Välkommen 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring Lennart 0705-768542 när det gäller att beställa bilder eller vinnartavla.
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542 - 054-860966
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTOFoto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Kihlmans Foto

Lördag 31 oktober

Commander Crowe överlägsen i Müllers
-trots skadad kusk
MALMÖ

Skadad på morgonen.
Storloppsvinnare på eftermiddagen.
Commander Crowes kusk Peter Ingves hade en svängig V75-dag på Jägersro.


-
Hat trick för Adielssons. Far och son Adielsson räknade in tre V75-segrar.
 Foto: Burt Seeger
Lördagen inleddes i moll för Peter Ingves när han klämde sitt vänstra pekfinger illa i samband med skoning av en häst. Men att ett finger var utslaget hindrade honom inte ifrån att köra Commander Crowe till överlägsen seger i dagens huvudlopp, C.L. Müllers Memorial, med en halv miljon kronor till vinnaren.
- När man har att köra med spelar det ingen roll om man har fingrar eller inte, sa Ingves efter att retfullt enkelt ha kört ifrån konkurrenterna över upploppet.
- Han har blivit grymt startsnabb och jag lät honom lunka på där i ledningen innan jag drog upp tempot sista varvet. Han är för jäkla bra!
Commander Crowe vann anrika Müllers Memorial, som körts på Jägersro sedan 1927, för andra året i rad och tränaren Petri Puro sken ikapp med Ingves efter loppet.
- Han är en av Sveriges bästa allroundhästar. Om han behåller den här formen provar vi i guldfinalen i Gävle om 14 dagar.

-
Commander Crowe vann från ledningen. Foto: Burt Seeger

Trippel för familjen Adielsson
Hans Adielsson och sonen Erik hade en fantastisk dag på hemmabanan. Tre segrar blev det inom ramen för V75 och först ut var Trade East som infriade favoritskapet i klass I när han ledde från start till mål. Men det var en mer lättat än segerrusig kusk som äntrade vinnarcirkeln.
- Jag har sagt hela veckan i alla möjliga medier och till kompisar som ringt att han var min bästa chans. Då är det skönt när de sitter, sa Erik Adielsson.

-
Trade East och Erik Adielsson. Foto: Burt Seeger


I klass III var det dags för familjen Adielsson igen när Prince L. höll undan från ledningen.
- Han är lite tittig och hetsig av sig men han kan springa, sa Adielsson den yngre om den extremt välstammade hingsten.
Mamma Queen L. vann bland annat Prix d'Amerique och pappa Varenne är, med över 50 miljoner kronor insprunget, världens genom tiderna vinstrikaste travhäst.

-
Prince L. vann från ledningen. Foto: Burt Seeger
- Det är elakt att jämföra honom med hans föräldrar. Han kan aldrig bli lika bra som dem och jag tycker att man ska bedöma honom för sig själv. Han har gjort det bra i tre starter för oss och i den här klassen duger han fint.
Familjen Adielssons hat trick fullbordades sedan när Hanoi, trots den otacksamma uppgiften att trava som första häst i andraspår, krigade till sig segern i silverdivisionen.

 -
Erik Adielsson och Hanoi. Foto: Burt Seeger
- Han var ruggigt bra. Hans främsta egenskaper är styrkan och framför allt inställningen. Han har riktigt mycket jädrar anamma i sig.


 -
Hanoi kämpade sig förbi ledande Tom Raider. Foto: Burt Seeger

Historien upprepar sig
Erik Adielsson var även storfavorit med Stig H Johansson-tränade Skully Gully i ett av dagens storlopp, V75 International, men där blev det galopp på upploppet i rygg på ledaren. Istället gick segern till en annan Stig H-häst när Bobtail överraskade både kusken Björn Goop och spelarna genom att spurta till seger till 38 gånger pengarna på vinnarspelet.

-
Bobtail skrällde tillsammans med Björn Goop. Foto: Burt Seeger
- Jag trodde inte att vi hade någon chans på förhand. Men vi hade lite flyt, det löste sig med positionerna och så var hon bra, sa Goop som även i fjol skrällvann V75 International med en Stig H Johansson-tränad häst. Den gången var det Debbie Brodda som vann till 20 gånger pengarna.
- Det är kul när det upprepar sig, sa Goop med ett belåtet leende.

"En riktig hedershäst"
Dagens till synes gladaste vinnare var Åbytränaren Mikael Å Linderoth. Han hade stallets stjärna Monday Morning till start i klass II och från positionen utvändigt om ledaren avgjorde hästen till knapp men säker seger.

-
Mondey Morning vann från dödens. Foto: Burt Seeger
- Det här är en riktig hedershäst som gillar att träna och tävla. Han lättar upp allting och gör att det är lätt att kliva upp på morgonen, sa Linderoth som blev hundraprocentig då han inte hade någon mer häst till start.
Samma sak gällde för Solvallas Roger Walmann. Han hade skickat ner en häst till Malmö och det räckte för att håva in en V75-seger. I Örjan Kihlströms händer serverades Magic Space en fin resa i bronsdivisionen och när han fick full anfallsorder i utgång av sista sväng avgjorde han i ett nafs.
- Han går väldigt bra till slut och är stark och rejäl. Det blev ganska säkert i mål, konstaterade Kihlström.

Toppsport och V75-jackpot
V75-spelet firade 16-års jubileum dagen till ära och trots att den rätta raden bara innehöll en överraskning betalade sju rätt fina 8 339 kronor. Då utdelningen på fem rätt understeg 15 kronor hålls femrättspotten inne och läggs istället till nästa veckas sjurättspott, som beräknas uppgå till 47 miljoner kronor. Därmed är det inte bara Breeders' Crown-finaler utan även V75-jackpot att se fram emot när Eskilstuna på lördag arrangerar V75.

Ola JohanssonLördagens tur till Kek's stall för att hämta V75-tipset

Denna vecka tippat av Mats..


"Stallgänget" på väg för att se på V75

Min Ty startar i ponnylopp Färjestad 2 november

Lass Twist laddar för Örebrostart

På väg till motionsspåret....nya paralellvägen börjar ta form

Tre varv på det nyomlagda spåret i Skattkärr

Fredag 30 oktober

Commander Crowe

Torsdag 29 oktober

Commander Crowe - Petri Puro

Onsdag 28 oktober

Raffel i Breeders-semifinalerna
STOCKHOLM

Kungen bland landets treåriga travare Red Hot Dynamite är klar.
Så även drottningen i kullen, Viola Silas.
Alltså klara för finalerna i unghästserien Breeders' Crown nästa lördag efter övertygande segrar på Solvalla under onsdagen.
För Maharajah - den store dominanten bland fyraåringarna - ändade dock Breeders' Crown-drömmen med en galopp.


-
Red Hot Dynamite och Jorma Kontio tar en imponerande seger i en av semifinalerna till Breeders' Crown. Foto: Lars Jakobsson
Den stora unghästserien Breeders' Crown har tidigare år spridit sina semifinaler på flera tävlingsdagar. 2009 hade den svenska travbranschen enats om ett helt nytt koncept.
Onsdagen på Solvalla blev ett sex timmar långt travmarathon med samtliga semifinaler för de tre- och fyraåriga hästarna på både sto- och hingstsidan. 16 lopp fördelade på en eftermiddagstävling och en kvällstävling med första start redan 15.45.
Det var toppsport över hela linjen där de tre främst placerade hästarna i varje drabbning gick vidare till Breeders' Crown-finalerna i Eskilstuna nästa lördag i samband med V75.

-
Viola Silas och Fredrik Persson vinner en av semifinalerna i Breeders' Crown.
Foto: Lars Jakobsson

Förlust för Maharajah
Att trav inte är någon exakt vetenskap bevisades än en gång när den väldelige Maharajah förlorade som storfavorit.
Fyraårige Maharajah tog nämligen till galopp i ingången till den första kurvan - till tränaren, kusken och spelarnas stora förvåning.
- Jag har ingen riktigt bra förklaring till galoppen. Han sjabblade bara till helt plötsligt och galopperade. Han kändes precis lika fin som vanligt
men loppet var över för vår del när galoppen kom, sade Örjan Kihlström som bara körde runt med Maharajah efter fadäsen.
Med den store favoriten ute ur bilden i de fyraåriga hingstarnas uppgörelse nästa lördag blir det kanske en finalvinnare från Skåne vi får se?
Lutfi Kolgjini ledde nämligen loppet från start till mål med Micro Mesh.
- Jag har en häst som jag tycker är en av de bästa i kullen och hade förhoppningar om att vara tvåa bakom Maharajah idag, sade vinnaren
Lutfi Kolgjini.

Pampig lufs
En storfavorit som höll var Red Hot Dynamite - Sveriges bästa treåring på "herrsidan". Den pampige hingsten var som väntat helt överlägsen i sitt lopp. Jorma Kontio lät hästen lufsa till ledningen efter 450 meter och körde undan lite lagom i den sista kurvan.

-
Red Hot Dynamite tillsammans med Jorma Kontio och Sami Saarela.
Foto: Maria Holmén
Hästen som vunnit nästan allt som går att vinna under en säsong som treåring bytte tränare för någon vecka sedan. Timo Nurmos lärling Sami Saarela kommer inom kort att bli professionell och öppna eget. Ägargänget i TNT Stable tog för några veckor sedan beslutet att ge
Saarela en flygande start som tränare genom att sätta Red Hot Dynamite
i dennes träning.
- Sami var nervös i dag och jag vet att det var en sten som föll från hans hjärta när hästen vann så här i första starten, sade ägarrepresentanten Pierre Nahlén.

Viola såg spöken?
Även treåringskullens drottning gjorde sin plikt som storfavorit. Det blev elfte raka segern för härliga Viola Silas som ännu inte vet hur det är att förlora.

-
Viola Silas och Fredrik Persson. Foto: Maria Holmén
Men kanske var Viola på väg att göra bort sig den här gången? Varvet från mål reagerade nämligen Viola Silas för något hon tyckte sig se på innerplan och bröt ut ett spår.
- Det var kanske en tomte hon fick se. Så där har hon gjort i nästan alla starter och rett upp det - men det kan ju bli ett felsteg också såna gånger. Konkurrenterna har imponerat oerhört och det blir en tuff final, sade tränaren Fredrik Persson som menade att han mest kände sig lättad efter segern.

I övrigt noterade vi...
.att Maharajahs galopp öppnade lite för Yield Boko att vinna de fyraåriga
hingstarnas final nästa lördag. Efter sjukdomar och galoppmisslyckanden
i Svenskt Travderby och nu senast i finalen av Europaderbyt var det återigen dags för en ny seger för Timo Nurmos häst. Yield Boko vann loppet efter Maharajahs och såg jättefin ut efter tidig ledning.

-
Yield Boko och Björn Goop vinner en av semifinalerna i Breeders' Crown.
Foto: Claes Kärrstrand.
- Han har inte löpt upp till de höga förväntningarna vi haft på honom i de två stora uppgifterna i år. Nu var det dock det rätta draget i Yield Boko igen, sade körande Björn Goop.

-
Spring Erom och Björn Goop vinner en av semifinalerna i Breeders' Crown.
Foto: Claes Kärrstrand.
.att Halmstadhästen Spring Erom (fyraårig hingst) än en gång visade prov på styrka och mod efter en löpning utvändigt ledaren. Spring Erom slog klorna i ledande storfavoriten Marshland över upploppet. Segertiden efter kämpainsatsen var imponerande 1.13,7 över medeldistansen. Per Lennartssons Rakas blev den fjärde vinnaren i de fyraåriga hingstarnas semifinaler då han spårade kvällens sista lopp från start till mål.

-
Annicka och Dominik Locqueneux vinner en av semifinalerna i Breeders' Crown.
Foto: Claes Kärrstrand.
...att belgaren, den i Frankrike verksamme lånekusken Dominik Locqueneux, gav Annicka ett utvändigt lopp i kön, lät henne följa med i ryggar genom den sista kurvan och spelade ut stoets speed över upploppet. Men slitgörat stod givetvis hästen för. Annicka var bländande fin denna kväll.
.att en av semifinalerna för fyraåriga ston tidigt på dagen blev en match mellan de två stora förhandsfavoriterna. Erik Adielsson körde till ledningen direkt Tiffany Brodda som höll Calamara Donna (vinnaren av Stochampionatet) bakom sig över upploppet. Övriga vinnare bland de fyraåriga stona var: Timo Nurmos Vanessa Du Ling och Per Lennartssons Ibiza Broline.

-
Juggle Face och Lutfi Kolgjini vinner en av semifinalerna i Breeders' Crown.
Foto: Claes Kärrstrand.
.att Juggle Face kanske var fyraåringen som imponerade mest i skuggan av kullens dominant Red Hot Dynamite. Lutfi Kolgjini rundade fältet på den sista bortre långsidan med Juggle Face och satt i ledningen in i den sista kurvan. Övriga semifinalvinnare bland fyraåringarna var Schwerin Boko och Zorro Photo.
.att de treåriga stonas final nästa lördag ser en jättelik favorit i segermaskinen Viola Silas. Övriga vinnare i semifinalerna i denna åldersklass var i tur och ordning: Olle Goop-tränade Pebbly, Claes Svensson-tränade One Wish och Roger Walmann-tränade Simb Ruby.

-
Pebbly och Björn Goop vinner en av semifinalerna i Breeders' Crown.
 Foto: Lars Jakobsson
Fredrik Perssons farhågor efter segern med Viola Silas kanske är värd att lägga på minnet.
- Konkurrenterna har imponerat oerhört och det blir en tuff final.

Mikael Wikner
 

Finalfälten i Breeders´Crown
STOCKHOLM
Nästa lördag körs finalerna i Breeders Crown i samband med V75 på Sundbyholmstravet i Eskilstuna med 700 000 kronor till vinnarna i vart och ett av de fyra loppen.
Finalfälten lottades under onsdagskvällen (hästarnas tränare inom parentes)


Fyraåriga hingstar och valacker - final
1. Rakas (Per Lennartsson)
2. Yield Boko (Timo Nurmos)
3. Spring Erom (Håkan Olofsson)
4. Micro Mesh (Lutfi Kolgjini)
5. Marshland (Stefan Hultman)
6. Tarpoon Bris (Magnus Östervall)
7. Yanantin Boko (Timo Nurmos)
8.
Pinepower Rose (Diederik Meilink)
9. Knockout Rose (Stig H Johansson)
10. Glory Southwind (Stig H Johansson)
11. Wood Laday (Åke Svanstedt)
12. Rocky Race (Leif Witasp)

Fyraåriga ston -final
1. Annicka (Jörgen Westholm)
2. Vanessa du Ling (Timo Nurmos)
3. Ibiza Broline (Per Lennartsson)
4. Tiffany Brodda - Stig H Johansson)
5. Ivory Tilly (Thomas Franck)
6. Caddie Dream (Stig H Johansson)
7. Quassia Lascaux (Peter Dahlin)
8. Dear Jackie (Hans-Owe Sundberg)
9. Miss Sixty (Olle Goop)
10.
Calamara Donna (Roger Walmann)
11. Maggan S.E. (Stefan Öhrberg)
12. Mellby Smaragd (Roger Walmann)

Treåriga hingstar och valacker - final
1. Zorro Photo (Thomas Uhrberg)
2. Juggle Face (Lutfi Kolgjini)
3. Red Hot Dynamite (Sami Saarela)
4. Schwerin Boko (Åke Svanstedt)
5. Global Lawbreaker (Roger Malmqvist)
6. Hot Southwind (Joakim Lövgren)
7. Monster Drive (Kajsa Frick)
8. Alwood (Sten O Jansson)
9. Onedin Zet (Daniel Redén)
10.
Caballion (Henrik Larsson)
11. Denver Ås (Roger Walmann)
12. You Bet Hornline (Robert Bergh)

Treåriga ston - final
1. Pebbly (Olle Goop)
2.
Simb Ruby (Roger Walmann)
3. Viola Silas (Fredrik Persson)
4. Jullan -(Stig H Johansson)
5. Rollout (Stefan Melander)
6. La Bellouet (Håkan K Persson)
7. Dileva Käll (Glen Norman)
8. Sweet Desire (Glen Norman)
9.
One Wish (Claes Svensson)
10. Action Wind Ås (Svante Båth)
11. Estancia (Carl Johan Jepson)
12.
Spot Over (Stig H Johansson)


Örjan Kihlström aftonen/kvällens nyckelkusk på Solvalla


Flickornas V64-system spelas idag med 2 x 10 andelar
Men för att se systemet eller köpa andel så måste du besöka eller
åka till Gran Canaria och San Agustin....lite hemligheter vill
flickorna ha vid Lena's Internet Café.
I kväll "smäller det" med storvinst ??

Intressant i eftermiddag Maharajh

V64-förslag

V64-1...5 Yield Boko
V64-2...4-6-9
V64-3...2-7
V64-4..1-3-4-5-8
V64-5...2-4-6-9-10
V64-6...1-2-3-10-11
750 rader

Tisdag 27 oktober

"Maharajah känns otroligt fin"
Kan bli Prix d'Amerique i vinter
STOCKHOLM

Solvalla bjuder på en unik tävlingsdag med maratontrav på onsdag.
16 högklassiga lopp står på programmet med försök i Breeders Crown.
Unghäststjärnorna är på plats med Maharajah, Viola Silas, och Red Hot Dynamite i spetsen.
- Maharajah känns otroligt fin, säger Stefan Hultman.

-
Maharajah känns otroligt fin, enligt Stefan Hultman. Kungen bland fyraåringarna har tidigare i år vunnit både Derbyt och Europaderbyt. Nu återstår Breeders Crown, innan det kan bli tal om Prix d'Amerique - redan till vintern. Foto: Lars Jakobsson.

Aldrig tidigare har det körts 16 travlopp på en bana samma dag. Tävlingarna börjar klockan 15.45 och i lopp tre till sju körs en V5-omgång. Sedan inleds V64-spelet i lopp tio och börjar som vanligt klockan 19.25. Tävlingarna beräknas vara slut runt 21.30 om tidsplanen håller. Den sportsliga kvaliteten är otroligt hög med Sveriges främsta unghäststjärnor på plats. Bland fyraåringarna tilldrar sig förstås Maharajah störst intresse. Han har visat med eftertryck att han är den store dominanten i kullen och det kan bli start i Prix d'Amerique redan till vintern.
- Han har varit helt enastående och följde upp derbysegern genom att vinna Europaderbyt lika enkelt. Vi har gått igenom honom efteråt och han är fortsatt fräsch och fin. Anledningen till att han sprang och fladdrade lite i travet i Tammerfors var den lösa banan. Han gick jobb i fredags och fick jogga lite lätt i sju kilometer under måndagen. Hästen känns otroligt fin och det märks inte att det är i slutet på säsongen, säger Stefan Hultman.
- Om det blir Prix d'Amerique redan i vinter är inget jag har bestämt ännu. Vi kör Breeders Crown först och sedan får vi se hur han tar de loppen. Vi går igenom honom efteråt och sedan ska jag själv ta mig en rejäl funderare. Vi hade tre stora mål inför den här säsongen och det var Derbyt, Europaderbyt och Breeders Crown. Två av dem har vi uppnått och nu är det Breeders Crown kvar. Hästen har fått ett kanonläge på onsdag och det ska som vanligt bli jäkligt spännande.

Marshland frisk nu
Solvallatränaren har även med Marshland, som senast blev tvåa i Svenskt Travderby.
- Han gick fantastiskt bra i Derbyt och visade då att han tillhör de bästa i kullen. Tyvärr åkte han på en riktig förkylning och kunde inte vara med i Europaderbyt. Nu har han hämtat sig bra och även Marshland känns fantastiskt fin i jobben. Han känns spänstig och fin och är heller inte det minsta sliten. Han har fått ett bra läge och är snabb ut bakom bilen. Är hästen lika bra som i Derbyt tycker jag att han ska ha bra möjligheter, säger Hultman.

"Viola Silas känns bättre än någonsin"
I treårskullen är Red Hot Dynamite och Viola Silas kungen och drottningen. Om vi tar damerna först så är Viola Silas obesegrad i tio starter hittills. Hon har varit fullständigt outstanding och har inte varit i närheten av förlust. Träningsrapporterna går också i dur ifrån Fredrik Perssons träningscamp.

-
Viola Silas känns bättre än någonsin, enligt tränaren Fredrik Persson.
Foto: Claes Kärrstrand.
- Viola kändes ruggigt bra i fredagsjobbet. Jag tycker faktiskt att hon känns bättre än någonsin, säger kalmartränaren.
- Jag har peppat upp henne lite extra nu inför Breeders Crown och hon är rejält laddad för dagen. Hästen är väl förberedd och ska tåla "dödens" igen. Fast nu borde väl konkurrenterna ha respekt för henne så att hon kan få det lite lugnt någon gång i loppen. Hon har ju visat tidigare att hon kan krossa dem den tunga vägen.
- Eftersom vi nu har peppat upp henne talar mycket för att hon får göra ytterligare någon start efter Breeders Crown. Det blir svårt att bara ställa av henne direkt efteråt. Jag har lite funderingar på att gå ut och möta hingstarna i E3-revanschen i början av december, säger Fredrik Persson.

"Dynamiten" längtar inte hem längre
När det gäller Red Hot Dynamite så gör han nu sin första start för sin "nye tränare". Tidigare skötaren Sami Saarela drar snart igång en egen verksamhet i Eskilstuna. I väntan på licensen står Jorma Kontio som ansvarig tränare för hästen. Det är dock Sami Saarela som sköter de vardagliga sysslorna, även om Kontio var i Eskilstuna förra veckan och körde snabbjobb med Red Hot Dynamite. Han tränade då 1.16,5 över 2140 meter med bilstart ihop med Sahara Dynamite.
- Red Hot Dynamite kändes mycket bra då. Han är precis lika fräsch och fin som han har varit tidigare under året. Hästen är helt hundraprocentig, sa Jorma Kontio då.

-
Red Hot Dynamite och Jorma Kontio. Foto: Lars Jakobsson.
För Sami Saarela blir den här starten lite speciell.
- Det känns lite pirrigt men det ska bli kul också. Att bli egen tränare är något jag har drömt om länge. Hästen hade lite hemlängtan de första dagarna när vi kom till Eskilstuna. Men det har alla smågrabbar och nu är han som vanligt igen. Han äter och dricker och har acklimatiserat sig bra. Han känns fortsatt bra i jobben och jag hoppas att han vinner igen.
- Vi får hoppas att han kvalar in till finalen för det vore en höjdare eftersom de körs på nya hemmabanan här i Eskilstuna. Breeders Crown blir i alla fall sista uppgiften för i år. Säsongen har varit lång och han är förtjänt av lite vintervila, säger Sami Saarela.

Michael Carlsson

Måndag 26 oktober
 

Allsvenska körsvensligan
STOCKHOLM
Björn Goop har avgjort allsvenska körsvensligan för länge sedan och leder på 317 segrar - 55 fler än tvåan Åke Svanstedt på 262.

Siffror till och med 25 oktober:
1) Björn Goop Åby 317-207-173
2) Åke Svanstedt Axevalla 262-194-133
3) Erik Adielsson Jägersro 218-171-119
4) Ulf Ohlsson Bergsåker 190-165-178
5) Örjan Kihlström Solvalla 173-144-148
6) Johnny Takter Jägersro 169-135-112
7) Robert Bergh Bergsåker 130-57-58
8) Lutfi Kolgjini Jägersro 119-66-42
9) Daniel Olsson Romme 113-111-106
10) Jorma Kontio Solvalla 99-89-80
11) Stefan Söderkvist Åby 92-94-97
12) Magnus Jakobsson Färjestad 87-65-62
13) Per Lennartsson Solvalla 82-80-56
14) Peter Untersteiner Halmstad 78-73-86
15) Thomas Uhrberg Jägersro 76-71-72

 

 

Söndag 25 oktober

Dubbelseger gladde Björn Goop
BORLÄNGE

Björn Goop har inte haft samma flyt i år som tidigare.
Själv klagar han på att det har varit en del stolpe ut.
Dubbelsegern på V75 värmde säkert lite extra i höstrusket på Romme.
- Det har varit en del motgångar men idag hade jag flyt, konstaterade Goop.


-
Björn Goop kunde fira med lite godis sedan han tagit en snygg dubbelseger i V75 på Romme. Foto: Hanold.
Man kan sannerligen inte säga att landets kuskchampion har haft något dåligt år. Siffror som 323 segrar och 31,6 miljoner inkört skvallrar om vilken oerhört hög standard som kusk han håller. Men ändå är Björn Goop inte helt nöjd med travåret 2009. Han är den kusk som bränner med flest favoriter på V75 till exempel. Efter lördagens dubbelseger på V75 ståtar han med 26 rikstototriumfer i år. Han ligger på fjärdeplats i V75-ligan men det är långt upp till ledande Åke Svanstedt på 42 segrar.
- Jag vill inte skylla på att vi har haft otur för det handlar inte bara om det. Men det har varit en del stolpe ut och vi har haft lite motgångar i stallet. Även om det blev en storloppsseger i Oaks med Pebbly, säger Björn Goop.
- I motgångar går man och funderar på hur man ska komma tillrätta med problemen. I medgång får man självförtroende och kan utvecklas vidare.

Carmel vann på 1.11,4
Vid Rommes V75-tävlingar visade Björn vilken hög klass han håller som kusk. I gulddivisionen skickade han iväg Carmel i en våldsamt snabb start. Invändigt var dock Swept To Victory snabbare och tog ledningen. Goop backade ner i rygg på ledaren och luckan kom som på beställning vid upploppets början. I en härlig finish tog sig Carmel förbi en mycket tapper Swept To Victory den sista biten. För är det någon som Björn Goop är extra vass på så är det just finishkörningen. Segertiden för Carmel (som tränas av Timo Nurmos) blev finfina 1.11,4/1640a.

-
Björn Goop ger Carmel ett perfekt lopp och hästen tackar för det genom att spurta till en säker seger. Foto: Hanold.
- Hästen gick jättebra men fick också ett fint lopp. Det var lite förvånande att Swept To Victory körde i ledningen men det löste sig bra för oss. Fast Swept To Victory höll fantastiskt bra som fick tre tryckare under vägen, sa Björn Goop.

Turlig lucka
Om Carmel var en halvskräll så var nästa seger en ännu större överraskning. Kallblodet Brenne Kongen var fram till den här starten segerlös i år. Nu lotsade Björn Goop honom först över mål till 13 gånger pengarna, men på V75 rensade han betydligt mer där han var streckad på fem procent. Segerreceptet var kopierat ifrån loppet innan, rygg på ledaren och perfekt lucka i god tid. Fast här var det en del tur med i bilden då Myllarfaks galopperade på utsidan vid ingången till upploppet. Brenne Kongen fick fritt spelrum och väl understödd av Goop så plockade han ner ledande Håkon Jo den sista biten.

-
Brenne Kongen vinner för Björn Goop efter ett smörlopp i rygg på ledaren. Foto: Hanold.
- Jag visste inte så mycket om hästen innan men de sa att han hade tränat bra. Nu hade vi tur som fick chansen och han avgjorde säkert, sa Björn Goop som alltså var skrällarnas man på Romme.

Degiorgio körde snävt - och vann
Men det var fler hästar som skrällde denna lördag, vilket gjorde att sju rätt gav 3,8 miljoner kronor. Det började med att Charles Degiorgio vann med egentränade Roach i V75-2. Efter ett lopp i tredje par utvändigt tog han sig ut snävt på sista bortre långsidan och störde Over Connected med Erik Adielsson i sulkyn. För den incidenten tilldelade måldomarnämnden Charles Degiorgio 1500 kronor i böter för snäv körning. Dessa böter betalar säkert maltesen med glädje då förstapriset var 100 000 kronor och han själv deläger hästen. Roach avslutade mycket bra och höll den attackerande favoriten Sally Sea ifrån sig den sista biten.

Ohlsson skrällde
Omgångens största stötesten levererade Ulf Ohlsson bakom Focus Ås. Streckad på fyra procent skrällde han trots sämsta läget med spår tolv. Ulf Ohlsson gav hästen ett fint lopp i fjärde par invändigt. Han hittade ut i sista sväng och angrep för fullt in på upploppet. Precis på mållinjen knäppte han favoriten Express Amok. Focus Ås tränas av Petri Salmela och för kusken Ulf Ohlsson var det ingen jätteöverraskning.
- Han gick jättebra på Åby senast och hade varit trea om han inte hade krokat ihop till slut. Jag visste att hästen var i fin form men alla vet ju hur svårt det är att vinna från spår tolv, sa Ulf Ohlsson.

Svanstedt inledde
V75:an inleddes annars med en betrodd häst då Åke Svanstedt tog sin "obligatoriska" V75-seger. Han gick därmed upp i ensam ledning i V75-ligan och det här var åttonde veckan i rad som stall Svanstedt vann på V75. Master Danchip var snabb ut och fick ta över ledningen från Ryan Trot in mot första kurvan. Efter ett varv fick han favoriten Magic Space på utsidan. Men över upploppet stegade Master Danchip undan i säker stil.
-
Master Danchip vinner säkert för Åke Svanstedt i V75-inledningen. Foto: Hanold.

Virvlande avslutning
En rejäl avslutning bjöd Alandias Karisma på i stoloppet, tillika V75-5. Hon fick en tappstart och satt djupt ner i kön i sjätte par utvändigt. Efter vida spår runt sista sväng och en mycket rapp avslutning hann hon fram kort före mål. En imponerande insats och i segersulkyn satt Troels Andersen.

-
Alandias Karisma spurtar mycket vasst till seger i stoloppet. Foto: Hanold.

Raffel i avslutningen

-
Local Conch var fortfarande pigg i vinnarcirkeln efter loppet och stegrade sig. Foto: Hanold.
V75-avslutningen bjöd på ett rafflande upplopp. Local Conch svarade för ett mycket starkt slutvarv efter ett avancemang fram utvändigt om ledaren. Han blev tufft utmanad av jätteskrällen Q.Forty Five men Flemming Jensens häst höll säkert undan och belönade sex vinnande system med drygt 3,8 miljoner kronor bara på sju rätt. Hade Q.Forty Five vunnit hade en vinnare tagit hela potten med 23 miljoner bara på sju rätt.

Michael Carlsson

Lördag 24 oktober


Snart börjar sprängning för paralellvägen

Promenad till stallet för att hämta V75-systemet

Stallets V75-system

Prince Juliano nu valack

Highlight Queen dräktig med Love You

King Highlight nu drygt 1 år

Fredag 23 oktober
En motionsrunda på 2,5 km spåret i Skattkärr
Nytt grus + spån på spåret som nu är perfektMed barnbarnet 4 år på isträning i ishallen...

Tog en koll på nya SATS och restaurang 1932 som ligger i ishallens nya byggnad

Vy från SATS


Vy från restaurang 1932 med sikt över arenan
 

 

Torsdag 22 oktober

Lass Twist - Martin Söderqvist - V75-rysare i V75-6
Här på en träningsrunda i Skattkärr inför Rommestarten

Onsdag 21 oktober

Flickornas V64-system spelas varje onsdag....
Men för att se systemet eller köpa andel så måste du besöka eller
åka till Gran Canaria och San Agustin....lite hemligheter vill
flickorna ha vid Lena's Internet Café.
Vi kan avslöja att det blev vinst i kväll...

NHL-stjärnans häst bäst på Solvalla
STOCKHOLM

Travbitne NHL-proffset Kristian Huselius kunde dra på smilbanden på onsdagskvällen.
Då vann hans Caddie Comet med kompisen Björn Goop i sulkyn på Solvalla.


-
Kristian Huselius Caddie Comet tog en överlägsen seger på onsdagen.
Foto: Lars Jakobsson
Kristian Huselius äger flera travhästar och i juli köpte han femårige Caddie Comet. Det har visat sig vara en lyckträff. Fem starter senare har hästen vunnit två lopp och sprungit in drygt 100 000 kronor.
I onsdagens femte V64-avdelning stod Caddie Comet, som tränas av Timo Nurmos, i en klass för sig. Trots ett väl uppskruvat tempo i ledningen lämnade han konkurrenterna över upploppet.
- Timo sa att hästen är i väldigt bra ordning, och när Timo säger det vet man att det är så. Han har klart för sig, sa Björn Goop som är god vän med Kristian Huselius.

-
Caddie Comet. Foto: Lars Jakobsson
- Det är en av mina bästa vänner. Vi har väldigt god kontakt och har känt varandra i många år.
Redan innan Caddie Comets uppvisning hade Goop använt sig av segerreceptet spets och slut när han med Kari Lähdekorpi-tränade Kung Bravur ledde V64-3 från start till mål.

-
Kung Bravur och Björn Goop. Foto: lars Jakobsson

Tredje raka för Hilda C.D.
Hans R Strömberg skördade stora framgångar tillsammans med toppstoet Spader Madame för tiotalet år sedan. I Hilda C.D. har han ett nytt stjärnämne. Att hon kan bli lika bra som Spader Madame låter Strömberg vara osagt men klart är i alla fall att hon har hittat en riktig formtopp. I V64-1 tog hon tredje raka segern när hon via en mäktig långspurt gick från sista till första häst.

-
Hilda C.D. vann knappt men säkert efter en mäktig långspurt. Foto: Lars Jakobsson
- Hon verkar trivas med årstiden och att vi har lagt om träningen lite. Det var långt fram i sista sväng men hon hade en jäkla fart och jag kände att vi kanske kunde hinna fram, sa Strömberg, som inte bara tränar och kör utan också äger Hilda C.D.
- Jag ropade in henne för 22 000 kronor som ettåring på kriterieauktionen. Det var nästan bara jag som ropade på henne och det klart att det var ett kanonpris.

-
Hilda C.D. och Hans R Strömberg. Foto: Lars Jakobsson

Glory Southwind imponerade
Kvällens prestation stod Stig H Johanssons Glory Soythwind för när han från positionen utvändigt om ledaren utklassade motståndet i V64-6.
- Han har ruggigt bra inställning. Det är tacksamt att köra såna här hästar, sa segerkusken Erik Adielsson.

Svanstedt från start till mål
Åke Svanstedt fortsätter sin jakt på Stig H Johanssons nio år gamla rekord på 43,2 miljoner kronor inkört till stallet under ett år. Under kvällen blev det 92 000 kronor inkörd för Svanstedt, vilket för upp honom på drygt 38,6 miljoner kronor intjänat. Mest sprang Maldini di Quattro in då han från ledningen tog hem ett förstapris på 50 000 kronor i V64-2.

Käftsmäll i V64-4
I Dagens Flex-loppet, tillika V64-4, gav Ulf Ohlsson V64-spelarna en riktig käftsmäll när han styrde Mika Hirsikangas-tränade It's Pretty Suzy till seger. Hästen betalade hela 74 gånger på vinnarspelet och var endast streckad på en procent av alla V64-system. Trots att övriga vinnarhästar var hårt betrodda av V64-spelarna stack därmed sexrättsutdelningen iväg till 19 313 kronor.

Ola Johansson

 

 

Tisdag 20 oktober

V65-vinnare fråntagen segern
STOCKHOLM

Dancing Darkness och vann under söndagen ett V65-lopp i Åmål.
Men nu har ekipaget blivit fråntagen segern och förstapriset på 50 000 kronor.
Det visade sig att hästen var felaktigt anmäld och inte startberättigad i loppet.

- Jenny Eriksson med Dancing Darkness efter "segern"

Det aktuella loppet var ett handicap-lopp, där sportchefen avgör från vilka distanser hästarna ska starta. Enligt tävlingsreglementet står det att hästar med halvrad inte får anmälas till en handicap. Men nu var det så att Dancing Darkness hade startat och vunnit efter det att Åmåls sportchef hade handikappat hästarna.

- Per Hagström travbane- sportchef på Åmål
Trots det kom hästen med i loppet och vann med Svante Jacob i sulkyn. Enligt reglementet är det tränarens ansvar att se till att det blir rätt vid anmälan. Därför blir hästen och ägaren/tränaren Jenny Eriksson fråntagen segern och förstapriset på 50 000 kronor.

- Daniels Tarzan - Kent Persson
Ny vinnare i loppet, finalen av Värm-Dals Amatörmästare 2009, blir Daniels Tarzan och Kent Persson.

-
 Daniels Tarzan - Kent Persson målgång
Däremot blir det ingen ändring för spelarna utan där står det tidigare totoresultatet fast.

Michael Carlsson

-
Värm-Dals Amatörmästare 2009 - Kent Persson

Måndag 19 oktober
I kväll trav - Färjestad


Lasse Mickelsson skrällkusk

Målgångsbilder


Lopp 1 Nr 12 Stingers - Per Ludvig Nilsen >>


Lopp 2 Nr 3 Oriental - Björn Goop >Lopp 3 Nr 12 Kvill Gitana - Marcus Hultman >>


Lopp 4 V65-1 Nr 1 Juicy Face - Jonas Moberg >>


Lopp 5 V65-2 Nr 15 Mickla Valkyria - Lasse Mickelsson >>


Lopp 6 V65-3 Nr 11 Mitt Popcorn - Mikael J Andersson >>


Lopp 7 V65-4 Nr 10 Lille Jockoma - Per Fromell >>Lopp 8 V65-6 Nr 5 Pajazzo - Juhani Partanen >>


Lopp 9 Nr 2 Simb Stunner - Björn Goop >>


Lopp 10 Nr 2 Lemozin T.H. - Björn Goop >>Ponnyloppet vanns av Matilda Svensson med Ola

V5-tips

Raggmunken kvällen V5-spik på Färjestad

V5-1...Alla 9 hästar
V5-2...8 Raggmunken
V5-3...1-8-11-12
V5-4...1-2-3
V5-5...1-3-7-10
432 rader


Besök hos Laila & Åke Lindgren för bilder till Travrondens Vinternummer
Laila med Lix Mollyn och Åke med Moa Mollyn

Moa Mollyn

Lix Mollyn

Söndag 18 oktober
I dag V65-trav - Åmål Säsongsavslutning


Björn Goop årets champion 2009 på åmål

Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 3 Tofte Leiken - Dagfinn Aarum >>


Lopp 2 Nr 7 Tymal Tiki - Björn Goop >>


Lopp 3 Nr 5 U.S.Victory - Jan Silvén >>


Lopp 4 V65-1 Nr 7 Maja Lupin - Anna Rönning


Lopp 5 V65-2 Nr 5 Gustav Car - Anders Christiansson >>


Lopp 6 V65-3 Nr 10 Dancing Darkness - Svante Jacob >


Lopp 7 V65-4 Nr 9 Too Cool To Loose - Åke Svanstedt >>


Lopp 8 V65-5 Nr 8 Reality Pride - Admir Zukanovic >>


Lopp 9 V65-6 Nr 2 Lady's Photo - Magnus Jakobsson >>


Lopp 10 Nr 12 The Bad Bowl - Kent Persson >>


Lopp 11 Nr 4 King Cobol - Björn Goop >>


 


V65-tips


Marelle V65-spik

V65-1...2-4-5-7-8-10
V65-2...2 Marelle
V65-3...1-4-9
V65-4...1-3-5-8-9
V65-5...1-5-6-8-9-12
V65-6...2 Lady's Photo
540 rader = 540 :-


Lady's Photo V65-spik

Kometen har en toppchans på V65
STOCKHOLM

I fjol vann värmländskan Anna Rönning 40 lopp och blev Årets komet i Svensk travsport.
På söndagen har hon en riktigt het vinstchans inom V65-spelet i Åmål.


-
Anna Rönning har en bra chans med Pop My Cork i V65-4 i Åmål.
Foto: Claes Kärrstrand
Anna Rönning, 27, är en av landets många lovande travtjejer. 2007 fick hon Stig H Johanssons stipendie och sedan följde hon upp med ett succéår i både sadeln och sulkyn 2008. Totalt 40 segrar gjorde att Sveriges travjournalister röstade fram henne som Årets komet i Svensk travsport. På Årets häst-galan fick hon även det prestigefyllda priset Helen Anns pris.
- Jag håller Stig H-stipendiet som det största. Det har betytt mycket för mig. Men självklart är jag stolt över alla priserna.
Anna Rönning valde tidigare i år att lämna Värmland och sin styvpappa Stig Sjögren för att prova lyckan hos Solvallatränaren Jim Frick.
- Jag kände helt enkelt att jag villa vidga mina vyer. Tänkte att det skulle vara nyttigt eftersom jag jobbat så länge hos pappa.

Åtta segrar i år
Hon trivs i Knivsta, några mil norr om Stockholm, och hon får en hel del chanser att köra av sin chef.
- Jag är den enda lärlingen i stallet med kör- och ridlicens.
Men några 40 segrar lär det inte bli i år. Hittills i år har det blivit åtta vinster för 27-åringen.
- Det har väl inte gått så lysande, men samtidigt kör och rider jag mindre och så har det varit lite stolpe ut. Sedan är det väl så att fjolåret var ett speciellt år, allting bara flöt på och det går inte att begära att det ska fortsätta på det sättet. Årets resultat är nog mer normalt, säger Anna Rönning.

Givet V65-streck
På söndagen har hon i alla fall två chanser att förbättra på statistiken.
I V65-1 kör hon Maja Lupin för första gången. Hästen tränas av Trygve Kraft, en gång delägare i sagohästen Ina Scot.
- Jag vet att hästen gick mycket bra senast som tvåa, men annars vet jag inte så mycket.
I V65-4 har hon taktiken klar med Pop My Cork, som tränas av styvpappa Stig Sjögren.
- Innerspår är ett bra läge för honom. Han är startsnabb och det är extra viktigt på Åmåls 800-metersbana. Han har gått jättebra det senaste och även om det blivit många andraplatser tycker jag inte att han är någon ickevinnare. Jag tycker han är ett givet V65-steck.

Lars-Ove Pettersson

 

Taktiskt rävspel gav Triton Sund andra raka SM-titeln
MÖLNDAL

Triton Sund är Sveriges bästa travhäst.
Den åttaårige hingsten tog andra raka SM-titeln när han besegrade Torvald Palema & Co på Åby.
- Vilken kämpe. Jag är full av beundran för den här hästen, sa tränaren Stefan Hultman.


-
Triton Sund och Örjan Kihlström tar en ny SM-triumf och vinner före Commander Crowe och Torvald Palema. Foto: Lars Jakobsson
Svenskt mästarskap blev ett taktiskt rävspel där Triton Sund blev den store vinnaren och favoriten Torvald Palema förloraren.
Kusken Örjan Kihlström placerade Triton Sund i rygg på starke Commander Crowe som var den som gick först i andraspår. Samtidigt valde Åke Svanstedt ett defensivt upplägg med Torvald Palema som sista häst invändigt, en taktik som till slut gav ett tredjepris.
Segern stod istället mellan Commander Crowe och Triton Sund. Commander Crowe hade greppet in på upploppet men var chanslös att stå emot Triton Sund som fick den bättre resan av de två.
- Jag trodde att dagsform och positioner skulle avgöra. Han hade formen och sedan så kör Örjan som en gud, jublade Stefan Hultman.
Örjan Kihlström var förstås också lycklig efter SM-segern.
- Triton Sund är en riktig, riktig hedershäst, en riktig kämpe. Han kändes fantastisk fin i dag.

-Vilken häst, sa Stefan Hultman och ville visa upp sin stjärna för hela publiken. Foto: Lars Jakobsson

Sto-SM till Svanstedt
Åke Svanstedt fick istället glädja sig åt segern i sto-SM (V75-3). Från spår tre bakom bilen öppnade Ninotchka vasst men blev utmanad direkt av Camilla Highness. Men Peter Ingves var mest intresserad av att komma ner på innerspåret så efter ett positionsbyte återtog Ninotchka kommandot. In på upploppet stack Ninotchka undan och höll undan säkert även om Lie Detector avslutade positivt.

 -
Ninotchka och Åke Svanstedt vinner Sto-SM. Foto: Lars Jakobsson
Segern var femte raka för det sexåriga stoet sedan hon bytte regi från Olle Goop till Åke Svanstedt, ett fantastiskt förvandlingsnummer av landets hetaste travtränare.
- Hon är otroligt bra. Hon är ny i eliten och gör det så här bra, kommenterade Åke Svanstedt.
Axevallatränaren tog även en favoritseger i V75-6 med Cash Winning Vita.

-
Cash Winning Vita och Åke Svanstedt vinner V75-6. Foto: Lars Jakobsson

Segermaskin vann lärlings-SM
I lärlings-SM (V75-5) bjöd Peter M Andersson på en härlig segergest sedan hans vapen Distrinus visat sig överlägsen konkurrenterna. Den tyske hingsten, som tränas av Joakim Lövgren och ägs av Brionis ägare Günter Herz, tog åttonde segern på elva starter.

Distrinius och Peter M Andersson vinner Lärlings-SM. Foto: Lars Jakobsson
- Jag har vunnit en del på V75 tidigare, men för mig själv är det här den största segern. Det känns helt underbart, sa segerkusken.

I övrigt noterade vi...
...att V75-1 blev en enkel historia för Dick Robertsson-tränade Vinnalt Herkule och Jorma Kontio som ledde från start till mål.

-
Vinnalt Herkule och Jorma KOntio vinner V75-1. Foto: Lars Jakobsson
...att favoritduon i V75-2, Mon Cheval och Rania, gjorde bort sig direkt med galopp och det öppnade upp för treåriga Gills Abbe som serverades en perfekt resa med draghjälp in på upploppet av Thomas Uhrberg. Kari Lähdekorpi tränar den lovande hingsten.
...att Stig H Johanssons Quattro L.G. svarade för ett vasst upplopp när han växlade ber konkurrenterna i V75-4 tillsammans med Erik Adielsson.

-
Quattro L.G. kopplar greppet på Yukon Boko vid upploppets början.
Foto: Lars Jakobsson
...att monté-SM avgjordes utanför V75-spelet och det blev en skräll genom Åsa Svensson och Sixten Palema. Den nioårige valacken fick en bra start från sitt svåra utgångsläge och gjorde sedan grovjobbet utvändigt ledaren i högt tempo. 800 meter före mål och även om det tog emot lite sista biten vägrade han ge sig och höll undan med liten men säker marginal.
- Det är en otroligt skön känsla. Det här är det största jag vunnit, jublade den 24-åriga Mantorptjejen.

Lars-Ove Pettersson

Lördag 17 oktober


Torvald Palema

Fredag 16 oktober

Drömmen om dubbla SM-titlar
STOCKHOLM

På lördag är det SM-dag på Åbytravet.
Tre tränare har chansen på dubbla guld.
Bara en vet hur det känns.
Stefan Hultman har specialvässat sina stjärnor Lie Detector och Triton Sund för att upprepa bedriften från 2002.

Stefan Hultman gör tummen upp för Lie Detector. Får han samma anledning att jubla på lördag? Foto: Lars Jakobsson

Stig H Johansson gjorde det 1991 och 1999. 2002 var det Stefan Hultmans tur att vinna båda SM-loppen, en triumf han fortfarande har starka minnen av.
- Det var en sådan där superlycklig dag som jag aldrig glömmer. Extra kul var det med Pine Dust. Hon var bara fyra år, men fick inte vara med i Breeders' Crown så det fanns inga lopp att starta i. Då chansade jag att gå ut i Sto-SM och hon var så tuff att hon grejade det. Sen vann Energetic också, det var verkligen häftigt.
Sedan dess har ingen klarat att ta båda SM-titlarna på Åby. På lördag har tre tränare chansen. Bäst ser det ut för Åke Svanstedt som har de båda favoriterna Ninotschka och Torvald Palema. Petri Puro plockar ut Camilla Highness och Commander Crowe medan Hultmans "vapen" alltså består av Lie Detector och titelförsvararen Triton Sund.

Drog Svarte Petter
Den senare besegrade i fjol Commander Crowe i en SM-duell som nog inte bara Stefan Hultman utan hela trav-Sverige fortfarande kan se framför sig.
- Det upploppet var ett av de häftigaste jag varit med om. Två enormt kämpastarka hästar som inte ville förlora. Jag kommer ihåg att de kontrade ut varandra flera gånger, säger Stefan som stod i tv då loppet gick och segervrålade över hela svenska folket.
Att det dessutom var första gången som i 23 starter obesegrade Commander Crowe fick vidkännas en förlust gjorde förstås inte det hela mindre spektakulärt.
Men det är historia nu. På lördag väntar alltså nya SM-lopp och Hultman har vässat rejält för att om möjligt få uppleva samma sak som för sju år sedan.
Då var det förstås inte roligt att smyga fram startspåren och se att båda hästarna lottats till förhatliga bricka åtta längst ut på startbilsvingen.
- Det kändes verkligen som att få "Svarte Petter". Men nu har i alla fall Triton blivit nerstruken två hack och även om jag inte vill skratta åt någon annans olycka så är det givetvis en stor fördel, kommenterar Stefan det faktum att Robert Bergh tvingats stryka sina SM-hästar D.J.Seabrook och Pirate Copy.

Slog Triton i jobb
För Lie Detectors del ter sig formen ytterst diffus med tanke på att hon inte startat sedan i juli.
- Hon blev sjuk och efter att det gick över har jag siktat helt mot loppet på lördag. Det fanns inga passande uppgifter att starta i innan så istället har jag tränat henne tufft och kört tre snabbjobb på Solvalla. I de två första gick hon 1.14/1 600 meter med snabba avslutningar.
- När vi var inne förra veckan var även Triton med och eftersom banan var tung nöjde vi oss med att köra 1.17, men då gick det också riktigt fort till slut. Jag körde Lie Detector i ledningen och gasade för fullt i sista sväng, då kunde inte Triton hänga med. Sedan närmade kom han som vanligt igen över upploppet, men vi höll faktiskt undan.
Att det skulle fattas något till formen är alltså inget V75-spelarna ska spekulera i.

 -
Lie Detector och Örjan Kihlström. Foto: Claes Kärrstrand
- Det tror jag inte, frågan är om hon någonsin känts så bra som nu. Från spår ett till fem hade jag varit stor optimist, nu har vi ett läge som det kan hända vad som helst ifrån. Men vi reser ner för att vinna och hon kommer att tävla barfota runt om samt med helstängt huvudlag som hon bara gör i de allra viktigaste loppen.

Intervallvässad - för första gången
För Triton Sunds del har läget alltså förbättrats. Däremot har han fortfarande formidabla motståndare att tampas med i vad som ser ut att vara det bästa SM-loppet genom tiderna. En är Beanie M.M. som besegrade Triton på Solänget efter att ha travat världsrekordet 1.10,7 över medeldistans.
- Det är bara att gratulera Åby till ett sådant fält. Även om Triton också gick en fantastisk tid senast så var han inte på topp. Det hoppas jag att han är nu.

-
Triton Sund och Stefan Hultman hälsar på publiken. Foto: Thomas Blomqvist
Hultman har nämligen låtit sin krigare få lite extra finslipning för att öka chanserna att försvara SM-guldet.
- När jag ska toppa mina hästar inför större uppgifter så brukar jag ge dem lite specialintervaller. Men jag har aldrig gjort det med Triton, förrän nu. Det ska bli väldigt spännande att se hur det slår och jag ser verkligen fram emot lördag.

Robin Johansson

Torsdag 15 oktober

Cash Winning Vita

Besök på Universitetet och RAMP09 >>>Besök på Universitetet och RAMP09 >>>

Onsdag 14 oktoberEn promenad till Kek's stall denna soliga höstdag

Prince Juliano nu valack, intressant i vår

Lass Twist startar ev. V75 Romme nästa helg

Princess Circle startar på Åmål från ett bra läge nu på söndag 18 oktober

King Highligt nu drygt 1-år efter....

......Highlight Queen

Easy Music startar på Färjestad 19 oktober och då kör ......

Anna-Ida Persson som jobbar hos Stall Goop på Lökene

Anna-Ida Persson kör även...

.....Min Ty i ponnyloppet på Färjestad 19 oktober

Tisdag 13 oktoberBesök - Stall Goop - Lökene för snabbjobb i dag

På väg till milebanan

Fortkörningslista


Olle Goop


Michael "Håson" Larsson har upprättat fortkörningslistor denna dag

Shimona och Michael "Håson" Larsson före Organdi - Olle Goop

Shimona

Håkan Arvidsson på plats

Grades Roc - "Håson" före Thai Tanic - Olle Goop

Färjestadstravets VD Victor Isaksen kollade Thai Tanic

Thai Tanic - Olle Goop

Thai Tanic som Olle var nöjd med

Grades Roc - "Håson" Startar på Färjestad måndag 19 oktober

Olle Goop - "Nordin Hanover har banrekordet på Lökenes milebana 1.12,6"
"Milebanan är 1611m efter kontrollmätning"

Skötarna väntar på byte av hästar

Michael "Håson" Larsson kollar vilka som är på gång

Olle Goop kollar mobilen mellan jobben

Tommy Salo's Sir Tilly sträcker ut med "Håson"

Lightning Kronos Olle Goop

Cherry Zon - Micke Sääv utv. om Variete R.B. - Olle Goop

Sunzi November Olle Goop före Banker Tooma "Håson"

Diva Håleryd Olle Goop före - Lord Mirabelle "Håson"

 Montain Dew  - Olle Goop för Global Limousine "Håson"

Robe Launcher Stellan Lundqvist

Bear Prestige Olle Goop

Kollat barnbarnet på träning i ishallenI morgon onsdag full fart vid Lenas IT-Café Gran Canaria San Agustin
V64 för flickorna

Måndag 12 oktober

Allsvenska körsvensligan

Eftersom både Björn Goop och Åke Svanstedt varit på auktionerna i Lexington i USA hela veckan har det varit "fritt fram" bland landets övriga kuskar att roffa åt sig. Bäst har Erik Adielsson lyckats som vann sex lopp under veckan och passerade 200-strecket.

Siffror till och med 11 oktober
1. Björn Goop Åby 303-200-168
2. Åke Svanstedt Axevalla 248-184-130
3. Erik Adielsson Jägersro 204-167-116
4. Ulf Ohlsson Bergsåker 176-162-169
5. Örjan Kihlström Solvalla 164-135-142
6. Johnny Takter Jägersro 163-129-106
7. Robert Bergh Bergsåker 122-51-58
8. Daniel Olsson Romme 111-109-103
9. Lutfi Kolgjini Jägersro 111-60-42
10. Jorma Kontio Solvalla 90-80-75
11. Stefan Söderkvist Åby 86-84-96
12. Magnus Jakobsson Färjestad 85-63-58
13. Peter Untersteiner Halmstad 76-69-84
14. Per Lennartsson Solvalla 75-74-55
15. Thomas Uhrberg Jägersro 73-63-68


Målgångsbilder Färjestad

Lopp 1 V4-1 Nr 12 Alphiad - Mikael J Andersson >>

Lopp 2 V4-2 Nr 11 Spirit Of The Day - Tom Horpestad >>


Lopp 3 V4-3 Nr 6 Eeyore - Carl-Erik Lindblom >>

Lopp 4 V4-4 Nr 5 Pröjsarn - Mikael J Andersson >>

Lopp 5 Nr 6 Linus Ru - Johan Sedström >>
Nightliner är dagens V4-spik

I dag lunchtrav på Färjestad med 5 lopp
V4-förslag

V4-1...2-8-9
V4-2...1-3-4-5-6-9-11-12
V4-3...2-6-7-9-12
V4-4...6 Nightliner
120 rader = 240:-

Trio-tips

1:a...1-2-6-10
2:a...1-2-6-10
3:a...1-2-4-6-10
72 rader = 144:-


 

Söndag 11 oktober
I dag trav - Årjäng

Årets champions
Amatör Christer Stig Arne Karlsson och Magnus Jakobsson
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 6 Raggmunken - Tord Gustafsson >>

Lopp 2 V4-2 Nr 1 Ewe Palema - Stefan Söderkvist >>


Lopp 3 V4-3 Nr 11 Santana Ås - Tom Horpestad >>


Lopp 4 V4-4 Nr 6 Out Of Money - Mikael Å Linderoth >>


Lopp 5 Nr 9 Linnfoss - Ulrika Axelson >>


Lopp 6 V5-1 Nr 120 Prinsessa R.S. - Karina Johansson >>


Lopp 7 V5-2 Nr 5 Nathalie On Rie - Raimo Niemelä >>


Lopp 8 V5-3 Nr 8 Sybaris Hanover - Tommy Karlstedt >>Lopp 9 V5-4 Nr 4 Princess Of Norway - Dagfinn Aarum >>


Lopp 10 V5-5 Nr 9 Laundryman - Mikael J Andersson >

 

 

Första start 13.00


Pacific Joy fortsätter segerraden på V4

V4-tips

V4-1...3-6-12
V4-2...1-2-3-5
V4-3...1-3-6-10
V4-4...10 Pacific Joy
48 rader = 96:-

V5-Tips


Årets champion Magnus Jacobsson har V5-spiken genom Princess Wine

V5-1...9 Ruter Kung
V5-2...2-4-6
V5-3...1 Princess Wine
V5-4...Alla 15 hästar
V5-5...Alla 15 hästar
675 rader

Lördag 10 oktober

Jätteutdelning - men norsken höll
STOCKHOLM

Mörtvedt Jerkeld var den ende favoriten som höll i V75 på Bollnäs där skrällarna avlöste varandra och utdelningen rakade upp i 674 000 kronor för sju rätt.
Åtta år ung är detta norska kallblod en av kandidaterna att ta över när Järvsöfaks går i pension.
- Han avgjorde på råstyrka i dag, sade tränaren Ola Engevold.

-
Mörtvedt Jerkeld har kopplat grepp på Hallsta Lotus i Jon Olssons minne.
Foto: Maria Holmén

Mörtvedt Jerkeld var mycket nära segern i Nordiskt Mästerskap i Finland i den senaste starten. Det blev full utdelning i kallblodsloppet i Bollnäs i stället trots att den norske hästen fick slita utvändigt ledande Hallsta Lotus hela loppet.
I Finland besegrade Mörtvedt Jerkeld Järvsöfaks för första gången. Nu var det en son till Järvsöfaks, Hallsta Lotus, som bjöd strid ända till kort före mål.
Ulf Ohlsson försvarade ledningen med den av Jan-Olov Persson tränade hästen. Jim Frick blev i sin tur hängande utvändigt med Mörtvedt Jerkeld som trots den tuffa resan kunde avgöra till seger ändå.
Mörtvedt Jerkeld såg dock slagen ut i den sista kurvan där Ulf Ohlsson körde vad som gick med Hallsta Lotus.
- Jag gick ner i rygg ett tag i sista sväng så att han kunde få lite luft under vingarna igen. När vi kom in på rakan (upploppet) tog han fatt och 100 kvar förstod jag att han skulle äta upp Ohlssons häst. Det är en tuff häst som kämpar till sista blodsdroppen, sade Jim Frick.
Åttaåringen tränas i Norge av heltidsamatören Ola Engevold som managerat flera fina kallblod.
- Det blev väldigt spännande. Han avgjorde på råstyrka idag, sade Ola Engevold.
Segertiden över medeldistansen blev mycket goda 1.22,6 vilket skvallrar om att det var två mycket bra kallblod i farten.

10 vinnare med Harry Boy
Det blev bara 68 system som hittade alla vinnarna och
utdelningen för sju rätt blev hela 674 954 kronor den här omgången som berikades med extra jackpotmiljoner i potten. 10 av de vinnande systemen hade tagit Harry Boy till hjälp och på Ansta Kiosk i Ösmo och matbutiken Willys i Uddevalla kostade kupongerna bara hundra kronor att lämna in.

-
Tommy Hanne satte punkt för V75 med Access Tooma efter att ha kört sig till ledningen i den första kurvan. Foto: Maria Holmén


-
Access Tooma i vinnarcirkeln efter loppet. Foto: Maria Holmén

Bergh bakom bomben
Omgångens största bomb briserade i gulddivisionen där Bergsåkerstränaren Robert Bergh satte dit D.J. Seabrook, endast streckad på fem procent av systemen.
Bergh inledde från bakspår och chansade med att köra invändigt den första delen av loppet. I den sista kurvan kom luckan och D.J. Seabrook kunde avgöra ganska enkelt längst ut i banan.
- Han gick utan skor för första gången i sitt sjuåriga liv i dag och mådde gott av det, sade Robert Bergh.

"Inte överraskad"
Solvallatränaren Hans-Owe Sundbergs Pamona och Lindesbergsamatören Inger Olssons Rika Rico var överraskningsvinnare i Klass II- respektive Stoloppet på V75.
- Jag är inte speciellt överraskad, hon har gjort bra lopp hela sommaren i Visby, kommenterade körande Roger Malmqvist Rika Ricos seger.
I loppet efter var det dags för en ny skräll. Pamona bjöds ett lopp i tredjeparet utvändigt av Hans-Owe Sundberg och var klart starkast över upploppet.
Här dummade sig loppets store favorit Il Vivo bakom bilen och galopperade bort sina chanser direkt.
Amatörtränaren Josip Tot och kusken Preben Kjaersgaard är männen bakom Il Vivo som hade chansat att åka ända från Halmstad för den här starten i Bollnäs, en resa på drygt 65 mil enkel väg.

Endast två på banan...
Omgångens prestationer svarade Åke Svanstedts Power Nap och Lamborghini S.T. för som etta och tvåa i det inledande loppet trots inledande startgalopper.
Här kunde man verkligen med fog använda klyschan om att det "bara var två hästar på banan".
Svanstedt, själv bortrest i affärer i USA, hade lämnat över hästarna till Per Lennartsson (Power Nap) och Daniel Olsson (Lamborghini S.T.).
Örjan Kihlströms seger med Roger Walmann-tränade Daytona Ås i V75-2, innebar att det nu är tre kuskar med vardera 39 segrar i V75-ligan. Förutom Kihlström har även Erik Adielsson och Åke Svanstedt samma segerantal på V75 med knappa tre månader kvar av året.

Mikael Wikner

 Idag full fart vid Lenas IT-Café på Gran Canaria - San Agustin

Datum: 2009-10-10
Bana: Bollnäs
Spelform: V75, omg. 44
Avd         Ordinarie hästar (Res.)
1             1, 7
2             2, 3, 6, 10, 12
3             1, 2, 5, 8, 9
4             1, 2, 3, 7
5             2, 5, 6, 7, 9
6             1, 7
7             5 Clear Sign
1 000 rader x 1 x 0,50 kr =  1 000,00 kr
 Robert Bergh lördagens nyckelkusk

Fredag 9 oktober

KIHLMANS V75-tips inför BOLLNÄS 10 oktober 2009

Delad GLÄDJE är DUBBEL – GLÄDJE
Till BOLLNÄS V75.............. 10 oktober 2009 .......... 10 andelar á 105:-


Erik Adielsson


Robert Bergh

V75-1…1-7
V75-2…3 Smalltown Brat
V75-3…1-2-3-5-6-7-8-9-10-11
V75-4…1-2-3-7
V75-5..1-2-3-6-10
V75-6…1 Il Divo
V75-7…2-5-6-10-12
2000 rader 1000:- 

 

BOLLNÄS V75 10/10-09 .......
TV4 kl. 14.00
SPORT – SPEL - SPÄNNING


I morgon lördag full fart med V75 hos Lenas IT-Café på Gran Canaria

Torsdag 8 oktober
KIHLMANS V75-tips inför BOLLNÄS 10 oktober 2009

Delad GLÄDJE är DUBBEL – GLÄDJE
Till BOLLNÄS V75.............. 10 oktober 2009 .......... 10 andelar á 53:-

V75-1....1-7-10-12
V75-2..2-3-6-8-12
V75-3…1-2-5-8-9
V75-4…3 Mörtvedt Jerkeld
V75-5…2-5-7-9-14
V75-6…1-3
V75-7…5 Clear Sign

1000 rader 500:-

 

 BOLLNÄS V75 10/10-09 .......
TV4 kl. 14.00
SPORT – SPEL - SPÄNNING

 

Onsdag 7 oktober

I kväll säsongspremiär för flickornas
V64-system
på Lenas IT-Café Gran Canaria - San Agustin

Delad GLÄDJE är DUBBEL – GLÄDJE.......
V64 onsdag 7 oktober från Solvalla för tjejer
Det lönar sig för flickor att spela hos Lena....


Per Lennartsson kör V64-spiken

Datum: 2009-10-07Bana: Solvalla
Spelform: V64, omg. 40

 Avd               Ordinarie hästar (Res.)
1                    2, 3, 9, 10
2                    1, 5, 7, 10, 14
3                    3, 6, 7, 8, 10
4                    2, 5, 6, 9, 15
5                    8 Omega Boko
6                    2, 6

1 000 rader x 1 x 1,00 kr =  1 000,00 kr

 


SPORT – SPEL – SPÄNNING
TV -visas där ni följer vägen till de stora vinsterna.....


 

Tisdag 6 oktober
I dag lunchtrav - Årjäng
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 9 Höstbo Fredrik - Erik Berglöf >>


Lopp 2 V4-2 Nr 11 Season - Fredrik Söderberg


Lopp 3 V4-3 Nr 11 Mad Image - Olle Goop >>


Lopp 4 V4-4 Nr 9 Storm Brodde - Magnus Jakobsson


Lopp 5 V5-1 Nr 3 Elstar Pride - Bjarne Albinsson >>


Lopp 6 V5-2 Nr 6 Calvados Yankee - Carl Johan Jepson >>


Lopp 7 V5-3 Nr 3 L.Å.Elden - Troels Andersen >>


Lopp 8 V5-4 Nr 4 Conrads Zlatan - Erik Berglöf >>


Lopp 9 V5-5 Nr 7 Danger Sose - Tom Horpestad >>


V4 - Tips

V4-1...8-9
V4-2...1-2-5-6-10-11
V4-3...2-9-11
V4-4...2-9-12
108 rader = 216 kr

Trio-tips

1:a...2-9
2:a...1-2-9-12
3:a...1-2-3-4-7-8-9-12
72 rader = 144 kr

V5-Tips

V5-1...3-4-5-12
V5-2...2-8
V5-3...3-4-6-7
V5-4...2-3-4-10
V5-5...2-4-7
288 rader
 

Måndag 5 oktober
 

Allsvenska körsvensligan
STOCKHOLM
Björn Goop fortsätter att dominera i den allsvenska körsvensligan och i veckan som gick passerade han 300 årssegrar på svensk mark.

Siffror till och med 4 oktober:
1) Björn Goop Åby 303-200-168
2) Åke Svanstedt Axevalla 248-184-130
3) Erik Adielsson Jägersro 198-165-114
4) Ulf Ohlsson Bergsåker 172-156-163
5) Johnny Takter Jägersro 161-128-105
6) Örjan Kihlström Solvalla 160-132-142
7) Robert Bergh Bergsåker 120-50-56
8) Daniel Olsson Romme 110-107-100
9) Lutfi Kolgjini Jägersro 109-59-41
10) Jorma Kontio Solvalla 89-80-74
11) Magnus Jakobsson Färjestad 84-60-54
12) Stefan Söderkvist Åby 83-79-94
13) Peter Untersteiner Halmstad 73-68-80
14) Per Lennartsson Solvalla 71-72-54
15) Thomas Uhrberg Jägersro 70-58-67

Lars-Ove Pettersson

Söndag 4 oktober

Minst störst i Svenskt Travoaks
STOCKHOLM

Björn Goop gav lilla speediga Pebbly en drömresa i Svenskt Travoaks.
Belöningen: en miljon kronor till familjen Goop.
- Skål och tack, jublade mamma Annika Goop.-
Annika Goop och Björn Goop efter segern i Svenskt Travoaks. Foto: Lars Jakobsson
Svenskt Travoaks blev ett rafflande lopp. När krutröken skingrats stod överraskningen och 11,20-oddsaren Pebbly i vinnarcirkeln tillsammans med Björn Goop.

-
Pebbly och Björn Goop vann Svenskt Travoaks. Foto: Lars Jakobsson
Det treåriga stoet är inte särskilt stor, men är en naturtravare som verkligen kan flytta på hovarna när hon får det serverat. Och serverat det fick hon - dessutom när det gällde som allra mest i de treåriga stonas viktigaste och största lopp under året.
Björn Goop inledde i tredje invändigt som sedan blev fjärde invändigt fram till sista sväng. Då sprack plötsligt fältet isär och in mot upploppet kom luckan och Pebbly växlade tempo som inget annat sto i treåringskullen kan.

-
Skötaren Martina Lunde, Pebbly och Björn Goop efter segern i Svenskt Travoaks.
Foto: Lars Jakobsson

En riktig familjehäst
Björn Goop bjöd på en annorlunda segergest med höger pekfinger rakt upp och hans glädje i vinnarcirkeln gick inte att ta miste på.
- Det har varit lite trögt för stallet i ett och ett halvt år, men vi kämpar och när det ger utdelning blir man extra glad. Det är de här segrarna man kämpar för, som kusk, tränare, uppfödare och ägare.

-
Pebbly vann Svenskt Travoaks. Foto: Lars Jakobsson
Pebbly är en riktig familjehäst. Familjen Goop är uppfödare och delägare, pappa Olle Goop är tränare och sonen Björn sköter tömmarna.
Segern i Svenskt Travoaks var Pebblys fjärde seger i karriären på tio starter. Totalt har hon tjänat 1 355 500 kronor.
Tvåa i oaks blev Deliva Käll (Peter G Norman) och trea Simb Ruby (Örjan Kihlström).

Lars-Ove Pettersson

Andra kriteriesegern - och nu flyttas hästarna
STOCKHOLM

Red Hot Dynamite fixade andra segern i Svenskt Travkriterium åt ägarna TNT Stable - som nu storsatsar genom att lämna Timo Nurmos.
- Det betyder inte att vi är missnöjda med Timo, som gjort ett jättejobb med tanke på de resultat han levererat. Men om vi ska nå våra mål, är vi tvingade att göra så här, avslöjar Pierre Nahlén i TNT Stable efter söndagens 1,6-miljonersseger på Solvalla.

-
Red Hot Dynamite på väg mot segern i Svenskt Travkriterium 2009.
Foto: Lars Jakobsson

Stämningen i vinnarcirkeln efter Red Hot Dynamites favoritseger i Svenskt Travkriterium kan beskrivas som glädje med inslag av lättnad. Den treårige hingsten gjorde varken totospelarna eller ägarna i TNT Stable besvikna när han dominerade loppet från spets tillsammans med kusken Jorma Kontio.
Men en viss kyla fanns också i luften och det var inte enbart nordanvinden... Bakom succén finns en sanning som nu för första gången blir offentlig.
I mitten av oktober, om tio dagar flyttar TNT Stable sina hästar från Timo Nurmos.

-
Skötaren Sami Saarela pussar Red Hot Dynamite efter segern i Svenskt Travkriterium. Snart tar han över träningen av hästen. Foto: Maria Holmén

Stjärnorna Red Hot Dynamite (som tjänat 3,7 miljoner kronor) och Sahara Dynamite (som tjänat 6,7 miljoner kronor) utgör stommen i TNT Stables storsatsning på skötaren Sami Saarela, som blir proffstränare på Sundbyholmstravet i Eskilstuna. Totalt äger TNT Stable tio hästar i dag, fem av dem inhandlade på Kriterieauktionen i veckan som gick.
Pierre Nahlén, som utgör TNT Stable tillsammans med Joakim Andersson och Harri Czonstke, kommenterar framtiden så här.

Stora framtidsplaner
- Vi har stora planer. Men en del är fortfarande hemliga. Men jag kan säga att när vi kontaktade Sundbyholmstravet fick vi ett fantastiskt gensvar och jag tror aldrig jag varit med om att bli så väl bemött. Vi kommer att få arrendera mark, bygga stall och en lounge med mera. De ställer upp helt på våra idéer.
TNT Stable har haft några makalösa år som hästägare. På inrådan av Sami Saarela köpte man Sahara Dynamite i januari 2007. Han dominerade sin kull totalt som tre- och fyraåring och vann bland annat både kriteriet och derbyt. Två dagar före kriteriesegern köptes man sedan nästa häst, Tobias F. på Kriterieauktionen.
- Vi hade en limit på 100 000 kronor. Men jag ville ha hästen och till slut blev den vår för 170 000, berättar Pierre Nahlén.
Tobias F. döptes om till Red Hot Dynamite och även han har klivit fram som sin kulls obestridbare etta. Att man även sålde en andel i Red Hot Dynamite till den förre brottningsvärldsmästaren och kompisen Frank Andersson har gett extra spaltmeter i pressen.
- Att vinna kriteriet två gånger med sin två första hästar är osannolikt. Folk fattar inte hur liten chans det är, som att vinna högsta vinsten på V75 fyra veckor i rad, säger Pierre Nahlén.

-
Timo Nurmos och Jorma Kontio efter segern i Svenskt Travkriterium.
Foto: Maria Holmén
Hur firar ni kriteriesegern?
- Precis som förra gången...med pizza och champagne. Det går inte att ändra ett vinnande koncept.

Tredje kriteriesegern för Nurmos
För Timo Nurmos var Red Hot Dynamites seger den tredje i Svenskt Travkriterium. 2006 vann Marquis du Pommeau och 2007 vann Sahara Dynamite. 2008 vann Target Hoss det finska kriteriet. En fyrling som är svårslagen.
För kusken Jorma Kontio var söndagens seger också något extra. Det var hans första seger i det Svenskt Travkriterium.
Bakom Red Hot Dynamite var Stefan Melanders Oracle mycket tapper tvåa i händerna på Åke Svanstedt och trea blev överraskningen Nonstop, som tränas Susanne Richter och kördes av Björn Goop.

Lars-Ove Pettersson

 

Världsettan glänste på Solvalla
STOCKHOLM

Världens snabbaste häst på medeldistans, Beanie M.M., fortsätter att imponera.
Den här gången bollade han med motståndet i finalen av gulddivisionen.
- Man måste vara väldigt imponerad, sa segerkusken Torbjörn Jansson.


-
Världsrekordhållaren Beanie M.M. hade lekstuga i gulddivisionens final.
Foto: Maria Holmén
För tre veckor sedan bombade Beanie M.M. hem ett försök i gulddivisionen på fantastiska världsrekordet 1.10,7a/2 140 meter.
I lördagens regnrusk på Solvalla gick det inte att komma ner i de tiderna men det var inte heller nödvändigt för att utklassa motståndet.
Beanie M.M. vann ohotad på kilometertiden 1.12,6a/2 140 meter efter att ha rundat fram till ledningen efter ett knappt varv. Men såväl kusk som favoritspelare fick hjärtat i halsgropen strax innan start, när Beanie M.M. plötsligt fick för sig att galoppera.

-
Beanie M.M. tillsammans med Morten Waage och Magdalena Johansson.
- Då kändes det inte så bra. Men han tog trav snabbt och tappade inte så mycket, sa Torbjörn Jansson.
Beanie M.M. är både uppfödd, ägd och tränad av paret Morten Waage och Magdalena Johansson och de har nu angenäma problem med hur hästen ska matchas framöver.
- Det är många som frågar och tycker och tänker om var vi ska starta hästen och det är roligt att folk är engagerade. Men det är jag och Maggan som bestämmer och vi funderar på SM på Åby om två veckor. Efter det är vi sugna på Nationernas Pris i Milano. Men allt är upp till hästen. Först får vi se hur han mår efter det här, sa en segersalig Waage.

"Hon ägde Solvalla"
Åke Svanstedt var klar favorit tillsammans med Cleo Nalan i stonas högsta klass och segern gick också till Åke Svanstedt. Men det var inte Cleo Nalan som drog det längsta strået. Hon gjorde en stark insats som första häst i andraspår men fick nöja sig med andraplatsen bakom stallkamraten Hepburn Broline, som visade sig från sin absolut bästa sida när hon retfullt enkelt sprintade ifrån konkurrenterna upploppet ner.

-
Hepburn Broline vann Stoeliten från ledningen... Foto: Maria Holmén
- Det är en riktigt, riktigt bra häst det här och om hon får fortsätta att vara fräsch kommer hon att dominera i stoloppen framöver. När vi körde lite till slut kändes det som att hon ägde Solvalla, sa kusken Per Lennartsson, som av bara farten satte dit Timo Nurmos-tränade Vector du Ling i den efterföljande klass I-finalen.
Inte heller Åke Svanstedt var mätt efter dubbelsegern i Stoeliten. I klass III-finalen bjöd han Mountain Man på en fin resa och det tackade hästen för genom att avsluta till säker seger.
- Han är en riktig vinnarhäst. Han kämpar och ger sig aldrig, berömde Svanstedt.

Dubbelt Stig-Erik
Dundeduon Stig H Johansson och Erik Adielsson hade en bra lördag och vann två av finalerna.
Först ut var Glory Southwind som lekte hem klass II-finalen från ledningen och sedan var det järnladyn Skully Gully som ännu en gång imponerade i silverdivisionen. Efter ett inledande varv som första häst i andraspår gled Skully Gully till ledningen och därifrån höll hon undan säkert före en starkt spurtande Victory Love.

-
Erik Adielsson vann med Glory Southwind. Foto: Maria Holmén
- Hon är ruggigt läcker alltså! Jag blev lite orolig när Åke (Svanstedt) kom långt ute i banan 200 meter kvar men hon kan sitt jobb den här, sa Erik Adielsson.

47 miljoner till en ensam vinnare
Inför den avslutande avdelningen var V75-värdet futtiga 234 kronor. Men efter att John Östman chockat både sig själv och Solvallapubliken genom att vinna med 37-oddsaren Speedy Gold hoppade sjurättsutdelningen upp till 3 010 kronor.
- Man kan knappt tro att det är sant. Jag ryckte tussarna när vi svängde in på upploppet och då var det ganska tyst bakom oss. Jag tänkte ska det här verkligen gå? De andra kom också närmare men han höll undan. Jag är lite chockad, sa Östman.
Peter Smeds är tränaren bakom Speedy Gold, vars överraskande seger inte räckte för att få upp utdelningen på fem rätt över 15 kronor. Därmed går femrättspotten vidare till V75 i Bollnäs nästa vecka. Om en ensam vinnare där lägger vantarna på samtliga jackpotmiljoner beräknas han eller hon bli 47 miljoner kronor rikare.

Ola Johansson

Dubois chockad av Maharajah
"Överträffar allt jag upplevt"
STOCKHOLM

-
Europas nya travkung heter Maharajah och är svensk. Foto: Claes Kärrstrand

Franske travnestorn Jean-Pierre Dubois var chockad efter den svenske uppvisningen av Maharajah i Europaderbyt.
- Jag är 70 år och man lär sig hela tiden. Jag visste att Maharajah var något extra, men det här..., det här överträffar allt jag upplevt.

-
Maharajah var överlägsen i Europaderbyt. Foto: Claes Kärrstrand

Jean-Pierre Dubois körde franska hoppet Royal Crown i Europaderbyt och mitt i loppet valde han full attack mot ledande Maharajah. Han lyckades med sin oväntade manöver och det såg från sidan ut som den franske mästartränaren lurat Örjan Kihlström och Maharajah i en fälla när han övertog ledningen.
Men det var en synvilla. Örjan Kihlström var helt enkelt iskall och valde att köra på säkerhet när han blev av med kommandot i loppet. När han sedan gav Maharajah anfallsorder käkade den fyraårige hingsten mer eller mindre upp den franske kulltoppen och försvann mot en överlägsen seger.
Royal Crown såg nästan förtvivlad ut. Det franska stoet ville, men kunde helt enkelt inte, stå emot det svenska travfenomenet och Jean-Pierre Dubois fick nöja sig med femtepriset.

-
Franske travnestorn Jean-Pierre Dubois var chockad efter uppvisningen av Maharajah i Europaderbyt. Foto: Claes Kärrstrand
- Jag fick stå med dumstruten. Hade jag vetat hur bra Maharajah är hade jag kört för andrapriset, konstaterade den franske gentlemannen.

Lars-Ove Pettersson

Lördag 3 oktober

En morgontur till stallet för att hämta V75-systemet


Idag full fart vid Lenas IT-Casfe på Gran Canaria

Datum: 2009-10-03
Bana: Solvalla
Spelform: V75, omg. 43
Avd      Ordinarie hästar
1           1, 4, 5, 7
2          1, 3, 4, 5, 10
3          3, 6, 8, 9
4          5 Glory Southwind
5          1, 3, 5, 7, 10
6          7 Skully Gully
7          1, 2, 7, 8, 11
2 000 rader x 1 x 0,50 kr =  1 000,00 krErik Adielsson lördagens nyckelkuskI går mötte vi Cosmo M.L i sin hemmamiljö

Fredag 2 oktober
I kväll - Trav - Färjestad

Fredag är en restaurangdag på Färjestad
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 5 Life Is Life - Magnus Jakobsson >>

Lopp 2 Nr 2 Milton H.H. - Elinor Pettersson >>


Lopp 3 Nr 8 Whitbread - Michael Larsson>
OBS Nr 2 diskad


Lopp 4 V5-1 Nr 3 Miss Confina - Leif Berggren >>


Lopp 5 V5-2 Nr 4 Coimbra Sign - Kenneth Gorski >>


Lopp 6 V5-3 Nr 5 Signorina - Dagfinn Aarum >>


Lopp 7 V5-4 Nr 4 Ninepoints Kelly - Jonna Silvén >>Lopp 8 V5-5 Nr Handshome Face - Tony Wallin >>


Lopp 9 Nr 6 Ninepoints Sheryl - Carl-Erik Lindblom >>


Lopp 10 Nr 1 Melvin Garline - Peter Ådefors >>

Även besök - Gustavsfors för att ta bilder på en segerplockare ?

Vi åker ca  3 mil från Årjäng och 7 km på grusväg från GustavsforsDär träffar vi Leif och Marita med Cosamo M.L.

Leif Gustafsson


Maritha Beckman


Cosmo M.L. tittar ut i solen på sina kompisar

Maritas föräldrarhem sett från stallet
Här sitter Sölve Emanuelsson 88 år och har "koll" på allt som händer på  stallbacken

Leif och Cosmo M.L. skall ut på en träningsrtunda

Här på den fina skogsbanan trimmas Cosmo M.L.

Leif & Maritha med Cosmo M.L. på träningsbanan

Mer bilder kommer snart

 


V5-tips-Färjestad


Kvällens V5-spik = Purple Rain Dream

V5-1...1-2-3-5
V5-2...2-3-5-6-8
V5-3...3-4-5-7
V5-4...1 Purple Rain Dream
V5-5...5-9
160 rader

KIHLMANS V75-tips inför SOLVALLA  3 oktober 2009

Delad GLÄDJE är DUBBEL – GLÄDJE
Till SOLVALLA V75.............. 3 oktober 2009 .......... 10 andelar á 105:-


Erik Adielsson


Lutfi Kolgjini

V75-1…5-7
V75-2…1-3-4-5-10
V75-3…2-3-6-8-9
V75-4…5 Glory Southwind
V75-5..1-3-5-7
V75-6…2-7
V75-7…1-2-7-8-11
2000 rader 1000:-


 

 


Åke Svanstedt

SOLVALLA V75 3/10-09 .......
TV4 kl. 14.00
SPORT – SPEL - SPÄNNING


 

Torsdag 1 oktober

I dag besöker jag Öystein Larsen för att ta bilder för Rondens vinternummer

Öysteins gård, Bäckebols Gård ligger  ca 7 km från Mellerud
Bostadshus stall och hagar ligger intill varandra vilket underlättar för Öystein
Fem hästar finns i stallet för dagen

Här ser Öystein med stallets stjärna Lovely Conch

Öystein siktar på sto SM på Åby om 14 dagar med Lovely Conch

Prince November är tillbaka efter skada.

Öystein säger satt Prince November startar i Halmstad nästa vecka

Öystein med 2-årsstoet Madame Joli

Olympic B.Hall är en 3-åring som Öystein tror på.
"Är säkert med i segerstriden på tisdagens lunchtrav i Årjäng"


Lovely Conch. Bilden visar även närhet. Stall - Hage - Bostadshus
Här har jag full koll hela dagarna på hästarna

Lovely Conch går upp på en kulle och visar "jag äger hagen"

Öysteing Larsen en 62-årig Norrman som ser till att ha livskvaliltet under veckorna


Onsdag 30 september


Kollade när Martin & Sören gjorde finslipande jobb
inför fredagens start för Lass Twist

Lass Twist fin i alla intervallerna i ÄngtorpEn nöjd Martin återvänder till stallet med Lass Twist - "En vinnare på fredag "Hösten/vintern på väg till Skattkärr i natt har det varit frost


Avverkning påbörjad för paralellvägen mot E18Paralellvägen kommer att ligga från västra rondellen och bort mot Idrottsplatsen
För att avlasta tung trafik genom Skattkärr

Skylten redan förberedd - se pil

Även Ängtorpsvägen har fått en "återvändsgata"- skylt

En tur till Kek's stall


Nu har det gått en månad sedan Prince Juliano blev valack
Förbereds för start under våren 2010


Mellan 15.000 - 31000 Hits varje dag
200 - 320 unika besökare varje dag på bloggen

Här ser Ni vilka tider Ni besöker bloggen under dygnets timmar
En topp vid kl 8 på kvällen


Ängtorpsvägen i juni 2009 + från 1950 - + Bröderna Kihlman & Trav

Bröderna Kihlman i NWT>>>>

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>