Välkommen 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542 - 054-860966
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNFoto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>
OBS. Alla bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN

Lördag 1 september 2012

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.se

V75: Noble Knight imponerande Europamästare

 
Johan Untersteiner körde Noble Knight till överlägsen seger i EM för treåringar. Foto av LARS JAKOBSSON

Malmö. Publicerad: 2012-09-01 18:02 Senast ändrad: 2012-09-01 19:00

Direkt till ledningen och sedan var det över.
Jättelöftet Noble Knight utklassade motståndet i EM för treåriga travhästar.
- Det är en gudomligt fin häst, kommenterade hästens tränare Roger Walmann.


Derbylördagen på Jägersro brukar bjuda på fin sport. Så även i år. EM för treåringar med en halv miljon kronor till vinnaren var dagens clou och trots högklassigt motstånd var Noble Knight ensam på banan. Johan Untersteiner körde till rejält den första biten och tog hand om ledningen från spår två bakom startbilen. Där fick han sedan dämpa tempot en bit innan han lät Noble Knight lämna konkurrenterna över upploppet.
- Jag tror inte att man kan vinna 500 000 kronor enklare än vi gjorde i dag. Han blir bara bättre och bättre för varje start han gör och det är bara att hoppas att det fortsätter på den vägen, sa Untersteiner.

Roger Walmann var av förklarliga skäl på topp efter segern.
- Nu får vi fira med en matbit och kanske ett glas champagne och en glass.
Walmanns andra häst i loppet, Pojke Kronos, spelades till favorit men fick nöja sig med tredjeplatsen efter en passiv styrning av Örjan Kihlström.
- Spelarna kanske tror att Örjan alltid kör den bästa hästen men så är det inte. Vi plockar hästar till kuskar, inte kuskar till hästar, sa Walmann.
- Jag vet ju att han inte har någon chans att slå Noble Knight från dödens så jag valde att köra lite på chans helt enkelt, sa Kihlström själv.

G.H. Nemo tillbaka i vinnarcirkeln

Amatörtränade publikfavoriten G.H.Nemo har haft en strulig säsong. I våras laddades han mot Elitloppet men en blödning i en hov satte stopp. I juli kom han ut på banan igen men efter bara två starter började hans blodvärden spöka. Nu verkar han emellertid vara tillbaka på allvar. Från spår fem bakom startbilen i Birger Bengtssons Minneslopp (gulddivisionen) bombade han till ledningen och där stannade han in i mål.
- Det här var skönt! Vi har väntat länge på det här, sa tränaren Maria C Karlsson.
- Det var första gången som jag tryckte av honom riktigt från start och då gick det fort. Annars tycker jag faktiskt inte att han var riktigt lika fin som han brukar. Men startsnabbhet har visat sig guld värd i många sammanhang och den här kan verkligen öppna, sa körande Jörgen Westholm.

Svaret blev en tredje
Opitergium eller Perfect Toll i silverdivisionen? Det var frågan många V75-spelare ställde sig på förhand. Dessa två utkämpade också en hård kamp på sista bortre långsidan och i sista sväng hade utvändige Perfect Toll kopplat grepp.

Men då kom galoppen och istället var det Johan Lejons Amour Rapide som visade sig starkast över upploppet efter en resa i tredje par utvändigt.
- Nu felade Svanstedts häst och det kan ha underlättat, men Amour Rapide gjorde ett bra lopp och det gjorde honom till en vinnare i dag, sa kusken Johnny Takter.

Stora känslor i vinnarcirkeln
Av bara farten satte Johnny Takter dit Oleander från ledningen i det efterföljande loppet (klass I). Segern var hästens tredje i fjärde starten sedan han kom i Marcus Savins vård. 31-årige Savin plockade ut proffstränarlicens i december och har i och med lördagens triumf redan räknat in tre fullträffar på V75.

- Det här är riktigt häftigt. Jag är nära de känslorna jag hade vid första V75-segern med Admiral Sea, sa Savin, som fick kämpa för att hålla tillbaka glädjetårarna.
- Det är jättestort för mig att folk tror på mig och att jag får in såna här hästar i träning.

Champagne på stallbacken
I klass II infriade Power M.S. favoritspelarna förväntningar när han med Kenneth Haugstad i vagnen gick undan till solklar seger från ledningen.
- Det kan inte vara bättre än så här. Champagnen är på kylning. Jag har en flaska som väntar i stallet och den ska vi knäcka, sa hästens tränare, hemmaamatören Stig Hansson.

I omgångens lärlingslopp skrällde Anders Svanstedt med av pappa Åke tränade Anastacia Trot och i bronsdivisionen drog Torbjörn Jansson längsta strået med egentränade Joker Stursk.
Sjurättsutdelningen på V75-spelet landade på 114 991 kronor.
På söndagen fortsätter travfesten på Jägersro. Två miljoner kronor väntar på vinnaren av Svenskt Travderby och då det arrangeras Extra V75 finns det stora pengar att tampas om även för spelarna.

Ola Johansson

 V75-Tipset - Jägersro

Dagens V75-Spik =  Aristocat  Boko

V75-1...4-6-10
V75-2...5 Aristocat  Boko
V75-3...2-3-5-6-7-8
V75-4...2-6
V75-5...1-2-10-12-13
V75-6...1-2-3-10
V75-7...3-5-9
2160 rader = 1080 kr

Fredag 31 augusti 2012

I dag eftermiddagstrav kl. 15.00
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 9 Ed Rapide - Björn Goop

Lopp 2 V5-1 Nr 2 Bobbery - Björn Goop


Lopp 3 V5-2 Nr 4 Pilborka - Per Ludvig Nilsen


Lopp 4 V5-3 Nr 7 Opal Simoni - Jens Laursen


Lopp 5 V5-4 Nr 4 Isac Roc - Björn Goop


Lopp 6 V5-5 Nr 8 Indra Southwind - Angelica Gustafsson


Lopp 7 Nr 6 Wozinacki - Björn Goop


Lopp 8 Nr 8 Star Frost - Anders Elehn


Lopp 9 Nr 14 Anneros Karl - Dagfinn AarumPonnyloppets segrare = Hallvar med Maria Lundgren
Tiden blev 2.05,4 Klicka för resultatlista>>>V5-Tipset - Årjäng

Bobbery blir dagens bästa V5-Spik.
"Visade 1.13,6 -1900m efter galoppen senast"

V5-1...2 Bobbery
V5-2...1-2-3-4-5-6-8-12-13-14
V5-3...1-2-11
V5-4...2-3-4-12-13-15
V5-5...3 Shestheholepackage
180 rader = 180 krShestheholepackage är en bra avslutande V5-Spik 

Torsdag 30 augusti 2012

V86: "Flugan" ordnade största segern

 
Eva Skantz kan börja sikta högre med Twigs U.Canfly. Här tillsammans med Örjan Kihlström efter onsdagens seger. Foto av JEANNIE KARLSSON

Stockholm. Publicerad: 2012-08-29 22:39 Senast ändrad: 2012-08-29 22:48

Blygsam på förhand och lågmäld efteråt.
Men till slut kröp det fram.
Eva Skantz, 55, amatör från Dalarna, behövde en stund på sig på stallbacken för att riktigt kunna värdera onsdagens V86-seger med Twigs U.Canfly - "Flugan" till vardags.
- Hon har ju vunnit från dödens förr men det har varit på landsortsbanor. Att vinna på det här sättet på Solvalla är lite extra och det här är det största jag vunnit, sa heltidsamatören från Borlänge.


Hon har sysslat med hästar i hela sitt liv, proffsiga amatören Eva Skantz med licens på Rommetravet. Tillsammans med sambon Lars Lindh föder Eva upp hästar som brukar få prefixet "Twigs".
Några miljonärer har det blivit av hästarna paret sålt till hugade köpare. Miljoner även för hästarna Eva Skantz behållit och själv tränat fram under åren.
Fyraåriga stoet Twigs U.Canfly kan bli en nästa miljonär hos paret Skantz/Lindh. Stoet är helt klart något extra.
På onsdagen knep "Flugan", som stoet kallas, femte segern i start nummer elva.
Den högresta damen, nästan 1,70 över manken, är stark och har avgjort några gånger efter tunga löpningar. Nu gjorde hon det igen.
Örjan Kihlström satt utvändigt andrahandsfavoriten Keystone Toffee i loppet men började titta över axeln nedåt kön till redan på den sista bortre långsidan.
Hårt i mål blev det men Twigs U.Canfly visade riktigt rejäla takter i loppet för ston på V86-kupongen.

Fina vitsord av kusken
Örjan Kihlström plussade mycket för dalastoet.
- Hon var lite trött till slut naturligtvis men det var de andra också och hon vann hyfsat säkert. Det är en fin märr som jag körde en gång i början av hennes karriär och jag kände redan då att det var en fin häst, sa Örjan Kihlström.
Vi får fatt i tränare Eva Skantz på stallbacken en stund efter loppet. I vinnarcirkeln blev det inte mycket sagt. Men nu kommer det.
- Hon är stark och rejäl. Klart att det är kul med en bra häst. Hon var inte alls färdig i fjol men har ju kommit vartefter. Hon har ju vunnit från dödens förr men det har varit på landsortsbanor. Att vinna på det här sättet på Solvalla, ja det är lite extra och det här är det största jag vunnit som tränare.
Närmast väntar semifinal i unghästserien Breeders'Crown för Twigs U.Canfly.

Jackpot med Disco

Favoriterna radade upp sig på V86 och värdet för åtta rätt stannade vid 1 940 kronor, sexorna betalade 36 kronor medan det blev jackpot på fem rätt. Nästa onsdag kan en ensam vinnare på V86 bli tio miljoner kronor rikare.
Stefan "Tarzan" Melanders Disco A.E. övertygade stort i den senaste starten på Solvalla då hästen knatade undan på ett nytt svenskt rekord.
Nu blev det seger igen - som storfavorit på strecken. Men det var inte mer heller…
Erik Adielsson släppte ledningen med andrahandaren Kash's Cantab och såg till att det behövdes ett målfoto när luckan kom hundra kvar. Någon centimeter bara.
- Jag har sagt hela tiden att Erik har en bra häst men jag måste köra undan någon gång och inte dra hur mycket som helst i hästen, sa Stefan Melander som satt och småbrottades med en "peppig" Disco A.E. loppet igenom framme i ledningen.

Dubbelt Svanstedt
Åke Svanstedt tog en dubbelseger på V86-spelet. Inledde med Gossip's Winner som fick offras rejält för att ta hand om ledningen (1.09,0 första 500) men ändå kunde vinna säkert.

Femårige Beckman glänste i första starten i regi Åke Svanstedt. Här kan vi snacka om en häst som "dansade undan" från ledningen.
- Han har inte visat så mycket i träningen men när han kom hit till banan var det ett helt annat liv i honom. Jättefin. Det visade sig vara en tävlingshäst, konstaterade Svanstedt.

Sundbyholmstränaren Lars-Åke Söderholm har en riktig framtidshäst på gång i Gigant Proud. En fyraårig valack som höll undan för favoriten Manstones Classic
trots ett slitigt lopp utvändigt ledaren. Segertiden ett nytt rekord för hästen, 1.13,0 över 1640 meter med autostart.
Finalen av lärlingsloppet Andreas Bergfeldts Minneslopp vanns av storfavoriten Eleanor Rigby. Körande Martin P Djuse, lärling hos Robert Bergh, är obesegrad med det stoet efter fyra försök.

Mikael Wikner

Onsdag 29 augusti 2012

I kväll V86 från Solvalla

V86-Systemet

Disco A.E. är en bra V86-Spik

V86-1...2-4-9
V86-2...4-5
V86-3...1-2-4-5-7-8-9-10-12
V86-4...2-3-5-6-7-8-9-13-15
V86-5...3-5-11
V86-6...2 Eleanor Rigby
V86-7...5 Disco A.E.
V86-8...3-9
2916 rader = 729 kr


Tisdag 28 augusti 2012

I går blev Anna Rönning "Sola i Karlstad" med Tofu

Måndag 27 augusti 2012

Goop 26 segrar bättre i år

 
Björn Goop har tagit 235 segrar på svensk mark i år. Foto av  Urban Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2012-08-27 13:30

Björn Goop leder den allsvenska körsvensligan på 235 seger. Vid samma tidpunkt i fjol hade Björn Goop tagit 209 segrar och sedan blev det 359 segrar totalt under året.
Vi noterar att även Åke Svanstedt och Ulf Ohlsson nått 200 årssegrar efter förra veckan.

Allsvenska körsvensligan:
1. Björn Goop, Färjestad, 235-187-174
2. Åke Svanstedt, Axevalla, 205-116-99
3. Ulf Ohlsson, Bergsåker, 200-147-155
4. Jorma Kontio, Solvalla, 193-137-107
5. Erik Adielsson, Solvalla 116-95-88
6. Örjan Kihlström, Solvalla, 112-89-93
7. Johnny Takter, Jägersro, 109-104-102
8. Stefan Söderkvist, Åby, 87-92-74
9. Per Lennartsson, Solvalla, 84-97-66
10. Robert Bergh, Bergsåker, 80-43-21
11. Peter Untersteiner, Halmstad, 77-73-69
12. Lutfi Kolgjini, Jägersro, 74-48-30
13. Ove A Lindqvist, Solänget, 73-95-57
14. Carl-Erik Lindblom, Örebro, 71-69-83
15. Torbjörn Jansson, Solvalla, 70-74-58
(siffror till och med 26 augusti)

Lars-Ove PetterssonI kväll V65 på Färjestad
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 7 All Gentle Man - Anders Svanstedt

Lopp 2 Nr 4 Stingers - R  Herman Tvedt


Lopp 3 V65-1 Nr 7 Global Kitten - Magnus Jakobsson


Lopp 4 V65-2 Nr 8 T.M.Chateu - Morgan Ivarsson


Lopp 5 V65-3 Nr 9 Ingo Rivner - Per Lennartsson


Lopp 6 V65-4 Nr 7 Ottens Fighter - Jennifer Tillman


Lopp 7 V65-5 Nr 5 Tofu - Anna Rönning


Lopp 8 V65-6 Nr 5 Rite On Win - Björn Goop


Lopp 9 Nr 12 Tab Hall - Anders Svanstedt


Lopp 10 Nr 2 Great Capacity - Carl Johan Jepson


Lopp 11 Nr 13 Harvey Tornado - Per LennartssonV65-Tipset

Angelica Jonsson kör en V65-Spik = Hyacint

Hyacint

V65-1...3-7-9
V65-2...1-3-4-5-6-7-10
V65-3...3-4-5-6-7
V65-4...3-9
V65-5...6 Hyacint
V65-6...5-6
420 rader = 420 kr


 

Söndag 26 augusti 2012

Nu har vi 19 kontroller kvar av vårt mål att hitta 100 kontroller i Friska Karlstad

I dag söndag gällde Trangärdsskogen

I dag blött i skogen

Vi började med kontroll 73 "Mellan stenarna"

Sedan kontroll 72 "Höjden"

Därefter en bit till kontroll 100 "Sänkan"

På väg till nästa kontroll blir vi påminda att snart är det älgjakt

Kontroll 74 "Stenen"

Kontroll 75 "Stenbrottet"

Kontroll 96 "Punkthöjden"

Kontroll 97 "Punkthöjden"
 

V75: Sebastian Konung i Sundsvall

 
Sebastian K. och Åke Svanstedt tar emot ovationerna efter Sundsvall Open Trot. Foto av MICKE GUSTAFSSON

Sundsvall. Publicerad: 2012-08-25 17:40 Senast ändrad: 2012-08-25 19:26

På lördagen gjorde en ny aspirant anspråk på den svenska travtronen.
Sebastian K. var omutlig när han spårade varje meter av Sundsvall Open Trot.
- Han är fulländad, sade en påtagligt nöjd Åke Svanstedt i vinnarcirkeln.


Sveriges förmodligen startsnabbaste och speedigaste häst kan nu ha tagit steget till Sveriges bästa häst.
Sebastian K. visade i Sundsvall Open Trot att han tål att gå i ledningen över full distans i tuffast tänkbara konkurrens.
- Han är fulländad, kan man säga. Startsnabb, travsäker och stark. Nu var han väldigt lugn och fin i ledningen och stack undan lätt, berömde Åke Svanstedt.
Efter en odramatisk spetsstrid blev årets upplaga av Bergsåkers största lopp en rivig historia.

Den främsta orsaken var att sommarens succéhäst Friction blev hängande i tredjespår och inte kom fram utvändigt om Sebastian K. förrän efter ett varv.
Detta klockades till 1.12,4 och efter attackerna i tredjespår var nio hästar samlade inom tre längder runt slutsvängen.
Då verkade utgången helt oviss, men spänningen visade sig vara en chimär då Svanstedt medvetet ”väntat in” Friction. När han lättade på tömmarna försvann Sebastian K. från fältet i lekande stil.
- Faktiskt så lugnade han ner sig när Friction var halva längden framför oss. Då sneglade han ut på den och slappnade av, förklarade Svanstedt.

Fick ej uppleva segern
Sebastian K. är uppfödd av storhästägaren, boxningsprofilen och ”kasinokungen” Bertil Knutsson som gick bort i cancer för en dryg månad sedan.
Hästen flyttades några veckor tidigare från Lutfi Kolgjini - där han tjänade drygt sex miljoner kronor på 46 starter - till Åke Svanstedt där han nu gjorde sin andra start.
Att talangen alltid varit något utöver det vanliga har hästen visat med sin enorma startsnabbhet och blixtrande tempoväxlingar. Kolgjini kallade honom tidigt för ”världens speedigaste häst” och i sin nya omgivning tycks den allra sista pusselbiten slutligen ha fallit på plats.
Åke Svanstedt verkar inte ha någon annan uppfattning och var inte blyg för att jämföra Sebastian med sina största stjärnor, hästar som Zoogin, Gidde Palema och Torvald Palema.
- Han är lika bra som dem.
Segertiden 1.11,6/2 140 meter auto var en tangering av Triton Sunds löpningsrekord och belönades med en full miljon. Andraplatsen gick till Amaru Boko som liftade med i rygg hela vägen medan Viola Silas tog hem klungspurten från sin jumboposition.

Svanstedt – Melander 2-1
Sundsvall Open Trot blev också slutpunkten i en envig mellan landets två dominerande V75-stall.
Första ronden gick till Stefan Melander som skickade fram sitt styrkefenomen Saston utvändigt om Svanstedts ledande Mr Picolit och på imponerande sätt ändade dennes V75-svit vid fem segrar.
- Jag märkte att det gick sakta i första sväng så det var min chans att köra fram då. Sedan försökte jag bara hålla jämn fart. Det är en jättestark häst, förklarade Melander som valde samma taktik bakom Digital World.
Denna övertog ledningen varvet från mål, men utmanades sista halvvarvet av Svanstedts Com Valle. Målfotot visade att den senare hade nosen först och kvitteringen var ett faktum.
- Det var liten marginal, men hästen gjorde det bra, sade Svanstedt som i vinnarcirkeln även fick frågan om han uppskattade att ha en konkurrent som Melander att tampas med på banorna.
- Nej, det är inge kul.
Om dessa giganter gör upp i omröstningen till ”Årets tränare” 2012 så torde lärlingen Oskar J Andersson ligga bra till får att ta komettiteln.
Säsongens tredje V75-seger kom i debutupplagan av Lasse Lindbergs Minneslopp sedan Victoria Fame levererat en minnesvärd avslutning och gått från sista plats till svenskt rekord för ston på 1.12,7/2 140 meter.
- Det var bland det grymaste jag varit med om, att ta så många längder på täthästarna, det tror jag aldrig att jag har gjort, berättade en lycklig 20-åring som körde in en kvartsmiljon åt allt mer framgångsrika amatörerna Gert och Per-Emil Henriksson i Falkenberg och dessutom gav sig själv ett stipendium på 15 000 kronor.

SM-guld till Höstbo Fredrik

Järvsöfaks tog smått ofattbara tio SM-guld för kallblod under sin karriär.
Nu fick han sitt tredje som pappa.
Men oväntat blev det inte genom Hallsta Lotus som kastade in handduken helt efter att ha fångats upp utvändigt av ledande Jenny R.G.
Istället hade Höstbo Fredrik bästa spurtkrafterna i händerna på Jorma Kontio.

- Det är ofattbart, jublade ägaren Victor Isaksen med gråten i halsen och skickade en hälsning till tränaren Mats Andersson som inte kunde vara på plats.
- Mats, du är bäst!
En hemmaseger som värmde de 17 255 i publiken kom genom Robert Bergh-tränade La Mat som mosade konkurrenterna utanpå ledaren för Björn Goop. Det höll på att bli en dubbel för den udda konstellationen, men Rite Key åkte dit på målsnöret mot Per Lennartsson och Halllujamoment F.

Extra dramatisk var säkert slutstriden andelsspelarna på Värtavägen Spel & Tobak som tog blev omgångens stora vinnarer och fick dela på 21 033 495 kronor. Det andra systemet som prickade sju rätt var en Harry Boy inlämnad i Uppsala.

Robin Johansson

Lördag 25 augusti 2012

V75-Tipset till Bergsåker

Hallsta Lotus = Dagens bästa V75-Spik

Mr Picolit = En bra V75-Spik

V75-1...6 Mr Picolit
V75-2...Alla 12 hästar
V75-3...2 Hallstalotus
V75-4...1-2-6-9-12
V75-5...2-4-6-9-11-12-14-15
V75-6...1-2-7-9
V75-7...6 Tidied Accerlator
1920 rader = 960 kr"Tarzan" avslutar V75 med en V75-Spik = Tidied Accerlator

Fredag 24 augusti 2012

I dag lunchtrav med V4 & V5 (9 lopp)
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 9 Brunnsätra Birk - Björn Goop


Lopp 2 V4-2 Nr 11 Little Show Girl - Gunnar Austevall


Lopp 3 V4-3 Nr 6 In Serenity - Mikael J Andersson


Lopp 4 V4-4 Nr 2 Gidde - Mikael J Andersson
Lopp 5 V5-1 Nr 7 Tamarin - Olav Mikkelborg


Lopp 6 V5-2 Nr 1 Miss Edel - Juhani Partanen


Lopp 7 V5-3 Nr 1 Kaffex - Jan Roar Mjölneröd


Lopp 8 V5-4 Nr 5 Steptoe - Christer Hallén


Lopp 9 V5-5 Nr 3 Indra Southwind - Angelica GustafssonV4, Trio & V5-Tipsen

V4-Tips

Dagens bästa V4-Spik = Atlas M.O.

V4-1...4 Atlas M.O.
V4-2...Alla 11 hästar
V4-3...1-3-6
V4-4...5-9-12
99 rader = 198 kr

Trio-Tips

Nr 9 City Of Peace ett bra utgångsbud på Trion

1:a...5-9-10-12
2:a...5-9-10-12
3:a...1-2-4-5-6-9-10-12
72 rader = 144 kr

V5-Tips

En bra V5-Spik = Kaffex med Jan Roar Mjölneröd

V5-1...1-2-3-4-6-7
V5-2...1-3-4-5-6-7-10
V5-3...1 Kaffex
V5-4...1 Goddess Of Time
V5-5...1-3-6-8-11
210 rader = 210 krEn bra V5-Spik = Goddess Of Time


 

Torsdag 23 augusti 2012

V86: Melanders makalösa flyt håller i sig

 
Makalöst Melander! Solvallatränaren Stefan Melanders triumftåg fortsatte under onsdagens V86-tävlingar. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2012-08-22 22:40 Senast ändrad: 2012-08-22 22:56

Regnet öste ner kvällen igenom.
Men på Stefan Melander skiner solen fortsatt.
Hans treåriga duo Licence Holder och Full Forward mosade V86-spelets två största favoriter och tog hem onsdagkvällens huvudlopp.


Ibrahim Paschas och Lime Abbeys lopp för de treåriga hästarna var kvällens sportsliga höjdare på Solvalla. I dessa lopp trodde V86-spelarna stenhårt på Chelsea Boko och Xena Brick från Timo Nurmos stall.
Hade spelarna missat Stefan Melanders framfart på banorna den senaste veckan?
Hans hästar går fram som pansarvagnar på banorna och inför onsdagen hade de på sju dagar vunnit nio lopp och sprungit in över 3,3 miljoner kronor.
Förvisso var knappast Chelsea Boko helt frisk för dagen, men Licence Holders insats var ändå femstjärnig. Till favoritspelarna förtjusning körde Jorma Kontio planenligt till ledningen med Chelsea Boko. Per Lennartsson ville emellertid ha ett ord med i laget och sände per omgående fram Licence Holder till positionen utvändigt ledaren.
- Han kändes väldigt laddad i dag och när Jorma tog upp väldigt kraftigt i ledningen så tänkte jag att vi måste prova i alla fall.
Friskt vågat hälften vunnet. Favoritspelarnas glädje förbyttes i desperation redan på sista bortre långsidan och efter en kämpainsats utav stora mått höll Licence Holder undan för anfallen bakifrån.

Deja vu i Lime Abbeys
I Lime Abbeys lopp fick favoritspelarna troligen en känsla av deja vu. Även där körde Kontio till ledningen med favoriten. Även där kom en Melander-häst upp utvändigt. Även där var Melanders häst först över mållinjen.
- Full Forward är fin och börjar förstå det här nu. Inför senast hade hon inte startat på länge och då gick hon en 14-tid, så jag kände att hon var på gång. Jag är otroligt nöjd med henne, sa Melander som själv satt i sulkyn bakom sin andra vinnare.
Förstapriset i både Ibrahim Paschas och Lime Abbeys lopp uppgick till 100 000 kronor.

Lennartsson dubblade
Per Lennartsson satte också dit Stefan Arvidssons Young Mystic, som via fjärdespår i sista sväng rundade konkurrenterna till smått överlägsen seger.
- Men han var väldigt vinglig. Först skulle han springa hem när vi var ute i fjärdespår och när vi kom in på rakan började han springa ner och höll på att galoppera. Men han redde ut det, konstaterade Lennartsson.

Dubbla förvandlingsnummer

Bild Aristocat Boko mot seger
Även Åke Svanstedt hade en mycket lyckad afton i ösregnet. I våras fick han in Rico Follo och Aristocat Boko i träning. Efter det är det är hästarna obesegrade. Den senare tog andra raka segern och för Rico Follo var det tredje raka förstaplatsen.

Äntligen, Ghetto Blaster!

Att Ghetto Blaster har kapacitet för att gå väldigt långt har han visat flera gånger. Men i år har han haft en strulig och galoppfylld säsong. Fram till nu. Slaget såg förvisso förlorat ut även den här gången när han tog sig ett galoppsteg i sista kurvan, men understödd av Jorma Kontios trygga händer fick han ordning på benen och över upploppet avgjorde han med en gäspning.
- Jag känner bara lättnad. Äntligen! sa hästens tränare Pasi Aikio som nu siktar mot Europaderbyt med sin oslipade diamant.

Kihlström nobbad i vinnarcirkeln
Stefan Hultmans Bagley tackade för högt tempo i täten och spurtade till seger från kön. I sulkyn satt Örjan Kihlström, som trots sin triumf på den kladdiga banan blev utan kram av prisutdelaren, bloggaren Ellen Bergström.
- Nej, de är kinkiga tjejerna. De tycker nog inte att jag är snygg nog, var slutsatsen Kihlström drog.
Catharina Denbergers treåring Dream Duo har inlett karriären strålande och tog via en rykande avslutning sin tredje raka seger.
- Det här kan bli riktigt bra innan det är färdigt, sa körande Veijo Heiskanen.
De som lyckades pricka in samtliga vinnare på V86-spelet belönades med 176 897 kronor bara för åtta rätt.

Ola Johansson

 

 

Onsdag 22 augusti 2012

I kväll V86 från Solvalla

V86-Systemet -Solvalla

V86-1...2-3-4-6-8-9
V86-2...7-10
V86-3...4-6
V86-4...3-5-6-7-13
V86-5...1-2-12
V86-6...6-11
V86-7...2-6
V86-8...4-5
2880 rader = 720 kr


I dag kontrolletning för "Friska Karlstad"  83 st har vi nu hittat

Idag gällde Ulleberg - Bellevue

Kontroll nr 18 "HSB Brf Järnets Innergård lyktstolpen"Kontroller kring Ulleberg som tidigare var ett hem för Utvecklingsstörda
Man kallade dem som var där för "Ullebergare" och de bodde i "Dårhus"
Nu ombyggt till bostadsrätter

Vy mot 4H-Gården där det finns hästar

Klättring mot kontroll nr 90 "Sankmarken"

Kontroll nr 90 "Sankmarken"

På vägen ser Viktor en mördarsnigel

Kontroll nr 44 "Ruinen"


Kontroll nr 45 "Stenen"

Kontroll nr 66 "Åsen"


Kontroll nr 46 "Stigkors"

 

Tisdag 21 augusti 2012

Pato utropstecken i derbyuttagningarna

 
Pato vann med krafter kvar i mål i sitt uttagningslopp till Svenskt Travderby. Peter Ingves körde och Petri Puro tränar. Foto: Thomas Blomqvist Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2012-08-21 22:37 Senast ändrad: 2012-08-21 23:19

Det kan bära hela vägen igen för Halmstadduon Petri Puro och Peter Ingves i ett klassiskt lopp.
Pato, fjolårets etta bland treåringarna i Sverige, vann sitt kval till Svenskt Travderby i lunkande stil på tisdagskvällen.
Av den omtalade orutinen syntes inte ett spår.
- Hästen har startat väldigt lite så det är svårt att sätta in honom i de här loppen. Men nu visade han ju vilken fin häst han är, pustade körande Peter Ingves.
 

Det tävlades om drömmar i Malmö på tisdagskvällen. Drömmar både grusades och slog in när uttagningsloppen avgjordes till Svenskt Travderby och Derbystoet. Två klassiker för svenskfödda travare av 2008 års modell.
Tio uttagningar kördes, fem för varje klass, där det gällde att vara etta eller tvåa för att få en plats i finalerna lördagen 2 september på Jägersro.

Tisdagens kanske största utropstecken var Halmstadhästen Pato. Den mörkbrune hingsten, döpt efter fotbollslaget Milans brasilianske anfallare, vann Svenskt Travkriterium i fjol i sin femte start i livet.
Blott tre starter senare var det dags för kval till fyraåringarnas stora lopp - och Pato övertygade igen. Faktum är att hästen nog aldrig sett så smidig och fin ut.
Peter Ingves gjorde sig ingen brådska från åttondespåret och avvaktade med sin häst i andraspår utan draghjälp. Pato fick avlösning i dödens tämligen omgående och kunde sedan lekande lätt slå klorna i ledande Västerbo Highflyer över upploppet.

"Fanns krut kvar"
Peter Ingves såg mest ut att sitta och åka när han körde fram till den bortflyende ledaren sista 700.
- Jag vet att han krigar på sida vid sida. När jag tittade ut och såg att de andra inte kunde hänga på tänkte jag att det inte är hela världen om jag är tvåa. Men i sista sväng...ja, jag kände att det fanns "krut" kvar. Det känns skönt att gå till finalen när hästen hade lite "kräm" sparat - det behövs säkert där
Pato har besvärats av en inflammation i ett bakknä i år. Tränaren och delägaren Petri Puro höll därför på att skrinlägga derbystarten.
- Men jag har känt lite som så att allt har en mening...och han är i form nu! sa Puro och log. Distansen är en fördel och jag tror att det här loppet för honom lite vidare i form. Men tyvärr går han lite för tungt balanserad ännu. Vi får se om vi vågar chansa i finalen med något lättare eller om det blir "safety", sa Halmstadtränaren.

Lätt för Panne

Stefan Hultmans Panne de Moteur vann Fyraåringseliten under Solvallas elitloppshelg i maj och var den högst seedade hästen inför tisdagskvällens drabbningar.
Hästen var överraskande bra med från start och tog enkelt ledningen från innerspåret. Örjan Kihlström valde dock att släppa när Jorma Kontio attackerade med Bon Frecia - för att sedan gå ut och överta igen efter 600 meter.
- En "sju och en halv-öppning" på 2640 meter har man lite respekt för. Men han hade ett lopp i kroppen och jag trodde att han skulle klara av det. Vi fick lugna ner tempot ganska rejält mitt i loppet så det redde ut sig. Han gjorde det han skulle men kändes fin, sa Örjan Kihlström som körde undan lite lagom den sista biten, mycket enkelt före Timo Nurmos-tränade Bon Frecia.

Mera Hultman
Stefan Hultmans stall har två hästar med i finalen nästa lördag. Efter en ryckig inledning på det femte uttagningsloppet, med flera skiften i spets, körde Örjan Kihlström fram med loppets favorit Perfectly Enough och övertog efter 1100 meter.
Första årssegern kom passande nog i femte starten för Perfectly Enough som såg moppig värre ut.
- Vi sa tidigt att vi skulle ha toppform på hästen i mitten av augusti och det lyckades vi med. Ägaren har trott på mig och tålamodet betalade sig vilket jag är mycket glad över, sa Stefan Hultman.

Nurmos värst igen
Timo Nurmos vann derbyt i fjol med Beau Mec och hade nu laddat med hela åtta hästar i kvalen. Fyra av dem finns med bakom startlinjen i Svenskt Travderby nästa lördag!
Caddie Gallant och Going For Gold Zaz vann sina respektive lopp utan att behöva visa allt.
Jorma Kontio körde sig till ledningen 1800 meter från mål med Caddie Gallant som vann säkert med en längd tillgodo på tvåan Quangaroo Zet.
Going For Gold Zaz ledde för sin del hela vägen och tilläts anföra i lågt tempo. Tvåa här starkt avslutande Lovelock.
I det sjätte och sista uttagningsloppet kom så den enda lilla överraskningen på V65-spelet där Åke Svanstedt vann med Brazil Boko efter lopp utvändigt ledaren så gott som hela vägen. I loppet galopperade storfavoriten Manalapan, tränad av Axevalla-amatören Raoul Engblom, bort sina chanser i den första kurvan.

Sto(r)favoriten höll
Drillbit Ås vann Stochampionatet i juli och var den stora favoriten på damsidan den här kvällen.
Svante Båths sto vann också sitt uttagningslopp till Stoderbyt mycket enkelt från ledningen för Åke Svanstedt. Segertiden 1.13,8 över 2140 meter med bilstart.
- Jag väljer förstås att köra en av mina egna i finalen men det här är en bra häst. Det är inte form det handlar om utan det här är en bra häst helt enkelt. Hon kändes lika fin som på Axevalla, sa Åke Svanstedt.
En som kanske kan sticka upp i finalen är Timo Nurmos-tränade Askens Valencia som drog till ledningen direkt för Ulf Ohlsson och defilerade hem segern på tiden 1.13,4.
Övriga kvalvinnare till Stoderbyt var Citrin (tränare Stefan Melander), Indescribable (Stefan Melander), Celica Palema (Åke Svanstedt) och Red Red Red (Fredrik Persson).

Startlista
Svenskt Travderby
2 640 meter autostart

1. Panne de Moteur (Stefan Hultman)
2.
Pato (Petri Puro)
3. Caddie Gallant (Timo Nurmos)
4. Going For Gold Zaz (Timo Nurmos)
5. Perfectly Enough (Stefan Hultman)
6. Bon Frecia (Timo Nurmos)
7. Bowie Boko (Björn Goop)
8.
Lovelock (Björn Goop)
9. Brasil Boko (Åke Svanstedt)
10. Västerbo Highflyer (Flemming Jensen)
11. Mellby Viking (Timo Nurmos)
12. Quangaro Zet – (Daniel Redén)
Förstapris: 2 000 000 kronor

Driillbit Ås mot seger

Startlista
Derbystoet
2 140 meter autostart

1. Drillbit Ås (Svante Båth)
2. Askens Valencia (Timo Nurmos)
3. Celica Palema (Åke Svanstedt)
4. Red Red Red (Fredrik Persson)
5. Indescribable (Stefan Melander)
6. Kimono Pearl (Stig H Johansson)
7. Pomona Wibb (Timo Nurmos)
8. Jumble Ås (Peter Untersteiner)
9. Citrin (Stefan Melander)
10. Global Nelly (Björn Goop)
11. Famous Dream (Per Lennartsson)
12. Abborren (Timo Nurmos)
Förstapris: 1000 000 kronor

Mikael Wikner

PRESSRELEASE

Stockholm den 21 augusti 2012
Björn Frössevi träder tillfälligt tillbaka som ordförande för RST
Efter gårdagens extra stämma i Stockholms Travsällskap står det klart att Björn Frössevi med stor sannolikhet kommer att vara ordförande i STS till nästa ordinarie föreningsstämma i april 2013.

Som en konsekvens av det träder Björn Frössevi tillfälligt tillbaka som ordförande för RST.
Sedan Anders Lindh lämnade ordförandeposten i Stockholms Travsällskap i juli har Björn i egenskap av vice ordförande i praktiken varit både ordförande på Solvalla och för RST.

”Det är inte möjligt att kombinera uppdragen som ordförande för hästägarnas centralorganisation och vara ordförande för landets största sällskap både ur ett innehållsmässigt och tidsmässigt perspektiv, säger Björn Frössevi”

”Det finns sakfrågor där det är sannolikt att RST och Stockholms Travsällskap inte skall ha exakt samma åsikt” fortsätter Frössevi.

”Mitt driv att förbättra villkoren för hästägarna har på inget sätt förändrats och jag ser det som mycket positivt att förutsättningarna för hästägarna är en prioriterad fråga både inom Stockholms Travsällskap och i Svensk Travsport, säger Björn Frössevi avslutningsvis”

Ordförandeklubban i RST tas under perioden fram till nästa stämma över av Anders Holmqvist, vice ordförande i RST. Anders bor i Karlstad och är ordförande i Färjestads Travhästägareförening. 

En uppstickare i derbyt

 
Manalapan tillsammans med Raoul Engblom och Johnny Takter. På tisdagen jagar trion en plats i Svenskt Travderby. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Stockholm. Publicerad: 2012-08-20 18:19 Senast ändrad: 2012-08-20 18:22

1989 missade hans Lets Stick finalen efter granskning av målfotot.
Nu - 23 år senare - får han en ny chans.
På tisdagskvällen ska Raoul Engbloms stjärnskott Manalapan ta en plats i Svenskt Travderby.
- Ingen vet hur bra han är, säger Axevallaamatören.


Raoul Engblom, 58, tillhör inte de mest kända namnen i svensk travsport. Men han har varit med i gemet länge, både som amatör- och proffstränare. Vid sidan av den egna rörelsen har han arbetat hos Åke Svanstedt i flera år och innan det var han en sejour hos Jimmy Takter i USA. Tiden på andra sidan Atlanten inspirerar fortfarande och Engblom namngav sitt fyraårige stjärnskott Manalapan efter orten i New Jersey där han jobbade.
- Jag tycker att det är ett kul namn och vi har döpt flera av avkommorna efter hans mamma till namn inspirerade av vår USA-sejour, berättar Engblom.
Manalapans mamma Garbo Tilly köpte han av Stall Tilly när sonen Per arbetade där och som uppfödare har Raoul följt Manalapans utveckling från dag ett.
- Det märktes ganska tidigt att han var något utöver det vanliga. Vi har tagit det lugnt med honom och inte hetsat på något sätt, men det har hela tiden känts att det finns i honom. Hans främsta styrka är att han har en otrolig motor. Han är ruskigt stark och kämpar i alla lägen.

Bild Manalapan vid senaste segern, där han slog kulltopparna Pato och Bon Frecia. Foto Claes Kärrstrand

Har stabiliserat sig
Manalapan ståtar med tre raka segrar inför tisdagens uttagningslopp. Vid den senaste tog han två riktigt tunga skalper när han bröt kriterievinnaren Patos segersvit och i samma slag knockade kriterietrean Bon Frecia. Men vägen mot årgångstoppen har inte gått smärtfritt. Det har strulat på vägen och när det gällt som mest, i uttagningarna till kriteriet och Konungens Pokal, har han gjort bort sig med galopp.
- Det var lite stolpe ut i de loppen men på slutet har han skött sig exemplariskt så det skulle förvåna om han inte sköter sig nu.
Derbyuttagningarna utgör hela V65-omgången på Jägersro och Manalapan startar från spår två i den avslutande avdelningen.
- Jag tycker att vi har haft lite tur, dels med spåret och dels med att han kanske inte möter de allra värsta i årgången, även om det naturligtvis är väldigt bra hästar med i loppet. Om allt är bra med honom och det inte häxar allt för mycket tycker jag att han ska ha bra chans att ta sig till final.

"Vår tur nu"
Klarar Manalapan att ta en av de två främsta placeringarna är biljetten till derbyfinalen på Jägersro 2 september i hamn. Där väntar, utöver evig ära och en gul kavaj, två miljoner kronor på vinnaren.
- Ingen vet hur bra han är. Han kan vara mycket bättre än vad vi tror och jag känner mig inte helt slagen på förhand om han går till final och får ett vettigt spår.
Engblom var snubblande nära en plats i derbyt med Lets Stick 1989. Med minst möjliga marginal blev han snuvad på vidare avancemang i semifinalen.
- Då var det nära. Jag minns att vi fick målfotostryk om finalplatsen av Anders Wallin (Sentinel). Men det kanske är vår tur nu istället.
Hur högt skulle du ranka en derbyseger?
- Efter mina barns födslar skulle en derbyseger vara det största som har hänt mig.

Ola Johansson

Måndag 20 augusti 2012

Allsvenska körsvensligan: Ohlsson avancerar

 
Ulf Ohlsson är ny tabelltvåa. Bland annat tack vare V75-segern med True Advantage. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Stockholm. Publicerad: 2012-08-20 11:46

Björn Goop utökade, genom åtta segrar, sin ledning under den gångna veckan och har nu 28 pinnars försprång ner till tabelltvåan Ulf Ohlsson. Den senare vann fyra lopp under veckan och det räckte för att peta ner Åke Svanstedt till bronsplatsen. Veckans klättring stod Robert Bergh för. Fem triumfer lyfter honom från elfte till nionde plats.

1. Björn Goop, Färjestad, 223-174-171
2. Ulf Ohlsson, Bergsåker, 195-143-152
3. Åke Svanstedt, Axevalla, 194-113-96
4. Jorma Kontio, Solvalla, 186-130-105
5. Erik Adielsson, Solvalla 113-90-84
6. Örjan Kihlström, Solvalla, 108-84-89
7. Johnny Takter, Jägersro, 105-102-102
8. Stefan Söderkvist, Åby, 86-90-73
9. Robert Bergh, Bergsåker, 80-43-20
10. Per Lennartsson, Solvalla, 78-93-62
11. Peter Untersteiner, Halmstad, 77-70-68
12. Lutfi Kolgjini, Jägersro, 74-48-30
13. Ove A Lindqvist, Solänget, 70-95-57
14. Torbjörn Jansson, Solvalla, 69-72-55
15. Carl-Erik Lindblom, Örebro, 69-68-79

Kanal 75I kväll V5-trav på Färjestad
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 1 Robben Bob - Daniel Redén

Lopp 2 Nr 3 Glory Dream - Daniel Dream


Lopp 3 nr 9 Yngve Hornline - Juhani Partanen


Lopp 4 V5-1 Nr 4 Andoverandout - Olle Goop


Lopp 5 V5-2 Nr 7 Cowboy Party - Dagfinn Aarum


Lopp 6 V5-3 Nr 4 Ami Blou - Björn Goop


Lopp 7 V5-4 Nr 1 Yank Dreamcatcher - Magnus Jakobsson


Lopp 8 V5-5 Nr 2 Goober - Björn Goop


Lopp 9 Nr 11 Steve Fourty - Carina Granlund


Lopp 10 Nr 6 Ramasjang - Björn GoopV5-Tipset

Lars Erixon kör en V5-Spik = Zeb Lie Star

V5-1...1-6
V5-2...Alla 14 hästar
V5-3...Alla 11 hästar
V5-4...7 Zeb Lie Star
V5-5...11 Up Up And Away
308 rader = 308 kr


Daniel Redén kör en V5-Spik = Up Up And Away
 

Söndag 19 augusti 2012

I eftermiddag trav i Årjäng kl. 14.55
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 6 Kolnes Pål - Ulrika Axelson

Lopp 2 Nr 1 Bling Dynasty - Tom Horpestad


Lopp 3 Nr 6 Aretha Boko - Bjarne Albinsson


Lopp 5 V5-1 Nr 7 Ottens Vigo - Håkan K Persson


Lopp 6 V5-2 Nr 4 Tripoli - Mikael J Andersson


Lopp 6 V5-3 Nr 12 Pippi - Marcus Hultman


Lopp 7 V5-4 Nr 3 Raggmunken - Conny Gustafsson


Lopp 8 V5-5 Nr 5 Mirinda Krax - Björn Goop


Lopp 9 Nr 8 Hahnemann - Geir Vegard Gundersen


Lopp 10 Nr 3 Danny's Wild Lass - Sophia JacobsenV5-Tipset

Dagens V5-Spik = Raggmunken

V5-1...5-6-7
V5-2...4-9-15
V5-3...1-6-7-12
V5-4...3 Raggmunken
V5-5...Alla 12 hästar
432 rader = 432 kr


Bobbery är en tänkbar V5-Spik
 

Lördag 18 augusti 2012

V75: Ny supersuccé av Tarzan och Cattis

 
Puss min älskling! Paret Stefan Melander och Catarina Lundström har enorma framgångar just nu och är överst på tronen i svensk travsport. Foto av LARS JAKOBSSON

Gävle. Publicerad: 2012-08-18 18:56 Senast ändrad: 2012-08-18 19:38

Stefan Melander och Catarina Lundström dominerar svensk travsport totalt.
Det blev återigen storslam när de tog hem E3-finalen med Standout och totalt fyra V75-segrar.
Totalt inkört i helgen: 2,7 miljoner kronor. Under hela veckan: Fyra miljoner.
- Jag är faktiskt helt chockad. Jag har inte ord, sa "Cattis" Lundström med gråten i halsen.

Tillsammans är de just nu trav-Sveriges hetaste tränarpar.
Framgångarna för stall Lundström och Melander är nästan overkliga.
I onsdags vann de Jubileumspokalen med Friction och förstapriset på en miljon kronor. Därtill ytterligare två V75-segrar genom Disco A.E. och Nato Dream.
På fredagskvällen vann Catarina Lundström-tränade Mousse E3-finalen för ston. Hon travade nytt svenskt rekord 1.11,5 och tjänade 800 000 kronor.
På lördagen blev framgångarna ännu värre inför nästan 6000 personer på Gävletravet.
Standout skrällde i E3-finalen för den öppna klassen och drog även han in 800 000 kronor.
Som om inte det var nog blev ytterligare tre V75-segrar genom Timetosaygoodbye, Digital Darling och True Advantage. Totalt har det blivit drygt fyra miljoner kronor inkört under veckan.
- Det är helt fantastiskt. Hästarna går otroligt bra och har gjort så länge. Det är lite mycket att ta in nu. Segern med Standout var oväntad, sa en rörd Catarina Lundström.
”Cattis” får också förklaringen till framgångarna att låta så enkelt.
- Vi har tränat lika som vi har gjort i alla år och inte ändrat någonting. Vi har bättre hästar helt enkelt och de är fräscha och fina. Och så har vi Scarlet Knight att tacka för mycket. Han lämnar otroliga avkommor.

Dubbla svenska rekord

Mousse var en skräll när hon vann E3-finalen för ston och även Standout var en överraskning i den öppna klassen. Båda hästarna travade dessutom nya svenska rekord, 1.11,5 respektive 1.10,9 över distansen 1640 meter med bilstart.
Standout fick en resa i femte par utvändigt samtidigt som tempot var högt uppskruvat i täten. Global Offshore höll ledningen ifrån innerspåret och inledde med 1.09 första femhundra metrarna. Han fick Quid Pro Quo på utsidan varvet kvar och denne såg till att tempot var högt uppskruvat. De varvade på 1.11 och i sista sväng angrep såväl Noble Night ifrån tredje par utvändigt respektive Standout. Båda två avslutade vasst men allra snabbast var Standout som bara gled förbi den sista biten. Ledande Global Offshore hade inget att sätta emot och blev fyra, medan Quid Pro Quo höll tappert till tredjeplatsen.

"Kändes hopplöst under vägen"
Stefan ”Tarzan” Melander var även han lite chockad efter loppet och tyckte att det var en oväntad vinst.
- Jag tänkte innan loppet att kan han få pengar är det bra. Det kändes hopplöst under vägen och det ska inte gå att vinna från det läget. Men i sista sväng kikade jag på ”Svanen” och Ulf Ohlssons hästar och de såg lite trötta ut. Över upploppet var det bara en efter Scarlet Knight att ta sig förbi och det är inte så lätt. Men han grejade det också, sa Stefan Melander med ett stort leende.
- Jag tror att den här hästen hade haft chansen i Hambletonian, så bra är han. Våra hästar har exploderat på slutet och har en otrolig form. Det är helt fantastiskt, fortsatte han.

Ytterligare tre V75-segrar
”Cattis” och ”Tarzans” show var som sagt inte bara Standout under lördagen. I gulddivisionen avgjorde Timetosaygoodbye för Örjan Kihlström efter en resa i andra par utvändigt. Han kunde sitta kvar till upploppets början och tog sig enkelt förbi en tapper Beanie M.M. som gjort jobbet utvändigt om ledaren. Stefan Melander styrde därefter in Digital Darling efter att tidigt ha övertagit ledningen.

Och i V75-avslutningen spurtade True Advantage förbi alla i en vass avslutning för Ulf Ohlsson.
- Det kändes som att hon skulle vinna in på upploppet men hon for och tog om och jag vågade inte släppa av för fullt. Hästen har utvecklats otroligt bra och kämpade för fullt. Det fanns kräm kvar i mål, sa Ulf Ohlsson.

Jansson sparkad och åkte i backen
Torbjörn Jansson är en av landets mest olycksdrabbade kuskar. Nu var han med om en ny incident i V75-inledningen när han blev sparkad av Mugger M.M. kort före mål och kastade sig ur sulkyn. Samtidigt som Åke Svanstedt intervjuades efter segern med Perfect Toll låg Torbjörn Jansson kvar på innerplan utan att resa sig. Efter ett tag kunde han dock linka för egen maskin tillbaka till stallabacken och fortsatte sedan att köra lopp under dagen.

- Det här var helt obegripligt. Helt plötsligt hundra meter kvar började han slå. Han träffade mig på vaden och när han sedan slog en gång till med båda benen så kastade jag mig av. Man hinner tänka att det går åt helvete, sa Torbjörn Jansson.
- Det här är mycket ovanligt eftersom hästen var jättetrött och var helt ensam bakom de andra. Då brukar de aldrig slå. Det har jag aldrig varit med om tidigare. Jag kan röra på foten och det känns inte som att något är av, fortsatte han.
Sju rätt på V75 gav 1,4 miljoner kronor.

Bild: Höstbo Fredrik mot seger

Michael CarlssonV75-Tipset Gävle

Örjan Kihlström kör en V75-Spik = Candor Hall

V75-1...1-5-9-10-11
V75-2...4 Candor Hall
V75-3...Alla 10 hästar
V75-4...5 Digital Darling
V75-5...3-4-8
V75-6...1-2-3
V75-7...1-3-9
1350 rader = 675 krStefan "Tarzan" Melander kör en V75-Spik = Digital Darling

I dag kl. 10.00 Poänglördag i Hagfors
Klicka för startlista>>>

MålgångsbilderLopp 1 Nr 1 La Monanina - Sebastian Hedbom


Lopp 2 Nr 9 Dark Witch - Tomas Edman


Lopp 3 Nr 4 Alfi Jubb - Bengt-Erik Daggert


Ponnytrav i Åmål med första start kl. 12.00
Klicka för startlista >>>>


Klicka för resultatlistor -Ponnytrav - Åmål


Lopp 1 Nr 9 Ljungens Pirat - Nelly Jernberg


Lopp 2 Nr 7 Rågsvens Toomai - Maja Jansson


Lopp 3 Nr 7 Kumlaby Tabasco - Elsa Arvidsson


Lopp 4 Nr 5 Brumelisa - Cecilia Karlsson


Lopp 5 Nr 6 Survivor Scott - Elin Jakobsson


Lopp 6 Nr 5 Nypon II - Caroline Mattsson


Lopp 7 Nr 3 Gnist.Macig Future - Erika Köhlin


Lopp 8 Nr 6 Enets Bacardi - Erika Olasusson


Lopp 9 Nr 2 Survivor Scott - Elin Jakobsson


Lopp 10 Nr 2 Majestät II -Linus N OLsson
 

Fredag 17 augusti 2012
 

Mousse skrällde i E3-finalen - på nytt svenskt rekord

 
Mousse, tränad av Catarina Lundström, vann E3-finalen för ston på nytt svenskt rekord, 1.11,5. Foto av LARS JAKOBSSON

Gävle. Publicerad: 2012-08-17 21:35 Senast ändrad: 2012-08-17 21:54

Stall Stefan Melander och Catarina Lundström fortsätter dominansen i trav-Sverige.
I E3-finalen för ston sopade de hem 1,2 miljoner kronor när deras hästar var etta respektive tvåa.
Vann gjorde överraskningen Mousse före stallkamraten och favoriten System Performance. Segertiden 1.11,5 - nytt svenskt rekord.
- Det är galet stort. Helt fantastiskt, jublade Catarina Lundström.

Det var glest på publikplatserna när E3-finalen för ston kördes på Gävletravet under fredagskvällen. Men stall Stefan Melander och Catarina Lundström fortsätter att leverera storloppsvinnare. Sveriges hetaste tränarpar stod på nytt i centrum - denna gång inför en publik på 2127 personer. Favoriten System Performance gjorde ett topplopp utvändigt om ledaren och blev tvåa. Det var istället stallkamraten Mousse som klev förbi till slut väl understödd av Örjan Kihlström. Hon bidade sin tid i tredje par utvändigt samtidigt som tempot var högt uppskruvat. Hårt betrodda Metior Easy övertog ledningen efter femhundra meter och halvvarvet inleddes på 1.10. Hon fick direkt på utsidan System Performance och Stefan ”Tarzan” Melander lade ett stenhårt tryck på ledarinnan ut på sista varvet.

Vass avslutning
Dessa båda gick loss och öppnade första varvet på 1.11,5. Det såg ut att kunna bli en spännande duell men vid upploppets början hade System Performance knäckt Metior Easy som lämnade in helt. Istället tog System Performance över och höll strålande till andraplatsen. Den sista biten tog sig Mousse tämligen enkelt förbi i en vass avslutning. Hon raderade därmed ut Bobtails svenska rekord med en halv sekund. Det nya lyder på 1.11,5 över distansen 1640 meter med bilstart.
- Jag hade känsla från början att hon skulle göra ett riktigt bra lopp för hon kändes fin innan. Men därifrån till att vinna trodde jag inte så det var överraskande, sa Örjan Kihlström.

- Vi kom igenom och fick ett fint lopp hela vägen. Sedan fick vi gå ut lite tidigt och fick gå i tredjespår genom hela sista sväng. Men hon avgjorde på ett väldigt bra sätt och var fin på alla sätt och vis.

”Har utvecklats otroligt”
Att landets i särklass formstarkaste stall stavas Stefan Melander och Catarina Lundström är välkänt vid det här laget. I onsdags vann Friction Jubileumspokalen på Solvalla. Nu tog Mousse hem förstapriset på 800 000 kronor och System Performance fick 400 000 kronor för andraplatsen.
- Det är galet stort. Helt fantastiskt, sa en glad Catarina Lundström i vinnarcirkeln efteråt.
- Hästen har utvecklats otroligt senaste månaderna och hon kändes jättefin i värmningen. Men det kändes ändå som att det var långt ifrån att hon skulle vinna.

Michael Carlsson

Tamla Celeber mot USA

 
Tamla Celeber med kransen som blev hennes efter storsegern i European Championship for Mares på Solvalla på onsdagen. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2012-08-16 11:58

Europamästarinna på onsdagen.
Avresa till USA på torsdagen.
Det rör på sig för stjärnstoet Tamla Celeber.
- Det ska bli spännande att se vad hon kan uträtta i Amerika. Förhoppningen är att hon kommer hem igen med ett världsrekord, säger tränaren Roger Walmann som haft framgångar förr over there.

Efter onsdagens seger i Sto-EM, European Championship for Mares på Solvalla, har Tamla Celeber tjänat över sju miljoner kronor i sin korta karriär.
Hon har provat hetluften i den äldre eliten och redan innan loppet på onsdagen hade tränaren Roger Walmann bokat karantänstall och planerat för en tripp till USA med det femåriga stoet.
2007 var Solvallatränarens gamla stjärna Giant Diablo i USA och noterade sig för världsrekordet 1,08,5 på milebana, ett rekord hon delar med flera andra hästar.
Världsrekordet kom upp igen i samband med onsdagens start.
- Jag har faktiskt en bättre tro på Tamla på förhand än med Giant Diablo och jag hoppas att hon kommer hem med samma om inte bättre resultat och slår världsrekordet.

Inleder i karantän
Under torsdagsförmiddagen fick Tamla Celeber inleda sin långa resa. Efter karantänvistelse de första två veckorna lär det bli tal om några stolopp. Men tanken är att svenskan även ska möta hingstar i Nordamerika och Kanada.
Äventyret ska enligt planen avslutas med ett lopp under den stora Breeders' Crown-dagen på Woodbine i Kanada 27 oktober. Om det blir start i huvudloppet eller stonas Breeders' Crown är inte bestämt.
- Vi är optimister. Jag tror att hon kommer att passa bra på de stora banorna de har där borta, säger Roger Walmann.
Örjan Kihlström kommer att åka över för att köra.
- Jag kommer tyvärr inte att kunna köra henne i alla lopp som det ser ut men i de flesta. Hon kommer att möta hingstarna i några lopp och vi får se hur långt det räcker - det ska bli spännande att prova i alla fall, säger Örjan Kihlström.

Mikael Wikner


 

Torsdag 16 augusti 2012

V75: "Tarzan" overkligt överlägsen i Jubileumspokalen

Bild Friction mot seger Foto Lennart Kihlman

- Det är ett otroligt fint lopp att vinna. Det känns bara lite overkligt att vi kunde göra det så enkelt. Hemmatränaren Stefan ?Tarzan? Melanders ord efter onsdagkvällens triumf i miljonloppet Jubileumspokalen med hästen Friction inför 6 823 personer på Solvalla.
Det vankades stortrav på Solvalla på onsdagen då nationalarenan bjöd in till en av sina största tävlingsdagar för året.

Crescendot under den extrainsatta V75-omgången kom som väntat i den sista avdelningen och huvudlöpningen Jubileumspokalen.
En miljon kronor väntade vinnaren i loppet med några av Europas bästa femåringar. Dramatik från start när storfavoriten Orecchietti gjorde bort sig med galopp. Spänning under själva loppet.
Men över upploppet? Det fanns bara en häst på banan! Kämpen Friction, i sin ryckiga sluggerstil, var helt överlägsen. Husse Stefan Melander, som både fött upp och äger femåringen, satt bara och åkte.
Vem skulle "ta dem" om inte den store dominanten i svenskt trav just nu?
- Det känns otroligt att vinna ett sånt här fint lopp, ett grupp 1-lopp. Såna finns det inte många i världen av, sa Stefan Melander som även vann premiärupplagan av Nya Jubileumspokalen 2009 med Iceland, året då loppet gjordes om till ett internationellt lopp för femåringar.
Friction bara bäst
Med storfavoriten Orecchietti borta ur bilden blev det Erik Adielsson som överraskade med att ta ledningen med Wishing Stone. En position som han lämnade över till Lutfi Kolgjini när denna kom farande med Raja Mirchi efter 600 meter.
Varvet passerades i underkant av 1.13 med vinnaren Friction i andraparet utvändigt. Stefan Melander gav sig av 600 meter från mål i tredjespår och hade inga problem att avväpna Raja Mirchi som slutade trea i loppet. Wishing Stone inte alls märkvärdig som tvåa efter ett perfekt lopp..

- Friction mot seger Foto Lars Jacobsson
Segertiden i Jubileumspokalen skrevs till 1.12,1 över 2140 meter.
Friction, klassklättraren och följetongen i V75 som på kort tid tagit sig till gulddivsiionen var bara bäst denna dag. - Det känns lite overkligt att man kan vinna så enkelt i ett sånt här fantastiskt lopp. Jag hade inte dragit urryckaren ur hästens öron utan satt bara och väntade på att det skulle komma någon bakifrån. Men det gjorde aldrig det. Direkt jag tjoade åt honom gick han undan otroligt enkelt, sa Stefan Melander.
Tamla Europamästarinna
"Bästa loppet för ston som någonsin körts på Solvalla". Omdömet har fällts många gånger den senaste veckan sedan startlistan blev klar för Europamästerskapet för ston med hela 750 000 kronor till vinnaren.
EM-loppet har bara ett år på nacken och är en uppgörelse för de snabbaste europeiska stona och hästar från sex länder fanns representerade i onsdagens uppgörelse efter strykningen av en tyska.

Tamla Celeber, det femåriga stoet som vunnit allt under de inledande säsongerna som unghäst, klev nu fram med besked.
- Det har snackats mycket om vem som har Sveriges bästa sto - nu är det bara att ni ser på reprisen vem som är bäst! Att säga att hon är Europas bästa är kanske att ta i eftersom hon är så grön, men kanske, jublade tränaren Roger Walmann efter att Tamla Celeber vunnit på det nya svenska rekordet 1.12,0 över medeldistansen.
Loppet kördes i ett friskt tempo. Erik Adielsson satt bakom fransyskan Mariselles och gasade till ledningen efter 500 meter. Därefter kom Dominik Locqueneux farande med loppets andra franska häst, Save The Quick och provade för tät men fick ge sig.
Loppet skulle komma att stå mellan dessa två hästar och vinnaren Tamla Celeber.
Tamla tuff i tredjespår
Örjan Kihlström bidade sin tid i fjärdeparet utvändigt och Tamla Celeber fick en tung väg fram till seger i tredjespår utan draghjälp sista 700 meterna.
Kort före mål kopplades dock ett säkert grepp om händelserna. Fransyskorna Save The Quick och Mariselles tvåa respektive trea. Övriga stort slagna, även om smygkörda Viola Silas avslutade bra till sjätteplatsen.

Örjan Kihlström efter EM-segern:
- Man måste beundra en sådan här häst. Hon gör alltid vad hon kan och nu fick hon göra allting själv i spåren sista biten. Hon är riktigt stark. Jag ville inte sätta mig invändigt utan ge henne chansen nu när det bara var ston vi mötte.
Tamla Celeber ska nu ut på äventyr. Redan under torsdagen påbörjar Europamästarinnan en resa till USA för ett par tre lopp under september och oktober.
Över halvmiljonen för sju rätt
Utdelningen för sju rätt på V75 sköt upp i 534 456 kronor.

Detta efter jättesusaren Womanizer och Jorma Kontios seger i C Th Ericssons Memorial för den högsta klassen där storfavoriten Caballion inte kunde hålla ihop travet den sista biten i ledningen. Den finsktränade hästen var endast streckad på fyra procent av systemen. Kenneth Haugstad satt bakom omgångens andra skrällvinnare, Håkan K Persson-tränade La Bellouet.

Omgången inleddes annars med ett svenskt rekord. Stefan Melanders (vem annars?) Disco A.E. klev undan och vann med krafter kvar (!) på tiden 1.11,8, lika med ett nytt svenskt rekord för fyraåriga hingstar över medeldistansen.

Mikael Wikner

Onsdag 15 augusti 2012

I kväll V75 från Solvalla

V75-Tipset

Stefan "Tarzan" Melander har en V75-Spik = Nato Dream

V75-1...4-10
V75-2...1-4-5-7
V75-3...1-9-10
V75-4...7 Nato Dream
V75-5...2-4-9-10
V75-6...2-3-4-10
V75-7...1 Orecchietti
384 rader = 192  kr


V75-Avslutningen till Orecchietti
 

Tisdag 14 augusti 2012

Inför EXTRA V75 (onsdag): Toppchans för Kolgjinis hårding

 
Lutfi Kolgjini tror på toppchans med Opitergium i V75-1. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Stockholm. Publicerad: 2012-08-13 17:05 Senast ändrad: 2012-08-13 17:15

Lutfi Kolgjini har haft en halvdan sommar.
Det ska det bli ändring på nu.
När Solvalla bjuder på extrainsatt V75-omgång med Jubileumspokalen laddar han med fem hästar.
Och med klasshästen Opitergium är det bara seger som räknas.
- Jag tycker att han är landets bästa fyraåring, säger Jägersrotränaren utan omsvep.

Sommaren börjar lida mot sitt slut och det är dags att komma igång igen efter semesterlunken. Om man inte är travtränare vill säga. I det yrket är sommaren hektisk, utan utrymme för lata dagar i hängmattan.
- Jag har inte hunnit med så mycket annat än att jobba, jobba och jobba. Dessutom har det regnat jäkligt mycket så jag kan inte säga att jag har njutit av den här sommaren. Sportsligt har den också varit sådär, säger Kolgjini.
Men något annat än jobb måste du väl ha hunnit med?
- Jag har försökt titta en del på OS. Även om det kanske går ut lite över vår sport vad gäller omsättning och så tycker jag att det är grymt kul med OS.
Vad har varit bäst i London?
- Jag hade piggar på hela kroppen när Mo Farah vann 5 000 meter. Jag lyssnade på loppet i bilen på väg hem från V75-tävlingarna i Örebro och han gör ju det omöjliga grabben.
- Och så har handbollen varit grym alltså, även om det inte räckte riktigt hela vägen. Jag tittade på semifinalen under tävlingarna i fredags. Med en minut kvar av matchen var jag tvungen att åka ut och värma...det var årets snabbaste värmning! säger Kolgjini och skrattar.
Vilken gren skulle du klara dig bäst i om du var med OS?
- Jag tror att jag skulle vara rätt så bra på 5 000 meter för jag har lätt för att få upp konditionen. Jag springer inte så frekvent som jag önskar men jag är ute ett par dagar i veckan i alla fall.

Raja Mirchi tillbaka i matchen

Hur det hade gått om Kolgjini valt friidrottens 400-metersbanor istället för travovalerna får vi aldrig veta. Vid 52 års ålder tillhör han i alla fall toppskiktet inom travet och även om sommaren har gått "sådär" ligger han tvåa i Sveriges tränarliga. Och det har funnits ljuspunkter under sommarmånaderna. Bland annat vann han Stosprintern i Halmstad tillsammans med Oyster Kronos i början av juli.
- Men sommarens höjdpunkt var ändå Hugo Åbergs-kvällen. Det blev bara en seger till stallet men hästarna gick riktigt bra.
Och än är inte sommaren slut. På onsdagen arrangerar Solvalla EXTRA V75 och tävlingarna håller högsta klass. Jubileumspokalen (V75-7), med en miljon kronor till vinnaren, är russinet i kakan och där startar Kolgjini sin sexfaldige miljonär Raja Mirchi från spår två. Hästen var aktuell för Elitloppet i våras men en skada han ådrog sig i hagen satte stopp. I comebacken för två veckor sedan slutade han tvåa efter en tung resa.
- Han var fantastiskt bra. Jag var förvånad över att han kunde gå ett sådant lopp direkt i comebacken. I stort sett hade han bara två snabbjobb innanför västen, så det var en grym prestation.
Hur mår han efter det?
- Det verkar fantastiskt bra med honom. Han gick ett 1.22-jobb över 2 000 meter i fredags och kändes fin. Han är tillbaka i matchen!
Vad tycker du om årets upplaga av Jubileumspokalen?
- Orecchietti måste man ju har respekt för. Han är riktigt bra den hästen och han har varit igång hela säsongen, vilket inte min har varit. Wishing Stone är jag inte så imponerad av. Om jag ska tippa tror jag att det står mellan Orecchietti och Raja Mirchi.

"En blivande världsstjärna"
Kolgjinis hetaste segerbud på förhand kommer redan i den inledande V75-avdelningen. Fyraårige Opitergium har vunnit sju av åtta lopp i år. Enda plumpen i protokollet kom i Konungens Pokal. Då fick Opitergium nöja sig med tredjeplatsen efter en bragdartar insats där han tuggade ner det finska monstret Brad de Veluwe.
- Opitergium har varit en otroligt positiv faktor i stallet i år. Han har inte gjort ett fel under hela säsongen och det känns som att vi inte har sett någonting av honom ännu. Jag sa redan efter en av hans första segrar att det här är en blivande världsstjärna. Inget har fått mig att ändra uppfattning.
Räds du någon fyraåring i landet när du sitter bakom honom?
- Svaret måste bli nej. Jag tycker att han är landets bästa fyraåring och Brad de Veluwe är välkommen igen. Det var ingen tillfällighet att Opitergium mosade honom i Konungens Pokal.
Nu startar han från spår fyra. Hur ser du på loppet?
- Har han inte en grymt dålig dag ska han vinna ett sådant lopp.
Hur ser den fortsatta planen ut för honom?
- Tyvärr har han blivit bortplockad ur Europaderbyt av någon anledning. Vi vet inte hur det har gått till och vi håller på att kolla upp vad som kan ha hänt. Vi anser att vi inte har gjort något fel och hoppas att det löser sig. Sedan finns det ett större lopp i Tyskland i oktober innan Breeders' Crown i november. Därefter är siktet inställt på Paris och Criterium Continental i december. Där ska han mäta krafterna med Frankrikes bästa fyraåringar innan han får en paus.

Varning för Paparazzi
I V75-4 selar Kolgjini ut två hästar och han väljer själv att köra Paparazzi.
- Det gör jag för att han har visat bästa formen. Han hade varit borta ett tag inför senast men visade bra form direkt. Spår åtta är inte roligt men han har jäkligt bra löpskalle. Han tävlade utan skor för första gången senast. Det gjorde honom lite bättre och tanken är att han ska gå så igen. Jag vill varna lite för honom.

- Astoria Amour är fin i jobben men har lite svårt att få utdelning i loppen.
I anrika C Th Memorial (V75-6) står Kolgjinis hopp till hårdingen Eliott Hall.
- Senast satt han bak i kön och kom aldrig in i matchen. Det ska inte vara någon fara för formen för han känns jättefin i jobben, men jag tror att Caballion vinner loppet. Skulle han komma bort kan Eliott Hall vara med och göra upp om det men jag tycker att Caballion står för klassen i gänget.
Efter regn kommer sol. På onsdagskvällen har Lutfi Kolgjini alla förutsättningar att få sola sig i segerglansen.

Ola Johansson

 

 


Besöker Eskilstuna i kväll för att kolla på Andelshästen Quirk of Fate med Johan Untersteiner
Bild. Quirk of Fate med skötaren

OK i värmning med skötaren

Sedan OK som 5.a i loppet som vanns av....


.....Björn Goop med Frans Håleryd

Måndag 13 augusti 2012

Allsvenska körsvensligan

 

Med Åke Svanstedt på semester har Björn Goop (bilden) utökat sin ledning i allsvenska körsvensligan. Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2012-08-13 10:15

Med Åke Svanstedt på USA-semester utökar Björn Goop sin ledning och han har nu 23 triumfers försprång. Samtidigt flåsar Ulf Ohlsson Svanstedt i nacken. Den senare är emellertid tillbaka i sulkyn när Solvalla på onsdagen arrangerar topptävlingar med Jubileumspokalen som russinet i kakan.

1. Björn Goop, Färjestad, 215-169-168
2. Åke Svanstedt, Axevalla, 192-110-95
3. Ulf Ohlsson, Bergsåker, 190-140-144
4. Jorma Kontio, Solvalla, 182-124-101
5. Erik Adielsson, Solvalla 112-87-77
6. Johnny Takter, Jägersro, 102-95-98
7. Örjan Kihlström, Solvalla, 102-82-85
8. Stefan Söderkvist, Åby, 85-88-71
9. Per Lennartsson, Solvalla, 77-89-61
10. Peter Untersteiner, Halmstad, 75-66-64
11. Robert Bergh, Bergsåker, 75-39-18
12. Lutfi Kolgjini, Jägersro, 71-47-29
13. Ove A Lindqvist, Solänget, 69-87-56
14. Carl-Erik Lindblom, Örebro, 68-67-79
15. Torbjörn Jansson, Solvalla, 65-72-55

Ola JohanssonI kväll V65 på Färjestad
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 7 Caterina Murino - Björn Goop

Lopp 2 Nr 1 Village Surprise - Peter Cederin


Lopp 3 V65-1 Nr 6 Ouzo - Björn Goop


Lopp 4 V65-2 Nr 5 Gateruds Polyezter - Rickard Svanstedt


Lopp 5 V65-3 Nr 12 Gratiano - Tony Wallin


Lopp 6 V65-4 Nr 12 Rosita Yankee - Magnus Jakobsson


Lopp 7 V65-5 Nr 9 Thai Goldie - Peter Ådefors


Lopp 8 V65-6 Nr 8 Zizou Limburgia - Magnus Jakobsson


Lopp 9 Nr 3 Uroy - Björn Goop


Lopp 10 Nr 7 Digital Creation - Marcus M Melander


Lopp 11 Nr 9 Tättelina - Jan SilvénV65-Tipset

Kvällens bästa V65-Spik = Nettles

V65-1...1-3-4-6-10
V65-2...1-3
V65-3...2 Nettles
V65-4...1-2-4-5-7-12
V65-5...3 Up To Date
V65-6....2-3-6-8-9
300 rader = 300 kr
På morgonen kontroll-letning i "Friska Karlstad"
Vi har nu tagit 67 st

Idag området mellan Zakrisdal - Bergvik

Kontroll nr 22

Kontroll nr 21

Kontroll nr 19

Mot skogen

Kontroll nr 20 "Stigförgreningen"


Kontroll nr 67 "Stenen"

Kontroll nr 91 "Höjden NÖ ändan"

Kaninvakt under helgen, nu "återlämnad"


 

Söndag 12 augusti 2012
Strålande solsken i Arvika denna söndag
Olle Goop (69 år) champion 2012 på Arvika
Får även köra hela 2013
Målgångsbilder


Lopp 1 Nr 1 Queque Part - Olle GoopLopp 2 Nr 8 Myran - Siv Emillie LövvoldLopp 3 V5-1 Nr 8 Stil - Petter KarlssonLopp 4 V5-2 Nr 3 Moe Braga - Gunnar KylénLopp 5 V5-3 Nr 5 Mr Coron - Rudolf Lichtenwörther
Lopp 6 V5-4 Nr 9 Pearsall Amount - Magnus JakobssonLopp 7 V5-5 Nr 10 Barbie's Boy - Carl Johan Jepson
Lopp 8 Nr 4 Nicole S.T. - Erik Berglöf
Lopp 9 Nr 3 Isac Roc - Olle Goop


Bengt "Professorn" Larsson skötte intervjuerna
Här med Nicole S.T.'s ägare/tränare Marie Johnse´n


Moe Braga satte nytt banrekord för 3-åringa hästar med 1.32,1

Lady Coron segerdefilerar

Barbie's Boy segerdefilerarI dag säsongsfinal på Arvika med championstrid mellan....

Magnus Jakobsson 4 segrar 3 andrapris

Olle Goop 4 segrar inget andrapris

Mikael J Andersson 3 segrar 2 andrapris

V5-Tipset

Dagens bästa V5-Spik = Bobbery

V5-1...1 Bobbery
V5-2...1-3-5-7-10-11-13
V5-3...2-3-6-7-11
V5-4...1-5-7-9
V5-5...1-2-6
420 rader = 420 krPå morgonen före Arvikatravet - Skjuts till träning för barnbarnet David


1,5 tim målvaktsträning för David

Lördag 11 augusti 2012

I dag V75 från Örebro

V75: "Tog sig samman och gjorde sitt jobb"

 
Dundrar undan till ännu en seger i V75. Merger Blue Chip vann för Erik Adielsson. Foto av Claes Kärrstrand

Stockholm. Publicerad: 2012-08-11 18:39 Senast ändrad: 2012-08-11 18:59

En tanks som bara vinner och vinner.
USA-födda Merger Blue Chip är en fin följetong i travets elitserie som fortsätter att smälla till sina konkurrenterna i stoloppen trots att formen kan vara i vikande.
Efter lördagen i Örebro har stoet sju segrar på elva starter i V75.
- Hon kanske inte var som allra bäst i dag men tog sig samman och gjorde sitt jobb, sa Erik Adielsson, som satt i sulkyn i stället för semestrande Åke Svanstedt.

Just i Stoeliten har Merger Blue Chip härjat med besked sedan hon köptes över från USA i början av fjolåret. Åke Svanstedt deläger det femåriga stoet och väljer att matcha smart.
Merger Blue Chip fick stå över både miljonloppet Jubileumspokalen på Solvalla och Europamästerskapet för ston på Solvalla nu på onsdag. Hon har tävlat länge och flitigt och Stoeliten i Örebro V75 på lördagen fick duga som uppgift.
Efter en sämre uppvärmning under eftermiddagen blev Erik Adielsson osäker. Ett elftespår bakom bilen över kort distans var handikappande. Men visst vann tanksen.
- Hon kan sitt jobb alltså! Redan i den första provstarten kändes hon bättre och då kände jag att det skulle kunna gå bra, sa en imponerad Erik Adielsson.
Merger Blue Chip bjöds dock in i loppet i andraparet utvändigt. Utgångstempot där framme var tufft (1.08,0 första 500 och ett varv i underkant 1.10). Mathilde Tröjborg låg nämligen på i ledningen och agerade hare.

Adielsson kunde vänta
Erik Adielsson – stand in för Åke Svanstedt som befinner sig i USA - kunde vänta ända till 500 meter från mål med att lyfta ut Merger Blue Chip.
Hon klev enkelt undan vid upploppets början. Segertiden 1.11,4.
- När jag såg att Flemming (Jensen) dundrade på i början kändes det som att det skulle bli bra. 500 kvar var det bara hästarna bakom jag behövde se upp med - de där framme hade jag bra koll på. Hon rör sig otroligt effektivt, sa Adielsson.

Lagom spelmix
3 679 personer kom till Örebrotravet den här sportsligt sett lite vardagliga V75-omgången. Publiken bjöds emellertid på en hel del fina upploppsfighter och spelmässigt blev det en mix av favoriter och mindre betrodda vinnare. Utdelningen för sju rätt rakade slutligen upp 198 022 kronor.

Express Gaxes lopp, gulddivisionen, gick till andrahandsfavoriten Spring Erom och Björn Goop. Som så ofta annars blev spetsstriden helt utslagsgivande - och den vann något överraskande sjuårige Spring Erom från sitt innerspår.
Efter 1.11 första halvvarvet kunde Björn Goop dämpa tempot betydligt och Spring Erom kunde gå undan på lätta hovar. Favoriten Monster Drive hamnade sist och avslutade godkänt till fjärdeplatsen.
- Jag har sagt i veckan att hästen kan öppna bättre än han visat och i dag var det också läge att prova lite. Jag tror knappt han haft ledningen någon gång och det här tyckte han var roligt, sa Björn Goop om Halmstadtränaren Håkan Olofssons häst.

"Helt klart fantastisk"

Flemming Jensen har en topphäst i Montgomery Gel som kördes fram utvändigt ledaren i 1.09-tempo genom den första kurvan och ändå kunde gå undan till seger.
Inte alls ”tomt i tanken” trots storfina tiden 1.11,4 efter ett lopp i dödens.
-Helt klart handlar det om en fantastisk häst, sa Flemming Jensen.
Favoriten Sune Palema tredje sist efter att ha fått anföra i ledningen. Toppspurt av Main Kronos till tredjeplatsen. Andrahandsfavoriten Parkin kördes invändigt och hade mycket krafter kvar i mål.

Per Lennartsson tog en dubbelseger med egentränade Package Deal (skräll efter smyglopp i hårt tempo) och Lollo Tilly (jättefin i ledningen efter en snabbstart från springspår).
En favorit som höll var Peter Untersteiners Sem Jafet i klass 1-försöket som hittade ut i andrapar utvändigt från ett stängt åttondespår och fick nosen först i en tät slutstrid.
Örjan Kihlström rundade av med treprocentaren French Destiny efter ett lopp i tredjeparet invändigt och lucka 250 kvar.
- Det var inga stora marginaler men jag behövde inte störa någon, sa segerkusken.
Tätt på given med V75. Onsdag kväll är det Extra V75. Solvalla bjuder då in till en av sina största tävlingsdagar för året med Jubileumspokalen och EM för ston.

Mikael WiknerV75-Tipset

V75-1...2-3-4-5-11
V75-2...3-7-8-9-12
V75-3...9-10
V75-4...4 Jones
V75-5...4 Elenor Rigby
V75-6...5-7-10-12
V75-7...2-3-6-7-9
1000 rader = 500 krPå väg till CCC med barnbarn för att åka båtbuss till Mariebergsskogen och sedan till Jacobbergskogen
för att leta "pinnar" för Friska Karlstad

En duva i gröngräset

Här finns många gamla och grova träd
På väg till Jacobbergsskogen för att leta "pinnar...

Vi väntar på båtbussen


Båtbussen anländer 11.05

Kaptenen på väg in i pråmkanelen för att vi skall slussas

Vi åker förbi det höga hyreshuset vid CCC och intill pråmkanalen

Vi möte kanoter

Vi möter an annan båtbuss som åker ut ur slussen


"Slussdörrarna" stängs och öppnas för hand
65 cm nivåskilland neråt mot Vänerns yta

Vi åker ut mot inre hamn

En and intill båten väntar  på brödsmulor

Pråmkanalen med slussen

Vi åker förbi Nöjesfabriken

Vi ser "nya höghuset" i inre hamn

Vi ser kvarteret Vågmästaren när vi åker ut mot Vänern....

.....där möter vi en annan båtbuss

Uteplatser med brygga vid vattnet

Vi möter en kanot med hund som passagerareVi anländer Mariebergskogen för att sedan gå några minuter till Jacobbergsskogen

Dessa 4 pinnar tog vi idag

Kontroll nr 16 vid Landstingshuset

Viktor kollar en myrstock

David hittade Kontroll 43 vid "Gropen"

På väg till "Stenen"

Kontroll nr 88 vid "Stenen"
Sedan tog vi kontroll nr 64 "Stenen"

Lunch i Mariebergsskogen vid Kjell & Bolas

En Värmlandsmacka blev det

Lite lek innan hemfärd

Kl. 15.15 kommer båtbussen för hemfärd

Nu gick vi av vid Slussvakten
 

Fredag 10 augusti 2012


Olle Goop laddar inför söndagen på Arvika då han har chans att ta sitt 66:e championat
Senaste tog han 2002 på Färjestad Bild: Isac Roc (Lopp 9) en av de fina chanserna På Arvika
Övriga hästar som Olle kör på Arvika

Lopp 1 med innerspår 2100m = Queloque Part

Lopp 3 V5-1 Nr 1 Bobbery Bild. Bobbery med Olle Goop

Lopp 5 V5-3 Nr 6 Helen RocLopp 6 V5-4 Nr 1 Arabian Mystery Bild Vid seger på Färjestad 8/6

Lopp 7 V5-5 Nr 2 Bono Boko Bild Bono Boko från Åmål 3/8

Lopp 8 Nr 7 Blended Bellouet Bild Vid seger med Olle på Färjestad 30/6
Förste utmanare = Magnus Jakobsson som kör
Lopp 3 Derby Princess
Lopp 4 Ramona Tabac
Lopp 6 Pearsall Amount
Lopp 7 Artic Speed
Lopp 8 Rite On Volo
Lopp 9 Rite On Dream

 

Torsdag 9 augusti 2012

I dag V5-Trav kl. 15.00 på Årjäng
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 4 Sonja Linnea - Carl-Erik Lindblom

Lopp 2 V5-1 Nr 11 Pippi - Marcus Hultman


Lopp 3 V5-2 Nr 5 Hvindjerven - Per M Hvattum


Lopp 4 V5-3 Nr 11 City of Peace - Daniel Schützer


Lopp 5 V5-4 Nr 15 Fame's Axis - Jill Nordby


Lopp 6 V5-5 Nr 4 Slutspurten - Carl-Erik Lindblom


Lopp 7 Nr 2 Tripoli - Mikael J Andersson


Lopp 8 Nr 7 Mickel Njord - Lasse Mickelsson


Lopp 9 Nr 4 Indra Southwind - Angelica GustafssonV5-Tipset Årjäng

Så här såg det ut när min V5-Spik Gandolf (nr 11) segrade senast.

V5-1...1-2-3-7
V5-2...2 Gandolf
V5-3...3-11
V5-4...2-4-5-6-9-13-15
V5-5...2-3-4-8-15
280 rader = 280 kr


 

Onsdag 8 augusti 2012

I kväll V86 från Solvalla

V86: Tidied Accelerator stod för kvällens prestation

 
Tidied Accelerator stod för kvällens prestation och matchas närmast mot Jubileumspokalen där det är en miljon kronor till vinnaren. Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Stockholm. Publicerad: 2012-08-08 22:21 Senast ändrad: 2012-08-09 08:46

Ett flertal täta upploppsdueller präglade en regnig onsdagskväll på Solvalla.
I huvudrollen, trots semester i Florida, var Åke Svanstedt som bärgade tre tränarsegrar där Jorma Kontio satt upp bakom två och Johnny Takter kompletterade.

Först ut var Global Manhattan som efter att ha parkerat utvändigt ledande Belgrado 1400 meter från mål enkelt kom att reglera sitt motstånd. Johnny B.Kemp avslutade förbättrat som tvåa men var utan chans att bjuda kamp.
Även nästa Kontio-vinnare var av den halvtröga sorten, nämligen Gidde Palema-sonen Charlie Palema. Treåringen ser dock ut att ha god utveckling i sig och efter att ha sänts till ledningen efter drygt 600 meter höll han knappt men säkert ifrån sig Quadroon.

- The Editor mot seger

Däremellan satte Johnny Takter dit segervane The Editor som har inlett på bästa sätt i sin nya regi. Via snabb start till ledningen tilläts man dämpa en bit och via ett avslutande 1.13-varv fanns det gott om luft ner till resten.
- Hon var lite stressad när hon kom upp till startbilen men det löste sig och sedan var det en fin ”gång” i henne. Det var inget snack om att det var bästa hästen i fältet och jag gjorde min plikt, sade Johnny Takter efter att ha finåkt till seger med sin storfavorit.

Yes We Can flög lågt över upploppet
Åke Svanstedt hade ytterligare en tränarseger på gaffeln. Per Lennartsson sände resolut Pampero till ledningen och vid ingången till upploppet skaffade sig ekipaget några längder gentemot resten. Krafterna tröt dock varpå vasst avslutande Yes We Can hann fram till seger kort före mål.
- Jag har hela tiden hållit honom högt men det har häxat. Vi opererade framknäna i höstas och ”peppar-peppar” så känns han bra för dagen, berättade Leif Witasp.

Tidied Accelerator stod för kvällens prestation
Kvällens prestation levererades inte helt oväntat av stall Stefan Melander. Trots ett styggt löpningsförlopp mestadels ute i tredjespår hade Tidied Accelerator både kraft och styrka att slå klorna i Golden Boy. Inte ens bakomvarande Stormysky, som hade fått ett betydligt behagliga löpningsförlopp, hade möjlighet att utmana.
- Han hade otroliga krafter och startar igen nästa onsdag och då är det Jubileumspokalen som gäller, fastslog Stefan Melander.
Segertiden lät inte heller skämmas för sig; 1.11,5a/1640 meter.

Digital World ordnade stalldubbel åt Melander

-
Exotic Launcher och Digital Word fick dött lopp
Mera Melander-tränat blev det i kvällens lärlingslopp där vi också fick uppleva en stenhård upploppsfight. Digital World kopplade grepp efter ett tungt lopp men blev tufft utmanad av Exotic Launcher. Marcus M Melander och Jonas Martinsson diskuterade flitigt vem som skar mållinjen som etta och resultatet dröjde. Konstaterandet om dött lopp kom dock inte som någon större överraskning.
- Det var ju verkligen knallhårt och jag trodde att det blev dött lopp, sade Marcus M Melander.
För Jonas Martinssons del var den delade segern mer än välkommen.
- Jag hade inte vunnit på Solvalla sedan 2005 så det var verkligen på tiden!

Björn Goop dubblerade
Björn Goop går sällan eller aldrig segerlös från en tävlingskväll på Solvalla. Denna onsdag inbringade två segrar där han inledde med Blueberrysky som därmed också spräckte storfavoriten Spiegeleis segersvit, om än med knapp marginal.
- Det var svårt att skilja men jag tyckte att vi var lite före. Jag hade fått veta att hon var hundraprocentigt ärlig och det stämde bra, sade Björn Goop efter att ha satt dit den Anna Forssell-tränade femåringen.
Vad gäller Spiegelei så är det, trots kvällens nederlag, fortsatt matchning mot travsportens blå band.
- Banan passade honom inte riktigt men ändå kämpade han fantastiskt, två steg till så hade vi varit före. Matchningen mot derbyt står fast, sade Hans-Owe Sundberg.
I V86-avslutningen blev segermarginalen desto större. Miss Beniss dundrade till ledningen och efter att några konkurrenter galopperat vid ingången till upploppet kunde Timo Nurmos fyraåring vinna i avstannande stil.
- Det gick kanske lite för fort men hon klarade det bra och hon gick undan på ett fint sätt, berömde Björn Goop.

Charlite Trotter tillbaka i segertagen
Tävlingskvällen avslutades med en imponerande uppvisning av Charlie Trotter som var tillbaka efter sitt senaste galoppmisslyckande. Från ledningen befann sig Conway Hall-sonen ständigt längder före övriga och via ett avslutande varv strax över 1.13 skrevs segertiden till 1.15,6/2140 meter. Föga oväntat öste körande Tony Wallin beröm över Diedrik Meilinks löfte efter segern och fortsättning lär följa.

Tätt i championligan
Trots att det är ett drygt kvartal kvar av tävlingsåret 2012 är det intressant att blicka mot championatet på Solvalla. En trio har ryckt ifrån övriga där endast Örjan Kihlström ser ut att ha en rimlig chans att hänga på. Efter kvällens dubbelseger ser vi fortsatt Björn Goop i topp med sina 55 segrar, närmast följd av Jorma Kontio på 52 och fjolårets segrare Erik Adielsson på 50.

Anders Nilsson

 

 V86-Tipset Solvalla 8 augusti

Spiegelei imponerade senast för Hans-Owe Sundberg
En bra V86-Spik i kväll Foto Claes Kärrstrand
 

V86-1...4-5-8-9
V86-2....6 Spiegelei
V86-3...5 The Editor
V86-4...9 Julle
V86-5...1-2-3-4-5-7-10-11
V86-6...1-3-7-8-9-13-14
V86-7...8-10
V86-8...3-4-5-6-10
3360 rader = 840 krJohnny Takter kör n V86-Spik = The Editor

Erik Adielsson kör en V86-Spik = Julle

Tisdag 7 augusti 2012

Måndagens trav på Färjestad inställt på grund av regn (skyfall)

Måndag 6 augusti 2012Skyfall gjorde att stallkurvan blev "okörbar" därför Inställt på Färjestad i kväll

Allsvenska körsvensligan

 
Björn Goop är fortfarande i topp i den allsvenska kuskligan, men avståndet ner till tvåan Åke Svanstedt har minskat. Foto Urban Kihlman

Stockholm.

Avståndet krymper alltmer mellan ledande Björn Goop och tvåan Åke Svanstedt i den allsvenska kuskligan.
Efter förra veckan skiljer nu 17 segrar mellan de båda kombattanterna.

1. Björn Goop, Färjestad, 209-166-162
2. Åke Svanstedt, Axevalla, 192-111-95
3. Ulf Ohlsson, Bergsåker, 182-131-140
4. Jorma Kontio, Solvalla, 176-120-95
5. Erik Adielsson, Solvalla 106-83-75
6. Johnny Takter, Jägersro, 99-93-97
7. Örjan Kihlström, Solvalla, 98-80-83
8. Stefan Söderkvist, Åby, 83-84-69
9. Per Lennartsson, Solvalla, 73-83-59
10. Peter Untersteiner, Halmstad, 73-66-60
11. Robert Bergh, Bergsåker, 72-36-17
12. Lutfi Kolgjini, Jägersro, 71-47-29
13. Ove A Lindqvist, Solänget, 67-82-51
14. Carl-Erik Lindblom, Örebro, 66-62-76
15. Torbjörn Jansson, Solvalla, 64-70-53

Siffror till och med 5/8-12

Michael CarlssonI kväll Inställt på Färjestad på grund av regnskyfallOBS. Regn gjorde att tävlingarna blev inställda på Färjestad

V5-Tipset

Kvällens bästa V5-spik = Uroy med Björn Goop

V5-1...3 Up Up and Away
V5-2...Alla 13 hästar
V5-3...Alla 13 hästar
V5-4...6 Uroy
V5-5...1-3
338 rader = 338 kr


V5-5 = Med ett tvåhästarslås

V5-5 Nr 1 Staro Fighter

V5-5 Nr 3 Ouzo


 

Söndag 5 augusti 2012

Oscarsson vågade och vann världens största tvååringslopp

 
Aperfectyankee och Jim Oscarsson vinner världens största travlopp för tvååriga travare - Peter Haughton Memorial. Foto av Stefan Melander/www.stalltz.se

Stockholm. Publicerad: 2012-08-04 22:26 Senast ändrad: 2012-08-05 12:19

Jim Oscarsson flyttade från Eskilstuna för en satsning i travets USA.
Under den första säsongen i det första försöket i storloppscirkusen over there slog han till.
Tillsammans med familjehästen Aperfectyankee vann han världens största tvååringslopp på Meadowlands på lördagskvällen svensk tid.
- Det är svårt att sätta ord på det här...

Sundbyholmstränaren Jim Oscarsson med rötter i Västerbotten flyttade till USA och Florida i höstas tillsammans med hustrun Susanne och barnen Kevin och Nathalie.
Yankee Glide-sonen Aperfectyankee är en av tio tvååringar som Oscarsson köpt in och själv äger. En sista satsning på pojkdrömmen, 51 år gammal…
Strax före klockan 21.00 på lördagen svensk tid rumsterade Jim Oscarsson om rejält i travets USA. Segern i världens största tvååringslopp Peter Haughton Memorial var värd cirka 1,3 miljoner kronor.
Segern bärgades med en mästerlig styrning. Efter att ha tagit ledningen kort efter start valde Jim Oscarsson att släppa ifrån sig täten en bit in i loppet när Brian Sears testade med Major Athens.
- Det hade gått så fort i början så jag lät honom ta över. Min häst kändes också så stark hela vägen så det kändes inte som några problem.

Långt upplopp...
I början av Meadowlands jätteupplopp satt svensken och tittade utåt. Major Athens var en slagen häst. Aperfectyankee tog över men på insidan närmade sig i stället Jimmy Takter-tränade Corky. Det blev en knapp seger på tiden 1.11,0 över 1 609 meter med autostart.
- Det är ett långt upplopp och man är orolig till man kommer till linjen. Men det är en oroligt fin häst och det gick vägen.
Tanken var att familjen Oscarsson skulle ge Florida ett år och sedan göra en utvärdering.
- Den närmaste tiden avgör hur vi kommer att göra. Det är mycket som spelar in, bland annat om vi får in några kunder, säger Jim Oscarsson.
So far so good, som man säger over there.

Mikael Wikner
 

Björn Goop Sveriges representant i kusk-EM


Björn Goop är Sveriges representant i kusk-EM, vilket avgörs i Hamburg 15-16 september. Foto av THOMAS BLOMQVIST

Stockholm. Publicerad: 2012-08-05 12:33 Senast ändrad: 2012-08-05 12:38

Kusk-EM kommer i år att avgöras i tyska Hamburg den 15:e och 16:e september. Totalt kommer tolv länder att delta där Björn Goop är Sveriges representant.

Kusk-EM har körts sedan 1969 då Karsten Buer (Norge) tog hem segern. Kusk-EM och kusk-VM har sedan 1996 avgjorts växelvis; vartannat år VM och vartannat år EM. Jim Frick är den enda svensk som hittills vunnit kusk-EM, året var 1987.

Följande deltar i kusk-EM 2012:
Björn Goop - Sverige
Gerhard Mayr - Österrike
Mark Huygens - Belgien
Antonio Frontera Pocovi - Spanien
Franck Nivard - Frankrike
Eirik Hoitomt - Norge
Roland Hülskath - Tyskland
Mika Forss - Finland
Csaba Lakatos - Ungern
Enrico Bellei - Italien
Noel Baldacchino - Malta
Rene Kjaer - Danmark

 

Anders Nilsson

 

V75: Grönt skönt för Lennartsson

 
Per Lennartsson kysser segerbucklan efter Sommartravets final. Foto: Foto-Mike Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2012-08-04 19:02 Senast ändrad: 2012-08-04 19:27

En ilsket grön segerbuckla.
En segercheck på en halv miljon kronor.
En tränare på topphumör.
- Jag fick precis det lopp jag ville ha - helt perfekt! sa Per Lennartsson efter segern med Highlight Brizard i storloppet Sommartravets final i V75 i Rättvik på lördagen.

Inför 8 639 åskådare på Rättvikstravet satte Solvallatränaren inte bara punkt för V75-omgången utan även en symbolisk punkt för travsommaren i Sverige.
Per Lennartssons andra seger i loppet som instiftades 2010. Premiäråret kysste han den gröna bucklan för första gången efter att ha vunnit med Nahar.
- Det är en väldigt speciellt färg. Men den symboliserar någonting väldigt skönt; och det är ju sommaren.
Sommartravets final med en halv miljon kronor i förstapris såg 14 hästar spridda över tre volter. Finalhästarna hade kvalat in genom att samla poäng i V75 i sommar och det blev hästarna från fållan längst bak med 40 meters tillägg som skulle göra upp.
Erik Lindegren stod för grovjobbet i tredjespår under slutrundan med Francais Du Gull som forsade till ledningen i den sista kurvan. Pitch Command hakade på. Så även Highlight Brizard och Per Lennartsson.

Äntligen bra betalt...
Taktiken då? Hur hade han tänkt sig den på förhand?
- Jag ville ha det precis som det blev! Jag ville ta rygg på de där två starka hästarna och nu kunde vi dessutom slinka ner runt den sista kurvan. Vi fick ett jättefint lopp, så perfekt som det kan bli, och in på upploppet kände jag att Highlight Brizard ville vinna i dag.

-
Highlight Brizard mot seger
- Det känns otroligt. Just att vinna med den här hästen också som är en riktig fighter. Han har visat bra form länge utan att få betalt för det. I dag blev det riktigt bra betalt i stället, sa Per Lennartsson efter segern värd en halv miljon kronor.

Fina pengar på V75
Highlight Brizard var en outsider, streckad på 13 procent av systemen som såg till att utdelningen för sju rätt rakade upp i 270 141 kronor.
Ego Boys Minne har körts sedan 1975 och bjudit på många spännande bataljer. Årets upplaga avlöpte emellertid utan dramatik.

- Amaru Boko, andrahandsfavoriten, var klart snabbast från start och Jorma Kontio behövde inte pressa sin häst någon gång under loppet. Lätt vunnet på 1.11,6 över 1640 meter med autostart.
Amaru Boko har haft problem med skador och inte startat sedan slutet av maj, såg i alla fall väldigt fräsch och fin ut.
Tränaren Timo Nurmos, som hade planer på Elitloppet i år med femåringen, fick nu en liten revansch med hästen han håller så högt.
Kusken Jorma Kontio:
- Det har krånglat lite och hästen har inte startat på hela sommaren. Han visade i ett jobb inne på Solvalla i förra veckan att formen satt där direkt. Han var snabb ut och allt funkade bra i dag. Han vann lätt.
Bakom spänstade Beanie M.M. in som tvåa efter ett lopp i rygg på vinnaren. Stefan Melanders segerstaplare Friction (favoriten) slutade trea med mycket plus i kanten i sin debut i gulddivisionen, detta efter ett lopp utvändigt ledaren.

Heja Harry
Sexårige Harry Haythrow har startat kontinuerligt i travets Elitserie sedan sommaren 2011. Hästen har tjänat grova pengar men faktiskt bara segrat tre gånger på 48 starter i karriären.
Nu kom en välförtjänt seger sedan körande Johan Untersteiner turligt hittat ut från tredjeparet invändigt i den sista kurvan. Harry flög över upploppet och ledande storfavoriten Nantucket fick sträcka vapen kort före mål.
Första segern för hedershästen på ett år. I juli i fjol var Harry Haythrow en vinnare förra gången i just Rättvik.
Drygt en miljon kronor intjänat på 24 raka rikstotostarter. Nu fick han till det "fullt ut".
Harry Haythrow tränas av amatören Johnny Johansson från Halmstad.
– Vi är några stycken som håller på med hästen - det är jag och den andre delägaren Benno Karlsson. Sedan är det min far och hans far som hjälper till. Han är helt fantastiskt hästen.
I övrigt noterar vi att Örjan Kihlström tog en trippelseger på V75 med Candor Hall,


- Future Love mot seger
 -Future Love och .....

- Balticas Yahoo, där den senare var ruskig som kunde knäcka ledande storfavoriten Kalypso Face efter ett lopp utvändigt ledaren på en topptid.
Edolles Malte spårade kallblodsloppet från start till mål. Björn Goop disponerade loppet väl och "Palt-Malte", som hästen kallas, hade gott om krafter sparade när mållinjen skars.
- Vilken otroligt fin häst. Det finns stor utvecklingspotential i den här, sa en imponerad Björn Goop.

Mikael Wikner


 

Lördag 4 augusti 2012


På förmiddagen avslut med match i 11-åringarna ishockeyskola
En vecka med hårda dagspass vissa dagar från 07.00 - 20.00

Om man vill komma upp i taket i Löfbergs Lila så gäller att börja i tid och träna....

.... och kanske ta en plats i FBK och ett nytt SM-Guld


Presentation av spelarna David är målvakt
David gjorde n bra match i en match som slutade 0-0


V75-Tipset Rättvik

Dagens V75-Spik = Nantucket

V75-1...3 Nantucket
V75-2...2-6
V75-3...1-3-5-6
V75-4...1-4-6-9-12
V75-5...2-3-8-9
V75-6...1-2-5-8
V75-7...9-12
1280 rader = 640 krStallets V75-System
Dagens tippare = Jan

Fredag 3 augusti 2012


I kväll V65 från Åmål med högervarvstävling. Bild nytt måltorn uppe på restaurangen


Drygt 3600 personer på plats denna soliga kväll

"Grålleklubben" på plats

Kjell Fredriksson spelade och sjöng country under kvällen
Målgångsbilder från fredag 3 augustiLopp 1 Nr 5 Sweepy's Girl - Isabelle DahleLopp 2 Nr 2 Press Photo - Jorma KontioLopp 3 Nr 8 Key To Surprise - Björn GoopLopp 4 Nr 7 Mentor Ås - Torbjörn JanssonLopp 5 V65-1 Nr 6 Umbriel - Björn GoopLopp 6 V65-2 Nr 2 Joran - Torbjörn JanssonLopp 7 V65-3 Nr 4 Alvena Rindi - Johan Understeiner


Lopp 8 V65-4 Nr 1 Gigant Crown - Stefan SöderkvistLopp 9 V65-5 Nr 5 Gosab Blues - Torbjörn Jansson
Lopp 10 V65-6 Nr 4 Conrads Garland - Frank Nilsson


Lopp 11 Nr 6 Going Strong - Kent Persson


Lopp 12 Nr 5 Joulin Song - Mikael J AnderssonV65-Tipset Åmål fredag 3 augusti

V65-1...2-6-7
V65-2...2-3-4-5
V65-3...3-4-5
V65-4...3 Good Lane
V65-5...1-2-5-6-12
V65-6...3-4-5-7
720 rader = 720 kr

Torsdag 2 augusti 2012

I morgon fredag är det V65 från Åmål med högervarv hela kvällen
 

Onsdag 1 augusti 2012


I kväll V86 från Solvalla

Kontio gånger fyra på Solvalla

 
Caddie Gallant var en av fyra vinnare för Jorma Kontio denna kväll på Solvalla! Foto av CLAES KÄRRSTRAND

Stockholm. Publicerad: 2012-08-01 22:55

Som mest har han haft mellan 40-50 hästar i träning.
Numera finns det bara en häst på träningslistan men tillsammans med fru Päivi huserar han över fem hästar totalt.
Vi pratar givetvis om Jorma Kontio som numera mest fokuserar på löpkörningen och som så många gånger förut befann han sig i en huvudroll då Solvalla arrangerade V86-tävlingar under onsdagskvällen.

Kvällsfacit blev inte mindre än fyra segrar där tre av dessa kom från stall Timo Nurmos. Två av segrarna togs med tilltänkta derbyhopp men att skilja duon Caddie Gallant och Going For Gold Zaz emellan är inte enkelt.
- Han kändes mycket bättre i både värmning och lopp, sa Jorma Kontio efter att ha fullbordat sin fyrling bakom Going For Gold Zaz och detta via en plättlätt spetsseger.

-
Going For Gold Zaz och Jorma eftersegern
Ekipaget fick visserligen dämpa rejält en bit framme i ledningen men efter ett avslutande 1.12-varv var det gott om luft ner till tvåan Allaballakaitoz.
Dessförinnan gällde Caddie Gallant som via ett rejält slutvarv landade på snygga 1. 12,6a/2140 meter, vilket samtidigt innebar fem tiondelar ifrån det svenska rekordet.
- Jag körde bara för att vinna och det fanns mycket krafter kvar i mål, sa Kontio.
Är Caddie Gallant och Going For Gold Zaz tilltänkta derbyhopp är ett år yngre Xena Boko i allra högsta grad ett hett bud till slutsegern i årets upplaga av Oaks. Via tidig ledning lunkade hon retfullt enkelt ifrån sina konkurrenter och segertiden 1. 16,1a/2140 meter är inget mått mätt på hennes kapacitet. Fjärde segern i femte starten var därmed ett faktum och fortsättning lär följa!
Kvar att redovisa bland Kontios segrar är hans enda häst på träningslistan, J.Bo Andover. Här såg Brasil Boko länge ut som en vinnare men det stentuffa löpningsförloppet tog ut sin rätt och efter det att Jorma Kontio hade dragit det norska huvudlaget, vilket satt på för första gången, hann J.Bo Andover fram till en knapp men säker seger.

Dubbelt upp för Svanstedt
Efter en snopen förlust bakom Brasil Boko tog Åke Svanstedt snabb revansch. Herbie Ås visade med all önskvärd tydlighet att hon hade mått bra av sina starter mot lite tuffare motstånd medan Nelli Cobell för sin del rundade allt från kön via ett avslutande 1.13-varv. Överbetyg till båda!

True Advantage vann Iata Källs lopp
Iata Källs lopp blev till ett härligt race med en hel del positionsbyten. Just när Åke Svanstedt satt sig tillrätta framme i ledningen bakom Braås Palema överrumplade Erik Adielsson honom med Olivia Lavec. Den sistnämnde såg oslagbar ut runt sista sväng men stannade på några steg mitt på upploppet varpå Braås Palema återtog kommandot. Men hon blev i sin tur omedelbart utmanad av True Advantage som trots ett styggt slutvarv kunde sätta nosen först kort före mål. I sulkyn satt som vanligt Ulf Ohlsson som också konstaterade hur kul det är att sitta upp bakom stall Melanders formtoppade hästar. Ett stall som redan till dags datum har passerat fjolårets siffror gällande inkörda pengar.

”Att åka till Frankrike känns lite som att gå över ån efter vatten”
En av kvällens mest imponerande vinnare dök upp redan i den inledande V86-avdelningen och då i form av Blue Rock. Per Lennartsson lät förhoppningsfull redan på förhand och efter att ha styrt på från fjärde utvändigt 900 kvar kopplades grepp om ledande So Here I Am runt slutsvängen. Via 1.09 sista 700 skrevs segertiden till snygga 1. 11,3a/2140 meter.
- Det är en ren njutning att köra honom då han alltid gör sitt bästa, sa Per Lennartsson efter segern.
Vad gäller den fortsatta matchningen finns vissa planer på Frankrike men tränaren lät samtidigt lite skeptisk.
- Gulddivisionen över vintern brukar inte vara den tuffaste och att åka till Frankrike känns lite som att gå över ån efter vatten men kanske att det ändå kan bli läge att testa.

Vincent Hall vann ett galoppfyllt lopp
- Det är en kanon men han är lite för vass, var Torbjörn Janssons kommentar efter att ha kört dubbla galopper med omgångens största favorit, Charlie Trotter. Det första inslaget kom direkt från start och efter att ha klivit ikapp fältet via ett 1.15-varv kom nästa galopp då han blev generad av framförvarande ut på sista långsidan. Vann loppet gjorde Vincent Hall som för Erik Adielsson kom att leda loppet från start till mål.
- De värsta konkurrenterna gjorde bort sig, vilket såklart var tacksamt för vår del. Han har gått framåt för varje start och jag är toppnöjd med prestationen, sa Erik Adielsson.

Tre vinnare fick över miljonen på V86
V86-spelarna fick för tredje veckan i rad känna på svårigheten att hitta vinnaren i åtta lopp. Inför den sista avdelningen fanns drygt sex system kvar med chansen till full pott och efter det att Going For Gold Zaz hade vunnit fanns 3 system kvar, vilka belönades med 1.351.617 kronor vardera.
Två av de vinnande systemen var "spikharry" (inlämnade på Kattarps Direkten i Malmö och Spelhörnan i Surahammar) där insatsen låg på 720 respektive 96 kronor. Det tredje systemet var inlämnat på Segertorps Centrumkiosk i Huddinge och här var insatsen 864 kronor.

 

Anders NilssonV86-Systemet - Solvalla

Åke Svanstedt kör en V86-Spik = Brasil Boko

V86-1...2-3-4-10
V86-2...7 Brasil Boko
V86-3...7 Charlie Trotter
V86-4...2-3-4-9
V86-5...1-6-7-10-11
V86-6...1-12-13
V86-7...4-5
V86-8...1-4-5-7-8-11
2880 rader = 720 kr


Torbjörn Jansson kör en V86-Spik = Charlie Trotter

Lägger en ny typ av puzzel i lag med Viktor 7år

OS på TV och puzzel samtidigt

Puzzelgloben färdig

Här ser vi Sverige


Ängtorpsvägen i juni 2009 + från 1950 - + Bröderna Kihlman & Trav

Bröderna Kihlman i NWT>>>>

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>