Välkommen 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542 - 054-860966
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNFoto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

OBS. Alla bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN.

Söndag 2 maj

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.se

Idag Trav på Åmål första start kl. 13.00 9 lopp totalt

Lördag 1 maj

Succé för Goop i comebacken
ÖREBRO

Björn Goops comeback på V75 blev en stor succé.
Stjärnkusken vann de två största loppen med Global Investment och Spring Erom. Dessutom styrde han in Vanessa du Ling till seger.
- Det känns underbart att vara tillbaka. Jag har saknat tävlingsbiten mycket, sa Björn Goop.

-
Spring Erom och Björn Goop vinner storloppet Orebro Intn'l och 400 000 kronor i förstapris. Foto: Lars Jakobsson.

För en månad sedan var han inblandad i en olycka i norska Klosterskogen.
Nu var Björn Goop tillbaka på V75 efter skadeuppehållet och slog till direkt.
Han körde förvisso bra hästar men visade också vilken skicklig och kylig kusk han är. Goop vann det största loppet Orebro Intn'l med Spring Erom. Den Håkan Olofsson-tränade hästen bjöds på en fin löpning - men var mycket bra själv också. Han inledde i femte par utvändigt och kom successivt framåt i andraspår. Inför slutvarvet var han perfekt placerad i andra par utvändigt. I sista kurvan kom han fram utvändigt om Derby Clipper som hade pressat sig till ledningen. Över upploppet var det dock inget snack och Spring Erom kopplade enkelt greppet. Han gick ifrån till en lätt seger och tjänade 400 000 kronor.

-
Björn Goop och Hålan Olofsson segerdefilerar efter storloppssegern.
Foto: Lars Jakobsson.
- Det här är en riktigt stor seger, en klassiker, sa Björn Goop efter loppet.
- Jag hade på förhand bestämt att vara lite snäll och inte köra för tidigt. Jag ville att han skulle gå som fortast genom mål. De körde fort där framme och det var bara för oss att sitta med i draget och njuta. Jag behövde inte göra så mycket och han vann lätt, fortsatte han.
Segerkusken passade samtidigt på att berömma hästens tränare.
- Det är mycket tack vare Håkan Olofsson som hästen är så här bra. Han har bra motor men det är mycket tränarens förtjänst att han är i så fint skick och på bra humör.

"Alltid kul att få en fight med Åke"
Innan Spring Erom hade Björn Goop styrt in både Global Investment och Vanessa du Ling till seger.

-
Spring Erom och Björn Goop vinner storloppet Orebro Intn'l och 400 000 kronor i förstapris. Foto: Lars Jakobsson.
I gulddivisionen vann Global Investment den tunga vägen och imponerade. Trots ett lopp utvändigt om Finders Keepers avgjorde han i en härlig upploppsduell.

-
Global Investmen och Björn Goop med ägarna i vinnarcirkeln efter loppet. Foto: Lars Jakobsson.
- Han tycker normalt sett inte om dödens och jag ville göra allt för att undvika den positionen idag. Men samtidigt galopperade det hästar till höger och vänster och vi hamnade i dödens ändå.
- Hästen var riktigt bra och både han och jag ville vinna. Det är alltid kul att få en fight med Åke, sa Björn Goop och log med hela ansiktet.

Vanessa du Ling stark och tuff
Sveriges kuskchampion vann även med Vanessa du Ling i Stoeliten. Timo Nurmos sto fick en fin resa i andraspår samtidigt som tempot var stenhårt i täten. Stenhårda Vanessa du Ling knäckte sina konkurrenter sista halvvarvet och vann en mycket lätt seger. Detta trots att hon stannade till i sin ensamhet på upploppet.
- Hon är flegmatisk och när hästen blev ensam sprang hon bara och väntade på de andra. Hon är lugnt tagen och har haft styrkan som sitt främsta vapen men nu börjar hon bli snabbare och snabbare också. Det finns fortfarande utveckling henne och hon kommer att räcka högt upp i stoklasserna framöver.
- Hon är stark och rejäl och var mycket bra idag, berömde Goop.
Trippelsegraren på V75 var glad att vara tillbaka i travets elitserie efter skadan.
- Det har varit jobbigt faktiskt, även om det inte har varit så länge. Men det har ändå varit tufft och jag har saknat tävlingsbiten mycket. Samtidigt kanske det har varit bra för då förstår jag hur mycket jag älskar det här yrket, sa Björn Goop.

Svanstedt-hästar imponerade stort
Publiken på Örebrotravet uppgick till fina 5022 personer. De bjöds även på flera mycket goda sportsliga prestationer. Åke Svanstedt vann dubbelt med hästarna Lexington Ås och Conrads Garland. Båda svarade för ruggiga sista långsidor och framförallt den sistnämnde imponerade enormt. Han utklassade konkurrenterna och vann med halva upploppet.

-
Conrads Garland vinner överlägset och imponerar enormt för Åke Svanstedt. Foto: Lars Jakobsson.
- Det var en topprestation det här. Det såg mörkt ut 1100 kvar då det var väldigt långt fram till Avalon Spider och då kändes det omöjligt. Men han gick otroligt starkt sista 700 metrarna, sa Åke Svanstedt.
Även Lexington Ås stod helt i en klass för sig när han vann trots dåligt startspår.
- Han var bra och vi kom rätt så bra till ifrån vårt dåliga läge. Han gjorde starka sista 700 metrarna, sa Åke Svanstedt.

Fenomenal insats av Chimall T.T.
En suverän insats fick vi även se i V75-inledningen. Det var Chimall T.T. som hade uppvisning i den högre skolan. Fredrik Persson avancerade fram utvändigt om ledaren varvet kvar och sedan var hans häst bara bäst. Över upploppet stack han sedan ifrån till en överlägsen seger. Vinnartiden helt strålande 1.13,1/2140a i den hårda blåsten på Örebrotravet.
- Vilken form han är i, jag kände det i värmningen då han bara studsade fram. Han var i ett kanonslag idag och som han känns är han nog en häst för gulddivisionen, sa Fredrik Persson.
Det blev favoritbetonat på V75 och sju rätt gav 4 643 kronor. Sex rätt gav 28 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Därmed blir det återigen jackpot nästa vecka då V75 avgörs i Gävle. En ensam vinnare kan då ta hem 50 miljoner kronor bara på sju rätt.

Michael CarlssonDet börjar grönska....


...och snart slår liljorna ut i blom

Highlight Queen


Flygfoto över Kek's bana


En kaja sitter på Prince Juliano


Stallet V75-system

Fredag 30 april

Viola Silas tog 14:e raka segern
Flera imponerande vinnare i uttagningsloppen på Åby
STOCKHOLM

Viola Silas tog 14:e raka segern och blir storfavorit i finalen av Drottning Silvias Pokal.
I kvalen till Kungapokalen imponerade duon Main Wise As och Select Yankee stort.
Finalerna på Åby om två veckor blir något alldeles extra.

-
Viola Silas bara fortsätter att vinna och tog sin 14:e raka seger när hon vann uttagningen till Drottning Silvias Pokal. Hon blir storfavorit i finalen på Åby om två veckor för sin tränare Fredrik Persson. Foto: Claes Kärrstrand.

Det bjöds på flera sportsliga godbitar den här fina torsdagskvällen på Åby.
Sagan om Viola Silas bara fortsätter.
Trav-Sveriges superlöfte tog sin 14:e raka seger för sin tränare Fredrik Persson och är fortfarande obesegrad. Men den här gången fick Viola Silas jobba ordentligt då hon fick en ganska tuff resa. Persson lämnade andra par utvändigt och forcerade sin häst till ledningen knappa 800 meter kvar. Hon drog på i ett friskt tempo och höll säkert undan på tiden 1.13,7.
- Det är en fantastisk häst det här. Jag ville inte greja med henne från start utan ta det lugnt. Sedan blev det en väldig tempominskning varvet kvar och då lät jag henne gå på för att inte trampa upp i vagnarna.
- Idag fick hon gå och bli trött men det är nog bara nyttigt till finalen. Jag är jättenöjd med insatsen, sa Fredrik Persson.

"Flög fram"
De andra uttagningsloppen till Drottningens Pokal vanns av Dileva Käll (från ledningen), Pebbly (rygg ledaren och vann via open stretch) och Simb Ruby. När det gäller den sistnämnde så avslutade hon sylvasst på det innersta open stretch-spåret och slog av Moonlight Kronos kort före mål.
- Hon flög fram den sista biten, konstaterade Örjan Kihlström.

-
Pebbly vinner för Björn Goop efter ett perfekt lopp i rygg på ledaren.
Foto: Claes Kärrstrand.

Main Wise As lysande
I kvalen till Kungapokalen imponerade duon Main Wise As och Select Yankee stort. Main Wise As kördes till ledningen efter ett halvvarv och såg fullständigt lysande ut. Han gled ifrån de övriga till en mycket lätt seger och såg ut att vara helt okörd i mål. Segertiden blev 1.13,2/2140a.
- Han var fantastiskt fin idag, konstaterade tränaren och kusken Hugo Langeweg J:r.

-
Main Wise As imponerar enormt för sin tränare Hugo Langeweg J:r.
Foto: Claes Kärrstrand.
Banrekord av Select Yankee
En prestation som heller inte gick av för hackor kom i loppet efter. Det var Åke Svanstedts Select Yankee som vann på nytt tangerat banrekord, 1.12,8/2140a. Han fick ett tufft lopp där han forcerades till ledningen och öppnade första varvet efter 1.11. Trots press av Zyrano Boko så bara lämnade Select Yankee konkurrenterna i sista sväng. Favoriten Oracle var chanslös att gå i närkamp trots en perfekt resa i andra par utvändigt.
- Hästen var bra idag och hade gått framåt med de två loppen som han hade fått tidigare. Jag förväntade mig en bra prestation men trodde kanske inte att han skulle vara så här bra. Han borde kunna vara med och strida i finalen, sa Åke Svanstedt om Select Yankee som tävlade barfota runt om för första gången i hans regi.

"Juggle Face fantastiskt bra"
En annan försöksvinnare som också var mycket bra var Juggle Face. Lutfi Kolgjini lämnade andra par utvändigt 1200 meter kvar och avancerade fram utvändigt om ledande Hot Southwind. Han kämpade ner denne över upploppet och tog en säker seger.
- Han har utvecklats mycket och jag vet att ledaren är klen i huvudet och ville därför lägga press. Hästen var fantastiskt bra idag och han borde gå framåt eftersom han bara hade skrittats inför det här loppet, sa Lutfi Kolgjini.
Det fjärde försöket vanns av Pekka Korpis Dream Director efter en perfekt resa i rygg på Howthehaloareyou. Han avgjorde lätt mitt på upploppet.

Startlista final Drottning Silvias Pokal
Häst - tränare
1) Simb Ruby - Roger Walmann
2) Viola Silas - Fredrik Persson
3) Pebbly - Olle Goop
4) Arctic Love - Pekka Korpi
5) Moonlight Kronos - Lutfi Kolgjini
6) Dont Wear PJS - Roger Walmann
7) Omega Neo - Fredrik Persson
8) Izara - Roger Walmann
9) Dileva Käll - Glen Norman
10) Spirit Of The Day - Tom Horpestad
11) La Bellouet - Håkan K Persson
12) Honest Prayer - Risto Airaksinen

Startlista final Kungapokalen
Häst - tränare
1) Select Yankee - Åke Svanstedt
2) Dream Director - Pekka Korpi
3) Main Wise As - Hugo Langeweg J:r
4) Juggle Face - Lutfi Kolgjini
5) Alvena Pele - Per Lennartsson
6) Sebastian K. - Lutfi Kolgjini
7) Howthehaloareyou - Olle Goop
8) Oracle - Stefan Melander
9) Gills Abbe - Kari Lähdekorpi
10) Ewe Palema - Ulf Stenströmer
11) Alvena Pampas - Per Lennartsson
12) Michael America - Pierre Svensson

Michael Carlsson

 

Torsdag 29 april

Skatorna fortsätter sitt bobygge

Stora pinnar inget problem

Nu börjar det likna ett"skatbo"

Nu Pagadi klar för Elitloppet
Utklassade Iceland på Solvalla
STOCKHOLM

Det blev aldrig någon duell mellan Nu Pagadi och Iceland.
Därtill var Nu Pagadi alltför överlägsen när han imponerade på Solvalla.
Efter loppet fick stjärnhästen en inbjudan till Elitloppet.
- Jag sa ja tack till inbjudan, kommenterade tränaren Stig H Johansson.

-
Nu Pagadi imponerade stort när han vann på 1.12,0 på Solvalla och utklassade bland annat Iceland. Efter loppet bjöds hästen in till Elitloppet. Foto: Lars Jakobsson.

Matchen mellan stjärnorna Iceland och Nu Pagadi kom av sig efter sexhundra meter. Då "kuppade" Erik Adielsson till sig ledningen av Iceland som inte förmådde svara. Den sistnämnde tog direkt hand om täten men trots att Stefan "Tarzan" Melander försökte svara så gick det inte. Nu Pagadi gled till ledningen och drog i ett jämnt 1.12-tempo.
- Det var ingen jätteskarp öppning och jag ville hålla tempot uppe och min häst fokuserad. Det blev klockrent för honom idag, sa Erik Adielsson.
Nu Pagadi såg dunderfin ut när han sprintade undan till en smått överlägsen seger. Iceland som satt i rygg på ledaren hade fullt sjå att ta andraplatsen före Timetosaygoodbye.
- Han springer och lattjar upploppet ner men är mer lekfull och mer koncentrerad i år. Det är skönt att man inte behöver ta livet ur honom varje gång. Hästen kändes stark och var mycket bra. Det fanns krafter kvar i mål, berömde Adielsson.
Segertiden skrevs till 1.12,0/1640a, vilket tillsammans med Scarlets Aino är den snabbaste tiden i Sverige hittills i år.

-
Nu Pagadi vinner överlägset för Erik Adielsson. Foto: Lars Jakobsson.

Stig H glad
Efter loppet fick Nu Pagadi en inbjudan till Elitloppet av Solvallas travbanechef Tore Fyrand.
- Jag sa ja tack till inbjudan och vi är glada så här långt. Men det är en månad kvar och mycket kan hända. När hästen sköter sig svarar han alltid för bra prestationer, sa Stig H Johansson efteråt.
- Jag tror inte att han gör bort sig i det loppet. Men samtidigt är han bara fem år och har inte gjort så många starter ännu, sa Erik Adielsson.
Därmed är sex hästar inbjudna till Elitloppet. De övriga fem är Lucky Jim, Torvald Palema, Beanie M.M., Enough Talk och Define The World.

Hattrick av "Stig-Erik"
Stig H Johansson och Erik Adielsson hade en kanonkväll på Solvalla. De vann de tre första V64-loppen och svarade för ett äkta hattrick. Efter Nu Pagadi ledde Naughty Nanny från start till mål. Därefter måttade Adielsson in Coktail Rolls som i en vass avslutning fångade in en tapper Scarlet kort före mål.

-
Naughty Nanny och Erik Adielsson vinner V64-2. Foto: Lars Jakobsson.
- Det går bra nu. Det går verkligen bra. Hon visade bra uppfattning och det var femstjärnigt av henne, sa Erik Adielsson efter sitt hattrick.

"Kaffir Face är stark och har klass"
Det bjöds även på ett par andra fina prestationer inom V64. S.J.'s Otto brisade runt sina konkurrenter och vann åkandes för Åke Svanstedt. Segertiden jättefina 1.12,4/1640a och då var det inte helt slutsålt i mål.
Och i vårfinalen för treåringarna hade Lutfi Kolgjini-tränade Kaffir Face uppvisning. Jättelöftet tog tidigt ledningen och hade inga problem att glida undan till en mycket lätt seger för Johnny Takter. Vinnartiden blev 1.14,7/2140a utan att förta sig och här har Jägersro-tränaren på nytt tagit fram en unghäst av stora mått. Förstapriset var 200 000 kronor.

-
Kaffir Face vinner mycket enkelt för Johnny Takter. Foto: Lars Jakobsson.
- Det här är en väldigt fin talang. Han är både stark och har klass. Men det gäller nog att jobba lite med psyket på honom. Det finns lite stress i hästen och han måste coola ner sig lite. I så fall kan han gå långt, sa Johnny Takter.

Jackpot - igen
För övrigt denna onsdagskväll på Solvalla blev det återigen favoritbetonat på V64. Sex rätt gav 721 kronor, fem rätt 9 kronor och det blev ingen utdelning på fyra rätt. Därmed är det återigen jackpot på V64 kommande onsdag. Då kan en vinnare med sex rätt ta hem tolv miljoner kronor.

Michael Carlsson

Onsdag 28 april
Provlopp Färjestad

Kek hade fin 3-åring med i provlopp - Alltimo
Målgång med "vinnaren" 5 Joulin Song med tiden 1.22,4
f. 500-1.25,0 f.1000-1.24,8 s.1000-1.20,1 s.500-1.18

Joulin Song

2:a var nr 2 Syste Jane

3:a var nr 10 O'Littlebigjoe


Dryga varvet kvar med Eva Bulwark i ledning och Alltimo i 3:e utv

900m kvar med Eva Bulwark i ledning och Alltimo i 3:e utvMålgångsbild med "vinnaren" Nr 2 Eva Bulwark på tiden 1.20,7
2:a 11 Alltimo med tiden 1.19.9 (från 20m tillägg)
f. 500-1.27,0 f.1000-1.25,5 s.1000-1.16,4 s.500-1.14,5

Eva Bulwark


Alltimo som avslutade sista 1000m e. 1.15,8 och 1.13,3 sista 500m

3:a var 1 Västerbo Room Mate
Vi noterade även att....


....Derby Princess såg ok ut på 1.23 2100m

V64-Solvalla


Johnny Takter avslutar V64 med en spik

V64-1...2-3
V64-2...4-5-9-10-11
V64-3...3-5-6-7
V64-4...2-7
V65-5...4-11
V64-6...6 Kaffir Face
160 raderSkatorna fortsätter sitt bygge

Tisdag 27 april


Full aktivitet på ett skatpar som bygger bo strax intill huset
2003 hände detta....

Doc Lucky Way segrade med Peter Ådefors

Doris Karlsson tränade och ägde Doc Lucky Way
Tiden går fort....för 4 år sedan föddes...Emelia Way - e Gazza Degato - Doc Lucky Way


I går kvalade Emelia Way  och såg helläcker ut...Klassfotbollen har börjat
Måndag 26 april

Taste Of Cócktail - Dagens Häst
Målgångsbilder från Färjestad

Lopp 1 Nr 3 Dumdumboy - Olle Goop

Lopp 2 Nr 1 Staro Enchilada - Tony Wallin


Lopp 3 V65-1 Nr 7 Me Jef Fior - Kenneth Haugstad


Lopp 4 V65-2 Nr 1 Conrads Unn - Tony Wallin


Lopp 5 V65-3 Nr 7 Casino Chip - Åke Svanstedt


Lopp 6 V65-4 Nr 2 Grades Roc - Olle Goop


Lopp 7 V65-5 Nr 12 Taste Of Cocktail - Morgan Ivarsson


Lopp 8 V65-6 Nr 15 Nisse - Åke Svanstedt


Lopp 9 Nr 4 Marcus Vingboons - Elin Dalegård


Lopp 10 Nr 6 Tap Boy - Juhani Partanen


Lopp 11 Nr 2 Angel France - Dagfinn Aarum

Allsvenska körsvensligan
STOCKHOLM

1. Björn Goop Åby 113-76-66
2. Erik Adielsson Jägersro 94-62-44
3. Ulf Ohlsson Bergsåker 92-63-60
4. Örjan Kihlström Solvalla 76-70-43
5. Jorma Kontio Solvalla 58-34-40
6. Åke Svanstedt Axevalla 55-51-40
7. Stefan Söderkvist Åby 48-50-39
8. Carl-Erik Lindblom Örebro 48-37-25
9. Lutfi Kolgjini Jägersro 48-22-13
10. Joakim Lövgren Jägersro 38-24-15
11. Johnny Takter Jägersro 34-50-46
12. Peter Untersteiner Halmstad 34-36-21
13. Robert Bergh Bergsåker 34-15-17
14. Per Lennartsson Solvalla 33-25-26
15. Thomas Uhrberg Jägersro 31-39-39I kväll V65-trav på Färjestad
V65-tips

Åke Svanstedt har V65-spiken

V65-1...2-4-7-10
V65-2...2 In Session Broline
V65-3...2-7-9
V65-4...2-5
V65-5...1-6
V65-6...2-3-5-7-8-12-15
336 rader

 

Söndag 25 april

Conrad Lugauer körde nytt banrekord med The Z.
Målgångsbilder från Årjäng

Lopp 1 Nr 7 Destiny Bie Bopp - Dagfinn Aarum >>

Lopp 2 Nr 7 Stjernedröm - Odd-Arne Sagholen


Lopp 3 V65-1 Nr 3 Loverboy Pellini - Marius Höitomt


Lopp 4 V65-2 Nr 1 Tamina Silas - Stefan Söderkvist


Lopp 5 V65-3 Nr 5 Santanic - Olle Goop


Lopp 6 V65-4 Nr 1 Rejäl Karsk - Stefan Söderkvist


Lopp 7 V65-5 Nr 7 Tjuragutten - Bård Humborstad


Lopp 8 V65-6 Nr 14 The Z. - Conrad Lugauer


Lopp 9 Nr 4 Oozing - Magnus Jakobsson


Lopp 10 Nr 10 Juvenile Face - Stefan Medin


Lopp 11 Nr 10 Capello Bob - Kenneth Haugstad


Rix-Hästen Global Mystique fick startgalopp
Visade sedan 1.17 - 1700m


I dag V65-trav på Årjäng
V65-tips

V65-1...1-2-3-6-8
V65-2...1-6
V65-3...5-11
V65-4...1 Rejäl Karsk
V65-5...1-3-6-10
V65-6...1-3-5-6-9-11
480 rader

Lördag 24 april

Snubblande nära fiasko
UMEÅ

En av världens bästa hästar?
Kanske det.
Men i årets andra start var det snubblande nära förlust i V75 på Umåker för jätten Maharajah.
75 meter före mål avvärjde kusken Örjan Kihlström en galopp.
- Jag hann inte se dramatiken där jag stod. Lika bra det för jag hade nog fått en hjärtattack annars, sade tränaren Stefan Hultman.

-
Maharjah håller undan för störtdykande Calamara Donna. Foto: Maria Holmén

Att det skulle bli en förlust i årsdebuten för 14 dagar sedan för stjärnan hade ingen räknat med. Nu skulle skåpet ställas på plats igen av Stefan Hultman och hans medarbetare.
Maharajah, streckad på hela 93 procent av systemen, släpptes också programenligt till ledningen efter 500 meter. Lätt vunnet trodde alla.
Stefan Hultmans häst såg fin ut och joggade sista varvet efter 1.10,5. Men allt gick inte enligt planen.
I den sista kurvan lät Örjan Kihlström hästen sticka undan med några längder. Samtidigt, en bit bakom, lyfte Johan Untersteiner ut Calamara Donna till attack från andraparet utvändigt. Fjolårets vinnare av Stochampionatet avslutade vindsnabbt och blev faktiskt lite närgången i mitten av upploppet.
Maharajahs svar då Örjan Kihlström ville få honom att länga på stegen var att takta till lite i travet...
- Han hade så klart "kräm" kvar - men tog ju ett rejält "steg" där kort före mål. Hästen visade i alla fall en annan spänst nu och är på rätt väg, sade Örjan Kihlström då han fick pusta ut efter loppet.

-
Maharajah och Örjan Kihlström vann den första upplagan av Berth Johanssons Memorial för femåriga hästar. Foto: Maria Holmén

Hjärtat hoppade upp
Stefan Hultman menade att han fick det svar han ville ha av stjärnan i årets andra start.
- Jag fick det kvitto jag ville se idag på att han utvecklats och blivit bättre. Bortsett det som hände kort före mål såg Maharajah lysande ut. Men tänk om det blivit galopp. Jag fick hjärtat i halsgropen när jag nu här efteråt hörde att han höll på att galoppera. Elitloppet? Vi får se hur han tar det här loppet först. Det finns många andra jättestora lopp i år, sade Stefan Hultman som tog en dubbelseger på V75 då hans femåring Marshland vann Guldbjörken i dennes första start i den högsta klassen.

-
Guldbjörken 2010 gick till Marshland och Örjan Kihlström efter tidig ledning. Stefan Hultman tränar. Foto: Maria Holmén
Loppet Maharajah vann var den första upplagan av Berth Johanssons Memorial, ett femåringslopp med 200 000 kronor till vinnaren.
Loppet har tillkommit för att hedra Umåkers störste tränare genom tiderna som gick bort i fjol.

Tolv år har gått.
Jättejubel efter den andra V75-avdelningen där det blev seger för Chuck Liddell och Patrik Nygren. Häst, kusk, tränare och även ägare kommer från Umeå vilket också märktes på livet i och omkring vinnarcirkeln inför de 7627 besökarna på Umåker.
Att ett hemmaekipage vinner V75 på Umåker har inte hänt sedan 1998 då Jan Norberg grejade det med Björknäs King.
Tolv år senare sätter alltså hemmasonen Patrik Nygren en ny femetta. Chuck Liddell kom i Patrik Nygrens träning i augusti och har nu på sju starter tagit fem mycket imponerande segrar.

-
Chuck Liddell och Patrik Nygren. Foto: Maria Holmén
Femåringen var ruskigt kvick bakom bilen och spårade varje meter av loppet på nya rekordet 1.13,3.
Kusken var själaglad och satt och viftade med körspöet till publiken hela upploppet ner.
- Jag har vunnit större segrar sett till pengarna men inget slår det här. Att vinna inför den här publiken med en sådan här häst och med sådana här ägare är det största jag varit med om i travet, sade Patrik Nygren.

"Enormt lopp"
Det var även en hemmaseger på gång i V75-4 där amatören Kia Wiiks obesegrade El Sueco hade spelarnas förtroende.
Men något hände i den näst sista kurvan när Ove A Lindqvist hade placerat favoriten utvändigt ledaren. El Sueco bröt ut några spår och tappade både rytm och positioner.
- Han bröt ut bara och det var orutinen som satte in. Hästen gör ett enormt lopp efter det och är nära att vinna ändå, sade Ove A Lindqvist om El Sueco som slutade trea, på linje med segraren Jerka Tilly.
Ove A Lindqvist fick revansch med Åke Svanstedt-tränade Youpie som svarade för en enorm insats från utvändigt ledaren i V75-7.
Helt klart en halv seger för hemmalaget. Youpie ägs nämligen av Umeåborna Erik Konradsson och Stig-Erik Renkonen. Även uppfödarna Håkan och Jenny Persson kommer från Umeå.
I silverloppet fick Speedy Gold och John Östman ett lopp i rygg på hårt dragande Ryan Trot och kunde spurta till seger 1.12,0. Ett nytt banrekord alla kategorier av åttaåringen! Peter Smeds tränar.
Sju rätt betalade 1813 kronor, sex rätt 30 kronor medan det blev jackpot på fem rätt. En ensam vinnare kan bli 47 miljoner kronor rikare i V75 på Örebro nästa lördag.

Mikael WiknerLena stänger Lenas IT-Café på Gran Canaria nästa vecka och tackar alla Travspelare
för denna säsong och återkommer till hösten med nyheter.......Vårsol och det börjar grönska i gräset

Highlight Queen

Acksjöfaxen

Stallets V75-system

 

Fredag 23 april


Travsäsongen närmar sig slutet på Gran Canaria

En räv och canadagäss vid Kek's stall nu på em
Lass Twist är nu kvitt sina karledsbesvär

Prince Juliano laddar för start om några veckor

Lass Twist med Altimo i hagen

Altimo 3-år och snart startklar
Fin i ett jobb på Färjestad idag

Torsdag 22 aprilPå morgonen besök på Menhammar Going Kronos i bakgrunden


Going Kronos


Viking Kronos

From Above
Solvalla Hästägareförenings nya andelshäst på lösdrift ute på Menhammar
Quirk of Fate

Sedan besök på Yttersta - Stefan HultmanMaharajah laddar inför lördagens V75


på kvällen Årsmöte för Solvalla Hästägareförening

kl. 19.00 öppnade Claes- Göran Wallenius mötet

Henrik Söderström valdes som sekreterare för mötetca 60 personer hade mött upp i Arkaden på Solvalla

Nya Solvallachefen Tore Fyrand berättade vad som sker på Solvalla framöver


Föreningen bjöd på mat vid The Onion som ligger på stallbacken


 


 

Oracle - en häst för kulltoppen
STOCKHOLM

Oracle bjöd Örjan Kihlström på en härlig åktur när han dundrade runt Solvallas travbana.
- Det känns som att han ska tillhöra kulltoppen i år också, konstaterade Örjan Kihlström efter uppvisningen i V64-5.

-
Oracle bjöd Örjan Kihlström på en härlig åktur när han dundrade runt Solvallas travbana. Foto: Lars Jakobsson

Solvallaserien för fyraåriga hästar var huvudnumret på Solvalla på onsdagen. 150 000 kronor fanns i potten för vinnaren och det blev en ren uppvisning av favoriten Oracle.
Stefan Melander tränar hingsten som i fjol under debutsäsongen tjänade nästan 1,8 miljoner kronor. Främsta meriterna kom i Svenskt travkriterium och i det italienska storloppet Orsi Mangelli där Oracle slutade tvåa i båda.
Den fyraårige hingsten såg mycket löpsugen ut i sin tredje start för året och kusken Örjan Kihlström såg mest ut som en passagerare där han mer eller mindre låg ner i en amerikansk typ av sulky.
- Den är skön att köra i den här vagnen. Nu var hästen rätt pigg också, rejält laddad, sa Örjan Kihlström.

-
Örjan Kihlström trivs även i en amerikansk sulky. Foto: Lars Jakobsson
Stig H Johanssons amerikanska nyförvärv I Wont't Dance var snabbast bakom startbilen och tog enkelt hand om ledningen i händerna på Erik Adielsson. Örjan Kihlström gled fram och övertog ledningen efter 300 meter med Oracle. Väl i spets dominerade sedan Oracle loppet i sin löpglada stil.
- Han bestämde farten själv och han kändes väldigt fin hela tiden. Han visade i fjol att han är bland de bättre i kullen och han känns som han ska tillhöra kulltoppen i år också, fortsatte Örjan Kihlström.

Lämnade inget åt slumpen
Två andra hästar som imponerade inom V64-spelet var duon Tjacke Gold i V64-2 och Niller i V64-6. Håkan K Persson bakom 8,52-oddsaren Tjacke Gold lämnade inget åt slumpen från 20 meters tillägg och avancerade tidigt fram utvändigt om ledaren. Den amatörtränade valacken var sedan mycket tapper när han höll undan över upploppet.

-
Tjacke Gold imponerade när han skrällde i V64-2 tillsammans med Håkan K Persson. Foto: Lars Jakobsson
- Jag åker inte till Solvalla för att sitta där bak, inte med en sådan här stark häst. Han brukar gå bra efter vila och det jag är mest nöjd med är att travet flöt så bra för honom i dag, sa Håkan K Persson .
Åke Svanstedt var också offensiv och Niller vann mycket lätt efter att ha körts fram utvändigt ledaren varvet från mål.

Jackpot nästa vecka
V64-omgången var ganska favoritbetonad och både I Saw You (Åke Lindblom) i V64-1 och Michael Lönborg-tränade Lipgloss (Per Lennartsson) i V64-3 infriade sina favoritskap från ledningen.
I V64-3 bjöd 7,75-oddsaren Stig H Johanssons Lingesbo Chippen på en liten överraskning efter att ha blivit serverad en fin resa av Erik Adielsson med draghjälp fram tills mitten av sista sväng.
Utdelningen på sex rätt på V64 blev 1 684 kronor. Fem rätt gav 16 kronor medan det blev jackpot på fyra rätt. Det innebär att nästa onsdag kan en ensam vinnare få tolv miljoner kronor på V64.

Lars-Ove Pettersson

Övrigt denna kväll på Solvalla

Jag noterade att.... (Lennart Kihlman)

....Jordbruksministern Eskil Erlandsson körde dubbelsulky med Kjell Brandt med
hästen
Distant Thunder Foto: Lennart Kihlman


....Travkompaniet kvalade One Too Many Foto: Lennart Kihlman

....Travkompaniet kvalade Orecchietti
Foto: Lennart Kihlman

...Solvalla Hästägarförenings Andelshäst Ashado Boko gjorde sin andra start
Tyvärr startgalopp med Johan Untersteiner
Foto: Lennart Kihlman

 

Onsdag 21 april

Nu på morgonen 07.30 snöfall och ett vitt snötäcke

V64-tips Solvalla 21 april

V64-1...2-3-4-5-6
V64-2...2-3-7-8-10-11-12
V64-3...1-3-5-9
V64-4...3-8
V64-5...6 Oracle
V64-6...3 -9
560 rader = 560 kr

Tisdag 20 april

Gårdagens häst på Färjestad = Spinnaker
Parralellvägen från "vår" rondell till östra delen av Skattkärr är nu klar i grundutförande.

En ny tunnel för gångväg till nmotionsspåret
 

Måndag 19 april
Målgångsbilder från Färjestad

Lopp 1 Nr 7 Golden Viva - Frida Nilsson >

Lopp 2 Nr 9 Chatman - Juhani Partanen >


Lopp 3 Nr 5 Megiddo - Olle Goop >


Lopp 4 V5-1 Nr 9 Nautilus Hall - Maria Ottoson >>


Lopp 5 V5-2 Nr 12 Spinnaker - Göran S Karlsson >>


Lopp 6 V5-3 Nr 8 Zassa T.H. - Mikael J Andersson


Lopp 7 V5-4 Nr 6 Rite On G. - Dagfinn Aarum >>


Lopp 8 V5-5 Nr 7 Cobra Kejs Frank Nilsson >>


Lopp 9 Nr 2 New El In - Magnus Jakobsson >


Lopp 10 Nr 3 Lobys Fanny - Juhani Partanen >Kvalloppet Nr 7 Prince Juliano - Karl-Erik Kihlman >>


 

I kväll trav på Färjestad
V5-tips

Lady´s Photo

V5-1...Alla 8 hästar
V5-2...7-12
V5-3...Alla 12 hästar
V5-4...4-6-9-13
V5-5...10 Lady´s Photo
768 rader

Allsvenska körsvensligan

Med Björn Goop i sjuksängen så fortsätter konkurrenterna att knappa in.
"Värst" denna vecka var Erik Adielsson som med elva pinnar nosar på andraplatsen.


1. Björn Goop Åby 113-76-66
2. Ulf Ohlsson Bergsåker 89-59-57
3. Erik Adielsson Jägersro 88-58-38
4. Örjan Kihlström Solvalla 68-65-41
5. Jorma Kontio Solvalla 57-29-37
6. Åke Svanstedt Axevalla 51-46-37
7. Carl-Erik Lindblom Örebro 48-37-24
8. Lutfi Kolgjini Jägersro 47-18-12
9. Stefan Söderkvist Åby 42-43-36
10. Joakim Lövgren Jägersro 36-23-14
11. Johnny Takter Jägersro 33-48-44
12. Peter Untersteiner Halmstad 33-35-20
13. Per Lennartsson Solvalla 32-23-25
14. Robert Bergh Bergsåker 31-14-15
15. Thomas Uhrberg Jägersro 30-35-37
 


 

Söndag 18 april

Vårkrattning av gräsmatta

Löken växt några cm sedan 8 april

Paralellvägen börjar ta form

En "ny" fågel utanför som vi inte sett tidigare

Goop och Walmann tvingas byta bana
STOCKHOLM
Åby tappar stora affischnamn som Olle Goop och Mimmi Elfstrand. Solvallatränarna Per Lennartsson och Roger Walmann tvingas flytta till sina licenser från Solvalla till Eskilstuna och Sundbyholmstravet.
Det är konsekvenser av ett beslut som Svenska Travsportens Centralförbund fattade på fredagen och det går ut på att en tränares hemmabana ska vara den bana där han/hon har sin huvudsakliga verksamhet. Anledning till detta är det ekonomiska fördelningssystemet.

- Björn & Olle Goop blir Färjestadstränare ? Foto: Lennart Kihlman
Det har funnits en del undantag tidigare, men nu beslutade man att undantagen inte ska gälla längre från och med årsskiftet.
Detta berör ett hundratal licenser, med alla amatörtränare inräknade. De största namnen det berör är Åbytränaren Olle Goop, Solvalladuon Per Lennartsson och Roger Walmann, Mantorps Jan Hellstedt och Åbys Mimmi Elfstrand.

Lars-Ove Pettersson

Tidernas överraskning i Olympiatravet
Copper Beech chockade publiken
MÖLNDAL

OS-hjältarna Charlotte Kalla och Björn Ferry får ursäkta.
Lördagens stora vinnare på Åbytravet var en tysk.
Efter en virvlande avslutning tog dunderskrällen Copper Beech hem Olympiatravet.
- Det går inte att beskriva känslan när jag passerade mållinjen, sa tränaren och kusken Conrad Lugauer.


-
Segern var knapp men Conrad Lugauer hann ändå med att göra segergest.
Foto: Lars Jakobsson
Med färska OS-guldmedaljörerna Charlotte Kalla och Björn Ferry i spetsen hade i vanlig ordning Olympiatravet samlat en stor del av den svenska idrottseliten. Men den här dagen var det de fyrbenta atleterna som stod i fokus.
Copper Beech stod emellertid inte i fokus på förhand.
Knappast någon på Åby trodde att han skulle kunna matcha världshästar som Torvald Palema, Beanie M.M., Nu Pagadi och Triton Sund. Men efter en virvlande avslutning från tredje par invändigt stod han som vinnare.
- Jag kan inte förklara vad jag känner. Det här måste få sjunka in några dagar, sa i Sverige verksamma tysken Conrad Lugauer.
Nioårige Copper Beech är född och ägd i Tyskland och Lugauer har tränat honom under hela karriären. I och med segern, värd 1,5 miljoner kronor, passerade Copper Beech fem miljoner kronor insprunget.

-
Copper Beech och Conrad Lugauer. Foto: Lars Jakobsson
- Han är väldigt speciell för mig. Han representerar mitt stall, min kunskap som tränare och mitt teams kunskap. En sådan här häst får man inte varje dag, sa Lugauer.

Beanie M.M. tapper tvåa
Tvåa i mål slutade en mycket tapper Beanie M.M., som tvingades till ett högt tempo i ledningen av franske Nelumbo.
- Vi är jättenöjda. Ett andrapris i Olympiatravet kan man inte vara missnöjd med. Visst är det snopet att åka dit sista biten men det är bara att ta av sig mössan för Copper Beech och Conrad Lugauer och gratulera dem, sa Beanie M.M.:s tränare Morten Waage.
Trea i loppet slutade Stig H Johanssons Debbie Brodda, vars mer betrodda stallkamrat Nu Pagadi galopperade bort sig i starten. Loppets favorit Torvald Palema fick ett fint lopp i rygg på ledaren men hade inget att komma med för dagen och slutade femma.
Copper Beechs segertid skrevs till mycket fina 1.11,6 (2 140 meter med bilstart) och vinnaroddset uppgick till 65 gånger pengarna, det högsta i Olympiatravets historia.

"Fortsätt spela på hästar"
Lugauer och Copper Beech hyllades i vinnarcirkeln av en månghövdad skara OS-stjärnor, dessa fick också motta ett bidrag från ATG på 8,6 miljoner kronor. Sedan Olympiatravet drog igång 1979 har travsporten sponsrat olympier och paralympier med drygt 180 miljoner.
- Jag hoppas att ni fortsätter att spela på hästar under en lång tid framöver så att vi kan fortsätta att bärga medaljer till Sverige, sa skidskyttekungen Björn Ferry.

Plåster på såren för Adielsson
Nu Pagadis kusk Erik Adielsson var av förklarliga skäl besviken efter galoppen i dagens huvudlopp, men han fick ordentligt med plåster på såren. Först satte han dit Stig H Johanssons Bobtail i Stoeliten och det följe han upp med att via en nästan osannolikt maximerad styrning vinna silverdivisionens final med Katjing, även denne tränar av Stig H.

-
Bobtail vann Stoeliten. Foto: Lars Jakobsson
- Det blev ett sådär läskigt klockrent lopp - tredje invändigt och perfekt lucka, sa Adielsson, som dessutom vann tre lopp utanför V75-kupongen.
- Det är bättre än vad jag trodde på förhand men Nu Pagadi finns kvar där i huvudet.

Andelsspel vann 20,5 miljoner
Copper Beech var inte den enda överraskningen för V75-spelarna denna finalomgång. Den största överraskningen kom i klass II-finalen när Ralf Karlstedt vann med egentränade Prince Tagg, endast streckad på två procent av alla inlämnade kuponger.

-
Prince Tagg skrällde ordentligt. Foto: Lars Jakobsson
- Jag hade tur, en bra häst och en kusk som gjorde rätt. Det blev helt perfekt och det är underbart, sa Karlstedt.
Sebastian K. tog hem klass I-finalen tillsammans med sin tränare Lutfi Kolgjini och han var utöver Bobtail den enda favoriten som infriade förväntningarna. Övriga lopp, finalen av Diamantstoet samt silverdivisionens final, vanns av Veijo Heiskanens Oma Y. (Johnny Takter) och Åke Svanstedt-tränade Celebrity Photo (Per Lennartsson).
Endast 5,2 V75-system lyckades pricka in samtliga rätt. 4,2 av dessa utgjorde ett bolagssystem i Norsborg söder om Stockholm. Där fick 42 lyckliga andelsägare dela på 20,5 miljoner kronor.

Ola Johansson

Lördag 17 april

Var och kollade på fotbollscup i Våxnäshallen Barnbarnet spelade

Målchans och mål för Norrstrand i vita tröjor

Glada efter 1-1 målet


Här gör Fjugesta 2-1 (Fjugesta i röd tröjor)

4 utespelare + målvakt gör att alla deltar intensivt i matcherna

Fjugesta vann med 2-1 över Norrstrand
Cupen pågår denna lördag mellan 08.00 - 18.00  - 16 lag deltarStallets V75-system
 

Fredag 16 aprilFredagseftermiddag och en koll när Prince Juliano går ett finslipande jobb i Skattkärr
inför kvalet på Färjestad måndag 19 april. Lass Twist i hagen ser på.
Prince Juliano med Karl-Erik Kihlman

Highlight Queen kollar när sonen går jobb

Även lillebror King Highlight kollar


Allt ser bra ut inför kvalet på måndag för Prince Juliano


Torsdag 15 april

Känslosam seger för stall Frick
STOCKHOLM

En hel sport är engagerad i hur det går med travtränaren Jim Fricks tillfrisknande efter olyckan i mars.
Under onsdagskvällen kom en mycket känslosam seger då stallets Master Växus segrade på V64.
- Det blir så klart glädje också en sådan här gång. En härlig seger för teamet och ett kvitto på att de gjort saker rätt under de här fem veckorna, summerade kollegan och vännen Jan I Jönsson.


Nioårige Master Växus fullträff var den första för stallet i den tjugoförsta starten sedan olyckan 10 mars. Segerpremien hela 60 000 kronor.
Håkan "Hockey" Eriksson körde till seger och var klart tagen av stunden i vinnarcirkeln.

-
Master Växus vinner V64-1. Foto: Lars Jakobsson
- Jag hoppas att Jim kan se det här på tv.
Någon timme efter loppet utanför Jim Fricks stall på Solvalla. Nära vännen Jan I Jönsson har tagit mycket av kontakten med medierna efter olyckan. Nu står han i skenet från stallgången och berättar om uppmärksamheten just den här kvällen. Alla blandade känslor som kommit upp med en seger för en av stallets hästar.
- Hela tiden kommer det fram folk och vill prata om Jim. Allt vi kan säga är att det går sakta framåt och att det finns tecken på att Jim uppfattar kommunikation från omgivningen. Åsa (hustrun) säger att hon ser en annan blick i hans ögon nu. Han har svarat på tilltal, sagt "ja" två gånger.
Jan I Jönsson är generalsekreterare i travtränarnas riksförbund där Jim Frick är ordförande.
- Vi pratade med varandra flera gånger per dag. Vill man ha något klart svar på någonting så är det Jim man ska ta det med. Och så har det alltid varit, säger Jönsson som motvilligt låter sig fotograferas.
- Det måste bli lågmält. Överenskommelsen är att vi tar det mesta av informationen genom stallets hemsida. Men det är extra en sådan här kväll.

Dubbel till Westholm
I övrigt noterar vi att Rommetränaren Jörgen Westholm satte dit båda sina favoriter på V64.
River De Liton Liton följde upp de två raka triumferna på V75 med att ta en mycket bekväm seger på Solvalla. Jörgen Westholm körde sig till ledningen när det återstod 1500 meter av loppet och River De Liton Liton visade sig överlägsen. I den sista avdelningen på V64, tillika ett försök i klass II på V75, spårade fyraårige Alu´s First Line runt om till en knapp
seger värd 100 000 kronor.

 -
Efter två raka segrar på V75 var det dags för en V64-seger för Rivet De Liton och Jörgen Westholm. Foto: Lars Jakobsson

Favoriten - trots allt
I V64-4 var det nog många spelare som drog en suck av lättnad efter loppet. Kvällens största favorit på streckspelet Alvena Pampas vann nämligen inte med några större marginaler.
Per Lennartsson kunde tidigt köra sig till ledningen i fyraåringsloppet och fick inleda det första varet på låga 1.17,5.
Alvena Pampas segermarginalen i mål blev bara huvud och hals före Jaguar Ruda som närmade sig den sista biten.
- Det blev tufft det där. Han gick oerhört fort sista 600 och visade som vanligt en jäkla vilja. Men konkurrenterna var tuffa samtidigt som min häst saknade lopp i kroppen, sade Per Lennartsson.
Utdelningen på sex rätt blev 3227 kronor, femmorna betalade 34 kronor och i kolumnen för fyra rätt står jackpot. Det blir alltså jackpot igen på Solvalla nästa onsdag då en ensam vinnare beräknas kunna hämta hem 11 miljoner kronor.

Mikael Wikner


 

Onsdag 14 april


Linda Pulkkinen tog en snygg dubbel
Målgångsbilder från Årjäng

Lopp 1 V4-1 Nr 10 Flying Rossi - Linda Pulkkinen

Lopp 2 V4-2 Nr 2 Tottman Wotts - Per C Johansson


Lopp 3 V4-3 Nr 8 Pricey G.T. - Cato Antonsen


Lopp 4 V4-4 Nr 8 Furderud Blesen - Björn Humborstad >


Lopp 5 V5-1 Nr 7 Cyr On - Dagfinn Aarum >>


Lopp 6 V5-2 Nr 6 Brattoscar - Peter Ådefors >


Lopp 7 V5-3 Nr 9 Sweetness Candy - Linda Pulkkinen


Lopp 8 V5-4 Nr 11 Polar Hövding - Cato Antonsen >

Lopp 9 V5-5 Nr 4 Zambalo - Niclas Benzon


Solvalla 14 april

V64-1...5-6-9-10-11
V64-2...2-4-6-8
V64-3...2-5
V64-4...7-8-12
V64-5...9 Robin K.
V64-6...2-5
240 rader = 240 kr
I dag Lunchtrav på Årjäng med V4 - Trio och V5 totalt 9 lopp
V4-tips

V4-1...7-11
V4-2...6-9
V4-3...1-3-6-7-8-10
V4-4...3-7-11-12-13-14
144 rader = 288 kr

Trio-tips

1:a...7-12-14
2:a...7-11-12-13-14
3:a...7-9-11-12-13-14
96 rader = 192 kr

V5-Tips

V5-1...Alla 8 hästar
V5-2...Alla 9 hästar
V5-3...9-12
V5-4...10-11
V5-5...6-8
576 rader = 576 kr

Tisdag 13 april

Allsvenska körsvensligan
STOCKHOLM

Björn Goop var sjukskriven i förra veckan och står kvar på 113 segrar i år.
Segerrikast i förra veckan var Åke Svanstedt, Stefan Söderkvist och Peter Untersteiner. Trion plockade åtta segrar vardera.


1. Björn Goop Åby 113-76-66
2. Ulf Ohlsson Bergsåker 84-54-52
3. Erik Adielsson Jägersro 77-56-32
4. Örjan Kihlström Solvalla 66-63-41
5. Jorma Kontio Solvalla 55-26-34
6. Åke Svanstedt Axevalla 47-38-37
7. Carl-Erik Lindblom Örebro 43-34-22
8. Lutfi Kolgjini Jägersro 42-18-11
9. Stefan Söderkvist Åby 40-39-31
10. Joakim Lövgren Jägersro 35-21-13
11. Peter Untersteiner Halmstad 32-33-18
12. Tony Wallin Eskilstuna 29-25-33
13. Robert Bergh Bergsåker 29-12-14
14. Johnny Takter Jägersro 28-44-39
14. Jan-Olov Persson Hagmyren 27-7-12
15. Thomas Uhrberg Jägersro 28-31-34
Årsmöte kl. 18.30 hos Marie i Lövnäs
Ängtorps Vägföreing med 14 hushåll

Måndag 12 april


Calle Lindblom tog en trippel denna dag på Åmål
Målgångsbilder från Åmål


Lopp 1 V4-1 Nr 5 Faksina - Sofia Adolfsson >>Lopp 2 V4-2 Nr 4 Megiddo - Michael Larsson >Lopp 3 V4-3 Nr 2 Satindoll S.I.R. - Carl-Erik Lindblom >Lopp 4 V4-4 Nr 3 Ex Excellent - Carl-Erik Lindblom >Lopp 5 V5-1 Nr 6 Dolph Cobra - Juhani Partanen >>Lopp 6 V5-2 Nr 8 Orlando Laser - Mikael J Andersson >Lopp 7 V5-3 Nr 3 Diamond Elegance - Carl-Erik LindblomLopp 8 V5-4 Nr 12 Purple Rain Dream - Carl Johan JepsonLopp 9 V5-5 Nr 2 Dancing Darkness - Morgan Ivarsson

 

 
I dag lunchtrav på Åmål med V4 - Trio + V5 totalt 9 lopp
Tips
V4-tips

Winstjärna en bra V4-spik

V4-1...3 Winstjärna
V4-2...1-2-9
V4-3...1-2-3-4-6-8-10
V4-4...1-4-7-11
84 rader = 168 kr

Trio-Tips

Conrads Comet intressant comeback i trioloppet

1:a...1-3-4-11
2:a...1-3-4-7-11
3:a...1-3-4-7-11
96 rader = 192 kr


V5-tips

Cosmo M.L. dagens bästa V5-spik

V5-1...Alla 10 hästar
V5-2...Alla 12 hästar
V5-3...1-3-6-7
V5-4...5 Elstar Pride
V5-5...1 Cosmo M.L.
480 rader


I kväll årsmöte på Färjestad

Ordf. Ander Holmqvist inledde mötet

Bild: Lennart Rohdin & P O Svensson
Ett lugnt möte med omval på samtliga poster
Sedan 1 tim av Tomas Thell om franskt trav och andelshästar

Tomas Thell
Därefter pyttipanna. Ca 45 personer på mötet


Söndag 11 april


Målgångsbilder


Lopp 1 Nr 5 Turboson - Erik Berglöf >>


Lopp 2 Nr 12 Goes All In - Henrik Åslund >>Lopp 3 Nr 1 Hamras One More - Johan L SundgrenLopp 4 V5-1 Nr 10 Nautilus Hall - Carl Erik LindblomLopp 5 V5-2 Nr 10 Dash Cool - Christian Gustafsson >>Lopp 6 V5-3 Nr 1 Peter Den Store - Morgan IvarssonLopp 7 V5-4 Nr 1 Princess Zoot - Mikael J Andersson >>Lopp 8 V5-5 Nr 7 Yosemite Boko - Leif Witasp >>Lopp 9 Nr 5 Rokne Ravn - Olle Goop >>Lopp 10 Nr 2 Dory Win - Erik Berglöf >>

 


I dag trav på Färjestad Första start kl. 15.00
V5-tips

V5-1...1-2-3-4-5-6-7-8-10
V5-2...3-5-6-7-10-11
V5-3...7 Princess Wine
V5-4...1-2
V5-5...5-7-8
324 rader

Lördag 10 april

En aning om framtiden
MANTORP

Var det Sveriges två bästa hästar de kommande åren som krigade i Kjell P Dahlströms Minne?
Omöjligt är det inte.
När Spring Erom betvingade Maharajah tog han plats jämte denne vid dörren till yppersta eliten.
En dörr duon lär banka in hårt och snart.


Sista 700 meterna i tredjespår utan rygg i 1.10-fart.
Med huvan kvar och utan att se plågad ut.
Håkan Olofssons Spring Erom svarade för en makalös återkomst på tävlingsbanan då han tog hem Kjell P Dahlströms Minne.
Segertiden 1.13,5/2 140 meter ska ses i ljuset av bitande kyla och sträng vind, samt att han satt i fjärde par utvändigt då första varvet travades på 1.15,1.
- Det går inte att vara mer nöjd än såhär, skrockade Olofsson som redan innan tävlingarna var påtagligt optimistisk och uppenbarligen hade på känn vad vinterträningen gjort för hans tidigare aningen oslipade diamant.

-
Utvändige Spring Erom kopplar grepp på Maharajah och ger en vink om kommande stordåd under säsongen. Foto: Claes Kärrstrand
- Jag visste att han var väl förberedd och tycker att det såg riktigt bra ut sista biten idag.
Inför loppet talades det annars nästan bara om Maharajah - hästen som spås bli svensk travsports nästa superstjärna.
Och insatsen i årsdebuten gav ingen anledning att tvivla på det. Däremot tändes hopp om att Maharajah inte är den ende blivande världsartisten i den svenska kullen född 2005.

"En storkanon"
Spring Erom kom igång senare än många av sina kullkamrater och fick i fjol sin första riktiga säsong på tävlingsbanan. Även om den stora fullträffen uteblev så hann hästen visa styrka och inställning långt utöver det vanliga.
Slutvarvet i Breeders' Crown-finalen på Sundbyholm i november då han var på vippen att hinna fram trots "omöjlig" resa var ett av de svettigaste som skådades på en svensk travbana under säsongen.
Det var då Ulf Ohlsson för första gången fick chansen i sulkyn och att han gillade det som fanns i tömmarna behöver ingen tvivla på. Ohlsson hade nämligen tänkt stå över lördagens V75-omgång, men när Håkan Olofsson bad om hans tjänster som ersättare för skadade Björn Goop blev det en biltur från Sundsvall.
- Det var inget svårt beslut. Inte när man får köra en sådan häst, förklarade Ohlsson på stallbacken innan loppet då han strosade omkring civilklädd med sällsynt gott om tid.
Och att bara köra en häst har också sina fördelar.
- Nu känns det skönt, jag kan sätta mig i bilen och åka hem nöjd, mös Ohlsson som naturligt nog bara hade lovord att strö över Spring Erom.
- Jag tycker att han kändes ännu bättre än i fjol. I provstarten satt jag bara och njöt. Det är en storkanon det här.

Positiva besked för Hultman
Maharajah då? Den dubble derbyvinnaren såg lysande ut i två provstarter bakom bilen innan tävlingarna och var med ovanligt bra även då det blev allvar. Däremot tvekade han en aning in i första sväng och tvingades därför trava hela kurvan i tredjespår för att nå fram utvändigt ledande Lavec Kronos. Denne - världsrekordhållare för fyraåringar över sprinterdistans - plockades ner utan problem, men mot vinnarens blytunga slutrepa fanns inget försvar.
- Såhär direkt efter loppet känns det förstås surt att han förlorade, men ska jag summera alla intryck så är de väldigt positiva ändå. De delar jag har jobbat med att förbättra, hästens sätt att röra sig och startsnabbheten, gav de besked jag önskat.
- Han återhämtade sig också fort efter loppet. Däremot var han lite ringrostigare än jag förväntat mig, men fick samtidigt stryk av en oerhört bra häst så jag ser ljust på resten av säsongen, berättade Stefan Hultman som också står fast vid planerna att nästa start blir ett nytt femåringslopp - Berth Johanssons Minne på Umåker om två veckor.

Goop kan välja häst
Efter detta "kronprinsslag" hamnade de mer ärrade kämparna som krigade om den sista biljetten till Olympiatravet lite i skymundan. Här vikarierade pappa Olle för Björn Goop och visade varför han är segerrikast i familjen, och hela Sverige.
Global Investment bjöds en resa i hårt tempo i andra par ytter och avgjorde lekande lätt.

-
GLobal Investment tog sista chansen att kvala in till Olympiatravet, men Olle Goop var osäker på om man vill utnyttja den. Foto: Claes Kärrstrand
Därmed är hästen klar för nästa veckas storlopp på hemmaplan - om man nu vill starta.
- Vi får ta en diskussion om det. Täta starter brukar vara tufft, det krävs väldigt mycket av hästarna i den här klassen, resonerade Olle som i Quarcio du Chene har hästen som av allt att döma står först på kö till ett wild card och således kan välja vilken av stallets stjärnor som är bäst lämpad att kriga om de 1,5 miljoner kronor som står på spel på lördag.

-
Olle Goop var på glatt humör. Foto: Claes Kärrstrand
Av övriga vinnare förtjänar Pierre Svenssons Dresscode ett särskilt omnämnande. Trots ett strängt löpningsförlopp med dryga spår fram utanpå ledaren visade han berömvärd moral och vägrade släppa någon förbi sig.
Ledningen är som bekant en närmare väg till mål och den utnyttjade Johan Untersteiner bakom Izara samt Stefan Söderkvist med Rocky Composite. Den senare var en genuin hemmaseger eftersom hästen tränas på Jan Hellstedts filial inne på Mantorpstravet.
Gills Abbe levererade en rejäl långspurt medan Tom Raider blev den sjunde pusselbiten som krävdes för att få ta del av den dryga miljon som blev belöningen för sju rätt.

-
Tom Rider avgör. Foto: Claes Kärrstrand

Robin JohanssonNu laddar vi för Maharajah och V75 på MantorpStallets V75.....

 

Fredag 9 april

Besök TV-Masten/station Sörmon/Karlstad
Min arbetsplats från 1986 och in på 2000-talet

Televerket Radio som nu är Teracom

Sändarsalen med många nya digitala sändare

Bild från källaren där sändarna kyls med bergkyla....
Ett roligt besök att bli uppdaterad med dagens teknik

Dags att ta av vinterdäcken...

Nu är våren här...

Snöfritt på Ängtorpsvägen. En tur till Kek's stall

En katt lurar i solen

Lass Twist selas på för en motionsturLass Twist


Martin trimmar Lass Twist som håller sin fina vinterform. Nästa start på Färjestad 18 april


Annika kör King Higlight som är nykastrerad

Alltimo pustar ut i hagen efter ett bra jobb på Färjestad. Kvalar inom kort

Nu laddar vi för Maharajah och V75 på Mantorp

Torsdag 8 april

Enkelt för snäll Scarlets Aino
STOCKHOLM

Toppsprintern Scarlets Aino är känd för att ta i för allt vad tygen håller.
Men på onsdagen var han snarare loj.
Trots det gick han segrande ur striden.
- Det händer någon gång då och då att han är riktigt snäll, sa tränaren Hans-Owe Sundberg.


-
Scarlets Aino vann från ledningen. Foto: Lars Jakobsson
Scarlets Aino har gjort sig känd som en häst som bombar till ledningen och sedan rusar så länge krafterna räcker, ofta hela vägen in i mål. Men när han nu startade i Dartster F:s lopp var han lugn som en filbunke.
- Det händer då och då att han är riktigt snäll och går att hejda. Men man vet aldrig när han är på det humöret, sa Sundberg.
Hur som helst vann Scarlets Aino säkert från ledningen och därmed stärkte han sina chanser att precis som i fjol få en inbjudan till Elitloppet på Solvalla sista söndagen i maj.
- Formmässigt är han inte på topp ännu men han ska gå framåt nu när värmen kommer. Då brukar han tända till.

-
Scarlets Aino och Hans-Owe Sundberg. Foto: Lars Jakobsson

Lennartsson nöjd och glad
Per Lennartssons högkapabla sto Ibiza Broline, som i fjol vann bland annat Breeders' Crown, gjorde årsdebut och den klarade hon med bravur. Från innerspår bakom bilen tog hon hand om ledningen och sedan joggade hon, till synes helt obrukad, undan till seger.

-
Ibiza Broline vann årsdebuten. Foto: Lars Jakobsson
- Hon är långt ifrån toppformen och har mycket mer spänst i kroppen när hon är i ordning. Men det är så vi har tränat och hon kommer att komma mer och mer, sa Lennartsson.
Ibiza Broline har ända sedan hon debuterade som treåring visat hög kapacitet. Men hon har brottats med diverse småskador och först i fjol, efter omlagd träning, lossnade det ordentligt för henne.
- Jag är evigt tacksam att jag har fått den tid som jag har fått av ägarna. Resultatet har vi här och jag är nöjd och glad.

Fjärde raka för kvinnokarlen
Solvallatränaren Björn Röcklinger har inlett året mycket starkt och ståtar med dryga miljonen inkört och 33 i segerprocent. På onsdagen tog stallets största stjärna Ladies Man fjärde raka segern.

-
Ladies Man tog fjärde raka segern. Foto: Lars Jakobsson
- Han har jättefin form hela vintern och han var bra i dag också. Den lite hårda öppningen spelade ingen roll och han var inte trött i mål, sa segerkusken Jorma Kontio.

Lindblom missnöjd trots seger
Den evige optimisten Carl-Erik Lindblom sätter ribban högt och är sällan nöjd. Nu vann han med Lars Fribergs Mirakel Lavec men lämnade trots det Solvalla som en missnöjd man.

-
Lars Friberg och Carl-Erik Lindblom. Foto: Lars Jakobsson
- Jag blir inte nöjd innan jag vinner alla lopp. Det kommer aldrig att hända men då har jag ju något att sträva efter, sa Lindblom med ett leende.

Jättepott nästa vecka
Övriga V64-lopp gick denna favoritbetonade omgång till Stig H Johanssons Filippa Moose (Erik Adielsson) och Roger Walmanns Proud Philip (Örjan Kihlström). Utdelningen på sex rätt stannade på 172 kronor. Utdelningen på både fyra och fem rätt understeg sju kronor och därmed går de potterna vidare till nästa veckas sexrättspott.

Ola Johansson

Onsdag 7 april

Idag besök hos hovslagare som varit med inom travsporten som aktiv i 50 år ?


Våren på väg och snart snöfritt på tomten kring huset

På väg att träffa hovslagare på Hammarö

Nu gäller broddfritt

Möte med Assar Bergh 64-år hovslagare och drygt 50-år inom travsporten
21-år på Färjestad som lärling hos Folke Hjalmarsson och Uno Swed


Denna dag skodde han tre hästar hos veterinär Nina Lundin

Kunder som ringer och vill få hästar skodda


Assar har mycket att berätta från "50 år inom travsporten"
Ett reportage med bilder kommer inom kort på ett annat media
Återkommer på vilken plats

V64-tips

Scarlets Aino "Spets & slut"

V64-1...2 Scarlets Aino
V64-2...Alla 12 hästar
V64-3...5-8
V64-4...5-6-7-14
V64-5...2-3
V64-6...1-3-7
576 raderV64- i kväll på Gran Canaria hos Lenas IT-Café via ATG-Live


Jag möter Prince Juliano med ägaren Jan Andersson efter hemkomst från
Färjestadsovalen efter ett snabbjobb

Både ägare och tränare (Karl-Erik Kihlman) nöjda och nu väntar kval

Våren är på väg.....nysladdad Ängtorpsväg

Vi följer denna lök....snö över för 2 dagar sedan nu ca 2 cm upp

Tisdag 6 april

Mulet nu på morgonen och risk för lite regn i dag

Allsvenska körsvensligan
STOCKHOLM

Ulf Ohlsson gick starkt i veckan och har puttat ner Erik Adielsson från andraplatsen.

1. Björn Goop Åby 113-76-66
2. Ulf Ohlsson Bergsåker 80-50-49
3. Erik Adielsson Jägersro 75-50-28
4. Örjan Kihlström Solvalla 59-62-33
5. Jorma Kontio Solvalla 51-26-32
6. Åke Svanstedt Axevalla 39-30-33
7. Carl-Erik Lindblom Örebro 38-24-21
8. Lutfi Kolgjini Jägersro 35-15-8
9. Joakim Lövgren Jägersro 33-19-11
10. Stefan Söderkvist Åby 32-37-27
11. Tony Wallin Eskilstuna 27-23-32
12. Robert Bergh Bergsåker 27-10-14
13. Jan-Olov Persson Hagmyren 27-7-12
14. Johnny Takter Jägersro 25-43-33
15. Thomas Uhrberg Jägersro 25-26-32


Måndag 5 april

Snöfall kl. 07.45 och sedan frukost

Söndag 4 april

Bjuden på påskbuffé i dag på denna herrgård ??
Ni får reda vart i eftermiddag/kväll

Våren på väg i Skattkärr snöfritt kring Skattkärrsvägen och i dag solsken

12.30 anländer vi till Dömle Herrgård för PåskbufféKall och varm mat i herrgårdsmiljö


Lite historik om Dömle
Klicka och läs mer på www.domle.se


En påsktupp på bordet

Avslut med kaffe & tårta


Dömle Herrgård ligger ca 1 mil norr om Lökene (Goop)

Golfbyggnaden - Golfbanan ligger runt Herrgården

Vy från balkongen i herrgården ner mot Kapellet

Åter mot Skattkärr efter en trevlig och god påskbuffé

Ett tack till mina barn för en fin födelsedag

På kvällen kortspel i Skattkärr i härlig vårvärme med sol

Lördag 3 april

"Som att åka karusell"
BORLÄNGE

Oj, vilken final det kan bli!
Vinnarna i Olympiatravets delfinaler fortsätter att imponera - först Beanie M.M., sedan Torvald Palema och nu Nu Pagadi.
- Det är som att åka karusell när man var liten. Man vill ut och köra igen, sa kusken Erik Adielsson.

-
Nu Pagadi och Erik Adielsson segerdefilerar och är i final i Olympiatravet.
Foto: Hanold

Fuxige Nu Pagadi är en skönhetsupplevelse och i ett strålande solsken på Rommetravet bländade han även storpubliken med sitt sätt att trava.
På lätta hovar förvandlade han Olympiatravets tredje delfinal till en ren uppvisning och efter loppet sken både kusken Erik Adielsson och tränaren Stig H Johansson i kapp med vårsolen.
- Det är som att åka karusell när man var liten. Man vill ut och köra igen, sa Erik Adielsson.
- Jag kanske kör själv i finalen. Han såg så jävla fin ut, skojade Stig H Johansson.
Är du sugen?
- Nej, nej, men man måste liva upp sändningen, fortsatte Stig H Johansson som var expert i Vinnare V75 på TV.
Hur gillar du att se loppen från kommentators-hytten?
- I början när jag precis slutat köra tyckte jag det var lite stressigt att stå vid sidan om. Men i dag tycker jag bara att det är skönt och här i hytten både sitter man bra och ser bra.
Men vill du inte ner till vinnarcirkeln efter en sådan här seger?
- Nej, det har jag aldrig haft behov av.

-
Nu Pagadi och Erik Adielsson. Foto: Hanold

Imponerande teknik
Den tyskfödde hingsten har varit i träning hos Stig H Johansson i drygt ett år. Han har gjort 14 starter i sin nya regi och påskdagens seger var den åttonde med Erik Adielsson i sulkyn. Totalt i karriären har det blivit 14 segrar och drygt 3,5 miljoner kronor insprunget.
Från sidan ser det väldigt enkelt ut när Nu Pagadi rör sig på travbanan.
- Ja, han är otroligt effektiv. Trots att ha har ett lite runt steg så har han en imponerande steglängd, fortsatte Stig H Johansson.
Erik Adielsson fortsatte med fler superlativ.
- Det är klart det är skönt att få ett bra besked. Det var sådant tryck i honom, på två steg växlade han tempo. Det känns inte som han anstränger sig, det var ljuv musik. Men samtidigt var det här inget bevis vad han kan.

"Fin utdelning för Lähdekorpi
Kari Lähdekorpi-tränade Go On Pale tog hand om den andra finalplatsen till Olympiatravet efter en vass spurt från sista plats tillsammans med Örjan Kihlström.

-
Junction och Jorma Kontio. Foto: Hanold
Halmstadtränaren hade en fin dag och i V75-1 blev det en stalldubbel genom Junction och Ryan Trot. Junction svarade för dagens snabbaste segertid på 1.12,1/1640 meter sedan stallkamraten Ryan Trot agerat "hare" och dragit hårt i täten långt före övriga. Men på upploppet tog det emot för ledaren och efter en perfekt resa på innerspåret tillsammans med Jorma Kontio kunde Junction avgöra säkert.
I V75-6 kom nästa fullträff för Kari Lähdekorpi sedan Allwood dominerat i spets tillsammans med Örjan Kihlström på nya rekordet 1.13,4/1640 meter.

Vinstdrag av Jansson
V75-omgången innehöll även ett kallblodslopp och det handlade om finalen i dubbelcupen med 200 000 kronor till vinnaren.
Jan-Olov Persson hade fyra hästar inkvalade till finalen och kunde räkna in ännu en storseger sedan Torbjörn Jansson med både tur och skicklighet serverat överraskningen Rapp Elden de rätta ryggarna. Vinstdraget var när Torbjörn Jansson lyckades byta ut tredje invändigt till andra par utvändigt varvet från mål.

Populär hemmaseger
Den stora hemmapubliken på 5 018 åskådare kunde glädjas åt en hemmaseger på V75 och det var Jörgen Westholm som fick besöka vinnarcirkeln efter en vaken styrning med rejäla River de Liton.

-
River de Liton och Jörgen Westholm på väg mot segern i V75-2. Foto: Hanold
 Rommetränaren satsade rejält från tillägg när Örjan Kihlström dämpade tempot i ledningen bakom favoriten Izara och övertog ledningen med 1 100 meter kvar. Väl i spets var det sedan lugna gatan för River de Liton.
Ulf Ohlsson blev omgångens enda dubbelsegrare bland kuskarna. I V75-4 fick han lucka från tredje invändigt med amatörtränade Bone Beiron och i V75-7 blev det seger från rygg ledaren med egentränade Rano.
Sju rätt på V75 gav 245 273 kronor och en av 231 lyckliga var Ranos ägare som i vinnarcirkeln berättade att han förstås spikat sin egen häst i V75-7.
Sex rätt gav 1 153 kronor och fem rätt gav 83 kronor.
14 av vinnarna med sju rätt hade valt att spela V7 och vann därmed 613 182 kronor vardera.

Lars-Ove Pettersson


Fredag 2 april


I dag V65-trav på Färjestad
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 10 Terence De Chambe - Åke Lindblom >>

Lopp 2 Nr 15 Odin Tabac - Johanna Hedlund >>


Lopp 3 V65-1 Nr 6 I Saw You - Åke Lindblom >>


Lopp 4 V65-2 Nr 3 Lexington ås - Åke Svanstedt >>


Lopp 5 V65-3 Nr 6 Ewe Palema - Stefan Söderkvist >


Lopp 6 V65-4 Nr 9 True Q. - Åke Svanstedt >>


Lopp 7 V65-5 Nr 9 Swept To Victory - Örjan Kihlström >>


Lopp 8 V65-6 Nr 4 Micro Mesh - Lufto Kolgjini


Lopp 9 Nr 1 Fridhems Tiara - Stefan Söderkvist >>


Lopp 10 Nr 3 Moonbeam Hanover - Åke Svanstedt>


Lopp 11 Nr 1 Santonia - Anders Svanstedt


Ponnyloppet Nr 5 Thyra Tyrann - Ylva Östberg


V65-tips
 

Åke Svanstedt & "Ludde" har V65-spikarna

V65-1...1-3-5-7-8
V65-2...3-4
V65-3...3 Main Kronos
V65-4...9 True Q.
V65-5...2-8-9-10
V65-6...1-2-4-5-7-9
240 rader


I dag V65-trav på Färjestad

Torsdag 1 april

Åter i Skattkärr med snöfall

Onsdag 31 mars


I kväll full fart med V64 för flickorna vid Lenas IT-Café
V64-Systemet

Datum: 2010-03-31
Bana: Solvalla
Spelform: V64, omg. 13
Avd        Ordinarie hästar (Res.)
1             2, 3, 4, 5, 12
2            3, 11, 14
3            2, 3, 4, 7, 10
4            1, 3, 5, 12
5            6, 8, 12
6            7 - Pamona
900 rader  x 1,00 kr = 
900,00 krLämnar Gran Canaria 15.15

Vy över Gran Canaria från flyget hem


Fin solnedgång kl. 20.30 i flygplanet

Läs mer från Gran Canaria under mars 2010 >>


Ängtorpsvägen i juni 2009 + från 1950 - + Bröderna Kihlman & Trav

Bröderna Kihlman i NWT>>>>

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>