-627 21 81

Mobil: 070-527 21 81

E-post: hasse.svennehed@atg.se

 

ATG - ett spelbolag i hästsportens tjänst

 

Storvinst till Kil - vann 916 286 kronor på V75

2013-08-17 17:02

I dagens V75-omgång på Örebro blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad hos Drömbutiken i Kil gav hela 916 286 kronor.
Kupongen, som kostade 144 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med sju rätt, 10 rader med sex rätt och 40 rader med fem rätt.
Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.
Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

 

För ytterligare information:

Hasse Svennehed, PR-chef ATG

Telefon: 08-627 21 81

Mobil: 070-527 21 81

E-post: hasse.svennehed@atg.se

 

ATG - ett spelbolag i hästsportens tjänst

 Kihlmans V75-Tips - Örebro

Dagens V75-Spik = Sanity

V75-1...2-3-6-9-12
V75-2...1-2
V75-3...1 Sanity
V75-4...1-6-8-12
V75-5...2-4-6-8
V75-6...1-9
V75-7...1-3-7
960 rader  = 480 kr


 

Fredag 16 augusti 2013

Stockholm och 23 grader vid slussen


Mysiga gränder i Gamla Stan

Lämnar hotellet och åker mot Karlstad efter 2 dagar i Stockholm

Torsdag 15 augusti 2013

V75: Magi när Panne tog pokalen

 

Panne de Moteur och Örjan Kihlström tog hem Jubileumspokalen och satte punkt på en minnesvärd kväll. Foto av LARS JAKOBSSON

stockholm. Publicerad: 2013-08-14 22:42 Senast ändrad: 2013-08-14 23:23

En magisk Solvallakväll.
Jubileumspokaltävlingarna motsvarade högt ställda förväntningar med råge.
Panne de Moteurs seger i huvudloppet var bara en av många prestationer i absolut världsklass.


Stämning som bara toppas under elitloppshelgen och travsport när den är som allra bäst.
Succé är inte ett för starkt ord för att beskriva onsdagskvällen på Solvalla.
Full fart hela vägen blev temat och egentligen var det bara Jubileumspokalen som bröt mönstret.
Men första biten gick det undan värre - när Örjan Kihlström gav Panne de Moteur order om maximal ansträngning bakom startbilen.

Just då favoriten Occhione Jet såg ut att ha avgjort spetsstriden kom hans huvudmotståndare som skjuten ur en kanon från spår sju och övertog föringen.
Att sedan kullens dominant Brad de Veluwe tidigt kom upp på utsidan spelade ingen roll, inte heller att Occhione Jet fick luckan på upploppet. Efter att ha varvat på 1.12,7 fanns det ingenting som kunde stoppa Panne de Moteur från att få ta emot den stora publikens jubel och miljonen i förstapris.
- Han är grym från start, verkligen. Jag kände direkt bakom bilen att han var med på noterna, då körde jag. När Erik fick luckan trodde jag att det skulle vara kört, men han kämpade helhjärtat, förklarade segerkusken.

- En fantastisk häst, jag tycker att han är bäst i kullen. Det är sådana här hästar man tar till sig enormt. Han gör sitt jobb, älskar att springa och tävla. Det var väldigt kul att han äntligen fick vinna ett riktigt stort lopp, sade en överlycklig Stefan Hultman som nog talade för många när han hyllade arrangemanget.
- Det är otroligt snyggt gjort av Solvalla att göra den här grejen med legendarerna och kul att det kom så mycket folk som uppskattar det. Svensk travsport behöver det här.

Legendarisk stämning
Legendarerna var det.
Att många av de 10 227 i publiken kommit för att uppleva ”Ahlsell Legends” blev tydligt av de mäktiga taktfasta applåder som ackompanjerade de nio körsvennerna vid såväl start som varvning.
Men innan dess hade stor dramatik utspelat sig då Thomas Nilsson ramlat ur sulkyn bakom Vici Lane i ett första startförsök. Det såg otäckt ut för några sekunder, men Nilsson lyckades hålla sin häst och fick snabbt undsättning varpå han satte sig upp och körde loppet.
Där var det Erik Berglöf som angav tonen genom att blixtra till ledning med Havbergs Mimi. I slutsvängen öppnade det upp sig för Jean Pierre Dubois och Helen A Johansson som kyligt valt att smyga sina hästar på innerspår.

Och det blev Frankrikes travnestor och vår svenska sulkydrottning som kom att göra upp sista biten där den förre behöll greppet med Jeppas Hugo.

- Jag hade tur och fick en bra resa. Det här var ett stort nöje. Publiken är formidabel, jag önskar det vore så här oftare i Frankrike, sade en nöjd 73-åring.
Att evenemanget var minst lika uppskattat av de som deltog stod också klart.
- Vilken värme. Redan när vi defilerade kom folk fram och applåderade. Det är sådant som möjligtvis händer i Elitloppet, det var helt magiskt, beskrev Helen A Johansson medan Thomas Nilsson fick förklara sin incident:
- Hästen blev skärrad och reste sig. Det enda som gick genom mitt huvud var att inte släppa honom. Har jag åkt till Solvalla så ska jag i alla fall köra loppet, sade Nilsson som ändå var lyrisk över upplevelsen.
- Den responsen vi kuskar fick både före och efter loppet, det är nästan så att man blir gråtfärdig.

Världsrekord av Save the Quick

Om publiken var formidabel så kan man applicera samma ord på flera av vinnarna.
I synnerhet den nya europamästarinnan för ston, Save the Quick. Fransyskan som svarat för så många tappra insatser utan att få vinna på svensk mark tidigare fick äntligen full utdelning. Befriad från sina armbågsskydd pep hon till ledningen och att konkurrenterna stafettkörde på utsidan med ett inledningsvarv på 1.10,3 som följd spelade ingen roll. Över upploppet stack hon undan på 1.10,9 - världsrekord för ston över full distans.

”Hon bara ökade hela tiden. En fantastisk häst, topp tre som jag har kört, definitivt”, är stora ord när de kommer från Björn Goop.

Rekord blev det även i C Th Ericssons Memorial. Daniel Olssons beslut att släppa ledningen till Juggle Face blev ett genidrag då den senare drog musten ur övriga och On Track Piraten fick luckan på beställning. 1.12,4 är den snabbaste tid en svenskfödd häst travat över 2 640 meter.

Onaturlig Recation

Tapperhetsmedaljer delas inte ut i travlopp och därmed fick Digital Ink nöja sig med andrapriset i Solvallaserien. Efter att ha krossat ledande Magic Tonight via tredjespår och dödens i våldsamt tempo fanns nämligen inget svar när kriterievinnaren Chelsea Boko visade att storformen är i antågande och sluggade sig förbi.

Apropå tapperhet var det nästan mot naturlagarna att Recation skulle stå till mål efter att ha tvingats varva på vansinniga 1.08,7 i Queen L:s lopp. Men Hans-Owe Sundberg visste vad han hade i tömmarna och nådde mållinjen innan krafterna var slut.
Stig H Johansson hade ingen lycka med sig i sin kuskcomeback då Jaguar Broline blev hängande i spåren från start och fick backas sist.

Däremot kunde han konstatera att hans egen treåring Rosemary Gar besitter helt annan snabbhet bakom bilen när hon dominerade Carolo Mins lopp för Erik Adielsson.
V75-utdelningen nådde 135 613 kronor för sju rätt, men de flesta som besökte Solvalla denna afton åkte nog hem lyckliga även om de inte prickade den raden.

Robin Johansson

 
Djurgårdsfärjan och besök på SkansenEn vagn från 1954 där Romersk familj bodde
Samekåta från 1934
Kväll och mat på Jensens....

Onsdag 14 augusti 2013

I kväll extra-V75 från Solvalla

Kihlmans V75-tips Solvalla i kväll

V75-1...1-5-7
V75-2...2-3-4-6-7
V75-3...2-3
V75-4...5-7
V75-5...5-9
V75-6...2-5-8-9
V75-7...1-7-9
1440 rader = 720 krKl. 16.00 buss till Solvalla från centrumJean Pierre Dubois med Jeppas Hugo inför drygt 10.000 på Solvalla

Jean Pierre Dubois med Jeppas Hugo
 

Tisdag 13 augusti 2013

Vi säger GRATTIS till Olle Goop som fyller 70 år idag


Vi säger "lycka till" till Petter Johansson som nu börjar på ST
 

Måndag 12 augusti 2013

Allsvenska körsvensligan: Kontio knappar in

 
Nyblivne 60-åringen Jorma Kontio verkar inte ha förlorat segeraptiten. Foto av Lennart KIHLMAN

stockholm. Publicerad: 2013-08-12 10:24

Ännu är kampen långt från avgjord i årets kuskchampionat.
Efter att Björn Goop stadigt ökat avståndet under sommaren kan Jorma Kontio se tillbaka på en strålande vecka med nio segrar där fyrlingen på Solvalla på sin 60-årsdag i onsdags givetvis var höjdpunkten.
Även Ulf Ohlsson vann nio lopp och befäste sin bronsplats.

Allsvenska körsvensligan 2013
1. Björn Goop, Färjestad, 209-147-110
2. Jorma Kontio, Solvalla, 199-132-120
3. Ulf Ohlsson, Bergsåker, 165-131-133
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 130-98-69
5. Åke Svanstedt, Axevalla, 119-90-91
6. Johnny Takter, Jägersro, 114-95-87
7. Erik Adielsson, Solvalla, 104-69-61
8. Robert Bergh, Bergsåker, 98-62-40
9. Magnus Jakobsson, Färjestad, 90-67-67
10. Kenneth Haugstad, Halmstad, 72-79-80
11. Peter Untersteiner, Halmstad, 72-70-64
12. Stefan Söderkvist, Åby, 69-72-72
13. Per Lennartsson, Solvalla, 64-56-48
14. Johan Untersteiner, Solvalla, 59-41-32
15. Kim Eriksson, Mantorp, 58-34-43
(Siffror till och med 11 augusti)
 

Robin JohanssonI kväll V64 på Färjestad

Harry Boy fixade storvinst till Kristinehamn - vann 130 434 kronor på V64

2013-08-12 21:10

I dagens V64-omgång på Färjestad blev det hög utdelning på fem rätt. En kupong inlämnad hos Godbiten Rättspel i Kristinehamn gav hela 130 434 kronor.
Kupongen, som kostade 140 kronor lyckades pricka in fem rätt. Kupongen innehöll förutom även två rader med fem rätt och 22 rader med fyra rätt.
Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.
Den högsta utdelningen i ATG:s historia är en vinst på 67 312 633 kronor, som delades ut 27 februari 2010, då V75 kördes på Axevalla.

 

För ytterligare information:

Hasse Svennehed, PR-chef ATG

Telefon: 08-627 21 81

Mobil: 070-527 21 81

E-post: hasse.svennehed@atg.se

 


Dagens Häst blev Chica N.L.

Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 7 Tintin - Björn Goop

Lopp 2 Nr 8 Rally Berta - Kaj WidellLopp 3 V64-1 Nr 6 Chica N.L.- Ralf Karlstedt


Lopp 4 V64-2 Nr 8 Summer Flirt - Jimmi Ehlers


Lopp 5 V64-3Nr 5 Echo´s Girl - Rickard Svanstedt


Lopp 6 V64-4 Nr 14 Västerbo Cointreau - Paw Mahony


Lopp 7 V64-5 Nr 1 Kalle - Dagfinn Aarum


Lopp 8 V64-6 Nr 8 Jan Cahoot - Mikael J Andersson


Lopp 9 Nr 6 Gassman´s Evert - Björn Goop


Lopp 10 Nr 9 Package Deal - Per Lennartsson


Lopp 11 Nr 2 Young Flirt - Per Lennartsson

 

 Kihlmans V64-Tips - Färjestad i kväll

Exclusive Zon kan vara en chans-V64-Spik (nr 9 V64-3)
 

Med fet siffra = enkelraden

V64-1...3-4-5-7-8-10-12
V64-2...1-10-11
V64-3...2-3-5-9
V64-4...10-12
V64-5...4-7
V64-6...1-8
672 rader = 672 krClara R.C. en bra V64-Spik (nr 4 V64-5)

Söndag 11 augusti 2013


Denna vecka VM-Friidrott och trav hela veckan
 

Lördag 10 augusti 2013

Vi säger GRATTIS till Per-Inge & Anna-Ida. Min Ty segrade (2260m - 1.50,6)i dag på
Åmål där det var heldag med ponnys
Klicka för resultat från Åmål>>>>
 

V75: Elitloppsvinnaren i topp

 

Nahar, 2013 års vinnare av Stig Lindmarks Styrkeprov. Tränaren Robert Bergh och Tommy Sedin, delägare tillsammans med sina söner Daniel och Henrik Sedin. Foto av Kanal 75

Skellefteå. Publicerad: 2013-08-10 18:46 Senast ändrad: 2013-08-10 18:50

Även om Nahar vunnit världens största sprinterlopp är lång distans ingen nackdel.
Elitloppsvinnaren från i maj gjorde processen kort med motståndet över tre kilometer i Skellefteå V75 på lördagen.
Stig Lindmarks Styrkeprov - ett lopp uppkallat efter banans störste genom tiderna - blev en ren uppvisning.
- Det här var perfekt med 14 dagar till Sundsvall Open Trot, sa Robert Bergh.


Nahar var känd som en mycket stark häst när han kom till Robert Bergh under våren i fjol. Fortsättningen är känd. Sundsvallstränaren formade om valacken till en världssprinter och segern i Elitloppet kom överraskande.
4 382 personer gästade Skelleftetravet den här vackra sensommardagen där invigningen nästan helt ägnades åt Stig Lindmarks inträde i travets Hall Of Fame.
Banans störste genom tiderna fick uppleva den första årgången av sitt lopp och styrkeprov över tre kilometer för två år sedan.
Nu kördes den tredje upplagan, med en färsk elitloppsvinnare i topp.
Nahar fick än en gång fick visa sig från den starka sidan. Åttaåringen stod med dubbla tillägg och Robert Bergh körde sig till täten efter ett varv. En offensiv a’ la Stig Lindmark, en gång känd för sina vältränade hästar och för att köra därefter.
- Stig tyckte nog om styrningen jag gjorde i dag. Det var inga decimetrar fel det där inte - utan pang på! Men hästen känns helt underbar också. Nahar är precis lika fin nu som då han vann Elitloppet, sa Robert Bergh.

"En fröjd att köra"
Om 14 dagar avgörs Sundsvall Open Trot med en miljon i förstapris på Berghs hemmabana. Ett lopp han siktat på en längre tid med Nahar.
- Allt bara stämmer. Nahar har blivit så komplett också och det känns verkligen som en fröjd att köra honom. Det här var perfekt med 14 dagar till Sundsvall Open Trot. Jag har aldrig vunnit det loppet, så det bli fantastiskt kul att testa nu när jag har häst till det. Jag har ju varit med några år men aldrig haft den rätta vinstchansen. Nu måste jag väl höra till en av favoriterna i alla fall, sa Robert Bergh som firade i vinnarcirkeln tillsammans med tvillingbröderna Sedins pappa Tommy och fick pris av Stig Lindmarks änka Birgitta.

En bra bit Bergsåker

Fem segrar blev det som tränare för Robert Bergh den här lördagen i Skellefteå. Två av triumferna kom på V75. Tyske fyraåringen Bradley ordnade den andra segern då han lekte med konkurrenterna i Skelleftetravets Fyraåringslopp, streckad på 52 procent av systemen.
Kollegan Ulf Ohlsson var inte sämre. Det blev sammanlagt fyra segrar för svart kusk och ett äkta hattrick när han inledde V75:an med tre segrar i svit.

Med Oracle Kronos (tränare Jan-Olov Persson)
....och Zagros Boko (tränare Gabriella Laestander) använde sig Ulf Ohlsson av det extra innerspåret på upploppet.
- Det kan vara lite olika med open stretch men i dag älskar jag det! summerade Ulf Ohlsson.
Zagros Boko tränas av heltidsamatören Gabriella Lastander som tillsammans med sambon Bert Pettersson ordnade en hemmaseger till Skellefteå.
- Det här var vår andra V75-seger. Face The Evil vann här hemma för sex år sedan så nu började det vara dags igen, sa Gabriella Lastander efter en mycket känslofylld triumf.

Hallsta Lotus på målfoto

Hudiksvallstränaren Jan-Olov Persson blev dubbelsegrare. Fenomenet Hallsta Lotus skulle nämligen visa sig starkast igen i karriärens 71:a seger i start nummer 170.
13-åringen forcerades till ledningen efter att finske Turbo Urpo öppnat första 500 på snabba 21,5. Ulf Ohlsson drog sedan i ett knäckande tempo och grillade stallkamraten Faksen Jr på utsidan och Månprinsen A.M. som sladdade sist efter en sämre start.
Faksen Jr hänga på bra och pressade kalblodskungen till seger på målfoto.
Månprinsen A.M. avslutade strålande i vida spår och rullade över i galopp på upploppet med tredjeplatsen inom räckhåll.
- Han är beundransvärd som kan prestera så här nästan hela tiden vid fyllda 13, sa Ulf Ohlsson. I klass II-loppet körde sig Bodentränaren Petter Lundberg fram utvändigt ledaren mitt i loppet med egentränade Pompano. Femåringen var trött men höll undan knappt men säkert.

Avslutningen, silverloppet, blev en stor triumf för Umåkertränaren Rainer Björkroth som tränar både vinnaren Sundsvik Saigon (John Östman) och tvåan Outlaw Merci.
1 782 system ordnade alla rätt och utdelningen enbart för sju rätt blev 10 589 kronor.

Mikael WiknerI dag V75 från Skellefteå
Kihlmans V75-Tips

En bra inlednings-V75-Spik = Ulm Karsk

V75-1...6 Ulm Karsk
V75-2...1-2-3-5-6-7-12
V75-3...1-3-4-5-6
V75-4...1-6-7-10-11
V75-5...1-11
V75-6...15 Nahar
V75-7...2-3-8-11
1120 rader = 560 kr


Nahar är bästa V75-Spiken idag
 

Fredag 9 augusti 2013

Kylig fredagsmorgon och vi får en dag med nya möjligheter
I kväll Bygdetrav i Sunne på Gylleby
Klicka för resultat>>>>

Ida Eriksson segrade med Lomar (Arkivbild)

Jan-Erik Lundqvist segrade med Cash De Vie (Arkivbild)

Roland Engs Frida Girl segrade med....

....Julia Nilsson (arkivbilder)

Henrik Kulblikk segrade med Finskog Mira (Arkivbild)

Jonas Hallstensson segrade med Lafayette Broline (Arkivbild)
 

Torsdag 8 augusti 2013

 

V86: Charlie - vilken trotter!

 

Överlägsen seger för hyperkapable Charlie Trotter och Tony Wallin. Foto av JEANNIE KARLSSON

Stockholm. Publicerad: 2013-08-07 22:26 Senast ändrad: 2013-08-08 09:04

Publiken på Solvalla tog upp applåder på upploppet.
Kapable strulputten Charlie Trotter kan verkligen trava när han håller sig i skinnet.
En överlägsen seger i Solvalla V86 av femåringen som har alla kvaliteter för att bli en riktig topphäst.
- Han är helt obrukad i mål. Jag har aldrig varit i närheten av en sån här häst, sa kusken Tony Wallin.


Charlie Trotter har efter onsdagens seger fem förstaplatser på åtta starter i livet och har aldrig förlorat då han travat hela vägen.
Men det kan vara lite så och så med den saken. Tränaren Diederik Meilink stod i den sista kurvan under onsdagens uppvisning. Svetten lackade - men det var inte bara den ljumma sommarkvällens förtjänst.
- Jag har fått lära mig att man ska vara jätteglad när man vinner men jag känner mig mest lättad faktiskt. Det är en blandning mellan lättnad och glädje detta. Det är en riktigt bra häst vi har och jag hoppas att han kan fortsätta sköta sig så här nu. Sedan är det väl V75 och såna lopp vi får titta på, sa Diederik Meilink, med Mantorptravet som bas.
Charlie Trotter svarade för en strålande comeback efter ett nästan årslångt uppehåll senast då han la ett gäng riktigt meriterade hästar och miljonärer på rygg.
I fjol var han i farten i kvalen till Svenskt Travderby, men galopperade bort sig. En spökande hov har hållit honom bort från tävling ett längre tag. Ändå spelades han till storfavorit på V86-spelet och hade lekstuga efter att Tony Wallin tidigt kört sig till ledningen.

"Kommer att gå långt"
Segermarginalen skrevs till "många längder" på topptiden 1.13,7 över 2 640 meter. En notering endast fem tiondelar långsammare än Caballions svenska rekord för femåringar över den aktuella distansen med voltstart.
36-årige Tony Wallin har suttit bakom en hel del fina djur.
- Men aldrig en sån här! Han springer och småvinglar och är lite oskärpt men
det känns ju som att jag kan fortsätta ett varv till i samma tempo. Han är helt obrukad i mål. Han är lite för pigg och opolerad än så länge men prissumman (200 000 kronor) är väldigt missvisande. Han kommer att gå långt. Det blev en olycklig galopp i derbykvalet i fjol och utan den hade han varit med och krigat om stora pengar där, sa en mycket nöjd Tony Wallin.
Duon Meilink-Wallin vann även kvällens sista lopp tillsammans (utanför V86) med fyraårige Walk A Mile.

Fyrling för 60-åringen

Annars handlade det mest om Jorma Kontio den här kvällen. Fyra segrar varav tre inom V86 blev det för Nordens mestvinnande kusk som faktiskt fyllde 60 år just den här kvällen!
Jorma Kontio närmar sig 9 500 segrar som kusk varav 3 300 har kommit i Sverige.
- Solvalla är absolut ett bra ställe att fira på, det är ju här jag har alla kompisar. Det har ringt mycket i dag och jag har fått en del presenter och att vinna så här var ju bra, sa jubilaren.
Hästarna i fyrlingen är alla tränade av Solvallas Timo Nurmos. Dessa är i tur och ordning: Panama As, ..

Xena Brick, ...

...Caddie Gallant .

..
och Going For Gold Zaz.
Bästa prestationen svarade utan tvekan Caddie Gallant för. Femåringen var ruggig när han malde ner ledarhästen från dödens på tiden 1.13,1 över 2 640 meter med autostart.

312 000 för åtta rätt
19-årige Frida Asplund från Gävle tog hem Lärlings- och ungdomsloppet med 17-oddsaren

...Sugarchock
, tränad av Gävleamatören Torbjörn Engdahl. En kusk i flyt som nu tog sin tredje seger på några veckor.

Övriga vinnare på V86 var Yield To None (tränare Ulf Stenströmer),

...Ponziopilato Stra (Stefan Hultman)...

 och Cobol Queen (Stig H Johansson).
Det var superjackpot på V86 med 15 miljoner till en potentiell vinnare på V86. Spelarna gillade utmaningen och omsättningen sköt upp i 27,1 miljoner kronor.
60 system grejade alla vinnarna och utdelningen enbart för åtta rätt blev 312 418 kronor.

Mikael Wikner

Onsdag 7 augusti 2013


I kväll V86 från Solvalla med Jackpot

Kihlmans V86-Tips Solvalla i kväll

En tänkbar V86 = Blended Bellouet (V86-8)

V86-1...1-4-5-6-7
V86-2...1-2-4
V86-3...2-4
V86-4...2-9
V86-5...3-7-8-9
V86-6...4-9-11
V86-7...11-12
V86-8...5-7
2880 rader = 720 kr

Tisdag 6 augusti 2013

Olle Goop tog en snygg trippel. Här segerdefilering med Junior Troy

Måndag 5 augusti 2013

Allsvenska kuskligan: Goop drar ifrån ytterligare

 
Björn Goop har en klar ledning i den allsvenska kuskligan. Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2013-08-05 15:52 Senast ändrad: 2013-08-05 16:26

För två veckor sedan gjorde Björn Goop ett litet ryck i den allsvenska kuskligan.
Efter att ha vunnit tio lopp förra veckan utökade han sin ledning ytterligare.
Marginalen ner till tvåan Jorma Kontio är nu 17 segrar.

1. Björn Goop, Färjestad, 207-140-109
2. Jorma Kontio, Solvalla, 190-128-112
3. Ulf Ohlsson, Bergsåker, 156-128-127
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 123-92-64
5. Åke Svanstedt, Axevalla, 119-90-91
6. Johnny Takter, Jägersro, 113-93-85
7. Erik Adielsson, Solvalla, 102-65-57
8. Robert Bergh, Bergsåker, 91-56-39
9. Magnus Jakobsson, Färjestad, 87-67-66
10. Kenneth Haugstad, Halmstad, 72-77-79
11. Peter Untersteiner, Halmstad, 69-66-59
12. Stefan Söderkvist, Åby, 68-68-69
13. Per Lennartsson, Solvalla, 59-52-46
14. Johan Untersteiner, Solvalla, 58-38-30
15. Kim Eriksson, Mantorp, 56-33-41

(Siffror till och med 4 augusti)

Kanal 75
I kväll V5-trav - Årjäng

Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 6 Lien Jim - Per Ludvig Nilsen

Lopp 2 Nr 4 Rositta Simoni - Peter Strömberg


Lopp 3 Nr 1 Sensei Act - Magnus Jakobsson


Lopp 4 Nr 10 Lurifaxa - Göran Antonsen


Lopp 5 V5-1 Nr 1 Pershin Boy - Per Ludvig Nilsen


Lopp 6 V5-2 Nr 2 Culp Friction - Olle Goop


Lopp 7 V5-3 Nr 10 Junior Troy - Olle Goop


Lopp 8 V5-4 Nr 6 Jula In Focus - Olle Goop


Lopp 9 V5-5 Nr 6 Montdore - Tom Horpestad


Lopp 10 Nr Edcorona - Morgan Ivarsson


Ponnyloppet Nr 5 Min Ty - Anna-Ida PerssonKihlmans V5-Tips - Årjäng i kväll

En bra V5-Spik = Pershing Boy

V5-1...1 Pershing Boy
V5-2...1-2-4-6-7-10
V5-3...4-8-10
V5-4...2-3-6-10-13
V5-5...1-3-6
270 rader = 270 kr


 

Söndag 4 augusti 2013

I dag Åmål V64 med högervarv

Lindus Key - Ruth Andersson


Ruth Anderssons Lindus Key segrade i Ändå Något med Magnus Jakobsson
Målgångsbilder


Lopp 1 Nr 3 Mentor Ås - Anna Rönning


Lopp 2 Nr 10 Pippi - Marcus HultmanLopp 3 Nr 7 Franciska Fri - Juhani PartanenLopp 4 V64-1 Nr 3 Val DÁmour - Erik BerglöfLopp 5 V64-2 Nr 7 Wirano Wallstreet - Jens LaursenLopp 6 V64-3 Nr 1 Fröyu Oda - Öystein BjörnstadLopp 7 V64-4 Nr 12 Mellby Apex - Björn GoopLopp 8 V64-5 Nr 6 Eiron Tooma - Mikael J AnderssonLopp 9 V64-6 Nr 6 Lindus Key - Magnus JakobssonLopp 10 Nr 2 Explosive Zon - Carl Johan JepsonLopp 11 Nr 5 Ride Of Clicqout - Paw Mahony


Lopp 12 Nr 6 Whitehaven - Ville Nisonen


Ponnyloppet Nr 6 Tuffing - Camilla IngestadKihlmans V64-Tips - Åmål söndag

V64 inleds med en V64-Spik = Val D´Amour

V64-1...3 Val´Amour
V64-2...3-4-6-7-12
V64-3...1 Fröyu Oda
V64-4...1-2-3-5-6-12
V64-5...2-7
V64-6...2-3-9-10
240 rader = 240 kr


En bra V64-Spik = Fröyu Oda

Lördag 3 augusti 2013

I dag V75 på Rättvik med Jackpot

V75: Zinedine Bob hela vägen

 

Foto av MICKE GUSTAFSSON

Stockholm. Publicerad: 2013-08-03 18:25 Senast ändrad: 2013-08-03 18:46

Zinedine Bob blev svaret i Sommatravets Final med 400 000 kronor i förstapris. Johan Untersteiner körde resolut till ledningen och gav inte favoriten Le Mat en chans att gå i närkamp.
- Jag kände gången innan att han biter ifrån sig i ledningen, sa Johan Untersteiner

Zinedine Bob har hunnit bli sju år och har en brokig karriär bakom sig. Amatören Niklas Dyrberg har väntat tålmodigt och fick nu betalt för allt slit.
- Han lovade jättemycket som unghäst, men det har bara strulat år efter år, sa Dyrberg.
Zinedine Bob var snabbast från start och tog enkelt hand om ledningen. Favoriten Le Mat kördes offensivt och hamnade utvändigt 1300 meter före mål. Johan Untersteiner höll ett jämnt hårt tempo och lät ingen komma in på livet. Mitt på upploppet stack Zinedine Bob undan till en lätt seger före For Pleasure As och en tapper Le Mat.
- Vi fick några tryckare, men hästen kändes stark hela vägen, sa Untersteiner.
Johan vann ytterligare ett lopp. Bakom Overtaker By Sib körde han till ledningen efter 500 meter och sedan var det spel mot ett mål.
- När vi väl kom till ledningen kändes det som en straffspark, sa Johan Untersteiner.

Lätt för Friction

Efter en trevande inledning på säsongen är Friction tillbaka som en vinnare. I Ego Boys Minne, gulddivisionen, avväpnade han sina konkurrenter på ett retfullt enkelt sätt.
- Det löste sig bra och tempot gynnade ju oss, sa Örjan Kihlström.
Harry Haythrow flög till ledningen kort efter start och Friction hittade ner i tredjepar utvändigt. Tempot var högt uppskruvat och första varvet travades på 1.10,2. 700 meter före mål lyfte Kihlström ut Friction i tredjespår och ekipaget kom fram utvändigt ledaren mitt i sista sväng. Över upploppet åkte Friction ifrån till en lätt seger på starka 1.10,7/1640 meter med autostart.
- Han gjorde jobbet rejält sista 700 meterna, sa Kihlström.

Styrkedemonstation

Leif Jonssons Hulte Magnus svarade för en mäktig styrkedemonstration i Dubbelcupens Final med 150 000 kronor i förstapris. Ulf Ohlsson körde offensivt och hamnade i tredjespår innan ekipaget kom fram utvändigt ledaren 1300 meter före mål. Det var högt tempo hela vägen och i sista sväng galopperade ledande Sagi Allvinn. Hulte Magnus tog över och höll undan säkert och kunde säkert sprungit en bra bit till.
- Det är sällan man kan köra honom trött, sa Ulf Ohlsson.
För ägaren och tränaren Leif Jonsson var det här lite revansch. På fredagen galopperade Hulte Nova bort segern en trolig seger i Derbystoet.
Ulf Ohlsson tog ytterligare en seger. Democrat trivs bäst i ledningen och trots snabba 1.07,9 första halvvarvet höll Democrat undan före en tapper Credit Fayline som travat utvändigt hela loppet.

Hemmajubel

Headhunter fick en fin resa i rygg på ledaren av Magnus Jakobsson i V75-2. Luckan kom mitt på upploppet Headhunter spurtade till en säker seger. Favoriten Twins Fairytale fick trava i tredjespår sista varvet och höll farten heroiskt som tvåa.
- Vi kom ut perfekt i sista sväng och då kändes det jättebra, sa Magnus Jakobsson.
Ett lopp i rygg på ledaren var segerreceptet även för hemmaehästen L.K. Leif Witasp släppte ledningen till favoriten Kaiser Broline efter 500 meter. Det såg kritiskt ut ett tag på upploppet, men L.K. kom på bättre tankar och avgjorde kort före mål.
- Han var svår att få ut i banan, det var första 50 meter före mål jag trodde på seger, sa Witasp.
Ännu en gång lockade Sommartravet storpublik. 8839 personer njöt i det vackra vädret och såg till att det blev en festlig stämning.

 Kihlmans V75-Tips

Uroy = V75-Spik

V75-1...2 New York U.S.
V75-2...3 Uroy
V75-3...1-3-5-6-7-8-9-10-11-12
V75-4...3 Frans G.
V75-5...1-2-3-6-8-9-10-12-14-15
V75-6...6 Credit Fayline
V75-7...1-3-4-5-7-8-10-11-12-15
1000 rader = 500 kr


Credit Fayline = V75-SpikMorgon och besök i Kek's stall i Ängtorp

V75-gänget samlat
 

Fredag 2 augusti 2013

I kväll V5-Trav på Färjestad
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 7 My Gliding Angel - Björn Goop

Lopp 2 Nr 2 Tequila Akema - Åsa Svensson


Lopp 3 Nr 3 B.B.Tigger - Björn Goop


Lopp 4 V5-1 Nr 9 Tyko Marje - Magnus Jakobsson


Lopp 5 V5-2 Nr 6 Ylva Palema - Fredrik Claesson


Lopp 6 V5-3 Nr 12 Iris Iris - Carl Johan Jepson


Lopp 7 V5-4 Nr 14 Kagemusha - Erik Berglöf


Lopp 8 V5-5 Nr 6 Candor Hall - Björn GoopLopp 9 Nr 10 King Highlight - Per Nilsson


Lopp 10 Nr 14 Hamras Pirat - Jennifer TillmanKihlmans V5-Tips -Färjestad ikväll

En bra V5-Spik i kväll = Wine And Dine

V5-1...Alla 12 hästar
V5-2...Alla 11 hästar
V5-3...3-15
V5-4...7 Wine And Dine
V5-5...6 Candor Hall
264 rader = 264 kr

V4-Tips Färjestad i kväll

V4-1...1-3-4-6-7-9-12-15
V4-2...1-2-7
V4-3...6 Candor Hall
V4-4...4-10-12
72 rader = 144 kr


I morgon Jackpot på Rättviks V75:a
 

Torsdag 1 augusti 2013

 

V86: Makalös uppvisning av Vendi

 

Foto av JEANNIE KARLSSON

Stockholm. Publicerad: 2013-07-31 22:51 Senast ändrad: 2013-07-31 23:12

- Jag har Michael och det här underbara djuret att tacka för allt!
Kim Eriksson var rörd efter Vendis makalösa uppvisning på onsdagen.

Åtta år och bättre än någonsin. Vendi bjöd på en rejäl uppvisning och tangerade Tamla Celebers svenska rekord för äldre ston med 1.12,0/2140 meter med autostart. Kim körde till ledningen efter 500 meter och fortsatte i ett stenhårt tempo. Första halvvarvet travades på 1.09,3 och varvet på 1.10,9. På sista långsidan började farten ta ut sin rätt på konkurrenterna och Vendi fick flera längder tillgodo och Kim kunde kosta på sig en segergest över upploppet.
- Hon gör precis allt rätt hela tiden, sa Eriksson.

Tränaren Michael Sandström hade också svårt att finna ord.
- Jag vet inte vad jag ska säga. Hon är så fruktansvärt bra!

Lovande treåringar

Giant Dablo tjänade över 13 miljoner kronor. Om lillasystern Elvira Diablo når lika långt återstår att se. Insatsen i Juliennes lopp lovar gott i alla fall. Elvira Diablo fick trava utvändigt ledaren och kämpade till sig segern
- Hon bara borrade ner sig och visade fin inställning och har ju att brås på, sa Peter Untersteiner.

Rätt inställning visade också Rip Roaring när han tog hem Gay Noons lopp tillsammans med Erik Adielsson. Erik körde till ledningen efter 600 meter och det var ett vinnade drag. Random Shot tog ett par galoppsteg från start och hamnade mitt i fältet. Örjan Kihlström körde fram utvändigt Rip Roaring varvet före mål och favoriten höll farten starkt som tvåa.
- Det är en fin häst han blir bara bättre och bättre, sa Erik Adielsson.

I övrigt noterade vi...

...att Svante Ericsson var glad som en speleman efter segern med Satisfied La Marc.
- Det är den häst som betyder mest för mig, sa Svante som får plus i kanten för sin vakna styrning.

...att Flemming Jensens
Jaguar Broline
visade ingen som helst ringrost efter några månaders vila. Jaguar Broline fick ett jobbigt slutvarv och plockade fram löphuvudet när han nosade ut Kalle Quivivra.

...att Örjan Kihsltröm tog en dubbel. Reijo Liljendahls Open Mind Bi var omutlig trots ett lopp utvändigt ledaren. Open Mind Bi dansade undan över upploppet och fortsättning följer.

Fortune Again
skickade Örjan till ledningen kort efter start och Fortune Again vann komfortabelt.

...att det fortsätter att flyta på för Johan Untersteiner. Bakom skrällen Mr Looba Looba löste det sig perfekt i sista sväng och Mr Looba Looba tackade genom att spurta till en säker seger. Den smällen drog ordentligt i kuponghögen och ingen lyckades hitta åtta rätt vilket betyder jackpot nästa onsdag. Sju rätt betalar 3 156 kronor och sex rätt 162 kronor.

 


 

Onsdag 31 juli 2013

I kväll V86 från Solvalla

Kihlmans V86-tips Solvalla

V86-1...1-4-5
V86-2...1-2-4-5-7-9-11-12
V86-3...5-6-10
V86-4...6 Fortune Again
V86-5...3 Random Shot
V86-6...1-2-6
V86-7...1-2-9
V86-8...2-4
1728 rader = 432 krI morse besök vid Carab i Kristinehamn för service på min bil
Under tiden jag väntade en promenad i Kristinehamn

Det gamla Tingshuset
Vy över Varnumsån och StattNedan lite gamla byggnader i Kristinehamn

 


 


 


 

 


Ängtorpsvägen i juni 2009 + från 1950 - + Bröderna Kihlman & Trav

Bröderna Kihlman i NWT>>>>

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>