Välkommen 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542 - 054-860966
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNFoto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

OBS. Alla bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN

Måndag 1 november


I kväll trav V65 - Färjestad

V65-tips kommer ca 11.00

V65-1...
V65-2...
V65-3...
V65-4...
V65-5...
V65-6...

Söndag 31 oktober


Besök i Forshaga - Ängevi
Skåre (FBK) mötte Forshaga pojkar födda 01.
Matcher på två planer

Gästerna FBK (skåre) segrade efter tre perioder med 25-10 (båda matcherna inräknade)

Vårt barnbarn var målvakt

Uppladdning inför matchstart

FBK gör mål.....

Intensivt framför FBK-Målet.......fin räddningar

Dubbel-Nisses tröja hänger i taket

Eftersom det fanns istid så spelades en extraperiod där FBK vann med 13-2

Glada segrare efter en fin söndagsmatch

Lördag 30 oktober

Mästerligt, Maharajah!
MALMÖ

Svenske superhästen Maharajah laddas mot vinterns största travlopp Prix d´Amerique i Paris.
Och bäva månde fransmännen.
Trots halvdan form mosade han på lördagen motståndet i C.L. Müllers Memorial på Jägersro.

-
Maharajah fick ett tjusigt segertäcke att lägga till samlingen.
Foto: Burt Seeger

Räkna med svensk publikinvasion på Paris-banan Vincennes 30 januari. Då avgörs styrkeprovet Prix d´Amerique och går allt enligt planerna kommer en formtoppad Maharajah att stå på startlinjen.
Att döma av prestationen han gjorde på lördagen kommer han dessutom bli svårstoppad.
Trots avsaknaden av lopp i kroppen, halvdan form och ett uselt utgångsläge, var han förkrossande överlägsen i C.L. Müllers Memorial, som utgjorde gulddivisionen i lördagens V75-omgång i Malmö.

-
Maharajah med sin skötare Lisa Skogh och Örjan Kihlström.
Foto: Burt Seeger
Från positionen utvändigt om ledande Local Conch avgjorde den pampige hingsten med en gäspning.
- Han hade förmodligen varit ännu vassare i dag om han hade fått ett lopp för 14 dagar sedan men det gör inget. Det är i slutet av januari han ska vara på topp. Formen kommer undan för undan och får han bara vara frisk och får några lopp till i kroppen kan det bli riktigt bra, sa kusken Örjan Kihlström.

-
Maharajah vann med en gäspning trots ett lopp utvändigt om ledaren.
Foto: Burt Seeger
Planen för Stefan Hultman-tränade Maharajah fram till Prix d´Amerique är ytterligare två lopp i Sverige innan det bär av till Frankrike för start i "uppvärmningsloppet" Prix de Belgique två veckor innan den stora uppgörelsen.

Goop för tredje gången
Förstapriset i Müllers Memorial uppgick till en halv miljon kronor och lika mycket belönades vinnaren av V75 International med. Det loppet körs årligen i samband med att V75 fyller år och när "spelet som ger flest miljonärer" nu firade sin 17-års dag tog Björn Goop hem loppet för tredje året i rad.

-
Björn Goop vann V75 International för tredje året i följd. Foto: Burt Seeger
- Det är mitt race det här verkar det som, sa Goop.
Den här gången hette Goops segervapen Yield Boko och den Timo Nurmos-tränade hästen serverades ett fint lopp i rygg på ledaren. Med halvvarvet till mål klev han ut i andraspår och efter att ha kopplat grepp på ledande Lavec Kronos svarade han starkt avslutande Noras Bean upploppet ner.
- Det är en fantastisk häst, en fantastisk talang, hyllade Goop.

Dubbelt Lönborg
Silverdivisionen bjöd på ett rafflande upplopp där hästen som fått den bästa resan - Michael Lönborg-tränade Hardy Ribb - drog det längsta strået tillsammans med Ulf Ohlsson.
Michael Lönborgs pappa Henrik ville inte vara sämre än sonen och satte dit egentränade Nanny Fine i bronsdivisionen.
Klass I blev också en uppgörelse i publikens smak, även om det var många huvuden som hänge på publikplats efter att jätteöverraskningen Abano Suit spurtat till seger för sin tränare Peter Untersteiner.
- Han är trög och man har aldrig något i tömmarna. Men han går till slut, konstaterade Untersteiner nöjt.
Åke Svanstedt tog en överlägsen seger med sitt nyförvärv Covington Ås i klass II och lika outstanding var Stefan Persson-tränade Frillan Filiokus i omgångens lärlingslopp.
- Hon var i ett fantastiskt skick i dag. Jag bara väntade på att styra på och när jag gjorde det exploderade hon, sa Frillan Filiokus kusk Kenneth Haugstad.
När krutröken lagt sig återfanns 107 V75-kuponger med alla rätt och dessa belönas var och ett med 292 667 kronor bara för sju rätt. En spelare hos Chamoun Spel Center i Huddinge hade lämnat in fem likadana kuponger med sju rätt och kan därmed hämta ut 1 973 755 kronor.

Ola Johansson
Om du är i San Agustin ta sikte på denna så hittar du till Lenas IT-Café

Nu är "spelsäsongen" i gång med V64 och V75 på Gran Canaria hos Lena
Sören & Martin testar Lass Twist med "norskgas"....

...men det blir nog vanligt huvudlag på måndag - Färjestad


Nenne och Per-Inge med Acksjöfaxen


Dagens stalltippare = Per-Inge

Fredag 29 oktober

Jaded tillbaka som en vinnare
STOCKHOLM

-
Topphästen Jaded vann i överlägsen stil när han gjorde comeback på fredagen. Foto: Lars Jakobsson
Fjolårets elitloppstvåa Jaded hade inte tävlat på över ett år när han på fredagen äntrade banan på Romme utanför Borlänge. Efter en lugn start från 20 meters tillägg sände Örjan Kihlström framåt och efter cirka 900 meter satt den Stefan Hultman-tränade hingsten i ledningen. Därifrån gick han undan till överlägsen seger på kilometertiden 1.14,4 (1 680 meter med voltstart).
- Han kändes jättefin och det är kul när han har varit borta så länge, sa Kihlström.

Ola Johansson

Torsdag 28 oktober

Onsdag 27 oktober
Flickorna fick 6 rätt

Raja kung på plasket
STOCKHOLM

Det blev en sådan där uppvisning igen.
Raja Mirchi och Lutfi Kolgjini vann Svenskt Travkriterium i överlägsen stil.
I onsdagens semifinal i Breeders' Crown körde Kolgjini återigen undan lite lagom liksom för att visa vem som är bäst bland treåringarna.
- Hästen känns helt ruggig alltså. Ljuvlig, sade den stolte tränaren som återigen hade en bra dag då landets bästa treåriga- och fyraåriga hästar
mätte sina krafter i semifinalerna i unghästserien Breeders' Crown.


-
Raja Mirchi lekte hem sin semifinal och visade att han blir svårslagen i finalen nästa lördag. Foto: Lars Jakobsson
Onsdagens tävlingar på Solvalla startade redan kvart i fyra på eftermiddagen. 16 lopp, samtliga semifinaler i Breeders' Crown, hanns med till 21.30. I regnet. I plasket.
V64-gåtan blev lättlöst med så många fina djur i farten. Sex rätt på V64-spelet den här onsdagen betalade 523 kronor. Ingen utdelning för fyra rätt och jackpot nästa onsdag.
Raja Mirchi var en stor favorit som uppfyllde förväntningarna och segrade som den störste på V64, streckad på 92 (!) procent av kupongerna.
En speciell ryckig stil har han, kullens kung. Men det driver - och det driver framåt.
Ännu en plättlätt seger för kriterievinnaren som hade åtta längder till godo på tvåan Perfekt vid målgången.
- Jag smålog sista hela sista 700. Hade ett ton i linorna och han försvann ifrån dem på en kanontid, sade Lutfi Kolgjini som berättade att Raja Mirchi fortsätter att vilja springa fortare än husse vill i loppen.
- Att jag sitter och joxa lite i munnen på honom beror på att jag vill att han ska ta det lugnare och lyssna på mina signaler. Då lugnar han sig lite grand - innan han tar i lite igen, sade Jägersrotränaren vars Sebastian K. var en annan överlägsen vinnare i ett lopp utanför V64-ramen.

Bara växte i tömmarna.
Robert Bergh vann knappt men enligt egen utsago mycket säkert med Kadett C.D. i loppet efter. Även det en uppgörelse för treåriga hingstar och valacker.

-
Snett utvändigt ledaren hela loppet. Ändå menade Robert Bergh att han hade en skön resa hela vägen med Kadett C.D. Foto: Lars Jakobsson
I kriteriet i början av oktober tröttnade Kadett C.D. efter en resa utvändigt ledaren. Nu bara tågade han på i samma position och kopplade säkert grepp om ledande Lord Mirabelle efter att ha ryckt undan tillsammans med denne.
- Han fick ett likadant lopp igen som han fick i kriteriet och visade bra inställning. Det är en mycket bra häst det här. Körde hela sista 700 mot ledaren och han bara växte i tömmarna ju längre loppet gick. Jag var optimist hela vägen. Nu får vi se vad kullens kung (Raja Mirchi) kan göra i finalen. Vi får slå ur underläge sade Robert Bergh.

I övrigt noterades att...
...alla nu väntar på den stora finaldagen i Eskilstuna nästa lördag. Då bli det finaler i de fyra unghästklasserna. Fyra finaler med vardera 700 000 kronor till vinnaren i varje.
...Stig H Johanssons Jullan var ringrostig i sin semifinal för fyraåriga ston. Storfavoriten blev ett lätt byte från ledningen för i rygg gående Simb Ruby (Roger Walmann) som enkelt spurtade förbi när luckan kom i mitten av upploppet.
...Örjan Kihlström inte kunde försvara innerspåret med Roger Walmanns Jolly Broline. Han körde sig till ledningen efter 500 meter med stoet som sedan spårade till mål. Pebbly spurtade bra till andraplatsen och trean La Bellouet höll bra från dödens.
...att Ulf Ohlsson spårade runt om med Timo Nurmos Copy Tooma. Prince Tagg stretade emot bra och Never Again säkrade enkelt en finalplats från kön. Juggle Face gjorde bort sig med galopp i starten.
...Maria C. Karlsson, amatör från Axevalla, gjorde det igen. Jörgen Westholm stack bara undan med fyraårige G.H.Nemo efter att ha fått styra lite i ledningen. Red Hot Dynamite plaskade utvändigt och blev en trött trea på kuppen.
...det blev en lätt seger från ledningen för Sprintermästaren You Bet Hornline (lopp utanför V64). Robert Bergh tilläts bestämma en del i spets.

-
One Too Many och Örjan Kihlström vann en semi för fyraåriga hingstar och valacker. Foto: Lars Jakobsson
...avrundningen, ett lopp efter V64, gick till Stefan Hultmans kriterietvåa One Too Many med Örjan Kihlström i sulkyn.

Mikael Wikner

 V64-Tips Solvalla 27 oktober

Raja Mirchi mot mål vid kriteriesegern

V64-1...2 Raja Mirchi
V64-2...1-2-3-5
V64-3...1-2-4
V64-4...1-2-5-8-10
V64-5...1-7-9
V64-6...3-8
360 rader = 360 krKadett C.D.

Red Hot Dynamite

Tisdag 26 oktober


Bild: Quirk Of Fate med Olle Gren
Quirk Of Fate = Solvalla Hästägarförenings andelshäst som finns ute på Sköldnora
vid Roger Walmann's unghästkamp. Hästen körs 3 gånger i veckan och allt ser bra ut
för dagen. Den äldre brodern Nordic Viking finns i träning hos Åke Svanstedt
och har gått sitt premielopp på Axevalla med tiden 1.28,5

Allsvenska körsvensligan
STOCKHOLM
Siffror till och med 24 oktober:

1. Björn Goop Åby 319-198-182
2. Ulf Ohlsson Bergsåker 269-214-184
3. Örjan Kihlström Solvalla 203-171-110
4. Erik Adielsson Jägersro 200-151-126
5. Åke Svanstedt Axevalla 199-164-134
6. Jorma Kontio Solvalla 179-126-138
7. Robert Bergh Bergsåker 128-65-60
8. Stefan Söderkvist Åby 123-126-105
9. Johnny Takter Jägersro 114-114-112
10. Lutfi Kolgjini Jägersro 113-62-32
11. Ove A Lindqvist Solänget 95-101-71
12. Per Lennartsson Solvalla 92-76-82
13. Carl-Erik Lindblom Örebro 90-97-73
14. Torbjörn Jansson Solvalla 85-81-78
15. Joakim Lövgren Jägersro 85-53-43
 

 

Måndag 25 oktober

I kväll trav på Färjestad

Dagens kusk/tränare blev Åke Lindblom med Merriment och...

...Careful Victory


Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 3 Pålmin - Lennart Lundgren

Lopp 2 Nr 5 Lannem Janna - Johanna Hedlund

Lopp 3 Nr 12 Peya De Castella - Åke Svanstedt

Lopp 4 V5-1 Nr 1 Merriment - Åke Lindblom


Lopp 5 V5-2 Nr 1 Ador Le Soleil - Jennifer Tillman

Lopp 6 V5-3 Nr 6 Careful Victory - Åke Lindblom

Lopp 7 V5-4 Nr 7 Glorius May - Stefan Karlsson

Lopp 8 V5-5 Nr 1 Blue Note - Carl Erik Lindblom

Lopp 9 Nr 9 Spin Scorpion - Jan Silvén


Lopp 10 Nr 10 Private Drive - Björn GoopBjörn och Olle Goop i fokus med fina vinstchanser i kväll

V5-tips - Färjestad i kväll

V5-1...2-5-7-11
V5-2...1-6-8-11
V5-3...1-3-12
V5-4...7-8-9-12
V5-5...5-15
384 rader = 384 kr

Söndag 24 oktober

- Kristina Wiik fick för andra gången segerdefilera i V75 bakom
sin "sällskapshäst" El Sueco. Denna gång fick Ulf Ohlsson sköta tömmarna. Foto: Claes Kärrstrand

Lördag 23 oktober

Sällskapshäst och kassako
STOCKHOLM

Sagan om mjölkbonden och hennes utdömda häst fortsätter.
På Bergsåker slog Kristina Wiik och El Sueco till igen.
- Det är helt sjukt, nio segrar på 14 starter första säsongen. Det ska inte kunna gå egentligen, jublade "Kia" sedan hennes guldklimp tagit sin andra V75-seger.

-
El Sueco går undan för Ulf Ohlsson. Foto: Claes Kärrstrand

Duon från byn Brattfors i Västerbotten har fått många spaltmillimeter i tidningarna i år. Inte så konstigt kanske eftersom historien är så bra.
Kristina Wiik är mjölkbonden med 150 kor som kom på att hon skulle ta upp sin ungdomsdröm och köpa en travhäst, mest som sällskap.
El Sueco var den till synes oduglige pållen som inte lyckats komma till start trots att han var fyra år, men så snäll att Kristina inte kunde motstå honom ändå.
Ett drygt år och nästan en halv miljon kronor senare stod de båda i V75:s vinnarcirkel för andra gången.
- Det är helt ofattbart egentligen, säger Kristina sedan El Sueco anfört klass I-försöket från start till mål i händerna på Ulf Ohlsson och tjänat 100 000 kronor.
- Jag köpte ju honom mest för att få en fritidssysselsättning. Någonting att göra vid sidan av korna. Trav är något jag har hållit på med tidigare i mitt liv och drömt om att få ägna mig åt igen, men att det skulle bli så här går ju inte att föreställa sig.

En passion vid sidan
Efter snart en säsong som tränare kan Kristina Wiik uppvisa en segerprocent som inget proffs i landet kommer i närheten av. Pengarna skulle räcka till att göra en rejäl satsning på travsporten, men Kristina håller fötterna på jorden.

-
El Sueco har haft en förbluffnde första säsong på tävlingsbanan och tog nu sin andra V75-seger. Foto: Claes Kärrstrand
- Nej, jag håller mig till min lilla häst. Han får all tid och uppmärksamhet och så ska det förbli, jag tror att han trivs med det och att det hjälper honom att bli så bra. Mitt arbete är ett sätt att leva som innebär mycket slit, det här med travet är min passion vid sidan och får förbli det.
Nu återstår ett lopp innan El Sueco kan summera sin fenomenala första säsong på tävlingsbanan.
- Vi siktar på V75-finalen på Gävle 13 november. Sedan ska han få lite vinteruppehåll. Det förtjänar han. Samtidigt håller jag ju min snygga statistik under tiden, säger Kristina Wiik med ett skratt.

Lyckosamma bröder
En annan duo med som går att sätta sagostämpel på är Stamping och hans 81-årige tränare Arne Andersson. Hästen fick sitt stora genombrott i fjol med fem V75-segrar och blev till och med nominerad mot pappa Järvsöfaks om titeln "Årets kallblod" i Sverige.

-
Stamping var tillbaka i gammalt gott slag och mosade sina konkurrenter på styrka. Foto: Claes Kärrstrand
Det slaget förlorade han givetvis och som tioåring har det gått trögt. Nu var hästen emellertid tillbaka i gammalt gott slag och visade att han fortfarande tillhör kronprinsarna när pappa lagt skorna på hyllan.
Peter Eriksson gick vaket ut när favoriten Hallsta Lotus angrep från kön dryga varvet från mål och svarade ut denne i tredjespår. Sedan manglades ledande Lome Stjernen till grus på mycket övertygande sätt.
- Jag vet att Arne har rejält vältränat så jag tänkte att det är bättre jag går fram och pressar lite än låter det avgöras på speed. Det var fulla linor in i mål och hästen kändes otroligt bra, sade en imponerad segerkusk som efter två starter fortfarande är obesegrad bakom Stamping.

-
Ulf Eriksson satte dit överraskningen Elles W.Phedo som gav tränaren Thomas Claesson första V75-segern. Foto: Claes Kärrstrand
Lillebror Ulf Eriksson ville inte vara sämre och replikerade med att bjuda på en nästan lika stor överraskning bakom Elles W.Phedo i stoloppet. Rygg ledaren blev segergivande till lycka för hemmatränaren Thomas Claesson som plockade ut proffslicens i fjol och nu fick sin första V75-seger.

Mäktig Nahar höll nere utdelningen
Dagens Ulf blev ändå Ohlsson. Trots att han alltså brände bakom Hallsta Lotus blev det dubbelseger för Bergsåkers kuskdominant som förutom El Sueco även satte dit egentränade Rano efter en vass spurt från kön.

-
Rano spurtar ner favoriten Conrads Garland. Foto: Claes Kärrstrand
Att sitta med en hetsig häst i ledningen med kusligt snabbfotade Skully Gully klistrad i rygg är ingen avundsvärd position.
Det drabbade Per Lennartsson bakom Rakas i Norrländskt Varmblodsmästerskap. Trots att han låg raklång i sulkyn långt in på upploppet gick det inte att hålla konkurrenten fastlåst och när luckan kom sprintade Skully Gully förbi på några steg.
- Hon är otroligt kvick i benen och har en uppfattning som man kan jämföra med en bil, men kan göra nästan vad man vill med henne. En underbar häst att köra, sade Erik Adielsson som onekligen verkar ha ett extra gott öga till den läckra amerikanskan.

-
Skully Gully spurtar till vinst för Erik Adielsson. Foto: Claes Kärrstrand
Trots den fadäsen och att bara en ledare orkat till mål på hela dagen så tvekade inte Lennartsson när han satte sig upp bakom mäktige Nahar. Efter en lugn inledning pressade man sig främst efter ett varv och när bakomvarande Unix Brodde utmanade i början av upploppet lufsade den björnstarke femåringen undan i sin sällsynt vägvinnande stil.

-
Nahar länsar undan för Per Lennartsson. Foto: Claes Kärrstrand
Det innebar dagens andra favoritseger eftersom lovande Nantucket tidigare avväpnat sina konkurrenter trots tuff resa och dessa såg till att hålla nere V75-utdelningen till 95 837 kronor.

-
Nantucket och Örjan Kihlström. Foto: Claes Kärrstrand

Robin Johansson

 
Sommar på Gran Canaria och "trav-spelsäsongen" är i gång för fullt hos Lenas IT-Café
Stallets V75-system

Dagens V75-tippare = Nenne

Vintern närmar sig.....

Fredag 22 oktober

V75-Tips - Bergsåker 23 oktober

Rakas - Per Lennartsson

V75-1...1-5-6-9-12
V75-2...Alla 12 hästar
V75-3...1 Rakas
V75-4...3 Lome Stjernen
V75-5...5-6-7
V75-6...2-6-7
V75-7...7-11
1080 rader = 540 kr


Lome Stjernen - Örjan KihlströmNär domherren kommer så kommer det snö ??
Vintern på gång och nu börjar vi mata fåglarna


Höstbild över Keks bana

Acksjöfaxen kollar när Acksjökungen tömkörs


Acksjökungen

Acksjöfaxen

Acksjökungen snart dax för att sätta för vagn

Torsdag 21 oktober


Om du är i San Agustin ta sikte på denna så hittar du till Lenas IT-Café


Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.se

Triton Sund vann ägarnas pokal
"Han är bara underbar"
STOCKHOLM

Triton Sund vann The Owners' Trophy på Solvalla.
Därmed kunde ägaren Olle Lindström lägga ytterligare 250 000 kronor till de 15 miljoner hans hedershäst redan sprungit in.
- Att en häst har kvar den här inställningen efter så många tuffa lopp är väldigt sällsynt, sa segerkusken Örjan Kihlström.

-
Triton Sund vann The Owners´ Trophy. Foto: Lars Jakobsson

Triton Sund har tillhört Sveriges, Europas, ja världens bästa travhästar under många år. Och nio år gammal är han still going strong. Efter en misslyckad sommar har han nu kommit tillbaka på allvar och onsdagens seger var andra raka.
Den här gången slapp han för en gångs skull gå den tunga vägen. Från tillägg satte visserligen Örjan Kihlström segel i tredjespår tämligen omgående. Men kort efter att Triton Sund kommit ner som första häst i andraspår galopperade ledaren, varpå Triton Sund smärtfritt kunde ta över täten dryga varvet från mål. I och med det var loppet över.
- Det kunde inte ha löst sig bättre. Han brukar ju få göra det mesta jobbet själv men i dag hade han för en gångs skull lite tur, sa Kihlström.
Hur framtiden ser ut för Triton Sund är ovisst men av allt att döma återstår det minst ett kapitel i framgångssagan innan tävlingsskorna läggs på hyllan.

-
Triton Sund gick undan till enkelt seger från ledningen. Foto: Lars Jakobsson
- I psyket är han som en unghäst och det är han själv som bestämmer hur länge han ska tävla. Men den dagen han slutar kommer han nog inte att gilla för han älskar verkligen att tävla. Han är bara underbar hästen, sa tränaren Stefan Hultman.

Dundersrkäll i Fillies and Mares
I Fillies and Mares såg det upplagt ut för Stig H Johanssons Bobtail efter ett det löst sig perfekt från 40-meters tillägg. Men i utgång av sista sväng vred Peter Untersteiner på längst ut i banan med 43-oddsaren Yewel Boshoeve, som avgjorde i ett nafs.
- Helt paff är jag inte. Hon går ju alltid bra till slut men det klart att det var många hästar att runda. Jag har haft det trögt i stallet ett par veckor så det här piggade upp, sa Untersteiner med ett bländande leende.

Lyckad resa för Söderberg
Bergsåkerstränaren Lars-Göran Söderberg hade gjort resan från Kvissleby strax söder om Sundsvall till Solvalla med en häst. När han vände hemåt igen gjorde han det som en vinnare. Bella Hammering stod i en klass för sig i ett fyraåringslopp där hon trots en tuff inledning till positionen utvändigt om ledaren grejade segern.
- Hon är väldigt ärlig och går alltid hela vägen till mål. Men hon brukar vara trög. I dag var hon pigg och vann med krafter kvar, sa Söderberg.

Anna bäst i ungdomsloppet
Viktor Svanstedt tog tillsammans med Photo Taxi hem årets upplaga av Travets Talanger utanför V64-kupongen, men det fick plats ett Lärlings-/Ungdomslopp även inom V64. Där gick segern till Daniel Redén-tränade Oktan Zet, som i Anna Engströms händer vann säkert från ledningen.
- Det här var riktigt häftigt. Det känns lite extra i och med att det är min passhäst. Adrenalinet bara sprutade när vi passerade mål som vinnare, det är nästan så att man får hålla tillbaka tårarna, sa 24-åriga Engström efter karriärens andra seger.

-
Anna Engström. Foto: Lars Jakobsson

Åke och Erik från ledningen
Holy Smoke ledde från start till mål med sin tränare Åke Svanstedt i vagnen och Erik Adielsson använde sig av samma segerrecept bakom Stig H Johansson-tränade Somekindacatch. Sex rätt på V64-spelet betalade denna jackpotomgång 45 316 kronor.

Ola Johansson

 

Onsdag 20 oktober

Solvalla i kväll med V64


V64-Tips

Ulf Ohlsson har V64-spiken i inledningsloppet
V64-Tips - Solvalla 20 oktober

V64-1...11 Höwings Oh Titan
V64-2...2-7
V64-3...Alla 10 hästar
V64-4...1-2-12
V64-5...Alla 12 hästar
V64-6...3 Ramana Repoort
720 rader = 720 kr

Nu står Ramana Repoort för showen
STOCKHOLM

Senast vann hon ett V75-lopp på tangerat svenskt rekord.
Nu väntar Solvalla och jackpotkryddade V64-tävlingar.
Ramona Repoort kan stå för showen på onsdagskvällen.


Ramana Repoort (V64-6) krossade sitt eget rekord med hela 2,6 sekunder när hon senast tangerade Ninotchkas svenska rekord för äldre ston på 1.13,5 över 2 140 meter.
Hon fick visserligen ett riktigt smörlopp men sättet hon vann på var klart imponerande.

-
Svenska rekordhållaren Ramana Repoort tillhör favoriterna i Fillies and Mares på Solvalla. Foto: Maria Holmén
- Att hon kunde en tid neråt 1.14 och kanske under det, det trodde jag faktiskt, men att hon så lätt skulle slå till och tangera det svenska rekordet var lite chockande, säger Ramana Repoorts tränare, ägare och uppfödare Ronny Persson.
En förklaring till den bländande insatsen kan ha varit att det sexåriga stoet tävlade utan skor på hovarna.
- Ja, det tror jag inverkade. När Åke Svanstedt körde henne i början av sommaren sa han att jag kunde ge henne ett par lopp till och sedan rycka skorna. Det funkade perfekt! Tidigare har jag inte riktigt trott på att barfotakörning ger så enorm effekt men nu är jag övertygad, säger Persson och skrattar.

Döpt efter rocklåt
50-årige Ronny Persson är kanske inte så känd för den breda travpubliken men han är gammal i gemet. Mellan 1995 och 2008 jobbade han på Menhammar Stuteri på Ekerö strax utanför Stockholm och efter en kort sejour som sportchef för travbanorna Hagmyren och Bollnäs jobbar han numera med frysmärkning av unghästar.
Vid sidan av det har han i många år bedriver egen uppfödning och träning av travhästar på amatörbasis. De egenuppfödda hästarna få namnet Repoort och det kommer sig av Perssons stora musikintresse.
- Jag har varit ett Yes-fan i många, många år och de har en låt som heter Starship Trooper. Repoort är helt enkelt Trooper baklänges, förklarar han.
Persson har själv ett förflutet som gitarrist i bandet AIM. Den karriären ligger på is men det brinnande intresset för musik lever.
- På den tiden skrev jag all musik själv och jag håller på lite hemma för mig själv nu också. Jag gillar ju hårdrock och jag försöker komma iväg på en del konserter. Till exempel var jag och såg Deep Purple i somras.

"Vi siktar på att vinna"
Men på onsdagen är det en annan arena som gäller och då är det inget rockband utan Ramana Repoort som ska stå för showen. Det är jackpot på V64-spelet och Perssons sexåriga sto kan i allra högsta grad påverka fördelningen av miljonerna när hon går ut i det avslutande loppet Fillies and Mares.
- Skulle hon komma till ledning blir jag inte ledsen för det men Conrad Lugauer vill säkert köra i ledningen med Alpha Degato från innerspår, så det kan bli svårt för oss att komma dit. Men Åke (Svanstedt) kör klokt och känner hästen så han vet hur han ska hantera det hela.
Så vad säger du till V64-spelarna?
- Planen är att hon ska tävla utan skor igen och hon har tagit senaste loppet på helt rätt sätt. Allt tyder på att formen håller i sig och även om det står bra hästar på tillägg siktar vi på att vinna.

Ola Johansson
Vikväggen hos Lenas IT-Café

Tisdag 19 oktober

Jennifer Tillman segrade i Sola I Karlstad-loppet i går på Färjestad

Fly High Kemp spurtade bäst i går på Färjestad med....

.....Johan Berglöf som tog årets första seger

Gladaste segraren i går - Svante Jacob


 

Måndag 18 oktober

Allsvenska körsvensligan
STOCKHOLM
Siffror till och med 17 oktober:
1. Björn Goop Åby 312-198-178
2. Ulf Ohlsson Bergsåker 259-205-180
3. Örjan Kihlström Solvalla 198-166-108
4. Erik Adielsson Jägersro 196-148-125
5. Åke Svanstedt Axevalla 193-160-130
6. Jorma Kontio Solvalla 177-122-133
7. Robert Bergh Bergsåker 123-62-59
8. Stefan Söderkvist Åby 120-124-101
9. Lutfi Kolgjini Jägersro 113-61-32
10. Johnny Takter Jägersro 111-111-110
11. Ove A Lindqvist Solänget 92-100-69
12. Carl-Erik Lindblom Örebro 90-97-73
13. Per Lennartsson Solvalla 88-74-79
14. Torbjörn Jansson Solvalla 84-80-76
15. Peter Untersteiner Halmstad 82-75-71
 I kväll V65-trav på Färjestad

Jennifer Tillman med The Good Boy blev årets "Sola I karlstad"
Målgångsbilder


Lopp 1 Nr 5 Alfas Diamond - Magnus Jakobsson


Lopp 2 Nr 1 Hobnob - Björn Goop


Lopp 3 V65-1 Nr 1 Fly High Kemp - Johan Berglöf


Lopp 4 V65-2 Nr 2 Platinium Shine - Åke Svanstedt


Lopp 5 V65-3 Nr 2 Monte Major - Jonas Moberg


Lopp 6 V65-4 Nr 6 Roly Bear - Ulf OhlssonLopp 7 V65-5 Nr 8 The Good Boy - Jennifer Tillman


Lopp 8 V65-6 Nr 14 Carmen Tooma - Björn GoopLopp 9 Nr 6 Emelia Way - Magnus JakobssonLopp 10 Nr 2 Alandias Linett - Svante Jacob


Lopp 11 Nr 14 Sanda Seacrest - Ulf Ohlsson

 

 Platinium Shine kvällens bästa V65-Spik

V65-tips - Färjestad

V65-1...1-3-9
V65-2...2 Platinum Shine
V65-3...1-2-7
V65-4...2-4-5-6-7-9
V65-5...1-9
V65-6...1-4-7-11-14
540 rader = 540 kr


 

Söndag 17 oktober

Torvald Palema glänste i SM
MÖLNDAL

Torvald Palema är tillbaka på SM-tronen.
Åke Svanstedts stjärna tog sin andra titel och nu siktar man mot Italien.
- Han är Sveriges bästa häst, konstaterade Axevallatränaren.

-
SM-vinnare: Åke Svanstedt och Torvald Palema. Foto: Lars Jakobsson

Sju hästar fanns med bakom startbilen när Svenskt Mästerskap avgjordes i ett strålande vackert höstväder på Åby.
Torvald Palema glänste lika mycket som höstsolen och när han dessutom blev serverad en drömresa av Åke Svanstedt gick den nioårige hingsten inta att stoppa.
Torvald Palema var som väntat snabbast i starten i V75-3, men Åke Svanstedt släppte direkt kommandot till Elitloppsvinnaren Iceland för att istället lita på open stretch.

-
Åke Svanstedt och Torvald Palema vinner Svenskt Mästerskap (V75-3). Foto: Lars Jakobsson
I sista svängen syntes det att Iceland fortfarande har en bit kvar till toppformen som gav elitloppssegern i maj och istället var det Yarrah Boko som såg starkast ut utvändigt om ledaren. Men i vinnarhålet satt Åke Svanstedt med full kontroll och när de extra innerspåren blev tillgängliga över upploppet så avgjorde Torvald Palema mycket enkelt.
- Det var till Torvals fördel hela tiden, sa Åke Svanstedt om löpningsförloppet.

Italien nästa
SM-segern var värd 400 000 kronor och därmed passerade Torvald Palema 24 miljoner kronor insprunget. Han vann även SM 2007.
- Jag tycker att han var lite finare nu än han varit tidigare i år. Han har även känts mycket fin i träningen, sa Åke Svanstedt.
Nästa uppgift för Torvald Palema blir nu Nationernas Pris i Milano 7 november.
- Målet är att vinna Grand Circuit, avslutade Åke Svanstedt.
Med ett lopp kvar i storloppssegern Grand Circuit ligger Torvald Palema tvåa på 14 poäng, endast en poäng bakom ledande Lisa America.

Open stretch även i sto-SM
Åke Svanstedt kunde sedan även räkna in en tränarseger i sto-SM sedan Carl-Erik Lindblom serverat Nursery Rhyme ett lopp i rygg ledaren och sedan utnyttjat open stretch över upploppet.
För Carl-Erik Lindblom var det andra segern i sto-SM. 1996 skrällde han med Chess Iran och även lördagens seger hade skrällprägel.
Men inte för Carl-Erik Lindblom.

-
Carl-Erik Lindblom och Nursery Rhyme vinner sto-SM (V75-7). Foto: Lars Jakobsson
- Nej, jag tycker det var lite väntat, så ruggigt bra som hon var sist, sa han om 11,50-oddsaren.

Vann lärlings-SM för tredje gången
En annan som vet hur det känns att vinna SM är Tommy Karlstedt som fick kröna sin lärlingskarriär med att vinna sitt tredje lärlings-SM på fem år. 2006 körde han Tornado Joe till seger, 2007 hette vinnaren Skip Dimanche och 2010 var segervapnet Conchita Exclusive.
Precis som Åke Svanstedt så litade Tommy Karlstedt på open stretch och från tredje invändigt avgjorde det fyraåriga fuxstoet lekande lätt sista biten.

-
Tommy Karlstedt och Conchita Exclusive vinner lärlings-SM (V75-5).
 Foto: Lars Jakobsson
- Jag satt mest och gottade mig i sista sväng och tänkte att bara hon håller sig på benan så kan vi inte förlora, sa Tommy Karlstedt som planerar att plocka ut sin proffstränarlicens 1 januari.
Conchita Exclusive tränas på pappret av Lennart Forsgren men i realiteten av Carl-Otto Göransson, som även han planerar att bli proffs vid årskiftet.

Neo Smed imponerade
Silverdivisionen (V75-1) blev en uppvisning av Kari Lähdekorpi-tränade favoriten Neo Smed som trots en våldsamt snabb inledning första 500 (1.08,6) i ledningen hade en del kraft kvar i mål när han länsade undan över upploppet.
- Det är inte ofta man kommer hem efter en sådan öppning. Och jag hade en del kräm kvar i mål, berättade segerkusken Erik Adielsson.

-
Erik Adielsson och Neo Smed vinner V75-1. Foto: Lars Jakobsson
Ledningen från start till mål handlade det även om i klass I (V75-2) där Johnny Takter dirigerade varje meter bakom Håkan Olofsson-tränade Discovery Håleryd.
Klass II (V75-4) bjöd på en överraskning sedan Lutfi Kolgjini hittat fritt från rygg ledaren med 15,87-oddsaren Nagajka.
Även i bronsdivisionen (V75-6) satt vinnaren Maxwell Mayday i rygg på ledaren och kunde utnyttja open stretch till en säker vinst tillsammans med Johnny Takter. Vinnaren tränas av Kari Lähdekorpi.
Utdelningen på V75 blev 902 590 kronor till 11,5 vinnande system. Sex rätt gav 4 671 kronor och fem rätt 229 kronor.
Noterbart var samtliga vinnare inom V75-spelet gick på innerspår, två vann från ledningen, fyra från rygg ledaren och en satt tredje invändigt. Samtliga SM-vinnare vann via open stretch.

SM-guld efter två silver
Utanför V75-spelet avgjordes även monté-SM och precis som i fjol tränas vinnaren av Axevallatränaren Anders Hultgren. I fjol var det Sixten Palema som skrällde till 21,89 i odds - i år var det Lanxess Palema som överraskade till 14,06 i odds.
Linda S Hedström, 30, från Hagmyren gav Lanxess Palema ett perfekt lopp i draget fram tills 550 kvar och in på upploppet var spänningen över då sjuåringen försvann från konkurrenterna. Lanxess Palema som i fjol var fyra i SM.

-
Linda S Hedström och Lanxess Palema vinner monté-SM.
Foto: Lars Jakobsson
- Han bara gick ifrån på upploppet, väldigt imponerande. Jag har varit tvåa i SM två år i rad och det var grymt att få vinna, sa Linda S Hedström.

Lars-Ove Pettersson

Lördag 16 oktober


V75-Tips Åby 16 oktober

V75-spik = Torvald Palema

Datum: 2010-10-16
Bana: Åby
Spelform: V75, omg. 46

Avd        Ordinarie hästar (Res.)
1           5, 6
2           1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11
3           6 Torvald Palema
4           7, 11, 12
5           2 Connery
6           1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11, 12 7           3, 5, 8
1 800 rader x 1 x 0,50 kr =  900 krV75-Spik = Connery


Stallets V75-system Tippare  = Mats

Sören ger Lass Twist en "lördagsmorot"

Fredag 15 oktoberBesök på Lökene Stall Goop

Allén upp till stallarna


Goober väntar på motion


Göran Slertman tar sin dagliga tur med sin Goober

Christian Gustafsson alltid på hugget här med
Tonus de l'Isac

Björn Goop på väg ut med Navajo Lavec

En kollision mellan två hästar och Björn åkte ur "kärran" bakom Navajo Lavec
Här på väg utan Björn mot stallet

man för söker stoppa Navajo Lavec

Navajo Lavec visste var sitt stall var och stannade utanför dörren

Både Björn och Navajo Lavec klarade sig utan skador

Navajo Lavec blev rejält varm efter skogsturen


Rune värmer Rita Sensation på milebanan för backintervallerna


Rita Sensation ser fin ut  i backintervaller

Michael "Håson" Larsson meddelar att läkningen av benbrottet går bra

På eftermiddagen ett besök i Kek's stall
Nedan lite bilder

Annika hämtar in King Highlight för att trimma lite

Kek med Acksjökungen

Stallkatten myser i solen

Per-Inge på väg ut med Acksjöfaxen

Per-Inge och Martin

Sören lastar ut hö från transportkärran

Per-Inge trimmar Acksjöfaxen

Annika med King Highlight

Sören & Martin med Lass Twist

Acksjökungen kollar Lass Twist när han är på väg ut till banan

Acksjökungen


Lass Twist med Martin
Lass Twist startar preliminärt på Färjestad 1 nov


Kek med Highlight Queen som är dräktig med....


.....Judge Joe
 

Torsdag 14 oktober

Gunnar Andersson har ett rysarbud i V75 på Åby 16 oktober
Barfota runt om för första gången på lördag för Elstar Pride
Se mer bilder på Elstar Pride längre ner på sidanEn hälsning från Lena på Gran Canaria i dörr på "nya lokalen"
 

Onsdag 13 oktober

"Den starkaste häst jag har kört"
STOCKHOLM

Ovanliga distanser var temat.
Och två ovanliga hästar visade upp sina egenskaper.
En sprang fort.
En sprang länge.
Det gjorde V64-raden ovanligt lättfunnen.

-
Styrka långt utöver det vanliga. Trots att Ypsilon Boko sprang extremlånga fyra kilometer var Ulf Ohlsson inne på att hästen hade orkat ett varv till i samma fart.
Foto: Lars Jakobsson

- Det här var den starkaste häst jag har kört någon gång i alla fall.
Med dessa starka ord kommenterade Ulf Ohlsson Timo Nurmos-tränade Ypsilon Boko sedan han styrt femåringen till seger i det enda lopp på Solvalla som startas på mållinjen och heter sin distans, Fyra Kilometer.
I ett sådant extremt kraftprov med åtta svängar är det förstås extra viktigt att spara på krafterna och det bevisades av att de sex pristagarna blev de hästar som sprang på innerspår hela vägen.
Ypsilon Boko var intet sätt överlägsen, men Ohlsson kunde sitta blixt stilla i sulkyn sedan han anfört första halvan av loppet efter 1.20,3 och den andra på 1.15,5.

-
Ypsilon Boko håller undan i Fyra Kilometer. Foto: Lars Jakobsson
Övertygande av en häst som inför loppet bara tjänat 175 000 kronor och nu nästan dubblade det.
Ännu mer övertygande hade det enligt segerkusken blivit om loppet hetat Fem Kilometer:
- Jag lovar att han hade orkat springa 1.15 ett varv till.

En passande vinnare
Helt andra farter handlade det om i Armbro Keepsakes lopp, uppkallat efter ett flyfotat sto som importerades från Nordamerika i början av 1990-talet och firade stora framgångar för Stig H Johansson. Hon blev första häst i landet att trava ett lopp under 1.10, över 1 140 meter, och har därför fått ge namn åt det årliga loppet denna extremkorta distans.
Passande var därför att årets upplaga kom att stå mellan två andra ston som hämtats från andra sidan Atlanten, Skully Gully och Bring Me Luck U.S.
Ännu mer passande att segern skulle gå till den förra eftersom hon tränas av Stig H Johansson och att körande Erik Adielsson kopierade dennes taktik från 17 år sedan genom att inte gasa från början utan placera sin häst i rygg i andraspår. Bring Me Luck U.S. och Stefan Persson eldade undan i ledningen och hade många längder i slutsvängen, men dessa åts upp i ett nafs när Skully Gully fick spela ut sin blixtrande speed.

-
Skully Gully och Erik Adielsson spurtar till seger. Foto: Lars Jakobsson
- Det är en underbar häst med otrolig teknik och det var skönt att hon fick vinna nu. När jag attackerade kände jag att hon hade mycket spring i fötterna så det var aldrig så att jag blev orolig, sade Adielsson.
Och visst lyckades även Skully Gully med konststycket att trava under 1.10. Tiden - som alltid är inofficiell över denna distans - blev 1.09,7, tiondelen snabbare än sin föregångare.

Jackpot nästa vecka
I avdelningen imponerande vinnare placeras även Cayenne Käbb. Åke Lindblom körde till ledningen omgående, men fick tidigt uppvaktning av finske gästen Womanizer. Dessa två lämnade övriga i ett snabbt slutvarv där den förre aldrig släppte kommandot och kom hem på fina 1.13,7a/2 140 meter.
Ytterligare två favoritsegrar blev det eftersom Karma respektive Alexis Boko båda tilläts styra tempot efter behag i ledningen och löste sina uppgifter utan större möda.
Kvällens enda överraskning svarade Juhani Partanen för. En pangstart från tillägg och ett vaket positionsbyte gjorde att han kunde ställa på i spåren 700 kvar och avväpna motståndet med Lucas On Line. Hästen tränas i Örebro av amatören Per-Olof Sahlin och dubblade därmed sitt segerantal i karriärens 31:a start.

-
Lucas On Line och Juhani Partanen stod för kvällens enda överraskning.
Foto: Lars Jakobsson
Den smällen räckte för att få upp utdelningen på sex rätt från extrem bottennivå till 973 kronor, men inte för att förhindra jackpot på fyrorna.
Det innebär att drygt 4,5 miljoner kronor flyttas över till nästa veckas omgång då minst 11 miljoner lär vänta på en ensam vinnare.

Robin Johansson

 


I dag besök i Årjäng för bilder till Rondens Vinternummer
Se bilder längre ner på sidan

V64-tips Solvalla

V64-1...1-2-7
V64-2...2-4-6-8-11-14
V64-3...1-2-4-7-10
V64-4...7 Karma
V64-5...1-4-5-12
V64-6...1-13
720 rader = 720 kr


Bröderna Bjarne (tv 66 år) och Inge Albinsson (71 år) med sitt föräldrarhus i bakgrunden.
Ligger ett stenkast från deras stallStallet där Inge har sin Mozart Fiveone och Bjarne sin Trinity Degato
Stallet hyr de av Kristina Carlénsson där vi ser bostadshuset upp på höjden.

Inge tv med Mozart Fiveone och Bjarne med Trinity Degato

Inge med Mozart Fiveone

Mozart Fiveone pigg och löpsugen inför morgondagens Åbystart

50m åt andra hållet bor Inge

Kaffe med dopp hos Gunvor & Inge.
Tack Gunvor för kaffe & Dopp

Inge - "Vad vore livet utan trav och hästar"

Bjarne svarar - "Lite annat finns det än trav"

Sedan åker vi till Blomskog och träffar Gunnar Andersson och....


.....Elstar Pride som startar på V75 - Åby på lördag

Gunnar har även lillasyster 2 år - Tre Skilling Banco hemma på gårdenGunnar med Memory Star och ett föl fött i år.

Bjarne kollar även fölet som han kanske kan köra som 3-åring innan Bjarne faller för åldersstrecket

Vi lämnar Gunnar och önskar honom och Elstar Pride lycka till på lördag

Elstars Pride efter första segern 20 maj 2007 på Åmål

Vi åker tillbaka mot Årjäng och förbi Blomskogs Kyrka på väg till Bjarnes hästar vid hans gård

Vi följer Bjarne och kommer till hans gård i Blomskog

I hagens hos Bjarne ser vi en "glänsare" 1 år efter Adams Hall och i bakgrunden Pure Artec

Pure Artec


Super Adams är namnet på den snygga 1-åringen


 


 

Tisdag 12 oktober

Allsvenska körsvensligan
STOCKHOLM
Björn Goop ångar på i täten av den allsvenska körsvensligan. Under förra veckan vann han tio lopp och passerade därmed 300 årssegrar.

Siffror till och med 10 oktober:
1. Björn Goop Åby 306-196-173
2. Ulf Ohlsson Bergsåker 243-198-176
3. Örjan Kihlström Solvalla 195-162-106
4. Erik Adielsson Jägersro 190-144-122
5. Åke Svanstedt Axevalla 188-156-128
6. Jorma Kontio Solvalla 168-122-129
7. Robert Bergh Bergsåker 117-58-56
8. Stefan Söderkvist Åby 115-122-96
9. Lutfi Kolgjini Jägersro 110-59-31
10. Johnny Takter Jägersro 108-105-109
11. Ove A Lindqvist Solänget 89-99-67
12. Carl-Erik Lindblom Örebro 89-94-71
13. Per Lennartsson Solvalla 86-68-74
14. Torbjörn Jansson Solvalla 82-79-74
15. Peter Untersteiner Halmstad 81-75-70
 


 

 

Måndag 11 oktober

I kväll trav på Färjestad

Ulf Stenströmers kväll med fyra tränarsegrar

Operett Ribb var en av Ulfs fina segrare

Hazard Brodde en av Björns tre vinster


Målgångsbilder

Lopp 1. Nr 6 Croft - Carl Johan Jepson


Lopp 2 Nr 7 Miami Ink - Björn Goop


Lopp 3 Nr 4 Eggen Elda - Sofia Adolfsson


Lopp 4 V5-1 Nr 7 Hazard Brodde - Björn Goop


Lopp 5 V5-2 Nr 7 Operett Ribb - Magnus Jakobsson


Lopp 6 V5-3 Nr 2 Majestic Rhode - Magnus S Karlsson


Lopp 7 V5-4 Nr 10 Red Silvio - Björn Goop


Lopp 8 V5-5 Nr 5 Nova Kebell - Magnus Jakobsson


Lopp 9 Nr 1 Väskinge Lyset - Mikael J Andersson


Lopp 10 Nr 1 Maroon Delight - Henrik Åslund
Hazard Brodde inleder V5 som V5-Spik
V5-Tips Färjestad 11 oktober

V5-1...7 Hazard Brodde
V5-2...2-3-4-5-6-7-12
V5-3...1-2-4-5-6-9-12
V5-4...1-2-5-6-10-12
V5-5...1 Night Lie Star
294 rader = 294 kr

Fåglar utanför vårt fönster
Söndag 10 oktober


Om Du är på väg till Gran Canaria.....

Bad och sol på dagarna.....

Rondellen i San Agustin

Shoppingcentret i San Agustin på kvällen och V64 eller V75
hos Lenas IT-Café på eftermiddagen/kvällen


Skully Gully en av favoriterna över 1140 m på V64 Solvalla 13 oktober


Lördag 9 oktober

Stig H skrek japp i hytten
HUDIKSVALL

Drygt två miljoooner kronor för sju rätt på V75.
Tränaren bakom den största överraskningen blev en mästare i pollover och headset i direktsändningen i TV4.
Stig H Johansson var lika nöjd som överraskad efter stoet Debbie Broddas seger i gulddivisionen.
- Jag tror att jag skrek japp eller något sådant i mål, sade Stig H Johansson efter sin dag i kommentatorshytten tillsammans med Johan Edlund.

-
Expert i TV4 var Stig H Johansson som kunde referera in stallets Debbie Brodda till seger i gulddivisionen. Foto: Maria Holmén

Det händer att mästertränaren Stig H Johansson sitter med som expert i TV4 och kommenterar loppen ingående i V75.
I lördags var det en sådan gång. 65-årige Stig H Johansson var tillbaka på den gamla hemmabanan Hagmyren i Hudiksvall där han 1963 vann sitt första lopp tillsammans med stoet Zabrina.
Kusksysslan har han överlåtit åt andra sedan några år. Erik Adielsson, förstekusken i stallet, ordnade nu segern i E.J.:s Guldsko med Debbie Brodda. Det sjuåriga stoet visade fin inställning och höll farten bäst i ett lopp där flera av konkurrenterna kördes trötta i förtid.
Stig H Johansson var av förståeliga skäl mycket nöjd.
- Hon har inte fått vinna lopp på två år men gjort det bra hela tiden. Hon var värd det här. Debbie Brodda är dessutom på sluttampen av sin karriär och det känns lite extra. Hon går till aveln nästa år, sade Stig H Johansson.
- Jätteskräll i E.J.:s Guldsko, gulddivisionen. Debbie Brodda vann på fina tiden 1.11,1 över sprinterdistansen. Foto: Maria Holmén
Att sitta med som expert i TV4 och kommentera loppen är något han lärt sig att uppskatta.

-
Erik Adielsson och Debbie Brodda. Foto: Maria Holmén
- Det är intressant och roligt. Media har ju inte varit min favoritgrej under åren som många vet. Men vad sjutton - man är ju inte sämre än att man kan ändra sig. Det är jättekul att följa med i travet på det här sättet. Jag har väl aldrig sett så mycket hästar och lopp som nu.

Starkt namn för SM
Tintomara Hornline satte punkt för V75-spelet tillsammans med Henrik Svensson. Sundsvallsstoet var den andra stora svårigheten för spelarna och var liksom Debbie Brodda endast streckad på fyra procent av systemen.
Tintomara Hornline inledde från spår tolv och styrdes fram och landade utvändigt ledaren 700 meter från mål. Den offensiva satsningen betalade sig. Tintomara Hornline bara lunkade undan med krafter kvar på nya rekordet 1.12,6. Grym var ordet.
Kanske blir det en start i Sto-SM på Åby nästa helg för Lars Wikströms rejäla märr.
Snabbt gick det också i klass II-loppet där Åke Svanstedt smög fram med Gävlestoet Ramana Report i ett lopp som kördes i ett uppskruvat tempo.
Segertiden 1.13,5 över 2140 med voltstart är ingenting annat än ett nytt svenskt rekord över medeldistansen för äldre ston. Amatören Ronny Persson tränar.

Kungliga anhängare
Örjan Kihlström ledde runt om med favoriten Touch The Sky i stoloppet, V75-2.

-
Örjan Kihlström ledde varje meter av stoloppet med Touch The Sky. Tränar gör Gävleproffset Erik Lindegren. Foto: Maria Holmén
Favoritseger även i bronsdivisionen där Leif Witasp spårade varje meter med Rocky Race.

-
Rocky Race ordnade Leif Witasps första V75-seger på tre år i Hudiksvall på lördagen. Foto: Maria Holmén
Kallblodsloppet Erik Graléns Minne gick till mannen som vinner flest kallblodslopp i Sverige, hemmasonen Jan-Olov Persson. Björlifaks hette segervapnet den här gången.

-
Hemmaseger i kallblodsloppet. Jan-Olov Persson hann undan med Björlifaks i ett rivigt lopp. Myllarfaks och Micael Melander var dock mycket nära att hinna dit efter en tung spurt från kön. Foto: Maria Holmén
Stimmigast blev det i vinnarcirkeln efter King Of Kings seger i V75-inledningen. Erik Adielsson satt bakom hästen som tränas av unge Mantorptränaren Oskar Svanberg som tog sin femte tränarseger på V75 i karriären.
Hästen ägs av ett konsortium som kallar sig Stall Elvis HB i Vimmerby. 20 personer har en del i King Of Kings och ungefär halva styrkan fanns på plats i Hudiksvall. Några ur gänget hade dessutom campat i husvagn på banan sedan i torsdags som en slags minisemester.
- King Of Kings är en mycket bra häst som vunnit V75 för mig förr. Att det är ett sådant här engagerat gäng bakom gör det förstås bara ännu roligare, sade Oskar Svanberg.

Mikael WiknerEn morgontur till Kek's stall för att hämta V75-systemet


Benny har gjort dagens V75-system


En ny häst på plats för inkörning = Acksjökungen lillebror till.....
"Nenne" trimmar Acksjöfaxen


Här snackas ev. premielopp under oktober

Ponnyn Min Ty laddar inför vinterträning och ny säsong 2011

Lass Twist laddar för ny start på Färjestad 1/11

StallkattenV75-Tips Hagmyren

Erik Adielsson kör första V75-spiken


Torbjörn Jansson kör andra V75-spiken

Fredag 8 oktober
I dag lunchtrav på Åmål med V4 + V5 totalt 10 lopp

Mikael J Andersson champion på Åmål 2010

Oskar J Andersson Amatörmästare på Åmål 2010
Här med Hoot Amor och Lennart "Jompa" Johansson
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 1 Tindra Faks - Mikael J Andersson

Lopp 2 V4-2 Nr 2 Vickan Bright - Mikael J Andersson


Lopp 3 V4-3 Nr 4 Poppout - Petter Karlsson


Lopp 4 V4-4 Nr 1 Pop My Cork - Carl-Erik Lindblom


Lopp 5 Nr 7 Hoot Amor - Oskar J Andersson


Lopp 6 V5-1 Nr 1 Albin Tö - Carl Johan Jepson


Lopp 7 V5-2 Nr 7 Svante S.S. - Fredrik Berg


Lopp 8 V5-3 Nr 11 Agobra Figaro - Carl Johan Jepson


Lopp 9 V5-4 Nr 10 Force Of Nature - Malin Asklund


Lopp 10 V5-5 Nr 7 Dream Of Success - Björn Goop


Nightshift med Agneta Lagerblad vid tömmarna och bakom sitter Jeanette Gustafsson

V4 - Trio - V5-tips längre ner på sidan

Stekhet championstrid på Åmåls final i dag fredag 8 oktober

Carl-Erik Lindblom i ledning med
9-5-7

Björn Goop ligger 2:a med
9-5-3

Mikael J Andersson ligger 3:a med
8-9-7

Magnus Jakobsson ligger 4:a med
7-6-8


Magnus dotter Elin håller på pappa Magnus....

 

V4-tips - Åmål

V4-1...1-3-4-5-6-10-12
V4-2...2-8
V4-3...1-2
V4-4...1-2-11
84 rader = 168 krPop My Cork kan ta ny Åmålsseger idag med Carl-Erik Lindblom


Trio-Tips- Åmål

1:a...1-2-11
2:a...1-2-11
3:a...1-2-3-5-6-7-8-11
36 rader = 72 kr


Björn kan ta ny seger med The Good Boy, mycket bra senast på Åmål

V5-Tips Åmål

Total Joy blir dagens V5-Spik

V5-1...Alla 12 hästar
V5-2...1-2-4-5
V5-3...8 Total Joy
V5-4...3-10-12
V5-5...5-7-8-12-13
720 rader = 720 krDagens chans-V5-Spik = Ejas Fighter

 

Torsdag 7 oktober

Ny är Harry's hov på plats vid Färjestads nya entré

Pukhästen Harry och Copiad på vänstra sidan

En rejäl hov från Harry


Om Du är på väg till Gran Canaria.....

Bad och sol på dagarna.....

Shoppingcentret i San Agustin på kvällen och V64 eller V75
hos Lenas IT-Café på eftermiddagen/kvällen

Nu har "spelsäsongen" börjat med V64 och V75 på Gran Canaria hos Lena
PS. 7 rätt på V75 i lördags.....

Om du är i San Agustin ta sikte på denna så hittar du till Lenas IT-Café

Du möter då denna bild när du går in på Lenas "Bakficka"

Onsdag 6 oktober

NHL-vinnare på Solvalla
STOCKHOLM

Columbus Blue Jackets är vinnare redan innan NHL-premiären i Globen.
Laget laddade upp på Solvalla - fick speltips av Björn Goop som sedan levererade som en poängkung på andra sidan Atlanten.

Björn Goop vann tre lopp inom V64-spelet. Foto: Lars Jakobsson

Fredag och lördag smäller det på isen - NHL-premiär i Globen mellan Columbus Blue Jackets och San Jose Sharks.
På onsdagen laddade travfrälste anfallsstjärnan Kristian Huselius upp tillsammans med sina lagkompisar i Columbus på Solvalla.
Man inledde med en stallbacksvandring där NHL-miljonärerna fick speltips av Kristian Huselius kompis Björn Goop.
Björn Goop mer eller mindre lovade seger med Space Hoss i V64-3 och han levererade sedan lika effektivt som Columbus storstjärna Rick Nash brukar göra i matcherna.
Spets och slut.

-
Columbus Blue Jackets laddade upp på Solvalla inför NHL-premiären i Globen. Foto: Lars Jakobsson
Och NHL-gänget kunde jubla när V64-spiken satt.
- Det är kul att göra något tillsammans som samlar gruppen. Det är första gången jag är på trav, däremot har jag varit på galopp tidigare, berättade Rick Nash.
Hur är det med spel?
- Jag gillar spel, men det här med trav får Kristian sköta, fortsatte Colombus lagkapten.

Krävde en högoddsare
NHL-stjärnorna var förstås inte nöjda med att bara bjudas på ett favoritspel. När de krävde en högoddsare av Björn Goop så varnade han för egna stallets Markatta i V64-4. Det såg också länge bra ut för 13-oddsaren i spets, men in på upploppet tröt krafterna och istället gick segern till smygkörda skrällen More Feeling och Erik Adielsson.
I loppet efter skrällde sedan Björn Goop med Miss Sixty och precis som bakom Space Hoss handlade det om ledning från start till mål.
Den vinnaren fick taket att lyfta i VIP-logen eftersom det var Kristian Huselius stora idé på Dagens Dubbel.

-
Björn Goop vinner V64-5 med Miss Sixty. Foto: Lars Jakobsson

Kvällens höjdpunkt
Kvällens sportsliga höjdpunkt var V64-6 som var ett lopp i Solvallaserien för fyraåriga ston. 150 000 kronor låg i potten för vinnaren och det blev en dramatisk inledning där en trio, Simb Ruby, Jill Tilly och Littlemscantbwrong galopperade bort sig. Stosprinermästaren Spirit Of The Day tog överraskande ledningen från spår åtta, men efter 700 meter hade Björn Goop övertagit kommandot med den norska stoderbyvinnaren Rita Sensation.

-
Björn Goop vinner V64-6 med Rita Sensation. Foto: Lars Jakobsson

Jackpot nästa vecka
Favoriten Dileva Käll utmanade rejält över upploppet, men Rita Sensation höll undan och gav Björn Goop tredje dagssegern och NHL-gänget sex rätt på V64.
V64-omgången inleddes med två favoritsegrar för stall Timo Nurmos sedan Höwings Oh Titan och Ypsilon Boko motsvarat spelarnas förtroende.
Utdelningen på V64 blev 993 kronor för sex rätt och 14 kronor på fem rätt. Det blev ingen utdelning på fyra rätt och därmed blir det jackpot nästa onsdag med elva miljoner kronor i potten.

Lars-Ove Pettersson

 V64-Tips

Ulf Ohlsson har dagens V64-Spik = Höwings Oh Titan
 

V64-1...5 Höwings Oh Titan
V64-2...2-6-7-9-10-11-14-15
V64-3...4-7-9-10-11
V64-4...7-8-10-14-15
V64-5...4-10
V64-6...6-10
800 rader = 800 kr


Flickornas V64-tips/andelar ser de som är på Gran Canaria och spelar

Flickorna vid Lenas IT-Café har Västerbo Paradise som V64-Spik


 

Tisdag 5 oktober

Besökt Elofsrud som ligger strax före Sunne


Bilder för Travrondens vinternummer från Jenny Eriksson

Ett tjugotal ponnyhästar på gården

Här Daisy II (närmast) och ButterflyJenny har 17 travhästar på sin träningslista

Sedan besök hos Hilmer Haglund i Edsvalla
Hilmer fyller 70 år om några dagar

Här bor Hilmer & Majvor

Hilmer framför Lykke Mio

Hilmer på sitt kontor
Vi säger GRATTIS inför 70-årsdagen

Lämnar Hilmer och säger tack för kaffet och en trevlig pratsund


På eftermiddagen har vi skjutsat barnbarnet till målvaktsträning

Allsvenska körsvensligan
STOCKHOLM
Björn Goop fortsätter att dominera den allsvenska körsvensligan och den här veckan kommer kusken "guldhjälmen" troligen att passera 300 årssegrar på svenska travbanor.

Siffror till och med 3 oktober:
1. Björn Goop Åby 296-194-166
2. Ulf Ohlsson Bergsåker 235-193-170
3. Örjan Kihlström Solvalla 190-157-104
4. Åke Svanstedt Axevalla 184-152-121
5. Erik Adielsson Jägersro 184-144-121
6. Jorma Kontio Solvalla 163-115-124
7. Stefan Söderkvist Åby 114-118-93
8. Robert Bergh Bergsåker 114-55-55
9. Lutfi Kolgjini Jägersro 110-59-31
10. Johnny Takter Jägersro 103-102-107
11. Carl-Erik Lindblom Örebro 86-89-65
12. Ove A Lindqvist Solänget 85-96-66
13. Per Lennartsson Solvalla 85-67-74
14. Peter Untersteiner Halmstad 81-74-70
15. Torbjörn Jansson Solvalla 80-77-74

Lars-Ove Pettersson

Måndag 4 oktober
I dag lunchtrav på Årjäng V4 + V5 = 9 lopp
Målgångsbilder - Årjäng

Lopp 1 V4-1 nr 9 Sweet Line - Håkan K Persson

Lopp 2 V4-2 Nr 11 Sweet Lady N.O. - Per Nilsson

Lopp 3 V4-3 Nr 7 Kobra Silvio - Björn Goop


Lopp 4 V4-2 Nr 2 Sir Chic - Carl Johan Jepson


Lopp 5 V5-1 Nr 2 Conda Lisa - Björn Goop

Lopp 6 V5-2 Nr 8 Skoglund Best - Leif Persson


Lopp 7 V5-3 Nr 1 Archie Boko - Håkan K Persson


Lopp 8 V5-4 Nr 2 Raggmunken - Conny Gustafsson


Lopp 9 V5-5 Nr 8 Kaspar Crown - Tom Horpestad


V4-Tips

V4-Spiken Mozart Fiveone

V4-1...5 Mozart Fiveone
V4-2...Alla 12 hästar
V4-3...6-7-8
V4-4...1-3-6
108 rader = 216 kr

Trio-Tips

1:a...1-3-4-6
2:a...1-3-4-6
3:a...1-3-4-6-11
36 rader = 72 kr

V5-Tips - Årjäng

Björn Goop inleder med en V5-spik

V5-1...2 Conda Lisa
V5-2...Alla 9 hästar
V5-3...1-4-12
V5-4...1-2-3-5
V5-5...5-9-13-14
432 rader = 432 kr


I kväll V65 på Färjestad
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 7 Global Newsletter - Björn Goop

Lopp 2 Nr 5 Global Mon Chichi - Jonas Moberg


Lopp 3 V65-1 Nr 2 Victor Palema - Åke Svanstedt


Lopp 4 V65-2 Nr 4 Mellby Ticket - Johan Untersteiner


Lopp 5 V65-3 Nr 2 Yasminis - Carl-Erik Lindblom


Lopp 6 V65-4 Nr 9 Nicolas De Mortree - Björn Goop


Lopp 7 V65-5 Nr 4 G.R.Eco - Mikael J Andersson


Lopp 8 V65-6 Nr 4 Mountain Dew - Kaj Widell


Lopp 9 Nr 5 Vikens Hot Chili - Håkan K Persson


Lopp 10 Dött lopp mellan Nr 10 Supreme Casino Torbjörn Jansson & Anna Del Mar C-E Lindblom


Lopp 11 Nr 13 Zingaro Transs R. - Torbjörn Jansson

 


V65-Tips

Mountain Dew en V65-Spik i kväll

V65-1...2-4
V65-2...2-4-5-7
V65-3...5-10-11
V65-4...9 Nicolas De Mortree
V65-5...Alla 12 hästar
V65-6...4 Mountain Dew
288 rader = 288 kr

Söndag 3 oktober

Svenskt rekord av Raja Mirchi i kriteriet
STOCKHOLM

Raja Mirchi visade att han är kullens kung när han dundrade hem kriteriet på nytt svenskt rekord.
Tränaren Lutfi Kolgjini har haft ett fantastiskt år och var rörd till tårar efter storloppssegern.
- Vi har vunnit många stora lopp men det här är det största i år, sa Ludde efter triumfen som var värd 1,6 miljoner kronor.


I fjol vann Raja Mirchi Svensk Uppfödningslöpning, det största loppet för landets tvååringar.
Nu, snart ett år senare, tog han hem det största loppet för treåringarna, Svenskt Travkriterium.
Raja Mirchi har länge ansetts som kullens kung men har tidigare i år misslyckats i båda E3-finalerna. Han var heller inte till sin fördel i försöket till kriteriet trots att han vann. Men nu presenterades hästen i ett lysande skick av Lutfi Kolgjini.
- Det har strulat lite och vi har tagit fram all vår kunskap jag och min personal. Det lyckades, sa Kolgjini.

-
Raja Mirchi mot seger och svenskt rekord Foto: Lennart Kihlman

Körde offensivt
Det var ingen pardon i inledningen då Raja Mirchi resolut kördes offensivt. Ledningen togs av katapultstartande Aga Khan Boko men Jorma Kontio släppte välvilligt när Kolgjini körde mot täten.
- Vi fick en väldigt snabb start men Jorma var snabbare. Jag hade på känn att han skulle släppa men man vet ju aldrig. Förra veckan var jag ute på djupt vatten när jag körde för hårt med Classic Man mot Aga Khan Boko. Jorma hånade mig lite men i dag hade jag Raja Mirchi och det är skillnad, menade Jägersro-tränaren.
Kort senare provade Robert Bergh hårt för ledningen med Kadett C.D. Kolgjini svarade dock med Raja Mirchi.
- Bergh ville byta position men det ville jag inte gå med på. Det hade varit osportsligt mot Jorma som då hade hamnat längre bak. Då förlorar jag hellre loppet än gör på det viset.

-
Raja Mirchi 100m kvar till seger Foto Lennart Kihlman

"Ville ge Jorma chansen"
Raja Mirchi drog undan i ett hårt tempo och i sista kurvan körde Kolgjini vad som gick. Han öppnade upp så att bakomvarande Aga Khan Boko fick chansen men de andra hästarna var möra och kunde aldrig gå i närkamp. Raja Mirchi bara dundrade ifrån till en mycket imponerande seger på nya svenska rekordet, 1.13,8 över distansen 2640 meter med bilstart.
- Hästen kändes underbar och jag bestämde mig för att dra sista 400 metrarna. Det är så jag kör och jag ville ge Jorma chansen.

"Känns otroligt stort"
- Det här känns otroligt stort. Vi har haft ett fantastiskt år och vunnit många stora lopp men det här är det största i år, sa Lutfi Kolgjini.
För en månad sedan vann Kolgjini-tränade Joke Face Svenskt Travderby och i somras vann Lavec Kronos Hugo Åbergs Memorial.
- Just kriteriet har jävlats med Jägersro i 45 års tid har jag läst. Det var skönt att vi äntligen fick vinna det här loppet.

Med från födsel till storlopp
Den färgstarke travprofilen var rörd till tårar i vinnarcirkeln. Speciellt när han berättade att han var med när Raja Mirchi föddes för tre år sedan.
- Det är klart att jag är stolt över min häst. Jag har varit med och dragit fram honom ur hans mamma klockan två på natten en gång och sedan tagit honom hela vägen fram till seger i kriteriet.
- För mig som har växt upp med hästar och lever med hästar ifrån att de föds fram till att de vinner stora lopp, är det här hur stort som helst.

Hästen är långt ifrån färdig
I och med segern i kriteriet har Raja Mirchi sprungit in nästan fyra miljoner kronor. Kolgjini tror också att han har mycket kvar att hämta de närmaste åren.
- Jag har sagt hela tiden att den här hästen är långt ifrån färdig. Han kommer att bli som bäst som fyra- och femåring. Det är bara för att han har en sådan medfödd talang som har gjort att han är så här bra.
Tvåa i kriteriet blev One Too Many som avslutade bra ifrån tredje par utvändigt och trea blev likaledes bra avslutande Tryptophan Ås.

Michael Carlsson

 

Lördag 2 oktober

Du milde Mathilde!
STOCKHOLM

Det stod V75-finaler på programmet på lördagen.
Men dagens prestation på Solvalla kom inte i någon av dem.
Den stod istället Mathilde Tröjborg för när hon mosade motståndet i Stoeliten.
- På sprinterdistans tror jag att det här är den snabbaste häst jag har kört, sa Mathilde Tröjborgs tränare och kusk Flemming Jensen.


Flemming Jensen tackade nej till Åby Stora Pris med Mathilde Tröjborg för två veckor sedan. Men där hade det danska stoet definitivt inte gjort bort sig. Det visade hon med eftertryck när hon nu mosade gräddan av landets ston.
Efter en lugn inledning satsade Flemming Jensen framåt redan i första sväng. Efter 500 meter, som öppnats på snabba 1.10,4, var Mathilde Tröjborg framme utvändigt om ledande Ninotchka och där fick hon trava resten av loppet. Att varvet passerades på 1.10,5 bekom inte den klassiga damen, som i utgång av sista sväng lämnade konkurrenterna - odriven och med tussarna kvar i öronen - för att vinna på kilometertiden 1.11,4 (1 640 meter med autostart).
- Jag litar på min häst och hon fick gå i sitt tempo och göra som hon ville, sa en belåten Jensen, som nu blickar framåt.
- Vi siktar på Kosters Memorial 31 oktober. Hon behöver starta en gång till innan det och det är inte omöjligt att vi provar henne i Frankrike, men det beror på hur hon tar det här loppet.

- Mathilde Tröjborg med Fleming Jensen imponerade
Foto: Lennart Kihlman


Loket vi mikrofonen
Traventusiasten Leif "Loket" Olsson deläger flera hästar. En av dessa är Caddie Eagle. När denne nu vann bronsdivisionen högg Loket mikrofonen i vinnarcirkeln för att själv sköta segerintervjun med Torbjörn Jansson.
Är det en riktigt bra häst det här?
- Ja! Man får väl ha fötterna på jorden men nu får vi sikta på Breeders Crown.
Och du är själv med och äger hästen?
- Ja, det är helt perfekt, sa Jansson.

-
Caddie Eagle och Torbjörn Jansson Foto. Lennart Kihlman

Lättad Svanstedt i vinnarcirkeln
Det har knappast gått någon förbi att Åke Svanstedt har varit i rejält blåsväder det senaste året då han stått åtalad för att ha använt sig av otillåtna träningsmetoder. I torsdags friades han i hovrätten och det var en lättad Svanstedt som nu äntrade vinnarcirkeln efter att ha tagit hem segern i silverdivisionen tillsammans med Minos Vang.
- Det kändes väldigt skönt att bli rentvådd och nu kan vi fokusera på hästarna till 100 procent.
Tidigare så osäkre Minos Vang svarade upp ledningen från innerspåret och därifrån stod ha i en klass för sig.
- Vi har ändrat på lite smågrejer som har haft stor betydelse. Han har fått självförtroende och nu travade han perfekt.

- Minos Vang imponerade för Åke Svanstedt Foto: Lennart Kihlman

Ny häst efter kastrering
I gulddivisionen blixtrade Rakas till när han efter ett lopp i fjärde par utvändigt spurtade till enkel seger.
- Den här hästen kommer att glädja både mig och ägarna under långt tid framöver. Det kommer bli en gedigen gulddivisionshäst, sa Per Lennartsson.
Även Flip A Coin stod för en riktigt svettig prestation när han tog hem bronsdivisionen. Fyraåringen har tidigare varit besvärlig och gett sin tränare Joakim Lövgren mycket huvudbry. Men sedan hästen kastrerades i våras har det gått åt rätt håll.
- Vi fick en ny häst efter att vi kastrerat honom. Innan var han en ordinarie häst, men nu kan vi bruka hela hästen och då gör han det bra, sa Joakim Lövgren.

-
Flip A Coin övertygade med Joakim Lövgren Foto: Lennart Kihlman
Övriga lopp vanns av Timo Nurmos Nelle Pelle (Ulf Ohlsson) och Kari Lähdekorpis Tamina Silas (Björn Goop). V75-utdelningen stannade på 1 592 kronor för sju rätt. Femrättspotten går vidare till nästa veckas omgång på Hagmyren. Då kan en eventuell ensam vinnare med alla rätt håva in 46 miljoner kronor.

Ola Johansson
Idag Marknadstrav på Arvika med första start kl. 12.00Mikael J Andersson champion på Arvika 2010
Här med Ulla Holm

Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 3 Emelia Way - Magnus Jakobsson


Lopp 2 V5-1 Nr 9 Högda Elden - Johan Ole Östre


Lopp 3 V5-2 Nr 4 Karle Palema - Roger Nyqvist


Lopp 4 V5-3 Nr 4 Mamiano - Leif Berggren


Lopp 5 V5-4 Nr 6 Classical Hill - Dagfinn Aarum


Lopp 6 V5-5 Nr 5 Frisli ToJo - Peter Ådefors


Lopp 7 Nr 1 Degustation - Mikael J Andersson


Lopp 8 Nr 2 Frida Girl - Mikael J Andersson


Lopp 9 Nr 3 Rut Herself - Dagfinn Aarum

V5-Tips till Arvika

V5-1...1-4-5-6-7
V5-2...6-10-11
V5-3...2-4-5
V5-4...2-4-7
V5-5...9 Lome Stjernen
135 rader = 135 kr


Flemming och....

....Torbjörn fixade 7 rätt till de som spelade V75 hos Lenas IT-Café - Bakfickkan
På Gran Canaria

 


V75-Tips Solvalla 2 oktober

Torbjörn Jansson kör V75-spiken!
 

V75-1...3-4-7-8
V75-2...1-6-9
V75-3...1-2-4-5-11
V75-4...2-5-9-10
V75-5...2-10
V75-6...2 Caddie Eagle
V75-7...1-2-11
1440 rader = 720 kr 

Fredag 1 oktober

Målgångsbilder från Solvalla 1 oktober

Lopp 1 V4-1 Nr 10 Sandalett - Björn Goop

Lopp 2 V4-2 Nr Young Beauty - Örjan Kihlström

Lopp 3 V4-3 Nr 4 Viking Amor - Daniel Olsson


Lopp 4 V4-4 Nr 10 Nantucket - Örjan Kihlström

Lopp 5 V5-1 Nr 10 Keso - Lars Göran Söderberg

Lopp 6 V5-2 Nr 7 Mugger M.M. - Torbjörn Jansson

Lopp 7 V5-4 Nr 11 Cobol Queen - Erik Adielsson

Lopp 8 V5-4 Nr 1 Blåtunga - Conny Torstensson

Lopp 9 V5-5 Nr P.J.Hong Kong - Amanda Bergstrand

Träffade Sylve Björkman på Solvalla
Han köpte två hästar i går på auktionen
Nr 87 Happy Nalan för 50.000 kr
Nr 134 Nordic Illusion för 110.000 kr


Vi säger GRATTIS till Jeanette Skyman för en fin tränarseger med Blåtunga
 

 

 Nu börjar "spelsäsongen" med V64 och V75 på Gran Canaria hos Lena

Om du är i San Agustin ta sikte på denna så hittar du till Lenas IT-Café

Du möter då denna bild när du går in på Lenas "Bakficka"

Torsdag 30 september

Vitmulen Joke Face omutlig för dagen
STOCKHOLM

Härlige Joke Face gjorde det igen.
För tre veckor sedan vann han det svenska travderbyt på Jägersro.
Under onsdagskvällen kvalade han in till finalen av Europaderbyt via en enkel seger i uttagningarna på Solvalla.
Vitmulen verkar oslagbar för dagen.
Kan det månne bli svensk seger i Europaderbyts final i Frankrike nästa söndag?

-
Dynamisk duo. Joke Face och Lutfi Kolgjini. Foto: Lars Jakobsson

I fjol vann Stefan Hultmans stjärna Maharajah både det svenska derbyt och Europaderbyt. Att Lutfi Kolgjinis häst ska kunna kopiera den storloppsdubbeln är inte alls särskilt långsökt.
Joke Face var förkrossande överlägsen i sitt uttagningslopp på Solvalla efter tidig ledning. Lutfi Kolgjini övertog spetsen efter 700 meter med den lite starttröge hingsten. Därefter körde han på hästens styrka och plågade konkurrenterna bakom med att dra 1.11 sista rundan.
Lång distans, sprinterdistansen - eller som nu medeldistans - verkar inte spela så stor roll för Joke Face som verkligen hittat sig själv som fyraåring.

-
Joke Face vinner ett av uttagningsloppen till Europaderbyt. Tvåa Kolgjinis andrahäst i loppet, Sebastian K. Foto: Lars Jakobsson
Segertiden storfina 1.13,0 över 2140 meter med bilstart.
- Hästen är väldigt orutinerad i sammanhanget och det är otroligt vilken utveckling han visat de senaste månaderna. Han blir bara lugnare och lugnare också. Flegmatisk. Han skärpte inte till sig ordentligt förrän jag ryckte bomullen ur hästens öron och bussvisslade på honom på upploppet. Då bara stack han undan, sade en lycklig Lutfi Kolgjini.

Kolgjini överlycklig
Den enda häst som kunde haka på var Sebastian K. som även den tränas av Lutfi Kolgjini.
- Jag vände mig om och skrek "du är kung Björn" den sista biten. Europaderbyt är ett jättestort lopp och jag är så klart överlycklig över att ha två hästar med i finalen, sade Lutfi Kolgjini.
Till final också Stig H Johanssons Le Cannibale som blev den snabbaste tredjepristagaren i de två uttagningsloppet.

Tillbaka efter svår sjukdom
Det kördes två uttagningslopp till Europaderbyt under kvällen. Red Hot Dynamite vann det första efter att ha tagit hand om taktpinnen från start.

-
Nära döden i våras. Red Hot Dynamite visade att han är mogen större uppgifter igen. Jorma Kontio var full av beundran för hästen. Foto: Lars Jakobsson
Red Hot Dynamite är hästen som vann alla stora lopp han ställde upp i under säsongen i fjol och blev kullens kung. I våras var hästen nära att sätta livet till och opererades akut för en tarmåkomma.
Onsdagens lopp var det tredje efter den långa frånvaron.
Hästen var bäst när det gällde och höll undan knappt från ledningen före starkt spurtande finske hästen Zimba Boko och Markku Nieminen.
Segertiden strålande 1.13,5 av Red Hot Dynamite som tränaren Sami Saarela har sagt ska vara som bäst och tillbaka i gammalt gott slag först med fem-sex lopp innanför västen.
- Han var bra igen och travade perfekt. Det kändes lite oroligt i den sista kurvan då vi höll på bli av med ledningen men han redde ut det på bästa sätt. Han har löphuvudet kvar, sade körande Jorma Kontio.
Här galopperade Lutfi Kolgjinis Juggle Face bort sig efter att ha sprungit med punktering på ena sulkyhjulet.

Ägarna misströstade
Pierre Nahlén och Johan Andersson ur ägargänget
i stall TNT Stable trodde inte på seger när Jörgen Westholm körde mot Red Hot Dynamite i den sista kurvan med G.H.Nemo.
- Med tanke på hur sjuk hästen varit och de tuffa lopp han fått efter comebacken... nej, vi kunde inte tro att det skulle gå vägen. Hästen är fantastisk alltså.

-
Stall TNT Stable i Europaderbyfinal. Lyckliga ägare till Red Hot Dynamite
Foto: Lars Jakobsson

Finaldags nästa söndag
Fem hästar vidare till Europaderbyts final från de nordiska uttagningarna på Solvalla alltså. Tyska, franska och italienska hästar fyller på från kvalificeringarna i Frankrike som kördes under måndagskvällen varifrån sju gick vidare. Finalen går i franska Lille söndagen 10 oktober med hela
2,4 miljoner kronor till vinnaren.
V64-raden blev ganska lättfunnen. Sex rätt delade ut 5206 kronor medan det blev 103 kronor på femmorna och 17 kronor för fyra rätt.

Mikael Wikner

Onsdag 29 september


Skall nu åka och besöka denna fina häst som har  6 raka segrar.
Överst seger nr 1 -  15 sep 2007 som var debut seger och nu är det 8 totalt
Under en bild på ägarinnan...


Under eftermiddagen besök vid Forsbacka Golfklubb i Åmål

Där möter vi Göran S Karlsson tränare och kusk till Spinnaker

Göran jobbar med att göra golfbanorna fina Gör sista dagen i morgon för att sedan...

....börja med frysmärkning i 6 mån.
Två säsongsjobb som passar bra in för att Träna Spinnaker

Vid gården i Svanskog möts vi av Spinnakers ägare Maj-Britt Karlsson som
här visar 6 rosetter som är de senaste 6 raka segrarna för Spinnaker

Maj-Britt håller på med hunduppfödning och en hund möter mig

Maj-Britt med Spinnaker


Maj-Britt och Göran håller på och renoverar en hästgård där de
inom kort kommer att bosätta sig

Göran visar på taket "att han siktar mot högre höjder"....

En bana runt stallet/gården år 1100m lång

Maj-Britt & Göran med sin Spinnaker som kommer ut inom kort för att jaga 7:e raka segern

Tack till Maj-Britt och Göran för bra bemötande och gott kaffe med dopp
Bilderna kommer senare i en facktidning om trav

 


Ängtorpsvägen i juni 2009 + från 1950 - + Bröderna Kihlman & Trav

Bröderna Kihlman i NWT>>>>

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>