VälkommenLennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring Lennart 0705-768542 när det gäller hästförsäkring.....eller du villa beställa bilder eller vinnartavla, jag har mervärden att erbjuda
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

Sänkt premie på föl - 20% lägre premie på ettåringar och tvååringar!

 Jag hjälper dig med

Rådgivning när du väljer

försäkringsskydd för din häst

 Ditt lokala proffs på hästförsäkringar
Lennart Kihlman 0705-768542 - 054-860966

lennart@kihlman.se

Alla som tecknar fölförsäkring får en fölgrimma !


Gazza Degato är försäkrad i AGRIA
*****************************************
Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 

Lördag 30 september
+ 13 kl. 08.00 +16 kl. 17.00
Solvalla "bäst på plats"
Foton Urban & Lennart KihlmanArras övertygade för Stefan Söderkvist

Även Cacao med Björn Goop övertygade

Digger Crown - Erik Adielsson
 

Tårar av glädje
STOCKHOLM

Först vann han tillsammans med Talang Sund kampen mot motståndarna.
Sedan förlorade Fredrik Linder kampen mot tårarna.
- Det rann över och jag fick inte fram orden i vinnarcirkeln, säger han efter skrällsegern på V75.

                     Talang Sund - Fredrik Linder


Det såg länge ut att bli de virvlande, våldsamma öppningarnas eftermiddag på Solvalla. Men det allra mest minnesvärda blev en virvlande, vacker avslutning av Talang Sund - och glädjetårarna som strömmade nedför Fredrik Linders kinder.

- Man lägger ner så mycket tid på trav och just de här sekunderna efter en stor seger är fantastiska, säger han.
Även ägargänget från Katrineholm var jublande glada och tagna av V75-vinsten.
- Det känns riktigt skönt och all kredd till Fredrik som är en fantastisk tränare. Jag tycker att han körde väl passivt i dag men det blev ju perfekt. Nu är bara frågan vad vi ska göra med alla pengar, det kanske blir till att köpa en ny häst, säger delägaren Johan Andersson.
Det var när favoriten Chogo vek ned sig och urstarke Khabibulin hade fått ett alltför tungt slutvarv i tredjespår, som 21-oddsaren Talang Sund flög fram till en överlägsen seger i bronsdivisionen.
- Det gäller att motivera honom hela tiden, och även lura honom lite. Om man håller i honom när de andra hästarna springer fort så vill han bara explodera. Om jag däremot petar på honom med pisken så kan han vika ihop sig totalt, säger Fredrik Linder.
Hur bra kan Talang Sund bli?
- Jag tror att han kan nå snäppet under eliten. Det kommer inte att bli någon elitloppshäst men han kan nog hålla Sweden Cup-klass.

Arras dansade utan skor
Klassige Arras, tränad av amatören Lennart Olsson från Vallda utanför Göteborg, brukar vinna eller försvinna. När han för första gången fick springa barfota var valet givet. Stefan Söderkvist styrde direkt till ledningen och sedan kunde varken Amour Ami eller någon annan hota.
- Arras har en väldigt bra teknik och är tämligen komplett. Enda minuset är att han kan bli hetsig men i dag var det ingen större fara, säger Stefan Söderkvist.

Digger grävde guld

             Digger Crown återigen på topp

Gulddivisionen, V75-3, blev en enda lång uppvisning av Digger Crown. Nioåringen vann mycket enkelt från ledningen och har nu tjänat över tre miljoner kronor i år.
- Det är en unik häst och en stor orsak till det är Johansson (Stig H) som matchat honom på ett sätt som gör att det finns gott om krut kvar. I dag var han pigg som tusan och jag ville inte bråka alltför mycket, säger Erik Adielsson.
Segertiden för Digger Crown i högsta klassen blev 1.13,3. Endast fem tiondelar sämre var Åke Svanstedts Juvel Neo i Klass II-finalen. Han tvingades till en öppning i elitloppsfart för att nå ledningen, ändå ryckte han undan på upploppet. Åke Svanstedt vann även V75-1 med Spoon Hornline. Övriga vinnare var Carolina Queen med Mikael Lindmark och Finish First med Thomas Uhrberg, vilket gjorde att utdelningen på sju rätt blev 120 296 kronor.

Pär AnderssonSkickat V75-system till ICA & Gran Canaria

Fredag 29 september
+ 14 kl. 07.30 + 20 kl. 17.00
Skickat "Lilla" V75-Systemet till ICA

Torsdag 28 september
+13,7 kl. 05.00 +20 kl 17.00

Giant Diablo är en av favoriterna i guldfinalen på Solvalla. I sulkyn som vanligt - Örjan Kihlström. Foto: Thomas Blomqvist.

En djävulsk feminist
STOCKHOLM

Giant Diablo har haft fyra makalösa säsonger och senast blev det seger i Sundsvall Open Trot.
Ändå är det sexåriga stoet ständigt underskattat.
- Alla låtsas att vi lever i ett feministiskt land men så är det uppenbarligen inte, säger Roger Walmann.


Solvallatränaren, som så sent som för en månad sedan vann Svenskt Travderby med Colombian Necktie, kompletterar sitt feministutspel med ett skratt. Ändå finns det en allvarligare underton. Hans stjärnsto, Giant Diablo, har de två senaste säsongerna slagits mot den yppersta världseliten - och gjort det strålande. Segrar i Silverhästen, St. Michel i finska Mikkeli, och senast Sundsvall Open Trot, har varvats med pallplatser i en hel rad europeiska storlopp. Trots det slår Giant Diablo ständigt ur underläge.
- Ston räknas inte så tidigt och de har svårt att få de riktigt stora rubrikerna. Sedan är det väl så med Giant Diablo att hon inte kan dundra runt de andra i spåren, hon måste köras på väntan och blir då fast ibland. Men det finns med i min beräkning, säger Roger Walmann.

Utmanar storfavoriten
Även på lördag, i gulddivisionsfinalen på Solvalla, blir Giant Diablo troligtvis borträknad av många V75-spelare. Från ett perfekt innerspår lär startsnabbe Digger Crown bli favorit.
- Det är inte mycket att snacka om. Om loppet blir kört som det ser ut att bli kört är vi borta. Vi behöver 13,5-14 första varvet, då slår vi många och då kanske det till och med kan bli seger, säger Roger Walmann.
Hur är formen på Giant Diablo?
- Den är på väg uppåt tror jag och likvärdig med när hon vann Sundsvall Open Trot. Enda minuset är att hon inte har något lopp i kroppen inför den här starten vilket hon hade då.

Siktar mot USA
Karriären har gått spikrakt uppåt. Segern i tävlingsdebuten följdes under de två första åren av dubbla E3-triumfer, Breeders' Crown-vinst och seger i Kriteriet, vinster i Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet, och en andraplats i Derbyt.
Har Giant Diablo utvecklats som du hade tänkt dig?
- Ja. Hon var ju överväldigande bra och vann nästan allt som tre- och fyraåring. Efter det kände jag tidigt att det var de stora loppen vi skulle sikta in oss på. Giant Diablo får fler fördelar i tuff konkurrens när det är hårt tempo och där hon kan springa fort till slut. De få gånger när det har gått snett har varit i "dåliga" lopp där alla förväntat sig att hon ska göra jobbet, säger Roger Walmann.
Hur ser framtiden ut för Giant Diablo?
- Vi räknar med 2-3 starter till i år. Kanske blir det en start i Italien nästa helg och sedan eventuellt Silverhästen på Solvalla. Frankrike står vi över, däremot är jag sugen på att sända över henne till USA nästa sommar. Jag inbillar mig att hon kan springa jävligt fort på deras milebanor där det är full körning hela vägen.
Har du fler vinstchanser på V75 på lördag?
- Om Blue Canyon (V75-4) är lika bra som i sina tre tidigare starter för mig är det en bra vinstchans. Det är ingen raket ut men han tål att gå en repa från start och jag tror att Örjan satsar mot täten. Mina övriga tre hästar får svårt att räcka till vinst.

Pär Andersson

 

Onsdag 27 september
+14 kl. 06.30 + 18 kl. 18.00
Besök på Tjörn/Orust där Tore Gard har unghästar som försäkrades i AGRIA

Tjörnbron på väg till Camilla Hjalmarsson


1-åringar på lösdrift

Caribbean Ås

Spotlight Ås med Stefan Lönn

Stefan Lönn jobbar hos Camilla Hjalmarsson med unghästar
Stefan blir ny A-tränare på Åby från 1 dec. Stefan har jobbar ca 20 år i Italien

Tisdag 26 september
+ 10,6 kll 05.00 + 21 kl 17.30
Vi önskar Tom Horpestad lycka till i kriteriet med Staro Alive


Staro Alive - Tom Horpestad

Måndag 25 september + 10 kl. 06.00 +21 kl 17.00
Trav på Årjäng Lunchtrav och på Färjestad i kväll,
vi är på plats på båda
Målgångsbilder från Årjängs Lunchtrav

Lopp 1. Silvius - Tom Horpestad

Lopp 2. Eva Bulwark - Iwo Malmgren

Lopp 3. Brandy Gral - Peter Norsell

Lopp 4. Corisco - Christer S A Karlsson

Lopp 5. Eros M.O. - Mikael J Andersson
Målgångsbilder från Färjestad

Lopp 1. Chicorita - Peter Ådefors

Lopp 2. Smashing Spin - Anna Rönning

Lopp 3. V5-1. Pearsall Yankee - Dagfinn Aarum

Lopp 4. V5-2. Buzz Breadwinner - Jenny Flink

Lopp 5. V5-3. Lobelia R.B. - Rune Arvidsson

Lopp 6. V5-4. C.JBlueeeyedkissed - Leif Pettersson

Lopp 7. V5-5. Antiques Unicorn - Malin H Johansson

Lopp 8. Citzien  Case - Magnus Jakobsson

Lopp 9. Holmapojken - Ulrik Pedersen

Söndag 24 september + 10 kl 08.00 +20 kl. 17.00

Going Kronos vinner enkelt sitt försök till det italienska derbyt och blir storfavorit i finalen. Foto: Claudio Caldani.

Glen Kronos var lika överlägsen i sitt försök. Foto: Claudio Caldani.

Going och Glen glänste i Italien
ROM

Första steget mot miljonerna är avklarat.
Supertalangerna Glen Kronos och Going Kronos vann båda enkelt sina försök till det italienska derbyt.
- Bägge gjorde det fantastiskt bra och det blev en hellyckad dag, säger Lutfi Kolgjini.


Going Kronos är supertalangen som har kapacitet att bli en av världens bästa hästar. På Tor di Valle-banan utanför Rom behövde han aldrig köras för fullt. Lutfi Kolgjini styrde bestämt till ledningen efter 200 meter och sedan blev det aldrig någon kamp - förutom den mellan hästen och kusken.
- Vi hade en liten dust om vem som egentligen bestämde för han ville gå iväg mycket tidigare än vad jag ville. Men i dag fick jag bestämma och jag tycker att Going var minst lika bra som han brukar vara, säger Lutfi Kolgjini.
Segertiden för Going Kronos blev 1.13,9, samma tid hade Glen Kronos när han vann sitt försök ett par timmar tidigare. Då körde Lutfi Kolgjini till ledningen varvet från mål och drog sedan sönder fältet.
- Glen sprang och skiftade och for lite för banan här var lösare än den brukar bara, så jag tänkte att jag kör nu och tar dem på styrka när de försökte stjäla loppet framme i täten.
Är du orolig för banan inför finalen?
- Nej, de har visat nu att de klarar banan. Samtidigt är det ingen bana som man anstränger sina hästar på i onödan.


Glada ägare och tränaren Lutfi Kolgjini tillsammans med Glen Kronos. Foto: Claudio Caldani.

Giulia Grif galopperade
Nu stannar de båda stjärnhästarna kvar i Italien, där de står på Jori Turjas gård, fram till finalen den 8 oktober. I den väntar drygt 3,2 miljoner kronor till vinnaren. Mycket talar för en dubbel Kolgjini, särskilt eftersom den värsta konkurrenten, Giulia Grif, galopperade bort sig i starten. Trots det får det italienska toppstoet en plats i finalen tack vare sin höga seedning, men hon tvingas starta från ett uselt tolftespår. Glen Kronos, som kommer att köras av Roberto Andreghetti, och Going Kronos har de båda innersta spåren och blir storfavoriter.
- Hästar är hästar. De är levande väsen och kan ha en dålig dag. Men vi får hoppas att mina sköter sig och att de har sina bra dagar i finalen. Då kommer de andra få jobba hårt, säger Lutfi Kolgjini.

Pär Andersson

Startlista Italienska Derbyt final, 2100 meter:
1. Glen Kronos - Roberto Andreghetti
2. Going Kronos - Lutfi Kolgjini
3. Giuseppe BI - Maurizio Biasuzzi
4. Ghiaccio del Nord - Roberto Vecchione
5. Giordy BI - Jorma Kontio
6. GC Light - Giancarlo Baldi
7. Green Fire HBD - Joseph Verbeeck
8. Gruccione Jet - Lorenzo Baldi
9. Gorniz - Pietro Gubellini
10. Grande Armee - Enrico Bellei
11. George W Gar - Pierluigi d'Angelo
12. Giulia Grif - Marco Smorgon

*************************************

My Gentleman spurtar till en populär hemmaseger i V75-2 för sin tränare Lars Erixon. Foto: Mats Hansson/ALN.

 

Miljonutdelning i Örebro
STOCKHOLM

Omgångens största favorit Improve Ås gjorde sin plikt.
Ändå klarade bara fyra system av att få sju rätt på V75.
Den största anledningen till det var jätteskrällen You See Dusty och Micael Stjernström.
Ekipaget såg till att utdelningen blev nästan fem miljoner kronor - bara på sju rätt.


Förutom Improve Ås vann andrahandsfavoriterna My Gentleman och In Cap N'Gown. Men blandat med några skrällar skapade V75-spelet nya miljonärer.
Två av dem var inlämnade på Internet för en insats över ettusen kronor. Ett var inlämnat i Kalmar för 40 kronor och det fjärde var ett andelssystem för 720 kronor. Det var konstruerat hos ombudet Rundqvists i Nyköping där åtta andelar får dela på drygt fem miljoner kronor. Det innebär att varje andel är värt 625.000 kronor...snyggt jobbat!

Minst spelad vann
Den största knallen och stötestenen för spelarna var You See Dusty i V75-4. Femåringen var minst streckad och spelad i fältet när han spurtade till seger för Micael Stjernström. Favoriten i loppet, Ocean Prince och Roger Malmqvist, tog täten efter 600 meter och höll ett högt tempo. Men Ocean Prince hade inte sin bästa dag och var chanslös över upploppet. You See Dusty hade bidat sin tid i kön och kom med ett angrepp längst ut i banan. Kort före mål var sensationen ett faktum för hästen som tränas av amatören Lars-Göran Gustafsson från Borensberg.
- Det här är min första V75-seger och det känns otroligt stort. Jag tror knappt att det är sant, sa Lars-Göran Gustafsson som till vardags jobbar som hästtandläkare.
Även Mantorpskusken Micael Stjernström var förstås jublande glad efteråt.
- Det har varit så motigt ett tag nu och det här var fruktansvärt skönt, sa han.

Improve Ås hela vägen i guld
Lördagens två sportsliga godbitar var gulddivisionen och långloppet Örebro Intn'l. De bjöd också på två topprestationer av Improve Ås och In Cap N'Gown.
Improve Ås dundrade till ledningen för Erik Adielsson samtidigt som värsta hotet Gentleman galopperade. Den här gången fick dock inte Improve Ås ligga ifred i täten. Utvändige Tag The Devil och Åke Svanstedt såg nämligen till att tempot hölls uppe. Första 500 metrarna gick på 1.09,0 och första varvet på 1.11,0. Över upploppet kom vassa spurter av både Giant Superman och Gazza Degato. Erik Adielsson höll dock igång Improve Ås till en säker seger på fina tiden 1.12,0.
- Det var ganska jämnt och hårt tempo första varvet men han kändes stark och fin hela vägen. I sista sväng fick hästen en liten pust och det var bra att han fick ta igen sig där. In på upploppet fick vi köra igen och det var aldrig någon riktig kris. Improve Ås var moralisk vinnare och gjorde det jättebra, sa Erik Adielsson.

Dansk dynamit i långloppet
V75-avslutningen var ett riktigt styrkeprov över 3100 meter. Ett sevärt lopp med frisk körning på flera händer. Steen Juul laddade mot täten efter 600 meter och fick ta över från Francoso efter ett varv. In Cap N'Gown drog sedan hårt på slutrundan och gjorde en strålande insats. Trots att Spring Ray och Bat Boy försökte till slut (den senare kom med en sen spurt) fick de aldrig tag i dansken.
- Han är lite bekväm av sig men han gjorde ett riktigt bra lopp idag. Hästen är väldigt stark och var gynnad av den långa distansen, sa Steen Juul efter att ha kört in 250.000 kronor.

V75 inleddes annars med en skräll av Paul November och Jörgen Sjunnesson. Efter ett perfekt lopp i rygg på ledaren lyckades han få en lucka mellan hästar in på upploppet. Först när Ville Gral bröt ut och sedan när Copper Beach gjorde likadant (som kopplat greppet men bröt ner den sista biten). Paul November tränas av Lutfi Kolgjini som även hade storslam nere i Rom där både Glen- och Going Kronos vann kval till det italienska derbyt.

Lars "Lassekryss" Erixon tog en bejublad hemmaseger i V75-2. Med My Gentleman satt han i kön och profiterade på ett högt tempo i täten. Via en vass avslutning spurtade han till en säker seger.
Simb Lucille (tränad av Robert Bergh) och Roger Persson vann lärlingsloppet efter en resa i rygg på ledaren och perfekt lucka 300 meter kvar.
Ett liknande scenario använde sig Örjan Kihlström av bakom Västerbo Webmaster, tränad av Kari Lähdekorpi. Efter ett lopp i tredje par invändigt kom "gubben i lådan" fram invändigt om Nouveau Riche den sista biten och avgjorde.

Michael Carlsson

 

 

Lördag 23 september + 10 kl. 08.00 +19 kll 17.30
Skickat V75-system till ICA och Gran Canaria

Fredag 22 september + 8,6 kl. 05.00
Skickat "Lilla" V75-systemet till ICA

Torsdag 21 september
+ 14,7 kl. 05.00 +16 kl 18.00 Sol
Lars "Tvåan" beställd två tipsbilder, blivande vinnare ?

Lunchtravet Årjäng 25/9 Eva Bulwark - Iwo Malmgren

Färjestad måndag kväll Prince Juliano - Karl-Erik Kihlman


Onsdag 20 september
+ 14,7 kl. 05.00 +21 kl 18.00 Sol

Mellby Quantas och Alfons Brodde är två av Stall Goops hästar till finalen. Foto: Lars Jakobsson

Gooparnas Kriteriekval
STOCKHOLM

Trots att storfavoriten Simb Chaplin var finfin i sitt kriteriekval handlade ändå kvalkvällen mest om en sak, Stall Goop.
De lyckades lotsa in fyra hästar till finalen nästa söndag på Solvalla.


Den mest imponerande hästen i kvartetten var kanske Kick Party som gjorde sin första start i Sverige efter att ha inlett karriären på andra sidan Atlanten. Nu var det första gången som han inte sprang över sprintdistans och han gjorde det riktigt bra trots ett tungt lopp. Fyra inkvalade hästar ger också angenäma problem för Olle och Björn Goop, vem ska de köra i finalen?
- Det är svårt att svara på redan nu. Man får sätta sig ned och titta på hur de känns efter loppen. Sedan så måste vi snacka med ägarna och så också, säger Björn Goop.

Hur känns det när man kvalar in fyra hästar till finalen?
- Självklart känns det jättebra. Det är väldigt roligt och alla kändes jättebra under kvällen.

Simb Chaplin förhandsfavorit
Trots att Stall Goop står för fyra av hästarna i finalen nästa vecka kommer Simb Chaplin att tilldra sig störst intresse. I den trettonde starten i livet tog han sin trettonde seger. Han fick trolla bort loppet helt i ledningen och hade mycket sparat. Trots uppvisningen av Simb Chaplin känner Björn Goop sig inte slagen på förhand.
- Nej, absolut inte. Simb Chaplin är ju bara en häst, säger Goop och ler.

Startlista Svenskt Travkriterium 2006
Häst - Tränare
1. Mellby Quantas - Olle Goop
2. Simb Chaplin - Markku Nieminen
3.
Megaman Neo - Trond Anderssen
4. Staro Alive - Tom Horpestad
5. Kick Party - Olle Goop
6. T.X. Zoogood - Olle Goop
7.
Swoppe Vint - Tommy Hanné
8. Alfons Brodde - Olle Goop
9. Respect Ås - Åke Svanstedt
10. Marquis du Pommeau - Timo Nurmos
11. Probell Camto - Frida Gabrielsson
12. Timetosaygoodbye - Fredrik B Larsson

Anders Forsberg

 

Tisdag 19 september
+10,7 kl. 05.00 + 16 kl 17.00

Skadedrabbade Gentleman flyttade i somras från Stefan Hultman till Kari Lähdekorpi. Nu är hästen frisk och startar i gulddivisionen. Foto: Petri Johansson.

Lähdekorpis nygamla stjärna
STOCKHOLM

Enligt förre tränaren Stefan Hultman krävdes det ett mirakel för att Gentleman någonsin skulle kunna tävla igen.
På lördag startar han - i gulddivisionen.
- Gentleman kommer att bli en av Sveriges bästa hästar, säger nye tränaren Kari Lähdekorpi.


Efter segern i Sprintermästaren 2004 var det många som räknade med att Gentleman skulle ta klivet in i världseliten. I stället följde två skadefyllda säsonger, och när den nu sexårige Gentleman ströks inför ett kvallopp i april i år på Solvalla såg karriären ut att vara över. Men någonstans på vägen mellan Stefan Hultmans gård på Ekerö utanför Stockholm, och Kari Lähdekorpis fästning norr om Halmstad, hände något. Tränarbytet gjorde Gentleman frisk.
- Han känns fräsch och fin och bakbenet bekymrar honom inte längre. Min åsikt är att Gentleman inte mår sämre av att träna och tävla, snarare tvärtom. Sedan är det klart att han kan bli skadad precis som alla andra hästar, säger Kari Lähdekorpi.
Tommy Berghagen är presstalesman för stall Hultman som alltså blev av med Gentleman i somras.
- Det stämmer att han var skadad hos oss men känslan var att tiden skulle läka såren. Det definitiva omdömet från veterinären har jag däremot ingen vetskap om, säger han.

Första segern på 18 månader
Efter en andraplats i comebacken fick Gentleman senast på Axevalla segerdefilera för första gången på ett och ett halvt år. Ändå ligger Kari Lähdekorpi lågt inför gulddivisionen, V75-3, i Örebro på lördag.
- Hästen är så klart inte på topp ännu efter så lång vila och bara två starter. Dessutom möter Gentleman kvalificerat motstånd och får Improve Ås ledningen blir han svårslagen. Jag är nöjd om vi kan vara trea eller fyra, säger han.
Vilka förhoppningar har du i framtiden på Gentleman?
- Han kommer att bli en av Sveriges bästa hästar. Än så länge är han inte där men med en rejäl vinterträning tror jag att han når dit.
I fjol hette Lähdekorpis förvandlingsnummer Hot Shot Knick, men efter tredjeplatsen i Elitloppet i våras har han inte synts till på tävlingsbanan.
- Hot Shot Knick ser bra ut nu igen efter sin skada men tränas bara lugnt och det dröjer ett par månader innan en start kan bli aktuell.
Vilken är din bästa V75-chans på lördag?
- Jag tror mest på Peasant Gallant (V75-7) som har jättebra form. Det ser klart intressant ut även om läget är lurigt. Distansen har hästen visserligen aldrig provat men jag tror inte att det blir några problem. Även Katrin Neo (V75-2) har toppform men kan ha ett läge för långt ut på vingen.

Pär Andersson

 

 

Måndag 18 september +9 kl. 05.00 + 17 kl 17.30

Björn Goop jagar under hösten vidare mot den magiska gränsen på 500 segrar. Foto: Lennart Kihlman

153 segrar till målet
STOCKHOLM

Björn Goop ångar vidare mot den magiska 500-gränsen. 153 segrar återstår...
I den nedre delen av listan riskerar såväl Daniel Olsson (bruten handled) som Johnny Takter (timeout) att åka ut från topp-15 inom kort.


1) Björn Goop Åby 347 227 179
2) Ulf Ohlsson Bergsåker 189 138 125
3) Erik Adielsson Jägersro 187 141 126
4) Örjan Kihlström Solvalla 172 152 130
5) Åke Svanstedt Axevalla 171 145 100
6) Jorma Kontio Solvalla 124 100 106
7) Thomas Uhrberg Jägersro 122 96 87
8) Sören Eriksson Gävle 80 65 47
9) Robert Bergh Bergsåker 77 49 44
10) Jörgen Sjunnesson Jägersro 76 72 98
11) Jan-Olov Persson Hagmyren 76 38 23
12) Lutfi Kolgjini Jägersro 75 37 26
13) Daniel Olsson Romme 74 71 69
14) Lindqvist Ove A Umåker 73 66 53
15) Johnny Takter Jägersro 73 49 57

 

 

Söndag 17 september + 13 kl. 08.00 + 18 kl. 17.00
Marknadstrav - Årjäng Vi var på plats

Lopp 1. Quattro J.T. - Göran E Johansson
Klicka för rörliga bilder målgång lopp 1>>>>>>


Lopp 2 Vancouver Launcher - Marcus Savin


Lopp 3. V5-1 Riva Del Sole - Tom Horpestad
Klicka för rörliga bilder målgång lopp 3>>>>>>

Lopp 4. V5-2. Alpha Flow - Magnus Jakobsson
Klicka för rörliga bilder målgång lopp 4>>>>>>

Lopp 5. V5-3. Spend Best - Leif Ericson
Klicka för rörliga bilder målgång lopp 5>>>>>>

Lopp 6. V5-4. Eddie Rossi - Linda Pulkkinen
Klicka för rörliga bilder målgång lopp 6>>>>>>

Lopp 7. V5-5. Lass Grant - Frank Nilsson
Klicka för rörliga bilder målgång lopp 7>>>>>>


Lopp 8. Flying Rossi - Linda Pulkkiinen

Lopp 8. Only Ås - Nicklas Sundqwist

Målgång ponny loppet: Lindåsens Egoist - Mia Gretland

***********************************************************

Lördag 16 september
+7 kl. 07.30 + 18 kl. 17.00 sol

Marknadstrav på Årjäng i dag Vi var på plats

Ingen marknad utan Vild-Hasse...

Lopp 1. Sheva - Peter Cederin

Lopp 2. Meadow Man Avista - Björn Goop

Lopp 3. V5-1. Kabbo Laday - Mikael J Andersson

Lopp 4. V5-2. Bright Lady - Maria Emerson

Lopp 5. V5-3. Mjölner Flaks - Jan Roar Mjölneröd

Lopp 6. V5-4. Jacaranda - Björn Goop

Lopp 7. V5-5. Staro Tonic - Björn Goop

Lopp 8. Troll Lappen - Gitte Horpestad

Lopp 9. Lonestar Somolli - Stefan Söderkviat
***************************************************************
Skickat V75-System till ICA och Gran Canaria


 

Fredag 15 september
+ 13,4 kl. 05.00 +17 kll 17,00

Skickat "Lilla" V75-systemet till ICA - Kristinehamn

Torsdag 14 september
+ 8 kl. 05.00 +19 sol kl. 17.00

Skogans Joker skrällde i det anrika storloppet C.Th.Ericssons Memorial. Han omges här av kusken Erik Adielsson och tränaren Dan-Åke Olsson. Foto: Lars Jakobsson.

Kvällen då allt hände
STOCKHOLM

Miljonutdelning på V64.
Storfavorit galopperade som etta i mål.
Våldsam körning i loppen och betrodd häst som felfri togs ur fältet.
Det mesta hände på Solvalla under onsdagen.


Travsporten på Solvalla har annars varit färglös på sistone.
Loppen har präglats av lustempo där favoriterna har släppt varandra till ledningen huller om buller.
Nu var det precis tvärtom.
Det började med att jättefavoriten Amour Ami galopperade med segern klar kort före mål. Han övertog ledningen efter 500 meter och såg ut att ha allt under kontroll över upploppet. Precis när referenten ropat ut vinnaren slog han på en snöplig galopp.
- Hästen tog både tömmen och min pisk med svansen den sista biten. Det gjorde att han blev rädd och gick över i passgång och galopp. Vi hade slappnat av både jag och hästen och det känns såklart jäkligt surt, sa Robert Bergh.
Vann loppet gjorde nu Garantido och Johnny B Karlsson. Efter ett lopp i tredje par utvändigt spurtade han mycket starkt över upploppet.
- Jag hade hopp om att bli tvåa när vi svängde in på upploppet. Det har varit en enorm utveckling i hästen under sommaren och han har varit fantastiskt bra, sa Johnny B Karlsson om fyraåringen som tränas av amatören Mats Remneby.

Rivigt storlopp
Anrika storloppet C.Th.Ericssons Memorial har sett många stora vinnare genom åren. Årets upplaga går väl inte till historien som ett av de främsta, men kommer säkert att minnas av en annan anledning. Det var nämligen våldsam körning i täten mellan de två mest betrodda hästarna. Pases J.Pej tog ledningen men fick våldsam press av megafavoriten Spring Ray. Första 500 metrarna kördes på 1.08,2 och Björn Goop fortsatte att ursinnigt pressa på med Spring Ray. Efter 700 meter gav sig Lennartsson bakom Pases J.Pej och Björn Goop fick ta över befälet. Första varvet gick dock på hiskeligt snabba 1.10,7, samtidigt som Skogans Joker satt och gottade sig i fjärde par utvändigt.

Adielsson inte överraskad
Över upploppet slog mjölksyran till på Spring Ray som tröttnade och slutade trea. Ifrån rygg på ledaren kom Pases J.Pej loss och avslutade bra till andraplatsen, men kunde inte göra något åt Skogans Joker. Erik Adielsson fick full snurr på den Dan-Åke Olsson-tränade hästen som spurtade till en skrällseger.
- Men jag är inte helt överraskad. Skogans Joker var ruggigt bra senast mot tuffa hästar och gången innan körde jag för hårt med honom. Idag klaffade allt perfekt och han avgjorde på ett mycket bra sätt, berömde Erik Adielsson.

Spring Ray var V64-omgångens största favorit och streckad på 90 procent. Björn Goop förklarade sitt agerande på följande vis.
- Jag såg Pases J.Pej som den värsta motståndaren och ville inte köra i "dödens" en gång till. Jag ville heller inte backa ner i rygg på ledaren med en storfavorit för då hade det blivit ramaskri. Han fick mjölksyra till slut men kändes fin i övrigt, sa Björn Goop.

Florence Broline togs ur fältet
V64-omgången avslutades med seger för Tornado Sund. Han lotsades fram av Jorma Kontio som parerade en galopp kort före mål.
Här utgick en av loppets mer betrodda Florence Broline som togs ur fältet av Erik Adielsson. Hon var med och körde om ledningen men fick svar och hamnade utvändigt.
- Hästen blev väldigt het och ju mer jag drog i henne ju närmare gled vagnen och hasspetsen slog i sulkyn. Hon blev väldigt rädd och jag kunde därför inte dra i henne mer och valde att ta upp.
- Det är beklagligt för spelare och ägare men som tur är händer det inte speciellt ofta. Det är inte mycket att göra åt men det gäller att tänka på hästens bästa också, sa Erik Adielsson.

64 kronor gav två miljoner
Det var skrällarnas afton och endast två system klarade av alla vinnarna på V64. De belönades med 2.246.647 kronor för sex rätt och ett av dem var inlämnat i Kungsbacka för endast 64 kronor. Det andra var inlämnat på Internet med en insats över tusen kronor.

Michael Carlsson

 

 

Onsdag 13 september
+ 8.00 kl. 05.00 +19 kl 18.00

Kolgjini gasar vidare
STOCKHOLM

Lutfi Kolgjini har varit stekhet hela säsongen och nu ökar han takten ytterligare.
I helgen startar Jägersrotränaren hästar i fyra olika länder och i nästa vecka sticker han till Italien med Going Kronos och Glen Kronos.


Lördagen den 23 september körs försöken till det italienska derbyt på Tor di Valle-banan i Rom. Med på banan finns då Lutfi Kolgjinis topptreåringar Going Kronos och Glen Kronos.
- Båda hästarna gick jobb i dag (läs tisdag) och allt kändes normalt. På kapacitet räcker de långt och händer det inget oförutsett ska båda gå till final, säger Kolgjini.
- Den av motståndarna som höjer sig över mängden är Giulia Grif. Det är en riktigt bra märr som "Glen" både slagit och fått stryk av tidigare.
Finalen körs den 8 oktober men är oturen framme kan "Luddes" hästar stöta på varandra redan i försöket.
- I så fall kör jag Glen Kronos. Han är inte alldeles lättkörd då han kan springa och kränga en del.
Kommer hästarna att stanna kvar i Italien mellan försök och final?
- Oavsett hur det går kommer båda att gå hem till Sverige direkt efter försöken. Det är bättre att de får vara hemma de dagarna och de reser som kungar.
Hur ser fortsättningen av säsongen ut?
- Efter Italien går båda hästarna till vintervila. De har gjort det så fantastisk bra och varje häst har en viss källa man kan ta av. Jag har lärt mig att man aldrig ska gapa efter för mycket.

Fem hästar i fyra länder.
Kolgjini startar gärna sina hästar utomlands och i helgen har han starthästar i fyra olika länder. På Vincennes startar Prince de Charme och Palermo. Victoria d´Orgeres startar i det belgiska derbyt och i Halmstad startar Needles n´Pins i Europeiskt Mästerskap för femåringar. Själv åker "Ludde" till Bologna för att köra Olimede i Gran Premio Continentale.
- Jag fick inte tag i någon vettig kusk i Italien så dit åker jag själv. Dominiek Locqueneux kör mina hästar i Paris och Hugo Langeweg Jr kör Victoria d´Orgeres.

Intressanta nyförvärv
Inte nog med att stallets hästar går som tåget. Kolgjini har också fått in två högintressanta hästar i träning. Från Italien kommer Lou Guida-ägda Gift Kronos, som har visat kapacitet utöver det vanliga i sina ljusa stunder.
- Han inledde karriären väldigt lovande men har haft problem med fräschören. Ägarnas förhoppning är att hästen ska må bra i Vomb och det tror jag också att han kommer att göra.
- Gift Kronos är nyligen behandlad och ska gå igenom hela träningsprogrammet innan han kommer ut på banan igen som fyraåring.
Snart anländer också en 1,5-årig halvsyster till världsrekordhållaren Tom Ridge till "Luddes" gård.
- Hon kommer nu till helgen. Jag har bara sett bilder på henne men det är en otroligt intressant häst. Vi ska träna på enligt vårt koncept och sen får vi se om hon kommer till start som tvååring.

Ola Johansson

 

Tisdag 12 september

Väntar på flyget i Dublin hem till Stockholm.
Återkommer med total reserapport ?

Måndag 11 september

Strax efter lunch är vi i Dublin
Trav i kväll på Färjestad Vi var på plats

Lopp 1. Brides Fancy Filly - Kent P Gustavsson

Lopp 2. Conrads Vivian (7) Leif Ericsson

Lopp 3. V5-1. Maraton - Mikael J Andersson

Lopp 4. V5-2. Persall Yankee - Dagfinn Aarum

Lopp 5- V5-3. Eros M.O. - Mikael J andersson

Lopp 6. V5-4. Nesmile Will - Göran E Johansson

Lopp 7. Crazy Crowm Vision - Erik Berglöf

Lopp 8. She Loves Me - Leif Gustav Raae

Lopp 7. Pacific Ocean - Carl Johan Jepson


 

Söndag 10 september
Trav på Åmål. Vi var på plats

Vi var på plats Galway - Irland

Leif Adolfsson med en segrare Galway - Irland

Lördag 9 september

Frukost - Clifden

Fredag 8 september

Vi flyger till Irland

Lunch på väg till västra Irland Clifden

Fredag kväll framme vid vårt hotell i Clifden

Lunchtrav på Färjestad Vi var på plats

Lopp 1. Shaqira Class - Mikael J Andersson

Lopp 2. Dash Cool - Erik Berglöf

Lopp 3. Coolman Crown - Carl-Erik Lindblom

Lopp 4. Ricard - Olle Goop

Lopp 5. Torgny - Carl Johan Jepson
************************************************


 

Torsdag 7 september

Övernattning i Floda

Onsdag 6 september
+11,5 kl. 05.00

Tisdag 5 september
+ 13 kl. 05.00 klart  +20 kl 18.00 sol

Goop i topp
STOCKHOLM

Björn Goop toppar körsvensligan fortfarande, och han gör det ohotat efter nio nya segrar förra veckan.

1. Björn Goop 328 segrar
2. Erik Adielsson 176
3. Ulf Ohlsson 175
4. Åke Svanstedt 169
5. Örjan Kihlström 157
6. Thomas Uhrberg 121
7. Jorma Kontio 114
8. Daniel Olsson 77
9. Sören Eriksson 77
10. Johnny Takter 74
11. Lutfi Kolgjini 74
12. Jan-Olov Persson 72
13. Jörgen Sjunnesson 71
14. Robert Bergh 70
15. Ove A Lindqvist 69

Anders Forsberg

 

Måndag 4 september
+11.3 kl. 05.00 + 19 kl. 18
I kväll trav på Färjestad Vi var på plats

Sola i Kallsta' loppet 2006 vanns av
Between The Sheets - Mimmi Elfstrand
Målgångsbilder

Lopp 1. Four O'Clock - Jorma Kontio

Lopp 2. Jinx Brodda - Björn Goop

Lopp 3. V65-1. Dött lopp mellan:
Blackfoot Browning (9)och Brunton Tilly (8)

Lopp 4. V65-2. Blue Island - Dagfinn Aarum

Lopp 5. V65-3. Dalimania Abb - Magnus Jakobsson

Lopp 6. Between The Sheets - Mimmi Elfstrand

Lopp 7. V65-5. DD-1. My Gentleman - Lars Erixon

Lopp 8. V65-6. DD-2. Askö Crown - Morgan Ivarsson

Lopp 9. Hammars Tommy - Kent Persson

Lopp 10. Qualty Trotter - Tom Horpestad

Söndag 3 september
+15 regn kl 07.30 +17 kl. 17.30 regn

Colombian Necktie har vunnit Svenskt Travderby. Han omges av sin tränare Roger Walmann och kusken Thomas Uhrberg.
Foto: Lars Jakobsson.

Colombian Necktie vann Derbyt
MALMÖ

Det blev en rejäl skräll i Svenskt Travderby.
Colombian Necktie vann en tät slutstrid och skrev för evigt in sig i historieböckerna.
Samtidigt upplevde kusken Thomas Uhrberg, och tränaren Roger Walmann, sina lyckligaste stunder på en travbana.
- Derbyt är det största loppet man kan vinna, menade båda två.


Att Colombian Necktie skulle spurta till seger var det inte många som trodde på förhand. Det är en häst som visat hög kapacitet, men också strulat mycket och galopperat i mål flera gånger. Bland annat som etta i ett V75-lopp på Åby tidigare i våras.
Nu inledde han i fjärde par utvändigt och satt sist när attacken påbörjades 900 meter kvar. Efter en rejäl avslutning ute i spåren kopplade han greppet mitt på upploppet. Den sista biten kom Jocose loss invändigt mellan hästar, och sköt till oerhört vasst. Ett tag såg det ut som han skulle springa förbi men Colombian Necktie hade mer att ge.

Chansade den sista biten
- Jag kände mig lite slagen 75 meter från mål men chansade och släppte av allt som gick. Helt underbart att det gick vägen och det är min största seger i karriären, sa Thomas Uhrberg som aldrig kört hästen tidigare.
- Han kändes riktigt fin i värmningen men vi kom inte iväg så bra som jag hade hoppats på. När vi attackerade kändes det faktiskt bra och han var med på noterna hela tiden. Det hårda tempot i täten gynnade oss men han fick också gå först i tredjespår sista varvet så det var starkt gjort.
Uhrberg firar sin yrkesmässigt största framgång genom att måndag morgon åka på en redan planerad golfsemester till Spanien.
- Jag tror säkert att det blir ännu trevligare än vad det brukar, sa han med ett stort leende.
Noterbart är dock att Uhrberg fick 16.000 kronor i böter och tre dagars avstängning för felaktigt bruk av körspö...

Walmann saknade ord
En som också strålade av lycka var tränaren Roger Walmann. Han har byggt upp ett framgångsrikt stall där han både tar fram duktiga unghästar och förvandlar medelmåttiga starthästar till vinnare. Han har tidigare vunnit VM och flera andra storlopp, men:
- Derbyt är utan tvekan det största lopp man kan vinna. Hästen får bara en chans i livet och det här har jag drömt om länge, sa Roger Walmann.
- Jag trodde idag att jag hade chansen att vinna Derbystoet, eftersom jag hade två hästar med där. Men båda två galopperade och då vann vi Derbyt istället. Helt fantastiskt, jag har inte ord för det här.

Inget firande
Förstapriset i Svenskt Travderby var 1,6 miljoner kronor. Men något större firande för Walmann var inte aktuellt under söndagskvällen.
- Det får vi ta en annan dag. Jag ska köra fort med 65 hästar under måndagen. Men jag är också glad för att jag har 65 hästar i träning, sa han med ett skratt.

Jocose bra som tvåa
Tvåa i Derbyt blev Jocose som var stor i nederlaget. Örjan Kihlström blev utstött i tredjespår och kom fram utvändigt om ledaren som kort därpå blev andra par utvändigt. Han gick sedan på nytt till attack ute i spåren fram utvändig om ledarhästen 1200 meter kvar. Men när varvet återstod släppte han ner avancerande Orchidee d'Aunou och fick återigen andra ytter. Örjan satt sedan kvar när Colombian Necktie kom farande ute i spåren över sista långsidan. Luckan kom inte förrän 100 meter kvar och då sköt Jocose till mycket vasst, men var för sent ute. Ett riktigt struligt lopp med andra ord.
Trea i mål blev S.J.'s Photocopy som avslutade bra.

Dålig utdelning för Bergh
Sämre gick det för Robert Berghs hästar. Bäst lyckades Fantasy Broline som blev sexa för Åke Svanstedt.
- Jag tycker att han borde ha stretat emot lite bättre. Femhundra meter kvar kändes han slak och det hände inget när jag smackade på hästen. Då förstod jag att det skulle svårt, sa Åke Svanstedt.

Tränaren Robert Bergh var besviken över sina hästar.
- Varvet kvar trodde jag på bra chans men ingen av dem hade sin bästa dag. Tråkigt, sa Robert Bergh.

Michael Carlsson

 Smashing Victory - Björn Goop
Foto: Urban Kihlman

Miljonseger för Smashing Victory
STOCKHOLM

Smashing Victory vann natten till söndag storloppet Campionato Europeo i italienska Cesena.
Körd av Björn Goop vann han det första försöket och sedan skiljeheatet - vilket totalt inbringade 1,4 miljoner kronor.


Det här var andra raka storsegern för Smashing Victory i Italien.
Nattens lopp kördes på 800-meters-banan i Cesena. Smashing Victory vann det första försöket från ledningen. Han tog där en enkel seger på tiden 1.14,3 över distansen 1660 meter.
I det andra försöket hade hästen bakspår och kördes avvaktande med ett invändigt lopp. Det heatet vanns av italienske Ergon Jet som fångade in Stefan Melander-tränade Straightup kort före mål.

I skiljeheatet lyckades sedan Smashing Victory komma till ledningen, trots att han hade spår utvändigt om Ergon Jet. Björn Goop laddade vad som gick och in i första kurvan tog Smashing Victory hand om täten. Trots lite press i omgångar lämnade den svenske hästen italienaren i sista kurvan. Smashing Victory stack ifrån till en mycket lätt seger på tiden 1.13,9. "Finalsegern" var värd drygt 900.000 svenska kronor och totalt drog Goop-hästen in 1,4 miljoner.

Jonas Åkesson

 


Improve Ås och Erik Adielsson efter segern i gulddivisionen. Foto: Lars Jakobsson

Favoritparad ordnade ny jackpot
MALMÖ

Det var da'n före da'n på Jägersro.
Favoriterna radade upp sig en efter en på V75.
Firma "Stig-Erik" slog in sina straffsparkar och såg till att det återigen blev jackpot.
Även Hans-Owe Sundberg tog en dubbelseger och är i kanonform för dagen.


V75-tävlingarna denna derbyhelg såg favoritbetonad ut på förhand.
Det var läge för låg utdelning och de blytunga favoriterna gjorde också sin plikt.
I ganska odramatiska tillställningar fick publiken se dem släppas till spets och sedan bestämma precis som de ville.
Stig H Johansson tränade två jättefavoriter - Improve Ås och Quantum Joyride - som båda lattjade undan från ledningen.
I gulddivisionen tog Improve Ås täten direkt, samtidigt som Red Chili Pirat galopperade. Efter en inledning på 1.10 första 500 metrarna fick Erik Adielsson strypa tempot till måttliga 1.14,0 första varvet. I ett sprinterlopp..!

Fanns inte i Eriks värld att missa ledningen
Över upploppet dansade Improve Ås undan på lätta hovar till en vattentät seger.
- Vi fick köra 1.18 i 500 meter och det är klart att det då inte blir mycket till spännande lopp.
- Jag hade på förhand sagt att det här var min bästa chans i omgången. Det fanns inte i min värld att vi inte skulle ta oss förbi Red Chili Pirat från början. Jag trodde heller inte att någon skulle ta en längd på oss. Det blev väldigt, väldigt enkelt, sa Erik Adielsson.

Mycket fint treårigt sto
Han fortsatte i loppet efter genom att sätta dit Quantum Joyride. Ett jättefint treårigt sto som nu gjorde andra starten för Stig H Johansson. Och om debutsegern blev enkel så blev den här triumfen minst lika vattentät. Adielsson körde till ledningen efter 600 meter och var sedan ensam på banan.
- Hon kändes fantastiskt fin i värmningen och jag tror att hon kunnat ta ledningen direkt och svarat ut springspårshästarna om jag hade velat det. Hon vann med tussarna kvar och kommer att tjäna bra med pengar framöver, sa Adielsson.

"Röd kusk" i sitt livs form
Hans-Owe Sundberg, även kallad "röd kusk", är i sitt livs form för dagen. Nu blev det en ny dubbelseger på V75 genom hästarna Laritz Supergoal och Made For Victory.
Med egentränade Laritz Supergoal lämnade Hans-Owe tredje par utvändigt och avancerade fram utvändigt om ledaren varvet kvar. I sista kurvan gick han ner i rygg på ledande Sundance Clover för att vila sin häst litegrann. Inne på upploppet vreds Laritz Supergoal ut till förnyat angrepp och kopplade enkelt greppet på ledaren. Bakifrån stormade dock både Hudson Blue och framförallt Harmonic Silvio. Laritz Supergoal lyckades hålla undan knappt men säkert till slut.
- Jag kände mig inte slagen i sista kurvan. Min häst kämpar otroligt väl och visar att han verkligen vill vara först. Han var mycket bra idag igen, sa Hans-Owe Sundberg.

Bakom Made For Victory blev det en riktig katapultstart till ledningen. Han drog sedan hårt hela vägen och vann hur lätt som helst på tiden 1.12,4.
- Det var åkandes och hästen hade gott om krafter kvar, sa Hans-Owe Sundberg om den Stellan Tidelius-tränade travaren.

Fjärde raka för Juvel Neo
De övriga vinnarna på V75 var:
Don Silvio som vann lärlingsloppet för Kenneth Haugstad där denne tog sin första V75-seger.
Juvel Neo, som för Åke Svanstedt forcerades till ledningen efter 500 meter och sedan vann enkelt. För övrigt fjärde raka segern för Juvel Neo.
On Way Laday, som för Örjan Kihlström avgjorde på ett snyggt sätt ifrån rygg på ledaren i V75-7. Favoriten Important blev tvåa från ledningen och var inte lika bra som tidigare.
Sju rätt gav 2621 kronor och sex rätt 20 kronor. Det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed jackpot kommande lördag på Åbytravet.

Michael Carlsson

 

 

Lördag 2 september
+ 14 mulet kl. 08.00 +18 kll 17.00 halvklart

Conny Nobell testar Frankrike
STOCKHOLM

Conny Nobell startar i Paris nästa lördag.
Allt som ett led inför vinterns satsning på Prix d'Amerique.
- Loppet i sig är inte så viktigt. Det är allt runt resan vi vill testa, säger Björn Goop.


Prix d'Amerique är huvudmålet för Conny Nobell i vinter. Loppet som avgörs sista helgen i januari är världens tuffaste och kräver både sin häst och man.
Och en hel massa förberedelser.
Det är därför som Conny Nobell lite överraskande är anmäld till miljonloppet Prix d' Ete på Vincennes nästa lördag.
- Hästen får pröva på att resa långt, skötaren Stellan Lundqvist får göra samma sak och se hur det fungerar i Frankrike och vi får testa hur Conny trivs på banan, säger Björn Goop.
Motståndet lär bli tufft. Bland de anmälda finns hästar som Jag de Bellouet, Mara Bourbon och Jardy.
- Loppet i sig bryr vi oss inte så mycket om. Det är möjligt att vi startar i Europeiskt femåringschampionat i Halmstad veckan efteråt, säger Björn Goop.
- Annars verkar allt jättebra med Conny. Det finns ingenting att klaga på.

Johan Lindberg


Skickat "Stora" V75-systemet till ICA

Fredag 1 september +9,6 kl. 07.00 +20 kl. 17.00
Lämnat offert på 4 halvblod + ett kallblod

Ett snyggt hingstföl född juni 2006 en av dessa 5 i offerten


Skickat "lilla" V75-systemet till ICA"Foto/text: Lennart Kihlman