Välkommen 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring Lennart 0705-768542 när det gäller att beställa bilder eller vinnartavla.
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542 - 054-860966
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTOFoto Urban & Lennart /text: Lennart KihlmanTa sikte på detta så hittar du till Lenas It-Café - San Agustin

OBS.
Du som är på väg till Gran Canaria i höst/vinter/vår...


Glöm inte att besöka San Agustin onsdagar och lördagar
då Lena visar V64 och V75 via ATG-Live

 

Torsdag 26 november

Onsdag 25 november

I kväll V64-spel hos Lena på Gran Canaria där det blev + på tjejernas andelar

Toppkusk rörd efter sanslös insats
STOCKHOLM

Grattis Stig H Johansson.
Grattis Sverige.
Nationen kan ha en häst för världseliten nästa år i fyraårige
Nu Pagadi.
- Jag är väldigt, väldigt glad över att jag fick uppleva det här, sade en tagen Erik Adielsson efter segern på Solvalla på onsdagen.


-
Nu Pagadi tågar undan till överlägsen seger. Foto: Lars Jakobsson
Stig H Johansson har skämt bort publiken med att ta fram den ena topphästen efter den andra under åren. Den riktiga spetshästen har dock saknats i stallet sedan Victory Tilly gick i pension.
Tyskfödde fyraåringen Nu Pagadi kan bli den där hästen. Fuxens insats i finalen av Solvallas Grand Prix på onsdagen var snudd på sanslös.
Nu Pagadi parkerades utvändigt ledande toppfyraåringen Yield Boko. Tempot var högt och i ett skede där hästar normalt ska visa trötthetstecken blåste fuxen bara upp sig.

-
Nu Pagadi utvändigt Yield Boko varvet från mål. Foto: Lars Jakobsson
I den sista kurvan satt Erik Adielsson och åkte efter att ha kopplat grepp i andraspår - och över upploppet stegade fuxen bara undan. Noras Bean, som vann ett större lopp i Italien i den näst senaste starten, var exempelvis chanslös att haka på från rygg ledaren.

"Helt sinnessjukt"
Segertiden skrevs till 1.12,3 över 2140 meter med bilstart - ett nytt svenskt rekord för fyraåriga utländska hingstar och valacker.
- Helt sinnesjukt. Det är inte många som får vara med om sådant här - och jag är glad över att jag fick uppleva det, sade Erik Adielsson med adress Nu Pagadi.
Adielsson lade till:

-
Segerdefilering av Nu Pagadi och Erik Adielsson. Foto: Lars Jakobsson
- Jag nöjer mig med att säga att det här är "bland det värsta" jag varit med om. Annars kan det lätt bli fel när man jämför hästar. Han sprang på utsidan av en så bra häst som Yield Boko och bara lämnade den hästen när jag fortfarande satt och drog i honom! sade Erik Adielsson som talade om Nu Pagadi som en framtidshäst i sin årgång, med franske toppfyraåringen Ready Cash och Stefan Hultmans Maharajah bildande en slags treklöver.
Stig H Johansson har snuddat vid tanken på Prix d´Amerique i januari men kommer förmodligen att hoppa över det loppet med sin nya stjärna.
Men det kommer fler lopp 2010.
- Bara hästen får vara frisk och hel, sade Erik Adielsson för att inte äventyra lyckan.

Klassiga tävlingar
Det var hög klass rakt igenom onsdagens tävlingar. Extra mycket pengar att köra om, bra sport och dessutom jackpot på V64.
Vädermässigt blev det emellertid en flopp med ett oavbrutet strilande som gjorde Solvallas oval mycket hård.
Jodas Julia vann gulddivisionen i den näst senaste starten och körande Per Lennartsson visste att han satt bakom ett formkort i V64-inledningen.
Lennartsson valde att styra upp utvändigt ledaren dryga varvet från mål. I det högt uppskruvade tempot knäckte Jodas Julia sedan ledarinnan Dame Arrow på styrka.
Det blev lite trötta ben till slut, nära galopp och en favorit som räddades av mållinjen när köhästarna försökte den sista biten. Men vilket lopp hon gjorde, Julia.

Vitesse något extra
Nobless Amok gick nyligen till avel. Nu fyller Bollnästränaren Thomas Lönn på underifrån med ett sto som kan bli riktigt bra vad det lider: Vitesse d´Inverne. Trots ett lopp utvändigt ledaren bollade hon med motståndet
i Emma Gee Sans lopp för treåriga ston.
I V64-5, ett lopp för fyraåringslopp för ston, fick storfavoriten och färska Breeders Crown-vinnaren Ibiza Broline offra mycket för att komma till ledningen.
Med värsta hotet Target Hoss och Jorma Kontio malande på utsidan blev det för knepigt för favoriten som galopperade som slagen kort före mål.
- Target Hoss var alldeles för bra och pressade min häst till galopp till slut, sade Per Lennartsson på stallbacken efter förlustloppet.
Target Hoss travade 1.13,5 över medeldistansen och får högsta betyg i blötvädret på det hårda underlaget.

-
Timo Nurmos-tränade Target Hoss tryckte favoriten i galopp och noterade nytt rekord Foto: Lars Jakobsson
Drygt 1800 system klarade alla vinnarna. Sex rätt betalade 6282 kronor, för fem rätt fick man 85 kronor och för fyra rätt elva kronor.

Mikael Wikner

 

 

Tisdag 24 november

Wiona övertygade i går på Färjestad
En av fyra vinster för Örjan Kihlström

I dag support för barnbarnets isträning i Kobbs Arena

25st  8-åringar på isen

En sammanbiten 8-åring

Här snackas taktik

Engagerade ledare leder träningen på ett positivt sätt

Utespel blandat med målvaktspel är bra
 

Måndag 23 november

Örjan Kihlström tog fyra segrar

Målgångsbilder från Färjestad


Lopp 1 Nr 9 Bolgheri - Örjan Kihlström>>Lopp 2 Nr 9 Piercing - Olle Goop >>Lopp 3 V65-1 Nr 2 Kocabar - Örjan Kihlström >>Lopp 4 V65-2 Nr 3 Chochou Abiose - Kaj Widell >>Lopp 5 V65-3 Nr 3 Granfaksa - Kajsa Frick >>Lopp 6 V65-4 Nr 3 Felix use - Anna Isabelle Karlsson >>Lopp 7 V65-5 Nr 5 Wiona - Örjan Kihlström >>Lopp 8 V65-6 Nr 7 City Hall - Örjan Kihlström >>Lopp 9 Nr 11 Citius - Olle Goop >>Lopp 10 Nr 4 Faksina - Lasse Mickelsson >>Lopp 11 Nr 11 Lemozin T.H.- Erik Berglöf

I kväll V65-trav Färjestad
V65-tips - Färjestad

V65-1...1-2-3-5-10-12
V65-2...3-4-5-8
V65-3...1-3-4
V65-4...2-4-5-7-9-10
V65-5...4 Frillan Filiokus
V65-6...7 City Hall
432 rader

Allsvenska körsvensligen
STOCKHOLM

Siffror till och med 22 november


1) Björn Goop Åby 352-224-194
2) Åke Svanstedt Axevalla 276-208-146
3) Erik Adielsson Jägersro 249-193-128
4) Ulf Ohlsson Bergsåker 206-190-185
5) Örjan Kihlström Solvalla 196-170-168

6) Johnny Takter Jägersro 183-146-138
7) Robert Bergh Bergsåker 144-64-70
8) Lutfi Kolgjini Jägersro 139-76-45
9) Daniel Olsson Romme 118-118-112
10) Jorma Kontio Solvalla 114-97-94

11) Stefan Söderkvist Åby 106-112-118
12) Magnus Jakobsson Färjestad 104-73-69
13) Per Lennartsson Solvalla 94-89-63
14) Thomas Uhrberg Jägersro 91-88-86
15) Peter Untersteiner Halmstad 83-77-94

 

Söndag 22 november


Tittat på innebandymatch där barnbarnet var med
Taktiksnack inför match

Matchen börjarTyvärr stryk med 13-6...

En fin match där spelarna tackar varandra
Vi fick se många talanger

Lördag 21 november

Bejublat avsked för Skogans Joker
KALMAR

Taktfasta applåder, autografskrivning och glädjetårar.
Tolvårige Skogans Jokers avskedsföreställning på hemmaplan blev minnesvärd.
- Visst har jag vunnit större lopp, men känslomässigt finns det inget som slår det här, sade en rörd Dan-Åke Olsson.-
Skogans Joker skär målllinjen som vinnare i sin sista start på hemmabanan Kalmar. Foto: Claes Kärrstrand
Att en 64-åring skulle vinna 100-metersfinalen på DN-galan eller skytteligan i Allsvenskan är naturligtvis befängt.
Men i travets värld går det att tillhöra eliten ända fram till pensionen. Det är Skogans Joker ett strålande och i det närmaste unikt bevis på. Med bara en dryg månad kvar innan han faller för åldersstrecket så läxade nestorn bestämt upp "småpojkarna" i gulddivisionen i sitt livs sista start på hemmaplan.
När Johnny Takter kastade loss från köplats på sista bortre långsidan gick ett sus genom publikhavet. Ett sus som växt till rungande applåder när ekipaget nådde upploppet i stor ledning.
- Det är helt fantastiskt att sitta bakom en häst som uppträder på det här sättet. Jag har kört många äldre hästar, men aldrig någon som varit i den här "shapen". Han är fortfarande barnslig och tycker det är kul att kvasta med svansen. Det här känns lite extra, mös
 segerkusken i vinnarcirkeln.

-
Skogans Joker segerdefilerar. Foto: Claes Kärrstrand

Hemligheten bakom framgångarna
Ännu mer kändes det nog för tränaren Dan-Åke Olsson som fick in Skogans Joker för drygt fyra år sedan och fått en speciell relation till den då utdömde åttaåringen.
- Han är mycket klokare än andra hästar. Man ser det på hur han uppträder och när man tittar honom djupt i ögonen, det finns något där som inte andra har.
- Jag fick bita mig i läppen flera gånger för att stoppa tårarna under prisutdelningen. Visst har jag vunnit större lopp, men känslomässigt finns det inget som slår det här, förklarade Dan-Åke som snart tvingas att skiljas från sin gunstling. Efter årsskiftet väntar nämligen en ny karriär för Skogans Joker, som avelshingst.
- Vi har fått flera bud från utlandet av människor som vill att han ska tävla vidare där. Men jag kan inte bryta mitt löfte, säger Olsson klurigt innan han berättar vad det handlar om:
- Efter avelspremieringen i våras tog vi ett "privatsnack". Jag sade åt honom att om han sköter sig bra i höst så ska han få bli pappa. Jag tror att han förstod mig och att det är hemligheten till varför han springer som han gör.
- Med tanke på att han aldrig fått betäcka något sto så är jag säker på att han kommer att trivas med sitt nya liv, själv kommer jag att hälsa på honom så ofta jag kan.
Men först ska det sista kapitlet skrivas om tävlingshästen Skogans Joker. En historia som började med en galopp på Åby 8 juni för nio år sedan och via en andraplats i Svenskt Travderby som fyraåring gett 123 starter, 33 segrar och nästan sex miljoner kronor.
Det utspelar sig i V75-finalerna på Solvalla 26 december.

-
Dan-Åke Olsson hyllades av publiken efter segern med Skogans Joker. Foto: Claes Kärrstrand

Erik har kopplat grepp
Lika känsloladdat blev det inte för dagens favoritleverantör Lutfi Kolgjini som motsvarade förtroendet bakom de båda Korean-sönerna Robin K. och Sebastian K. Scenariot blev likartat; ledning i första sväng, värsta motståndaren på utsidan och hårddragning sista 800 meterna. I synnerhet Sebastian övertygade genom att länsa undan på 1.15,6/2 640 meter - svenskt rekord för treåringar.
En dubbel blev det även till Hans och Erik Adielsson. Lennart fick en smygare på innerspår och tackade genom att speeda förbi ledande Omega Boko i sista steget. Hanoi avvaktande under ett stenhårt förstavarv i 1.11-fart och sändes sedan fram utanpå ledaren och reglerade fältet.

-
Hanoi såg till att Erik Adielsson blev dubbelsegrare. Foto: Claes Kärrstrand
- Pappa har helt enastående resultat, både han och mamma jobbar stenhårt och det betalar verkligen för sig, konstaterade Erik som därmed kopplat ett järngrepp i den för några veckor sedan stenhårda V75-ligan, sex pinnar före förföljarna Örjan Kihlström och Åke Svanstedt.
Och att pappa Hans har en stor del i framgången kan man inte förneka; sex segrar på de senaste åtta V75-starterna talar sitt tydliga språk.

-
Lennart spurtar till seger. Foto: Claes Kärrstrand

Jackpot på lördag
Att det trevliga vädret med klar himmel och solsken så länge den höll sig uppe gav förutsättningar för snabba tider bekräftades av att även Kari Lähdekorpis S.H.T.'s Playmate numera kan titulera sig svenskt rekordhållerska för treåringar. Detta sedan Jörgen Sjunnesson serverat en smörresa i rygg på ledaren och klockats till 1.14,3/1 640 meter.
Eftersom V75-raden kompletterades med ytterligare en favorit när Britt-Marie Olssons förvandlingsnummer Nellie Vingboons krossade konkurrenterna den tunga vägen i en mäktig uppvisning för Per Fromell så stannade utdelningen på 2 611 kronor. På fem rätt blev det jackpot vilket innebär att 22,6 miljoner kronor flyttas vidare till nästa veckas tävlingar på Jägersro.

Robin JohanssonEXTRA:....

ICA + Lenas Internert - Cafe´s system fick 7 rätt

GRATTIS alla som tog rygg....

Skååål alla vinnare
Nästa vecka är jag på plats på Gran Canaria

Fredag 20 november

Enligt VF är Caramia Star ev. Rix-häst hos Tom Horpestad

Caramia Star i provlopp under september med Henrik Åslund


Caramia Star gick premielopp 7 september för Karl O Johansson


Nellie Vingboons som Per Fromell tror vinner på lördag
Bilden = Seger på Färjestad

Torsdag 19 november

Onsdag 18 november

Juggle Face hade uppvisning
STOCKHOLM

Juggle Face stod i en klass för sig i Kriterierevanschen.
Ifrån ledningen höll han enkelt värsta hotet Alvena Pele ifrån sig.
- Jag hoppas att jag har en derbyhäst nästa år, sa Lutfi Kolgjini.


-
Juggle Face hade uppvisning för Lutfi Kolgjini när han vann Kriterierevanschen med 200 000 kronor i förstapris. Foto: Lars Jakobsson.
Under Solvallas regndränkta tävlingar hade Juggle Face uppvisning. Treårshingsten fick 200 000 kronor för segern och har nu sprungit in 1,3 miljoner kronor. Han kvalade in till Kriteriet där han dock galopperade bort sig. Nu visade Juggle Face med besked att han tillhör kulltoppen. Lutfi Kolgjini lämnade andra ytter i första kurvan och körde till ledningen efter drygt 500 meter. Per Lennartsson bakom värsta konkurrenten Alvena Pele släppte välvilligt täten. In mot sista kurvan drog Ludde upp tempot varpå Alvena Pele fick fritt fram. Per Lennartsson väntade i det längsta med att vrida ut, men han kunde ändå aldrig hota. Juggle Face bara tågade undan efter en slutrunda på 1.12,5. Sista halvvarvet gick ännu snabbare, runt 1.10,5. Segertiden skrevs till 1.15,1/2140a.

-
Lutfi Kolgjini vänder sig om och tittar var konkurrenterna blev av efter segern med Juggle Face. Foto: Lars Jakobsson.
- Han vann hur lätt som helst på en bra tid. Han är fantastisk och jag hade bästa hästen idag, sa Lutfi Kolgjini.
- Jag visslade på honom i sista sväng och då drog han bara undan. Jag ville dra speeden ur Pers häst och det var därför som jag körde undan. Det är också min policy att ge hästar som sitter i ryggen chansen. Speciellt om de har släppt ledningen till mig.

Jullan från start till mål
I Oaksrevanschen ledde favoriten Jullan från start till mål. Hon fick anföra i ett behagligt tempo och drog på för fullt ut på sista bortre långsidan. I en snabb avslutning höll treårsstoet undan utan att förta sig. Den Stig H-tränade damen fick 100 000 kronor för besväret.
- Nu visade hästen lite av vad hon kan. Hon är bra, det har hon visat tidigare men hade lite problem i somras. Hon har inte varit så bra som vi trodde under hösten. Nu var hon fin och det är en dröm att köra henne. Det fanns krafter kvar i mål och jag behövde aldrig dra norsken, sa Erik Adielsson.

-
Jullan vinner enkelt för Erik Adielsson efter ledning från start till mål.
Foto: Lars Jakobsson.


Mahagony med ett nödrop
Per Lennartsson har en fin tvååring i Mahagony. Hon infriade favoritskapet och vann ett av kvalen till Svensk Uppfödningslöpning. Mahagony var snabb ut och tog hand om ledningen. Det blev en tuff öppning som sedan satt i benen till slut. Tvåårsstoet hade en klar ledning in på upploppet men den krympte betänkligt den sista biten. One More Bill närmade sig hastigt den sista biten men Mahagony höll undan knappt

-
Mahagony håller undan knappt men säkert för Per Lennartsson.
Foto: Lars Jakobsson.

- Jag var tvungen att ladda lite för mycket från början och hon låg på en del under vägen. Sista 50 metrarna blev långa och i finalen tror jag att det passar bättre att smyga med och speeda till slut, sa Per Lennartsson.

Bamse var starkast av alla
Storfavoriten Bamse Gema vann V64-inledningen. Han fick till en början ett lopp i rygg på ledande Roberto. Men varvet kvar gled Örjan Kihlström ut i andraspår snett utvändigt om ledaren. Den sista biten in mot mål kopplade han ett säkert grepp. Segertiden blev finfina 1.12,8/1640a under de krävande förhållandena.
- Han gjorde ett bra lopp min häst, det var bra att jag fick komma ner i rygg för då han lugnade ner sig. Hade han gått i dödens hade han förmodligen blivit het, sa Örjan Kihlström.

-
Bamse Gema vinner säkert för Örjan Kihlström. Foto: Lars Jakobsson.

Jackpot på V64
Innan V64-spelet vann Lutfi Kolgjini det andra kvalet till Svensk Uppfödningslöpning med Västerbo Face It. Han körde till ledningen efter 500 meter och vann säkert till slut.
- Det här är en jättefin häst som det har strulat mycket för under säsongen men han har en bra inställning och en fruktansvärd speed, berömde Ludde.
Sex rätt på V64 gav 10 915 kronor. Den stora anledningen till det var Erik Adielsson som skrällde med 54-oddsaren Limpopo i långloppet. Fem rätt betalade 36 kronor och det blev ingen utdelning på fyra rätt. Därmed blir det jackpot nästa onsdag och då kan en ensam vinnare få tio miljoner kronor enbart på sex rätt.

Michael Carlsson
Så här ser besöksfrekvensen ut på besökarna på min blogg
Topp kl. 20 på kvällen

I kväll är det 3 x 10 andelssystem med 1 spik....??I kväll flickornas V64-andelar på Gran Canaria...
 

Tisdag 17 novemberMålgångsbilder från måndagens Färjestadstrav

Lopp 1 Nr 4 Premium Bananas - Jessica Romlin >>


Lopp 2 Nr 2 Speedy Success - Johan Sedström >>


Lopp 3 Nr 12 T.M.Continental - Magdalena Siminski >


Lopp 4 V5-1 Nr 5 Liliana Iron - Juhani Partanen >>


Lopp 5 V5-2 Nr 1 Räser Stina - Camilla Collander


Lopp 6 V5-3 Nr 1 Electra S.I.R. - Carel Johan Jepson


Lopp 7 V5-4 Nr 6 Robin Lock - Pernilla T Johansson


Lopp 8 V5-5 Nr 5 Victory Hill - Peter Ådefors


Lopp 9 Nr 8 Purple Rain Dream - Björn Beckman


Lopp 10 Nr 14 Patricia Chill - Mikael J Andersson

 

Måndag 16 november
I kväll trav - Färjestad
V5-förslag

Cosmo M.L. på en träningsrunda med Leif Gustafsson
V5-förslag - Färjestad 16 november

V5-1...2-7-8-12
V5-2...14 Cosmo M.L.
V5-3...Alla 12 hästar
V5-4...2-3-4-5-7
V5-5...2-7
480 rader


Cosmo M.L. med Leif Gustafsson & Marita Beckman

 

Norrman blir ny chef på Solvalla
Tore Fyrand tar över från 1 januari
STOCKHOLM

Solvalla har fått en ny travbanechef.
Norrmannen Tore Fyrand tar över från 1 januari.
- Hans erfarenhet, travkunskap och internationella kontaktnät kommer att betyda mycket för Solvallas framtida utveckling, säger Christer Brandberg, ordförande i Stockholms Travsällskap, i ett pressmeddelande.

-
Tore Fyrand blir ny travbanechef på Solvalla. Han tillträder sin nya tjänst den 1 januari 2010. Foto: Lars Jakobsson.

Därmed är Solvallas chefsjakt över. Det blir alltså en norrman som ersätter den avhoppande chefsduon Stefan Lundborg och Mattias Stenby.
- Vi är mycket glada och stolta över att kunna rekrytera Tore Fyrand som ny travbanechef, säger Christer Brandberg i ett pressmeddelande.
Tore Fyrand har en lång och gedigen bakgrund inom den norska travsporten. Han har bland annat varit varit generalsekreterare i DNT (Det Norske Travselskap), ett jobb som han avslutade med att ha ansvar för travsportens världskonferens i Norge i våras. Han har även suttit i UET:s styrelse som teknisk direktör.
- Solvalla är ett starkt varumärke och Nordens ledande travbana, men står samtidigt inför stora utmaningar. Jag är övertygad att mina tidigare erfarenheter inom den norska och internationella travsporten kommer väl till pass för att vidareutveckla Solvallas verksamhet och genomdriva de förändringar som krävs. Därmed kan vi säkerställa och ytterligare stärka den sportsliga kvaliteten på Sveriges nationalarena, säger Tore Fyrand i ett pressmeddelande.
Rollen som travbanechef innebär ett övergripande ansvar för Solvallas operativa och sportsliga verksamhet.
Tore Fyrand tillträder sin nya tjänst den 1 januari 2010.

Michael Carlsson

Allsvenska körsvensligan
STOCKHOLM

Siffror till och med 15 november:

1) Björn Goop Åby 344-222-190
2) Åke Svanstedt Axevalla 273-204-140
3) Erik Adielsson Jägersro 235-185-125
4) Ulf Ohlsson Bergsåker 206-190-185
5) Örjan Kihlström Solvalla 188-165-161

6) Johnny Takter Jägersro 182-143-130
7) Robert Bergh Bergsåker 143-63-70
8) Lutfi Kolgjini Jägersro 132-75-45
9) Daniel Olsson Romme 118-117-109
10) Jorma Kontio Solvalla 112-96-88

11) Magnus Jakobsson Färjestad 104-73-69
12) Stefan Söderkvist Åby 103-108-109
13) Per Lennartsson Solvalla 92-87-60
14) Thomas Uhrberg Jägersro 88-83-84
15) Peter Untersteiner Halmstad 83-75-91

16) Carl-Erik Lindblom Örebro 79-113-110
17) Torbjörn Jansson Solvalla 78-78-106
18) Jan-Olov Persson Hagmyren 77-33-22
19) Kaj Widell Solvalla 74-67-66
20) John Östman Bergsåker 73-73-77
 

Söndag 15 november

Besökt Forshaga Ishall - Ångevi för att se pojklagsmatch 8-åringar

Vårt barnbarn David var målvakt

Många fina räddningar

Lagkompisarna glada för att han höll nollan

En nöjd 8-åring efter matchen

Skåre/Färjestad vann över Forshaga med 16 - 1
Det var två parallella matcher på arenan samtidigt
och det sammanlagda resultatet var det som redovisades

Nöjda killar efter en match som de vann

Dubbelsegrare och ursparkad
STOCKHOLM

Jackpot, Commander Crowe och Järvsöfaks.
Då stal Erik Adielsson showen.
Stjärnkusken blev dubbelsegrare i V75-finalerna i Gävle och dessutom sparkad ur sulkyn...


Inför 4 614 besökare bjöd Gävletravet på en bukett sportsliga höjdpunkter med V75-finaler kryddade med Järvsöfaks sista V75-start i karriären.
Erik Adielsson blev omgångens kusk med en dubbelseger. Dessutom blev han ursparkad i värmningen mellan sina två segrar. Det var kallblodet Vingbo Stjärn som plötsligt började bråka och slå bakut.
- Efter omständigheterna mår jag bra. Jag fick en smäll på skenbenet och en på tummen. Jag har ont men inte så att man ska tycka synd om mig. Det kunde ha gått värre, sa kusken.
Erik Adielssons första seger kom bakom segermaskinen Trade East, som imponerade stort när han avgjorde klass I-finalen (V75-1) trots en blytung resa utvändigt om ledaren Vinnalt Herkule. Genom sista sväng stod det och vägde, men på upploppet klev Trade East ifrån till en säker vinst. Segern för Trade East var den tionde på de elva senaste starterna i regi Hans Adielsson.

-
Trade East visar löpskallen och avgör V75-1. Foto: Maria Holmén
- Han är ruggigt bra. Hans bästa signum, förutom hans inställning, är att han gör bra lopp hela tiden, sa Erik Adielsson.
På frågan om hur långt hästen kan gå svarade segerkusken.
- Innan han börjar förlora tänker inte jag sätta något tak.
Erik Adielsson använde sedan samma lyckade segerrecept bakom favoriten i klass II-finalen (V75-2) Quattro L.G., som visade härlig inställning utvändigt om ledaren Coldplay Pellini.

"Danmarks bästa häst"
Dagens sportsliga prestation kom i silverdivisionens final (V75-7) där Local Conch bjöd på en styrkeuppvisning tillsammans med Flemming Jensen. Den danske pansarvagnen kördes offensivt mot spets som han fick överta 1 300 meter från mål. Han dominerade sedan loppet i ledningen och segertiden blev utmärkta 1.13,2 över distansen 2 140 meter, en fantastisk tid på den kladdiga banan.

-
Local Conch och Flemming Jensen vinner V75-7. Foto: Maria Holmén
- Han är grymt stark hästen. Jag har sagt det här blir Danmarks bästa häst och det siktar vi på, sa Flemming Jensen.

Långsam guldfinal
Gulddivisionens final såg på pappret ut som en straffspark för Commander Crowe och så blev det också. Peter Ingves tog enkelt hand om kommandot i spets och fick sedan bestämma tempot till löjligt enkla 1.15 första 500 och 1.18,5 första varvet. Då var förstås loppet i praktiken över och segertiden för den gyllene segermaskinen blev 1.16,6 över distansen 2140 meter, V75-finalernas långsammaste vinnartid...

-
Commander Crowe ledde från start till mål. Foto: Maria Holmén
När den sportsliga spänningen uteblev fick publiken istället njuta av fuxens härliga utstrålning när han lekte hem förstapriset på 300 000 kronor.
- Han kan se lite loj ut, men jag vet att när man säger till honom då skärper han till sig. Det blev mycket enkelt. Nu tror jag det blir vintervila, sa kusken Peter Ingves.

-
Peter Ingves efter segern med Commander Crowe. Foto: Maria Holmén

Dubbel för stall Svanstedt
Finalen av bronsdivisionen (V75-6) blev lördagens mest rafflande och det kördes rejäl om positionerna. När krutröken skingrats var frågan om vem av stallkamraterna Master Danchip och Lamborghini S.T. som var först i mål. Målfotot visade att Lamborghini S.T. och Per Lennartsson snuvade tränaren Åke Svanstedt i sista steget.
- Även om jag vunnit med en längd hade jag inte sett vem som vann, glasögonen var helt igenkockade, kommenterade en nöjd Per Lennartsson.

Järvsöfaks tvåa i sista V75-starten
I klass III-finalen (V75-4) gjorde flera av de mest betrodda bort sig med galopp. Det utnyttjade Claes Svensson som var bestämd från start och tog ledningen bakom Marshal Hackstable. Trots att fyraåringen fick hårt tryck hela första varvet hade han kraft att försvara sig hela vägen hem.
- Jag bestämde mig i slutet av veckan att jag skulle prova i spets. Min är mer stark och vill helst springa på i hårt tempo. Det gick egentligen ett par sekunder för fort första varvet, men det gick ju vägen.

-
Järvsöfaks son Hallsta Lotus och kusken Ulf Ohlsson förstörde festen för farsan som jagade 200:e segern i karriären. Foto: Maria Holmén
Järvsöfaks gjorde sin allra sista V75-start i karriären (se annan artikel) och fick nöja sig med andrapriset bakom sonen och stallkamraten Hallsta Lotus i V75-5. Därmed stannar världens bästa kallblod genom tiderna på 48 V75-segrar i karriären.
1 073 system klarade sju rätt på V75 och fick fina julpengar, 47 341 kronor. Sex rätt gav 182 kronor och fem rätt gav 18 kronor.

Lars-Ove Pettersson

 

Lördag 14 november

Fredag 13 november

Torsdag 12 november

 

Onsdag 11 november

Äntligen hemma
STOCKHOLM

I Finland har hon sopat rent i två år.
Nu fick Target Hoss äntligen visa upp sig inför hemmapubliken också.
Timo Nurmos sto gjorde ingen besviken då hon tog hem det sista försöket i Solvallaserien och samtidigt passerade tre miljoner kronor intjänat.


-
Target Hoss håller undan i sin blott andra start på hemmabanan. Foto: Lars Jakobsson
Meritmässigt är hon landets klart främsta fyraåriga sto. Men för den svenska travpubliken är Target Hoss relativt okänd. Anledningen är att Timo Nurmos konsekvent valt att matcha sin häst i hemlandet Finland. Där har hon vunnit alla inhemska storlopp inkluderat kriteriet och derbyt.
Starten på onsdagskvällen var den andra på hemmaplan överhuvudtaget och resultatet blev detsamma som för 15 månader sedan. Jorma Kontio styrde resolut till ledningen och fick efter ett lugnt förstavarv uppvaktning av värsta motståndaren Lord Capar. Denne var slagen redan i slutsvängen och även de övriga hingstarna avvisades bestämt.
- Hon har varit bra hela livet. Det är en jättefin häst, både stark och snabb och med hundraprocentig teknik. Nästa år tror jag att hon springer en 1.10-tid, förklarade Kontio.

-
Fyraåriga Target Hoss har vunnit allt som går att vinna i Finland och fick nu äntligen visa sitt kunnande för hemmapubliken också. Foto: Lars Jakobsson
Innan dess ska Target Hoss få avsluta säsongen mot ännu tuffare motstånd i finalen av Solvalla Grand Prix om två veckor där en halv miljon kronor väntar vinnaren.

Tarzan höll i sig
Om själva loppet blev förutsägbart så var det desto mer dramatik innan.
I ett avbrutet startförsök fick nämligen Stefan Melander verkligen fick göra rätt för sitt smeknamn "Tarzan". Hans häst Stolen Identity bröt ut i starten vilket fick sulkyn att tippa. Melander åkte i backen och blev liggande på banan, men höll fast i tömmarna och hindrade sin häst från att skena.
- Det värsta var att jag fastnade med snöret till urryckaren i foten. Det var mest otur, sånt där löjligt som kan hända, men nu gick det ju bra i alla fall, sade Stefan på väg mot stallet för att byta det kvaddade hjulet och prova igen.
Ett försök som inte gav frukt då ekipaget slutade utanför prispengarna.

Störst var bäst
Kvällens jätteskräll med betoning på jätte bjöd Kaj Widell på bakom Gentle Action. Den 1,75 meter höge valacken seglade förbi stumma konkurrenter över upploppet och fångade in ledande Jerka Tilly i sista steget. Vinnaroddset visade 65 gånger pengarna och 92 823 av 94 315 kvarvarande V64-system försvann i ett nafs.

-
Omgångens knall; gigantiske Gentle Action och Kaj Widell. Foto: Lars Jakobsson
- Jag är inte så chockad som spelarna. Hästen är bra på att hålla farten, det har han visat, förklarade tränaren Patrik O Sundberg som tvingats improvisera med utrustningen på grund av hästens storlek.
- Vi har tagit bort checkremmen, den räckte inte till.
Nästan lika överraskande var att Afrodite Run lyckades spräcka segernollan i karriärens 33:e start. En tung avslutning från fjärde par utvändigt räckte för att betvinga ledande storfavoriten Palle Fager efter tuff kamp.

-
Afrodite Run spräckte segernollan i karriärens 33:e start för Torbjörn Jansson.
Foto: Lars Jakobsson

- Det var starten emot, det sa jag på förhand. Felfri trodde jag hon skulle vara etta eller tvåa, förklarade tränaren Lennart Fjällström i vinnarcirkeln.
Och när man betänker att favoriten blott gjort fyra starter i livet och Afrodite Run tagit en av sina andraplatser bakom elvafaldige miljonären Super Light kanske utgången av duellen inte var så långsökt ändå.

Första segern på 30 år
I övrigt handlade det om väntade vinnare. Conrad Lugauer släppte ledningen med Americandream A.T, men återfick den gratis 800 meter från mål och hade sedan allt under kontroll. Rea Montana och Vitesse d'Inverne kom båda först tidigt och i synnerhet den senare övertygade genom att dra undan i smått överlägsen stil.

-
Thomas Lönns Vitesse d'Inverne imponerande stort då hon drog motståndarna möra i händerna på Sören Eriksson. Foto: Lars Jakobsson
Överlägsen var också Pele D.K. i dagens inledande tvååringslopp utanför V64-spelet. Därmed knäpptes det första målfotot på Solvalla innehållande Jan Nordin sedan han lämnade banan för USA 1980. Efter många framgångsrika år där och senare i Italien kom nu första kusksegern efter två tidigare som tränare. Men några vilda glädjescener var det inte frågan om.

-
En historisk bild - Jan Nordin tar sin första Solvallaseger i sulkyn på 30 år bakom hästen Pele D.K. Foto: Lars Jakobsson
- Så kul var det inte, jag slipper helst köra när vädret är så här, sade Nordin innan han drog lite på munnen och konstaterade att han trivs bra med sin nya tillvaro.
Trots de fyra favoritsegrarna nådde V64-utdelningen 120 769 kronor.

Robin JohanssonI kväll är flickorna på topp och hoppas på fin utdelning
När Du/Ni besöker Gran Canaria ta en tur onsdag eller lördag till San Agustin Köpcentret
där Lenas IT-Café har andelsspel i Travsam och Trivsam miljö
PS . Det blev plus förra veckan, storvinst i kväll ? DS

Andelssystemet finns på Gran Canaria när du är där får du del av det....

Tisdag 10 november

Allsvenska körsvensligan
STOCKHOLM
Siffror till och med 8 november:
1) Björn Goop Åby 336-213-180
2) Åke Svanstedt Axevalla 269-200-136
3) Erik Adielsson Jägersro 228-181-123
4) Ulf Ohlsson Bergsåker 199-181-182
5) Örjan Kihlström Solvalla 182-155-156
6) Johnny Takter Jägersro 176-138-127
7) Robert Bergh Bergsåker 137-60-65
8) Lutfi Kolgjini Jägersro 127-70-44
9) Daniel Olsson Romme 114-117-108
10) Jorma Kontio Solvalla 104-92-87
11) Stefan Söderkvist Åby 98-102-104
12) Magnus Jakobsson Färjestad 92-67-63
13) Per Lennartsson Solvalla 87-83-59
14) Thomas Uhrberg Jägersro 85-77-80
15) Peter Untersteiner Halmstad 82-75-88

Måndag 9 november


En tur till Kek's stall

Acksjöfaksen med Lass Twist i bakgrunden

Lass Twist startar i Örebro V65 19 nov

Prince Juliano laddas inför vårstart

Alltimo 2 år

Alltimo & Princess Circle på väg ut till en träningsrunaAlltimo & Princess Circle

Hos Valnevikens Stuteri Bengt & Åke Wall

Judge Joe i skrittmaskin

Judge Joe med Bengt Wall för hingstfotgrafering

Läs mer om Judge Joe 3 år på Valnevikens hemsida


Judge Joe 3 år 25 starter 14 segrar

Viking ledde svensk plundring i Milano
MILANO

- Back in business!
Segervrålet från tränaren Nils Enqvist när hästarna skar mållinjen hördes över halva San Siro.
Opal Viking tystade sina kritiker och ledde det blågula laget till förkrossande seger i Nationernas Pris i Milano på söndagskvällen.

-
Nils Enqvist ger ifrån ett segerskrik med pokalen i handen. Foto: Lars Jakobsson

Sex raka förluster i bagaget.
Tio år och inne på sin sista tävlingssäsong.
Spår längst ut på vingen.
Det var inte mycket som talade för att Opal Viking skulle kunna försvara sin titel i Nationernas Pris.
Till och med den evigt optimistiske tränaren låg lågt inför miljonloppet i Milano.
- Vi slår ur underläge idag. Det blir ett kvitto på om hästen tycker det är lika roligt att tävla fortfarande, förklarade Nils Enqvist i stallet en dryg timme före start.
Ödmjukheten visade sig vara onödig. En indikation om vartåt det barkade kom när Opal Viking blixtrande till ledningen. Över upploppet kom sedan det kvitto som tränaren hade drömt om.

-
Opal Viking och Roberto Andreghetti vinner Nationernas Pris. Foto: Lars Jakobsson
- Det är skönt att hästar som är slut kan göra sådana här lopp, jublade Enqvist sedan hans ögonsten visat att fighterhjärtat fanns kvar och bestämt avvisat attackerna från de två hästar som inför loppet ansågs vara de svenska hoppen, Triton Sund och Torvald Palema.
- Vi har haft lite stolpe ut och därför känns det här extra bra. Vi ryckte skorna på honom för första gången på italiensk mark och han visade att han är ruskigt startsnabb när han går barfota. Det är så härligt. Det värmer mitt hjärta, sade en glädjestrålande tränare som fick stående ovationer av många tillresta svenskar i publiken som under segerceremonin skanderade "Nisse, Nisse".

-
Nils Enqvist gör tummen upp bakom Opal Viking. Foto: Lars Jakobsson

Rikare än Ina Scot
1,7 miljoner i förstapris innebär att Opal Viking passerat 22 miljoner i total prissumma och därmed distanserat legender som Ina Scot och Copiad. Eftersom det mesta är intjänat utanför Sveriges gränser lär han aldrig nå samma kultstatus i vårt land, men i Italien är hästen både respekterad och älskad vilket syns i att han fått betäcka över 100 ston i år och betalade lägre vinnarodds i den grön-vit-röda spelpoolen än i den blågula.
Älskad är hästen också av sin tränare och att det är ömsesidigt syns när Enqvist efter vistelsen i dopingstallet bjuder på en hink fylld med frukt och grönsaker som glupskt konsumeras.
- Idag fick jag se att han fortfarande älskar att tävla. Men det finns en sak han tycker ännu mer om, det är att äta, skrockade dagens oväntande segerherre.

-
Roberto Andregheti och Nils Enqvist höjer segerpokalerna i vinnarcirkeln.
Foto: Lars Jakobsson


Hela pallen blågul
Men det här var inte bara Nils Enqvists och Opal Vikings kväll. Det var hela Sveriges. De tre gästerna från norr lade nämligen beslag på hela prispallen. Triton Sund tog sig en kort galopp innan start, men hann precis ifatt bilen och sändes tidigt fram utanpå ledaren av Örjan Kihlström.
- Han kändes inte som bäst idag, men kämpade som vanligt hela vägen, kommenterade Örjan sedan den färske SM-vinnaren avfärdat attackerna bakifrån och slutat tvåa.
- Det visar vilken hög lägstanivå den här hästen har. Nu ska vi vinterträna och komma tillbaka till Olympiatravet i vår, berättade tränaren Stefan Hultman.
Årets sista storlopp innebar också bokslut för säsongen för Torvald Palema - som redan hade säkrat totalsegern i Grand Circuit och därmed kan titulera sig Europamästare. Denna gång lyckades inte Åke Svanstedt spara hästens fruktade speed utan fick istället göra grovjobbet i tredjespår sista 700 meterna. Det räckte inte till att segerstrida, men väl fullborda den totala svenska utklassningen av hemmalaget denna mulna novemberkväll i Milano.

Robin Johansson


Resultatlista Nationernas Pris
2 100 meter autostart
1. Opal Viking - Roberto Andreghetti 1.12,8
2. Triton Sund - Örjan Kihlström 1.12,8
3. Torvald Palema - Åke Svanstedt 1.12,9
4. Irinia - Giampaolo Minucci 1.12,9
5. Ghiaccio del Nord - Enrico Bellei 1.13,0
 

Söndag 8 november

Vintern närmar sig och "Hacke" har tittat fram ...
 

Sagan fortsätter för superhästarna
ESKILSTUNA


- Sagan fortsätter för Viola Silas. Det treåriga superstoet tog sin tolfte raka seger när hon vann finalen i Breeders Crown och är fortfarande obesegrad. Foto: Maria Holmén

Viola Silas, Red Hot Dynamite, Yield Boko och Ibiza Broline.
Unghäststjärnorna imponerade i Breeders Crown-finalerna i Eskilstuna.
Obesegrade Viola Silas tog sin tolfte raka triumf och sagan fortsätter.
- Det är en underbar häst och jag är otroligt lycklig, sa Fredrik Persson.


-
Viola Silas vinner enkelt Breeders Crown-finalen och hon vet fortfarande inte hur det känns att förlora. Foto: Maria Holmén
Travsporten var högklassig när finaldagen i Breeders Crown avgjordes. Den största snackisen av dem alla var Viola Silas som vägrar att förlora. Det treåriga stoet är nu obesegrad i tolv starter efter att ha vunnit finalen. Hon övertog ledningen 1400 meter kvar och i rygg på henne satt värsta konkurrenten Pebbly. Björn Goops hyperspeediga sto fick chansen 300 meter kvar men förmådde inte hota. Viola Silas bara sprintade undan till en mycket imponerande seger. Efteråt var det en stolt Fredrik Persson som var rörd till tårar över sin häst.
- Vi gjorde det igen. Det är en underbar häst som jag har tränat fram hela vägen själv. Jag är otroligt lycklig, sa succétränaren från Kalmar.
- Hästen gör precis som man vill och är en härlig kämpe. På upploppet var jag livrädd då jag hade speediga hästar runtomkring mig. Jag drog på allt jag kunde och hon svarade rejält hela vägen. Det var en helt fantastisk känsla när vi passerade mål. Nu provar vi ett lopp till i år och det blir på Solvalla i Wallenius Cup. Sedan gör vi bokslut för i år, sa Fredrik Persson.

-
Stjärnstoet Viola Silas kan vara en ny Ina Scot. Foto: Maria Holmén

Stig H var imponerad
Viola Silas har i och med segern sprungit in 2,1 miljoner kronor i år. Många aktiva var också djupt imponerade över superstjärnan. En av dem var Stig H Johansson, för dagen expert i TV4:s Tipslördag.
- Det är en drömhäst som leker sig fram. Hon är enastående och har en enorm motor, berömde Stig H.
För Fredrik Persson blev dagen en formidabel succé på flera sätt. Förutom Viola Silas vann han även V75-avslutningen med Chimall T.T. Han avancerade fram utvändigt om ledaren 800 meter kvar och avgjorde hur enkelt som helst.
- Han vann väldigt lätt och det har varit en fantastisk dag för mig. Allt har fungerat helt perfekt och då är det lätt att både vara travtränare och kusk, sa Persson.

Red Hot Dynamite vinstrikaste treåringen
Om Viola Silas är drottningen så är Red Hot Dynamite treårskullens stora kung. Han krönte en makalös säsong genom att vinna sin final på strålande tiden 1.13,6. Jorma Kontio orsakade en omstart då startpersonalen ansåg att både Red Hot Dynamite och Juggle Face inte var anslutna bakom bilen. Red Hot Dynamite fick en tuff inledning i loppet innan han övertog ledningen 1450 meter kvar. Han fortsatte att dra i ett hårt tempo och varvade på 1.13,9. Trots att det såg kärvt ut ett par gånger så sträckte hästen berömvärt på sig över upploppet.
- Hästen var jättefin och kändes helt hundraprocentig. Han är lite trög men det var aldrig några problem. Han vann lätt och det här var sista starten för i år, sa Jorma Kontio.

-
Red Hot Dynamite vinner för Jorma Kontio. Foto: Maria Holmén
Apropå omstarten så var Kontio inte speciellt nöjd med domslutet.
- Jag tycker det var fel att det blev omstart. Vi var bara en meter ifrån vingen och det var inte mitt fel, sa han.

Frank Andersson utlovade fest
För Red Hot Dynamites nya tränare Sami Saarela var det också en lättnad att hästen vann.
- Det är stort att vinna på min nya hemmabana och det känns fantastiskt kul, sa Sami Saarela.
På plats var också Frank Andersson som är en av delägarna i Red Hot Dynamite. Han var mäkta stolt över sin stjärna som i och med segern blev Sveriges vinstrikaste treåring någonsin.
- Hästen har sprungit in drygt nästan 4,6 miljoner under sin första säsong på banan. Det är helt otroligt och jag har inga ord för honom längre. Det är ju för fan en tanks vi äger, sa Frank Andersson.

-
Sami Saarela skriver autografer. Foto: Maria Holmén
- Han hade bara 84 i puls efter loppet och hade alltså krafter kvar. Själv har jag aldrig sett honom så fin som han såg ut idag. Nu blir det en jäkla fest när vi kommer till Stockholm det kan jag lova.

för Yield Boko
Yield Boko vann finalen för de fyraåriga hingstarna och valackerna. Men det satt hårt åt för storfavoriten som höll undan knappt före Spring Erom och Yanantin Boko. Björn Goop körde till ledningen efter 500 meter då stallkamraten Yanantin Boko släppte täten. In mot upploppet såg Yield Boko ut att gå mot en klar seger men han blev rejält utmanad till slut. Spring Erom avslutade starkt från femte par utvändigt och Yanantin Boko slank loss ifrån rygg på ledaren. Mållinjen räddade Yield Boko som höll undan med ett knappt huvuds marginal.
- Det var extremt hårt i mål men han sträckte ärligt på sig. Det var kul att hästen fick visa hur bra han är. Han floppade ju i både Derbyt och Europaderbyt men Breeders Crown verkar vara hans lopp. Han vann ju finalen även förra året, sa Björn Goop.

-
Yield Boko vinner knappt för Björn Goop. Foto: Maria Holmén
Tränaren Timo Nurmos stod på stallbacken och fick se sina hästar bli etta och trea.
- Yield Boko är på väg tillbaka mot formen igen. Hästen var sjuk i samband med Derbyt och det var även Yanantin Boko. Men nu är båda två på gång igen och det här var kul, sa Timo Nurmos.

Succé för Loket med Ibiza
Leif "Loket" Olsson fick se sin delägda Ibiza Broline vinna finalen för fyraåriga ston. Den kapabla damen kom från en mycket övertygande insats i semifinalen och var minst lika bra nu. Per Lennartsson körde till ledningen efter 450 meter och drog i ett hårt tempo. I sista sväng hade utvändige Vanessa du Ling svårt att följa och Ibiza Broline bara drog ifrån till en imponerande seger.
- Hon var riktigt bra senast och idag kändes hon fantastiskt fin. Det gjorde också att jag kunde ladda lite mer ifrån början. Det verkar som att alla bitar nu har fallit på plats, sa Per Lennartsson.

-
Ibiza Broline vinner enkelt för Per Lennartsson. Foto: Maria Holmén
Leif "Loket" Olsson ångrar inte att han tog tåget ifrån Göteborg för att se sin stjärna på plats.
- Det var fantastiskt var bra hästen var. Som vi har kämpat med henne då hon har varit skadad och haft problem i omgångar, sa "Loket".
Segertiden för Ibiza Broline blev 1.13,3/2140a vilket var den snabbaste tiden av alla finalvinnare.

Michael Carlsson

Lördag 7 november
"Vanliga" lördagsturen till Kek's stall för att hämta V75-tipset

Stallgängets V75-system

En 1-åring efter Järvsöfaks ny i stallet - Acksjöfaksen


Paralellvägen börjar ta form

Fredag 6 november

Torsdag 5 november

Hockeyhästen hundraprocentig i Paris
STOCKHOLM

-           Quarcio Du Chene - Björn Goop  Foto: Gerard Forni

Svenske topphästen Quarcio Du Chene stortrivs i Paris.
Olle Goops springare tog på torsdagen ännu en seger på den franska nationalarenan Vincennes.
- Han såg fin ut hela vägen och det fanns nog krafter kvar.


Quarcio Du Chene fick drygt 550 000 kronor för segern, femåringens andra raka på banan. Förra gången han startade på Vincennes var för nästan precis ett år sedan och även då slutade det med en förstaplats.
Björn Goop satt i sulkyn och ekipaget var överlägset på tiden 1.14,2 över 2850 meter.
- Han är stark och passar på den stora banan i Paris. I dag var lugn och körbar på alla sätt och klarade också att Björn körde för fullt med honom i uppförsbacken, säger Olle som såg loppet på tv hemma i Sverige

-
Quarcio Du Chene tågar undan. Foto: Gerard Forni
Loppet artade sig till rena uppvisningen. Björn Goop lämnade femteparet utvändigt med sin häst när det återstod ungefär 1000 meter av loppet och dundrade till ledningen.
Över det långa upploppet klev Quarcio Du Chene sedan undan till en överlägsen seger.

Premiär för bilder
Torsdagens lopp var premiären för spelbolaget ATG:s nya samarbete med Frankrikes motsvarighet. Sedan tidigare har det varit möjligt för svenskarna att spela direkt in i de stora franska poolerna. Nu kan man även se loppen på ATG.se med cirka tre minuters fördröjning.
Quarcio Du Chene, som gav 3,80 gånger pengarna på vinnarspelet, ägs av ett gäng ishockeyspelare med hockeyproffset Kristian Huselius i spetsen.

Mikael WiknerOnsdag 4 november

Denna ritade Stig H Johansson på datorn för 10 år sedan när han provade dator för första gången.
Datautbildning för A-tränare på Solvalla

Dataskiss av Per Lennartsson för 10 år sedan

Janne Jönssons verk

Kjell Brandt ritade denna

Torbjörn Jansson dataskiss för 10 år sedan
 

"Potential att vara med i Elitloppet"

Världsrekordhästen Beanie M.M. imponerade i The Owners' Trophy.
Och hyllades av kusken.
- Han är absolut en av de bästa hästarna vi har, sa Torbjörn Jansson.


-
Torbjörn Jansson och Beanie M.M. vann The Owners' Trophy. Foto: Lars Jakobsson
1984 vann Torbjörn Jansson den första upplagan av The Owners' Trophy med blivande elitloppsvinnaren Meadow Road. Nu 25 år senare blev det en ny seger i hästägarnas eget storlopp med färske världsrekordhållaren Beanie M.M.
Från sitt tillägg i V64-6 uppträdde den annars ofta hetsige hingsten betydligt lugnare än tidigare. När sedan konkurrenterna jagade livet ur varandra i täten passade det Beanie M.M. som hand i handske - och när Torbjörn Jansson övertalade honom att lägga in överväxeln ställde han övriga schack matt över upploppet.
- Vi valde att starta i det här loppet just för att han skulle få gå ett lopp bakifrån eftersom han rusat så i loppen på slutet. I dag var han istället halv-lat mest hela loppet, sa Torbjörn Jansson.

Svårt vinna från tillägg
Just sättet Beanie M.M. uppträdde på gladde tävlingsmänniskan Torbjörn Jansson nästan mer än segern som trots allt var värd 250 000 kronor.
- Ja, jag är oerhört glad, framför allt att hästen kändes så fin och reglerbar.
När Torbjörn Jansson påmindes om Meadow Road, som vann Elitloppet året efter att han vann The Owners' Trophy, sa han så här om Beanie M.M.
- Jag är luttrad, men det är inget snack om att han har potential att vara med i Elitloppet. Han är absolut en av de bästa hästarna vi har.
För Beanie M.M., som var den förste hästen på 13 år att vinna The Owners' Trophy från tillägg, var det troligen det sista loppet för i år.
- Det är i så fall ett bra avslut på säsongen i så fall. Eventuellt anmäler vi till V75-finalen, men det är inte troligt att han kommer med i det loppet ändå, sa tränaren Morten Waage.

-
Torbjörn Jansson hyllade Beanie M.M. efter segern i The Owners' Trophy.
Foto: Lars Jakobsson


Kihlström hyllade talang
Treårige Zyrano Boko är en häst som inlett karriären på ett övertygande sätt med två segrar och två andrapris inför onsdagens uppgift i Lord Rappes lopp (V64-5). Han har tidigare sett lite flegmatisk ut i loppen, men nu när det handlade om ett sexsiffrigt belopp till vinnaren plockade kusken Örjan Kihlström ut ett par växlar ytterligare från talangen som tränas av Stefan Hultman.
En offensiv styrning mot ledningen och sedan ett bestämt högt tempo gav till slut en bekväm seger på 1.14, 8 över distansen 2 140 meter.
- Det kändes redan i kvalet att det var en fin häst. Han lär sig hela tiden och han gick undan på ett bra sätt utan att jag behövde bottna honom, sa Örjan Kihlström.

-
Zyrano Boko och Örjan Kihlström. Foto: Lars Jakobsson

Dubbel för Björn Goop
I övrigt noterade vi att...
...även Staro Conch förtjänar överbetyg sedan hon tvingats försvara sig i ledningen i ett högt tempo i lärlingsloppet (V64-3) tillsammans med stjärnskottet Jennifer Tillman.
...Björn Goop tog en V64-dubbel värd 225 000 kronor. Han inledde i Pixies lopp (V64-1) bakom favoriten Frillan Filiokus som avgjorde på ett imponerande sätt efter att ha serverats de rätta ryggarna tills mitten av sista sväng. Andra segern kom bakom Carmenere i Fillies and Mares (V64-4). Här var segerreceptet spets i ett ganska högt tempo.
...39-oddsaren Tropical Sun och Stefan Söderkvist svarade för omgångens skräll när de mer eller mindre fick segern till skänks i V64-2 sedan Yukon Boko galopperat med segern mitt på upploppet.
...85 system klarade sex rätt på V64-spelet och belönades med 64 641 kronor vardera. Fem rätt gav 492 kronor och fyra rätt gav 50 kronor.

Lars-Ove Pettersson

I kväll är flickorna på topp och hoppas på fin utdelning
När Du/Ni besöker Gran Canaria ta en tur onsdag eller lördag till San Agustin Köpcentret
där Lenas IT-Café har andelsspel i Travsam och Trivsam miljö
PS . Det blev plus på andelssystemet igen DS

Andelssystemet finns på Gran Canaria när du är där får du del av det....

Tisdag 3 novemberEn blivande vinnare från Stall Goop som kvalade i går Cheetah tid 1.20,1

Måndag 2 november

Björn Goop 5 segrar denna kväll på Färjestad

Målgångsbilder från Färjestad

Lopp 1 Nr 8 Alien Superstar - Björn Goop >>>


Lopp 2 Nr 4 Song Glider - Björn Goop >>


Lopp 3 Nr 1 Black Illusion N.O. - Raimo Niemelä >>


Lopp 4 V5-1 Nr 11 Micheles Memory - Jari Feodoroff >>


Lopp 5 V5-2 Nr 13 Rio Del La Plata - Björn Goop >>


Lopp 6 V5-3 Nr 1 Tindra Faks - Mikael J Andersson >>


Lopp 7 V5-4 Nr 10 Paris Rhode - Björn Goop >>


Lopp 8 V5-5 Nr 10 Storm Brodde - Magnus Jakobsson >>


Lopp 9 Nr 14 Goldmaster - Dagfinn Aarum >>


Lopp 10 Nr 5 Wesley Rich - Björn Goop >>Min Ty - Anna-Ida Persson segrade i ponnyloppet

Allsvenska körsvensligan
STOCKHOLM
Björn Goop hade en stark vecka och plocka åtta nya segrar på svensk mark förra veckan. Så här ser den allsvenska körsvensligan ut med två månader kvar av året.

Siffror till och med 1 november:
1) Björn Goop Åby 325-210-176
2) Åke Svanstedt Axevalla 263-196-134
3) Erik Adielsson Jägersro 224-177-122
4) Ulf Ohlsson Bergsåker 194-172-178
5) Örjan Kihlström Solvalla 179-152-153
6) Johnny Takter Jägersro 170-136-122
7) Robert Bergh Bergsåker 133-60-60
8) Lutfi Kolgjini Jägersro 123-68-43
9) Daniel Olsson Romme 113-114-106
10) Jorma Kontio Solvalla 102-90-85
11) Stefan Söderkvist Åby 95-99-100
12) Magnus Jakobsson Färjestad 91-66-62
13) Per Lennartsson Solvalla 85-81-58
14) Peter Untersteiner Halmstad 80-74-87
15) Thomas Uhrberg Jägersro 79-74-75

Lars-Ove Pettersson

 I kväll trav på Färjestad

V5-förslag - Färjestad

V5-1...Alla 10 hästar
V5-2...Alla 14 hästar
V5-3...2 Vindinatt
V5-4...2-9
V5-5...10 Storm Brodde
280 raderMin Ty har toppchans i ponnyloppet ?

Söndag 1 november


Ängtorpsvägen i juni 2009 + från 1950 - + Bröderna Kihlman & Trav

Bröderna Kihlman i NWT>>>>

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>