Välkommen 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542 - 054-860966
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNFoto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Söndag 3 januari

Vi (Urban & Lennart) tar bilderna ALN gör vinnartavlorna
Samarbete från 1 oktober 2009

Lördag 2 januari

Kometen Jennifer tutar på
STOCKHOLM

Alla pratar om hennes fjolår i sulkyn.
2010 behöver inte bli sämre för Jennifer Tillman. Tvärtom.
Nominerad till Årets Komet i svensk travsport 2009 inledde hon det nya året med en dubbelseger - varav en kom inom V75-spelet på Axevalla. Miss 100 procent.-
Jennifer Tillman hundraprocentig på Axevalla. Foto: Claes Kärrstrand

Jennifer Tillmans 2009 blev mycket uppmärksammat. Hon förbättrade då sina resultat med flera hundra procent med 2,2 miljoner kronor intjänat både i sulky och sadel. Totalt blev det 42 segrar.
Det fina resultatet gjorde att den 25-åriga lärlingen från Mantorp nu är en av tre nominerade till titeln Årets Komet i Sverige 2009. Ett pris som delas ut på Årets Häst-galan i Göteborg näst sista fredagen i januari.
Efter att ha inlett med seger i ett lopp utanför V75 (Super Neon) under lördagen åkte Jennifer Tillman ut som andrahandsfavorit i V75-2 tillsammans med Solvallatränaren Henrik Larssons Caballion.
Den starke fyraåringen har tagit några av sina segrar den tunga vägen och Jennifer Tillman valde att utnyttja den styrkan. Caballion kördes fram utvändigt ledaren direkt och kopplade enkelt grepp på den invändige hästen i början av upploppet.

Vackert buret
Aktionen var dock inte den bästa och Caballion fick "bäras" sista biten för att inte galoppera. En snygg styrning av kuskbegåvningen Tillman. Calvin Fortune var knappt slagen tvåa efter en plusbetonad insats.
- Han är nog inte lika osäker som det kanske såg ut. Men jag vågade helt enkelt inte chansa sista biten. Det var mycket pengar i andrapris också och jag kände att det bästa var att hålla honom i trav, sade Jennifer Tillman som efter loppet kunde dra av sig kuskdressen som obesegrad.

Dubbel till Karlstedt
Tommy Karlstedt jobbar som försteman åt Kari Lähdekorpi. 24-åringen har lärlingslicens han också och blev dagens store på herrsidan bland kuskarna med en dubbelseger på V75.
Stall Lähdekorpi hade laddat med elva hästar från stallet på V75-spelet.
Det resulterade direkt i V75:ans första avdelning där Tommy Karlstedt försvarade innerspåret i starten (voltstart) och sedan ledde varje meter av loppet med Karbo Cake.

-
Tommy Karlstedt Foto: Claes Kärrstrand

Karbo Cake - en överraskning endast streckad på 17 procent av kupongerna - behövde inte alls ta ut sig framme i ledningen.

Försiktigt i kylan
Termometern kröp neråt 13 minusgrader i Skara och många kuskar hade respekt för den hårda banan.
- Det är väl jättebra att få inleda 2010 med en V75-seger. Banan var hård och det gav oss en fördel när vi kunde sitta och bestämma där framme, sade Tommy Karlstedt.
Karlstedt hade sedan turen att vinna V75-6 med Ravello, ett lopp där flera hästar krokade ihop på upploppet när ledaren The Good Boy galopperade.
Ravello inledde i fjärde invändigt och kunde spurtade till sig segern längst ut i banan när det tog stopp på de invändiga spåren (inga skador).
- Jag hann bara se att de krokade ihop invändigt och tappade fart på det. Ibland har man tur. Det här är nog min näst största framgång som kusk. Lärlings-SM på Åby med Skip Dimanche (2007) smäller högre.
I loppet efter satte Prima Stella och Stefan Söderkvist punkt för V75 och ledde varje meter av silverdivisionen. Kari Lähdekorpi tog därmed tre V75-segrar. Storfavoriten Master Danchip och Jorma Kontio tröttnade här efter en löpning utvändigt ledaren i det hårda tempot.

-
Prima Stella tränas i Halmstad men kan ändå räknas som en hemmaseger. Uppfödare, ägare och tidigare tränare är nämligen Christer Andersson från Axvall. Foto: Claes Kärrstrand

Seger med en gäspning
Nioårige Acclaim var V75-omgångens största favorit och kunde lite oväntat behålla ledningen från sitt innerspår i gulddivisionen. Håkan "Hockey" Eriksson har nog sällan vunnit lättare med nioåringen. Första 1000 gick inte snabbare än 1.18!

-
Storfavoriten Acclaim tog sin 30:e seger i start nummer 99 i karriären. Foto: Claes Kärrstrand
Åbytränaren Veijo Heiskanen fick äntligen full utdelning med Reality Pride som svarat för några riktigt fina lopp på slutet.
Andrahandsfavoriten hittade snabbt andrapar utvändigt från sitt tillägg. Dryga varvet från mål lämnade Veijo Heiskanen den fina positionen och gick fram utvändigt ledaren.
- Om jag hade väntat hade vi fått dra fram de andra sista 800 meterna. Nu fick konkurrenterna göra det mesta själva i stället. Hon vann mycket enkelt. En jättehärlig häst som alltid går ända vägen hem, sade Veijo Heiskanen.

56 000 för sju rätt
Cherion Tooma och Jörgen Sjunnesson vann det andra stoloppet på V75 efter att ha blivit släppta till ledningen efter 600 meter. Därefter blev det lugna gatan och en ganska enkelt seger efter att de båda streckfavoriterna Rania och Absolutfin galopperat bort sina möjligheter. Amatören Anna-Karin Bronsman från Åby tränar.
371 system hittade alla vinnarna på V75 och sju rätt belönades med 56 617 kronor. Sex rätt gav 486 kronor och utdelningen för fem rätt blev 48 kronor.

Mikael WiknerÄngtorpsvägen ner till stallet - 10 grader

Hästar hos KjällTill Kek's stall för att hämta V75-systemet

Lass Twist laddar i hagen inför Färjestad 11 januari

Acksjöfaxen 2 år Prince Juliano i bakgrunden

Ägarna med Acksjöfaxen

Per-Inge "fjäskar" för Acksjöfaxen

Prince Juliano pigg & glad

Gammal sägen "När domherren kommer fram blir det mycket snö"Jorma Kontio


 

 


Följ bröderna Kihlmans travhistoria Klicka här >>>


Snöplog i Ängtorp på 50-talet...klicka och läs mer om Ängtorp under 60 år>>


Så här ser det ut idag på samma plats

I dag full fart vid Lenas IT-Café på Gran Canaria med V75 via ATG-Live


Om du kommer till Gran Canaria åk till San Agustin och shoppingcentret
Ta sikte på detta torn och gå längst upp 5:e vån.
Då kommer du till Lenas IT-Café

Kommer man från "norra" sidan och går över bron så kommer man direkt till Lenas

Fredag 1 januari


Lass Twist - Martin Söderqvist trimmas för Färjestadstart 11 januari

1 tim. promenad i vinterväder - 8 grader

Solen försöker att bryta igenom

Kollade parallell-vägen som är på G....


Vi har nu riktig snövinter i Skattkärr

Torsdag 31 december

Ett GOTT NYTT TRAVÅR
Önskas alla travvänner

Håkan K Persson


 

Onsdag 30 december

Goop champion för tredje gången
STOCKHOLM

Björn Goop säkrade sitt tredje raka kuskchampionat på Solvalla.
Två nya segrar innebar 98 totalt i år på huvudstadsbanan för "guldhjälmen".
- Det här smäller högt.

-
Björn Goop säkrade sitt tredje raka kuskchampionat på Solvalla och blev så här glad. Foto: Maria Holmén

Årets sista tävlingsdag på Solvalla var på förhand tänkt att bli en duell om kuskchampionatet mellan Björn Goop och Erik Adielsson.
Björn Goops hade en ledning med fyra segrar (96-92) och när Erik Adielsson vann direkt med Stig H Johanssons nyförvärv Prince L. i V64-1 ökande spänningen något. Men när Björn Goop sedan kontrade med Olle Goop-tränade Premier League i V64-5 var duellen över.
För Björn Goop var det tredje raka titeln på Solvalla - en titel han värderar högt.
- Solvalla och V75-ligan är de två största ligorna. Jag har kämpat hela året för att försvara min titel. Det är många jag har att tacka, framförallt pappa och Timo Nurmos. Det är deras förtjänst att jag står här nu.
Björn Goop vann även årets sista lopp med Mellby Topless och stannade därmed på 98 årssegrar. Vid båda segrarna 2007 och 2008 segerdefilerade han 109 gånger.

Finsk sisu
Dagens sportliga höjdpunkt var finalen av Diamantstoet som avslutade V64-spelet. 200 000 kronor väntade vinnaren och det såg länge ut som att favoriten Ronda Brick och Erik Adielsson skulle vinna, men över upploppet kämpade sig Wiona närmare och närmare för varje steg och visade en enorm sisu. När mållinjen kom var det stoet först tillsammans med finske toppkusken Harri Koivunen.
På fyra starter i regi Thomas L Larsson på Solvalla har det finskägda stoet nu vunnit tre lopp och tjänat drygt 400 000 kronor.
- Jag har kört henne mycket i Finland. Det är en hemskt bra häst, lite lat, kommenterade Harri Koivunen.
- Hon är en topphäst och hon kommer att tävla på i vinter. I träningen går hon mest på släp bakom andra hästar, berättade Thomas L Larsson

"En ny Dig For Dollars"
En annan häst som imponerade inom V64-spelet var tvåårige King Of The Moor som ledde V64-3 från start till mål när han tog andra raka segern tillsammans med Jim Oscarsson.
- Jag hoppas att det här kan vara en ny Dig For Dollars, sa segerkusken.
I V64-2 skrällde Charles Degiorgio med Lass John efter en invändig resa och lucka i tid. Onsdagen sjätte V64-vinnare blev Ridgehead Secret i V64-4 och här använde Jarno Koskela styrkan som vapen.
Utdelningen på sex rätt på V64-spelet blev 3 179 kronor till 2 048 vinnare. Fem rätt gav 41 kronor och fyra rätt gav sju kronor.

Lars-Ove PetterssonPrince L. - Erik AdielssonTa sikte på detta så hittar du till Lenas IT-Café - San Agustin

OBS.
Du som är på väg till Gran Canaria i höst/vinter/vår...


Glöm inte att besöka San Agustin onsdagar och lördagar
då Lena visar V64 och V75 via ATG-LiveMinus 17,5 kl. 10.25


Vi får en fin vinterdag trots kylan på Ängtorpsvägen i Skattkärr

Fåglarna behöver mat i kylan

Hackspetten dyker upp i kylan

Fullmåne och åter en kall nat

Landets championkuskar
STOCKHOLM

Björn Goop vinner flest travlopp i Sverige och kör därför i guldhjälm.
Vi har listat landets alla championkuskar.

                                           Björn Goop


32 av 33 kuskchampionat är avgjorda.
På onsdagen avgörs vem av Björn Goop och Erik Adielsson som drar längsta strået på Solvalla.
Om Björn Goop håller undan på Solvalla blir hans champion på fyra banor, förutom på huvudstadsbanan även på Arvika, Färjestad och Åmål.
Ulf Ohlsson tar fyra championat: Bollnäs, Gävle, Hagmyren och Solänget.
Bergsåkerkollegan Robert Bergh får nöja sig med tre: Bergsåker, Dannero och Skellefteå.
Fyra kuskar vinner två championat: Åke Svanstedt (Axevalla och Åby), Johnny Takter (Halmstad och Kalmar), Daniel Olsson (Romme och Rättvik) och Stefan Söderkvist (Mantorp och Vaggeryd).
Här följer vilka kuskar som placerat sig på pallplats på landets travbanor 2009.

Arvika
1) Björn Goop, Åby, 10 segrar
2) Erik Berglöf, Färjestad, 7
3) Dagfinn Aarum, Färjestad, 4


                          
     Åke Svanstedt

Axevalla
1) Åke Svanstedt, Axevalla, 71
2) Björn Goop, Åby, 46
3) Stefan Söderkvist, 26

Bergsåker (en tävlingsdag kvar)
1) Robert Bergh, Bergsåker, 62
2) Ulf Ohlsson, Bergsåker, 44
3) Lars Lindberg, Bergsåker, 30

Boden
1) Petter Lundberg, Boden, 24
2) Patrik Nygren, Umåker, 17
3) John Östman, Bergsåker, 17

Bollnäs
1) Ulf Ohlsson, Bergsåker, 15
2) Robert Bergh, Bergsåker, 11
3) Sören Eriksson, Gävle, 10

Dannero
1) Robert Bergh, Bergsåker, 10
2) Micael Melander, Dannero, 8
3) Jan-Olov Persson, Hagmyren, 7

Eskilstuna
1) Håkan Eriksson, Eskilstuna, 30
2) Per Lennartsson, Solvalla, 25
3) Björn Goop, Åby, 25

Färjestad
1) Björn Goop, Åby, 55
2) Mikael J Andersson, 25
3) Magnus Jakobsson, 23

Gävle
1) Ulf Ohlsson, Bergsåker, 28
2) Jim Frick, Solvalla, 24
3) Daniel Olsson, 24

Hagmyren
1) Ulf Ohlsson, Bergsåker, 17
2) Jan-Olov Persson, Hagmyren, 17
3) Roger N Olsson, Hagmyren, 9

Halmstad
1) Johnny Takter, Jägersro, 31
2) Thomas Uhrberg, Jägersro, 30
3) Lutfi Kolgjini, Jägersro, 26

Hoting
1) Harald Sandström, Östersund, 4
2) Stefan Edin, Dannero, 2
3) Jan Norberg, Umåker, 2


                                Lutfi Kolgjini

Jägersro
1) Lutfi Kolgjini, Jägersro, 81
2) Erik Adielsson, Jägersro, 79
3) Johnny Takter, Jägersro, 43

Karlshamn
1) Per Nordström, Jägersro, 2
2) Lennart Forsgren, Halmstad, 1
3) Tommy Karlstedt, Halmstad, 1

Kalmar
1) Johnny Takter, Jägersro, 35
2) Tommy Zackrisson, Kalmar, 25
3) Joakim Lövgren, Jögersro, 21

Lindesberg
1) Åke Lindblom, Örebro, 12
2) Carl-Erik Lindblom, Örebro, 6
3) Åke Svanstedt, Axevalla, 6

Lycksele
1) Micael Melander, Dannero, 4
2) John Östman, Bergsåker, 3
3) Jan Norberg, Umåker, 2

Mantorp
1) Stefan Söderkvist, Åby, 24
2) Örjan Kihlström, Solvalla, 18
3) Charles Degiorgio, Mantorp, 17

Oviken
1) Jan-Olof Johansson, Östersund, 3
2) Ulf Eriksson, Bergsåker, 2
3) Lars Ångström, Östersund, 2

Romme
1) Daniel Olsson, Romme, 19
2) Kajsa Frick, Rättvik, 13
3) Kaj Widell, 11

Rättvik
1) Daniel Olsson, Romme, 13
2) Sören Eriksson, Gävle, 13
3) Kaj Widell, Solvalla, 13

Solvalla (en tävlingsdag kvar)
1) Björn Goop, Åby, 96
2) Erik Adielsson, Solvalla, 92
3) Örjan Kihlström, Solvalla, 70

Skellefteå
1) Robert Bergh, Bergsåker, 17
2) Per Gustafsson, Skellefteå, 13
3) John Östman, Bergsåker, 13

Solänget
1) Ulf Ohlsson, Bergsåker, 17
2) Krister Söderholm, 9
3) Jan Norberg, Umåker, 9

Tingsryd
1) Jan Henriksson, Jägersro, 4
2) Lennart Forsgren, Halmstad, 3
3) Johnny Takter, Jägersro, 3

Umåker
1) Ove A Lindqvist, Umåker, 27
2) Ulf Ohlsson, Bergsåker, 23
3) Robert Bergh, Bergsåker, 19

Vaggeryd
1) Stefan Söderkvist, Åby, 8
2) Peter Untersteiner, Halmstad, 5
3) Johnny Takter, Jägersro, 5

Visby
1) Roger Malmqvist, Solvalla, 21
2) Daniel Olsson, Romme, 16
3) Elin Gustavsson, Bergsåker, 7

Åby (en tävlingsdag kvar)
1) Åke Svanstedt, Axevalla, 100
2) Björn Goop, Åby, 64
3) Johnny Takter, Jägersro, 37
4) Stefan Söderkvist, Åby, 36

Åmål
1) Björn Goop, Åby, 11
2) Dagfinn Aarum, Färjestad, 7
3) Erik Berglöf, Färjestad, 7


                        Magnus Jakobsson

Årjäng
1) Magnus Jakobsson, Färjestad, 20
2) Mikael J Andersson, Färjestad, 10
3) Åke Svanstedt, Axevalla, 9

Örebro
1) Örjan Kihlström, Solvalla, 24
2) Carl-Erik Lindblom, Örebro, 20
3) Jorma Kontio, Solvalla, 17

Östersund
1) Bo Eklöf, Bergsåker, 17
2) Ulf Eriksson, Bergsåker, 12
3) Ulf Ohlsson, Bergsåker, 11

Lars-Ove Pettersson

Tisdag 29 december


Fin soluppgång kl. 09.00 i Skattkärr minus 17 graderGrannen eldar....

Striden om Solvalla
STOCKHOLM

Den ene vinner Allsvenskan.
Den andre V75-ligan.
På onsdagen går tredje och avgörande ronden i årets tungviktsmöte på travbanorna.
Björn Goop och Erik Adielsson slåss om vem som är kung på Solvalla.

-
Erik Adielsson och Björn Goop. På onsdagen går de båda kuskgiganterna sin sista rond för året då årets Solvallachampion ska koras. Foto: Lars Jakobsson

Med sitt frenetiska tempo som landets mest idoge kusk och en bra bit över 2 000 starter per säsong har Björn Goop åter stått i en klass för sig i den allsvenska körsvensligan. Med några dagar kvar av säsongen ser han ut att landa strax under fjolårets resultat på 388 segrar inom landets gränser.
När det är riktigt allvar på lördagarna har det emellertid varit Erik Adielsson som regerat och på annandagen säkrade han titeln i den minst lika prestigefyllda V75-ligan.
1-1 ännu så länge alltså och på onsdagen går de båda kuskgiganterna sin sista rond för året då årets Solvallachampion ska koras.

Bräcklig ledning
Björn tog titeln av Erik 2007 och försvarade den i fjol. Inför säsongsavslutningen har han också kopplat ett till synes järngrepp med 96 segrar mot 92.
Men den som skrapar lite på ytan upptäcker snabbt att det ändå finns förutsättningar för en match in på målsnöret. Björn kör nämligen blott fem hästar under kvällen, de flesta från svåra utgångslägen och ser inte alls ut att ha lika utpräglade vinstchanser som brukligt.
Erik å sin sida har åtta uppsittningar inklusive ett par blytunga V64-favoriter i färske V75-vinnaren Prince L. och segermaskinen Ronda Brick.
Och eftersom Adielsson har fler andraplatser att luta sig mot behöver han "bara" nå upp jämsides för att återta landets viktigaste banchampionat.
Så det är långt från säkert att årets kung hinner koras med pompa och ståt, champagne och applåder. Förmodligen avgörs det inte förrän mörkret är som tätast, temperaturen som lägst, tv-kamerorna har slocknat och publiken gått hem - i lopp 11, årets allra sista på Solvalla.

Robin Johansson

Allsvenska körsvensligan
STOCKHOLM
Björn Goop har dominerat den Allsvenska körsvensligan hela året och ståtar med 379 segrar på svensk mark med fyra tävlingadagar kvar av 2009.

Siffror till och med 27 december:
1) Björn Goop Åby 379-253-208
2) Åke Svanstedt Axevalla 286-228-157
3) Erik Adielsson Jägersro 271-217-140
4) Örjan Kihlström Solvalla 221-182-177
5) Ulf Ohlsson Bergsåker 216-205-192
6) Johnny Takter Jägersro 192-166-150
7) Robert Bergh Bergsåker 158-67-73
8) Lutfi Kolgjini Jägersro 150-78-47
9) Daniel Olsson Romme 124-128-117
10) Stefan Söderkvist Åby 122-121-129
11) Jorma Kontio Solvalla 122-100-110
12) Thomas Uhrberg Jägersro 103-100-101
13) Magnus Jakobsson Färjestad 102-72-71
14) Per Lennartsson Solvalla 101-89-72
15) Carl-Erik Lindblom Örebro 90-117-121

Lars-Ove Pettersson

Måndag 28 december

Söndag 27 december

Lars "Tvåan" Nilsson ´ledde defileringen till VF's Amerikaresa

Sofia Bäckgren blev segrare


Målgångsbilder från Färjestad


Lopp 1 Nr 9 Boka Prinsen - Anna Rönning >>


Lopp 2 Nr 12 Mari Marami - Sofia Bäckgren >>Lopp 3 V65-1 Nr 12 Signorina - Dagfinn Aarum >>Lopp 4 V65-2 Nr 10 Lom Pilen - Cato Antonsen >>Lopp 5 V65-3 Nr 1 Action Fly - Carl Johan Jepson >>Lopp 6 V65-4 Nr 9 Quantum Winner - Daniel Olsson >>Lopp 7 V65-5 Nr 11 One Creation - Björn Goop >>Lopp 8 V65-6 Nr 8 Ottens Vigo - Håkan K Persson >>Lopp 9 Nr 5 Global Tilly - Anna Rönning >>Lopp 10 Nr 8 Romantic Composite - Daniel Olsson >>Lopp 11 Nr 11 Night Lie Star - Lars Erixon >>Lopp 12 Nr 6 Dash Boy - Pernilla T Johansson >>Lopp 13 Nr 10 Dealer Arriba - Juhani Partanen ><

Övrigt denna dag

Björn Goop champion på Färjestad
Pris av Lennart Olsson & Viktor Isaksen


Ägaren till Night Lie Star tände en segercigarr efter segernLars "Tvåan" på topp denna dag

One Creation

Karl O Johansson delade ut Callits VM-Trofé till Björn Goop
efter segern med One Creation


07.30 minus 10 grader ute
 

I dag V65 på Färjestad och 13 lopp
V65-tips

Horgen Tore

V65-1...2-4-5-7-10-12
V65-2...9 Horgen Tore
V65-3...2-4-5-6-8
V65-4...5-9-10-14-15
V65-5...5-6-10-11
V65-6...8 Ottens Vigo
600 rader


Ottens Vigo

 

Acclaim vinterkung på V75
STOCKHOLM

Acclaim vinterkung i gulddivisionen.
Erik Adielsson årets V75-kusk.
Men Örjan Kihlström svarade för dagens kuskprestation...


-
Acclaim trivs på vintern och tog sin 17:e V75-seger. Foto: Lars Jakobsson
Årets sista V75-tävlingar bjöd på mycket fin sport och flera mycket starka prestationer.
Silverhästen, eller finalen av gulddivisionen, blev ett rafflande lopp där det hände massor och när krutröken skingrats stod Acclaim och Håkan "Hockey" Eriksson i vinnarcirkeln.
Trots sämsta utgångsläget på förhand spurtade Acclaim, som alltid tänder till när det är vinter, till sig karriärens 17:e V75-seger och det var dagens skräll för spelarna.
Segern var värd 300 000 kronor att lägga till de 6,3 miljonerna hästen tjänat förut.

-
Acclaim och Håkan "Hockey" Eriksson vann gulddivisionens final.
Foto: Lars Jakobsson
- Det är en hedershäst. Att vi har fött upp honom själva och att jag har haft honom hela tiden gör förstås att det känns lite extra, sa Håkan Eriksson.
Närmast bakom Acclaim föll två hedershästar med flaggan minst sagt i topp.
Super Light kördes offensivt till ledningen, men sedan kom hetsige favoriten Global Investment upp utvändigt och Jörgen Westholm tvingades motvilligt att släppa ifrån sig kommandot. När luckan sedan kom på upploppet såg det ett tag ut som att elvaåringen skulle vinna...
- Jag är fruktansvärd besviken. Jag hade laddat för det här, att få vinna en gulddivision med honom nu i vinter. Det var lite snopet när Acclaim kom, sa Jörgen Wetsholm som snabbt tillade:
- Fantastiskt att bägge PRO-hästarna var bäst i dag. Både jag och Dan-Åke får sträcka på oss.

Mycket känslor i sista starten
Förutom sin egen Super Light syftade han förstås på tolvårige Skogans Joker som gjorde sin allra sista start. Med bara ett par hundra meter kvar av karriären såg det ut som att han skulle få avsluta med en vinst.
- Han föll med flaggan i topp. Det kunde inte ha slutat så mycket bättre. Jag såg han hade greppet in på upploppet, men upploppet på Solvalla är långt. Det är mycket känslor just nu, sa Dan-Åke Olsson med blanka ögon.
Nu väntar avel för den amatörtränade Kalmarhästen.

Erik Adielsson vann V75-ligan
Annandag jul skulle även kora årets vinnare i V75-ligan bland kuskarna. Erik Adielsson hade två segrar upp på Örjan Kihlström inför de sista sju loppen.

-
Erik Adielsson vann V75-ligan med 53 segrar, en före Örjan Kihlström.
Foto: Lars Jakobsson
Erik Adielsson gick på knock och dominerade Stoeliten (V75-1) med Bobtail och sedan hjälpte det inte att Örjan Kihlström på nytt tog en dubbel med treåriga talangerna Zyrano Boko (V75-2) och Never Again (V75-4).

-
Erik Adielsson och Bobtail vann Stoeliten. Foto: Lars Jakobsson
Erik Adielsson vann V75-ligan på 53 segrar mot Örjan Kihlströms 52.
Stefan Hultman tränar Zyrano Boko och Never Again och man kan gissa att segrarna värmde på semestern i USA. Semester väntade även Örjan Kihlström som före tävlingarna åkte ut till Arlanda och checkade in sitt bagage för att sedan direkt efter V75-6 snabbt lämna Solvalla för hinna med planet till Thailand.

Dagens kuskprestation
Segern med Zyrano Boko var för övrigt dagens kuskprestation. Örjan Kihlström hamnade sist i andraspår från tolftespåret, fanns med i tredjespår som sista ekipage på sista bortre långsidan då plötsligt "Gubben-i-lådan" bytte taktik med drygt 500 meter kvar och kastade ner sin häst på innerspåret. In på upploppet kom sedan luckan och segern var ett faktum.

-
Zyrano Boko och Örjan Kihlström vann klass II-finalen. Foto: Lars Jakobsson
- 600 kvar såg det nattsvart ut, hästarna i tredjespår gick inte framåt. Jag fick lova att chansa lite, men det löste sig... Vi hade lite tur, men ha är bra också, sa Örjan Kihlström.

689 fick sju rätt
Precis som Örjan Kihlström blev Björn Goop dubbelsegrare inom V75-spelet med två Timo Nurmos-hästar. Caddie Comet var överlägsen i klass I-finalen (V75-4) medan Omega Boko hade en hel del tur när ledande Chimall T.T. galopperade in på upploppet i bronsdivisionens final (V75-6). Från rygg ledaren kunde Björn Goop bara köra rakt fram och då blev även den segern säker.

-
Caddie Comet och Björn Goop vann klass I-finalen. Foto: Lars Jakobsson
Mycket enkelt blev det även för Jorma Kontio bakom Master Danchip, som ledde varje meter av silverdivisionens final (V75-7). Master Danchip tränas av Åke Svanstedt som därmed noterade sig för sin 47:e V75-seger i år och en överlägsen seger i tränarligan på V75.
689 vinnare med sju rätt fick 31 003 kronor. Sex rätt gav 298 kronor och fem rätt 32 kronor.

Lars-Ove Pettersson

Lördag 26 december


GOD JUL
önskas alla Travvänner


Snöat hela natten

07.45 frukost och nu väntar snöskottning och en tur till Kek's stall för att hämta V75-systemet


Skottat snö....

Hämtar V75-systemet

Samling på Kek's kontor för V75-snack

Stallets V75-system


Acksjöfaxen 1,5 år>>>>


King Highlight >>

 Never Again - Örjan Kihlström

Fredag 25 december
Bildhälsningar från Wietnam - Julafton

Torsdag 24 december

Fick en hälsning från Wietnam med denna fina solnedgång på julaftonskvällElva miljoooner till tio vinnande system
STOCKHOLM

Superjackpoten fick julfirarna extra intresserade av V75 dan före dan.
Omsättningen blev spelets femte största genom tiderna. Fantastiska 164,4 miljoner kronor omsattes på V75 där till slut endast tio vinnande system fick sju rätt.
Utdelningen bara för sju rätt blev 11,2 miljoner kronor!


-
Knallen i V75-1, Bachelores Dream med Sören Eriksson i sulkyn. Thomas Lönn från Bollnäs tränar stoet. Foto: Claes Kärrstrand
Aktiebolaget Trav och galopps vd Remy Nilson blev lika överraskad som glad över det stora intresset.
- 164,4 miljoner kronor är en sanslös omsättning för en onsdag på trav. När vi var som mest optimistiska trodde vi på 120 miljoner i omsättning med den här superjackpoten. Det här visar att det här med uppesittarkvällen fungerar, ett koncept vi kört i ett par tre år nu, sade Remy Nilson.
Det blev alltså tio vinnande system med sju rätt som hittades. Nordligaste vinnarkupongen kramades i Östersund och kostade bara 96 kronor att lämna in på Coop Forum. Vinsten 11,2 miljoner kronor.
I Sollentuna var butiken Video 3000 lyckosam med ett andelsspel där tolv andelsinnehavare fick dela på 12,7, miljoner.
Även i Norrköping var en vinnande kupong ett andelsspel. 22 andelsinnehavare hos TK:s spel fick en halv miljon vardera. Bara så där...
På Videopassagen i skånska Bjerred gav en Harry Boy för 500 kronor drygt 11 miljoner i utdelning.
Hos Norra Spelhörnan i Örebro hade en, numera mångmiljonär, spelat för 378 kronor.
Andra vinnande butiker var Nyhems Tobak i Halmstad och Sannes Spelhörna i Västerås, båda kupongerna kostade över 1000 kronor.
Tre av vinnarna hade spelat på ATG.se på nätet.

Goops hårda julklapp
Sporten då? Ja, att ständigt påpassade Björn Goop skulle leverera omgångens största överraskning var det väl ingen som kunde gissa på förhand. Men så blev det.
Goop vann den näst sista avdelningen med Timo Nurmos Carmenere efter en formidabel långspurt från fjärdeparet utvändigt. Tvåa och knappt slagen mycket tappra favoriten Tiffany Brodda som gav strid ända till linjen efter ett lopp utvändigt ledaren.

-
Timo Nurmos-tränade Carmenere och Björn Goop fick nosen först i V75-6 efter en strid upploppet ner med favoriten Tiffany Brodda. Foto: Claes Kärrstrand
Bara sju procent av systemen hade markerat Carmenere och efter Goops hårda julklapp återstod bara 85 system med chans till sju rätt.
I den sista avdelningen torde många ha spikat omgångens största favorit B.B.S Bigtrade med Jorma Kontio i sulkyn. Favoriten fick bestämma en del i spets
men fick se sig passerad över upploppet av Min Narkissos och Örjan Kihlström som lämnade andrapar utvändigt 700 kvar och lyftes in till en enkel seger av välkörande Örjan Kihlström.

-
Örjan Kihlström satte punkt för V75 med skrällen Min Narkissos. Tio V75-system klarade detta och belönades med drygt 11 miljoner.
Foto: Claes Kärrstrand

Drömmen i kras
Drömmen om de stora pengarna gick i kras för de allra flesta redan i den första avdelningen. Norrländska stoet Bachelores Dream, streckad på åtta procent av kupongerna, bjöds där ett lopp i det andraparet utvändigt och kämpade ner ledarhästen genom den sista kurvan.
Thomas Lönn från Bollnäs tränar stoet som kunde vinna med lite tur. Örjan Kihlström hade nämligen segern klar med Absolutfin då galoppen kom i mitten av upploppet.
- Hon hade kopplat grepp då hon galopperade, så det var ju snöpligt, sade Örjan Kihlström om galoppmisslyckandet.
Segerkusken Sören Eriksson var desto gladare:
- Hon är jättefin. Nu var det dessutom första gången vi kunde köra henne barfota och det har vi väntat ett tag på nu, sade Bollnäskusken.

Jörgen - respekt
Ännu en svårighet för spelarna kom i den fjärde avdelningen. Fakir d´Inverne, i träning hos Rikard Björling på Mantorp, var oväntat kvick den första biten och spårade sedan varje meter av loppet för Stefan Söderkvist.
Kvällens gladaste vinnare fick vi se i trekilometersloppet där Say Me och 22-årige lärlingen Jörgen S Karlsson ställde till med en ordentlig överraskning efter ledning hela vägen.

-
Say Me och Jörgen S Karlsson skrällde i trekilometersloppet. Tränar gör amatören Jan-Ivar Jonsson från Eskilstuna. Foto: Claes Kärrstrand
- Att jag skulle ha en sådan respekt med mig på Solvalla av alla banor, skämtade Jörgen S Karlsson efter sin största seger i karriären, vilket även hästens tränare, amatören Jan-Ivar Jonsson från Eskilstuna kunde skriva under på.
Det blev en favoritseger i den tredje avdelningen där Erik Adielsson ledde runt om med Stig H Johanssons Salinity. Pamona vann V75 i Bollnäs i oktober och hade övertygat i två raka segrar innan onsdagens lopp. Hans-Owe Sundbergs fina sto svarade för kvällens bästa insats i V75-2.

Mikael Wikner

Onsdag 23 december
Soluppgång på en fin vinterdag i Skattkärr

Tisdag 22 december

Allsvenska körsvensligan
STOCKHOLM
Siffror till och med 20 december:

1) Björn Goop Åby 381-250-207
2) Åke Svanstedt Axevalla 287-228-160
3) Erik Adielsson Jägersro 268-213-139
4) Örjan Kihlström Solvalla 223-189-178
5) Ulf Ohlsson Bergsåker 213-201-189
6) Johnny Takter Jägersro 193-166-149
7) Robert Bergh Bergsåker 160-69-75
8) Lutfi Kolgjini Jägersro 151-81-45
9) Jorma Kontio Solvalla 124-99-111
10) Daniel Olsson Romme 122-127-116
11) Stefan Söderkvist Åby 119-122-129
12) Magnus Jakobsson Färjestad 114-77-73
13) Thomas Uhrberg Jägersro 103-100-98
14) Per Lennartsson Solvalla 99-91-70
15) Peter Untersteiner Halmstad 87-84-101


Måndag 21 december
I dag lunchtrav - Färjestad

Tord Gustafsson 70 år fick avsluta en 52-årig kuskkarriär med en seger tillsammans med...

....Raggmunken

Målgångsbilder


Lopp 1 V4-1 Nr 3 Raggmunken - Tord  Gustafsson >>


Lopp 2 V4-2 Nr 11 Rodarve Pingla - Isabella Karlsson >>Lopp 3 V4-3 Nr 2 Lovelorn - Carl-Erik Lindblom >>Lopp 4 V4-4 Nr 5 Csardasfurstinnan - Tom HorperstadLopp 5 Nr 3 Chip And Dip - Peter Ådefors >>


V4-förslag

V4-1...3-5
V4-2...1-2-3-8-9
V4-3...1-3-8
V4-4...3-6-7-12
120 rader = 240 kr

Trioförslag

1:a...2-3-6-12
2:a...2-3-6-12
3:a...2-3-4-6-9-12
48 rader = 96 kr

Söndag 20 december

Åker med Lars "Tvåan" Nilsson på fotouppdrag för VF


Vi åkte av E45:an vid Värmlandsbro och mötte vintern när vi följde en 84-åring

"Tvåan" skall göra ett reportage om Åke Linder och hans hästägande under 71 år
Här tillsammans med Maija Rajala

Åke Linder är med och äger Fina Elita här med tränaren Maija Rajala

Efter att "Tvåan" haft en pratstund i stallet så åkte vi till Säffle


"Tvåan" och Åke tittar på gamla urklipp.
Läs mer i VF under julhelgen då "Tvåan" skriver om Åke Linder

Jätteskrällar fixade superjackpot
MÖLNDAL

Jätteskrällarna gjorde spelarna schack matt under Åbys V75-omgång.
Därmed blir det en superjackpot på V75 dagen innan julafton.
Då körs en extra V75:a på Solvalla - där en ensam vinnare kan ta hem 90 miljoner kronor.

-
Glada segerherrar i Christoffer Eriksson och Ulf E Lindqvist. Foto: Claes Kärrstrand.

Räkna med rejäl spelfeber lagom till jul.
Det kan nämligen bli rekordutdelning på V75 med astronomiska pengar.
Detta stod klart efter att ingen lyckades pricka in sju rätt på Åby. Eftersom det var jackpot med hög omsättning går hela 68 miljoner kronor vidare till nästa omgång. Dessa pengar tillfaller onsdagens extra V75:a på Solvalla.

Megaskräll av far och son
Största anledningen till superjackpoten var jätteskrällarna Romeo Fame, Indra Pine och Sir Remington. De var streckade på två, nio respektive fem procent av alla inlämnade system. Den största knallen av dem var Romeo Fame, körd av Conny Gustafsson och tränad av hans far Tord Gustafsson. En bejublad triumf för far och son när de satte proffsen på plats på hemmabanan. Åbyamatören svarade resolut ut Muscles Rose från början och ville köra i ledningen. Han anförde i ett jämnt 1.17-tempo och i sista sväng kom Åke Svanstedt farande med Makes People Talk. Den sistnämnde såg ut att koppla greppet på ledaren och det blev en duell genom sista kurvan och in mot upploppet. Men Romeo Fame vägrade att ge sig och släppte ingen för förbi. Den bejublade segern var ett faktum för Conny Gustafsson och Tord Gustafsson som tränar hästen.

-
Son och far Conny och Tord Gustafsson. Foto: Claes Kärrstrand.
- Det här är fruktansvärt stort att vinna på V75. Jag hade förhoppning när jag fick spår ett och då trodde jag att han skulle ha chans, sa Conny Gustafsson.

Sir Remington slog till igen
Näst största skrällen kom i V75-avslutningen genom Sir Remington. Det fanns 22 system kvar med chans till sju rätt men dessa sopades bort den sista biten. Sir Remington kom flygande över upploppet för Christoffer Eriksson och slog av storfavoriten Local Conch kort före mål. Hästen tränas av Jerry Jönsson och skrällde även i somras på V75. Den mesta träningen och den dagliga skötseln utförs av Ulf E Lindqvist. För honom var segern inte alls någon överraskning.
- Jag är inte ett dugg förvånad. Innan loppet sa jag till alla som frågade att jag trodde på bra chans. Hästen hade tränat väldigt bra och kändes dunderfin i sista jobbet. Jag vet också att han duger mycket bra i sin klass, sa Ulf E Lindqvist.

Vass spurt av Indra Pine
Den tredje svårfunna vinnaren var Indra Pine som skrällde i lärlingsloppet för André Eklundh. Hästen tränas av Bo Falsig och spurtade till seger i en tät slutstrid. Efter ett lopp en bit ner i kön såg det ett tag ut att vara för långt fram till ledande It's Pretty Suzy. Men den sistnämnde stumnade lite till slut och blev upphunnen kort före mål.

Fortsatt hårt i V75-ligan
I övrigt så går kampen om V75-ligan vidare. Erik Adielsson och Örjan Kihlström utkämpar en tuff duell med två omgångar kvar. Båda sulkystjärnorna vann varsin dagsseger på V75. Ställningen är därmed 52 - 50 i Adielssons favör.
Örjan Kihlström anslog tonen redan i den andra avdelningen. Han gav New Chance en optimal resa som avgjorde till en lätt seger. Det Thomas Lönn-tränade stoet tog först ledningen men Kihlström valde att släppa täten i första kurvan till Mountain Dew. Hon låg sedan och gottade sig i rygg på ledaren fram till upploppet. I en vass avslutning tog hon sig förbi ledarinnan till slut.
- Det här var en underbart trevlig häst. Hon gjorde allt rätt och pullade ingenting i loppet. Jag fick information innan att det var en bra häst men hon hade stannat i ledningen ett par gånger. Därför ville vi köra ett avvaktande rygglopp, sa Örjan Kihlström.

-
Örjan Kihlström och Erik Adielsson utkämpar en batalj i V75-ligan. Adielsson leder just nu med 52 - 50 och två omgångar återstår. Foto: Claes Kärrstrand.

Bobtail slog storfavoriten
Därefter var det Adielssons tur att slå till. Han bjöd på en överraskning i gulddivisionen bakom Bobtail som svarade för en mycket bra insats. Det Stig H-tränade stoet fick en fin resa i tredje par invändigt. Samtidigt hade storfavoriten Copper Beech tidigt tagit hand om ledningen och drog i ett hårt tempo.
Conrad Lugauer valde att rycka undan i sista kurvan och det var en bra bit fram för Bobtail när hon kom loss. Men i en skarp avslutning fick Bobtail tag i den undflyende ledaren kort före mål.
- Hästen är bra men lite överraskad är jag. Vi fick en fin resa och hon brukar alltid avsluta vasst. I sista sväng hade jag bra feeling och det kändes klart 150 kvar, sa Erik Adielsson.

I övrigt på V75 noterades att.
...Stig H Johansson fick en dubbelseger till stallet då Katjing inledde omgången. Han vann enkelt för Björn Goop via open stretch efter ett lopp i rygg på ledaren. Vagabond Hornline höll bra efter att tidigt tagit hand om täten trots sitt bakspår.
...Ridgehead Cahore vann för sin tränare Lutfi Kolgjini efter att ha släppt ledningen och bidat tiden i rygg på ledaren. Efter den perfekta resan avgjorde hästen enkelt till slut.

Michael Carlsson

Lördag 19 december

Även i Skattkärr har vi fin soluppgång

Fredag 18 december

Återigen en solig dag på gång

Ser på Tv-vädret att det är kallt i Karlstad - Buuuurr....


Väntar på transport till flygplatsen

Åke "Bil" kör oss till flygplatsen


Planet lyfter ca 50m in försenat

Minus 20 grader i Oslo när vi landar vid midnatt...
På vägen hem 23 grader i Kongsvinger

KIHLMANS V75-tips inför ÅBY 19 december 2009

Delad GLÄDJE är DUBBEL – GLÄDJE
Till ÅBY V75.............. 19 december 2009 .......... 10 andelar á 105:-

V75-1…1-2-3-4-6-8-9-10-11-12
V75-2…1-4-5-6-7-8-9-10-11-14
V75-3…4-9
V75-4…4-6
V75-5..3-4-7-11-12
V75-6…10 Giddson
V75-7…2 Local Conch
2000 rader 1000:-


Flemming Jensen


 

ÅBY V75 19/12-09 .......
TV4 kl. 18.00
SPORT – SPEL - SPÄNNING

Torsdag 17 december

Kl. 8.00 ser vi solen på väg upp

kl. 12.00 fint väder

På kvällen besök på Tre Hjärtan

Enrique möter  oss och visar att julen är på G

Vi beställer Sjötungaa Valevska


Köket fixar godaste käket i byn...

Sjötungan smakade utmärkt

Fick sällskap av Lena efter maten

KIHLMANS V75-tips inför ÅBY 19 december 2009

Delad GLÄDJE är DUBBEL – GLÄDJE
Till ÅBY V75.............. 19 december 2009 .......... 10 andelar á 53:-


Johnny Takter


V75-1....2-3-4-9-12
V75-2..1-4-6-8-9
V75-3…3-4-5-6-9
V75-4....4 Evil Jagg
V75-5…3 Lillinger Komp
V75-6…1-10
V75-7…2-4-5-11
1000 rader 500:-

 


Jennifer Tillman

Nordindagen blev Nurmosdagen
STOCKHOLM

Det var den årliga Nordindagen på Solvalla.
Men den här gången fick den döpas om till Nurmosdagen.
Timo Nurmos hästar vann fyra av V64-loppen när sexrättsutdelningen sprang iväg till 1,5 miljoner kronor.

-
Timo Nurmos vann travtränarnas egen liga på Solvalla - Onsdagsstjärnan.
Foto: Lars Jakobsson

Onsdagskvällen på Solvalla gick i den legendariska travtränarfamiljen Nordins tecken. Bröderna Sören, Gunnar och Gösta hade varsitt lopp uppkallat efter sig och med saftiga förstapris på 125 000 kronor hade många topphästar lockats till huvudstadsbanan.
Kvällens huvudroll spelades emellertid inte av någon häst. Det här var nämligen hemmatränaren Timo Nurmos kväll.

Skräll i Sörens lopp
I Sören Nordins lopp överraskade Nurmos-tränade Vincent du Ling spelarna. Efter tre fiaskolopp där han ett par gånger galopperat skötte han sig den här gången och då kunde ingen stå emot hans vassa avslutning.
- Han skötte sig bra i dag. Han har varit krånglig och hoppat för både det ena och det andra tidigare men i dag gick det bra, sa segerkusken Björn Goop.

Kontio gjorde skäl för smeknamnet
I och med Vincent du Lings seger gjorde Timo Nurmos hat trick. Redan i kvällens första V64-avdelning hade han nämligen fått se sin förstekusk Jorma Kontio göra skäl för smeknamnet "Den flygande finländaren" när han vann med Gany du Ling. När upploppet nalkades hade ekipaget ännu inte synts till men via en visslande avslutning svepte Gany du Ling hela fältet och precis på mållinjen fångade han in stallkamraten Center Run. I loppet efter satte team Nurmos/Kontio dit treårige Pronto Ribb som vann trots ett tufft lopp utvändigt om ledaren.

Finland favoritresmålet
Nurmos sagolika kväll fullbordades sedan när hans finska toppsto Vanessa du Ling via en mycket stark långspurt från femte par utvändigt vann Gunnar Nordins lopp tillsammans med Stefan Söderkvist. Det loppet förde upp Nurmos på 999 tränarsegrar i Sverige.
- Jag hade ingen aning om hur många segrar jag hade men det är kul, sa Nurmos som också fick ta emot förstapriset i travtränarnas egen liga på Solvalla - Onsdagsstjärnan.
- Det är jättekul att vi tränare kan vinna någon tävling också. Annars är det nästan alltid kuskarna som får priser.
Förstapriset i Onsdagsstjärnan är en resa värd 50 000 kronor till Sydafrika och sommarens Fotbolls-VM. Nurmos kan emellertid välja ett annat resmål och när han i vinnarcirkeln fick frågan om han har något annat favoritresmål svarade den sanne patrioten med ett brett leende:
- Kanske Finland.

Lennartsson fixade miljonutdelning
Per Lennartsson hade också en bra kväll och vann två V64-avdelningar. I Gösta Nordins lopp körde han Catarina Lundström-tränade storfavoriten Jodas Julia till ledningen och efter att ha fått bestämma tempot efter eget huvud var segern aldrig i fara.
I Hästägarkannan tog Lennartsson också en säker vinst men där handlade det inte om någon favorit. Där var det nämligen Robert Berghs Ghastly Face, streckad på en procent av alla V64-kuponger, som via en slutrunda mestadels i tredjespår gick segrande ur striden.
- Jag pratade med Bergh innan och han sa att hästen var i bra ordning och att jag skulle köra som om jag hade en bra häst, och det var det jag gjorde, sa Lennartsson med ett leende.
När krutröken skingrats fanns bara två V64-system med sex rätt. Det ena belönades med 1 828 383 kronor medan det andra, som bara spelat i sexrättspotten och därmed fick 2,5 gånger sexrättsutdelningen (1 522 882 kr), belönades med 3 807 205 kronor. Båda systemen var inlämnade på atg.se och kostade över 1 000 kronor.

Ola Johansson

Onsdag 16 december

I kväll V64 med ATG-live

kl. 09.45 en regnskur

Nedan kvällens tjejsystem V64 Solvalla

10 andelar á 10 Euro
Datum: 2009-12-16
Bana: Solvalla
Spelform: V64, omg. 50
Avd        Ordinarie hästar (Res.)
1  ...           2, 5
2 ...           2, 3, 4, 7, 10
3 ...           5, 10
4 ...           4, 10, 13, 14, 15
5 ...           1, 3
6 ...           3, 4, 6, 7, 11
1 000 rader x  1,00 kr = 
1 000,00 kr

 


Lena har nu startat upp V´64 via ATG-Live och spänningen börjarTrivsamt & Travsamt som vanligt denna V64-onsdag

Per-Åke Holmsten med kompisar på plats

"Stammisar" på plats som vanligt och hade storvinst på G...

Lena säger GRATTIS till Ole från Norge som fick 5:or + 4:or och ca 30.000:- rikare

"Myggan" vann inget på V64 men köpte en lott och tror på storvinst
 

Tisdag 15 december

Kl. 10 ser vi en fin regnbåge


Buffé på en Kinarestaurang denna kväll

Avslutade kvällen vid Lenas IT-Café

Måndag 14 december

Kl. 07.00 Gran Canaria och det är vindstilla och klart

Nästan 20 grader kl. 07.00

Kl. 7.55 och solen på väg upp bakom några små moln

Vy uppåt från "vår" trappuppgång

Ut på en 1,5 tim promenad, gick i tunneln under motorvägen. En tunnel som när det regnar
tar emot vattnet från bergen och leder det till havet

Vi mötte Tuija


Många trappor med strandvägen till Bahia Feliz

Perfekt ställe för brädseglare

Många knixiga trappor efter vår vägFiskarna har precis dragit upp båtarna efter morgonens fisketurNyrenoverad strandpromenad vid Playa Feliz

Torget i Bahia Feliz

Lite duggregn varför det blev buss tillbaka

Efter duggregnet blev det en fin kväll


En grillad med bröd vid Lenas IT-Café smakade bra


"Jag vill gå till Dennis, de får göra klockaffärer själva"


"Det känns tryggt att sitta hos Dennis"

"Här trivs vi"

En trevlig kväll med glada vänner

Bert I sitter och småmyser med Marianne som är fru till Bert II

Bert II berättar för Kerstin fru till Bert I
Bert II " Jag skall nu sköta fakturor på distans via dator"

Vi löste "många problem" denna trevliga kväll

En "olycka" händer så lätt

"Bitten" stänger efter en trevlig kväll

 

Söndag 13 december

Utmanar i V75-ligan efter trippel
SUNDSVALL

Jackpotfesten på Bergsåker slutade i en ren favoritparad.
Örjan Kihlström tog en trippel från "dödens" och var den som i första hand såg till att det blir en dubbeljackpot på Åby nästa lördag med 60 miljoner i potten.


-
Zyrano Boko var en av tre V75-vinnare singerad Örjan Kihlström. Foto: Maria Holmén
Örjan Kihlström var dagens kusk på Bergsåker och med tre V75-segrar satte han samtidigt press på Erik Adielsson i V75-ligan.
V75-ligan, som för bara 14 dagar sedan såg avgjord ut, ser nu ut att bli en kamp in i det sista. Erik Adielsson leder på 51 segrar mot Örjan Kihlströms 48.
Örjan Kihlströms använde samma segerrecept vid samtliga sina vinster. Från positionen utvändigt om ledaren löste i tur och ordning Never Again (V75-4), Zyrano Boko (V75-6) och Bamse Gema (V75-7) sina uppgifter med bravur.
- Det blev utvändigt varje gång, men i dag har jag haft så bra hästar att det inte spelat någon roll ändå, kommenterade Örjan Kihlström.
Stefan Hultman är tränaren bakom treåringarna Never Again och Zyrano Boko. Han var imponerad av båda sina hästar, kanske allra mest imponerad av den förstnämnde.
- Jag blir framför allt imponerad på det sätt han klär av dem. Det såg även ut som att han hade en hel del sparat i mål.

Dubbel för Goop
Även Björn Goop hade en toppdag med en V75-dubbel med pappa Olle Goops hästar. Sharapova (V75-1) avgjorde från andrapar utvändigt medan Global Investment (V75-3) svarade för en grym avslutning efter att ha hamnat på vingel rejält från start och hamnat i kön som femte häst utvändigt i gulddivisionen.
Klockorna visade runt 1.09, eller till och med någon tiondel snabbare, sista 700 när Global Investment krigade till sig segern i en tät slutstrid.

-
Global Investment sätter nosen först i en tät slutkamp i gulddivisionen. Foto: Maria Holmén
- Han fick inget fäste i starten och bara slirade utan skor på bakhovarna. Men sedan gick han jättebra, fantastiskt bra helt enkelt. Normalt sett ska det inte gå, men han tar fram det lilla extra när det krävs, sa Björn Goop.
Bakom vinnaren gjorde även Airstrike och framförallt Super Light prestationer som förtjänar att lyftas fram lite extra. Elvaårige Super Light inledde med galopp in i första kurvan, tappade mycket mark och kom sedan tillbaka som femte häst på innerspåret. Trots det fanns han med på målfotot med samma sluttid som vinnaren, 1.12.6.
- Han sprattlade på bra sista 700. Det är inte många som springer i från honom när han är i form, kommenterade Super Lights tränare och kusk, Jörgen Westholm.

Arne har blivit segervan
Även i de två övriga V75-loppen blev det favoritsegrar.
I kallblodsloppet (V75-5) visade sig Stamping vara helt överlägsen trots 60 meters tillägg tillsammans med Bo Landgren. Amatörtränaren Arne Andersson brukar visa mycket känslor efter loppen men 80-åringen från Arbrå var ovanligt sansad i vinnarcirkeln.
- Till slut blir man ju van... Det är en otrolig saga. Men han har alltid chansen för han är alltid stark till slut.
Segern var den 19:e sedan Arne Andersson köpte Stamping för ett par år sedan. I pengar har det blivit 1,5 miljoner kronor.
I V75-2 visade Quassia Lascuax att hon även är effektiv bakifrån. Jorma Kontio satt i sulkyn och väntade med attacken tills 300 kvar och stoet avgjorde mycket enkelt.
Utdelningen på V75 stannade vid 305 kronor på sju rätt. Det blev ingen utdelning på varken sex rätt eller fem rätt och istället väntar en dubbeljackpot nästa lördag på Åby. Då kan en ensam vinnare få 60 miljoner kronor.

Lars-Ove Pettersson

Lördag 12 december

Morron kl. 07.20 Mulet, regnat i natt men 21 grader

Jultomten läser V75-programmet ???


I dag full fart med V75 vid Lenas IT-Cafe på Gran Canaria
V75-system 10 andelar á 10 Euro
Bergsåker

V75-1...1-5-6-10-12
V75-2...6-7-8-10-12
V75-3...1-3-4-5-9
V75-4...4 Staro Daw Jones
V75-5..10-15
V75-6...2-7
V75-7...1-2-4-7
2000 rader = 1000:-"Myggan" överraskade att vara tomte som servitör denna lördag
Återigen en trivsam & travsam lördag vid Lenas IT-Café


"Myggan" tar upp beställning på en Sundsvallare av "Värmlandspojkarna"

A-tränaren Per-Åke Holmsten pekar på en av Sveriges bästa staketkuskar
Staffan, från Östersund som tar en trippel varje tävlingsdag


Som vanligt ett tack till Lena med personal för en trevlig V75-lördag


På kvällen äter vi Kanariska smårätter

Mellan smårätterna ser vi Zlatans kanonstraff....
 

Fredag 11 december
KIHLMANS V75-tips inför BERGSÅKER 12 december 2009

Delad GLÄDJE är DUBBEL – GLÄDJE
Till BERGSÅKER V75.............. 12 december 2009 .......... 10 andelar á 105:-

V75-1…1-2-4-5-6-8-9-10-11-12
V75-2…6-10
V75-3…1-2-3-4-5-6-8-9-10-11
V75-4…2 Never Again
V75-5..15 Stamping
V75-6…2-3-4-5-6-7-8-9-10-12
V75-7…7 Bamse Gema
2000 rader 1000:-


 

 


Fin dag och fin pol 24,9 m lång 24 grader i vattnetSimmat 45 min, häääärligt

En fin kväll

Torsdag 10 december

07.45 en soluppgång som visar att vi får en ny fin dag på Gran CanariaBesöker slaktaren i San Fernando

Julen närmar sig på Gran CanariaSpansk omelett till lunch i San Fernando


Sitter på kvällen och kollar på nobelfesten med 25 grader på terrassen.
Skålar med kungen och drottningen ???

28 - 29 grader på kvällen på terrassen

KIHLMANS V75-tips inför BERGSÅKER 12 december 2009


Delad GLÄDJE är DUBBEL – GLÄDJE
Till BERGSÅKER V75.............. 12 december 2009 .......... 10 andelar á 53:-


Björn  Goop


Åke Svanstedt

V75-1....1-6-7-10-12
V75-2
..6 Miss Black Beauty
V75-3
4 Global Investment
V75-4....2-3-4-7-11
V75-51-2-10-15
V75-62-7
V75-7…1-2-4-6-7
1000 rader 500:-


Global Investment - Björn Goop

BERGSÅKER V75 12/12-09
TV4 kl. 18.00
SPORT – SPEL - SPÄNNING

Onsdag 9 december

Morgon och går i de "smarta" gångarna för att köpa tidningar

Har tillgång till Svensk TV och kollar på morgon TV

I kväll V64 med andelssystem för flickornaFina sand figurer efter strandpromenaden

En promenad till Tropical för lunch

Här pluggas V64-tips

Laddar inför kvällen

Lunchmaten

V64 där flickorna fick 2 fyror á 101 kr

Lenas goda räksmörgås fick avsluta onsdagskvällen

Tisdag 8 december

Tidig frukost och vi får en solig dag

Lass Twist övertygade vid segern

Målgångsbilder från gårdagens Färjestad

Lopp 1 Nr 4 Out Of Sterling - Mikael J Andersson >>


Lopp 2 Nr 4 Ofelia Zet - Björn Goop >>


Lopp 3 Nr 1 S.J.´S Survivor - Magnus Jakobsson


Lopp 4 V5-1 Nr 1 M.T. Devil - Kaj Widell>>>


Lopp 5 V5-2 Nr 6 Milou Zet - Daniel Redén


Lopp 6 V5-3 J.H.C. Twingeling - Thomas Halling


Lopp 7 V5-4 Nr 4 Marelle - Björn Goop >>


Lopp 8 V5-5 Nr 12 Lass Twist - Tony Wallin


Lopp 9 Nr 4 Mill Nitro - Magnus Jakobsson >>


Lopp 10 Nr 11 Olivia Nico - Juhani PartanenBananer & Blommor  i dec ???


Imponerande "byggkonst" i sluttningar

Vy över havetEftermiddagsmål vid "hörnrestaurangen" vid havet.
Skrynklig potatis med mojosås och en stor starksmakade bra efter 1 tim promenad

Shoppingcentret sett från havssidan

I kväll blir det middag på Tre Hjärtan


Vy Monte Rojo där vi bor


Kväll och vi går till Tre Hjärtan Enrique tar upp beställningen

Vi äter tillsammans med Bert & Kerstin från Malmö

Black & White blev det denna kväll

Ett tack till Enrique för en god måltid
 


 

Måndag 7 december
I kväll trav - Färjestad
V5-förslag finns längre ner


Tony Wallin har en luring i Lass Twist i kväll på Färjestad

V5-1...1-2-3-5
V5-2...6 Milou Zet
V5-3...1-3
V5-4...1-4-7-11-12
V5-5...2-12
80 rader

Allsvenska körsvensligan
STOCKHOLM

Siffror till och med 6 december.

1) Björn Goop Åby 356-231-194
2) Åke Svanstedt Axevalla 280-212-149
3) Erik Adielsson Jägersro 261-197-134
4) Ulf Ohlsson Bergsåker 211-195-186
5) Örjan Kihlström Solvalla 206-172-170
6) Johnny Takter Jägersro 185-156-140
7) Robert Bergh Bergsåker 149-62-68
8) Lutfi Kolgjini Jägersro 137-73-45
9) Daniel Olsson Romme 121-123-114
10) Jorma Kontio Solvalla 113-97-106
11) Stefan Söderkvist Åby 110-115-120
12) Thomas Uhrberg Jägersro 98-97-91
13) Per Lennartsson Solvalla 96-89-68
14) Magnus Jakobsson Färjestad 94-68-68
15) Peter Untersteiner Halmstad 86-81-98

 


kl. 08.15 i San Agustin och vi får en fin dag igen

Kl. 10.00 och vi tar en promenad till Mas Palomas, tar ca 1,5 tim från vår lägenhet


Mycket folk i rörelse efter stranden

Joggat på stranden tillbaka ca 40 min

Sedan  strandpromenaden tillbaka till lägenheten för dusch och lunchPå kvällen Pizza vid Sailor med utsikt över havet

En skåål till Team Söderqvist och deras seger med Lass Twist denna kväll på Färjestad

Söndag 6 december

Dansken krossade svenskarna
HALMSTAD

Local Conch har krossat motståndet på V75 tre starter i rad.
Han svarade på nytt för en imponerande insats när han vann silverdivisionen.
- Jag tycker att det är Danmarks bästa häst, sa tränaren Flemming Jensen.


-
Local Conch vinner med Flemming Jensen som visar upp sitt fighing face i slutstriden. Foto: Lars Jakobsson.
Den kylslagna novemberdagen i Halmstad bjöd på många favoritsegrar. En av dem var Local Conch som tog sin tredje raka V75-triumf. Hästens insats i avslutningen var en av de som värmde mest under dagen. Den danskfödde sexåringen fortsätter att imponera och här har Flemming Jensen en värdefull reklamhäst. Efter en trevande start avancerade han via tredjespår och kunde lite turligt smita ner i andra par utvändigt. I sista kurvan såg han ut att ha lite problem, men det var bara en synvilla. Över upploppet visade Local Conch vilken styrka och vinnarinstinkt som han besitter. Kort före mål var segergreppet kopplat och vinnartiden blev 1.13,9.
- Vi fick ett perfekt lopp i ryggar. Hästen har hjärta och lungor som få och tar enorma kliv. Jag tycker att det är Danmarks bästa häst, sa Flemming Jensen.
- Han hade problem med ett framben som fyraåring men det är tillfixat nu. Jag tror fortfarande att det finns utveckling i honom.

Wiona guld värd för Thomas L
En annan tränare som har fått en värdefull reklamhäst är Thomas L Larsson. Solvallatränaren, med endast nio hästar i stallet, är mannen bakom Wiona. Det sjuåriga stoet tog sin andra raka seger i Thomas L Larssons regi. Hon imponerade när hon avgjorde den tunga vägen utvändigt om ledaren. Örjan Kihlström avancerade fram i "dödens" varvet kvar och vann hur lätt som helst.
- Hon vann väldigt lätt och var helt enkelt bättre än de andra. Hon sprang lite snett bakom hästar men när jag körde fram till "dödens" rätade hon upp sig, sa Örjan Kihlström.

-
Wiona imponerar när hon vinner för Örjan Kihlström. Foto: Lars Jakobsson.
- Hästen är stark och rejäl och när jag drog huvan stack hon bara ifrån de andra. Hon vekar rätt så komplett men har framförallt styrkan som sitt främsta vapen. Som det känns nu hänger hon med bra mot de flesta ston i landet.
För Thomas L Larsson var det förstås en härlig triumf att få en V75-seger.
- Det var skönt att hon fick visa det när hon var så stor favorit. De körde rejält där framme i början så det såg bra ut. Hon är inkvalad till finalen av Diamantstoet så vi får se om det blir nästa start, sa Thomas L Larsson.

Dubbelseger för Kihlström
Örjan Kihlström tog en dubbelseger och knappade in två segrar på ledande Erik Adielsson i V75-ligan. Ställningen är nu 51 - 44 i Adielssons favör. Kihlströms segervapen förutom Wiona var Go On Pale. Den Kari Lähdekorpi-tränade valacken trivs bäst på vintern och tog i fjol flera V75-segrar. Han fick nu ett avvaktande lopp i fjärde par utvändigt och hade långt fram till ledande Strong Boy D.E. i sista sväng. Men Go On Pale avslutade sylvasst och hann fram kort före mål.
- Jag satt en bit bak och hade fått klara order innan loppet om att inte köra fram i "dödens". Även om han kändes fin är det svårt att veta hur mycket de andra har kvar i sina hästar. Han bet i bra över upploppet och avgjorde säkert, sa Örjan Kihlström.

Ruskig insats av Axelite
En av dagens mest imponerande insatser svarade Axelite för. Hästen gjorde nu sin andra start för Timo Nurmos och gjorde ett topplopp. Han vann klass III-försöket på strålande tiden - 1.12,7. Jorma Kontio körde till ledningen efter 600 meter i en tuff öppning. Han varvade på tiden 1.13,1 men hade ändå inga problem att gå undan till en lätt seger.
- Det var en jättefin häst att köra och han var mycket bra idag. Han kändes fin i värmningen och vann med krafter kvar. Det känns som att han kommer att tjäna fina pengar framöver. Han har visat att han går över alla distanser, berömde Jorma Kontio.
Tränaren Timo Nurmos var hemma och såg loppet via ATG-Live. Han var mycket nöjd över att det blev andra raka segern i Solvallatränarens regi.
- Axelite har lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet. Det är skoj att få så här fina hästar i träning. Han var ofräsch när han kom men nu är han jättefin. Det spelar heller ingen roll om han tävlar med skor eller går barfota. Han kommer att få ett lopp till på Solvalla innan V75-finalerna, sa Timo Nurmos.

I övrigt på V75 noterades att...
...Pinepower Rose och Tony Wallin ledde lärlingsloppet runt om.
...Sunny Gold och André Eklundh vann klass II-försöket via open stretch. Efter ett lopp i rygg på ledande Late Speed avgjorde knappt den allra sista biten.
...Dresscode och Björn Goop vann även de via open stretch. Hästen tog ledningen men släppte till Glory Southwind. I en hård slutstrid tog han sig knappt förbi precis före mållinjen. Dresscode tränas av Halmstads Pierre Svensson.
...Det blir jackpot på V75 nästa vecka då omgången körs på Bergsåker. Detta eftersom det inte blev någon utdelning på fem rätt i Halmstad. En ensam vinnare med sju rätt kan nästa lördag ta hem 48 miljoner kronor.

Michael Carlsson


Vy över "Vårt" bostadsområde

Fin blomster 6 dec....


Julen närmar sig på Gran Canaria

Lördag 5 december

Bild från "vår" Terrass kl. 07.30


Bild uppåt från vår trappuppgång vid 42C då vi ser att solen är på väg upp

Vy ner mot Shoppingcentret i San Agustin från "vår" Terrass


I dag full fart med V75 vid Lenas IT-Cafe på Gran Canaria
V75-system 10 andelar á 10 Euro

V75-1...2-3-5-6-7-8-9-11
V75-2...3 Axelite
V75-3...2-4-7-10-11
V75-4...1-2-3-4-10
V75-5..2-3-5-6-9
V75-6...3-5
V75-7...2 Local Conch
2000 rader = 1000:-Flemming Jensen


Vy över husen i sluttningen

kl. 10.00 på väg över bron till V75-eftermiddagen"Myggan" visade fin talang som servitör"Myggan" och Lena hade fullt upp hela eftermiddagen

Korv & Mos smakade bra mellan V75-loppen

Lördag kväll på J & B i glada vänners lag

Cesarsallad som förrätt

Samt kött och kycklingspett efter

Tre glada på lördagskväll
 


 

Fredag 4 december
KIHLMANS V75-tips inför HALMSTAD 5 december 2009

Delad GLÄDJE är DUBBEL – GLÄDJE
Till HALMSTAD V75.............. 5 december 2009 .......... 10 andelar á 105:-


Tony Wallin


Julpengar på gång....

V75-1…1-2-3-4-5-6-7-8-9-11
V75-2…3 Axelite
V75-3…1-2-4-5-6-7-8-10-11-12
V75-4…1 Pinepower Rose
V75-5..2-3-6-9-11
V75-6…3-5
V75-7…2-10
2000 rader 1000:-

 


Flemming JensenEn fin kväll när vi går över bron för att äta


Vi äter på en Tysk restaurang där vi steker vårt kött på sten

Tack till värdinnan till en bra måltid

Senare på kvällen spelar/sjunger Janne "Målare" vid Lenas IT-Café

Torsdag 3 december
KIHLMANS V75-tips inför HALMSTAD 5 december 2009

Delad GLÄDJE är DUBBEL – GLÄDJE
Till HALMSTAD V75.............. 5 december 2009 .......... 10 andelar á 53:-


Jörgen Sjunnesson


Erik Adielsson

V75-1....11 - Wiona
V75-2..1-3-4-5-6
V75-3…2-4-7-10-11
V75-4....1-2-3-9-10
V75-5…3 P.G.Ville
V75-6…3-5
V75-7…2-5-7-10
1000 rader 500:-


 

 


Örjan Kihlström


En timmes promenad till Bahia Feliz

Under 20 år har vi sett fiskarna båtar (på väg till Bahia Feliz)


Vi kollade ett renoverat Playa Feliz

Poolerna vid Bahia Feliz

Onsdag 2 december

Ny fin dag väntar oss, ser bra ut strax före soluppgång


Tar en bild på bananträdet med den fina bananstocken på väg att köpa tidningar

Vy över gatan mot tidningskiosken


Köper tisdagens kvällstidningar

Sedan frukost med den goda tyska gröten...

Nästan 30 grader på vår terrrass....häääärligt

I kväll V64 med SPORT - SPEL - SPÄNNING


Före V64 fick se en Svensk dubbelseger i skidskytteSedan V64 med stammisar på plats

Lena skojar med klockförsäljaren

Jag köpte en klocka.....

Avslutning på kvällen (utan vinster) med kaffe - kaka och likör

Tisdag 1 december
Målgångsbilder från gårdagen på Färjestad

Lopp 1 Nr 7 C.J.Blueeyedkissed - Carolina Kangas


Lopp 2 Nr 7 Retina Star - Erik Berglöf


Lopp 3 Nr 6 Salut Brick - Benny Danielsson


Lopp 4 V5-1 Nr 2 Staro Commander - Fredrik B Larsson


Lopp 5 V5-2 Nr 10 Agobra Figaro - Peter Walltin


Lopp 6 V5-3 Nr 6 Global Kitten - Magnus Jakobsson


Lopp 7 V5-4 Nr 4 Edens Samantha - Morten Larsen


Lopp 8 V5-5 Nr 12 Royal Albert Hall - Mikael J Andersson


Lopp 9 Nr 7 Sallie Palema - Olle Alsén


Lopp 10 Nr 5 Four Wheel Drive - Mattias Eriksson

Allsvenska körsvensligan

Siffror till och med 29 november.

1) Björn Goop Åby 351-227-191
2) Åke Svanstedt Axevalla 280-212-149
3) Erik Adielsson Jägersro 254-195-132
4) Ulf Ohlsson Bergsåker 207-190-185
5) Örjan Kihlström Solvalla 196-166-169
6) Johnny Takter Jägersro 184-150-139
7) Robert Bergh Bergsåker 144-62-67
8) Lutfi Kolgjini Jägersro 137-73-45
9) Daniel Olsson Romme 121-120-114
10) Jorma Kontio Solvalla 111-96-98
11) Stefan Söderkvist Åby 107-113-118
12) Per Lennartsson Solvalla 96-87-65
13) Thomas Uhrberg Jägersro 94-90-88
14) Magnus Jakobsson Färjestad 93-68-67
15) Peter Untersteiner Halmstad 86-79-96

 

 


Fullmåne när vi är på väg att äta....

Promenad över bron

Innan läggdags träff med våra vänner

 

Måndag 30 november
I kväll trav - Färjestad
V5-förslag

V5-1...2-3-4-6-9
V5-2...4-5-6-8
V5-3...6 Global Kitten
V5-4...2-5-6-9
V5-5...5-9-10
240 rader


Buss till Las Palmas - här strandpromenaden

Många smala gator i Las Palmas

Dyrt i varuhusen

En regnbåge efter en regnskur

"Bittens" drink smakade bra

"Lilleman" myser tillsammans med Bert

Jan & Gullan

Söndag 29 november

Soluppgång 07.45 och fin soldag väntar oss

Fint badväder vid poolen

En nostalgitripp till Bahia Feliz

Ett grillspett smakade bra


Klockförsäljare med billiga klockor

Goa glada vänner på väg hem efter en trevlig samvarokväll

Kolgjini kung i Svensk Uppfödningslöpning
- Raja Mirchi vann på svenskt rekord
MALMÖ

Han hade vunnit fem gånger tidigare.
På lördagen gjorde han det igen.
Lutfi Kolgjini befäste sin position som landets tvååringskung när han körde Raja Mirchi till seger i Svensk Uppfödningslöpning.


-
Lutfi Kolgjini vann Svensk Uppfödningslöpning för sjätte gången när han på lördagen körde Raja Mirchi till seger. Foto: Burt Seeger
-
Det finns tre klassiska travlopp i Sverige - derbyt för fyraåringarna, kriteriet för treåringarna och uppfödningslöpningen för tvååringarna. Att vinna något av dessa lopp anses oerhört svårt. För Lutfi Kolgjini tycks det vara en barnlek. Av Svensk Uppfödningslöpnings tolv senast upplagor har han vunnit hälften.
Men ingen av Kolgjinis tidigare vinnare har imponerat lika mycket som Raja Mirchi. Han fick trava på i stenhårt tempo i ledningen och på upploppet var han ensam. I mål stannade klockorna på kilometertiden 1.15,4, vilket är svenskt rekord för tvååriga svenska hingstar och valacker över 2 140 meter med bilstart.
- Han är helt otrolig! Han är tuff och trygg och den överlägset bästa av de tvååringar jag vunnit uppfödningslöpningen med. Viking Kronos är den bästa tvååring jag har haft, han är "untouchable", men efter honom kommer Raja Mirchi, sa Kolgjini på stallbacken en stund efter loppet.

-
Raja Mirchi stod i en klass för sig och det var långt ner till konkurrenterna när mållinjen skars. Foto: Burt Seeger
"Du får 25 procent"
Raja Mirshi är son till Kolgjinis forne jättestjärna Viking Kronos och Kolgjini tränade även mamman Dame Lavec.
- Det är helt otroligt stort för mig att ha den här hästen efter att ha haft både mamman och pappan som betytt så mycket för mig.
Att Raja Mirchi dessutom är född hemma på Kolgjinis gård och att han själv var med när hästen föddes gör inte saken sämre.
- Jag var med och drog ut honom halv tre på natten. Jag minns att det var natten efter uttagningarna till konungens pokal. Jag kom hem halv två på natten och kvart över två gick larmet.
- Efter fölningen skickade jag ett sms till Uffe (uppfödaren Ulf Eriksson reds.anm.) - "grattis! en hingst efter Dame Lavec". Morgonen efter svarade han - "jag och pappa har bestämt att du får 25 procent i hästen", minns Kolgjini.

-
Raja Mirchi och Lutfi Kolgjini. Foto: Burt Seeger

Siktar vidare mot årgångsloppen
Lördagens seger, som var värd 500 000 kronor, var Raja Mirchis femte i sjunde starten och med totalt 710 000 kronor på kontot väntar nu vila och vinterträning innan han till våren åter äntrar tävlingsbanorna.
- Han är anmäld till alla unghästloppen här hemma. Vi får hoppas att lyckan står oss bi och att han får fortsätta vara frisk, sa Kolgjini.

-
Raja Mirchi och Lutfi Kolgjini. Foto: Burt Seeger

Ola Johansson

Lutfi Kolgninis segrar i Svensk Uppfödningslöpning:
1998: Revenue
1999: Noir Qualite
2000: Omega Topline
2001: Hövding Lavec
2007: Micro Mesh
2009: Raja Mirchi
 

 


 

Lördag 28 november
I dag full fart vid Lenas IT-Café

Björn & "Myggan" sitter och lurar på en vinnare

Lena hade en hektisk lördag med många V75-gäster
Trav med vin och travtallrik under V75 smakade bra

Brandchefen "Myggan" ryckte ut när vin spilldes....

10 andelar á 10 Euro
Datum: 2009-11-28
Bana: Jägersro Tr
Spelform: V75, omg. 51

Avd        Ordinarie hästar (Res.)
1             2, 3, 5, 6, 8, 9, 10, 12
2            1, 2, 3, 5, 9
3            3, 5, 6, 9, 11
4            1, 2, 3, 4, 8
5            10, 14
6            3 Conrads Garland
7            3 Tom Raider
2 000 rader x  0,50 kr =  1 000,00 kr


Ö-Faxen har fått et stickat täcke..

"Myggan" är hästskötare när han inte är brandchef


En fin kväll med mat intill havet

Fredag 27 november


Mot Gran Canaria från Oslo

Framme vid lägenheten på eftermiddagen i strålande solsken


Ta sikte på detta så hittar du till Lenas It-Café - San Agustin

OBS.
Du som är på väg till Gran Canaria i höst/vinter/vår...


Glöm inte att besöka San Agustin onsdagar och lördagar
då Lena visar V64 och V75 via ATG-Live

 

 

 


Ängtorpsvägen i juni 2009 + från 1950 - + Bröderna Kihlman & Trav

Bröderna Kihlman i NWT>>>>

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>