Välkommen


 

     
     
     
     
     
     
   


 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542
SPORT - SPEL - SPÄNNING med KIHLMANS FOTO i samarbete med ALNNär det gäller trav klicka här >>>>>>>>


     

 

 

 


Foto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>


OBS. All bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN

Söndag 3 februari 2019

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.se

V75: Tonys galna segerfirande - "Det är ett monster och vi är i himlen"

Tony Löfqvist bjöd på vild segerglädje efter att Vikings Preacher vunnit V75 på hemmabanan Åby. Foto: Malin Albinsson. Foto av Malin Albinsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2019-02-02 17:58 Senast ändrad: 2019-02-02 20:01

Det blev vild glädje och stor show när hemmahästen Vikings Preacher dundrade runt fältet och vann för Erik Adielsson.
Vid sidan av banan stod amatörtränaren och ägaren Tony Löfqvist och jobbade in sin häst så att det hördes över hela Åbytravet.

- Det är ett monster och vi är i himlen, vrålade han.


Den frispråkige och känslosamme amatörtränaren har blivit en följetång i tv när hans framgångsrike Vikings Preacher har tävlat i V75. Nu blev det en riktig knockout-seger när Vikings Preacher forcerades fram utvändigt om ledande Sebastian Journey varvet kvar. Han slog enkelt klorna i ledaren som var slagen tidigt och fick därmed revansch från senaste starten när de möttes och då Sebastian Journey speedade ner Vikings Preacher. Det här var Vikings Preachers andra V75-seger inom loppet av några månader och förstapriset var 250 000 kronor.
- Var är du Nurmos, ropade Tony Löfqvist efter målgången, vars känslor svallade över.
- Det här är ett monster och vi är i himlen.

- Erik sa innan loppet att du får ta med hjälmen för han skulle till flyget så du får ta segerdefileringen själv, sa han. Så jag fick springa tillbaka och hämta hjälmen.
- Jag frågade även Erik efter värmningen när han var så nöjd att kör du honom i Jubileumspokalen. Ja tack, svarade han då.

”Jätteroligt att få vara en del av den här sagan”
Erik Adielsson var extra glad efter segern innan han hastade iväg till tåget, och inte flyget, på vägen hem.
- Det är jätteroligt för mig att få vara en del av den här sagan. Jag körde en hel del för Tony för många år sedan och har kört både mor och mormor till den hästen och vunnit lopp med mamman till den andra hästen som han hade med. Det var jätteroligt för Tony att han fick vinna på hemmaplan. Det är Tony som ska äras här, jag ska inte stjäla någon spotlights, sa Erik Adielsson.

Scenförändring i loppet när Victory Topline vann

Favoriten Victory Topline tog enkelt ledningen i V75-2 och fick sedan bestämma i mycket måttligt tempo. Johan Untersteiner kastade loss från kön med Pastor Power och kom med bra fart och överrumplade Victory Topline varvet kvar och övertog ledningen. Jorma Kontio lyfte ut favoriten i andraspår och sedan gick det undan värre. Pastor Power såg svårslagen ut in på upploppet men Victory Topline gav inte upp. Han kämpade strålande och kort före mål plockade han ner Pastor Power i en snabb avslutning. En stark insats av hästen som tränas av Timo Nurmos och som nu tog sin sjunde seger i nionde starten.
- Han har varit jättebra i de senaste starterna, haft lite otur och dåliga spår men hästen gör det bra hela tiden. Starten var bra och han tog ledningen men han kunde inte växla tempo så snabbt och svara när Johan kom efter ett varv. Men hästen var jättebra och kom på upploppet och 150 kvar kände jag mig säker på att vinna, sa Jorma Kontio.

Skön seger för Stefan Persson

Det blev favoritseger även i V75-3 genom Wingait C.H., som tränas och körs av Stefan Persson. Efter en perfekt resa i rygg på ledaren fick han chansen via open stretch och speedade till seger kort före mål. Tvåa blev en mycket tapper Hawk Cliff som hängde i tredjespår först och sedan utvändigt om ledaren hela vägen och var mycket stor i nederlaget. Stefan Persson har för övrigt tränat både pappan Bring Me Back och mamman Wingait Inga till Wingait C.H.
- Det var jäkligt kul och jag tänkte innan spårlottningen kom att tänk om han nu kunde få ett framspår när han är så bra i ordning. Jag kände att jag hade krafter kvar i hästen men han har en tendens att tappa aktionen till slut. Han är inte så kortspeedig och helst ska han dra upp spurten femhundra till sexhundra kvar. Jag försökte att inte förivra mig och inte överforcera honom, sa Stefan Persson.

Hemmahäst tog emot storfavoriten
Det blev hemmaseger i V75-inledningen genom Okaloosa Bell, uppfödd, ägd och tränad av amatören Lars Järpedal och körd av Ulf Ohlsson. Hon tog enkelt ledningen från innerspåret och gav sedan inte storfavoriten Southwind Feji en chans. Den sistnämnde kom fram utvändigt om ledaren varvet kvar men hade inte sin bästa dag och var slagen redan i slutkurvan. Okaloosa Bell stegade undan till en lätt seger. Förstapriset var 250 000 kronor.

- Det här är helt klart det största jag har varit med om, förutom mina barns födelse. Men det är nästan lika stort. Det var en härlig känsla och hästen är under utveckling, sa Lars Järpedal.
Segerkusken Ulf Ohlsson fyllde i:
- Jag tyckte runt sexhundra kvar att Southwind Feji såg lite sliten ut och jag hade kräm kvar i min häst. Då steg förhoppningarna. Jag valde att sticka där i slutkurvan eftersom jag visste att de skulle komma bakifrån. Hon var stark och rejäl, sa Ulf Ohlsson.

Falsig skrällde

Det blev skräll i den fjärde avdelningen när Bo Falsig ordnade en populär hemmaseger genom sin egentränade Crossfire Simoni. Efter en vilsam resa i ett galoppfyllt lopp slog hon av en tapper Rushmore Face den sista biten. Då hade det varit hårt tempo i täten där Peder Mykla kördes resolut till ledningen efter femhundra meter och varvade på 1.13,5.
- De körde friskt där framme och han har toppform och är stark. Men det kändes inte som vinst förrän vi var förbi 100 kvar, sa Bo Falsig.

Andra raka för Sorbet i guld

Sorbet tog sin andra raka seger i Gulddivisionen när han nu tog hem finalen för Örjan Kihlström. Tränaren Daniel Redén har satt sin stjärna i ett ypperligt skick och efter en resolut styrning körde Örjan Kihlström till ledningen 1400 meter kvar. Detta efter att Nimbus C.D. dundrat till ledningen först men som sedan släppte till Dante Boko som i sin tur överlät ledningen till Sorbet. När det var dryga varvet kvar lämnade Björn Goop andra par utvändigt med favoriten Zenit Brick och landade utvändigt om Sorbet. Det blev en ordentlig temposkärpning på slutrundan men Zenit Brick var tidigt slagen. Sorbet stegade ifrån och höll säkert undan före en mycket vasst spurtande Nimbus C.D. som flög fram till andraplatsen.
- Sorbet var jättefint i ordning och gick ett jättebra lopp i dag igen, sa Örjan Kihlström.

Äntligen Erik Sting

V75 avslutades med att Erik Sting äntligen fick vinna efter hur många tappra insatser som helst utan att få sätta pricken över i:et. Men det såg länge mörkt ut när han hamnade sist i sjätte par utvändigt från spår åtta bakom bilen. Detta samtidigt som tempot var lågt i täten med ledande Disco Volante. Den sistnämnde kastade dock in handduken helt in på upploppet och stannade helt. Erik Sting följde med i angrepp ute i spåren genom slutkurvan och genom en ruggigt starkt spurt längst ut i banan sprintade han före precis före mållinjen.
- Han hade verkligen samlat ihop till en seger. Det var starkt gjort att kunna vinna, vi satt ju sist hela vägen, sa Örjan Kihlström om hästen som tränas av Timo Nurmos som därmed tog en dubbelseger på V75 som tränare.
Sju rätt på V75 gav 401 125 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

 

 

Lördag 2 februari 2019


Kihlmans V75-Tips - Åby

Jorma Kontio kör en V75-Spik = Sebastian Jouney

V75-1...1-7-11-12
V75-2...2-6-8-11
V75-3...1-2-3-4-9
V75-4...3-4-8-11-15
V75-5...1 Sebastian Journey
V75-6...3-4-9-10
V75-7...3 Disco Volante
1600 rader = 800 krEn bra V75-Spik = Disco Volante

Fredag 1 februari 2019

Inför V75: Okörd senast och perfekt utgångsläge

 

Reverend Wind har vunnit fyra av fem lopp efter sitt långa uppehåll. På lördag går han ut i V75 på Åby. Foto av Mira Lindgren/ALN

Stockholm. Publicerad: 2019-01-29 15:26 Senast ändrad: 2019-01-29 15:30

Tre segrar på lika många starter sedan årsskiftet.
Diederik Meilink har vind i seglen och på lördag kan framgångarna fortsätta i V75.
- Reverend Wine var obrukad i mål senast och känns lika fin som tidigare i träningen, säger Solvallatränaren om sin segerstaplare.

För några år sedan tvingades Diederik Meilink lägga tränarrörelsen på is på grund av diskbråck i nacken. Vägen tillbaka har varit lång men nu är han på banan igen med ett riktigt framtidsstall. Av träningslistans 22 hästar är 16 stycken tre år eller yngre.  

- Jag började bygga upp stallet igen för två år sedan med fyra hästar och nu är vi här. Det här året ska bli intressant, säger Diederik Meilink, som efter tre starter är obesegrad som tränare under 2019.

Vunnit fyra av fem lopp
Förra året blev det endast fyra segrar till stallet. Vilket i och för sig inte är så bara när det endast går unghästar och konvalescenter i hagarna. Under en period på nästan fem månader gjorde inte Diederik Meilinks hästar ett enda tävlingsframträdande.
- Wave Lenght opererades och det gjorde även Twombly, som har börjat starta nu och vunnit två gånger. Reverend Wine var sliten efter några lopp så honom fick vi ställa av helt. Sedan hade vi bara unghästar på listan och då är det svårt att starta.
Men sedan hästarna i startbar ålder började tävla igen i november har de imponerat. Sex av elva lopp har de vunnit och Reverend Wine (V75-3) står för merparten av segrarna. Fyra fullträffar på fem försök är sexåringens facit efter uppehållet.
- När han blev sliten ville han inte äta som han skulle och man såg på honom att han var nere och inne i en dålig period. Då var vi kloka nog att ställa av honom helt och släppa honom på bete. Under två-tre månader rörde vi inte hästen. Men han är lättränad och kom igång ganska kvickt när vi började träna igen och jag tycker faktiskt att han är bättre nu än förra året.

Okörd i genrepet
Under mellandagarna vann Reverend Wine ett klass I-försök i STL (Svenska Travligan) i överlägsen stil och det kvalificerade honom till lördagens final i V75 på Åbytravet. Dit genrepade han senast i ett lunchlopp på Romme, där han såg slagen ut in på upploppet innan han kontrade till seger.
- Jag hade broddat för dåligt bak och han fick inte tag i banan riktigt. Från sidan trodde jag också att han var slagen på upploppet men när jag frågade Ohlsson (kusken) om det var hårt sa han att hästen var okörd i mål. Han sa att det var halt i slutkurvan men att han hela tiden visste att han skulle vinna loppet.
Eftersom Svenska Travligan och V75 den här veckan gästar Göteborg kommer knappast banunderlag och broddning vara något stort huvudbry för tränarna.
- Det skulle förvåna om man behöver brodd fram och sedan beror det på banan hur man ska sko bak. Men det är inget som oroar. Han går alltid med skor runt om så han är gynnad under den här perioden när alla måste ha skor. Övrig utrustning är som ett karbonpapper från när han senast vann i V75.

Utgångsläget ökar förhoppningarna
Precis som vid de två senaste segrarna är det Ulf Ohlsson som ska hålla i tömmarna bakom Reverend Wine och ekipaget lottades till spår två bakom startbilen.
- Jag körde två heat med honom i går här på milebanan och han var fin i bägge. Ingenting tyder på tappform utan han känns precis lika fin som vanligt.
Hur ser du på loppet?
- Att han lottades till ett väldigt bra spår ökar förstås förhoppningarna. Sedan är det ett lopp som bjuder bra motstånd och han kan både slå och ta stryk av de där hästarna. Det ser öppet ut och jag tror att taktik och vad de enskilda kuskarna gör blir helt avgörande.
Hur går dina taktiska funderingar?
- Det har jag inga. Han luggar aldrig Sebastian Journey på ledningen, även om han är startsnabb om man vill det, men han går i alla positioner och är reglerbar i alla lägen, så Ohlsson kan se vad de andra gör och välja taktik utifrån det.

Ola Johansson, Kanal 75

Torsdag 31 januari 2019

Inför V86: Historien upprepade sig och nu väntar superjackpot

 

Marcus Lilius satte dit Erik Svensson-tränade megaskrällen Moolger på V86. Foto av Maria Holmén/TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2019-01-30 22:28 Senast ändrad: 2019-01-30 22:53

31 januari 2018: Erik Svenssons Candy Hornline vinner på V86 till 102 gånger pengarna.
30 januari 2019: Erik Svenssons Moolger vinner på V86 till 146 gånger pengarna.
Historien upprepade sig under onsdagens jackpotomgång och precis som för ett år sedan misslyckades samtliga V86-spelare med att pricka in alla rätt.

- Hatten av för Erik! sa Moolgers förvånade kusk Marcus Lilius.

I fjol satt populäre Solvallatränaren Erik ”Busen” Svensson själv i sulkyn bakom sin megaskräll. I år var det Marcus Lilius som satte spelakollektivet på pottan. Men lärlingen hade fått klara direktiv av hästens tränare inför loppet.
- Erik sa till mig att jag skulle köra som att jag hade fältets sämsta häst, berättade Lilius som var lika förvånad som V86-spelarna efter att Moolger spurtat till målfotoseger från tredje par invändigt på Solvalla.

- Jag vet faktiskt inte hur det var möjligt och jag är chockad själv. Vi hittade ner till innerspår och i sista sväng kändes det riktigt bra...
- Det här är jättestort för mig och det är jättekul att få vinna för Erik. Hatten av för Erik!

Över sundet i angeläget ärende

V86-omgången delades mellan Solvalla och Jägersro och till Malmöbanan hade danske travnestorn Steen Juul rest med en häst. Han hade inte korsat Öresund förgäves. Med segerstaplaren Victory Island flög han förbi motståndet över upploppet.
- Inställningen är hans bästa egenskap, han vill verkligen göra sitt jobb, och han är stark och rejäl och tål att gå till slut, berömde Juul den italienske sexåringen.

Kung i ledningen

Nicklas Dyrbergs Kung Edward är en svårknäckt nöt när han kommer till ledningen. Det demonstrerade han när han vägrade släppa storfavoriten Partizan Face förbi sig i en härlig upploppsstrid.
- Det var enda sättet vi kunde slå Kolgjinis häst på, att han fick gå till höger om oss. Men precis efter mål var han förbi oss så vi hade marginalerna med oss, sa skrällkusken Joakim Lövgren.

Adrian Kolgjini tog revansch för torsken med Partizan Face när han senare under kvällen vann tillsammans med Lars I Nilsson-tränade Franklin Face.
- Det är en väldigt välbyggd häst, inte jättestor men fint musklad och fint psyke, så han har framtiden för sig. Det kan vara en derbyhäst, sa Adrian Kolgjini.

Även Ola Karlssons Panamera gjorde en berömvärd insats på Jägersro när han höll undan från ledningen med Jörgen Sjunnesson i sulkyn.

Superjackpot kommande onsdag

På Solvalla var inte Moolger den enda överraskningen.
- Vi fick ett perfekt lopp. Det gick väldigt fort första kilometer och vi fick bra draghjälp och han vann enkelt, sa körande Dennis Spangenberg sedan han skrällt med Thorsten Tietz-tränade Querys Alesio.

Också Daniel Redéns Fast Moving Cash levererade en berömvärd spurt från köposition och avväpnade enkelt sina motståndare över upploppet.
- Hon gick riktigt bra och vann säkert. Hon är lite ”tung” innan loppen men i loppen är det inga problem, sa kusken Örjan Kihlström.

Riina Rekilä-tränade Viking Grace tog hem V86-avslutningen och när V86-resultatet redovisades stod det klart att ingen inlämnad kupong hade prickat in samtliga vinnare. Därmed går hela den jackpotkryddade åttarättspotten, 14,4 miljoner kronor, vidare till nästa veckas omgång då en superjackpot väntar. De som lyckades pricka in sex rätt fick för det 16 033 kronor och sex rätt delade ut 920 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Onsdag 30 januari 2019


Dagens ALN-Häst = Expensive River
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 9 View To A Kill - Morgan Ivarsson


Lopp 2 V4-2 Nr 3 Global Ubuntu - Magnus Jakobsson


Lopp 3 V4-3 Nr 8 Arewhavingfun - Tobias Modig


Lopp 4 V4-4 Nr 4 Expensive River - Per Nilsson


Lopp 5 Nr 2 Polly Avenue - Magnus Jakobsson

 


I dag Lunchtrav från Färjestad

Kihlmans V4-Tips Färjestad

Carl Johan Jepson är dagens nyckelkusk på V4

V4-1...1-2-3-6-12
V4-2...3-7-9
V4-3...5-9-10
V4-4...4-11-12
180 rader = 360 kr


Kihlmans V86-Tips

En bra V86-Spik = Quite Right

V86-1...1-4-7-9
V86-2...2 Quite Right
V86-3...1-2-3-10
V86-4...4-7-8
V86-5...3-5-9-10
V86-6...4-7-10
V86-7...3-5-6
V86-8...5-11
3456 rader = 864 kr


 

Tisdag 29 januari 2019


Mysigt inne och -7 grader ute
 

Måndag 28 januari 2019

Snöväder i Karlstad nu på morgonen

Allsvenska kuskligan: Jepson upp i topp

 

Carl Johan Jepson har tagit över ledningen i kuskligan. Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2019-01-28 08:23 Senast ändrad: 2019-01-28 08:26

Carl Johan Jepson är efter sju segrar under den gångna veckan ny ledare i kuskligan.

Allsvenska kuskligan:
1. Carl Johan Jepson, Färjestad, 19-16-8
2. Ulf Ohlsson, Solvalla, 18-21-15
3. Jorma Kontio, Solvalla, 16-9-3
4. Örjan Kihlström, Solvalla, 11-10-5
5. Mikael J Andersson, Färjestad, 11-7-10
6. Per Lennartsson, Eskilstuna, 10-7-4
7. Torbjörn Jansson, Solvalla, 10-6-12
8. Ulf Eriksson, Bollnäs, 9-5-4
9. Conrad Lugauer, Jägersro, 8-3-0
10. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 7-10-14
11. Oskar J Andersson, Romme, 6-11-4
12. Mika Forss, Finland, 6-7-7
13. Kaj Widell, Solvalla, 6-6-3
14. Stefan Söderkvist, Åby, 6-4-3
15. Thomas Dalborg, Axevalla, 6-4-2
Siffror till och med 27 januari

Ola Johansson, Kanal 75

Söndag 27 januari 2019

V75: Kontio fixade dubbelseger åt Nurmos

 

Manofthematch var en av två V75-vinnare signerad Jorma Kontio. Foto av Maria Holmén TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2019-01-27 18:01

Strax efter att Readly Express svarat för en mycket tapper insats som trea i Prix d’Amerique slog stallkamraterna Fairplay Pellini och Manofthematch till på V75.
Båda Dagens Dubbel-loppen på Bollnästravet vanns av kusken Jorma Kontio och tränaren Timo Nurmos.

Bollnäs var skådeplatsen för V75 på söndagen och lite i skymundan för Prix d’Amerique bjöds det på spännande travlopp i snöyran.
Solvallatränaren Timo Nurmos kunde räkna in en tränardubbel.

I V75-6 var Jorma Kontio offensiv med Fairplay Pellini och styrde tidigt fram utvändigt ledaren O.P.’S Fabulous. Dryga 600 kvar övertog Fairplay Pellini ledningen och skapade direkt en lucka till konkurrenterna.
I V75-7 gjorde Manofthematch comeback efter elva månaders frånvaro och tog en imponerande V75-seger direkt tillsammans med Jorma Kontio.
Från tredje utvändigt attackerade Jorma Kontio knappa 700 kvar och redan 350 kvar kopplade Manofthematch segergreppet. Det var femåringens femte seger på tolv starter i karriären.

Kusken trodde han skulle bli diskad

I V75-2 skrällde Magnus A Djuse med 12-oddsaren Highsurprise Laday som spurtade bra och plockade många längder på täthästarna över upploppet. Resultatet dröjde lite då domarna tittade på en situation på sista bortre långsidan då Magnus A Djuse flyttade ut sin häst från innerspår till andraspår.
Domarna dömde Djuse till 1 500 kronor i böter, men han fick behålla segern.
- Det var tajt. Jag var ganska säker att jag skulle diskas, sa Magnus A Djuse.
Highsurprise Laday tränas av Östersund-amatören Charlotte von Krusenstierna.

Glänste i loppet istället

Vanessa F.B.
glänste inte i uppvärmningen inför V75-1 men i loppet imponerade favoriten desto mer. Ulf Ohlsson hittade ut från tredje invändigt 1200 meter från mål, sedan handlade det bara om en häst och från positionen utvändigt ledaren var det Markus Pihlström-tränade stoet överlägsen.

Ajlexes Cubano blev svaret i högsta klassen och tillsammans med hemmakusken Tomas Pettersson ledde den nioårige valacken V75-3 från start till mål. Tomas Pettersson var resolut när han försvarade ledningen med 19-oddsaren när favoriten Queer Fish utmanade på första varvet och det blev ett vinstdrag. Romme-amatören Anders Jonsson är den som gjort tränarjobbet.

Favoritseger i kallblodsloppet

V75-omgången innehöll ett kallblodslopp och Tangen Haap infriade favoritskapet till glädje för både favoritspelarna och ägarna, hockeytvillingarna Sedin.

I segersulkyn satt tränaren Björn Karlsson.
Jörgen S Eriksson hittade tredje utvändigt i V75-5 med Fleuron d’Ormoy och tufft tempo i täten passade som hand i handske. När fyraåringen fick anfallsorder halvvarvet från mål bet det bra och över upploppet avgjorde Sundbyholm-hästen säkert före Global Utopia.
- Han kändes så himla fin hästen. Han tog i för fulla muggar när jag tog ut honom, en riktig häst, sa segerkusken som även tränar.
Sju rätt på V75 gav 171 446 kronor, sex rätt gav 1 555 kronor och fem rätt 119 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

 Kihlmans V75-Tips - Bollnäs

En bra V75-Spik = Tangen Haap

V75-1...1-3-4-5-6-8-11
V75-2...3-4-5-6
V75-3...1-4-6-7
v75-4...8 Tangen Haap
V75-5...2-4-6-8-9
V75-6...12 Importedfrmdetroit
V75-7...2-3-10
1680 rader = 840 kr

Lördag 26 januari 2019

V75: Stålmormor vann – då jublade experten

Tioåriga stoet Speedy Foxy Vicane vann gulddivisionen på Kalmartravet. Foto av Mikal Rosenqvist TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2019-01-26 19:09 Senast ändrad: 2019-01-26 19:37

- Svensk travsport när den är som bäst. En tioårig märr vinner gulddivisionen!
Travexperten Stefan Hultman jublade i ATG Live när Speedy Foxy Vicane spurtade hem högsta klassen på V75.

Det var inte bara Stefan Hultman som jublade över stålmormor Speedy Foxy Vicane, även segerkusken Kim Eriksson och tränaren och delägaren David Källgren strålade efter segern på Kalmartravet.

- Hon gör det jättebra som vanligt. Det var jävligt skönt, konstaterade Kim sedan resultatet blivit offentligt.
Vaggeryd-amatören David Källgren hade svårt att få fram ord.

- Jag har jobbat ända sedan hon var ett år med hästen…, det är klart: Det kommer inte många tio-åriga ston framöver som vinner i guld… Man har drömt om hästar som Lady Snart, Iata Käll och Krama Käll och så har man en sådan själv nu, guldmärrar.
Speedy Foxy Vicane var med i startrusningen och Kim Eriksson hittade ner i rygg på ledaren Västerboonthenews. In mot upploppet tog Jairo över, Joakim Lövgren tog samtidigt upp sin häst och det gjorde att luckan dröjde för Speedy Foxy Vicane. Men när det tioåriga stoet fick luckan så borrande hon ner sig och spurtade sylvasst invändigt. Samtidigt avslutade även jätteskrällen Elliot Coger strålande långt ut i banan, men Speedy Foxy Vicane fick huvudet först.

Miljonutdelning på V75
V75-omgången var en blandning av favoriter och rejäla skrällar. 18 klarade sju rätt på V75 och belönades med 1 171 776 kronor. Sex rätt gav 3 889 kronor och fem rätt 209 kronor.

Kiss My Lips H.C. svarade för dagens skräll och 57-oddsaren avgjorde V75-2 mycket enkelt sedan luckan kom in mot upploppet från rygg ledaren. Christoffer Eriksson tränar och han körde även ett perfekt lopp för det femåriga stoet.
- Det är klart att jag också är lite överraskad att hon vann så pass enkelt. Hon kräver ett sådant här lopp för att bjuda till, sa Christoffer Eriksson.

13-oddsaren Legend Brodde gjorde allt grovjobb själv i V75-1 och fällde Illuminati som var dagens största favorit på V75-spelet i Kalmar.
Carl Johan Jepson satt i segersulkyn och han körde resolut till positionen utvändigt ledaren på första bortre långsidan. Genom slutsvängen kopplade Legend Brodde grepp på ledaren Bonnies Celebrity och höll sedan undan för Illuminati som närmade sig hela vägen in mot mål.
Tränar vinnaren gör Halmstadtravets Lars Brindeborg.
Det var dock lite dramatik på upploppet som var svår att uppfatta för publiken.
- Sitsen hamnade på sned och jag var på väg ur sulkyn 50 meter kvar, sa Carl Johan Jepson.

Populära hemmasegrar

V75-4 bjöd på en populär hemmavinst sedan favoriten Ritz Guiness motsvarat spelarnas förtroende tillsammans med Markus Niklasson. Kalmar-amatören Emma E Johansson grät glädjetårar och var kanske gladast av alla på Kalmartravet denna lördag.

Även i V75-5 blev det stort hemmajubel sedan elva-oddsaren Niras Bumblebee skrällt tillsammans med Jörgen Sjunnesson.
Kalmar-amatören Johanna Johansson sken som en sol på väg till vinnarcirkeln
- Äntligen en V75-seger, som jag har längtat!

I V75-6 blev det favoritseger och The Real Star svarade för en rejäl insats tillsammans med Carl Johan Jepson. Från fjärde utvändigt drog han tåget i tredjespår 700 kvar och sedan kom femåringen ner utvändigt ledaren och därifrån avgjorde han på styrka. Magnus Dahlén, Halmstad, tränar.

Även I V75-avslutningen blev det favoritseger sedan Jorma Kontio lyckats försvara innerspåret med favoriten Global Trust. Vinnaren tränas av Timo Nurmos som på söndagen ska försöka försvara fjolårssegern i Prix d’Amerique med Readly Express.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Kalmar

En bra V75-Spik = Illuminati

V75-1...7 Illuminati
V75-2...1-3-5-7-11
V75-3...1-4-6-8
V75-4...1-2-3-10-12
V75-5...1-3-4-5-6-9-10
V75-6...5-8
V75-7...1 Globl Trust
1400 rader = 700 krEn bra V75-Spik = Global Trust

Fredag 25 januari 2019

Inför V75: Madsen har vässat

 

En skrällsugen hemmatränare plockar ut tre hästar under lördagens V75-omgång på Kalmar.

- Det här är en jättestor dag för oss. Givetvis har jag siktat hit en längre tid, säger Thomas Madsen.
Han drog igång som proffstränare med fem hästar 2014.
Nu har han nått 20, precis det antal han sade sig sikta på då.
Fjolåret avslutades med en andraplats på V75, vilket innebar att stallet för första gången passerade en miljon kronor under en säsong.
Nu hoppas Thomas Madsen kunna rivstarta 2019 i samband V75-tävlingarna på hemmaplan.
Var det ett mål att nå över miljonen förra året?
- Nej, inte på det sättet att jag startade en massa hästar sista månaden bara för att nå dit. Men när Sphinx d’Inverne startade i V75 på Mantorp 22 december så hade jag koll på att vi skulle nå förbi om han var sämst fyra. Så visst var det skön känsla när han spurtade in som tvåa.
Men en miljon, det låter som en milstolpe, var det inte viktigt?
- Det var roligt, givetvis. Men nu tycker jag inte att miljonen i sig säger så mycket. Har man exempelvis 50 hästar är det ju ingen merit att köra in en miljon. Då ser jag segerprocent och inkört per start som viktigare parametrar på hur man lyckats under ett år.
Den största segern under fjolåret tog J.A.Connie Bell i ett lopp som hade V75-status och 100 000 kronor i förstapris, men kördes utanför kupongen.
Därmed står Madsen fortfarande på en V75-seger, och den togs med samma förutsättningar som på lördag.
Hemmaplan, vinter och tre hästar till start.
- Det är enda gången jag har haft tre hästar på V75 tidigare och då blev det en seger, ett andrapris och en galopp, minns Madsen.
Kan du slå det på lördag?
- Det blir svårt, men jag ska göra ett försök. Den här V75-dagen har vi siktat mot länge och
jag tycker att jag har tre spännande hästar.

 "Ren sommarbana"
Förutom Sphinx d’Inverne, som också tog nämnda V75-seger, så plockar stallet ut de två fyraåriga stona Daydream la Marc och Call Me Brodda.
- Det är två ston som jag hoppas mycket på i år. Båda har mycket utveckling kvar i sig och med lite tur kan de vara skrällbud redan på lördag. Jobben i veckan talar i alla fall för att formen sitter där, säger Thomas Madsen som nedan berättar ingående om sina tre V75-deltagare.
Men först en rapport om banan i Kalmar, som är känd för att hålla god standard under vintern.- Jag körde jobb i tisdags och då var det ren sommarbana. Om det varit tillåtet hade det gått utmärkt att köra barfota. Nu ska det bli kallare till lördag och liten risk för nederbörd, men jag kan inte tänka mig att det skulle krävas någon form av brodd.

 

Det här berättar Thomas Madsen om sina V75-hästar:

- 1 Sphinx d’Inverne (V75-1) slirade sig i galopp Mantorp senast och det får jag ta på mitt konto. Jag ville inte köra med brodd runt om och lät honom ha släta skor fram, men han fick inget grepp i banan. Hästen var jättefin i värmningen och tränar bra, men jag är lite rädd att det blivit långt mellan starterna då han inte fick någon genomkörare senast. Vi ska starta i V75-finalerna nästa helg och förhoppningsvis ha toppform då. Jag ser gärna att han får en liknande resa som vid andraplatsen, invändigt med lucka till slut. I så fall är han långt framme. Nu slipper vi problemen med brodd och han kan gå med sin ordinarie vinterbalans.

- 2 Daydream la Marc (V75-4) tävlade också utan brodd fram på Mantorp och sprang också och slirade, jag tar på mig galoppen där också. Det är en väldigt stor häst som blivit sen av den anledningen, men gått framåt för varje start och är under stadig utveckling. Hon är speciell i humöret varför jag ofta valt att köra henne själv. Det är givetvis en väldig skillnad på mig och Erik Adielsson och jag hoppas att ha ska få fin snurr på henne. Hon är ganska kvick från start och jag ska lätta henne från järn- till aluminiumskor bak vilket bör göra henne lite rappare. Hon har aldrig gått i spets, men jag inbillar mig att hon skulle gynnas av det eftersom hon är väldigt stor i aktionen och fungerar bäst utan rygg. Näst senast kändes hon så fin i värmningen att jag tog bort murphybländaren, men då bröt hon ut på upploppet och gick inte att köra på vilket förmodligen kostade segern, så nu får den sitta på. På sikt är jag övertygad om att hon kommer att duga på V75, om hon gör det redan på lördag får vi se.

- 7 Call Me Brodda (V75-6) är en häst med mycket kapacitet som jag hoppas ska kunna vara med i något av de stora loppen i år. Hon hade inget flyt i fjol då hon galopperade bort ett troligt andrapris i E3-försöket och även galopperade över mål i oakskvalet efter en jätteprestation. Någon direkt förklaring till galopperna hittade vi aldrig, men hon fick en uppfräschning av veterinär Jonas Tornell efter säsongen och har tränats sedan dess. Jag tror att det berodde på att hon inte riktigt orkade med sin kropp och att den här vintern gjort henne nytta. Det känns i alla fall att man har lite mer att hålla i i träningen jämfört med förra året. Hon var lite seg i ett banjobb för ett par veckor sedan, men jag körde ett nytt banjobb i tisdags på 1.20/1 600 och då var det betydligt bättre tryck i henne, hon hade verkligen gått framåt. Det gjorde att jag fick upp förhoppningarna inför det här loppet. Spåret är intressant och jag skulle inte ha något emot om hon kom till ledningen, enda gången hon travat där vann hon på svenskt rekord. Hon får ingen jätteeffekt av att gå barfota så skotvånget tycker jag inte minskar hennes chanser. Jag tror att hon har stora pengar att tjäna i år och att hon bara är streckad på en-två procent är märkligt, så chanslös känner jag mig absolut inte.

 

Robin Johansson, Kanal 75

 

 

 

 

Torsdag 24 januari 2019

V86: Making Love imponerade - efter kupp från Bergh

 

Foto av TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2019-01-23 21:48 Senast ändrad: 2019-01-23 23:01

Robert Bergh satte allt på ett kort och kuppade sig till ledningen i V86-7.
Sedan gick Making Love undan till en övertygande seger på tiden 1.12,1.
Nu väntar nya äventyr för hästen.
- Han är snart miljonär och då är det dags att ta honom till Frankrike, sa Bergh.


Det var en rejäl jackpot i onsdagens V86-omgång som delades mellan Åby och Solvalla. Många betrodda hästar gjorde sin plikt och det var bara en smällkaramell som gjorde att utdelningen sprang upp i 32 323 kronor för åtta rätt. Det blev ingen utdelning för sex rätt och därmed en ny jackpot kommande onsdag.
Den som imponerade mest i omgången var Making Love i den sjunde avdelningen. Den Robert Bergh-tränade hästen var ett stort stallskrik så sent som i lördags i V75, men då galopperade han direkt i starten. Revanschen kom snabbt när han vann V86 efter en mycket övertygande insats. Robert Bergh satte allt på ett kort 1100 meter kvar och kuppade sig till ledningen. I täten hade dessförinnan Pampalo haft en körning om täten med utvändige Rushmore Face.
- Det blev en hel del kubbning och Adrian ville backa ner och jag kom med bra fart. Björn vet att den här är stark och då är det bättre att släppa. Det här är en häst man ska se framåt med och han är snart miljonär och då är det dags att ta honom till Frankrike. Jag tycker att han passar bättre till lite längre distanser, sa Robert Bergh.

Galopp i omstarten för Hennesy Boko – vinst i den giltiga

V86:an inleddes med favoritseger men det var en hel del tur med i bilden för Hennesy Boko. Han galopperade hejdlöst bakom startbilen i en omstart men skötte sig perfekt i den giltiga. Conrad Lugauer körde tidigt till ledningen och drog i ett hårt tempo. Första varvet travades efter 1.12,7 och det var förståeligt stumma ben över upploppet. Men Hennsey Boko svarade för en jättefin prestation och imponerade när han höll undan till en lätt seger. Vinnartiden blev 1.14,7 över medeldistans och tränaren Conrad Lugauer har riktigt bra form på stallet och har öppnat det nya året starkt.
- Han har utvecklats enormt sedan han blev valack och siffrorna talar för sig självt. Det är en kvick häst och det var bra gjort av honom, sa Conrad Lugauer.
- Han har mycket temperament i sig och är känslig. Jag var aningen sent upp bakom vingen och han blev vass och vi var helt borta. Vi fick en ny chans och då gick det betydligt bättre. Det var mycket flyt med, fortsatte Lugauer.

”Helt otroligt – en sådan häst man har längtat efter”

Tina Gel levererade en ruggigt vass avslutning i V86-2. Kajsa Frick satt sist utvändigt med sin häst och följde med i ryggar ute i spåren runt sista kurvan. Hon hade långt fram vid upploppets början men via en rykande spurt hann hon fram precis och förbi länge ledande Ensemble Am kort före mål. Tränar gör Kajsa Frick som har bra form på stallet.

Favoriten Queen of Sand vann V86-3 efter ledning från start till mål för Stefan Söderkvist. Hon höll säkert undan före en mycket vasst spurtande Global Rhapsody. Tränar gör Camilla Jonasson i Halmstad.
- Det finns inte ord. Hon är bara helt otrolig och en sådan häst som man har längtat efter i hela sitt liv. Hon är helt underbar och det bara bubblar, sa Camilla Jonasson.
- Det är en helt otrolig press på sig när man lovar allt och alla att hon ska vinna. Visst, hon hade ren uppvisning men innan loppen står hon och sover och bara myser. Hon är så annorlunda och det känns som att hon gör det lite på halvfart.

Prix d'Amerique-hästens namne skrällde

Bird Parker levererade en riktig smällkaramell i V86-4. Nej, det är inte Prix d’Amerique-hästen Bird Parker utan den som tränas av Stefan P Pettersson i Mantorp. Efter en resa i femte par utvändigt höll han farten bäst över upploppet och vann för Kenneth Haugstad, streckad på blott en(!) procent av insatsfördelningen.
- Tjejen som sköter hästen och har selat ut honom är med på trav för första gången i dag. Det var väldigt kul för han har känts jättefin i träningen men har gjort bort sig innan. Han har inte levererat men nu var det ju kanon, sa en glad Stefan P Pettersson.

Milles Fighter enkelt från spets

Favoriten Milles Fighter vann V86-5 lekande lätt efter att Carl Johan Jepson prickat starten perfekt från springspåret och hästen blixtrat till ledningen. Sedan var det lugna gatan och det blev en mycket lätt seger. Tränar gör Åvby-amatören Pethra Prytz.
- Det var fantastiskt och kusken var grym och körde jättebra. Hästen föddes i hagen hemma och sedan har han varit i träning hos proffs men sedan gick han sönder och kom till mig. Vi har kämpat och kämpat och jag har ridit honom en del. Han var jättebra, sa Pethra Prytz.

Favoritseger även i V86-6 där Johan Carlgjord styrde in sin egen Hugo R.C. till en säker triumf. Det blev ingen ledning som det var tänkt på förhand från springspåret men väl en perfekt resa i andra par utvändigt. Han kopplade greppet in på upploppet samtidigt som Prins Norrgård smet ut från rygg på ledaren och försökte utmana. Men Hugo R.C. bara svarade och stegade undan till en säker seger.
- Det här är fantastiskt roligt. Jag har jobbat som professionell i 19 år men nu har jag bytt bana och säljer hus istället. Han var fantastisk senast och var helt okej i dag men inte lika som senast. Men han gjorde det han ska göra, sa Johan Carlfjord.

Counterfeightr efter en perfekt resa

I V86-avslutningen ledde favoriten Leader Brodde i det längsta. Men det var en tuff öppning via 1.09 första femhundra metrarna i kampen om ledningen. Det satt nog i benen till slut samtidigt som Counterfeightr fick en perfekt resa i rygg på ledaren. Den Marcus Lindgren-tränade hästen tackade för det genom att spurta till en säker seger när luckan kom i sista kurvan.
- Han har verkligen gjort det bra och just de här förutsättningarna 1600 meter och det här ryggloppet då gör han det bra, sa segerkusken Per Lennartsson.

Michael Carlsson

 

 

 

 

Onsdag 23 januari 2019


Kihlmans V86-Tps

En bra V86-Spik = Jula Extreme

V86-1...2-5-6
V86-2...1-2-3-9-10
V86-3...1-2-4-5
V86-4...2-8-12
V86-5...10 Jula Extreme
V86-6...7 Hugo R.C.
V86-7...1-4-5-7
V86-8...3-4-5-10
2880 rader = 720 kr


 

Tisdag 22 januari 2019

Bobbery fixade Dubbel Glädje vid gårdagens seger på Färjestad

Måndag 21 januari 2019


Dagens ALN-Häst = Bobbery
Målbilder

Lopp 1 Nr 1 Gateruds Amarula - Erik Berglöf


Lopp 2 Nr 2 Simb Triumph -Tomas Dalborg


Lopp 3 Nr 1 Lygna Gutten - Knut Arne Ödegaard


Lopp 4 V64-1 Nr 6 Callmeawinner - Mikael J Andersson


Lopp 5 V64-2 Nr 4 Okaloosa Bell - Andreas Andersson


Lopp 6 V64-3 Nr 5 Linguni - Carl Johan Jepson


Lopp 7 V64-4 Nr 6 Fantastica - Torbjörn Simberg


Lopp 8 V64-5 Nr 7 Åsens Aragon - Carl Johan Jepson


Lopp 9 V64-6 Nr 8 Bobbery - Petter Karlsson


Lopp 10 Nr 7 Vollanfaks - Per Ludvig Nilsen

 

 Kihlmans V64-Tips - Färjestad

Micke J Kör en V64-Spik = Callmeawinner

V64-1...6 Callmeawinner
V64-2...1-2-3-4
V64-3..1-2-5-7-9-11
V64-4...2-4-6-9
V64-5...4-7-11
V64-6...8-10
576 rader = 576 kr

Allsvenska kuskligan: Ohlsson tillbaka i topp

 

Foto av Lennart Kihlman

stockholm.

Ordningen är återställd.
I veckan tog Ulf Ohlsson kommandot över den allsvenska kuskligan.
Frågan är om de senaste årens dominant kommer att släppa ifrån sig greppet något mer under 2019?
Tätt följande Carl-Johan Jepson noterade också sex segrar medan veckans raket var Ulf Eriksson som klättrade sex placeringar.

Allsvenska kuskligan
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 12-16-12
2. Carl Johan Jepson, Färjestad, 12-10-5
3. Örjan Kihlström, Solvalla, 11-10-5
4. Jorma Kontio, Solvalla, 11-2-1
5. Ulf Eriksson, Bollnäs, 9-3-3
6. Torbjörn Jansson, Solvalla, 8-5-5
7. Mikael J Andersson, Färjestad, 7-5-10
8. Per Lennartsson, Eskilstuna, 7-4-3
9. Conrad Lugauer, Jägersro, 7-3-0
10. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 6-9-11
11. Kaj Widell, Solvalla, 6-4-1
12. Oskar J Andersson, Romme, 5-8-3
13. Johan Untersteiner, Halmstad, 5-4-1
14. Oskar Kylin-Blom, Gävle, 5-3-3
15. Sandra Eriksson, Boden, 5-2-1
Siffror till och med 20 januari

Kanal 75

Söndag 20 januari 2019
 

V75: Spurten kanske räcker ända till Paris

 

Sorbet överraskade med att spurta hem Bulwarks lopp på Solvalla på lördagen. Foto: Lars Jakobsson, TR Bild Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2019-01-19 19:30 Senast ändrad: 2019-01-19 19:43

Sorbet ser ut att få hänga med Prix d’Amerique-aktuelle Propulsion till Frankrike i nästa vecka.
Efter den övertygande segern i Bulwarks lopp på Solvalla på lördagen avslöjade Daniel Redén planerna om det stora dan före dan-loppet i Paris.
- Vilken spurt! Han är anmäld till Prix du Luxembourg nästa lördag - så nu kanske han får hänga med i bussen.


Solvallatränaren Daniel Redén tjänade mest pengar av tränarna i Sverige förra året med 43,3 miljoner inkört.
En av hästarna som gick bra lite i skymundan var åttaårige hingsten Sorbet. 2018 blev lyckad med ett par miljoner intjänat, däribland en seger i Paris i januari och en andraplats i Sundsvall Open Trot.
I Bulwarks lopp på Solvalla hörde Sorbet till outsiderskaran bakom jättefavoriten Zenit Brick och On Track Piraten. Men det gick vägen.

Örjan Kihlström serverade hästen ett lopp i tredjeparet utvändigt. Timo Nurmos Zenit Brick fick bestämma tempot i ledningen men blev nedspeedad av Daniel Redéns häst.
On Track Piraten var inte som bäst och agerade bromskloss i den sista kurvan men Sorbet hann fram ändå. Segermarginalen skrevs till en halv längd, segertiden 1.12,9 över medeldistansen.
- Vilken spurt! Det bara rasslade till. Han var lite bortglömd av spelarna i dag. Visst är han mycket sämre med skor men man ska veta vilken hög grundkapacitet han har också. Nu måste jag kanske ta med honom på bussen också till Frankrike, sade Daniel Redén.
Sorbet är påtänkt för medeldistansloppet Prix du Luxembourg nästa lördag där förstapriset uppgår till cirka en halv miljon kronor.  Ett lopp hästen kan springa skolös i.

En pinne för Nurmos
Timo Nurmos hade sju hästar till start på V75 och läge på flera segrar,
Enda hästen som fick segerdefilera var outsidern Sebastian Journey som vann klass I-loppet tillsammans med Jorma Kontio.
Jorma Kontio släppte ledningen till favoriten Vikings Preacher och Erik Adielsson och fick lucka med Sebastian Journey när den utvändige hästen tröttnade och tog sig enkelt förbi. Vikings Preacher tvåa långt före övriga.
En nyhet för året i klass I är att travförbundet provar att skriva ut loppet över tre kilometer under årets första månader - med bilstart.

Pöllänens plan höll igen

2018 var Västerbo Grosbois en följetong i V75 och tjänade fina pengar. Segrarna uteblev emellertid ända till en lördag i slutet av december på Rommetravet där Rauno Pöllänen slog till i silverdivisionen.
På Solvalla kom andra raka sedan valacken serverats ett perfekt lopp. En nästa identisk smygare som den i Borlänge - med spets-släpp och lucka på upploppet.

- Det blev precis det loppet jag hade hoppats på igen, sa  Gävletränaren Pöllänen som satt med högerarmen i luften över mållinjen.
Lärlingarnas lopp på V75 kom iväg först i det femte försöket. Andy Pandy One tillhörde en av favoriterna tillsammans med Anders Eriksson och vann loppet efter att ha orsakat en av omstarterna.
- Han är i toppslag hästen och såg bra ut hela vägen faktiskt, sa tränaren Mats L Andersson från Eskilstuna.
Lärlingsloppet hade Solvalla hade döpt till K-G Holgerssons Minneslopp för att hedra den nyligen bortgångne Karl-Gustav Holgersson, trollkarlen som efter en lång karriär med stora framgångar bland annat i Italien länge var landets äldsta travtränare med proffslicens.

Formdjur avslutade V75
Lundsbrunns Trav HB äger Roly Poly som bärgat karriärens två V75-segrar efter varandra i december och januari. En kvarts miljon kronor har det blivit i ett huj för det nioåriga stoet som spurtvann stoloppet igen på V75-kupongen för Carl Johan Jepson. Axevallas Eric Martinsson tränar.
Conrad Lugauer lekte hem klass II-loppet från ledningen med Night Brodde och bara stack undan över upploppet.


Reijo Liljendahls Exclamation Mark har formen i zenit och såg ruggigt laddad ut när han spårade hem den avslutande silverdivisionen för Ulf Ohlsson.
Sju rätt på V75 betalade 158 075 kronor, sex rätt 1504´kronor och fem rätt 141 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

 

 

Lördag 19 januari 2019


Kihlmans V75-Tips Solvalla


En bra V75-Spik = Victory Topline

V75-1...4-5-9-10
V75-2...3-5-8-9-11-12-13
V75-3...2-8
V75-4...3-10-11-13
V75-5...9 Victory Topline
V75-6...5-7-11
V75-7...2-3
1344 rader = 672 kr

 

 


 

Fredag 18 januari 2019

Vinterväder (-7 g) i Karlstad

 

Torsdag 17 januari 2019

V86: Skrällkväll i snöyra

 

Henrik Svensson skrällde i snöyran med Orlando Triss. Foto av Daniel Schreiner TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2019-01-16 22:39 Senast ändrad: 2019-01-16 22:47

Fem lärlingssegrar och en amatörseger.
Sedan skrällde proffsen…
V86 bjöd på skrällkväll i snöyra.

Både Bergsåker och Solvalla inramades av snöfall på onsdagskvällen och vintriga förutsättningar och det bjöds på en hel del överraskningar på V86-spelet. Landets proffskuskar hade det jobbigt inledningsvis och det dröjde ända tills V86-7 innan ett proffs

 fick segerdefilera och då var det Bergsåkers Henrik Svensson som slog till med 60-oddsaren Orlando Triss.
Den jätteskrällen sopade rent bland kupongerna och med en avdelning kvar stod det redan klart att det blir jackpot nästa vecka på V86.
Detta var en skrällkväll och det var lärlingarna som tog för sig bäst. Av de sex inledande V86-loppen vanns fem av lärlingar samt ett lopp av en amatörkusk.

I V86-1 var lärlingen Tamara Skutnabb den som körde med mest kyla och efter en resa som sist på innerspåret i ett överpacat lopp kunde 19-oddsaren Love de Villeneuve fånga in Tempura kort före mål.

Pluggar på Wången
Favoriterna Salong och Doctor Doxey Zenz kördes alldeles för offensivt första varvet och var tidigt trötta över den långa distansen.
- Hästen kändes jättefin, han har aldrig varit så fin, sa Tamara Skutnabb som pluggar på Hippologprogrammet på travskolan Wången utanför Östersund.


M.T.Malkin och amatören Göran Wester ledde V86-2 från start till mål och vann överlägset sedan enda hotet Mr Deauville galopperat på upploppet. 7,72 blev vinnaroddset och segertiden fina 1.13,4 över 2 140 meter autostart.

16-oddsaren Moeses var svaret i kallblodsloppet (V86-3) och tillsammans med lärlingen Mats E Djuse fångade han in favoriten Guli Tor utan problem efter en resa i tredje invändigt.
- Det var stolpe ut senast på V75, men vi kände då att formen fanns där. Han behöver få det lite serverat med lucka som i dag, sa tränaren Fredrik Norredahl.

En favorit som höll

Lärlingen Anders Eriksson var bestämd i V86-4 och körde resolut med Wrongdoer och kunde överta ledningen 1 500 meter före mål. Cash T.J. fick lucka I sista sväng och närmade sig snabbt över upploppet men favoriten höll undan trots att travet inte flöt perfekt sista biten.
Peter Eriksson, Bollnäs, tränar vinnaren.
Ready Lane serverades ett fint lopp på innerspåret och från vinnarhålet (rygg på ledaren) kunde sjuoddsaren ganska bekvämt ta sig förbi Dardanos sista biten och även hålla undan för jätteskrällen Bältra Spider som avslutade vasst.
Lärlingen Jimmy H Andersson satt i sulkyn och vinnaren tränas av Joakim Claesson.


V86-6 bjöd på onsdagens tajtaste upplopp där favoritduon Cyborg och Emotion Man var jämsides i mål. Målfotot visade att ledaren Cyborg fick mulen först tillsammans med lärlingen Kevin Oscarsson. Jim Oscarsson tränar vinnaren.

V86-omgången avslutades med en resolut styrning av Torbjörn Jansson som dominerade loppet i ledningen bakom 6,17-oddsaren Bear Victory.
Det var kvällens andra ”proffs-styrning” som räckte ända till vinnarcirkeln. Tränar vinnaren gör Solvalla-amatören Stefan Olsson.
Ingen klarade åtta rätt på V86 och det innebär jackpot nästa vecka. Sju rätt gav 58 324 kronor och sex rätt 2 217 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

 

Onsdag 16 januari 2019


Kihlmans V86-Tips

Kvällens bästa V86-Spik = Global Undecided

V86-1...5-6-10
V86-2...6 Global Undecided
V86-3...1-2-6-10
V86-4...7-10-11-12
V86-5...5-8-11-12
V86-6...1-2-6-9
V86-7...4-7
V86-8...1-7
3072 rader = 768 kr

Tisdag 15 januari 2019

Jepson 2 segrar på gårdagens Lunchtrav på Färjestad
Här med Nisse Sånna och ägarna

Måndag 14 januari 2019


Dagens ALN-Häst =Pastorns Lady
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 2 Milord - Carl Johan Jepson


Lopp 2 V4-2 Nr 10 Elektra Dream - Rickard Svanstedt


Lopp 3 V4-3 Nr 3 Pastorns Lady - Juhani Partanen


Lopp 4 V4-4 Nr 11 Time For Money - Ole Johan Östre


Lopp 5 Nr 6 Nisse Sånna - Carl Johan Jepson

Allsvenska kuskligan: Kihlström har inlett bäst

 

Foto av Mia Törnberg/TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2019-01-14 10:35

Örjan Kihlström har öppnat det nya året bäst och leder den allsvenska kuskligan efter två veckor.
Han är en seger före regerande kuskchampion Ulf Ohlsson och trea är Carl Johan Jepson som efter fjolårets succéår blivit nominerad till Årets Kusk.


Allsvenska kuskligan:
1. Örjan Kihlström, Solvalla, 7-6-4
2. Ulf Ohlsson, Solvalla, 6-9-9
3. Carl Johan Jepson, Färjestad, 6-6-2
4. Johan Untersteiner, Halmstad, 6-5-2
5. Jorma Kontio, Solvalla, 6-1-0
6. Conrad Lugauer, Jägersro, 5-2-0
7. Kaj Widell, Solvalla, 5-1-0
8. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 4-7-8
9. Torbjörn Jansson, Solvalla, 4-3-3
10. Mikael J Andersson, Färjestad, 4-2-6
11. Ulf Eriksson, Bollnäs, 4-2-1
12. Ove A Lindqvist, Umeå, 4-1-4
13. John Östman, Umeå, 4-1-1
14. Björn Goop, Färjestad, 4-0-2
15. Christian Månsson, Skellefteå, 4-0-0
Siffror till och med 13 januari 2019

Kanal 75Kihlmans V4 Tips - Färjestad

En bra V4-Spik = Rob Dyrdek

V4-1...2-3-4-6-7-8-9-11
V4-2...2-5-11-12
V4-3...1-3-5
V4-4...4 Rob Dyrdek
96 rader = 192 kr

Söndag 13 januari 2019
 

V75: Tack för allt kompis!

 

Dante Boko vann gulddivisionen när han på lördagen gjorde sista starten tillsammans med sin skötare Linda Sundberg. Foto av Mikael Rosenqvist/TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2019-01-12 19:07 Senast ändrad: 2019-01-12 19:27

Känslorna svallade över efter lördagens gulddivision på Jägersro.

Hästskötaren Linda Sundberg selade ut sin ögonsten för sista gången och det blev överlägsen seger.
- Dante Boko är min bästa kompis, sa topphästens följeslagare som efter elva år i stall Kolgjini ska byta jobb.

Med tårarna rinnande nerför kinderna tog Linda Sundberg emot hedershästen Dante Boko efter lördagens huvudlopp i Malmö. Hästskötaren har sett otaliga av sina skötebarn vinna genom åren hos Lutfi och Adrian Kolgjini och med Dante Boko har hon fått uppleva mycket. Men nu lider tiden i ett av Sveriges mest framgångsrika travstall mot sitt slut.
- Det är jättejobbigt, jag kan inte prata... Hästarna har gett mig jättemycket. Jag har fått uppleva sjukt mycket mer än vad jag hade väntat mig, sa Linda Sundberg.

Blandade känslor över linjen

I loppet bombade Dante Boko till ledningen från spår fem bakom startbilen och därifrån gick han undan till smått överlägsen seger med sin tränare Adrian Kolgjini i sulkyn.
- Det var blandade känslor över mållinjen. Det var sista gången Linda selade ut hästen i lopp och det här var ett tack för de elva år hon har jobbat hos oss, sa Adrian Kolgjini.
Det var nioårige Dante Bokos 25:e seger i 92:a starten och med 8,4 miljoner kronor på vinstkontot visar han inga som helst tecken på att gnistan håller på att slockna.
- Den här hästen är gammal men det skiter han fullständigt i och det är Lindas förtjänt till 90 procent. Att en gammal valack är i det här skicket ska bara skötaren ha en stor eloge för, sa Adrian Kolgjini innan han gav Linda Sundberg en björnkram.
För Linda Sundberg väntar framledes jobb på ett rehabiliteringscenter för hästar.

Ledningen guld värd även i silver och brons

Olle Rols såg kaxig ut utvändigt om ledaren Västerbo Exact i silverdivisionens slutkurva men den sistnämnde hade krafter kvar och stegade undan till enkel seger, karriärens första i V75.
- Otroligt jäkla skönt! Det har varit tillfälligheter att han inte har vunnit tidigare men nu blev det normal öppning och då är han inte lätt att tas med, sa Johan Svensson som äger och tränar hästen tillsammans med Roger Persson i Halmstad.

Ledning från start till mål var segerreceptet även för Dolan Spring i bronsdivisionen. Men det var nära att hästen själv ställde till det för sig.
- En jättefin och trevlig häst på alla sätt och vis men han tappade stilen lite sista 100 i dag och det var faktiskt inte långt ifrån att han galopperade, sa segerkusken Stefan Söderkvist.

Dubbelt Lövgren


I långloppet blev det favoritseger genom Joakim Lövgrens Sevilla och även i stoloppet fick favoritspelarna jubla när....

 Peter Untersteiners Ofelia O.E. skar mållinjen som etta.

I klass II körde René Jonassen egentränade Cody till seger och i det avslutande klass I-loppet var det dags för ..

Joakim Lövgren igen när hans Staro Leonardo spurtade förbi favoriten Harran Boko. Det gjorde att utdelningen för sju rätt på V75 landade på 9 496 kronor. Sex rätt gav 151 kronor och fem rätt 23 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Lördag 12 januari 2019


Kihlmans V75-tips - Jägersro

Johan Untersteiner kör en V75-Spik = Callipygain

V75-1..2-4-5-12
V75-2...8-10-13-14
V75-3...3-4-5-7
V75-4...1-3-10-12-15
V75-5...3 Callipygian
V75-6...2 Olle Rols
V75-7...2-4-5-8
1280 rader = 640 krEn bra V75-Spik = Olle Rols


 

Fredag 11 januari 2019
 

Inför V75: Lilla Olle – finare än någonsin

 

En vanlig syn. Olle Rols med kusk, tränare och ägare. Foto: Lars Jakobsson, TR Bild Foto av Lars Jakobsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2019-01-07 15:56 Senast ändrad: 2019-01-07 16:01

Om förra årets V75-komet och segerstaplare har form?
Ja, det låter som att Olle Rols fortsätter utvecklas.
- Så fin som han kändes i det senaste jobbet har jag aldrig känt honom, säger tränaren Mats Rånlund inför lördagens start i V75 hemma på Jägersro.


Lille krigaren Olle Rols staplade förstaplatser i V75 förra vintern och våren.
Annandag jul krossade hästen motståndet i silverfinalen på Solvalla den tunga vägen och signalerade att han är kraftigt på gång igen.
Olle Rols har inte den bästa tekniken men kliven den sexårige valacken tar med sina korta ben imponerar. Inställningen – en löpskalle av guld – är en annan faktor som hjälpte till när hästen började skörda i travets elitserie.
I december 2017 presenterade sig Olle Rols med en seger i den lägsta klassen på V75. Det blev sex raka segrar och en klättring genom klasserna innan det tog stopp i silverdivisionen framåt vårkanten förra året.
Efter några galopper under försommaren (som tränaren Mats Rånlund skriver på oturskontot) ställdes Olle Rols av vid midsommartid.
- Han fick lite fritt helt enkelt och var borta från tävling i fem månader. Vi började med att släppa honom i hagen och låta honom ta det lugnt i två månader. Efter det, framåt höstsidan, fick han det man normalt brukar kalla vinterträning. Jag körde då en tung träningsperiod med honom för att bygga upp honom ytterligare inför det här året, säger Jägersrotränaren Mats Rånlund vars sambo Anne Haglund äger hästen tillsammans med uppfödaren Clas Lönner, Thomas Welander och Rikard Sjöberg.

”Vunnit då också”
Olle Rols fick några snabbare jobb på Jägersro innan comebacken på Åby nu i november. - Han satt ju fast där i Göteborg men hade vunnit det loppet också bara han fått lucka. Sedan blev det silverdivisionen i två starter där det kanske fattades lite grand i honom. Men sedan grejade han ju det i finalen annandag jul. Han gör ju allt rätt, säger Mats Rånlund.
Peter Ingves körde som vanligt senast på Solvalla. Efter en första sväng i tredjespår blev det dödspositionen resten av loppet för Olle som avgjorde finalen på ett snyggt sätt upploppet ner före ledande Disco Volante. En riktig styrkedemonstration.

”Behöver inte bråka”
Klassklättraren från Jägersro är kvar i silverdivisionen och lottades till ett passande andraspår i V75-6 på lördag.
- Det är det bästa spår han kan ha givetvis. Peter är där han ska vara direkt och behöver inte bråka för att komma i andraspår. Ja, sedan är ju upp till Peter hur han kör, säger Mats Rånlund som tror på en ny bra insats av Olle.
Rånlund chansspikar sin häst i tipset Fem tippar V75.
- Det ska vara bra chans om det inte händer något. Jag körde fort med honom i lördags och så fin som han kändes då har jag aldrig känt honom. 5 Västerbo Exact och 4 Master Crowe är två väldigt bra hästar som jag tror blir tuffast emot.
Hur kommer Olle att klara snabba banor och gängen i gulddivisionen i vår och sommar, om allting nu fungerar?
- Det får tiden utvisa. Det kommer att vara en fördel om det är 2640 meter i alla fall, för stark är han ju. Hade det inte varit hemmabana på lördag hade jag nog väntat med att starta honom till lördagen där på och silverloppet på Solvalla där det är lång distans. Men medeldistans passar bra det också, slutar Mats Rånlund.

Mikael Wikner, Kanal 75

 

 

Torsdag 10 januari 2019

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.se 

V86: Tackade chefen med att vinna dubbelt

 

Foto av Malin Albinsson, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2019-01-09 22:41 Senast ändrad: 2019-01-09 22:56

Stallchefen åkte på skidsemester.
En ur personalen fick chansen.
39-årige lärling Bernardo Grasso anställd av Joakim Lövgren blev hundraprocentig i V86 på Åby och tog en dubbel med stallets Illuminati och Marjons Ivory.
- Jag visste att jag skulle få köra två bra hästar och kände mig ganska självsäker.


Italienaren Bernardo Grasso började jobba hos Joakim Lövgren på Jägersro under 2015. På onsdagen ställdes han i hetluften av sin chef på Åbytravet dit stallet hade anmält två hästar.

En rutinerad herre som kört många lopp bland annat i sitt hemland och nu tog chansen då han fick den. Dessutom dubbelt upp.
Efter dubbelsegern med kvällens största favorit Illuminati och outsidern Marjons Ivory var Bernardo Grasso lugnet själv när han klev in i vinnarcirkeln.
- Det var två bra hästar jag skulle få köra så jag kände mig lugn. Jag vill tacka Joakim och ägarna för att jag fick den här chansen, sade italienaren.
Onsdagens V86-giv på Solvalla och Åby innehöll tre verkliga storfavoriter.
Den första och den största startade redan i den första V86-avdelningen på Åby. Ett lopp över 3140 meter där Bernardo Grasso satt bakom starke Illuminati, spelad på tokiga 70 procent (!) på V86.
Loppet kördes över 3140 meter med autostart och efter en lugn start körde Bernardo Grasso till och övertog ledningen 1700 meter från mål.
- Hästen har mycket hög potential men tar i för mycket bakom bilen så jag fick hålla honom lugn. Robert Bergh drog ner tempot så mycket framme i ledningen och gav mig inget val annat än att jag måste köra fram och försöka överta. Jag körde bara sista 200 meterna för att vara säker på att hålla hästen i rygg ifrån mig, sa Bernardo Grasso.
Tord Olsson i Asmundtorp äger hästen som kanske testas i styrkeprovet Harper Hanovers lopp i maj.

Fyllde på med Marjons Ivory.

Tränaren Joakim Lövgren åkte utomlands i söndags och kör lopp igen i V75 på hemmabanan på lördag. På onsdagen höll Bernardo Grasso ställningarna på Åby och segrade alltså även med Marjons Ivory.
Grasso tog ledningen och släppte med det femåriga stoet. 700 meter från mål valde han att plocka ut stoet utvändigt och köra på hästens styrka.
Segern kom på målfoto mot Modern Love och Thomas Dahlborg som avslutade bra.
- Det är en riktigt bra häst som svarat för två bra lopp på raken och var bra i dag också, kommenterade segerkusken.

Obesegrad hos Goop
Det var alltså Åby och Solvalla som delade på veckans V86-omgång.
Illuminati var kvällens mest spelade häst och även de två andra jättefavoriter infriade förväntningarna.

Shorthanded Jag och Björn Goop på Solvalla var en annan favoritduo som infriade förväntningarna. Björn Goop såg till att hålla värsta hotet Counterfeightr utanför sig i spetsrusningen och 62-procentaren (!) på V86-spelet hade sedan inga bekymmer. Shorthanded Jag är obesegrad i Goops regi efter två starter.

Johan Untersteiner Johan vann med pappa Peters Pastor Power som lekte med motståndet som jättefavorit spelad på 55 procent. Betrodde Pacific Face fick inte till aktionen och kom aldrig i någon farlig närhet.
Kaiser Håleryd vann lopp under uppesittaren med V75 kvällen före julafton och tog nu andra raka segern. En favorit spelad på 32 procent.
Johan Untersteiner körde i semestrande pappa Peters ställe. Efter att ha inlett lite på säkerhet den första biten, bar det av till ledningen i den första kurvan och femårigen sprudlade av gålust.
- Jag satt bara och mös hela tiden faktiskt, summerade segerkusken.

Skräll från Finland
Åtta rätt delade ut fina 88 103 kronor. En utdelning vinnarna helt kan tacka Lil Belinda och Kenneth Haugstad för som gick fram som en sopkvast bland V86-kupongerna.
Åttaåriga stoet Lil Belinda vann ett lopp förra året och segern kom på Solvalla i februari. Efter fem starter hemma i Finland var det dags för seger igen till glada oddset 45 gånger pengarna på vinnarspelet. Även den här gången med Kenneth Haugstad i sulkyn.
- När vi inte vinner hemma i Finland måste vi komma hit och starta! skämtade finske amatören Jyrki Filatoff som tränar hästen.
Barry Wadd satt fast i ett V86-lopp på Solvalla i mitten av december. Bollnästränaren Tomas Pettersson körde offensivt den här gången och pressade sig till ledningen efter 700 meter.
En trött Barry Wadd kämpade tappert mot mjölksyran sista biten och höll undan före uppdykande Fast Moving Cash som också förtjänar plusbetyg.
Björn Goop rundade av med att vinna den sista avdelningen med Kalmaramatören Emma Holmquists Micro Vic.
Utdelningen för åtta rätt blev 88 103 kronor kronor, sju rätt delade ut 193 kronor och sex rätt 17 kronor.
 

Mikael Wikner, Kanal 75

Onsdag 9 januari 2019


Kihlmans V86-Tips

En bra V86-Spik = Arvika By Knight

V86-1...2-8
V86-2...2-3-4-8
V86-3...1-4-5-8
V86-4...3 Arvika By Knight
V86-5...3-4-6
V86-6...5 Shorthanded Jaj
V86-7...1-3-4-5-9
V86-8...1-3-4-6-7-8-9
3360 rader = 840 krEn bra V86-Spik = Shorthanded Jaj

Tisdag 8 januari 2019

Michael Larsson mycket nöjd efter segern med Listas Marion

Måndag 7 januari 2019


Dagens ALN-Häst = Raijen Face
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 4 Watchdog - Tom Horpestad


Lopp 2 Nr 4 Listas Marion - Michael Larsson


Lopp 3 Nr 8 Röjar Ralf - Per Ludvig Nilsen


Lopp 4 V64-1 Nr 11 Viking´s Topline - Anders Svanstedt


Lopp 5 V64-2 Nr 7 Money Keeper - André Eklund


Lopp 6 V64-3 Nr 9 What A Creation - Bengt Erik Daggert


Lopp 7 V64-4 Nr 1 Vien Ici - Rickard Svanstedt


Lopp 8 V64-5 Nr 3 Raijin Face - Carl Johan Jepson


Lopp 9 V64-6 Nr 5 Peder Mykla - Dagfinn Aarum


Lopp 10 Nr 2 Osen Expressa - Jan Roar MjölnerödKihlmans V64-Tips - Färjestad

Petter Karlsson kör en V64-Spik = Hercules Boko

V64-1...2-4-5-6-8-11
V64-2...2-4-7-8-10
V64-3...2-4-8-10
V64-4...2 Hercules Boko
V64-5...3 Raijin Face
V64-6...1-4-6-9-11


 Carl Johan Jepson kör en V64-Spik = Raijin Face

Söndag 6 januari 2019

V75: Zenit Brick vill återta V75-tronen

 

Zenit Brick har vunnit flest V75-lopp i landets de senaste två åren och inledde 2019 på samma sätt. Foto av David Schreiner, TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2019-01-05 18:31 Senast ändrad: 2019-01-05 19:40

2017 blev han landets segerrikaste V75-häst.
2018 fick han nöja sig med bronset.
På lördagen satte Zenit Brick tonen för 2019 när han utklassade motståndet i Zoogins lopp under årets första V75-omgång.
- Hästen kändes jättefin med gott om krafter kvar, konstaterade gästkörande Örjan Kihlström.

På förhand var det en match mellan den svenske V75-kungen och den norske världsartisten.
Två vinterspecialister där den förre har radat lördagssegrar medan den senare tampats mot världseliten i Paris.
Men det blev ingen riktig match när Bergsåker bjöd in till årets första V75-omgång.

Utrustad med ett kupat stängt huvudlag visade Zenit Brick förbättrad startsnabbhet och svarade utan problem ut sin antagonist från start, även om själva startögonblicket gav onödig dramatik då Kihlström inledningsvis placerade sin häst i fel spår bakom bilen.
Lionel N.O. anslöt omgående på utsidan, men förmådde aldrig bjuda upp till kamp.
- Nyckeln var väl på förhand att hålla ut Lionel och det lyckades. Min häst kändes pigg och Lionel kanske inte hade sin bästa heller, då blev det enkelt, konstaterade Kihlström om åttaåringen som varit landets segerrikaste V75-häst de senaste två åren med sju triumfer 2017, fem i fjol och nu alltså en 2019.

”Inte på topp”
Däremot skapade Lionel N.O:s prestation frågetecken kring satsningen mot ett fjärde raka Prix d’Amerique.
Hästen såg glimrande ut före start, men i loppet syntes det tidigt att han inte skulle orka utmana Zenit Brick.
- Hästen var rätt och slätt inte på topp. Jag vet inte orsaken, han fungerade väldigt fint, men jag kände redan i näst sista sväng att det inte var något tryck i honom. Han bara fullföljde i sin fart, förklarade körande ägaren Göran Antonsen som emellertid inte ville se några spöken inför vinterns stora uppgift.
- Jag har en av världens bästa tränare som säkert kommer att finna vad det är. Sista söndagen i januari tror jag att både Lionel och Propulsion kommer att vara med i tätstriden.
Vad gäller debaclet från start ville inte Antonsen kritisera sin baneman.
- Vi fann inte vårt spår förrän 50 meter före start, men det påverkade ingenting.

Full pott för Melander
För Kihlström var segern mellanspelet i ett V75-hattrick och ett utmärkt utgångsläge för att försvara sin titel som landets tvåbente V75-champion.
Han inledde omgången bakom Reijo Liljendahl-tränade Exclamation Mark och avslutade den med Stefan Melanders Vincent Chase.
Den senare hann dit från den sällsynta vinnarpositionen femte par invändigt sedan ledande Crackajack dragit undan i hårt tempo i front.
Det innebar även att Stefan Melander är obesegrad som V75-tränare under 2019 då Ulf Ohlsson skött sina kort bakom Disco Volante som spårade runt om i läcker stil.

Samma väg till vinnarcirkeln tog Oskar Kylin-Blom när han visade hur man utnyttjar förmånen att få volta ensam på springspår och skickade Krister Jakobsson-tränade Isolde till front i stoloppet.

”Fantastiskt härlig häst”

Känslosamt blev det efter Kvisslebruns lopp för kallblod då en smått rörd Jan-Olov Persson förklarade sin kärlek till Bellfaks sedan han serverat denne en drömlöpning från tillägg i en galoppfylld tillställning.
- Jag tycker om den här hästen så mycket. Det är sällan man får köra en häst med sådan motor, den här har riktig motor. Så hjälper det ju till att han är efter Järvsöfaks, förklarade Persson som fick hästen i träning för ett år sedan.
- En fantastiskt härlig häst. Jag måste berömma Jenny Persson som sköter honom, hon har gjort ett fantastiskt jobb. Hästen hade haft tre gaffelband då han kom hit. Får vi det bara att fungera framöver så kan det bli skoj, sade landets kallblodskung.

Pecorino kryddade utdelningen
Att utdelningen trots dessa favoritsegrar drog upp i 667 097 kronor för sju rätt kan vinnarna tacka Per Linderoth för. Henrik Larsson-tränade Pecorino serverades en optimal smygare på innerspår vilket resulterade i årets första V75-knall, näst minst spelad i loppet med en procent av insatserna i ryggen.

Robin Johansson, Kanal 75

 

 


 

Lördag 5 januari 2019


Kihlmans V75-Tips Bergsåker

Rickard N Skoglund kör en V75-Spik = Bottnas Explosive

V75-1...1-3-7-9-10-11
V75-2...1-4-6-10-14-15
V75-3...4-7
V75-4...3-8-15
V75-5...11 Bottnas Explosive
V75-6...1 Disco Volante
V75-7...2-3-5-7-10-11
1296 rader = 648 krEn bra V75-Spik = Disco Volante

Fredag 4 januari 2019

Inför V75: Lionel genrepar inför Prix d'Amerique

 

Foto av Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2019-01-01 19:40 Senast ändrad: 2019-01-01 19:47

På lördag genrepar Lionel inför Prix d’Amerique.
Fuxen gör sista starten inför världens tuffaste travlopp när han går ut i Gulddivisionen på Bergsåker.
- På en skala från ett till sex värderar jag segerchansen till en stark femma, säger ägaren och kusken Göran Antonsen.


Det är knappt en månad kvar till Prix d’Amerique som körs den sista söndagen i januari.
I söndags vann Bold Eagle Prix du Bourgogne före en tapper Readly Express.
Om två veckor körs det sista B-loppet Prix de Belgique.
En häst som är aktuell för det stora slaget på Vincennes-banan i Paris är Lionel. Men kretsen kring den 16-faldige miljonären väljer ett annat upplägg än att starta i B-loppen innan Prix d’Amerique. Efter hemkomsten från USA där Lionel var grymt bra som tvåa i VM-loppet på Yonkers, blev han även tvåa i Gulddivisionen på Bjerke efter Global Trustworthy. Därefter vann Lionel Gulddivisionen på Mantorp, ett lopp som kördes utanför V75-kupongen.
- Det blev ett väldigt fint lopp för Lionel senast. Han kändes väldigt spänstig och fin och dessutom gick han med fyra skor. Hästen är ju som allra bäst barfota så det var positivt. Vi fick tidigt täten och han vann enkelt med krafter kvar. säger Göran Antonsen.
- Det viktigaste för mig var hur hästen kändes eftersom jag var lite besviken på honom gången innan i Oslo. Men banan började att frysa till precis innan loppet då och han kanske blev lite hovöm. Även om han gick fint som tvåa så var jag inte helt nöjd med honom. Han gjorde ingen topprestation men samtidigt var det första starten efter den långa resan från USA och VM-loppet.
- Därför var det ett så skönt besked att han kändes så fantastiskt fin senast och var tillbaka i gammalt gott slag igen.

”Inte många som är så komplett”
Lionel är hästen som i fjol vann ett försök i Elitloppet och blev femma i finalen. Året innan dess vann han Olympiatravet för Göran Antonsen och var trea i Prix d’Amerique. Hästen har vunnit såväl över 1609 meter som över 4000 meter när han vann Prix de Paris. Den åttaårige hingsten har varit bland de tre främsta i 42 lopp på 72 starter.
- Det är inte många hästar som är så komplett som han är. Han har ett otroligt genomsnitt och har sprungit in 230 000 kronor per start och vunnit över alla distanser och från alla positioner. Det är helt galet. Han har de viktigaste egenskaperna, styrkan, vinnarskallen och lungkapaciteten, säger Göran Antonsen.

”Fullt fokus mot Paris efter V75-starten”
Lionlel matchas nu för sin fjärde start i Prix d’Amerique. Men kretsen kring stjärnhästen, med tränaren Daniel Redén i spetsen, väljer ett annat upplägg i år.
- Loppet på lördag är ett led i matchningen och det blir sista starten inför Prix d’Amerique. Efter det blir det fullt fokus mot Paris. Vi har valt att träna och tävla hemma istället för att som tidigare år åka ner till Frankrike långt innan. Nu åker vi ner samma vecka som Prix d’Amerique går istället.
- Skulle hästen gå bra i Prix d’Amerique och känns fin så kan det bli så att han stannar kvar där nere efteråt. Han har några fina lopp som Prix de France och Prix de Paris, som han vann för två år sedan, att starta i också. Men det är Lionel som bestämmer, säger Antonsen.

”Tror jag kommer före Zenit Brick – avgör loppet”
Men på lördag gäller först Gulddivisionen på Bergsåker där Lionel har spår sju bakom bilen och körs av Göran Antonsen. Göran hymlar inte med taktiken då han är medveten om att värsta konkurrenten Zenit Brick har spår fem innanför.
- Lionel (V75-3) är snabbare från start än vad folk kanske tror, men jag har bara tryckt av honom från början en gång. Det var i elitloppsförsöket och han är rätt så go från start. Vi har ett lite chansartat spår nu men som jag läser loppet så måste jag köra vad som går för att komma före Zenit Brick och Örjan Kihlström in i första sväng.
- Jag tror att Lionel är så snabb att han kommer före Kihlströms häst och det kan nog avgöra loppet. Men jag har en väldigt god känsla oavsett om han får täten eller ej. Om hästen ska ha något att göra i Prix d’Amerique ska han vara med och kämpa om segern oavsett position i det här loppet.
Hur bra chans tycker du att det är?
- Om jag skulle värdera segerchansen på en skala från ett till sex så blir det en stark femma. Lionel tillhör världseliten och som hästen kändes senast så måste det vara en toppchans, säger Göran Antonsen.

Kommer att köra Lionel själv i Paris
Antonsen har bestämt att han kommer att köra sin stjärna själv i loppen i Frankrike i vinter. Precis som han gjorde i fjol.
- Jag ser ingen anledning till att inte köra själv. En sådan här möjlighet får man inte många gånger och det viktigaste är att man har kul. Och jag tycker att det här är så jäkla roligt att köra hästen själv. Jag körde ett par storlopp på Vincennes i fjol och vet vad jag gjorde för fel så jag kommer bättre förberedd dit i år. Det är en helt annan körkultur där nere än vad man är van vid annars.
- Det finns folk som tycker det är kul att jag kör själv och det finns de som tycker att jag borde sätta upp en toppkusk istället och att hästen skulle tjäna mer pengar då. Men jag tycker att jag och Lionel fungerar så fint tillsammans och tycker själv att jag inte har gjort så många fel med honom, säger Antonsen.

Michael Carlsson, Kanal 75

 

 

Torsdag 3 januari 2019
 

V86: Imponerande seger i träningsdress

 

Stefan Persson fick ställa upp framför fotograferna iklädd träningsdress efter segern med Wingait C.H. Foto av Mikael Rosenqvist/TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2019-01-02 22:18 Senast ändrad: 2019-01-02 22:39

Att han hade glömt kördressen hemma spelade ingen roll.
Iklädd överdragsjacka körde Stefan Persson till ledningen med Wingait C.H. som enkelt höll V86-omgångens största favorit bakom sig in i mål.
- Det var en härlig start på året. Nu har vi satt ribban, sa Halmstadtränaren.

Det var jackpot på V86-spelet och många spelares miljondrömmar sprack redan i den inledande avdelningen när Dizzy River var chanslös att ta ner ledande Wingait C.H. Den senare tände å andra sidan miljondrömmen för sina anhängare då han vann i överlägsen stil med en tillbakalutad Stefan Persson i sulkyn.

- Det blev precis som jag hade hoppats och kanske också trott. Vi kom rätt så lätt till ledningen och sedan kändes han fin hela vägen, sa Stefan Persson som såg ut som om han var ute och körde ett träningsjobb med hästen.
- Jag har några kördresser men de ligger hemma och där gör de ingen nytta, förklarade han sin kostymering med ett leende.

Styrkedemonstrationer på båda banorna

V86-tävlingarna delades mellan Jägersro och Solvalla och på huvudstadsbanan imponerade Timo Nurmos-tränade Eelis stort. Trots slutvarvet i tredjespår utan draghjälp krigade han ner ledande favoriten Dardanos över upploppet.
- Han fick ett tungt lopp men jag trodde mycket på honom efter senast då han var otroligt fin, sa körande Mika Forss.

Även i Malmö fick publiken se en riktigt svettig prestation. Magnus Dahlén-tränade The Real Star krossade ledande favoriten Gento redan på den sista bortre långsidan och hade därefter mod att svara smygkörda Havefunwithme i en härlig slutstrid.
- Han var väldigt bra, väldigt stark, konstaterade segerkusken Christian Fiore.

20 meter efter från start – fem längde före i mål

Fame Boko hade gått segerlös ur sina nio senaste lopp men gjort många starka prestationer och spelarkollektivet gav henne fortsatt förtroende när hon nu startade på Solvalla. Det visade sig att spelarna hade klart för sig. Från 20 meters tillägg rundade hon till ledningen under slutvarvet och i mål var hon fem längder före närmaste förföljare.
- Jag hade en växel till tyckte jag och jag gled väl egentligen förbi dem. Sedan vet man ju inte med ston, när de kommer först så pass tidigt efter en sådan rusch kan det ta emot lite grann, men hon var på hugget i dag och gick hela vägen in. Hon är en underbar häst att jobba med, sa tränare och kusk Per Lennartsson.

Enkla favoritsegrar från spets

Två favoriter stod pall för trycket på Jägersro och först ut var Ola Karlssons Digital Data som enkelt vann från ledningen med Jörgen Sjunnesson i sulkyn.
- Han är en väldigt, väldigt fint häst som egentligen gör allting rätt, sa kusken Jörgen Sjunnesson.

Ledningen tog även Harran Boko hand om och därifrån stack femåringen undan till överlägsen triumf.
- Talang saknas inte i den här hästen, sa körande tränaren Conrad Lugauer med ett belåtet skratt.

Fortsatt form på stall Sundberg
Hans-Owe Sundberg har sitt bästa år hittills som travtränare bakom sig och hans hästar fortsätter att gå som tåget. I kvällens sjätte V86-avdelning på Solvalla hade han en duo till start och det var den som gjorde upp om segern.
Ledande One Two Beat stretade emot så länge han kunde i ledningen men fick ge sig mot urstarke .......

...stallkamraten U.Bergs Svante.
- Min häst var starkast. Han kändes jättepigg. En härlig känsla, sa kusken Emilia Leo.
Hans-Owe Sundberg fick också se sin Bella M.J. göra en stark insats i V86-avslutningen men ....

Roger Walmann-tränade S.G.Maleficent blev för svår från ledningen tillsammans med Kenneth Haugstad.
Den rätta raden på V86 gav inga miljoner men väl 8 692 kronor. Sju rätt betalade 74 kronor och sexrättspotten går vidare till nästa veckas omgång då alltså en ny jackpot väntar på V86-spelet.

Ola Johansson, Kanal 75

 

 

Onsdag 2 januari 2019


Kihlmans V86-Tips

Ulf Ohlsson kör en V86-Spik = Pinewood Man

V86-1...1-3
V86-2...3-6-7-8-9
V86-3...1-2-4-7-8
V86-4...6-10-11-12
V86-5...3-4-6-9
V86-6...6 Pinewood Man
V86-7...3 Harran Boko
V86-8...2-3-4-10
3200 rader = 800 krEn bra V86-Spik = Harran Boko

 

Allsvenska kuskligan: Ohlsson champion igen i överlägsen stil

 

Foto av Foto: Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2019-01-01 15:26

Ulf Ohlsson blev återigen allsvensk kuskchampion i överlägsen stil.
Han tog hela 340 segrar i Sverige under 2018 och var därmed 112 segrar före Jorma Kontio som är stil going strong och vann 232 lopp.
Dessa båda stjärnkuskar får sällskap på prispallen av Carl Johan Jepson som blev trea med 216 segrar.


Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 340-238-212
2. Jorma Kontio, Solvalla, 232-152-120
3. Carl Johan Jepson, Färjestad, 216-192-174
4. Peter Untersteiner, Halmstad, 202-139-147
5. Örjan Kihlström, Solvalla, 198-157-117
6. Björn Goop, Färjestad, 195-147-122
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 154-118-120
8. Rikard N Skoglund, Bergsåker, 138-126-139
9. Christoffer Eriksson, Jägersro, 126-118-91
10. Kim Eriksson, Mantorp, 112-101-97
11. Erik Adielsson, Solvalla, 111-76-74
12. Robert Bergh, Åby, 111-60-52
13. Kaj Widell, Solvalla, 108-117-109
14. Ulf Eriksson, Bollnäs, 96-94-111
15. Mikael J Andersson, Färjestad 91-86-88
Siffror till och med 31 december 2018

Kanal 75

Inför V86/jackpot: Upplagt för rivstart efter rekordåret

 

Hans-Owe Sundberg har ett rekordår bakom sig. På onsdagen inleder han 2019 med fyra hästar inom V86-spelet. Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Stockholm. Publicerad: 2018-12-31 12:05 Senast ändrad: 2018-12-31 12:14

Hans-Owe Sundberg kan blicka tillbaka på sitt bästa år hittills som travtränare.
Stallet håller toppform och med fyra hästar inom V86-spelet kan han på onsdagen rivstarta 2019.

Det är på träningsanläggningen Nygård i Nykvarn som Hans-Owe Sundberg och hans fru Rosmarie sedan många år bedriver sin verksamhet. I dagsläget finns 21 hästar på träningslistan. Mest kända ute i stugorna är elithästen Charrua Forlan och toppfyraåringen Eldorado B. men ytterligare 14 hästar har bidragit till segerskörden. Totalt blev det 38 fullträffar under 2018 och 4,2 miljoner kronor inkört är rekord för stallet.
- Det går inte att säga annat än att det har fungerat riktigt bra. Sedan tycker man väl alltid att det kan gå ännu bättre. Det finns saker som inte har funkat som vi ville med både det ena och det andra, säger Hans-Owe Sundberg.
Är det något särskilt du tänker på?
- Vi hade lite otur med unghästarna tycker jag. Det är fina hästar som fortfarande kan bli riktigt bra men som av olika anledningar inte kom ut och fick tävla på ordentligt.
- Men så där är travet. Det går alltid att förbättra saker. Den dagen man inte längre har den känslan utan slår sig till ro och tycker att allting är jättebra, den dagen har man tappat motivationen. Man måste hela tiden tycka att man hade kunnat få mer.

Många hästar att hoppas på inför 2019
Vilket är ditt starkaste minne från 2018?

- Det är väl inget specifikt lopp eller så men det är väldigt roligt att en gammal häst som Charrua Forlan har hävdat sig bra i högsta klassen. Han fick vinna några halvstora lopp och gjorde väldigt bra ifrån sig i Sweden Cup under elitloppshelgen. Sedan har Eldorado B. gjort det fantastiskt som har löpt mot de bästa hela året och varit väldigt bra.
Hur ser målsättningen ut för det kommande året?
- Jag har inte satt upp några mål direkt men det jag har som grund inför varje år är ett minimum på i snitt 10 000 kronor inkört per start. Det är en grundplåt som jag har grejat nästan varje år. 2006 tror jag var rekordåret med 28 000 - 29 000 per start. I år blev det närmare 20 000 och det är också väldigt bra.
Vilken häst i stallet tror du mest på inför 2019?
- Det vete tusan. Jag hoppas att Eldorado B. får fortsätta att utvecklas. Det tycker jag att han i stort sett har gjort för varje start under året. Han har visat sig väldigt snabb men än har han aldrig startat över kort distans. Kanske kan han hävda sig bra över den. 
- Sedan är Sigel Garline en väldigt tuff häst med styrkan som sitt främsta vapen,
Charrua Forlan tror jag kan ge oss fler roliga dagar på travbanan, vi har fem talangfulla tvååringar som blir tre år nu och det finns hopp om att treåringarna som det inte ville sig riktigt för under året kan bli bra hästar.
- Sedan vill man se att hästarna får vara friska och sunda innan man säger något men vi har lite i stallet i alla fall.

Kan ta tredje segern i femte starten
Som brukligt är för många travtränare kommer Hans-Owe Sundberg att arbeta över årsskiftet. Men på fredag drar han och Rosmarie iväg på välförtjänt semester till Gran Canaria. Dessförinnan ska emellertid det nya travåret inledas med fyra hästar till start inom V86-spelet på hemmabanan Solvalla. Den i kvartetten som sticker ut mest på förhand är Bella M.J. (V86-8). Stoet har på fyra starter i Hans-Owe Sundbergs regi tagit två segrar och lika många andraplatser.
- Hon har gjort det bra varje gång. Senast fick stryk av den som smet med i rygg hela vägen och det var inte mycket att säga om att hon inte kunde hålla den ifrån sig. Hon kämpade på bra och de lämnade de andra. Allt är fortsatt bra med henne efter det och hon har vunnit bakifrån tidigare. Jag vet inte exakt vad hon möter så det är svårt att bedöma chansen men hon har gjort bra ifrån sig så jag vill hoppas och tro att hon är med där framme igen.

"Hon flyter fram ovanpå marken"

Det är jackpot på V86 och åttarättspotten beräknas uppgå till 13 miljoner kronor. En häst som kan få värdet att dra i höjden är Elektra (V86-4). Hon vinner inte så ofta men är snabb från start och har tidigare överraskat till höga odds.
- Hon är en väldigt fintravande och talangfull häst men hon har inte den mentala biten med sig. Hon kan blixtra till och göra riktigt bra lopp då och då men man vet aldrig på förhand hur hon ska göra. Det är synd eftersom hon har så lätt för sig, hon flyter fram ovanpå marken.
I V86-6 startar Hans-Owe Sundberg två hästar.
- One Two Beat (V86-6) tycker jag inte riktigt har fattat vad det går ut på än. Han är en talangfull häst som har lätt för sig men det har inte lossnat för honom. Nu har han fått två lopp i kroppen och han känns pigg och fin i träningen. Senast fick han stryk av en väldigt bra häst (It’s Showtime Zaz) men han var förbättrad med lopp i kroppen jag tror att han ska kunna peta upp sig något snäpp ytterligare den här gången.
- U.Bergs Svante (V86-6) kämpade på hyggligt som tvåa senast. Han gör hyfsat ifrån sig när han möter lämpligt motstånd och formen verkar fortsatt fin. Vi får hoppas att Emilia (Leo) får till det bra med honom igen och vi hoppas på bra slantar. Vilken av mina två i loppet som är först i mål beror mycket på hur de kommer till och så vidare. Jag bedömer dem som ganska jämbördiga.
- Broddar i skorna är inget problem för någon av mina hästar. De tränar på det och har gått med det när de har startat på sistone.

Ola Johansson, Kanal 75

Tisdag 1 januari 2019

Nytt år ger nya möjligheter..