Välkommen


 


 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542 - 054-860966
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNFoto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>
OBS. Alla bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN

Måndag 1 oktober 2012

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.sePå förmiddagen åker genom Åmål

På väg mot Tösse......

.... och en färsk Åmålstränare
Mer info/bilder senare under dagen
 

Söndag 30 september 2012

Idag Kriteriet på Solvalla
 

Bäst i klassen - enorm uppvisning av Chelsea Boko

 
Timo Nurmos kunde räkna in sin fjärde seger i Svenskt Travkriterium. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2012-09-30 19:16 Senast ändrad: 2012-09-30 19:28

- Allt blev fel i dag - ändå vann han... Det här är en av de bästa hästarna jag tränat.
Tränaren Timo Nurmos hyllade Chelsea Boko, som svarade för en makalös insats i Svenskt Travkriterium.


Timo Nurmos är en mästare att sätta sina hästar i ordning till de klassiska loppen. Söndagens triumf var den fjärde i Svenskt Travkriterium på sju år.
Den vanligtvis coole Solvallatränaren var tagen efter uppvisningen av Chelsea Boko. I stort sett allt som kunde bli fel i loppet blev fel för den treårige hingsten, men trots en blytung resa i tredjespår och sedan utvändigt ledaren visade han vem som är bäst i klassen.

Och det blev seger trots att tränaren gett upp redan ett varv från mål…
- Vi hade haft otur hela dagen och efter den inledningen skulle det bara inte kunna gå. Men han var bara bäst i dag.  Han har visat tidigare att han är bästa hästen i kullen, sa Timo Nurmos.
Marquis du Pommeau (2006), Sahara Dynamite (2007) och Red Hot Dynamite (2009) är Timo Nurmos tidigare segrare i Svenskt Travkriterium - men ingen har imponerat så som årets vinnare.
- Det här är en av de bästa hästarna jag tränat. Han är otroligt cool och lugn. Och så var det roligt att äntligen få en fullträff med en Boko-häst, sa Timo Nurmos.

Tung väg till vinnarcirkeln...
Kusken Jorma Kontio laddade från start med Chelsea Boko men ekipaget blev hängande i spåren genom den första kurvan då hästarna invändigt också var mycket startsnabba. Skogans Avec försvarade inledningsvis sitt innerspår, men Fredrik Persson tvingades släppa till El Mago Pellini och en bestämd Lutfi Kolgjini. När sedan Kontio gjorde en attack mot ledningen med favoriten fick han svar av en fortfarande lika bestämd Kolgjini. Det blev en våldsam snabb inledning där Chelsea Boko drog "Svarte Petter". En kort stund kunde Kontio gå ner och vila sin häst i rygg på ledaren men när hästar fyllde på bakifrån valde han att lyfta ut Chelsea Boko i dödens, utvändigt ledaren.
600 meter från mål chippade El Mago Pellini efter andan. En tapper Chelsea Boko tog över men blev direkt ansatt av andrahandsfavoriten Increased Workload. Men Chelsea Boko vägrade ge sig och gick undan till en historisk seger närmast före skrällhästarna Licence Holder och Santiago Wibb.

- Han visade att han är bästa treåringen, sa Jorma Kontio med ett stort leende.
Segern i Svenskt Travkriterium var värd två miljoner kronor och totalt har Chelsea Boko tjänat 3 190 000 kronor på endast åtta starter i karriären. Segertiden blev 1.14,8 över distansen 2 640 meter, autostart.

Lars-Ove Pettersson

Fascinerande överlägsen

 
Fascination visade vem som är kullens drottning när hon vann Svenskt Travoaks. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2012-09-30 19:11 Senast ändrad: 2012-09-30 19:24

Svenskt rekord i försöket.
Överlägsen i finalen.
Fascination befäste sin position som kulletta när hon defilerade hem Svenskt Travoaks och 1,4 miljoner kronor.


Det var mycket känslor och glädjetårar efter uppvisningen av Fascination i Svenskt Travoaks. Tränaren Lars I Nilsson kämpade med orden när han skulle beskriva sitt treåriga stjärnsto.
- Det bubblar...det är fantastiskt roligt. Vi har en sådan underbar häst. Hon är grym, stark och så proffsig.
Fascination imponerade stort i försöket till Svenskt Travoaks för 14 dagar sedan då hon vann på nytt svenskt rekord och med krafter kvar. Hon var också favorit i söndagens final och efter en tuff inledning tog hon hand om ledningen och sedan handlade det bara om en häst. Kusken Johnny Takter hade full kontroll och när han lättade på tömmarna 400 kvar öppnade Fascination upp en säker marginal och vann på nytt utan att behöva gå i botten.


Tjänade 1,4 miljoner kronor
Segern var värd 1,4 miljoner kronor och stoet dubblade nästan sin prissumma till 2 913 500 kronor. Av 17 starter har elva slutat i vinnarcirkeln och 16 gånger har hon varit på prispallen.
- Jag hade gett upp och lade ner min tränarrörelse för några år sedan och jobbade istället hos bland andra Luft Kolgjini och Stall Courant. Jag har kämpat i så många år och nu står vi här, det är härligt. Min gamle gode van Sören Norberg har tagit fram den här hästen till mig. Nu har hon först vunnit Uppfödningslöpningen och nu oaks. Vi är bara i början, sa Lars I Nilsson.
Segertiden för Fascination blev 1.13,7 över distansen 2 140 meter, autostart, snabbaste finalvinnaren hittills i en oaksfinal men tre tiondelar långsammare än i försöket...

Lars-Ove Pettersson

 

En läpp värd 2,2 miljoner kronor

 
Hårt i mål - men målkameran visade att Sebastian K. (i mitten) var först i mål i Trotting Masters. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2012-09-30 19:08 Senast ändrad: 2012-09-30 19:31

Sebastian K. är bäst i Europa.
Åke Svanstedts travstjärna vann första upplagan av Trotting Masters och 2,2 miljoner kronor.
- Ett av de största lopp jag vunnit, pengamässigt och prestigemässigt, kommenterade segerkusken.

Första upplagan av Trotting Masters, där Europas bästa hästar möts i en penningstinn final, blev en rysare med tre hästar i stort sett jämsides över mållinjen.
Det krävdes ett uppförstorat målfoto innan den svenska nationalsången kunde spelas på Solvalla – och då var det Åke Svanstedt som stod i vinnarcirkeln med sin nya superstjärna Sebastian K.
- Hästen kämpade otroligt bra. När han kom mellan två hästar på slutet så kändes det att han ville vinna. Jag tyckte att Örjan var före på sulkarna, men samtidigt kändes det att det var stenhårt, sa Åke Svanstedt.


Uppförstorat målfoto
Mastersfinalen avgjordes i ett högt tempo där Sanity tog ledningen och där sedan de franska gästerna Timoko och Main Wise As såg till att tempos hölls upp. 1.10-tempo första varvet bjöd in hästarna längre ner i fältet och 700 meter från mål tvingades Save The Quick ut i tredjespår med Sebastian K i rygg följd av Quarcio du Chene.
Det var också trion i tredjespår som det sedan skulle stå emellan.
Franske Save The Quick såg 100 kvar ut att ha greppet i händerna på Örjan Kihlström, men precis på mållinjen lyckades Sebastian K. få dit huvudet medan Quarcio du Chene och Björn Goop fick nöja sig med tredjeplatsen. Målfotot visade att segermarginalen i stort sett var en läpp...

- Jag är jätteglad. Det var en fantastisk prestation av hästen och ett av de största lopp jag vunnit, pengamässigt och prestigemässigt. Nu siktar vi på att vinna Elitloppet nästa år, jag har häst till det i alla fall, sa Åke Svanstedt.

Lars-Ove Pettersson

 
Söndagens V75-Tips

Datum: 2012-09-30
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 47
Avd            Ordinarie hästar (Res.)
1                2 Vincennes
2               6 Metior Easy
3               1, 3, 4, 5, 9
4               1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 12
5               8, 11
6               5, 12
7               1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 11

1 620 rader x 1 x 0,50 kr =  810,00 kr

Lördag 29 september 2012

Stig H efter V75-segern: "Nu blir det Stureplan"

 
Stig Hansson firade Power M.S. seger med champagne i stallet innan det bar av till Stureplan. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2012-09-29 18:26 Senast ändrad: 2012-09-29 20:23

Tre segrar för Stefan Melander.
Tre segrar för Åke Svanstedt.
Men gladast under lördagens V75-tävlingar på Solvalla var ändå Jägersroamatören Stig Hansson.
- Alla som ska ut på krogen får passa sig noga, bubblade 70-åringen efter att hans Power M.S. tagit hem klass II-finalen.


I travkretsar är Stig Hansson, eller "Stig H" som han kallas, känd för att alltid ha med sig en flaska champagne i hästbussen. Lördagen var inget undantag. Efter att Power M.S. tagit en överlägsen triumf tillsammans med Kenneth Haugstad smällde champagnekorken i Solvallas gäststall.
- Jag har visserligen bara plastglas men det ska nog smaka ändå, sa Hansson.
- Vi ska inte köra hem i dag utan nu blir det Stureplan. Alla som ska ut på krogen får passa sig noga.
Power M.S. började tävla först i år som åttaåring. Han har emellertid visat sig värd att vänta på. 15 starter har resulterat i sju segrar och en halv miljon kronor insprunget.
- Jag är faktiskt rörd. Även om jag har vunnit V75 och varit med i finaler förr så är det här det största jag har varit med om. Kanske det största som jag kommer att uppleva också, för man är ju till åldern kommer. Men hästarna håller mig ung.

Hattrick av Melander och Svanstedt
Stig Hansson var den ende som vid sidan av Stefan Melander och Åke Svanstedt lyckades sno åt sig en V75-seger denna finalomgång. Att en tränare gör hattrick inom V75-spelet är inte allt för ovanligt. Men att två gör det samma omgång är ytterst sällsynt.
För Stefan Melanders del inleddes segerstaplandet med Tidied Accelerator i bronsdivisionen. Tufft motstånd och spår åtta bakom startbilen spelade ingen roll. Melander sände framåt efter ett halvvarv och från positionen utvändigt om ledaren krossade Tidied Accelerator konkurrenterna.
- Det var bara att köra som om jag hade stulit hästen. Han är otroligt bra, sa Melander.
I Stoeliten såg det ungefär likadant ut. Men där var det Melanders True Advantage som i det närmaste förnedrade motståndet. Körande Ulf Ohlsson styrde på i tredjespår efter första kurvan och blev utsvarad en bit innan han kunde placera True Advantage utvändigt om ledande Global Midnight med 800 meter till mål. Sedan maldes ledaren enkelt ner och bakomvarande hästar kom aldrig i farlig närhet.
- Det är roligt med de här hästarna man får följa. Jag körde henne för första gången för ett par år sedan och hon har verkligen utvecklats. Förut kunde hon springa och hacka men hon har utvecklat tekniken på ett otroligt sätt och i dag var hon riktigt fin, berömde Ohlsson.
Även Saston vann tack vare sin styrka i en mycket rafflande silverdivision. På sista bortre långsidan kunde han inte svara när Amour Rapide kom farande. Men den senare tröttnade och innan mållinjen var Saston först igen.
- Det här är helt otroligt. De är fantastiska hästarna, strålade Melander.

Kriteriet och dubbeljackpot
På förhand tyckte Åke Svanstedt att det var orättvist av spelarna att göra Aristocat Boko till favorit från bakspår i klass I. Det visade sig att det inte var det minsta orättvist. Hästen fick förvisso ett fint lopp med ryggar till upploppet, men där avgjorde han också enkelt före ursinnigt spurtande Oleander.
- Vi fick en perfekt löpning men hästen var också jättefin. Bättre än senast, sa Svanstedt.
I Diamantstoets final lämnade inte Svanstedt någonting åt slumpen bakom Braås Palema. Så fort fältet formerat sig gick han till våldsam attack mot ledningen. Väl där höll det klassiga stoet undan säkert.
- Hon är mäktig att köra och man kan köra lite hur som helst med henne, sa Svanstedt innan han fullbordade sin trippel genom att ta hem Walter Lundbergs Memorial med Beckman.
Den favoritbetonade V75-raden betalade endast 232 kronor. Både fem- och sexrättspotten går vidare till söndagens Extra V75. När travfesten på Solvalla fortsätter med Svenskt Travkriterium, Svenskt Travoaks samt finalen av Trotting Masters, kan en eventuell ensam vinnare med sju rätt ta hem hisnande 50 miljoner kronor.

Ola Johansson

 

 V75-Tipset Solvalla 29 september

Jag spikar Åke Svanstedt i två lopp
 

Registrerat spel
Datum: 2012-09-29
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 46
Avd            Ordinarie hästar (Res.)
1                2, 7, 8, 10, 12
2               2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11
3               1, 2, 3, 4, 5, 7, 9, 10, 12
4               3, 5
5               14 Braås Palema
6               4, 7
7               9 Beckman

Vadet gäller startnummer

1 620 rader x 1 x 0,50 kr =  810,00 kr

 


Bilder nedan från Gran Canaria Lenas IT-Café


Fredag 28 september 2012

Solvallahelg Fred - Lör - Söndag

 

Torsdag 27 september 2012

V86: Danska skallar på V86

 
Skitig och glad. Danske Bo Westergård dubblerade på V86 med två överraskande vinnare. Foto av JEANNIE KARLSSON

Stockholm. Publicerad: 2012-09-26 22:32 Senast ändrad: 2012-09-26 22:41

En dansk verksam i Norge rörde om ordentligt i V86-grytan på Solvalla.
Bo Westergård dubblerade med överraskningsvinnarna Sune Palema och Gangster Advice som båda svarade för riktigt tunga insatser.
151 938 kronor för åtta rätt på V86 och en nöjd dansk med lersprut i ansiktet.
- Jag är inte här på Solvalla så ofta - hit åker jag bara då jag känner att hästarna är särskilt "goe" för dagen, sa Bo Westergård.


Danske Bo Westergård har delat på sig och opererar sedan några år även i Norge med sina hästar. Konkurrensen i Sverige är tuffare och på Solvalla är han en sällan sedd gäst.
- Du måste komma oftare ser du väl! sa Solvalla-chefen Tore Fyrand och klappade om den regnblöte kusken i vinnarcirkeln.
Bo Westergård segrade med två hästar som bara var streckade på nio procent av de inlämnade systemen.

Första vinnare ut var sjuårige Sune Palema som svarade för en tung lånspurt. Favoriten Main Kronos låg på lite för hårt i ledningen för Åke Svanstedt och fick ge sig med marginalen huvud och hals mot Sune Palema som sågs djupt ner i kön men spurtade tungt i spåren och fick nosen först efter en duell upploppet ner. Imponerande.
Bo Westergård använde ungefär samma taktik med sin andra vinnare, Gangster Advice. Även här handlade det om ett svårt utgångsläge med ett bakspår bakom bilen och en resa i kön. 700 kvar kastade Bo Westergård loss med sexåringen som tvingades ut i fjärde-femtespår genom den sista kurvan men hade trots detta inga problem att plocka ner ledarhästen Knifetown Action och kunde även knappt hålla undan för plötsligt uppdykande Lyckes Per.

Laddat för Solvalla
Bo Westergård efter seger nummer två:
- Gangster Advice är en ganska stark och rejäl häst som vunnit många lopp. Han har haft lite problem med benen men i grund och botten är det en bra häst, sa Bo Westergård.
Ska det bli fler och framför allt tätare besök på Solvalla i fortsättningen?
- Man måste ha bra hästar för att komma hit. Nu stämde det med bra pengar att köra om den här kvällen och hästar i stallet som var i ordning. Klart att man måste vara nöjd när det går bra - men det finns ju andra som det gått ännu bättre för i kväll, sa dansken när han summerade kvällen på stallbacken.

Femling till Takter
De andra mera framgångsrika aktörerna dansken syftade på var Johnny Takter och Åke Svanstedt.
Lånekusken Johnny Takter signerade faktiskt en femling (!) på Solvalla och hade tagit en trippel redan innan V86:an satte igång.
I Trottex Auktionslopp för tvååringar med 220 000 kronor i förstapris hette segerhästarna Marquis Ås (tränare Tomas Malmqvist) och Donna Di Quattro (Lutfi Kolgjini). Han fortsatte sedan in över V86 där han satte dit favoriten


 Diplomat Sund (tränad av Ola Samuelsson) och åttaprocentaren Opportunity (tränad av Åke Svanstedt).
Åke Svanstedt upplevde - alla framgångar till trots - en av sina bättre kvällar på Solvalla med fyra stallsegrar på V86.
Grön kusk kuskade själv in två av vinnarhästarna - Mick Jägers och Canal Skater.
Lärlingen Frank Nilsson lotsade in Bailey Sweeet Grim i lärlingsloppet och Johnny Takter Opportunity i stoloppet. Lägg till att Svanstedt var tvåa i ett par av loppen på V86...
Björn Goop rundade av med kvällens mest överlägsna vinnare i den sista avdelningen, Rite On Win, som imponerade storligen från ledningen.
Utdelningen för åtta rätt blev fina 151 938 kronor.

Mikael Wikner


 

Onsdag 26 september 2012

I kväll V86 från Solvalla

V86-Tipset

V86-1...2-3-4-6-10
V86-2...4 Diplomat Sund
V86-3...10 Global Mazerine
V86-4...2-3-4-5-6-8-9-11-14
V86-5...1-2-4-5-8
V86-6...3-5-10
V86-7...9 Pay Attention
V86-8...3-4-5-6-8
3375 rader = 843,75 kr


Tisdag 25 september 2012

I eftermiddag trav på Åmål kl. 15.00
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 10 Castor M.O. - Mikael J Andersson


Lopp 2 Nr 7 Max Not Sand - Marcus Hultman


Lopp 3 V5-1 Nr 4 Storm Brodde - Juhani Partanen


Lopp 4 V5-2 Nr 7 Open House - Magnus Jakobsson


Lopp 5 V5-3 Nr 3 Alexander Safir - Erik Berglöf


Lopp 6 V5-4 Nr 7 Mr Tånga - David Källgren


Lopp 7 V5-5 Nr 7 Lo Allgretto - Carl-Johan Wengefelt


Lopp 8 Nr 10 Mon Amie Bråten - Niclas Benzon


Lopp 9 Nr 1 Mystic Chip - Björn GoopV5-Tipset - Åmål

V5-1...1-2-4-7-10
V5-2...1-2-7-8
V5-3...1-4-7
V5-4...5 Ab Inito
V5-5...4-9
120 rader = 120 kr
Före Åmålstravet besök hos Erik Berglöf när han skall köra ett rakbanejobb med Val D'amour

På kontoret i stallet hänger "det var här det började" Brilana 1982

Tusenklubben för Erik hände 1994

Först möter vi Julle Hall - Peter Gustafsson som kört ett jobb i lag med...

Bella Bella - Erik Berglöf

Sedan Val D'amour ut för rakbanejobb i lag med...

.....Hole In One med Peter Gustafsson


Ca 30 min uppvärmning på Eriks skogsslingor

Val D'amour Erik Berglöf - Hole In One - Peter Gustafsson
sex intervaller på rakbanan


Sedan två extra för Val D'amour
Tillbaka efter 8 rakbaneheat

Två nöjda efter rakbanejobben tränaren/kusken Erik Berglöf och skötaren Peter Gustafsson

Peter Gustafsson duschar Val D'amour

Måndag 24 september 2012

Besök hos Erik Berglöf

Eriks bostadshus ett stenkast från stallet. häst = Kagemusha 3 år


Inkörning av Eminence Boko 1.år

Erik med Val D'Amour som är med i Kriteriet på Solvalla nu på söndag


Erik med Val D'Amour framför bostadshuset

Eriks digra prisskåp där det fattas en Kriteriepokal
Erik "jag litar på han däruppe"

Eriks prisrum.....

Vi önskar Erik lycka till på söndag

Allsvenska körsvensligan: Haugstad avancerar ytterligare

 
Lärlingen Kenneth Haugstad avancerar i den allsvenska körsvensligan och ligger nu tolva. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2012-09-24 13:30

Björn Goop är fortsatt i stor ledning i allsvenska körsvensligan med 260 segrar.
Lärlingen Kenneth Haugstad, som förra veckan tog sig in på listan, avancerar ytterligare och är nu tolva på 83 årssegrar på svenska travbanor.

Allsvenska körsvensligan:
1. Björn Goop, Färjestad, 260-198-193
2. Åke Svanstedt, Axevalla, 229-133-112
3. Ulf Ohlsson, Bergsåker, 219-167-175
4. Jorma Kontio, Solvalla, 211-151-121
5. Erik Adielsson, Solvalla 133-106-101
6. Johnny Takter, Jägersro, 125-118-108
7. Örjan Kihlström, Solvalla, 119-93-103
8. Stefan Söderkvist, Åby, 96-110-87
9. Robert Bergh, Bergsåker, 95-51-23
10. Per Lennartsson, Solvalla, 90-109-71
11. Magnus Jakobsson, Färjestad, 86-90-71
12. Kenneth Haugstad, Halmstad, 83-84-96
13. Ove A Lindqvist, Solänget, 82-108-64
14. Peter Untersteiner, Halmstad, 82-85-77
15. Carl-Erik Lindblom, Örebro, 81-84-89
(Siffror till och med 23 september)

Lars-Ove Pettersson
På eftermiddagen kontrolletning på Skuberget

Kontroll 122 "Bron"

Kontroll nr 123 "Badrampen"

Kontroll nr 124 "Bysten av Anders Forsell"Kontroll nr 129 "Stenblocket"

Kontroll nr 135 "Jordkällaren"

Kontroll nr 125 "Vägförgreningen"

Kontroll nr 126 "Stigkorsningen"

Kontroll nr 127 "Ruinen"

Kontroll nr 133 "Punkthöjden"
Kontroll nr 137 "Branten"

Kontroll nr 128 "Stigförgreningen"

Kontroll nr 134 "Branten"

Kontroll nr 121 "Vid cykelbanan"I går hockeymatch i ishallen

Söndag 23 september 2012


Besök i Löfbergs Lila Arena
Kollade på Färjestads 11-åringar som mötte Mariestad


Vårt barnbarn David gjorde en bra match när FBK vann med 4-3


Nöjda FBK-spelare tackar Mariestad för matchen

Solvalla idag med STCC

Global Kitten gjorde det igen i går på Unionstravet

Lördag 22 september 2012

I dag V75 med Unionstrav på Färjestad

V75: Välförtjänt triumf för Francais du Gull

 
Efter nästan ett års slit på V75 fick Francais du Gull äntligen sin segerkrans.
Foto av Urban Kihlman

stockholm. Publicerad: 2012-09-22 18:36 Senast ändrad: 2012-09-22 19:45

Elva V75-starter och lika många månader utan seger.
I Unionstravet på Färjestad fick Francais du Gull äntligen sin fullträff.
- Äras den som äras bör, Erik hade tränat ordentligt, sade gästkörande Adielsson om sin namne Lindegren som firade segern på en semesterort i Turkiet.


8 oktober i fjol vann Francais du Gull V75 på hemmabanan Gävle.
Sedan dess har han varit med på lördagarna i snitt en gång i månaden och nästan alltid slagits i toppen, men utan att nå ända fram.
Nu var det dags.
En katapultstart bakom bilen såg närmast ut att skrämma invändige favoriten O’Grady i galopp. Och sedan gick det undan värre.
- Han var så otroligt lat i både värmning och provstart, därför skärpte jag upp honom rejält i den andra provstarten. Men det verkar som att jag hällde över lite, jag hade gärna haft honom lite lugnare, förklarade Erik Adielsson som fick förtroendet i sulkyn eftersom tränare och ordinarie kusk Erik Lindegren befinner sig på semester.
Francais du Gull drog iväg en bra bit före fältet och det var inte förrän vid varningen på 1.11,4 som en kraftigt tillbakalutad Adielsson såg ut att komma överrens med sin häst om tempot.
Trots detta fanns krafter kvar att sprinta undan på nya rekordet 1.11,0/1 640 meter auto på det regnplågade underlaget.

- Äras den som äras bör, Erik hade tränat ordentligt. Det känns att hästen har en fantastisk motor och gör det otroligt lätt. Det var bara att kasta fötterna i byglarna och köra, fortsatte Adielsson.
Segerchecken på 200 000 kronor innebär att Francais du Gull passerade miljonen intjänat under året och ledde till glädjetjut på en hotellbalkong på solig semesterort i en annan del av Europa.
- Vi var sju personer som såg loppet framför datorn och det blev helt vilt. Jag satt sönder ett bord mitt i villervallan och min son blev så förskräckt att han började gråta när vi andra skrek. Känslomässigt håller jag det som min största seger som tränare, just för att jag ropade in hästen själv på auktion och har haft honom hela vägen, berättar en upprymd Lindegren på telefon från Turkiet där firandet precis börjat.
- Hotellet bjöd på champagne, det var verkligen flott. Nu siktar vi på ett lopp på Vincennes 12 oktober, förutsatt att han kommer med.

Jensens bästa häst

Erik Adielsson fortsatte på den inslagna vägen och tog även hem dagens andra sprinterlopp. Här var hemligheten att undvika den våldsamma öppningen på 1.07,1 första halvvarvet och istället placera Stormysky i andra par utvändigt; varifrån den toppstammade fyraåringen enkelt avväpnade sina konkurrenter.
Unionstravet föddes 2005 med anledning av 100-årsjubileét av unionsupplösningen mellan Norge och Sverige.
Det är en av få veckor på året då de båda länderna spelar V75 tillsammans vilket resulterar i större pott och prestigemöten på banan.
Men precis som danskarna i högsta grad var inblandade då unionen bildades så ville åtminstone en rödvit fanbärare lägga sig i festligheterna.

Flemming Jensen styrde målmedvetet fram Västerbro Prestige utanpå ledaren och sparade inte på superlativerna efteråt.
- Jag hade sagt innan loppet att det här är min bästa häst i stallet. Det är en bit kvar och vi får se om han kan bevisa det. I dag vann han i alla fall klart, mös Jensen som hade ytterligare en god chans på förhand i segermaskinen Pingus Vang i Unionsstayern över tre varv.
Här blev det emellertid tidig galopp vilket lämnade fältet vidöppet för Perfect Toll, som blåste till ledningen på sista långsidan och länsade undan. 

Hattrick för Global Kitten
Norge fick som väntat sin fullträff i Unionskampen för kallblod där Stjerne Faks stod i en klass för sig efter att ha svept till ledningen varvet från mål.
- Vi har tolv timmars körtur hit till Färjestad så när det lyckas känns det väldigt käckt, sade en synbart nöjd tränare, Kåre Refsland.
Kanske kunde norrmännen även glädja sig åt att landsmannen Roger Walmann fick med sig en tränarseger sedan Overtaker By Sib dominerat i ledningen för Johan Untersteiner.

Slutligen bör hyllningar gå till det ekipage som håller på att bli synonymt med Unionstravet. Hemmahästen Global Kitten och Magnus Jakobsson har vunnit stoloppet denna helg två år i rad och lyckades med konststycket att ta ett äkta unionshattrick efter en offensiv styrning från dubbla tillägg.
- Det är som att hon får en extra kick så här fram på höstkanten, förklarade Jakobsson som fick segerdefilera till dagens högsta publikjubel.
Utdelningen på V75 stannade vid 72 209 kronor. Den stora vinnaren blev Lygnells Spel och Tobak i Huddinge där inte mindre än 15 av de rätta raderna lämnats in med en sammanlagd återbäring på drygt 1,7 miljoner kronor.

Robin Johansson


Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 4 Precious Metal - Åsa Svensson

Lopp 2 V4-2 Nr 4 Mad Love - Magnus Jakobsson


Lopp 3 V4-3 Nr 3 Rolin - Truls Glittum


Lopp 4 V4-4 Nr 2 Odins Pilea - Magnus Jakobsson


Lopp 5 V75-1 Nr 11 Västerbo Prestige - Flemming Jensen


Lopp 6 V75-2 Nr 15 Global Kitten - Magnus Jakobsson


Lopp 7 V75-3 Nr 4 Francais Du Gull - Erik Adielsson


Lopp 8 V75-4 Nr 4 Overtaker By Sib - Johan Untersteiner


Lopp 9 V75-5 Nr 8 Stjerne Faks - Tom Erik Solberg


Lopp 10 V75-6 Nr 8 Stormysky - Erik Adielsson


Lopp 11 V75-7 Nr 15 Perfect Toll - Åke Svanstedt


Lopp 12 Nr 3 Blixtodunder - Sveiung Dag Dalen


Lopp 13 Nr 15 Dixie Exclusive - Johan Untersteiner


Målgång ponnyloppet Nr 6 Ljungens Pirat - Linnea Alfredsson
Klicka för resultat >>>>>V75-Tipset


I dag säsongspremiär med V75 hos Lenas IT-Café på Gran Canaria San Agustin
Nedan lite bilder från lördagen 

Fredag 21 september 2012

På morgonen/förmiddagen travgolf vid Karlstads Golfklubb Bild: Johan Kemi

P-O Svensson en av 35 deltagare
Klicka för att se hela deltagarlistan>>>>


Frostig morgon vid Karlstads GolfbanaJohan Kemi informerade ett 40-tal på morgonen inför förmiddagens golftävling
Blev 50 min försenad på grund av frost på banan

Uppvärmning inför dagen

Micke Nybrink ser sammanbiten ut. Bo Nystadius har vintermössa på

Lag Kerry Jörmar - Johann Bojebrink - Katarina Krichel - Lennart Olsson
började bra och tog hem lagsegern

"Nybörjaren" Kerry Jörmar  segrade inviduellt med 69 slag

Johnny Olsson "jag spelar bättre när jag är spelsugen"

Leif Reinholdz längtar till Gran Canaria


Micke Nybrink hade dagens kortaste drive = ca 14 m

Linda Andersson hade dagens längsta drive

Gunnar Johansson hade "mycket snack och lite verkstad" Jumbo med 120 slag

Jan Eriksson ville helst glömma dagens golf och fokuserade i stället på V5:an

Micke Nybrink fick uppdraget att göra ett V5-System för 4000 rader (40 andelar á 100kr)

Per C Johansson och Micke Nybrink diskuterar V5:an

Johan Kemi tar upp "avgiften" för V5-systemet Lennart Olsson lämnar sin hundralapp

V5-systemet med......

.....Monte Major spik i sista V5-avdelningen


Jubel bland golfarna när Jonas Moberg segrade med Monte Major och nu drygt 6500kr i vinst
Dessa pengar gör nu Micke ett V75-system för till lördagens V75 på Färjestad


I eftermiddag trav på Färjestad kl. 15.00
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 7 Swing Lavec - Åke Lindblom
(Nr 3 All Star Team diskad)


Lopp 2 Nr 1 Xenon Brick - Björn Goop


Lopp 3 V5-1 Nr 7 Mind Your Face - Carl-Erik Lindblom


Lopp 4 V5-2 Nr 7 Embassy Photo - Veijo Heiskaen


Lopp 5 V5-3 Nr 10 Anneros Karl - Dagfinn Aarum


Lopp 6 V5-4 Nr 9 Thula Sana - Carl-Erik Lindblom


Lopp 7 V5-5 Nr 7 Monte Major - Jonas Moberg


Lopp 8 Nr 1 Lome Hero - Björn Goop


Lopp 9 Nr 8 Tamila Pearl - Björn Goop

Övrigt

Anneros Karl satte nytt banrekord


Moas Vilda Skott klarade premieloppet med Per Nilsson

Björn Goop körde premielopp med Chocolate

Twittra var med i kvalloppet (här med Anton Andersson)

Claudia B.R. med Björn Goop i kvalloppet

Invigning av "nya" restaurangenKl. 22.00 stängde restaurangen efter invigningen för att förbereda V75-lördagen


V5-Tips till Färjestad

Eftermiddagens bästa V5-Spik = Johan Roc

V5-1...10 Johan Roc
V5-2...1-7-10-11
V5-3...1-2-4-6-7-8-10-12
V5-4...1-14
V5-5...3-6-7-8-10
320 rader = 320 krEn tänkbar V5-Spik = Normandy (V5-2)I kväll öppnar Lenas IT-Café på Gran Canaria vid San Augustin

Full fart med Lena från i kväll och några månader framöver


Fullt drag med Janne Karlsson
Ovan bilder från säsongspremiären vid Lenas It-Café på Gran Canaria -  San Agustin
 

Torsdag 20 september 2012

V86-hattrick av kung Åke

 
Åke Svanstedt tog en trippel när V86-spelet gjorde en utflykt till Eskilstuna. Foto av LARS JAKOBSSON

Eskilstuna. Publicerad: 2012-09-19 22:11 Senast ändrad: 2012-09-19 22:36

"Kung Åke" var kvällens store dominant när V86 gästspelade i Eskilstuna på onsdagen.
I tur och ordning satte han dit Fawkes, Golden Boy och Braås Palema.


USA-födde Fawkes seglade rakt upp på stjärnhimlen när han började tävla i Sverige i våras. Redan i sin andra start slog han fyraåringseliten i Konungens Pokal på Åby. Men efter det har han inte riktigt fått till det. Visst vann han ett försök till Sprintermästaren i början av juli men han har inte fått den succéartade säsong han spåddes.
- Han har lite fräschörproblem emellanåt och det är därför han inte har presterat så bra. Men i dag kändes han bra igen, sa Åke Svanstedt.
Förvisso underlättade favoriten Occhione Jets galopp men sättet Fawkes vann på imponerade. När Svanstedt lyckades tråckla ut sin häst från tredje par invändigt i början av upploppet var det fortfarande långt fram. Dessutom hade han bland andra derbyfinalisterna Bon Frecia och Quangaroo Zet framför sig. Fawkes är emellertid rysligt snabb i fötterna och så fort han fick fri sikt exploderade han förbi de framförvarande ekipagen.
- Han har ett bra löphuvud och lever mycket på det. Men han vann förvånansvärt enkelt. Jag trodde inte att vi skulle hinna dit.

Svanstedt fortsatte triumftåget med en enkel seger från ledningen med Golden Boy innan hattricket fullbordades med Braås Palema i ett försök i Diamantstoet. Från 20 meters tillägg bidade Svanstedt sin tid i kön och med ett halvvarv till mål såg avståndet till täten i det närmaste ointagligt ut. Det var det inte. När Svanstedt kastade loss i fjärdespår förnedrade Braås Palema sina konkurrenter.

- Det såg ut som det började bli för långt fram men det bet otroligt bra för henne när jag gav mig ut i fjärdespår. Det här är en riktig kanonhäst.

Enkelt för "den gamle"

Några snabbloppare från skiktet strax under den översta eliten gästade också Eskilstuna. Men de bjöd inte precis på någon fartfest. Catarina Lundström-tränade Timetosaygoodbye tog hand om ledningen och där fick körande Örjan Kihlström bestämma tempot efter eget huvud. Därmed behövde Timetosaygoodbye knappt springa sig andfådd innan det var dags att vända upp för segerdefilering.
- Han öppnade väldigt fort de första stegen och de andra insåg nog att det skulle bli svårt. Han har hittat en formtopp och känns riktigt pigg och fin, den gamle, sa Kihlström om nioåringen.
Övriga lopp inom V86-spelet vanns av Ulf Stenströmers Photo Starlight (Kenneth Haugstad), Stig H Johanssons Pine Rolls (Erik Adielsson), Lutfi Kolgjinis Alki Flevo (Kenneth Haugstad) och

Leif Witasps Le Sogno

(Kajsa Frick). Utdelningen för åtta rätt stannade på 39 217 kronor.

Ola Johansson


 

Onsdag 19 september 2012

I kväll V86 från Eskilstuna
V86-Tipset

V86-1...2-3-4-5-6-10
V86-2...2-3-5-6-8
V86-3...3-4
V86-4...2-3-10-12
V86-5...2-5
V86-6...5-12
V86-7...2-4-6-11
V86-8...14 Braås Palema
3840 rader = 960 kr


Grattis till er som tog rygg, drygt 50.000 ++++++


Fick ett telefonsamtal från en kallblodsuppfödare som tycker
att det skrivs för lite om kallblod.
Nedan lite bilder på Moas Vilda Scott (2 år) som går premielopp på fredag 21 sep
En stolt uppfödare berättade att hon blev Diplomsto vid Sleipner-visningen i Årjäng 16 sep


Ägaren/tränaren Annica Karlsson med Moas Vild Scott


Här får Annica pris av domarna

Mats Andersson vid körprovet med Moas Vilda Scott


Idag 2,5 tim för de sista 9 kontrollerna på denna karta

Kontroll nr 145 "Stigförgreningen"

Kontroll nr 152 "Branten"

Kontroll nr 153 "Branten"

Kontroll nr 146 "Stenen"

Kontroll nr 160 "Branten"

Kontroll nr 159 "Stenen"

Kontroll nr 158 "Sänkan"

Kontroll nr 157 "Sankmarken"

Kontroll nr 151 "Branten"
Nu är 140 kontroller/pinnar hittade
Nu är ny målsättning med 20 + 20 som är kvar

20 kontroller kring Skutberget

20 kontroller norr om Färjestadstravet


På kvällen, kollat på klassfotboll

 

Tisdag 18 september 2012

Full aktivitet i restaurangen på Färjestad inför V75-helgen

I dag ny karta och nya "pinnar" att leta efter

Först kontroll nr 143 "Gropen"

Kontroll nr 147 "Säknan"

Kontroll nr 154 "Mellan punkthöjderna"

Kontroll nr 148 "Jordkällare"

Kontroll nr 155 "Branten"

Kontr156 "Branten"

Kontroll nr 149 "Öppna sankmarken"

Kontroll nr 144 "Stenen"

Kontroll nr 150 "Punkthöjden"

Dagens sista i regnet är kontroll nr 141 "Råtorpsgården"

Måndag 17 september 2012

Erik Berglöf kvalade in Val D'amour till Kriteriefinalen på Solvalla

Allsvenska körsvensligan

 
Kenneth Haugstad stod för veckans klättring när han avancerade från 18:e till 13:e plats i körsvensligan. Foto av LARS JAKOBSSON

Publicerad: 2012-09-17 11:03 Senast ändrad: 2012-09-17 11:30

Det har inte skett några större förändringar i ligan den senaste veckan, bortsett från att Halmstadlärlingen Kenneth Haugstad genom åtta segrar har avancerat från 18:e till 13:e plats.

Allsvenska körsvensligan:
1. Björn Goop, Färjestad, 253-195-189
2. Åke Svanstedt, Axevalla, 222-128-109
3. Ulf Ohlsson, Bergsåker, 215-161-173
4. Jorma Kontio, Solvalla, 205-149-118
5. Erik Adielsson, Solvalla 128-102-98
6. Johnny Takter, Jägersro, 123-116-105
7. Örjan Kihlström, Solvalla, 118-92-101
8. Stefan Söderkvist, Åby, 96-104-85
9. Robert Bergh, Bergsåker, 91-47-21
10. Per Lennartsson, Solvalla, 90-107-70
11. Magnus Jakobsson, Färjestad, 81-88-69
12. Peter Untersteiner, Halmstad, 81-81-76
13. Kenneth Haugstad, Halmstad, 79-79-94
14. Carl-Erik Lindblom, Örebro, 77-79-87
15. Lutfi Kolgjini, Jägersro, 77-50-33
(Siffror till och med 16 september)
I dag de sista 10 kontrollerna på "Kartsläpp 1"

Kontroll nr 116 "Tallen"

Kontroll 119 "Brunnen (lilla luriga)

Kontroll nr 118 "Branten"

Kontroll nr 108 "Cykelbaneförgreningen"

Kontroll nr 120 "Höjden, södra änden"

Kontroll nr 115 "Stakethörnet"

Kontroll nr 107 "Cykelbana/stigförgreningen"


Nu vid Tuggelite

Kontroll nr 117 "Branten"

På väg till kontroll 114. På denna stig fina skidspår på vintern

Kontroll nr 114 "Sankmarken"

Dagens sista kontrol nr 109 "Cykelbane/stigförgreningen"

Efter dagens 2 tim har vi nått målet 20 kontroller på 2 dagar 10 idag
Nu har vi hittat 121 kontroller

Vi har skaffat två nya kartor med 20 "pinnar" på varje...

Söndag 16 september 2012

Årjängsmarknaden fortsätter idag

Drygt 4000 personer på Marknadstravet i går

Angelica Gustafsson körde sitt 4:e lopp 2012 och tog sin 4:e seger
Segerhästen heter Global Ninja

Idag ny karta med 20 kontroller och vi hittade 10 i dag

Kontroll 101 "Skåre kontorshotell, info-skylten"

Kontroll nr 102 "Boltziushemmet", husknuten
Vem var Boltzius ? Klicka för svaret >>>>

Kontroll nr 103 "Café Jansson, bredvid entrén"

Kontroll nr 104 "Skårekyrkan, vid entrén"

Kontroll nr 105 "Ilanda IP"

Kontroll nr 106 "Bäckmans Stenhuggeri"

Kontroll nr 110 "Dikesförgreningen"

Kontroll nr 112 "Gläntan"

Kontroll nr 111 "Träbron"Kossor vid träbron

Kontroll nr 113 "Kratern"

Vi ser en gammal kraftstation

Bikupor ute i naturen

 

Lördag 15 september 2012

I dag marknadstrav - ÅrjängMålgångsbilder


Lopp 1 Nr 4 Elrosa H.G. - Mikael J Andersson

Lopp 2 Nr 7 Daniels Tarzan - Anna Rönning


Lopp 3 V5-1 Nr 7 Vinnmin - Mikael J Andersson


Lopp 4 V5-2 Nr 8 Adam Kievitshof - Stina Hallerstedt


Lopp 5 V5-3 Nr 10 Åsluna - Mikael J Andersson


Lopp 6 V5-4 Nr 1 Astor Hornline - Dagfinn Aarum


Lopp 7 V5-5 Nr 5 Miss Bo - Erik Berglöf


Lopp 8 Nr 6 Global Ninja - Angelica Gustafsson


Lopp 9 Nr 2 Mistral's Daughter - Mercedes BaloghV5-Tips - Årjäng lördag 15 september

Dagens bästa V5-Spik = Bling Dynasty

V5-1...Alla 11 hästar
V5-2...1-2-3-8-12
V5-3...2-5
V5-4...3 Bling Dynasty
V5-5...4-7
220 rader = 220 kr


V75-Tips - Åby 15 september

Svanstedts nya stjärna dominerade Åby Stora Pris

 
Sebastian K. besegrade Commander Crowe i två raka heat och vann Åby Stora Pris. Christophe Martens var snabb att gratulera Åke Svanstedt. Foto av LARS JAKOBSSON

MÖLNDAL. Publicerad: 2012-09-15 17:28 Senast ändrad: 2012-09-15 18:54

Sebastian K. avgjorde miljonloppet Åby Stora Pris i två heat.
Efter Zoogin, Gidde Palema och Torvald Palema har Åke Svanstedt en ny världsstjärna i stallet.
- Jag hade för bra häst, konstaterade Axevallakusken inför en jublande storpublik på Åby.


Många i publiken hade förstås hoppats på olika vinnare i de två heaten av Åby Stora Pris och sedan en rafflande upplösning i ett skiljeheat. Men för fjärde året i rad blev man blåst på den godbiten och istället fick man se en vinnare i två raka heat. Åke Svenstedts nyförvärv Sebastian K. var helt enkelt bara bäst - och tog en lika välförtjänt som imponerande seger värd totalt 1,5 miljoner kronor.
För Åke Svanstedt var det sjätte segern i Åby Stora Pris: Zoogin (1995), Zoogin (1996), Gidde Palema (2003), Gidde Palema (2005), Torvald Palema (2009) och Sebastian K. (2012).
På förhand var de flesta överens om att årets Åby Stora Pris skulle bli en duell mellan elitloppsvinnaren Commander Crowe, som gjort rent hus i storloppen i år, och Sebastian K., som hittat nya växlar sedan flytten från Lutfi Kolgjini till Åke Svanstedt.
Så blev det också.

Svanstedt vann kuskmatchen

Och det var Åke Svanstedt som vann kuskmatchen mot Christophe Martens.
I det första heatet tog Sebastian K. ledningen för att sedan släppa till Commander Crowe. Tempot dämpades rejält efter startrusningen och det blev till slut en ren speeduppgörelse mellan de två favoriterna. En duell som Sebastian K. vann säkert via en våldsam snabb avslutning över upploppet.
- Det blev precis som jag tänkt på förhand. Han gjorde det väldigt bra och det gick ruskigt fort sista 300, sa Åke Svanstedt.

I det andra heatet tog åter Sebastian K. ledningen och Åke Svanstedt ville förstås gärna släppa till Commander Crowe igen. Men då valde Christophe Martens att nöja sig med positionen utvändigt om ledaren för att sedan försöka avgöra på styrka därifrån. Publiken bjöds på nytt på en sevärd duell över upploppet med två hästar sida vid sida där Sebastian K. envist försvarade sig och vann mycket rättvist.
- Det är bara att gratulera Åke Svanstedt och Sebastian K. som var bäst i dag, sa Christophe Martens som fick nöja sig med tvåa andrapris och en tröstpeng på 500 000 kronor.

- Åke Svanstedt med sonen Erik

Magisk seger

För ägarna till Sebastian K., Knutsson Trotting AB, var segern speciell.
- Magiskt! Det är det bästa ord jag kommer på. Att få vinna det här loppet på hemmaplan inför den här fantastiska publiken, helt underbart. Den här segern tillägnar vi pappa Bertil som gick bort för en kort tid sedan. Det är han som satsat på hundratals hästar genom åren, sa en rörd Mikael Knutsson.
Åke Svanstedt hade en bra dag på jobbet och förutom de två segrarna i V75-1 och V75-5 med Sebastian K. tog han även en spetsseger med Tab Hall i V75-2.

Dubbel för Melander
Ett annat formstall är Stefan Melanders och i V75-3 imponerade USA-importen Tidied Accelerator när han tog karriärens elfte seger i 26:e starten. Trots ett besvärligt utgångsläge och att han stod stenhårt inne i loppet blev segern enkel.
- Det här är en riktig kämpahäst, berömde Stefan Melander.
I V75-7 bjöd sedan franska importen Saston på en uppvisning när han tog sin 14:e seger i karriären i 36:e starten.

Två skrällar
V75-omgången bjöd på två skrällar. I V75-4 svarade Claes Svensson för ett segerdrag när han mitt i loppet överraskade de flesta genom att forcera niooddsaren Peignoir till ledningen.
En lyckad styrning svarade även Jörgen Sjunnesson för när han skrällde med elvaoddsaren Obi Wan i V75-6.
Utanför V75-spelet fick publiken även se en uppvisning i Åby Stora Montépris där Posion Composite vann nya svenska rekordet 1.11,5 över sprinterdistans tillsammans med Åsa Svensson. Segern var värd 100 000 kronor.
- Han var bara bäst i dag igen, konstaterade tränaren Jan Hellstedt nöjt.
De som klarade sju rätt på V75 belönades med 80 491 kronor. Sex rätt gav 781 kronor och fem rätt 69 kronor.

Lars-Ove PetterssonBobbery blir dagens V75-Spik

V75-1...4-7
V75-2...1 Bobbery
V75-3...2-4-6-9-11
V75-4...1-3-7-8-9-10-11
V75-5...2-5
V75-6...3-6-11
V75-7...6-7-11-13-15
2100 rader = 1050 kr


 

Fredag 14 september 2012

Färjestads Travrestaurang börjar närma sig invigning efter ombyggnad
Invigning fredag 21 september
Nedan lite vybilder från restaurangen

 

Torsdag 13 september 2012

I dag lunchtrav på Färjestad
Målgångsbilder


Lopp 1 V4-1 Nr 1 Steve Fourty - Carina Granlund

Lopp 2 V4-2 Nr 2 Thai Katie - Magnus Jakobsson


Lopp 3 V4-3 Nr 6 Ottens Fighter - Jennifer Tillman


Lopp 4 V4-4 Nr 4 Åsund Hornline - Roger Pettersson


Lopp 5 Nr 5 Lady Beyonce - Björn GoopV4 & Triotipset

V4-Tips Färjestad 13 september

Dagens bästa V4-Spik = Ottens Fighter

V4-1...1-2-4-5-6
V4-2...2-3-6-8
V4-3...6 Ottens Fighter
V4-4...2-4-5-9
80 rader = 160 kr


Dagens rysarbud V4-1 = Alltimo

Trio-Tips

1:a...2-4-5-9
2:a...2-4-5-9
3:a...2-4-5-6-9-15
48 rader = 96 kr

 

Onsdag 12 september 2012

I kväll V86 på Solvalla

V86: Brad de Veluwe redo för Europa

 
Finske segermaskinen Brad de Veluwe och Tuomas Korvenoja skojade som väntat med sina svenska konkurrenter i kvalet till Europaderbyt på onsdagskvällen. Foto av LARS JAKOBSSON

stockholm. Publicerad: 2012-09-12 22:42 Senast ändrad: 2012-09-12 22:50

Finske fenomenet Brad de Veluwe gjorde ingen besviken.
Uttagningsloppet till Europaderbyt blev en formalitet.
Nu väntar mötet med franske fyraåringskungen Unique Quick i Tyskland om knappt två veckor.
- Det blir en tuff match, men jag hoppas att de darrar lite också, sade tränaren Tuomas Korvenoja.


Nog blir det en duell att se framåt emot i tyska Gelsenkrichen 23 september.
Frankrikes store kulldominant med drygt sex miljoner kronor på bankontot och i princip likvärdigt meriterade Brad de Veluwe, som bara förlorat tre lopp på 22 starter.
Den finske stjärnan tjusade publiken på Halmstad med sitt makalösa europarekord 1.09,7 i Sprintermästaren i somras och Korvenoja verkade nästan lika nöjd denna småkyliga Solvallakväll.

- Det var ett av hans bästa lopp hittills och det var bra att han fick lite sträcka ut inför finalen. Sista varvet gick hyggligt snabbt.
”Hyggligt snabbt” betydde i detta fall 1.10-fart då Brad de Veluwe fick löpa ut för att landa på prydliga 1.12,4/2 140 meter autostart.
- Den här hästen är allt man drömt om genom åren. En härlig individ som är så inriktad på att tävla. Det känns nästan osannolikt. Förra året blev jag passagerare ibland då han drog iväg mitt i loppen, men nu är han perfekt att köra och när vi kom till ledningen så lugnade han ner sig direkt, fortsatte Korvenoja som är väl påläst inför finalen som körs över distansen 2 600 meter och dessutom i högervarv.
- Det är givetvis lite fördel för franska hästar som bara tävlar över längre distanser. Jag har kört i Gelsenkirchen många gånger och känner banan bra, den är fast och inte lös, det passar säkert bra för Brad. Att tävla i högervarv tror jag också att han ska greja utan problem. Vi kör alltid de första varven i träningen åt det hållet och då kör vi ganska tufft så han är van.

Trippel för Svanstedt

Att utse årets Europaderby till en ren tvåhästarskamp är givetvis ändå att gå händelserna i förväg.

Även onsdagens andre kvalvinnare Brasil Boko gjorde ett gott dagsverke på en sju tiondelar långsammare tid.
- Hästen har bra kapacitet, men har inte utnyttjat det tidigare. Det kanske kommer, funderade Åke Svanstedt sedan han dominerat loppet från ledningen.
Bakom dessa visade kvalens två ston att de inte behöver rädas grabbarna. Mermaid Ås gav Brasil Boko kamp till linjen medan Askens Valencia gick ett rykande upplopp i Brad de Veluwes kölvatten. Femte och sista häst till finalen blev Global Noble.
Svanstedt fortsatte på den inslagna segervägen och avslutade med att vinna båda Dagens Dubbel-loppen bakom Anastacia Trot respektive Global Mazarine.

Fem miljonvinnare
Kvällens vassaste segertid kom emellertid tidigare. Iförd stall Lundström/Melanders iögonfallande goggles såg Haraldinho såg mer laddad ut än någonsin tidigare och bjöds dessutom ett drömlopp i stenhårt tempo av Örjan Kihlström. 1.12,2/2 140 meter auto såg inte ut att vara botten då han försvann från sina konkurrenter sista halvvarvet.
Samma huvudlag låg bakom omgångens skräll då ledande favoriten Digital Beautiful drog i alldeles för hårt tempo vilket öppnade för första gången barfotadansande Baroness Boko.
Ett ännu tyngre favoritfall kom när jättetalangen Charlie Trotter högg i galopp i ledningen drygt 500 meter från mål. Det öppnade vägen för bakomvarande Guinness Trot som glatt tog över kommandot och gav Kari Lähdekorpis formstall första tränarsegern på Solvalla sedan januari.
Ännu mer efterlängtad verkade triumfen för Joakim Wallin och Kazire de Bob som gjort 17 starter utan att få nosen först och starkt bidrog till att V86-utdelningen orkade över miljonen.
Noterbart var att två av de fem miljonvinnarna hade tagit hjälp av Harry Boy; dessa system var inlämnade på Kumla Spel och Tobak samt Gösta Holman & Co i Björbo och kostade 192 respektive 384 kronor att lämna in.

Robin JohanssonV86-Tips Solvalla onsdag 12 september

Onsdagens bästa V86-Spik = Brad De Veluwe

V86-1...1-5-6-10
V86-2...6 Charlie Trotter
V86-3...4 Brad De Veluwe
V86-4...7-10-12-15
V86-5...5-7
V86-6...1-3-5-6-11
V86-7...2-3-6-12
V86-8...1-2-3-6
2560 rader = 640 kr


 

Tisdag 11 september 2012


Idag har vi nått vårt mål att hitta 100 kontroller (0ch registrera dessa) i Friska Karlstad


Kontroll nr 99 " Punkthöjden"


Därefter kontroll nr 53 "Brynfjordstoppen"

Brynfjordsbacken sett nerifrån

Utsikt mot Skåre från Brynfjordsbackens topp


Här åker man skidor på vintern och nu på sommaren terrängcykel

Skjutsat David till Trumspelning
Klicka och lyssna på trummor>>>>

Måndag 10 september 2012

Bomstadstranden söndagen 9 september

En höstbild

En fågel spejar utanför vårt fönster

Allsvenska körsvensligan

Stockholm. Publicerad: 2012-09-10 11:06

Trots att han var avstängd under tre dagar i förra veckan behöll Björn Goop sitt försprång på 31 segrar ner till tvåan Åke Svanstedt.

Allsvenska körsvensligan:

1. Björn Goop, Färjestad, 245-190-182
2. Åke Svanstedt, Axevalla, 214-123-105
3. Ulf Ohlsson, Bergsåker, 207-156-171
4. Jorma Kontio, Solvalla, 201-144-110
5. Erik Adielsson, Solvalla 124-102-94
6. Johnny Takter, Jägersro, 121-113-105
7. Örjan Kihlström, Solvalla, 115-91-100
8. Stefan Söderkvist, Åby, 93-101-78
9. Per Lennartsson, Solvalla, 90-105-69
10. Robert Bergh, Bergsåker, 86-46-21
11. Peter Untersteiner, Halmstad, 80-79-72
12. Magnus Jakobsson, Färjestad, 77-86-69
13. Ove A Lindqvist, Solänget, 76-100-62
14. Lutfi Kolgjini, Jägersro, 75-49-32
15. Torbjörn Jansson, Solvalla, 74-76-65
(siffror till och med 9 september)I dag Friska Karlstad och kontrolletning

Första kontrollerna idag

Först kontroll nr 65 "Stenen"

Sedan kontroll nr 89 "Sankmarken"

Nytt område

Därefter kontroll 48 "Kullen"

Tyvärr nertagen och slängd i skogen

Här kontroll nr 92 "Stenen"

500m till kontroll nr 49 "Höjden"

Kontroll nr 68 "Branten"

Kontroll nr 69 "Sankmarken"

Sist denna dag längst ut vid Bergvik

Kontroll nr 47 "Rastplatsen"

3 tim ute i skogen och nu återstår 2 kontroller av vår målsättning till 100
 

Söndag 9 september 2012

I dag en ponnydag på Färjestad
Klicka för startlistor >>>


Min Ty gjorde det igen på nytt rekord

Målgångsbilder från ponnydagen - Färjestad
Klicka för resultat alla lopp >>>


Lopp 1 Nr 4 Halvar - Maria Lundgren


Lopp 2 Nr 1 Rosenbergs Roxette - Wera Manberger


Lopp 3 Nr 4 Vikas Ronsan - Josefina Aronsson


Lopp 4 Nr 12 Hilda III - Sandra Johansson


Lopp 5 Nr 7 LG:s Alfta Romeo - Tina Hellström

Lopp 6 Nr 7 Limerick - Ronja Schildt


Lopp 7 Nr 6 Gold Chess - Tom Johansson


Lopp 8 Nr 4 Stubin - Elsa Arvidsson


Lopp 9 Nr 9 Halvar - Maria Lundgren


Lopp 10 Nr 13 Min Ty - Rebecka Hansén


Lopp 11 Nr 10 Smedens Betty Boop - Ebba E Handler


Lopp 12 Nr 1 Ernst Ricardo - Sofia Nordmark


Lopp 13 Nr 7 Micklo Nick - Elsa Arvidsson

Lördag 8 september 2012

V75: Caballion bjöd på ny nagelbitare

 
Cabaillion med glada gänget. Erik Adielsson, skötaren Camilla Tegborg, Fredrik B Larsson och ägaren Torbjörn Boström. Till höger Anna Lindmark, dotterdotter till Stig Lindmark som hedrades under dagen. Foto av JEANNIE KARLSSON

Skellefteå. Publicerad: 2012-09-08 18:45 Senast ändrad: 2012-09-08 19:24

Det ropades och suckades efter trekilometersloppet Stig Lindmarks Styrkeprov i Skellefteå på lördagen.
Strulputten Caballion höll sig i skinnet ända till mål för Erik Adielsson även om det som vanligt gick lite på nålar till slut.
- Vi hade bryta ihop-fest på stallbacken - men det gick vägen! jublade Caballions ägare Torbjörn Boström som väntat länge på en seger för den jättekapable fuxen.


Segerstaplare i fjol. Strulputte i år. Men kapaciteten finns och blir över i sexårige Caballion som i ljusa stunder visat att han kan vara en häst för världseliten.
40 meters tillägg över tre kilometer var uppgiften för Caballion på lördagen och hästen spelades till favorit i Stig Lindmarks Styreprov med 200 000 kronor till vinnaren.
Fuxen tränas av Solvallabröderna Henrik och Fredrik Larsson som kunde räkna in tre segrar på V75 den här lördagen.
- Det går bra nu! sa avstängde Fredrik Larsson när han var på väg över innerplan tillsammans med Caballions ägare Torbjörn Boström.
Fredrik Larsson diskuterade loppet över telefon med brorsan Henrik som själv inte var på plats på Skelleftetravet. En semesterresa gick före den här gången.
Torbjörn Boström äger flera hästar under pseudonymen Stall Harriet. Reven d'Amour är en riktig topphäst i Boströms ägo. Men Caballion är värre.
- Han fuskade ju med travet sista biten i dag också och jag stod mest och tittade i marken på stallbacken. Just nu är jag en av världens lyckligaste människor, sa Torbjörn Boström.

"Inte alldeles okomplicerad"
Erik Adielsson var offensiv i sin körning och körde till ledningen med Caballion redan efter 800 meter. Robert Bergh kom snabbt upp med andrahandsfavoriten Nahar och blev väldigt närgången den sista biten efter ett lopp i rygg på streckfavoriten.
Endast en ”nos” skiljde hästarna åt i mål.
Erik Adielsson medgav att han det hade gått lite på nålar till slut.
- En riktigt bra häst men inte alldeles okomplicerad. Synd bara att han får problem med travet sista 50 meterna. Fredrik har varit helt prestigelös och peppat mig hela dagen och hans råd gjorde att jag inte förivrade mig sista biten utan lät hästen sköta sig själv.
Caballions seger var Henrik och Fredrik Larssons tredje för dagen på V75. En trippel med de tre hästarna man hade med sig. Jennifer Tillman, sambo med Henrik, satt bakom de andra två vinnarhästarna Peaberry och Eros Tooma.
Jennifer Tillmans första dubbel på V75. Ägaren till Peaberry, en viss Torbjörn Boström.
- Det går bra nu, jag är alldeles tagen faktiskt, sa den hårdsatsande hästägaren.

Nöjd med Lotus
I kallblodsloppet Steggbests minne blev knappe (!) favoriten Hallsta Lotus nedspeedad av stallkamraten Faksen J:r och Erik Adielsson.
Efter den sämre prestationen i SM-loppet på Bergsåker var det lite osäkert om Hallsta Lotus alldeles gått ur form. 

- Faksen J:r vinner över Hallsta Lotus

Lördagens insats utvändigt betrodde finske gästen Pihlajan Aaroni skämde dock inte för sig.
- Hallsta Lotus var jättebra. Jag kunde ju inte låta finnen sitta still i spets utan var tvungen att gå upp och trycka. Vi överskattade Pihlajan Aaroni som gav sig lätt. Hade den hållit längre vinner vi loppet, sa Ulf Ohlsson som nu blev tvungen att köra undan med kallblodskungen när den finske hästen gav sig 400 kvar.

Dubbel till Svensson
Henrik Svensson växer som tränare och har profilerat sig som en av prinsarna som kan ta över som champion på Bergsåker efter Robert Bergh i framtiden.
Svensson hade med sig två hästar till Skellefteå. Båda vann. Klassklättraren Parkin grejade årets fjärde seger i V75 på 1.11,9, en tid som i början av dagen var tangerat banrekord alla kategorier i Skellefteå.
Andra dagssegern för Svensson kom med fyraårige Greenstar som hade det sämsta utgångsläget men var riktigt stark och kunde sticka nosen först i en tät slutstrid.
- Att vinna dubbelt på V75 smäller så klart högt. Jag håller det här som en lika fin framgång som min fjärdeplats i kriteriet i fjol med Fredrik Laday, sa dubbelvinnaren.
Kanonprestationerna avlöste varandra. Östersundstränaren Olle Carlssons Ed You löpte nytt banrekord alla kategorier för körande Bo Eklöf. 1.11,8 efter ett lopp utvändigt ledaren!
I förra veckan gick legendaren Stig Lindmark bort, 76 år gammal. En av landets genom tiderna skickligaste hästkarlar var hedersgäst när hemmabanan arrangerade V75 i fjol och fick då även vara med om premiären av sitt lopp, Stig Lindmarks Styrkeprov.
Årets upplaga fick en tyst defilering med hjälmlösa kuskar för att hedra den bortgångne profilen.

Mikael WiknerV75-Tipset

V75-1...3-11-12
V75-2...3-6-7-9-12
V75-3...1-2-5
V75-4...1-2-10-11
V75-5...1-7-13
V75-6...1-5
V75-7...13-14
2160 rader = 1080 kr


 

Fredag 7 september 2012

I kväll V5-Trav på Färjestad

In Serenity övertygade denna kväll
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 1 Raj's Paula - Tony Wallin


Lopp 2 Nr 12 Candier - Olle Goop


Lopp 3 Nr 10 Fröken Svår - Olle Goop


Lopp 4 V5-1 Nr 7 In Serenity - Mikael J Andersson


Lopp 5 V5-2 Nr 7 Kosmonaut Broline - Magnus Jakobsson


Lopp 6 V5-3 Nr 1 Mekong Broline - Tony Wallin


Lopp 7 V5-4 Nr 4 Starson - Linus Svensson


Lopp 8 V5-5 Nr 9 Trapiche - Tony Wallin


Lopp 9 Nr 5 Open House - Magnus Jakobsson


Lopp 10 Nr 14 Hvindjerven - Per M HvasttumV5-Tipset Färjestad fredag 7 september

In Serenty = En bra V5-Spik

V5-1...7 In Serenty
V5-2...Alla 13 hästar
V5-3...1-9
V5-4...Alla 12 hästar
V5-5...1-9
624 rader = 624 kr 

Torsdag 6 september 2012

V86: Styrkebesked inför Svenskt Travkriterium

 
Stefan Melanders Increased Workload imponerade stort på Solvalla i genrepet inför kvalen till Svenskt Travkriterium. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2012-09-05 22:05 Senast ändrad: 2012-09-05 22:30

Increased Workload imponerade stort på Solvalla i genrepet inför kvalen till Svenskt Travkriterium.
- Sluttiden var fantastisk, sa Stefan Melander efter uppvisningen på 1.13,7.


Stefan Melander har fortsatt grym form på sitt stall och onsdagens V86-tävlingar var inget undantag. I V86-3 hade Stefan Melander tvingats stryka E3-vinnaren Standout för feber. Då klev istället stallkamraten Increased Workload fram och imponerade stort när han dominerade från spets på utmärkta 1.13,7 över distansen 2 140 meter, autostart.
- Bitvis körde jag lite för sakta. Sluttiden var fantastisk med krafter kvar, kommenterade Stefan Melander.
Nästa vecka väntar kval till Svenskt Travkriterium och flera röster på Solvalla ville göra Increased Workload till en av de hetaste favoriterna efter onsdagens uppvisning. Och Stefan Melander sa inte emot.
- Nej, han var väldigt fin i dag. Nu kommer han bara att få ta det lugnt och kommer mest att gå i hagen inför kvalet nästa söndag.

Lillen Sisu miljonär
Bakom Increased Workload var även Lillen Sisu positiv. Han var vass från start och tog ledningen, släppte sedan till vinnaren men fullföljde starkt till andrapriset på 50 000 kronor. Den slanten innebar att den Petri Salmela-tränade treåringen klev över en miljon kronor intjänat.

My Golden mot Svenskt Travoaks

Det kördes även ett lopp för de treåriga stona och i V86-7 visade My Golden att hon blir att räkna med i kvalen till Svenskt Travoaks nästa vecka. Kajsa Frick styrde bestämt fram utvändigt ledaren efter ungefär 700 meter och sedan var My Golden bara bäst när hon slog klorna i ledande E3-vinnaren Mousse.
Här blev segertiden 1.15,2 över distansen 2 140 meter, autostart.
- Det är ganska enkelt när man får köra så här fina hästar. Hon var inte tom i mål utan det var säkert. Hon känns riktigt stark för dagen och är en häst som kan vinna oaks om allt stämmer, sa Kajsa Frick.

- Ägaren Hans Ivar Wall med My Golden

Dubbel för kusktalangen
Lärlingen och kusktalangen Kenneth Haugstad hade en bra kväll på Solvalla och vann dubbelt inom V86-spelet.

I V86-2 gjorde Kenneth Haugstad allt för att försvara innerspåret med Love You More i startrusningen men tvingades ge sig mot Quality Control som helt enkelt var snabbare. I sista säng och in på upploppet syntes det tydligt att Love You More hade torrt spurtkrut och Kenneth Haugstad satt bara och väntade på en lucka. Knappt 200 kvar fick han chansen och när väl Love You More fick fritt spurtutrymme avgjorde hon enkelt.
- Nu hade vi tur att det löste sig perfekt på upploppet. Jag hade mycket att köra med och det var jävligt skönt att hästen nu fick visa hur bra hon är, sa Kenneth Haugstad.
Nästa seger kom i V86-5 där han fick full fart på Exotic Sund som svarade för en virvlande avslutning när hon fångade in Listas Rafiki precis på linjen. Det fyraåriga stoet gick utan skor runt om för första gången i karriären.
- Hon kändes jättefin även före loppet. Jag chansade invändigt och vi hamnade i fjärde invändigt, sedan löste det sig perfekt genom sista sväng. Det blev perfekt, konstaterade segerkusken nöjt.

Vinst för Visby och Bollnäs
V86-4 var ett stolopp och det blev en enkel spetsseger för Visbyhästen April Margera och Daniel Edlund
- Vilken häst! Otroligt stort att vinna på Solvalla, nu blir det en semesterresa, jublade amatörtränaren Cecilia Odén.
En annan glad tränare var Tomas Pettersson som i V86-6 lotsade Ajlexes Daylight till fjärde raka segern. Från sjätte invändigt hittade han ut i rätt ryggar sista varvet och femåringen tackade genom en mycket stark avslutning i vida spår sista 400.
- Det är aldrig lätt att vinna på Solvalla, sa Bollnästränaren.

Höll farten bäst
I V86-1 höll Hard Livin farten bäst och vann trots att han fick gå först i andraspår. Daniel Redéns häst såg slagen ut i sista sväng men när konkurrenterna runt omkring stumnade så blev det till slut en säker seger. Zlatan Blou var blek från spets medan Cruise Speed avslutade vasst till andrapriset efter sen lucka. Jasper Lane fick aldrig chansen från rygg ledaren och gick i mål med krafter kvar.
V86-omgången avslutades med bekväm favoritseger för The Editor som tidigt kördes till ledningen av Åke Svanstedt.
Utdelningen på åtta rätt blev 76 560 kronor. Sju rätt gav 282 kronor och fem rätt 30 kronor.

Lars-Ove Pettersson

 

 


 

Onsdag 5 september 2012

I kväll V86 från Solvalla

V86-Tipset

Åke Svanstedt kör 2 V86-Spikar
Quality Control & Trans Atlantic

V86-1...1-3-4-7-8-9
V86-2...3 Quality Control
V86-3...1-2-3-5-7-8-9-10
V86-4...7-9-11-13
V86-5...4-7-10-12
V86-6...11 Trans Atlantic
V86-7...12 System Performance
V86-8...2-4-7-11
3072 rader = 768 krSystem Performance = En bra V86-Spik

Tisdag 4 september 2012

I dag ute 4 tim i skogen för att leta efter kontroller i Friska Karlstad

Först kontroll nr 80 "Branten"

Sedan kontroll nr 98 "Punkthöjden"

Förflyttning till I2-Skogen


En gammal gasmask visar att vi är i ett gammalt militärområde

Hittade kontroll nr 50 "Ruinen"Därefter kontroll 94 "Höjden"

Kontroll 95 "Branten"

På väg till kontroll 71 är det blött i skogen

Lite balansgång över vatten

Framme vid kontroll 71 "Stenen"

Ny kontroll nr 83 "Stenen"

Kontroll nr 70 "Höjden"


Dagens sista kontroll nr 87 "Sankmarken"
Nu har vi 10 st kvar till vårt mål att hitta 100 st


 

Måndag 3 september 2012

Allsvenska körsvensligan: Fortsatt dominans för Goop

 

Björn Goop har vunnit 242 segrar på svensk mark hittills 2012. Foto av Urban Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2012-09-03 10:35 Senast ändrad: 2012-09-03 10:41

Björn Goop leder den allsvenska körsvensligan med 31 seger före Åke Svanstedt som numera är klar tvåa. Den här veckan har Åke Svanstedt att knappa in på Björn Goop som är avstängd tisdag, onsdag och torsdag.

Allsvenska körsvensligan:
1. Björn Goop, Färjestad, 242-190-181
2. Åke Svanstedt, Axevalla, 211-122-105
3. Ulf Ohlsson, Bergsåker, 203-149-159
4. Jorma Kontio, Solvalla, 198-141-109
5. Erik Adielsson, Solvalla 120-98-90
6. Johnny Takter, Jägersro, 119-111-105
7. Örjan Kihlström, Solvalla, 115-91-100
8. Stefan Söderkvist, Åby, 90-97-74
9. Per Lennartsson, Solvalla, 88-100-67
10. Robert Bergh, Bergsåker, 83-45-21
11. Peter Untersteiner, Halmstad, 79-79-71
12. Lutfi Kolgjini, Jägersro, 75-49-32
13. Ove A Lindqvist, Solänget, 74-98-60
14. Magnus Jakobsson, Färjestad, 72-81-68
15. Torbjörn Jansson, Solvalla, 71-74-58
(siffror till och med 2 september)

Lars-Ove Pettersson


Carl Johan Jepson inledde och avslutade dagen
Här med Quinatessa Lavec


Trolltyra satte nytt banrekord för 3-åringa med 1.32,9

Mister Top populär hemmaseger

I dag lunchtrav i Åmål med V4 och V5
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 1 Quinatessa Lavec - Carl Johan Jepson


Lopp 2 V4-2 Nr 13 Centro - Björn Goop


Lopp 3 V4-3 Nr 11 Arthur Boko - Dagfinn Aarum


Lopp 4 V4-4 Nr 5 Veronika Win - Björn Goop


Lopp 5 Nr 7 Mellby Ametist - Björn GoopLopp 6 V5-1 Nr 9 Barbaretto - Ann-Christine Svarén


Lopp 7 V5-2 Nr 8 Gräft Rabalder - Mikael J AnderssonLopp 8 V5-3 Nr 4 Mister Top - Madelene ElgtbergLopp 9 V5-4 Nr 2 Trolltyra - Tom HorpestadLopp 10 V5-5 Nr 1 Alabama Kievitshof - Carl Johan Jepson

 V4- och V5-Tipsen
V4-Tips

Steptoe bra senast vid seger från dödens. En bra V4-Spik idag

V4-1...Alla 12 hästar
V4-2...Alla 12 hästar
V4-3...6 Cherry Zon
V4-4...3 Steptoe
144 rader = 288 krCherry Zon = En bra V4-Spik idag

Trio-Tips

1:a...3-4-5-7-12
2:a...3-4-5-7-12
3:a...3-4-5-7-12
60 rader = 120 kr

V5-tips

Dagens V5-Spik = Danny's Wild Lass

V5-1...Alla 13 hästar
V5-2...2-4-6
V5-3...2 Danny's Wild Lass
V5-4...1-3-7
V5-5...1-3-5-9
468 rader = 468 kr

Söndag 2 september 2012

Känslosam seger för Ingves i derbyt

 
"Vi gjorde det pappa!" Peter Ingves tillägnade sin far segern i derbyt med Pato. Foto av LARS JAKOBSSON

Malmö. Publicerad: 2012-09-02 18:53 Senast ändrad: 2012-09-02 19:24

Pato befästa sin position som kullens kung i Svenskt Travderby.
Tillsammans med Peter Ingves tog han hem loppet på tangerat svenskt rekord.
- Jag känner en enorm glädje men det är lite känsligt just nu. Pappa ligger sjuk i Finland och jag tillägnar honom segern, sa Ingves.


Årets viktigaste uppgörelse för landets fyraåriga travhästar, Svenskt Travderby på Malmöbanan Jägersro, var inte den öppna historia man trodde på förhand. Kullettan Pato kördes resolut till ledningen och även om Panne de Moteur och Jörgen Sjunnesson blev närgångna sista biten var segern aldrig i fara.
- Han är fantastisk hästen. Jag har tänkt på derbyt ända sedan han vann kriteriet förra året men i år har han haft bekymmer och vi tappade två månader. Men vi lyckades reparera det. Han är född till en riktigt bra häst helt enkelt, sa Petri Puro, som räknade in sin andra seger i derbyt. 2007 vann hans Commander Crowe.

- Det är osannolikt. Nu har jag vunnit derbyt två gånger på två försök. Det är ofattbart och jag har lite svårt att smälta det. Men ni kan kalla mig Mr Derby, sa Halmstadtränaren glatt.
Puro deläger själv Pato tillsammans med Morgan Svensson. Båda var även delägare i Commander Crowe vid dennes seger i travets blå band.
- Det här är precis lika roligt som förra gången, kommenterade Svensson, som utöver den enorma äran och den gula segerkavajen kunde glädjas åt ett förstapris på två miljoner kronor.


Tillägnar pappa segern
Pato har endast gjort nio starter och efter åtta av dessa har han fått vända upp för segerdefilering. Det mastiga förstapriset i derbyt höjer saldot på hans vinstkonto till 4 017 000 kronor. Men pengar var det sista som rörde sig i kusken Peter Ingves huvud efter hans första derbyseger.
- Jag blir känslosam när jag tänker på att här sitter jag bakom en häst samtidigt som pappa är hemma och sjuk. Jag hoppas att han var pigg nog att se loppet och jag tillägnar honom segern, sa Ingves på stallbacken efter loppet.
Ingves kör trots sin stora rutin med lärlingslicens och som andretränare hos Petri Puro är det inte bara som kusk han ska äras för Patos framgångar.
- Hästen var jättebra. Jag blev lite orolig 100 meter från mål när Sjunnesson kom loss men han höll undan. Det ligger mycket jobb bakom en sådan här seger och allting ska stämma, så det är skönt när man lyckas. Det känns för jäkla härligt. Och kavajen sitter bra, den ser bara stor ut.

Hultmans duo tvåa och trea
Stefan Hultmans duo Panne de Moteur och Perfectly Enough slutade tvåa respektive trea. Den förstnämnde fick chansen från Patos rygg i början av upploppet men riktigt nära kom han aldrig. Efter mållinjen gick det inte att ta miste på Sjunnessons besvikelse.
- Jag har aldrig haft en bättre chans att vinna derbyt och det klart att jag hoppades. Det var seger som gällde. Men redan nu en liten stund efter loppet känns det bättre och skulle loppets köras om skulle jag släppa ledningen till Pato igen, sa Sjunnesson.
Patos segertid i mål, 1.12,8 över 2 640 meter med bilstart, är en tangering av det svenska rekord för fyraåriga hingstar och valacker som Maharajah satte i derbyt för tre år sedan.

Ola Johansson
 

Svenskt rekord av Red Red Red i Derbystoet

 
För andra gången på tre år vann kalmars Fredrik Persson Derbystoet. Den här gången med Red Red Red. Foto av LARS JAKOBSSON

Malmö. Publicerad: 2012-09-02 17:40 Senast ändrad: 2012-09-02 19:12

Samma färg på hästen, samma tränare, samma kusk, samma glädje i vinnarcirkeln.
Men den här gången hette inte hästen Viola Silas utan Red Red Red.
- Jag lyckades igen, det är en underbar känsla, strålade en lycksalig Fredrik Persson efter karriärens andra seger i Derbystoet på Jägersro.


När kulldrottningen Viola Silas vann Derbystoet 2010 var det helt enligt beräkningarna. Stallkamraten Red Red Reds seger var betydligt mer överraskande. Likväl var det hon som tog hem förstapriset på en miljon kronor.
- Den här hästen ligger mig varmt om hjärtat. Hon är en liten oansenlig märr med ett otroligt hjärta. Vilken prestation hon gjorde, sa Persson.
Red Red Red var med bra från start och kunde överta ledningen i utgång av första sväng. Kort senare kom Johnny Takter farande med favoriten Drillbit Ås och efter en bits kraftmätning tvingades Persson släppa ifrån sig kommandot. Tempot var högt uppskruvat hela vägen och när luckan kom vid upploppets början krigade sig Red Red Red förbi ledaren till säker triumf. I mål visade klockorna svenskt rekord för fyraåriga ston - 1.12,2 över 2 140 meter med bilstart.

- Det är det här man drömmer om. Man pular och grejar med det ena och det andra för att sätta dem i toppform och det är fantastiskt när man lyckas. Red Red Red har en bit kvar till Viola Silas men hon har börjat klättra på stegen.

Ola Johansson
V75-Tipset Jägersro Söndag 2 september

Segerstaplaren Only In Its Class jagar på söndag sin femte seger i sin sjätte start för Daniel Redén.

V75-1...2-6-9
V75-2...1-5-6-9
V75-3...1 Only In It Class
V75-4...2-3-4-5-6-8
V75-5...1-2
V75-6...1-2-3-5-11
V75-7...3-4
1440 rader = 720 kr

 

Inför EXTRA V75 (söndag): Spännande söndag för Daniel Redén


Quangaroo Zet har på söndag sin hittills viktigaste uppgift framför sig, derbyt! Foto av THOMAS BLOMQVIST

Stockholm. Publicerad: 2012-08-28 14:26 Senast ändrad: 2012-08-28 14:32

Daniel Redén har en spännande söndag att se fram emot. Inte nog med finalplatsen för Quangaroo Zet i Svenskt Travderby, han har även kvalat in Pascal Zet till K.G.Bertmarks Minneslopp och därutöver startar han Only In Its Class på V75.
- En underbar travdag som jag verkligen ser fram emot, säger Daniel Redén.

Med 49 hästar på träningslistan är det många som höjer på ögonbrynen när Redén titulerar sig amatör, vad innebär egentligen den B2-licens som du innehar?

- Jag förstår att det kan låta lite konstigt men i själva verket är det väldigt enkelt. Jag är tränare och kör åt ett och samma bolag, vilket i mitt fall innebär Stall Zet med Bengt Ågerup som ägare, förtydligar Daniel Redén.
Tillbaks till det sportsliga där söndagens höjdpunkt innebär Quangaroo Zets start i travsportens blå band, derbyt. Ett derby som han för övrigt deltar i för första gången.
- Det var ingen optimal uppladdning inför uttagningsloppet då han drabbades av kolik när vi kom ner till Malmö men lyckligtvis släppte det snabbt. Väl i loppet gick han jättebra och hade krafter kvar över mål.
- Han har känts jättefin i jobben efter det, är mer stark än speedig och jag kan bara hoppas att tempot kommer att hållas väl uppe. Denna gång åker vi under lördagen, dessutom med hans vanliga buss och han har även sällskap med sig på resan, faktorer som bör innebära att han ska hålla sig lugn.
Men det finns fler skillnader från senast. Denna gång sitter nämligen Daniel Redén själv upp i sulkyn bakom Quangaroo Zet, ett val som gjordes av ägaren Bengt Ågerup.
- Jag sade åt Bengt att han fick välja och han valde glädjande nog mig.
Hur långt sträcker sig förhoppningarna?
- Läget är förstås besvärligt men vi har allt att vinna och jag hoppas att hästen är fin och gör ett bra lopp. Vi är glada över att ha kvalat in och i första hand är det pengar som gäller men alla lopp ska köras och med ett högt tempo kan allt hända. Liksom senast kör vi barfota runt om och med ett helstängt huvudlag.

"Gick Ofattbart bra"

- Bild: Pasacal Zet

Dessförinnan gäller Pascal Zet i K.G.Bertmarks Minneslopp med 200000 kronor till vinnaren. Loppet sägs enligt många vara "amatörernas elitlopp" vilket säger en del om loppets dignitet.
- Han gick ett ofattbart bra lopp i sitt uttagningslopp på Solvalla. Vi satt sist och skulle attackera via tredjespår då det blev lite tajt. Han tappade ganska många meter på sin galopp men upphämtningen var strålande fram till andraplatsen.
- Han är inte så snabb från start varför spår tio är bästa tänkbara. Härifrån kommer jag att smyga med för att sedan försöka kliva förbi så många som möjligt till slut, helst samtliga, skrattar Redén som också meddelar att Pascal Zet åter kommer att tävla barfota och med ett öppet huvudlag.

Håller hög klass
Med i transporten finns även segerstaplaren Only In Its Class (V75-3) som vunnit fyra av fem lopp i regi Daniel Redén.
- Det är en jättefin häst som jag håller mycket högt!
- Han är förstås ännu lite orutinerad men har samtidigt imponerat stort och det ska bli kul att spänna bågen lite, loppen han hittills har vunnit har ju varit av den något enklare sorten. Han kan öppna ganska bra och jag är nöjd med spåret. Liksom på slutet kör vi barfota och med ett öppet huvudlag.
En maximal söndag skulle för Daniel Redén innebära 2,3 miljoner kronor inkört.
- Man kan alltid drömma, men skulle jag vinna ett av loppen blir jag mer än nöjd. Bästa chansen på förhand är utan tvekan Only In Its Class.

Anders Nilsson

Lördag 1 september 2012

V75: Noble Knight imponerande Europamästare

 
Johan Untersteiner körde Noble Knight till överlägsen seger i EM för treåringar. Foto av LARS JAKOBSSON

Malmö. Publicerad: 2012-09-01 18:02 Senast ändrad: 2012-09-01 19:00

Direkt till ledningen och sedan var det över.
Jättelöftet Noble Knight utklassade motståndet i EM för treåriga travhästar.
- Det är en gudomligt fin häst, kommenterade hästens tränare Roger Walmann.


Derbylördagen på Jägersro brukar bjuda på fin sport. Så även i år. EM för treåringar med en halv miljon kronor till vinnaren var dagens clou och trots högklassigt motstånd var Noble Knight ensam på banan. Johan Untersteiner körde till rejält den första biten och tog hand om ledningen från spår två bakom startbilen. Där fick han sedan dämpa tempot en bit innan han lät Noble Knight lämna konkurrenterna över upploppet.
- Jag tror inte att man kan vinna 500 000 kronor enklare än vi gjorde i dag. Han blir bara bättre och bättre för varje start han gör och det är bara att hoppas att det fortsätter på den vägen, sa Untersteiner.

Roger Walmann var av förklarliga skäl på topp efter segern.
- Nu får vi fira med en matbit och kanske ett glas champagne och en glass.
Walmanns andra häst i loppet, Pojke Kronos, spelades till favorit men fick nöja sig med tredjeplatsen efter en passiv styrning av Örjan Kihlström.
- Spelarna kanske tror att Örjan alltid kör den bästa hästen men så är det inte. Vi plockar hästar till kuskar, inte kuskar till hästar, sa Walmann.
- Jag vet ju att han inte har någon chans att slå Noble Knight från dödens så jag valde att köra lite på chans helt enkelt, sa Kihlström själv.

G.H. Nemo tillbaka i vinnarcirkeln

Amatörtränade publikfavoriten G.H.Nemo har haft en strulig säsong. I våras laddades han mot Elitloppet men en blödning i en hov satte stopp. I juli kom han ut på banan igen men efter bara två starter började hans blodvärden spöka. Nu verkar han emellertid vara tillbaka på allvar. Från spår fem bakom startbilen i Birger Bengtssons Minneslopp (gulddivisionen) bombade han till ledningen och där stannade han in i mål.
- Det här var skönt! Vi har väntat länge på det här, sa tränaren Maria C Karlsson.
- Det var första gången som jag tryckte av honom riktigt från start och då gick det fort. Annars tycker jag faktiskt inte att han var riktigt lika fin som han brukar. Men startsnabbhet har visat sig guld värd i många sammanhang och den här kan verkligen öppna, sa körande Jörgen Westholm.

Svaret blev en tredje
Opitergium eller Perfect Toll i silverdivisionen? Det var frågan många V75-spelare ställde sig på förhand. Dessa två utkämpade också en hård kamp på sista bortre långsidan och i sista sväng hade utvändige Perfect Toll kopplat grepp.

Men då kom galoppen och istället var det Johan Lejons Amour Rapide som visade sig starkast över upploppet efter en resa i tredje par utvändigt.
- Nu felade Svanstedts häst och det kan ha underlättat, men Amour Rapide gjorde ett bra lopp och det gjorde honom till en vinnare i dag, sa kusken Johnny Takter.

Stora känslor i vinnarcirkeln
Av bara farten satte Johnny Takter dit Oleander från ledningen i det efterföljande loppet (klass I). Segern var hästens tredje i fjärde starten sedan han kom i Marcus Savins vård. 31-årige Savin plockade ut proffstränarlicens i december och har i och med lördagens triumf redan räknat in tre fullträffar på V75.

- Det här är riktigt häftigt. Jag är nära de känslorna jag hade vid första V75-segern med Admiral Sea, sa Savin, som fick kämpa för att hålla tillbaka glädjetårarna.
- Det är jättestort för mig att folk tror på mig och att jag får in såna här hästar i träning.

Champagne på stallbacken
I klass II infriade Power M.S. favoritspelarna förväntningar när han med Kenneth Haugstad i vagnen gick undan till solklar seger från ledningen.
- Det kan inte vara bättre än så här. Champagnen är på kylning. Jag har en flaska som väntar i stallet och den ska vi knäcka, sa hästens tränare, hemmaamatören Stig Hansson.

I omgångens lärlingslopp skrällde Anders Svanstedt med av pappa Åke tränade Anastacia Trot och i bronsdivisionen drog Torbjörn Jansson längsta strået med egentränade Joker Stursk.
Sjurättsutdelningen på V75-spelet landade på 114 991 kronor.
På söndagen fortsätter travfesten på Jägersro. Två miljoner kronor väntar på vinnaren av Svenskt Travderby och då det arrangeras Extra V75 finns det stora pengar att tampas om även för spelarna.

Ola Johansson

 V75-Tipset - Jägersro

Dagens V75-Spik =  Aristocat  Boko

V75-1...4-6-10
V75-2...5 Aristocat  Boko
V75-3...2-3-5-6-7-8
V75-4...2-6
V75-5...1-2-10-12-13
V75-6...1-2-3-10
V75-7...3-5-9
2160 rader = 1080 kr

Fredag 31 augusti 2012

I dag eftermiddagstrav kl. 15.00
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 9 Ed Rapide - Björn Goop

Lopp 2 V5-1 Nr 2 Bobbery - Björn Goop


Lopp 3 V5-2 Nr 4 Pilborka - Per Ludvig Nilsen


Lopp 4 V5-3 Nr 7 Opal Simoni - Jens Laursen


Lopp 5 V5-4 Nr 4 Isac Roc - Björn Goop


Lopp 6 V5-5 Nr 8 Indra Southwind - Angelica Gustafsson


Lopp 7 Nr 6 Wozinacki - Björn Goop


Lopp 8 Nr 8 Star Frost - Anders Elehn


Lopp 9 Nr 14 Anneros Karl - Dagfinn AarumPonnyloppets segrare = Hallvar med Maria Lundgren
Tiden blev 2.05,4 Klicka för resultatlista>>>V5-Tipset - Årjäng

Bobbery blir dagens bästa V5-Spik.
"Visade 1.13,6 -1900m efter galoppen senast"

V5-1...2 Bobbery
V5-2...1-2-3-4-5-6-8-12-13-14
V5-3...1-2-11
V5-4...2-3-4-12-13-15
V5-5...3 Shestheholepackage
180 rader = 180 krShestheholepackage är en bra avslutande V5-Spik


Ängtorpsvägen i juni 2009 + från 1950 - + Bröderna Kihlman & Trav

Bröderna Kihlman i NWT>>>>

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>