Välkommen


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

Lennart Kihlmans Travblogg

Med nyheter/bilder från travets värld m.m
Urban & Lennart alltid på plats inom travet "där det händer"
Ring ALN 08-366 480 när det gäller att beställa bilder
Veckans nyheter finns längre ner på denna sida

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>

 
Lennart Kihlman 0705-768542Foto Urban & Lennart /text: Lennart Kihlman

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>


OBS. All bilder i nedanstående "blogg" är skyddade av upphovsrätten och tillhör
Kihlmans/Foto och ALN-Pressbild

Söndag 2 juli  2017

Om du vill få Din häst fotograferad som heatbild m.m ring mig 0705-768542 före tävlingarna
eller skicka e-post till lennart@kihlman.se


 

V75: Kullens kung förlängde segerraden i E3

 

Obesegrade supertalangen Coin Perdu tog nionde raka när han på lördagen vann E3-finalen på Bergsåker. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2017-07-01 20:01 Senast ändrad: 2017-07-01 20:09

Coin Perdu är fortsatt obesegrad.
På lördagen tog den treårige supertalangen nionde raka när han krossade motståndet i E3-finalen.
- Han är alldeles fantastisk, det finns inte ord tillräckligt, sa kusken Erik Adielsson.

De långa E3-finalerna avgjordes framför storpublik på ett soldränkt Bergsåker och jublet steg när hemmasonen Svante Båths Coin Perdu infriade de högt ställda förväntningarna och grejade segern från positionen utvändigt om ledaren.
- Han gör allt rätt och nu gjorde han det den tunga vägen, så i dag var det en riktigt härlig känsla, sa Båth.
Sundsvallstränaren som numera har licensen på Solvalla efter att ha flyttat större delen av verksamheten till Knivsta har fler E3-segrar än någon annan. Lördagens fullträff var hans nionde och även om han har tagit fram kulltoppar förr kan Coin Perdu mycket väl vara den som går till historien som nummer ett.
- Det går inte att jämföra hästar så, men han gör allting rätt och det klart att det kan vara svårt att utveckla en häst då, det är varje pusselbit som det ska slipas på lite grann, men framför allt är vi glada för att han är så här tidig och förnuftig.
Erik Adielsson har kört Coin Perdu i samtliga starter och trots den imponerande segern tyckte han inte att hästen fungerade helt tillfredställande.

- Han har bara tagit steg framåt hela tiden och jag kände inte botten i honom i dag heller, men det var faktiskt första gången som jag fick jobba bakom honom. Jag har varit en glad passagerare tidigare men i dag fick jag koncentrera mig. Det kanske var lite för mycket material i banan för han hade lite problem med auktionen och jag är otroligt tacksam mot hästen att han tog sig samman och redde ut det.
Coin Perdu var redan innan E3-finalen kullens vinstrikaste häst och med segerchecken på 925 000 kronor inräknad uppgår nu saldot på hans vinstkonto till 2 820 000 kronor. Som grädde på moset räknade Svante Båth också in andraplatsen och fjärdeplatsen genom Van Kronos och Capitol Hill. Trea i loppet blev Pekka Korpis Twist Of State.

Violet Bi överlägsen i stoklassen

I E3-finalen för ston levererade Violet Bi en slutrökare som fick konkurrenterna att kippa efter andan. Segern underlättades förvisso av att förhandsfavoriterna Dibaba och Vamp Kronos galopperade bort sig men frågan är om de hade stått emot den lilla italienskans magnifika slutstöt. Körande tränaren Jim Oscarsson kastade loss från andra par utvändigt på den sista bortre långsidan och resten av loppet blev ren uppvisning.
- Hon är en speedkula som heter duga. När jag styrde på tänkte jag att jag måste fram till dödens men sedan fortsatte hon bara. Hon är grym alltså! sa Solvallatränaren.
Segermarginalen ner till tvåan Callela Lisbeth skrevs till fem längder och förstapriset uppgick precis som i den andra E3-finalen till 925 000 kronor.
- Det är i de här loppen man vill vara med och jag värderar den här segern jättehögt, sa Oscarsson som tillsammans med Johan Arkland ropade in Violet Bi som ettåring på auktion i Italien för strax under 120 000 kronor. Därefter har de sålt andelar i hästen.
- Det är ett toppengäng som äger henne så det kommer nog bli roligt i kväll, sa Oscarsson, vars fru Susanne sett till att hela ägargänget var på plats i Sundsvall.
- Det är 20 delägare och jag ville att alla skulle förstå hur stort det är att vara i en sådan här final och i kväll ska vi ut och fira. Men jag trodde att vi bara skulle fira att hon tagit sig till finalen. Det här är ju sånt man drömmer om, sprudlade fru Oscarsson.

Skräll i högsta klassen


Volstead, In Vain Sund eller On Track Piraten var frågan på förhand i Assar Engbloms lopp för högsta klassen. Svaret blev skrällen Beau Mec som trots ett lopp i kön i långsamt tempo klev fram och avgjorde till slut.
- Det här är helt klart den roligaste seger jag har tagit...på hemmaplan och få visa världshästarna hur det ska gå till, sa hästens tränare Lars Wikström.
I sulkyn satt Ulf Ohlsson och han var precis som V75-spelarna förvånad över segern. Beau Mec var femprocentare på V75.
- Man är lite överraskad. Visst har han varit grymt fin på slutet men samtidigt har han inte mött såna här hästar och tempot var egentligen för lågt för att passa honom. Men han har blivit snabbare i benen på ålderns höst.
Segerchecken på 250 000 kronor är den största tioårige Beau Mec har bärgat sedan han vann Svensk Travderby 2011. Totalt har han 3,4 miljoner kronor på kontot.

Julgrisen imponerade


Klass I-finalen togs hem av Stefan Melander-tränade Test Drive och Örjan Kihlström och

 Solvallakusken satt även bakom Whitehouse Express som imponerade stort när han trots stenhårt tempo klev undan till överlägsen seger från spets silverdivisionsfinalen.
- Vad fasiken har hänt med den här lilla grisen? Han kallas för julgrisen i stallet för han är liten och rund, men vilken utveckling han har haft i år. Jag är imponerad! sa hästen tränare Daniel Redén.
I och med segern passerade Whitehouse Express 1,5 miljoner kronor insprunget vilket betyder att han är uppe i gulddivisionen.
- Som han känns nu tror jag nog att han duger i guld också, sa Örjan Kihlström.

Klass II-finalen vann Jörgen Westholm med egentränade Flash Hammering och i bronsfinalen mosade

Robert Bergh-tränade Mellby Drake motståndet tillsammans med Jan Norberg.
På V75-spelet delade sju rätt ut 143 170 kronor, sex rätt gav 922 kronor och för fem rätt fick man 73 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Lördag 1 juli  2017

I dag V75 från Bergsåker

Kihlmans V75-Tips - Bergsåker

En bra V75-Spik = Dibaba

V75-1...1-2-5
V75-2...1-5-8-9
V75-3...3 Dibaba
V75-4...4-5
V75-5...3-7-11-12
V75-6...2-3-11
V75-7...2-3-6-10
1152 rader = 576 kr

Fredag 30 juni 2017

Besök på Hingstbete - Långsta - Grums

Maximillan (e Millan Pamela ) har föl efter Timoko...

Maxtime e. Maxmillan - Timoko
 

Amazing spårotur i Rikstravet

 

Xanthis Amazing i vinnarcirkeln i Åmål på onsdagen med några av sina ägare i Stall Färjestad BK. Foto: Urban Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2017-06-29 14:28 Senast ändrad: 2017-06-29 15:36

I elfte timmen av Rikstravet fick Xanthis Amazing till en seger.
Stoet är en av de allra bästa i tävlingen men har haft en skrattretande otur med spåren i sina starter i V75.
- Det känns som att det är grym kapacitet i henne så vi hoppas verkligen att vi får ha kvar henne, sa tränaren Peter Strömberg på onsdagen, syftande på auktionen i nästa vecka.


Stall Färjestad BK:s Xanthis Amazing har varit en av hästarna som visat framhovarna under säsongen i Rikstravet Team SHL.
Årjängstränaren har matchat för V75 och på sex starter i travets elitserie har det femåriga stoet gjort sig känd som en stark spurtare. En ständig spela nästagång-häst.
I V75 har det blivit två andraplatsen och två fjärdeplatser som bäst på sex försök sedan i december. Detta med bakspår i de senaste fyra försöken i V75 och spårsviten10-10-11-10-2-3.
På onsdagskvällen gick Stall Färjestad BK:s häst ut i ett lopp på Åmål utanför V86-spelet med många av delägarna på plats. Fredrik Berg körde stoet för första gången och efter en offensiv till ledningen efter en bit, lunkade Xanthis Amazing undan till en överlägsen seger på tiden 1.13,8 över 2080 meter med bilstart.
Peter Strömberg - Årjängstränaren som basar för hästarna i Stall Färjestad BK – var nöjd.
- Det var skönt att få avsluta med en seger och på sättet hon gör det på. Hon vinner på 13,8. Okörd. Nu är det auktion på måndag och det är bara att höra av sig. Nu köper vi tillbaka henne, sa Strömberg.

Örebro-Partanen vinnaren

                               Donatella Center Foto Lennart Kihlman

Rikstravet Team SHL 2017 gick till Örebro och travtränaren Juhani Partanen. Tävlingssäsongen avslutas på fredagen men redan i helgen – efter Donatella Centers fjärdeplats i V75 – stod det klart att Partanens Stall Örebro Hockey inte gick att slå i tabellen (140 poäng). På en andraplats kom Stall Frölunda (120 poäng) och på en tredjeplats kom Stall Färjestad (117 poäng).
Nu nollställs allt vad ägandeskap heter i Rikstravets hästar och på måndag ska alla säljas på en internetauktion som administreras av ASVT/Trottex.
Tomas Klasson är projektledare för Rikstravet team SHL.
- Juhani Partanen började säsongen lite trögt med sjukdomar i stallet. Sedan lossnade det och hästarna började gå enormt bra och har hållit en extremt hög lägstanivå sedan dess. Donatella Center har varit extremt bra.

Tecknar sig för andelar
Under säsongen har 14 stall, kopplade till varsitt ishockeylag, varit igång i Rikstravet med två hästar. Enligt tävlingsledningen kommer samtliga stall att vara med och buda på  åtminstone någon av de egna hästarna på måndag.
 - De allra flesta tränare har valt att låta folk teckna sig för andelar för kanske 5000-6000 kronor styck. Pengar som man hoppas ska täcka inköp och driftskostnader till och med maj nästa år. Det gör det möjligt med många andelsägare på hästarna, säger projektledaren Tomas Klasson.
Måndagens internetauktion pågår till 22.00 och någon gång i nästa vecka kommer det att stå klart vem eller vilka hästarna kommer att tillhöra i fortsättningen.

Mikael Wikner, Kanal 75

Torsdag 29 juni 2017


Glada Ägare - Xanthis Amazing

Barkevious Mingo och ett glatt gäng

"Legolasstriden" i luften över Åmål...

Onsdag 28 juni 2017

I kväll V86 från Åmål
 

Storvinst till Värmland - vann 121 479 kronor på V86

I dagens V86-omgång, 2017-06-28, på Åmål blev det hög utdelning på åtta rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 121 479 kronor.

Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in åtta rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med åtta rätt, 30 rader med sju rätt. och 339 rader med sex rätt.

Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.


Dagens ALN-Häst = Cool Keeper
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 7 Mjölner Brun - Jan Roar Mjölneröd


Lopp 2 Nr 2 Xanthis Amazing - Fredrik Berg


Lopp 3 V86-1 Nr 4 Glenn Boko - Olle Goop


Lopp 4 V86-2 Nr 5 Kjempen -Jorma Kontio


Lopp 5 V86-3 Nr 4 You To Neat -Magnus Jakobsson


Lopp 6 V86-4 Nr 3 Cool Keeper - Leif Witasp


Lopp 7 V86-5 Nr 1 Mara Boudream - Peter Untersteiner


Lopp 8 V86-6 Nr 2 O.M.Dont Cry - Björn Goop


Lopp 9 V86-7 Nr 9 Barkevious Mingo - Carl Johan Jepson


Lopp 10 V86-8 Nr 10 Havbergs Knight - Fredrik B LarssonKihlmans V86-Tips - Åmål

Dagens Bästa V86-Spik = Star Advisor Joli

V86-1...1-2-8
V86-2...2-5-10
V86-3...1-4-6
V86-4...2 Star Advisor Joli
V86-5...1-2-3-5-7
V86-6...1-2-3-8
V86-7...8-9-11
V86-8...1-7
3240 rader = 810 kr 


Tisdag 27 juni 2017


Sten Nilssons Windy Cindy segrade i både försök och final i går på Arvika

Inför V86: Jepson gör succé - "Mår mycket bättre nu"

 

Foto: Lennart Kihlman

Stockholm. Publicerad: 2017-06-26 18:25 Senast ändrad: 2017-06-26 18:26

Beslutet att bli catchdriver för tre år sedan var avgörande.
Carl Johan Jepson har fått ett enormt uppsving och gör succé som kusk.
- Jag mår mycket bättre nu och har fått ett mer humant liv, säger Jepson som har heta chanser i onsdagens V86-omgång.


Carl Johan Jepson, 39, bestämde sig för tre år sedan att sluta som travtränare och enbart ägna sig åt löpkörning. Det lär han aldrig ångra. Han har fyrdubblat siffrorna gällande antalet segrar och inkörda pengar varje år därefter och tagit sig in i kuskeliten. Från att ha kört in 1,8 miljoner kronor åren innan han blev catchdriver så körde han direkt in åtta miljoner sitt första år som heltidskusk och 8,9 miljoner året efter. Antalet segrar har de senaste två åren varit 124 respektive 131, att jämföra mot ett 30-tal lopp som Jepson vann varje år dessförinnan.
- Jag kände att jag var tvungen att hitta på något. Jag hade jämna och helt okej resultat som tränare men jobbade otroligt mycket och hade rätt så liten inkomst. Alla vi som håller på med trav är lite halvdårar för det är inget normalt jobb att vara travtränare. Sett till hur mycket jag jobbade så var det dåligt betalt, säger Carl Johan Jepson.
- Det viktigaste är hälsan och jag kände att man måste må bra också. Det var en tuff period då och det kändes som att det fanns en chans att det skulle kunna gå att bli catchdriver. Nu har jag hittat en grej som funkar och fått ett mer humant liv. Jag känner mig både piggare och friskare igen och kommer utvilad till tävlingarna.

”Ännu bättre i år”

När snart halva året av 2017 har avverkats så ligger Carl Johan Jepson på en sjundeplats i den allsvenska kuskligan med 66 segrar. Vad säger du om året som gått hittills?
- Det är faktiskt så att det har gått ännu bättre i år och den bästa starten jag har fått på ett halvår någonsin. Trots det tycker jag ändå att det har gått lite småtrögt på slutet, men jag vet inte om det är för att jag ställer högre krav på mig själv att jag känner så. Jag hoppas och tror på ett ännu bättre nästa halvår och att vi kan slå fjolårets siffror. Det är kul att resultaten pekar åt rätt håll.
Hur tycker du själv att du har utvecklats som kusk?
- Det är väl rutinen, att man kör mycket lopp nu och blir bättre helt enkelt. Det handlar om att göra så lite misstag som möjligt. Jag vet inte om jag kör bättre och bättre hästar än tidigare, jag kör både bra och mindre bra hästar och det hör ju till. Jag har en bred kundkrets, ingen stortränare som jag är knuten till, men kör väldigt mycket lopp och det trivs jag med. I genomsnitt kör jag 100 lopp i månaden och den här veckan tävlar jag varje dag måndag till fredag och både lunch och kvällen på torsdag, säger Jepson som bor i Karlstad och har Färjestad som hemmabana.

”Börjat spela golf”

Har du fått mer tid över till annat på dagarna nu när du inte tränar några hästar längre?
- Det blir mycket resor och det tar mer tid än vad man tror men jag har inga problem med att resa. Däremot har jag börjat spela golf i år så nu är man fast i det. Det är kul och som i dag (måndag) har jag varit ledig och spelat golf på dagen innan det är tävlingar i kväll i Arvika. Det passar mig bra, dels gillar jag bollsport och sedan går man mycket och får bra motion också.
På onsdag avgörs V86 i Åmål och det är en bara som Carl Johan Jepson kör på i princip varje tävlingsdag. Vad bör man som spelare och aktiv tänka på eftersom det är en 800-meters bana?
- Det är kortare upplopp eftersom det är 800-meters bana men det är ingen omöjlighet att hinna fram till seger om man sitter en bit bak för det är ganska bra doserade kurvor. Visst är det bra att vara med i den främre träffen och hästarna vinner nog fler lopp från ledningen eller dödens i genomsnitt än på en tusenmeters bana. Det är många kuskar medvetna om.
- Samtidigt ska man inte dra alltför stora växlar på det. Faktum är att en del kuskar kan bli lite för offensiva i sina körningar och då blir loppen överpacade. Men visst, oftast vinns nog loppen av de som sitter långt fram. En annan grej är att det kan vara svårt att hålla upp innerspåret bakom bilen för de släpper ganska snabbt ur svängen.

”Mack Dragan en jättetrevlig och mysig häst”

Carl Johan Jepson kör sju hästar inom V86, däribland V75-vinnaren Barkevious Mingo samt segerstaplaren Mack Dragan. Så här säger han själv om de han har koll på.
- Mack Dragan (V86-1) är en jättetrevlig och mysig häst som vunnit åtta lopp på elva starter. Han har i stort sett bara gjort bra lopp, även om han hade en period då han var lite stel, men nu verkar det som att han är på väg tillbaka igen. Det finns utveckling i hästen och senast gjorde han ett fint lopp på Färjestad. Han mötte några bra men vann enkelt från ledningen och gjorde ett fint slutvarv. Utgångsläget med spår åtta bakom bilen kunde vara bättre. Han är väldigt kvick ut i voltstart och har bara varit med i någon bilprovstart tidigare och det är svårt att säga hur fort han kan öppna. Det är inte så lätt att ta spets i Åmål från spår åtta bakom bilen men hursomhelst måste han räknas tidigt.
- Bacchus Ö.K. (V86-2) har jag inte kört och har dålig koll på. Det är ett norskt kallblod som har vunnit flera lopp i Norge. Tränaren ringde och frågade om jag kunde köra och sa då att det är en bra häst.
- Catch And Releade (V86-3) har jag inte kört på slutet men körde hästen i våras och vann lopp med honom. Han var tvåa senast på Axevalla och verkar hålla en okej form. Kan vara platsaktuell från ett bra läge.
- Epic Victory (V86-5) känner jag inte till alls.

”Barkevious Mingo – kan vara min bästa chans”

- Raise Broline (V86-6) är en jättefin häst som har gjort det bra och jag körde henne några gånger i våras och vann två raka. Nu har hon inte startat på ett tag och fick lite problem med hjärtat efter senaste starten. Det har hon även haft förut och kommit tillbaka bra och enligt tränaren känns det väldigt bra nu igen. Hon får säkert en fin resa från innerspåret och är inte borta.
- Barkevious Mingo (V86-7) har utvecklats hela tiden och blivit en V75-häst som visat att han duger där. Min kanske roligaste seger i år var nog på Åby när jag vann V75 med honom. Senast var han fyra i finalen under elitloppshelgen och direkt efter loppet var jag lite besviken faktiskt. Men sedan när jag fick lite distans till det så sprang han ändå 1.10 sista varvet ute i spåren och mer går inte att kräva. Hästen gjorde det bra ändå. Sedan fick han ett litet break och det behövde han. Nu låter det bra igen och han jobbar mycket bra enligt tränaren. Jag tror inte att distansen är någon nackdel och vi får se om vi kan ta revansch på Aron Palema från senast. Trots att det är voltstart så blir det jänkarvagn som han går så bra i. Det är springband och då kan man vända upp så pass tidigt så det funkar bra. Om det blir skor eller barfota vet jag inte, men just på den här hästen är det marginellt och han blir inte så mycket bättre barfota som vi provade senast och han har ju vunnit sina lopp med skor. Det kan vara så att han är bästa chansen av mina på V86.
- R.K.King (V86-8) har jag inte kört tidigare men sett att han gjort flera bra lopp i V75. Veijo har dessutom bra form på stallet så det blir en intressant styrning, säger Carl Johan Jepson.

Michael Carlsson, Kanal 75

Måndag 26 juni 2017

I kväll V5-Trav i Arvika

Dagens ALN-Häst = Windiy City
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 8 Hållihop - Henrik Åslund


Lopp 2 Nr 7 Rigel Öyvind - Jan Roar Mjölneröd


Lopp 3 Nr 5 Windy City - Niclas Benzon


Lopp 4 V5-1 Nr 3 Mactheman - Magnus Jakobsson


Lopp 5 V5-2 Nr 2 Norva Young - Jenny Mahony


Lopp 6 V5-3 Nr 3 Global Unprotected - Magnus Jakobsson


Lopp 7 V5-4 Nr 1 Spikjuni - Björn Steinseth


Lopp 8 V5-5 Nr 4 Jesper Sånna - Kristian Lindberg


Lopp 9 Nr 6 Windy Cindy - Niclas Benson

 Kihlmans V5-Tips - Arvika

V5-1...2-3-7
V5-2...1-2-5-6
V5-3...3-6-11
V5-4...5-7-9
V5-5...2-3-4-8
432 rader = 432 kr

V4-Tipset - Arvika
 

V4-1...3-4-5-9
V4-2...2-3-7
V4-3...1-2-6
V4-4...3-8
72 rader = 144 kr

Allsvenska kuskligan: Normalbra vecka för Ohlsson

 

170 segrar är Ulf Ohlsson uppe i 2017. Foto av MIKAEL WIKNER

Stockholm. Publicerad: 2017-06-26 10:05 Senast ändrad: 2017-06-26 10:06

Ulf Ohlsson fortsätter att hålla en hög lägstanivå och drar undan i kuskligan.
Förra veckan bokförde han sig för åtta segrar, däribland en uttagning till Breeders’Crown med Reijo Liljendahls Policy Of Truth.
Den penningmässigt mest värdefulla placeringen för Ohlsson blev emellertid andraplatsen med Markus Pihlström-tränade Global Rebel i finalen av High Coast Midnight Race på Dannero, dagen före midsommarafton.

Allsvenska kuskligan: 
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 170-132-106
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 109-92-76
3. Jorma Kontio, Solvalla, 92-57-63
4. Björn Goop, Färjestad, 86-60-47
5. Christoffer Eriksson, Jägersro, 80-60-44 
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 72-69-61
7. Carl Johan Jepson, Färjestad, 66-70-59
8. Johan Untersteiner, Halmstad, 64-43-45
9. Stefan Söderkvist, Åby, 60-49-45
10. Erik Adielsson, Solvalla, 58-57-27 
11. Ulf Eriksson, Bollnäs, 58-47-43
12. Kim Eriksson, Mantorp, 55-38-41 
13. Claes Sjöström, Solvalla, 53-44-33
14. Johnny Takter, Jägersro, 48-46-37 
15. Kaj Widell, Solvalla, 47-45-31 
Siffror till och med 25 juni

Kanal 75

Söndag 25 juni 2017

I dag V75 från Kalmar
 

V75: "Undrar hur bra den här kan bli?"

 

Kalmarsundsstayern över tre varv var ingen match för Nobel Amok. Robert Bergh nöjd. Foto: Malin Albinsson Foto av Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2017-06-25 19:23 Senast ändrad: 2017-06-25 19:56

Nobel Amok vann Kalmarsundsstayern över tre varv.
Efter några inledande steg i passgång bar det av till ledningen och årets fjärde seger i sjätte starten togs nästan i sömnen.
- Han vann lätt igen mot ett relativt tufft motstånd – jag undrar hur bra den här kan bli? klurade Robert Bergh om nyförvärvet som var söndagens största favorit i Kalmar V75.


Midsommarhelgen rundes av med V75-trav i Kalmar där 8 904 personer passerade vändkorsen trots lite avskräckande regn vid lunchtid.
En av de finaste prestationerna under dagen svarade Robert Berghs nyförvärv Nobel Amok för i Kalmarsundsstayern över 3140 meter.
Nobel Amok kom i Robert Berghs träning vid juletid i fjol och efter fem starter i år har valacken fått upp ångan på allvar i de två senaste och verkligen visat sig stark. Att det nu handlade om debut över tre varv spelade därför mindre roll.
Hästens stora problem har varit att han gärna vill inleda i passgång och springspåret man lottades till i Kalmar var bästa tänkbara.

- Det såg så bra ut att det bara kunde bli fel men nu klaffade verkligen allt. Det var totalt okört i mål, sa en nöjd Robert Bergh.
Som menade att ett spår fyra eller fem hade varit kallare för Nobel Amok.
- Det är klart att det var jättetacksamt att vi fick det där spåret eftersom han börjar i pass. Men får han bara de där extra meterna är han så förnuftig att han kliver ner i trav av sig själv. Jag kände att det var en talang när jag fick hästen i träning. Han har visat enorm styrka i loppen och det är en spännande häst att följa tycker jag, sa Bergh.

”Helt bortglömd”

I Kalmarsundspokalen för den högsta klassen blev det norskt i topp för andra året i rad i form av snart niofaldige miljonären B.B.S.Sugarlight.
Kevin Oscarsson hittade tredje utvändigt från bakspåret och brakade på genom den sista kurvan. En överlägsen seger sedan konkurrenterna kört lite för fort i täten.
- Han har tävlat mot världseliten på slutet där han inte lyckats och var ju helt bortglömd av spelarna i dag. Jag sa till Kevin att bara sitt ´i tredje-fjärde ytter och kör till slut så ska det bli göj! sa själaglade tränaren Fredrik Solberg.
Peter Untersteiner var uppsatt på sin egen häst Poet Broline i loppet (struken). I stället blev det så att Kevin Oscarsson fick köra åttaåringen för första gången.

In Toto Sund efter paus

Stoeliten - Viola Silas lopp – vanns av femåriga In Toto Sund. Favoritskapet i loppet delades av Daniel Redéns häst och Indoor Voices - och positionerna fällde avgörandet.
Roger Walmanns häst fick harva utvändigt, medan In Toto Sund kunde runda till ledningen efter 500 meter för Kim Eriksson och sedan bestämma tempot. Ändå en stark insats med tanke på att stoet inte hade tävlat på två och en halv månad.
Toppspurt till tredjeplatsen av Geisha Sund som lade bort uppåt 30 meter på en galopp i starten.

Jätteöverraskningen Henning Lixarve var på väg mot seger från ledningen i klass II-loppet men fick ge sig på upploppet där utvändige Shorthanded Jag visade sig vara den tuffare. Petri Puro tränar och Peter Ingves satt i sulkyn.

Offensiven utslagsgivande

Joakim Lövgren körde till våldsamt 900 meter från mål från fjärde utvändigt med Iago Zon som snabbt tog sig upp utvändigt ledaren och sedan kunde ta över i början av upploppet.
En strong insats av hästen som höll till mål på trötta ben i bronsdivisionen, före starkt spurtande Stepping Spaceboy.
Det här var Iago Zons andra triumf i V75 i livet, den första kom i vintras i klass I.

I klass I-loppet hade storfavoriten Rushmore Face en sämre dag och i stället blev det Peter Untersteiners Sobel Conway som stack upp.
Sobel Conway fick gå för fullt i fjärdespår genom den sista kurvan och såg härligt moppig ut. Överraskningen Belong Life och Hanna Lähdekorpi spurtade mersmakande till andraplatsen.


I den avslutande silverdivisionen ledde krigaren Spitcam Jubb från start till mål för Kaj Widell. En skön revansch för tränaren Micael Broberg som trodde mycket på sin häst inför V75 i Östersund där det gick lite fel. Det var barfotabalansen som spökade då enligt tränare Broberg, som nu spikade på skor igen.
Utvändige Bravo Navarone hade grepp om Spitcam Jubb i början av upploppet men Brobergs häst höll farten bäst. Storfavoriten Tjacko Zaz reparerade en galopp i inledningen till en tredjeplats.
Sju rätt på V75 delade ut 276 928 kronor. På sex rätt blev utdelningen 1 321 kronor och femmorna blev värda 110 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Kalmar

Dagens bästa V75-Spik = Canari Match

V75-1...2-4-5-9
V75-2...1-2-12
V75-3...6-15
V75-4...1-4-5-11-12
V75-5...5-8-11
V75-6...2 Canari Match
V75-7...2-5-12
1080 rader 0 540 kr

Lördag 24 juni 2017

La Viva fortsätter segerraden...

Storvinst till Värmland - vann 57 409 kronor på V4

I dagens V4-omgång, 2017-06-24, på Lindesberg blev det hög utdelning på fyra rätt. En kupong inlämnad på Magnus Tobak & Tips gav hela 57 409 kronor.

Kupongen, som kostade 600 kronor lyckades pricka in fyra rätt. Kupongen innehöll 1 rader med fyra rätt.

Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp

Piraten dansade bättre än Nuncio

 

Populära segrare i Rättvik. On Track Piraten, Johnny Takter och Hans R Strömberg vann Midsommarloppet för tredje året i rad.  Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2017-06-24 18:50 Senast ändrad: 2017-06-24 18:55

Många möten men alltid tvåa bakom övermakten.
På lördagen fick On Track Piraten äntligen in sin första femetta på Nuncio i Midsommarloppet hemma i Rättvik – ett lopp populäre Piraten nu tog hem för tredje året i rad.


Rättvikstravet plågades av regnskurar under midsommardagstravet. 
Men nederbörden satte mest ner humöret på publik och aktiva och kom inte i några mängder som påverkade underlaget.
Populäraste ekipaget var utan tvekan Rättvikshästen On Track Piraten och Johnny Takter som jagade tredje raka segern i Midsommarloppet.
100 000 kronor väntade vinnaren och jättefavoriter till segern var Nuncio och Örjan Kihlström - spelade på 68 procent på Grand Slam 75.
Nuncio gjorde sin första start efter Elitloppet och togs lugnt från sitt sjundespår, samtidigt som Johnny Takter pep till ledningen med On Track Piraten.

Nuncio aldrig med chans
1300 meter från mål lämnade Örjan Kihlström tredjeparet utvändigt och körde fram utvändigt om On Track Piraten varvet från mål.
Johnny Takter hade då fått inleda första 1000 på långsamma 1.14,5 och hade – skulle det visa sig – händelserna under kontroll. Nuncio kom aldrig i närheten av sin kombattant och fick även släppa före sig i Order To Fly som liftat med i vinnarhålet.
On Track Piraten fick nu äran att vara före Nuncio i mål för första gången.
- Det blev ledning väldigt lätt och sedan fick han bestämma så jag förstod att det skulle bli svårt för Nuncio, sa Hans R Strömberg.
Johnny Takter efter loppet:
- Det är berömvärt att han kan tända till igen efter en svacka. Jag hoppas att det här är ett gott tecken och att han kommer tillbaka till den form han hade i vintras för då var han fenomenal tycker jag.

”Ingen superform”
Stefan Melander om Nuncios insats:
- Det är klart att det inte var någon superform och jag såg redan på bortre långsidan att det inte skulle gå. Samtidigt är det inte lätt att gå utvändigt om Piraten. Det är bara att gratulera Piraten, det är lugnt. Nu blir det lite tätare starter och då blir det lite mera tryck i honom, sa Solvallatränaren som enligt planen ska starta Nuncio i Årjängs Stora Sprinterlopp lördagen 15 juli.

Oaks-ettan en vinnare igen
Förutom Midsommarloppet för den högsta klassen kördes också uttagningar i unghästserien Breeders' Crown.
Det handlade om fyra uttagningar – samtliga inom Grand Slam 75 – där de sex första i varje kval gick vidare till semifinalerna på Solvalla i slutet av oktober.

Efter succéåret i fjol som bland annat innehöll en seger i Svenskt Travoaks var det dags för årets andra start för Darling Mearas. Stefan Perssons rejäla sto grejade segern trots ett tolftespår bakom bilen.
Darling Mearas lyftes ut i femtespår 250 kvar och fick gå för fullt för första gången över upploppet och segern blev faktiskt säker till slut i de fyraåriga stonas uttagningslopp.
- Det stora målet för henne i år är Stochampionatet. Nästa start blir i uttagningarna på Axevalla om tre veckor, sa Halmstadtränaren Persson.

Helloise sträckte på sig
I de treåriga stona BC-uttagning stumnade storfavoriten Maharani de Baroda på upploppet efter ett speedryck från andraparet utvändigt. I stället gick segern till andrahandsfavoriten Helloise Boko som sträckte på sig och höll undan säkert från ledningen trots en öppning i trakterna av 1.09,5 första 500. Mattias Djuse tränar.
Amatören Morten Waage från Solvalla tränar Wreckless M.M. som vann uttagningen för treåriga hingstar och valacker. Ulf Eriksson gav hästen ett lopp i rygg ledaren och med lucka på upploppet räckte det precis mot ledande Hazard Boko.
Reijo Liljendahls Policy Of Truth var knappt slagen tvåa i kriteriet förra året. Nu vann han de fyraåriga hingstar och valackernas uttagning efter att ha fått bestämma i ledningen för Ulf Ohlsson. Vinnaren slog av lite på takten till slut och Dominion Beach närmade sig efter en sent insatt spurt. Reijo Liljendahl tränar Policy Of Truth.

Mikael Wikner, Kanal 75

Fredag 23 juni 2017

I dag Lunchtrav med V65 från Årjäng

Dagens ALN-Häst = La Viva
Målgångsbilder

Lopp 1 V65-1 Nr 3 Ultimate Bourne - Kristian Lindberg


Lopp 2 V65-2 Nr 3 Taran Westwodd - Annelie Götesson


Lopp 3 V65-3 V4-1 Nr 7 Björemyr Dennis - Magnus Jakobsson


Lopp 4 V65-4 V4-2 Nr 4 Apple Rose - Mikael J Andersson


Lopp 5 V65-5 V4-3 Nr 6 La Viva - Marcus Hultman


Lopp 6 V65-6 V4-4 Nr 5 Caddie Jo - Carl Johan Jepson


Lopp 7 Nr  3 Vikens Dome - Andre Eklund


Lopp 8 Nr 10 M.T.Laroche - Magnus Jakobsson


Lopp 9 Nr 7 Philip Ess - Kai Johansen


Ponnyloppet Nr 6 Allgunnens Face - Alicia LarssonKihlmans V65-Tips - Årjäng 

Dagens bästa V65-Spik = M.H.Herkules

V65-1...3-5
V65-2...4-14-15
V65-3...6 M.H.Herkules
V65-4...1-4-7-8
V65-5...1-4-6-9
V65-6...5-6-8-12
384 rader = 384 kr

V4-Tipset - Årjäng
 

V4-1...4-6-12
V4-2...1-4-7
V4-3...6-9
V4-4...5-6-12
54 rader = 108 kr

Torsdag 22 juni 2017

V86: Nantucket bjöd på montépropaganda

 

Nantucket imponerade när montén fick vara med i V86. Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2017-06-21 22:06 Senast ändrad: 2017-06-21 22:26

Nantucket hade uppvisning när montén på onsdagen fick vara med inom V86-spelet.
I utklassningsstil befäste han sin position som Sveriges bästa häst i disciplinen.
- Han är ensam i sitt slag och jag kommer nog aldrig att få sitta på en liknande häst, sa segerryttaren Sofia Adolfsson.

Montésporten är på frammarsch i trav-Sverige men det är sällan den släpps fram på den stora scenen. I onsdagens V86-omgång i Eskilstuna fick emellertid disciplinen kliva in i rampljuset och då bjöd Nantucket på ren och skär montépropaganda. Från innerspår bakom startbilen tog fixstjärnan hand om ledningen, drog på i högt tempo och lämnade konkurrenterna över upploppet.
- Han är så oerhört tacksam alltså. Han bara gillar det här och han ser alltid så oberörd ut, sa hästens tränare Mercedes Balogh.

Nantucket var tidigare framgångsrik även med sulky och han har flera V75-segrar på meritlistan. Men sedan Mercedes Balogh började tävla hästen i monté har hans karriär tagit ny fart. Onsdagens seger var hans 11:e i 13:e montéstarten och vid tio av fullträffarna har Sofia Adolfsson ridit hästen.
- Jag är väldigt tacksam och glad för att jag får rida så här fina djur. Det är det här jag tycker om, som jag älskar och som jag brinner för, sa Adolfsson.
- Han känns nästan finare och finare och vi får hoppas att han får hålla sig fräsch för då har vi många fina lopp framför oss.

Monté-SM i höst är säsongens stora mål för Nantucket men först ska hästen få lite sommarlov.
- Han ska få softa och gå lite i skogen. Sedan får vi ta sats igen, sa Mercedes Balogh.

Kolgjinis hårding i en klass för sig


Lutfi Kolgjinis högkapable fyraåring Rajesh Face påbörjade en ny segerrad, den som bröts i Fyraåringseliten under elitloppssöndagen på Solvalla, när han från ledningen drog konkurrenterna sönder och samman över 2 640 meter. Christoffer Eriksson körde hästen för första gången och han var imponerad av den ståtlige hingsten.
- Det är en fruktansvärt fin häst, en riktigt bra häst, sa Jägersrokusken.
Loppets förstapris var 70 000 kronor och så här långt har Rajesh Face, som kostade 1,9 miljoner kronor som ettåring, sprungit in 566 000 kronor.
- Det är alltid dyrt när man köper en häst för nästan två miljoner kronor men det känns som att han kommer att leverera pengarna, sa Christoffer Eriksson.

Sundbergs krigare mosade motståndet

I omgångens snabblopp visade Charrua Forlan att han har formen i zenit. Tränaren Hans-Owe Sundberg satt själv i sulkyn och han lämnade ingenting åt slumpen utan sände fram sin häst utvändigt om ledande Food Money. Därifrån mosade hästen motståndet.
- Han har alltid varit en krigare och jag är inte överraskad över att han kunde göra ett sånt här lopp i dag. Han har mött elitloppshästar på slutet och matchat dem riktigt bra, sa Hans-Owe Sundberg.

Uppvisning av Bruno Bagheera


Stefan Melander-tränade Bruno Bagheera hade bara vunnit ett av tolv lopp inför kvällen. Det lär bli fler triumfer framöver. I alla fall att döma av den uppvisning hästen bjöd på när han till synes utan anstängning plockade ner segerstaplaren Athos Race från positionen som första häst i andraspår och gick undan till överlägsen seger.
- Det är svårt att säga hur mycket sparade krafter han hade i mål för jag lät honom pinna på sista 200, men jag hade tussarna kvar och han var inte helt tom i mål, sa segerkusken Erik Adielsson.

Fina pengar för åtta rätt

Övriga V86-lopp vanns av Dick S Janssons The Lucky One (Ulf Ohlsson),

Jörgen Westholms M.T.Lovely Lady,

Bernt Erikssons Cikoria Frazer (Tobias J Gustafsson)

 och Björn Goops Mellby Dashing. Det var dubbel jackpot på V86-spelet vilket gjorde att den inte allt för svårfunna raden betalade 22 854 kronor. Sju rätt gav 152 kronor och sex rätt 19 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Onsdag 21 juni 2017

I dag lunchtrav på Färjestad

Dagens ALN-Häst = He's A Diffacolt
Målgångsbilder

Lopp 1 V4-1 Nr 12 Brothers In Am - Jennifer Tillman


Lopp 2 V4-2 Nr 2 Red Bolt - Magnus Jakobsson


Lopp 3 V4-3 Nr 7 Uret - Örjan Kihlström


Lopp 4 V4-4 Nr 5 He's A Diffacolt - Björn Goop


Lopp 5 V5-1 Nr 12 Explosive Zon - Björn Goop


Lopp 6 V5-2 Nr 6 Global Tuxedo - Jennifer Tillman


Lopp 7 V5-3 Nr 3 Ribaude - Björn Goop


Lopp 8 V5-4 Nr 5 Fleek Hanover - Thomas Dalborg


Lopp 9 V5-5 Nr 3 Concetta - Juhani PartanenKihlmans V4 & V5-Tips - Färjestad

V4-Tipset - Färjestad

V4-1...3-7-9
V4-2...1-2-5-8
V4-3...7-11-13
V4-4...2-5-8-9
144 rader = 288 kr


V5-Tipset Färjestad
 

V5-1...1-2-6-8-10-12
V5-2...5-9-10
V5-3...3-5
V5-4...1-3-4-5-7
V5-5...1-9-10
540 rader = 540 kr


I kväll V86 från Eskilstuna

Kihlmans V86-Tips - Eskilstuna

En bra V86-Spik = Nantucket

V86-1...2-5-6-7
V86-2...1-2-5-9-13
V86-3...1 Nantucket
V86-4...2-6-10
V86-5...4-8-12
V86-6...8-9-10
V86-7...2-3-6
V86-8...5-9
3240 rader = 810 kr

Tisdag 20 juni 2017

I dag båtbussväder...
 

Allsvenska kuskligan: Ligaledaren överlägsen

Stockholm. Publicerad: 2017-06-19 12:09 Senast ändrad: 2017-06-19 12:10

Ligaledaren Ulf Ohlsson håller ett mycket högre tempo än landets övriga kuskar. I veckan som gick bokförde han sig för 14 segrar.Tvåan i ligan, Örjan Kihlström, vann fem lopp.

Allsvenska kuskligan: 
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 162-126-102
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 106-89-72
3. Jorma Kontio, Solvalla, 91-57-61
4. Björn Goop, Färjestad, 80-58-46
5. Christoffer Eriksson, Jägersro, 76-58-40 
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 68-67-60 
7. Carl Johan Jepson, Färjestad, 65-68-58
8. Johan Untersteiner, Halmstad, 63-42-44
9. Stefan Söderkvist, Åby, 59-46-44
10. Ulf Eriksson, Bollnäs, 56-44-40
11. Erik Adielsson, Solvalla, 54-56-27 
12. Claes Sjöström, Solvalla, 52-40-32 
13. Kim Eriksson, Mantorp, 52-32-40 
14. Johnny Takter, Jägersro, 46-43-34 
15. Kaj Widell, Solvalla, 45-44-28 
Siffror till och med 18 juni.

Ola Johansson, Kanal 75


Örebros Donatella Center

Ledning och "segervittring" i Rikstravet - Örebro

Måndag 19 juni 2017

Ny vecka nya stolpar (Skutberget) ger nya möjligheterI dag hittade vi 15 stolpar 87 av 140 tagna

Söndag 18 juni 2017

I dag GS75 på Färjestad

Dagens ALN-Häst = Dibaba
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 2 Enjoy The Life - Thomas Dalborg


Lopp 2 Nr 6 Staro Lochlyn - Erik Adielsson


Lopp 3 Nr 5 Twist Of Fate - Pekka Korpi


Lopp 4 Nr 6 Bellatrix Zet - Kenneth Haugstad


Lopp 5 GS75-1 Nr 5 Coin Perdu - Erik Adielsson


Lopp 6 GS75-2 Nr 7 Al's Espreius - Johnny Takter


Lopp 7 GS75-3 Nr 10 Vanquish Kronos - Christoffer Eriksson


Lopp 8 GS75-4 Nr 4 Velvet Gio - Stefan Söderkvist


Lopp 9 GS75-5 Nr 6 Dibaba - Örjan Kihlström


Lopp 10 GS75-6 Nr 9 Vamp Kronos - Christoffer Eriksson


Lopp 11 GS75-7 Nr 1 Calle Crown - Christoffer Eriksson


Lopp 12 Nr 2 White Bobbysock - Tom Fromell


Lopp 13 Nr 5 Miss Åslanda - Tom Horpestad

 Kihlmans GS75-Tips - Färjestad

En bra GS75-Spik = Coin Perdu

GS75-1...5 Coin Perdu
GS75-2...6-7
GS75-3...4-7-10
GS75-4...1-3-6-7-8
GS75-5...6 Dibaba
GS75-6...1-2-6-9
GS75-7...1-4-5-6-9
600 rader = 600 krÖrjan Kihlström kör en GS75-Spik = Dibaba

Lördag 17 juni  2017

I kväll V75 från Boden
 

Storvinst till Värmland - vann 108 726 kronor på Top 7

I dagens Top 7-omgång, 2017-06-17, på Boden blev det hög utdelning på 4 rätt. En kupong inlämnad på Sunne Tobakshandel gav hela 108 726 kronor.
Kupongen, som kostade 24 kronor lyckades pricka in 4 rätt.
Det vinnande systemet innehöll ingen så kallad spik - ogarderat lopp.

 Kihlmans V75-Tips - Boden

En bra V75-Spik =  Whitehouse Express

V75-1...2 Whitehouse Express
V75-2...2-3-7-8-15
V75-3...2-4-7-9
V75-4...2-6-10-15
V75-5...2-7-8-10
V75-6...2-3-4-5-11
V75-7...2 Propusion
1600 rader = 800 kr


Propulsion = en bra V75-Spik

Fredag 16 juni  2017

I dag lunchtrav med V65 från Årjäng

Dagens ALN-Häst = Jula Extreme
Målgångsbilder

Lopp 1 V65-1 Nr 9 Seronera - Stefan Söderkvist


Lopp 2 V65-2 Nr 7 Sol Faksa - Magnus Jakobsson


Lopp 3 V65-3 Nr 2 Skyper - Peter Ådefors


Lopp 4 V65-4 Nr 4 Torpa Nicklas - Odd Arne Sagholen


Lopp 5 V65-5 Nr 6 Rolex Broline - Olle Goop


Lopp 6 V65-6 Nr 5 Jula Extreme - Olle Goop


Lopp 7 Nr 6 S.M-K.Smashing - Renate Aarile


Lopp 8 Nr 10 Mine - Sveinung Dag Dalen


Lopp 9 Nr 7 Magic Moves - Magnus Jakobsson


 Kihlmans V65-Tips - Årjäng

Olle Goop kör V65-Spiken som är.....

.... Jula Extreme

V65-1...1-7-8-11-12-13
V65-2...3-6-7
V65-3...1-2-3-9
V65-4...2-4-5
V65-5...4-6
V65-6...5 Jula Extreme
432 rader = 432 kr

V4-Tipset - Årjäng

V4-1...1-2-3-7-9
V4-2...2-4-5
V4-3...4-6
V4-4...5-10
60 rader = 120 kr


Kl. 12.05 Duggregn men fin bana

Fighting Joe (nr 1 V65-1) såg fin ut, kan duga från ett bra läge

Kl. 12.10 Bullet Hoss (V65-3) såg dunderfin ut, storfidus

Kl. 12-11 Hall Of Fame Zon...inget att anmärka på...

kl. 12.30 Bellfaks (V65-4) ok i bakvarv...... sedan....

...sedan i rätvarv och allt såg bra ut...
 

Torsdag 15 juni  2017

V86: Sju raka - fölstoet förlängde segerraden

 

Trio med sju raka. Southwind Feji med sin tränare Pär Hedberg och kusken Mikael J Andersson. Foto: Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2017-06-14 22:12 Senast ändrad: 2017-06-14 22:32

Sju raka segrar från debuten.
Det är något visst med obesegrade hästar.
Storyn bakom USA-födda Southwind Feji är också något extra.
- Hon kom till Sverige som fölsto men det visade sig att hon inte var dräktig - och det är jag glad för, sa Axevallatränaren Pär Hedberg efter onsdagens seger i V86 på Vaggeryd.


V86-spelet är ute på sommarturné i landet och småländska Vaggeryd blev första stoppet på onsdagen där arrangörarna hade laddat för banans största tävlingsdag för året. 4 158 personer kom till tävlingarna.

Carl-Erik Bender köpte Southwind Feji på auktion i USA och meningen var att stoet skulle tävla. Humöret var dock inte det bästa i starten och det beslutades att hästen skulle betäckas i stället.
I fjol våras kom Southwind Feji till Kvänum och Stall Palema där det efter en tid visade sig att stoet inte alls var dräktigt. Palema-tränaren Pär Hedberg menar att stallet fick börja från noll
- Vi provade att bygga upp henne och ju mer träning hon fick desto bättre kändes hon, menar Pär Hedberg.

”Riktig maskin”
Efter sex raka segrar spelades Southwind Feji till stor favorit (48 procent) i V86 på Vaggeryd. Mikael J Andersson – kusken som kört vid samtliga segrar - ledde varje meter av V86-3 med stoet som blivit en liten favorit.
Sjunde raka för det fyraåriga ”fölstoet”.
- Jag var tvungen att ladda på henne för att komma till ledningen och hon blev lite vass av det. Men inte mer än att hon kunde vinna säkert. Det är en riktig maskin detta!
Som USA-född är onsdagens vinnare utestängd ifrån många av de klassiska loppen. Pär Hedberg blickar mot Halmstad.
- Det är väldigt roligt det här. Hon brukar ingen energi när hon springer och det går väldigt lätt för henne när hon travar. Är allt som det ska åker vi till Halmstad under sprintermästartorsdagen för ett stolopp där på V75.

Seglade undan

Joakim Lövgrens hederspålle Alfas da Vinci segrade i Smålandsstayern som den störste favoriten på V86-spelet.
Nioåringen stod med 60 meters tillägg över grunddistansen 3640 meter och Lövgren väntade till varvet från mål innan han ryckte i högertömmen.
Under slutrundan hade Lövgren ryggar att gå i och över upploppet kom Alfas da Vinci seglande i sedvanlig bländande stil.
- Han gör nästan allt själv och älskar att tävla. Man får nästan tårar i ögonen när man pratar om honom. Det kommer att bli synd om honom den dagen han inte får tävla längre för han lever verkligen upp när han kommer till en bana, sa Joakim Lövgren som skissar på att stationera nioåringen i Frankrike för några lopp i vinter.
Onsdagens start var Alfas da Vincis hundrade i karriären och han klev över fem miljoner intjänat.

Mot finska derbyt

Åbys Veijo Heiskanen hade skickat sex hästar till Vaggeryd och finske kuskettan Mika Forss inledde spelet med att styra högkapable Benjamin Evo till seger.
Hästen kom från en försöksseger i finska sprintermästaren i maj (galopp i finalen) och skulle visa sig helt överlägsen i loppet för fyraåringar.
Lutfi Kolgjinis storfavorit Friend Of Nature satt i ledningen men var chanslös att utmana när Mika Forss valde att trycka till utvändigt ledaren och låta hästen kliva undan.
Segertiden nya rekordet 1.13,5 över 2140 meter, volt.
- Det är en ganska högkapabel häst. Målet är så klart finska derbyt i augusti, sa skötaren Sandra Gustafsson.


Duon Heiskanen-Forss fick en seger även i loppet efter med Trecciadoro Rex. Mika Forss ville ha ledningen men tvingades släppa och fick luckan 150 meter från mål.

Lätt från spets

Flerfaldige V75-vinnaren Star Advisor Joli hade en fin uppgift på pappret och löste V86-4 hur enkelt som helst. Fuxen gled till ledningen som så många gånger förr och eftersom tempot inte var allt för uppskruvat blev lugna gatan till mål. Sofia Aronsson tränar.
Körande Kim Eriksson grillade comebackande Isor Håleryd i dödens sista varvet med att dra hårt och i sista kurvan tog krafterna slut för Peter Untersteiners häst.

Axevallatränat i topp blev det också i försöket till Diamantstoet där halvskrällen Zoccer City ledde från start till mål. Carl Johan Jepson satt bekvämt tillbakalutad bakom Raoul Engbloms häst.

I avslutningsloppet, ett försök i bronsdivisionen, rann favoriten Moni To Spare undan i ledningen och hann undan knappt före snabbt uppdykande Västerbo Exact.
Åtta rätt på V86 delade ut 766 kronor. Ingen utdelning på sju och sex rätt vilket betyder att det vankas dubbel jackpot nästa onsdag då V86 avgörs i Eskilstuna, med kalkylerade 14 miljoner till en ensam vinnare.

Mikael Wikner, Kanal 75


I dag 4 stolpar 63 - 41 - 57 - 62 Nu 72 och 8 kvar till 80

Stolpe 63

Stolpe 41

Stolpe 57

Stolpe 62

Onsdag 14  juni  2017

I kväll V86 från Vaggeryd

Kihlmans V86-Tips - Vaggeryd

En bra V86-Spik = Southwind Feji

V86-1...1-2-5-6
V86-2...1-4-5-6
V86-3...6 Southwind Feji
V86-4...2-3-5
V86-5...3-4-5-7-13-14
V86-6...2-5-8-10
V86-7...12 Alfas Da Vinci
V86-8...1-3-8
3456 rader = 864 kr


En bra V86-Spik = Alfas Da Vinci
 

Inför V86: Lövgrens ödmjuke krigare bäst i långa loppet

 

Alfas da Vinci gästar på onsdagen Vaggeryd. Foto av URBAN KIHLMAN

Stockholm. Publicerad: 2017-06-13 16:23 Senast ändrad: 2017-06-13 16:26

I flera år har han tillhört eliten över längre distanser och han är still going strong.
Alfas da Vinci blir tuff för konkurrenterna att stå emot i Smålandsstayern när V86-spelets sommarturné på onsdagen kommer till Vaggeryd.
- Det ser väl ut som en lämplig uppgift på förhand, säger hästens tränare och kusk Joakim Lövgren.

Nio år har han hunnit bli, långdistansaren Alfas da Vinci. Sedan han på hösten 2013 kom i Joakim Lövgrens vård har han sprungit in miljonbelopp årligen och om han på onsdagen tar 18:e segern i Jägersrotränarens regi passerar saldot på vinstkontot fem miljoner kronor.
- Han har varit lagkapten i mitt stall i flera säsonger nu och en betydelsefull häst för mig. Han har spelat en viktig roll i att vi har haft konkurrenskraftiga hästar i stallet och kanske till och med dragit till sig nya hästägare, säger Joakim Lövgren.
Alfas da Vincis meritlista toppas av segern på svenskt rekord i SM 2015 och bland de större titlarna finns även Malmö Stads Pris och Prix Ovidius Naso i Paris. Topptravare har ofta rykte om sig att vara divor i stallet. Så är inte fallet med Alfas da Vinci.
- Om han hade varit människa hade man sagt att han är ödmjuk. Jag kan inte tänka mig en snällare häst än han. Det är först när han tävlar som han visar beslutsamhet, tuffhet och mod.
En ödmjuk krigare?

- Ja, en ödmjuk krigare kan man kalla honom.

"Känns som han ska"
I år har det blivit en seger på fem starter för Alfas da Vinci, som senast visade att formen är god när han avslutade rykande som tvåa bakom Carabinieri i gulddivisionen i V75.
- Jag försökte nog få fram inför den starten också att det inte var någon fara med formen, men det kan lätt bli fel i långa lopp. Det har blivit rätt många gånger i hans fall men då och då har det blivit kört så att det inte går att vinna och det hände två gånger på raken. Senast fick han ett väldigt fint lopp och var bara tre tiondelar ifrån rekordet han gick i SM. Så prestationsförmågan finns i honom fortfarande och han är bäst när han kan komma till slut och de har kört färdigt där framme, så har det varit i hela hans karriär.
Onsdagens lopp körs över grunddistansen 3 640 meter och Alfas da Vinci startar med 60 meters tillägg. De förutsättningarna har han haft en gång tidigare och då vann han.
- Det ser väl ut som en lämplig uppgift på förhand i alla fall. Han har fortsatt att träna underhållande och han känns som han ska och brukar göra. Han kommer att gå med skor runt om den här gången. Det tycker jag inte har någon avgörande betydelse.
Att han sannolikt är bästa hästen i fältet och blir favorit, vilken betydelse har det?
- Det kan påverka hur andra kör. Det är lätt att säga att man väntar på Alfas da Vinci eller ska gå med i rygg på honom. Vissa lopp blir svårare att vinna på grund av att man är favorit. Han är bäst när han får gå till slut så det är lättast att vinna med honom när det är jämna lopp där många är sugna och tempot hålls uppe.
Hur ser den fortsatta planen ut för Alfas da Vinci?
- Ett delmål är Malmö Stads Pris (25 juli). Sedan kan det också bli så att han provar Lyons lopp (12 augusti) där han har varit med de två senaste åren. Sedan får vi se i vinter om vi provar i Frankrike igen. Det får han själv avgöra men vi är öppna för det om han visar fräschör och form.

”Bättre än tidigare”
Alfas da Vinci får sällskap till Vaggeryd av två stallkamrater.
- Spring Moon (V86-2) har bra form. Senast blev det ett väldigt snabbt lopp och hon rekordsänkte rejält och spurtade över linjen också. Jag kan tänka mig att det är lite lättare motstånd den här gången och formmässigt är hon bättre än tidigare. Hon har haft en kämpig inledning på sin karriär innan hon fått bitarna att klaffa men jag tycker att hon har gått jämnare nu på slutet, säger Lövgren.
- Sandsjöns Revenue (V86-3) var väl lite blek senast från bra läge. Han var trea på en 1.12-tid utan att jag var helt nöjd. Efter det fick han pausa lite och sedan har vi tränat upp honom igen. Han sköter träningen fint.
- Nu möter han Southwind Feji och hade jag inte sett hennes senaste lopp på Axevalla hade jag trott väldigt mycket på henne. Men banan kanske inte passade? Hur som helst har jag stor respekt för henne och det kan bli svårt både för Sandsjöns Revenue och alla andra att fånga in henne om hon går som hon ska. Jag tycker att min häst har mer att bevisa innan jag vill utmåla honom som en vinstchans, säger Lövgren och summerar:
- Vi får ligga lågt med Sandsjöns Revenue, tro på skrällchans med Spring Moon och så litar vi på Alfas da Vinci som vanligt.

Ola Johansson, Kanal 75


Tisdag 13 juni  2017Chris Trotter mot Amarör SM med Vanity Blast

Måndag 12 juni  2017

I kväll V64 från Färjestad

Dagens ALN-Häst = Fossens Bonus
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 7 Chianti - Björn Goop


Lopp 2 Nr 1 Linus Wibb - Josefine Ivehag


Lopp 3 Nr 4 Deimos Racing - Erik Adielsson


Lopp 4 V64-1 Nr 2 Tro Lo Lo - Oskar J Andersson


Lopp 5 V64-2 Nr  1 Mack Dragan - Carl Johan Jepson


Lopp 6 V64-3 V4-1 Nr 1 Vanity Blast - Chris Trotter


Lopp 7 V64-4 V4-2 Nr 5 On The Line - Jorma Kontio


Lopp 8 V64-5 V4-3 Nr 8 Fossens Bonus - Magnus Jakobsson


Lopp 9 V4-4 Nr 6 Zola Grand Cru - Magnus Jakobsson


Lopp 10 Nr 1 You To Optimal - Magnus Jakobsson


Lopp 11 Nr 9 The Patriot - Sofa Adolfsson


Lopp 12 Nr 1 Pharkphumchai - Fredrik BergKihlmans V64-Tips - Färjestad

Carl Johan Jepson kör kbällensV64-Spik = Mack Dragan

V64-1...4-5-10-11-12
V64-2...1 Mack Dragan
V64-3...1-3-4-10-11
V64-4...6-9-10-11
V64-5...5-8-10
V64-6...3-5
600 rader = 600 kr

V4-Tipset - Färjestad

Aces High kan vara en V4-Spik Nr 10 V4-2

V4-1...1-10-11
V4-2...6-10-11
V4-3...8-10
V4-4...2-3-5-11
72 rader = 144 kr

 

Allsvenska kuskligan: Kihlström förbi 100 men långt efter

Stockholm. Publicerad: 2017-06-12 10:01 Senast ändrad: 2017-06-12 10:02

Örjan Kihlström passerade 100 årssegrar i veckan som gick men tappade mark till ligaledaren Ulf Ohlsson som efter nio veckosegrar nu leder med 47 pinnar.

Allsvenska kuskligan: 
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 148-119-91
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 101-86-65
3. Jorma Kontio, Solvalla, 83-55-59
4. Björn Goop, Färjestad, 76-56-41
5. Christoffer Eriksson, Jägersro, 69-56-39
6. Carl Johan Jepson, Färjestad, 63-66-52
7. Peter Untersteiner, Halmstad, 63-58-57
8. Johan Untersteiner, Halmstad, 63-42-44
9. Stefan Söderkvist, Åby, 55-43-41
10. Ulf Eriksson, Bollnäs, 53-40-39
11. Claes Sjöström, Solvalla, 52-40-32
12. Erik Adielsson, Solvalla, 51-50-26
13. Kim Eriksson, Mantorp, 49-30-39
14. Kaj Widell, Solvalla, 45-43-28
15. Johnny Takter, Jägersro, 45-40-32
Siffror till och med 11 juni.

Ola Johansson, Kanal 75


Donatella Center i ledning för Örebro i Rikstravet
Fin 4:a på Bjerke i går
Kanske årets segrare i Rikstravet när en halv månad återstår

Söndag 11 juni  2017

I dag V75 från Bjerke
 

Storvinst till Värmland - vann 318 659 kronor på V75

I dagens V75-omgång, 2017-06-11, på Bjerke blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad på Pressbyrån Kungsgatan gav hela 318 659 kronor.

Kupongen, som kostade 1 280 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med sju rätt, 21 rader med sex rätt. och 162 rader med fem rätt.

Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.

Storvinst till Värmland - vann 313 379 kronor på V75

I dagens V75-omgång, 2017-06-11, på Bjerke blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 313 379 kronor.

Kupongen, som kostade 1 800 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med sju rätt, 17 rader med sex rätt. och 119 rader med fem rätt.

Det vinnande systemet innehöll ingen så kallad spik - ogarderat lopp.

 

Storvinst till Värmland - vann 299 372 kronor på V75

I dagens V75-omgång, 2017-06-11, på Bjerke blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 299 372 kronor.

Kupongen, som kostade 32 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med sju rätt, 6 rader med sex rätt. och 15 rader med fem rätt.

Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

V75 söndag: Twister Bi skrällvann Oslo Grand Prix

 

Foto av LENNART KIHLMAN

Stockholm. Publicerad: 2017-06-11 19:12 Senast ändrad: 2017-06-11 19:30

Loppets minst spelade häst, Twister Bi, skrällvann Oslo Grand Prix för Christoffer Eriksson.
Kort före mål kämpade han ner Lionel och tog hem förstapriset på 1,5 miljoner kronor.
- Det är absolut den största seger jag har vunnit, sa Christoffer Eriksson som har gjort stor succé som kusk de senaste åren.


Italienfödde Twister Bi har utvecklats väldeliga det senaste året och tagit sig in i eliten. Tränad av Jerry Riordan i Halmstad har han bland annat varit med i Finlandia-Ajo och i Elitloppet. Nu kom en riktigt stor fullträff när han vann Norges största travlopp på Bjerke i Oslo. Christoffer Eriksson hittade ner i andra par utvändigt från sitt svåra utgångsläge med spår sju bakom bilen. Det blev sedermera tredje par utvändigt när Göran Antonsen sände fram Lionel utvändigt om ledande Dante Boko efter åttahundra meter. Christoffer Eriksson attackerade sjuhundra meter kvar med Twister Bi och i slutkurvan kom han ner i rygg på Lionel. Den sistnämnde ryckte åt sig en klar ledning in på upploppet och Twister Bi tog upp jakten. Han närmade sig hela vägen och kort före mål tog han sig förbi Lionel. Segertiden blev 1.12,6 över distansen 2100 meter med bilstart.
- Det känns fantastiskt och det är de här loppen man drömmer om att få vara med i och nu fick jag chansen att vinna. Man har suttit och tittat på de här loppen när man började med trav och det är den absolut största segern. En enorm glädje, sa Christoffer Eriksson som återigen gör ett kanonår som kusk.
- Han öppnade bra och fick en bra position men sedan gick det väldigt sakta mitt i loppet. Jag kände mig tvungen att ge mig iväg sjuhundra kvar och han kändes stark. Vi hade tur att komma ner i rygg på Lionel i sista sväng och fick gjuta lite mod i hästen. Han har gjort en enorm utveckling och tagit enorma kliv efter att ha haft en del problem tidigare. Jerry har gjort ett jättebra jobb med honom.
- Man vet inte om man ska gråta eller skrika. Jag är stolt över hästen, sa Jerry Riordan.

Lionel tapper tvåa

En strålande insats gjorde även Lionel som blev tvåa i mål efter att ha knäckt ledaren från dödens och kämpade storstilat in i mål.
- Jag var nummer två i dag i Norges största travlopp och det känns fantastiskt stort. Jag ska vara så pass ärlig och säga att mitt i sista svängen var jag 99 procent säker på att vinna. Kanske att jag körde lite försiktigt då, jag kanske hade fått ett större försprång om jag hade kört för fullt hela vägen. Men det gick väldigt fort till slut och Twister Bi var jättebra men det var även Lionel, sa Göran Antonsen.

”D.D.’s Hitman blev påkörd”
Trea i Oslo Grand Prix var favoriten Aubrion Du Gers och Jos Verbeeck. Efterspelet handlade en del om en trång situation ut på den första bortre långsidan mellan honom och D.D.’s Hitman med Ulf Ohlsson i sulkyn.
- Det var väldigt snävt och han blev påkörd helt enkelt. Han gick fantastiskt bra efteråt och var ganska obrukad i mål trots galoppen, sa Ulf Ohlsson medan däremot Jos Verbeeck bakom Aubrion Du Gers inte alls menade att det var någon störning och att han inte rörde D.D.’s Hitman.

Månprinsen A.M. återigen en vinnare

I övrigt den här V75-omgången på Bjerke så var Månprinsen A.M. tillbaka i vinnarcirkeln när han spurtade hem kallblodsloppet med 300 000 kronor i förstapris. Han profiterade på ett våldsamt tempo i täten där han satt en bit bak. Lome Brage snuvade favoriten Polara på ledningen in i första sväng men den öppningen kostade 1.15,9 de första femhundra metrarna. Polara fick återigen göra grovjobbet utvändigt om ledaren och föll verkligen med flaggan i topp. I andra par utvändigt satt Odin Tabac som angrep in på upploppet men Polara svarade denne hela vägen. Men precis före mållinjen kunde han inte svara en mycket bra spurtande Månprinsen A.M.

- Han visade att han var som bäst även senast på Solvalla men då fumlade jag till det. Det kändes jätteskönt att de hade kört så fort och jag hade fulla händer i sista sväng, sa Gunnar Melander.

”Hästen är som en bil att köra”

V75-omgångens mest streckade häst, Shadow Gar, gjorde sin plikt för Erik Adielsson. Det Erik Bondo-tränade stoet fick överta ledningen efter sexhundra meter och blev sedan tufft utmanad av Indoor Voices över upploppet. Storfavoriten höll dock undan säkert den sista biten.
- Den här hästen är som en bil att köra och jag var en lycklig passagerare. En ruggigt trevlig märr, hon fick sträcka på sig men jag tror också att hon är bättre bakifrån, sa Erik Adielsson.

I det inledande långloppet så kunde favoriten Titanium Gar köras till ledningen efter ett varv för Hugo Langeweg Jr. I flegmatisk stil höll han sedan undan knappt före en vasst spurtande Totem D’Azur.

Canari Match tog första segern för sin nye tränare Daniel Redén när han vann V75-4 för Örjan Kihlström. Han kördes tidigt till ledningen efter en dramatisk inledning där Poet Broline stördes till galopp i första kurvan. Canari Match tog sedan en lätt seger och avvisade Tango Negros angrepp på upploppet efter att den sistnämnde kommit loss ifrån rygg på ledaren.

Goop höll vad han lovade

Björn Goop hade lämnat klartecken i Björnkollen på atg.se på Phantasm Soa i den fjärde avdelningen och efter en fin resa i andra par utvändigt tog han sig kort före mål förbi en mycket tapper Makethemark som fått göra grovjobbet utvändigt om ledaren. Phantasm Soa bröt ut på upploppet mot Dominion Beach och domarna tittade länge på filmen om det var aktuellt att diska hästen men de valde att fria.

Rekord Rune var en riktig smällkaramell som vann V75-2 för Carl Johan Jepson efter en vass spurt. Hästen var spelad till en procent av insatsfördelningen och lade grunden till att sju rätt gav 293 234 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 7Kihlmans V75-Tips - Bjerke

Erik Adielsson kör en V75-Spik = Shadowa Gar

V75-1...1-5-6-12-15
V75-2...2-3-4-9-11
V75-3...3 Shadow Gar
V75-4...2-4-6
V75-5...1 Polara
V75-6...3-6-7
V75-7...1-2-5-8-9
1125 rader = 562,50 krPolara = V75-Spik

Lördag 10 juni  2017

I dag V75 från Östersund
 

Storvinst till Värmland - vann 128 077 kronor på V75
I dagens V75-omgång, 2017-06-10, på Östersund blev det hög utdelning på sju rätt. En kupong inlämnad på Torsby-jouren gav hela 128 077 kronor.
Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in sju rätt. Kupongen innehöll förutom 5.2 rader med sju rätt, 140.4 rader med sex rätt. och 1341.6 rader med fem rätt.
Det vinnande systemet var sålt i 78 andelar, vilket innebär att varje andel är värd 1 642 kronor.
Det vinnande systemet innehöll tre så kallade spikar - ogarderade lopp.

V75: Jämtlands Stora till hemmapojken Linderoth

 

Segergest. Per Linderoth slog till i Jämtlands Stora Pris med Västerbo Highflyer. Foto: Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2017-06-10 19:35 Senast ändrad: 2017-06-10 19:53

2007 lämnade han Östersund för Sundsvall.
På lördagen var Per Linderoth tillbaka på sin gamla hemmabana och vann Jämtlands Stora Pris med lånestyrningen Västerbo Highflyer.
- Det är det största loppet här hemma som jag sett sedan jag var 14 år men aldrig haft några framgångar i. Klart att man blir sentimental, sa Linderoth som togs emot av mamma Anki och pappa Bertil efter loppet.


Östersundstravet frångick konceptet med midnattstrav det här året och runt 18.30 var storloppet Jämtlands Stora Pris (V75-6) igång med tio fina djur bakom bilen.
Per Linderoth körde Västerbo Highflyer åt Daniel Redén, Solvallatränaren som vann loppet i fjol med Call Me Keeper och i år hade tre hästar med i lördagens huvudnummer.
Västerbo Highflyer är en av de snabbaste hästarna i Europa bakom bilen och Linderoth behöll enkelt ledningen från innerspåret.
Adrian Kolgjini parkerade utvändigt med Mosaique Face och varvet passerades på behagliga 1.12,5.
Det var först i sista kurvan det började hända något. Kolgjini lät där Mosaique Face gå för fullt och man var riktigt närgångna när galoppen kom 250 meter från mål.
Västerbo Highflyer hade självfallet inga problem att kliva undan till segern i Jämtlands Stora Pris där 700 000 kronor delades ut till vinnaren.

Populär hemmapojk´
Per Linderoth valde Sundsvall som sin stationeringsort för några år sedan och har bland annat vunnit Stochampionatet sedan flytten.
- Det låter tråkigt att säga det men att få vinna det loppet med egentränade Blended Scotch är större. Men det här smäller jättehögt. Jag växte upp i den här stan och känner mycket folk. Det var fantastiskt skönt att få köra den här hästen åt Daniel och få komma hem och vinna i dag, sa Per Linderoth som firades rejält i och omkring vinnarcirkeln efter loppet av hemmapubliken.
Tvåa i loppet från andraparet utvändigt slutade Spring Erom, trea från ledarens rygg blev On Track Piraten.

”Var segern som rök”
Adrian Kolgjini var loppets store förlorade. Mosaique Face hakade i konkurrentens vagn och galopperade bort en säker seger menade han.
- Linderoths häst bryter ut och jag blev tvungen att parera i ett känsligt skede. Det var till hundra procent segern som rök – jag hade allt kvar i min, sa Adrian Kolgjini.

Två träffar för Träffs
En succéman är han i travet i år, amatören Magnus Träff från Bollnäs. 44-åringen driver familjeföretag med hästarna och både pappa och lillebror Andreas är inblandade i verksamheten.
På lördagen hade man två hästar till start på V75 - och det blev seger för båda.

Erik Adielsson satt bakom storfavoriten Survival Kit i det inledande klass I-loppet och spårade till mål efter att ha övertagit ledningen efter 400 meter.

Sedan var det dags för stallet stora stjärna. Queer Fish vann silverdivisionens final från dödens under elitloppshelgen. Ett bakspår i Östersund över kort distans gjorde inget heller,
Queer Fish kastades loss från kön 800 kvar och var bara fruktansvärd då han vände motståndet ut och in och hade avgjort redan i slutkurvan.
- Jag tror han gick 1.09,5 sista 1000 i tredjespår. Det är en fruktansvärd häst, sa den lugne Magnus Träff.
Queer Fish sänkte sitt rekord med en halv sekund till 1.10,7 över 1640 meter, autostart.
Amatörstallet brukar tampas i lite större sammanhang men har ändå en segerprocent runt de 40.
- Vi har hållit på i 20 år. Inför den här säsongen provade vi att lägga på lite fler intervaller på hästarna och det har fallit väldigt väl ut, sa Magnus Träff, som har sex hästar i stallet.

I övrigt noterade vi att…

…det blev norsk seger i kallblodens stora lopp, Sjunga Best Minne i form av Pave Faks och Jomar Blekkan.
Blekkan – en ofta sedd gäst i Östersund - erkände att sexåringen inte var någon dröm att ha framför sig på grund av hästens osäkerhet.
- Men när han har form som nu går det bättre, då travar han oftast, sa Blekkan som lämnade andra utvändigt varvet från mål och seglade ifrån fältet på den sista bortre långsidan. En seger som underlättades av att storfavoriten Fender slog på en galopp under avancemang 700 meter från mål. Amatören John Mogset tränar.

…i Wångens Stora Lärlingspris jämnade tur och otur ut sig inom loppen av några veckor. Jörgen Westholm-tränade First Love Boko (42 procent) fick stryk med liten marginal i ledningen i V75 senast. Nu gick det bättre. Oskar J Andersson såg till att köra sig till ledningen (från ett åttondespår) i den första kurvan och sedan var det aldrig någon fara på taket.

…favoritseger blev det även i klass II-loppet där Vincent Zaz bommade den tänkta ledningen från innerspåret men snabbt togs ut i banan av Ulf Ohlsson och i stället fick avgöra den tunga vägen utvändigt ledaren. Tufft tempo. Imponerande.
- Han var jätteduktig och det var inte utsålt i mål heller, sa Ulf Ohlsson.

…Umåkertränaren Ove A Lindqvist satte punkt i bronsdivisionen med Voulez Vous, tränad av amatören Ulrika Rehn från Solänget och fastställde utdelningen på V75 till 13 294 kronor för sju rätt. Sex rätt gav 181 kronor och fem rätt 25 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75Kihlmans V75-Tips - Östersund

Johnny Takter kör V75-Spiken = Linus Boy

V75-1...1-4-5-6-7
V75-2...3-5-8-12
V75-3...1-3-5-6-9
V75-4...4-9-12
V75-5...1-7
V75-6...3-4-5
V75-7...4 Linus Boy
1800 rader = 900 kr

Fredag 9 juni  2017

I dag V65 trav från Åmål kl. 12.45

Dagens ALN-häst 0Caddie Icon
Målgångsbilder

Lopp 1 V65-1 Nr 9 Caddie Icon - Artan Ceka


Lopp 2 V65-2 Nr 7 Matteo Manassero - MIkael J Andersson


Lopp 3 V65-3 V4-1 Nr 1 Vikens Energy - Andre - Eklundh


Lopp 4 V65-4 V4-2 Nr 10 Fina Rosalita - Emil Sillén


Lopp 5 V65-5 V4-3 Nr 7 La Viva - Marcus Hultman


Lopp 6 V65-6 V4-4 Nr 6 Chipen Boy - Dagfinn Aarum


Lopp 7 Nr 1 Loke Cash - Jan Henriksson


Lopp 8 Nr 2 Asafa - Maria E Persson


Lopp 9 Nr 4 Fixie - Carl Johan JepsonKihlmans V65-Tips - Åmål
 

Storvinst till Värmland - vann 73 278 kronor på V4

I dagens V4-omgång, 2017-06-09, på Åmål blev det hög utdelning på fyra rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 73 278 kronor.

Kupongen, som kostade 90 kronor lyckades pricka in fyra rätt. Kupongen innehöll 1 rader med fyra rätt.

Det vinnande systemet innehöll två så kallade spikar - ogarderade lopp.

Storvinst till Värmland - vann 73 278 kronor på V4

I dagens V4-omgång, 2017-06-09, på Åmål blev det hög utdelning på fyra rätt. En kupong inlämnad på Hanssons Tobak gav hela 73 278 kronor.

Kupongen, som kostade 864 kronor lyckades pricka in fyra rätt. Kupongen innehöll 1 rader med fyra rätt.

Det vinnande systemet innehöll ingen så kallad spik - ogarderat lopp.

Storvinst till Värmland - vann 73 278 kronor på V4

I dagens V4-omgång, 2017-06-09, på Åmål blev det hög utdelning på fyra rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 73 278 kronor.

Kupongen, som kostade 240 kronor lyckades pricka in fyra rätt. Kupongen innehöll 1 rader med fyra rätt.

Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.Artan Ceka är dagens nyckelkusk med....

....Santiago Kyu som spikas i V65-6 samt...

....bra chans med Caddie Icon nr 9 V65-1

V65-1...3-5-9
V65-2...1-3-7-8
V65-3...1-2-3-4-10-14
V65-4...1-6
V65-5...7-8-9
V65-6...7 Santiago Kyu
432 rader = 432 kr

V4-Tipset - Åmål

Artan Ceka kör V4-Spiken = Santiago Kyu

V4-1...1-2-3-4-5-10-14
V4-2...1-6
V4-3...7-8-9-15
V4-4...7 Santiago Kyu
56 rader = 112 kr

KL. 12.30 - Åmålstravet

Regnfritt just nu och fin bana....

kl. 12.28 - Bästa värmningen hittills = Ängens Kryptonit "Kan vara spets o slut"

Torsdag 8  juni  2017

Storvinst till Värmland - vann 491 323 kronor på V64

I dagens V64-omgång, 2017-06-08, på Örebro blev det hög utdelning på sex rätt. En kupong inlämnad på Torsby-jouren gav hela 491 323 kronor.

Kupongen, som kostade 720 kronor lyckades pricka in sex rätt. Kupongen innehöll förutom en rad med sex rätt, 16 rader med fem rätt. och 91 rader med fyra rätt.

Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

 

V86: ”Derbyhäst om han får vara frisk”

 

Foto av LARS JAKOBSSON

Stockholm. Publicerad: 2017-06-07 22:36

Fyraårige hingsten Dartagnan Sisu var en av flera hästar som imponerade när Solvalla på onsdagen bjöd på bland annat fyra avdelningar av Margaretas Tidiga Unghästserie.
- Det här är en derbyhäst om han får vara frisk, konstaterade kusken Ulf Ohlsson efter segern i V86-8.

Onsdagen på Solvalla bjöd på en mängd fina prestationer och kvällen avslutades med Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga hingstar och valacker. Segern och 300 000 kronor gick till favoriten Dartagnan Sisu som imponerade stort tillsammans med Ulf Ohlsson.
Varvet från mål forcerades Dartagnan Sisu till ledningen och sedan höll han undan med i nästan joggande stil med till synes sparade krafter i mål.

- Det här är en derbyhäst om han får vara frisk. Det är riktig power i den här hästen. I dag var han finare än i årsdebuten. Han är stark och rejäl av sig, berömde kusken Ulf Ohlsson.
- Han är jättefin. Han har känts stark och rejäl hela vintern. Det är klart att vi hoppas på derbyt, sa tränaren Mattias Djuse.

Vamp Kronos vann på topptid

Favoritseger blev det även V86-2 där treåriga stoet Vamp Kronos lekte hem 300 000 kronor i Margaretas Tidiga Unghästserie. Trots att Vamp Kronos fick gå utvändigt ledaren i högt tempo avgjorde hon med en gäspning då kusken Christoffer Eriksson gav henne matchorder 600 meter från mål.
- Hon kändes bra hela tiden. Det är en fruktansvärt fin häst som gjort det bra hela tiden. Hon kändes stark hela tiden och vann på bra sätt på en bra tid. Hon har en vägvinnande aktion, kommenterade segerkusken.
Segertiden på det treåriga stoet blev imponerande 1.12,8 över distansen 2 140 meter autostart.
- Hon var en normal häst till vi kvalade henne, då förvandlades hon som de bästa hästarna gör och hon blir bara bättre och bättre för varje start. Dessutom har hon kanske den bästa stamtavlan i världen, sa tränaren Jerry Riordan om dottern till Ready Cash och Viking Kronos-stoet Only Kronos.

”Kuppade” sig till ledningen

Christoffer Eriksson hade en bra kväll och han vann även V86-3 efter en vaken manöver då han körde till mitt i loppet och ”kuppade” till sig ledningen varvet från mål med Tomas Malmqvist-tränade Calle Crown. Fjärde utvändigt blev spets på 300 meter.
- Det gick ju sakta och jag hade en snabb häst så det såg säkert bättre ut än vad det var. Det går enklare när man har bra hästar, som det var i dag hade jag säkert kunna vunnit loppet även om jag suttit där bak, sa Jägersrokusken

Sjätte raka för obesegrad talang

Timo Nurmos talang Izzy var V86-omgångens största favorit och fyraåringen gjorde inte favoritspelarna på Solvalla besvikna. Ledning från start till mål innebar sjätte raka segern från debuten för det obesegrade stoet.
- Hon blir bara bättre och bättre och gick barfota första gången i dag. Hon är jätteklok, inget het och jättefin att köra, sa kusken Jorma Kontio.

V86-4 blev ett sevärt lopp där Global Tendency försvarade ledningen i en mycket snabb inledning mot Mulligan. Knappa varvet kvar forcerades Amalia Cash till spets och öppnade upp en lucka på 40-50 meter på sista bortre långsidan. Men in mot upploppet stumnade Amalia Cash och bakifrån avslutade Juni Håleryd bäst av alla och fångade in ledaren kort före mål. Även det här var ett lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie med ett förstapris på 300 000 kronor och det innebar att Juni Håleryd mer än fördubblade sitt konto.
- Min häst kändes riktigt fin i dag. Det var ju körning både från start och mitt i och min gjorde verkligen en strong avslutning, kommenterade segerkusken Peter Untersteiner.

Haugstad valde rätt väg

V86-5 var ett klass II-försök och här skrällde 16-oddsaren Actual Star trots att han egentligen aldrig sågs med chans i loppet. Men Kenneth Haugstad lyckades 100-procentigt med sin slalomstyrning och när luckan kom kort före mål kunde Actual Star växla ner Fairplay Pellini i sista stegen in mot mål.
- Jag valde att gå ner på innerspåret 800 kvar och det var väl därför jag vann loppet. Jag valde rätt väg denna gång, konstaterade Kenneth Haugstad.
Roger Walmann tränar vinnaren som belönades med 100 000 kronor.

Domslutet dröjde

V86-6 fick en dramatisk avslutning och det dröjde innan domarna förkunnade att tio-oddsaren Lucifer Lane dömdes som segrare tillsammans med Johan A Nilsson. Dock fick kusken ”3 000 kronor i böter för att ej hållit rakt spår på upploppet” enligt resultatlistan.
Lucifer Lane kom in på upploppet i andraspår men bröt ut något spår över upploppet och det tvingade då även konkurrenterna, och framför allt Örjan Kihlström bakom Vanilla Pod, att korrigera sina hästar utåt.
Loppet var för treåriga hingstar och valacker och precis som i de övriga loppen i Margaretas Tidiga Unghästserie var förstapriset på 300 000 kronor.
- Klart det känns extra, sa Örebrotränaren Thomas L Nilsson som fick se sonen Johan vinna ett storlopp.

Våldsam duell från start

V86-7 var ett sprinterlopp där publiken bjöds på en våldsam duell inledningsvis där A.Hannibal och Next To None Sib stred om ledningen i 1.05.7-fart första 500 meterna innan den sistnämnde fick spets. Star Advisor Joli hamnade först utvändigt och 500 kvar tryckte han sig till ledningen och vägrade sedan släppa någon förbi sig i en tät slutstrid tillsammans med Kim Eriksson. Segertiden blev 1.11,3 över 1 640 meter autostart.
- Jag älskar den här hästen. Han gör aldrig ett dåligt lopp. Han är grym, sa tränaren Sofia Aronsson.
Åtta rätt på V86 gav 464 758 kronor, sju rätt 1 657 kronor och sex rätt 117 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Onsdag 7 juni  2017

I kväll V86 från Solvalla

Kihlmans V86-Tips - Solvalla

Jorma Kontio kör en V86-Spik = Izzy

V86-1...5 Izzy
V86-2...2-4-6-9-12
V86-3...4-5-6-8-10-12
V86-4...2-9-12
V86-5...8-11-12
V86-6...1-4-6-9
V86-7...4-6-9
V86-8...6 National Prince
3240 rader = 810 krErik Adielsson kör en V86-Spik = National Prince

Tisdag 6  juni  2017


Erwin en ny stjärna i Årjäng

Måndag 5 juni  2017

I kväll V64 på Årjäng   med   ...

....  Färjestads Rikshäst Xanthis Amazing

Dagens ALN-Häst = Zivertson
Målgångsbilder

Lopp 1 Nr 5 Rive Rodin - Göran Antonsen


Lopp 2 Nr 7 Annie Royal - Carl Johan Jepson


Lopp 3 Nr 3 Kakan - Linn Stolt


Lopp 4 V64-1 Nr 7 Ivan - Olof  Högberg


Lopp 5 V64-2 Nr 4 Unheard Of - Mikael Lindblom


Lopp 6 V64-3 V4-1 Nr 2 Hvatt Ronja - Per M Hvattum


Lopp 7 V64-4 V4-2 Nr 11 B.T.'s Viclando - Mikael Lindblom


Lopp 8 V64-5 V4-3 Nr 11 Defi's Victory - Maxime Marais


Lopp 9 V64-6 V4-4 Nr 4 Zivertson - Carl Johan Jepson


Lopp 10 Nr 6 Raggamuffin - Sofia Adolfsson


Lopp 11 Nr 13 Erwin - Stefan SöderkvistKihlmans V64-Tips - Årjäng

Defi's Victory = En bra V64-Spik

V64-1...2-5-7-8-9-10-11
V64-2...2-4-5-10
V64-3...1-2
V64-4...3-4-7
V64-5...11 Defi's Victory
V64-6...2-3-10
504 rader = 504 kr

V4-Tipset - Årjäng

Luring från spets i V4-4 Nr 2 Xanhtis Amzing

V4-1...1-2-11-15
V4-2...3-7
V4-3...1-6-10-11
V4-4...2-3-6-10-11
160 rader = 320 kr


 

Storvinst till Värmland - vann 143 242 kronor på V64

I dagens V64-omgång, 2017-06-05, på Årjäng blev det hög utdelning på sex rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 143 242 kronor.

Kupongen, som kostade 768 kronor lyckades pricka in sex rätt. Men ingen rad med 5 eller fyra rätt. Detta beror på att kunden valt spelmetoden V6 som innebär att kunden vinner 2,5 gånger mer på sex rätt, men avstår utdelning på fem och fyra rätt.

Det vinnande systemet innehöll en så kallad spik - ogarderat lopp.

Allsvenska kuskligan: Kihlström mot 100 årssegrar på svensk mark

 

Örjan Kihlström är två segrar från 100 på svenska travbanor 2017. Foto av Lennart Kihlman  

Stockholm. Publicerad: 2017-06-05 09:37

Titelförsvararen Ulf Ohlsson ser redan ut att ha avgjort årets liga. Även Örjan Kihlström ser stark ut på sin andraplats och kommer bli andra kusk att nå 100 årssegrar på svenska travbanor, han har när veckan inleds två segrar kvar till 100.
För att platsa på listan bland de 15 främsta, till och med 4 juni, krävs 43 årssegrar

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 139-116-87
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 98-82-62
3. Jorma Kontio, Solvalla, 78-51-57
4. Björn Goop, Färjestad, 74-49-37
5. Christoffer Eriksson, Jägersro, 62-53-39
6. Peter Untersteiner, Halmstad, 61-55-53
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 60-40-42
8. Carl Johan Jepson, Färjestad, 59-64-49
9. Stefan Söderkvist, Åby, 53-42-37
10. Ulf Eriksson, Bollnäs, 50-38-38
11. Erik Adielsson, Solvalla, 49-48-25
12. Kim Eriksson, Mantorp, 47-29-37
13. Claes Sjöström, Solvalla, 46-38-32
14. Johnny Takter, Jägersro, 44-39-30
15. Kaj Widell, Solvalla, 43-40-27
Siffror till och med 4 juni.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

Söndag 4 juni  2017

Westholms guldsto fixade mångmiljonvinst på GS75

 

Jörgen Westholm vann Guldstoet på Axevalla med White Lightning. Foto Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2017-06-04 19:10

Axevalla arrangerade GS75 för första gången och en ensam vinnare blev 15 miljoner kronor rikare sedan bland annat Jörgen Westholm skrällt i söndagens huvudnummer Guldstoet med 23-oddsaren White Lightning.
350 000 kronor var segern värd i treåringsloppet som avslutade GS75-spelet.

Trots hög klass på sporten så var det högvinsten på GS75 som var snackisen efter söndagens travtävlingar på Axevalla.
En ensam spelare klarade 7 rätt på GS75 och utlöste därmed vinstgarantin på 15 miljoner kronor vid söndagens tävlingar på Axevalla.
Vinnaren hade satsat 36 kronor och lämnat in via ATG.se i Stockholm.
Totalt innehöll kupongen fyra singelstreck och vinsten blev totalt 15 067 217 kronor via en rad med sju rätt, tio sexor och 17 rader med fem rätt.
ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog har varit i kontakt med vinnaren, en kvinna i Stockholmstrakten.
- Hon lät samlad och lycklig. Vi ska höras igen när hon slutat jobba, berättar Hans G Lindskog.

Westholm gjorde vinstdraget
Dagens sportsliga höjdpunk var Guldstoet och loppet bjöd på en av tre jätteskrällar inom GS75-spelet.

Jörgen Westholm dominerade loppet från start till mål med 23-oddsaren White Lightning som tog karriärens första seger i sjätte starten.
- Jag tänkte vi skulle testa i spets och det vart vinstdraget. Jag var nära i det här loppet med Annicka 2008, men nu är vi där, sa Jörgen Westholm.

Fjärde kronprinsess-segern för Susanne
I fjol tog Susanne H Osterling sin tredje seger i Hertiginnan av Västergötland Kronprinsessan Victorias lopp och fick därmed behålla vandringspokalen för evigt.
I år fanns ett nytt vandringspris att kämpa om och Susanne H Osterling slog till direkt och skaffade sig en första inteckning. Precis som i fjol satt Solänget-kusken bakom en Robert Bergh-tränad häst i landets kanske mest prestigefyllda lopp. Ledning från start till mål var segerreceptet i årets upplaga bakom Mellby Drake.
- Jag har de två senaste åren fått köra jättefina hästar åt Robert. Det kändes bra hela vägen. En fantastiskt fin häst, sa Susanne H Osterling.
Söndagen på Axevalla bjöd även på Andra Testet till Stochampionatet och Johan Untersteiners Unrestricted visade att hon bemästrar den långa distansen 2 640 meter, autostart, när hon var starkast över Axevallas långa upplopp och fångade in Uncertain Age.
Oaks-vinnaren Darling Mearas slutade oplacerad i sin årsdebut efter att ha fastnat invändigt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

Stockholm. Publicerad: 2017-06-04 18:16 Senast ändrad: 2017-06-04 18:27

En ensam spelare klarade 7 rätt på GS75 och utlöste därmed vinstgarantin på 15 miljoner kronor vid söndagens tävlingar på Axevalla.

Vinnaren hade satsat 36 kronor och lämnat in via ATG.se i Stockholm.
Totalt innehöll kupongen fyra singelstreck och vinsten blev totalt 15 067 217 kronor via en rad med sju rätt, tio sexor och 17 rader med fem rätt.
ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog har varit i kontakt med vinnaren, en kvinna i Stockholmstrakten.
- Hon lät samlad och lycklig. Vi ska höras igen när hon slutat jobba, berättar Hans G Lindskog.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 7

 

V75: Berghs stjärnskräll i Ina Scots Ära

 

Foto Kanal75

Stockholm. Publicerad: 2017-06-03 19:53

Robert Bergh presenterade en ny stjärna.
Muscle Hustle skrällvann Ina Scots Ära.
- Det var roligt för den här hästen att han fick till det så här bra nu på svensk mark, sa Åby-tränaren om USA-importen.

Ina Scots Ära var huvudnumret då V75 gästade Mantorp på lördagen – en V75-omgång som dessutom var kryddad med en jackpot. När krutröken skingrats på Mantorp fick 17 system med sju rätt drygt 2,1 miljoner kronor vardera efter ett par rejäla skrällar.

En av skrällarna kom i Ina Scots Ära och det var Robert Bergh som slog till med 29-oddsaren Muscle Hustle.
Före säsongen trodde Robert Bergh att USA-importen skulle kliva fram som stallets stora stjärna i år.
Det började så där…
- Ja, det började med två galopper och det var inte riktigt vad man trimmat för, sa Robert Bergh.
Men sedan blev det seger i tredje årsstarten, ett försök till Norrlands Grand Prix 10 maj, och på lördagen följdes den segern alltså upp med en triumf i Ina Scots Ära värd 300 000 kronor. Därmed blev den fyraårige talangen dubbelmiljonär till glädje för kusken och tränaren som även är delägare i hästen.

- Skönt att vi hitta rätt och nu fick han visa också, sa Robert Bergh.
Robert Bergh gav Muscle Hustle ett perfekt lopp i andra utvändigt med bra draghjälp av Baron Gift ända fram till upploppet. Innan dess hade Baron Gift dessutom plockar ner obesegrade ledaren Cyber Lane som åkte på sin första förlust i tionde starten.

Hoppas på plats i Oslo GP

Gulddivisionen avslutade V75-omgången och här gjorde favoriten Carabinieri bra reklam för sig när han enkelt spurtade hem segern värd 150 000 kronor, Tränaren Peter Untersteiner hoppades efter loppet på en inbjudan till nästa helgs Oslo Grand Prix.
- Det är en sådan underbar häst han trivs vart han än kommer. Han visade att han har form, sa Peter Untersteiner.
Carabinieri är sylvass när han får spara speeden och när Anna Mix och Charrua Forlan duellerade och satte upp tempo i täten passade det Peter Untersteiner häst som hand i handske.
- Det är makalöst var bra det kan lösa sig ibland, konstaterade Peter Untersteiner.

V75-dubbel för Kihlström

Dagens skräll kom i V75-5 där 35-oddsaren This Is It N.O. överraskade tillsammans med Kim Eriksson i ett lopp som öppnade upp sig direkt då favoriten Fossens Bonus inte kunde försvara innerspåret i startrusningen där Aron The Baron släppte täten till Re Doc. Från fjärde utvändigt följde This Is It N.O. med i rygg när Paparazzi M. attackerade på sista långsidan. I täten kastade Re Doc in handduken redan före sista sväng. Paparazzi M. såg i det läget starkast ut men när han galopperade mitt i slutsvängen låg vägen öppen för This Is It N.O.

Örjan Kihlström vann dubbelt inom V75-spelet. I V75-1 hittade han ut från tredje invändigt dryga 600 meter från mål med Roger Walmann-tränade Ottens Casher, som sedan hade torrt spurtkrut över upploppet när han tog sig förbi ledaren Je T’aime Ruinart. Storfavoriten M.T.King Of Cash fick en tuff resan fram utvändigt ledaren och fick nöja sig med tredjepriset.

I V75-4 var Test Drive och Örjan Kihlström snabbast och fångade upp favoriten Springfield i startrusningen. När sedan favoriten fick perfekt lucka från rygg ledaren in i slutsvängen luktade det favoritseger, men trots att Test Drive även fått en tryckare mitt i loppet av Granat Graff höll han farten och vann säkert.
- Det var otroligt starkt gjort, han fick öppna stenhårt och även en tryckare mitt i loppet. Det var starkt att hålla till mål, kommenterade segerkusken som var imponerad av fyraåringen som tränas av Stefan Melander.

Favoriten nerstruken
V75-2 bjöd på dramatik redan före start då favoriten Farmer Jack blev nerstruken till innerspår sedan Leonas Sami blivit sent struken. Därifrån hamnade Fredrik Perssons häst i tredje invändigt i startrusningen och såg sedan aldrig dagens ljus.


Istället gick segern till Jörgen Westholm och Flash Hammering, som bytte ut andra utvändigt och klev fram utvändigt ledaren på sista bortre långsidan och vann sedan överlägset.
- Han levererade en vass spurt i årsdebuten som tvåa och då vart vi sugna på V75. Jag hade en bra känsla hela dagen, sa Jörgen Westholm.

I V75-3 vann Ulf Ohlsson med Timo Nurmos-tränade Jaques Noir, som först tog ledningen i en duell med favoriten Dear Money i starten och sedan även hade kraft att kontra när D.D.’s Perseverance såg ut att koppla greppet mitt på upploppet.
- Det stod och vägde hela vägen in, men han gav sig aldrig. Timo har vältränat, konstaterade Ulf Ohlsson.
Sju rätt på V75 gav 2 156 547 kronor. sex rätt gav 3 886 kronor och fem rätt 180 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75
Några timmar i skogen och nu har vi 13 stolpar kvar till ALLA 80

Lördag 3 juni  2017

I dag V75 från Mantorp

Kihlmans V75-Tips - Mantorp

En bra V75-Spik =Fossens Bonus

V75-1...1-2-4-6-7
V75-2...2-3-5-8-12
V75-3...1-6-10-13
V75-4...4-5-7
V75-5...1 Fossens Bonus
V75-6...1-4-9
V75-7...1-10
1800 rader = 900 kr

Fredag 2 juni  2017


Säsongens båtbussar har börjat (1 juni) i Karlstad


Kenneth Larsson var i går på Bergsåker med Solör Stegg
Vinst med Torbjörn Jansson 3180m tiden 1.24,8
Klicka för resultatlista>>>>

Storvinst till Värmland - vann 100 504 kronor på V4

I dagens V4-omgång, 2017-06-02, på Halmstad blev det hög utdelning på fyra rätt. En kupong inlämnad via ATG.se gav hela 100 504 kronor.

Kupongen, som kostade över 2 000 kronor lyckades pricka in fyra rätt. Kupongen innehöll 1 rader med fyra rätt.

Det vinnande systemet innehöll ingen så kallad spik - ogarderat lopp.

Torsdag 1 juni  2017

V86: Makethemark vände hemåt och vann

 

Makethemark segerdefilerar i Boden efter uttagningen till Norrlands Grand Prix. Petri Salmela kunde pusta ut. Foto: Ola Westberg Foto av Kanal 75

Stockholm. Publicerad: 2017-05-31 22:21 Senast ändrad: 2017-05-31 22:54

Bodens bästa häst - Makethemark - är uppstallad i Märsta utanför Stockholm
På onsdagen var Petri Salmela hem till Boden en sväng med sin stjärna för att testa långresan och visa upp guldklimpen för ägarna och hemmapubliken.
- Varje lopp måste springas men Uffe känner hästen som sin egen ficka, summerade Salmela körande Ohlssons äventyrliga styrning i försöket till Norrlands Grand Prix.


V86-spelet flyttade tillfälligt norrut veckan efter elitloppshelgen då Solvalla tog igen sig lite och hela omgången –åtta lopp - avgjordes i Boden.
Travtränaren Petri Salmela har tre baser i livet som boende i finska Torneå, med tränarlicensen knuten till Boden och med en stor filial i Märsta.
Stallets bäste är också en av landets bästa fyraåringar.

Makethemark var favoritspelad i Kungapokalen i den senaste starten där han gjorde bort sig med galopp.
Många undrade om formen var i vikande. Den här kvällen hotade också ett innerspår bakom bilen och Ulf Ohlsson var fullt sysselsatt med att försöka ta sig ut i andraspår första halvvarvet. Svart kusk lyckades till slut och kunde köra sig till ledningen efter 600 meter.
Jan Norberg masserade favoriten med Robert Berghs Algot Zonett som spratt i galopp i den sista kurvan och Makethemark kunde kliva undan och vinna med många längder.

”Inga oschysstheter”
Luckan uppenbarade sig efter 500 meter – turligt?
- Lite strid var det men det var inga oschysstheter i alla fall. Det gäller att ha lite flyt i sådana lägen och det hade jag, sa Ulf Ohlsson.
Segern i försöket till Norrlands Grand Prix var värd 100 000 kronor för ägarna AB Nian från Älvsbyn. Petri Salmela kunde andas ut efter pärsen.
- Vi var i alla fall hundra säkra på att det inte var något fel på honom på Åby - men med tanke på läget i dag var det i alla fall en liten lättnad att det gick vägen. Det var extra roligt att komma hem och vinna!
Petri Salmela meddelade att Makethemark ska starta i Norge nästa gång. Hästen är preliminäranmäld till Fyraåringseliten söndagen 11 juni (V75) under Oslo Grand Prix-dagen.

Selmer – vilket löfte

Treårige Selmer I.H. ser ut som en kommande stjärna. Valacken kom från seger och ett banrekord i Skellefteå och kunde nu bärga andra raka trots att körande Mika Forss väntade lite väl länge med att sätta in slutstöten från femteparet utvändigt.
Selmer I.H. avslutade tungt i spåren och fångade in Canwin B.F. precis på linjen. Imponerande.
- Vi hade bestämt att vi skulle köra honom bakifrån i dag och säker var jag inte förrän på mållinjen. Han är mycket kapabel den här, sa finske kuskettan Mika Forss,
Umeåamatören Ingemar Hultqvist äger, tränar och har fött upp Selmer I.H. som var en av sju (!) hästar från stallet som startade i Boden den här kvällen. En proffsig amatör med ett stall där lärlingarna Samu Sundqvist och Malin Viklund bildar team.

Team Ingemar Hultqvist tog ytterligar en seger på V86. Segerrike Magnifik Brodde tuffade runt fältet i tredjespår sista 800 meterna i sprinterloppet i V86-6 från djupaste kön och även denne var kusligt bra. Mika Forss i vagnen igen.

Beau Mec i Scandalens

Ulf Ohlsson knep tre segrar på V86. I storloppet Scandal Plays Minne för högsta klassen behövde han dock inte tänka på finliret bakom tioårige Beau Mec.
Den forne derbyvinnaren fick dra tåget först i tredjespår sista 700 meterna. Tredje raka. Lars Wikström tränar.
Bakom Örnsköldsvikshästen Hagentoy hade Ohlsson lekstuga i ett försökslopp till klass-I (V75). Detta sedan Ulf Ohlsson än en gång bemästrat ett innerspår och kunde glida till ledningen i den första kurvan. Amatören Kenneth Thelin står bakom.

Idun överraskade
Omgångens jätteöverraskning kom i kallblodsloppet Greivins Minne. Danneros Micael Melander hjälpte amatören Peter Forsgren från samma bana med åttaåriga stoet Idun som påpassligt plockade första segern sedan april 2015 i detta finallopp med 100 000 kronor till vinnaren. En vinnare endast spelad på en procent på V86.
Triospelarma som prickade 13 Idun-2 Hallsta Majestix-7 Våler Troll fick 73 148 gånger pengarna i odds!

Favoriten i Lappland Cup

V86-2 var finalen av Lappland Cup med 60 000 kronor till vinnaren. Finalen hade föregåtts av ett försökslopp i Torneå där Don Juan Sisu vann i pigg stil från ledningen.
Att fyraåringen nu ställdes med 20 meters tillägg gjorde mindre. Don Juan Sisu – favoriten i loppet spelad på 34 procent - ser ut att vara ett löfte och spurtade till överlägsen seger efter att ha liftat med i ryggar till den sista kurvan. Uleåborg-tränaren Mauri Jaara managerar.

Petri Samelas Tortuga visade än en gång att hon tål tuffa upplägg. Kaj Widell körde offensivt i dödens och bemästrade ledande favoriten Castanya Am knappt men säkert.
Åtta rätt på V86-spelet gav 13 715 kronor. Sju rätt delade ut 35 kronor medan det blev jackpot på sex rätt och extra miljoner att spela om nästa onsdag.

Mikael Wikner, Kanal 75

Onsdag 31 maj 2017

I dag V86 från Boden

Kihlmans V86-Tips - Boden

En bra V86-Spik = Makethemark - Ulf Ohlsson

V86-1...1 Makethemark
V86-2...1-9-10-13
V86-3...4-5-7-9
V86-4...1-2-4-5-7
V86-5...1-6-9-10
V86-6...3-10
V86-7...1 Hagentoy
V86-8...1-2-3-9-10
3200 rader = 800 kr


Ulf Ohlsson kör ytterligare en V86-Spik = Hagentoy

Klicka till travbloggsarkiv>>>>>