Välkommen 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542 - 054-860966
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNFoto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

OBS. Alla bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN

Söndag 1 augusti

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.se

Nahar gav Per Lennartsson pokalen
BOLLNÄS

Publikrekord, banrekord och en ytterst värdig vinnare av Sommartravets Final.
Bollnäs V75-tävlingar kommer att gå till historien som en av banans största dagar genom tiderna.
- Det är helt fantastiskt, så att man får rysningar, konstaterade Bollnäs styrelseordförande Carl-Erik Sandström.


-
Nahar och Per Lennartsson på väg mot seger. Foto: Foto-Mike
Det täta mörka molntäcket som hängde hotande över banan från tidig morgon visade aldrig någon tillstymmelse att spricka upp. Men det släppte heller inte ifrån sig de droppar som lätt kunnat förstöra lördagens tillställning på Bollnästravet.
Istället slutade det hela som en mysig, ljummen sommardag späckad med utmärkta prestationer på banan.
Kung bland de fyrbenta blev Nahar. Hästen som ramlade in på ett bananskal i Sommartravets Final visade sig överlägsen när han äntligen fick ordning på benen.
Per Lennartsson placerade sig som tvåa i andraspår och gav anfallsordern halvvägs in i loppet.
Claes Sjöström som forcerat Nisse Bean till ledningen fann det bäst att släppa ifrån sig kommandot och sedan dundrade den mäktige femåringen undan i egen fart.

-
Nahar stod i en klass för sig i Sommartravets Final och mer än fördubblade sin prissumma. Foto: Foto-Mike
- Det finns otrolig kapacitet i den här hästen och han är enormt härlig att köra när det fungerar för honom. De gånger han galopperat är det för att han vill för mycket, benen hänger inte med huvudet, förklarade en mycket nöjd Per Lennartsson som alltså blev den som till slut fick höja den omtalade gröna segerpokalen.
Det var tionde gången på 22 försök som Nahar tog sig runt banan utan felsteg och onekligen rätt tillfälle.
Belöningen på 300 000 kronor var mer än hästen tjänat under resten av sin karriär.

-
Per Lennartsson blev mannen som till slut fick höja den omtalade segerpokal som utgjorde hederspriset i Sommartravets Final. Foto: Foto-Mike
Däremot var det knappast den sista stora segerchecken som gick Nahars väg.
- Man känner i varje steg han tar att det här bara är en liten försmak av det han kommer att kunna i framtiden. Den här hästen är en utmaning och idag måste jag erkänna att jag känner mig stolt som tränare, mös Per Lennartsson.

Rekordslakt
Att underlaget var i bästa författning bekräftades av att tre V75-vinnare även kunde åka hem som färska banrekordhållare.
Mest jubel kom i V75-inledningen då den rekordstora publiken på 9 361 personer fick se hemmahästen Bachelores Dream svara för en förbluffande insats. Trots brutal press i ledningen från favoriten Year One och 1.11,5 första varvet vägrade hon släppa någon förbi sig och 1.12,6/2 140 meter räckte för att förpassa Target Hoss halvtimmesgamla banrekord för ston ur historierullorna.

-
Bachelores Dream vägrade släppa någon förbi sig. Foto: Foto-Mike
- Hon är envis. Det har jag vetat sedan hon var liten. I träningen finns det inte en häst som tagit sig förbi henne när hon gått först. Det måste vara en medfödd instinkt som bara ett väldigt fåtal hästar har, förklarade tränaren Thomas Lönn som verkade vilja ta hela arenan i sin famn:
- Det känns gudomligt skönt. Vi kom hit kvart över elva och redan då var det fullt av folk på platserna. Tack för att ni kom allihop.
Kallblodsrekordet putsades till 1.21,8/1 640 meter av Aldermarin. Erik Adielsson hade taktiken klar för sig och drog stenhårt i front för att riktigt plåga storfavoriten Hallsta Lotus som blev hängande i tredjespår loppet igenom.

-
Aldermarin och Erik Adielsson i ledningen. Foto: Foto-Mike
Den häst som numera kan titulera sig snabbast på Bollnäs genom tiderna är S.J.'s Otto. En smygare i hårt tempo passade perfekt och gjorde att Åke Svanstedt kunde finåka i mål på 1.11,6 över kort distans.
Svanstedt blev därmed dubbelsegrare eftersom han tidigare spårat runt om med Strong Demand.

-
S.J.'s Otto och Åke Svanstedt slog det absoluta banrekordet. Foto: Foto-Mike
Ny guldskräll
Att bocka av besökta banor är något som många traventusiaster finner nöje i. Huruvida en häst kan roas av samma sak är väl oklart, men Putte Topline har i alla fall börjat sin "banspotting"-karriär på bästa vis. Efter segrar på Solänget, Dannero, Boden, Halmstad och Rättvik lade han nu även Bollnäs under sina hovar.
Ingen dålig meritlista efter blott sju starter i livet och segervägen var även här ledningen sedan Robert Bergh tryckt till bestämt efter ett halvvarv.
V75-raden kompletterades av Jodas Julia som understödd av Johnny Takter såg att det blev ännu en överraskande vinnare i högsta klassen och att utdelningen för sju rätt nådde 388 140 kronor.

Robin Johansson

Lördag 31 juli


V75-Tips Bollnäs

V75-1...5-7-10
V75-2...Alla 12 hästar
V75-3...3 Rakas
V75-4...6-8-12
V75-5...4-13
V75-6...2-5-8
V75-7...8-13
1296 rader = 648 kr

Stallets V75-system

Fredag 30 juli


Dukat inne och regn ute

De första kommer i regnetEn trivsam kväll bland grannar

Lisa

Sven-Olof
Lisa & Sven-Olof vinnare i tipstävlingen

Ronja - Malte - Frida lägger pussel
Ronja & Frida var bäst i andra tipstävlingen
 

Torsdag 29 juli

- Lutfi Kolgjini-tränade Juggle Face - här med Daniel Olsson -
vann fyraåringsloppet på Solvalla i imponerande stil.
Hästen är en av de hetaste kandidaterna
inför Svenskt Travderby. Foto: Maria Holmén.

Onsdag 28 juli

Juggle Face het inför derbyt
Imponerande insats på Solvalla
STOCKHOLM

Lutfi Kolgjini har inte bara Raja Mirchi och Lavec Kronos i stallet.
Han har även ett par heta kandidater inför kvalen till Svenskt Travderby om en månad.
En av dem är Juggle Face som imponerande stort när han vann ett fyraåringslopp inom V64.
- Han var ruggigt bra och blir inte lätt att tas med i derbyt, sa segerkusken Daniel Olsson.


-
Juggle Face svarar för en mycket stark kämpainsats när han kontrar till seger för Daniel Olsson. Foto: Maria Holmén.
Lutfi Kolgjini har upplevt några helt galna veckor av framgångar i storloppen. Efter tisdagens fullträff i Hugo Åbergs visade han upp en annan av sina topphästar på Solvalla. Det var Juggle Face som kom från en övertygande seger i ett större fyraåringstest i Eskilstuna. Den råstarke fyraåringen var klar favorit på V64 och svarade för en svettig insats. Efter en inledning i tredjespår kom han ner i tredje par utvändigt kort efter start. Men körande Daniel Olsson gav sig iväg redan efter 400 meter och ville fram utvändigt om ledaren. Han fick dock oväntat svar av en hetsig Nose Out som satt utvändigt om ledaren. Juggle Face hade stora problem att komma fram och fick lägga mycket kraft. Första varvet travades efter mycket snabba 1.12 och då hade Juggle Face hängt i tredjespår en bit innan han kom fram utvändigt om ledaren.
- Det kändes surt i det läget. Planen var att komma fram till ledningen men Örjans häst blev het och då blev det längre än väntat i tredjespår, sa Daniel Olsson.

Oerhörd styrka och moral
Juggle Face borde ha varit märkt av den tuffa inledningen och i sista sväng när Alvena Pele kom fram utvändigt - efter att ha attackerat hastigt ifrån tredje par utvändigt - kopplade han också greppet på Juggle Face. Men Kolgjinis derbyhopp visade prov på oerhörd styrka och moral när han kontrade till seger sista 100 metrarna.
- Jag körde inget på honom i sista sväng och när jag ryckte tussarna på upploppet fick jag ett härligt svar. Hästen var ruggigt bra och blir inte lätt att tas med i derbyt, berömde Daniel Olsson.
Vinnartiden skrevs till 1.13,0 över distansen 2140 meter med bilstart och förstapriset var 150 000 kronor. Kvalen till Svenskt Travderby avgörs om en knapp månad och Juggle Face är en av de absolut hetaste kandidaterna där.

Tryptophan Ås vann - trots galopp
Sommarfavoriten för treåringarna såg en imponerande vinnare i Tryptophan Ås. Han tränas av amatören Marcus Lindgren i Halmstad och ägs av hårdsatsande stall Courant. Trots en startgalopp kom Tryptophan Ås tillbaka och speedade förbi till seger den sista biten. Det såg segt ut i slutkurvan men över upploppet visade treårshingsten riktigt bra kämpatakter. Ledande Västerbo Face It fångades in kort före mål. Segertiden blev 1.15,8 över distansen 2640 meter med bilstart och förstapriset var 200 000 kronor.
- Han blev lite för ivrig i starten och tappade en del, även om det inte var så mycket. Det gick väldigt fort i sista sväng och där kunde han inte vara med riktig. Men över upploppet kom han tillbaka bra och orkade hålla tempot samtidigt som de andra fick mjölksyra, sa segerkusken Björn Goop.

-
Tryptophan Ås var en imponerande vinnare i Sommarfavoriten. Här är treåringen omgiven av sin tränare Marcus Lindgren och kusken Björn Goop. Foto: Maria Holmén.

Svanstedt poppade i avslutningen
Sommarfavoriten för ston vanns av Popcorn Lavec och Åke Svanstedt. Hon tog ledningen direkt och fick bestämma tempot i täten. Över sista bortre långsidan fick stoet press av Canaka B.F. men hon försvarade sig enkelt hela vägen hem. Vinnartiden blev fina 1.14,8 över distansen 2140 meter med bilstart och förstapriset var 100 000 kronor. Storfavorit i loppet var Prada Pellini som var en stor besvikelse och slutade näst sist i mål.

Flera vassa "galopp-vinnare"
Det inledande snabbloppet vanns av Target Player som tog andra raka segern för sin nye tränare Per Lennartsson. Target Player tog tidigt hand om ledningen och såg kanonfin ut när han enkelt defilerade hem segern. Vinnartiden blev 1.12,4 över distansen 1640 meter med bilstart.

-
Target Player vann V64-inledningen för sin tränare Per Lennartsson efter att ha övertagit ledningen i första sväng. Foto: Maria Holmén.
En annan vass prestation svarade Staro Dynamite för. Trots en startgalopp och därefter en resa utvändigt om ledaren tog han en lätt och imponerande seger.

-
Timo Nurmos-tränade Staro Dynamite svarade för en vass insats när han vann trots en startgalopp och därefter en tung resa utvändigt om ledaren. Foto: Maria Holmén.
Mycket bra var även Stig H Johansson-tränade Eclair Future. Han galopperade bort mycket mark i starten och fick sedan en tung väg via tredjespår fram utvändigt om ledaren. Trots det kunde 40-oddsaren avgöra för Örjan Kihlström och ställa till med en rejäl skräll på V64.
Sex rätt på V64 gav 60 475 kronor.

Michael CarlssonV64-tips Solvalla 28 juli

Kvällens V64-Spik = Juggle Face

V64-1...1-3-6
V64-2...3-6-7-8
V64-3...1-3-4-6
V64-4...1-3
V64-5...3 Juggle Face
V64-6...1-3-9
288 rader = 288 kr

Tisdag 27 juli

Lavec Kronos och Ludde vann Åbergs
"Det här är större än Elitloppet"
MALMÖ

Snacka om populär seger när Lavec Kronos vann Hugo Åbergs Memorial i suverän stil.
Jublet visste inga gränser och det var en rörd Lutfi Kolgjini som mottog hemmapublikens stora ovationer.
- Det här är det största man kan vinna. För mig är Åbergs större än Elitloppet, sa en överlycklig Lutfi Kolgjini.

-
Lavec Kronos vinner Åbergs. Foto: Burt Seeger.

Sällan har en mer populär segrare hyllats på Jägersro. Jublet från publiken på 16 097 personer ville aldrig ta slut den här ljumma sommarkvällen när Hugo Åbergs Memorial gått i mål. Överst på prispallen stod Lutfi Kolgjini efter att ha styrt in sin Lavec Kronos till en imponerade seger. Den omåttligt populäre travtränaren var tagen - men ändå samlad - när han beskrev den lyckliga stunden efteråt.
- Jag har gått här på Jägersro sedan jag var 15 år. För mig kan jag inte vinna något större än Åbergs. Det är min hemmabana och publiken är fantastisk. Elitloppet är stort men för mig är det här större, sa Lutfi Kolgjini.

-
Lutfi Kolgjini var mycket populär och hyllades stort av hemmapubliken på Jägersro. Foto: Burt Seeger.

"Hoppades Lugauer skulle släppa"
Han var resolut i sin styrning bakom Lavec Kronos. Ludde körde offensivt och fick överta ledningen av Copper Beech ut ur första kurvan. Via 1.08,0 första 500 metrarna passerades varvet på 1.11,0.
- Jag hade förhoppningar om att Lugauer skulle släppa. Han svarade ut mig i elitloppsförsöket och jag har varit lite orolig över det under veckan. Men i dag hade han andra tankar och när vi kom till ledningen försökte jag hålla ett jämnt tempo, sa Ludde.

-
Lavec Kronos och Lutfi Kolgjini. Foto: Burt Seeger.

"Hörde vrålet över upploppet"
Favoriten Torvald Palema hade positionsproblem i inledningen men fick så småningom tredje par utvändigt. Åke Svanstedt lossade iväg sin häst knappa halvvarvet kvar ute i tredjespår och då drog Kolgjini undan vad som gick i täten. Torvald Palema avslutade väldigt snabbt men det gjorde Lavec Kronos också. Under ett öronbedövande dån ifrån publiken gick han undan till en mycket övertygande seger. Lutfi Kolgjini kastade körspöet högt upp i luften och skrek ut sin glädje.
- Som tränare och kusk kan man inte uppleva något bättre. Det är en otroligt entusiastisk publik och jag hörde vrålet över upploppet. Både jag och hästen hade stor hjälp av publiken, sa Kolgjini som förstås även hyllade sin världsstjärna.

"Kändes underbart fin"
I fjol vann Lavec Kronos Sprintermästaren och nu drygt ett år senare slog han till i "Sommarens Elitlopp".
- Hästen kändes underbart fin både före och under loppet. Det är ett stort steg att ta som femåring att kliva rakt in i eliten.
- Jag försökte vänta till Torvald kom ute i spåren och samtidigt var jag skyldig att ge Lugauer en lucka. Därför körde jag undan och min häst var otroligt bra.
- Jag har mött Torvald många gånger och känt vindraget i örat när han har kommit farande över upploppet. Jag var rädd för det skräckscenariot i dag också men min häst var fantastisk.
Vinnartiden blev 1.09,9 över distansen 1609 meter med bilstart. Förstapriset var en miljon kronor och det här var andra segern för Lutfi Kolgjini i Hugo Åbergs Memorial. Den första tog han 2003 med Revenue.
Tvåa bakom Lavec Kronos blev en bra spurtande Torvald Palema och trea Brioni. Den senare fick en resa i tredje par invändigt och kom fram på innerspår den sista biten.

Michael Carlsson

Nytt banrekord av Raja Mirchi
MALMÖ

Det var inte bara Lavec Kronos som glänste ifrån Lutfi Kolgjinis stall den här magiska aftonen på Jägersro.
Även treåringsstjärnan Raja Mirchi hade stor uppvisning när han lekte sig runt på tiden 1.12,1 - nytt banrekord.
- Hästen ligger mig väldigt varmt om hjärtat, sa Lutfi Kolgjini.


-
Raja Mirchi vinner överlägset på tiden 1.12,1/1609a för Lutfi Kolgjini.
Foto: Burt Seeger.
Loppet var namngivet Going Kronos lopp och det var passande nog Kolgjini som stal showen bakom sin nya stjärna. Raja Mirchi öppnade bra och tog tidigt hand om ledningen. Han passerade första varvet efter 1.13,3 och i sista kurvan lämnade Raja Mirchi sina konkurrenter. I överlägsen stil försvann han ifrån till en imponerande seger på tiden 1.12,1 över distansen 1609 meter med bilstart. Förstapriset var 300 000 kronor och Raja Mirchi passerade därmed två miljoner kronor in insprungna pengar.
- Han kliver över tunnland för varje steg han tar och har alla komponenter som en topphäst ska ha, sa Lutfi Kolgjini.
- Det är jättekul att de har instiftat det här loppet och det var fantastiskt kul att vinna det. Hästen ligger mig väldigt varmt om hjärtat vilket är ganska naturligt då jag hade både mamman och pappan och har varit med och dragit ut honom klockan två på natten.

-
Raja Mirchi. Foto: Burt Seeger.

Skippade Hambletonian
Lutfi Kolgjini och kretsen kring Raja Mirchi hade länge planer på att vara med i kvalen till Hambletonian på Meadowlands i New Jersey. Men resplanerna är inställda.
- Jag är helt säker på att hästen har Hambletonian-kapacitet men det har varit ruggigt varmt även i USA, upp till 42 grader. Han skulle ha fått stå i en bunker och kunde ha gått åt av det. Därför stannade vi hemma, sa Lutfi Kolgjini.

Michael CarlssonV75-tips till Jägersro 27 juli

Torvald Palema

V75-1...1-2-3-6-7
V75-2...1-2-3-4-6-9
V75-3...2 Raja Mirchi
V75-4...1-2-4-7
V75-5...1-2-5-8
V75-6...9 Torvald Palema
V75-7...11-14
960 rader = 480 krRaja Michi
Måndag 26 juli
I eftermiddag trav Åmål kl. 15.00 med 10 lopp

Carl-Erik Lindblom 3 segrar och ledning i championligan

Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 1 Stumne Jippi - Per Ludvig Nilsen

Lopp 2 V5-1 Nr 4 Ullapool - Carl-Erik Lindblom


Lopp 3 V5-2 Nr 2 Benny Boy - Björn Goop


Lopp 4 V5-3 Nr 7 Sjögerås Griffith - Eric Martinsson


Lopp 5 V5-4 Nr 12 Rock'n Roll Brew - Björn Goop


Lopp 6 V5-5 Nr 6 Emilia Ås - Carl-Erik Lindblom


Lopp 7 Nr 6 Estrella - Carl Johan Jepson


Lopp 8 Nr 7 Charma Marje - Alf Erlandsson


Lopp 9 Nr 10 Montgomery Zon - Carl-Erik Lindblom


Rydens Dandy - Malin Andersson


V5-tips

Björn Goop har V5-spiken i V5-4......

Rock'n Roll Brew

V5-1...Alla 12 hästar
V5-2...2-3
V5-3...Alla 11 hästar
V5-4...12 Rock'n Roll Brew
V5-5...1 Purple Rain Dream
264 rader = 264 krCarl Johan Jepson avslutar med en V5-spik....

Purple Rain Dream

Söndag 25 juli

I dag kollar jag på ATG-Live från Axevalla

Vi säger GRATTIS till Carl Johan Jepson för en snygg 3:e plats i
Stochampionatet värd 250.000:-

Viola Silas enorm i Stochampionatet
AXEVALLA

Hon såg slagen ut, oinspirerad och var nära att galoppera.
Men när mållinjen skars var Viola Silas först i Stochampionatet.
Maken till kämpainsats och scenförändring har sällan skådats i ett travlopp.
- Hästen är helt enastående. Jag blir gråtfärdig av hur bra hon är, sa Fredrik Persson.


-
Viola Silas krigar till sig segern i Stochampionatet. Foto: Claes Kärrstrand.

Det var regn, blåst, kyla och lervälling på Axevalla den här söndagen. Men Viola Silas insats i Stochampionatet värmde inombords på alla närvarande. Kullens drottning svarade för en fantastisk prestation när hon vann det största loppet för landets fyraåriga ston. De var dock en hel del dramatik under vägen innan segern kunde bärgas. Efter målgången var det mycket känslor i vinnarcirkeln. Det glada delägarna i stall Gnällund var närmast chockade över på det sättet som hästen vann på.
- Jag stod i stallkurvan tillsammans med skötaren och sa att i dag går det inte. Hon såg stenslagen ut 300 meter kvar och det är helt otroligt att hon kunde vinna, sa Joakim Brundin, en av delägarna i Viola Silas.

-
Viola Silas och Fredrik Persson efter den suveräna segern i Stochampionatet.
Foto: Claes Kärrstrand.

Fräck kupp av Norman
Det började annars bra för stjärnhästen när starten gick. Viola Silas öppnade kanske bättre än någonsin och var med i spetskörningen. Flera hästar laddade och plötsligt galopperade Vitesse d'Inverne när hon hade avgjort kampen om ledningen. Då kunde Viola Silas ta över täten och det blev lugna gatan framme i ledningen. Första varvet travades efter 1.17,3 och 1200 meter kvar gjorde Peter G Norman slag i saken bakom Dileva Käll. Han lämnade tredje par utvändigt, körde fram till ledaren och överrumplade Viola Silas i täten. En fräck kupp som lyckades och helt plötsligt satt Viola Silas i rygg på ledaren.
- Hon var lite trög framme i ledningen och trots att jag försökte gick det inte att svara. Hon reagerade inte när jag manade på henne. Jag ville heller inte riskera något dumt genom att sticka dit frambenen, sa Fredrik Persson.

Nära galopp i sista sväng
Helt plötsligt såg det lite krisaktigt ut och Persson styrde ut sin häst utvändigt om Dileva Käll 750 meter kvar. Mer dramatik blev det i sista sväng där Viola Silas hade problem med travet och var nära galopp 300 kvar. Då tappade fuxan en längd samtidigt som Dileva Käll ryckte undan. Den sistnämnda såg ut att gå mot seger och ge lärlingen Peter G Norman hans livs triumf. Men då visade Viola Silas att hon inte är någon normal häst. Hon plockade fram sitt tigerhjärta och löphuvud av guld. Viola Silas sög sig allt närmare och på mållinjen satte hon huvudet först.
- Hon gör ett helt otroligt lopp och visade återigen en jäkla skalle. Jag kände redan efter femhundra meter att travet inte stämde riktigt. Hon blev ömfotad och då tänkte jag att fan jag skulle ha satt på henne skorna. Nu blev hästen tassig i travet barfota och banan var hård efter allt regnande.
- I sista sväng var det mycket nära galopp och jag var tvungen att ta upp henne. Då var det nästan så att jag gav upp och körde för att få pengar. Men sedan över upploppet när jag släppte på henne så krigade hon till sig segern.

-
Viola Silas och Fredrik Persson segerdefilerar inför Axevallapubliken.
 Foto: Claes Kärrstrand.

"Hästen är helt sagolik"
Segertiden blev 1.15,9 över distansen 2640 meter med bilstart. Förstapriset var en miljon kronor och därmed har Viola Silas sprungit in 4,2 miljoner kronor. Hon har tagit 17 segrar på 18 starter och är på god väg att bli en av svensk travsports största stjärnhästar i historien.
- Jag vet snart inte vad jag ska säga om henne mer. Hästen är helt sagolik och det är som en dröm allting. Det bubblar inombords, trots att man är genomblöt in på kalsongerna. Som lopp är det här min största seger i karriären, sa Fredrik Persson och log med hela ansiktet bakom lermasken.
Han tillade dock lite senare efter loppet.

-
Hela ägarekretsen stall Gnällund kring Viola Silas i vinnarcirkeln efter segern i Stochampionatet. Foto: Claes Kärrstrand.
- Faktum är att hon inte har rätta formen och jag var inte nöjd med henne idag. Hästen har inte riktigt hämtat sig i sviterna efter halsinfektionen.
- Det visar bara hur bra hon är. Att vinna Stochampionatet trots att hon inte är som bäst.

Mot derbyt
Nu får Viola Silas ta igen sig lite och sedan är siktet inställt mot Svenskt Travderby. Där ska superstoet ta sig an hingstarna i årgången.
- Vi får se hur hon tar det här loppet först. Jag vill ha häst i många år men annars har vi sagt att vi ska prova i det riktiga derbyt. Det blir spännande att se om hon räcker där. Först ska jag låta veterinären gå igenom henne och är allt bra går vi ut i derbykvalen om en månad, sa Persson.

Michael Carlsson
Två duvor utanför fönstret som "plockar" blåbär

Jätteskrällen knockade alla
Jackpot på V75 - redan på TISDAG
AXEVALLA

Xanthos Crown är en av de största skrällarna i gulddivisionen och V75:s historia.
106-oddsaren knockade V75-spelarna som inte hade det lätt på Axevalla.
I sista avdelningen föll favoriten Pinepower Rose på mållinjen - där ett system var några centimeter ifrån att ta hela potten på 21 miljoner kronor.
Nu klarade inget system av att få sju rätt vilket innebär att det blir jackpot - redan på tisdag då det körs en extra V75-omgång på Jägersro.

-
Xanthos Crown skräller rejält när han tar sig förbi ledande Noras Bean precis på mållinjen. Foto: Claes Kärrstrand.

Det bjöds på rafflande upplopp, dramatik och täta slutstrider på V75.
Omgången blev oerhört svårlöst och efter jätteskrällen av Xanthos Crown i gulddivisionen återstod endast 172 system värda 121 000 kronor. Det är dock inget rekord. För tre år sedan i Kalmar, när ensam vinnare tog hem 45 miljoner kronor, var värdet 176 000 kronor efter tre avdelningar.
Men en praktfull sensation var det utan tvekan och Xanthos Crown var endast streckad på en procent. Det är den näst största skrällen i gulddivisionen efter Garros och Robert Bergh som delade ut 159 gånger när de vann Müllers Memorial på Jägersro 2006.

Skräll i guld femte veckan i rad
Hästen behöver dock inte be om ursäkt för segern. Han inledde som första häst i andraspår innan han blev avlöst av storfavoriten Triton Sund efter ett varv. I sista kurvan lämnade Jorma Kontio andra par utvändigt och attackerade via tredjespår. Xanthos Crown närmade sig ledande Noras Bean hela upploppet ner. Men Axevallas upplopp är långt, Sveriges längsta, och precis på mållinjen var jätteskrällen ett faktum. Det var för övrigt femte veckan i rad som det skrällde i gulddivisionen. Xanthos Crown kördes av Jorma Kontio och tränas av Catrin Fajersson i Kalmar. I vinnarcirkeln fanns en glad delägare, och tränarsambo, Börje BS Johansson, på plats.
- Det känns helt fantastiskt. När jag såg Triton Sund i provstarterna fick jag i alla fall upp lite hopp. I sista kurvan såg hästen fin ut och Jorma hade inte dragit varken tussarna eller det norska huvudlaget. Visst är jag överraskad, men hästen är bra och det var inte det värsta guldloppet, sa Börje BS Johansson.
Även Jorma Kontio gav berömmande ord.
- Hästen kämpade bra över upploppet, menade han.

Triton Sund ofräsch
En som däremot inte såg bra ut var Triton Sund. V75-omgångens mest streckade häst fick inte alls travet att fungera. Han inledde i passgång, galopperade i första kurvan, och forcerades sedan fram utvändigt om ledaren. Triton Sund galopperade återigen som slagen på upploppet.
- Han var inte som bäst för dagen och det är något som stör honom. Det har varit så sedan Elitloppet och vi hittar inte var felet är. Det är frustrerande och veterinärerna får fortsätta leta, kommenterade Örjan Kihlström.

Verbal munhuggning i V75-inledningen
I V75-inledningen blev körningen mellan Björn Goop och Åke Svanstedt en snackis. Det är välkänt att de båda inte är bästa vänner och det har säkert inte blivit bättre efter loppet. Device blåste till ledningen i starten och kort därpå gick Åke Svanstedt ut i andraspår med Conrads Garland. Björn Goop fanns precis bakom med Trim och tyckte att han blev störd av Åke Svanstedt. Björn Goop lämnade under loppet sin position i andra par utvändigt och åkte fram utvändigt om Conrads Garland som fått överta täten. Goop började skrika åt Svanstedt och tryckte på rejält med sin häst. Det slutade med att både Trim och Conrads Garland slutade sist och näst sist i mål.

-
Björn Goop är arg på Åke Svanstedt i V75-inledningen. Foto: Claes Kärrstrand.
- Jag tycker att Åke körde farligt då han körde ut snävt med sin häst mot mig. Det hade kunnat gå illa och jag har redan varit med om en olycka i år, sa Björn Goop.

Svanstedt gjorde inget fel
Måldomarnämndens översiktsfilm visade dock att Åke Svanstedt inte gjorde något fel alls. Det fanns plats när han flyttade ut sin häst och han hade rätt till det spåret. Måldomarnämnden var eniga när de inte utdelade någon bestraffning - varken till Svanstedt eller till Goop.
Vann loppet gjorde istället Frillan Filiokus som profiterade på det höga tempot där hon satt i fjärde par utvändigt. Hon spurtade till en populär seger för sin tränare Stefan Persson som är bördig ifrån Axevalla.
- Hon är fantastisk och gör alltid sitt. Jag är glad att hästen finns i mitt stall, sa Stefan Persson.

-
Frilla Filiokus spurtar till seger för Stefan Persson. Foto: Claes Kärrstrand.

Baht Launcher enda favoriten som höll
De övriga vinnarna/skrällarna på V75 var...
...Karma som lotsades fram perfekt av Erik Adielsson efter en invändig resa.

-
Karma spurtar till seger för Erik Adielsson. Foto: Claes Kärrstrand.
...King Cobol som även han bjöds på en spårsnål resa av Björn Goop och lucka i sista sväng.

-
King Cobol spurtar till en överraskande seger för Björn Goop.
Foto: Claes Kärrstrand.
...April April som trots en stor startgalopp kom tillbaka och slog av storfavoriten Perfect Light precis på mållinjen. Kenneth Haugstad hittade fram i fjärde par invändigt och efter lucka 400 kvar fick hon tag i ledande Perfect Light i sista steget.
...Baht Launcher var enda favoriten som höll i omgången. Han tog ledningen direkt och höll undan säkert efter drivning för Olle Goop.

-
Baht Launcher är den enda favoriten som infriar förväntningarna när han vinner för Olle Goop. Foto: Claes Kärrstrand.

V75-jackpot Hugo Åbergs-kvällen
...Nisse Bean avslutade omgången för Claes Sjöström. Även här blev det ett rafflande upplopp och ett tight målfoto. Nisse Bean satt i tredje par utvändigt, spurtade vasst och fick tag i Pinepower Rose precis på mållinjen. Om Pinepower Rose vunnit hade en ensam vinnare tagit hela potten på nästan 21 miljoner kronor. Nu hittade ingen sju rätt vilket innebär att det blir jackpot. Och den utfaller redan på tisdag under Hugo Åbergs-kvällen på Jägersro som kör en extra V75-omgång. Totalt går 35 miljoner kronor vidare till på tisdag.

Michael Carlsson

Lördag 24 juli

Ny dag och nya möjligheter....

En tur till stallet och V75-gänget


Lördagens analys "Vass eller Kass"

Stallets V75-system

"Hur mycket vinner vi dag" ???


Nu bär det hem för att följa lördagens V75


V75-Tips Axevalla 24 juli

Conrads Garland

V75-1...1 Conrads Garland
V75-2...1-2-3-8-15
V75-3...9 Triton Sund
V75-4...Alla 12 hästar
V75-5...1-6
V75-6...2-4-5
V75-7...1-4-7
1080 rader = 540 krTriton SundFrån fredagens Arvikatrav


Paw Mahony hade en fin fredagskväll på Arvika

Jenny Sjöqvist sambo med Paw Mahony kom till "hemmabanan" och fick uppleva
seger med Hälge Marje i försök och final

Fredag 23 juli
I kväll trav på Arvika med 9 lopp
Paw Mahony - Hälge Marje - Jenny Sjöqvist
Seger i både försök och final i uttagningsloppet 32000:- totalt
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 1 Stora Värmland - Magnus Jakobsson


Lopp 2 Nr 10 Mutotowns Muscot - Paw Mahony


Lopp 3 V5-1 Nr 1 Steffe Crown - Per Ludvig Nilsen


Lopp 4 V5-2 Nr 3 Hälge Marje - Paw Mahony


Lopp 5 V5-3 Nr 9 Beauty Cheyenne - Juhani Partanen


Lopp 6 V5-4 Nr 8 Kolnes Viktor - John Edvard EdvardssonLopp 7 V5-5 Nr 6 Mill Nitro - Magnus JakobssonLopp 8 Nr 12 Hälge Marje - Paw MahonyLopp 9 Nr 3 Sulphur - Magnus S KarlssonFler bilder från Arvika

Lars "Tvåan" på plats som vanligt

Mill Nitro

Steffe Crown

John Edvard Edvardsson

Kolnes Viktor efter segern

Hälge Merje efter försökssegern

Kvällens häst = Hälge Marje


Pacific Joy - Merete Larsen startar på Arvika fredag 23 juli V5-5

Arvika PDF-Program fredag 23 juli Klicka och hämta


Hälge Marje med Paw Mahony en av favoriterna i V5-2 Arvika fredag 23 juli

V5-Tips

V5-1....4-5-8
V5-2...3-4
V5-3...Alla 10 hästar
V5-4...2-3-4-5-8
V5-5...6-9
600 rader = 600 kr


 

  

Torsdag 22 juli

På väg till Varpnäs Gård för att fota åt VF - "Tvåan"
Lars "Tvåan" mötte Carl Johan Jepson inför Stochampionatet med Estancia


Calle Jepson sladdar rakbanan inför ett intervalljobb

Medan vi väntar kommer en hare springande över banan

Medan vi väntar på Estancia kommer Therese Österberg från Magnus Jakobsson

Även "Poppo" kommer i spetsen för två andra från Magnus

Coolkina först med Calle och Victoria Roos bakom med Estancia


Estancia med Victoria Roos

Både Calle och Victoria ser fram emot söndagen med EstanciaKollat blommor på tomten och sedan en tur till Kek's stall

Kek's stall

Lass Twist

Martin meddelar att nästa start blir 3 augusti i Eskilstuna

Martin & Lass Twist

Sören med stallkatten


Per-Inge med sin "glidarcykel"
 

Onsdag 21 juli

Nurmos skrällar fixade V64-jackpot
STOCKHOLM

Han vinner fler lopp än någon annan på Solvalla.
Men att han ordnar sexrättsjackpot på V64-spelet hör sannerligen inte till vanligheterna.
Tränarchampion Timo Nurmos stod bakom skrällarna som gjorde onsdagens V64-omgång omöjlig för spelarna.


"Jag tycker ofta att mina hästar är för hårt spelade, i alla fall på mindre banor", så utryckte sig Timo Nurmos inför onsdagens tävlingar då V64-spelet återvände till Solvalla efter sin sommarturné.

-
Scargel var segermogen trots fem månaders tävlingsvila.
Foto: Maria Holmén
På hemmaplan är det tydligen tvärtom. Eller så hade V64-spelarna helt enkelt glömt bort vem som i fjol tog det tränarchampionat som Stig H Johansson prenumererat på i nästan tre decennier.
Hur som helst så var det den Timo Nurmos-tränade trion Scargel (13,31), Klara (24,76) och Quando Streamline (9,20) som lade grunden till att ingen lyckades pricka alla rätt.
Och några tursegrar var det inte frågan om. Scargel tuggade ner ledande favoriten Victory Love från tredje ytter och visade ingen ringrost trots fem månaders tävlingspaus. Quando Streamline avgjorde trots en resa utvändigt ledaren medan första gången helt skolösa Klara visslade förbi i en sylvass speed.

-
Quando Streamline ger Björn Goop kvällens andra V64-seger.
Foto: Maria Holmén

"Ett otroligt tränarjobb"
Kvällens bästa insats svarade nog annars Roadshow för. Åtminstone vad gäller vinnarna. Stefan Melanders Romeo du Vivier var kanske ännu tapprare då han tryckte upp farten i stayerloppet, men mot vinnaren fanns inget svar.
Björn Röcklinger tränar Roadshow som gjorde något så ovanligt som att trava sin snabbaste tid i karriären i ett lopp över tre varv då han landade på 1.15,0/3 180 meter.

-
Jorma Kontio blev dubbelsegrare tack vare Björn Röcklingers starke Roadshow. Foto: Maria Holmén
Rekordsänkte gjorde även Svante Båths sorgebarn Campbell Ås som tog sig runt banan utan galopp för andra gången i karriären. Precis som första gången satt Ulf Ohlsson i sulkyn och efter en offensiv forcering till spets via 1.14,7 första varvet kom ingen i farlig närhet.
- Jag har gjort ett otroligt tränarjobb som lyckats hålla kvar honom i så låg klass, kommenterade Båth självironiskt och utvecklade:
- Hästen har tränat som en demon ända från början, men i loppen har han blivit spänd. Även om det känts bättre och bättre senaste tiden vågar man inte tro det förrän man ser att det fungerar på banan.

Tio miljoner på onsdag
Alla chanser till en snabb sluttid i V64-avslutningen såg ut att vara borta då Erik Adielsson tilläts öppna första halvvarvet på löjliga 1.19,7 bakom Le Cannibal. Men då resten av loppet travades i 1.13-fart blev det ändå rafflande. Utvändige Nahar var den som skärpte farten, men galopperade i striden 200 kvar - till stort förtret för de båda V64-spelare som satt kvar med singelstreck på Per Lennartssons häst och såg miljonerna flyga sin kos.

-
Le Cannibale och Erik Adielsson håller undan för Mils You Love/Björn Goop i en tät slutstrid. Foto: Maria Holmén
Istället var det Mils You Love som tvingade ledaren till målfoto och sånär gav Timo Nurmos sin fjärde V64-seger.
Det innebär att de dryga fem miljoner kronor som fanns i sexrättspotten flyttas över till kommande onsdag då det beräknas bli dubbelt så mycket pengar att hämta för en ensam vinnare.

Robin JohanssonV64-tips Solvalla 21 juli

V64-1...1-4-5-6-8
V64-2...3-7-12-13
V64-3...5-8-10-12
V64-4...2-3-10-11
V64-5...1 Dollar Access
V64-6...5-6
640 rader = 640 kr
I dag besökt Silleruds Kyrka byggd 1887 - 1888Innifrån Silleruds Kyrka - restaurerad 1956 - 1957


På hemvägen en rödspätta vid Sandaholm

Tisdag 20 juli

Zjanti River satte nytt banrekord 1.13,0

I dag lunchtrav på Färjestad med 5 lopp
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 6 Eyeshadow - Björn Goop

Lopp 2 V4-2 Nr 4 Indium - Jorma Kontio


Lopp 3 V4-3 Nr 4 Joystick Ribb - Erik Berglöf


Lopp 4 V4-4 Nr 3 Zjanti River - Björn Goop


Lopp 5 Nr 4 Carl Da Nostra - Leif Borg

 


PDF-Program Färjestad 20 juli Klicka och hämtaGoes All In med Henrik Åslund ett hett V4-Tips Färjestad

V4-Tips

Jorma Kontio kör dagens V4-spik

V4-1...4-6
V4-2...4 Indium
V4-3...1-4-5-6-11
V4-4...1-3-12
30 rader X 2 = 60 kr x 5 system = 300 kr

Trio-förslag

1:a...1-3-12
2:a...1-3-4-9-12
3:a...1-2-3-4-9-10-12
60 rader = 120 kr

Måndag 19 juli

Allsvenska körsvensligan
STOCKHOLM

Siffror till och med 18 juli.


1. Björn Goop Åby 178-128-11
2. Ulf Ohlsson Bergsåker 166-130-121
3. Erik Adielsson Jägersro 160-111-88
4. Åke Svanstedt Axevalla 138-105-89
5. Örjan Kihlström Solvalla 126-117-69
6. Jorma Kontio Solvalla 105-75-77
7. Stefan Söderkvist Åby 83-91-65
8. Lutfi Kolgjini Jägersro 83-41-22
9. Johnny Takter Jägersro 79-80-88
10. Robert Bergh Bergsåker 77-36-36
11. Carl-Erik Lindblom Örebro 66-64-41
12. Peter Untersteiner Halmstad 57-52-49
13. Joakim Lövgren Jägersro 54-34-25
14. Tony Wallin Eskilstuna 53-41-51
15. Ove A Lindqvist Umeå 52-64-38
Joke Face imponerade i lördags på V75

En nöjd Erik Adielsson efter de två segrarna med "Luddes" hästar

Fly High Kemp har segergrepp inför drygt 8000 personer mitt på upploppet


Erik Berglöf som vann V75 i Norge och Sverige under en vecka

Glada miner efter segern

Söndag 18 juli

Fly High Kemp fixade Eriks andra V75-seger inom en vecka
 

Lördag 17 juli
I dag V75-trav - Årjäng

Lavec Kronos ägare fick den fina trähästen

Lavec Kronos segrade i Guld - Årjäng V75

En nöjd Erik Adielsson eftersegern


Sedan fortsatte Erik med Joke Face

Erik Berglöf vann med Fly High KempLome Míx - Örjan Kihlström i Erik Persons


Ponnyloppet Vinnare Nr 8 Nypon II - Caroline Mattsson

Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 11 Madde S.R. - Åke Svanstedt


Lopp 2 V5-1 Nr 9 Simb River - Örjan Kihlström


Lopp 3 V5-2 Nr 6 Nightlife La Marc - Åke Svanstedt


Lopp 4 V5-3 V75-1 Nr 9 Crowns Banker - Bo Westergård


Lopp 5 V5-4 V75-2 Nr 13 Fly High Kemp - Erik Berglöf


Lopp 6 V5-5 V75-3 Nr 11 Lavec Kronos - Erik Adielsson


Lopp 7 V75-4 Nr 6 Nouveau Zet - Örjan Kihlström


Lopp 8 V75-5 Nr 13 Lome Mix - Örjan Kihlström


Lopp 9 V75-6 Nr 11 Joke Face - Erik Adielsson


Lopp 10 V75-7 Nr 3 Local Conch - Flemming Jensen


Lopp 11 Nr 12 Baker Tooma - Anders Svanstedt


Lopp 12 Nr 8 Rinde Turbo - Per Oleg Midtfjeld

 V75-Tips Årjäng

V75-1...2-4-5-7-9-10-11
V75-2...1-3-8-10
V75-3...3-4-9-11
V75-4...3-4-6
V75-5...6 Farkstrek
V75-6...11 Joke Face
V75-7...1-3-8
1008 rader = 504 kr

Fredag 16 juli
 

I dag trav Årjäng kl. 15.00

Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 3 Zappa R.B. - Petra Edqvist

Lopp 2 V5-1 Nr 11 Onkel Halbak - Marcus Hultman


Lopp 3 V5-2 Nr 1 Nirvana - Erik Berglöf


Lopp 4 V5-3 Nr 5 Mon Petit Cheval - Jonas Moberg


Lopp 5 V5-4 Nr 12 Drottning Gull - Patrik O Andersson


Lopp 6 V5-5 Nr 3 Increase Broline - Morgan Ivarsson


Lopp 7 Nr 3 Monte Major - Jonas Moberg


Lopp 8 Nr 7 Little Show Girl - Mikael J Andersson


Lopp 9 Nr 1 Explosive Kiara - Mikael J AnderssonV5-tips

Dagens V5-Spik Västerbo Cointreau - Paw Mahony

V5-1...1-5-6-11-12
V5-2...1-7
V5-3...3 Västerbo Cointreau
V5-4...Alla 15 hästar
V5-5...4-5-9
450 rader = 450 krTorsdag 15 juli

Marshland bäst i Silverörnen
STOCKHOLM

Marshland stod i en klass för sig när han på onsdagen startade i Silverörnen på Solänget.
- Det här är en riktig hedershäst, sa kusken Örjan Kihlström.

-
Marshland hade lekstuga i Silverörnen. Foto: Maria Holmén

I fjol slog Beanie M.M. världsrekord i Silverörnen när han noterades för kilometertiden 1.10,7 (2 140 meter bilstart). De farterna var inte Marshland i närheten av när V64-spelets sommarturné avslutades i Örnsköldsvik på onsdagen, men sättet Stefan Hultman-träningen vann det anrika loppet på var ändå imponerande. Från ledningen gick han undan till överlägsen seger på 1.13,7, med mycket krafter i behåll.
- Han har varit i fin form en längre tid och kändes precis lika fin i dag. Det här är en sådan där riktig hedershäst som alltid gör sitt jobb, sa segerkusken Örjan Kihlström.

-
Marshlands glada ägare. Foto: Lars Jakobsson
Loppets förstapris uppgick till 150 000 kronor.
Kihlström nöjde sig inte heller med den segern. I omgångens V75-försök (klass II) körde han till ledningen med Peter Smed-tränade Stabben, som därifrån höll undan till knapp men säker seger.

Osterling hyllad av hemmapubliken

-
Simb RObitailles tränare Patrik Gidlund gladdes åt segern. Foto: Lars Jakobsson
Kvällens största applåder drog hemmakusken Susanne H Osterling ner när hon vann tillsammans med Patrik Gidlund-tränade Simb Robitaille. Det var hästens 18:e seger i karriären och Osterling har suttit i sulkyn varje gång.
- Det klart att det är otroligt speciellt att vinna här på hemmaplan och med den här hästen. Det är skakigt nu, sa en känslosam Osterling.

-
Hemmahästen Simb Robitaille spurtade till seger. Foto: Maria Holmén

"Formidabel utveckling"
I Diamantstoets final med 200 000 kronor till vinnaren såg man inte mycket av favoriten Belinda Sign, förrän upploppet nalkades. Då kom hon farandes ute i spåren för att i ett huj sprinta förbi sina konkurrenter.
- Vi var långt ute i spåren men jag tyckte ändå att det kändes jättefint. Jag ryckte aldrig tussar eller någonting utan hon fick springa själv. Hon har haft en formidabel utveckling och gjort sex kanonlopp sedan hon kom till mig, sa Lindegren.

Wallace Boko ett lyckat köp
26-årige Clas Jonsson inledde proffstränarkarriären starkt i fjol med 18 i segerprocent och närmare en halv miljon kronor inkört. Hittills i år har det gått lite trögare, men i nyförvärvet Wallace Boko har han en häst för framtiden.

-
Clas Jonsson och Wallace Boko. Foto: Lars Jakobsson
- Jag har haft honom i en och en halv månad. Jag fick erbjudande att köpa honom redan i vintras men jag fick liksom inget riktigt "hugg" på honom. Men jag visste att det var en häst med hög kapacitet och när han skulle kvala frågade jag Märta (Alkerud), som äger honom nu, om vi inte skulle ta och satsa på en riktig häst.
En riktig häst blev det och när Wallace Boko nu gjorde andra starten för sin nya tränare spurtade han till seger efter en resa i tredje par invändigt.
Lars-Göran Söderberg lovade på förhand att han skulle satsa framåt med Bella Hammering och han stod vid sitt ord. Och trots en tuff inledning i spåren innan ledningen nåddes gick Bella Hammering undan över upploppet.
Det var jackpot på V64-spelet och sex rätt delade ut 39 859 kronor.

Ola Johansson


 

Onsdag 14 juliI dag gräsvård...

V64-Tips till Solänget

El Sueco körs i vanlig ordning av Ove A Lindqvist. Foto: Maria Holmén

V64-1...5 El Sueco
V64-2...Alla 12 hästar
V64-3...4-7
V64-4...Alla 11 hästar
V64-5...3-4-5-8
V64-6...7 Belinda Sign
1056 rader = 1056 kr


En svan med två ungar bland badande vid Kroppkärrssjön

Självbetjäning vid Ängebäck för färskpotatis


Ängebäck säljer jordgubbar och grönsaker
 

Tisdag 13 juli
 

Allsvenska körsvensligan
STOCKHOLM

Ulf Ohlsson tog tio segrar under veckan och har nu bara nio pinnar upp till ledande Björn Goop.

1. Björn Goop Åby 170-123-109
2. Ulf Ohlsson Bergsåker 161-129-115
3. Erik Adielsson Jägersro 157-110-87
4. Åke Svanstedt Axevalla 133-100-87
5. Örjan Kihlström Solvalla 119-113-66
6. Jorma Kontio Solvalla 96-72-72
7. Lutfi Kolgjini Jägersro 83-41-22
8. Stefan Söderkvist Åby 80-84-64
9. Johnny Takter Jägersro 76-78-86
10. Robert Bergh Bergsåker 76-35-35
11. Carl-Erik Lindblom Örebro 65-62-39
12. Peter Untersteiner Halmstad 55-52-43
13. Joakim Lövgren Jägersro 54-34-25
14. Per Lennartsson Solvalla 51-46-51
15. Tony Wallin Eskilstuna 50-41-50


 

Måndag 12 juli
I kväll trav på Färjestad

Malin H Johansson till Amatör SM med Invento Vita

Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 14 Douglas R.C. - Lina Alm

Lopp 2 Nr 2 Nearly Nine Feet - Björn Goop


Lopp 3 Don De Castella - Henrik Åslund


Lopp 4 V5-1 Nr 7 Adina Håleryd - Tony Wallin


Lopp 5 V5-2 Nr 5 Lille Rasmus - Stefan Söderkvist


Lopp 6 V5-3 Nr 5 Citius  - Björn Goop


Lopp 7 V5-4 Nr 4 Victor Palema - Åke Svanstedt


Lopp 8 V5-5 Nr 5 Year One - Åke Svanstedt


Lopp 9 Nr 4 Invento Vita - Malin H Johansson


Lopp 10 Nr 10 Linethemup - John Byström


Kvallopp Nr 5 Next To None Sib - Björn Goop


Kvallopp Nr 3 Mr Gladiator - Michael Larsson


Premielopp Nr 12 (7) Eros Håleryd - Michael Larsson
Ponnyloppet - Nr 6 Raiba - Emelie Florqvist

V5-Tips

V5-1...1-4-5-9-12
V5-2...2-3-4-5-6
V5-3...2-5-10-14
V5-4...1-2-4-11
V5-5...5 Year One
400 rader = 400 kr

Söndag 11 juli

Chimall T.T. gjorde det omöjliga
HALMSTAD

Tunga skrällar, dånande tystnad, en knäsvag ishockeyprofil och miljonregn.
Lördagens V75-omgång i Halmstad bjöd på det mesta.
Och hästen det snackades om efteråt var Chimall T.T.

-
Chimall T.T. stred som en tiger upploppet ner. Foto: lars Jakobsson

Sportvärlden bjuder ibland på prestationer som förefaller omöjliga. Chimall T.T. gjorde en sådan prestation när han på lördagen vann silverdivisionen på Halmstadtravet.
Efter en dålig start blev han hängande i tredjespår och där blev han kvar i nästan ett varv innan han kom ner utvändigt om ledaren. Tempot hade varit högt uppskruvat och de flesta som såg loppet trodde nog att Chimall T.T. kort senare skulle kasta in handduken. Det gjorde han inte. Istället kopplade han grepp på ledaren vid upploppets början för att sedan svara attackerna bakifrån hela vägen till mållinjen.
- Det här var nog hans bästa lopp under karriären. Det är en fruktansvärd häst och det är en otrolig känsla att köra honom. Han bara kämpar och kämpar och kämpar, sa Chimall T.T.:s tränare och kusk Fredrik Persson.

-
Fredrik Perssons Chimall T.T. gjorde en enorm insats när han vann silverdivisionen. Foto: lars Jakobsson

Dånande tystnad när hemmahoppet fick ge sig
Men det räcker inte alltid med en topprestation för att gå vinnande ur striden. Det fick hemmafavoriten Commander Crowe erfara i gulddivisionen. Sällan har det blivit så tyst på Halmstadtravet som när han tvingades ge sig över upploppet. Detta efter en heroisk insats där han trots tredjespår till positionen utvändigt om ledaren mosat ledande Garland Kronos. Istället gick segern till starkt spurtande överraskningen Infatti November, som i Erik Adielssons händer bidat sin tid i kön.

-
Infatti November fällde favoriten Commander Crowe i gulddivisionen.
Foto: Lars Jakobsson
- Det klart att jag inte på förhand trodde att vi skulle vinna, men vi fick ett klockrent lopp. Nyckeln var nog att jag kom ner i andraspår strax efter start och att det var högt tempo hela vägen. Dessutom gick han barfota. Stig kan det här, sa Erik Adielsson och syftade på Infatti Novembers tränare Stig H Johansson.

Populär vinnare i Stoeliten
I Stoeliten skrällde det också ordentligt när Calamara Donna levererade en rykande spurt från tredje par invändigt. Det såg länge ut som att loppets favorit Skully Gully skulle hålla undan från ledningen men precis före mållinjen var Calamara Donna förbi. I sulkyn satt Halmstadsonen Johan Untersteiner och därmed var segern bejublad bland de 13 520 personerna i publiken, trots att många V75-system gick om intet.
- Man väntar ju på den här helgen i ett helt år. Jag har mycket gamla kompisar här och det här var väldigt skönt såklart, sa Untersteiner, som för några år sedan lämnade Halmstad för att arbetar hos Calamara Donnas tränare Roger Walmann i Stallarholmen.

"Jag är oerhört tacksam"
Mantorps Diederik Meilink var väldigt optimistisk på förhand och det visade sig att han hade fog för optimismen när hans Pinepower Rose infriade favoritspelarnas förväntningar i bronsdivisionen. Efter ett drygt halvvarv kunde Torbjörn Jansson placera hästen i ledningen och över upploppet lämnades konkurrenterna.
- Det hade ju varit dumt att inte köra undan för han var ju överlägsen. Han kändes otroligt fin hästen. Han har bra teknik det driver väldeliga för honom. Det känns inte som att det går så fort som det gör och så är det ju med de allra bästa hästarna, sa Jansson och fick medhåll av Meilink.
- Han är förbaskat fin helt enkelt. Jag är oerhört tacksam för den här hästen

Seger för knäsvag ishockeyprofil
Travbitne ishockeyprofilen Kristian Huselius var på plats i solskenet och han fick se sin Mils You Love vinna i klass II. Men det var med stor vånda han följde tävlingarna.
- Med 45 sekunder kvar till start frågade han om hästen kändes bra. Jag sa ja och då började han skaka i benen, sa kusken Björn Goop med ett leende.
- Det här är jättenervöst och jag får sådan puls. Men det är jättehäftigt, sa Huselius.
Mils You Love tränas av Timo Nurmos.

-
Mils You Love spurtade till seger från andra par utvändigt. Foto: Lars Jakobsson

Bra snurr på Propeller
I V75-omgångens lärlingslopp skrällde Dan-Åke Olssons Midnight la Marc tillsammans med Kenneth Haugstad och i klass I vann ännu en överraskning när Stefan Söderkvist fick bra snurr på Kari Lähdekorpis Propeller.
Nio V75-system lyckades pricka in den skrällbetonade raden och för det belönades var och ett med 2 150 903 kronor, bara på sju rätt. Sex rätt betalade 9 011 kronor och för fem rätt fick man 356 kronor.

Ola Johansson

Lördag 10 juli

V75-tips Halmstad

V75-1...1-2-5-6-8
V75-2...1-6-7-10
V75-3...2-6
V75-4...5 Mils You Love
V75-5...3-11
V75-6...2-3-6-7
V75-7...3 Conrads Garland
320 rader = 160 krStallets V75-system

Tvillingarna håller tummarna för V75-systemet

Prince Juliano laddar inför måndagsstarten

 

Körspöet i luften efter Stosprintern
HALMSTAD

Perfekt lucka vid upploppets början och jätteskrällen var ett faktum.
Tom Horpestad överraskade både sig själv och spelarna när han satte dit Spirit of the Day i Stosprintern.
- När det står 45 gånger pengarna på oddstavlan tror man inte på så stor chans, sa Årjängtränaren.

-
Tom Horpestad skrällde i Stosprintern med Spirit of the Day. Då åkte körspöet i luften. Foto: Lars Jakobsson

På förhand var det inte många som pratade om Tom Horpestad och Spirit of the Day. Men när mållinjen skars i Stosprinterns final på Halmstadtravet var det Horpestads körspö som åkte i luften. Detta efter en snabb start till rygg på ledaren och lucka vid upploppets början.
- När det står 45 gånger pengarna på oddstavlan tror man inte på så stor chans, men det är en väldigt bra häst det här. Jag hoppades bara att hon skulle vara på topp och att vi skulle få ett fint lopp, och det stämde ju perfekt, sa Horpestad, som rankar segern högt.
- Jag har ju vunnit derbyt med Gazza Degato, men det här går in bakom den segern.

-
Tom Horpestad. Foto: Lars Jakobsson

Hittade hästen i USA
När Spirit of the Day skar mållinjen stannade klockorna på kilometertiden 1.12,0, vilket är banrekord för fyraåriga utlandsfödda ston. Tom Horpestad hittade själv hästen i USA och lät sedan ett kompisgäng köpa in sig i henne.

-
Spirit of the Day fick en gedigen lagerkrans. Foto: Lars Jakobsson
- Jag är väldigt besviken på ägarna för att de inte är med här i dag, men de får skylla sig själva, sa Horpestad med ett segerleende modell större.
Även om de inte var på plats kunde ägarna glädja sig åt ett förstapris på cirka 350 000 kronor. På vinnarspelet betalade Spirit of the Day 45 gånger insatsen och det är det näst högsta vinnaroddset i Stosprinterns historia. Det toppas bara av fjolårsvinnaren La Bella Vita som med Fredrik B Larsson i sulkyn vann till 71 gånger pengarna.

Ola Johansson

Fredag 9 juli
I kväll bygdetrav Gylleby - SunneStrålande solsken för Patrik Sandin - Leif Adolsson och Per Olov "Poppo" Jansson

Nizze Lonn värmer upp med Viktoria Eriksson

Sintram Creek med Kurt Larsson ledde defileringar

Första start kl. 18.00 - 9 lopp
Resultat klicka här>>>
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 3 Smedens Torped - Cecilia Karlsson

Lopp 2 Nr 6 Micklo Nick - Emma Rattfält


Lopp 3 Nr 8 Spangbläsen - Anna Persson


Lopp 4 Nr 6 Vickan Bright - Mikael J Andersson

Lopp 5 "Sl´äktfrjen" Nr 4 Micklo Nick - Mikael J Andersson


Lopp 6 Nr 3 Prince Hambleton - Frida A NilssonLopp 7 Nr 3 Nizze Lonn - Viktoria Eriksson ägare Sven EdqvistLopp 8 Nr 2 Finnskog Frikk - Liv Hasslie

Lopp 9 Nr 5 Puttan Star - Sten A Nilsson

Henrik Kulblikk vann kuskmatchen
Vickan Bright med Jan-Erik Lundkvist hemmaekipage i lopp 4

Acksjölotus Mats Andersson startar i lopp 3

En tur på 500m på Ängtorpsvägen till Kek's stall


Kollar intervalljobb för King HighlightKing Highlight

Så här såg King Highlight ut 28 dagar gammal
 

Torsdag 8 juli


Johan Berglöf vann gårdagens golfputtävling på Åmålstravet

Onsdag 7 juli
Idag V64-trav på Åmål


Ryan Trot segrade i Åndå Något
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 2 Mr Waldemar - Åsa Svensson

Lopp 2 V5-1 Nr 11 Gidde T.H. - Åke Svanstedt


Lopp 3 V5-2 Nr 3 Ywonne Hornline - Åke Svanstedt

Lopp 4 V5-3 V64-1 Nr 2 Ryan Trot - Björn Goop


Lopp 5 V5-4 V64-2 Nr 2 Lanfranco Tab - Björn Goop


Lopp 6 V5-5 V64-3 Nr 9 Royal Rapida - Torbjörn Jansson


Lopp 7 V64-4 Nr 13 Lix Mollyn - Dagfinn AarumLopp 8 V64-5 Nr 3 Fast Allergo - Åke SvanstedtLopp 9 V64-6 Nr 1 Cosmo M.L. - Tom Horpestad


Lopp 10 Nr 3 Added Power - Åke Svanstedt


Lopp 11 Nr 6 Dangerous J.T. - Kenneth Haugstad


Lopp 12 Nr 1 Shooto - Magnus Jakobsson


 

Björn Goop slog till med en dubbel
STOCKHOLM

Björn Goop var tillbaka efter en minisemester och slog till direkt.
Han inledde V64-tävlingarna med en dubbelseger genom Ryan Trot och Lanfranco Tab.
Segerrecepten för båda var ledningen som är extra guld värd på Åmåls 800-meters bana.

-Ryan Trot - Björn Goop mot seger i Ändå Något

V64 är ute på turné och den här onsdagen kördes den på Åmåltravets gemytliga bana. Mycket folk hade kommit till banan för att titta på trav och lyssna på blues.
Björn Goop har varit avstängd och passade samtidigt på att ta en minisemester. Några dagar på Mallorca hade gjort susen och Sveriges kuskchampion vann de två första V64-loppen.
Han inledde med startkatapulten Ryan Trot som direkt blixtrade till ledningen. Han drog i ett hårt tempo via 1.09 första 500 metrarna och 1.11 första varvet. Den Kari Lähdekorpi-tränade hästen fick lite stumma ben till slut men höll säkert undan. Segertiden blev fina 1.12,4 över distansen 1680 meter med bilstart. Det var också tangerat banrekord i Åmål. Tvåa blev vasst spurtande Photo Sea medan Scarlets Aino föll tillbaka till en fjärdeplats efter ett lopp utvändigt om ledaren.
- Han har enorm teknik den här hästen. Det kändes bra under vägen, han går väldigt bra i ledningen och det är hans favoritposition. Min häst fick lite mjölksyra till slut, han fick springa rätt så fort i ledningen, sa Björn Goop.

"Var laddad och löpvillig"
Goop kopierade segerreceptet redan i V64-2. Bakom pappa Olle-tränade Lanfranco Tab tog han ledningen men fick här bestämma i ett betydligt lugnare tempo, 1.17,5 första varvet. Det tog emot den sista biten för Lanfranco Tab men han höll ändå undan till en säker seger.
- Ledningen är ju alltid väldig viktig i Åmål och min häst går alltid bäst i ledningen. Han kändes bra, låg på litegrann och var laddad och löpvillig. Hästen har bra kapacitet men har haft en tuff början av sin karriär. Han var sliten när han kom men har mycket att brås på, sa Björn Goop om den italienfödde femåringen.

Fast Allegro vann okörd
V64-omgångens största favorit såg ut att ha en promenad i parken. Det var Fast Allegro som vann helt okörd för sin tränare Åke Svanstedt. Hon tog ledningen kort efter start och fick bestämma i ett jämnt tempo. Det fyraåriga stoet såg sedan jättefin ut vid en lätt seger. Åke Svanstedt satt helt stilla bakom henne och det såg ut att finnas gott om krafter kvar.
- Det var spets och slut, konstaterade Åke Svanstedt.

- Åke Svanstedt
- Hon är så bra nu att hon hade haft chans ifrån vilket läge som helst. Hästen har mognat och växt till sig. Jag tycker att hon har varit riktigt fin i de två sista starterna.

"Har väldigt hög kapacitet"
Royal Rapida tog sin andra raka seger på lika många starter för Torbjörn Jansson. Efter ett lopp i tredje par invändigt kom luckan perfekt vid upploppets början. Royal Rapida spurtade mycket vasst till en lätt seger.
- Han har väldigt hög kapacitet och vi fick ett fint lopp. När luckan kom förstod jag att han skulle ta dom, sa Torbjörn Jansson.

Kallblodsloppet vanns av Lix Mollyn som tränas och ägs av amatören Åke Lindgren och kördes av Dagfinn Aarum. Han attackerade via tredjespår dryga varvet kvar och avgjorde säkert.
- Det är väldigt inspirerande att få köra hästar som är preparerade och fina. Jag tyckte att jag satt bakom bästa hästen, sa Dagfinn Aarum.

Jackpot på V64 nästa onsdag
V64-avslutningen vanns av Cosmo M.L. som tränas och ägs av amatören Leif Gustafsson och kördes av Tom Horpestad. Trots ett lopp mestadels snett utvändigt om ledaren tog han ner en tapper Trotteur den sista biten. Den sistnämnde fick öppna stenhårt för ledningen via 1.11 första halvvarvet och höll storstilat till andraplatsen.
- Min häst var väldigt bra men Torbjörn Janssons häst var kanske den moraliske vinnaren, sa Tom Horpestad.

- Cosmo M.L. - Tom Horpestad

V64:an blev favoritbetonad och sex rätt gav 862 kronor. Fem rätt gav 20 kronor och det blev ingen utdelning på fyra rätt. Därmed blir det jackpot nästa onsdag då V64 körs på Solänget.

Michael CarlssonV64-Tips

Hazard Brodde vid senaste segern på Årjäng

V64-1...2-3-8-9
V64-2...2-4-7-9-10
V64-3...6 Hazard Brodde
V64-4...1-8-9-13
V64-5...1-3-11
V64-6...1-2-8-9
960 rader = 960 kr

V5-Tips - Åmål

V5-1...2-3-10-11
V5-2...1-2-3-4-8
V5-3...2-8
V5-4...2-4-10
V5-5...6 Hazard Brodde
120 rader = 120 kr

Tisdag 6 juli

Allsvenska körsvensligan
STOCKHOLM
Siffror till och med 4 juli.

1. Björn Goop Åby 166-120-104
2. Ulf Ohlsson Bergsåker 151-121-109
3. Erik Adielsson Jägersro 149-105-83
4. Åke Svanstedt Axevalla 126-96-84
5. Örjan Kihlström Solvalla 115-110-63
6. Jorma Kontio Solvalla 94-70-71
7. Lutfi Kolgjini Jägersro 81-38-21
8. Stefan Söderkvist Åby 76-78-59
9. Robert Bergh Bergsåker 73-34-35
10. Johnny Takter Jägersro 72-75-84
11. Carl-Erik Lindblom Örebro 65-62-38
12. Peter Untersteiner Halmstad 54-49-40
13. Joakim Lövgren Jägersro 51-33-22
14. Per Lennartsson Solvalla 50-43-49
15. Tony Wallin Eskilstuna 49-41-49


Måndag 5 juliÅter en fin solig morgon

Idag eftermiddagstrav - Årjäng med första start 15.00

Jill Nordby till Amatör-SM med Absolut Spender

Hunter Brodde i "gammal" form. Här med Micke J.

Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 2 Tams Borgöl - Ture Lindblad

Lopp 2 V5-1 Nr 12 Zenitha - Olle Goop


Lopp 3 V5-2 Nr 10 Tina Eme - Stefan Söderkvist


Lopp 4 V5-3 Nr 3 Brandval Prins - Björn Olav Aarskog


Lopp 5 V5-4 Nr 8 Hunter Brodde - Mikael J Andersson


Lopp 6 V5-5 Nr 1 Absolut Spender - Jill Nordby


Lopp 7 Nr 4 Parry Hotter - Sebastian Hedblom


Lopp 8 Nr 4 Grades Roc - Olle Goop


Lopp 9 Nr 13 Fina Maja - Frank Nilsson


V5-Tips

Olle Goop på plats med flera chanser

V5-1...2-5-12
V5-2...4 Noor Brodda
V5-3...1-3-9-12
V5-4...1-2-5-8
V5-5...1-2-6-8
192 rader = 192 kr

Söndag 4 juli

Torvald Palema imponerade i Forus
STOCKHOLM

Torvald Palema visade återigen att han världens bästa häst.
Stjärntravaren vann enkelt det norska storloppet Forus Open med nästan 1,5 miljoner kronor i förstapris.
Detta efter att ha blixtstartat till ledningen och snuvat Brioni på täten.
- Han var lika fin som tidigare, sa Åke Svanstedt.

-
Torvald Palema ser makalöst fin ut när han enkelt vinner Forus Open ifrån ledningen och imponerar stort på tiden 1.10,9. Foto: Anders Kongsrud.

Torvald Palema försvarade därmed fjolårets seger i Forus Open.
Det här var för övrigt Torvald Palemas tredje raka storloppsseger i år.
På bara de tre senaste starterna efter Elitloppet har hästen sprungit in närmare tre miljoner kronor.
Och den 22-faldige miljonären ser bättre ut än någonsin. I Forus Open klarade han av att båda öppna snabbt och även avsluta i ett högt tempo.
Torvald Palema katapultstartade och snuvade värsta hotet Brioni på ledningen kort efter start. Annars har Svanstedt inte gärna tidigare tryckt av honom ifrån start, då han anser att Torvald Palema är bäst med ett rygglopp. Men nu när hästen är i sådan hysterisk form spelar det ingen roll. Han är bara bäst och ser fräschare ut än någonsin.
- Hästen är i toppform och jag tyckte att enda chansen att slå Brioni var att komma före honom i starten. Därför ville jag prova i ledningen, förklarade Åke Svanstedt.

-
Torvald Palema iklädd segertäck och lagerkrans efter att ha vunnit Forus Open. Foto: Anders Kongsrud.

Fick press av Brioni
Torvald Palema drog i ett jämnt och hårt tempo och fick Brioni på utsidan. Ut på den sista bortre långsidan lade Joakim Lövgren hård press på Torvald Palema. Men Svanstedts häst bara borrade ner sig och svarade upp hur enkelt som helst. I sista kurvan hade Brioni gjort sitt och då drog Svanstedt undan vad som gick. In på upploppet attackerade Lisa America som Erik Adielsson serverat en fin resa i tredje par utvändigt. Men trots en mycket bra spurt kunde hon inte hota Torvald Palema. Segertiden blev 1.10,9/1600a i en hård blåst över sista bortre långsidan. Detta efter en mycket snabb avslutning.
- Vi fick ta det lugnt ett tag och det gick ganska sakta på mellanvarvet. Det var nog bra efter den där chocköppningen, menade Svanstedt.
- En sådan här seger betyder mycket. Det är ett äventyr att åka hit då det är en lång resa.

-
Torvald Palema segerdefilerar tillsammans med Åke Svanstedt efter segern i Forus Open. Foto: Anders Kongsrud.

Kanada kan bli nästa start
När nästa start blir för Torvald Palema är inte bestämt. Enligt ägaren Jan Folgård blir det antingen Hugo Åbergs Memorial eller en tripp över till andra sidan Atlanten.
- Det finns två planer, antingen Hugo Åbergs eller ett lopp i Kanada, sa Jan Folgård i Vinnare V65 i TV4.

Micro Mesh imponerade
I Rex Rodneys Minneslopp fick vi se en imponerande vinnare i Micro Mesh. Han var helt överlägsen för Daniel Olsson på tiden 1.11,7/1600a. Den Lutfi Kolgjini-tränade hästen kördes till ledningen efter ett halvvarv och drog sedan undan till en imponerande seger.

Michael CarlssonLördag 3 juli

Hotade med kastrering - då kom skrällen
ESKILSTUNA

Tränaren Roger Walmann hotade med att kastrera Dust All Over om han inte skärpte sig.
Då skrällde hästen i gulddivisionen till 38 gånger pengarna.
- Till och med jag hade skärpt mig då, sa Walmann och skrattade gott efter segerchecken på 300 000 kronor.-
Dust All Over spurtar till en överraskande seger i gulddivisonen och slår av storfavoriten Beanie M.M Foto: Maria Holmén.
Dust All Over var en stor bidragande orsak till miljonutdelningen på V75. Nio system klarade sju rätt i denna värmebölja i Eskilstuna. De belönades vardera med 2,1 miljoner kronor enbart på sju rätt.
I skuggan (om det nu fanns någon) av Amaru Bokos seger i E3-finalen så kom den stora knallen i gulddivisionen. Där brände omgångens största favorit Beanie M.M. som blev besegrad av Dust All Over. Han lotsades perfekt av Thomas Uhrberg som gav hästen ett lopp i tredje par invändigt. Luckan kom två hundra meter kvar och Dust All Over knäppte storfavoriten Beanie M.M. precis före mållinjen.

-
En glad Roger Walmann efter skrällsegern i gulddivisionen. Foto: Maria Holmén.

"Har varit besviken på honom"
Det här var återigen en stor framgång för Roger Walmann. Solvallatränaren fick på fredagskvällen se sin Tamla Celeber vinna stoklassen i E3-finalen. Nu sopade hans Dust All Over in 300 000 kronor i förstapris.
- Hästen fick nu utdelning på en bra form. Han har gjort bort sig och fegat bort sig tidigare. Jag har varit besviken för jag har känt i träningen att hästen har känts så bra men har inte tagit i som jag har velat. Men nu lyssnade han till vad jag sa tidigare i veckan. Skärp dig nu annars blir du valack, sa Roger Walmann och skrattade.

Beanie M.M. för het
Segertiden blev helt lysande 1.11,4 över medeldistans. Tvåa blev Beanie M.M. som stretade emot i det längsta ifrån ledningen. Han fick ta över täten efter ett drygt halvvarv och såg ut att gå mot segern när han åkte dit.
- Hästen blev lite för hetsig idag och låg på för mycket. Han var för pigg och det går inte i sådan här konkurrens, konstaterade tränaren Morten Waage.

Grym insats av Ågårds Ludde
Det var för övrigt mycket god stämning runt Sundbyholmstravet när Sommartravet inleddes. Publiken på 5 090 personer fick se flera sportsligt goda prestationer. En av de värsta svara Ågårds Ludde för. Han var helt enorm när han vann trots en resa i "dödens" i 1.11-tempo. Den fyraårige hingsten fick en tung resa utvändigt om ledande Mr Wade. Åke Svanstedt såg till att hålla tempot uppe och lade hård press på ledaren. Första varvet öppnades efter 1.11.5 och normalt sett blir det mycket trötta ben av en sådan inledning. Men täthästarna verkade helt outröttliga och framförallt Ågårds Ludde. Trots den blytunga resan kopplade han greppet på upploppet och gick ifrån till en säker seger. Vinnartiden skrevs till 1.13,0/2140 i denna final av klass II. Den grymma insatsen verkade dock inte vara någon jätteöverraskning för Åke Svanstedt.
- Det här är en jättebra häst och han är väldigt stark. Nu gick det lite väl fort första varvet men han är bäst när han får gå på styrka. Han höll farten bäst till slut, sa Svanstedt och berättade följande när Svenskt Travderby i höst kom på tal.
- Kapaciteten finns men kanske inte den rätta hårdheten och rutinen.
Segern med Ågårds Ludde var för övrigt den tolfte veckan i rad som hästar tränade av Åke Svanstedt vann lopp inom V75.

Dubbel till Stenströmer
Ulf Stenströmer upplevde en fantastisk eftermiddag i Eskilstuna. Axevallatränaren fick två tränarsegrar denna finaldag inom V75. De som fixade triumferna var Eve Palema och Good As Princess. Båda kördes förtjänstfullt av Stefan Söderkvist som gav båda hästarna invändiga smyglopp.

-
Ewe Palema spurtar till seger för Stefan Söderkvist och slår storfavoriten Sanity den sista biten. Foto: Maria Holmén.
- Båda hästarna har fått två optimala lopp. Det är så små marginaler och tuff konkurrens att man behöver den hjälpen. Det känns helt fantastiskt. Att sätta dit båda två som inte är några stora favoriter känns sjukt kul, sa en glad Ulf Stenströmer.

V75-omgången inleddes med Caballion som Fredrik B Larsson avancerade fram utvändigt om ledaren med efter ett varv. Han kämpade sedan säkert ner ledande Askö Toy över upploppet och var mycket bra.

-
Caballion och Fredrik B Larsson efter den imponerande segern.
Foto: Maria Holmén.
I V75-avslutningen spurtade Rakas rykande över upploppet och hann fram till seger för sin tränare Per Lennartsson.

-
Rakas spurtar till seger i V75-avslutningen för Per Lennartsson.
Foto: Maria Holmén.

Michael Carlsson

Suverän uppvisning av Amaru Boko
ESKILSTUNA

En ny treåringsstjärna är tänd.
Amaru Boko hade suverän uppvisning när han vann E3-finalen med 800 000 kronor i förstapris.
- Han är inte sämre än Red Hot Dynamite, sa tränaren Timo Nurmos som även vann det här loppet i fjol.


-
Amaru Boko tog direkt hand om ledningen och vann mycket enkelt E3-finalen för Jorma Kontio. Foto: Maria Holmén.
Sveriges treåringselit var samlad i Eskilstuna denna lördag. I 32 graders värme gjorde de upp inför publiken på 5 090 personer.
På förhand skulle det handla om Kadett C.D. eller Raja Mirchi trodde de flesta.
Men då slog unghästspecialisten Timo Nurmos till och presenterade en ny treåring av toppklass.
Han hade satt Amaru Boko i bästa författning och det blev en enkel seger. I fjol tränade Timo Nurmos Red Hot Dynamite som då slog igenom när han vann på det då nya svenska rekordet 1.12,9. Solvallatränaren blev senare under året av med Red Hot Dynamite när ägarna flyttade hästen. Nu har Nurmos plockat fram en ny kanon.
- Amaru Boko hade krafter kvar i mål och Jorma ryckte aldrig huvan på hästen. Han är inte sämre än Red Hot Dynamite. Sedan hur bra hästen blir är för tidigt att säga. Men det finns mycket utveckling kvar i honom, sa Timo Nurmos på stallbacken efteråt.

-
Glada hästägare omger Timo Nurmos och Jorma Kontio efter att deras Amaru Boko vunnit E3-finalen. Foto: Maria Holmén.

Första barfota runt om
Amaru Boko var snabb ut bakom bilen och tog direkt hand om ledningen. Öppningen blev tuff, 1.10 första 500 metrarna som sedan blev 1.13,0 första varvet. Raja Mirchi galopperade kort efter start och Kadett C.D. fick ett tungt lopp utvändigt om ledaren. Ingen kunde hota Amaru Boko som bara dansade undan över upploppet. Noe d'Asolo fick chansen ifrån rygg på ledaren den sista biten och knep andraplatsen.
- Jag är inte överraskad det minsta. Hästen har alltid varit lovande och tränat väldigt bra på slutet. Han hade lite krafter kvar i försöket och då gick han även med tunga järnskor. Idag ryckte vi skorna, det bestämde jag efter värmningen. Jorma tyckte att hästen kändes så fin barfota i värmningen.

Hyllade Jorma Kontio
- Dessutom hade vi utrustat Amaru Boko med en ryckhuva för första gången. Men den behövde aldrig Jorma rycka, sa Nurmos som även hyllade sin kusk efter loppet.
- Vi har världens bästa kusk. När det är stora lopp är Jorma världens bästa. Det här var en kul seger och med det här loppet så börjar treåringssäsongen på allvar.
Även Jorma Kontio var förstås mycket belåten över att ha vunnit ännu en storloppsseger i sin fantastiska karriär.
- Hästen var jättefin och blir bara bättre och bättre. Han hade bara gjort sex starter innan och varit bra då också. Han fungerade bra barfota och hade mycket krafter kvar, sa Jorma Kontio.

Hästen tatuerad på skuldran
Skötaren till Amaru Boko heter Jennifer Nilsson. Hon har gjort en stor tatuering av hästens huvud på vänstra skuldran som hon stolt visade upp.
- Jag gjorde den för tre, fyra månader sedan. Det här känns helt fantastiskt. Det är första gången jag har en häst med i ett sådant här stort lopp, sa en rörd Jennifer Nilsson.

Sångerska och skådespelerska delägare
Glada ägare till Amaru Boko är handelsbolaget Ta Rygg. Bakom pseudonymen döljer sig ett glatt gäng delägare ifrån hela landet. En av dem är sångerskan och skådespelerskan Anna-Lotta Larsson som var på plats i vinnarcirkeln.
- Det är bara förvåning och lycka och stor glädje. Jag förstår det inte och måste nog smälta det här, sa en lycklig Anna-Lotta Larsson.

Michael CarlssonV75-Tips Eskilstuna 3 juli

V75-1...Alla 10 hästar
V75-2...1-3-4-8
V75-3...6 Beanie M.M.
V75-4...1 Ågårds Ludde
V75-5...Alla 15 hästar
V75-6...2 Kadett C.D.
V75-7...2-3-7
1800 rader = 900 kr


 En morgontur till Kek's stall

Samling kring V75-systemet

Fredag 2 juli
Idag trav på Åmål första start kl. 15.00

Kent Persson kvalade in Daniels Tarzan till Amatör-SM
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 7 Onkel Halbak - Marcus Hultman

Lopp 2 V5-1 Nr 8 Paninaro - Juhani Partanen


Lopp 3 V5-2 Nr 11 Canaka B.F. - Veijo Heiskanen


Lopp 4 V5-3 Nr 10 Kolnes Viktor - John Edvard Edvardsen


Lopp 5 V5-4 Nr 14 Pelle Pirat - Mikael Å Linderoth


Lopp 6 V5-5 Nr 5 Daniels Tarzan - Kent Persson


Lopp 7 Nr 6 Vomar Haga - Carl Johan Jepson


Lopp 8 Nr 6 Annie Cash - Henrik Åslund


Lopp 9 Nr 6 Le Tour D'Argant - Mats Karlsson


Lopp 10 Nr 2 Strong Fear - Magnus Jakobsson


Ponnyloppet Nr 6 Stubin - Cecilia Karlsson

Daniels Tarzan

Vi önskar hela gänget på bilden lycka till den 2 augusti med Amatör-SM

Kents pappa, Weine Persson småmyste i eftermiddagssolen


V5-Tips

Derby Princess
 

V5-1...1 Derby Princess
V5-2...Alla 11 hästar
V5-3...1-2-5-7-9
V5-4...Alla 14 hästar
V5-5...8 Prince November
770 rader = 770 krPrince November - Öystein Larsen


Torsdag 1 juli

Födelsekalas med 5-årstårta
 

Rune ruggig i Bergslagsloppet
LINDESBERG

I fjol vann han ett lopp på åtta försök.
I år är han obesegrad efter två framträdanden.
Rune U.S. har inlett säsongen som en retad tiger och bäva månde konkurrenterna.

-
Rune U.S. imponerade när han vann Bergslagsloppet på nytt banrekord.
Foto: Lars Jakobsson

Rune, eller Rune U.S. som han heter sedan han kom till Sverige från USA, blir att räkna med i de stora sammanhangen senare i år.
I alla fall om han fortsätter att prestera på den nivå som han gjorde när V64-spelet på onsdagen inledde sin tre veckor långa sommarturné i Lindesberg. Trots en stentuff startrusning och ett inledande varv som avverkades på mycket snabba 1.10,4 lämnade han konkurrenterna över upploppet i Bergslagsloppet. I mål stannade klockorna på nya banrekordet 1.11,7 (1 640 meter autostart).
- Det här var ju enastående! Jag ville gärna ha ledningen och kunde inte gärna släppa. Men det klart att jag var väldigt orolig över det hårda tempot. Men han vann och det var mycket imponerande. Jag tycker att han är ganska nära de allra bästa för han har en otrolig skalle också som kämpar på det här viset, sa segerkusken Torbjörn Jansson.
Rune U.S. tränas av Solvallas Roger Walmann och hästens ägare AB Ivantho Holding kunde glädjas åt ett förstapris på 100 000 kronor.

Glädjetårar efter dubbelseger
Torbjörn Jansson tycktes trivas minst lika bra i Lindesberg som hemma på Solvalla då han utöver segern med Rune U.S. tog ytterligare två segrar.

-
Growup mosade storfavoriten Somekindacatch. Foto: Lars Jakobsson
 Först fällde han dunderfavoriten Somekindacatch tillsammans med Christer Nyströms Growup och sedan körde han Ulrika Wällstedt-tränade No More Headache till vinst från ledningen. Wällstedt, som tidigare arbetade hos Stefan Hultman och då skötte om bland andra topphästen Jaded, är inne på sitt första år som proffstränare. Den här kvällen fick hon även se sin Magic Rex vinna ett lopp utanför V64-spelet i Torbjörn Janssons händer.
- Torbjörn kan man lita på i alla lägen, sa Wällstedt med glädjetårarna rinnande nerför kinderna.

-
Torbjörn Jansson fullbordade sin V64-trippel när han vann tillsammans med No More Headache. Foto: Lars Jakobsson

Kantstött Lennartsson tillbaka i sulkyn
I lördags kastades Per Lennartsson i backen när en häst snubblade omkull i ett lopp i Rättvik. Precis som övriga inblandade kuskar (Örjan Kihlström och Hans R Strömberg) hade han änglavakt och klarade sig undan ordentligt kantstött men utan allvarliga skador.
- Jag mår förhållandevis bra. Det kunde ha varit mycket värre. Höger axel och höger fot är inte på topp men vi ska vara glada att vi lever, sa Lennartsson efter att ha kört sitt toppsto Ibiza Broline till övertygande seger från ledningen.
- Hon kanske inte är den roligaste häst att köra direkt efter en olycka för hon har sina små grejer för sig, men i dag skötte hon sig fint.

-
Ibiza Broline utklassade konkurrenterna. Foto: Lars Jakobsson

Lugauer lyckosam i Lindesberg-premiären
Jägersrotränaren Conrad Lugauer gästade idyllen i Lindesberg för första gången och han gjorde inte resan från Skåne förgäves. Bakom egentränade Alpha Degato satt han tidigt i ledningen och där stannade ekipaget hela vägen in i mål.
- Hon har visat rätt så fin form den senaste månaden och eftersom hon trivs i ledningen och hade ett bra spår var jag optimistisk på förhand.
Inom V64-spelet vann även Axevallas Elisabeth Sandins Bear Spin L.G. tillsammans med Stefan Söderkvists och de spelare som lyckades pricka in samtliga rätt på V64 belönades med 38 252 kronor.

Ola JohanssonOnsdag 30 juni


V64-Tips Lindesberg 30 juni

Somekindacatch

V64-1...6 Somekindacatch
V64-2...5 Maestoso
V64-3...4 Ibiza Hornline
V64-4...Alla 15 hästar
V64-5...Alla 10 hästar
V64-6...1-2-3-8-9
750 rader = 750 kr
Färjan till Jäverön kl. 11.07 för att åka båtbuss till KarlstadBåtbussen Vestvåg anländer till Jäverön 11.15

Vestvåg går mot Lövnäs 11.20Vestvåg som är byggd 1895 har en maschfart på 8 knop
Läs mer på www.tillsjoss.se
Nu är vi på väg till Lövnäs (Hammarö) och sedan till Inre hamn

Kaptenen visar på sjökortet att "här är 4 m djupt"

Vi ser Christer Sjögrens hus..

Bryggan vid Lövnäs

På väg in till Inre hamn mötte vi Sola IVVi åker förbi Vågmästaren

Anländer Inre Hamn ca 12.30


Buss till Skattkärr....efter en trevlig tur som vi rekommenderar

På båt och buss Lennart med kamera
 

Tisdag 29 juni


Kl. 20.30 tittar en räv fram intill huset
Parallellvägen förbi Skattkärr håller idag på att få asfalt


Ängtorpsvägen i juni 2009 + från 1950 - + Bröderna Kihlman & Trav

Bröderna Kihlman i NWT>>>>

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>